Ultimele comentarii pe forum
SUBIECT | COMENTARIU | |
Cancer prostata- metastaze coloana vertebrala |
22-04-2011, 13:42:01 de către marin111 @RaulDuke Dpdv teoretic ai dreptate, insa realitatea romaneasca este cu totul si cu totul alta. Eu am gresit tocmai pentru ca am citit despre modul "ca la carte" de abordare pentru cancerul de prostata si am crezut ca se si aplica in Romania. Dar necunoscand realitatea, tatal meu a ajuns de la PSA 30 la PSA 107, timp in care eu am sperat ca medicul urolog sa faca STADIALIZAREA TNM, urmand sa alegem tratamentul in concordanta cu STADIALIZAREA TNM. Pentru a ma face inteles voi detalia pasii parcursi: - Spre sfarsitul lunii noiembrie 2010 tatal meu a fost internat la Buzau (acolo locuieste) pentru o bronsita acuta. Cu aceasta ocazie, pentru ca urina des, i s-a recoltat sange pentru determinarea PSA-ului si i s-a spus sa revina "peste 10 zile cand va sosi rezultatul". Rezultatul a sosit in decembrie 2010: PSA 30.6. Tot in decembrie 2010 am repetat PSA-ul la privat: rezultatul a fost PSA 24. La acel moment nu stiam nimic despre cancerul de prostata. Am hotarat sa facem investigatii "mai serioase" la Bucuresti dupa sarbatori. - In ianuarie 2011, la spitalul Militar din Bucureti, i-au facut analizele de sange (PSA 36) si biopsia. Ni s-a spus sa venim peste 3 saptamani pentru rezultatul biopsiei. - In februarie 2011 am primit rezultatul biopsiei: ADKP, scor Gleason 8 (4+4). Medicul mi-a zis: "cel mai probabil va trebui sa-i scoatem prostata". Intre timp m-am documentat, si am citit despre STADIALIZAREA TNM pe care ma asteptam sa o faca. - Pe 01.03.2011 tatal meu a revenit la spitalul militar. Au repetat analizele de sange si urina, tuseu rectal, ecografie abdomen si pelvis. Medicului urolog i-am spus ca dorim sa facem RMN, la care mi-a raspuns: "multe vreti voi sa faceti". Medicul chirurg m-a abordat si m-a intrebat daca suntem de acord cu prostatectomia. Eu citisem ca la PSA peste 20 si la scor gleason peste 7 nu se recomanda prostatectomia, iar tatal meu la acel moment nu prea dorea sa se opereze. Am spus ca nu suntem hotarati si ca vom reveni cu o decizie. Cand am facut referire la STADIEREA TNM, medicul chirurg mi-a spus ca nici o investigatie nu e concludenta si ca doar la operatie se poate determina o STADIERE corecta. Intentionau sa-i faca scintigrafia dar doar daca am fi fost de acord cu operatia, insa pentru ca nu ne-am dat acordul pentru operatie, nu au mai facut scintigrafia, replica medicului fiind: "noi nu ne jucam cu analizele". La acel moment nu stiam regula ca nu se accepta internarea unui pacient de doua ori in aceiasi luna. Eu ma gandeam ca mergem acasa, mergem si la un medic oncolog, ne consultam in familie, si daca ne hotaram pentru operatie revenim peste o saptamana. Abia la externare ne-au spus ca nu ne mai pot interna in luna martie. Dupa externare am primit si rezultatul PSA-ului de la acea recoltare de sange: PSA 39. - Avand in vedere ca la spitalul Militar nu mai puteam merge in luna martie, am incercat sa mergem la spitalul Panduri, dar: "stati ca nu se poate saptamana aceasta"..., "stati ca medicii urologi sunt la o conferinta internationala"..., abia pe 11.04.2011 am reusit sa-l internez pe tatal meu la Panduri. Intre timp am facut CT si scintigrafie osoasa in sistemul privat. - La spitalul Panduri, soc... PSA-ul a iesit 107 (in decurs de o luna aproape s-a triplat). Medicul urolog de la Panduri a facut tuseul rectal si a zis ca tumoarea este pe toata prostata si ca probabil exista invazie locala. Ne-a prezentat ambele variante pentru acest stadiu: orhiectomie sau tratament hormonal. Recomandarea lui a fost orhiectomia pentru ca: tratamentul medicamentuos are mai multe efecte adverse decat orhiectomia; in general pacientii cu orhiectomie au "mers" mai bine decat cei cu tratament medicamentuos; tratamentul medicamentuos, desi e compensat 100% putem intampina probleme in a-l obtine gratuit, caz in care ar costa aproape 1000 RON. In acest punct nu mai era timp de investigatii suplimentare, de stadiere, de amanare pe motiv ca vrem si parerea unui oncolog. Am ales orhiectomia. Cam acesta este firul evenimentelor de pana acum. Citeam pe un forum din SUA, pe un caz asemanator cu al tatalui meu, toate investigatiile si analizele necesare stadierii TNM au durat 10 zile. La noi, dupa 4 luni de incercari mi-am luat adio de la stadiere - mai bine nu stiam despre ea. Cred ca daca mai luptam pentru aceasta stadiere inca vre-o 2-3 luni o puteam obtine de la autopsie. Sfatul meu pentru cei care citesc acest forum este: SA SE INCEAPA TRATAMENTUL MEDICAMENTUOS CAT MAI REPEDE. Astfel veti evita problemele datorate amanarilor neprevazute care in Romania sunt foarte frecvente. Chiar daca veti face prostatectomie sau radioterapie, tratamentul medicamentuos nu va incurca cu nimic, ba dimpotriva, am citit ca tratamentul medicamentuos reduce dimensiunile prostatei cu pana la o treime, deci va va ajuta la prostatectomie sau radioterapie. Astept parerile / reactiile voastre. |
|
22-04-2011, 01:13:18 de către RaulDuke parerea mea este ca un urolog va fi mereu ingradit si marginit cand va fi confruntat cu evaluarea unui caz de cancer, si de asta cred ca trebuia sa vezi un oncolog concomitent cu urologul, si poate chiar inainte de orhiectomie. fara indoiala ca un medic care se respecta DA O STADIALIZARE TNM unui cancer, caci altfel e la fel de lipsit de profesionalism ca si mancatul literelor din cuvintele care formeaza diagnosticul. faptul ca la peste 50 PSA un cancer de prostata s-ar considera metastatic mi se pare cel putin indoielnic. faptul ca nu s-a exclus existenta metastazelor si ca nu s-a pus un stadiu TNM este o piedica majora in fata alegerii celui mai bun tratament. faptul ca s-au folosit scuze puerile pentru nerecomandarea iradierii intr-un caz potential nemetastatic mi se pare o abatere grava de la standardul romanesc care e intocmit chiar de cel mai mare urolog din tara. faptul ca ia casodex dupa orhiectomie mi se pare un fel de frectie la picior de plastic. Zometa nu se face fara evidentierea sau macar suspiciunea inalta de metastaze osoase, altfel are si el efectele lui adverse. concluzie: multe abateri de la standard si chiar potentiale erori, date de faptul ca nu ai consultat si un oncolog bun. chirurgul, repet, stie bine sa taie si sa coasa, e un tehnician excelent, dar lui trebuie sa ii spui cand si ce are de operat, operatia fiind doar una din multele felii posibile in cazul unui cancer. bafta oarba in continuare! sa ne mai scrii ! |
|
21-04-2011, 00:10:18 de către marin111 Buna amalia66. Sunt intr-o situatie relativ asemanatoare cu a ta. Tatal meu, 63 ani, a fost diagnosticat cu cancer la prostata (ADKP), scor gleason 8 (4+4), psa 107. Stadierea TNM nu a fost precizata de nici unul din cei doi medici urologi care l-au investigat pe tatal meu. Nici tomografia si nici scintigrafia nu au identificat metastaze, dar nici nu au exclus in totalitate existenta acestora. La ultimul control medicul urolog a zis ca tumoarea este mare si ca este foarte posibil sa fi depasit capsula prostatica (invazie/extensie locala). A recomandat castrarea (orhiectomie) si pe 14 aprilie tatal meu a fost operat. Acum, la cateva zile dupa operatie, tatal meu se simte relativ bine. Singurul tratament pe care l-a primit este Casodex 50mg o pastila pe zi. La externare am intrebat medicul urolog despre tratamentul pentru oase. A zis ca inca nu este cazul, dar nu m-a convins - unii medici prescriu Zometa chiar daca nu sunt metastaze osoase tocmai pentru ca acest medicament intareste sistemul osos si-l apara de aparitia metastazelor. Oricum, medicul urolog a tinut sa precizeze ca prescrierea tratamentului trebuie facuta de catre medicul oncolog. Nu am fost la nici un medic oncolog pana acum dar va trebui sa o facem cat mai curand. Referitor la intrebarile tale, din cate am citit pe acest forum si pe altele, Zometa este cel mai des folosit in tratamentul metastazelor osoase. Despre regimul alimentar pentru cancerul de prostata am citit cateva variante dar concluziile sunt cam aceleasi: - alimente care fac bine: legume si fructe crescute intr-un mediu cat mai natural (de la tarani) si consumate proaspete (neprocesate) - cele mai indicate: nuci, seminte de dovleac uscate, salata, brocoli, varza alba si mai ales cea rosie, pepenele rosu, rosiile (singurele legume care sunt considerate chiar mai bune daca sunt procesate sub forma de suc de rosii sau bulion dar fara conservant), strugurii negrii, mure, zmeura (fructele si legumele cat mai colorate), portocale, mere, uleiul de masline, painea neagra; - alimente care NU fac bine: carnea grasa, carnea tocata, mezelurile, uleiul de floareasoarelui (in general grasimile animale si vegetale si chiar produsele pe baza de lapte nedegresat), dulciurile, alimentele sarate, alimentele condimentate. In cazul tatalui meu sper sa nu fie in stadiu metastatic, desi am citit undeva ca daca PSA-ul este peste 50 se considera ca fiind in stadiu metastatic. Voi ce parere aveti? Chiar mai sper ca, in urma orhiectomiei si a tratamentului, tumoarea sa regreseze si poate chiar sa devina operabila. As fi luat in calcul si radioterapia care in alte tari da rezultate foarte bune, dar am inteles de la medicul urolog ca in Romania nu e o solutie viabila: tehnologia este veche si probabil nici medici radioterapeuti buni nu prea avem. Astept parerile si sugestiile voastre pe cazul tatalui meu, si/sau experiente ale voastre din cazuri similare. Amalia66 asteptam vesti. Multa sanatate tuturor si Paste fericit. |
|
19-04-2011, 11:38:39 de către RaulDuke oncologii nu se ocupa cu regimuri si diete pentru ca acestea nu s-a dovedit ca imbunatatesc supravietuirea sau calitatea vietii. de fapt de multe ori scad calitatea vietii. iradierea se poate face pe zonele dureroase si chiar are efect. de asemenea probabil ca medicul ii va recomanda si un tratament cu un medicament din clasa bifosfonatilor, cele mai bune studii le are Zometa dintre astea. acest medicament impiedica remodelarea osoasa si progresia metastazelor osoase. in cazul metastazelor osoase multiple, simptomatice, mai exista un tratament care din pacate nu e disponibil in romania, cel putin din cate stiu eu. el totusi este standard in situatia asta, in tari cum ar fi USA. acesta consta in injectarea de izotopi radioactivi in sangele pacientului. suna groaznic dar de fapt efectele secundare sunt mai mici decat in cazul citostaticelor, iar rezultatele sunt superioare iradierii prin fascicul extern in ce priveste controlul aparitiei de noi zone dureroase si controlul durerii a mai multor situsuri dureroase simultan, lucruri pe care iradierea clasica nu le poate face. totusi daca il iei pe doctor cu asemenea chestii e posibil sa nu fi auzit de asa ceva si sa sa enerveze, macar putin :D dar fa-i o surpriza totusi, mai ales daca e oncolog sau radioterapeut :) mult noroc! sa ne scrii ! |
|
19-04-2011, 11:23:21 de către amalia66 tata s-a operat si se simte foarte bine; tonusul si moralul sunt foarte bune; acum va trebui sa vedem unde vom incepe si cine ne va stabili tratamentul in continuare... inainte de operatie, i s-a recomandat radioterapie, 2 saptamani pentru coloana vertebrala; metastazele lui osoase sunt multiple coloana, bazin, coaste, cap insa nu are decat mici dureri de spate... As dori sa stiu mai multe despre tratamentele pentru metastaze osoase ca sa stiu ce intrebari sa-i pun dr...si sa stiu ce sa-i explic tatalui meu ; Vreau sa stiu de asemenea daca din regimul alimetar trebuie scoasa carnea si in ce consta acest regim alimentar.. |
|
11-04-2011, 19:42:48 de către RaulDuke in definitiv e decizia lui. numai sa fie bine informat! |
|
11-04-2011, 15:19:53 de către amalia66 Din pacate tatal meu este convins ca prin operatie va scapa ceea ce nu prea este adevarat. Are ff mare incredere in urolog. Voi incerca sa-i explic ce se va intampla... si-l voi lasa sa aleaga...L-a vazut deja un oncolog si va merge si la altul... |
|
07-04-2011, 10:34:50 de către RaulDuke e foarte clara treaba: standardul de tratament in cazul tatalui tau consta in CASTRARE. asta, dpdv al urologului, consta in indepartarea chirurgicala a testiculelor, pentru ca ele secreta niste hormoni care stimuleaza cresterea tumorii de prostata. este "standardul de aur" in aceasta boala. totusi lucrurile astea trebuiau sa va fie destul de clare in momentul in care vi s-a propus asa ceva si ati mai fost si programat. nu cred ca tatal tau vrea sa se trezesca din operatie fara testicule, fara sa fi stiut dinainte. alta problema e ca pe el ar trebui sa-l vada si un medic ONCOLOG, pentru ca, asta doar ca sa stii tu, sunt si alternative NECHIRURGICALE la aceasta castrare chirurgicala, indicate in cazul tatalui tau. |
|
06-04-2011, 22:53:47 de către amalia66 Am uitat PSA-ul ; PSA total 125; PSA free15, 6 |
|
Cancer esofagian |
07-09-2011, 17:51:28 de către dana_dragutza23
Subiect: Cancer esofagian
condoleante monica s-a dus intr-un loc mai bun fara durere Dumnezeu sa-l ierte |
|
Cancer esofagian |
07-09-2011, 17:48:41 de către dana_dragutza23
buna trebuie neaparat sa vorbiti cu doctorul chilurg despre sonda gastrica daca va ganditi sa o montati in primul rand va spun caci curge foarte rau si sotul meu are montata o sonda si este foarte greu curge lichid si sta cu pampars am uitat sotul meu are cancer eso-gastric st. 4 cu metastaze la ambii plamani |
|
Cancer esofagian |
03-09-2011, 14:56:47 de către riciu
condoleante monica si marissa1979 !! imi pare f rau, sincer !! nu exista cuvinte pe care as putea sa vi le spun in aceste situatii, stiu din proprie experienta ! au trecut 4 luni de cand tati a parasit aceasta lume si refuz sa vb de el la trecut, il simt cu noi tot timpul insa mi-e groaznic de dor de el, as da orice sa-i mai aud vocea odata !!! marissa1979, tatal meu a murit intr-un mod cumplit, nu pot sa uit acea imagine !! nu ne asteptam sa se intample asa, dar.cuvintele sunt de prisos !! d-zeu sa-i ocroteasca acolo sus si sa-i aiba in paza !!! |
|
Cancer esofagian |
02-09-2011, 11:58:26 de către marissa1979
si tatal meu s-a dus, probabil intr-o lume mai buna...pe 23 august, la fix 3 luni de la aflarea diagnosticului, pe 23 mai; nu pot sa cred ca este adevarat, ca nu mai este cu noi; nu pot sa trec peste asta, il vad tot timpul langa mine si ma rog la Dumnezeu sa aiba grija de sufletul lui in fiecare secunda! Este foarte greu.numai cand ma gandesc la modul in care ne-a parasit.a refuzat sa mai lupte... |
|
Cancer esofagian |
21-07-2011, 14:40:47 de către marissa1979
Condoleante, Monica! Sincere regrete pentru pierderea suferita! Nu stiu ce altceva sa mai zic, Dumnezeu sa-l odihneasca si sa-l aiba in paza! |
|
Cancer esofagian |
21-07-2011, 11:38:36 de către Monica I
Inevitabilul s-a produs !Pe data de 28 Iunie 2011 la ora 22:00 tata a murit ! M-am simtit datoare sa va instiintez de acest fapt. Va multumesc pentru sfaturile si gandurile voastre. Si ca o coincidenta stranie adaug numai urmatoarele : Tata s-a nascut pe 28 Ianuarie, a fost dignosticat pe 28 Februarie si a murit pe data de 28 Iunie ! |
|
Cancer esofagian |
27-06-2011, 16:39:41 de către marissa1979
pentru Monica I: imi pare rau pentru situatia grea prin care treci tu si familia ta, in special tatal tau; si tatal meu are aceeasi problema; sa ne intareasca Dumnezeu sa trecem cu bine peste asta. Legat de dificultatile la inghitire, noi am optat pentru alternativa acelui tub in stomac (care ni s-a parut traumatizant psihic) si am ales montarea endoscopica a unui stent autoexpandabil care-i tine esofagul dilatat si poate manca. Costul acestuia este cam ridicat, in jur de 5000 lei, dar, pentru a-i fi lui mai bine...orice sacrificiu am fost si suntem in stare sa facem. Mai departe, asteptam sa incepem chimioterapia dupa ce trec durerile provocate de montarea acestui dispozitiv (nu am spus ca nu este dureros, iar interventia a avut loc pe 16 iunie). Echipa care a efecuat interventia se afla la spitalul Floreasca din Bucuresti, condusa de dl. dr. Gabriel Constantinescu, o echipa extraordinara. Multumim din suflet! |
|
Cancer esofagian |
07-04-2011, 11:22:03 de către RaulDuke
oricand! cel mai bun lucru este sa ceri pareri de la medici vorbind fata in fata cu ei. eu sunt medic si chiar oncolog, dar valoarea "consultatiilor" pe internet este foarte redusa.totusi tatal tau are o boala pentru care nu exista speranta de vindecare, trebuie sa iei act de chestia asta, pentru ca el deja face asta, pot sa te asigur. are 77 de ani de viata in spate, cu bune cu rele. moartea e un lucru cat se poate de normal iar faptul ca stii cand si chiar cum o sa se produca (chiar si numai in linii mari) este un privilegiu, daca stai sa reflectezi bine. unde se mai poate umbla, in cazul tatalui tau, este la capitolul "suferinta". aici poate fi ajutat. iti urez mult succes si celeritate ! si tie si tatalui tau ! |
|
Cancer esofagian |
07-04-2011, 11:13:41 de către Monica I
Va multumesc enorm pentru raspunsuri.Pentru RaulDuke: Eu personal daca as suferi de o boala letala, daca pot supne asa ceva nici nu as concepe sa nu stiu despre ce este vorba. E adevarat ca as fi socata, deprimata si toate starile ulterioare, dar as vrea sa stiu pentru a putea lua decizii pe care nu am avut nevoie sa le iau sau sa-mi aranjez restul vietii fara a lasa probleme pe care sa le rezolva altii mai tarziu. Toti medicii pe care i-am intrebat inclusiv medicul oncolog ne-au spus ca ar fi mai bine sa nu-i spunem tatalui meu ce are ! Pentru noi este cumplita perioada asta : asteptarea sa se intample ceva !!! Si asa ma gandesc ca in momentul in care tata ar afla ce are pe langa faptul ca sufera dureri si toate cele cred ca starea de asteptare l-ar termina mult mai repede. Asa macar (cred eu) chiar daca sa zicem ca el "stie in sinea lui" macar mai are o speranta (daca se poate numi asa) ca "poate nu e chiar ceea ce banuiesc". Ma rog... O sa mai mergem zilele astea si la un alt oncolog si poate vom putea obtine si o alta parere care sa-l ajute intr-un fel mai bine. Inca o data va multumesc pentru raspunsuri. |
|
Cancer esofagian |
07-04-2011, 10:53:00 de către RaulDuke
buna, monica! imi pare rau pt. tatal tau.din pacate, chiar daca nimeni nu poate stii exact cat o sa mai traiasca tatal tau, speranta medie de viata in cazul lui este undeva pe acolo, de ordinul lunilor. intr-adevar nu exista o solutie de vindecare. tot ce se poate face este ameliorarea suferintelor. pentru asta trebuie sa stie ce are, sa inteleaga de ce se simte din ce in ce mai rau, nu doar sa constate asta orbecaind prin necunoastere, caci, daca te pui in situatia lui, vei vedea repede ca asta e o sursa enorma de tulburare. totusi sa-i spui ce are nu e treaba ta, ci a medicilor, e drept. insa din proprie experienta iti zic ca bolnavii terminali de cancer inteleg si accepta MULT MAI REPEDE ce li se intampla, decatapropiatii lor. intr-adevar cel mai bun lucru pentru el, in cazul in care poate suporta o operatie, este sa i se puna un tub (chirurgical) din stomac direct la piele, prin care sa se poata hrani. durerea poate fi manageriata cu medicamente specifice. treaba cu perfuziile este o gogoritza, nu stiu care e motivul pentru care ti-a zis cineva asa ceva, dar nu suna rezonabil dpdv medical. poate daca tatal tau are multe alte boli asociate, foarte grave... dar nici asa. trebuie sa-l duci la medic, daca se poate la oncolog, chirurg, si apoi sa-l iei in evidenta intr-un serviciu de ingrijire paliativa/terminala. exista si servicii care pun la dispozitie cadre medicale pentru ingrijire la domiciliu. intreaba oncologul pentru asa ceva! orice asigurat bolnav de cancer avansat are dreptul la 90 de zile pe an de asa ceva gratis. |
|
Cancer esofagian |
07-04-2011, 10:31:38 de către Tiana81
Buna ziua, imi pare rau ca treceti prin momente atat de grele. Alimentatia in situatii precum cele de fata se poate face, din cate stiu eu, printr-o sonda introdusa in stomac. Ar trebui sa va adresati unui chirurg generalist. Multa santatae si putere! |
|
leucoplazie-cancer bucal? |
11-04-2011, 21:32:59 de către RaulDuke
Subiect: leucoplazie-cancer bucal?
ma tem ca termenul de "imprevizibil" spune exact asta: nu se pot face predictii; conditiile pot fi doar banuite, si anume daca persista iritantii la nivel local: fumatul, uscaciunea gurii, noxe, acizi, baze, etc. de asemenea si deficitul de betacaroten pare sa contribuie la intretinerea acestei leziuni.despre faza... nu te afli in nici o faza, boala asta nu prea e impartita in faze. tot ce poti sa faci este sa umbli la factorii pe care i-am mentionat eu si sa te evaluezi periodic la medic, fie el un generalist cu experienta, dermatolog, oncolog, BMF-ist sau altele. in caz de modificare a aspectului exterior, se impune biopsierea si studiul anatomopatologic. inafara de lucrurile astea, stai totusi linistita! nu trebuie sa traiesti cu frica. mult noroc! |
|
11-04-2011, 21:20:34 de către evelyne
multumesc ptr raspuns. E greu de crezut ca nu exista un tratament ptr aceasta afectiune astfel incit sa nu degenereze in cancer. Nu exista nici macar o metoda ptr a depista in ce faza sunt?In cit timp poate evolua imprevizibil sau in ce conditii? |
|
03-04-2011, 19:44:12 de către RaulDuke
Leucoplakia orala (nu leucoplazia) este o situatie care apare la cam 1% din populatie, deci e destul de frecventa, mai degraba la barbati, considerata leziune "premaligna" deci cu risc de a se transforma in cancer de undeva intre 0, 6 si 20% (conform medscape). nu se cunoaste cauza, dar factorii favorizanti par a fi iritantii mucoasei bucale pe un fond de deficit vitaminic si mai ales fumatul. ca atare, imi pare rau, trebuie sa renunti complet la fumat. conform literaturii ti-ar fi foarte util untratament cu betacaroten. de asemenea este recomandata supravegherea constanta a leziunii respective, cu poze, daca se poate, spre a se vedea evolutia ei si biopsierea imediata a oricarei modificari suspecte ca ar putea fi cancer. pentru toate astea pastreaza o legatura stransa cu medicul tau, fie el dermatolog sau oncolog, desi, cum am zis, leucoplakia e o leziune PREcanceroasa, nu e cancer in sine.evolutia ei este imprevizibila, cum am descris, de asta trebuie tinuta sub supraveghere. in rest nu ai de ce sa te ingrijorezi momenant. repet: lasa-te complet de fumat, incearca betacaroten si dispensarizeaza-te regulat ! mult succes ! |
|
Cancer la limba.. rog o lista a clinicilor specializate in Radioterapie |
07-07-2011, 08:49:13 de către ancadragoman Va multumesc pentru raspunsul prompt.Ma gandeam la ceva alternativ care sa reduca din efectele radioterapiei si a chimioterapiei cum ar fii greata. O sa va scriu exact ce scria pe foaia data in urma biopsiei si imi cer scuze pentru eventualele greseli(nu prea am inteles scrisul). Carcinom scuamos necheratizat diferentiat in vecinatatea tesutului muscular striat, parti de 2cm de necroza si invazie perineurala. Peretele rinofaringe prezentand neoplazice maligne de carcinom scuamos necheratizat. Glanda submentoniera fara modificari macro si microscopice. Limita de reactie in invelisul tumoral. Rinofaringo ganglioni latero cervicali drepti cu receptori sinusali fara pereti de metastaze. Iar pe biletul de trimitere la radioterapie scria " neoplasm orofaringial drept operat E3 /N2b/Mo" Va multumesc. |
|
06-07-2011, 21:36:24 de către RaulDuke ce nevoie are de tratament alternativ, atata timp cat ce face acum este STANDARD ? nu pot emite variante despre prognostic, pentru ca nu am suficiente date despre diagnostic si stadiu. nu inteleg ce vrei sa spui cu gradul 4. de asemenea este imposibil de spus de ce respira foarte greu, cauzele pot fi multiple. nu pot suplini un consult medical prin discutiile acestea pe internet. daca tumoarea a fost mica, fara adenopatii si fara metastaze, sansele de vindecare sunt bunicele, desi de multe ori se intampla ca oamenii cu astfel de cancere sa se reimbolnaveasca sau sa recidiveze... totusi, mult succes! |
|
06-07-2011, 10:11:16 de către ancadragoman si tatal meu a fost diagnosticat cu cancer la limba, operat si indepartata tumoara.Acum face radioterapie si chimioterapie.In urma biopsiei a rezultat ca este gradul 4 fara metastaze si fara sa ajunga la ganglioni. Ne recomandati ceva tratament alternativ?El are tub de alimentare in stomac si in ultimele zile respira f greu, ce putem face sa ii usuram traba asta?Poate sa fie de la radioterapie?Ce sanse de viata are?Va multumesc |
|
03-04-2011, 15:56:38 de către RaulDuke radioterapia consta in iradierea zonei bolnave cu o raza, probabil in cazul tatalui tau din exterior. pacientul e pus pe o masa, se fac niste radiografii, se marcheaza zona, se analizeaza pozitia, etc. si un aparat care e ghidat cu laser proiecteaza o raza cu radiatie ionizanta in zona cu tumoarea, care distruge celulele tumorale. asta se face timp de mai multe zile la rand. este o metoda foarte obisnuita de tratament, mai ales in cazul bolii tatalui tau, care se combina de obicei cu operatia. complicatiile tratamentului radioterapeutic vor fi de genul dificultati la inghitire, la vorbire, gura uscata, cicatrizari locale date de iradiere, inflamatii ale gurii, etc. cu privire la "sanse" sau prognostic nu iti pot spune foarte multe pentru ca ai furnizat prea putine date cu privire la stadiul bolii, diagnosticul anatomopatologic (la microscop) etc. faptul ca are 45 de ani e un lucru pozitiv pentru ca il face mai rezistent la tratament. global vorbind, cancerul de baza de limba are o rata de supravietuire MEDIE la 5 ani, cu tratament, in jurul a 50-60%, cu mentiunea ca variaza mult in functie de stadiul initial. nu se pot face predictii sigure referitor la un singur caz. sper sa intelegi ce am scris eu pe aici si sa-ti fie de ajutor. mult noroc in continuare! |
|
01-04-2011, 23:17:24 de către BoGdAnRaX Si as mai vrea sa stiu in ce consta Radioterapia si care sunt riscurile acestui procedeu. Varsta tatalui meu este de 45 ani(daca are vreo relevanta). Mai cunoasteti astfel de cazuri? S`au rezolvat? Sunt nerabdator sa aflu un raspuns de la o persoana competenta. O seara frumoasa in continuare! |
|
Carcinom scuamos necheratinizant |
27-09-2011, 16:20:57 de către laurastoenescu
Subiect: Carcinom scuamos necheratinizant
Buna ziua, Ana Rodica si celorlalte, AM citit mai cu atentie postul asta si treaba cu febra mie nu imi suna bine! Sper sa se fi rezolvat pana acum problema cu febra si sa te simti atat de bine, ca si mine :) Am fost cu rezultatul HP la dr chirurg, mi-a spus ca totul e ok, nu am nici un nodul afectat, si sunt ok. In Decembrie ma intorc la consult si atunci imi va da si ceva hormoni...pt ca am intrat la menopauza la 23 ani...si vor trebui subtituiti. Nu mi-a dat de azi, pt ca nu sunt inca vindecata si a considerat ca e mai bine sa imi dea in Decembrie. Ma simt foarte bine, sunt activa...nu am facut febra ( in general febra, mai ales febra mica( pana in 38) indica o infectie in corp, din cate stiu eu - acum daca au spus alti medici ca e normal, nu ii contrazic_. Iti doresc tot binele din lume, multa sanatate...si zile cat mai reusite! Pupici pentru toata lumea! |
|
08-09-2011, 06:54:30 de către ana-rodica
Buna ziua, eu am fost operata pe 11 iulie la Cluj, mi-am revenit foarte greu, toata lumea spune ca din cauza radioterapiei, oricum si acum mai fac febra. Am fost la trei chirurgi pana acuma si chiar aseara am fost la ginecolog, toti au spus ca este normal ceea ce mi se intampla. Dar pana cand o duc tot asa? De multe ori fac 39 grade C si asta ma oboseste foarte tare. In rest ma simt bine. Sanatate multa iti doresc si tie ! |
|
06-09-2011, 13:56:23 de către laurastoenescu
Buna ziua, Ana Rodica, nu am mai scris in acest topic, e adevarat, dar am gasit un alt topic, la fetele histerectomiate deja..si acolo mi-am continuat povestea :). Am facut operatia pe 5 august, a decurs bine..a fost extrem de dureros dupa..dar slava Domnului, am o luna de zile si sunt foarte bine. Cand ai fost operata si unde? Iti doresc recuperare rapida, sanatate si succes! |
|
21-08-2011, 10:32:15 de către ana-rodica
Buna ziua!Am citit tot ce este legat de Laura si brusc nu mai apare din 24.06.2011. Si eu am fost diagnosticata cu aceeas boala si aproximativ in aceeas perioada. Intre timp m-am operat iar acum incet, incet imi revin. Astept vesti de la Laura! Sanatate maxima la toata lumea! |
|
11-07-2011, 15:50:46 de către maria anton11
Buna LAURACe -ai mai facut, ? Ce decizie ai luat? Eu maine merg la control totul a fost bine pana acum, dar de cand mi-am facut implant dentar au inceput sa mi se umfle picioarele nu stiu daca este vreo legatura intre histerectomie si implant o sa vad maine ce o sa-mi spuna medicul. Sanatate! |
|
24-06-2011, 00:20:33 de către laurastoenescu
Buna seara, Maria, Da, am cerut azi parerea unui medic chirurg, nu stiu cat de cunoscut este pentru oncologie, dar este cunoscut ca si chirurg. Evident, mi-a confirmat ca trebuie facuta histerectomia totala, si mi-a explicat ca trebuiesc scosi cel putin 10 ganglioni pelvini si analizati la patologie...etc, am reust sa am o discutie de 40 minute, asa cum ar fi trebuit sa am de la inceput. Nici el nu a inteles de unde au scos medicii mei ca am stadiul II B, cand pe tomografie era clar trecut T1N0M0...si imi zicea ca ii pare rau ca am facut degeaba citostatice, ca el nu mi-ar fi facut decat maxim o sedinta, nu 5. Asta presupun ca tine de fiecare medic, e decizia oricarui om de a proceda in un fel sau altul. NU mai stiu ce sa cred, sunt mai ametita decat eram..dar cred ca operatia o voi face tot la IOB, pt ca la particular m-ar duce cam la 2000 E, si evident, nu ii am. Mi-a mai recomandat un RMN pe care sper sa il fac maine, si ma va examina si ginecologic, sa vada...nu stiu ce sa aleg...si ramane de vazut ce iese la RMN. Cica mi-ar fi trebuit un RMN in loc de CT de la inceput.dar sunt multe de spus la capitolul " ce-ar fi trebuit sa fac".cam atat deocamdata, revin cu noutati curand. Multumesc de intrebare si multa sanatate! |
|
23-06-2011, 11:02:26 de către maria anton11
Buna Laura, Ce mai faci? Cum te mai simti? Ai mai cerut parerea altui medic? |
|
17-06-2011, 14:04:08 de către laurastoenescu
Buna ziua, Multumesc din suflet pt mesaj, este scris din suflet si ma linisteste putin..doar putin... Toti prietenii au incercat sa ma ajute si sa ma faca sa inteleg ca si boala mea si toata viata mea este dorinta lui Dumnezeu si ca ar fi bine sa fiu putin mai blanda si mai credincioasa..nimic rau in asta , numai ca sunt foarte revoltata perioada asta si putin derutata, este cam mult pt mine tot ce se intampla, dupa ce am trecut si prin decesul tatalui, care m-a marcat nespus de mult...dar poate voi reveni curand la ganduri mai bune si o sa am incredere ca moi vindeca, din dorinta lui Dumnezeu. Apreciez ff mult gestul si mesajul lui NIkki, ca si mesajele celorlalti, care au incercat sa ma faca sa trec mai usor peste boala, tratament, si altele, sunteti niste oameni exceptionali si sunt convinsa ca va va rasplati Cel de Sus. MUlta sanatate tuturor si toate cele bune! |
|
16-06-2011, 22:58:34 de către NikkyTM
Buna seara tuturor.un mic detaliu pentru Laura. si sotul meu este depistat cu carcinom scuamo-celular nekeratinizat G2 etc. in aug.2009. tumora este de cavum, deci inoperabila, a facut radio 35 de sedinte si 6 serii de cispaltin, iar la 10 luni tumora, care fusese stransa din cauza cobaltului, sa se mareasca la 6, 5 cm. motivul pentru care va scriu este urmatorul : Luara a scris ca a batut-o Dumnezeu. Dumnezeu nu bate pe nimeni. Eu am doi baieti. INDIFERENT ce-ar face oricare dintre ei, ce ar alege in viata, cu ce sar ocupa, nimic nu m-ar face sa-i iubesc mai putin. cat despre " a bate", daca baietii mei ar face ceva care nu este dupa placul meu, dupa voia mea, nu le-as rupe mainile, nu le-as injecta un virus letal, ci m-as ruga pentru ei, as trasari de emotie de ce-ar putea pati, m-as ruga lui Dumnezeu sa le poarte El de grija. Dumnezeu sufera asa cum sufera o mama sau un tata cand copilul lui neascultator, "face buba", si asa cum parintii nu dorm de griji cand are o banala febra, asa Dumnezeu sufera alaturi de copiii Lui. increde-te in Dumnezeu, Laura, caci El vede suferinta " copilei " Lui si nu o pedepseste, ci pregateste calea de a iesi din boala. as vrea sa pot vb cu tine sau cu oricine altcineva, va pot scana RMN-urile sotului meu ca dovada. numai puterea lui Dumnezeu si dragostea Lui fata de copiii Lui il tine pe sotul meu in viata, cand terapia nu l-a ajutat si l-au refuzat 5 medici sa-l opereze, printre care un chirurg de cavum din Budapesta. va doresc multa sanatate tuturor si vreau sa va spun, ca parere personala ca incercarile vin numai peste oamenii credinciosi. |
|
15-06-2011, 06:34:28 de către maria anton11
Buna LauraImi pare rau pentru tine, esti foarte tanara totusi mai ai timp sa mai ceri parea si altui medic, este groaznic sa intri la menopauza de la 23 ani, dar prioritate este sa te vindeci, acum mai toti medici opteaza pentru histerectomie. Meriti felicitari si incurajari ca ai putut sa termini tot tratamentul ca nu a fost usor de suportat. Mult noroc in continuare si multa multa sanatate. |
|
14-06-2011, 23:45:55 de către laurastoenescu
Mda, am sa incerc sa imi pastrez optimismul, desi mi s-a cam taiat avantul si azi am fost prost-dispusa ..dar nu am incotro, am sa accept varianta operatiei radicale si asta e...Ce problema are mama dvs? Sanatate si succes. |
|
14-06-2011, 23:35:08 de către aralex
am fost si eu cu mama azi la IOB...si m-am ingrozit de ce am vazut pe-acolo...desi e greu de acceptat, parerea mea este sa faci tot ce este posibil sa te vindeci; trebuie sa fie prioritatea ta nr. 1 acum |
|
14-06-2011, 19:11:20 de către laurastoenescu
VA multumesc frumos pentru incurajari, e placut sa stii ca niste oameni cu suflet iti fac niste urari sincere, va multumesc ! Am sa m mai cer pareri, doar asa..pentru linistea mea, darprobabil tot acelasi raspuns il voi primi... Mult succes si toate cele bune ! Sanatate! |
|
14-06-2011, 16:07:47 de către RaulDuke
imi pare rau sa aud ce ti se intampla, dar este ceva cu totul si cu totul obisnuit atunci cand se practica o IRADIERE pe pelvis. nu exista alternativa practic. ce e rau e ca nu ti s-a spus de asta dinainte, daca intr-adevar acesta este cazul.totusi cel putin poti spera ca te vei vindeca de o boala cum este cancerul si pentru asta meriti felicitari si incurajari ! mult noroc si in continuare ! |
|
14-06-2011, 15:15:05 de către verticala
lauraeste foarte posibil sa aibe dreptate doctorul tau, dar te rog, mai consulta si altii, opiniile pot sa difere, nu sunt nici ei atotputernici sa stie din prima... macar stii ca ai facut tot ce se putea in directia asta daca verdictul este acelasi, nu dispera, e greu sa-ti explic dar intr-un fel lucrurile care ni se intampla au un rost si cand ni se inchide o usa ni se deschide o fereastra... imi imaginez ca e greu acum si nu vezi decat usa, dar crede-ma, crede-ma exista si o fereastra tu trebuie doar sa tii ochii deschisi si o sa o vezi :) iti pumnii sa fie bine! |
|
14-06-2011, 14:00:32 de către laurastoenescu
BUna ziua, Am consultat azi medicul chirurg de la IOB si s-a stabilit operatia pentru 3 august.va fi histerectomie totala...deja colul s-a inchis, nu o sa mai am menstruatie , un ovar sau ovarele ( nu am inteles exact), sunt afectate de la raze..si astea sunt repercursiunile...nu o sa am copii si o sa intru la menopauza de la 23 ani. M-a batut D-zeu de-a binelea...asta e... SUcces. |
|
09-06-2011, 15:27:55 de către laurastoenescu
Multumesc aralex pt raspuns, am citit si despre dr Blidaru, da, este un medic bun dupa parerile altora, eu nu`l cunosc deloc.si da, ai dreptate...nu pot fugi cu dosarul de la unul la altul...maine am sa discut cu radioterapeutul..care ma va trimite probabil inapoi la medicul chirurg cu care am discutat prima oara...dna Nicolaescu..nu stiu daca este ff cunoscuta, dar...imi stie problema. Multumesc inca o data pt raspuns si pt recomandare. Am sa incerc sa vad cum e mai bine... Sanatate! |
|
09-06-2011, 15:24:38 de către aralex
Un chirurg foarte bun la IOB este prof. Blidaru. Nu este foarte comunicativ dar opereaza exceptional. Este intr-adevar foarte ocupat dar parerea mea este ca merita. Acum, daca tu ai deja dosar la alt medic chirurg, nu cred ca poti "migra" in acelasi spital...e legat de etica lor. |
|
06-06-2011, 11:02:04 de către maria anton11
Laura, si eu am sperat ca nu o sa mai fie nevoie de operatie chiar ma simteam bine nu vroiam sa merg la spital dar sotul meu m-a dus fortat.Sa nu faci vreo prostie sa nu mergi sa te operezi ca imediat se extinde peste tot mai putin de indurat si trece totul o sa uiti ca ai avut acest diagnostic.Stiu ca este durerosa ultima aplicatie, mie mi-a spus medicul la ultima aplicati ca am un col foarte curat si l-am intrebat daca mai este cazul de operatie si mi-a raspuns este alegerea mea daca vrei sa mai traiesti.totusi sfatul meu dute pana la spitalul militar ca sunt foarte buni doctori acolo zilnic se opereaza de cancer col si nu te refuza este foarte aglomerat dimineata pana la 9 cand intra medici in operatie. Mult noroc marti sa treci cu bine peste ultimul examen si multa sanatate. |
|
05-06-2011, 11:39:38 de către laurastoenescu
Multumesc din suflet, poate am sa incerc la Spitalul Militar, stiu ca acolo a fost operat si tatal meu, la neurochirurgie, si da, am dat de medici comunicativi si exceptionali.acum ramane de vazut, nu sunt decisa legat de operatie. Eu sper ca printr-o minune sa mi se spuna ca nu mai e nevoie de o operatie in adevaratul sens al cuvantului... ci doar de o mica interventie cumva..dar nah, sper si eu. Am sa astept 2 saptamani dupa ziua de marti, de la aplicatie, ca mai am una poimaine, si apoi caut cabinete si pareri. Sincer, mi-e groaza doar de valvele alea uriase, in rest, chiar vreau sa cer cel putin 2-3 pareri. MUltumesc de recomandari, am sa incerc. Sper ca te simti bine si totul e ok. Multa sanatate! |
|
04-06-2011, 17:08:10 de către maria anton11
LauraEu sunt operata de Dna Serban Mariana la spitalul militar central poti incerca sa te duci pana acolo sa intrebi daca te poate opera este un medic foarte bun de fapt toti sunt buni pe sectia de ginecologie Nicodim Ovidiu, Niculescu Nicolae Bogdan Panaite si mai este unul mai glumet nu-l cunosc bine. Daca vrei iti pot da nr de tel al dnei Doctor sau adresa de la cabinet sa te duci acolo sa vorbesti din timp ca sa iti faca programare pentru operatie ca este foarte aglomerata asadar este decizia ta unde te operezi pe cine alegi.Poate mai primesti alte recomandari dar daca ai ajunge la dna Serban ar fi nemaipomenit este un super medic, draguta, comunicativa asa ca vezi ce faci. |
|
03-06-2011, 22:19:14 de către laurastoenescu
Multumesc si ma bucur ca te tratezi acum.NU fi speriata, ca nu o sa fie rau.Ma gandeam sa intreb si eu lumea cunoscatoare...in caz ca voi avea de ales, pe mana carui medic ONCOGINECOLOG CHIRURG sa ma las? Aveti recomandari serioase? Am timp cateva saptamani sa iau o decizie...am fost consultata de dna dr. Nicolaescu Raluca, de la IOB, si dansa m-a trimis fara discutie la raze...am inteles ca tot dansa este cea care opereaza pe acolo, dar sincer nu mi-a placut cum m-a tratat initial, ca medic-pacient, ma lua putin peste picior..ma gandesc ca o fi profesionista ca medic chirurg, nu stiu ( era o coada la dansa la usa, de am turbat 4 ore )...dar nu mi-a placut tratamentul verbal aplicat. Ce alti medici v-au operat si ati avut rezultate bune? Scuze daca am postat gresit, am sa mut postul eventual. Multumesc si astept cateva pareri. Multa sanatate si succes. |
|
03-06-2011, 20:45:54 de către maria anton11
Buna seara Lauraastazi am fost din nou la dentist imi trateaza 2 dinti singuri care cat decat au mai fost buni restul i-am extras sunt programata pe 22iunie pentru 2implanturi am vorbit si cu medicul oncolog si mi-a spus ca am voie la implant numai ca sunt extrem de speriata imi este foarte frica nici la operatie nu mia fost asa de frica.Eu dupa ce am terminat ultima aplicatie am mers pe sectia de ginecologie mi-a programat operatia a trebuit sa astept 6 saptamani.In tot acest timp eu nu am mai facut nici o investigare nici o analiza mi-a spus sa mananc orice chiar ma simteam bine nici nu vroiam sa merg sa ma operez.Curaj este o operatie foarte grea dar iti fac calmante cel mai greu este cand vii acasa in spital tot timpul esti supavegheata eu si acum mai am mici probleme cu vezica din cauza razelor dar cu timpul sper sa treaca.Ai fost la biserica unde ti-am spus este foarte important sa mergi sa te spovedesti inainte de a intra in operatie sa observi cu ce putere iesi din biserica.Ai grija de tine si sa auzim de bine. Multa sanatate si tie! |
|
03-06-2011, 19:51:49 de către laurastoenescu
Buna seara, Cum stai cu lucrarea stomatologica? Astept vesti. Eu am terminat sedintele de radioterapie astazi, nu imi vine sa cred ca am facut deja 25..si da, am facut si o aplicatie si mai am una marti...dar ideea ca termin ma incurajeaza. M-a durut controlul ginecologic in sine, introducerea valvelor si "scobitul" pe acolo...dar solutia introdusa, care ustura este suportabila, este o usturime suportabila. In schimb, vezica, era saraca "derutata", ma ustura si nu stiam ce simt, daca fac sau am facut deja...apoi introducerea electrodului aluia, a fost super ok...dar controlul nu a fost placut si m-a durut destul de tare, mai ales ca nu ma mai controlase inainte nimeni, de cand am inceput razele, deci medicul radioterapeut nu stia ce se "ascunde " acolo, nu m-a controlat saptamanal, asa cum a procedat cu alte paciente. Vestea buna e ca mi-a spus ca am raspuns excelent la tratament, si ca pare ca s-a mai cicatrizat "pe acolo"..nu mi-a spus mai multe. A mai spus ca a incercat sa intre in uter si nu a putut, ca este colul nu stiu cum, si ca nu a vrut sa il deranjeze, si ca s-a cicatrizat. Cam atata stiu. Acum sper din suflet sa fie totul ok, ma tem de operatie in ultimul hal, dar stiu ca va trebui sa o fac, indiferent de situatie. Oricum am sa incep cam peste 2-3 saptamani si alte investigatii si controale, pentru a cere mai multe pareri. Sper sa auzim e bine! Multa sanatate ! |
|
26-05-2011, 20:54:06 de către laurastoenescu
Legat de implant, daca anestezia este facuta corect, nu o sa simti mai nimic, o sa iti "pileasca" probabil unul din dinti, de care leaga alti 3, sau foloseste pivot, nu stiu ce metoda va folosi medicul respectiv, dar daca anestezia este facuta bine, nu ai de ce sa iti fie frica. Recunosc ca si eu sunt super fricoasa, si la medicul stomatolog m-a dus fratele meu fortat, am plans in masina, si el radea de mine, si medicul a ras de mine si a umblat frumos. Acum daca nu ai infecte, nu o sa ai dureri mari, depinde de dantura, depinde de multe, de fiecare om in parte. Mie mi-a taiat pana aproape de gingie unul din dinti, si a pus pivot in el, si de celalalt, pilit mult de tot, facut mititel, a pus un dinte peste...o sa ti se para greu daca ti se mai si explica, eu zic sa inchizi ochii strans, si sa te lasi pe mana medicului.o sa fie bine! Ai putere si o sa fie bine, , mai ales ca ai trecut deja prin atatea, prin nasteri, prin lupta cu cancerul..nu o sa fie greu sa treci peste o lucrare stomatologica, eu am incredere ca vei trece cu bine peste :) Mult succes, multa incredere si te imbratisez cu drag! Astept vesti bune, cum ca nu sunt infectii acolo! |
|
26-05-2011, 20:15:40 de către maria anton11
Da Laura pe mine ma consulta medicul radioterapeut la masa ginecologica.Astazi am fost si mi-am facut radiografia panoramic undeva la piata unirii, Ia spune-mi simti cand iti pune implantul, nu mai pot de frica, simt ca nu mai am putere nu mai suport durerile dar asta e nu am ce sa fac. Multa sanatate. |
|
26-05-2011, 15:56:15 de către laurastoenescu
Buna ziua, Imi pare rau sa aud de probleme stomatologice, am trecut deja prin implant la dintii din fata sus, la cei de iepuras...si stiu ce inseamna, dar daca dai de un medic bun, nu vei avea dureri mari si nici probleme. E o veste rea, ce-i drept, costa ff mult lucrarile, radiografiile sunt cam 60 ron una, acolo la unirii, nu retin nici eu cum se numeste, dar se misca repede. Fi increzatoare si totul va fi bine... M-a intrebat medicul radioterapeut cum ma simt, si i-am raspuns ca bine ( aia a fost consultarea saptamanala ) :)...cam atata, maine merg din nou la el sa imi dea trimitere pt ultima serie de analize saptamanale, ca luni am ultima perfuzie...s-au mentinut ok analizele de sange...ieri am avut putin de tot senzatie de greata, dar mi-a trecu timediat si nu am varsat deloc... Presupun ca pentru a vedea cat s-a strans tumora tre sa ma vada un ginecolog, nu? Vad ca nu m-a intrebat nimeni nimic si nu mi s-a zis sa merg la un ginecolog...ciudat oricum...probabil dupa ce termin razele mai primesc indicatii... sanatate multa, putere si rabdare! Toate cele bune! |
|
25-05-2011, 21:38:14 de către maria anton11
Buna seara, La sfarsitul fiecarei saptamani nu te consulta medicul sa vada cat s-a stans tumora. Pe mine asa ma consulta era foarte multumit organismul suporta foarte bine razele. Acum sunt cam suparata am fost la stomatolog si mi-a zis ca imi trebuiesc 4 implanturi si am de alergat rebuie sa fac niste radiografii mai complicate m-a trimis pe undeva pe la piata unirii maine ma duc sa vad daca nimeresc Are grija bunul Dumnezeu de noi. Sanatate si multa putere! |
|
24-05-2011, 22:35:31 de către laurastoenescu
Buna seara, Mai am 7 raze si o sedinta de chimio lunea viitoare. Lunea asta, mi-a marit doza de Cisplatin, de la 30 ml la 50 ml, pt ca am suportat bine tratamentul si pt ca mi-au iesit f bune analizele. Ar fi trebuit sa mai am doar 5 raze, daca nu se strica 2 zile aparatul. Am probabil 6 saptamani la dispozitie sa imi fac noi investigatii prin care sa vedem daca razele si chimio m-au ajutat asa de mult, si sa vedem cat a ramas din tumora si cum sta situatia. Eu tot sper ca s-a micsorat si ca operatia va fi mult mai mica si mai simpla...am dreptul sa sper :) De operat, nu stiu unde ma voi opera, cine va fi medicul chgirurg, si nici cand va fi, astea inca nu sunt programate, astept sa mai am 2 raze si atunci ma voi interesa exact. Acum nu stiu prea multe.. Ma simt bine si asta imi da curaj sa sper ca va fi totul bine. Multa sanatate si toate cele bune! Noapte buna! |
|
24-05-2011, 17:33:53 de către maria anton11
Buna Laura, Cum te simti? Se apropie sfarsitul radioterapiei? si urmeaza operatia. Unde te operezi? |
|
16-05-2011, 18:44:08 de către laurastoenescu
Ma bucur ca ai unde sa mergi, te duci direct la tinta, nu mai stai sa te milogesti d emedici noi, carora sa le explici din nou situatia de la capat...este mai bine asa, ca medicul tau deja stie istorioara ta si stie ce masuri sa ia si ce sa iti recomande. Este un spital excelent, ce-i drept, acolo a fost si tatal meu operat pe creier, dar din pacate nu au sectie de hematologie si ne-au redirectionat catgre spitalul Municipal..unde i-a fost administrata doza aceea prea mare si din cauza careia i-au cedat pe rand organele, avand o moarte chinuitoare...si legat de cine ma iubeste acolo sus, stiu ca este tati meu, care imi da putere sa lupt si care ma vegheaza atat cat poate. Am vazut in alt post rezultatul Pap-ului tau si e o veste buna acolo, ca este frotiu negativ pentru o leziune maligna, ceea ce inseamna ca este exclusa o recidiva, si ma bucur pentru asta! Meriti sa ai parte de copiii tai, sa fii sanatoasa si sa ai armonie in familie, asa cum stiu ca o sa am si eu odata si-odata! Multumesc si eu pentru tot si numai bine! |
|
16-05-2011, 18:11:50 de către maria anton11
Buna Laura, Multumesc pentru recomandare, dar toate controale de revaluare inclusiv analize, le fac in spitalul militar. Tomografia nu o sa platesc fiindca sunt salariata nici prima data nu am platit. Acolo lucreaza Dna doctora care m-a operat in spital merg pentru sange, tomografie nu stiu sa vad ce analize imi da sa mai fac. Am inteles ca la un an se fac niste analize mai amanuntite. Tu ma uimesti cand vad cat de puternica esti. Eu nu am intalnit nici o persoana cand am facut eu tratamentul sa nu-i fie rau.dar asta e norocul. tau, cineva sus te iubeste.Si varsta care o ai esti foarte tanara, nu meritai un asemenea diagnostic, dar asta e Dumnezeu ne da numai cat putem duce. Mult succes in continoare si tine tot asa.;) |
|
16-05-2011, 15:01:01 de către laurastoenescu
Da, mi s-a spus si despre aplicatii, insa vag, si la inceput, inainte de planul tratamentului, probabil voi afla detalii cand mai am cateva zile de raze. Azi de exemplu am facut numai perfuzia, ca aparatul de raze s-a stricat.si a ramas ca cei care nu l-au prins functional sa revina maine cu un tel, dimineata dupa ora 10..nu ne-a trimis in alta parte..pur si simp;lu. Macar nu am mai avut de data asta nevoie de reinternare pe oncologie si externare de la radioterapie. Ma simt in continuare excelent.nu am nici o problema.Legat de substanta de contrast, mie nu mi s-a parut amara, a fost extrem de usor gustul de amar, aproape nedetectabil...poate nu o sa fie asa tare amar. Ia-ti trimitere de la medic de familie, catre medic specialist ginecolog, apoi te consulta cateva minute un ginecolog de la o clinica provata, care iti recomanda un CT, si apoi faci tomografia gratis, decontat de CAS..iti recomand clinica MedAs (med-as.ro ). Vei fi multumita si sunt complicat cu actele, dar nu este. Sa iti dea Dzeu sanatate, incredere si mult succes! Te imbtarisez si eu si toate cele bune ! Totul va fi bine ;) |
|
15-05-2011, 16:43:05 de către maria anton11
Buna ziua Laura.Ma bucur din suflet sa aud ca nu iti este rau, sa-ti ajute bunul Dumnezeu sa fie asa pana termini tot tratamentul. Nu stiu daca tie ti s-a spus ca ai de facut 2 aplicatii intravaginale cand termini ultima sedinta de radioterapie. Aceste aplicatii sunt putin mai dureroase fiecare organism suporta in felul sau. Eu pot spune ca am uitat totul nici nu zici ca am trecut prin tot chinul... Mai am probleme cu urinarea este efectul radioterapiei. Acum stau cu frica sa nu recidiveze merg la control de fiecare data cand vad ca ceva nu este in regula. In luna iulie trebuie sa -mi fac toate analizele inclusiv tomografie, si mor de frica ca imi da sa beau substanta aceea amara.nu stiu daca o sa pot sa -o mai beau. Sa-ti dea Dumnezeu putere sa poti sa depasesti, sa uiti ca ai avut acest diagnostic. SANATATE MULTA SI MULT CURAJ Te imbratisez MARIA |
|
15-05-2011, 14:03:41 de către laurastoenescu
Buna ziua, Maria, Am facut cam jumatate din nr. de raze, 13, maine o fac pe a 14-a din 25..si tot maine fac si a 3-a perfuzie...m-am simtit bine pana acum, nu am avut absolut deloc probleme cu simptome de greata, varsaturi, sau ce era de asteptat. Deci tolerez bine tratamentul...sper sa fie ok. Probabil dupa terminarea tratamentului mai trebuiesc facute investigatii, gen CT sau RMN pentru a vedea cat a mai ramas din tumora, nu? Asa zic eu ca-i logic. Ramane de vazut. Mult succes si toate cele bune! |
|
14-05-2011, 15:49:20 de către maria anton11
Buna ziua Laura, Cum te simti? Cate sedinte de radioterapie ai facut? Te imbratisez cu drag.Maria |
|
10-05-2011, 19:37:34 de către dellameloria
Ptr LauraNu trebuie sa-mi multumesti draga mea, crede-ma as ajuta persoane ca tine fara sa stau pe ganduri. Hotararea insa iti apartine, continua tratamentul in Romania dar, n-ar fii rau daca, ------------* mi-ai trimite detalii despre boala ta, asa eu o voi putea arata unui medic oncolog de aici, ai incredere.sunt fff eficienti. Oricum ramanem in contact si hotaram impreuna cea mai buna solutie..ok???? Te imbratisez cu mult drag.Vali (*modificat de admin) |
|
10-05-2011, 14:24:32 de către laurastoenescu
@ dellameloria- vali- Multumesc din suflet pentru propunere, ma copleseste cand vad atata lume ca ma incurajeaza si se poarta frumos cu mine..uneori nu am cuvinte pe masura sa raspund.Posibilitate din pacate, nu am, nu pot parasi tara si sa continui tratamentul in alta parte, desi suna excelent...dar sunt deja la jumatatea tratamentului si am sa il indur aici, in conditiile noastre mizere si insuportabile...cate 3 -4 femei intr-un pat, cu medici nervosi si asistente repezite..sunt optimista si sper ca ma voi vindeca...cel putin ideea asta imi pastreaza moralul sus, cand nu este doborat de asteptari pe la usi si refuzuri. Multumesc mut mult de tot pentru propunere, mi-ar fi facut placere sa am posibilitatea si tot ce am nevoie sa pot beneficia de un tratament complet in alta parte, dar daca am apucat-o pe drumul asta "plin de gropi"...il continuu aici. Pot oferi detalii despre boala, descoperire, tratament, etc., asa, ca idee. Sanatate, nervi tarii si sa va binecuvanteze cel de Sus pentru sufletele de care ati dat dovada!!! Multumesc! |
|
10-05-2011, 14:14:14 de către laurastoenescu
@ Raul ; Adevarat este grait..asa este, m-am linistit acum, ce sa fac.am reusit azi sa fac citostaticele si apoi razele, m-am reinternat pe radioterapie si luni din nou ma internez pe oncologie..dar macar stiu ce am de facut.Stiu ca sistemul nostru este sub orice critica, si asta pentru ca trebuie sa il suportam asa cum este, nu avem solutii. Nu pot pleca in alta parte la jumatatea tratamentului.. Inteleg si ideea cu decontarea servicilor medicale si contorizarea lor, dar e absurda umblatura asta intre etaje si lifturi fie stricate, fie care te refuza. Asta e... Multumesc pentru incurajari, mi-au placut mult cuvintele si explicatiile. Sanatate multa si toate bune! |
|
10-05-2011, 12:22:07 de către dellameloria
Draga LauraStoenescu, ma doare sufletul numai cand ma gandesc prin ce treci, eu lucrez la Institutul de Tumori Pascale din Napoli, un spital specializat in cercetarea si tratarea cancerului, si crede-ma am vazut atata durere ca nu-ti poti imagina.Cunosc foarte bine sistemul sanitar din Romania, lasa de dorit si este inacceptabil ca birocratia sa franeze salvarea unei vieti dar.se intampla in Romania. Daca esti dispusa te ajut cu mare placere sa ajungi aici, depinde doar de tine. Sanatate maxima...te imbratisez, Vali. |
|
10-05-2011, 00:04:28 de către RaulDuke
:) da, stiu exact prin ce treci si imi pare rau, dar asta e situatia in romania. ingrata si de 3 lei, dar considera alternativa!in rest tot ce poti sa faci este sa te inarmezi cu rabdare si sa nu te duci cu sacul spart la pomul laudat, cum ar veni. in serviciul in care lucrez eu asteapta oamenii cu orele. unii sunt calmi, altii recalcitranti, altii se invata, unii nu se invata niciodata si ii trimit prin alte locuri si vin dupa o luna cu coada intre picioare constatand ca tot pe la noi e mai bine... se poate in toate felurile, doar ca asta e sistemul social mai ales intr-un stat sarac si corupt: cozi pentru toata lumea pentru orice, organizare slaba, birocratie enorma, asteptari nesfarsite... tot ce poti sa faci este sa incerci cu diverse "atentii" din cand in cand, dar nu exista nici o garantie... intamplator stiu situatia si daca, din cate inteleg, faci chimioterapie si radioterapie concomitenta, asa e, radioterapeutul nu are nici o putere de a prescrie citostatice, iar oncologul nu iti va scrie citostatice daca nu ai foaie de internare in serviciul lui. o porcarie romaneasca dar legal si oficial nu au solutie medicii pentru ea, decat asta: sa-ti tot schimbe foaia. regret, dar pastreaza-ti calmul ! nervii nu te ajuta, dimpotriva! |
|
09-05-2011, 21:29:09 de către laurastoenescu
Buna seara , Nu am postat pt ca azi am avut un milion de nervi...pentru ca nu am facut citostaticele azi, m-a amanat pe maine. Totul din cauza birocratiei cretine de la noi din sistem.fiindca eu fiind internata ambulator pe sectia de radioterapie, cica nu am putut beneficia de cura de citostatice (desi saptamana trecuta s-a putut ! ), decat cu externare de la radio si internare pe sectie la chimio...si zis si facut...du-te stai la rand la un medic, cere externare, du-te la alt medic, cere biletel de internare, du-te la ghiseu, intre timp cozi peste tot, ca nu te poti baga in fata tuturor, ca pana la fiecare revenire la un medic, se facea deja coada..si uite asa..pana la ora 1.30, de la 8.30 am umblat si am rezolvat doar internarea pe sectia de chimio si atat...ah, si am facut razele...in rest, perfuzia o fac maine. Nu stiu daca s-a inteles explicatia mea, dar ne-am necajit enorm cu umblatul. Sper sa obtin maine mult ravnita perfuzie si sa nu mai primesc vreun refuz de undeva...ah, si dupa ce termin perfuzia, cer externare de la chimio si reinternare la radio...alte plimbari intre etaje, si cu lifturi care nu merg si cozi de indurat..ca iti vine sa faci crize de isterie pe buna dreptate. In rest, mai am mici sagerari si scurgeri neplacute, dar este normal, din ce mi-a zis dr mea gineco.totusi, e acolo o tumora pe col... Multumesc de intrebare si va doresc sa nu va confruntati cu nebunia din spitale..asta asa, ca sa va pastrati nervii in stare buna. Sanatate si numai bine! |
|
09-05-2011, 16:54:25 de către maria anton11
Buna Laura, Cum te simti? Tine-ne la curent cu tot ce se intampla cu tine? Sanatate multa iti doresc. |
|
03-05-2011, 21:16:28 de către laurastoenescu
Buna seara, Maria, Ma simt neasteptat de bine dupa prima sedinta de chimio, si ieri si azi m-am simtit foarte bine. Mi s-a pus Cisplatin, 30 ml si probabil este si doza mica, sau diluata in muuulta cantitate de perfuzie. Mi s-a spus sa cumpar Dexa, Metoclopramid, Arginina si Omez ( sunt aceleasi medicamente pe care le-a folosit si tatal meu anul trecut, numai ca el a facut Methotrexat ). Mai fac si baitze seara cu ceai concentrat de pelin. In rest, in mare, chiar sunt ok, si sunt foaarte optimista legat de sansele de vindecare. Multumesc frumos pentru interes si mi-au facut extrem de bine incuurajarile voastre! Sanatate si toate cele bune! |
|
03-05-2011, 18:09:02 de către maria anton11
Buna seara Laura, Cum te simti dupa prima sedinta de chimio? |
|
28-04-2011, 16:05:14 de către maria anton11
Sa folosesti un unguent dupa fiecare raze, ca sa nu se arda pielea.Dupa prima sedinta de chimio nu o sa-ti fie rau, si mie mi se punea in perfuzie Kytril dar tot vomam, si eu mergeam mult cu masina, eu locuiesc in Otopeni si faceam naveta zilnic, dar a meritat totul ma simt mai bine din zi in zi si ii multumesc bunului Dumnezeu ca m-a ajutat sa depasesc toate suferintele. Laura, incearca sa ajungi la manastire unde ti-am spus foarte mult conteaza, cere mir de la moastele sfantului Nectarie, si sa te dai cu el cand ai dureri. Mult succes si sa fii luptatoare Sanatate . |
|
28-04-2011, 15:44:00 de către laurastoenescu
La IOB- Institutul Oncologic Fundeni...iar eu locuiesc in Berceci, Aparatorii Patriei.Acolo mi s-a recomandat sa merg. |
|
28-04-2011, 15:42:32 de către maria anton11
La ce spital faci tratamentul? |
|
28-04-2011, 15:38:51 de către laurastoenescu
Hristos a inviat! Da, Maria, azi am avut a doua sedinta de radio , si voi face inca 23, apoi in fiecare zi de luni, la inceputul saptamanii voi face si 5 sedinte de chimio, exact cum ai facut tu.mi s-a dat Kytril, solutie perfuzabila antivomitiva, cu care ma intorc luni dim. la spital si voi face prima perfuzie, impreuna cu un citostatic, nu stiu exact ce au decis ei, care e denumirea lui.Ma simt bine in general, analizele mi-au iesit bine, sa speram ca nu o sa imi fie rau dupa cito.desi merg cu autobuzul de la un capat la altul, si apoi cu metroul de la un capat la altul aproape, deci fac cam 2 ore pe drum..si de cand eram mica am rau de masina..deci in autobuz o sa am surprize. Am sa merg tptusi luni cu masina si poate scap de simptomele chimio. Am ceva emotii, dar sper sa fie ok. Cam astea sunt noutatile...la raze nu mi se pare ceva greu, e interesanta tehnologia si ideea aparatului..si stau cumintica acolo si astept :) Multumesc pentru interes. Mult succes si toate cele bune. |
|
28-04-2011, 15:15:57 de către maria anton11
Buna Laura, Ce vesti ai ? Ai inceput tratamentul? |
|
19-04-2011, 18:14:11 de către RaulDuke
durerea la san nu se coreleaza cu diagnosticul de cancer. nu are nici o legatura ! |
|
19-04-2011, 14:48:15 de către laurastoenescu
Buna ziua, Maria, Multumesc mult pentru raspuns si pentru detalii. Ma bucur sa aflu ca esti bine si ca nu ai dureri mari, sau insuportabile. Sincer si eu am dureri mici, suportabile, cand ma intorc de pe o parte sau alta sau cand fac efort mai mare, si ma doare in stanga, probabil unde este colul afectat...dar fiind suportabile durerile, nu ma pot vaita sau sa iau calmante. Legat de san...sa incerc sa imi fac o mamografie? Este o legatura ? Nu stiu ce sa zic, m-am mai gandit la asta saptamana trecuta si am vazut ca majoritatea femeilor ( care stateau la rand sa consulte oncologul ) care erau operate, aveau si mamografii facute si se consultau si la sani.dureri nu am, nu am semne ca as avea probleme cu sanii. Multumesc pentru urari, voi fi increzatoare si totul va fi bine, o stiu ! Toate cele bune ! |
|
19-04-2011, 06:17:29 de către maria anton11
Buna dimineata LauraEu am facut histerectomie radicala cu limfadenectomie pelvina, era totusi stadiul2A mi s-a facut anestezie generala, nu am simtit nimic am dorimit tot timpul, dupa aceea iti fac calmante. Sedintele de radioterapie dureaza cateva minute nu doare absolut deloc, la mine fiecare sedinta dura 12 minute , la sfarsitul fiecarei saptamani mi se facea analizele findca lunea faceam chimioterapie o sedinta pe saptamana. Dupa operatie eu nu am mai facut nici un tratament rezultatul histopatologic a iesit foarte bun. Tot ce vrei sa afli, nu ezita intreaba si-ti raspund Iti urez succes, fii increzatoare ca reusesti esti foarte tanara, si eu am slabit 13 kg dar acum am pus 4kg inapoi in 9 luni La 3luni dupa histerectomie m-am operat si la san pentru ca aveam un nodul din fericire a fost doar un chist bening. Acum sunt foarte bine, ma mai doare foarte putin burtica cand fac treaba, in schimb apar bufeurile care pentru mine au fost groaznice la inceput, acum sau mai diminuat. Merg la control din 3 in trei luni Sanatate multa iti doresc. |
|
18-04-2011, 21:30:53 de către laurastoenescu
Revin cu o intrebare mai indiscreta..ce operatie ai facut? Conizatie sau histerectomie? Totala sau subtotala? Te-a anesteziat general..sau local? Imi fac niste ganduri.dar stiu ca va fi bine :)Scuze si multumesc. |
|
18-04-2011, 21:28:55 de către laurastoenescu
Buna seara, Maria, Nu, inca nu am inceput nimic, abia pe 26 aprilie, a treia zi de Pasti ma duc la radiolog sa imi faca schema de tratament, asta dupa niste analize, sa vada cum stau cu ele.(.eu slabind anul trecut mult, din cauza decesului tatalui meu, probabil toate analizele imi vor iesi la limita minima )...apoi poate dupa rezultatele analizelor, va vedea medicul ce va decide, dar in principiu, urmatoarea vizita la radiolog este pe 26 aprilie. Ce imi poti spune despre sedinte? Stiu ca vor fi scurte...dar cam atat. Multumesc frumos pentru interes. Sanatate si o seara buna! |
|
18-04-2011, 19:53:56 de către maria anton11
Buna seara, Laura, ai inceput radioterapia? |
|
14-04-2011, 23:21:58 de către RaulDuke
si tie! |
|
14-04-2011, 19:18:28 de către laurastoenescu
Multumesc de raspuns, m-am mai linistit putin.si am sa revin cu info ma clare cand le voi avea.Mult succes. |
|
14-04-2011, 18:45:19 de către RaulDuke
partea cu "peste 6 luni" nu o prea inteleg... nu stiu toate dedesubturile, evident, si nici nu sunt chirurg, dar poate e cazul sa mai ceri si o a doua opinie cu privire la momentul optim al operatiei, pentru linistea ta. insa ca varianta de tratament, partea asta cu iradiere + chimio concomitenta este perfect valabila chiar si in anumite cazuri de stadiu FIGO I, pentru ca si stadiul I are cateva substadii, A1, A2, B1, B2... fiecare cu indicatiile lui. medicul lucreaza dupa niste standarde si imi vine greu sa cred ca in cazul tau s-ar fi abatut de la ele, pentru ca suna valid. pentru un oncolog, avand toate datele in fata, nu e o mare dificultate alegerea regimului de tratament in cazul unui cancer de col uterin.ai putina incredere totusi si fii optimista! mult succes! |
|
14-04-2011, 16:29:38 de către laurastoenescu
Buna ziua, am revenit cu noutati..nu prea bune...Am consultat un medic oncolog...si mi-a dat foarte scurt trimitere catre medic radiolog, sa incep sa fac radioterapie preoperatorie...5 saptamani, 5 zile pe saptamana, deci 25 sedinte...si cateva ( nu stiu cate ) sedinte de chiomio care sa ajute efectul radioterapiei...apoi am inteles ca operatia va avea loc peste inca 6 luni..asta ramane de discutat cand mai am cateva sedinte probabil...ma streseaza enorm, ca ma asteptam sa imi spuna sa ma pregatesc de conizatie peste cateva zile..nu ca se intinde tratamentul pe atatea saptamani... Ma duc din nou pe 26 apr. sa imi faca analize si sa imi faca schema de tratament, poate se mai consulta cu un alt medic si va lua alte decizii... Sunt dezamagita, eram bucuroasa ca este stadiul I si ca poate nu mai e nevoie de raze si chimio..dar vad ca medicii insista...asta e. Bafta voua si sanatate! |
|
12-04-2011, 13:00:07 de către maria anton11
Multumesc pentru raspuns deja sunt programata la medic. |
|
12-04-2011, 12:19:41 de către RaulDuke
imi permit o analiza: buletinul arata complet favorabil pentru tine! pe el nu apare vreo problema, in nici un caz recidiva sau reimbolnavire de cancer. ce trebuie sa faci acuma este sa continui dispensarizarea, adica reevaluarea periodica, pentru ca testul babes-papanicolau este folosit ca screening, dar trebuie completat si cu examen periodic la medic, fie el oncolog, chirurgul care te-a operat sau chiar medicul de familie. |
|
12-04-2011, 10:42:04 de către maria anton11
Pentru Dnul RaulBuna ziua, am observat ca raspundeti si da-ti sfaturi tuturor persoanelor care au nevoie de ajutor, de aceea indraznesc si eu. Sunt operata, carcinom col uterin in luna iulie 2010, mi-am facut de curand papanicolau, pana ajung la medic as dori daca puteti sa -mi interpretati rezultatul. Frotiu citologic prelevat de la nivelul fundului de sac vaginal la pacienta cu tratament radiochirugical pentru carcinom col uterin. Calitatea frotiului este satisfacatoare pentru interpretare. Frotiul comporta celule malpighiene parabazale si intermediare normale. Notam prezenta de scaume keratinizate cu nucleu picnotic. CONCLUZIE Frotiu negativ pentru o leziune intraepiteliala sau malinga. Aspect citologic de menopauza de tip preatrofic. Modificari celulare reactive non-neoplazice de tip parakeratozic. Tinand cont de antecedente, recomandam continuarea dispensarizarii medicale de specialitate.Multumesc |
|
11-04-2011, 19:45:03 de către RaulDuke
s-ar indica operatie si apoi radioterapie. trebuie sa te vada si un incolog, nu lasa totul la mintea chirurgului, caci chirurgii nu pot sa stie absolut tot! |
|
11-04-2011, 19:38:02 de către laurastoenescu
Multumesc din suflet pt incurajari, deja sunt mult mai ncrezatoare decat la inceput cand am aflat...stiu ca operatia va fi probabil conizatie, nu histerectomie, asa cum ma gandeam ca va fi, daca stadiul este unul avansat...Multumesc lui Dzeu ca este doar stadiul I ( T1N0M0 ) si ca poate voi avea sanse sa se vindece total.Sper din suflet sa ramana doar o amintire si sa trec cu bine, asa cum urez tuturor suferinzilor...!!! Revin cu vesti maine, azi am ajuns prea tarziu la medic si plecase, dar maine sper sa aflu decizia medicului... Sanatate multa tuturor! |
|
08-04-2011, 20:27:18 de către maria anton11
Buna seara LauraMa bucur mult pentru tine, ca ai reusit sa faci tomografia, acum urmeaza tot ce -ti spune medicul, fi increzatoare ca la s tadiul I poate nici nu este nevoie de chimioterapie, numai medicul oncolog hotaraste, tu esti foarte tanara si organismul o sa lupte, sa nu te lasi doborata cat de greu ti-ar fi lupta, ca totul o sa treaca o sa raman din acest cosmar doar o amintire urata, Bafta multa in continuare si sa ai credinta in dumnezeu, sa ne ti la curent cu tot ce se intampla cu tine Sanatate si sa auzim de bine. |
|
08-04-2011, 19:49:46 de către laurastoenescu
Multumesc pentru intrebare, chiar sunt acum putin bucuroasa, sa spun asa, am facut astazi tomografia si tumora este stadiul I, ( este confirmat CARCINOMUL ).urmeaza ca luni sa merg la medicul meu , care probabil fie se va consulta cu un oncolog, fie ma va trimite la IOB, asa cum mi-a spus.Nu am avut reactii adverse dupa administrarea substantei de contrast si sunt acum increzatoare ca va fi curabila boala. Deja sunt mult mai optimista si voi urma tot ce mi se va spune.Multumesc inca odata pentru interes si va urez toate cele bune. Am sa revin cu noutati luni. Sanatate! |
|
08-04-2011, 19:00:48 de către verticala
laurace ai mai facut? iti tin pumnii sa fie bine... ai avantajul ca esti tanara si organismul poate sa lupte daca te ajuta, poti sa mai scrii aici sanatate |
|
06-04-2011, 11:24:02 de către RaulDuke
cu placere! oricand ! |
|
05-04-2011, 14:17:41 de către laurastoenescu
Multumesc pt raspuns, am sa respect indrumarile.sanatate. |
|
04-04-2011, 13:17:54 de către RaulDuke
urmeaza recomandarea care ti s-a dat, laura ! unde ti-e graba ? nu e musai sa te afecteze cu ceva ci e posibil sa influenteze rezultatele examenului CT. |
|
04-04-2011, 12:22:08 de către laurastoenescu
@ Raul : Multumesc pentru raspuns! Din pacate mai multe informatii nu am scris pentru ca nu am, la examenul histopatologic am aflat diagnosticul descris in 6 cuvinte : "FRAGMENTE TUMORALE DE CARCINOM SCUAMOS NEKERATINIZAT " -este tot ce scrie , nici stadiul nu il stiu, de aceea mi s-a spus sa fac CT , pentru a afla stadiul si pentru a sti protocolul de urmat...Tumora mi-a fost descoperita la colposcopie, biopsia recoltata tot prin colposcopie...iar rezultatul este cel scris mai sus... Cu asigurarea din fericire am rezolvat, este singura veste buna...ca la tomograf abia miercurea viitoare sunt programata, dar am sa caut in alta parte, sa o fac satamana asta. Problema este ca iau si tratament cu antibiotice, si dr. mi-a recomandat sa fac CT-ul dupa ce termin antibioticele, nu stiu motivul.as putea sa fac totusi CT-ul chiar daca sunt sub tratament cu antibiotice?Ma afecteaza cu ceva?? Multumesc si toate cele bune. |