Ultimele comentarii pe forum
SUBIECT | COMENTARIU | |
Metastaza osoasa? |
30-10-2008, 07:40:51 de către HopSI
Subiect: Metastaza osoasa?
Zice ca o ard mainile si coloana. Poate fi de la metastaza osoasa? |
|
Metastaza osoasa? |
30-10-2008, 06:01:07 de către Casa drhouse
Subiect: Metastaza osoasa?
In primul rand dureri osoase, ce nu cedeaza, sunt aproape permanente,Apare si lipsa poftei de mancare, slabiciunea fizica, oboseala permananta, o anumita paloare a fetei, scade in greutate , e deprimat. Mergeti la oncolog pentru o serie de analize si faceti si o scintigrama osoasa. |
|
condilomatoza.. negi genitali - ma ustura f tare si ma arde |
26-10-2008, 17:14:23 de către Casa drhouse Aceasta solutie arde, de aceea trebuie sa o pui numai deasupra negului, putin, evitand pielea sanatoasa din jur,Pentru a evita arsura pielii sanatoase de la baza negului si din jur unge aceste zone sanatoase cu un strat protector de crema {unguent cu zinc].Nu aplica, deci, solutia pe zone prea intinse, ci strict o picatura pe neg,Se aplica de 2 ori pe zi, 3 zile consecutiv;tratamentul poate fi repetat in fiecare saptamana timp de maxim 5 saptamani succesive. .Dupa a 2-a sau a 3-a zi negii se necrozeaza si cad.In gura pot aparea mult mai rar, nu stiu ce sa-ti spun.FA SEX CU PREZERVATIV!!!!! |
|
Mana umflata dupa operatie de cancer la san |
10-05-2010, 16:48:36 de către stonic buna seara ,am o colega operata la san de cancer,dupa operatie i sa administrat un tratament ptr intreruperea ciclului de 3 ani nu mai are ciclu ,astazi de dimineata ia venit ciclu .Este fff speriata poate cineva sa ma ajute si sa o ajute cu un sfat sau o parere ,cat este de grav? va multumesc si astept un raspuns.SANATATE |
|
13-01-2010, 19:16:20 de către MIRELLA FLO Buna seara,mama mea a fost operata de un cancer la sin,acum 1an si 2luni.de atunci face un tratament de citostatice si ea foarte multe pastile. De o luna de zile i sa umflat mina stinga si o are amortita,iar piciorul sting la fel i se inmoaie si nu poate sa mearga. Are vre-o legatura durerile miinii si a piciorului cu citostaticile???* EXISTA VRE-UN TRATAMENT NATURIST PT A SE VINDECA???Va multumesc anticipat... |
|
29-12-2009, 19:34:20 de către CARMEN001 Buna deci am fost operata la sanul stang in 14 iulie 2008 si a inceput prima data sa ma doara mana dreapta in aprilie 2009 cu dureri mici dar nu se vedea ca este umflata apoi am fost la medic la urgente si a spus ca nu am nimic au spus poate am facut o lucsatie si mia dat o crema FASTUMGEL . Apoi nu ma mai durut deloc mana dreapta si acum de pe 14 decembrie pana la prezent 29 decembrie ma doare si se vede ca este umflata decat mana stanga. Se poate oare din cauza operatiei la sanul stang?Si daca da de ce la mana dreapta si nu la stanga ? Sau poate cancerul a ajuns la oase? Mie doctori miau spus dupa ce mam operat ca nu mai am deloc cancer era doar la inceput si momentan pentru prevenirea cancerului iau NOLVADEX pentru ca cantru sa nu mai apara timp de 5 ani |
|
25-05-2009, 17:48:50 de către limfedem La un spital din Budapesta unde exista si sectie de limfologie,pacientii sunt invatati sa isi faca drenaj limfatic singuri,sa isi puna fese compresive.Medicamentele nu ajuta,atentie nu se fac injectii in bratul afectat nu se ia tensiunea,nu se recolteaza analize din acest brat..Doresc sanatate mamei dvs. |
|
12-01-2009, 16:33:57 de către Sil_sil Eu va recomand pe langa medicamente sa faca drenaj limfatic. E importan ca, in cazul limfodemului sa se ia masuri din timp. Cunosc cel putin doua doamne cu masectomii care pe langa medicamente au facut drenaj limfatic si au fost foarte multumite de rezultate. Daca aveti nevoie de mai multe detalii contactati-ma ----- |
|
30-10-2008, 15:51:17 de către drmaher imi pare rau cand aud de tratamente naturiste mi se pare ca a trecut vremea bunicilor,in fine bratul gras intradevar apare post mastectomie radic. tip madden dar nu la toate pacientele ,oricum tratament nu exista fiind ca limfedemul apare din cauza limfa adenectomie axilara statiile 1,2 3 ,.dar se poate ameliora prin intai trebuie sa luati detralex sa nu faceti efort cu mana operata sa nu va intepati sa incercati sa redicati bratu tot timp si sa faceti masaj cu miscarii spre axila. |
|
24-10-2008, 05:21:06 de către Casa drhouse La mana mama are un limfedem, adica limfa nu mai poate circula in regiune ,ramane blocata si se produce umflarea ei.Asta datorita faptului ca nu a stat linistita cu ea dupa operatie sau dupa citostatice si cobaltoterapie [daca a facut] si a facut efort .Doar imunostimulatoarele naturiste cred ca o mai pot ajuta.Contacteaza Centru de Consultanta naturopata din Bucuresti sector 1; au si magazin propriu si au acolo produse foarte bune pentru bolnavii de cancer.Numai bine! |
|
ar putea sa fie cancer osos? |
23-10-2008, 09:51:48 de către dr.bociu
Subiect: ar putea sa fie cancer osos?
ar trebui să mai facă analize şi dacă chiar e cancer trebuie tratat!!! nu se aşteaptă aşa să vezi ce se întâmplă!!! |
|
calcinom ductal invaziv, grad SBR ll |
10-11-2008, 17:51:49 de către lyanageorgescu
Subiect: calcinom ductal invaziv, grad SBR ll
Dupa dimensiunea tumorii se incadreaza in stadiul I ( pana 2 cm) ceea este super, mai raman de vazut ganglionii axilari. La varsta doamnei, evolutia este lenta si sunt tumori cu procente mari de receptori hormonali, ceea ce iarasi este foarte bine. Mergeti cu incredere la operatiesi astept rezultatul histopatologic postoperator.Dumnezeu sa va ajute! |
|
23-10-2008, 11:04:27 de către vaida maria
dimensiunea este de 2omm, iar virsta este de 71 de ani, astept un raspuns cu multumiri.eu sunt fiica d-nei va multumesc |
|
22-10-2008, 17:41:57 de către lyanageorgescu
Ex. histopatologic nu pune probleme deosebite; embolii tumorali limfatici orienteaza spre o investigare mai serioasa a ganglionilor regionali. Conteaza dimensiunea tumorii, prezenta adenopatiilor si chiar varsta.Succes in tratament ! |
|
am metastaze pulmonare... ce sfaturi imi dati? |
01-04-2010, 21:19:12 de către cami9 Cum va mai simtiti? |
|
am metastaze pulmonare... ce sfaturi imi dati? |
22-10-2008, 18:00:09 de către lyanageorgescu Citostaticele sunt eficiente si sunt de calitate. Conteaza reevaluarea dupa un nr. de serii.Va doresc succes! |
|
Melanom malign gradul 3 |
02-11-2008, 15:15:40 de către lyanageorgescu
Subiect: Melanom malign gradul 3
Imi cer scuze de intarziere. La melanom conteaza invazia in profunzime, in grosimea pielii. Exista o clasificare Clark, Clark III fiind invazie in dermul papilar. Exista o clasificare Breslow, grosimea III fiind intre 1,5 si 4 mm.Mai exista clasificarea TNM,stadiul III fiind invazie in profunzime peste 4 mm, metastaze in tranzit si ganglioni regionali invadati. Datele sunt tehnice si nu cred ca ati inteles complet, ce observati totusi este ca exista o diferenta consistenta intre ,, gradul 3" al fiecareia.De aceea am cerut ex. HP. Unde a fost melanomul si unde au aparut ganglionii,pentru a aprecia daca sunt regoinali sau metastatici.Tratamentul nr. unu in melanom este cel chirurgical.In caz de complicatii (ganglioni ,metastaze ) , supravietuirea este numai pe termen scurt,. |
|
23-10-2008, 23:37:33 de către irina lupu
I s-au facut examene la abdomen si plamani si totul e normal.Acolo tot este `` curat``.Deja a trecut azi peste prima sedinta de chimioterapie.Azi i s-a facut si examenul RMN la cap.Urmeaza maine sa primim rezultatul.Dr. oncolog la programat peste 3 saptamani la o noua vizualizare a celor 2 ganglioni si la o noua sedinta de chimioterapie!Alte pb. de sanatate nu are. Credeti ca e bine?Va rog din suflet sa imi da-ti lamuriri vis-a vis de diagnostic !Multumesc anticipat! |
|
22-10-2008, 18:17:27 de către lyanageorgescu
Trebuie mai multe amanunte despre ex.histopatologic.Aparitia nodulilor (? ganglioni) agraveaza prognosticul.Chimioterapia, radioterapia au rezultate limitate si de scurta durata.Conteaza ritmul de progresie al bolii, care se vede in timp,localizarea eventualelor metastaze, boli asociate si posibilitatile de interventii chirurgicale. |
|
Limitele markerului tumoral |
20-10-2008, 17:50:30 de către lyanageorgescu
Subiect: Limitele markerului tumoral
CA 15-3 poate fi usor crescut si in patologia benigna: mastoze si tumori benigne mamare, boli hepatice, pancreatite, bronsite cronice, colite, tbc, infectii urinare, hipogonadism. Bineinteles ca se interpreteaza in contextul celorlaltor analize si investigatii.Valorile maxime sunt in functie de metoda de laborator; eu cunosc 3 valori maxime: 27,31 si33.Valorile normale sunt inscrise de obicei pe buletinul de analiza. |
|
Oncologul a ales bine chimioterapia? |
12-12-2010, 19:28:32 de către valceanu_adriana@hotmail.com
Subiect: Oncologul a ales bine chimioterapia?
Buna seara!Am o intrebare pt pacientii care sunt sub tratament cu Sutent sau Sorafenib. Cum ati suportat efectele secundare? V-au fost prescrise medicamente pentru ameliorarea efectelor secundare? Adriana |
|
20-10-2008, 18:34:02 de către lyanageorgescu
Daca vrei sa-ti faci o haina , te duci la croitor , nu la cizmar.Corect ar fi sa cereti parerea altui oncolog, ducandu-l pe tatal dvs. la consult , nu consultatii pe internet la care se pricep toti.Imi pare rau, nu vreau sa fiu agresiva.Exista tumori mici , care nu pot fi diagnosticate ecografic, CT,etc... si care dau metastaze,asa numitele metastaze cu punct de plecare neprecizat.Aceasta entitate este recunoscuta pretutindeni in lume, deci nu este un defect de investigare romanesc.In cazul tatalui dvs. markerii tumorali AR PUTEA PRECIZA localizarea primara, dar nu in mod obligatoriu. Daca markerul pt. colon este crescut semnificativ pt. un cancer de colon, iar markerul hepatic nu, atunci este corect tratamentul cu Xeloda. Daca este crescut semnificativ markerul pt. cancer hepatic, iar cel pt. colon nu, atunci probabil este un cancer de ficat. In cazul unui ficat ,,ciur ,, orice citostatic nu creste perioada de supravietuire, imi pare rau.Pt. a fi eficiente, masa tumorala trebuie sa fie mai mica decat reiese din relatarea dvs.Pt. a stabili tratamentul conteaza starea generala a pacientului si bolile asociate. Pt. aprobarea Nexavarului este obligatorie certitudinea originii primare hepatice a tumorii, iar certitudinea in cancer este examenul histopatologic.Reactiile adverse ale medicamentului sunt importante si de temut.Imi pare inca o data rau pt. ca nu o sa va convina ce spun, dar in cazul tatalui dvs.- 71 ani ,afectiune cardiaca ce necesita tratament cu Trombostop, anemie, ficat ,,ciur,, - nu as avea constinta sa indic tratament cu Nexavar.Nu omoram pe nimeni, este evolutia cunoscuta a bolii, o boala la care tratamentul nu s-a descoperit. Nu exista medicamente minune.Va doresc putere sa acceptati si sa depasiti situatia.Sanatate! |
|
19-10-2008, 17:13:19 de către bandi
ref. la NEXAVAR, se fac tratamente in spitalul Fundeni, si nu cred ca cei de acolo folosesc medicamente neaprobate de CNAS.... stiu ca este recomandat doar in cazul cancerului de ficat si rinichi. mama mea a avut cancer la ficat, dar pt ca medicii nostri sunt asa cum sunt..... a inceput tratamentul foarte tarziu,iar medicamentul nu a reusit sa faca mare lucru intr-un timp asa de scurt.rezultatele s-au vazut la analize... dar .. timpul este cel mai important. parerea mea este ca ar trebui sa mai consulti si alti medici, sau sa incerci sa ajungi la spitalul Fundeni. |
|
tumora rectala |
13-06-2011, 02:13:39 de către RaulDuke
Subiect: tumora rectala
la fel ! |
|
tumora rectala |
13-06-2011, 00:01:07 de către vari gyorgy
va multumesc si va doresc multa sanatate |
|
tumora rectala |
12-06-2011, 16:23:24 de către RaulDuke
se va impune tratament oncologic, atat cu iradiere cat si cu citostatice. prognosticul in cazul acestei boli si acestui stadiu este unul intermediar, exista risc mare de recidiva a bolii si asta impune tratamentul complex si urmarire stricta in timp, atat a raspunsului la tratament cat si a evolutiei eventualilor markeri si aspectelor CT/RMN.cu privire la tratamentele cu radioterapie si citostatice, mai conteaza si varsta, starea generala si ce alte boli mai are ea, pentru a se evalua eventuale contraindicatii sau riscuri. |
|
tumora rectala |
12-06-2011, 16:06:57 de către vari gyorgy
mama a fost operat cu neoplasm rectal mijlociu prforat si abcedat uter fibromatos si rezultatul de la laboratorul histopatologic se precizeaza ca sa examinat 18 limfoganglioni cu hiperplazie foliculara si histiocitoza sinusala din care unul prezinta metastaze. la concluzi :adenocarcinom rectal moderat diferentiat histologic(g2), ulcerat si cu zone de abcedare std III b pt3n1mxl1v1ro. leiomioame miometriale. cervicita cronica. chiste seroase ovariene bilateral. in momentul de fata am fost la cosultatie la un medic ginecolog pt ca can sa pus sonda sa observat ceva formatiune in apropierea veziculului si nea sfatuit sa mergem la un oncolog pt a studia diagnosticul si sa faca tratament. ce parere aveti ce tratament e cazul in situatia respectiva |
|
carcinom mamar de tip ductal invaziv slab diferentiat... |
20-02-2009, 00:45:51 de către Pelela Nu. Chiar asta este realitatea. Am acelasi diagnostic. Si mie mi-a spus doctorul la fel. Daca a spus ca sunt sanse, chiar asa este. In ziua de astazi i se spune bolnavului adevarul, pentru ca s-a constatat ca numai astfel el se poate mobiliza sa lupte impotriva bolii. Multa sanatate mamei tale! |
|
00:00:00 de către ssorina multumesc pentru raspuns....problema este ca nimeni nu prea vrea sa-mi spuna cat de grav este....dl.doctor imi spune ca sunt sanse si sa asteptam sa termine chimioterapia si sa - i scoata sanul si dupa ea se vede daca sunt si celelalte glande afectate.....chiar nu stiu sau nu vor sa spuna?? |
|
00:00:00 de către lyanageorgescu G semnifica gradul histopatologic de diferentiere al tumorilor, insumand scorurile care se dau unor modificari histopatologice: arhitectura tesutului tumoral, atipia celulara, nr mitozelor.G3 arata modificari mai importante ale parametrilor amintiti si are semnificatia unei agresivitati mai importante a tumorii.Dar gradul de diferentiere nu este singurul parametru de apreciere a agresivitatii tumorale ; exista mai multi indicatori de prognostic care se coreleaza. |
|
Displazie - as vrea sa stiu ce riscuri sunt si ce posibilitati de tratare |
25-03-2009, 09:10:19 de către wary am fost si eu diagnosticata cu displazie moderata si condylom acuminat.urmeaza sa fac o tipizare ADN-HPV pentru a sti daca sunt infectata cu acest virus dupa care va trebui sa imi indeparteze 2/3 din tesut pt. a fi sigur ca pericolul s-a indepartat.cel putin asa mi-a spus doctorita care mi-a dat rezultatul biopsiei.urmeaza sa consult si doctorul care mi-a facut conizatia(am uitat saspecific ca mi-a facut aceasta conizatie in urma descoperirii unei rani pe col ,la examenul colposcopic.sper sa fie bine cu toate ca mi-e f.f. frica...am speranta totusi ca CIN II(displazie moderata) nu e chiar atat de grav fata de carcinom in situ....ce credeti? |
|
23-03-2009, 15:13:24 de către alochka Buna ziua! In Ianuarie 2009 am fost diagnosticata cu Displazie. Am facut colposcopie, determinare de hpv si rezultatul a iesit NEGATIV. Urmatorul pas a fost Electrorezectia, in Februarie. Totul a decurs normal.Am primit rezultatul biopsiei dar avand in vedere ca urmatoarea programare la doctorul care m-a operat, este de abia in Aprilie, poate reuseste cineva sa ma ajute in interpretarea rezultatului: Fragment de col buza anterioara si posterioara: Marcat si intins proces inflamator cronic granulamatos ulcerativ. Hiperplazie glandulara cu dilatatii chistice. Resturi mici de epiteliu pavimentos detasat de stroma, hiperkeratozic usor displazic. Mentionez faptul ca doresc sa raman cat mai curand insarcinata.Credeti ca este ok? Va multumesc anticipat! |
|
12-11-2008, 08:49:40 de către CamiKa http://www.sfatulmedicului.ro/articole/Oncologie/Terminologie_in_domeniul_oncologiei/Hiperplazie_191_1102.html |
|
11-11-2008, 12:27:12 de către ananms Buna! In sfarsit am rezultatul biopsiei, care este urmatorul: fragment de col uterin cu leziuni histopatologice de cervicita cronica activa asociate cu hiperplazie endocervicala lobulara. Daca stie cineva sa interpreteze acest rezultat, astept raspunsul. Multumesc! |
|
22-10-2008, 16:49:33 de către CamiKa Ai spus de biopsie, nu de electrorezectie, sunt doua chestii diferite.Eu ma refeream la biopsie, ca nu sangerezi abundent dupa. Bine ca ai aflat motivul si nu ai de ce sa te ingrijorezi. |
|
21-10-2008, 14:38:28 de către ananms Am fost la medic si mi-a zis ca sangerez pentru ca a cazut crusta care s-a format dupa electrorezectie. Unele persoane sangereaza mai mult, altele mai putin. Mi-a dat sa fac niste injectii ca sa se opreasca sangerarea. |
|
21-10-2008, 14:18:16 de către CamiKa O simpla biopsie nu poate sa iti dea asa sangerare. Eu nu am sangerat deloc dupa biopsie, practic e o usoara intepatura prin care se ia o mostra din tesutul anormal, din cervix, parerea mea e ca nu e de la biopsie. |
|
20-10-2008, 12:18:55 de către ananms La 3 zile dupa biopsie mi-a aparut o sangerare abundenta care tine de 5 zile fara sa scada in cantitate. Poate fi menstruatie? Nu-mi pot da seama pentru ca am nascut acum 4 luni si alaptez. Daca ar fi menstruatie in 5 zile ar fi trebuit ca sangerarea sa nu fie atat de abundenta. Poate fi din cauza biopsiei? Dar a aparut dupa cateva zile. Are cineva o explicatie pentru asta? Multumesc. |
|
00:00:00 de către CamiKa Nu stiu sa iti zic, eu am trecut prin experienta asta pe cand locuiam in londra, acolo sunt alte clasificari si eu atunci am auzit 1 data de testul asta `smear` cum i spune acolo.Dupa pap anormal m-au chemat la colposcopie, sa se uite la col si, pt ca au vazut tesut modificat mi-au luat biopsia totodata si mi-au zis ca trebuie sa astept rezultatul. La rezultatul ce l-am primit prin scrisoare, era displazie moderata si m-au programat la tratament. Aici mi-au zis ca nu am cancer dar tesutul modificat trebuie indepartat, ceea ce au si facut, dar nu prin conizatie ci prin ceva instrument.Nu a fost deloc dureros.Daca nu tratam atunci, acea displazie putea sa evolueze spre cancer.Dosarul meu a ramas la acea clinica, nici nu stiu ce scrie in el..... |
|
00:00:00 de către ananms Multumesc pentru sfaturi si incurajari! Camika, care a fost rezultatul tau la biopsie si colposcopie? |
|
00:00:00 de către CamiKa Si eu am avut acum 3 ani displazie moderata, detectata printr-un papanicolau.Biopsia se face la acest diagnostic(pt a se vedea de ce natura sunt celulele anormale) plus colposcopie.Dupa tratament( mi s-au indepartat celulele precanceroase) nu am mai avut niciodata probleme.Nu te stresa, biopsia este obligatorie in caz de displazie, dar nu inseamna nicidecum ca ai cancer. Va trebui sa faci pap o data la 6 luni timp de 5 ani.Mie asa mi s-a spus.de atunci nu am mai avut probleme niciodata cu testul.Daca este posibil sa faci testare HPV sa vezi daca e pozitiv si ce tulpini ai. |
|
00:00:00 de către ali39 Buna, nu prea stiu cum este la partea aia cu HG SIL. Eu stiu de LSIL dar poate fi si asta altceva. Eu zic ca este este vb despre o rana pe colul uterin care prezinta celule discariotice adica LSIL, adica leziune scuamoasa intraepiteliala(le stiu ca le-am citit de mii de ori) cu grad scazut . Dar nici de joaca nu este. Doctorul ti-a zis sa-ti faca biopsie tocmai pt acest lucru, sa fie sigur ca nu ai altceva mai grav si bineinteles sa-ti faca tratamentul adecvat. Asa ca i-ati inima in dinti( stiu cum este) gandeste-te ca n-ai nimic si du-te la biopsie. Iti doresc multa sanatate si te-as ruga dupa ce termini cu analizele sa intri pe forum sa-mi scrii. Bine? Te pup, Aliss |
|
00:00:00 de către dr.bociu displazia se poate trata. stai liniştită dar du-te la biopsie pentru că e periculos să aştepţi |
|
neoplasm coarda vocala dreapta; carcinom epidermoid cheratinizat... |
19-12-2008, 17:02:41 de către ali39 Buna dragul meu. Imi pare sincer rau de ce imi spui dar era de asteptat k aici se va ajunge. Stiu, e groaznic, te epuizeaza fizic si psihic dar nu ai ce face , pur si simplu stai si astepti un miracol care nu va veni niciodata. Te rog sa fii tare, mama ta are nevoie de tine , asta e viata , exact cum ai zis, ai totul dar n-ai nimic. Iti doresc multa sanatate ,multa putere si curaj pt k o sa ai nevoie de ele la ce te asteapta. Bietul om, cand o iesi din starea aia, iti dai seama ce-o fi in sufletul lui , cand stie cum a fost si cum este acu? Doamne fereste , sa-i aline dzeu durerile. Te pup si ai groja de tine. Daca vrei sa mai vb, sunt aici , poti sa-mi trimiti si mail , ce vrei tu! Alisia |
|
19-12-2008, 14:31:50 de către cma draga ali39,tata e din ce in ce mai rau,nu a intrebat nici macar odata ce are exact....starea lui in 6 saptamani e ...groaznic ce sa zic,nu pot sa cred ca tata care lucra 12 ore acum e aproape o leguma si cred ca atunci cand cancerul ajunge la cap e cel mai groaznic,metastazele cerebrale sunt cele mai groaznice..ataca sistemul locomotor,de vorbire,paralizeaza incet incet...nu mai stie unde e...viziuni....dar ceea ce e mai greu e ca dupa ec iese din starea aia isi da seama de tot si isi aduce aminte de tot..e cumplit si faptul ca nu poti face nimic....te doare cel mai tare......nu poti crede ca in 6 saptamanai boala asta oribila te transforma in NIMIC...ce folos are sa te zbati atat?????pt ca defapt ajungi sa ai totul si depapt nu ai NIMIC!!!!!!!!!!!!!ABSOLUT NIMIC!!!!!!!!ISI trebuie sa fiu tare ca sa am grija de mama...care..pe zi ce trece...e tot mai....indurerata.... Dar ma rog in fiecare zi la DUMNEZEU sa ne dea putere si rabdare si noua si lui. |
|
24-11-2008, 18:57:38 de către ali39 Buna cma, acum am vazut mesajul tau, c-am tarziu dar totusi poate te ajuta la ceva discutia cu mine. Ce ati mai facut cu tatal tau? A aflat pana la urma? E cumplit ,stiu prin ce treci, si mai ales prin cate o sa treceti cand o afla .Totul e sa fiti uniti si sa nu dramatizati in sensul ca sa va para rau de el. Trebui sa luptati indiferent prin ce mijloace, medicamente sau naturiste , orice conteaza ,chiar dak medicul nu v-a mai dat nici o sansa. Mama mea a avut cancer la stomac si aveam 18 ani. 6 luni am stat cu ea in spital ,ea nu stia ce are dar banuia. Si am luptat ,cum auzeam de ceva, ii luam ,pastile,calmante,naturiste,ceaiuri , ma agatam de orice dar a fost in zadar. I-a prelungit viata cu cateva luni dar.....Mi s-a rupt sufletul cand a aflat pt k nu a mai adus vorba despre boala ei niciodata ,nu a spus nici un cuvant dar ne privea putin cu repros , mai bine ii spuneam de la inceput .Si acum ma caiesc. In fine ,ce sa iti spun k sa te mai linistesti, curaj si multa sanatate. M-as bucura sa aud ceva de la tine! Aliss |
|
11-11-2008, 17:06:06 de către cma tatal meu a fost diagnosticat in urma cu 7 zile de metastaze pulmonare hepatice si cerebrale multiple,cu frusta hemiparea dreapta,sunt....nu exista cuvinte care pot fi scrise,are 55 de ani si pana acum 2 sapatamani nu a avut nici un simptom,o boala atat de grava si cumplita,sa ajungi la stadiu 4 fara sa simti,toti imi spun acelasi lucru..nu se mai poate face nimic!dar medicul oncolog vrea sa-l interneze.ce sa fac??unii imi spun ca trebuie sa faca primeasca medicamentatie..ce sa fac ca ultimul timp sa ii fie [utin mai usor??el acum umble mannca de 3-4 ori,doar ca oboseste.ma poate ajuta cineva??el nu stie nimic azi am fost la oncolog si nu realizeaza,el crede ca nu este nimic grav,si ca se va vindeca ,nu i-am spus adevarul,dar maine la spitalul de oncologie si dupa ce va primi tratamentul...mai am speranta doar in Dumnezeu,toti imi supn.lasa-l cat se simte bine,nu-l du la oncologie pt tratament daca se poate numi asa..dar oare fac bine?mama e..sfasiata de durere..la fel ca si mine..si mai e si sora mea plecata la mii de km si careie nu i-am spus inca.. |
|
00:00:00 de către 18alipre multumesc,ali39! multumesc,crinna22! nu a dat in metastaza ,analizele ,adica biopsia a facut-o acum 2 saptamani cand trebuia sa se si opereze dar din cauza unei raceli la plamani operatia a fost amanata ,insa ii este teama si parca n-ar vrea s-o faca . |
|
00:00:00 de către ali39 Buna. Neoplasmul este cancer,asa se zice medical. Ar fi f bine daca tatal tau ar face operatia,chiar daca isi va pierde vocea o perioda nu ar fi o problema asa grava. Important este sa faca aceasta operatie, sa vedeti despre ce este vb, in ce stadiu se afla si ce are de facut mai departe. Cunosc un caz , deasta va spun, un prieten de fa,milie din Constanta, este operat dupa revolutie ,prin mai 1990 si in afara de faptul ca are un aparat la gat care il ajuta sa-si foloseasca vocea s-a vindecat complet de ani buni. Si a fost f grav. Aveti grija de dansul ,mergeti la spital si ganditi-va ca se face bine. Multa sanatate, Aliss |
|
00:00:00 de către dr.bociu păi dacă nu se operează cancerul se va extinde, acum e în regulă deşi ar fi trebuit făcute analize tomografii etc pentru a verifica dacă totuşi nu sunt metastaze. nu ţi face griji, nu pot zice că operaţia e uşoară dar e mult mai bine operat decât să stea aşa... |
|
recidiva de MPNST cu grad scazut de malignitate |
29-10-2008, 01:11:43 de către ramonasat Buna, numele meu este ramona problema mea este urmatoarea ,tatal meu a fost depistat cu o yumoare retroperitoneala in luna ian sa operat in luna oct sa internat din nou si tumoarea a recidivat cu infiltrati in ficat, are ht de 25,1 si hb 8 , si iodofilie, asta am retinut din ce am citi in foaia de observatie, tin sa precizez ca are si diabet si insuficienta cardiaca, este si post accident cerebral vascular de 16 ani cu paralizie pe partea dr.. Dr. zice ca nu se mai poate opera si a venit acasa , este palid si nu mananca bine. Va rog daca a mai trecut cineva prin asa ceva spunetim la ce sa ma astept? conctret nu ma bagati in termeni medicali ca nu inteleg ,diag. este de lipoxisarcom malign cu recidiva de 15/21. am sa caut raspuns zilnic Va multumesc anticipat |
|
29-10-2008, 01:11:29 de către ramonasat Buna, numele meu este ramona problema mea este urmatoarea ,tatal meu a fost depistat cu o yumoare retroperitoneala in luna ian sa operat in luna oct sa internat din nou si tumoarea a recidivat cu infiltrati in ficat, are ht de 25,1 si hb 8 , si iodofilie, asta am retinut din ce am citi in foaia de observatie, tin sa precizez ca are si diabet si insuficienta cardiaca, este si post accident cerebral vascular de 16 ani cu paralizie pe partea dr.. Dr. zice ca nu se mai poate opera si a venit acasa , este palid si nu mananca bine. Va rog daca a mai trecut cineva prin asa ceva spunetim la ce sa ma astept? conctret nu ma bagati in termeni medicali ca nu inteleg ,diag. este de lipoxisarcom malign cu recidiva de 15/21. am sa caut raspuns zilnic Va multumesc anticipat |
|
00:00:00 de către lyanageorgescu Bineinteles.In momentul de fata cred ca sunteti operata.M-ar interesa rezultatele HP.Clujul este centru medical de renume, dar si la Iasi sunt oncologi [ si nu numai] foarte buni, ex. dl. conf. Lucian Miron.Sanatate! |
|
cancer col uterin |
02-08-2012, 18:00:44 de către RaulDuke
Subiect: cancer col uterin
pai deci care oameni nu sunt facuti sa fie doctori ? sunt doua persoane care ti-au spus lucruri diferite. de unde stii care dintre ei are dreptate ?fa rost de niste documente medicale OFICIALE (colposcopie, examen ginecologic, CT sau RMN, etc) + o biopsie, si vom stii si noi mai multe. altfel mergem pe bajbaite. |
|
cancer col uterin |
30-07-2012, 12:52:39 de către DianaTurcu
se pare ca unii oameni nu sunt facuti pentru meseria de doctor X(..v-am spus ca doctorul de la Slobozia i-a spus mamei mele ca e in stadiul III sau IV si ca nu o sa mai traiasca mult..ei bine, azi mama s-a dus la spital la Bucuresti la alt doctor cu analizele de la biopsie, iar doctorul de la Bucuresti i-a spus ca nici nu se pune problema de asa ceva, este o rana pe uter de stadiul II si sa stea linistita, a programat-o pt acea sedinta cu laser cred..nu stiu prea bine...si abia apoi daca mai este nevoie de operatie.Dumnezeule mare, prin ce am putut sa trec din cauza unor oameni... |
|
cancer col uterin |
26-07-2012, 00:45:34 de către RaulDuke
ok, mult succes ! |
|
cancer col uterin |
26-07-2012, 00:25:28 de către DianaTurcu
multumesc frumos..sper sa aflu si eu mai multe detalii ca sa vi le pot spune.. |
|
cancer col uterin |
26-07-2012, 00:12:38 de către RaulDuke
deci este candidata pentru CHIMIOTERAPIE. orice spital cu sectie de oncologie este in regula. tratamentul este standardizat. poate n-ar strica sa fie un spital si cu sectie de radioterapie, gen FUNDENI, COLTEA, ELIAS, MILITAR. |
|
cancer col uterin |
25-07-2012, 23:08:16 de către DianaTurcu
da.cancer de col uterin..imi pare rau ca nu va pot da mai multe detalii, o sa incerc sa fac rost, din pacate nu sunt in tara si imi e mai greu sa comunic cu familia mea...rezultatul de la biopsie a venit astazi, nu a putut nici cumnata mea sa-mi explice prea multe..nici makr nu stim cum sa prcedam si unde sa ne ducem pentru a face mai multe analize si sa vedem in ce stadiu e...v-as multumi pentru orice sfat mi-ati da si la ce spital sa se duca in Bucuresti...ah, din cate am inteles e in stadiul III sau IV.. |
|
cancer col uterin |
25-07-2012, 22:38:00 de către RaulDuke
stadler monica:daca un examen RMN de pelvis va arata o remisie foarte foarte buna (adica un raspuns excelent la tratamentul facut pana acum) + daca un examen CT de torace si abdomen va arata ca nu exista metastaze prin organe la distanta, de genul plamanilor sau ficatului, atunci da, poate fi luata in discutie o operatie cu scop curativ. totusi trebuie sa stii ca aceste sanse nu sunt tocmai favorabile... sunt mai mici de 50%. iti uram foarte mult noroc totusi si asteptam rezultatele examenelor respective dupa tratament! Diana Turcu: inteleg ca e vorba, ca in titlu, de un cancer de col uterin. din pacate sansele de care vorbesti tin de CUM ARATA EXAMENUL HISTOPAOTOLOGIC, furnizat pe baza unei biopsii, daca respectivul cancer e operabil sau nu, daca exista metastaze sau nu, daca s-a inceput un tratament si cum a raspuns la el. ca atare ne trebuie mult mai multe date medicale ca sa iti putem da un raspuns. incepe deci cu rezultatul BIOPSIEI + un examen CT macar de torace, abdomen si pelvis (care sa spuna care este stadiul de la I la IV) + ce a zis oncologul, daca ai vorbit cu unul, pana acum. asteptam. |
|
cancer col uterin |
25-07-2012, 17:45:03 de către stadler monica
Buna. Uite ca mai traiesc si rezist eroic. Mi-e foarte rau, nu mai am putere, mananc foarte putin si nu ma hidratez suficient. Ieri am fost la Cluj, mi-au facut niste raze interne, trebuie sa mai merg marti ( 31 iulie). Sunt in stadiu 3B, cancer col uterin. Credeti ca dupa atata chin voi putea fi operata ? Numai bine va doresc. |
|
cancer col uterin |
25-07-2012, 14:54:11 de către DianaTurcu
buna ziua...as vrea sa intreb daca exista sansa ca un pacient in stare avansata sa traiasca..nu stiu kt de bine m-ati inteles..stiu doar k mamei i-a venit rezultatul de la biopsie si e in stadiul avansat..din pacate nu stiu detalii, o sa le postez cand o sa le primesc...in afara de biopsie ce analize ar mai trebui facute??? la ce spital sau doctor imi recomandati sa duc??? cu siguranta nu o sa o las in Slobozia...va rog frumos si va voi fi recunoscatoare pentru sfaturile pe care o sa mi le dati.multa sanatate. |
|
cancer col uterin |
19-06-2012, 22:08:52 de către RaulDuke
morfina NU da dependenta aplicata corect acolo unde exista durere cronica, intensa, care nu trece cu altceva. e paradoxal, dar asta e adevarul: unui om care sa zicem ca timp de 2 luni are o durere groaznica, i se poate creste treptat doza pana la ceva care ar omora si un cal si care ar fi necesarul de 10 ori mai mare decat al oricarui narcoman ordinar. totusi persoana cu durerile respective NU ARE acele stari "de bine", doar i se amelioreaza durerile + niste (de cele mai multe ori) mici efecte adverse, poate putina somnolenta, poate constipatie, etc. daca dupa respectivele 2 luni, durerea dispare (sa zicem ca nu mai are factorul/boala/traumatismul care o cauza), morfina poate fi intrerupta (cu niste minime masuri luate de medic) fara ca omul sa aiba fenomene de dependenta (repet, atata timp cat a fost adaptata ca lumea). e foarte intrigant, dar este adevarul.marijuana medicinala cu atat mai putin prezinta riscul "de dependenta". totusi, tu faci CISPLATIN, daca nu ma insel. ar trebui sa ai niste medicamente suplimentare pentru greata. trebuie sa intrebi medicul ce se foloseste in perfuziile de pregatire ca ANTIEMETICE inainte de cisplatin, pentru ca greata ta poate fi controlata. in primul rand prin ce se foloseste INAINTE de cisplatin, dar si ulterior, prin medicamente de genul granisetron/zophran, corticosteroizi, metoclopramid sau chiar emend (aprepitant); desigur ca, dupa caz, se folosesc combinatii intre acestea, de aceea vreau sa stiu ce ai ca tratament in mod obisnuit. vorbeste si cu medicul tau despre astea! marijuana ar fi un lucru foarte util in acest caz, dar ma tem cu disponibilitate foarte redusa in romania... |
|
cancer col uterin |
19-06-2012, 21:18:08 de către stadler monica
Multumesc pt. incurajare. Pe zi ce trece mi-e mult mai greu, dar inca rezist. Pt. greata iau tablete de 3 ori pe zi ( metroclopramid) si mi-e bine. Nu pot sa tin regim, nu pot manca doar mancaruri fierte, la naiba va fi cumva. V-am citit articolu despre marihuana medicinala, eu sunt de acord cu ea. Tutunul provoaca dependenta, alcolu provoaca dependenta, morfina la fel si nu inteleg de ce in cazuri critice nu s-ar putea folosi marihuana. Va admir ca incercati sa va zbateti in acest sistem in care inca se mai dau antibiotice fara reteta, atunci ce ziceti de marihuana medicinala ? Asta e problema Romania te iubesc.Am deja 11 sedinte de radioterapie iar maine mer la a 3 sedinta de citostatice. bafta dn. doctor |
|
cancer col uterin |
09-06-2012, 00:35:36 de către RaulDuke
desi o doza de realism nu strica niciodata, nu cred ca e cazul sa fii atat de fatalista. nu are nimeni cum sa estimeze chestia cu "maxim 2 ani". daca ti-a zis asta vreun doctor, a facut o mare greseala. totusi nu cred ca se exprima cineva atat de transant, fara sa fie un imbecil...s-au vazut remisii (care este scopul intregului tratament) care sa dureze chiar si ani de zile, unele si mai mult, in tipul acesta de boala. lucrurile trebuiesc abordate sistematic si cu optimism. nu-ti pierde speranta! vis-a-vis de tratament... stiu ca e greu. citostaticul pe care il faci saptamanal cel mai probabil e CISPLATIN, care e "regele citostaticelor" in materie de greata pe care o da. totusi faci o doza destul de mica si doar odata pe saptamana. daca lucrurile nu se calmeaza, intreaba-ti medicul daca e ok sa-ti cumperi (din pacate 100% din buzunarul tau) un medicament numit APREPITANT (sau EMEND, ca denumire comerciala), spre a-l folosi pentru prevenirea gretei. la fel nu strica sa citesti lucrurile de pe MARIJUANA MEDICINALA si vei afla acolo multe lucruri utile. altfel, nu stiu daca e cel mai important lucru sa mananci cand nu ai chef. ca sa nu mai vorbim de faptul ca ceva de genul "MACAROANE CU VARZA", personal, imi suna a ceva ce mi-ar face greata doar gandindu-ma, fara sa mai fie nevoie de niciun citostatic. dar poate asta e doar parerea mea :D si nu am vrut sa-ti jignesc preferintele culinare... dar totusi: macaroane cu varza ??? LA NAIBA ! :D nu-ti pierde firea ! ai de luptat inca, si nu fara speranta, dimpotriva ! sa ne mai tii la curent cu lucrurile, si mai ales cu toleranta tratamentului, poate ne mai vin idei. mult curaj ! |
|
cancer col uterin |
08-06-2012, 20:21:32 de către stadler monica
Ieri am facut primele citostaticele, aseara n-am mai avut pofta de mancare, am bagat in gura doua linguri si m-i s-a facut greata (macaroane cu varza), i-mi venea sa fac o baie dar simteam ca lesin in vana si mi-a fost frica. Ieri mi-au dat 5 flacoane, nu stiu ce erau, am stat la spital de la 11 dimineata la 10 seara. acum am pauza, de luni incep iar seria de radioterapii iar miercuri din nou citostatice, ce m-a descurajat, scria pe biletu de iesire TUMOARE MALIGNA, nu sunt naiva, stiu ca voi muri dar nu stiu cat de repede si dupa cat chin, incerc sa ma ridic sa-mi dau o speranta, dar mai am maxim 2 ani adica 720 de zile, incepe numaratoarea inversa...sanatate, iubiti viata, bucurativa cand ploua, bucurativa cand e soare, caci viata e frumoasa... |
|
cancer col uterin |
06-06-2012, 23:24:34 de către RaulDuke
cum adica citostatice pentru oxigenarea sangelui ?alte simptome ai ? diaree ? lipsa poftei de mancare ? greata/varsaturi ? iei niste medicamente pentru simptome ? |
|
cancer col uterin |
06-06-2012, 21:18:37 de către stadler monica
Scuze.. Raul. Am inceput radioterapiile de doua zile, plus citostatice pt. oxigenarea sangelui. inca nu mi-e rau, dar ma cam doare stomacul. Sanatate |
|
cancer col uterin |
05-06-2012, 20:41:57 de către RaulDuke
aaa... cine e Ralu ? :D |
|
cancer col uterin |
05-06-2012, 19:37:11 de către stadler monica
Ralu sa sti ca eu am incredere doar in tine, am citit doar cateva randuri din articolu cenusaresei, mi se pare analfabet. Ralu, multumesc pt. raspunsuri |
|
cancer col uterin |
02-06-2012, 19:21:19 de către RaulDuke
MINCIUNI MINCIUNI MINCIUNI ! 1Cenusareasa este o persoana foarte periculoasa si cine vrea sa se pazeasca trebuie sa ii citeasca cu foarte mare atentie toate mesajele, apoi sa se documenteze si sa vada exact minciuna si nebunia din toate lucrurile pe care le spune, ca sa fie la adapost !el este probabil fie un om nebun care nu are ocupatie, fie un nenorocit de sarlatan, cum sunt cu miile (a dime a dozen) care incearca sa-si faca si el o publicitate de joasa speta. nu are nici o umbra de cunostinta nici despre medicina, nici fizica sau chimie sau despre orice tine de biologie. face confuzii intre termeni elementari, propune tampenii care arata ca nu cunoaste nici primul lucru despre cum functioneaza corpul uman, ca sa nu mai vorbim despre cum actioneaza o boala. un exemplu este tampenia lui cu scosul zaharului din alimentatie; asta evident ca nu foloseste la nimic, pentru ca orice ai manca, zaharul din sange este relativ constant (daca nu avem diabet, cand oricum are valori crescute); oricum NU SCADE decat in conditii speciale, de exemplu prin supradozaj de insulina si alte situatii rare. deci sa nu mananci zahar nu foloseste la nimic. lucrurile pe care le propune sunt fie foarte riscante si daunatoare, fie, in cel mai bun caz, absolut inutile! feriti-va de nebuni, care cu cat sunt mai disperati si vor sa fie bagati in seama, cu atat vorbesc mai mult, mai repetitiv si scriu mai multe postari una dupa alta ! luati aminte deci ! |
|
cancer col uterin |
02-06-2012, 17:26:55 de către 1Cenusareasa
"va uram numai noroc si va tinem pumnii, toata comunitatea acestui forum ! nota: nu mai exista "cobaltoterapie" in ziua de azi. sa o numim simplu RADIOTERAPIE. " sau Inutilotherapy ! La ce ar folosi asa disciplina, radiotherapy ???! Se practica de 140 ani si nu rezolva cancerul. Nu este nici o dovada s a fi folosit la cancer. Zero ! Nada ! |
|
cancer col uterin |
02-06-2012, 17:22:53 de către 1Cenusareasa
cobalttepeut !Uite o meserie inutila pe Lume ! Unu care radiaz a oamenii disperati. Si ei chiar s e duc sa fac asta ! Era o poezie veche. " fa-ma mama ce n-am fost Cobaltterapeut si sef de post ! :". Copii, fugiti de raze ionizante . Exceptie ar fi in cazuri terminale , la o luna de moarte . Desi eu nici atunci nu as face-o . Cea mai avansata metoda in cancer este Cea Cu Cesium si Rubidium ( izotopi neradioactivi ). Invatzati si veti afla ! Presedinteke Ronald reagan, actorul antony Quinn, Queen of Jordan, Printesa caroline de Monaco sint citiva tratati cu Cs si Rubidium. Voi credeti ca Preseditele Reagan nu avea mii de oncologisti s a alreaga ( si cobalt therapisti ! ) ? Ave a ! Numai ca a ales un fizician si nu un medic sa il scape de cancer. Copii, cancerul e un animal diferit, nu e treaba de medicina . Avem de a face cu viata in care energia e facuta cu oxigen si cancerulul care este un mod de viata primitiv, ciotercos ion care energie e scoas a din fermentarea glucozei si numai a glicozei. Ce contrileaz a medicii la singe, sal ce mai analizeaza ei, nu s eaplica la cancer. cancerul este o putrezire si nu se aplica nimic de la ce este stiut despre viata. dac vreti ceva caraghios, este un medic ce asculta cu stetoscopul pe unu cu cancer. Ascyulta parte a buna . cancerul tace chitic ! Ce asculta el ? Apoi s e gindeste . Tu crezi ca s e gindeste si interpreteaz a ce a auzit el. In realitate el s e gindeste cum sa te programeze la viitoarea vizita unde iar te asculta, s euita cu lanterna in ureche, la albul ochilor, zice sa scoti limba IAR ! E business ! Voi cautati sanatate la cei care stiu si se ocupa de boli. Asta ar mai trebui medicilor, s a fie lume a sanatoasa ca acum 200 ani. Apropos ! Atunci cum de aveau asa de putin cancer ? Deci se poate fara medici oncologisti. Ceva faceau bine oamenii atunci. de ce nu va intereseaz a asta si mergeti la cei care va radiaza, va chimizeaza si taie la voi ca la macelarie . Chiar nu vreti s a vedeti ? |
|
cancer col uterin |
02-06-2012, 17:00:44 de către 1Cenusareasa
` In debreten nu ma voi duce ca nu dispun de bani necesari, si stiu ca aici in Baia mare este cel mai bun Medic cobaltoterapeut. "Nu e bine deloc ! Radiatiile nu rezolva cancerul NICIODATA ! Ma ingrozeste ca este si as a meserie." cobaltterapeut ????? " Duc exagereaza sansa . Este MUUUUUUUlt mai kmica. daca stai aici, desigur. Radiatiile fac mai mult cancer . Voi nu ati auzit de cernobil, de fikoshima ? De la radiatii oamenii fac cancer , copii. razele ionizante au particole in miscare care RUP totul in cale . Nu va uitati ca nu simtiti nimic ! Este dezastru ce faci ! Oricit de greu este cancerul, s e topeste cu Cesium si rubidium vazind cu ochii. Indiferent de locatia cancerului ( restrictii sint pt creier ). De ce va otraviti ? Monica, nu vezi ca toate statisticile sint impotriva ta ? De ce stai pe linga medici. Medicii habar nu au ce este cancerul ( as a sint educati ). Ei au inca definitia dein sec 19 despre cancer Cancerul, la capat , apare de la o lips a de oxigen. Si ast s e corectraz a ridicind pH ( medicii nu stiu cum sa faca si daca nu ti-a vorbit despre pH este dus cu pluta ). Ei acopera usor lipsa de cunostinte pt ca pacientii sint niste ignoranti. Daca te-a trimis la cobalterapist ( asta as a meseri - cum ar fi tractorist privitor prin parbriz ), te-ai dus acolo. Normal e ra sa-l intrebi ce fac de fapt acele raze cu celulele bune s=ce vor deveni curind si ele canceroase de la defectele date de trecerea m=particulelor. E drept ca nici cobalterapistul habar nu are si putin ii pasa. ca el e.. doar ... cobaltterapist !!!! Cancerul pleaca singur daca aduci pH iar la 7, 4. Desi dau cu gura, medicii nu inteleg pH in dinamica cancerului. cancerul creste daca este sub 7. daca te trimite la Cobalttherapist ( hahahah ) ai pH in jur de 6, 5, adica de aprox 10b-12 ori mai mare aciditatea decit ar trebui. Dac nu te alkalinizezi ( dureaz a, ca este o inertie si corpul te lasa sa cresti in incrementi mici ), sansa e de neluat in seama . Cancerul s e hraneste cu glucoz a numai. NUMAI SI NUMAI CU GLUCOZA. Deci scoti din alimentatie tot ce da glucoza. TOT ! Asta te face bine. dar acum esti intr-un loc unde nu ar trebui sa fii. zicea un oncolog iesit la pensie ( franta ) ca " cei care stau departe de centrele de cancer, au o sansa ! " Tu esti chiar acolo ! Nu uinteleg de unde increderea in oncologi ? Statisticele sint taote impotriva lor. Si totusi mergeti toti si va asezati la coada . Ei va pregatesc drumul spre moarte ( durerea o controleaz a cumva, in rest nimic !, Voi nu vedeti ca la ei mor toti ? Ca numai 1 in 600 moare de batrinete ? ). Treziti-va ! Este incredibil ce se intimpla ! Sint multe cai de a scapa de necaz. Desigur toate supresate de industria cancerului. Care , in lume ( nu in romania ) este cea mai profitabila activitate umana . In US s e cheltuieste cu fiecare canceros 360 mii in medie . Si mor 600 mii anual. Si toti merg pe acelasi drum fara sa se intrebe daca sint trimisi la moarte . Doar presupun ca medicii stiu mai bine. Realitatea trista e ca nu stiu si nici nu trebuie sa stie . dar daca tineti neaprat sa mergeti pe drumul trasat, simtiti-va liberi s a o faceti ! ca Romania este o tara libera ! Nu-i asa ? Nenea raul, nu asa ca ai glumit cinic cu 50 % sanse ? Sanse la ce ? |
|
cancer col uterin |
02-06-2012, 15:53:07 de către RaulDuke
da, din pacate cancerul de col uterin local avansat reprezinta o problema destul de mare de tratament. nu este operabil, cel putin nu din prima, ca atare tratamentul standard indicat consta in combinatie de radioterapie si chimioterapie. acestea confera o sansa destul de buna de obtinere a unei remisii, care poate sa fie urmata de o interventie chirurgicala ampla, care consta in indepartarea tumorii imreuna cu multe organe din pelvis, dar cu sanse de vindecare. sansele ca asta sa se intample, totusi, sunt mai mici de 50%, intr-adevar si din pacate. cel mai des se pot obtine stabilizari si micsorari ale bolii, sau remisii partiale care sa ramana asa poate si ani de zile...cobaltoterapia este o metoda de IRADIERE externa care foloseste radiatia gamma obtinuta de la izotopi de cobalt-60 (radioactiv). este o metoda mai veche, nu stiu in ce masura se mai foloseste astazi, dar oricum este minoritara. m-as mira sa se mai foloseasca, dar in romania... nu e exclus. este mai ieftin si mai usor de controlat si intretinut. la ora actuala se foloseste mai des ceea ce se cheama ACCELERATORUL LINIAR. ma tem ca nu este specialitatea mea si nu ma pricep nici pe departe atat de bine ca un radioterapeut, care te poate lamuri mai in detaliu. |
|
cancer col uterin |
02-06-2012, 15:18:32 de către stadler monica
Multumesc mult. Am fost ierri la, , cobaltoterapie" ( asa scria pe usa ) iar doctorul mi-a spus ca am 20% sanse de vindecare, satisfacator?????. Este in Debreten, (ungaria) un aparat care i-mi ofera mai multe sanse de vindecare. In debreten nu ma voi duce ca nu dispun de bani necesari, si stiu ca aici in Baia mare este cel mai bun Medic cobaltoterapeut. Ce diferenta este intre cobaltoterapie si radioterapie, imi spuneti ca nu exista cobaltoterapie, dar aici peste tot spre acea usa scrie, , cobaltoterapie`` In concluzie, sa-mi traiesc viata, ca mai am vreo 2 ani, de nu... mai putin. Cu stima |
|
cancer col uterin |
31-05-2012, 00:24:17 de către RaulDuke
va uram numai noroc si va tinem pumnii, toata comunitatea acestui forum ! nota: nu mai exista "cobaltoterapie" in ziua de azi. sa o numim simplu RADIOTERAPIE. |
|
cancer col uterin |
29-05-2012, 20:09:43 de către stadler monica
Multumesc pt. sinceritate si bunavointa de a-mi raspunde. sa va descriu traseul descoperirii boli mele. Acum o luna am fost la ginecolog, care mi-a facut o biopsie, in urma careia m-a trimis la oncolog. Doctorul oncolog nu mi-a cerut nici o analiza, doar s-a uitat peste rezultatul biopsiei si m-a trimis direct la cobaltoterapie. Medicul cobaltoterapeut m-a trimis la raza la plamani si la tomograf. Mi-a spus le termini si astepti sa te sun cand sa vi cu ele. Acum astept telefon de la medic.Voi reveni cu informati. Nu am voie sa dau numele medicilor dar precizez ca sunt din baia mare, vorbesc de pe mailu nepoatei mele si ma cheama Dunca Margareta. Va multumesc. |
|
cancer col uterin |
28-05-2012, 17:17:17 de către RaulDuke
ai fost diagnosticata deci cu un cancer de col uterin local avansat. informatiile sunt relativ sarace, CT-ul de pelvis de principiu nu e cea mai buna investigatie pentru zona respectiva (mult mai bun este RMN-ul) iar vis-a-vis de relatia tumorii cu vezica urinara si cu rectul, examinarea ar trebui completata cu o cistoscopie si cu o rectoscopie, daca nu se recurge cel putin la RMN de pelvis. apoi ar mai trebui sa fie facut si un examen CT de torace si abdomen (desi in titlu tu scrii CT abdomino-pelvin, eu nu vad din descrierea abdomenului mai nimic, in nici un caz de exemplu aspectul ficatului);cu toate acestea, ma tem ca lucrurile par destul de severe, cu o extensie a cancerului dincolo de posibilitatea de operatie, cel putin in momentul actual. ca atare trebuieste facut un consult oncologic, urmat de cel putin cateva dintre examenele pe care le-am mentionat mai sus, spre a se vedea care e tratamentul optim in momentul de fata: fie radioterapie + chimioterapie concomitenta, fie brahiterapie, fie numai chimioterapie, etc. cand ai programare la oncolog ? |
|
cancer col uterin |
28-05-2012, 17:00:15 de către stadler monica
OBS ginecologice -- diagnostic principal (DRG cod 1 ): N 93.8 alte sangerari anormale ale uterului si vaginului. Buletin de ex. histopatologic diagnostic clinic ; displazie severa de col uterin. suspiciune neo col. Rezultat. materialul examinat contine fragmente provenite dintr-un Caricinom scuamos keratinizant slab diferentiat. atat am deocamdata, multumesc |
|
cancer col uterin |
28-05-2012, 16:50:59 de către stadler monica
Buna ziua. De atata timp n-am facut doar o tomografie. De acum astept telefonul medicului.Dg. CC col uterin. Examinarea: CT abdomino-pelvina nativa a fost efectuata prin sectiuni de 57, 5 mm, in plan axial, si evidentiaza: - fara epansament fluid peritoneal. -Uter marit de volum de 8270 mm, cu structurainomogena, cu plaje hipodense, neregulate si cu pneumatocele subcentimetrice. -Contur festonat, fara limita de demarcatie fata de VU si rect. - Adenopatie iliaca externa stg de 1, 5 cm, fara hidronefroza. - Fara modificari de structura osoasa sugestive pentru DS. Va rog, as vrea sa stiu in limbajul popular, daca acest cancer e operabil sau nu. Aici mi-au spun ca e inoperabil. Ar trebui sa merg la alt medic? Va multumesc |
|
cancer col uterin |
18-05-2012, 21:54:23 de către RaulDuke
numai bine ! |
|
cancer col uterin |
18-05-2012, 16:49:31 de către stadler monica
Multumesc pt. raspuns. De luni voi incepe si celelalte analize sa fiu luata in evidenta unui oncolog. Pana acum am facut doar biopsia si ex. ginecologic. Ma sperie acest diagnostic. Osa revin.Multumesc, sanatate. |
|
cancer col uterin |
17-05-2012, 17:42:00 de către RaulDuke
cine te-a diagnosticat ? in mod evident diagnosticul de cancer trebuie sa fie insotit nu doar de nume si localizare ci si de STADIU. ce investigatii s-au facut, pe langa examenul ginecologic si evidenta biopsie ? ce zic aceste examene ? ce scrie in biopsie ? ai facut colposcopie sau urmeaza sa faci ?ai facut o ecografie hepatica si o radiografie pulmonara ? fara cel putin aceste lucruri elementare CEL PUTIN, dar foarte probabil ca mai trebuie si altele, ca etapa viitoare, nu se poate lua in discutie ce anume tratament trebuie sa faci. concluzie: scrie-ne rezultatul buletinului histopatologic (de la biopsie) complet + rezultatul examenului ginecologic; apoi trebuie sa ai colposcopie, ecografie abdominala si pelvina si radiografie pulmonara. ulterior eventual si un examen RMN de pelvis si se poate stabili cam care e cea mai potrivita metoda de tratament. esti luata in evidenta de catre un oncolog de teritoriu ? ce ti-a zis medicul care ti-a facut biopsia ? |
|
cancer col uterin |
17-05-2012, 17:03:51 de către stadler monica
Buna ziua. M-au diagnosticat cu, , carcinom scuamos keratinizant slab diferentiat " col uterin. Nu stiu ce sa fac. Voi merge la un oncolog iar multe cunostinte ma sfatuiesc sa fac opertie. As vrea raspunsul unui specialist. Precizez ca am 60 de ani.. Va multumesc |
|
cancer col uterin |
22-09-2010, 15:00:25 de către lupara
BUNICA are in urma ANALIZEI DE biopsie--- carcinom epidermoid keratinizat,bine diferentiat,infiltrativ cod morfologic CIM -O-3: M-8071/31 C53.9 ,DESCRIERE MACROSCOPICA 3 FRAGMENTE TISULARE CEL MAI MARE 8X6X2mm si descriere microscopica ;CARCINOM EPIDERMOID KERATINIZANT.BINE DIFERENTIAT,INFILTRATIV(biopsie tumora col uterin)buletinul de examinare TDM spune dg TU COL UTERIN Examinarea ; CT abdomino-pelvina cu contrast oral(sol urografin) si I.V. (OPTIRAY 100 100 de ml a fost efectuata prin sectiuni de 5 mm in plan axial si evidentiaza Epansament fluid pleural deciv stg de 12 mm Mica hernie hiatala axiala Ficat omogen de dimensiuni normale cu priza omogena Ax spleno-portal normal de dimensiuni normale, permeabil VB enorma destinsa, nelocuita cu pereti subtiri Pancreas ,splina RS, fara particularitati CT Calcificari grosolane in artera splenica RS cu ureterohidronefroza de grad I / II CU URETER VIZIBIL PANA LA JONCTIUNEA URETEROVEZICALA Uter mare inomogen cu diametrul de 60 X 50 mm cu calcificari si cu priza inomogena Interfata cu VU stearsa in conditiile in care VU este in semirepletie si prezinta perete gros neregulat Atmosfera grasoasa intre uter si muschii obturatori interni este pastrata Fara ascita Fara adenopatii patologice a regiunii scanate Tub digestiv permeabil pentru substanta de contrast fara modificari parietale In fereastra de os modificari degenerative a coloanei scanate Iar biletul de iesire din spital spune Diagnostic la externare Neoplasm de col uterin Menometroragie Starea ameliorata Rezumatul foii de observatie Ppacienta este internata de urgenta pentru menometroragie in climax si leziune de col uterin pe fondul unei cardiopatii ischemice cu tulburari de ritm si anemie cronica Examenul clinic precizeaza dg de neoplasm de col. Se instituie tratament hemostatic sub protectie antibiotica, GENTAMICINA 3 X80 mg/pe zi etamsilat +FITOMENADION se procedeaza la biopsie Evolutie post operatorie buna , afebrila , tranzitprezent, mictiuni spontane , nu sangereaza genital. Recomandari -tratamentul anemiei prin sectia interne spitalul sighetu marmatiei la intelegere cu dr poz... -revine pentru tratamentul oncologic peste 14 zile cu EHP . Analize WBC-34,87 HGB-6.9G/dl, HCT 25.6%, PLT-441 IN PREZENT DUPA ACEASTA EXTERNARE DE LA BM LA SIG UNDE A LUAT DOAR PERFUZII SE AFLA REINTERNATA DE 1 SAPTAMANA LA BM UNDE NU I- SA- FACUT RADIOTERAPIE DEOARECE ARE O FISTULA VEZICO VAGINALA, SI AMBELE URETRE SUNT BLOCATE ?! PRECUM SI O HIDRONEFROZA 2 CARE MA TEM CA A CRESCUT LA 3 DEOARECE VOMITA DE 10 ORI PE ZI IERI 19.09.2010 ARE UN DIAGNOSTIC NEO DE GRADUL 4 SI SE PAR CA NU ARE METASTAZE, INSA RESTUL FAMILIEI CEI CARE SE ERIJEAZA IN PROTECTORII EI AU ASCUNS ANALIZELE PANA IERI, SI NU AU VRUT SA O DUCA LA CLUJ CI DOAR SA O TINA LA SIGHETU MARMATIEI CU PERFUZII SI BSICUITI DESII -----DE PESTE 65 DE ZILE DOCTORITA DE FAMILIE A PUS UN DIAGNOSTIC DE CANCER AP URINAR SAU COL UTERIN INSA AU TINUT-O CU TABLETE GEN ASPIRINA IN PAT TOATE ACESTEA DIN CAUZA INTRARII IN POSESIE A CASEI DANSEI CAT MAI REPEDE, BUNICA INCREZANDU- S ORBESTE IN NEPOTUL SI FIUL EI CARE AU CONDAMNAT-O PRACTIC LA MOARTE . VA ROG DIN SUFLET SA MA SFATUITI SA FAC TOT CE SE POATE MAI BINE SI MAI URGENT PT A O AJUTA CACI NU ARE PE NIMENI , DECAT ACESTI NEOAMENI CARE SI-AU UCIS VOIT PRIN NEPASARE CRIMINALA MAMA SI BUNICA. VA MULTUMESC DI SUFLET SI IN NUMELE BUNICII BOLNAVE |
|
cancer col uterin |
28-08-2010, 04:39:45 de către gina90
stai linistita Crina Oana, si matusa mea a avut acum 7 ani cancer de col uterin intr-un stadiu avansat si s-a facut bine. avea pe atunci vreo 33 de ani si acum este foarte bine. i-a scos tot tot, a facut raze si s-a vindecat. cu rugaciuni catre DUMNEZEU toate se rezolva. si eu sunt suspecta acum de cancer la col si am doar 20 de ani dar sunt dispusa sa infrunt orice! am incredere in DUMNEZEU ca nu-mi va da mai mult decat pot duce! tine-ne la curent cu ce ai facut, vad caromentariul tau de acum o luna! nu esti singura, mii de femei lupta cu boala asta si o inving. cancerul a inceput sa fie o boala invinsa! iar medicina evolueaza de la o zi la alta! nu iti face nervii praf! fii tare si cu DUMNEZEU inainte! multa sanatate! |
|
cancer col uterin |
23-07-2010, 22:44:12 de către Crina oana
V rog frumos sa ma ajutati-am primit testul histopatologic si zice asa : Col uterin de 4 cm,endocol cu glande dilatate chistic ,Aneza dreapta-salpinga de 6/0,5 cm ,-ovar de 4 cm,chiste sero-muscoase. Tesut adipos de aproximativ 4 cm ,Anexa stanga-salpinga de 3/0,5 cm,-ovar transformat chistic,multilocular continut sero-muscos,cu zone galbui,consistenta elastica.Tesut adipos stang de aproximativ 3.5 cmDIAGNOSTIC HISTOPATOLOGIC-CARCINOM ADENOSCUAM INVAZIV,COL UTERIN CU MATASTAZE LA NIVELUL OVARULUI STANG,salpinge cu scleroatrofie.Limfoganglioni stanga si dreapta fara metastaze.......VA ROG FRUMOS SA MA LAMURITI SI PE MINE,IN CE STADIU ESTE SI SE POATE VINDECA?ESTE GRAV?!? |
|
cancer col uterin |
17-04-2010, 11:36:45 de către destin
in urma cu 10 luni am diagnosticata cu CARCINOM SCUAMOS KERATINIZANT CU INVAZIE STROMALA (2,5 mm pe fracmentul examinat).Va rog sa-mi spuna si mie cineva in termeni nostri ce indeamna .Medici nu prea mi-au spus multe despre decit ca am o tumora malgna .VA ROG DIN SUFLET ASTEPT UN RASPUNS SANATATE MUUUULTA |
|
cancer col uterin |
03-06-2009, 13:23:29 de către iliaoros
am fost operata in urma depistarii unui cancer de col in stadiul 2b, de doua lunimi s-a spus ca dupa 3 luni pot avea relatie sexuala as dori sa stiu daca poate fi posibil si ce risc implica pentru mine si partener |
|
cancer col uterin |
18-05-2009, 07:36:53 de către iliaoros
am luat rezultatul dar niste formatiuni nu au raspuns la cobaltoterapie si nu au putu fi extirpateacum sunt disperata nu stiu ca urmeaza |
|
cancer col uterin |
28-04-2009, 13:05:56 de către iliaoros
am fost operata cancer col uterin si as dori sa intreb cum trebuie ingrijita operatia . Am fost operata la Maternitatea Bucur de domnul prof. doctor Crisan Nicolae, un medic extraordinar si acum astept rezultatul biopsiei |
|
cancer col uterin |
22-04-2009, 13:05:14 de către aurab
am aflat recent ca in urma unor invetigatii am neoplasm la colu uterin si sunt in stadiu 2b nu sunt in romania ma aflu in italia si cei de aici mi au zis ca ma vor trata doar cu radio terapie si chimiterapie fara operatie vroiam sa aflu daca e posibil asa ceva .va rog ajutati ma dati mi un sfat .daca mai sunteti in aceeiasi situatie contactati ma ------------*(*modificat de administrator) |
|
cancer col uterin |
00:00:00 de către l
daca este stadiul2b esti la fel ca mine ;eu sunt operata ma simt foarte bine dar trebuie sa nu te gandesti la boala ...gandeste_te ca esti bine ca este totul ok .....ai de trecut multe etape dar daca ai familia aproape este bine acum depinde totul de tine ;bafta si sanatate multa |
|
cancer col uterin |
00:00:00 de către packos
din rezultatul biopsiei nu se poate stabili stadiul? medicul ginecolog a zis ca dupa parerea lui este 2B dar voiam sa mai aud si alte pareri ms |
|
cancer col uterin |
00:00:00 de către dr.bociu
păi acum umrează să se facă alte analize... adică tomografii, rmn pt a se vedea stadiul. cancerul de col uterin nu evoluează atât de repede... dar totuşi du-te urgent la doctor ... |
|
dupa mamografie mi sa recomandat sectorectomie |
00:00:00 de către jaquelinne intervenţie chirurgicală constând din ablaţia unei părţi de organ, bine individualizată, atât pe plan vascular cât şi funcţional |
|
recidiva tumora |
18-01-2009, 19:21:21 de către eloise_nicolae
Subiect: recidiva tumora
Pentru Joey.M-ar interesa si pe mine (pentru tatal meu) -din ce oras sunteti si cum ati procedat cu scintografia. Multa sanatate va doresc! |
|
recidiva tumora |
10-11-2008, 18:04:38 de către joey
In mod normal nu ar fi trebuit sa ramana tesut tumoral pentru ca asta era si ideea acestei operatii traumatizante, sa scoata tot afara. Din pacate dupa 2 CT uri care se bateau cap in cap( primul zice ca e recidiva si urmatorul ca ar fi o fibroza) am fost indrumati sa faca un PET/CT. Rezultatul a fost descurajant, acesta evidentiind o zona cu activitate metabolica crescuta in zona rectala, inflamarea ganglionilor inghinali si 2 zone pe coloana care au fost interpretate ca posibile metastaze osoase. In fine, intre timp a inceput tratamentul cu citostatice si ce ma bucura e ca starea lui e chiar buna, atat fizic cat si psihic. A mai ramas sa faca o scintigrafie pentru a ne lamuri ce e cu acele leziuni osoase, dar va trebui sa mai astepte pentru ca a fost iradiat mult prea tare intr-un timp asa scurt. |
|
recidiva tumora |
10-11-2008, 17:43:40 de către lyanageorgescu
Dl. Joey, si eu sunt derutata, tot nu inteleg.Marginea de rezectie rectala este fara invazie neoplazica, dar cealalta margine, cum este? Daca in perineu a ramas tesut tumoral ( perianal) , este posibila o noua formare tumorala, desi cam devreme pentru forma bine diferentiata.Poate tehnic, chirurgical , nu a fost posibil.Se mai poate intampla, dar nu stiu daca este valabil in cazul tatalui dvs.si este totusi devreme, sa apara zone de fibroza post radioterapie, care CT arata ca recidiva.Diferentierea se face prin RMN. Alte idei nu am. Va doresc dvs si tatalui dvs sanatate. |