Oncologul a ales bine chimioterapia?
Secțiunea: Chimioterapie
4 comentarii
1
1 tibi969 |
12-12-2010, 19:28 |
Membru din 12-12-2010 Subiecte: 1 Comentarii: 0 |
Pacientul este tatal meu, 71 ani. In urma unor investigatii, endoscopia si colonoscopia nu au aratat ceva negativ. Insa ecograful a vazut la ficat multe metastaze. Acel medic care a facut investigatiile presupune ca metastazele sunt plecate tot din ficat, deci cancerul primar este in ficat. Zona ramasa neinvestigata cu colonoscopul a ramas cecumul. Ei, oncologul sustine ca de aici pleaca metastazele la ficat, din zona cecum. Dar ulterioarele investigatii, tomograful a evidentiat un ficat ciuruit de metastaze, iar in lobul dr. superior o formatiune mai mare (cea banuita de primul medic investigator ca de acolo ar proveni metastazele), iar cecul nu prezinta ceva relevant(irelevant) in cliseu. Medicul oncolog mi-a spus ca in urma analizei cu marcherii tumorali, a reiesit prezenta celulelor canceroase in sistemul digestiv, cu presupunerea ca "plecarea" e de la cec. Din cauza afectiunilor cardiace, obezitatii si varstei, nu este binevenita interv. chirurgicala pt. a se vedea daca este ceva sau nu la cec, iar punctia(biopsia) la ficat e periculoasa deoarece tatal meu se trateaza cu trombostop. Si astfel s-a trecut la tratamentul cu XELODA, anicancerigen pt. colon si a metastazelor care pleaca de aici. Dar, tatal meu se afla intr-o stare inrautatita de la zi la zi din cauza ficatului - picioarele tot mai edemate, tot mai palid(anemie), fara vlaga - se deplaseaza f.greu, urina rosiatica precum coaja de potocala... Ori, de pe Net am aflat de NEXAVAR - anticancerigen specific cancerului hepatic, singurul care a dat rezultate(conform prospect). Am rugat oncologul sa-i prescrie Nexavar, insa nu a fost de acord, raspunzandu-mi ca metastazele pleaca de la cec, nu de la ficat. Tot oncologul mi-a spus ca Nexavarul, ca sa fie aprobat de CNAS spre tratament (16000 lei/ luna), necesita ex. histopatologic(!!!). --ca in Romania-- adica sa-i grabim moartea, ca sa-i dam medicamentul!!!
Iata ca in lipsa unui diagnostic incert, se trateaza "incertitudinea" si nu ceea ce este cert - tumorile din ficat, care de fapt acestea ii pun viata in pericol!!! Rog cateva raspunsuri competente, mai ales din partea medicilor specialisti. Cu multumiri, Tiberiu |
2 bandi |
19-10-2008, 17:13 |
Membru din 19-10-2008 Subiecte: 0 Comentarii: 1 |
ref. la NEXAVAR, se fac tratamente in spitalul Fundeni, si nu cred ca cei de acolo folosesc medicamente neaprobate de CNAS.... stiu ca este recomandat doar in cazul cancerului de ficat si rinichi. mama mea a avut cancer la ficat, dar pt ca medicii nostri sunt asa cum sunt..... a inceput tratamentul foarte tarziu,iar medicamentul nu a reusit sa faca mare lucru intr-un timp asa de scurt.rezultatele s-au vazut la analize... dar .. timpul este cel mai important. parerea mea este ca ar trebui sa mai consulti si alti medici, sau sa incerci sa ajungi la spitalul Fundeni.
|
3 lyanageorgescu |
20-10-2008, 18:34 |
Membru din 22-07-2009 Subiecte: 0 Comentarii: 101 |
Daca vrei sa-ti faci o haina , te duci la croitor , nu la cizmar.Corect ar fi sa cereti parerea altui oncolog, ducandu-l pe tatal dvs. la consult , nu consultatii pe internet la care se pricep toti.Imi pare rau, nu vreau sa fiu agresiva.Exista tumori mici , care nu pot fi diagnosticate ecografic, CT,etc... si care dau metastaze,asa numitele metastaze cu punct de plecare neprecizat.Aceasta entitate este recunoscuta pretutindeni in lume, deci nu este un defect de investigare romanesc.In cazul tatalui dvs. markerii tumorali AR PUTEA PRECIZA localizarea primara, dar nu in mod obligatoriu. Daca markerul pt. colon este crescut semnificativ pt. un cancer de colon, iar markerul hepatic nu, atunci este corect tratamentul cu Xeloda. Daca este crescut semnificativ markerul pt. cancer hepatic, iar cel pt. colon nu, atunci probabil este un cancer de ficat. In cazul unui ficat ,,ciur ,, orice citostatic nu creste perioada de supravietuire, imi pare rau.Pt. a fi eficiente, masa tumorala trebuie sa fie mai mica decat reiese din relatarea dvs.Pt. a stabili tratamentul conteaza starea generala a pacientului si bolile asociate. Pt. aprobarea Nexavarului este obligatorie certitudinea originii primare hepatice a tumorii, iar certitudinea in cancer este examenul histopatologic.Reactiile adverse ale medicamentului sunt importante si de temut.Imi pare inca o data rau pt. ca nu o sa va convina ce spun, dar in cazul tatalui dvs.- 71 ani ,afectiune cardiaca ce necesita tratament cu Trombostop, anemie, ficat ,,ciur,, - nu as avea constinta sa indic tratament cu Nexavar.Nu omoram pe nimeni, este evolutia cunoscuta a bolii, o boala la care tratamentul nu s-a descoperit. Nu exista medicamente minune.Va doresc putere sa acceptati si sa depasiti situatia.Sanatate!
|
4 valceanu_adriana@hotmail.com |
12-12-2010, 19:28 |
Membru din 12-12-2010 Subiecte: 0 Comentarii: 1 |
Buna seara!
Am o intrebare pt pacientii care sunt sub tratament cu Sutent sau Sorafenib. Cum ati suportat efectele secundare? V-au fost prescrise medicamente pentru ameliorarea efectelor secundare? Adriana |
4 comentarii
1