Ultimele comentarii pe forum
SUBIECT | COMENTARIU | |
![]() |
Carcinom scuamos necheratinizant |
08-04-2011, 19:00:48 de către verticala
Subiect: Carcinom scuamos necheratinizant
laurace ai mai facut? iti tin pumnii sa fie bine... ai avantajul ca esti tanara si organismul poate sa lupte daca te ajuta, poti sa mai scrii aici sanatate |
![]() |
06-04-2011, 11:24:02 de către RaulDuke
cu placere! oricand ! |
![]() |
05-04-2011, 14:17:41 de către laurastoenescu
Multumesc pt raspuns, am sa respect indrumarile.sanatate. |
![]() |
04-04-2011, 13:17:54 de către RaulDuke
urmeaza recomandarea care ti s-a dat, laura ! unde ti-e graba ? nu e musai sa te afecteze cu ceva ci e posibil sa influenteze rezultatele examenului CT. |
![]() |
04-04-2011, 12:22:08 de către laurastoenescu
@ Raul : Multumesc pentru raspuns! Din pacate mai multe informatii nu am scris pentru ca nu am, la examenul histopatologic am aflat diagnosticul descris in 6 cuvinte : "FRAGMENTE TUMORALE DE CARCINOM SCUAMOS NEKERATINIZAT " -este tot ce scrie , nici stadiul nu il stiu, de aceea mi s-a spus sa fac CT , pentru a afla stadiul si pentru a sti protocolul de urmat...Tumora mi-a fost descoperita la colposcopie, biopsia recoltata tot prin colposcopie...iar rezultatul este cel scris mai sus... Cu asigurarea din fericire am rezolvat, este singura veste buna...ca la tomograf abia miercurea viitoare sunt programata, dar am sa caut in alta parte, sa o fac satamana asta. Problema este ca iau si tratament cu antibiotice, si dr. mi-a recomandat sa fac CT-ul dupa ce termin antibioticele, nu stiu motivul.as putea sa fac totusi CT-ul chiar daca sunt sub tratament cu antibiotice?Ma afecteaza cu ceva?? Multumesc si toate cele bune. |
![]() |
04-04-2011, 12:08:43 de către laurastoenescu
@ Maria : Sa iti fie sanatosi copiii, si toata familia...am sa incerc sa merg si la Biserica, nu prea am mers asa de des, si ma gandesc ca daca ma duc numai cand am necaz si nu ma duc si in timpul anului pentru rugaciuni de multumire...nu prea are efect..dar poate am sa imi iau inima-n dinti si am sa merg.Am vorbit azi la sp. Militar si abia miercuri, pe 13 pot face tomografie, ca este in concediu medicul..si este foarte tarziu, eu am nevoie saptamana sta, am sa incerc oricum si pe la alte spitale. Veste buna e ca mi-am rezolvat cu asigurarea... Cam atat am de spus..multumesc frumos pentru toate incurajarile si urarile, asemenea si tie, sa ai parte numai de lucruri bune! |
![]() |
03-04-2011, 15:05:10 de către RaulDuke
LauraStoenescu: ce trebuie sa faci foarte rapid este sa iti faci asigurare! asta e primul lucru si cel mai important, din moement ce vad ca iti pui problema de unde sa faci CT cat mai rpd... adica nu esti o persoana intretinuta cu o familie foarte bogata.daca esti inscrisa la o facultate la zi esti asigurat CAS totusi. daca nu, nu esti si trebuie sa ti-o faci. este extrem de important! dupa asta, trebuie sa te prezinti cat mai repede sa urmezi indicatiile medicale. nu iti pot da mai multe sfaturi pentru ca nu ne-ai dat nici o informatie despre ce boala ai, ce stadiu de extensie, anatomopatologic, cum ai fost diagnosticata si ce indicatii si recomandari ti-au dat medicii... posteaza-le aici sau da-mi un mesaj privat si iti voi putea spune mai multe! mult succes ! |
![]() |
03-04-2011, 14:09:38 de către maria anton11
Buna Laura. din pacate nu stiu unde se face tomografie mai ieftina, eu am facut in spital fara bani, cu internare, Imi vine sa plang cand mi-ai spus ce tanara esti, dar din pacate boala nu alege trebuie sa fi curajoasa, luptatoare, sa ai incredera in tine ca o sa depasesti si o sa invingi aceasta boala. Tot esti din Bucuresti, poate ajungi la Manastirea Radu Voda unde se afla moastele sfantului Nectarie tamaduitorul de cancer, eu am fost acolo si am stat de vorba cu preotii de acolo le-am spus despre boala mea, si mi-au spus sa am credinta in Dumnezeu ca ma v-a ajuta sa depasesc momentul asta si asa afost am luptat sa inving boala pentra ca aveam 2 copii de crescut cel mic avea numai 7 ani. Sanatate multa si sa auzim de bine. |
![]() |
02-04-2011, 16:18:31 de către laurastoenescu
Multumesc din suflet Maria, eu am numai 22 ani si am depistat boala asta nenorocita...NU am hotarat unde voi face operatia, deocamdata astept sa fac joi tomografia, pentru a afla in ce stadiu este , apoi sa decida medicii care va fi protocolul de urmat. Dna dr zicea ceva de IOB, ca ar vrea sa ma trimita acolo, eu toate controalele pana acum le-am facut la maternitatea Giulesti, iar dna dr vrea sa beneficiez de cel mai bun tratament, poate reuseste sa ma ajute sa si raman cu posibilitatea de a procrea... NU s-a pus inca problema de chimio, ci doar de radio, dar nu stim inca daca vor fi sedinte pre-operatorii sau post-operatorii..situatia este inca neclara... Ma tem asa de tare de operatie..de nici nu am cuvinte sa spun, pana la 22 ani nu am fost nici macar cu o lovitura la spital, nici o fractura, nimic, iar acum...sunt foarte stresata de cum vor decurge lucurile, dupa ce anul trecut am trecut cu tatal meu printr-o situatie asemanatoare. Mi-ai putea recomanda unde sa fac o tomografie mai ieftina? ( nu sunt nici asigurat CAS )... Multumesc tare mult si muuulta sanatate si sa auzim de bine! |
![]() |
02-04-2011, 07:20:34 de către maria anton11
Buna diminieata, Laura am 44 ani, operatia a decurs bine, tot tratamentul la-m facut la spitalul militar CAROL DAVILA, inclusiv operatia, stadiul a fost 2A, chimioterapiea am facut cu cisplatin doar 3 sedinte ca nu am mai suportat trebuia sa fac 5 si vomitam incontinu. Tu unde mergi sa faci tratamentul ? Sanatate multa iti doresc si daca mai vrei sa afli ceva cu placere iti spun. |
![]() |
01-04-2011, 23:44:03 de către laurastoenescu
Buna seara, Maria, ce varsta ai? Cum a decurs operatia? Si eu sunt in aceeasi situatie si inca nu stiu in ce stadiu sunt, urmeaza tomografia...Rog cateva detalii..unde te-ai operat? La ce spital? In ce stadiu ai fost cand ti s-a depistat boala? Cu ce ai facut chimio? ? Multumesc si sanatate! |
![]() |
31-03-2011, 06:58:18 de către maria anton11
Eu am avut carcinom scaumos necheratinizant col uterin. |
![]() |
31-03-2011, 06:39:51 de către maria anton11
scuze pentru greseli(multa) m-am grabit. |
![]() |
31-03-2011, 06:37:42 de către maria anton11
Buna dimineata, AlinaF acelasi diagnostic am avut si eu in urma cu un an.. Eu am facut radioterapie, 5 saptamani 2 aplicati intravaginale, chimioterapie 3 sedinte una pe saptamana, pauza 6 saptamani, dupa aceea operatia. Rezultatul dupa operatie a fost stadiul 2A nu a mai fost necesar sa fac nici un fel de tratament, multa pe 5 aprilie fac 9 luni de la operatie. |
![]() |
cancer la colon malign; pana acum nu i s-a facut nimic |
01-04-2011, 21:07:45 de către rodilici am revenit cu alte informati referitor la sotul meu diagnosticat cu cancer la colon (poate fi si rect)malign spun asta pt ca estea un polip la cca 6 cm de rect.rez care le aveam am reusit sa le trimit laCluj.Am sa postez rez.MICROSCOPIE Au fost examinate sectiuni din blocurile consult 40180, 40181, 40182, 40183, 40184, 40185, 40186, 40187, 39889, 39890 si lamele consult cu acelas numar si au fost corobrate cu datele de macroscopie extrase din raportul anatomopatologic de insotire pe numele de Macaveiu Ioan de 58 de ani. 40180, 40181- contin fragmente ale unui Polip adenomatos colonic cu arhitectura viloasa si displazie variabila a epiteliului glandular(predominant de grad scazut). Sunt prezente focare de inflamatie acuta a laminei propria. Exista pe lama 40181 un focar microscopic ce intruneste criteriile de displazie de grad inalt. Nu sunt prezente semne certe de invazie a laminei propria(adenocarcinom intramucos) pe sectiunile examinate(sub rezerva reprezentativitatii materialului examinat). Nu sunt prezente semnehistologice de adenocarcinom invaziv dincolo de musculara mucoasei pe sectiunile examinate. Marginile de rezectie nu pot fi apreciate 4182, 4183 contin fragmente ale unui Polip adenomatos colonic cu arhitectura viloasa si displazie variabila a epiteliului glandular(predominant de grad scazut). Sunt prezente focare de inflamatie acuta a laminei propria. Exista pe lama 40183 un focar microscopic de invazie la nivelul laminei propria(adenocarcinom intramucos Nu sunt prezente semne histologice certe de adenocarcinom invaziv dincolo de musculara mucoasei pe sectiunile examinate. Nu sunt prezente semne histologice de invazie vascualara. Marginile de rezectie nu pot fi apreciate 40184 contine fragmente ale unui Polip adenomatos colonic cu arhitectura viloasa si displazie de grad scazut a epiteliului glandular. Fara imagini de malignitate pe sectiunile examinate. Marginile de rezectie nu pot fi apreciateBuletin histopatologic Rezultat histo patologic 40185 contine fragmente ale unui Polip adenomatos colonic cu arhitectura viloasa si displazie de grad scazut a epiteliului glandular. Fara imagini de malignitate pe sectiunile examinate. Marginile de rezectie nu pot fi apreciate. 40186 contine fragmente ale unui Polip adenomatos colonic cu arhitectura viloasa si displazie de grad inalt a epiteliului glandular. Sunt prezente imagini de invazie la nivelul muscularei propria Adenocarcinom invaziv bine diferentiat (G1). Nu sunt prezente imagini de invazie perineurala sau de emboli vasculari pe sectiunile examinate. 40187 Contine fragmente de mucoasa colonica cu imagini de Adenocarcinom invaziv bine diferentiat(G1) la nivelul muscularei mucoasei. Concluzie Adenocarcinom invaziv bine diferentiat la nivelul muscularei mucoasei pe lamele 40186 si 40187. Recomand coroborarea cu aspectul microscopic si cu datele imagistice pentru stabilirea cu exactitate a profunzimii invaziei. 39889- Mic fragment de mucoasa colonica cu un focar de displazie plana de grad scazut. 398890- Mici fragmente provenite de la nivelul unui Polip adenomatos cu displazie de grad crescut. Fara semne certe de malignitate. Va rog sa-si mai dea cineva cu parerea (chirurg)multumesc mult |
![]() |
01-04-2011, 05:12:39 de către BT87MAX domnule doctor va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat, o indrumare..bunica mea care imi este si mama in acelasi timp, in varsta de 65 de ani, a fost operata in urma cu aprox 3 ani de cancer la colon, in urma caruia i-a fost taiat o portiune din intestinul gros.a facut tratamentul cu chimioterapie pe care l-a suportat destul de bine.totul a descurs bine, insa in urma cu 3 zile a inceput iar cosmarul:diaree cu sange, varsaturi, dureri abdominale.din informatiile care le-am acumulat de-alungul acestor ani din referate medicale, carti si internet deduc ca sunt simptomele bolii.acum eu va intreb, credeti dvs ca mai am vreo sansa sa -i prelungesc viata?sunt dispusa la orice, merg oriunde numai sa stiu ca o salvez.indrumatima dvs ce sa fac va rog.multumesc din suflet..si sanatate multa. cu stima, georgiana |
![]() |
25-03-2011, 20:41:23 de către drstefantuca Buna seara, Multumesc pentru rezultate... Din cate inteleg polipul cu nr 6, a fost indepartat numai partial..Din rezultatul trimis de dvs acest polip s-a malignizat (adenocarcinom bine diferentiat).Acest polip este la 5-6 cm de rect, sau la 5-6 cm de anus? Pentru ca daca este la 5-6 cm de rect este de fapt vorba de un cancer de colon sigmoid (si avand in vedere ca nu a fost rezecat complet, sotul dvs ar trebui operat - in 30 de zile acest polip va continua sa creasca); daca este la 5-6 cm de anus atunci este vorba de un cancer de rect si prima etapa a tratamentului este radioterapia (iradierea) si abia apoi operatia.Este discutabil daca acest polip cu nr.6 va putea fi rezecat in intregime peste 30 de zile..Si timp de 30 de zile cine va garanteaza ca celulele maligne din acest polip nu pleaca mai departe, ca aceasta tumora nu creste avand in vedere ca sotul dvs. nu urmeaza nici un tratament ? Parerea mea este ca sotul dumneavoastra trebuie consultat de un chirurg, pentru ca nu de fiecare data rezectia colonoscopica a unor polipi (deja maligni) este suficienta... Cu stima, dr.Stefan Tuca |
![]() |
25-03-2011, 08:03:40 de către rodilici Descriere macroscopica: Polipi/fragmente de consistenta friabila cu dimensiuni diferite; incluse in ordine descrescatoare a dimensiunilor: 1. 12/10/10 mm; bloc: 40180-81; 2. 10/10/8 mm; bloc 40182-83; 3. 7/7/5 mm; bloc 40184; 4. 10/5/4 mm; bloc 40185; 5. 15/7/2 mm; bloc 40186; 6. Doua fragm de 3 si respectiv 4 mm incluse impreuna 40187. Descriere microscopica: 1. structura predominent viloasa ramificata cu axe subtiri, tapetate de un epiteliu hiperplaziat, cilindric; axul central prezinta elemente tubulare de forma neregulata tpetate de un epiteliu cu atipii; inconjurate de un infiltrat inflamator cronic intens; 2. aspect microscopic asemanator cu 1; 3. Structura vilotubulara tapetata de un epiteliu intens hiperplaziat, cilindric cu pseudostratificari; 4. aspect microscopic asemanator cu 3; 5. Structura vilotubulara tapetata de epiteliu hiperplaziat cilindric cu zone din coroana in care se observa nuclei mariti, stratificati, dezordonati; 6. Fragmente cu structura similara cu focare de aspecte cribriforme sau infiltrative in axul conjunctiv. Diagnostic anatomo-patologic: 1. si 2. Focare de adenocarcinom bine diferentiat pe un polip adenomatos vilotubular; 3. si 4. Polip vilotubular cu focare de displazie de grad scazut. 5. Polip vilotubular cu focare de displazie severa; 6. Focare de adenocarcinom bine diferentiat pe fragmente de polip vilotubular. ACESTA ESTE TOT REZULTATUL IN URMA ENDOSCOPIEI |
![]() |
24-03-2011, 22:40:32 de către rodilici Buna seara.Multumesc frumos domnule dr.sunt bulversata, asa este nu am dat suficiente informatii dar sincera sa fiu acum nu am decat rezultatele anatomopatologice, pe care le-am scris.doi polipi au fost rezectati intregi ( prin endoscopie ) iar unul care se afla la 5-6 cm de rect si dim.1, 5 cm a fost rezectat pe bucatele fara a se curata ! urmand sa se continue peste 30 zile de la endoscopie.nu stiu nici ce grad este si nimic nici alte investigatii... |
![]() |
24-03-2011, 21:37:06 de către drstefantuca Buna seara, Stimata doamna, Nu inteleg din expunerea dumneavoastra unde anume sunt situati polipii, cati anume sunt, cati au fost rezecati si cati nu, daca au fost rezecati in intregime sau numai partial, sau daca au fost doar biopsiati. Daca au fost rezecati in intregime colonoscopic atunci sotul dumneavoastra are nevoie de urmarire colonoscopica a la longue.Daca doar au fost biopsiati si rezultatul histopatologic a fost malign, ulterior nerealizandu-se o rezectie colonoscopica in intregime a acestor polipi sotul dumneavoastra va trebui operat.Daca cei doi medici cu care ati discutat au pronuntat cuvantul radioterapie este bine sa stiti ca radioterapia este prima secventa terapeutica in cancerul de rect nu in cel de colon;dupa aceasta radioterapie sotul dumneavoastra tot va trebui operat dar de cancer de rect... In concluzie nu am inteles exact daca este vorba de cancer de colon sau de cancer de rect, sau de ambele tratamentul fiind totusi diferit.ramane sa reveniti cu detalii Toate cele bune! dr.Stefan Tuca - medic chirurg |
![]() |
displazie severa a colului uterin |
25-03-2011, 13:32:39 de către Teodora M.
Subiect: displazie severa a colului uterin
floriy13, Stiu ce spui, ma doare sufletul sa aud, dar mergi la alt medic! Te rog eu frumos, mergi, nu sunt ginecolog, dar CIN2 inseamna ceva foarte serios, din cate stiu, nu mai amana! Mergi la alt medic, ignora orice umilinta, decat sa ai de tras dupa aia cine stie ce. Sau macar refa-ti PAP. Iti doresc sanatate, oameni buni in calea ta si sa-mi spui de bine! Mi-a ramas obsesia unei fete tot de aici, care tot amana si mi-a scris peste jumatate de an ca trebuie sa-si scoata tot... |
![]() |
25-03-2011, 10:18:24 de către floriy13
multumesc mult pt sfat Eclectica.daca as dispune de banii as merge fulger la medic...dar vedeti k fara bani, nu te baga nimeni in seama, nu poti deschide o usa la un medic fara sa palatesti...si nu judec pe nimeni asta e meseria lor si ei muncesc tot pe bani...ce ma nelamureste e ca nuti explica concret cei cu tine...si te trimite sa faci alte si alte analize.si pt fiecare analiza trebuie sa dispui de bani...medicul care mia facut conizatia cred ca lam blestemat o saptamana...mia facut conizatia pe viu, fara nici o anestezie locala.ma durut de credeam ca imi scoate tot din mine.il imploram sa ma lase in pace si se urla la mine.k stie el ce face...de aceeia parca imi este frica sa mai merg la el...si cand am esit de la el din cabinet mai era o femeie care venise sal injure cu alte analize care erau bune sii facuse conizatia degeaba...doar pentru bani..nustiu sunt atat de speriata si dezamagita doamneee.numai bine si muuuuuuuuuulta sanatate va doresc!! |
![]() |
23-03-2011, 23:30:13 de către Teodora M.
Mergi la medic pentru indicatii, nu mai astepta atat! Macar sa-ti vada rezultatul. Nu e de glumit cu asta, nu-i un rezultat cu care sa stai atat! Sanatate! |
![]() |
Cancer col uterin |
02-02-2014, 20:00:17 de către mitra
Subiect: Cancer col uterin
Slava Domnului! Ma bucur ca ai postat recent si ne-ai spus cum mai este starea mamei tale. Asa ai dat sperante femeilor care trec prin acest calvar. Sanatate! |
![]() |
Cancer col uterin |
23-01-2014, 14:59:26 de către MihaiEduard
Buna ziua, Revin aici dupa o perioada cam lunga, aproape 3 ani de cand mama a fost diagnosticata. Pot spune ca acum este in afara oricarui pericol, se simte foarte bine, parul i-a crescut la loc, merge la controale ginecologice regulate la dr. Bratila care este un profesionist desavarsit, un medic f bun. In alimentatia pe care a avut-o aproape ca a eliminat carnea, a facut foarte multe sucuri din legume si fructe, catina. Se simte foarte bine acum chiar daca d.p.v psihic a suferit cateva mici schimbari pana la urma de inteles avand in vedere prin ce a trecut. Va doresc multa sanatate si asa cum spune dr. Bratila: "Exista viata dupa cancer!" |
![]() |
Cancer col uterin |
18-06-2011, 00:44:41 de către RaulDuke
bafta oarba ! |
![]() |
Cancer col uterin |
16-06-2011, 13:33:17 de către mazida
Multumesc frumos RaulDuke pentru raspunsuri, da, sunt constienta de faptul ca nu se reduce riscul "reintoarcerii" la 0%!Evident un raspuns clar il voi avea dupa operatie(dupa cum ma voi simti)Oricum, ceea ce este clar aici, este FRICA mea... M-au trimis sa fac biopsia...dupa...voi stii mai multe si promit sa va tin la curent si...curaj ptr.toate persoanele in situatia mea!!! Cu Dumnezeu inainte!! |
![]() |
Cancer col uterin |
16-06-2011, 00:17:29 de către RaulDuke
- in mod normal o asemenea operatie nu treuie sa afecteze direct libidoul, mai ales pe termen lung.- niciodata riscul acestei "afectiuni" pusa in discutie aici, respectiv cancerul, nu este redus la 0% teoretic. in medicina nu exista "siguranta". totusi acest risc scade foarte mult de pe urma unei operatii care indeparteaza mai mult sau mai putin din organul vizat. - e greu de spus pe internet daca mai exista riscul sa "ramai insarcinata" pentru ca nu stiu exact cazul si ce operatie isi propune respectivul chirurg sa faca. daca face o histerectomie totala, chiar fara scoaterea ovarelor, nu mai poti ramane insarcinata. - la fel si cu ciclul menstrual. |
![]() |
Cancer col uterin |
15-06-2011, 10:55:00 de către mazida
Buna dimineata, as dori sa adresez o intrebare la care:medicul ginecolog a evitat sa imi raspunda iar pe internet nu am gasit nimic foarte clar!In 2004 am fost depistata in urma testului papa nicolau cu cin ||| si mi s-a facut prin terapie laser conizatie. Au urmat, an de an, papa nicolau, in fiecare an au iesit in regula. Anul acesta, evident l-am refacut si... surpriza:celule endocervicale prezente!! La spitalul Municipal mi s-a propus scoaterea unei bucati de uter. Intrebarebarile mele sunt urmatoarele(mentionez ca sunt constienta de faptul ca este mai important sa traiesc!!): -Sint casatorita de 23 de ani:cit de mult aceasta operatie imi va afecta libidoul? _Dupa aceasta operatie mai exista riscul de a reveni aceasta "afectiune"? -Dupa aceasta operatie mai exista riscul de a ramane insarcinata? -Voi mai avea ciclul menstrual? Va multumesc anticipat pentru tot si astept raspunsuri de la dumneavoastra, Cu respect |
![]() |
Cancer col uterin |
30-05-2011, 08:11:54 de către aralex
mama era in st IIb cand a fost diagnosticata. Dar nu trebuie sa fii speriata, nu asta era ideea, trebuie doar sa fii precauta si sa iti faci toate analizele la timp...e posibil sa nu recidiveze nicicand (cunosc personal cazuri care se simt bine la 10 ani de la operatie) dar, daca recidiveaza e bine sa aflii cat mai din timp ca sa se poata interveni cat mai eficient...cel mai bine ti-ar spune o persoana avizata treburile astea.Te rog, nu te speria. |
![]() |
Cancer col uterin |
28-05-2011, 17:57:27 de către sanda55
Aralex, ce stadiu a avut mama ta ? Eu merg in iulie la control si chiar daca stiam ca exista posibilitatea recidivei, de cand am citit mesajul tau sunt ingrozitor de speriata. |
![]() |
Cancer col uterin |
25-05-2011, 15:54:27 de către aralex
Mama are 5 ani de la operatie (neo de endometru) si anul acesta a recidivat..in boala asta e fff important sa nu uiti nicicand ca esti bolnav dar sa nu traiesti numai cu gandul acolo.noi ne-am linistiti prea devreme si anul trecut nu am facut tomograful.:| |
![]() |
Cancer col uterin |
06-05-2011, 20:35:06 de către maria anton11
MihaiEduard, cum se simte mama ta? |
![]() |
Cancer col uterin |
03-04-2011, 14:49:46 de către RaulDuke
mihai eduard: nu trebuie sa faca nici o aplicatie cu nici o electroliza. sincer nici nu stiu ce e asta dar cu siguranta ea nu reprezinta un standard medical. despre mancare: absolut ce vrea si ce ii place, in cantitati moderate!cu privire la prognostic: nu ne-ai furnizat prea multe date. nu ai spus daca au fost identificate sau nu metastaze; in cel mai fericit caz, in care NU exista metastaze, oricum boala se situeaza probabil intr-un stadiu III, pe baza ganglionilor invadati de tumora. asta nu confera un prognostic foarte bun. totusi nimeni nu poate spune cu exactitate nimic. la ora actuala este recunoscuta o medie globala de supravietuire timp de 5 ani de zile, in acest stadiu, cu tratament, de aproximativ 35% sau chiar mai putin, mult mai putin cu metastaze prezente (adica in stadiul IV). repet: MEDIE GLOBALA! aplicat la un singur individ nu se poate face o predictie exacta, dar ca sa ai o idee despre posibilitati in linii mari... cam asta e. imi pare rau! iti urez numai bine si noroc! ai grija! |
![]() |
Cancer col uterin |
03-04-2011, 14:27:44 de către RaulDuke
mihaela b., in primul rand ca nu stim ce sunt "bucatile acelea de carne" pentru ca nu ne-ai furnizat nici o informatie din vreun bilet de externare sau buletin anatomopatologic sau orice din vreun document medical. nici macar unde a fost diagnosticata/tratata nu ne-ai spus. CE ANUME e in faza incipienta ?cu privire la nerespectarea recomandarilor doctorului, faceti asta pe propria voastra raspundere. dar daca tot faceti asta, eu sugerez sa cereti o alta opinie a unui alt medic, daca se poate oncolog, la care sa mergeti cu documentele medicale. in nici un caz sa inlocuiti asta cu "tratamente naturiste" pentru ca nu exista asa ceva, sunt apa de ploaie, si puteti pierde timp important care sa va puna in pericol chiar viata. apoi despre cat costa... asta nu trebuie sa fie un factor, cand e vorba de viata/sanatate. daca ai asigurare medicala ai dreptul la tratament gratuit. chiar daca NU ai asigurare, conform legilor din romania, teoretic, daca ai cancer ai acces la PROGRAMUL NATIONAL DE SANATATE in mod automat. cu privire la platile informale/cadouri/etc pe care vrei sa le faci personalului cu care intri in contact, asta e treaba ta personala, e greu sa gasesti un raspuns pe net! totusi astea nu sunt un lucru important in luarea deciziei de a merge la medic si a-i urma recomandarea, dupa parerea mea... mergeti la medic si faceti ce va zice!!! |
![]() |
Cancer col uterin |
02-04-2011, 20:58:31 de către mihaela b.
As dori sa stiu ce sa fac cu mama mea?A fost depistata in decembrie pe colul uterin cu niste bucati de carne.dupa ce au venit analizele i s-a spus ca este in faza incipienta 0.Ce sa fac? sa o operam sau sa mai incercam pe cale naturala, cu ajutorul plantelor.Bucatile de carne au fost scoase.Acum nu are nimic.Dar exista riscul sa creasca din nou si sa dea in cancer??????????Va rog. Astept un raspuns.Ea tot amana operatia, nu stim nici la ce medic sa mergem, nu stim cat costa. |
![]() |
Cancer col uterin |
01-04-2011, 06:48:24 de către maria anton11
Dupa ce terimina radioterapia, trebuie sa faca 2 aplicatii intravaginale, ca alimentatie iti spun ce am mancat eu; peste rasol sau la gratar, supe, ciorbe, piept de pui la gratar sau fiert branza fara grasime, mere coapte, compoturi facute in casa, legume fierte si pasate fara cartofi, mazare, iaurt degresat, cas dulce, svaiter, daca nu se constipa poate consuma banane, mainile si eu le-am avut vinetii de la intepaturi, trebuie sa aveti grija de ea sa consume cel putin 2 litri de apa plata pe zi ca sa elimine repede efectul citostaticilor, este foart greu dar o sa treaca tot si o sa fie doar o amintire urata, sanatate multa ii doresc mamei tale si sa aiba putere sa treaca peste tot si inca ceva trebuie sa foloseasca un unguent dupa fiecare raza ca sa nu -i se arda pielea. |
![]() |
Cancer col uterin |
31-03-2011, 23:27:43 de către MihaiEduard
Mama mea este in timpul tratamentului. E foarte ff greu, mainile le are vineti de la atatea intepaturi, face foarta multa hidratare pentru fiecare citostatic. Vroiam sa va intreb ce se poate manca, consuma in timpul radioterapiei/chimioterapiei. E f greu sa gasesti o mancare care sa ii permita. Si inca ceva... dupa ce termina cu radioterapia si chimioterapia am inteles ca trebuiesc facute niste aplicatii cu electroliza. Asa este? Asta mi-a spus-o cineva, nu doctoru |
![]() |
Cancer col uterin |
29-03-2011, 14:12:46 de către maria anton11
scuze pentru greseala (sanatate) |
![]() |
Cancer col uterin |
29-03-2011, 13:36:21 de către maria anton11
Doamna Sanda, multumesc pentru raspuns, eu am avut stadiu 2A, mi-ati dat speranta ca putem trai si cu acest sanatate diagnostic, eu sunt bine atat cat se poate, ma supara bufeurile dar sper sa treaca, sanatate multa va doresc. |
![]() |
Cancer col uterin |
29-03-2011, 09:11:25 de către sanda55
Stadiul 2B. Si mie mi-a fost frica in primii doi ani, dar conteaza foarte mult sa fiti optimista si sa nu va ganditi doar la boala. La urma urmei se poate intampla sa murim si cand traversam strada din cauza unui sofer inconstient. Ca si incurajare, va pot spune ca matusa mea are 81 de ani si este operata in urma cu 16 ani, stadiul 3 A. |
![]() |
Cancer col uterin |
29-03-2011, 06:49:29 de către maria anton11
Buna dimineata, Pentru Sanda55 in sfarsit gasesc si eu o persoana care este operata de mai multi ani.Doamna nu va suparati daca indraznesc sa va intreb, ce stadiu ati avut la diagnostic???? Eu traiesc cu frica ca poate recidiva oricand, am 9luni de la operatie ma simt aproximativ bine mai am probleme, cu urinarea din cauza radioterapie. Va doresc sanatate multa si sa ne ajute bunul Dumnezeu sa trecem peste toate. |
![]() |
Cancer col uterin |
28-03-2011, 17:55:16 de către sanda55
Mihai Eduard, eu am 4 ani de cand am fost operata de aceeasi boala, la 39 de ani. Nu va fi usor sa treaca de tratament dar cu incurajari si foarte multa intelegere din partea apropiatilor, va trece. La fel ca si doamna Maria iti voi spune ca nu mi-a cazut parul. |
![]() |
Cancer col uterin |
23-03-2011, 19:12:02 de către maria anton11
Buna seara, Draga MihaiEduard acelasi diagnostic l-am primit in urma cu an mai exact pe 8 martie carcinom scaumos invaziv col uterin G3. acum sunt operata am facut 25 de sedinte de radioterapie, chimioterapie cu cisplatin parul nu mi-a cazut deloc, numai ca eu am facut tratamentul inainte de operatie, rezultatul histopatologic a iesit bun acum trebuie sa merg periodic la control in general ma simt bine. Acum mama ta are nevoie de sprijin.de incurajare ca nu este usor urmeaza o perioada grea dar totul o sa treaca cu ajutorul bunului Dumnezeu.Eu tot tratamentul l-am facut in spitalul militar central CAROL DAVILA. Stadiul la mine a fost 2 A .Multa sanatate mamei tale si acordatii toata atentia si sprijinul familie ca are nevoie. |
![]() |
Cancer col uterin |
23-03-2011, 17:32:28 de către mihaela firica
buna ziua, am facut o biopsie de col si rezultatul este: descriere microscopica-fragment de exacol cu marcata acantoza si infiltrat inflamator cronic subepitelial mentionez ca hpv este 61-risc scazu ce imi puteti pune ?e ceva grav? medicul meu e plecat si as dori sa aflu daca e urgent sa merg mai departe cu alta investigatii multumes mult |
![]() |
Cancer col uterin |
20-03-2011, 12:53:01 de către mihalachepetrica
Buna ziua am o nedumerire de curand am facut niste analize fiind un papanicolau si va rog sa ma ajutati sa vad ce inseamna acestea:" Frotiu satisfacator pentru interpretare; sunt prezente celule din zona endocervicala / de transgormare.Frotiu cervico-vaginal negativ pentru o leziune intraepiteliala sau maligna, cu modificari celulare reactive asocite cu inflamatia, cu frecvente celule superficiale si intermediare in placarede, cu hipertrofie nucleara, cu normocromazie si rare binucleeri ; relativ frecvente celule parabazale si bazale izolate ; relativ frecvente grupuri de celule glandulare endocervicale; relativ rare grupuri de celule meta plaziate scuamos tipice; PMN frecvente, histiocite rare ;flora vaginala frecventa; citoliza moderata." |
![]() |
Cancer col uterin |
20-03-2011, 09:40:28 de către lala2004
Doamne ce tinara e pt. un dg.atit de grav! Sincer, imi pare rau atit pt. mama ta cit si pt. tine...iti trimit un mesaj privat cu citeva indicatii. |
![]() |
Cancer col uterin |
19-03-2011, 20:38:16 de către MihaiEduard
Am uitat sa mentionez ca are 42 de ani. |
![]() |
Carcinom scuamocelular slab diferentiat |
03-04-2011, 17:09:37 de către RaulDuke intra`devar este un cancer cutanat, dupa toate aparentele. din moment ce nu ne spui nimic legat de DIAGNOSTICUL CLINIC, adica dimensiune, localizare, stadializare (extensie, noduli, metastaze) si alti factori colaterali ca de exepmlu varsta soacrei talle, etc etc etc, nu se poate da nici macar un prognostic global orientativ. datele despre care iti zic eu ar trebui sa se afle in vreunul din biletele de externare de la oncologie/chirurgie/radioterapie sau pe unde ai mai fost sau te duci. din moment ce ti s-a recomandat radioterapie pe zona operata putem presupune ca este vorba de o boala localizata, fara metastaze. dar nu putem stii sigur, nu ? trebuie sa intrebi! in cazul formelor locale se poate inclusiv vindeca, cu sanse destul de bune. mult succes! |
![]() |
01-04-2011, 22:04:38 de către Vio sau Vasi repet, un prognostic nu va poate da nimeni.va pot spune ca medicii care o urmaresc pe soacra d-voastra sunt deosebiti, ca tratamentul este lung si poate si greu, dar cu Dumnezeu inainte.este un cancer, acest lucru vi s-a comunicat?unde este localizat, pe piele sau...?totul depinde si de stadiul tumorii si daca are sau nu metastaze si de modul in care organismul lupta cu aceasta boala.cancerul se poate si vindeca, dar depinde de multi factori.sanatate multa. |
![]() |
01-04-2011, 14:09:38 de către valy_clau74 Bun gasit din nou. Deorece am vazut ca nu am reusit sa aflu mai multe informatii despre diagnosticul soacrei mele am decis sa mai aduc cateva informatii. Am fost la consult de specialitate la doamna Profesor dr. Anghel Rodica, care i-a prescris 20 den sedinte de radioterapie pe care le va face la spitalul Elias cu dl dr. Tarlea. De luni va incepe tratamentul, insa imi este teama fiindca nimeni nu vrea sa ne spuna nimic clar, toti se feresc sa ne spuna ceva concret. Asi dori daca este cineva pe acest forum care ne poate lamuri cu cateva detalii am fi foarte recunoscatori. Sa nu se creada ca am dori cine stie ce asigurari ci doar un prognostic, atat si nimic mai mult. Stiti cum este cand bajbai pe intuneric, fara sa ai habar incotro te indrepti. Multumesc anticipat pentru orice fel de informatie. Multa sanatate tutror, si dumnezeu sa ne ajute pe toti. |
![]() |
17-03-2011, 21:44:30 de către Vio sau Vasi e greu de dat un prognostic, este bine de consultat medicul care a stabilit sa se faca acest examen.diagnosticul pus in concluzii nu este unul fara probleme.multa bafta. |
![]() |
cancerul de san.. extins |
12-03-2011, 19:08:31 de către maria 123
Subiect: cancerul de san.. extins
Cancer uterin, mamar sau ovarianSe rasneste napraznic sau sovarv. Din aceasta pulbere se iau 1-2 lingurite de trei ori/zi. Pulberea se tine sub limba 15 minute dupa care se inghite cu putina apa. |
![]() |
cancerul de san.. extins |
12-03-2011, 19:08:08 de către maria 123
Subiect: cancerul de san.. extins
Cancer la ficat (metastaze la ficat)- O lingurita de pulbere de pedicuta, una de pulbere de tataneasa (obtinuta din radacina rasnita) si una de pulbere de obligeana (obtinuta din radacina rasnita) se pun in 1/2 litru de apa si se lasa sa se macereze la temperatura camerei de seara pana dimineata. - Preparatul se filtreaza dimineata. - Se opareste inca o lingurita de pulbere de pedicuta la o cana de apa clocotita, dupa care se lasa sa se raceasca si se filtreaza. - Se combina, in final, cele 2 preparate (infuzia si maceratul) si amestecul astfel obtinut se bea in 3 reprize inaintea meselor principale cu o jumatate de ora. Cancer uterin, mamar sau ovarian Se rasneste napraznic sau sovarv. Din aceasta pulbere se iau 1-2 lingurite de trei ori/zi. Pulberea se tine sub limba 15 minute dupa care se inghite cu putina apa. Cancer uterin, mamar sau ovarian Se rasneste napraznic sau sovarv. Din aceasta pulbere se iau 1-2 lingurite de trei ori/zi. Pulberea se tine sub limba 15 minute dupa care se inghite cu putina apa. |
![]() |
neoplasm bronho pulmonar drept.. ce inseamna acest diagnostic? |
24-01-2012, 22:50:27 de către RaulDuke o reteta poate sa o confirme oricine, e simplu. tot ce faci e sa zici "o confirm". insa a demonstra eficienta, e cu totul altceva. oameni buni, sincer va intreb, CUM va imaginati ca se trateaza cancerul bronhopulmonar cu CAFEA ? |
![]() |
24-01-2012, 15:21:49 de către georoceanu Catre autor articol : sebesuldejos, referitor reteta pentru metastaze plamini: - va rog sa precizati daca cele 400g de cafea macinata sint de cafea prajita sau neprajita. Va multumesc |
![]() |
13-03-2011, 22:41:03 de către maria 123 Metastaza la plamani Se amesteca urmatoarele: 500 gr unt de casa, 500 gr untura proaspata de casa (nesarata), 500 gr lamai cu coaja cu tot tocate marunt, 500 gr miere poliflora, 400 gr cafea macinata. Din acest amestec se ia cate o lingura cu 30 minute inaintea meselor principale. Preparatul se pastreaza la rece. Cancer bronho-pulmonar - se bea suc de usturoi de 2-3 ori/zi, cate 10-30 ml inainte de masa - se beau 3 cani de ceai/zi de lemn dulce (infuzie din 9 gr de radacina de lemn dulce la 200 ml apa) Este o reteta din fosta U.R.S.S. confirmata de Institutul Oncologic din Moscova |
![]() |
11-03-2011, 18:12:29 de către floriy13 MULTUMESC DOMNA DOCTOR!!!!PT RASPUNS!!!!NEPOTICA MEA TOT DIN MOLDOVEANCA ESTE CA SI DUMNEAVOSTRA..IASI TOMESTI !!!TOATE CELE BUNE VA DORESC !!! |
![]() |
11-03-2011, 17:16:54 de către Casa drhouse Acest diagnostic inseamna ceea ce e clar scris...cancer. Este un stadiu avansat, tardiv, cu invazie ganglionara mediastinala, celiaca, supraclaviculara.posibil inoperabil.se va face o reevaluare dupa terminarea chimioterapiei... |
![]() |
Biopsia nevului operat |
12-03-2011, 08:52:51 de către elina
Subiect: Biopsia nevului operat
Buna dimineata! Toate formatiunile excizate trebuie examinate histopatologic ; numai bine |
![]() |
BOINC - cercetarea cancerului |
03-04-2012, 00:57:15 de către radicus
Subiect: BOINC - cercetarea cancerului
Da. Si eu folosesc BOINC de vreo 2-3 ani si am ajutat la diferite proiecte, printre care si acestea de mai sus. E o idee buna sa fie mediatizat acest program si diferitele proiecte de cercetare. |
![]() |
31-03-2012, 13:43:16 de către radu_85
Particip si eu la Boinc cu cateva proiecte, intre care SETI@home, Einstein@home si MilkyWay@home. Am vazut acest mesaj si o sa caut proiectul oncologic, pentru a ajuta.Intrati pe forumuri si explicati oamenilor despre acest program, multi nu au incredere sa-l foloseasca. |
![]() |
23-05-2011, 15:50:29 de către eloise
am salvat-o, la timp!Multumim mult! |
![]() |
23-05-2011, 13:51:30 de către dellameloria
ptr eloiseAm tot intrat aici in speranta ca gasesc un mesaj de la tine dar...nimic. Nu stiu de acest "admin" modifica mereu mesajele, nu fac publicitate, nu cred ca as putea fii rau intentionata voind sa ajut dar...cine sunt eu sa ii judec pe altii??? ------------* Mi-ar face mare placere sa pot fii de ajutor. Un calduros salut ptr tine si prietena ta, nu o parasi in astfel de momente, are nevoie de sprijin moral mai mult ca oricand. Valentina (*modificat de admin) |
![]() |
20-05-2011, 20:41:50 de către dellameloria
---------------*aici putem vb detaliat, imi trebuiesc anumite detalii si-ti voi spune si ce e de facut te astept.Valentina PTR ELOISE (*modificat de admin) |
![]() |
20-05-2011, 19:18:40 de către eloise
Buna Valentina, Am cautat in disperare mesajele tale, pentru ca retinusem ca ai intervenit in discutii in cateva randuri pentru a oferi a sprijin unor pacienti romani. De curand am aflat ca o colega de serviciu a fost diagnosticata subit (fara simptome, in prealabil) la un control de rutina, se pare, cu cancer la san stadiul 4. Nu stim cu exactitate informatiile medicale legate de boala ei, tot ce stim este ca am vrea sa ii oferim o cale de iesire din uluiala pe care acest diagnostic i-a indus-o, si ne-am gandit sa apelam la tine. Care pacienti s-ar califica pentru a fi tratati la acest Institut din Napoli? Putem sa o indrumam catre tine? Are 46 de ani si un copil. Este de necrezut ca unei fiinte atat de calde si placute i se poate intampla asa ceva, dar noi nu putem decta sa ii oferim sprijin moral si sa ne rugam pentru ea sa depaseasca aceasta incercare. Mentionam ca inca nu a inceput vreo schema de tratament. oncologic. |
![]() |
09-05-2011, 14:22:02 de către dellameloria
Am citit cu atentie mesajele voastre si, sincer m-au durut cuvintele arminei cand se referea la lipsa de educatie sanitara si de viata sbuciumata a romanului, ca sa nu mai zic cat adevar este in faptul ca sistemul sanitar din Romania decade pe zi ce trece, atat din punct de vedere tehnologic cat si a serviciilor oferite.Doresc pe aceasta cale sa informez toti pacientii care au fost diagnosticati cu cancer ca o sansa exista pentru fiecare, in tara sau strainatate. Eu ma numesc Valentina Buda, lucrez ca mediator lingvistic-cultural la Istituto Nazionale Tumori, Fondazione Pascale din Napoli, ptr cei care nu stiu acest spital fiind renumit in studiul si tratarea cancerului. Vin in ajutorul celor care doresc sa vina aici ptr interventie chirurgica si tratament post operator, cu specificatia ca acest spital nu este privat, deci nu se percep costuri, ptr strainii comunitari facandu-se o asigurare medicala numita ENI. Ptr mai multe informatii va stau la dispozitie de luni pana vineri, intre orele 10-15, ------------* (*modificat de admin) |
![]() |
11-03-2011, 01:06:47 de către raducelu
Multumesc, Armina! Daca macar 2-3 persoane se hotarasc sa se alature atunci e bine. Dar din cate vad proiectele astea nu sunt foarte populare nici macar aici pe site-ul asta unde sunt multi oameni bolnavi si rudele lor care ar face multe sa-i salveze. In afara de dvs, Armina, nimeni nu s-a mai aratat interesat. Sper doar ca sunt persoane care n-au avut nimic de spus dar s-au hotarat sa contribuie la aceste proiecte.Poate ca sunt unii care cred ca nu are rost sa contribuie pentru binele altora. Nimic mai gresit! Se zice ca peste jumatate din oamenii care traiesc in momentul acesta pe Terra vor muri de cancer si complicatiile lui. Programul e ca un teledon, donezi resurse pentru ajutorul cuiva. Doar ca de data asta nu in folosul unor sinistrati sau oameni napastuiti, ci in folosul tuturor oamenilor care vor prinde acele vremuri: copii, tineri, adulti, batrani, chiar si persoane nenascute inca. Toti vor beneficia de roadele acestor cercetari. Sunt o sumedenie de medicamente anti-cancer care s-au obtinut printr-un stil asemanator de cercetare, doar ca erau la o scara mult mult mai mica. Si acele medicamente sunt considerate revolutionare. De exemplu terapiile tintite. Ganditi-va care ar putea fi rezultatul cercetarilor de asemenea anvergura. Poate sute de noi tratamente anti-cancer care sa ofere sute de noi sanse pentru fiecare bolnav. Si eu cred ca romanii nu sunt constienti de existenta acestor proiecte, de aceea am si deschis acest subiect. |
![]() |
10-03-2011, 19:53:13 de către armina
Cred ca lipsa informatiei este de vina dar poate si un pic de nepasare ( pana ti se intampla) ca si viata zbuciumata a romanului, vevoit sa se ia la tranta zilnic cu atat de multe probleme, ca sa nu mai vorbim de sistemul sanitar care se duce de rapa, lipsa de educatie sanitara 9 in curand lipsa de educatie pur si simplu). Personal am dat copy/paste postarea dat si am trimis-o mai departe tuturor din lista mea de contacte cu rugamintea de a face acelasi lucru. Sanatate. |
![]() |
10-03-2011, 16:43:01 de către raducelu
Corectare: 3 pasi, al 4-lea e optional.Sunt doar 6.000 de romani inscrisi in programele de cercetare care folosesc BOINC spre deosebire de SUA care are 500.000 de inscrisi, Germania cu 300.000, etc. Ungaria, tara cu populatie de 2 ori mai mica decat a Romaniei are 17.000 de inscrisi. Bulgaria, tara cu populatie de 3 ori mai mica decat a Romaniei, are aproape atatia utilizatori ca Romania. Slovacia, tara de 4 ori mai mica, are putin peste numarul de utilizatori romani. Nu stiu de ce in Romania sunt atat de putine persoane care vor sa participe la dezvoltarea stiintei. Poate din lipsa de informatii sau nepasare. Poate din cauza traditionalismului dus la extrem si a scepticismului in stiinta. Nu stiu. |
![]() |
09-03-2011, 18:18:00 de către raducelu
Utilizarea programului nu e conditionata de nimic, doar dorinta celui care vrea sa ajute si de performanta calculatorului. Minimum fiind un calculator cu procesor 500 MHz, 64 MB RAM si 20 MB liber pe partitia unde doresti sa instalezi programul.Unele proiecte au nevoie de peste 100 mb liber pe partitie. Functioneaza pe Windows Xp sau variante mai noi cum sunt Vista sau 7. Din cate stiu nu functioneaza prea bine sau deloc pe versiuni mai vechi de windows cum sunt Millennium, 98, 95. Functioneaza si pe Linux sau Mac.Nu conteaza daca e PC sau laptop. Pentru utilizatorii de laptop exista o optiune prin care se poate opri automat rularea programului cand laptopul e doar pe baterie pentru ca aceasta sa nu se descarce prea repede. Cei care doresc sa participe pentru cercetarea oncologica si indeplinesc minimum cerut trebuie sa urmeze 3 pasi: 1. Inscrierea pe site-ul World Community Grid completarea datelor personale, parola, etc. 2. Instalarea programului BOINC e simpla. Dar cine nu se descurca poate sa ma intrebe. 3. Se deschide programul BOINC, apasati "add project", next, alegeti proiectul World Community Grid din lista care apare si completati cu datele proprii de identificare. 4. Daca doriti sa ajutati doar in domeniul oncologic, mergeti pe site-ul de la World Community Grid, va identificati (log in) si alegeti de la My Grid optiunea My Projects. Lasati bifate doar programele pe care le-am prezentat mai sus. Puteti si sa participati la toate proiectele din acea lista si sa nu fie nevoie de debifarea acestora. Cine mai are nelamuriri doar sa intrebe. Voi intra zilnic. |
![]() |
09-03-2011, 17:23:21 de către armina
Te felicit pentru postare, foarte interesant, ma bucur ca ai impartasit cu noi toti, aceasta informatie. Descarcarea si instalarea programului este conditionata de ceva/ in speta in cazul cercetarii oncologice poti ajuta cu ceva si daca nu ai boala, tu sau un membru de familie ? |
![]() |
Dovezi medicale in vindecarea cancerului cu Escozul |
12-06-2013, 15:36:43 de către cristina ds Eu am cumparat escozul pentru tatal meu. Din pacate a fost prea tarziu pentru el, ficatul lui a cedat. A venit printr-o firma din Ecuador si l-au transportat cu gheta. Mi-au mai ramas 6 doze pentru 6 luni. Daca este cineva interesat sa imi scrie. Am luat si Vidatox 2 doze de la reprezentatul autorizat din Skopje, Macedonia. Vidatox (solutie hidroalcoolica) l-am dat si am ales sa mergem pe Escozul, fiind preparat magistral si mai concentrat. Vidatox a costat 2 flacoane+transport 341 euro prin firma din Macedonia si Escozul a costat 6 flacoane(pentru 6 luni) +transport (importat din Ecuador) 650 euro. atentie dozele se administreaza la recomandarea unui oncolog pe baza dosarului medical. sunt oncologi in spitale mari din Europa care il recomanda. Tata a mai luat doar 2, 5 luni-cand am aflat de el-am cumparat rapid de la un pacient care tot asa l-a gasit prea tarziu, deoarece dureaza intre 14 si 21 de zile sa vina. |
![]() |
04-12-2011, 17:02:19 de către RaulDuke pentru ca totusi Cuba nu este vreo mare producatoare de medicamente, este o tara comunista, saraca, ce nu are firme solide financiar cu tehnologii foarte noi si foarte scumpe care pun pe piata produse in care au investit enrom de-a lungul zecilor de ani si pe care le-au testat indelung. mai sunt si altele ? probabil ca da, dar asta e principalul. |
![]() |
02-12-2011, 10:29:53 de către zzrazza Si sa mai adaug ceva foarte important: Pentru cei care au spus ca domnul Verdan (Lucian Angelescu) este mincinos si nu este bolnav sa le fie rusine! Se stiu cei cu musca pe caciula! Cand am fost la Ambasada Cuba, toata lumea de acolo il cunostea si acum vorbesc despre dansul cu mare drag. A fost un om minunat. A calatorit acolo din 3 in 3 luni sa isi i-a doza de medicament si sa afle cat mai multe informatii despre tratamentele cubaneze anti-cancer si sa aduca vesti romanilor suferinzi. Era pacientul preferat al Dr. Cruz de la Labiofam. Din pacate s-a stins la inceputul lunii august din cauza unor probleme circulatorii, deorece era paralizat in scaun. In urma tratamentului cu Escozul tumoarea de la cap i-a scazut la 12%. Dumnezeu sa il odihneasca in pace! Si ii multumesc pentru toate informatiile pe care mi le-a dat! Care doriti orice fel de informatii, mergeti la Ambasada Cuba si o sa va lamuriti. O sa va las sa va ganditi la raspunsul unei intrebari: Oare de ce pe piata romaneasca nu gasim medicamente din Cuba? In incheiere o veste bunicica : O firma se chinuie sa bage pe piata romaneasca Vidatox (escozul diluat), care deja se comercializeaza in Albania. Sanatate tuturor! |
![]() |
02-12-2011, 10:12:53 de către zzrazza Nu doresc sa mai pierd timpul cu persoane care incearca sa dezbata acest subiect ca la o emisiune tv. Am vrut doar sa stie oamenii suferinzi ca exista solutii si sa nu isi piarda speranta. Cine doreste mai multe informatii sa ma contacteze in privat. Domnule radicus, pentru mai multe informatii legate de acest subiect, inclusiv studii clinice, cereti informatii de la Ambasada Cubei si o sa va lamureasca in toate privintele. Numai bine! |
![]() |
02-12-2011, 04:44:01 de către radicus Domnisoara zzrazza, nu ati mai raspuns. Totusi, trecand peste polemica pro si contra escozul sunt curios de evolutia starii de sanatate a rudei dvs. Asta daca mai activati pe acest forum; vad o inactivitate dupa ultimul mesaj. |
![]() |
24-11-2011, 22:27:20 de către radicus Domnisoara zzrazza, imi pare rau sa aud ca ruda dvs a fost diagnosticata cu cancer in stadiu terminal. Dar asta nu schimba nimic din ce am zis. Stiintific trebuie dovedit ca acel medicament este, in primul rand, eficace. In al doilea rand trebuie comparate rezultatele acestuia cu rezultatele tratamentului standard. In al treilea rand trebuie urmarite efectele adverse pe termen mediu. In al patrulea rand, asa cum ati spus - difera de la organism la organism - trebuie analizate ce particularitati genetice si anatomice au persoanele pe care i-a ajutat cel mai mult si ce particularitati au cei pe care nu i-a ajutat. Abia apoi se poate vorbi de introducerea lui pe piata avand toate avizele in ordine. Deocamdata nu stim daca este eficace. Sanse foarte mari sa nu fie. Sunt persoane care in disperarea lor ar incerca orice. Am auzit de cazuri cand pacientii au luat `leacuri miraculoase` concepute in cratita din bucatarie avand in componenta insecticid, pesticid si alte substante. Chiar si aici pe acest forum a fost o domnisoara de 16-17 ani care era ingrijorata pentru mama ei bolnava cu cancer metastatic. Familia ei era in stare sa renunte la un medicament foarte nou si scump, cu greu aprobat de catre casa de asigurari, doar pentru a-i da un leac babesc pe baza de spanz (foarte toxic, posibil letal). Nu ne-a mai relatat nimic daca s-au hotarat sa incerce acea otrava pe baza de spanz. Probabil s-a intamplat ceva... Incercarea unor medicamente bazandu-va pe experientele personale ale altor bolnavi este o greseala in studiile medicale. Cunoasterea empirica, bazata pe experiente, poate duce la concluzii total eronate din pricina calitatii slabe a datelor colectate. Intelegeti, domnisoara? Adica, un studiu obiectiv cu esantioane bine determinate este de sute de ori mai aproape de adevar decat relatarile a doua-trei persoane chiar si daca le cunoasteti personal. Nu cunosc limba spaniola, asa ca nu are rost sa-mi dati acel studiu. PS: Mai bine va interesati despre recrutari in studii clinice desfasurate in tara noastra. Vorbiti cu oncologul pacientului. |
![]() |
24-11-2011, 17:31:11 de către RaulDuke la fel si tie! insa lucrurile nu se pot intampla asa cum vrei tu. imi pare rau ca tii cu dintii la impresia asta a ta ca "nu permiti...". pentru ca oricum o sa se intample, indiferent de dorinta ta, dar cu cat esti mai indarjita, cu atat frustrarea iti va fi mai mare. dar ceva bun nu va iesi din acestea. imi pare rau! celor care vor sa schimbe ceva ? si ce anume vreti tu si cu dro sa schimbati ? eu nu va opresc sa schimbati nimic, doar va prezint realitatea pe care alegeti sa NU o cunoasteti. doar cunoscand aceasta realitate poti spera sa schimbi ceva. insa nimeni nu va schimba niciodata faptul ca oamenii mor. nu sunt insensibil, doar ca pierd oameni saptamanal, mi-am pierdut duzini de rude, dintre care peste jumatate cancerului, ma preocupa aceasta problema si dpdv moral si medical si stiintific si populational de atatia ani de zile. stiu toate fatetele acestei boil. stiu si unde incep si unde se termina optiunile, mai bine decat oricine de pe acest forum. numai cunoscand aceste limite poti spera sa schimbi ceva. de asemenea nu strica sa stii si cum se poate face asta. si pentru grupuri intregi de oameni, pentru grupe de boli, nu doar pentru un singur pacient odata... |
![]() |
24-11-2011, 16:19:03 de către zzrazza Domnule RaulDuke, Va rog, lasati topicul in seama celor care vor sa schimbe ceva. Nu mai spulberati sperantele oamenilor. Duceti-va la o conferinta sau pe un forum de medici si tratati acolo subiectul cu insensibilitate. Dvs. ar trebui sa cautati solutii pentru cei suferinzi, nu sa le spuneti ca pana aici v-a fost! Sunt constienta de ce se va intampla, dar nu permit sa se intample asa devreme. Scopul meu este sa schimb informatii despre tratamente noi cu alte persoane in cauza. Nu v-am cerut parerea daca este bun tratamentul sau nu. Numai bine domnule RaulDuke! |
![]() |
24-11-2011, 15:07:55 de către RaulDuke personal va urez la toti remisii complete si durabile, cu sau fara escozul, conteaza foarte putin spre deloc. in schimb orice apartinator cred ca are datoria morala sa accepte ce i se intampla si ce se va intampla cu bolnavul de cancer, si de a intelege la ce se poate astepta pentru viitorul apropiat sau mediu sau indepartat. asta din respect pentru insusi bolnav, nu din altceva! pentru dro: poti sa spui ce vrei, sa stii ca nu ai cum sa ma jignesti. este evident ca nu ai si nu poti avea nimic personal cu mine, iar reciproca e valabila, iar toate porcariile care-ti trec prin cap si ai vrea sa mi le zici, te asigur ca le-am auzit de mai multe ori. incearca sa revezi ideea din spatele baladei Miorita, daca iti mai amintesti mesajul de acolo... poate o sa ai o idee suplimentara despre o posibilitate de atitudine in fata lucrurilor rele inevitabile. |
![]() |
24-11-2011, 11:17:15 de către zzrazza Domnisoara, pentru Radicus, Nu stiu de unde ati tras dvs aceste concluzii. Ati citit subiectul de la inceput? Va mai explic odata totusi. Este vorba de un membru al fam. care are metastaze in mai multe locuri si medicii nu mai au nici o solutie. Interesandu-ma de tot felul de medicamente, mi-a atras atentia Escozul. Am vorbit cu diversi oameni intre timp care fac tratament cu Escozul, printre care si 2 cunostinte. Unul care are cancer la plamani si face tratament cu Escozul de 2 ani si in paralel mai face doar Tumor Killing test, intre timp s-a tumefiat tumoarea si unul care face de aproape un 1, are cancer osos, si tumorile nu au mai crescut, in paralel nu mai face nici un tratament. Depinde de la organism la organism. Am cerut parerea a 2 medici din Cuba si m-au asigurat ca pana acum medicamentul nu are efecte adverse. Se poate face in paralel cu tratamentele oncologice clasice. Asa ca am hotarat sa intram in posesia lui. De 2 luni jumate face tratament cu el in paralel a mai facut cateva sedinte de chiomio si radioterap) si va spun ca inainte sa il i-a nici nu prea manca, dar acum mananca foarte mult. Intr-adevar analizele nu au iesit foarte bine, dar la unele organe a stopat cresterea tumorilor. Sunt de parere ca medicamentul merge foarte bine la persoane care sunt la inceput sau care au decat 2 tipuri de cancer. Cat despre studiile clinice, trebuie sa le ceri de la laboratoarele cubaneze. Nu o sa le gasesti pe site-uri sau forumuri deoarece ei au o politica stricta. Eu am cerut un material destul de detaliat, daca doresti ti-l trimit (este in spaniola). Si o sa incerc sa mai fac rost de astfel de materiale. |
![]() |
24-11-2011, 03:32:23 de către radicus Chiar daca am spus ca voi face o sinteza a studiilor despre escozul nu am reusit acest lucru. Nu am reusit pentru ca singurul studiu mai de doamne-ajuta nu avea subiecti umani ci soareci de laborator. @dro, cred ca te inseli despre domnul/doamna zzrazza. Din cate am inteles, in prezent, nu are probleme de sanatate. Nici ea/el nici vreo cunostinta. Zzrazza se bazeaza pe observatia unui pacient, ceea ce denota lipsa calitatii datelor pe care le-ar putea furniza. Sunt o gramada de variabile care puteau interveni si influenta rezultatul. Analizand un singur caz nu poti afla niciodata care din aceste variabile posibile au intervenit, care sunt daunatoare pentru rezultate, care sunt benefice. Poate pe pacient l-a ajutat operatia, poate tratamentul oncologic, poate are o stare fizica de invidiat, poate...etc. Am citit multe studii ale unor medicamente alternative. In nici macar un singur studiu nu s-a facut o comparatie intre tratamentul oncologic standard si respectivul medicament. Ia un grup de oameni si da-le carboplatin si escozul, un alt grup ia doar carboplatin (un exemplu la intamplare). Daca grupul carbo-esco are o medie de viata mai mare, atunci da, e demonstrata eficacitatea escozulului. Carboplatin sau alt medicament de baza utilizat in chimioterapie se gaseste oriunde pe glob, un fel de aspirina oncologica. De ce nu au reusit sa faca aceste comparatii? Este interesant sa stim de ce. Mai interesant ar fi fost sa aflam rezultatele. Oamenii se leaga de sperante, este o caracteristica umana inaltatoare dar care poate distruge vieti daca speranta nu este realista. Chiar si cei resemnati mai spera desi nu recunosc. Pacientii in stadii terminale si cunoscutii lor sunt incurajati de povestiri ceva de genul: `L-a trimis doctorul acasa ca moare si inca traieste dupa ani de zile`. E adevarat, se intampla, dar extrem de rar. Si se intampla din cauza unor erori in diagnostic. Nimeni nu pomeneste de cei mult mai multi pacienti pe care i-a trimis doctorul acasa si s-a intamplat inevitabilul intocmai. Asta e natura umana, speranta moare ultima. Unii prefera sa caute tratamente alternative, altii prefera sa stea cu persoana bolnava cat mai mult. Primii prefera sa evite intrebarea post factum `dar daca i-as fi dat...`. Ultimii prefera sa evite vina de a nu fi petrecut suficient timp cu cel plecat. Intr-un final intrebarea `dar daca...` se estompeaza si va fi acceptata de catre cei ramasi. De cele mai multe ori chiar nu se mai poate face absolut nimic. Dar vina de a nu fi fost langa cel bolnav in ultimele luni/saptamani/zile va ramane pentru totdeauna. De aceea sunt adeptul realismului si il recomand tuturor. Orice medicament incercat, fie alternativ fie standard-paliativ, in cel mai bun caz va prelungi viata pacientilor aflati in stadiu terminal. Nu va exista vindecare din stadii terminale. Stiu ca multi sunt socati la aflarea vestilor si cred ca acolo undeva exista un medicament care poate vindeca pacienti cu cancer avansat, trebuie doar sa dea un search pe google si sa-l gaseasca. Va zic eu ca nu a existat, nu exista, dar va exista peste cateva decenii. Singurul pacat este ca ne-am nascut prea devreme. As vrea ca escozul sau oricare alt medicament sa-si demonstreze eficacitatea. Dar sansele sa ofere macar 2 luni in plus fata de tratamentele standard existente sunt foarte mici, poate chiar nule. Si, dupa cum spunea Raul, exista posibilitatea ca escozul sau oricare alt medicament netestat sa aiba efecte adverse nebanuite. |
![]() |
24-11-2011, 01:11:41 de către dro @RaulDuke: Nu mai avem timp!!!!!!!!!!!!!!!! Chiar nu pricepi? Nu mai am timp sa caut nimic! Imi trebuie o solutie `ieri`! Copila aia despre care spui ca riposteaza cu ineptii, e disperata, nu stie daca daca ii mai poate spune mamei sale "La multi ani!" de revelion. Esti incredibil!!!!! Ma abtin cu greu sa nu te jignesc! |
![]() |
24-11-2011, 00:38:25 de către RaulDuke dro, my brother: imi pare rau daca discutia cu cineva care pare a fi medic si atat de rece si cinic iti provoaca stari emotionale negative. dar eu chiar fac eforturi sa gandesc PUR profesional, recomandarile mele sa fie cat mai la rece posibil, iar faptul ca am sau nu suflet... sincer nici nu conteaza. am vazut cele mai mari dezastre facute de medici foarte FOARTE implicati emotional, care nici incompetenti nu erau. despre motivele celor din Cuba... nu ma pronunt. asta e o posibilitate, o alta poate fi si cea financiara, chiar daca nu e aparenta, poate ca pur si simplu oamenii CRED cu tarie in ceva. asta nu da nici o greutate si nici o valoare de adevar lucrurilor, nici falsa, nici adevarata. ca atare, cum zici si tu, poate ca escozulul asta AJUTA, poate face bine, poate prelungeste viata. dar daca face RAU ? daca o SCURTEAZA ? daca poate sa dea niste efecte adverse foarte rele si neasteptate ? atata timp cat nu s-a demonstrat NIMIC, ambele lucruri sunt ca si cum ar exista simultan (exact ca pisica lui Schroedinger), deci cu mare probabilitate se anuleaza reciproc, ca sa zic asa. deci in echivalenta asta potentiala nu e un lucru constructiv. in schimb constructiv ar fi daca s-ar face un STUDIU, un trial adevarat, cu normel si legi, cu placebo, controlat dupa regulile biostatistice de azi, care sa aiba ca scop observarea efectelor acestui medicament, chiar fata de tratamentele in vigoare, atunci ar fi CU TOTUL ALTCEVA si eu insumi nu as putea decat sa aplaud asta, chiar sa recomand pacientilor fara alte optiuni sa participe la asa ceva. imi intelegi pozitia ? nu putem da zeama de trifoi sau paine prajita unsa cu sperante false oamenilor, doar sperand, in schimb fara ca macar sa analizam stiintific rezultatele. e o risipa si e chiar daunator pentru ei ! solutii pentru oamenii in aceasta situatie: 1 - cautati, fie in romania fie in europa, STUDII clinice in derulare, care inroleaza oameni dupa criterii in care respectivii se incadreaza, si inrolati-va in ele! aveti sanse mai mari decat luand pur si simplu la intamplare o substanta despre care nu se stie nimic! 2 - folositi toate resursele pentru investitia in tratament si ingrijire paliativa, care sa amelioreze starea fizica dar si pe cea psihologica a bolnavului! cum am zis in postul de mai sus: moartea e iminenta; nu putem spera sa ajustam decat suferinta. |
![]() |
24-11-2011, 00:24:36 de către dro @ RaulDuke: Nu poti sa nu incerci orice atunci cand esti disperat. Poate studiile pe acest medicament nu sunt complete, dar poate chiar are efecte. Tu asta nu intelegi, nu mai au nimic de pierdut, nici ei, nici noi care ne uitam la ei cum se chinuie. Nu te cred un om rau, dar cred ca esti mult prea rece. Ma deranjaza si pe mine faptul ca sunt unii care incearca sa faca bani pe seama acestei boli nenorocite si e dreptul meu sa fiu suspicios atunci cand, fara dovezi intemeiate, apare unul si spune ca nu are efect acest medicament. Banuiesc ca, medic fiind, judeci lucrurile la rece, dar incearca sa sa iei in considerare si factorul emotinal. Sistemul medical din Romania e de tot rahatul posibil (am ceva cu sistemul nu cu medicii, pe care chiar ii apreciez). Daca in loc sa flituie banii pe tot felul de magarii, guvernantii nostrii (si nu numai ai nostrii) ar baga mai multi bani in cercetare sunt sigur ca lucrurile ar sta altfel. Din cate am inteles eu, clinica din Cuba ofera gratuit acest medicament, crezi ca fac asta doar sa adune un numar mai mare de cobai? Cat despre ironii; cel mai bun prieten al meu gandeste exact ca tine, si ca sa ma conving cateodata ca are suflet incerc sa-l enervez. Ca sa nu iesim din topicul discutiei, astept de la tine niste solutii nu doar niste comentarii. |
![]() |
24-11-2011, 00:24:17 de către RaulDuke nu-ti cere scuze! mai ales ripostand cu ineptii, te rog! as aprecia foarte tare asta! "clientii altei tarabe" ? ori vorbesti in totala ignoranta, ori nu iti amintesti ce cascade de oameni se inghesuie pe la usile si pe holurilor sectiilor de oncologie, unde lucrez si eu. crezi ca vreun oncolog din romania duce lipsa de "clienti" ??? crezi ca se teme sa si-i piarda ? te asigur ca daca as fi asa, mi-as folosi modesta reputatie de pe acest forum sa-mi fac reclama din plin. nu numai ca nu se intampla asta, dar mai tin si ascuns cine sunt si unde lucrez. ma rezum la explicatii medicale si atat. despre "tragedie"... nu stiu cum sa-ti spun... lucruri universal recunoscute nu prea exista pe planeta asta. nici ca cerul e albastru inca nu s-a pus toata lumea de acord. iar in cancer exista tratament, sa stii asta! nu confunda notiunea de tratament cu cea de cura vindecatoare. ce iti doresti tu, ca si alti oameni care inca nu cunosc inca destul de adanc lumea, este un TRATAMENT PENTRU MOARTE. asta intr-adevar nu exista si nici nu va exista vreodata, pentru ca oricat s-ar intinde fiinta aceasta lacoma numita om, oricat de departe ar ajunge cu pretentiile lui de existenta si bunastare, natura va fi mereu mai desteapta si va gasi metode sa-si urmeze cursul, punand capat pe rand tuturor generatiilor de indivizi tematori de legile ei neintelese. in trecutul mai indepartat cauza principala au fost bolile infectioase, in secolul 20, cele cardiovasculare, iar momentan trendul este catre cancer. poate ca in viitorul mai apropiat sau mai indepartat, ne vom dezbara si de asta. crezi ca urmeaza nemurirea ? eu nu! nu sunt ingrijorat de nimic din lucrurile pe care le-ai mentionat. moartea e iminenta. suferinta, mai putin! aici e singurul loc unde pot interveni oamenii. |
![]() |
24-11-2011, 00:09:36 de către zzrazza Stimate domn RaulDuke trebuia sa ne spuneti de la inceput ocupatia dvs ca nu mai puneam atata suflet in discutie, Mi se pare normal sa nu vrei sa devenim clientii altei ``tarabe``. Ar fi o tragedie pentru dvs si meseria dvs daca s-ar descoperi un tratament pentru cancer universar recunoscut. Va inteleg tumultul si ingrijorarea. Imi cer scuze ca v-am contrazis. |
![]() |
23-11-2011, 09:46:46 de către RaulDuke dro, prietene, poti face ce vrei si spune ce vrei, intr-adevar. insa, cum zice un amuzant proverb american, opinions are like assholes: everybody`s got one... and they all stink ! ca atare decat sa ai opinii proprii, mai ales intr-un domeniu stiintific, mai bine si mai constructiv e sa te documentezi, sa faci scoli cu relevanta, sa citesti carti de specialitate si sa lucrezi in respectivul domeniu, nu sa impartasesti lumii nazuintele tale pentru cai verzi pe pereti. sa te resemnezi ? ce vrea sa insemne asta ? sa te impaci cu ideea ca oricare din noi este muritor ? sa iei act de faptul ca "O SA MOR" ? nici faptul ca cerul e albastru sau ca apa e uda nu sunt mai veritabile pe lumea asta. MURIM ! care e alternativa accepatrii acestei idei ? sa te zvarcolesti pana in ultimul moment incercand tot felul de porcarii care mai mult iti fac rau ? sa bati drumurile in cautare de cai verzi pe pereti ? sa pierzi momente importante de la mai face ce-ti place si de a sta cu apropiatii ? e preferabil asta ? cand "te trimit acasa" pentru ca nu au ce sa-ti faca, asta e situatia unui loc, a unui medic, a unei clinici. dar exista si altele, care deruleaza studii, care inglobeaza pacienti fara alte sperante, si care pot obtine astfel rezultate pentru beneficiul generatiilor viitoare. poate inclusiv escozulul va reprezenta viitorul in tratarea cancerului. totusi lucrurile astea nu se pot face la intamplare, dand o substanta care poate fi apa chioara si sperand la mai bine. nu iese nimic bun din asta. despre medicii din fundeni: nu ma face sa rad! sunt oncolog si lucrez in bucuresti, deci care crezi ca sunt sansele ca NU lucrez sau macar ca nu am petrecut foarte multa vreme pe acolo ? despre facebook: imi plac tentativele tale de a ma ironiza! ti se pare ca sunt un om rau ? nu stiu ce sa zic, poate ca chiar asa e. insa dintre noi 2 eu sunt cel care a ales drept meserie o treaba care consta in a te ocupa si a vorbi cu oameni care, in marea lor majoritate, vor muri de cancer. ca atare crezi ca, pe seama catorva cazuri nefericite dintre apropiatii tai (dintre care am avut si eu destule), gandesti mai bine si privesti lucrurile astea mai clar decat mine ? |
![]() |
23-11-2011, 05:26:11 de către radicus Azi, maine sau cand voi avea timp voi incepe o analiza a mai multor studii despre acest medicament, escozul, pentru a inlatura orice dubiu. Ma voi axa pe colectarea si calitatea datelor, metodologie, tehnica de analizare a datelor, relevanta statistica, limbaj, etc. Daca macar un studiu din cele pe care le voi analiza va indeplini cerintele minime ale unei cercetari atunci putem afirma ca escozul ar putea avea un anumit efect in tratarea cancerului. Analiza pe care o voi face nu este pentru a starni certuri ci pentru a oferi cititorilor acestui topic o perspectiva rationala si stiintifica. |
![]() |
23-11-2011, 00:03:03 de către dro @RaulDuke: si eu pot pune ce comentarii vreau ca si tine. daca nu ai o solutie mai buna, si ma indoiesc de faptul ca esti mai bine pregatit decat medicii de la Fundeni, daca nu ai o astfel de problema in familie, si nu-ti doresc, te rog, te implor chiar lasa-ne in pace. Cand persoanele abilitate de care spui tu, te trimit acasa si nu-ti mai dau sanse, ce poti face? Te resemnezi? incearca sa-ti faci un cont pe Facebook! poate gasesti acolo pe cineva ca tine, va imprieteniti, si traiti fericiti! |
![]() |
22-11-2011, 16:56:46 de către RaulDuke eu va sugerez sa luati act de faptul ca nu aveti mijloacele necesare sa apreciati calitatea unui "studiu" si sa lasati lucrurile astea in seama celor care au aceasta ocupatie, medici, cercetatori, clinicieni, biologi, biostatisticieni, etc. inteleg atitudinea gen "make believe" din partea oamenilor disperati, dar pretentiile de argumentari stiintifice, o sa-mi rezerv dreptul sa nu le accept decat din partea oamenilor cu pregatire in domeniu, nu din partea unor oameni care doar "spera" la lucruri inexistente si doresc pur si simplu sa creada foarte tare in ele. a-ti dori nu poate face un lucru mai veritabil decat este ! imi pare rau, dar trebuie sa acceptati asta. @dro: pun ce comentarii vreau si raspund oricui dupa cum merita! pastreaza-ti impresiile despre ce inseamna nesimtire pentru tine, pentru ca altfel va trebui sa accepti ca vorbesti la pereti. cum crezi tu ca ma apreciaza niste aprecieri stupide, pe internet, din partea cuiva care nu ma cunoaste deloc ? administratia prezidentiala... zic sa o tratezi tu cu escozul, sa vedem ce se intampla! |
![]() |
22-11-2011, 10:40:10 de către zzrazza RaulDuke studiul nu este facut pe o singura persoana! Nici nu stiu de ce mai stau sa iti dau explicatii din moment ce nu vrei sa intelegi! Am scris pe forum sa stie lumea, nu numai pentru tine sau sa critici. Mai informeaza-te si tu! Sunt pline forumurile de informatii! Poti sa suni si in Cuba sa te informezi si sa te convingi! Dro iti multumesc pentru sustinere! Sanatate tuturor si numai bine! |
![]() |
22-11-2011, 01:49:31 de către dro @RaulDuke: te rog eu frumos, lasa topicul pentru oamenii cu proble. Vezi ca are administratia prezidentiala nevoie de tine! Sa pui comentarii cu `hehehe` intr-o astfel de discutie e total deplasat sau chiar nesimtire. |
![]() |
02-10-2011, 23:09:08 de către RaulDuke studiul clinic este acela pe un numar mare de persoane. atat de mare incat sa se poata constata ce anume efect are un medicament asupra unei boli, intr-o populatie. daca e un "studiu" facut pe o singura persoana, atunci nu poti stii niciodata daca efectele, fie ele benefice sau malefice, se datoreaza substantei pe care o studiezi sau nu. numai daca reusesti sa dai timpul inapoi si sa compari pentru aceeasi persoana cu folosirea altei substante sau metode. un studiu pe o persoana nu e un studiu clinic. |
![]() |
02-10-2011, 22:31:33 de către zzrazza Ai si tu dreptate. Dar iti dai seama ca, nu apelam la escozul daca nu stiam mai nimic despre el. Am specificat mai sus ca mai intai a inceput tratamentul o cunostinta cu acest medicament, avea pareza pe partea dreapta inainte sa il i-a si acum a disparut si mai avea si tumoare la plaman, iar acum este tumefiata, nici medicilor din Ro la care face el analizele de obicei nu le-a venit sa creada. Si acesta e un studiu clinic. In fiecare luna trebuie sa anuntam doctorul in privinta simptomelor. E greu de crezut stiu. Si inca ceva. Aceasta cunostinta a facut in paralel si Tumor Killing Test in Ro. |
![]() |
30-09-2011, 13:23:18 de către RaulDuke da, exact. pentru ca intotdeauna exista alta cale, iar daca chiar nu mai am solutii standard, de ce sa ma duc in Cuba si sa apelez la o substanta despre care nu se stie ce efecte are, si sa nu apelez la un oncolog pe undeva sa ma inscriu intr-un studiu clinic cu o substanta foarte noua, ale carei efecte sunt demonstrate stiintific si chiar urmeaza sa fie aprobata de catre organismele care reglementeaza toate standardele medicale din lumea civilizata. Cuba nu e chiar "lumea civilizata", nu e chiar ca SUA sau Uniunea Europeana. cata incredere se poate avea in ce propun niste oameni care lucreaza acolo ? |
![]() |
30-09-2011, 13:16:53 de către zzrazza Stiu ca nu se gasesc multe informatii despre escozul, dar gasesti adresa si nr de tel al laboratorului Labiofarm si poti suna acolo sa aflii tot ce vrei sau poti merge personal. Poti citi si forumul ( cel in spaniola )sa vezi cate informatii sunt acolo. De escozul am aflat prima oara de la tv de la stiri, apoi de la o ruda din strainatate a carei prietene a fost acolo personal si s-a tratat, apoi de la o cunostinta care a luat legatura prin tel cu ei si i-au trimis tratamentul. Tu ce vrei sa spui? Cand stii ca nu mai exista alta cale, nu ai avea curaj sa incerci acest medicament?? |
![]() |
29-09-2011, 19:47:53 de către RaulDuke pai mai zzrazza, si matraguna e naturala... are sens ce spui ? apoi... un medicament care poate sa VINDECE cancerul... cum sa-ti zic... cine ar pierde ocazia sa se imbogateasca peste limitele imaginatiei comercializand asta ? nici asta nu are prea mult sens, nu ? iar despre teste si istoric de 10 ani, iarasi, e ciudat, ca pe tot internetul abia gasesti cate o informatie despre asta, si aceea subreda si fara nici o coerenta biostatistica sau stiintifica. deci ce crezi ? |
![]() |
29-09-2011, 10:01:53 de către zzrazza cu acest medicament se fac teste la ei in tara de aprox 10 ani, si au numai rezultate bune, de aceea acum se testeaza si pe plan mondial, ca sa se adune din ce in ce mai multe date. Nici nu se stie sigur daca va aparea vreodata pe piata, pentru ca tara lor are politici stricte privind acest subiect, de aceea medicamentul este facut de un laborator de stat. nu cred ca se mai pune problema daca se va comercializa sau nu, este important ca medicamentul sa il poti obtine oricum pentru ca pana acum au rezultate bune cu el si NU ARE EFECTE ADVERSE, deoarece este natural. |