Ultimele comentarii pe forum

26287 com 1 2 3 4 ..... 169170171172173174175 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
SUBIECT COMENTARIU
cancer ovarian 28-03-2012, 12:05:46 de către aleraotilia
Subiect: cancer ovarian
Foarte impresionant pentru mine.Ma bucur foarte mult.A scazut incredibil de bine.Multa sanatate!
cancer ovarian 28-03-2012, 01:49:23 de către nlucia73
Buna,
In 01 aprilie se implineste un an de cand am fost operata de neoplasm ovarian bilateral, iar acestea sunt rezultatele analizelor pe care le-am facut astazi la Medlife:
Markeri Tumorali
Ag carcinoembrionar (CEA) 1.7 NEFUMATORI: 3 ng/mL, FUMATORI: 5 ng/mL MEIA
CA 125 2.43 35 U/ml CMIA
CA 15-3 10.1 31.3 U/ml MEIA
CA 19.9 7.96 37 U/ml MEIA
Hematologie
Test Rezultat Interval de referinta Metoda
VSH 13 20 mm/h
Markeri Endocrini
Test Rezultat Interval de referinta Metoda
Free T3 2.62 1.45 - 3.48 pg/mL MEIA
Free T4 0.92 0.71 - 1.85 ng/dL MEIA
TSH 2.627 0.470 - 4.640 microUI/mL MEIA
Avand in vedere ca in ianuarie 2011 CA125 a avut valoarea de 5866, iar dupa doua cure de chimio (paclitaxel cu carboplatin) a scazut la 616, dupa a treia la 48 iar dupa a patra la 24, a intervenit operatia apoi inca doua cure de chimio, eu sper ca va fi totul bine. Ce credeti? Va doresc numai bine!!!
cancer ovarian 26-03-2012, 10:46:53 de către RaulDuke
da, orice este de ajutor (fie si doar din punct de vedere psihologic) cred ca trebuie incercat. cu privire la pretul unui produs care nu contine nimic practic... o sa ma abtin!
cancer ovarian 26-03-2012, 10:28:46 de către VIOLETA766
Buna dimineata!
Ce mai faceti? Eu sunt bine, ceea ce va doresc si voua tuturor. Am intrat din nou pe forum pentru ca vreau sa va spun ceva. O prietena farmacista, m-a intrebat daca am auzit de un antioxidant foarte puternic care a intrat recent pe piata si anume GE 132. I-am spus ca nu am auzit de el, dar am cerut cateva lamuriri. Ulterior am vazut si o emisiune de specialitate la televizor unde un medic oferea toate detaliile. Este un medicament naturist, fabricat in GERMANIA care contine cinci sau sase dintre cei mai puternici antioxidanti : propolis, extras din struguri negrii, ulei de somon, ganoderma, ceai verde etc. Am luat doza minima recomandata de 2 pastile pe zi dimineata in timpul mesei. Medicul la televizor spunea ca pentru afectiuni grave se poate merge pana la 4 comprimate pe zi. Eu am decis sa iau doua, dat fiind faptul ca analizele au iesit foarte bune deocamdata. Ceea ce doresc de fapt sa va spun, este ca ma simt foarte, foarte bine. Nu mai am acufene ( astea ma duceau la depresie pana la urma), nu ma mai dor incheieturile, nu mai ma simt obosita si parca tonusul s-a schimbat. Este drept ca le iau de trei sau patru saptamani si am realizat efectul abia acum.
Poate merita sa va interesati. Il gasiti pe internet fie ca GE132 fie ca GERMANIU 132, se gaseste in unele farmacii si costa de la 2000 la 2, 500 lei noi o cutie cu 60 de comprimate. Puteti sta de vorba si cu un medic specializat in medicina naturista si apoi puteti decide daca incepeti sau nu tratamentul. Personal am incredere in medicina naturista fiind convinsa ca impreuna cu tratamentele recomandate de oncolog, aduce un mare beneficiu bolnavului. Din experienta va spun ca am urmat tratamentul chimioterapeutic in paralel cu tratamente recomandate de profesorul MOLDOVANU de la Institutul de Medicina Alternativa si Acupunctura din Bucuresti si totul a fost bine din punct de vedere medical
Acum va urez tuturor sanatate si imi inchei expozeul putin cam prea lung.
cancer ovarian 24-03-2012, 11:31:08 de către RaulDuke
pai... ce informatii crezi ca poate avea cineva pentru tine ? nu iti place locul de munca si astea... din pacate nu este un subiect medical :D speram totusi ca asta sa fie singura ta problema, pentru ca restul sunt de departe secundare.
cancer ovarian 22-03-2012, 21:13:54 de către nlucia73
Buna seara doamnelor si domnilor! Nu am mai scris de mult timp pe forum. A venit primavara, totul este minunat... ma bucur de fiecare zi insorita. Maine voi merge sa imi fac analizele iar in 02 Aprilie la control la dr. oncolog, sper ca va fi totul ok. Timpul trece, si ma apropii cu pasi rapizi de finalul concediului medical, care va fi pe 01 iulie. Nu stiu ce sa fac inca, si nici nu stiu ce drepturi am, poate cineva sa ma lamureasca in acest sens? Locul meu de munca era f stresant, lucram la o banca comerciala consilier, unde tot ceea ce conta era sa faci vanzari, sa iti faci targhetul...sa pleci dimineata de acasa si sa vii seara, intr-un cuvant sa traiesti doar pentru a munci. De aceea imi este groaza si nu stiu ce sa fac, pentru ca sunt sigura ca nu o sa fac fata, iar de bani am mare nevoie ca am si rate... Asa ca sunt intr-o mare dilema. Va doresc multa sanatate si numai bine!
cancer ovarian 30-01-2012, 20:06:13 de către VIOLETA766
Buna seara! Tin sa va anunt ca iar am uitat parola de logare.sunt tare. mereu o scriu pe una din agende apoi nu o mai gasesc.
Am rezultatele la sange foarte bune, mai putin volumul trombocitar VTM : 13, 3 si trebuia 13 iar distributia trombocitara 16, 5 si trebuia 21, 7 max. CA125 este 12, 5. Restul sunt analize de aviator cica. Voi ce faceti? Am fost la stomatolog care mi-a dat veste foarte buna : Implantul...din nou UFFF!
In legatura cu durerile articulare vreau sa va mai spun ca abia acum pot spune ca sunt bine. Nu ma mai dor atat de tare si nici nu mai am mainile si picioarele umflate. Nici dimineata la trezire nu mai sunt atat de umflata. In consecinta trebuie sa aveti multa, multa rabdare. Parul a crescut relativ repede...in ceea ce ma priveste pot sa va spun ca nu am suportat lipsa genelor si a sprancenelor in timpul tratamentului si deci, desi faceam chimio, am luat o decizie pentru care ma felicit si acum. Mi-am tatuat sprancenele si sunt super...acum am sprancene mai bine conturate si mult mai frumoase. Deci doamnelor, la treaba ! Va sarut pe toti si va doresc noapte buna!
cancer ovarian 30-01-2012, 18:23:09 de către pirvu steluta
buna violeta766 multumesc pt lamuriri, la mine au trecut doar 5 luni de la ultima sedinta iar cu dantura inca nu am probleme si sper nici sa nu am.Trebuie sa trecem peste toate incercarile cu fruntea sus si mult optimism.pup pe toata lumea si multa sanatate!
cancer ovarian 24-01-2012, 22:52:57 de către RaulDuke
numai bine, violeta! imi pare rau ca n-am putut sa te lamuresc mai mult, dar exista totusi o limita a ceea ce se poate lamuri/discuta pe internet. o consultatie medicala propriuzisa pur si simplu NU se poate face, din pacate... nu pot decat sa sper ca te simti mai bine!
cancer ovarian 24-01-2012, 20:27:12 de către VIOLETA766
STELUTA, te rog sa nu disperi din cauza durerilor de oase. Eu din acst motiv am ajuns pe forumul asta, pentru ca nu mai puteam si nimeni nu ma lamurea. Am vorbit cu RAUL si el mi-a dat oarece explicatii. Nu stiu cat timp a trecut la tine de la ultima sedinta chimio dar eu voi face un an abia prin aprilie sau mai. Pot sa iti spun ca au trecut.. uneori, ma mai trezesc dimineata cand ma dau jos din pat, cu labele picioarelor imobile, dar cu miscare ma lasa, mai ai rabdare. Pe mine acum ma supara dantura.am fost la profesorul ILIESCU din capitala si mi-a spus ca tot din cauza tratamentului au cedat si dintii, alte dureri, alte suferinte si bineinteles alti bani pe care chiar nu stiu de unde sa ii mai scot. Uneori ma intreb pana cand are de gand Dumnezeu sa imi incerce rabdarea. Multi ani cu o anxietate anticipativa...tratamente, spital, depresie, cu tot tacamul. Apoi cancer, cu chimio, cu operatie, cu menopauza, cu bufeuri, cu tot arsenalul de suferinte. Acum dintii care abia i-am facut acum doi ani, Atunci am lucrat toata gura in portelan si erau chiar reusiti. S-au dus si dintii si banii. UFFF!!
Dar vom trece peste toate. Se spune ca atunci cand cazi, sa te ridici si sa mergi in locuri unde oamenii sunt mai suferinzi ca tine, mai chinuiti de saracie, boala sau destin si vei vedea ca nu primeste nimeni mai mult decat poate duce. Va sarut pe toti!
cancer ovarian 23-01-2012, 23:15:04 de către RaulDuke
da, din pacate lumea va fi obligata sa invete sa se foloseasca mult mai bine de medicul de familie, ca aproape singurul medic cu care intra in contact, pe durata lunga de timp. medicul de familie este cel mai important medic din viata unui om si va fi stalpul sistemului sanitar, daca exista speranta ca sistemul se va reforma vreodata si va deveni functional.
sfatul meu pentru toata lumea este sa-si gaseasca un medic de medicina de familie cu care sa se inteleaga cat mai bine si care sa fie un bun profesionist, nu un om dezinteresat care nu consulta niciodata un pacient si care cedeaza la cea mai mica insistenta/presiune/atentie spre a da un bilet de trimitere la dictarea pacientului. asta in viitor nu va mai exista !
cancer ovarian 23-01-2012, 19:21:32 de către pirvu steluta
violeta766 ma bucur pt rezultatul bun de la tomografie esti o fericita.Daca te cunosteam inainte de a incepe si eu chimioterapia poate optiunea ta imi dadea de gindit pe mine acest tratament pot spune ca m-a pus pe butuci ma dor oasele, obosesc etc oricum nu mai sunt ca inainte si in alta ordine de idei eu sincer chiar ii admir pe acesti medici de cind am fost primadata la IOB si am vazut in ce ritm lucreaza si citi pacienti sunt m-am intrebat mereu cum de fac fata la tot(hirtogaraie pt ca in loc sa fie simplu, sistemul complica plus toata coada de pacienti de la usa cabinetului) si chiar am facut comparatie cu medicul meu de familie care vine la 11 si pleaca la 15 si daca ar fi dupa mine la medici(nu la toti)la cei care salveaza vieti le-as face un salariu foarte decent pt ca nu oricine poate practica aceasta meserie, dar cine sunt eu?sunt un simplu contribuabil care din nefericire m-am imbolnavit in zilele de azi, in zilele in care sistemul sanitar este la pamint nu avem nici o vina ca ne-am imbolnavit asa cum nici voi nu aveti vreo vina sa lucrati in astfel de conditii, dar precum spunea Mircea Badea ``traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul``Mult noroc si sanatate !
cancer ovarian 22-01-2012, 10:52:42 de către RaulDuke
in romania legea nu permite "respingerea" pacientilor. asta e una din reglementarile care creeaza multe probleme in calea actului medical. imagineaza-ti numai cat de dificil poate sa fie sa te intelegi cu un om care se poate purta CUM VREA EL, oricat de necuviincios sau insistent sau staruitor sau recalcitrant, iar tie legea nu-ti permite nicioadata sa-i spui "daca mai faci asta odata, nu mai ai ce cauta pe aici".

altfel, despre danaila si nu numai, exista situatii in care, dar tot asa, lipsa personalului contribuie mult, medicii, dupa ani si zeci de ani de practica, ajung foarte insensibili si unii dintre ei chiar despotici si se pot purta abuziv cu toata lumea, pacienti, apartinatori, personal sau chiar si colegi... uneori chiar si cu familia proprie. asta ca sa intelegeti la ce duce de multe ori meseria asta. de asemenea, medicul in sine nu are nici o metoda protocolara sau legala de a se proteja. tot ce face pentru asta este dupa urechea sa, adaptat la ideile lui si inovat de el. unul rasteste glasul, altul pune un gardian la usa lui, altul se poarta intentionat rau cu pacientii care nu ii convin sau care incep sa devina prea multi, alteori ii sperie cu informatii medicale nenecesare. si toate astea doar pentru ca legea/societatea nu se preocupa ea insasi sa-i confere vreun mijloc de protectie, fizic, financiar sau psihologic. o lege arhaica si neadaptata intr-o societate mult mai complicata decat vremurile pentru care a fost conceputa... din pacate. in schimb amenintari si chiar tentative, din partea pacientilor, dintre care TOT TIMPUL exista nemultumiti... nu cred ca va imaginati cate sunt. exista de asemenea foarte multi pacienti psihotici, iresponsabili, dar asupra carora tot asa, nu ai nici o putere si nici o parghie, desi ei au, evident, comportament aberant.

iata motivatii si chiar raspunsuri pentru multe dintre intrebarile pe care in mod sigur vi le-ati pus, legat de "de ce se poarta/s-a purtat cutare medic asa? de ce mi-a vorbit asa ? de ce NU mi-a vorbit cand eu voiam sa-mi vorbeasca" etc.

altfel, de exemplu, faptul ca danaila te-a pus sa alegi singura daca faci chimio sau nu, este un lucru absolut cinstit si valid, defapt este singura varianta morala si chiar legala. desigur ca intai trebuie sa-ti prezinte optiunile acestea cu avantaje si dezavantaje, pe intelesul tau. insa modul in care face asta nu este si nu prea poate sa fie normat, ramane la pura lui latitudine. pacientul de multe ori nu are nici o sansa daca nu e suficient de inteligent sau macar destul de abil incat sa vada dincolo de aparenta raceala sau dezinteres al unui medic, si sa aleaga in favoarea unui tratament care este STANDARD. poti sa-i spui darwinism social sau intelectual, daca vrei.
cancer ovarian 22-01-2012, 10:21:12 de către VIOLETA766
Buna dimineata tuturor.In primul rand doresc sa va spun ca tomografia a iesit foarte bine si pentru asta sunt fericita. Ii multumesc lui DUmnezeu! Rezultatul este :
" Concluzii:
-status post-operator; histerectomie totala cu anexectomie bilaterala.
-adenoame de glande suprarenale;
-fine sechele fibroase pulmonar, bilateral.
-nu se deceleaza determinari secundare "
In al doilea rand, vreau sa va povestesc cava legat de medicul meu oncolog : Am luat trimitere de la medicul de familie pentru tomo si am mers la el. Acesta imi spune ca imi va face si el trimiterea apoi pot merge la analiza. A inceput sa scrie si a scris, a scris, a scris incercand sa imi raspunda la cele cateva intrebari pe care eu nesimtita i le tot puneam. La un moment dat, s-a oprit si trist, mi-a spus : doamna CHIRILA, va rog sa ma scuzati dar pentru o tomografie abdomen, torace, pelvis, trebuie sa fac trei trimiteri separat si trebuie de asemenea sa fiu foarte atent si sa nu gresesc niciun cuvant pentru ca nu am dreptul sa tai, sa corectez si sa pun parafa fiind obligat sa schimb formularul care este foarte valoros si mi se dau numarate. Mentionez ca eram la o clinica privata si nu stiu daca si la stat este la fel. Deci doamnelor, trebuie sa fim mai ingaduitoare si noi tinand cont ca sunt niste oameni care desi par sanatosi stau atat de aproape de moarte. Eu chiar nu ii pot intelege si ma gandesc ca Dumnezeu ne ajuta pe noi dandu-le lor harul, pentru ca altfel nimeni niciodata nu s-ar face medic iar oncolog cu atat mai putin.
Eu asa gandesc desi la Spitalul Militar din capitala, la medicul DANAILA cred, oncologul unde am fost prima data si despre care auzisem ca este exceptional etc si bla, bla, bla, am trait cea mai mare dezamagire din perioada cat am fost bolnava. Cei de la usa lui imi spuneau sa nu mai vorbesc nici in soapta, ca se enerveaza si ne da afara sa asteptam in frig, am intrat la el si in cele 10 minute cat a discutat cu mine nu s-a intors nici o secunda cu fata pentru a ma privi, m-a repezit, mi-a cerut sa aleg eu daca fac sau nu chimio, si asa mai departe. L-am urat si imi venea sa ma cert cu el ca la piata pentru ca nu mai aveam nimic de pierdut. Eram un asigurat care din nefericire pentru el si pentru sistem, in 45 de ani de viata s-a imbolnavit o data si bine. Nu am facut-o si am ales doctorul actual. Cred ca trebuie sa existe o chimie ( la fel ca in dragoste) medic pacient, un ceva care spune si unuia si celorlalt ca vor incerca impreuna. Asa trebuie sa fie.
RAUL, este mai bine sa respingi pacientii, sa le recomanzi alte cabinete daca simti ca asa este cel mai bine.
Va doresc o duminica frumoasa!
cancer ovarian 21-01-2012, 20:32:23 de către RaulDuke
mda... ma tem ca pe langa faptul ca medicina NU este o stiinta exacta, iar medicii NU sunt oameni de stiinta, in mod particular la noi in tara, problemele din healthcare sunt in buna masura legate si chiar complicate de lipsa de resurse, ceea ce pur si simplu face sa NU existe suficient timp pentru discutiile dintre medici si pacienti. desigur ca pacientii nu pot judeca asta, tot ce constata ei e ca "domne, nu m-a bagat in seamna, nu a vorbit destul cu mine, m-a expediat si... totusi timp ar fi fost, bani i-am dat, etc etc etc". in schimb, si mai ales in oncologie, nu numai eu pot sa va spun cam in ce ritm se lucreaza si cam pe la ce ore se pleaca acasa, si cam care este suma pacientilor si problemele de care trebuie sa ne ocupam, fara a mai avea timp sa ne gandim si la "cat de satisfacut" e un pacient. de multe ori eu insumi ma rezum la a face ce este indicat si la a nu-i mai explica APROAPE nimic, pentru ca pur si simplu nu am timp, nu ma ajuta la nimic, nu imi doresc, nu am chef si oricum stiu ca respectivul bolnav/apartinator primeste ce e indicat conform standardului, norma medicala si legala am indeplinit-o, iar daca lui restul nu-i convine, aleg sa nu imi pese pentru ca stiu ca nu are alternative mai bune. ca atare de multe ori m-am "certat" ca sa zic asa (desi nu e deloc potrivit termenul) cu bolnavi pe care i-am indrumat catre alte servicii, zicandu-le ca nu pot conlucra cu ei avand aceasta atitudine (care o fi fost ea, dar ma deranja), plecau injurand si amenintand, si de cele mai ulte ori se intorc cu coada intre picioare si capul plecat, fara sa mai zica nimic niciodata...

imi pare rau pentru cinism, daca asta va inspira spusele mele, dar este purul adevar si dintr-o perspectiva mai "din interior" si din pacate, in sistemul actual, nici nu poate sa fie altfel. consider ca toata lumea trebuie sa stie asta. desigur ca pacientilor mei nu pot sa le spun aceste lucruri pentru ca nu mi se pare important sa-i confrut si cu aceste lucruri, dar voua vi le zic si ca sa va informez cumva, si ca sa va dau de inteles cam care e sursa multor dintre problemele pe care le-ati avut sau vi s-a parut ca le-ati avut, prin spitale. nu va imaginati ca, de exemplu eu insumi, asa "de treaba", comunicativ si cooperant cum par (sau poate chiar sunt) aici pe forum, pot sa fiu la fel si la locul faptic de munca. pur si simplu nu se poate, nu in romania de azi, in sistemul public.

cat despre intrebarile sau nedumeririle voastre, desigur ca nu ma deranjeaza, doar ca uneori nu mi-e prea clar de unde vin si vreau sa clarific asta.
cancer ovarian 21-01-2012, 13:04:20 de către aleraotilia
Asa e.Eu sunam medicul la clinica si il intrebam ii pot face mamei Tramadol? Piafen, Ketoprofen si altele. Cand mediul primar nu era la clinica si il inlocuia altcineva tot oncolog si l-am intrebat daca adenopatiile mediastinale pot fi considerate metastaze a spus bineneteles...apoi l-am intrebat pe medicul care se ocupa de ea si mi-a raspuns..nuuu nici vorba..cancerul de ovar nu merge cu metastaze mediastinale ci doar peritoneale..si multe multe altele...
cancer ovarian 21-01-2012, 08:06:43 de către pirvu steluta
nedumerirea cred ca vine din lipsa de comunicatie doctor-pacient de aceea cautam unele lamuriri aici pe forum pt care oricum iti multumesc pt prezenta ta promta.Eu am inteles ca tratamentul a constat doar in cele 6 sedinte de chimio dar sincer recunosc ca uneori ma mai intreb daca in cazul unei recidive medicul meu oncolog isi poate da seama doar din analizele de singe(biochimie si marker CEA 125)avind in vedere ca in cazul meu markerul inainte de operatie a fost in parametri normali.oricum celelalte controale (ginecologie, eco abdominal, eco sini etc.) le fac de la mine pt ca asa cred eu ca verific boala nu ca mi-ar fi zis medicul oncolog.Si iti mai pot da un exemplu pe mine m-au durut oasele foarte rau dupa ultima sedinta, i-am spus doctorului la care el mi-a raspuns sec ca tot o sa ma mai doara, deoarece am facut Taxol, atit si nimic altceva.oricum exemple pot continua la nesfirsit.nu te supara ca mai avem si noi unele nelamuriri si multumim pt raspunsurile date.Multa sanatate !
cancer ovarian 19-01-2012, 22:07:43 de către RaulDuke
dar sincer si pentru toata lumea, cum va imaginati ca va decurge tratamentul... si pentru cat timp ? de unde vine nedumerirea ?
cancer ovarian 19-01-2012, 21:06:16 de către pirvu steluta
Aleraotilia si eu trec prin aceasi problema ca si mama ta, am fost operata de chistadenocarcinom ovarian stadiu 1A, am facut 6 sedinte de chimio si gata nu mi sa dat nici un tratament am fost si eu mirata dar am spus ca stiu ei ce fac cei care urmeaza un tratament au ale diagnostice cum a spus si RaulDuke tratamentele nu sunt la fel pt toti.Eu am fost la controlul de la 3 luni de la terminarea chimio unde ma asteptam sa fie mai amplu dar mi s-au facut doar analizele de singe si markerul CEA 125 care mi-a iesit 6, 3 si asta a fost tot.De ingrasat m-am ingrasat si eu, cred ca de la tratament.si de la operatia de histerectomie din aceasta cauza m-am ingrijorat si eu, imi era frica sa nu fi facut ascita, m-am dus si mi-am facut o ecografie abdominala care a iesit bine.Eu zic sa te linistesti sa nu ii transmiti toate temerile mamei tale pt ca oricum nu avem altceva ce face decit sa asteptam cu mult optimism bineinteles, urmatorul control.Multa sanatate tie si mamei tale!
cancer ovarian 19-01-2012, 10:30:51 de către RaulDuke
tratamentul nu e la fel la toata lumea. nu iti impartasesc ingrijorarea. tratamentul numit "adjuvant" are un sfarsit previzibil si net delimitat si consta in cateva serii facute dupa o operatie cu scop de eliminare completa a tumorii/tumorilor, in scopul de a minimiza sansele de recidiva. asta e standardul aici, inclusiv urmarirea.
cancer ovarian 19-01-2012, 09:11:01 de către aleraotilia
Deci..unii dintre cei bolnavi dupa ce gata chimioterapia mai iau si alte tablete acasa.La asta ma refer.Nu e si cazul mamei mele sau de ce nu i s-a prescris si ei ceva tratament dupa ce a terminat chimioterapia?
cancer ovarian 18-01-2012, 23:20:52 de către RaulDuke
nu ai pt ce sa-mi multumesti, caci sincer nu prea inteleg intrebarea. spui ca a facut chimioterapie (banuiesc DUPA ce a fost operata)... a incheiat tratamentul. lucrurile inteleg ca s-au prezentat bine dupa aceea, imagistic si ca markeri. totul e in regula. despre ce tablete vorbesti ?
cancer ovarian 18-01-2012, 22:30:54 de către aleraotilia
:).adenocarcinom ovarian stadiul 3a.Am facut 6 serii de citostatice cu taxol cu carboplatin din cate retin.Totul a decurs bine inclusiv cu analize.CA 125 este acuma undeva la 8.3 atat a fost ultima data in luna noiembrie iar inaintea operatiei 564..Dar eu sunt nedumerita putin deoarece ni s-a spus ca de acuma incolo urmarim boala ca este totul bine.Si ma intreb dupa terminarea chimioterapiei nu era putin normal sa mai ia ceva tablete prescrie de oncolog? Adica ma gandesc atat trebuie sa facem sa urmarim doar boala? Si cand revenim in martie sa aibe facute ecografiile de san, ginecologic, si vaginal.si markeri normal. Alti makeri sa nu mai facem?
Multumesc din suflet!
cancer ovarian 18-01-2012, 21:12:57 de către RaulDuke
ma tem ca nu inteleg foarte bine intrebarea. cine nu administreaza nici un medicament prescris de oncolog ? spune-mi foarte pe scurt diagnosticul si etapele de tratament ale mamei tale, si concluzia ultimei discutii cu medicul, ca sa inteleg mai bine, te rog!
cancer ovarian 18-01-2012, 14:32:56 de către aleraotilia
Doamna Violeta si mamei i s-au mai coborat dintii de sus tot din aceeasi cauza dar stomatologul i-au retezat si i-au pus ceva in spate sa nu mai alunece.Tot de la chimio.
Raul spune-mi te rog daca dupa chmioterapie este posibil sa nu administreze nici un medicament prescris de oncolog.Ca noua ne-a spus sa urmarim doar boala si ne vedem in martie la control. Si a pus ceva kg in plus care se vad.
Multumim ca esti printre noi si ne ajuti cu sfaturi!
cancer ovarian 18-01-2012, 13:46:39 de către nlucia73
Buna VIOLETA766 vreau sa iti spun ca si eu am probleme cu dantura, dar nu stiu exact daca din cauza chimioterapiei sau nu. Referitor la markeri pot sa iti spun ca mie mi-a recomandat ginecologul sa fac si HE4 (marker tumoral) care zice-se ca impreuna cu CA125 determina cel mai bine. Dar sa nu faci ca si mine, ca eu m-am apucat sa fac alanizele mai multor markeri si una mi-a iesit prost (am postat in 17 ian rezultatele) si am intrat in panica, pana m-a linistit RAUL in legatura cu el... Iti doresc multa sanatate si astept sa scrii ca rezultatele ti-au iesit OK. Numai bine!
cancer ovarian 18-01-2012, 10:38:15 de către VIOLETA766
Buna dimineata tuturor! Pot sa va spun ca nu am mai intrat pe forum pentru ca, " este un neamt mic si rau care imi ascunde lucrurile si ma face sa uit mereu parola de logare".
Ce mai faceti? Eu am avut acum alte necazuri si nu cu operatia ci cu dintii care sub coroane s-au retezat de la colet. Am fost la mai multe cabinete si unii recomanda implanturi dentare, altii spun ca este prea repede dupa chimioterapie, unii spun ca tot acest tratament a dus la pierderea dintilor, altii ca nu are nicio legatura. La naiba cu toti si toate ca nici nu stiu ce sa fac si incotro sa mai merg. Medicul meu syomatolog a emigrat in ANGLIA si bravo lui.
In rest sunt relativ bine. Azi merg la tomograf abdomen, torace, pelvis si apoi, cand voi avea si interpretarea voi intra pe forum sa va spun ce am facut. La oncolog voi merge probabil saptamana viitoare cand voi duce si analizele la sange.
RAUL, pentru ca analizele la sange le voi face la SINEVO, deci cu plata, te rog daca poti sa imi spui ce markeri sa mai fac pentru adenocarcinomul ovarian. Medicul meu doreste sa monitorizeze numai CA 125, dar sunt tentata sa mai fac cativa dar care sa fie si relevanti.
Va sarut pe toti si va doresc tuturor ca Dumnezeu sa va poarte pe drumul cel bun in viata.
cancer ovarian 17-01-2012, 20:25:33 de către RaulDuke
nlucia73, nu imi mai amintesc in detaliu cazul tau, daca ai scris despre el aici, dar strict despre markerii pe care i-ai listat mai sus si valorile lor pot spune ca nu vad vreun motiv cert de ingrijorare. toti, cu o exceptie, sunt in limite normale, iar despre cel care e crescut, este totusi FOARTE PUTIN crescut, deci nu este obligatoriu sa aiba o semnificatie clinica. trebuie corelat si cu alte date pe care le considera importante oncologul tau. totusi vreau sa-ti spun ca personal nu am mare experienta cu acest marker in mod special (CA 72-4), nu il folosesc practic niciodata unde lucrez, pentru ca in primul rand nu este foarte specific. in general valoarea unui marker este mai mare cand e folosit in dinamica, si in nici un caz cand se observa o valoare normala a lui, sau aproape de normal, intr-un moment unitar oarecare. cel mai bine poate sa ti-i interpreteze medicul care te cunoaste si cel care stie evolutia markerilor pe o perioada mai lunga de timp.
oricum, pana in februarie cel putin, stai si tu linistita ! nu lua 3 unitati peste limita normala drept motiv de panica!
cancer ovarian 17-01-2012, 16:31:50 de către nlucia73
vasi-viorica iti multumesc pentru incurajare. Sigur ca voi merge si la medicul oncolog, dar merg in 01 febr ptr ca atunci sunt si programata la control, doar ca vroiam sa ma mai consult si cu cei care inteleg cel mai bine situatia de a fi bolnav de aceasta crunta maladie...
Eu sunt din Timisoara, poate ma repet, am 38 de ani sunt casatorita si am o fata de care implineste in aprilie 17ani...si as vrea sa traiesc sa o vad la casa ei.SI ASA VA FI.
Numa bine iti doresc si multa sanatate!!!
cancer ovarian 17-01-2012, 12:07:45 de către Vio sau Vasi
@Lucia, eu zic sa stai linistita, acest marker poate creste si-n afectiuni benigne.Sper ca ai un medic oncolog, mergi cu rezultatele la el.Poate intra Raul si-ti va spune mai multe, este medic oncolog, de fapt este persoana care lumineaza mintea celor disperati.
Si sa te mai fac sa uiti putin, hai spune-mi de unde esti???am vazut ca ai facut analize la medlife, sa sti ca si eu am un card de sanatate la ei.
Problemele de sanatate le rezolv in general acolo si sunt multumita.
Astept vesti de la tine si sa sti un lucru, starea psihica contribuie f. mult in tratarea acestei boli, bineinteles sa nu neglijam tratamentul alopat.
Te imbratisez si mult curaj.
cancer ovarian 17-01-2012, 01:42:38 de către nlucia73
Mi am repetat analizele si acum am vazut rezultatele pe medlife. Credeti ca markerul 72-4 este f mare? Ce parere avetzi? Sunt disperata din nou, , , , Multzumesc!

Ag carcinoembrionar (CEA) 1.5 NEFUMATORI: 3 ng/mL
FUMATORI: 5 ng/mL MEIA
CA 125 0.46 35 U/ml MEIA
CA 15-3 7.1 31.3 U/ml MEIA
CA 19.9 13.04 37 U/ml MEIA
CA 72-4 11.7 8.2 U/ml Electrochemiluminiscenta
CYFRA 21-1 1.4 3.3 ng/ml
HE4 28.1 premenopauza: 70 pmol/l
postmenopauza: 140 pmol/l CMIA
cancer ovarian 30-12-2011, 23:57:10 de către aleraotilia
nlucia73
Mama mea a consumat noni cam 6 luni.S-a simtit foarte bine dupa ele.Sunt aduse din Ungaria.Noi de acolo faceam comanda.Si in timpul chimioterapiei consuma siropul.Avea imunitatea foarte buna.Acuma nu pot spune cu exactitate ca din cauza lor sau nu.Dar principalul este ca s-a simtit extraordinar de bine.Momentan ia cartilagiu de rechin.Face asa cate o cura de ceva.Noni, cartilagiu, Aloe vera..:)...noi am fost foarte multumite de rezultatul siropului.Multe persoane consuma acest sirop ( dintre pers care le cunosc cu aceasta boala ).Multa sanatate!
cancer ovarian 30-12-2011, 13:03:12 de către RaulDuke
concluzie: daca e gratis, face toti banii !
raman la convingerea ca o portocala proaspata e mult mai benefica.
cancer ovarian 30-12-2011, 05:13:07 de către nlucia73
Asta am gasit despre noni, dar nu stiu pe nimeni care a consumat...

Denumirea latina a plantei: Morinda Citrifolia. Planta este originara din Polinesia franceza, Hawaii si Malaezia. Noni este utilizat pentru tratamentul diferitelor afectiuni de peste 2000 de ani. Din 1993, odata cu izolarea substantelor active pe care le contine, este recunoscut si de medicina moderna.
Dupa anul 2000, odata cu atestarea multiplelor calitati farmaceutice si para-farmaceutice ale fructului, s-a deschis calea consumului de preparate naturale pe baza de sirop sau macerat de Noni. Datorita atestarii stiintifice a succeselor reputate in tratarea celor mai diverse afectiuni, s-a infiintat chiar un institut international de cercetare dedicat calitatilor terapeutice unice ale miraculosului fruct. Insitutul se numeste International Noni Cummunication Council, fiind o entitate stiintifica de sine statatoare dedicata exclusiv studiului si marturiilor relative la tratamentele pe baza de Noni
Principalele substante active din Noni:
- 18 aminoacizi;
- Vitamine;
- Minerale (Mg, Na, K, Fe, Mn);
- Xeronina;
- Proxeronina;
- Scopoletina;
- Damnacantalul;
- Antrachinona;
- Proxeronina si xeronina. Proxeronina este produsa de organism in functie de solicitari. Cu ajutorul enzimei proxeronaza, din proxeronina se elibereaza xeronina.
Efectele Morindei Citrifolia, per ansamblu:
- Roborant general;
Proxeronina si xeronina:
- Regenereaza celula (mentine integritatea celulelor prevenind degenerarea acestora)
- Energizeaza celulele (efect roborant)
- Regleaza procesele de secretie celulara
- Mareste producerea de endorfina (efect analgetic)
- Efect antiinflamator si antialergic
Scopoletina:
- Stimuleaza activitatea hipofizei, optimizand:
- nivelul serotoninei;
- nivelul melatoninei;
- Este responsabila de producerea de oxid de azot, astfel incat:
- este un bun antispastic (relaxeaza, scade tensiunea arteriala);
- imbunatateste fluxul sanguin (previne formarea cheagurilor);
- Are efect antioxidant.
Damnacantalul:
- Ajuta diviziunea celulara (previne degenerarea);
- Inhiba diviziunea celulelor modificate genetic;
- Stimuleaza sistemul imunitar prin:
- reglarea activitatii limfocitelor T si B;
- reglarea activitatii macrofagelor si celulelor limfocitare.
- Fortifiant al sistemului imunitar, prin stimularea formarii celulelor T si B, precum si a macrofagelor si celulelor limfocitare, organismul fiind astfel capabil sa reziste imbolnavirilor.
- Prin efectul sau antibacterian ofera protectie impotriva bolilor infectioase (cu atat mai mult in cazul celor gastrice, prin forma lichida a produsului, Noni sirop);
- Scade hipertensiunea;
- Imbunatateste procesele metabolice;
- Regleaza somnul;
- Imbunatateste starea generala psiho-fizica;
- Calmeaza durerile;
- Ajuta la renuntarea la obiceiuri daunatoare, precum consumul de alcool, fumatul, consumul de droguri. In astfel de cazuri este recomandat impreuna cu Smokerade, Evening Primrose Oil, OxyMax. In cazul dependentei de droguri, Noni estompeaza efectele sevrajului.
- Imbunatateste functiile digestive. Este recomandat impreuna cu GreenCare, Acidophilus, Digest Ease, Digestive Enzymes;
- Este o solutie excelenta pentru tratarea disabilitatilor comportamentale (Alzheimer, tulburari maniaco- depresive, tulburari obsesivo-fobice, depresii, etc...). In astfel de cazuri este recomandat in asociere cu Lecitina, Rhodiolin, Zen Thonic (eventual) si Vital A / Vital B / Vital AB / Vital 0 (se va alege produsul Vital in functie de grupa sanguina).
- Este un excelent tratament adjuvant (posibil inlocuitor al tratamentului clasic) pentru cancer/ tumori/ neoplasme, efectul sau fiind potentat prin combinarea cu Shark Aid si eventual Zen Thonic.
cancer ovarian 30-12-2011, 00:55:15 de către RaulDuke
e mult mai bun sucul de portocale. macar stii ce sunt portocalele. dar noni-urile, ce sunt ?
cancer ovarian 30-12-2011, 00:31:29 de către nlucia73
Am o intrebare: ce parere aveti despre sucul de noni?
cancer ovarian 24-12-2011, 21:18:24 de către pirvu steluta
craciunul este sarbatoarea pe care o iubesc cel mai mult.Nasterea Domnului inseamna totul pentru mine si ne face ca pentru o clipa sa ne lepadam de hainele existentei noastre stramte si sa judecam cu inima.Anul acesta am sa intimpin Craciunul intr-un fel mai deosebit:sper, mai curata si mai buna.UN CRACIUN fericit tuturor!
cancer ovarian 21-12-2011, 23:56:29 de către RaulDuke
numai bine si tie ! sper sa ne mai scrii !
cancer ovarian 21-12-2011, 20:00:38 de către nlucia73
Multumesc mult pentru raspuns. Eu cred ca o sa fie ok, asa am invatat sa gandesc in ultimul an, chiar daca au fost momente grele, dureroase, si pentru faptul ca la 3 luni dupa operatia mea a fost operat si tata (62 ani ) de neoplasm de colon (eu in 01 aprilie si tata in 29 iunie), iar cu el acum 3 saptamani am terminat cu chimioterapia... Va doresc multa sanatate si Sarbatori Fericite!
cancer ovarian 21-12-2011, 05:47:54 de către radicus
nlucia73, cazul descris de tine arata foarte bine efectele benefice ale chimioterapiei. Un nivel al CA 125 de peste 5000 este rar. Dupa 4 sedinte sa se ajunga la un nivel normal al markerului inseamna un raspuns cum nu se poate mai bun avand in vedere de unde a inceput sa scada (5866).
Prima vizita se face la 4-6 saptamani dupa finalizarea chimioterapiei. Poate ca deja ai facut aceasta vizita avand in vedere ca au trecut 8 luni de la a 4-a sedinta. Controlul medical obisnuit se face de obicei din 3 in 3 luni. Depinde de medic, dar nu ar trebui sa varieze cu foarte mult. Oncologul hotaraste ce investigatii se fac atunci: ecografii, radiografii, markeri, CT, RMN, etc. Daca nu intervin probleme pe parcurs, peste cativa ani se mareste la 6 luni intervalul intre controlale, mai apoi la 1 an. Discuta cu oncologul si impreuna veti programa urmatoarea vizita.
cancer ovarian 20-12-2011, 17:59:22 de către nlucia73
Buna, sunt Lucia, am 38 ani, si la 01 Dec s-au implinit 8 luni de cand am fost operata. Diagnosticul a fost de neoplasm ovarian bilateral cu hidronefroza dreapta secundara si ascita in cantitate mica. Nu stiu exact stadiul pentru ca nu mi s-a facut biopsie inainte de operatie (dr. oncolog zice ca 2c iar dr chirurg zicea ca si 3c putea fi), a fost pus dupa rez histopatologic, iar operatia a fost facuta dupa 4 cure de chimioterapie (paclitaxel cu carboplatin). Am avut CA125 initial 5866 iar in urma chimioterapiei a scazut: dupa a 2-a la 616, dupa a 3-a la 48, dupa a 4-a la 24 a urmat operatia cu o pauza de aprox 2 luni si inca doua cure. In luna octombrie CA125 a fost 2, 58. Intgrebarea mea este urmatoarea: La ce intervale de timp se recomanda control medical, analiza, RMN? Multumesc!
cancer ovarian 06-12-2011, 00:06:34 de către RaulDuke
dpdv oncologic se poate consuma orice, fara restrictii deosebite.
cancer ovarian 05-12-2011, 10:47:50 de către aleraotilia
Carnea de iepure sau de curcan se poate consuma in cancerul de ovar? carnea de iepure e considerata carne rosie? ( asa am auzit )..Nu am cunostiinte de aceea intreb...Stiu ca se poate consuma pestele si puiul.Va multumesc.
cancer ovarian 22-11-2011, 00:07:52 de către RaulDuke
ei bine, ma bucur ca am un fan atat de infocat :) sunt flatat. dar nu am dat nici un sfat pe acest thread pt ca nimeni nu m-a mai intrebat nimic. in rest, pe celelalte scriu zilnic.
de la vitamina B6 si supliment de magneziu NU TE INGRASI !
despre parerea lui Oprescu: e mai degraba parere de chirurg, nu neaparat de primar :D nu stiu mare lucru de calitatile lui medicale.
despre necesitatile tale de reasigurare: stii bine ca nu consta nimic pe nimeni, cel putin pe internet, sa-ti spuna "sigur, draga mea, nu o sa faci metastaze! nu o sa mai ai niciodata probleme legate de boala asta sau de alta asemanatoare! totul o sa fie pentru totdeauna!", inclusiv pe mine. ca atare vreau sa te intrebi singura de ce nu-ti spun asta si de ce nu iti spune nimeni asta. gandeste-te la asta in liniste!
despre bufeuri: mergi la medicul tau si spune-i ca cineva pe internet ti-a recomandat (daca nu ai vreo contraindicatie) urmatoarele variante: venlafaxina (daca gasesti asa ceva) sau gabapentin. daca nu, e foarte buna si o varianta numita ACUPUNCTURA, in sensul ca chiar da rezultate. insa pentru a gasi un acupuncturist foarte bun pe la noi prin tara... marturisesc ca poate fi foarte greu.
vorbeste cu medicul tau si vezi ce zice !
cancer ovarian 21-11-2011, 20:31:04 de către VIOLETA766
MAi, am uitat sa va intreb cum stati cu bufeurile? Eu le urasc si ma intreb cat va dura pentru ca m-am saturat! Nu pot lua tratament de substitutie pentru la parafina mi-au iesit receptori de estrogen in tumora. Chiar.. daca au fost receptori de estrogen si estrogenul tinea de ovare si eu nu mai am ovare nu-i asa ca nu o sa mai fac metastaze? Exista vreo legatura intre cancerul ovarian si cancerul de san? Mie mi s-a cerut sa repet mereu si mamografia cel putin o data pe an. Voua ce vi s-a spus?
cancer ovarian 21-11-2011, 20:22:45 de către VIOLETA766
RAUL, imi cer scuze ! Pur si simplu comentariile si sfaturile tale le citesc continuu si ieri nu te-am gasit. Imi lipseau. In rest, toti isi plang necazul si frica si lipsa de ajutor ori eu chiar vreau sa trec peste pentru ca stiu cum este. Scuze inca o data!
Am vorbit cu oncologul despre durerile articulare si parerea acestuia a fost cum ca nu ar trebui sa mai am dureri si daca ele sunt, nu se datoreaza chimioterapiei. Asa cum am mai spus, mi-a recomandat Magne B6 pe care nu l-am luat de teama sa nu ma ingras prea tare. Eu iau un tratament antidepresiv de multi ani si m-am mai ingrasat de la ele. Aveam pana in 60 kg inainte de depresie si acumam 67 ( cei drept, de mult timp am ramas la aceasta greutate). Acum fara menstruatie ma tem sa nu o iau razna. Mama mea s-a ingrasat mult dupa ce a intrat la menopauza. Imi este groaza. Eu nu v-am spus si despre o alta problema a mea din ultimul timp si anume acufenele. Astea de la ce naiba or mai fi ca nu imi dau pace deloc. Stii, primarul OPRESCU spunea odata: Daca dupa 40 de ani te trezesti si nu te doare nimic inseamna ca ai murit. Cred ca este o parere de primar nu?
cancer ovarian 20-11-2011, 20:54:39 de către RaulDuke
haha, pai de ce spui ca nu v-am bagat in seama ? numarul meu de postari pe unitatea de timp ramane record pe forumul asta, dar totusi in cea mai mare masura imi limitez comentariile la a raspunde chestiunilor si intrebarilor medicale.
spune-ne si noua ce feed-back ai primit de la medicii tai vis-a-vis de durerile de la picioare si maini ? ai vorbit cu ei despre asta ?
cancer ovarian 20-11-2011, 20:46:48 de către VIOLETA766
Buna seara doamnelor si domnilor! Am fost putin ocupata si nu am mai intrat pe forum. Sunt bine acum. Problema mea ramane durerea picioarelor si a degetelor de la maini. Azi mama mea a observat ca eu am mainile mai umflate ca ale ei. Asa sunt si ma dor. Aveam maini foarte frumoase cu degete lungi si subtiri iar acum am niste carnati in locul degetelor. Cred ca experienta asta m-a imbatranit cu zece ani. Oricum, este bine ca traim inca.
Voi ce faceti, cum sunteti. Ce se intampla cu RAUL care nu ne-a mai bagat in seama?
VASI, imi cer scuze ca u am mai ntrat pe mes dar de maine sper sa am mai mult timp. Poate dupa pranz vorbim. Dimineata am ceva de facut pe la bucatarie apoi gata.
va sarut pe toti si somn usor!
cancer ovarian 18-11-2011, 20:19:29 de către pirvu steluta
violeta766 ce mai faci? esti bine? Aleraotilia ma bucur mult pt vestile bune pe care le-ai primit si sa de-a bunul D-zeu ca mama ta sa-ti zimbeasca mult timp de acum incolo.Va pup!
cancer ovarian 16-11-2011, 00:29:35 de către Vio sau Vasi
@aleraotilia ma bucur de vesti, mama ta ete o norocoasa, sa speram ca lucrurile vor merge tot mai bine, cel putin asa reiese comparand rezultatele analizelor.Va doresc multa sanatate, putere si tot binele.Cand ai timp trimite MP.
cancer ovarian 15-11-2011, 22:50:30 de către aleraotilia
Ma bucur ca vad optimism...Doamna Vasi, analizele mamei au iesit bune.Markerul CA 125 este 8.3 acuma dupa 6 ture de citostatice...iar la Ct..aceleasi adenopatii mediastinale dar de aceasta data au pana in 1.2 cm si au fost 1.5.Nimeni nu imi spune cum sa le interpretez ( ca metastaza sau nu).! va pup cu drag..
Multa sanatate tuturor! Rugati-va la Dumnezeu ( medicii fac tot ce le sta in putinta dar de restul depinde de cel de sus )..Eu ii multumesc in fiecare zi ca imi vad mama in viata si ca zambeste pt mine si sora mea..:)
cancer ovarian 14-11-2011, 21:15:51 de către RaulDuke
nu vorbesc "NUMAI de oncologie". doar aici pe forum...
cancer ovarian 14-11-2011, 21:14:40 de către Vio sau Vasi
Eram convinsa ca-mi vei raspunde printr-o intrebare, ma asteptam sa-i zici, , bafta chioara"...am glumit, nu te -ai saturat vorbind numai de oncologie??seara buna.
cancer ovarian 14-11-2011, 20:38:39 de către RaulDuke
exista vreun grad mai mare de bafta ?
cancer ovarian 14-11-2011, 20:38:15 de către Vio sau Vasi
@Raul, cum bafta oarba???
cancer ovarian 14-11-2011, 19:21:28 de către RaulDuke
bafta oarba !
cancer ovarian 14-11-2011, 18:37:09 de către Vio sau Vasi
uraaaa !!!!!!..asa va vreau, vesele, venim la tine la casuta sa ne dai trandafiri.bafta in afacere..pupici la toate si toti.
cancer ovarian 14-11-2011, 17:33:41 de către pirvu steluta
buna seara violeta chiar ca este o minune acest calculator.Cum de ai luat aceasta hotarire(cu iesitul la pensie) eu inca nu stiu sigur ce vreau as vrea si eu la pensie dar nici n-as vrea(mai mult dpdv financiar) si asa inebunesc singura acasa, oricum ma mai gindesc.Ti-ai depus dosarul dupa un an de medical? Intradevar maine este pirma zi de post si eu d-abia astept sarbatorile de iarna cu toate frumusetile lor dar parca as vrea si un pic de zapada asa ca sa-mi crape putin obrajii de ger gind mai ies pe afara cu catelul meu zgubilitic brrrr... deja simt frigul.Pupici si Dumnezeu sa-ti ajute!
cancer ovarian 14-11-2011, 16:52:20 de către VIOLETA766
Heeei, ce faceti? Pe unde umblati? Pana la urma calculatorul asta este o minune. Va pot striga fara sa deranjez pe nimeni. Azi am decis sa ies la pensie medical. Voi fi libera, voi creste trandafiri, voi pleca unde vreau cand vreau si voi ramane acolo cat am chef. Poate iau un cort si plec o luna in salbaticie sau poate cresc oi, sau poate nu fac nimic. Ce ziceti? Cel mai sigur o sa cresc trandafiri o perioada pentru ca am cumparat o casa si sunt falita.Ha, ha, ha!
Sanatosi sa fim. RAUL, RADICUS, STELUTA, VASI si pe toti ceilalti va sarut si va doresc sanatate. Intram in Postul Craciunului, vin sarbatorile de iarna, haideti sa ne bucuram de inca un Craciun asa cum o fi el, dar sa fie cu brad, sarmale, tuica fiarta, mamaliga si colinde. Multe colinde care...pe mine or sa ma faca sa plang. Acum RAUL o sa ma certe ca trec de la o stare la alta. Asta sunt eu, un sagetator rebel si cu capul mereu in nori. Va pup!
cancer ovarian 13-11-2011, 19:54:03 de către Vio sau Vasi
@parvu steluta, eu nu te am in lista de prieteni...
cancer ovarian 13-11-2011, 19:40:13 de către pirvu steluta
buna seara tuturor.este cam plictiseala acasa asa ca am decis sa deschid calculatorul.Vasi cred ca nu este zi sa nu citesc toate postarile si de la histerectomie si de la cancer ovarian dar sincer iti spun ca ma si inspaimanta uneori, ma ingrozesc de cazurile cele mai grave si nu pot sa nu-mi treaca prin minte ca daca voi pati si eu asa ceva si caut cu disperare un caz asemanator ca al meu si ceva mai vechi pt a putea vedea prin ce a trecut:pe mine singurul lucru care ma dispera este incertitudinea si sabia de deasupra capului dar am si zile cind ma scutur bine. si imi spun trebuie sa iesi din starea asta daca nu iesi tu nu te scoate nimeni insa mai am si zile proaste de ex ca cea de azi insa sper ca maine cand ma voi trezi va fi totul ok.vasi te-am mai vazut pe mes ti-am dat buzz dar...Pupici multi si sa ne auzim cu bine!
cancer ovarian 13-11-2011, 16:29:55 de către radicus
Vorbitorii de engleza pot sa adere la un astfel de grup de suport online axat pe cancer ovarian. Este vorba de site-ul inspire.com la sectiunea "ovarian cancer". Este ca forumul de aici, doar ca e o comunitate mult mare si inchegata, multe mesaje de sustinere. N-am vazut certuri la cutite cum se mai intampla pe aici.
Sunt tot felul de probleme despre cancerul ovarian si efectele tratamentului care sunt dezbatute foarte detaliat.
Din pacate nu stiu sa existe un grup de suport online in limba romana pentru cancerul ovarian. Si oricum suportul online nu este acelasi cu suportul fata in fata, dar ajuta si el.
cancer ovarian 13-11-2011, 15:31:07 de către RaulDuke
stii ca nu e exclus ca acest lucru se intampla deja :) nu stii unde lucrez.
cancer ovarian 13-11-2011, 15:17:20 de către Vio sau Vasi
@Raul, poate intr-o zi ne vei ajuta si in viata reala, iti multumesc pentru tot ce faci pe acest forum.
@Violeta trimite-mi pe privat adresa de mail, te rog...
Va imbratisez pe toate.
cancer ovarian 13-11-2011, 12:02:59 de către RaulDuke
vasi 61 are o idee excelenta! respectiv pentru fiecare om care a trecut printr-o trauma poate fi (si defapt mai mereu este) extrem de util sa constate exact asta: CA NU ESTE SINGUR. ca sunt si altii, foarte asemanatori, care au trecut prin acelasi lucru si eventual l-au depasit cu bine, care e povestea fiecaruia, amintirile, etc. de fapt in foarte multe tari vestice se constituie grupuri de suport, comunitati, societati, etc, pentru fiecare tip de boala, iar asta nu doar pe internet. solutia in nici un caz nu e in a te insingura si interioriza si sapa cat mai adanc inauntrul tau, incercand cumva sa navighezi pe ocean fara busola, fara bolta cerului si in orice caz fara GPS sau orice sistem de navigatie.
cancer ovarian 13-11-2011, 08:38:00 de către VIOLETA766
Buna dimineata!
Vasi, si eu ma bucur sa te regasesc pe forum. Cum te simti? Ai fost la control?
Despre RAUL, banuiam ca are pregatire in domeniu. Ii multumesc din suflet ca exista. Il aseman cu medicul meu oncolog dr-ul MIRCEA GONGU de la GRAL MEDICAL. Un om deosebit, tanar si bine pregatit, gata sa iti raspunda la toate intrebarile, gata sa te ajute. Oameni minunati. RAUL, oare nu il cunosti pe GONGU? Oricum, Dumenzeu sa va ajute si sa va aiba in paza lui!
Poate am sa merg la un psiholog dar..cred ca stiu ce probleme am si nu am nevoie sa mi le trosneasca cineva direct in fata. Vom vedea. Va fi nevoie mai intai sa iau niste decizii in ceea ce priveste viata mea privata. Aici am o mare problema pe care nu am curaj sa o rezolv. Stiti de ce nu am curajul sa o rezolv? Pentru ca este strict o problema de comunicare si atat. Gata. Intru in detalii si nu stiu daca se face asa ceva pe un forum medical.
STELUTA, este mult prea devreme pentru a nu mai simti efectele chimioterapiei. Mie mi s-a recomandat MAGNE B6 insa, asa cum probabil cunosti, creste pofta de mancare si nu vreau sa ma ingrasi. Fara ovare, colesterolul o ia razna si trebuie sa avem grija. In rest, eu am luat tratamente naturiste. Am fost la Centrul de Acupunctura si Terapii Alternative la doctorul MOLDOVAN. daca vrei detalii imi ceri si ti le dau.
Va doresc o duminica minunata tuturor!
cancer ovarian 13-11-2011, 00:05:18 de către Vio sau Vasi
Violeta, Steluta, va salut si ma bucur de reaparitia voastra pe forum.Eu zic ca ar trebui sa fiti mai optimiste si mai ales tu, Violeta.Mai avem de rezolvat multe pe aici, cu ajutorul lui Dumnezeu ne vom termina treaba.Nu suntem unice in ceea ce priveste crunta boala, intrati pe HISTERECTOMIE TOTALA CU ANEXECTOMIE BILATERALA si veti vedea cata suferinta este si cat de optimiste sunt toate fetele.Sunt si tinere de 20 de ani, asa ca ai sa ne gandim numai la lucruri frumoase.Simptomele pe care le avem din cand in cand sunt normale.Raul, poate nu aveti aceasta informatie, este medic oncolog in Bucuresti, dar nu reusesc sa aflu unde, asa ca sfaturile lui sunt de luat in seama 100%, pe mine m-au ajutat f. mult.Va doresc tot binele din lume, sanatate si bucurati-va de fiecare clipa.
cancer ovarian 12-11-2011, 12:57:09 de către pirvu steluta
pt violeta 766:eu fac la sfirsitul lui noiembrie 8 luni de la operatie si 2 luni de cind am terminat chimio si totusi uneori mai imi pun intrebarea ce am fost si ce am ajuns? si sincer iti spun ca singurul raspuns plauzibil pe care l-am gasit a fost acela ca asa imi este destinul. si eu am mai fost incercata o data de d-zeu dar am trecut cu bine asta, a fost acum 24 de ani eram destul de tinara pe atunci si am suferit un accident care mia amputat mina dr.dar cinva acolo sus ma iubeste si am nimerit un dr care mi-a promis ca prima scrisoare de dragoste o sa i-o scriu lui si asa a fost.Ii aduc tot timpul un omagiu desi el a trecut in lumea celor drepti este mereu prezent in gindurile mele, fara profesionalismul lui astazi eu nu mai aveam maina dr.Astazi, sper, ca si atunci sa trec cu bine peste aceasta etapa a vietii mele.Mie markarul CA 125 inainte de operatie a fost 29 la terminarea chimio nu stiu cit a fost pt ca am intrebat dr oncolog si mi-a raspuns ca sunt in limitele normale urmeaza sa ma duc la control pe 5 dec.este un dr destul de necomunicativ si foarte expeditiv eu il inteleg ca este foarte aglomerat dar totusi cred ca meritam si noi niste raspunsuri mai clare.Tu ai luat ceva pt durerile de oase?Si mie a inceput sa-mi creasca parul dar foarte putin deocamdatatu nu trebuie sa te gindesti ca vei muri peste 1 an 2 sau 5 eu nici nu ma gindesc la asa ceva intradevar ca vestea bolii mi-a schimbat prioritatile vietii dar eu vreau sa-mi vad fata mireasa, sa-mi cresc nepotii si sa am o batrinete frumoasa alaturi de sotul meu, incerc sa traiesc fiecare zi la maxim, incerc sa nu-mi para rau de nimic din ceea ce ma facut sa rid si incerc sa ma gindesc ca trebuie sa tin aripile intinse pt a putea zbura frumos. te pup si astept un raspuns
cancer ovarian 11-11-2011, 21:20:09 de către RaulDuke
ok, tu nu ai nevoie de cineva care sa te faca sa accepti moartea! mi se pare neplauzibil asta. nu trece asa repede si usor peste ideea cu psihoterapia, pentru ca atunci contrazici intregi tari si civilizatii mai evoluate ca noi, unde psihoterapia face parte STANDARD din suportul oricarui pacient care are legatura cu cancerul, fie el bolnav, grav, usor, vindecat, apartinator, prieten, ruda a cuiva cu cancer, etc.
mai gandeste-te la asta, te rog! e un sfat medical, nu altceva.
cancer ovarian 11-11-2011, 21:08:55 de către VIOLETA766
Pentru PARVU STELUTA
Am citit si eu in sfarsit mesajele private. Erau mai multe si imi cer scuze tuturor celor carora nu le-am raspuns. Imi doresc sa vorbim la fel de mult ca si tine.
Pe 22 noiembrie fac un an de la operatie si sase luni de cand am terminat chimioterapia. Durerile au ramas in special la degetele mainilor si labele picioarelor. RAUL DUKE le numea sosete din otel. Exact asa sunt. Mainile si mie mi se umfla iar dimineata imi ia ceva timp pana pot folosi degetele care imi raman intepenite. In rest este ok. Medicul homeopat ( eu merg si la homeopat) mi-a spus ca nimeni nu ar crede ca am trecut prin chimio. Parul a cresut mai des dar la fel de cret cum era si inainte. Tu ai facut analizele ? Cum au iesit, in special marker-ul. Oncologul mi-a spus ca in eventualitatea in care apare o recidiva, CA 125-ul ar putea reactiona chiar si cu sase luni inaintea unei tumori. Este o veste buna nu? Tu cat ai avut marker-ul?
cancer ovarian 11-11-2011, 20:58:44 de către VIOLETA766
Pentru RAUl DUKE
Crezi ca sut singura pacienta de la oncologie care isi pune toate intrebarile astea? Oricum iti sunt recunoscatoare pentru prezenta pe forum si pentru maniera directa prin care raspunzi. Poate ai dreptate insa ce psihoterapeut te poate face sa accepti moartea ( de fapt vesnicia ei) cand mai ai atat de multe de rezolvat? Multumesc!
cancer ovarian 11-11-2011, 19:40:32 de către pirvu steluta
violeta766 nici pt mine calculatorul nu este pasiunea dar m-am obisnuit cu el de cind m_am imbolnavit din cauza plictisului din cauza nenumaratelor intrebari care ca si tine nu le gasesc raspuns.Daca vrei sa citesti un ms privat da clic pe poza ta si iti apare scris sus comentarii subiecte si ms apoi dai clic pe ms si le citesti am aceeasi virsta ca si tine si sunt operata de chistadenocarcinom ovarian Figo1A G2 si eu simt nevoia sa mai discut cu cineva mai ales cu cineva care trece si el prin asa ceva.Din cite am inteles eu o cauza a acestei boli este cea genetica dar daca luam aticonceptionale scadea riscul de a face cancer ovarian o alta cauza poate fi si lipsa sarcinilor multiple dar foarte bine poate fi devina si ovarele care nu mai secretau destul estrogen asa ca trebuie sa o luam ca atare si sa nu ne mai gindim de la ce am facut-o sa ne gindim ce trebuie sa facem de acum incolo. daca celula a fost slab diferentiata G3 este mai bine gradul de anaplazie este invers cu cit este mai mare cu atit este mai bine cel putin asa am inteles eu.mie mi-au spus ca odata operat si cu chimio facut sanse de vindecare sunt de 90% acum ce-o vreaD-zeuO sa-ti trimit e-mailul meu prin ms privat daca mai vrei sa vb
cancer ovarian 11-11-2011, 19:25:02 de către RaulDuke
ai unele intrebari care sunt niste tulburari personale pe care trebuie sa ti le rezolvi cumva, poate facandu-ti niste programari la un psihoterapeut. poate fi de mare ajutor. cele cu tenta medicala trebuia sa le fi adresat pana acum medicilor cu care ai avut contact, incepand de la medicul de familie la chirurg, oncolog, etc. personal citesc in toate intrebarile respective o tulburare interioara care nu va fi nici pe departe ameliorata chiar daca primesti raspuns la ele. poate chiar dimpotriva! stii foarte bine ca nu se cunoaste cauza aparitiei cancerului, iar informatii generale despre cancer, pentru toate nivelurile de intelegere, gasesti absolut peste tot internetul.
cancer ovarian 11-11-2011, 17:21:26 de către VIOLETA766
Pentru Parvu Steluta
Nu stiu cum sa citesc un mesaj privat. Imi cer scuze, dar calculatorul nu este pasiunea mea, chiar il urasc.
Astept sa ma contactezi pe forum daca crezi ca te pot ajuta cu ceva.
Eu luna aceasta am fost din nou la control, la medicul oncolog. Analizele au iesit bune, marker-ul CA125 a fost 10, 5. Cred ca stau bine pentru moment. Am ceva dureri in zona peritoneala, nu stiu daca sunt de la operatie sau este altceva. Uneori imi vine sa stau intr-o pozitie fetala pentru a ma linisti. Sunt speriata. Cateodata sunt optimista si ii multumesc lui Dumnezeu ca am scapat dar alteori sunt suparata pe el si il intreb de ce eu, de ce atat de devreme in viata mea. Este crunt sa stai de vorba cu moartea, cu boala, cu Dumnezeu si sa nu intelegi unde ai gresit, Preotul mi-a recomndat sa citesc Cartile lui IOV dar chiar trebuie sa trec si eu prin cate a trecut el pentru a-mi arata credinta in Dumnezeu? Iau de multi ani si antidepresive pentru ca am mai avut o experienta nefericita. Oare din cauza depresiei sa fi facut cancer ovarian? Este oare o legatura intre activitatea sexuala si cancer ovarian? Este o cauza lipsa unor sarcini multiple, este o cauza lipsa anticonceptionalelor, are vreo legatura dismenorea cu cancerul ovarian, daca a fost stadiul 1 A dar celula a fost G3 slab diferentiata este mult mai grav? Nu este asa ca s-ar putea sa nu mai apara? Cine imi poate raspunde la atat de multe intrebari????
cancer ovarian 10-11-2011, 20:12:59 de către pirvu steluta
pt violeta 766 ti-am trimis un ms privat mai intri pe forum?
cancer ovarian 06-07-2011, 13:33:26 de către VIOLETA766
Pentru ALERAOTILIA
Salut! Nu te ingrijora foarte tare. Eu am fost operata in luna noiembrie de adenocarcinom ovarian stadiul 1a la ovarul stang. La parafina s-a confirmat diagnosticul : adenocarcinom ovarian 1 a, cu fenotip seros, celule slab diferentiate G3. marker-ul CA125 a fost inaintea operatiei 925 deci mult mai mare ca al mamei tale. Am facut operatia, am facut chimioterapie cu taxol si cisplatin, iar acum sunt bine. Singura diferenta este ca eu nu am avut modificari maligne in epiplon iar omenul a fost scos numai local.
Va fi greu dar trece. Chimioterapia este obligatorie fiind un G3. Nu se moare asa usor. metastazele apar de obicei local si daca a fost facuta histerectomie bilaterala are toate sansele sa scape. trebuie facut neaparat un CT la un medic cu experienta pentru a va asigura ca nu exista nimic la vezica, sau in cavitatea peritoneala ( ascita adica lichid in cavitate). Eu m-am operat in Bucuresti fiind de aici iar chimioterapia am facut-o la o clinica privata unde am beneficiat de alte conditii decat cele din spitalele de oncologie. Nu este foarte scump. 4milioane bani vechi sedinta o data la trei saptamani iar citostaticele sunt gratuite. Merita pentru ca altfel mori cu zile. faptul ca marker-ul a scazut mult dupa operatie este foarte bine.cel putin mie asa mi s-a spus, deoarece este un semnal ca organismul reactioneaza si in consecinta va reactiona si in situatia nefericita in care va reapare ceva. Eu am facut si ceilalti markeri pentru san si colon care mi-au iesit bine. Gasesti pe internet toate datele si ii poti face la un laborator privat pentru ca oricum nu sunt compensati de casa de asigurari. aveam o lista cu ei dar daca o gasesc ti-i trimit. Roag-o pe mama ta sa intre pe forum pentru ca si eu am nevoie sa vorbesc cu cineva cu atat m-ai mult cu cat suntem relativ apropiate ca varsta ( eu am 44 ani ) iar ea, daca este in timpul chimioterapiei cu siguranta are multe intrebari. Va doresc multa sanatate si nu uitati ca Dumnezeu ii incearca numai pe cei pe care ii iubeste!
cancer ovarian 04-07-2011, 19:03:01 de către RaulDuke
de ce postezi de atatea ori acelasi mesaj ?
cancer ovarian 29-06-2011, 09:36:48 de către aleraotilia
Buna ziua.Sunt noua pe forum si as avea nevoie de ceva ajutor.Daca se poate cu sfaturi, pareri, ce stiti si voi.Este vorba de mama mea.Are 47 de ani.A fost operata la Sibiu de cancer de ovar de.CA125 a fost 564.I s-a facut histerectomie totala cu anexectomie bilaterala si omentectomie a spus ca este un stadiu incipient 1c.Totul a decurs bine.Biopsia a iesit adenocarcinom( histopatologul a spus ca este gr 3 ).Citostaticele le-am inceput la Dr Udrea la Cluj( ce parare aveti despre el?) i s-au recoltat din nou CA 125 care au fost 17, 9 inainte inceperii de citostatice.In trimiteri pt CT scria Dr Udrea ca este stadiu 3a.Nu stiu ce sa mai cred.Ficatul e curat, plamanii la fel, sanii la fel, mai avem doar CT de facut.Deci nu sunt metastaze.Cred ( asa mi s-a spus ).Dar totusi pe epiplon au iesit celule infiltrate in el dar acesta a fost scos si el.Ce sanse avem de a se face bine? Cati ani se mai poate trai aprox.Numai cine este in situatii sau stie despre cancere stie prin ce disperare trec persoanele afectate.Va rog din inima sa ma ajutati!
cancer ovarian 10-01-2011, 19:30:36 de către riciu
buna kara !! am o intrebare , daca se poate sa-mi raspunzi , te rog !! daca medicii nu i-au dat decat cateva luni , cum au trecut 10 ani de atunci ? a folosit alte remedii ??
cancer ovarian 10-01-2011, 16:40:25 de către radicus
Alimentatie sanatoasa se refera la evitarea grasimilor si cresterea aportului de fibre sau proteine vegetale/animale in timpul tratamentului. Nu sunt documentat despre produsele amintite, dar exista produse naturiste care diminueaza efectele benefice ale chimioterapiei asupra tumorilor, fac mai mult rau decat bine. Sunt chiar si cateva studii despre ceaiul verde care se pare ca anuleaza de tot efectele chimio. Evident ca mai sunt o gramada de produse naturiste care pot avea acelasi efect dar pe care nu s-au facut studii.
cancer ovarian 10-01-2011, 12:50:58 de către kara97
Multumesc frumos pentru raspuns. Sa inteleg ca este recomandat ca pe langa terapia clasica sa se continue si cu suplimentele mentionate anterior (Noni, Astragalus etc.)? Va intreb pentru ca medicul oncolog care o trateaza nici nu vrea sa auda de asa ceva. Pe de alta parte ganditi-va ca medicii acum 10 ani nu ii mai dadeau decat cateva luni de trait.
In cazul in care markerul tot creste, iar citostaticele nu dau randament, se poate opta pentru altfel de tratament? Ea a mai facut anul trecut chimioterapie cu Caelyx dar nu a functionat deloc.
Momentan este pe tratament pe baza de platina.
cancer ovarian 09-01-2011, 23:05:52 de către radicus
kara97, nu are legatura reaparitia cancerului cu dieta pe o perioada scurta si medie de timp. Pentru ca dieta sa produca un oarecare efect asupra aparitiei sau asupra vindecarii cancerului e nevoie de ani si ani (ani pe care cei mai multi pacienti cu cancer nu-i au), cu atat mai mult in cazul cancerelor ginecologice care n-au legatura cu tractul digestiv. Si foarte posibil ca nici dupa o perioada lunga de timp sa nu existe efecte semnificative. De exemplu, poti consuma 1 an de zile alimente nesanatoase fara sa aiba vreun efect in formarea unor tumori maligne ginecologice si invers, poti manca 1 an de zile alimente sanatoase si sa ai o supriza total neplacuta. Cu toate astea alimentatia echilibrata si sanatoasa e puternic recomandata pentru ca intareste starea generala, implicit mareste posibilitatea cresterii dozelor de chimioterapie si a sanselor de supravietuire. Iar despre intrebarea referitoare la ineficienta chimioterapiei, poti vedea pe acest topic ca aceasta eficienta nu e niciodata garantata si tratamentul trebuie schimbat in cazul in care isi dovedeste ineficienta.
cancer ovarian 09-01-2011, 14:40:59 de către kara97
Buna ziua!
Sunt noua pe forum si as avea nevoie de niste sfaturi de la cei care se confrunta sau s-au confruntat cu problema numita "cancer". Pe scurt, bunica mea de 73 de ani a fost diagnosticata acum 10 ani cu cancer ovarian, stadiul IIIb. A fost operata imediat fiindu-i scos uterul etc. A urmat seria de citostatice recomandata in astfel de cazuri si pentru o perioada a fost bine. A incercat o gramada de tratamente cam cu tot ce s-a putut, inclusiv cu Nicolit. A baut o gramada de ceaiuri, sucuri de legume si a luat o multime de suplimente, printre care Cartilagiu de rechin etc. Periodic monitoriza situatia bolii cu markerul CA125 care a fost in limite normale pana la inceputul anului 2009, cand cancerul a recidivat. In ianuarie 2009 a fost operata la Spitalul Floreasca, medicul spunand ca a facut tot ce a putut. Dupa operatie a urmat cateva sedinte de chimioterapie pana in luna iulie 2009. A facut o pauza de 2 luni, iar in septembrie markerul a aratat ca este ceva in neregula, fiind peste limita normala. Din pacate, in ianuarie 2010 a fost nevoie de inca o operatie, la Spitalul Fundeni de data aceasta, fiind operata chiar de un chirurg oncolog. Acesta a indepartat mai multi ganglioni care erau deja atinsi de cancer si a rezecat o bucata din intestinul gros. A urmat iar tratamentul cu citostatice pana in luna iulie, dar boala a lovit din nou. A reinceput de 3 luni citostaticele dar markerul iese tot peste limita normala, respectiv este 60. NU stim ce sa mai facem. De ce chimioterapia nu mai da roade? De ce dupa doua operatii si atatea sedinte de chimioterapie cancerul nu da inapoi? Mentionez ca nu mai mananca carne decat foarte rar, bea ceaiuri (Antitumoral si hepatic), si a luat si Noni pastile si Astragalus de la care s-a simtit foarte bine. Are vreo legatura faptul ca boala a recidivat cu faptul ca a inceput sa ia NONI si Astragalus?
Bunica mea nu arata ca un om bolnav, nu este slaba, are pofta de mancare, doarme bine, a tinut tot postul dinainte de Craciun. Sper din suflet sa nu se ajunga iar la operatie ca nu stiu cate mai poate suporta.
Momentan este tratata de un medic oncolog de la Fundeni, de care nu suntem prea multumiti.
Astept sfaturi din partea celor care s-au confruntat cu astfel de probleme. Chiar daca are 73 de ani imi doresc sa o mai am langa mine cat de mult se poate.
Multumesc anticipat!
cancer ovarian 08-01-2011, 17:37:44 de către radicus
Imi pare foarte rau de ceea ce s-a intamplat! Sincere condoleante!
cancer ovarian 05-01-2011, 19:17:09 de către Cristi987
Scuzati ca nu am mai scris de mult vroiam sa va zic ca mama tocmai s a stins .Nu s a mai putut face nimic.Nu a mai apucat sa mai mearga la urmatoarea cura de citostatice.Multumesc din nou pentru toate sfaturile date.
cancer ovarian 11-12-2010, 02:23:11 de către radicus
Pronosticul, daca ne referim la speranta de viata, e posibil si nu sa fie acelasi. Nimeni nu poate sa spuna daca i-ar prelungi viata sau nu. Depinde doar de voi, familia, daca renuntati la tratament.
cancer ovarian 09-12-2010, 23:03:35 de către Cristi987
Ok multumesc frumos de raspuns nu stiu ce sa mai zic dar se simte din ce in ce mai rau abia poate sa se mai ridice putin.Nu mai are pofta de mancare si abia daca mai reuseste sa vorbeasca e tare ragusita .Cred ca de la citostatice este asa are senzatie de voma .Pe 3 ianuarie nu mai vrea sa mearga la Cluj pt.citostatice ,nu vrea sa le mai faca.Nu mai rezista deja este slabita rau de tot nu cred ca se mai poate face ceva.Este adevarat ca prognosticul este la fel si daca continua cu chemio si daca nu?eu zic ca i acelasi asa ca nu are rost s o mai chinuim .
cancer ovarian 09-12-2010, 22:27:22 de către radicus
Probabil, nu-i schimba tratamentul pentru ca exista o mica incetinire a bolii, chiar daca nu se vede foarte mult. Schimband tratamentul exista riscul ca viitorul tratament sa nu functioneze deloc. Sau nu-i schimba tratamentul pentru ca e incomplet. Nu intotdeauna are efecte imediate. Trebuie sa fim realisti, in acest stadiu deja e putin probabil ca un alt tratament sa fie vizibil mai eficient decat acesta.
Analizele de sange, cum ar fi hemoglobina, leucocite, trombocite, nu prea au relevanta fata de evolutia bolii. Ascita si markerii arata mai bine de cum decurg lucrurile.
cancer ovarian 08-12-2010, 22:27:20 de către Cristi987
Markerul nu l a mai facut cred ca doctora stie ca are o valoare f ridicata si de asta nu i l a mai facut cred.Dar nu inteleg de ce nu i a schimbat schema si merge in continuare cu acelas citostatic.Ce parere aveti?nu inteleg cum analizele la sange ies bune si se formeaza ascita ceea ce ne indica evolutia bolii?asa se manifesta aceeasta boala cumplita?
cancer ovarian 08-12-2010, 02:07:45 de către radicus
Cred ca tratamentul nu da randament suficient si din aceasta cauza ascita se reface tot mai repede. Adica, eu cred ca boala evolueaza. Din pacate, doar o valoare mai scazuta a markerului m-ar putea contrazice. Si ar fi bine sa ma contrazica...
Pentru a nu se mai forma lichidul e nevoie ca tratamentul sa functioneze bine sau ca tumorile din abdomen sa fie indepartate prin operatie. Deci, pentru a fi siguri ca a avansat boala e nevoie de valoarea markerului.
cancer ovarian 06-12-2010, 18:48:53 de către Cristi987
Buna seara nu am mai scris un timp pt. ca mama a inceput sa se simta din ce in ce mai rau.Vineri a plecat la Cluj i au mai scos inca 6 l de ascita.I au facut si antibiotic pentru infectie urinara,a avut o anemie puternica de nu se mai ridica din pat .I au facut tratament cu vitamine maine cred ca ii fac citostaticele.Ce parere aveti de ce se formeaza ascita asa de repede?nu se poate face nimic pentru a impiedica aparitia ei?analizele la sange au iesit toate bune.Ce parere aveti? multumesc.
cancer ovarian 17-11-2010, 23:05:58 de către Cristi987
Multumesc frumos de sfat.
cancer ovarian 17-11-2010, 22:35:29 de către radicus
Tratamentele diuretice pe ascita carcinomatoasa (cum are mama dvs) pentru eliminarea lichidului nu functioneaza foarte bine. In cel mai bun caz, dar putin probabil, o sa functioneze cat de cat, fara sa dea rezultate extrem de bune. Din aceasta cauza medicii din Cluj i-au scos lichidul, tratamentele diuretice - cum e cel dat de medicii din Tg. Jiu - nu prea ajuta. Ascita trebuie evacuata, poate fi letala daca nu se scade constant cantitatea de lichid. Deci, e clar ca medicii din Cluj au procedat corect. Ca ascita se reface, asta e adevarat. Dar daca nu e evacuata ea poate pune viata pacientei in pericol.
Si cel mai important e sa comunicati cu medicul din Cluj care se ocupa de tratament, sa comunicati si sa cereti sfatul pentru orice nou medicament pe care il ia pacienta.
cancer ovarian 17-11-2010, 21:40:18 de către Cristi987
Buna seara vreau sa mi mai dati un raspuns.Cand a fost la spital mama la noi in Tg Jiu ca sa i administreze glucoza doctora de la oncologie i a zis ca cei de la Cluj nu trebuiau sa i scoata lichidul ca se v a forma la loc.In fine i a facut o reteta cu Furesenid 2 comprimate dim la 2 zile si Aspacardin.Dar cand a luat Furesenidul la un interval mic de timp a simtit senzatie de urinare in continuu timp de o jum .de ora.Dupa aceea i s a facut rau avea senzatia ca nici inima nu i mai bate .Ce parere aveti a fost doza prea mare sau de ce s a intamplat asta?Multumesc.
cancer ovarian 14-11-2010, 21:47:33 de către Cristi987
Ok multumesc frumos pe 4 decembrie merge din nou la Cluj si cred ca atunci o sa i faca si markerul.
cancer ovarian 14-11-2010, 17:05:24 de către radicus
Glucoza poate sa-i dea oricand e nevoie. E hranire prin vena. Iar despre evolutia bolii nu putem afla aproape nimic pana nu stim valoarea markerului, sau sa stim daca i se reface ascita si cat de repede.
cancer ovarian 11-11-2010, 18:16:08 de către Cristi987
Markerul nu i l au mai facut .Da ca i a mai crescut hemoglobina,dar din nou se simte rau nu poate sa manance si senzatie de voma teribila.Maine o vor duce din nou in spital sa i mai administreze glucoza ca se simte f rau..Este normal sa i administreze asa des glucoza ?ce parere aveti?Ce credeti evolueaza din ce in ce mai rau nu?
cancer ovarian 10-11-2010, 23:34:04 de către radicus
Am mai spus ca e normal sa se acumuleze. E din cauza tumorilor din abdomen. Exista femei carora li se scoate si cate 10-15 litri. Se poate chiar si mai mult. Analizele au iesit bunicele in sensul ca a scazut markerul , sau in sensul ca e buna hemoglobina?
cancer ovarian 05-11-2010, 19:26:46 de către Cristi987
Buna seara vreau sa va zic ca a fost azi din nou la Cluj pentru citostatice si analizele au iesit bunicele dar trebuie sa i scoata lichidul care i s a format.Citostaticele i le au facut azi .Lichidul este ascita nu?ce parere aveti despre asta?de ce se formeaza acest lichid?
cancer ovarian 01-11-2010, 09:07:44 de către Cristi987
Da aveti drepatate mai are inca ascita.Saptamana viitoare merge din nou la Cluj si acolo ii zic mai multe.Ii fac din nou analize mai amanuntite.

26287 com 1 2 3 4 ..... 169170171172173174175 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp