Ultimele comentarii pe forum

26287 com 1 2 3 4 ..... 168169170171172173174 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
SUBIECT COMENTARIU
cum putem trai fara stomac 13-07-2012, 22:16:32 de către RaulDuke
sansele se intind pe o plaja foarte mare. nu se poate face nicio estimare pana cand nu ne furnizezi stadiu EXACT al cancerului pentru care a fost operat, eventual rezultatul examenului ANATOMOPATOLOGIC de dupa operatie si un examen CT de torace si abdomen recent + markeri tumorali dinainte si dupa operatie.
cum putem trai fara stomac 13-07-2012, 16:36:04 de către stefi.trans@yahoo.com
buna ziua tatal meu a fost operat in urma cu 5 zile se cancer la stomac nefiindui afectate alte organe vreu sa stiu si eu ce sanse de vindecare are si cat dureaza perioada de covalescenta?
cum putem trai fara stomac 13-09-2010, 19:45:03 de către Casa drhouse
Nu se va mai forma un nou stomac.....spre finele operatiei s-a realizat " un mic stomac " prin legaturile facute de chirurg pentru a restabili calea digestiva...trebuie sa respecte regulile de alimentatie pe care le- a impus medicul si sa mearga periodic la control.Anual sa faca markerii tumorali.
cancer vezica urinara 09-11-2010, 10:47:13 de către alexbrindusa
ce ma fac ? cancerul a recidivat.unde sa merg ? ce tratament sa fac?
cancer vezica urinara 07-10-2010, 19:08:19 de către alexbrindusa
Am fost la urolog si trebuie sa revin peste trei luni dar pina atunci ce fac ca eu nu ma simt bine in continuere am usturimi la urinat si urinez cam la 1 ora. Sa fie oare frigul de vina?
cancer vezica urinara 11-09-2010, 18:08:53 de către Casa drhouse
Trebuie sa vorbesti cu urologul.....acest aspect poate fi ca urmare a chimioterapiei.....periodic trebuie analizata citologia urinara si testati markerii tumorali.
CEA marker 11-09-2010, 18:58:10 de către emilpop
Subiect: CEA marker
Buna maria intra pe b17ro punct info si scrie un email ca acolo raspunde doctorul.
se pare ca am candida... inseamna ca voi face cancer? 08-09-2010, 16:42:46 de către clara_p
Candidoza bucala (orofaringiana) este o infectie determinata de ciuperci ce se dezvolta la nivelul gurii, limbii si a gatului.

Simptomele candidozei bucale la adulti sunt:
- senzatie de arsura la nivelul gurii si a gatului (de obicei acestea sunt simptome incipiente);
- pete albe aderente de mucoasa gurii si a limbii. Tesutul din jurul acestor depozite albicioase este rosu si dureros. Daca este frecat (in timpul periajului dintilor, de exemplu) poate sangera;
- aparitia unui gust neplacut sau a dificultatilor de a gusta alimentele.
se pare ca am candida... inseamna ca voi face cancer? 08-09-2010, 14:06:16 de către radicus
Cum sa faci cancer? Pe ce te bazezi? Pe cercetarile faimosului Simoncini? Mai bine te bazezi pe invatamintele unor vraci din mediul rural, ai mai multe sanse sa primesti informatii corecte decat de la acest domn. Bolnavii de cancer dezvolta candidoza din cauza tratamentelor si a starii proaste de sanatate, nu invers (cancer din cauza candidei).
Diagnosticul clar de candidoza se poate pune doar de catre un laborator specializat, iar tratamentul e destul de simplu.
HIFU cit costa? 13-03-2012, 08:52:14 de către RaulDuke
Subiect: HIFU cit costa?
de ce ai facut HIFU daca tot costa atat de mult ? inteleg sa o accepti daca iti este propusa gratis, in cadrul unui trial, altfel HIFU nu este o metoda acceptata standard, pentru ca nu si-a dovedit eficienta sau superioritatea fata de metodele conventionale.
HIFU cit costa? 12-03-2012, 20:21:50 de către roco
PSA initial a fost de 14, 6. Am facut interventia HIFU la Cluj-Prof.Coman, in urma cu un an si 5 luni si totul este OK.deocamdata actualmente PSA este0, 146 Inteventia a costat 4000 euro.
HIFU cit costa? 12-03-2012, 19:36:17 de către vasco1
ce stadiu si psa initial ati avut?
neurochirurgie 01-02-2013, 19:19:51 de către RaulDuke
Subiect: neurochirurgie
din pacate nu este o sectiune buna a acestui forum, nu cred ca vei gasi foarte mult ajutor intrucat sansele ca aici, pe aceasta sectiune, sa intre un neurochirurg sunt minimale. ai foarte multe intrebari si niciuna in legatura cu subiectul acestei sectiuni si anume cancerul. ai incercat pe una din celelalte sectiuni ? cred ca trebuie sa fie una (cel putin) si acolo trebuie sa insisti.
neurochirurgie 05-09-2010, 00:10:08 de către radicus
Din cate inteleg exista suspiciunea unui gliom sau rezultatele analizelor sunt interpretate diferit. Un neurochirurg foarte bun ar fi prof. dr. Florian Stefan de la clinica de neurochirurgie din Cluj-Napoca. E unul dintre cei mai buni neurochirurgi din tara. Normal, e departe Clujul, poate iti recomanda cineva un medic bun mai aproape de Braila.
neurochirurgie 04-09-2010, 21:53:12 de către lala2004
Pentru a-ti recomanda un neurochirurg f bun tb. sa ne spui ce pb. de sanatate ai...
neurochirurgie 04-09-2010, 18:16:01 de către meganne
de oriunde dar vreau un medic bun
neurochirurgie 03-09-2010, 20:03:32 de către lala2004
Aveti spital de neurochirurgie in Braila? sau te intereseaza din Iasi de exemplu?
operat de doua ori de cancer vezical, ce sa fac? 11-09-2010, 19:08:28 de către Claudiu B
Emil nu stiu cum pot sa-ti accesez mailul. Nu gasesc nici un link. Imi poti scrie --------* . Multumesc.

(*modificat de administrator)
operat de doua ori de cancer vezical, ce sa fac? 11-09-2010, 15:37:11 de către emilpop
claudiau dami un email te rog!
operat de doua ori de cancer vezical, ce sa fac? 11-09-2010, 15:17:10 de către Claudiu B
Multumesc frumos pentru raspunsul prompt. Am inceput sa studiez site-ul. Incepusem sa-i dau miez de caise, insa nu suporta granulatia si are senzatia ca se ineaca si ca-i provoaca tuse.
Am sa te rog foarte mult sa ma intelegi foarte mult pentru ceea ce am sa-ti cer, insa as vrea in masura in care esti de acord, sa-mi trimiti o foaie de iesire din spital sau eventual sa ne si vedem. Sper din suflet ca intelegi ratiunea. Orice solutie, inainte sa o incerc, trebuie neaparat sa ma asigur ca se fundamenteaza pe cazuri reale. Numarul meu de telefon este zerosaptetreipatru.sasezero.sasezero.zerozero. Multumesc din nou si Doamne Ajuta.
operat de doua ori de cancer vezical, ce sa fac? 11-09-2010, 14:17:41 de către emilpop
Salut claudiu eu am comandat de la b17ro punct info sunt foarte corecti.
operat de doua ori de cancer vezical, ce sa fac? 11-09-2010, 14:12:08 de către Claudiu B
Salut Emit. Fratele meu este intr-o situatie identica. Cancer pulmonar gr.IV, multiple metastaze osoase, diagnosticat la inceputul lui Aprilie 2010. Concluzia medicilor presupun ca o intuiesti. Am mai citit despre B17, am vorbit inclusiv la o clinica/ cabinet in Germania insa tot mai vreau detalii. Deocamdata am ales varianta traditionala la o alta clinica in Germania. In prezent dupa 7 cure de chimioterapie si doua de radioterapie, am inceput si cu Nicolit si apa ionizata, cu pH ridicat (pentru moment de 8.5). Nicolitul, l-am luat personal de la Dr. Niculescu (senior). Insa am inteles ca nu trebuie combinat cu vitamina B. Poti sa-mi spui, te rog, de unde ai procurat laetril? Multumesc din suflet si Doamne Ajuta.
operat de doua ori de cancer vezical, ce sa fac? 10-09-2010, 12:44:53 de către emilpop
Buna ziua,ma numesc Emil in februarie 2010 am fost diagnosticat cu cancer pulmonar dar in viata mea nu am fumat nu am baut,dar totusi am fost fumator passiv pentru ca ocupatia mea este barman si am stat 15 ore in fiecare zii in fum.Dupa ce am facut analizele doctorii au descoperit ca am metastaza pe ficat si au zis ca nu se mai poate opera.Nu mai am sanse!Cineva a povestit ca in Viena este clinica unde poate sa ma ajuta dar era foarte scump,nu aveam de unde sa fac rost de bani.Am vandut masina si aveam un teren langa Bucuresti am vandut tot ce am utut.Mam dus cu un prieten in Viena si acolo m-au refuzat doctorii si au zis sa incerc tratamente naturiste.Am citit pe internet despre vitamina b17(laetril) si am hotarat sa incerc tratamentul,nu mai am ce pierde.Cand am vrut sa comand au cerut scanul analizelor prin email si mi-au recomandat un tratament personalizat.Dupa tratament am mers sa fac analizele iarasi si tumormarcerul a cazut " drastic" metastaza de pe ficat a disparut, si de pe plaman s-a micsorat.Mi-au recomandat o cura mai slaba.Peste o luna iarasi trebuia sa fac analizele si tumorul de pe plaman s-a micsorat la 1-2mm.Nu mai trebuia cura de injectii era suficient doar tablete.Si au recomandat sa iau tablete pentru intretinere 1 an de zile.Multumiri pentru echipa B17 Romania

Incearca si tu in 95% ajuta
operat de doua ori de cancer vezical, ce sa fac? 09-09-2010, 21:42:47 de către alexbrindusa
am fost ce poate insemna pata pe vezica cu aspect de muschi de copac
operat de doua ori de cancer vezical, ce sa fac? 04-09-2010, 17:49:05 de către Casa drhouse
Trebuie sa mergi acolo unde te-ai operat.
rezultat examen RMN cerebral 03-09-2010, 07:59:54 de către elina
Buna dimineata! Consulta un neurolog si un neurochirug; numai bine
cancer san si pensionarea 05-09-2010, 18:26:20 de către Ylla
Doctorul oncolog la care sunteti in evidenta va intocmeste niste hirtii cu care va prezentati la comisia medicala de expertiza .
dureri de cap, ameteli, dureri musculare si articulare, frisoane asociate cu febra 21-10-2011, 15:48:58 de către RaulDuke
din pacate ultima activitate pe acest topic se desfasura acum peste un an si 2 luni. e imposibil de spus ce s-a intamplat in conditiile in care persoana care l-a deschis nu a mai avut nicio postare. am fi apreciat totusi... chiar daca aici e un thread destinat discutiilor despre cancer.
dureri de cap, ameteli, dureri musculare si articulare, frisoane asociate cu febra 21-10-2011, 13:41:28 de către corinthu
MARYYMEDA ! Repeta in alta parte testele pt BORELIOZA, stiu ca in Germania la Augsburg au centre pt borelioza unde se fac investigatii amanuntite, sau daca ajungi in tara mergi la Fundeni la Parazitologie la Dr. Gogoase sa-ti faca screeningul parazitologic. Eu am borelioza si am aceleasi simptome ca cele descrise de tine.

multa sanatate
dureri de cap, ameteli, dureri musculare si articulare, frisoane asociate cu febra 30-08-2010, 03:12:15 de către radicus
Nu stiu daca oboseala e pana la extenuare, dar seamana cu oboseala cronica.
dureri de cap, ameteli, dureri musculare si articulare, frisoane asociate cu febra 29-08-2010, 22:41:37 de către lala2004
Te rog sa intri pe boli rare si acolo vei gasi f multe despre sarcoidoza...sa nu te sperii...cel mai bine e sa te adresezi unui pneumolog.Imi pare rau ca te afli departe, sau poate e mai bine pt. tine, poate acolo sistemul sanitare merge altfel, mai bine ca la noi...Iti doresc multa sanatate !
dureri de cap, ameteli, dureri musculare si articulare, frisoane asociate cu febra 28-08-2010, 23:54:41 de către maryymeda
sunt din Bucuresti insa stau in Norvegia de 2 ani...si imi este scarba de sistemul medical de aici am ajuns la urgenta de 2 ori din cauza durerilor nu puteam sta in picioare tremuram....si m-au trimis acasa....astept de 6 luni programare la o endoscopie si de 2 luni la un reumatolog......nu m-am gandit niciodata ce legatura au plamanii cu toate inflamatiile astea de pe picioare nu stiu daca nu sunt noduli limfatici inflamati ca sunt multi si pe ambele picioare.....multumesc pt sfat o sa merg pana la cer daca e nevoie macar sa stiu ce am
dureri de cap, ameteli, dureri musculare si articulare, frisoane asociate cu febra 28-08-2010, 19:39:16 de către lala2004
Maryymeda,nu radiografie pulmonara ci tomografie...este o mare diferenta...nu sta asa fara sa intreprinzi ceva in acest sens.Pt. inceput cere o trimitere catre pneumolog si acolo insista sa-ti faca o fisa de solicitare pt. CT.De unde esti?
dureri de cap, ameteli, dureri musculare si articulare, frisoane asociate cu febra 28-08-2010, 14:25:47 de către maryymeda
draga LALA am facut vreo 5 radiografii pulmonare ca mereu ma plangeam de dureri in piept si toti ma trimiteau acolo pana cand am refuzat sa mai fac..............
dureri de cap, ameteli, dureri musculare si articulare, frisoane asociate cu febra 28-08-2010, 14:19:46 de către lala2004
Draga mea, dar un CT toracic ai facut? Eu nu sint medic, iti vb. din propria-mi experienta...simptomele pe care le descrii ar semana cu sarcoidoza...o boala care este greu de diagnosticat. Consulta un pneumolog bun, explica-i ce se intimpla cu tine si roaga-l sa-ti faca o tomografie la plamin, apoi vei face mai multe investigatii in acest sens...din ce loc. esti?
Iti doresc multa sanatate !
dureri de cap, ameteli, dureri musculare si articulare, frisoane asociate cu febra 28-08-2010, 14:14:22 de către maryymeda
iar daca pana acum cateva luni durerile erau numai pe partea stanga acum le am si pe partea dreapta insa aceste umflaturi nu se vad doar se simt ,sunt multe nu au o forma rotunda sunt asa ovale si mai alungite si inteapa ,dor teribil incluzand si fesele.....incerc sa dau cat mai multe amanunte de aceia tot intervin.......
dureri de cap, ameteli, dureri musculare si articulare, frisoane asociate cu febra 28-08-2010, 13:56:52 de către maryymeda
AM UITAT SA MENTIONEZ CA imi simt gatul in esofag spre stomac amortit de multe ori ca si cum ai face o anestezie la dentist....
toti doctorii imi spun mergi acasa ca nu ai nimic... dar pe zi ce trece ma simt rau 30-08-2010, 23:02:54 de către irinamihaela
homeopati sunt destui in buc. chiar foarte buni ...unul dintre ei fiind si dumitrescu ioan d la institutul de cerctare acupunctura si homeopatie ...nu stiu daca ai apucat sa-ti notezi adresa mea ...sau scriemi un mesaj privat cu adresa ta sa pot lua legatura cu tine
toti doctorii imi spun mergi acasa ca nu ai nimic... dar pe zi ce trece ma simt rau 28-08-2010, 23:57:24 de către maryymeda
din pacate stau in Norvegia de vreo 2 ani insa vin acasa daca este nevoie sa merg la homeopat...eu sunt din Bucuresti
Credeti ca am cancer la faringe? 18-09-2010, 17:49:50 de către udrea alina
de ce nu iti faci un tomograf daca ti/e asa frica. Si eu sunt bolnava si fricoasa ca tine dar nu trebuie sa te gandesti la cei mai rau. HAI CAPUL SUS CA O SA TE FACI BINE. Nu mai gandi negativ.
cancer ovarian 16-08-2013, 09:46:02 de către RoxiRoxy
Subiect: cancer ovarian
buna ziua, multumesc mult pentru raspuns va doresc toate cele bune
cancer ovarian 16-08-2013, 00:16:20 de către RaulDuke
nu inteleg prea bine notiunea aceasta cu "a garanta". cred ca in medicina e imposibil de facut acest lucru, cum e si prevederea viitorului. exista situatii in care anumite formatiuni, tumori, pot disparea spontan. desigur ca asta se intampla mai rar cand ele sunt maligne, ceea ce sugereaza ca nu ar fi fost vorba de asa ceva la tine. la fel, tot aplicat la tine, pot exista leziuni de neuforibromatoza prin mai multe locuri din organism, fara ca ele sa puna neaparat probleme deosebite. trebuie deci continuata urmairea si, pe cat posibil, sa nu te stresezi intre timp. stai putin mai linistita, te rog ! numai bine !
cancer ovarian 15-08-2013, 22:16:23 de către RoxiRoxy
buna seara.am fost la cei de la imagistica sa compare filmele vechii cu actualul.si ei au zis ca pe cele vechi se vede masa tumorala dar nu isi explica de ce nu s-a captat si de data aceasta.sfatul lor este sa repet rmn-ul.dar cunoasteti cazuti in care tumorile solide ai disparut fara tratament?si de ce nu ne garanteaza ca nu mai este tumoarea.santate maxima si noapte buna.
cancer ovarian 15-08-2013, 21:22:01 de către RaulDuke
intr-adevar, ultima descriere nu face referire la vreo masa anexiala sau de corp uterin; ca atare nu cred ca exista vreo solutie mai buna decat urmarirea, dar cu ocazia repetarilor RMN-ului, cand se vor face, radiologul care investigarea sa aiba constienta de aceasta problema si sa faca un examen COMPARATIV cu celelalte; asta presupune ca el sa aiba CD-urile cu vechile RMN-uri. de altfel, chiar si in momentul de fata cred ca i se poate cere ultimului radiolog sa faca o "recitire" a imaginilor, comparativa. ati incercat asta ?
cancer ovarian 14-08-2013, 15:31:02 de către RoxiRoxy
buna ziua, examenul ct pelvin cu substanta de contrast glandele suprarenale cu dimensiuni moderat crescute, contururi convexe, aspect sugestiv ct hiperplazic ficat dimensiuni crescute 15, 43 cc lob drept contururi regulate structura omogena, densitate spontana in limite normale, structura omogena anexa dreapta 3, 35cm (tr)3, 17(ap)2, 89(cc)cu microchistice 0, 67/075cm 064cm/064 o64cm/058cm si proces inlocuitor de spatiu ovalar bine delimitat, iodofil cu zona centrala hipodensa foarte slab iodofila dezvoltat median in contact intim cu corpul uterin cu diametrele de 1, 99cm 0, 88cm 1, 60 cm anexa stanga 3/72cm(tr)2, 13cm(ap)1, 75cm(cc) chiste.1, 20 cm/0, 95cm 1, 39 cm 1, 02 /0, 98 cm.fara adenopatiisubdiafragmatice si fara lichid in cavitatea peritoniala endometru 1, 88cm/1, 13cm uter laterodeviat stang 3.90 cm(tr)3, 62cm(ap)7, 51 cm(cc)concluzii proces inlocuitor de spatiu anexal drept hepatomegalie posibil hiperplazie suprarenaliana bilaterala 1 17 2013 rmn uter retoversat si discret levodeviat cu cavitatea libera fara mase patologice ambele ovare discret marite cu multiple fomatiuni chistic lichidiene subcentrimetrice masa rotunda ovalara poliseptata, bine delimitata de un perete tisular de grosime neuniforma.cuproiectii nodulae endolumenale, dimensiuni de 28/25/21mmsi priza de contrast predominant periferica situoata parauterin in aria de proiectie a anexei drepte 11-4-2013 in luna mai formatiune se vedea la eco iar in luna august rmn uter retoversat laterodeviat spre stanga cu dimensiuni si structura omogena ambele ovare usor marite cu multiple formatiuni chistice lichidiene cu dimensiuni variabile infra si supracentimetrice cea mai mare de 13mm in ovarul drept situate in aria lor de proiectie dr-st fara adenopati retroperitoneale sau lichid intraperitoneal liber.Tocmai de aceea v-am rugat sa ne dati o sugestie un sfat ce avem de facut desi cei de la imagistica nu ne garanteaza ca formatiunea a disparut, ne sfatuie doar sa repetam RMN-ul, raspunsul dvs ar veni sub forma unui cadou pentru mine, peste o luna implinesc 18 ani.va multumesc anticipat si va urez sanatate maxima.o zi superba
cancer ovarian 13-08-2013, 21:45:56 de către RaulDuke
este putin probabil. furnizeaza-ne, te rog, textul buletinelor de interpretare al RMN-urilor de care zici. sigur a fost facut si de pelvis, ultimul ?
cancer ovarian 12-08-2013, 17:12:37 de către RoxiRoxy
buna ziua am fost la cei de la imagistica cu filmele vechii si este o vorba despre o tumoare anexiala, dar ca nu isi explica de ce nu se vede, dar probabil ca si faptul ca a fost a6a zi dupa menstruatie sa fi influentat.dar nici nu ne garanteaza ca tumoarea a disparut, sfatul lor este sa repetam RMN-ul, concluzia dvs. care este?pt ca nu ne permitem finaciar sa repetam Rmn-ul
e posibil ca o tumoare sa dispara?va multumesc anticipat astept raspunsul dvs.o zi buna si sanatate maxima
cancer ovarian 11-08-2013, 22:32:03 de către RoxiRoxy
Buna seara, medicul a spus ca e o formatiune solida(tumoare)
noi am mai patit cu Rmn cerebral tot la fel, ne`am bucurat ca nu mai era nimic, si cand medicul ne`a recomandat sa facem un rmn la bucuresti, ele erau acolo si cresteau..de aceea v-am rugat sa va spuneti parerea, si binenteles ca vom vorbi cu medicul chirurg care este si onclog, dar acum este in concediu si incertitudinea asta ma termina..Dar se poate trece cu vederea la Rmn
ca totus nu e chiar mica sau conteaza si a cata zi dupa menstruatie se face RMN-ul?Va multumesc pt raspuns si v`as ruga inca odata sa m`ai imi raspundeti.O seara buna.Consider ca nu e de joaca cu acest lucru..
cancer ovarian 11-08-2013, 16:30:12 de către RaulDuke
este improbabil ca o formatiune, fie ea si chistica, sa dispara din senin. ai vorbit totusi cu medicii ?
cancer ovarian 09-08-2013, 17:59:55 de către RoxiRoxy
Buna ziua , am 18 ani, am neurofibromatoza de tip 1, sunt operata de tumoare cerebrala(astrocitom fibrilar)
formatiune in penduncul cerebelos pe glanda hipofizara o formatiune de 3, 5 mm(nu stim de ce natura este, medici suspecteaza ca ar fi tot gliom)In ianuarie in unui Ct abdominal+pelvis reies urmatoarele proces inlocuitor de spatiu ovalar, bine delimitat, iodofil cu zona centrala hipodensa, foarte slab iodofila, dezvoltat median in contact intim cu corpul uterin cu diametrele 1, 99cm/088 cm/1, 60 cm
In aprilie la un RMN, se mentine formatiunea, masa rotunda ovalara polipsetata bine delimitata de un perete tisular de grosime neuniforma cu proiecti nodulae endulomenale dimnesiunile 28/25/21 mm concluzie formatiune espansiva anexiala polichistoza ovariana.microleziune chistica, solitara hepatica si hepatomegalie.
Luna aceasta repetam Rmn-ul se mentin toate celelate concluzi, dar nici nu mentioneaza ca ar fi sau nu formatiunea expansiva.Pot formatiunile sa dispara asa fara nici un tratament?Cu 2 zile inainte de Rmn, la tuseul rectal (nu am avut relati sexuale)se simtea la palpare.Va rog frumos si respectos sa imi raspundeti si mie daca intradevar a disparut sau a omis la scriere..O zi buna in continuare
cancer ovarian 18-04-2013, 23:29:51 de către RaulDuke
numai bine !
cancer ovarian 18-04-2013, 23:02:29 de către nlucia73
Multumesc inca o data pentru raspuns si pentru promptitudine!
Toate cele bune va doresc! Multa sanatate!!!! :)
cancer ovarian 18-04-2013, 08:46:54 de către RaulDuke
RMN-ul arata perfect dpdv al bolii oncologice. ca atare tot ce trebuie sa faci este sa continui urmarirea la distanta, dupa cum o coordoneaza medicul oncolog. cu colecistul nu vad nicio problema si in orice caz, nu una oncologica.
cancer ovarian 18-04-2013, 01:01:10 de către nlucia73
Buna, sunt Lucia, am 39 ani, si la 01 Apr s-au implinit 2 ani de cand am fost operata. Diagnosticul a fost de neoplasm ovarian bilateral cu hidronefroza dreapta secundara si ascita in cantitate mica. Nu stiu exact stadiul pentru ca nu mi s-a facut biopsie inainte de operatie (dr. oncolog zice ca 2c iar dr chirurg zicea ca si 3c putea fi), a fost pus dupa rez histopatologic, iar operatia a fost facuta dupa 4 cure de chimioterapie (paclitaxel cu carboplatin). Am avut CA125 initial 5866 iar in urma chimioterapiei a scazut: dupa a 2-a la 616, dupa a 3-a la 48, dupa a 4-a la 24 a urmat operatia cu o pauza de aprox 2 luni si inca doua cure. De cand am terminat chimioterapia CA 125 a fost in jur de 2, 5 luna trecuta a fost 2, 8 (mentionez ca il faceam chiar si la interval de 2 luni). luna trecuta VSH a fost 16 intervalul fiind intre 2 si 10. HE4 a fost 28, 1 intervalul fiind: premenopauza: 70pmol/l; postmenopauza: 140pmol/l. Am o nelamurire cu rezultatul la colecist din RMN-ul facut acum:

RMN ABDOMEN SI PELVIS CU substanta de contrast

Abdomen:
ficat, pancreas, splina, rinichi, glande suprarenale aspect nosmal.
colecist cu o imagine gadofila de maxim 4mm in contact cu peretele inferior-polip milimetric cel mai probabil.
fara ascita
ax splenoportal normal.
fara adenopatii intra sau retroperitoneale
VCI, aorta abdominata de calibru normal

Pelvis:
vezica urinara fara modificari parietale sau intracavitare
status post neoplasm ovarian operat, histerectomie totala cu anexectomie, fara imagini suspecte de recidiva tumorala.
fara adenopatii intrapelvine; ganglioni inghinali de maxim 1, 3cm.
cecul si colonul ascendent sunt coborate intrapelvin dr. supravezical.
fara leziuni secundare la bazinul osos sau vertebrele lombare.

Concluzie:
status post neoplasm ovarian operat, fara imagini suspectede recidiva locala
fara diseminari secundare abdomino-pelvine.
stationar fata de ex RMN anterior din 27.06.2012

Credeti ca ar trebui sa ma operez de colecist?
Ce spuneti de rezultatul RMN-ului?
Care este parerea dvs?
Multumesc anticipat!
cancer ovarian 14-04-2013, 22:37:23 de către RaulDuke
perfect adevarat.
cancer ovarian 14-04-2013, 20:56:17 de către samsung
Nemultumirea mea mai mult ca sigur se va rezuma la o strangere de dinti, acest medic este doar o rotita intr-un sistem bolnav in care eu mi-am pierdut increderea demult si nimic nu-mi mai poate reda acesta incredere.
L.E
Eu o fac cu adevarat principal vinovat pe maicamea care nu a gasit de cuviinta sa faca in zeci de ani un control medical sub diferite pretexte. Cat despre mine sunt si mai inconstient am renuntat definitiv, nici macar asigurare nu mi-am mai facut de mult timp. Maine daca bugetul sanatatii si al invatamanului medical creste de zece ori banii se vor scurge ca apa in pamant si nu se va simti vreo imbunatatire.
cancer ovarian 14-04-2013, 20:42:56 de către RaulDuke
exact asa e cum zici tu, dar faptul ca "il faci responsabil pe chirurg"... nu prea inteleg la ce foloseste si ce poti face cu asta. evident ca vina pentru o boala nu apartine nimanui. si da, din pacate, ct-ul de la care zici ca dai copy/paste arata ceea ce e foarte probabil o metastaza in ficat si, posibil, dar cu probabilitate mai mica, una in peritoneul din pelvis. sa zici insa ca e o greseala medicala sau... o situatie de malpraxis ca a fost operata inainte de acest CT... e greu sa poata face cineva. ca atare trebuie o lege care sa forteze un medic, odata ce a ridicat suspiciunea de cancer, sa produca o biopsie si apoi sa vorbeasca neaparat cu un oncolog, inainte de a se apuca de ceva heirupistic.
cancer ovarian 14-04-2013, 16:06:15 de către samsung
Ma rog astea sunt problemele de fond. Totusi nu cred ca e nevoie de vreo lege ca acesta sa-i spuna pacientului care sunt cele mai bune optiuni de diagnostic si tratament indiferent cat costa acestea. Daca doamne fereste CT-ul recomndat de oncolog mamei va scoate ceva in neregula, ceva ce putea fi rezolvat daca se faceau investigatii imagistice inainte de operatie si va fi nevoie de o reinterventie eu il fac responsabil pe acest medic(prof. dr. docent si ce alte titluri universitare mai ere el) Eu am experienta personala nefasta cu chirurgii sper sa nu se repete si in cazul mamei: in general sunt superficiali, se substituie altor specialitati medicale, opereaza pacienti insuficient investigati, favorizeaza metoda de tratament chirurgicala desi exista optiuni medicamentoase etc
Rezultatul mi-a fost comunicat de catre o persoana neautorizata deci nu pot pune baza pe el 100% deocamdata eu doar fac copy paste:
"Concluzii
Leziune unica hepatica cu caractere CT de determinare secundara.
Mica colectie fluida inchistata in fosa iliaca stanga.
Nodul solid de aprox. 1, 5 cm. in fundul de sac Douglas - determinare secundara?/cicatrice postoperatorie? - se recomanda examen IRM pelvin"
cancer ovarian 14-04-2013, 13:43:00 de către RaulDuke
in romania da, e ceva uzual, pentru ca nu foarte des chirurgul are acces la mijloace mai moderne de investigatie si nici legea nu obliga medicul care diagnosticheaza un cancer sa prezinte cazul intr-o comisie pluridisciplinara oncologica, asa ca in alte tari. practic NU EXISTA aceste comisii in romania, lucru de la care pleaca majoritatea problemelor in tratamentul pacientilor cu cancer. treaba asta nu se poate corecta decat prin lege.
cancer ovarian 13-04-2013, 15:43:58 de către samsung
E ceva uzual ca un chirurg sa ia decizia de a opera si sa opereze o pacienta doar pe baza unei simple ecografii ce evidentiaza o `formatiune complexa ovariana` si a unei analize CA125 de 500 ?! Nu era normal sa faca si vreo investigatie ce tine de imagistica pentru a se asigura ca vede cat mai mult?
L.E.
Mentionez ca de la luarea deciziei de a opera si pana la operatie au trecut doua saptamani deci nu era nici o problema de timp si nici de bani efectuarea unei astfel de investigatii.
cancer ovarian 07-04-2013, 23:20:18 de către RaulDuke
cum adica "nu ar putea reface ascita la loc" ? adica sa o faca sa dispara sau sa reapara ? momentan nu ne-ai zis cum e cu ascita ? mai are ? notiunea de "gastrita" nu este transabila prin ecografie. driptane nu prea are legatura cu ascita, oricum ai lua-o, ci cu problemele urinare. intrebarea ma oncologica este urmatoarea: mai ARE ascita ? si daca da, care e cauza ? asta trebuie lamurit de medicii tai.
cancer ovarian 07-04-2013, 02:10:17 de către monalisa 26
Si as mai avea o intrebare medicamentul driptane il ia de 2ori pe zi asta nu ar putea reface ascita la koc acest medicament.va rog din suflet sa imi raspundeti cat mai repede.va multumesc
cancer ovarian 06-04-2013, 22:08:27 de către monalisa 26
tin sa va multumesc frumos ptr. sfatul dumneavoastra...am fost la doctorul de famile care nu ne-a spus prea multe doar o trimitere, la care i sa facut un ecograf si sa descoperit ca are gastrita iar acuma in urma medicamentelor si a regimului se simte mult mai bine dar a intervenit o alta problema, a treminat si tratamentul ptr. ascita moderata si acum de 4 zile a inceput sa piarda urina la orice miscare iar pana sa ajunga la toaleta aproape ca pierde toata urina si seara ii curge si nu stim cu ce ne mai confruntam sa fie din cauza tratamentului cu diuretice? azi e a 4 zi de cand nu sa mai oprit si ia Driptane dar fara nici un efect.am vrea sa mergem la un doctor dar care sa o controleze sa vada daca a trecut ascita dar si ce e cu vezica de scapa urina asa.ar trebui sa mergem la ginecologie sau la gastoroenterologie.
cancer ovarian 31-03-2013, 13:23:08 de către RaulDuke
ma tem ca problemele medicale nu pot fi cu adevarat rezolvate pe internet, nici macar la telefon. pentru asta e nevoie de consult medical, ca de fiecare data cand apare o problema suparatoare noua care se mai si agraveaza in loc sa treaca. problema este ca voi apelati direct la chirurg pentru probleme generale (pana la proba contrarie), cu care ar trebui sa va adresati medicului de familie, care poate face niste lucruri elementare cel putin, pana sa se ajunga la chirurg sau la vreun alt esalon de medicina secundara sau tertiara.

adresati-va si formati o legatura ca lumea cu medicul generalist (de familie) ! evident ca ce descrieti suna cel mai degraba a o problema cu stomacul, gastrita, ulcer, reflux, etc.
cancer ovarian 30-03-2013, 19:31:00 de către monalisa 26
am fost din nou la dr. din cluj care a operat-o pe mama si nea spus ca lichidul acumulat in abdomen este faptului ca mai trebuia sa stea cam vreo 2-3 zile cu drenele sa i se scurga lichidul acela din interior, dar nici el nu a spus nimic ca ar mai trebui sa stea cu ele...(6 zile a stat ea cu dreneajele acelea) in fine ..iar acum ia dat un tratament sa elimine lichidul cu :injectii cu Dexametazona 2 ml., nospa, ketorol, tavanic 500ml, motilium 10 ml.si xanax deoarece nu mai are somn noaptea din cauza durerilor. mai are 3 zile de uramat tratamentul si durerile sunt in continuare in capul stomacului dupa fiecare masa imediat la 2-3 min.iar fara calmante nu o lasa.seara se trezeste de 2-3 ori pe zi din cauza durerilor si azi l-am sunat din nou pe doctor si el mia spus ca poate sa fie si din alte cauze cum ar fi ale stomaculuui, nici nu mai stim ce sa facem si unde sa o ducem sa o trateze.Ea este foarte salbita din cauza ca nu se poate alimenta din cauza ca apar durer, i si tine si regim alimentar fara sare.va rog din suflet sa imi spunti cam ce ar de facut. va multumesc
cancer ovarian 20-03-2013, 08:59:22 de către RaulDuke
exista un risc ca boala sa fi recidivat, acest lucru trebuie verificat prima oara. numai in functie de "sursa lichidului" si cauzele starii ei se poate aplica un tratament eficient.
cancer ovarian 20-03-2013, 02:45:11 de către monalisa 26
Buna ziua va rog din suflet sa ma ajuta-ti si pe mine cu un raspuns. mama mea a fost operata acum o luna si o saptamana la cluj avand diagnosticul de Adenocarcinom Endometrioid al Endometrului stadiul 1A, iar acum a aparut ceva complicati avand dureri foarte mari asa ca am fost ieri si am facut o tomografie la care a aparut urmatorul diagnostic : Ascita moderata predominnant peri hepatic si la nivelul pelvisului unde se evindentiaza usoara ingrosare a foitelor peritoncale cu captarea intensa a substantei de contrast, aspect infiltrativ al grasimii si a fasciei mezorectale. va rog sa imi spuneti cum se poate trata de toate aceste complicati aparute in urma operatiei si din ce cauza sau produs. va multumesc si va rog inca o data sa ma ajutati deoarece toata familia suntem la pamant si ne pierdem aproape toate sperantele.
cancer ovarian 19-08-2012, 11:15:34 de către radicus
mircea32x, probabil trateaza bazandu-se pe adenopatii ca fiind metastaze ganglionare.
cancer ovarian 18-08-2012, 02:00:05 de către RaulDuke
stevens, bicarbonatul inghitit se neutralizeaza instantaneu odata ajuns in stomac. daca vrei, iti spun o metoda de alcalinzare relativa a plasmei, folosita chiar ca un mijloc de "dopare" de catre atleti, dar in nici un caz nu are vreo legatura cu tratamentul cancerului, oricat ai insista tu. asta e diferenta intre noi: eu stiu ipotezele pe care le insirui tu si cei ca tine, dar stiu si marginile lor si ce e dincolo de ele. tu vezi lumea dintr-o groapa foarte adanca, eu de pe varful unui munte... unde m-am chinuit sa ajung. tu nu ai facut nimic ca sa te luminezi putin, doar ai ales sa citesti niste lucruri care ti s-au parut mai "dragute", dar din pacate nu intelegi mare lucru din ele.

--------------------
cancer ovarian 16-08-2012, 21:50:45 de către ama17
aici sunt oameni bolnavi. nu gasiti in alta parte sa va impuneti punctele de vedere. unde sunt oameni pe care i-ati vindecat. lasati-ne in pace!
cancer ovarian 16-08-2012, 20:59:06 de către Vio sau Vasi
ce-i la gura voastra...nu puteti fi si civilizati???ce exemple ne dati?????
cancer ovarian 16-08-2012, 17:54:36 de către stevens
------------*

Referitor la alcalinizare tin sa le spun oamenilor, nu tie fiindca te depaseste problematica, faptul ca si sportivii folosesc bicarbonatul de sodiu ca supliment pentru a-si imbunatati usor perfomantele ( 1 secunda conteaza f mult in sport ), deoarece ei sunt nevoiti sa manance f multe proteine animale care acidifica sangele, in plus in timpul efortului se degaja mult acid lactic care impiedica contractia musculara eficienta !
Pentru efectele terapeutice in afectiunile tumorale nu mai insist aici, fiecare persoana interesata se poate documenta pe internet asupra temei, nu am inventat eu sau altii care scriem pe aici absolut nimic !
Nu ma deranjeaza atacurile personale atata timp cat se mentin intr-o limita cat de cat decenta, dar astept si eventuale argumente contra, desi e greu de luptat impotriva evidentei ! Insa asta o fac si altii la case mai mari, nu e nici o surpriza in sensul asta ! :) Asadar fa-ti griji pt tine si colegii tai !

(* modificat de admin)
cancer ovarian 15-08-2012, 21:00:34 de către mircea32x
Buna seara!
M-am intors cu mama de la spital (I.O. Cluj Napoca). Inainte de a va spune cum a decurs controlul medical, va comunic datele din epicriza de dupa operatie:

"Pacienta in varsta de 70 ani, se prezinta in serviciul nostru cu diagnosticul de tumora anexiala dreapta in vederea interventiei chirurgicale.
Dupa investigatii clinice si paraclinlce si o pregatire preoperatorie adecvata se intervine chirugical in anestezie generala cu IOT. La deschiderea cavitatii peritoneale se constata ascita in cantitate minima care se aspira;.Ia nivelul pelvisului se evidentiaza, apartinand de anexa dreapta o formatiune tumorala de 12/10 cm, cu structura mixta chistica si parenchimatoasa, mobila, uterul si anexa stanga de aspect normal. Nu se constata determinari secundare hepatice sau peritoneale sau alte tumori intraabdominale. In aceste conditii decidem si practicam anexectomie dreapta cu examen histopatologic extemporaneu, care a evidentiat un aspect de adenocarcinom, motiv pentru care se practica in continuare histerectomie totala cu anexectomie stanga si omentectomie.. Evolutia postoperatorie a fost favorabila local si general sub tratament antibiotic, antialgic, antiinflamator, preventiv antitrombotic si sedativ,
Se externeaza cu stare generala buna, plaga curata, afebrila, tranzit intestinal prezent, mictiuni spontane, nedureroase, cu recomandariIe:
-pansamente sterile pana la suprimar:ea completa a firelor de sutura la 14 ziLe postoperatorii
-efort fizic moderat;
-se va interesa de rezultatul Hp, aflat in lucru in momentul externarii sl de conduita terapeutica ulterioara la 14 zile postoperator;
-dispensarizarea afectiunilor asociate;
-control chirurgical in policlinica -IOCN (camera 5) peste 3 luni."

Asa cum am mai spus in postarea anterioara, la 3 zile dupa controlul de 3 luni, pe baza rezultatelor examinarilor si analizelor efectuate, a reluat tratamentul chimio. A facut deja prima sedinta cu Gemcitabina. Inainte de chimio am repetat CA 125, care de data aceasta a avut valoarea de 565 (diferenta cu 16 unitati mai putin fata de vineri are vreo semnificatie, sau doar poate sa fie cauzata de conditiile laboratorului?).
Totodata, am primit si rezultatele examinarilor efectuate vineri, pe care le reproduc mai jos:
1) Rx toracic: Nimic activ pleuro-pulmonar
2) ECO Ultrasonografie abdominala:
Ficat cu structura omogena, ecogenitate pastrata, dimensiuni in limite normale, fara deformari de contur, fara imagini focale decelate ecografic.
Fara dilatatii de cai biliare intra sau extrahepatice. CBP, VP de calibru normal la nivelul hilului hepatic.
Colecist partial contractat, fara imagini litiazice.
Ambii rinichi cu cateva chisturi corticale infracentrimetice. Fara dilatatii de SPC. Fara imagini tipice de calculi.
Splina omogena, cu dimensiuni in limite normale. Pancreas cu dimensiuni si ecostructura in limite normale.
Adenopatii periportale, periceliace, mezenterice si paraaortocave de pana la 21/15 mm.
Vezica urinara in repletie, avand continut transonic.
Fara ascita.
Concluzii: Fara leziuni focale parenchimatoase abdominale. Adenopatii abdominale.

Cam atat. Din discutiile cu medicul, din nou am inteles doar acelasi lucru: ca este vorba de un cancer rezistent la carboplatin si ca este neaparata nevoie sa reluam chimioterapia.
Va multumesc din nou pentru raspunsurile dumneavoastra de pana acum si pentru cele viitoare.
cancer ovarian 15-08-2012, 00:32:10 de către RaulDuke
mda, dar eu te salut cu PA si te invit sa nu mai postezi minciuni. dejectiile la care ma refer sunt toate acele porcarii ieftine in legatura cu alcalinizarea, despre care tu nu stii nici ce e aia dpdv chimic, dar ocolesti orice intrebare directa, gest tipic oricarui habarnist.-----------------*

(* modificat de admin)
cancer ovarian 15-08-2012, 00:02:45 de către stevens
Nu inteleg la ce dejectii sub-intelectuale te referi ! Cred ca toata lumea s-a lamurit acum cine e campionul si la capitolul asta ! Trateaza oamenii de cancer si apoi poti injura cat si pe cine doresti !

Te salut si eu..fiul plajei ce esti ! :D
cancer ovarian 14-08-2012, 22:37:29 de către RaulDuke
foarte bine, stevens, incercarea ta patetica de sarcasm este totusi apreciata! ca in cazul oricarui copil care, deh, incearca si el sa fie spiritual, in timp ce se joaca asa cum poate, cu putza in tarana.

acuma uimeste-ne si tu pe noi, cum de ai ajuns tu asa de priceput in problema asta banala a cancerului si in general la medicina ? ca vad ca sa raspunzi la intrebari concrete nu esti in stare (de pilda nu esti in stare sa raspunzi de ce nu e o metoda mai buna pentru oameni ca pur si simplu sa respire mai repede, pentru a se alcaliniza ??? se vede ca nu stii de nici unele si nici capul nu te duce). te-ai trezit intr-o dimineata ca rezolvasei toate celelalte probleme ale planetei si asta iti facea cu ochiul ? sau ai supt de la tata atat de mult incat ai stabilit o relatie asa de profunda cu mastera ta (sau ce ti-o fi fost) si ai crezut minciuna cum ca esti talentat si le poti pe toate ? cati oameni bolnavi de cancer ai vazut tu, ca sa-ti dai cu parerea ? esti sigur ca stii sa masori macar o tensiune arteriala ?

sfatul meu: dirijeaza-ti plictiseala catre alte domenii si nu mai propune oamenilor minciuni sfruntate, sperante false si porcarii daunatoare si periculoase, ca intr-o zi s-ar putea sa te ia gura pe dinainte si in viata reala, nu doar pe internet, unde iti permiti sa te ascunzi in spatele monitorului ca un adevarat razbonic si vraci de tastatura ce te afli, astfel incat s-ar putea sa te auda careva care o sa iti faca mai mult decat sa te ia peste picior, asa cum te iau eu sistematic pe aici, respectiv sa ti-l rupa... unul sau chiar pe amandoua, pentru ca insisti sa mananci fecale cu o lingura atat de mare !

opreste-te, te rog, din a mai voma aceste dejectii anti-intelectuale printre oameni care au probleme adevarate ! ai si alte sectiuni ale forumului unde poti discuta chiar cu oameni care iti pot fi fani, cum ar fi ilincuta sau alti distrusi care nu au viata.

te salut cu pa!
cancer ovarian 14-08-2012, 22:28:31 de către RaulDuke
violeta, G reprezinta "gradul de diferentiere" tumorii. cu cat e mai mare gradul, cu atat tumora este "mai putin diferentiata", si cu cat e mai putin diferentiata, cu atat mai agresiva, deci cu potential mai mare de evolutie si metastazare este. G3 reprezinta o tumora slab diferentiata, deci cu o agresivitate mare. totusi G3 nu are legatura cu dimensiunea tumorii. reprezinta un fel de "potential" de a face rau. poate foarte bine sa fie G3 si sa fie o tumora foarte foarte mica, operabila si vindecabila, fara probleme ulterioare.

HE4 sincer nu stiu ce este. nu stiu daca ai citit sau auzit bine pe unde ai auzit despre asta. daca inainte de operatie markerul a fost mare, sansele sunt ca in cazul unei eventuale recidive, el va fi din nou crescut si astfel se va putea repera din timp. evaluarile radio-imagistice sunt de asemenea de ajutor. nu exista examen cu grad de incredere de 100%.

despre unde apare recidiva, cand e la distanta de locul initial, intr-adevar nu prea exista o regula. cel mai des cancerul de ovar tinde sa recidiveze/metastazeze sau sa se extinda catre cavitatea abdominala, dand metastaze peritoneale si carcinomatoza in zona respectiva.

cred ca totusi nu este cazul sa te gandesti la aceste lucruri...

numai bine !
cancer ovarian 14-08-2012, 07:35:40 de către VIOLETA766
Buna dimineata tuturor! Nu am mai intrat in legatura cu voi... m-am gandit ca trebuie sa incerc, sa ma mint ca eu nu am fost bolnava...nu am reusit. Acum am citit tot ce era postat si ma ingrozesc...de fapt trebuie sa marg la analize si.
RAUL, te rog sa imi spui daca este suficient CA125 si cele cateva analize de sange pe care oncologul mi le recomanda, te rog sa imi spui ce importanta are si HE4 alaturi de CA 125, analiza pe care eu nu am facut-o niciodata si te rog sa imi explici si mie cum este cu acest G3 care si la mine in tumora a fost stabilit desi tumora, de tip adenocarcinom fenotip seros, a fost foarte bine delimitata la un singur ovar, fara noduli, fara metastaze la distanta, fara modificari in epiplon. Cum este posibil ca in tumora, o celula sa fie atat de dezvoltata si sa nu existe si in alta parte sau chiar nu exista localizata si in alta parte? Poate sa imi spuna si mie cineva unde apar primele metastaze in cazul cancerului ovarian chiar daca probabil nu exista o regula, unii spun ca la ficat, altii la oase, altii cica exista o legatura si cu sanii unde trebuie sa fim mai atenti ?
Te rog sa ma ierti daca intrebarile mele sunt puse aiurea, dar chiar am nevoie - asa cum toti ceilalti care intra pe forum au nevoie de tine -
cancer ovarian 14-08-2012, 01:02:05 de către stevens
Multumesc pt urare domnu` doctor ! Va sunt recunoscator ca n-ati mai umblat cu para la administratie ! :) Sunteti baiat bun dar cu lacune tocmai acolo unde este esentialul meseriei - intelegerea si tratarea corecta a cancerului ! Altfel cu explicatiile si psihoterapia pentru pacienti si apartinatori nota 10 !

Numai bine !
cancer ovarian 14-08-2012, 00:47:03 de către RaulDuke
la fel iti uram si noi, multa sanatate, dar inafara de aceasta urare, mesajul de mai sus nu are foarte mare valoare, nefiind altceva decat parerile unui om care nu are niciun fel de pregatire medicala, cu atat mai putin despre ce inseamna cancerul.
cancer ovarian 14-08-2012, 00:40:20 de către stevens
` Avand in vedere starea mamei mele in momentul de fata, va mai adresez o rugaminte: sa va exprimati punctul de vedere referitor la tratamentele naturiste si eficienta sau ineficienta acestora. `

` De asemenea va adresez rugamintea sa va spuneti parerea in legatura cu tratamentele naturiste. Medicul curant i-a interzis categoric orice tratament naturist si din aceasta cauza mama a refuzat si ea orice tratament naturist. `

Asa cum ati spus si dv in primul citat, tratamentele naturiste pot fi banuite cel mult de ineficienta insa nu si de toxicitate ! Probabil ca medicul a vrut sa spuna sa nu faceti un tratament naturist IN LOCUL tratamentului clasic, asta este altceva, insa este parerea medicului respectiv ! In realitate puteti face orice tratament naturist pe care vi-l permiteti si il poate suporta bolnavul !

In general in cancer sistemul imunitar este depasit, excedat deci trebuie urmat orice tratament posibil si nedaunator (naturist) pt a intari imunitatea in lupta sa cu invadatorii, indiferent care sunt ei - virusi, bacterii, fungi..!

-Primul lucru care trebuie facut pt a stimula imunitatea este sa nu il mai subminam ! Iar cel mai mare dusman al imunitatii este ZAHARUL rafinat si EXCESUL de carne (sau proteina animala) - adica ce depaseste 40-50 de grame de carne /zi ! Primul chiar hraneste la propriu cancerul iar al doilea ii creeaza un mediu (acid) propice dezvoltarii sale !
-Personal nu vad cu ce ajuta tratamentul cu metale grele (carboplatin, cisplatin) sistemul imunitar si organismul in general ! Mai degraba acceptati o radioterapie bine tintita decat chimioterapie !

Pentru stimularea imunitatii generale trebuie adoptatata o alimentatie bogata in alimente proaspete de origine vegetala bogate in enzime si antioxidanti ( cereale, legume, leguminoase, fructe ) si cantitati mici de proteine animala usor digerabile - peste, piept de pui, albus de ou, branza de vaci !
Ca suplimente pt cresterea imunitatii generale va pot recomanda gelul de aloe vera, sucul de noni, pastile de zeolit (pt eliminarea metalelor grele ) - la preturi romanesti pe medicer.ro - pastile si tinctura de echinaceea si propolis.. !

Pentru un tratament mai tintit si eficient in cancere cititi ultimele mele mesaje pe aceasta sectiune de forum si documentati-va personal asupra informatiei din ele !

Multa sanatate !
cancer ovarian 13-08-2012, 20:58:29 de către RaulDuke
Exact! nu a vrut sa mai spun nimic pentru a nu agrava mai mult spiritele impotriva respectivei echipe chirurgicale, care ar avea cel putin niste explicatii suplimentare de dat, cel putin vis-a-vis de ganglioni sau de lavaj peritoneal.
Acum nu mai conteaza, ce a fost e "water under the bridge". Sa vedem ce mai urmeaza.
cancer ovarian 13-08-2012, 12:15:51 de către radicus
Un N1 sau boala reziduala macroscopica ar explica recidiva atat de rapida la un cancer, aparent, incipient. Dar in aceste situatii ar fi trebuit sa ia si un taxan nu doar carboplatin. Rata de supravietuire pentru un cancer T1N0M0 ar fi cam de 70-80% la 5 ani. Medicul si rezidentul au dat un prognostic mult mai slab decat e cel statistic, ceea ce ma face sa deduc ca ei au informatii esentiale care nu au fost prezentate aici. Incerc sa-mi dau seama de rationamentul meidicilor care se ocupa de caz. Epicriza de dupa operatie ar putea lamuri o parte din lucruri - cred ca aceasta este cheia cazului.
cancer ovarian 12-08-2012, 21:08:20 de către RaulDuke
chirurgie de debulking suboptimala la un T1 ? poate mai degraba fara prea mare simt de raspundere... cu Nx si Mx... suntem aproape ca in dosarele X, dupa parerea mea...

iar "riscul" CT-urilor (care oricum e mai mult teoretic, in conditii normale) pentru o persoana de 70 de ani, cu cancer de ovar este CEL PUTIN neglijabil prin comparatie, tot dupa parerea mea, evident.

acum nu putem decat sa vedem ce urmeaza, dar factorii de risc atat imediat de dupa operatie, respectiv L1 si V1, plus necunoasterea N-ului, apoi cu recidiva biologica (cum s-ar numi cresterea CA 125) la un interval atata de scurt dupa operatie si chimioterapie adjuvanta, din pacate, nu prezic nimic bun.
cancer ovarian 12-08-2012, 19:20:18 de către radicus
Nivelul CA 125 a crescut foarte mult si foarte repede. Este indicatorul ca in cateva luni vor fi vizibile tumori, semne ale recidivei. In loc de chimioterapie si in lipsa CT (poate interval prea mic si risc crescut?) cred ca ar fi fost mai recomandabil chirurgia exploratorie. Cum se numeste medicul oncolog?
E posibil ca operatia sa fi realizat un debulking suboptim iar oncologul banuieste ca recidivele sunt, de fapt, vechile tumori reziduale neoperabile. Alta explicatie nu-mi vine in minte...
cancer ovarian 11-08-2012, 14:23:45 de către RaulDuke
asteptam.
cancer ovarian 11-08-2012, 13:49:40 de către mircea32x
Va multumesc pentru raspunsuri. Dupa discutia cu dumneavoastra, incep sa imi pun unele semne de intrebare. Totusi este o baza de plecare in discutia cu medicul oncolog si sper ca o sa obtin si explicatii mai clare. O sa revin cu detalii saptamana viitoare dupa ce ne intoarcem de la spital.
cancer ovarian 11-08-2012, 13:07:48 de către RaulDuke
personal gasesc CEL PUTIN indoielnic, daca nu chiar o "de nefacut"-a sa inceapa tratamentul chimioterapic acum, fara un CT inainte, de torace, abdomen si pelvis, care sa arate cu CEL FEL DE RECIDIVA ne confruntam. altfel, vreau sa stiu si eu, CE anume trateaza acest oncolog ? trateaza cresterea markerului si atat ? mi se pare fantasmagoric. ca este un cancer agresiv si rezistent la carboplatin, acest lucru este evident. dar care este scopul chimioterapiei, in acest punct ? evident ca vindecarea iese din discutie. simptome inteleg ca nu are. deci ? ce isi propune sa obtina ? daca are o recidiva localizata care teoretic merge operata ?
nu imi este foarte clar si cred ca nici lui... sau poate imi scapa mie ceva legat de organizare si mijloacele disponibile acolo unde urmati tratamentul, dar chiar si asa... macar o explicatie mai clara se impune.
cancer ovarian 11-08-2012, 12:37:56 de către mircea32x
Nu a facut un nou CT. Am inteles ca o sa fie programata pentru un nou CT peste 3 luni. Acum a facut ceva radiografii si ecografii. Inca nu am reusit sa fac copii dupa interpretarea rezultatelor dar in plus fata de ceea ce am postat mai sus, medicul oncolog mi-a spus ca daca ar fi fost vorba de metastaze mai mult ca sigur ca acestea s-ar fi vazut, dar ca probabil celulele canceroase au fost rezistente la Carboplatin. Stiu doar atat ca de luni o sa inceapa noi sedinte de chimioterapie.
cancer ovarian 11-08-2012, 12:11:07 de către RaulDuke
totusi, care sunt acele investigatii imagistice care au fost efectuate ? cresterea markerului la o asemenea valoare este inalt sugestiva pentru o recidiva, dar unde anume este aceasta recidiva trebuie vazut. altfel ce se trateaza ? are un nou CT facut ? revino cu rezultatele, te rog !
cancer ovarian 11-08-2012, 10:10:38 de către mircea32x
Ieri am fost cu mama la primul control, cel de la 3 luni dupa terminarea chimioterapiei. Rezultatul nu este imbucurator. Markerul tumoral CA 125 a crescut de la 12, 5 la 581. Investigatiile imagistice efectuate nu au scos in evidenta absolut nimic, nici o formatiune tumorala sau altceva care sa fie in neregula. Nu am reusit sa discut prea multe cu medicul oncolog, doar atat ca trebuie reluata chimioterapia cu un alt tip de citostatic. Sunt putin demoralizat si practic nici nu stiu ce as putea sa va intreb acum. Totusi, va adresez rugamintea sa va exprimati punctul dumneavoastra de vedere fata de situatia nou aparuta.
Va multumesc.
cancer ovarian 09-07-2012, 20:40:00 de către RaulDuke
ma tem ca tratamentele "naturiste" nu au nicio eficienta demonstrata, iar in plus unele pot fi de multe ori daunatoare, sau cel putin riscante... intrucat nu sunt produse studiate.
cancer ovarian 09-07-2012, 14:58:37 de către mircea32x
Va multumesc foarte mult pentru raspuns. Ipoteza cu 40-50% a fost avansata de catre medicul oncolg, iar ipoteza cu "cateva luni" a fost avansata de medicul rezident, justificand aceasta cu gradul slab de diferentiere a celulii canceroase. S-a exprimat ceva de genul ca sansele ii sunt foarte mult diminuate datorita acelui grad slab de diferentiere G3, chiar daca boala a fost descoperita intr-un stadiu relativ incipient.
Avand in vedere starea mamei mele in momentul de fata, va mai adresez o rugaminte: sa va exprimati punctul de vedere referitor la tratamentele naturiste si eficienta sau ineficienta acestora.
Va multumesc inca odata si doresc tuturor cititorilor acestui forum multa sanatate.
cancer ovarian 06-07-2012, 20:37:55 de către RaulDuke
este vorba de un cancer ovarian foarte localizat, operat cu succes (dupa toate aparentele) si chimiotratat ulterior, lucru pozitiv. aceste lucruri fiind zise, nu stiu cine a avansat ipoteza cu "cateva luni" si in nici un caz in baza caror informatii. cu siguranta, pe baza a ce ai relatat mai sus, nici pe departe nu cred ca e vorba de asa ceva. intr-adevar are sanse de "supravietuire fara recidiva", teoretic, de aproximativ 50%, dupa parerea mea defapt mult mai mari. chiar daca survine o recidiva, chiar si asa speranta de viata este cu mult mai mare de doar cateva luni, pentru ca raman optiunile unor reinterventii chirurgicale, multiple variante alternative de chimioterapie, etc.

lucrurile, totusi, in momentul de fata, arata perfect favorabil! tot ce aveti de facut este sa continuati urmarirea periodica la distanta, coordonata cel mai bine de nimeni altcineva decat de medicul oncolog, cu investigatii imagistice, markeri tumorali, etc.

mult succes si pe viitor !
cancer ovarian 06-07-2012, 16:01:14 de către mircea32x
Buna ziua.
Este singurul forum unde am gasit detalii mai multe despre cancerul ovarian asa ca indraznesc sa postez si eu. In luna noiembrie 2011, mama mea in varsta de 70 de ani a fost operata la IOCN de un cancer ovarian. Diagnosticul a fost de adenocarcinom seros ovarian slab diferentiat G3 Silverberg, stadiul pT1 Nx Mx L1 V1.Rezultatul histopatologic a fost:
MACRO: Piesa de histerectomie totala cu anexectomie bilaterala si omentectomie:
- Anexa dr: Ovar drept tumoral, de 13/11/4 cm, ocupat de o tumora cu arii chistice, cu continut
sero-gelatinos si arii solide, de culoare cenusie, ocupate de necroza. Suprafata externa neteda. Trompa uterina
de 6 cm lungime.
- Anexa stg: Ovar de 4/1/1 cm, fara leziuni macroscopice, cu trompa uterina de 3 cm lungime.
- Uter de 7/4/3 cm, fara infiltrat tumoral macroscopic. Nodul interstitial calcificat.
- Epiplon de 32/11/1 cm, fara leziuni macrosqopice.
MICRO: Ovarul drept este ocupat in intregime de un adenocarcinom seros slab diferentiat G3 Silverberg
(G arhitectural=2, G nuclear=3, G mitotic=3), care nu depaseste capsula ovariana.
Sunt prezenti emboli tumorali intralimfatici si intravenosi.
Ovarul contralateral, precum si cele doua trompe uterine sunt libere de infiltrat carcinomatos.
Uterul este de asemenea este indemn de infiltrat carcinomatos si prezinta un endometru atrofic si
un col uterin fara modificari patologice.
Fragmentul de epiplon este de asemenea liber de infiltrat tumoral.
Nodulul calcificat de Ie nivelul miometrului corespunde unui leiomiom.
CONCLUZIE: Adenocarcinom seros ovarian drept slab diferentiat G3 Silverberg, stadiul pTl Nx Mx L1 V1.
COMPLETARE: (+) Expresie semnificativa a RH ( 10% celule tumorale marcate).
Tumora (componenta invaziva) : E=80%, int. ++ ; P=0%.
Martori interni (glanda netumorala) : E si P = absenti.

A facut 6 sedinte de chimioterapie cu Carboplatin 400mg in 250 ml G57`, perfuzie de o ora, care s-au terminat la sfarsitul lunii mai 2012. Nu a avut efecte secundare gen caderea parului sau sau stari de voma, doar anumite probleme legate de imunitate.
Rezultatul tomografiei a fost:
Calcificari milimetrice la nivel apical bilateral. Adenopatii
subcentimetrice in fereastra aorto-pulmonara, pariaortic, paratraheal.
Cavitati pleurale virtuale.
Hepatomegalie, fara formatiuni nodulare pre si postcontrast i.v.
Splina, pancreoas, rinichi stang, glanda suprqrenala dr. de aspect CT in
limite normale. Chiste corlicale renale drepte cu dimensiuni
subcentimetrice. Bratul medial al suprarenalei stangi usor hipertrofiat.
Fara lichid liber intraabdominal. Calcificari la nivelul aortei
abdominale. Limfonoduli pararectali subcentimetrici. Fara formatiuni
inlocuitoare de spatiu la nivelul pelvisului. Histerectomie si anexectomie
bilaterala.
CA 125 a fost inainte de operatie 1815, dupa operatie a scazut la 815 iar dupa chimioterapie a scazut la 12, 5 (valoarea normala conform laboratorului, mai mic sau egal cu 35).
La sfarsitul lunii august trebuie sa faca primul control de la terminarea chimioterapiei.
Avand in vedere varsta inaintata, as vrea sa stiu care sunt sansele si la ce trebuie sa ne asteptam in viitor. Chiar daca are 70 de ani, nu vreau sa las totul la voia intamplarii si ma simt obligat sa incerc sa-i asigur in continuare o batranete linistita si daca se poate, fara suferinta. Din discutiile cu medicii de la Institut, nu am inteles mare lucru, parerile acestora fiind impartite, unii dandu-i o speranta de viata de cateva luni, altii spunand ca la 5 ani speranta de supravietuire ar fi undeva intre 40-50%. De asemenea va adresez rugamintea sa va spuneti parerea in legatura cu tratamentele naturiste. Medicul curant i-a interzis categoric orice tratament naturist si din aceasta cauza mama a refuzat si ea orice tratament naturist. Am gasit o schema de tratament despre care se spune ca ar fi avut efecte pozitive (ca sa nu se considere reclama nu spun despre ce este vorba; in situatia in care moderatorului forumului o sa fie de acord, o sa revin in postarile viitoare).
In speranta unor raspunsuri din partea dumneavoastra, va multumesc anticipat
cancer ovarian 27-05-2012, 13:23:16 de către RaulDuke
io zic ca intai sa nu mai bei nenorocire din aia si sa vezi ce se intampla cu urina, pana ajungi la medic !
cancer ovarian 27-05-2012, 09:08:23 de către Vio sau Vasi
Da, poate fi si de la sucul de sfecla, dar eu zic sa duci o proba de urina maine.
Astept sa dai vesti, sper din cele mai bune.
Bafta maine.
cancer ovarian 27-05-2012, 08:21:51 de către nlucia73
Buna, nu am mai scris de mult pe forum... acum am observat ca am urina rosie la culoare, nu ma doare nimic... ce credeti ca ar putea fi? Poate fi si de la sucul de sfecla rosie pe care l-am baut ieri dimineata? abia maine voi merge la medic.
cancer ovarian 29-03-2012, 20:47:14 de către aleraotilia
:)..Buna ziua.Intradevar nu am mai intrat de ceva timp.Mama este bine spun eu. Am fost la control la incepurul lui martie la Cluj si toate analizele au iesim bune. Markarii tumorali CA 125 au iesit 7.3. CT-ul cu aceleasi adenopatii mediastinale.Iar cele de sange cu ceva modificari pe la ficat (GGT crescut usor, HDL, TGP, TGO). Ce sa facem..tinem sub control cat putem.Se face anul imediat si la noi, vrea sa revina la servici anul acesta.Acuma cu caldura ii tot la plimbare.Va imbratisez cu mult drag.
Multa sanatate tuturor!
cancer ovarian 28-03-2012, 13:01:57 de către Vio sau Vasi
@Aleraotilia, ce face mama????ce faci tu??nu ne-am intalnit de mult...eu sunt bine, trebuie sa ma duc la control de an..va imbratisez si va doresc multa sanatate.
@LUCIA, evolutia este ok si ma bucur mult...si eu tot cu Medlife ma intersectez...
SANATATE LA TOATA LUMEA...

26287 com 1 2 3 4 ..... 168169170171172173174 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp