Ultimele comentarii pe forum

26287 com 1 2 3 4 ..... 171172173174175176177 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
SUBIECT COMENTARIU
Ana Lupescu si remediile ei miraculoase! 15-08-2012, 13:04:23 de către RaulDuke
levarda, tu te-ai nascut victima sau ai devenit pe parcurs ? nu vezi decat capcane si inselaciuni, dar doar asa, la modul general, dand din gura ca o moara stricata, tipic pentru orice roman care n-are ocupatie si isi petrece timpul cu "Ghidul micului protestatar" in brate.

ana lupescu nu vinde numai iluzii ci si minciuni. orice demascare a unei persoane ca asta nu este altceva decat un lucru bun. ca nu se obisnuiesc romanii cu medicina moderna si cu faptul ca trebuie sa plateasca pentru a avea asigurare, asta e partea a doua si e alta discutie. nu exista servicii medicale neplatite la fel cum nu exista cladiri construite din aer ! in schimb exista mai multe legi care condamna practici de genul celor anei lupescu, pentru care ea ar putea sa fie trimisa la inchisoare foarte repede si fara tagada, pentru motive ca inselaciune si multe altele. la asta se reduce totul: unde e lege nu e tocmeala, iar ce face ea e ilegal.
Ana Lupescu si remediile ei miraculoase! 15-08-2012, 01:21:51 de către levarda
scorpiosule !
Ia galusca si inghite-o !
Dusul la baba e treaba ta, nu a ei !
Ea vinde ceva , chiar si iluzii. Asta nu te face pe tine sa cumperi. Artistii vind iluzii, politicienii mint de inghetza Bistrita, la medici sa nu ajungi , ca iesi de obicei mai rau ( inseala si te fura ! ), nevestele ne inseala cu lautarii sau cu boschetarii, Statul ne taxeaza, militienii ne dau amenzi. Capcane sint peste tot.
Tu sa nu cazi in ele . Si daca ai cazut, inghite galusca si nu da vina pe baba !
Ca puteai merge la spital la Chiatra si poate nu gaseau ce ai, poate iti puneau un dignostic gresit, sau daca era bun, nu au cu ce te tamadui. Si daca au, trebuie sa vinzi doi vitei.
Cit priveste costisitoare si daunatoare. mai ramine de vazut.Nu cred ca intrece medicina niciodata .
Ia galusca si inghite-o !
Ana Lupescu si remediile ei miraculoase! 14-08-2012, 21:11:15 de către RaulDuke
iata, eu nu am frica de dumnezeu si ca atare oricat de plina i-ar fi camera unei "vracite" din aceasta de icoane, nu ma tem sa zic ca, avand in vedere relatarile voastre, nu este altceva decat o escroaca si o pungasa care profita de credulitatea unor oameni aflati in slabiciune. desigur ca fiecare om are dreptul sa incerce orice, la fel cum fiecare om poate propune orice, dar nu are dreptul sa minta despre ce ofera sau sa ceara bani sau alte foloase pentru lucruri care nu sunt alteva decat povesti, mituri, inventii personale si porcarii folclorice.

ca atare, da, ma tem ca ati fost putin spus pacaliti si s-a profitat de voi in cea mai josnica maniera, de catre o persoana care fara indoiala nu are nicio pregatire, nicio cadere si nici macar inteligenta, ci doar o oarecare viclenie si o calitate morala foarte scazuta.

nu puteti sa faceti altceva decat sa luati aminte si sa spuneti mai departe patania voastra, asa cum face scorpio, spre a da o sansa altora de a se proteja de asemenea falsuri si capcane. cine sustine o asemenea persoana cu siguranta ca nu poate fi decat fie slab de inger (a se citi "dus cu pluta") sau un acolit al respectivei escroace. imi pare rau, stiu ca adevarul doare, dar vorba aceea "prost sa fii, dar sa-ti revii".

multa bafta si mai multa minte in continuare pentru toata lumea !

P.S.: atentie ca de multe ori aceste lucruri nu sunt doar ineficiente sau costisitoare, ci chiar profund riscante si daunatoare pentru sanatate!

felicitari scorpio pentru incercarea de demascare!
Ana Lupescu si remediile ei miraculoase! 14-08-2012, 20:23:44 de către skorpio001
Nush cum poti arunca asa cuvinte in mine levarda fara sa vii cu chestii palpabile gen:am fost, am luat, m-am vindecat.Nu e de scoala lipsa la tine cat de lipsa de bun simt.
Cum am vazut ca toata lumea vbeste de bine aceasta femeie, pe toate site-urile, pe toate forumurile, in toate reportajele, normal ca am incercat si m-am dus cu o incredere orbeasca...dar acum dupa ce am fost personal, mi-am dat seama dc vbeste toata lumea de bine, chiar daca multi dintre ei au fost degeaba..Femeia are camera aia plina de icoane, iar cei cu frica de D-zeu ( cum sunt si eu de altfel ) nu prea vbesc deoarece au impresia ca ii va blestema femeia sau mai stiu eu ce...Inainte de a ma jigni, pune tu pielea aia de vitel pe cap si unge-te cu alifia aia ce miroase a bursuc mort de 3 saptamani si sa vad daca mai poti inchide un ochi de cat de cosmar te vei simti si fara rezultat.
Nu neg ca o fi facut bine oameni..ca la oamenii aia o fi lucrat mai mult autosugestia, ca plantele, ca mai stiu eu ce nush.Cert e ca la noi nu a mers...ele or fi bune, dar poate nu ne-am autosugestionat noi cat ar fi trebuit.Numai D-zeu stie.
Bft si insanatosire grabnica si tie..cred ca ai nevoie..
Ana Lupescu si remediile ei miraculoase! 14-08-2012, 15:39:33 de către levarda
Scorpiosule !
Mai degraba taceai ! Apari un fraier.
Trebuia sa te duci la un medic. Si acolo primeai tot nimicuri, dar nu mai gaseai subiect sa ne explici daca baba e chioara sau nu.
Ce iti da la farmacie e tot ca pielea de vitel. Numai ca mult mai scump !
Dupa cite inteleg, nu este obligatoriu sa te duci sa vezi baba. A FOST DECIZIA TA si birfa pusa aici te descalifica de la toate .
Daca taceai, filosof ramineai !
Ana Lupescu si remediile ei miraculoase! 14-08-2012, 13:00:47 de către sssggg1952
buna tuturor
nu va lasati influentate(ti) de comentariul negativ anterior al lui scorpio001
faceti o excursie si o vizita mamei Ana de la Sabasa com Borca jud Neamt.
Cheltuielile cu aceasta mica excursie merita. Sunt asa de minunate acele peisaje din acea zona incat sigur nu veti mai avea asa curand insomnii fara cataplasma la cap. Ceaiul de 100 de plante merita pentru ca organismul isi ia ceva din ceea ce are nevoie. Mie mi-a ajutat f.f. mult acest ceai pe care il folosesc in continuare. Cataplasmele aplicate la sin mi-au ajutat nespus de mult si bine. Nu am facut nici biopsie nici test PAPA Nicolau. Este suficienta consultatia manuala si examinarea microsopica cu LAMA. Ecografia ajuta medicul daca stie sa citeasca. Deci eu nu mai simt nodulii la sin incat sa fiu nevoita sa merg la analize si operatie SIN si altele...
Ana Lupescu si remediile ei miraculoase! 28-04-2012, 17:08:20 de către RaulDuke
inceputul discutiei a fost despre ana lupescu si remediile ei "miraculoase", inclusiv in cancer. subiectul sectiunii ramane cancerul.
Ana Lupescu si remediile ei miraculoase! 28-04-2012, 13:17:43 de către veronica vlahopol
Inceputul discutiei a fost despre un caz de sarcoidoza, nu despre cancer...S-a deviat atunci cand s-a adus in discutie acea persoana care poate vindeca cancerul...Am crezut ca persoana care a inceput discutia cauta remedii sau ajutor pt prietena respectiva.
Ana Lupescu si remediile ei miraculoase! 28-04-2012, 12:21:34 de către RaulDuke
este, dar din pacate aici este o sectiune destinata cancerului, iar sarcoidoza nu face parte, din fericire, din aceasta categorie. locul, deci, nu este chiar cel mai potrivit.
Ana Lupescu si remediile ei miraculoase! 27-04-2012, 22:52:58 de către veronica vlahopol
Buna seara,
Referitor la SARCOIDOZA, pot sa va dau cateva "sfaturi".Deoarece, chiar baiatul meu are aceasta boala de 6 ani(sarcoidoza-gradul 2), si noi ne-am informat, am cautat tot are legatura cu aceasta boala.Singurul tratament este cortizonul(Medrol) si o alimentatie bazata pe cereale, legume si fructe, iaurt si branza doar de capra (este mai usor de digerat), fara sare.Si deasemeni exercitiu fizic.Acum se simte destul de bine.Face in mod permanent analizele...Continua cu un regim vegetarian, fara dulciuri..face sport..Sper sa va fie de folos ceea ce am scris..
Ana Lupescu si remediile ei miraculoase! 11-02-2012, 17:29:18 de către skorpio001
Asta intentionam Raul...speram ca oamenii care au fost sau sunt in situatia noastra si cauta informatii despre aceasta Ana din Sabasa, sa aiba adevarul in fata pentru a putea pune in balanta si a se gandi bine inainte sa o ia pe drumul spre aceasta "tamaduitoare".
Ana Lupescu si remediile ei miraculoase! 11-02-2012, 12:12:46 de către RaulDuke
interesanta poveste. totusi in locul vostru m-as lupta mai tare sa o fac publica.
Ana Lupescu si remediile ei miraculoase! 10-02-2012, 21:43:01 de către skorpio001
Buna tuturor..
Am avut si eu ocazia sa o cunosc pe aceasta vindecatoare, Ana din Sabasa acum vreo doua saptamani si am sa va spun si eu aventura mea la ea.
Inainte, ca orice om normal care pleaca spre necunoscut ( impreuna cu un var de al meu care avea o problema dermatologica si care auzise de ea primul), am facut niste investigatii pe net despre aceasta doamna.Cum am cautat si eu si el si nu am gasit nimic de rau scris in niciun post pe net, am hotarat sa plecam spre ea.Eu mai mult de curiozitate, el avand probleme grave dermatologice pe piele( prurigo acut) si negasind pe nimeni care sa il ajute in aceasta problema de luni de zile iar banii, cheltuiti cu duiumul.Dupa un drum de vreo 6 ore, am ajuns la batrana in care sincer sa fiu incepusem sa am o incredere aproape oarba si datorita entuziasmului partenerului meu de drum...
Am ajuns:poarta era deschisa si cum era cainele legat am intrat si am inceput sa strigam la tanti Ana..Cum nimeni si nimic parea sa nu ne auda, am sunat pe fix la dumneaei.A strigat la noi o voce de femeie:cine e acolo?Am raspuns politicos cine suntem si dc suntem acolo si ca in prealabil vbisem la telefon.Si-a amintit si ne-a bagat repede intr-o casuta mica si veche, intr-o camaruta unde unde un perete era plin de icoane.In acest timp ne-a spus ca tocmai anuntase 100 oameni care aveau de gand sa vina la dumneaiei sa nu mai vina ca e zapada si frig si in caz de ceva nu are unde sa ii cazeze si a inceput sa ne explice ca vin la ea si din afara tarii.Mi s-a parut un pic ciudat sa ne spuna asa ceva, mai ales ca se arata o femeie credincioasa ; dar se pare ca smerenia nu era calitatea ei principala avand in vedere laudele...
Ne-a intrebat ce avem si varul meu a inceput sa ii zica in detaliu aratandu-i pielea cu probleme.Ea a tras un ochi si a zis ca stie ce are si ce sa ii dea si o sa ii treaca fara probleme cu acea crema:mai mult:o sa ii ramana...
Ii pune intr-un borcan 3 linguri de alifie de a ei de frupt cum ii zice ea(untura de cine stie ce si cate animale cu un miros ingrozitor, dar totusi suportabil)si il asigura ca daca se da cu aia ii trece fara probleme..El a mai cumparat pentru o matusa si o prietena si ceaiul magic din 100 plante...
Ajungand la mine, eu am zis ca am insomnii, cateodata stari de oboseala.Imi taie pe loc o bucata de piele de vitel pe care pune ca si cum ar framanta un fel de crema mai tare cu ceara, propolis si doar ea stie ce era acolo, cu o bucata de carpa si imi zice sa o pun pe frunte.O pun si ma intreaba ce simt.Avand in vedere ca acolo era frig, zic ca e rece.Imi zice ca in acest caz de simt asa, am fost lovit la cap cand eram mic 1-2 ani si nu tin eu minte.M aintreb si acum daca ziceam ca simt ceva cald ce spunea.Mi-a dat bucata aia de vitel sa o iau acasa si sa o tin pe frunte gen Rambo o perioada si o sa vad ca e ok...Am luat si eu niste crema de aia cu unturi si ceai si am parasit locatia fericiti si cu incredere incredibila...Vbea cu atata siguranta incat era imposibil sa nu credem ca ce spune dansa nu se va intampla...
Dupa aproape doua saptamani, varului meu nu numai ca nu i-au trecut acele leziuni pe piele, dar il mananca si mai tare, s-au inmultit si il dor...O suna pe doamna si ii spune acest aspect.Ea ii spune ca nu se poate, toti s-au vindecat pana acum, sa mai bea si ceai de ala cumparat pt. altii de fapt si sa mai faca si baie cu ceai de nuc sau ceva de genu...si i-a inkis telefonul.
Eu dupa doua saptamani ma simt la fel si acea bucata de vitel pe langa faptul ca nu ma ajuta la nimic, ma incomodeaza la somn si mai are si un miros aiurea..Nici acum nu imi vine sa cred cat de mare teapa ne-am luat la acea asa zisa vindecatoare si cum ne-a prostit o femeie de varsta a IV- a si cine stie pe cati pana la noi..Sper ca prin acest post sa ajut pe unii care au fost sau sunt la un moment dat disperati ca noi, sa se gandeasca de doua ori inainte de a vizita aceasta batrana absolut mincinoasa.
Multumesc...si..pls HELP US Someone!

PS:si acum mai stau cu pielea de vitel cu alifie de aia pe cap in speranta ca doar mi se pare mie ca am luat teapa.. :(
Ana Lupescu si remediile ei miraculoase! 10-08-2011, 21:15:33 de către RaulDuke
totusi discutia despre sarcoidoza, indiferent la ce mod s-ar purta, nu isi are locul aici. nu este vorba de cancer... aici este un thread despre cancer.
Ana Lupescu si remediile ei miraculoase! 10-08-2011, 02:34:15 de către Mr. Nick
Sărut mâna!
Stimată dnă ZEOLITH (Emanuelle, Bleuciel etc., v-aţi schimbat nickname-ul de atâtea ori, încât voi ajunge să nu vă mai identific), îmi cer iertare, am uitat de acest topic; astăzi l-am acceat în mod total întâmplător.
Am reuşit să mă documentez cu privire la sarcoidoza pulmonară, dar, datorită faptului că această condiţie medicală este denumită şi boala "tăcută", am găsit mult prea puţine informaţii, nu foarte valoroase, ce-i drept.
S-ar părea că deficitul de vitamina B12 predispune organismul la a dezvolta reacţii autoimune, astfel că vitamina B12 - forma bio-activă - metilcobalamina, nu ciancobalamina - administrată în doză de 1000 mcg (1 mg) / zi, cu acordul medicului, timp de 6 cure a câte o săptămână fiecare, cu o săptămână de pauză între ele, inhibă mecanismul autoimun al sarcoidozei pulmonare, într-o măsură asemănătoare cu inhibiţia produsă de iod, dar sub alt mod.
De aici se poate achiziţiona metilcobalamina:
http://www.tratamente.ca/vitamina-forte-bioactiva-methylcobalamin-1000-mcg90-p-147.html
Cum se mai simte prietena dv.? Sper că bine.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
___

" Mr.Nick e foarte interesant ceea ce ai scris. De obicei sarcoidoza e strans legata cu problemele tiroidei mai ales hipotiroidia ( asa s-a intamplat si la mine, dupa tratamentul cu prednison am facut hipotiroidie ) iar in hipotiroidie trebuie urmarit iodul. Desi stiu asta nu mi-am facut inca analiza de iod ( era scumpa !).
As vrea sa stiu unde ai gasit despre acest lucru ca sa citesc si eu si daca mai ai noutati. Te rog mult scrie-mi pe adresa de gmail. Este exact ca si numele meu " annaderol".Multumesc frumos
Multa sanatate bebelusului si tuturor ! "

- Stimată dnă Annaderol, informaţia legată de inhibiţia mecanismului autoimun al sarcoidozei, realizată de către iod, am citit-o într-un studiu publicat pe la începutul anului 2010 de către PubMed.gov (US National Library of Medicine National Institutes of Health), dar nu mai ştiu exact unde l-am găsit, ca să vă indic adresa exactă. Noutăţi am scris în rândurile de mai sus!
Cum vă mai simţiţi? Spuneţi-mi că v-aţi vindecat.
Mulţumesc mult pentru urare.
Dumnezeu să vă binecuvânteze cu tot ce aveţi nevoie.

___

În speranţa că v-am putut fi de folos, cu iubire creştină, respect şi preţuire, dorindu-vă toate cele bune şi o zi splendidă, într-o săptămână relaxantă, într-o lună echilibrată, într-un an cumpătat şi într-o viaţă desăvârşită în adevăr, iubire, credinţă şi lumină,
Mister Nick ♥

| NIHIL SINE DEO - Nimic fără DUMNEZEU! |
" Boala este o enigmă care trebuie dezlegată, nu doar din perspectiva strict biologică, ci şi din cea sufletească şi spirituală " - Dr. Pavel Chirilă.
" Medicul tratează dar numai Dumnezeu vindecă " - Hippocrate, părintele medicinei
Ana Lupescu si remediile ei miraculoase! 30-11-2010, 20:00:10 de către annaderol
Buna ,

Nu am sa mai revin cu toata povestea de ce nu m-am tratat in Bucuresti,,pentru ca si eu am mers de la un spital la altul si peste tot erau in dubii.Am fost si la Nasta . Tratamentul in boli autoimune consta in prednison dar schema de administrare a prednisonului e foarte importanta ! Dr.Veres a stiut asta cel mai bine si atunci cand mi-a vazut radiografia a stiut ce am fara sa mai vada CT. Nu stiu daca as fi fost de la inceput la ea daca as fi scapat de operatie dar aici in Bucuresti la vremea aia toti medicii au bajbait.
Nu inteleg de ce tu ai ajuns la Veres caci boala ta nu este specialitatea ei ,tu ai nevoie de un ORL-ist si de un endocrinolog caci medicii nu degeaba sunt impartiti pe specialitati. Ai spus ca ti-a dat prednison,te-ai simtit mai bine dupa tratament ?Cat timp ai luat ?Pana la urma ai un diagnostic ? Daca da ce medic ti l-a pus ?
Ai fost la Parhon -Bucuresti ? Am auzit pe toata lumea ca merge acolo dar sincera sa fiu eu nu am ajuns si nu stiu pe cine sa-ti recomand dar problema ta trebuie rezolvata .

Sanatate multa !
Ana Lupescu si remediile ei miraculoase! 27-11-2010, 11:12:50 de către gabipuiu
Buna,annaderol,i-ti urmaresc de mult timp postarile referitoare la problema ta cu sarcoidoza.Si eu am aceeasi problema dar la parotida.Dupa ce timp de doi ani am avut dureri de ureche stinga incontinuu.durere cu senzatie de a frige,cu transpiratie noaptea,cu tuse seaca numai noaptea dar cu analize de singe bune,cu nenumarate vizite la ORL-isti si maxilo-faciali din Galati, Iasi,Bucuresti si Viena unde toti spuneau ca urechea nu are nimic si i-mi dadeau antiinflamatoare.Durerea de ureche a aparut prin 1998 iar umflatura din dreptul urechii a aparut in decembrie 2007.Dupa ecografe si CT efectuat la Sf.Spiridon Iasi laProf. DR.Dragos si care mi-a pus diagnostic fals de tumora la glanda parotida,am mers si la AKH VIENA la ORL si nici acolo nu au stiut ce sa-mi spuna despre umflatura mea,cu toate ca mi-au facut si o punctie ,urmind sa-mi faca biopsie dar nu am mai vrut vazindu-i nedumeriti.M-i sa propus si operatie care ar fi costat 10.000 euro dar iar am ezitat din cauza ezitarii profesorului ORL-ist si a celui echografist in a-mi da un diagnostic preferind sa merg la Cluj ,la dl.prof.dr.Ciuce care m-a operat extirpind glanda parotida in intregime stinga.In schimb doctorita Petrescu de la Anatomo-Patologic Spitalul de Urgenta Cuj ,un medic foarte slab pregatit si indolent care nu a efectuat analiza glandei parotide extirpate,nepunind la insamintat pentru cultura de TBC,nu mi-a dat un diagnostic clar pe buletinul anatomo-patologic si nimeni nu stia ce tratament sa-mi dea,acuzind dupa descrierea din buletin,faptul ca ori am TBC ori sarcoidoza,tratamentele fiind antagonice.Toti medicii,inclusiv Viena au spus ca ar fi trebuit sa am diagnostic clar in urma examinarii histo-patologice, dar medicul anatomo-patologic Petrescu nu si-a facut treaba ,punindu-ma pe mine sa alerg ca timpitul de la un medic la altul,in diferite orase si tari,stind sub stare de stres si fara tratament si cheltuind zeci de milioane de lei.Dupa un an de zile de la operatie ,am ajuns si la dr.Veres la Pneumo Iasi ,care mi-a prescris un tratament usor cu Prednison,dar care m-i sa parut slabuta ca si medic.Dupa circa 6 luni de la operatie au aparut dureri si la urechea stinga,aceleasi dureri continue.Am facut un RMN si un CT dar totul este bine si durerea continua.Am facut un control si la dr.Ghindaru,orl-ist la Spitalul CFR Iasi,dar este foarte slab,evitati-l.Nu inteleg de ce nu va tratati la Nasta Bucuresti,daca sinteti localnica?
Ana Lupescu si remediile ei miraculoase! 08-10-2010, 08:57:08 de către annaderol
Buna ziua,
Din intamplare am ajuns pe acest topic. Eu am avut sarcoidoza pulmonara si am deschis pe acest forum un topic despre aceasta boala caci eram disperata ca nu aveam cu cine vorbi. Din pacate foarte multi sunt afectati de aceasta boala .Eu desi stau in Bucuresti pana la urma am urmat schemade tratament a doamnei dr Veres din Iasi si cred ca am facut foarte bine.
Mr.Nick e foarte interesant ceea ce ai scris. De obicei sarcoidoza e strans legata cu problemele tiroidei mai ales hipotiroidia ( asa s-a intamplat si la mine ,dupa tratamentul cu prednison am facut hipotiroidie ) iar in hipotiroidie trebuie urmarit iodul. Desi stiu asta nu mi-am facut inca analiza de iod ( era scumpa !).
As vrea sa stiu unde ai gasit despre acest lucru ca sa citesc si eu si daca mai ai noutati. Te rog mult scrie-mi pe adresa de gmail . Este exact ca si numele meu " annaderol".Multumesc frumos
Multa sanatate bebelusului si tuturor !
Ana Lupescu si remediile ei miraculoase! 05-07-2010, 20:00:33 de către the eye :)
Buna seara,

mai scriu cateva amanunte pe care nu am avut timp sa le scriu data trecuta, in legatura cu Lili - fata bolnava de sarcoidoza.
Dar, mai intai as vrea sa stiu daca sunteti dvs. bine - Mr. Nick. Multa putere si sanatate sa aveti dvs. mai intai ca sa puteti ajuta si pe altii.

Lili a dorit unele informatii despre boala ei de pe internet - atunci cand era in spital. I le-am dat impreuna cu informatii ale unor medici la care ar putea sa apeleze pt o incercare de tratament ( un medic homeopat f bun din Buc. recomandat de Scarface, D-na Ana Iliescu -recomandata de tine si Ana Lupescu -terapie pe baza de plante)

Ea mi-a multumit pt aceste informatii telefonic, ( este acasa - la spital nu a tinut-o decat f putin)iar eu m-am oferit sa vin personal cu ea la unul dintre acesti medici. Mi-a spus ca va apela la sora ei de la Iasi, ca ar avea ea o varianta de tratament ...desi ma indoiesc...Poate vrea sa ma menajeze, nu stiu. Insa am putut sa constat ca este tinuta pe loc fara medicatie pt sarcoidoza - boala principala - ci doar cu calmante de un an de zile, timp in care s-a agravat. Din ce am discutat cu medicul unde a fost internata - am inteles ca ar avea nevoie de un tratament agresiv - pe care sa-l faca la Bucuresti sub observatia unor medici f. competenti. I-am spus si asta - insa ea a inceput sa-mi spuna ca a dat bani pe ap. de oxigen, pe nu stiu ce altceva...sa inteleg ca si lipsa banilor o tin pe loc...

Suntem cu totii in mana Lui. O voi mai suna, voi mai vorbi cu ea .

Mr Nick, aveti un suflet mare, mare - ce-ar fi sa vorbim si despre lucruri mai vesele? Multumesc f. mult pt. tot.

Dumnezeu sa va binecuvinteze cu tot ce aveti nevoie !

Cu iubire si multa pretuire .
Ana Lupescu si remediile ei miraculoase! 03-07-2010, 12:49:09 de către the eye :)
Iti multumesc mult Nick. Abia acum am intrat pe forum. Multumesc mult pentru preocuparea deosebita. Fa asta, daca iti sta la indemana - dar tine cont si de posibilitatile tale de sanatate si dispozitie fizica.

Ce ai pretios sa folosesti acolo unde se merita...am ajuns demult la o concluzie: da, oamenii merita, si ajung sa spun ca si alta data..."Iisus, multumesc ca te-ai jertfit. Era nevoie de asta, Doamne! " ...dar, unora ne lipseste intelepciunea/vigilenta ...ceva, si e destul ca acel ceva sa fie chiar infinitezimal si in timp ...devenim miopi. Miopie spirituala. Si nu trebuie mai mult - Adevarurile se pierd in ceata ...se pierd bajbaind/ratacind /cautand Ceva - care greu mai poate fi gasit...

Cei mai multi ne pierdem din inconstienta. E scurta povestea lui Iona - dar e atat de relevanta. Numai ca ma intreb, mai este Dumnezeu dispus sa astepte ? Si cat? Au trecut milenii de har...Insa oamenii nu s-au folosit de aceasta ENORMA sansa...

Trebuie sa inchei din pacate...

Lili? Ma tem ca ea nu mai poate sa vrea...Voi reveni,

Dumnezeu sa va binecuvinteze, Mr.Nick, cu harul Sau nemasurat si cu viata vesnica !
Ana Lupescu si remediile ei miraculoase! 01-07-2010, 22:52:27 de către Mr. Nick
Stimată d-nă Emanuelle, vă mulţumesc în numele tuturor pentru informaţiile despre d-na Ana Lupescu. Cu siguranţă vor ajuta oamenii aflaţi în căutarea unei persoane dispuse să-i ajute cu ceva anume; poate chiar doar cu alimentarea speranţei că se vor vindeca. Eu, personal, nu o cunosc pe această doamnă, însă, din fericire, am multă încredere în dvs. şi simt că finalitatea gândită şi dorită de către spiritual dvs. creştin, are în spatele lui o dorinţă nobilă - aceea de a ajuta!
În ceea ce o priveşte pe prietena dvs. - cea bolnavă de Sarcoidoză pulmonară - vă promit că mă voi documenta serios pentru a încerca să-i ofer o alternativă naturală, ca şi tratament fiabil şi viabil. Cunosc tratamentul convenţional pentru această condiţie medicală, dar ştiu foarte clar că el nu oferă nicio rezolvare, ci "oferă" doar "gândul" că evoluţia galopantă a afecţiunii poate fi parţial încetinită, chiar regresată...dar nici măcar atât, nici măcar un astfel de "gând". Deja m-am documentat puţin cu privire la ce v-am promis şi am aflat că iodul, în cantităţi specifice, are calitatea de a inactiva mecanismul auto-imun care stă la baza activării sarcoidozei pulmonare. Mai am puţin de cercetat şi, cu ajutorul lui Dumnezeu, cu siguranţă voi reuşi să vă fac o surpriză plăcută. Refuz să cred că natura creată de Dumnezeu nu poate să-şi spună cuvântul şi în astfel de patologii, metaforicamente vorbind. Refuz să cred că natura nu poate să trateze această afecţiune, ca mai apoi Dumnezeu să o vindece. Refuz să cred!
Dvs. continuaţi să-i fiţi aproape prietenei dvs., ca şi până acum, şi faceţi tot posibilul să aibă o stare mentalo-psihică pozitivă sau cât mai pozitivă (este foarte important ca prietena dvs. să creadă că se va vindeca şi, mult mai important, să vrea să se vindece).

Toate cele bune şi Dumnezeu, Cel pe care dvs. Îl aveţi în profunzimea fiinţei dvs., să vă binecuvânteze cu iubire sfântă.
Cu respect, simpatie şi preţuire,
Nick
Ana Lupescu si remediile ei miraculoase! 28-06-2010, 01:09:52 de către the eye :)
Eu nu am atacat pe nimeni. Nici nu stiu despre ce vorbesti. Si nici pe Buna diminearta nu m-am certat cu nimeni. Am fost jignita dar nu am raspuns cu aceeasi moneda, imi pare rau. Poate ma confunzi cu alta persoana. Poti sa faci ce doresti - sa ignori /sau nu pe cineva, ... e treaba ta.

( fanatic e acela care se tine cu amandoua mainile de o doctrina personala/ care nu da roade in viata de zi cu zi - ori nu e cazul meu ! stimata lala . Ceea ce ma ostenesc sa scriu sunt lucruri verificabile in practica crestinilor - numai ca ele deranjeaza pe cei mai multi...)
Ana Lupescu si remediile ei miraculoase! 28-06-2010, 00:04:15 de către lala2004
Cred ca tu ai gresit topic-ul...pe tine cine te-a invitat pe acest topic?? nu intri si pe flierafranceza.ro? Pe Dumnezeu il simt aproape in fiecare zi...eu nu fanatica ca altii, Il am in suflet si incerc sa fac numai bine...in comparatie cu altii.Bine ti-a zis Jaquelinne pe Buna dimineata va invit la cafea.Daca imi amintesc bine tu m-ai atacat cind am scris despre acea pers. din Borca..Nu te teme pt. mine ca-mi voi pierde prietenii, teme-te pt. tine !!Te voi ignora de acum inainte.
Ana Lupescu si remediile ei miraculoase! 27-06-2010, 21:17:24 de către the eye :)
lala 2004,

nu stiu ce doresti lala2004, si nici cine te-a invitat pe acest topic. Despre ce filozofie vorbesti? Fiecare cu domeniul sau, cu posibilitatile sale. S-ar putea sa ai multi prieteni de calitate - sa fiti sanatosi; nu am intrat pe forum sa-mi caut prieteni, ... am intrat ca aveam probleme de sanatate. Poti sa stii, insa ca ceea ce am scris, (si nu mi-a fost simplu - am renuntat la multe ore de odihna care-mi era f. necesara) este 100% - adevar, si are inraurire directa cu viata si sanatatea omului.
Dumnezeu sa te ajute sa-I cunosti marea Lui bunatate - pe care o revarsa zilnic si peste d-ta ca sa-I poti multumi intr-o zi cum e normal ...si sa nu spui niciodata: "am atatia prieteni de calitate" si nu am nevoie de unul in plus...Sa nu ramai fara niciunul pana la urma ...gandind astfel.... Imi pare rau ...
Ana Lupescu si remediile ei miraculoase! 24-06-2010, 16:54:53 de către lala2004
Draga Emanuele, eu am intervenit pt. o problema de sanatate si nu vad cu te-am deranjat...eu nu intru in polemica cu tine asa cum ai intrat tu cu Nick si alte persoane pe topicul Buna dimineata va invit la cafea.
Eu cred ca de cele mai multe ori am fost de folos celor carora le-am scris si chiar nu ma intereseaza parerea ta si a lui Filip Marius.Eu nu intru aici ca nu am ce face...chiar sint foarte ocupata...intru doar sa ajut pe acei care au nevoie si o fac din toata inima , nu ca sa filozofez....Nu stiu cine esti tu si nici nu doresc sa te cunosc...am multi prieteni de calitate si nu am nevoie de noi prieteni.
Ana Lupescu si remediile ei miraculoase! 24-06-2010, 01:49:49 de către the eye :)
Multumesc mult, Anca Cornea. Numai bine va doresc !

lala2004,

pozitia pe care o aveti si tonul de discutie pe care-l intuiesc, ma determina sa cred ca aveti alte scopuri decat ce- si propune subiectul. Daca puteti fi de folos in vreun fel acestei situatii dramatice, faceti-o, daca nu, PUNCT !!!
Ana Lupescu si remediile ei miraculoase! 23-06-2010, 22:28:44 de către anca cornea
Pentru bleuciel: detoxifiere si hrana "vie" sub forma de sucuri. Detoxifierea sa fie facuta cu produse bazice, caci acizii produc bolile. Pur si simplu nu mai functioneaza la capacitate organismul, daca este mediu mai acid.
Ar trebui macar jumatate din mesele zilnice sa fie inlocuite de sucuri la storcator, pe primul loc ca bazic si antioxidant si deci antitumoral este sucul de varza. 500 ml dimineata.
Mai sunt si alte produse naturiste alcaline si antioxidante, de ex. CoralMine, ff eficace.
Poti folosi si plante, dar sa pregatesti un mediu bazic in organism, si poti utiliza aloe ce ajuta la penetrarea substantelor din remedii, branca ursului sau pasiflora care relaxeaza vasele, tot pt. a facilita patrunderea sangelui cu remedii.
Ana Lupescu si remediile ei miraculoase! 23-06-2010, 21:47:32 de către filipppmariusss
Chiar daca ti-ai pune o poza la avatar nu mi-ar trage atentia.
Ana Lupescu si remediile ei miraculoase! 23-06-2010, 17:08:36 de către lala2004
Filip Marius, ti-am citit aproape toate postarile si te rog, daca nu ai altceva mai bun de facut, intra in discutie cu oricine, dar nu cu mine...ma deranjeaza felul tau de abordare.
Ana Lupescu si remediile ei miraculoase! 22-06-2010, 19:50:17 de către lala2004
Draga Bleuciel,

E mare pacat sa descurajezi pe cineva...dar e mai mare pacat sa vinzi iluzii desarte...am o nedumerire, de unde stii tu ca eu nu am suficienta credinta? Eu o cunosc personal pe Ana Lupescu si stiu multe lucruri pe care tu nu ai de unde sa le stii.Nu am de gind sa intru in polemica cu tine.PUNCT.
Ana Lupescu si remediile ei miraculoase! 22-06-2010, 00:36:39 de către the eye :)
Draga lala2004 ,

nu am de ce sa fiu suparata . Eu am luat aceste informatii asa cum le-am gasit. nu am shimbat nici un cuvant . sunt cele doua postari de pe un forum - cred ca se pot gasi de oricine- si se poate vedea. Eram in cautarea unui leac pt cineva care nu poate face tratament medicamentos si e f . bolnav de boala aratata mai sus. Nu am fost personal - nu m-am tratat de vreo boala la Ana Lupescu - ca sa pot adauga mai mult decat am gasit scris mai sus.

INSA , AM SA VA SPUN UN LUCRU: nu toti oamenii se vindeca in urma aceluiasi tratament fie el cat de bun.

Atunci cand urmezi acel tratament - trebuie sa ai f. multa credinta si vointa de a te vindeca ; totodata trebuie sa te lupti cu toata puterea pe care o ai sa te vindeci - si cu ajutorul dat de tratamentul/ remediul respectiv - se poate ajunge la un rezultat pozitiv.

Cred ca e mare pacat sa descurajam pe cineva - numai pt faptul ca nu a mers la fel de bine pt. toata lumea - un remediu sau altul.

SPERANTA, CREDINTA, VOINTA de a trai / de a fi sanatos inseamna deja 50% - izbanda.

Doamne ajuta !
Ana Lupescu si remediile ei miraculoase! 15-06-2010, 23:48:41 de către lala2004
Te rog sa fii suparata pe mine Emanuele, dar eu o cunosc personal pe mama Ana, cum i se spune, si nu cred ca are leacuri pt. o boala atit de grava.Nu e bine sa vindem iluzii unor oameni nefericiti.Pe mine personal nu mi-a ajutat cu nimic cataplasmele si ceaiurile pe care mi le-a dat.Este cunoscuta datorita publicitatii facute de formula As. Eu nu as sfatui pe nimeni sa mearga la dinsa, este departe,iar leacurile ei sint...basme doar...
mamografie 24-11-2012, 15:37:11 de către RaulDuke
Subiect: mamografie
nu se observa o imagine care sa fie NEAPARAT cu risc de malignitate (cancer), dar acest lucru din pacate nu poate fi nici exclus, deoarece ai o varsta relativ tanara si sani cu "densitate radiologica" mare. cel mai important lucru ar fi sa te intorci inapoi cu rezultatul la medicul care a recomandat aceasta mamografie. cu ce ocazie ai facut aceasta mamografie, deci ?
mamografie 22-11-2012, 15:13:07 de către Marga71
Subiect: mamografie
Buna ziua. Sunt o femeie in varsta de 41 de ani, am facut o mamografie bilaterala si rezultatul este urmatorul : Sani cu densitate mare omogena, fara imagini opace spiculate. Mica imagine opaca nodulara de 0, 5 cm in diametru, intens omogena cu contur regulat (R-MLO) posibil ganglionara axilar drept. Va rog frumos daca se poate sa imi spuneti cateva cuvinte despre acest rezultat. Multumesc
alunite problema 07-06-2010, 15:35:44 de către cristi1984
Subiect: alunite problema
nici un sfat? un mic ajutor?
camine spital pentru bolnavii de cancer 28-05-2010, 12:03:31 de către lala2004
Cauta pe google, cineva mi-a spus ca se afla si in Buc.o asemenea clinica.Imi pare rau , de aici nu am cum sa va ajut.Va doresc din toata inima sa reusiti.
camine spital pentru bolnavii de cancer 28-05-2010, 10:45:30 de către carpediemsecurity
Buna ziua.Noi santem din Bucuresti ,si locuim in Bucuresti, as vrea sa gasesc undeva cel mult in jurul orasului , sa ne fie cat de cat mai usor sa putem merge la ea,zilnic sau la cateva zile.
camine spital pentru bolnavii de cancer 27-05-2010, 16:50:57 de către lala2004
Buna ziua! dv. cautati probabil o clinica de ingrijiri paleative.Depinde de unde sinteti.O asemenea clinica gasiti la Pascani, la Spitalul Municipal si din cite am auzit , dar nu sint f sigura, la Brasov.Cel mai bine ar fi sa cautati pe google.La Pascani, este o ingrijire deosebita, dar, dupa cum am spus, depinde din ce zona sinteti.Nu se aplica taxe pt ingrijire , iar dna.dr. este deosebita.
informatii despre cancerul de col uterin 02-06-2010, 17:59:49 de către marcel_alex
buna ziua sunt o femeie de 57 de ani si am fost sa fac un test la mamografie bacau pt ca aveam mari dureri la sanul stang.rezultatele nu stiu ce inseamna va rog sa mi le explicati d-voastra ca nu stiu ce inseamna termenii medicali:rezultat:san cu densitate mixta neomogena/fara focare e microcalcificari si fara opacitati spiculate/opacitate ovalara bine delimitata de aprox 1 cm cadran supero-intern san stang;va multumesc in suflet
informatii despre cancerul de col uterin 25-05-2010, 12:08:44 de către albinavesela
buna ramona nu stiu sigur daca asa se numeste acel corp galben eu am lasat acest mesaj ca poate vreun medic ginecoloc ne va face sa antelegem mai pe andelete ce anseamna acei termeni stintifici din buletinul medical pentru ca pe viitor sa nu ne mai operam an nestiinta de cauza doar pentru ca asa vrea un medic eu vreau sa stiu daca operatia mea era necesara si daca diacnosticul de cancer de col uterin este cel real sau real este cel de fibrom daca cel real e fibrom atunci de ce mi sa spus ca am cancer si sa scos tot din mine ?
informatii despre cancerul de col uterin 24-05-2010, 22:38:42 de către ramonaabarboselu
Nu pot sa-ti dau un raspuns la problema ta dar vreau sa te intreb daca acel corp galben se numeste chist naboth ?am fost diagnosticata cu asa ceva si stiu numai ca sunt tumori cu potential malign si au semnificatie patologica mi-e frica ca sunt cancerigene.
spital Austria sectie oncologie 09-06-2010, 13:03:53 de către buna seara
se afla in istanbul, de fapt au 6 mari spitale in istanbul. ii puteti gasi pe net cu siguranta prin cautare acibadem turkey.scrieti le un mail, cu siguranta va vor raspunde, specificati ca sunteti din romania
sper sa va fie de ajutor informatia mea
daca totusi nu dati de ei pot sa ma interesez mai mult
spital Austria sectie oncologie 09-06-2010, 12:06:44 de către ralu_ca
Multumesc "buna seara" pentru raspuns . Maputeti ajuta cu date de contact de la clinica din Turcia ?
spital Austria sectie oncologie 08-06-2010, 22:44:07 de către buna seara
nu stiu de austria dar stiu de Una din cele mai mari clinici oncologice din europa din Turcia se numeste Acibadem. e 1 ora de zbor.o clinica superba cu doctori extraordinari
-----------*

(*modificat de administrator)
sperante pt metastazele hepatice ale cancerului de colon 14-03-2013, 20:59:32 de către RaulDuke
nu stiu daca in somalia lumea se considera mai fericita; pot sa-ti spun ca oamenii care traiesc toata viata intr-un anume loc, neavand un sistem de referinta, au un "grad de fericire" pe care nu il coreleaza direct cu societatea in care traiesc; ca atare cinva din somalia poate fi mai fericit intr-adevar ca cineva din romania, care la randul lui poate fi mult mai fericit si mai implinit decat cineva chiar din norvegia sau japonia sau statele unite, sau unde vrei.

din pacate in romania nici la ora actuala nu exista legi care sa oblige medicii care diagnosticheaza un cancer (mai ales chirurgii deci) sa treaca acel caz printr-o comisie pluridisciplinara, condusa de un oncolog, asa cum se intampla in tari mai civilizate, chiar din europa din care facem parte. in 2006 lucrurile erau inca si mai dezastruase, chiar daca nu mult mai rau ca acum. atat medical cat si din punct de vedere al societatii si populatiei in general.

cazul mamei tale este intr-adevar unui trist si unde, la relatarea ta, se poate intrevedea o eroare medicala inca din start, in aceea ca chirurgul care a operat-o, mai ales DE URGENTA, pentru ocluzie, dupa aceea nu a referit-o direct si rapid la un oncolog, chiar daca el insusi nu avea legatura directa cu unul. de asemenea poate ca daca dupa operatie ea se prezenta ca orice om respnsabil cu toate rezultatele operatiei si investigatiile la medicul de familie, aceasta, care are prin definitie o viziune mai larga asupra medicinei generale decat chirurgul, i-ar fi recomandat sa vada si un oncolog, lucru care poate ca ar fi salvat-o de multe dintre ulterioarele neplaceri.

in concluzie: lumea trebuie sa valorizeze mai mult in primul rand medicii de familie, si cand vine vorba de diagnosticul (dovedit prin biopsie) de cancer, sa inteleaga ca NU EXISTA sa nu vada si un oncolog !
sperante pt metastazele hepatice ale cancerului de colon 13-03-2013, 22:08:01 de către cornel1111111
buna. incep cu un istoric medical: mama mea, in anul 2006, a fost operata de urgenta, la spitalul judetean mures, cu ocluzie intestinala. dupa operatie, medicul ne-a spus ca a gasit o tumora pe colon, pe sigmoid, fara alte metastaze cunoscute. in urma biopsiei, adenocarcinom. nu am avut recomandari de chimioterapie, ne-a asigurat ca a taiat destul de mult, pt siguranta, si nu crede ca va recidiva. a fost nevoit sa ii scoata intestinul, anus contra naturii. la 4 luni de la operatie, ne-a motivat sa o operam pt refacerea traseului normal a intestinului. in urma operatiei, nu s-au gasit recidive locale, toata lumea a fost ff fericita. in 2009, in urma a o saptamana de constipatii, revenim la mures cu diagnostic de aderenta. a fost operata si nu s-au vazut urme de tumori, dar dupa operatie, i s-a facut trimitere la colonoscopie, in urma careia, la 25 cm de rect, s-a descoperit o formatiune tumorala. la medicul care ne-a facut colonoscopia, am aflat ca trebuia sa facem colonoscopii mai dese, la 6 luni, dar nu am stiut. anuntandu-l pe chirurg, ne-a linistit ca nu e ceva grav, nu are rost sa o operam acum, fiind slabita, iar in privinta colonoscopiilor la 6 luni, ne-a spus ca nu este cazul. din pacate, nu a fost operata in 2009, a facut, saraca mama, tratament naturist babesc, care a tinut-o neoperata pana in 2012, la o noua ocluzie. mentionez, ca in toti acesti ani, a fost la diferiti medici in legatura cu tumoarea ei, fara rezultat. la extirparea ei in 2012, in urma biopsiei, am aflat ca este in stadiul 3 de cancer. abia acum am avut recomandare oncologica. am mers la cluj, aici a facut 8 cicluri de citostatice si pastile xeloda, cu urmarirea markerilor tumorali. la sfarsitul chimio, in dec 2012, i s-a facut un CT, fara urme de tumori, iar in ianuarie un ecograf, rezultat negativ. la colonoscopia recomandata in martie, se gaseste o formatiune vegetala la 15 cm de rect. a fost operata de urgenta, iar la operatie s-a descoperit metastaze in uretra. acum asteptam, din nou, chimio, dar fara mari sperante. acum, intreb, ca simplu muritor, oare de unde nepasarea, sau greselile, atator medici? din pacate, mama, ne-a ascuns, pana in 2012, de ce sufere, poate avea alt destin. e posibil, o femeie care a mers, in mod repetat la medici, sa fie acum in aceasta situatie? scuzati lunga mea povestire, scrisa la repezeala, fara inteles, neredactata. acum nu pot scrie coerent, sunt foarte afectat. mai bine ma nasteam somalez.
sperante pt metastazele hepatice ale cancerului de colon 12-04-2012, 00:45:12 de către RaulDuke
e interesant... de unde stii ca a fost nominalizata la nobel ?
sperante pt metastazele hepatice ale cancerului de colon 11-04-2012, 16:16:52 de către Alinamariav
Incercati dieta budwig! E foarte buna, sa stiti! O spun din propria experienta. Iar doamna care a descoperit beneficiile retetei a fost nominalizata de 7 ori la premiul Nobel pt asta. Sunt foarte multe testimoniale pe grupul de yahoo al dietei, daca va descurcati cu engleza. Ajuta foarte mult psihic sa cititi cazurile unor oameni carora medicii nu le-au dat nicio speranta si s-au vindecat urmand dieta. E mai greu putin la inceput pana iti pui la punct meniul, dar rezultatele bune se vad imediat!
sperante pt metastazele hepatice ale cancerului de colon 26-01-2012, 23:39:39 de către RaulDuke
cum am spus, avastin este una din optiuni. testarea K-RAS este o alta. ambele impreuna cu chimioterapia. nexavar NU este. ce stiti de nexavar si de unde anume ?
sperante pt metastazele hepatice ale cancerului de colon 26-01-2012, 22:38:59 de către gepop
da este el, dar pe 23 12 2011 am scris despre rez rmn si ecografia cu subst de contrast care arata ca sunt metastaze la ficat (am mai scris ca la inceput au fost 3 formatiuni, dar dupa 3 luni de trat cu xelada si oxaliplatin 2 au disparut si a mai ramas una de dimens mai mici, cam de 1, 5cm(~ jumatate din cat a fost inainte), dar ma sperie faptul ca la rmn scrie ca exista multiple imagini cu aceleasi caractere (adica metastaze mai mici? ma gandeam ca poate trat cu avastin sau altceva o ajuta mai mult.
sperante pt metastazele hepatice ale cancerului de colon 26-01-2012, 22:14:10 de către RaulDuke
??? sunt foarte nedumerit. vorbim despre sotul care se afla in tratament pentru CANCER DE COLON, nu ? un cancer de colon care a progresat dupa tratament chimioterapic. in cazul acesta NU VAD CE LOC ARE nexavarul in discutie... nu are ce cauta, nici ca optiune in romania, nici ca varianta ipotetica. probabil ati inteles gresit ceva de la medic, sau undeva este o sincopa in conversatia noastra de durata...
singurele variante din romania pentru acest moment, in cazul de fata, sunt chimioterapia cu AVASTIN sau, daca puteti/aveti bani sa faceti o detectie a mutatiei K-RAS, un medicament tot cu aprobare care se numeste ERBITUX, sau un var de al lui numit VECTIBIX. nu exista alte variante in momentul de fata pentru cancerul de colon, in nici un caz nexavar!

desigur ca, dupa cum decide oncologul, in cazul bolii metastatice/recidivate, care nu mai poate fi vindecata, tratamentul continua pe termen nedefinit, pana la progresia bolii sub orice tip de tratament incercat, sau pana la aparitia toxicitatilor inacceptabile la respectivele tratamente.
sperante pt metastazele hepatice ale cancerului de colon 26-01-2012, 21:20:38 de către gepop
buna seara si la multi ani! medicul oncolog a ales sa aplice in continuare trat cu xeloda si oxaliplatin. acum a terminat seria a 7 a. a spus ca va face 9 serii si dupa aceea e probabil sa-i dea numai xeloda tablete. am citit despre nexavar si avastin (despre avastin mi-a spus ca nu se prea aproba dosarele). care din cele doua medicamente credeti ca o rezolva problema ns. maine cred ca voi insista pt dosar, pt ca poate reusim cu aprobarile. mi-ar fi de mare folos un raspuns cu parerea d-voastra. multumesc si multa sanatate
sperante pt metastazele hepatice ale cancerului de colon 02-01-2012, 20:30:14 de către RaulDuke
hipertensiune arteriala esentiala. faptul ca e std. 2 se refera la valoarea cea mai mare a tensiunii si cam cat e in general.
sperante pt metastazele hepatice ale cancerului de colon 02-01-2012, 18:16:11 de către gepop
la multi ani! ce inseamna HTAE std 2 JNC 7?
sperante pt metastazele hepatice ale cancerului de colon 24-12-2011, 00:22:41 de către RaulDuke
sunt mai multe posibilitati. una din ele ar fi sa tentez o interventie chirurgicala de indepartare a resturilor tumorale, inclusiv cele hepatice, daca as gasi un chirurg care sa spuna ca leziunile (sau leziunea) sunt operabile. pentru asta, inainte de operatie si dupa o luna si jumatate de la orice chimioterapie, as incerca sa obtin un examen PET/CT.
altfel as incerca sa continui tratamentul chimioterapic cu scop paliativ, eventual as incerca sa intocmesc un dosar de Avastin ca suplimentare a chimioterapiei, de lunga durata.
sperante pt metastazele hepatice ale cancerului de colon 23-12-2011, 15:50:40 de către gepop
buna ziua, am intarziat cu rezultatele pt ca nu stiu ce sa mai fac. acum 3 luni ecograful a aratat 3 formatiuni(33/25mm LDH si 29/28/25mm si 15/13/12mm LSH). dupa 3 luni s-a vazut numai o formatiune de 18, 6/18, 3LDH. *rez rmn: in segmentul Vlll LDH subcapsular se evidentiaza o imagine cu aspect chistic, cu dim de 15mm, gadolinofilie periferica inelara neregulata si fenomene de wash out. perilezionalse pot identifica multiple imagini cu diametre de cca 3mm cu aceleasi caractere. alte imagini de acelasi tip se observa in segmentele Vll, VllLDH, ll si lll LSH. imagine ganglionara cu diametrul de 7mm situat in hilul hepatic. restul este bine, concluzia fiind: aspect sugestiv pt det. secundare hepatice.
*a urmat ecografie cu substanta de contrast:la nivel hepatic: ecostructuradifuz neomogena, f. greu vizualizabil in segm. Vlll o formatiune hipo-izoecogena, rotund-ovalata, fara semnal Doppler, avind diam max de 1, 8 cm.
cu subst de contrast(sono Vue 2, 4ml) dupa injectare : formatiunea descrisa prezinta slaba captare periferica a subst. de contrast specifice in timpularterial al injectarii, cu zona central hipocaptanta, pt ca ulterior sa se "spele" complet, ramanand hipoecogena comparativ cu tesutul hepatic inconjurator.
*rez CEA=1, 5(inainte de trat) 2, 2( dupa 3luni) 3, 9( dupa 6 luni)
*rez CA19-9=28, 3 (inainte de trat) 53, 5(dupa 3 luni) 60, 1 (dupa 6 luni)
*acum i s-a mai facut si test alfa-fetoproteina =9, 5nl/ml fata de 8, 5nl/ml
* dupa 3 luni i s-a schimbat tratamentul, iar analizele efectuate in luna decembrie sunt: bilir. directa=0, 30; bilirub. totala= 0, 75; GGT=65; TGO=60; TGP=32
*trat. a inceput cu fluorouracil3750+ca folinat 300mg; a fost schimbat dupa 3 luni cu oxaliplatin240mg+xeloda 500mg(7tablete/zi iar dupa 2 luni cu 6 tablete/zi)
+sunt inconstienta daca trag sperante avand in vedere ca din cele 3 formatiuni vazute acum 3 luni, 2 au disparut iar cea mai mare si-a redus dimensiunile?
** va rog daca puteti spuneti-mi care este punctul dv de parere, sau daca ar fi pacientul d-voastra ce-ati face? multumesc f mult, urandu-va din tot sufletul multa sanatate si la multi ani
sperante pt metastazele hepatice ale cancerului de colon 10-12-2011, 00:37:54 de către RaulDuke
ok, asteptam.
sperante pt metastazele hepatice ale cancerului de colon 09-12-2011, 18:55:04 de către gepop
buna seara, cred ca schema cu xeloda si oxaliplatin da rezultate mai bune. ecograful (acelasi aparat si acelasi medic) nu a mai vazut ceea ce vazuse in urma cu trei luni. daca nu as fi avut buletinul facut anterior, nu ar fi crezut ca a fost asa ceva. azi a terminat a 4 a serie, iar rezultatele la analizele de sange au iesit mai bune (probele hepatice). saptamana viitoare (15 dec) suntem programati la rmn, dar oncologul a cerut rmn abdominal ( nu stiu daca pot cere sa faca si pelvis). a fost operat in 5 mai si cred ca ar fi trebuit sa faca colonoscopie acum o luna(daca medicul nu a cerut, el nu a vrut sa insist, sau poate ca medicul socoteste sedintele de la inceput cu xeloda, acum urmand a 5 a serie. o sa scriu si despre rez. rmn( si medicul de la ecograf e curios ce o sa iasa)
sperante pt metastazele hepatice ale cancerului de colon 24-11-2011, 00:47:05 de către RaulDuke
este foarte grava si din pacate schimba complet prognosticul. sansele de vindecare se reduc astfel foarte foarte tare. din pacate conteaza foarte mult daca mai exista metastaze si prin alte parti, sau cat de multe, cat de mari si unde sunt localizate metastazele din ficat. cresterea markerului CEA este consecventa cu acestea. se pare totusi ca oncologul tau (posibil, sper sa nu ma insel) trage sperante ca si problema din ficat s-ar putea, dupa un eventual raspuns foarte bun la chimioterapie, la o operatie cu scop de vindecare. schema cu xeloda si oxaliplatin are niste rezultate mai bune in acest scop, de micsorare a metastazelor hepatice, spre a le face operabile.
in tot cazul se recomanda o investigare mai amanuntita, poate cu un CT de torace si abdomen si poate si o colonoscopie sau/si un RMN de pelvis, pentru a putea evalua complet boala. poate fi pus in discutie, daca oncologul spera inca la vindecare, si un examen PET/CT, care sa elucideze lucrurile.
din pacate, cum am zis, chiar daca teoretic inca exista (cu mentiunea ca eu NU stiu cazul in detaliu) sperante de vindecare, ele au scazut foarte foarte mult fata de situatia in care pareau ca nu exista metastaze si s-a putut face FuFol. imi pare rau!
ce va spune medicul oncolog ?
sperante pt metastazele hepatice ale cancerului de colon 23-11-2011, 20:23:00 de către gepop
buna seara,
asa cum am mai scris, sotul meu a fost operat de tumora la colon. a trebuit sa faca trat oncologic. inainte de inceperea tratamentului, valorile markerilor a fost: CA=1, 5 si CEA=28, 3. a facut 3 luni trat cu FUFOL. dupa aceste 3 luni, valorile markerilor a fost CA=2, 2 si CEA=53, 5, iar ecograful a aratat si niste formatiuni nodulare pe ficat ( 2 pe un lob si 1 pe celalalt), (medicul de la ecograf a afirmat ca sunt metastaze). i s-a schimbat tratamentul cu oxaliplatin 240mg si xeloda500mg, 7 tablete/zi. dupa 3 luni cu acest trat., val markerilor este CA=3, 9 si CEA= 60, 1. maine vom face si ecograf, la acelasi medic si pe acelasi aparat sa vedem ce mai este. cat de grava este cresterea acestor valori ale markerilor? ( sotul nu este fumator)
sperante pt metastazele hepatice ale cancerului de colon 21-11-2011, 08:39:14 de către RaulDuke
ambele sunt echivalente si in orice caz MULT INFERIOARE colonoscopiei pentru investigarea lumenului colonic. de aceea se combina, in cadrul reevaluarilor, de exemplu CT de abdomen cu colonoscopie si eventual cu RM de pelvis (care este superior CT-ului de pelvis).
sperante pt metastazele hepatice ale cancerului de colon 21-11-2011, 00:46:40 de către gepop
va rog spuneti-mi la rmn se poate examina si colonul? ca determinare este superioara tomografului? multumesc f mult
sperante pt metastazele hepatice ale cancerului de colon 28-10-2011, 11:52:22 de către RaulDuke
da, dar ozonoterapia ramane o porcarie inutila pana la proba contrarie. iar daca tu vrei sa faci postari informative, iti recomand sa-ti iei timpul sa editezi fiecare post in parte, nu sa dai copy/paste in comportamente de tip SPAM.
sperante pt metastazele hepatice ale cancerului de colon 28-10-2011, 10:35:09 de către geromaslan
Pentru ca este important ca sa fie cunoscute.Ozonoterapia este foarte benefica dar din pacate nu este promovata in Romania.De ce medicii din Viena recomanda ozonoterapie iar in tara nimeni nu vorbeste de ea?Este obligatoriu sa intelegem ca exista terapii adjuvante viabile in lupta bolnavilor cu cancerul, iar acest lucru vine din propria experienta.
sperante pt metastazele hepatice ale cancerului de colon 28-10-2011, 10:22:02 de către RaulDuke
De ce tii sa postezi de 2 ori acelasi lucru, in locuri diferite ?
sperante pt metastazele hepatice ale cancerului de colon 28-10-2011, 08:25:40 de către geromaslan
Buna ziua,
Modul in care ozonul omoara celulele bolnave, si nu pe cele sanatoase, este prin intermediul enzimelor. Toate celulele sanatoase au trei enzime care le protejeaza impotriva oxidarii. Toate celulele sanatoase au nevoie de oxigen pentru a functiona corespunzator. Fiecare celula e in fapt o masina de ars oxigenul. Celulele nesanatoase nu au aceste enzime care sa le protejeze de a fi oxidate. Asta face ca toate celulele nesanatoase, inclusiv cele canceroase, sa fie lipsite de aparare in fata ozonului. Cancerul e destul de usor de distrus daca poti duce suficient ozon la nivelul tumorii. Prin urmare lipsa oxigenului, toxinele, si lipsa unei nutritii adecvate, sunt de fapt cauza TUTUROR cancerelor.
Aceasta este un dintre teoriile care stau la baza ozonoterapiei in lupta cu cancerul. Beneficile ozonului sunt, de la caz la caz, de terapie adjuvanta alaturi de tratamentele clasice (chimioterapie, radioterapie, etc) pana la chiar stoparea sau regresul tumorii.Exista nenumarate studii facute pe aceasta tema, dar din pacate in tara noastra medicii nu recomanda si ozonoterapia alaturi de tratamentele inpotriva cancerului.(Germania, Italia, Rusia si India sunt tari in care ozonoterapia este practicata si recunoscuta de peste 60 de ani)
Daca doriti mai multe amanunte puteti sa ne scrieti sau ca prim contact cu ozonoterapia intrati pe site-ul Societatii de Ozonoterapie din Romania.
sperante pt metastazele hepatice ale cancerului de colon 24-10-2011, 18:48:08 de către RaulDuke
care e beneficiul, in cazuri ca acesta, pentru ozonoterapie ?
sperante pt metastazele hepatice ale cancerului de colon 24-10-2011, 14:09:36 de către geromaslan
Din experienta noastra in cazuri similare si din studile facute va recomand Ozonoterapie.Este o procedura medicala alternativa ce ajuta foarte mult in cazuri ca cel al mamei dumneavoastra. Daca doriti mai multe amanunte nu ezitati sa ne scrieti.
sperante pt metastazele hepatice ale cancerului de colon 24-10-2011, 01:39:50 de către RaulDuke
se poate, dar nu din prima, ci doar ca urmare a unui raspuns foarte bun in urma tratamentului cu citostatice si cu conditia ca ele sa fie suficent de putine, mici si abordabile chirurgical + sa nu mai existe alte metastaze in alte organe.
sperante pt metastazele hepatice ale cancerului de colon 23-10-2011, 18:37:10 de către gepop
multumesc f mult. o sa va tin la curent, dar nu pot fi operabile?
sperante pt metastazele hepatice ale cancerului de colon 23-10-2011, 14:36:29 de către RaulDuke
sfatul meu este sa nu insisti cu idei personale despre tratamentul cu citostatice pe langa oncologul vostru, pentru ca ai sanse mari sa strici relatia cu el si, cel mai important, sa faci asta absolut degeaba, pentru ca nimeni nu stie ce e mai bine de facut decat EL. nici macar ALT ONCOLOG, in momentul de fata. in cel mai bun caz poti sa faci o programare in alt serviciu de oncologie si sa il prezinti acolo, cu toate actele lui referitoare la boala de baza si sa vezi ce parere are altcineva. daca tu ajungi la concluzia ca oncologul curent ar trebui sa faca altceva, singura sansa este sa iti gasesti altul, pentru ca tu insati nu stii ce e bine de facut dpdv medical, dar chiar daca ai stii, fiind vorba de cineva atat de apropiat, nu ai putea sa gandesti obiectiv.
intr-adevar lucrurile sunt incerte, la cum vad eu problema. este posibil ca boala sa fi fost in faza metastatica de la inceput iar metastazele sa fi progresat chiar sub tratament citostatic. nu este SIGUR ca asta s-a intamplat, dar in virtutea acestei posibilitati, oncologul a actionat la schimbarea schemei de tratament, cumva pentru siguranta. pentru a se vedea ce se intampla insa, trebuie continuat tratamentul si, dupa cum zice si el, reevaluat dupa inca 3 serii. nu e o abordare gresita, dupa parerea mea, pentru ca daca intr-adevar SUNT metastaze, ele oricum nu mai pot fi vindecate, iar oxaliplatinul nu se poate spune ca e net inferior Campto in aceasta situatie. tot ce ramane de facut ulterior ar ramane continuarea tratamentului pe o durata nedeterminata, eventual inaintandu-se un dosar de Avastin (repet, in cazul in care exista metastaze).
totusi e drept ca aparitia metastazelor schimba radical prognosticul. nu e obligatoriu ca acesta sa fie cazul, dar exista o suspiciune foarte mare pentru asa ceva si ar fi bine sa va pregatiti pentru orice! din pacate este o situatie foarte frecvent intalnita si nimeni nu poate face nimic in privinta asta, cel putin momentan.
va urez totusi succes si mult curaj, sper ca lucrurile sa decurga inspre bine pentru voi! asteptam vesti.
sperante pt metastazele hepatice ale cancerului de colon 23-10-2011, 12:49:49 de către gepop
buna ziua,
dupa ce sotul meu a facut 3 sedinte cu fufol, i s-a schimbat tratamentul cu oxaliplatin 240mg si xeloda 500mg tb 7/zi, tratament cu care mi-as fi dorit sa inceapa, ( functie de ce am citit ) dar mi s-a spus ca are probele hepatice marite. acum, probele hepatice sunt mai mari decat acum 4 luni, si mai mult decat aceasta, la ecograf au aparut niste formatiuni pe ficat(metastaze). am citit ca daca sunt metastaze la ficat mai indicat ar fi tratamentul cu campto (irinotecam). probele hepatice inainte de trat cu xeloda : bilirubina directa=0, 54mg/dl , bilirubina totala=0, 73, TGO=50U/L, TGP=50U/L, iar markeri CA in limite, iar CEA a crescut de la 28, 3 la 53, 3. ce sa fac, sa insist pt schimbarea tratamentului sau sa las lucrurile sa curga ( dr oncolog o avea indoieli cu acele metastaze). ar trebui sa mai facem ceva investigatii? ea a spus sa asteptam sa mai faca 3 sedinte cu xeloda. pana acum norocul ns este ca nu s-a simtit rau dupa tratament. sanatate multa tuturor si o sa va tin la curent cu ceea ce o sa mai facem
sperante pt metastazele hepatice ale cancerului de colon 21-10-2011, 21:16:36 de către RaulDuke
cu placere !
sperante pt metastazele hepatice ale cancerului de colon 21-10-2011, 21:02:38 de către plummy
Aha. Intrebam pentru ca asa stiam si eu... deci e corect 8 serii. Dupa 6 serii oncoloaga a zis ca inca 2 sau poate 3 face si apoi vede la CT. Acum urmeaza a 8-a. Sper ca ultima. Multumesc pentru ajutor.
sperante pt metastazele hepatice ale cancerului de colon 21-10-2011, 15:47:06 de către RaulDuke
protocolul de chimioterapie adjuvanta in cazul cancerului de colon stadiul III, regimul XelOx (sau CapeOx) are ca obiectiv administrarea a 8 serii, fiecare la 21 de zile. asta, desigur, daca totul merge bine, toleranta e buna si nu apar semne evidente ale recidivei in aceasta perioada. dupa 8 serii urmeaza o evaluare de etapa, dupa cum considera oncologul, pentru evaluarea raspunsului la tratament, eventual cu markeri, si alte analize de sange dupa caz, poate colonoscopie si tomografie computerizata. dupa asta, iarasi, daca toate lucrurile sunt in regula, urmeaza un plan de urmarire pe termen lung, cu vizite si colonoscopie/markeri/CT efectuate la anumite intervale stabilite de oncolog.
sperante pt metastazele hepatice ale cancerului de colon 21-10-2011, 15:16:13 de către plummy
Pentru mine este ultimul raspuns? Intrebarea mea era tocmai daca pentru stadiul 3 - fara metastaze - cate sedinte de oxaliplatin + xeloda se fac? Exista deja anumite indicii ca leziunile de pe ficat sunt de alta natura, voi mai consulta un oncolog pana la urma. Vreau insa sa stiu daca pentru stadiul 3 sunt suficiente 6 sau 8 sedinte (sau cate se fac, standard) pe protocolul xelox (parca asa ii zice la asta, nu?). Si ce urmeaza dupa acestea?
sperante pt metastazele hepatice ale cancerului de colon 19-10-2011, 23:24:28 de către RaulDuke
ne pare rau sa auzim despre vestile proaste, mai ales la o persoana atat de tanara... din pacate da, este posibil ca metastazele sa existe inca de la inceput, mai ales in conditiile in care nu au fost studiati macar vreo 12 ganglioni de pe urma operatiei. din pacate, la cum descrii lucrurile, este foarte probabil ca metastazele hepatice existau inca dinaintea operatiei, chiar daca chirurgul nu le-a vazut/palpat intraoperator. se intampla relativ frecvent.
daca exista niste leziuni in ficat care progreseaza in dimensiuni, eventual cu niste efecte clinice si insotite de anumite modificari de analize... poate markeri tumorali, diagnosticul devine evident.
este un lucru dur, greu de acceptat, si cu prognostic foarte prost, dpdv vital de ordinul lunilor. cu tratament adecvat, e drept, pot fi multe, dar nimeni nu poate spune cat. nimeni nu cunoaste viitorul.
in functie de starea ei generala, se poate preta la tratament chimioterapic, dosar de Avastin, urmarire, tratament suportiv, psihoterapie, si alte lucruri recomandate de oncolog. in functie de extensia momentana, de numarul si forma/dimensiunile leziunilor din ficat si de un eventual raspuns la tratamentul chimioterapic, poate avea, cel putin teoretic, sanse chiar la vindecare... sansele pentru asta, cum spun, sunt foarte mici, dar teoretic exista si nu trebuie abandonata lupta!
nu iti pune increderea in diete si metode naturiste, regimuri, cure gen breuss si alte nenorociri care nu numai ca nu ajuta la nimic, dar e posibil sa dauneze foarte tare si sa chinuie bolnavul absolut inutil. in rest incearca sa ai o relatie cat mai buna cu oncologul tau si sa respecti in detaliu ce zice. eventual poti cere si o a doua opinie, la alt oncolog. e foarte indicat defapt!
va urez mult noroc si succes!
sperante pt metastazele hepatice ale cancerului de colon 19-10-2011, 21:40:16 de către plummy
Revin... poti sa imi spui te rog care este protocolul la cancer colon stadiu 3 (fara meta)... cate serii de oxaliplatin+ xeloda se fac? 6 sau 8? Multumesc!
sperante pt metastazele hepatice ale cancerului de colon 22-09-2011, 17:01:09 de către RaulDuke
numai bine !
sperante pt metastazele hepatice ale cancerului de colon 22-09-2011, 13:23:21 de către plummy
Multumesc mult RaulDuke. Nu stiu exact ce doreste oncoloaga sa faca pe viitor, cert este ca tocmai a finalizat 6 serii de xeloda cu oxaliplatin, iar la finalizarea acestor serii s-a efectuat CT de care vorbeam, care evidentia formatiuni hepatice aparent nemodificate fata de examinarea anterioara, examinarea anterioara de acest tip fiind RMN facut cu cateva zile inainte de operatie. Trebuia sa inceapa a 7-a serie luni, insa la analiza au iesit trombocitele prea scazute si a zis ca amanam o saptamana, cand va reveni la analize si incepe seria daca ies mai ok. De asemenea, mai spunea oncoloaga ca trebuie sa ii mai faca 2 sau chiar 3 serii de tratament (si poate se opreste aici) si dupa aceea sa mearga din nou la RMN (sau la CT, nu stiu exact ce i-a zis), presupun ca ideea e sa fie exact aceasi modalitate de examinare ca sa poata compara rezultatul cu precizie. Totusi, presupunand ca formatiunile sunt metastaze, faptul ca nu s-au modificat ce inseamna? Ca nu raspund la tratament (dar atunci nu ar fi trebuit sa se mareasca?)? Ca s-au "ofilit"? Din ce am mai citit eu, am vazut ca in majoritatea cazurilor metastazele astea nenorocite se reduc destul de semnificativ la inceput ca urmare a tratamentului extrem de toxic...
In fine... Iti multulmesc mult pentru raspunsuri (nu e tocmai ce speram, in sensul ca speram sa fie o probabilitate mai mare sa NU fie, dar macar nu a murit speranta...). Presupunand totusi ca nu sunt meta (sa zicem), pentru stadiul C (cum de altfel scrie pe biopsie, asa cum am aratat mai sus si nu pricep de ce), pentru acest stadiu care este protocolul standard? Cate sedinte de xeloda + oxaliplatin se fac? Auzisem ca 6 sau 8... (parca schema asta xelox e prima folosita in cancerul de colon stad. III, nu?). Ca eu nu as dori sa bage otravurile astea in ea pana cand nu le mai suporta si organismul ei ajunge la pamant (pentru ca analizele ei se degradeaza usor usor de la o serie la alta, anumite analize se indeparteaza putin cate putin de la valorile normale)... si toate astea pentru cateva luni de viata in plus pe care oricum NU le garanteaza nimeni, ca la o adica poate faci o reactie adversa severa la ele si esti pa. Din pacate insa nu s-a descoperit inca alta cale de tratament, mai aproape de esenta omului si de natura... de fapt eu cred ca exista, insa probabil nu o poti decela intre miile de sarlatanii care se fac profitand de disperare... :( Sanatate iti doresc si numai bine!
sperante pt metastazele hepatice ale cancerului de colon 22-09-2011, 11:10:24 de către aralex
in cazul mamei mele, un chirurg care a vazut rezultatul unui tomograf a zis ca el e sigur ca formatiunile surprinse de tomograf nu sunt metastaze iar la operatie s-a dovedit ca s-a inselat...daca ai indoieli ref la medic, mai cere o parere..programeaza-i o consultatie la un alt oncolog..parerea mea
sperante pt metastazele hepatice ale cancerului de colon 21-09-2011, 20:52:26 de către RaulDuke
ok, ai scris enorm de mult si destul de coerent, deci da-mi voie sa incerc sa te lamuresc!
treaba e cam asa:
o modificare a CEA de la 7 la 9 de la o dozare la alta practic NU INSEAMNA NIMIC. din pacate numai cunoasterea markerilor tumorali fix inainte de operatie ar oferi beneficiul maxim al dozarii lor. altfel ei vor fi folositi pe termen lung ca semnal de alarma in cazul unei eventuale cresteri marcate, nu doar de cateva unitati.
despre intrebarea ta cea mai spinoasa: avand in vedere ce descrii tu este absolut improbabil ca leziunile din ficat sa fie altceva decat metastaze, desi, trebuie sa recunosc, acest lucru este posibil.
ce este curios este ca, desi pare a fi vorba de un cancer metastatic, tratamentul pe care oncoloaga l-a ales nu este chiar primul indicat in aceasta situatie. a mers pe varianta de xeloda cu oxaliplatin, combinatie foarte buna, dar in cazul cancerului metastatic aceasta nu e prima optiune. prima optiune aici ar fi o combinatie cu campto (irinotecan) si eventual xeloda sau ceva echivalent. ca atare, deduc eu, dar asta e asa cumva "off the record" ca poate ca totusi oncoloaga chiar are indoieli serioase ca respectivele leziuni din ficat sunt metastaze.
momentan toate aceste discutii nu mai sunt chiar atat de importante. a inceput un tratament, lucru foarte corect, altfel nu s-a putut transa daca e un caz metastatic sau nu. ce as face eu, ca oncolog, in momentul de fata, este ceea ce poate ca si oncoloaga voastra are in minte: as finaliza 6 serii de xeloda cu oxaliplatin (evident, daca acest lucru e posibil), iar dupa incheierea seriilor abia as recomanda o noua investigare imagistica tintita pe ficat (mai degraba CT), impreuna cu evolutia markerilor tumorali, iar daca aceste lucruri nu transeaza definitiv diagnosticul, atunci as inainta un dosar la CAS pentru o investigatie noua si foarte la moda numita PET/CT, care arata nu doar leziuni in diverse tonuri de gri, ca pe CT sau RM, ci si activitatea metabolica a acelor leziuni, care poate fi compatibila cu un substrat canceros, fie ca leziunile sunt primare sau metastatice. atunci lucrurile ar trebui sa fie destul de clare. totusi trebuie finalizate seriile curente, pentru ca inainte de PET/CT pacientul nu trebuie sa faca iradiere sau chimioterapie cel putin o luna.
este doar parerea mea, nu este obligatoriu ca ea este singura valabila si nici macar ca oncoloaga sa considere ca asta trebuie facut.
sper ca ti-a fost util raspunsul meu.
iti urez succes !
sperante pt metastazele hepatice ale cancerului de colon 21-09-2011, 13:16:34 de către plummy
Va salut cu drag si va doresc la toti multa putere si credinta pentru invingerea acestei oribile boli. Va spun povestea mea in speranta ca cineva ma va putea lamuri cat de cat (am observat ca dl. RaulDuke este competent in domeniu). Dar incep cu inceputul. In martie anul acesta mama, in varsta de 57 de ani, a avut cateva zile in care nu a mai putut deloc sa "iasa afara", asa ca a mers la medic, care i-a facut o ecografie si a constatat cateva mase hepatice si sigmoidul cu perete ingrosat, asa ca a chemat-o peste cateva zile la eo ecografie cu substanta de contrast si irigoscopie, rezultatul fiind cel la care cu groaza ma asteptam: metastaze hepatice din cancer de colon. S-a operat de urgenta la Cluj (suntem din Timisoara), intrucat risca o ocluzie intestinala, tumora inchizand aproape intreg orificiul. Operatia a reusit foarte bine, s-a refacut foarte repede; chirurgul mi-a zis ca va verifica daca cumva meta hepatice sunt operabile, a ajuns la concluzia ca nu, pentru ca acopera o mare parte din ficat, insa i-a spus mamei (nu stiu daca pe bune sau doar sa o incurajeze) ca la ficat este posibil sa fie altceva si nu metastaze. Biopsie nu s-a prelevat pentru ca formatiunile de pe ficat sunt hipervascularizate si risca sa ii provoace o hemoragie (din ce mi-a spus un medic prieten de familie, dar nu de specialitate oncolog, ca e ciudat ca meta sunt hipervascularizate ca de obicei sunt hipovascularizate). In fine. Odata cu tumora sigmoidiana i s-a extirpat si uterul si trompele, iar din ce se intelegea una din trompe era atinsa de cancer, fiind aderenta la tumora (de unde cei de la oncologie de aici au tras concluzia ca stadiul de invazie locala ar fi pT4, atinse si organele invecinate). Rezultatul biopsiei spune totusi pT3, deci organele invecinate nu au fost atinse, inteleg eu, plus ca se si specifica, cred eu, faptul ca trompa uterina nu era atinsa (oricum organele genitale trebuiau extirpate, avea si un fibrom f mare care ii apasa vezica si uneori cand stranuta scapa putina urina). Mai departe, biopsia efectuata la Timisoara de la irigoscopie spunea G2, cea de la Cluj dupa operatie G1. Din 21 de ganglioni extirpati, numai 3 prezentau meta. Dar ce ma intriga pe mine este ca, desi pe biopsie se mentioneaza M1, deci metastaze, totusi stadializarea data e biopsie este C, atat pe Dukes (scris Duckes), cat si pe Astler Coller: adenocarcinom colonic bine diferentiat G1 pT3 N1b M1 Lo V1 (OMS) C1 (Duckes) C2 (Astler Coller) Or, eu stiam ca metastazele dau automat stadiul Dukes D. Inainte de a face operatia a facut si un RMN care zice ca sunt meta. In fine, dupa operatie a inceput la 3 saptamani chimio, cu oxaliplatin si xeloda. Markerii tumorali (inainte de chimio, la 3 saptamani dupa interventie) CA 19-9 in limite normale (6) si CEA 13, 4. Markerii nu au fost luati si inainte de operatie, din pacate. Dupa 3 sedinte de chimio CEA scazuse la 7, 1, iar acum dupa 6 a urcat la 9, 3. De asemenea, dupa 3 sau 4 sedinte de chimio a repetat o ecografie si medicul a zis ca nu sunt schimbari de data trecuta. Am intrebat si oncoloaga daca ar exista posibilitatea ca acelea sa nu fie metastaze totusi si dansa a zis ca daca nu se modifica ca urmare a tratamentului, nu sunt metastaze. Pe de alta parte medicul ecograf (care e f bun) a zis ca este exclus sa nu fie. Totusi, dupa 6 sedinte de chimio a facut CT si concluzia acestuia este "formatiuni hepatice aparent nemodificate de la ultima examinare" dar se recomanda pentru certitudine RMN, ca sa fie aceasi modalitate de examinare (oncoloaga zice ca e posibil sa fi scazut totusi, ca pe CT cea mai mare formatiune e de 2, 9 cm, iar pe RMN era 3 cm, dar nu isi da seama daca sunt modificari doar pentru ca difera metoda de examinare sau modificari efective). Mai adaug si ca ea demult, de ani de zile, avea "ceva" probleme neindentificate cu ficatul (chiar am gasit ceva reteta de la 7 ani), in sensul ca nu a iesit ceva special, dar medicul spunea ca ficatul ei arata ca si cum ar obisnui sa bea (desi a baut cate o bere sau un pahar de vin maxim o data la sapatamana) si a lucrat in mediu toxic (sintofarm) timp de 13 ani. Colonoscopie a facut la vreo 5 luni dupa operatie si a iesit in regula. Desi la RMN, concluzia a fost "determinari secundare hepatice multiple", CT facut acum 3 zile zice asa: "ficatul prezinta cateva formatiuni hipodense nativ, cu captare periferica inelara in timp arterial, fara a prezenta wash-out in tmp portal si parenchimatos, cea mai mare avand dimensiuni de 2, 9 cm, iar una dintre ele din segmentul VIII vine in contact cu caile biliare intrahepatice determinand o minima dilatare focala a acestora. Aparent aceste formatiuni sunt nemodificate fata de examinarea anterioara dar pentru certitudine se recomanda IRM abdominal (...)Fara adenopatii intra- sau retroperitoneale. Fara adenopatii intrapelvine. Concluzie: Status post neoplasm sigmoidian operat, fara recidiva locala. Formatiuni hepatice cu aspect aparent nemodificat fata de examinarea anterioara." Am 2 intrebari daca e cineva in masura sa imi raspunda: cresterea de la 7, 1 la 9, 3 a CEA e de natura sa ne ingrijoreze (din ce am mai citit am inteles ca acest marker poate avea valori usor crescute, in special pana in 10, si in alte afectiuni, mai ales hepatice, si dupa cum am zis ficatul ei este cam ciudat dintotdeauna; si plus de asta am citit ca 10% dintre oameni au valori sub 10 - si nu sub 2, 5 nefumatori si 4, 9 fumatori (ea nu fumeaza) ca valori normale fara sa indice vreo patologie)?
Si cea mai importanta intrebare: credeti ca exista posibilitatea ca formatiunile de pe ficat sa fie altceva? Cand spun asta ma bazez pe chestiunile indicate mai sus, singurul aspect care ma trimite cu gandul la ideea ca ar putea totusi sa fie asta este ca exista, conform biopsiei, urme de invazie perivenoasa, care asta cred ca inseana, ca celulele au plecat prin sange si stiu ca de acolo in general merg la ficat. Mai adaug si faptul ca mama se simte bine (in afara zilei in care i se face oxaliplatinul, cand e cam aiurea, si zilele urmatoare cateva cand nu e chiar in apele ei). S-a simtit mereu bine, are o culoare buna, nu e palida, de la operatie s-a ingrasat cam 3-4 kg, are pofta de mancare, e plina de viata si tocmai s-a intors din concediu, si cel mai important, e foarte optimista... pt.ca mi-e cumva imposibil sa cred ca se afla intr-un stadiu atat de grav... desi stiu ca starea unui bolnav de cancer se poate teoretic inrautati brusc si iremediabil... din pacate. Totusi as vrea o a doua opinie cu privire la formatiunile hepatice. Ideea ca nu ar fi metastaze e oare numai in capul meu, din cauza ca sper ca nu sunt? Sau chiar ar fi posibil cumva, avand in vedere toate cele de mai sus? Exista vreo metoda de diagnostic, alta decat cele incercate? Ceva care sa spuna cu certitudine e alba sau neagra. Va multumesc anticipat pentru rabdarea de a citi tot...
sperante pt metastazele hepatice ale cancerului de colon 20-09-2011, 13:54:57 de către gepop
a folosit cineva suplimentul alimentar " cancerEx AHCC`? ajuta la ceva? va rog raspundeti daca ati folosit, sau auzit de el. multumesc
sperante pt metastazele hepatice ale cancerului de colon 25-08-2011, 21:27:17 de către goga123
pentru ancaionica si cei interesati
buna!
ti am trimis si in privat un mesaj.Mai jos este linkul de la cabinetul la care am fost noi in Germania!

multa sanatate va doresc!

http://www.muenchner-onkologie.de/
prof. dr Hermann.
sperante pt metastazele hepatice ale cancerului de colon 25-08-2011, 15:54:10 de către apetronela
Iti multumesc foarte mult.
Intradevar tata avea tranzitul dificil, alterna constipatie cu scaune diareice si cu sange, existand probabil posibilitatea aparitiei unei ocluzii.
O sa revin cu noutati dupa ce face CT-ul (si cu markerii tumorali).

O zi buna si multumesc inca odata!
sperante pt metastazele hepatice ale cancerului de colon 25-08-2011, 15:32:39 de către RaulDuke
raspunsul la ultima ta intrebare este NU. teoretic se poate ca o tumora locala, mica, fara nici un ganglion, sa fie descoperita simultan cu niste metastaze ale ei la distanta, oriunde. desigur, e mai putin probabil. iar cum arata buletinul tau histopatologic, sansele sunt mici ca tumora sa fi metastazat.
de asemenea, nu stiu ce scop a avut operatia ? de vindecare, de eliminare a tumorii ? sau tranzitul lui intestinat era perturbat si urma sa intre in ocluzie intestinala ?
la fel, examenul IMUNOHISTOCHIMIC... din ce proba de biopsie a fost lucrat ? din tumora locala... sincer, nu prea vad rostul... in momentul de fata.

altceva: conform legii, la fiecare externare, pacientul are dreptul la un bilet de externare in care sa scrie diagnosticele, ce i s-a facut si in ce doze, alte proceduri, investigatii si analize biologice.

despre cum se poate afla... citeste inca odata ce ti-am zis, despre PET/CT.
sperante pt metastazele hepatice ale cancerului de colon 25-08-2011, 15:22:36 de către apetronela
Raul Duke, iti multumesc f mult pt raspuns. Rezultatele analizelor (markeri tumorali, s.a.m.d) nu le avem deloc. Desi inainte de fiecare sedinta de chimio i se fac analizele si i se spune doar ca sunt bune, mai mult de atat nu stim. Banuiesc ca e dreptul pacientului sa ceara un set de analize? Cu filmele de la CT ne-am gandit sa mergem si la un pneumolog, insa nu stiu daca ne-ar fi edificat prea mult. Dupa operatie, la externare scrie: "vindecat": imi venea sa si rad sa si plang in acelasi timp. Din ce am inteles si eu de pe forumuri, certitudinea asupra naturii maligne a nodulilor o da numai biopsia, care e dificila la plamani, in rest...e vorba de experienta oncologilor probabil. In plus, tata a fost fumator (nu inrait) si cu probleme de sinuzita de tanar. Din pacate nu am avut nici o radiografie mai veche la plamani, sa avem o oarecare comparatie cu stadiul prezent. Ma gandesc ca incidenta metastazelor pulmonare la cancer colorectal e mult mai mica decat a celor la ficat. De aceea ne-am mirat oarecum ca nu avea nimic la ficat. Ganglionii neafectati pot fi si datorita tratamentului preoperator?

Am uitat sa iti mentionez ceva f imp. Primul CT l-a facut in feb cand s-a internat prima data (cele 2 CT-uri de fapt). Inainte de operatie (dupa radioterapie si Xeloda), adica dupa 3 luni a facut din nou CT (nu i s-a explicat nimic, doar a fost trimis sa se programeze pt operatie). Pe fisa de analiza a CT scrie la noduli cam acelasi lucru ca in fisa anterioara: multipli noduli, cel mai mare diam 1.1 cm.inteleg prin comparatie ca a crescut cu 0.1 mm? CT-urile facute de pers diferite.
Diagnosticul PTNM tb sa il dea anatomopatologul? La tata i-a zis dupa biopsia tumorii extirpate ca nu are metastaze.
Inca o intrebare; ca sa ajungi la stadiul 4 (metastaze) nu ar trebui ca acest cancer sa "treaca"prin gradul 3 (metastaze locale?).
Multumesc
sperante pt metastazele hepatice ale cancerului de colon 25-08-2011, 13:10:00 de către RaulDuke
lucrurile sunt inca destul de neclare si pentru mine si, din ce descrii, macar putin neclare sunt si pentru medicii care s-au ocupat de el. avand in vedere stadiul anatomopatologic al boili (dupa operatie) - care spune ca, teoretic tumora este locala si ca nu are invazie in limfatice, de asemenea nu scrie nimic nici de invazie vasculara, si varsta nu foarte inaintata a tatalui tau, eu as fi cerut un PET/CT, cel mai bine DUPA operatie, care ar fi avut nise sanse bune sa arate daca nodulii din plamani (mai ales ca trec ca dimensiuni de limita de rezolutie a PET/CT) au activitate metabolica sau nu.
nu s-a procedat asa, omul a fost tratat ca metastatic din prima. nu pot spune ca nu e corect si asa. dar intrebarea ramane: sigur nodulii din plamani sunt metastaze sau nu ? pentru asta cel mai util va fi cum, sunteti si planificati, un nou CT pentru a se vedea cum au reactionat nodulii respectivi din plamani. daca lucrurile nu se clarifica, in mintea oncologului care se ocupa de cazul dvs., atunci el insusi poate cere mai departe un PET/CT, daca simte ca are nevoie. asta insa tine numai si numai de el, noi nu putem decat sa facem speculatii aici.
ce ar mai fi important de cunoscut este evolutia MARKERILOR TUMORALI, din momentul diagnosticului, sub tratamente, pana azi. si asta ajuta la elucidare.
sperante pt metastazele hepatice ale cancerului de colon 25-08-2011, 12:57:31 de către apetronela
Am uitat sa mentionez IHC e din biopsia post operatorie (tumora rect). Nu stiu ce e cu hepatocitele...nu au pomenit nimic de ficat...posibil sa fie greseala de redactare (nu ar fi singura... nici evidenta celor 6 sedinte de chimio nu i-au tinut-o corect..noroc de tata ca si-a notat pe hartie, la IOB figurau 5 sedinte efectuate iar tata facuse 6).
sperante pt metastazele hepatice ale cancerului de colon 25-08-2011, 12:53:03 de către apetronela
Buna ziua
Imi cer scuze ca nu am fost foarte clara.
Din pacate cu slabele mele cunostinte pe care le-am capatat de nevoie de cand am aflat ca tata are cancer mi-am dat seama ca erori apar si in fisele si biletele de spital.
Tata a facut in toamna 2010 colonoscopie cu biopsie, rezultatul fiind posibil natura maligna (cancer colorectal...analize facute la Tecuci).
L-am internat apoi in feb 2011 la Bucuresti, a facut CT, in urma caruia a rezultat ca pe langa tumora primara de la rect are si determinari secundare la plamani (ambii plamani), si ca nu are nimic la alte organe (nici ficat). Mentionez ca a facut 2 CT 2 zile la rand (la primul CT i s-a zis ca nu are nimic al alte organe, iar la cererea dnei prof Anghel a doua zi a refacut CT si s-au vazut nodulii pe plamani, care se mentioneaza doar ca sunt multipli, pe ambii plamani, cu diam maxim de 1 cm).
A facut radioterapie la IOB si a luat Xeloda preoperator; a fost operat pe 17 mai clasic, la Fundeni, si i s-a extirpat tumora la rect si 12 ggl (neafectati), are stoma (care i s-a spus ca nu e definitiva, insa pe hartiile de spital scrie ca e definitiva..suntem si noi contrariati).
Dupa operatie se simte bine, are deja 3 luni si ceva, la 2 sapt dupa operatie a inceput la IOB chimioterapia 6 sedinte intravenos una la 2 sapt. Acum dupa ce le-a terminat i-au zis sa vina dupa 2 sapt, va face CT si indif de rezulltat mai tb sa faca 6 sedinte de chimio.
Exista posib ca acei noduli de la plamani sa nu fie metastaza de la rect? Ce analize suplimentare se pot face in acest sens?
Nu stiu daca am reusit sa fiu coerenta.
As putea incerc sa scanez si sa trimit toate documentele.
Multumesc mult.
Petronela
sperante pt metastazele hepatice ale cancerului de colon 22-08-2011, 15:32:14 de către RaulDuke
sunt niste lucuri aici pe care nu am cum sa le inteleg din relatarea ta. respectiv: ordinea in care au fost intreprinse aceste proceduri/tratamente. are 2 cancere simultane ? tratamentul urmat este standard pentru cancerul de rect. examenul IHC din ce biopsie e facut ? in el intrezaresc cuvantul "hepatocite", care sugereaza ca din ficat, desi in biletul de la operatie scrie "metastaze pulmonare", despre care nu stiu ce sa cred. lucrurile nu sunt foarte clare.
clarifica-mi, te rog, solicitarile listate mai sus si o sa te pot ajuta mai bine. cand si ce a facut ?
sperante pt metastazele hepatice ale cancerului de colon 22-08-2011, 12:28:40 de către apetronela
Buna ziua
Pt Raul Duke.
Imi poti spune te rog opinia ta despre diagnosticul tatalui meu 58 ani. Observatiile din paranteza sunt ale mele.
Anatomie patologica: tumora rect mediu preradio si chimiotratat (Xeloda) DSP -(nu stiu ce inseamna DSP)
rezectie R-S tip Hartman, (are colostoma care desi i-au zis ca e provizorie, urmand sa faca repunere, pe documentele din spital scrie ca e permanenta1!).
Piesa de rezectie recto-sigmoidiana L=32cm prezentand la 5 cm de transa distala o formatiune tumorala ulcerata in suprafata diam=2 cm cu aspect histopatologic de adenocarcinom tubular bine dif G1 invaziv in intregul perete pT3. Marginile de rezectie si limfoganglionii regionali recoltati nr 12 diam 0.-0.8 cm prezinta arhitectura conservata. cod 8140/3.
(Initial tumora a avut 8 cm, si era situata la aprox 8cm de anus.)
Pe biletul de iesire dupa operatie scrie:
neoplasm rectal M1 PUL biopsat radiochimiotratat - operat ypT3ypN0M1 PUL.
IHC: Cerb B2 negativ, Ck 7 pozitiv, ck 19+CEA pozitiv MUC 5+EFGR pozitiv OCH1E5 pozitic in hepatocite. Concluzie: testele IHC sugereaza originea gastrica a tumorii.
A facut 6 sedinte de chimio Oxaliplatin 150 mg+Calciu folinat 700 mg + 5 FU 700 mg bolus + 5 FU 4000 MG. FOLFOX 6 cu dupa operatie si acum i-au zis ca tre sa mai faca 6.
sperante pt metastazele hepatice ale cancerului de colon 10-08-2011, 20:21:40 de către ancaionica
pentru goga123
te rog din suflet sa-mi dai si mie adresa de la clinica din germania!
mersi mult de tot!
------------*

(*modificat de admin)
sperante pt metastazele hepatice ale cancerului de colon 01-08-2011, 11:58:41 de către Natalia82
Mokocici, sincere condoleante. :( Sunt cu sufletul alaturi de tine si ma rog sa ai putere sa depasesti aceasta mare durere. Dumnezeu sa o odihneasca in pace pe mama ta :(
sperante pt metastazele hepatice ale cancerului de colon 01-08-2011, 11:39:05 de către mokocici
Scuze Anca pt ca nu ti-am rasp...mami avea 2 plasturi cu Fentanyl de 100 mg, MST 30 Continuous, Lyrica 150 mg, Medrol...si cam atat de durere...dar la final nici morfina nu mai facea fatza...
sperante pt metastazele hepatice ale cancerului de colon 01-08-2011, 11:36:34 de către mokocici
Dragele mele, cu parere de rau va anunt ca mami meu s-a dus la Doamne Doamne acum o saptamana...e cumplit...suntem toti pierduti...asa ca nush ce incurajari v-as mai putea spune...e o boala urata si nemiloasa...Sa va dea Dumnezeu putere!
sperante pt metastazele hepatice ale cancerului de colon 31-07-2011, 18:24:26 de către ancaa88
Buna Mococici, nu ai mai scris de mult pe aici.Ce faci, ce face mama ta???
Tu ce calmante ii dai mamei tale cand are dureri?, inafara de morfina??Multa sanatate si sper sa auzim de bine!
sperante pt metastazele hepatice ale cancerului de colon 17-07-2011, 20:14:47 de către RaulDuke
ok.
sperante pt metastazele hepatice ale cancerului de colon 14-07-2011, 22:55:10 de către addac
acum am tr ma scuzati, imi cazuse net/ul

26287 com 1 2 3 4 ..... 171172173174175176177 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp