a fost internata acum 3 luni cu apa la plamani, acum.. a reaparut
Secțiunea: Cancerul de ficat (hepatic, hepatocarcinom)
5 comentarii
1
1 Crystyn | |
Membru din 01-01-2014 Subiecte: 1 Comentarii: 2 |
Mama mea a fost internata acum 3 luni cu apa la plamani. Dupa 10 zile de tratament a eliminat-o. Apoi, din cauza unui deces in familie...a reaparut. Medicii n-au mai reusit s-o faca sa elimine aceasta apa. I-a fost scoasa de acolo....dar nu incolora ci rosiatica. In urma analizelor n-a iesit nimic rau.
La externare a fost sfatuita sa mearga sa faca un control amanuntit ca nu-si da seama de la ce tot apare. A mers in alta parte si...in urma unui echo i-a iesit ceva la ficat...dar nu se vedea clar . Asa ca.......a facut tumografia...acolo i-au spus ca are cancer la pancreas si ficat ...si ca din cauza ficatului are acel lichid la plamani. A fost operata de urgenta ... A avut un ganglion pe pancreas si mai multi in ficat. In urma biopsiei rezultatele sunt urmatoarele: Examen phistopatologic: Metastaza hepatica adenocarcinomaoasa cu punct de plecare cel mai probabil din pancreas Examen macroscopic:Fragment parenchim hepatic subcapsular de 1,3/1/1cm, pe sectiune formatiune tumorala albicioasa de 0,5cm, situata subcapsular. Va rog mult....luminati-ma ! Ce inseamna toate astea? Explicati-mi pe intelesul meu! |
2 lyanageorgescu |
02-11-2008, 14:39 |
Membru din 22-07-2009 Subiecte: 0 Comentarii: 101 |
Datele prezentate de dvs sunt incomplete si neclare. Totusi s-ar cristaliza diagnosticul de cancer de pancreas cu metastaze hepatice si posibil pleurale.Nu inteleg de ce s-a operat de urgenta. Ar fi interesant de stiut starea generala a mamei si daca la computerul tomograf s-au gasit si alte modificari.Prezenta metastazelor incadreaza cancerul in stadiul IV ; terapiile sunt foarte limitate in aceasta localizare.Imi pare rau si va doresc putere sa depasiti situatia.
|
3 Crystyn |
03-11-2008, 10:48 |
Un medic, nu oncolog i-a dat sanse de supravietuire de max 3 luni. Am mers cu ea la un oncologsi a fost operata deoarece dr. au considerat ca este mai bine.
Nu, la tomograf nu s-au gasit modificari decat la pancreas si ficat. Inainte de operatie mama obosea f repede si din cauza lichidului de la plamani respira greut ...avea zile in care putea sa manance f putin, apoi isi revenea...Mai prezenta si stari de voma , dar nu in fiecare zi. Precizez ca nu a slabit deloc. Acum...la 2 saptamani dupa operatie....pare ok...Putin palida, dar asta banuiesc ca este din cauza operatiei. Pofta de mancare are...doar ca mananca putin...mancare la regim... I-a luat si lichid de la plamani ptr analize...de 4 ori...n-au iesit celule canceroase. Din cate am inteles, daca ar avea si la plamani ar iesi in analizele de la apa sau ma insel? |
4 Crystyn |
03-11-2008, 10:53 |
Precizez ca ganglionii i.au fost scosi... cei vizibili ...apoi a fost folosit un aparat cu abur pentru restul...
|
5 68cris |
07-11-2008, 13:26 |
Membru din 01-01-2014 Subiecte: 0 Comentarii: 3 |
mergi cu ea la un oncolog bun si insista pentru inceperea chimioterapiei ,fara aceasta o vei pierde repede,operatia in sine fara chimio. este egela cu 0, mult succes.
|
5 comentarii
1