Ultimele comentarii pe forum

26287 com 1 2 3 4 ..... 139140141142143144145 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
SUBIECT COMENTARIU
Cancerul de esofag 17-09-2011, 21:05:05 de către RaulDuke
nu exista nici o solutie naturista pentru situatia pe care o descrii tu. corpul nu se imunizeaza iar pentru imunitate propriuzis exista medicamente specifice care sunt folosite de oncologi atunci cand situatia o cere.
ii uram mult succes persoanei tale apropiate cu boala aceasta grea!
chisturi la sanul stang 21-09-2011, 20:36:48 de către RaulDuke
cu placere !
chisturi la sanul stang 21-09-2011, 18:58:29 de către rrux88
Va multumesc.
chisturi la sanul stang 17-09-2011, 21:01:37 de către RaulDuke
medicala vorbind, sincer, nu iti pot da nici un sfat mai bun decat sa urmezi indicatiile medicului tau, in special ale oncologului. si eu sunt oncolog la randul meu, deci nu ma pot referi la celelalte probleme, caci nu sunt specialitatea mea. insa vis-a-vis de faptul ca ai antecedente familiale de cancer... da, e foarte important sa faci controale periodice, dupa cum ti s-a recomandat, pentru ca e drept ca asta reprezinta un risc putin crescut.
iti uram succes si sanatate!
chisturi la sanul stang 17-09-2011, 17:28:36 de către rrux88
Mentionez de asemenea ca abdomenul meu este mai mereu un pic umflat, in adolescenta aveam acnee cu aspect de infectii pe piele.Am auzit k exista un tratament naturist american standardizat in valoare de aproximativ 162 euro pentru ovar polichististic.Stiti cum se numeste acest produs, in eventualitatea ca voi avea nevoie de el?va multumesc.
va rog sa ma lamuriti ce este cu acea hematurie, ce a putut sa o provoace? 02-10-2012, 16:52:33 de către RaulDuke
mda... taxotere se foloseste pentru cancerul de prostata. deci oamenii considera ca acest cancer al lui progreseaza. probabil ca au mai multe date medicale decat ne-ai furnizat tu noua aici, cum ar fi de exemplu evolutia unui PSA si ce tratamente a facut exact, in ordine cronologica, pentru prostata.

totusi e ceva ce imi scapa, sigur, pentru ca altfel nu e rezonabil sa NU i se fi recomandat macar o colonoscpie. repet: omul pare sa aiba SI UN CANCER DE COLON/RECT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ati intrebat despre chestia asta, macar pe medicul de familie ? trebuie sa ajungeti cumva sa faceti o colonoscopie.
va rog sa ma lamuriti ce este cu acea hematurie, ce a putut sa o provoace? 02-10-2012, 14:52:33 de către mydayos
de colonoscopie nu a spus nimic iar chimioterapie cu taxoter(sper sa nu gresesc)
va rog sa ma lamuriti ce este cu acea hematurie, ce a putut sa o provoace? 01-10-2012, 14:15:15 de către RaulDuke
de colonoscopie nu s-a pomenit nimic ? dupa toate aparentele pare sa aiba un CANCER DE COLON. trebuie investigat asta. ce chimioterapie s-a inceput ?
va rog sa ma lamuriti ce este cu acea hematurie, ce a putut sa o provoace? 01-10-2012, 14:04:16 de către mydayos
a inceput tratament chimioterapeut
va rog sa ma lamuriti ce este cu acea hematurie, ce a putut sa o provoace? 28-09-2012, 16:47:52 de către RaulDuke
ok, si ce v-au zis sa faceti in continuare ?
va rog sa ma lamuriti ce este cu acea hematurie, ce a putut sa o provoace? 28-09-2012, 13:48:40 de către mydayos
de propus nu ne-a propus nimic, la vederea lor a spus:, , da e cum ne-am imaginat``
va rog sa ma lamuriti ce este cu acea hematurie, ce a putut sa o provoace? 27-09-2012, 21:56:16 de către RaulDuke
examenele de mai sus evidentiaza o tumora cu aspect malign la nivelul sfarsitului tubului digestiv (colon/rect), cu invazie pana in vezica urinara, lucru care cel mai probabil e responsabil de sangerarea urinara. chiar daca omul este deja diagnosticat si in tratament pentru un cancer de prostata, acest lucru nu exclude existenta in paralel a unui cancer de colon sau rect, lucru care este sugerat de aceste examene. trebuie facut un examen COLONOSCOPIC cu biopsie. mai mult, cancerul acesta pare si el a fi foarte avansat. ce v-a propus medicul care a cerut acest RMN, dupa ce a vazut rezultatul ?
va rog sa ma lamuriti ce este cu acea hematurie, ce a putut sa o provoace? 27-09-2012, 13:54:55 de către mydayos
revin si cu al doi-lea rezultat al abdomenului si pelvisului:
-RD, RS cu secretie prezenta, chisturi parapielice si corticale simple cu dimensiuni maxime de 3cm la nivelul Rd
-chist parapielic simplu de 1, 3cm la nivelul RS
-voluminoasa formatiune inlocuitoare de spatiu dezvoltata la nivelul rectului si jonctiunii recto-sigmoidiene cu dimensiuni de 13, 6/7, 9cm in hiposemnalT1 hipersemnal heterogen T2, cu gadofilie heterogena.
Formatiunea descrisa infiltreaza prostata, veziculele seminale, peretele posterior al vezicii urinare si tesutul adipos adicent
Blocuri adenopatice iliace externe si interne drepte, interaorticocave, iliace comune bilateral, perirectale, juxtaintestinale cu dimensiunei maxime 5, 1/4, 1cm
fara lichidin cavitatea peritoneala.
ce imi puteti spune si despre aceste rezultate si care e cauza sangerarilor?
multumesc
va rog sa ma lamuriti ce este cu acea hematurie, ce a putut sa o provoace? 27-09-2012, 13:09:35 de către mydayos
buna ziua d-le Raul Duke in urma unor singerari( la nivel anal si prin sonda urinara ), tatal meu a facut un RMN cu urmatorul rezultat : -osteofite lombare anterioare si posterioare, angiom corp vertebral T11, hiposemnal T2 lanivelul discurilor intervertebrale lombare, ingustarea spatiului intervertebral lombar L4-L5, hipersemnalT2cu stergere pe secventa STIR la nivelul platourilor vertebrale L1-L2, L3-L4, L4-L5(modic 2) -formatiune inlocuitoare de spatiu in hipersemnal STIR, hipersemnalT1, gadofila la nivelul corpului vertebral L3, -hipertrofia articulatiilor interapofizare adiacente, -protuzia discului L4, necompresiva ---concluzii: coloana lombara cu modificari degenerative avansate; determinare secundara corp vertebralL3. Ce imi puteti spune legat de aceste rezultate ale coloanei lombare?
va rog sa ma lamuriti ce este cu acea hematurie, ce a putut sa o provoace? 22-06-2012, 19:40:55 de către RaulDuke
am inteles.
va rog sa ma lamuriti ce este cu acea hematurie, ce a putut sa o provoace? 22-06-2012, 06:27:46 de către mydayos
multumesc pt raspuns, acum 2 saptamani cand am fost la control la bucuresti la urolog psa a fost 4, in urma cu 3luni a fost 6, la ecograf, ficatul si rinichii erau bine
va rog sa ma lamuriti ce este cu acea hematurie, ce a putut sa o provoace? 22-06-2012, 00:24:39 de către RaulDuke
din pacate nu se poate da un raspuns la asa ceva prin discutii pe internet. "picioarele umflate" pot fi un simptom cu enorm de multe cauze, de la insuficienta renala, cardiaca, hepatica, vasculare, compresii, la toxicitati la medicamente, etc etc etc... trebuie sa vorbiti cu medicul vostru despre asta! nu poate nimeni sa va spuna "la ce sa va asteptati".
va rog sa ma lamuriti ce este cu acea hematurie, ce a putut sa o provoace? 21-06-2012, 21:14:08 de către mydayos
imi pare rau de gresala dar medicamentul se numeste TAVANIC
va rog sa ma lamuriti ce este cu acea hematurie, ce a putut sa o provoace? 21-06-2012, 20:51:01 de către mydayos
buna seara, tatalui meu au inceput sa i se umfle picioarele de vre-o doua zile, ceva de genul picior scrintit, si am auzit ca ar fi un lucru rau. In urma cu 2saptamini i sa prescris de catre chirurgul care ii schimba sonda urinara, 14 zile de tratament cu PAVANIC si un supozitor pe care nu-l am in minte acum. Picioarele umflate sunt ca urmare a acestui tratament sau trebuie sa ne asteptam la ce este mai rau?
va rog sa ma lamuriti ce este cu acea hematurie, ce a putut sa o provoace? 11-05-2012, 23:26:57 de către RaulDuke
puseurile de caldura, sau bufeurile, sunt o reactie la medicatia hormonala, cel mai probabil. in functie de cat de suparatoare sunt, pot fi tratate in diverse feluri. trebuie sa discutati cu oncologul sau prescriptorul acestei medicatii, pentru diferite variante de genul venlafaxina sau gabapentin sau chiar acupunctura. pentru problemele urinare, repet, trebuie sa revedeti urologul. poate lua in discutie alte manevre urologice sau tratament cu tamsulosin sau alte variante.
va rog sa ma lamuriti ce este cu acea hematurie, ce a putut sa o provoace? 11-05-2012, 21:31:29 de către mydayos
buna seara, ca medicatie o injectie cu zoladex si o pastila zilnica de casodex, cat despre calduri(puseuri ?) ce pot sa zic, cu transpiratie, atat ziua cat si noaptea. La urolog am fost acum o luna(din 3 in 3 luni) cind sa incercat si renuntarea la sonda dar dupa cca o ora a trebuit sa-i fie montata din nou deoarece a facut blocaj(nu mai putea urina). Din cand in cand se observa pe tubul de evacuare a urinei ceva ca niste cojite din cauza carora(cred eu) se infunda sonda. deci ce ar putea provoca acele cojite si ce imi recomandati pt pueurile de caldura?
va rog sa ma lamuriti ce este cu acea hematurie, ce a putut sa o provoace? 10-05-2012, 23:38:21 de către RaulDuke
ce tratament urmeaza momentan si cum sunt "caldurile" astea ? cand si cam cat de des apar ? pentru probleme urinare, inclusiv cele cu sonda si etc, cred ca e esential sa fie dispensarizat la un medic urolog. cand v-a vazut ultima data un urolog ?
va rog sa ma lamuriti ce este cu acea hematurie, ce a putut sa o provoace? 10-05-2012, 14:11:26 de către mydayos
buna ziua, d-le Raul, revin dupa ceva timp cu o alta problema legata de boala tatalui meu si anume ca dupa sase luni de tratament nu a scapat de sonda urinara, problema cu care sa obisnuit, dar mai nou are ``calduri ``.La 3luni de tratament psa=2, 64 iar la 6luni se pare ca a inceput sa creasca din nou ajungand la 6. Va rog sa-mi spuneti un tratament pt acele ``calduri``, multumesc. ps- care ar fi cauza de se tot infunda sonda urinara(22)?
va rog sa ma lamuriti ce este cu acea hematurie, ce a putut sa o provoace? 23-09-2011, 17:19:27 de către RaulDuke
in jur de la o saptamana oricum trebuie schimbata sonda, pentru ca altfel e risc de infectie. apoi, din pacate doar dupa cateva saptamani, poate chiar mai multe, este posibil ca prostata tumorala sa se micsoreze ca rezultat al tratamentului, si atunci sa poata urina normal sau cu minime probleme.
va rog sa ma lamuriti ce este cu acea hematurie, ce a putut sa o provoace? 23-09-2011, 11:22:36 de către mydayos
buna ziua domnule raulduke, ce pot sa va spun din cate se pare tatal meu se simte bine nu mai are hematurie si spera ca astazi sa se externeze, ia revenit culoarea in obraji si maini si abia asteapta sa ajunga acasa. in cazul in care nu i se va scoate sonda cat timp poate sta cu ea ? o are de pe data de13 (a fost schimbata o data ca se infundase)
va rog sa ma lamuriti ce este cu acea hematurie, ce a putut sa o provoace? 15-09-2011, 12:56:11 de către RaulDuke
doamnelor, aici ne aflam pe o subsectiune cu subiectul CANCER ! nu ati vazut cumva titlul ?
in alta ordine de idei, medicii nu recomanda tratamente naturiste, pentru ca sunt practic impotriva medicinei, iar in caz de tableta contraceptiva neluata, sau alte detalii si probleme de intrebuintare, ar trebui sa se gaseasca pe prospectul de la mercilon din interiorul cutiei.
va rog sa ma lamuriti ce este cu acea hematurie, ce a putut sa o provoace? 15-09-2011, 09:03:51 de către monik558
Buna ziua...va rog sa-mi spuneti daca sunt protejeta de mercilon., deoarece am uitat sa iau pastila aseara si am luat-o de dimineata.multumesc mult
va rog sa ma lamuriti ce este cu acea hematurie, ce a putut sa o provoace? 15-09-2011, 08:11:41 de către david.elena
ma numesc Elena am 57 ani, am osteoporoza nivel -3.doresc sa iau un tratament naturist.Ce imi puteti recomanda?
iar sotul meu are colesterolul marit, vasele de singe ingrosate.Ce tratament naturist imi recomandti.
multumesc mult.
va rog sa ma lamuriti ce este cu acea hematurie, ce a putut sa o provoace? 14-09-2011, 18:29:17 de către RaulDuke
hematurie inseamna prezenta sangelui in urina, lucru evident anormal. hematurie TOTALA inseamna ca urina e complet rosie, ca sangele care a ajuns in vezica este in cantitate mare. este un lucru nu foarte bun, dar avand in vedere diagnosticul tatalui, de cancer de prostata, nu este ceva rar sau neasteptat. sansele sunt ca, din pacate, tumoarea a crerscut foarte mult si, prostata fiind lipita de vezica, a invadat prin peretele vezicii urinare si acest lucru a provocat sangerearea. totusi acest lucru a fost tinut sub control si asta e un lucru bun. de asemenea, posibil din cauza faptului ca tumoarea este foarte extinsa, posibil si din cauza tatalui si a ce altor boli mai are, el nu poate fi operat pentru a se indeparta tumoarea cu totul. ca atare tratamentul cu zoladex lunar si casodex zilnic, numit tratament hormonal, este standard in cazul lui. problema este ca odata initiat tratamentul, raspunsul, adica scaderea PSA-ului, micsorarea tumorii si disparitia simptomelor, apare ceva mai tarziu, chiar in cateva saptamani, sau chiar 2 luni. pana atunci boala lui trebuie controlata simptomatic, urmarit sa nu sangereze, sa poata urina, eventual cu sondari intermitente, sa nu faca infectii urinare, asta vis-a-vis si de creatinina pe care ai mentionat-o acolo si care e putin ca mare. oncologul impreuna cu medicul urolog vor stii ce e de facut. pana una alta, lucrurile par sub control. nu se poate vindeca, dar cu tratament poate sa traiasca chiar foarte multi ani fara probleme deosebite.
va urez mult noroc in continuare si asteptam sa mai scrieti!
tumora la san lamuriti-ma 04-12-2011, 17:45:23 de către RaulDuke
deci ? e planificata pentru operatie ? diagnosticul (atat cat pot presupune din respectivele prescurtari si descrierile tale neoficiale) este de cancer, fie el si intr-o forma foarte localizata si operabila. ce mai urmeaza ?
tumora la san lamuriti-ma 02-12-2011, 09:11:21 de către andracatalin
buna dimineata pe biletul de externare scrie DCIS QSI san drept.
tumora la san lamuriti-ma 01-12-2011, 21:27:46 de către radicus
Indiferent daca recomanda chirurgul sau nu, ar trebui s-o consulte un oncolog pentru a se determina daca trebuie tatament. Din cate ne spui poate fi vorba de un carcinom ductal in situ, dar nimic nu e sigur. N-ai scris intregul rezultat de la biopsie, nu vad ce informatii pot sa-ti ofer in aceste conditii.
tumora la san lamuriti-ma 01-12-2011, 09:40:00 de către andracatalin
deocamdata mama s a operat i a scos doar un singur ganglion e posibil sa nu fie nevoie de chimioterapie radioterapie.de ce nu i face medicul nimic?nu cred ca exista bolnav de asa ceva care sa nu faca apoi un tratament adjuvant nu inteleg ce se intampla?cum sa o lase sa plece asa.nu i a scos tot sanul.
tumora la san lamuriti-ma 29-11-2011, 21:15:30 de către radicus
andracatalin, imi pare rau pt diagnostic. Din biopsie a reiesit ca e carcinom ductal?
Daca se pastreaza sanul sau e indepartat hotarasc de obicei pacientele impreuna cu chirurgii. Asta cand e posibila conservarea sanului. Nu cumva mama ta a hotarat de comun acord cu medicul sa-si pastreze sanul?
Dupa acest tip de operatie e foarte probabil ca va avea nevoie de tratament oncologic. Dupa operatie, cand aveti biopsia cu imunohistochimie, va puteti prezenta la un consult oncologic. In orice tara.
Probabil ca nu e nimic grav dar trebuie determinat ce e pata de pe plaman.
Stadiul cancerului il aflati dupa operatie. Deocamdata datele oferite de tine pana acum nu sunt suficiente pentru a avea habar daca e avansat sau incipient.
Mai multe despre ganglion santinela poti citi si pe net, exista literatura in limba romana destul de cuprinzatoare. In principal este ganglionul cel mai apropiat de tumora. Daca acest ganglion este invadat se va practica o operatie mai cuprinzatoare.
tumora la san lamuriti-ma 29-11-2011, 15:57:55 de către andracatalin
maine i a zis medicul inainte de operatie sa i faca biopsie la ganglionii de la subrat in ambele parti probabil pt a sti cat intervine.eu totusi nu inteleg de ce insista sa nu i taie tot sanul.in fine.mama ia si tratament pt atacuri de panica.e oare posibil sa fie un grad avansat?stiu ca dupa operatie i se comunica gradul.ce inseamna ganglion sentinela?
tumora la san lamuriti-ma 29-11-2011, 15:34:04 de către andracatalin
cu toate astea medicul nu a pronuntat cuvantul cancer mie mi a fost frica sa i zic tot ce am citit pe net acum este in spital.e posibil sa nu i faca chimioterapie apoi?medicul i a zis ca nu i scoate tot sanul.eu i am zis sa l roage sa o faca dar i a zis ca nu e cazul.sunt ferm convinsa ca nu o sa moara si daca dupa operatie medicul o externeaza fara sa i faca ceva radioterapie, chimioterrapie ceva.sunt hotarata sa o chem in tara si sa mergem la medicii de aici. eu cred ca ei ii este teama de raspunsuri si nu stiu cum sa o incurajez..in romania am inteles ca se scoate tot sanul fara comentarii pt a preveni recidiva.ma gandesc medicul stie mai bine ce afce cu siguranta.i a iesit si o pata mica pe un plaman.ea a fumat 25 de ani s a lasat acum 6 luni.are oare vreo legatura pata aia cu metastazele?nici nu mi vine sa cred ca vb asa ceva.imi pare rau ca am parut o idioata cu comentariile mele.am un sentiment ca mama o sa moara de batranete...e oare o idee buna sa o aduc acasa?altii paltesc bani grei sa se trateze acolo nu stiu ce sa mai zic
tumora la san lamuriti-ma 29-11-2011, 15:25:30 de către andracatalin
mama are cancer carcinom ductal. nu stiu stadiul maine o opereaza.sa vedem ce va fi.
tumora la san lamuriti-ma 28-10-2011, 19:12:28 de către RaulDuke
si biopsia ?
tumora la san lamuriti-ma 28-10-2011, 16:54:05 de către andracatalin
de fapt asta e rezultatul mamografiei.dupa ce am vb cu mama o ora la tel mi a zis ca de fapt e rezultatul mamografiei de control dupa biopsie
tumora la san lamuriti-ma 28-10-2011, 14:45:30 de către RaulDuke
te rog, daca tot ai rezultatul examenului histopatologic in mana, de la biopsie, scrie-l aici litera cu litera. discutam mai mult dupa asta! altfel nici eu nu stiu nimic despre ce se intampla. a fost operata deci ? trebuie sa ne scrii aici din biletul de externare si buletinul histologic TOT CE AI despre protocolul operator si examenul anatomopatologic.
tumora la san lamuriti-ma 28-10-2011, 13:37:42 de către andracatalin
buna ziua revin cu rezultatul biopsiei mamei mele.nu contine nici un diagnostic doar ce stia deja microcalcificatiuni care totusi isi schimba forma, si in urma mamografiei are si un limfonodul.nu scrie nicaieri cancer stadiu sau alti indicatori.in timpul biopsiei medicul i a zis ca a incercat sa i scoata tot ce nu era in regula acolo dar pt ca nu a reusit au decis sa o opereze.ce se intampla?
tumora la san lamuriti-ma 02-10-2011, 18:49:37 de către RaulDuke
oricand!
tumora la san lamuriti-ma 28-09-2011, 10:04:47 de către andracatalin
multumesc mult pt raspunsuri
tumora la san lamuriti-ma 27-09-2011, 17:21:31 de către RaulDuke
stai linistita si urmeaza recomandarea medicului. tot ce zic eu e ca era util ca in discutia asta sa avem si noi rezultatul biopsiei, eventual intr-o limba cunoscuta noua. in rest linisteste-te !
tumora la san lamuriti-ma 27-09-2011, 17:08:55 de către andracatalin
incep sa ametesc si eu dar mama mi a zis exact ce i a comunicat medicul.nici nu stiu ce sa mai cred...
tumora la san lamuriti-ma 27-09-2011, 17:07:44 de către andracatalin
o opereaza pt ca are niste formatiuni pretumorale.asa s a exprimat.niste formatiuni care neluate in seama pot da probleme grave pe viitor.eu ce sa inteleg ca medicul nu e in regula?
tumora la san lamuriti-ma 27-09-2011, 16:57:34 de către RaulDuke
da, din pacate discutam pe intuneric, pentru ca nu ne-ai spus si noua exact ce zice in respectiva biopsie, deci nici noi nu putem sa-ti spunem nimic decat speculatii mai mult sau mai putin utile. oricum imi place de chirurgul vostru, pare un om foarte hotarat si determinat :D nu foarte diferit de orice chirurg, de altfel. nu prea inteleg eu clar de ce anume se opereaza, dar fie... evident sunt lucruri pe care nu le stim, de pe urma doar a acestei discutii.
va urez succes !
tumora la san lamuriti-ma 27-09-2011, 16:46:27 de către andracatalin
eu interpretez gestul de a o opera ca pe un lucru pe cat de radical pe atat de folositor.adica pt a preveni.
tumora la san lamuriti-ma 27-09-2011, 16:43:52 de către andracatalin
nici nu stiu ce sa fac sa stau linistita sau sa ma ingrijorez.a inceput sa ia aloe.inainte de a face biopsia medicul a pus o sa faca niste analize la sangehemo nu stiu ce...i au iesit toate in limite normale.
tumora la san lamuriti-ma 27-09-2011, 16:35:55 de către andracatalin
cand va avea in fata o hartie va voi scrie tot deocamdata atat i a zis.in noiembrie trebuie sa se opereze
tumora la san lamuriti-ma 27-09-2011, 16:34:54 de către andracatalin
nu i a dat niciun rezultat i a zis clar in fata ca nu sunt caracteristici de malignitate dar ca formatiunile alea pe viitor pot degenera si trebuiesc scoase neaparat.
tumora la san lamuriti-ma 27-09-2011, 16:15:13 de către radicus
Cel mai probabil nu e cancer. Este posibil sa ii trimita formatiunile scoase in timpul operatiei la analize suplimentare, desi nu e neaparat pentru ca deja exista o biopsie. Atunci s-ar vedea cu siguranta daca e sau nu cancer. Totusi, ce scrie pe rezultatul biopsiei de acum e important. Incearca sa il transcrii aici.
tumora la san lamuriti-ma 27-09-2011, 16:10:43 de către andracatalin
asta inseamna ca nu e cancer nu?
tumora la san lamuriti-ma 27-09-2011, 16:09:02 de către andracatalin
mersi pt raspuns.mama l a intrebat daca trebuie sa faca chimioterapie si el i a raspuns ca nu e nevoie nici inainte nici dupa operatie.
tumora la san lamuriti-ma 27-09-2011, 15:53:25 de către radicus
Probabil e ceva hiperplazie cu risc crescut de dezvoltare a cancerului. Nu stii mai exact ce scrie pe rezultat? "Formatiuni pretumorale" este un termen foarte general.
O operatie la san nu o va face mai sedentara, va putea fi la fel de activa exceptand - cel putin pentru o perioada - ridicarea de greutati mari si munca fizica foarte obositoare. Mai multe o sa va spuna chirurgul, el stie ce si cat scoate de acolo. Dureri minore este posibil sa aiba in zona aia pentru cateva luni dupa operatie; depinde de anvergura interventiei. In mod normal n-ar trebui sa ramana cu incapacitati pe termen mediu si lung, dar, repet, chirurgul stie mai bine anvergura operatiei si o sa va spuna care sunt activitatile pe care n-o sa le mai poata face o perioada. Doar sa-l intrebati. Ce spun eu se refera la o operatie pentru formatiuni benigne ale sanului. In caz de cancer operatia va fi mai complexa si cu posibile incapacitati pe termen lung.
tumora la san lamuriti-ma 27-09-2011, 15:21:11 de către andracatalin
chestiile alea le avea de anul trecut cand si a facut in tara mamografia.in mod ormal trebuia sa o trimita medicul direct la chirurgie.de aceea ii multumesc lui Dumnezeu ca nu a fost prea tarziu sa vedem ce va fi
tumora la san lamuriti-ma 27-09-2011, 15:08:40 de către andracatalin
formatiune pretumorala inseamna chist?
tumora la san lamuriti-ma 27-09-2011, 15:05:36 de către andracatalin
revin.a chemat o medicul la spital pe mama pt rezultatul biopsiei dupa doar 7 zile.eu stiam ca dureaza mai mult dar in fine.i a zis ca are niste formatiuni pretumorale care trebuiesc operate ca sa nu degenereze mai tarziu in cancer.ma bucur ca nu are cancer dar o opereaza deci nu e f ok.stiti cumva daca apoi va putea sa fie la fel de activa?va ramane cu dureri?cu vreo incapacitate?mersi.pe 1 oct iar trebuie sa i faca o mamografie
tumora la san lamuriti-ma 19-09-2011, 15:54:10 de către Vio sau Vasi
da, multi inainte, incearca sa inveti sa traiesti si cu bune si cu rele, asa este viata, ne nastem c-un destin, mai modelem pe ici, pe colo.eu sper ca lucrurile vor fi ok, poate este o tumora benigna, un chist..cand simti nevoia sa vb. scrie.PUTERE, PUTERE..
tumora la san lamuriti-ma 19-09-2011, 15:52:53 de către andracatalin
mersi pt incurajari si imi cer scuze pt atatea intrebari sper nefondate
tumora la san lamuriti-ma 19-09-2011, 15:29:23 de către andracatalin
in italia surprinzator am 25 de ani dar nu doresc nimanui sa treaca prin aceasta perioada de asteptare
tumora la san lamuriti-ma 19-09-2011, 15:23:57 de către Vio sau Vasi
Andra cati ani ai, am senzatia ca esti f.mica, ai rabdare sa faca biopsia, sa iasa rezultatul, poate nu este cancer, asa cum iti spunea mai sus Radicus.unde face biopsia??multa putere, rabdare, curaj si tie si mamei tale.
tumora la san lamuriti-ma 19-09-2011, 15:06:04 de către andracatalin
nu am fost suficient de clara e vb de anul asta.chiar miercuri 21 sep e programata la biopsie.mersi oricum.mi e f f frica
tumora la san lamuriti-ma 15-09-2011, 04:18:53 de către radicus
Raul. Si eu asta am inteles. Anul trecut a facut mamografia si ecografia.

andracatalin, niciun medic nu o sa va recomande biopsia la alt medic pentru o intarziere de doar 1-2 luni. La voi s-a oprit totul la investigatii, deci medicul nici macar nu stie daca este grava situatia sau nu. Dar daca i-a propus biopsia inseamna ca e posibil sa fie grav, sunt tesuturi si formatiuni in san care ar putea sa fie maligne, altfel nu avea rost ceara asa ceva. Trebuia sa urmati procedura care era simpla si va putea scuti de eventuale neplaceri.
Sunt multe persoane care au facut la fel. Au ignorat problema sperand ca ea sa dispara. Majoritatea au avut multe de pierdut cu mentalitatea asta. 1 luna nu e mult in caz ca e cancer, dar 12 luni e cam mult. Depinde cat de agresiv e cancerul, dar in 12 luni e posibil sa avanseze cu inca un stadiu. Si cu cat e mai avansat cu atat e mai greu de tratat.
Nu mai stati pe ganduri, faceti biopsia oriunde. In tara sau in afara. Nu e de glumit si nu mai e timp de pierdut. Si sa va asteptati ca medicii sa aiba niste reactii "dragastoase" vizavi de intarziere, incat mesajul lui Raul - putin mai sus - o sa vi se para o mangaiere.
Totusi, sa speram ca nu-i cancer!
tumora la san lamuriti-ma 14-09-2011, 12:22:49 de către RaulDuke
la naiba, deci medicul i-a zis sa vina la biopsie in septembrie 2010 (anul trecut) si NU a facut asta, dar in schimb tu scrii impresii pe internet ? CE MAI ASTEPTATI ?
daca in schimb am inteles gresit si e vorba de septembrie 2011 (anul asta), atunci iarasi nu e nimic de discutat. radicus zice clar: nu ai ce sa tratezi pana nu stii ce diagnostic ai, iar diagnosticul de cancer se pune doar pe biopsie.
faceti biopsia si spuneti-ne rezultatul! va uram mult succes si nu va impacientati, in bolile astea lucrurile nu se agraveaza in zile/saptamani, nu e nimic urgent! dar miscati-va, nu stati pe ganduri!
tumora la san lamuriti-ma 14-09-2011, 11:01:22 de către andracatalin
in august si a facut ecografia si medicul i a zis ca pleaca in concediu si sa vina pt biopsie in septembrie.daca era ceva grav nu ar fi trebuit sa o trimita la alt medic?
tumora la san lamuriti-ma 14-09-2011, 02:53:01 de către radicus
Tratament oncologic in caz ca e cancer se da doar dupa biopsie pentru a se afla tipul exact de cancer. Sunt o gramada de posibile tipuri ale cancerului mamar, fiecare avand propriul tratament.
Chirurgii opereaza doar daca sunt semne clare ca e cancer. Chiar si acele semne pot fi insuficiente fara o biopsie concludenta.
Nu am inteles daca acum un an a spus medicul ca nu-i graba sau s-a intamplat ceva mai recent. Oricum ar fi, medicul se referea la 1-2 luni in care sa rezolvati cu biopsia.
tumora la san lamuriti-ma 13-09-2011, 17:13:42 de către Vio sau Vasi
este necesara biopsia, dar ar trebui urgentat, nu asteptati inca un an.multa sanatate.
tumora la san lamuriti-ma 13-09-2011, 15:07:20 de către andracatalin
am uitat sa spun ca anul trecut in romania i a dat tratament cu mastodynon si diclofenac gel.
tumora la san lamuriti-ma 13-09-2011, 14:51:04 de către andracatalin
careia scuze
Mana umflata dupa mastectomie 23-05-2014, 14:20:09 de către RaulDuke
Numai bine!
Mana umflata dupa mastectomie 23-05-2014, 13:54:13 de către aym
Va multumesc pentru raspuns si va doresc tot binele din lume ! Multa sanatate !
Mana umflata dupa mastectomie 23-05-2014, 13:50:08 de către RaulDuke
dupa parerea mea, da, este indicata trecerea, la acest moment, pe inhibitori de aromataza, cu rezultate discret mai bune decat cu tamoxifen simplu, dar si cu un profil de toxicitati diferit si pentru care trebuiesc efectuate niste analize suplimentare, cum ar fi DEXA, pentru oase, profil lipidic (colesterol, etc). oncologul va trebui sa evalueze utilitatea acestei miscari, si nu chirurgul, desi, evident, optiunea exista (fara sa fie obligatorie sau o diferenta de la cer la pamant, etc - la asta s-a referit cu "daca doriti"). oricum, oncologul trebuie sa va prezinte aceasta optiune, chirurgul nu poate prescrie inhibitori de aromataza decontati.
Mana umflata dupa mastectomie 23-05-2014, 13:21:02 de către aym
Multumesc pentru amabilitatea de a-mi raspunde.Din fericire am reusit sa facem o noua programare, asa ca ieri am fost la Cluj la control. A trebuit sa faca o mamografie si testul Papanicolau care din fericire au iesit ok. A fost consultata de doctorul care a operat-o prin palpare(nu stiu daca pot sa-i dau numele cu toate ca as face-o bucuros pentru ca e un doctor caruia o sa-i multumim toata viata) i-a indicat, pentru mana umflata, doar masaje usoare si gimnasctica. De la operatie (2011) au trecut trei ani in care a luat TAMOXIFEN 20mg pe zi. A intrebat-o cum sta cu osteoporoza ca sa stie daca poate trece pe inhibitori de aromataza. Testul de osteoporoza l-a facut anul trecut si a fost la limita insa a luat calciu si alfaD3 iar dupa sase luni i s-a spus ca e ok si ca nu mai trebuie sa continue tratamentul decat iarna cand e foarte frig. Acum am iarasi o dilema pentru ca domnul doctor i-a spus " daca vrea" poate trece pe inhibitori de aromataza. Noi am zis ca dumnealui hotaraste si ne-a scris o scrisoare medicala catre medicul oncolog de care apartinem noi(Alba Iulia)in care specifica trecerea de la tamoxifen la inhibitori de aromataza. Dar acel "daca vrei" ne-a pus in dilema!!! Nu stim care este diferenta si consecintele. Pe data de 27 avem programare la oncologie ( Alba)si sper ca doctorul sa ia o decizie corecta. Pana tunci astep cu nerabdare si opinia dumneavoastra. Va multumesc ! Multa sanatate !
Mana umflata dupa mastectomie 01-05-2014, 08:16:17 de către RaulDuke
aym, e LIMFEDEM DUPA MASTECTOMIE !!! diagnosticul e simplu: la o operatie de acest gen, cand se scot ganglioni, limfa nu prea mai are pe unde sa curga bine, si atunci se aduna "in spate", respectiv se umfla bratul. cand se face SI radioterapie pe deasupra, acest risc creste si mai mult. deci ori se intampla acest fenomen, ori a recidivat boala si trebuie cautati ganglionii, macar printr-o palpare si ecografie axilara, la inceput. dermatologul si plasturii cu rivanol nu au nicio treaba aici! daca se agraveaza, adica mana se umfla si mai tare, vizibil mai tare, nu mai are rost sa stea pana in iunie! din fericire oricum nu mai e mult pana atunci. mult noroc !
Mana umflata dupa mastectomie 30-04-2014, 11:25:53 de către aym
Va multumesc pentru raspuns. Oncologul nu ne-a ajutat prea mult. Ne-a trimis la un dermatolog. Am fost si i-a dat sa puna comprese cu rivanol. Nu s-a produs nici o schimbare. Probabil datorita lipsei a glandelor sudoripare toxinele nu mai pot fi eliminate si atunci circilatia limfei este mai greoaie. Am inceput sa o masez usor cu acel ulei de masaj, intai am facut un test doar la incheietura mainii.Am sfatuit-o sa faca din nou gimnastica invatata de doctor dupa operatie. In iunie este programata la control la Cluj.Sper sa nu se agraveze pana atunci. Va multumesc si va doresc multa sanatate !
Mana umflata dupa mastectomie 29-04-2014, 00:26:02 de către RaulDuke
pare a fi o complicatie la distanta de pe urma operatiei. din pacate acest lucru se intampla. totusi, din ce descrii, nu e vorba de o umflare semnificativa. cred ca ar trebui sa o revada oncologul, in primul rand!
Mana umflata dupa mastectomie 28-04-2014, 23:40:44 de către aym
Pe biletul de internare scrie: carcinom mamar dr. T2NOMO std. II A ( CDI G2 RE=100~3+; HER2=2 apoi pe cel de iesire : s-a facut mastectomie radicala modificata, au fost identificati 17 limfoganglioni axilari cu dimensiuni 0, 2- 1 cm liberi de malignitate. Nu a trebuit sa faca chimioterapie. Analiza CHIS pt HER2 au fost bune (fara amplificare genetica). A facut tratament cu Tamoxifen vreo 2 luni inainte de operatie si de atunci continua tot cu Tamoxifen, 20mg pe zi. Pana acum doua, trei saptamani nu a avut probleme cu mana, adica nu i s-a umflat niciodata insa acum de la incheietura mainii in sus este usor umflata si e chiar vizibil. Pe mana stanga(cea fara probleme) se vad venele insa pe cea dreapta abia se mai zaresc. Azi i-am cumparat un ulei aromatic pentru masaj cu vit A, E, ulei de catina, obligeana, iedera, castan, uleiuri esentiale (lavanda, brad, fenicul) la indicatii scrie: prin masaj, produsul accelereaza microcirculatia si asigura echilibrul lipidic al pielii, actioneaza asupra tonicitatii vaselor limfatice si venoase prin efectul lor drenant asupra circulatiei capilarelor, vit E impiedica formarea radicalilor liberi iar vit.A mentine elasticitatea pielii. Inca nu l-a folosit. Asteptam un raspuns din partea dumneavoastra pentru care va multumesc.
Mana umflata dupa mastectomie 27-04-2014, 21:00:51 de către RaulDuke
revino cu detaliile despre cazul de care spui si ce tratament a facut si in ce perioade, si ce tip de operatie, te rog! pentru limfedem in sine cel mai util lucru este eventual o manusa lunga compresiva...
Mana umflata dupa mastectomie 27-04-2014, 18:26:13 de către aym
Buna. Va scriam acum trei ani despre problemele unei femei operata de neoplasm mamar. Totul a decurs bine pana acum o luna cand i s-a umflat mana (nu foarte tare)insa simte o usoara arsura, furnicaturi si e putin mai rigida.Ce trebuie sa faca? Trebuie sa mearga la control la Cluj doar pe 26 iunie. Medicul oncolog a spus sa-si faca masaj usor dar nu a indicat cu ce anume. Dupa operatie, la indicatia chirurgului, a facut masaj cu diclofenac gel insa acum i s-a recomandat sa se maseze usor 20 minute pe zi. Diclofenacul intra foarte repede in piele si la un masaj de 20 min se consuma un tub. Nu e prea mult? Va rog sa ne recomandati un ulei pentru masaj(drenaj limfatic).Am citit ca este bun uleiul de ricin cu bicarbonat de sodiu dar fara recomandarea medicului mi-e frica sa o sfatuiesc sa-l foloseasca. Va multumesc! Multa sanatate!
Mana umflata dupa mastectomie 28-02-2013, 23:25:06 de către RaulDuke
l-am vazut cu intarziere, era printre multe altele. am raspuns tot pe privat.
Mana umflata dupa mastectomie 28-02-2013, 20:14:32 de către Pink Freud
Dl.RaulDuke v-am trimis un mesaj privat, sper ca ajuns ieri. Numai daca nu va rapesc prea mult din timp, stiu ca sunteti sufocat de mesaje. Multumesc mult!
Mana umflata dupa mastectomie 28-02-2013, 10:06:06 de către RaulDuke
Ne pare rau! totusi, de ce spui asta despre medicii din brasov ? care a fost problema ? crezi ca daca mama ta era tratata in alta parte, nu murea ?
Mana umflata dupa mastectomie 28-02-2013, 01:27:35 de către cristinabv
Buna seara,
sau dimineata; nu am mai intrat de mult pe aici pt ca nu am mai avut timp.Din nefericire mama mea a murit anul asta si s-a chinuit ingrozitor in ultima luna. Va doresc tuturor sanatate si vreau sa va zic doar atat: feriti-va de Brasov, pe linie oncologica, exact ca de moartea in persoana. Nu avem medici!!! Mama a murit pe mana lor.Mergeti oriunde in alta parte, dar nu in Brasov=moarte sigura.
Mana umflata dupa mastectomie 01-12-2011, 00:21:37 de către RaulDuke
la fel ! numai bine !
Mana umflata dupa mastectomie 30-11-2011, 21:14:28 de către aym
Multumesc pentru amabilitatea de a-mi raspunde.Voi continua sa o ajut cit pot. Da, s-ar putea sa fiu subiectiva tocmai pentru ca tin la aceasta prietena. Nu stiu daca sintem responsabili de destinul nostru sau sintem predestinati de catre Dumnezeu, dar asta-i o alta problema care ne-ar duce spre opinii diferite si nu-mi doresc acest lucru. Sincer va doresc tot binele din lume! MULTA SANATATE !!!
Mana umflata dupa mastectomie 29-11-2011, 00:26:53 de către RaulDuke
numai bine si tie! in cazul in care coexista mai multe astfel de boli ce converg spre o debilitare serioasa si chiar necesitatea unui insotitor permanent sau semipermanent, problema se pune altfel. daca acesta este cazul, poate ca intr-adevar se impune un certificat care sa permita ajutor social. strict pentru problema oncologica descrisa mai sus insa, cu siguranta nu! totusi lucrurile acestea mi le-ai spus abia acum.
revin si spun insa ca nu sunt medic de medicina muncii, pentru asta exista respectivii si respectivele comisii care decid ce si cat pot mai bine. dupa parerea mea, fara sa fii la randul tau un astfel de specialist, nu poti sa faci comparatie intre 2 cazuri separate, chiar daca tie ti se pare ca sunt asemanatoare, unu pentru ca nu exista 2 cazuri identice, doi pentru ca nu ai mijloacele necesare de cantarire si trei pentru ca esti implicata direct intr-unul din ele si nu esti obiectiva. nu lua personal lucrurile astea, te rog, chiar e judecata mea cat mai rece cu putinta.
ca asta e tara, stim cu totii. insa nu mi se pare ca e deloc strigator la cer. fiecare om este in cea mai mare masura responsabil de destinul sau, poate cu unele exceptii ale copiilor sau ale persoanelor care se nasc cu dizabilitati severe. poti cere sa fii ajutat, poti cauta mereu si mereu asta, dar nu poti PRETINDE sa fii ajutat de catre oameni necunoscuti. centrifug vorbind, ajutorul trebuie sa vina de la sine insuti, apoi de la familie, apoi de la prieteni, apoi de la eventuali alti oameni pe care i-ai ajutat tu la randul tau. astea sunt, spre deosebire de restul paragrafelor, opiniile mele personale care nu au legatura cu medicina si pe care desigur ca poti sa le treci cu vederea total, dar simteam nevoia sa-ti replic si ceva de genul asta, dupa urarea ta de la sfarsit, ca sa intelegi ca ma gandesc si eu la lucrurile astea, nu doar ca medic. nu mi se pare nimic strigator la cer.
Mana umflata dupa mastectomie 28-11-2011, 21:18:30 de către aym
Nu vreau sa intru in polemica cu d-voastra. Aveti dreptate, dar pentru aceasta femeie acei bani pe care i-ar fi dobindit umilindu-se pe la usile doctorilor ar fi fost piinea cea de toate zilele. Poate pentru dumneavoastra sint doar bani de buzunar si atunci nu aveti cum sa intelegeti... Eu personal nu sint lamurita de ce la unele femei s-a dat acel nenorocit de grad de handicap, la acelasi diagnostic (am comparat biletele de iesire din spital). Am chiar o prietena care este tot stadiul II A, nici nu i s-a scos sinul ci doar nodulul si este evaluata cu grad de handicap. Ia in fiecare luna 220 lei. Poate nu este un scop nobil dar atunci cind vin facturile la usa si impozitul nu te mai gindesti la asa ceva ci la cum sa supravietuiesti. Eu v-am scris despre un caz pe care il cunosc, il inteleg si incerc sa o ajut pe aceasta femeie atit cit pot dar nu am de unde sa-i achit caldura, apa si altele. Voiam doar sa stiu daca mai are rost sa faca contestatie. Pe linga acel nenorocit de cancer mai sufera si de degenerescenta vitreoclara (vede ca prin sita), spondiloza cervicala si nu are voie sa mai faca fizioterapie, cardiopatie ischiemica, artroza... I s-au cam adunat!!!
Va doresc tot binele din lume si sa nu fiti niciodata nevoit ca dupa 35 de ani de munca sa va umiliti pe la usile doctorilor sa va declare handicapat pentru o suma infima de bani cu care speri sa supravietuiesti!!! E strigator la cer!!! Asta-i tara in care traim!!! Multa sanatate!
Mana umflata dupa mastectomie 26-11-2011, 20:55:50 de către RaulDuke
da, nu mi se pare un scop foarte nobil. totusi, cum am zis, nu sunt medic de medicina muncii si nu pot sa ma pronunt. dpdv strict medica insa, nu vad nici un grad de handicap pentru un stadiu atat de mic. nu e vorba de nici un handicap locomotor, nu are nevoie de insotitor, poate sa isi desfasoare practic orice activitate ca si inainte, nu vad la ce ar avea nevoie de acest statut. bani in plus, asa, fara nici un motiv, recunosc ca nu ii strica nimanui. dar daca vorbim de "corect si pe dreptate" o persoana cu boala pe care ai descris-o in stadiul pe care l-ai descris, nu are de ce sa aiba grad de handicap si ajutor social.
Mana umflata dupa mastectomie 26-11-2011, 16:53:32 de către aym
Da. Pentru bani si alte drepturi. Persoana despre care va vorbesc are peste 55 de ani si multi ani in cartea de munca. Pe linga acest nenorocit de cancer mai sufera si de afectiuni cardiologice, endocrinologice, o distrofie oseomusculara sold. Daca ar fi avut un servici usor si mai ales conditii normale de munca poate ca si-ar mai fi dorit sa continue activitatea. Ce sa mai zic ca la anii astia nimeni nu te mai angajaza fiind sanatos dar cu asemena diagnostic. Nici nu mai poti face fata.Are o pensie de 690 lei, este singura, deci i-ar prinde bine ceva bani in plus.Dar asta-i Romania in care mai traim si nu stiu pina cind!!!... Cunosc persoane `nevazatoare` care inca au permis de conducere si sint bine mersi.Eu cred ca acele comisii nu evalueaza corect si pe dreptate.
Multumesc ! Sanatate!
Mana umflata dupa mastectomie 24-11-2011, 22:51:00 de către RaulDuke
din pacate aceasta nu e o problema de oncologie cat este una de medicina a muncii. personal nu am experienta in acest domeniu, dar pot sa-ti spun ca am foarte multe paciente care nu numai ca pot lucra, in stadii mult mai avansate decat T2 N0 M0 (chiar metastatice), ci si INSISTA din rasputeri sa faca acest lucru. trauma psihologica isi lasa mereu amprente, din pacate, dar si asta se poate trata, cu diverse metode, inclusiv psihoterapie. de asemenea, revenirea la un regim de viata cat mai apropiat de cel dinaintea diagnosticului reprezinta de multe ori cheia in recuperarea completa, inclusiv psihologica. nu vad de ce cineva ar alege de buna voie eticheta de "persoana cu handicap". pentru bani ?
Mana umflata dupa mastectomie 24-11-2011, 22:02:29 de către aym
Multumesc pentru raspuns!
Pe biletul de internare scrie: carcinom mamar dr. T2NOMO std. II A ( CDI G2 RE=100~3+; HER2=2 apoi pe cel de iesire-- s-a facut mastectomie radicala modificata, au fost identificati 17 limfoganglioni axilari cu dimensiuni 0, 2- 1 cm liberi de malignitate. Nu a trebuit sa faca chimioterapie. Analiza CHIS pt HER2 au fost bune (fara amplificare genetica). Vreau sa stiu daca o femeie se mai considera intreaga atita timp cit ii lipseste un sin ? Nu mai ai voie sa ridici mai mult de 2 kg, te doare mina, se mai umfla. Cunosc femei carora li s-a umflat mina si dupa doi ani sau au facut chiar infectie in zona operatiei.
Numai bine!
Mana umflata dupa mastectomie 24-11-2011, 00:40:29 de către RaulDuke
ce stadiu ? care este handicapul obiectiv ? ce varsta ?
Mana umflata dupa mastectomie 23-11-2011, 21:41:59 de către aym
Buna! Va rog daca aveti cunostinta sa-mi spuneti si mie daca, la neoplasm mamar cu mastectomie totala, sin drept, (nu a fost nevoie de chimioterapie pt ca analizele- biopsie au fost ok, fara metastaze etc, )se da grad de handicap??? Am vazut ca sint 4 grade usor, mediu, accentuat, grav. S-a dat la persoane care nu au sinul scos, operate de noduli dar au facut chimioterapie iar la persoane care au sinul scos dar au avut norocul sa nu faca chimioterapie nu li s-a acordat nici un fel de grad. Oricum ca femeie esti traumatizata si iti lipseste un organ, nu mai esti intreaga. Nu stiu in ce lume traim!!! Cum pot sa aflu pe ce criterii se da aceste grade? Unele femei primesc iar altele nu. Am inteles ca este o comisie la nivel de judete care stabileste daca esti handicapat sau nu. Acestea dupa ce lege se ghideaza? Poate ca dupa plicul cu bani!!!???
Mana umflata dupa mastectomie 22-10-2011, 14:22:01 de către RaulDuke
din pacate limfedemul secundar limfadenectomiilor extensive nu prea are nici o solutie. se incearca tot felul de pozitionari, de masaje, etc, dar eficienta lor este, cu mare ingaduinta spus, discutabila. singurele lucruri cu adevarat eficiente, dar care nu rezolva lucrurile, sunt antiinflamatoarele, tratamentul antialgic, protectia impotriva oricaror intepaturi sau zgarieturi sau alte traumatisme la nivelul membrului afectat, daca e vorba de vreo infectie, atunci antibiotice si, cel mai important, reevaluarea oncologica pentru boala de baza. daca edemul se amplifica, poate fi inclusiv un semn de recidiva locala sau locoregionala a cancerului de san. ca atare trebuie evaluata si tratata boala de baza, iar ca urmare a unui eventual raspuns favorabil al bolii la tratament sistemic, poate sa se diminueze si limfedemul. altfel nu prea sunt lucruri de facut.
cand si unde ati facut ultimul consult oncologic ? are un examen IMUNOHISTOCHIMIC de la vreuna din biopsii, eventual ultima ? beneficiaza de tratament hormonal ? daca da, asta ar fi un lucru excelent.
interventie chirurgicala pentru ce anume te-ai gandit ?
va recomand sa mergeti la medicul de familie care trebuie sa stie cel mai bine ce e de facut si ulterior unde trebuie indrumat cel mai bine.
asteptam vesti. mult noroc !
Mana umflata dupa mastectomie 22-10-2011, 01:42:52 de către doixdoragenda
Barbat 53 ani, operat in urma cu cca. 26 ani pentru ginecomastie sanul drept. Rezultatul examenului histopatologic, negativ. S-a practicat mastectomie partiala.Reoperat dupa 9 ani, pentru diagnosticul de neo san drept, confirmat atat la extemporaneu cat si la histopatologic dar nu ca formatiune tumorala, ci numai prezenta de celule canceroase in piesa biopsica si mai apoi in tesutul glandular excizat. S-a practicat mastectomie cu limfadenectomie axilara radicala. La cateva luni dupa operatie membrul superior drept s-a umflat moderat, in limitele asteptate pentru cura limfatica axilara la care a fost supus. La 4-5 ani se intervine din nou chirurgical pentru acelasi diagnostic, dar de data aceasta la sanul stang. Prezenta celulelor canceroase confirmata de asemenea.Cura ganglionara limfatica mai blanda. Dupa ambele interventii a facut tratament cu citostatice si roentgen terapie. In timp, membrul superior drept s-a umflat tot mai mult, in ciuda tratamentelor, drenajelor limfatice masaje, pozitie decliva, etc. Intre timp apare si un diabet, tratat la inceput cu foarte mare atentie, dar mai apoi mai mult neglijat. Mentionez ca la nivelul membrului superior stang nu a aparut limfedem. De circa 3-4 zile, la nivelul fetei dorsale a degetelor si a mainii drepte i-au aparut niste noduli de cca 0, 8-1cm diametru, dureroase, iar mana ca si intreg membrul superior s-au inflamat si mai mult. As dori sa-l ajut dar nu stiu exact incotro sa-l trimit pentru consult si eventual interventie chirurgicala, tinand cont ca este un limfedem secundar unei interventii chirurgicale si ca s-ar preta la asa ceva. As dori sa mi se raspunda cat mai repede cu adrese, nume de clinici sau medici specializati in tratarea limfedemului.
Mana umflata dupa mastectomie 12-09-2011, 23:05:26 de către RaulDuke
pentru ce a facut mastectomie totala ? daca a avut cancer, ce stadiu a fost si ce tratament a urmat ? are si ea niste programari periodice la oncolog pe care le respecta ? mana se poate umfla de la multe lucruri, unele legate de boala canceroasa, sau tratamentul ei. trebuie vazut...
Mana umflata dupa mastectomie 12-09-2011, 15:39:16 de către Vio sau Vasi
sfatul meu este sa mearga la control la medicul oncolog care o are in evidenta, el ii cunoaste cel mai bine boala.
Formatiune tumorala pulmonara 11-09-2011, 16:36:56 de către RaulDuke
nu e concludenta. ori nu e vorba de o biopsie ci de o citologie, ori trebuie repetata sau prelevata o biopsie dintr-un ganglion de undeva, sau din alta parte, cu examen histopatologic si eventual imunohistochimic. consultul oncologic ce a stabilit ?
Formatiune tumorala pulmonara 11-09-2011, 11:39:53 de către cadmg
A facut si biopsia.descrierea microscopica si concluzia sunt: placarde de epiteliu cilindric, fragmente de mucoasa denudata de epiteliu, cu corionul fibrozat si stazat.Grupuri mici de celule atipii nucleare suspect neoplazice.

26287 com 1 2 3 4 ..... 139140141142143144145 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp