Ultimele comentarii pe forum
SUBIECT | COMENTARIU | |
Cateva mentiuni referitoare la liposarcom |
15-02-2012, 21:08:51 de către RaulDuke da, cred ca este indicata o punctie-aspiratie sternala sau una de bazin - pentru studiul performantei si morfologiei maduvei osoase hematogene. |
|
14-02-2012, 22:32:45 de către camidrg Buna seara, nu v-am mai deranjat de ceva vreme, din fericire tata se simte foarte bine momentan - sa va reamintesc diagnosticul - adenocarcinom de colon cu metastaze la ficat, diagnosticat in august 2011, operat sau mai bine zis practicat derivatie de colon - scuze daca nu ma exprim in termeni medicali - in septembrie 2011 dupa care, a inceput tratamentul xelox, cu efectele secundare stiute si pe care le-a depasit destul de bine. La CT-ul din decembrie 2011, determinarile din ficat scazusera cu aprox 3 cm, una a disparut complet - la inceput au fost 4 -, ceea ce ne-a bucurat foarte mult. Din pacate, din decembrie am inceput sa avem probleme cu trombocitele, medicul a recomandat pauze de tratament. Cu o saptamana in urma, am efectuat un alt CT, un alt rezultat destul de imbucurator in ciuda faptului ca trombocitele erau tot scazute ( 94.000 ), si a urmat o alta pauza de citostatice. Tumorile din ficat au mai scazut din decembrie pana acum cu aprox 2 cm, cea mai mica fiind acum de 0, 8 cm. CEA a ajuns la 6, 8, in decembrie 2011 era 20, 83. Din pacate, azi, revenind pt alte analize de sange, trombocitele au ajuns la 82.000 desi am intrerupt tratamentul cu xeloda de 2 saptamani si au continuat sa scada. La CT-ul de saptamana trecuta avem si o splina usor marita. Starea generala a tatalui e una destul de buna, pomeneam in posturile anterioare de dureri - din 10 decembrie 2011 - nu a mai avut deloc dureri, greutatea se mentine aprox constanta, chiar a mai luat in greutate 2-3 kg, Medicul oncolog a recomandat investigatii suplimentare - punctie sternala, pe care ar trebui s-o facem maine. Credeti ca e necesara aceasta investigatie avand in vedere diagnosticul tatalui si tratamentul pe care-l face ? Mentionez ca celelalte celule din sange sunt in limite normale. |
|
05-01-2012, 00:00:56 de către RaulDuke numai bine ! |
|
04-01-2012, 13:44:06 de către camidrg Multumesc mult pentru raspuns, speram ca saptamana viitoare sa vina cu vesti mai bune. |
|
04-01-2012, 11:21:02 de către RaulDuke da, este posibil ca numarul trombocitelor sa scada si la mai mult de 7-10 zile de la administrarea tratamentului, mai ales ca perioada in care ia xeloda se intinde pe mai multe zile. in orice caz, trombocitele, in conditii normale, ar trebui sa-si revina de la sine pe masura ce trece timpul de la tratament. in aceasta perioada fiti circumspecti la orice semn de sangerare neasteptata! nu puteti face nimic propriuzis si clinic demonstrat ca eficient pentru trombocite, altceva decat sa luati pauza pe care a indicat-o si medicul curant, intr-un mod foarte corect. de incercat se incearca anumite tratamente, cu diverse produse mai mult sau mai putin naturiste, corticosteroizi, cu variate rezultate. nu faceti nimic ce nu e recomandat de medic insa ! |
|
04-01-2012, 11:13:35 de către camidrg Buna ziua si La multi ani! As vrea sa va rog sa-mi spuneti opinia dvs. vis-a-vis de scaderea nr de trombocite in cazul tatalui meu care e sub tratament xelox. Pe data de 5 decembrie, numarul trombocitelor era de 105000, pe 27 decembrie crescuse la 132000 si medicul a decis sa se faca o pauza de o saptamana in administrarea tratamentului, azi din pacate rezultatele nu arata mai bine, din contra, au scazut la 93000. Medicul a recomandat inca o saptamana pauza, urmand sa revenim pe data de 11 ianuarie. Credeti ca e posibil ca nr trombocitelor sa scada chiar daca s-a intrerupt tratamentul ? Ce se poate face sa ajutam maduva sa produca mai multe ? Multumesc pentru timpul si raspunsul dvs. |
|
29-12-2011, 00:41:32 de către RaulDuke multumesc! la fel la toata lumea ! |
|
27-12-2011, 15:56:05 de către camidrg Cu intarziere va doresc D-le RaulDuke, toate cele bune de Sarbatori si Noul An sa va aduca sanatate, liniste, prosperitate si multe ganduri bune! |
|
22-12-2011, 13:48:22 de către RaulDuke medic de familie! |
|
22-12-2011, 08:38:28 de către AntoanetaNeacsu pai medic de familie nu am ma gandeam sa merg la un cabinet particular dar nu stiu unde anume |
|
21-12-2011, 13:31:15 de către RaulDuke trebuie sa va adresati medicului de familie. |
|
21-12-2011, 13:26:35 de către AntoanetaNeacsu revin la d stra cu o intrebare.de la moartea mamei mele am ramas cu o durere in cap, nu de cap, mai exact la creierul cel mic cum se spune in popor.ma doare cand ma aplec si cand tusesc.la ce medic ma pot adresa.apropo acum 3 ani am lesinat si am avut scapari de urina fiind inconstienta.lesini, lesini, asta o inteleg, dar ca sa scapi urina asta nu pricep.despre ce poate fi vorba?va mult. |
|
16-12-2011, 22:15:08 de către RaulDuke e posibil si asta. insa trebuiesc cautate toate cauzele cu grand inalt de probabilitate, macar. medicul trebuie macar sa excluda lucrurile cele mai serioase care pot cauza durere toracica. |
|
16-12-2011, 22:12:48 de către camidrg Buna seara si multumesc pentru raspuns, inteleg pozitia dvs. si sigur ca discutiile de aici nu pot substitui un consult de specialitate, dar incercam sa gasesc o directie pe care ar trebui sa merg pentru a determina cauza durerilor de care am amintit, in ideea de a vedea daca sunt motive de ingrijorare mai mare decat o avem avand in vedere diagnosticul sau e posibil sa fie un efect al tratamentului xelox pe care il parcurge. |
|
15-12-2011, 23:51:49 de către RaulDuke din pacate nu pot sa fac asta. o decizie medicala nu se ia decat in urma unui consult, cu bolnavul in fata si mai multe documente si investigatii medicale. o discutie pe net nu poate substitui un consult medical, iar eu aici in principal explic detalii medicale primite, fac niste clarificari, in cel mai bun caz indrum situatii foarte generale. asta e scopul meu aici, nu de a tine loc unui medic real, pentru ca nu se poate asta. |
|
15-12-2011, 23:23:26 de către camidrg Buna seara, v-as ruga daca timpul va permite sa-mi sugerati ce anume am putea face sa determinam sau sa gestionam durerile de care v-am povestit in postarile anterioare. Multumesc mult |
|
15-12-2011, 22:45:27 de către RaulDuke da, e tacut doctorul dediu dar oncologic vorbind, omul are o gandire excelenta! daca ne aflam in fata unui cancer DE SAN, atunci perspectivele si solutiile de tratament sunt cu totul altele, cel mai important lucru ramanand punerea unui diagnostic definitiv si apoi rezultatul IMUNOHISTOCHIMIC, care va dicta si care ce medicamente si in ce masura pot fi folosite. iradierea ramane o optiune pentru zonele dureroase daca exista dureri insuportabile, necontrolate prin tratamente antialgice. asteptam rezultatele si ce informatii primiti de la ulteriorul consult oncologic. |
|
15-12-2011, 08:33:19 de către ediali Buna dimineta dl doctor am vazut raspunsurile dvs, dar din lipsa timpului nu am mai scris.Am luat analizele de la victor babes si uimire a iesit carcinom mamar, nu pulmonar.Marti pe 20 ne ducem la dl Dediu pentru a vedea ce citostatice ii da poate i le schimba...iar de iradiere nu mi-a spus nimic..nici nu stiu cum sa il abordez pe dl doctor Dediu cu privire la acest lucru.Dansul este cam tacut... |
|
15-12-2011, 00:10:57 de către camidrg Multumesc mult pt raspuns, sincer imi pun si eu aceleasi intrebari legate de cauza durerilor. Medicul oncolog care il trateaza ne-a dat doar cateva posibilitati care, chiar daca nu am pregatire in domeniu, mi se par un pic puerile, gen poate a mancat ceva si e balonat sau a facut efort fizic mai mare decat de obicei... Acest aspect ( durerile si faptul ca nu cunosc cauza lor ), m-a facut sa caut o a doua opinie la un alt oncolog, care m-a bulversat total, adica vazand analizele mi-a spus direct ca nu mai duce mult ( a argumentat faptul ca trombocitele sunt scazute - 105 ), desi tumora din ficat a scazut considerabil fata de dimensiunile avute la diagnosticare in septembrie si markerii tumorali CEA au scazut de la 200 la 21 ceea ce mi se pare considerabil. In alta ordine de idei, cel de-al doilea oncolog mi-a dat reteta pt acesti plasturi, dar inainte de a-i administra tatalui meu, am citit prospectul lor si am vazut ca sunt contraindicati in metastaze hepatice si la efecte secundare apare si hipotensiunea arteriala si scaderea pulsului, pe langa alte efecte. Ce credeti ca ar trebui facut pt a determina cauza acestor dureri ? Cel de-al doilea oncolog mi-a dat ca si cauza a acestor dureri fie panica ( ceea ce mi se pare iarasi oarecum incredibil ), fie faptul ca inima i-a slabit foarte mult, desi la fiecare administrare de oxaliplatin il vede si un cardiolog, i se face EKG, care arata normal, tensiunea e in limite normale, desi pulsul e un pic scazut). |
|
14-12-2011, 23:47:58 de către RaulDuke nu are contraindicatii direct prin faptul ca exista metastaze hepatice, ci doar in anumite forme severe de insuficienta hepatica, combinate cu alte tipuri de intoleranta poate.in rest personal nu inteleg legatura intre dureri de piept (dureri de abdomen da) si cancerul de colon cu metastaze hepatice. de asemenea, daca boala a raspuns la tratament, iarasi, durerile nu imi sunt foarte clar de ce sunt cauzate. care este explicatia pentru cauza durerii ? |
|
14-12-2011, 23:24:16 de către camidrg Buna seara, va citesc si eu de vreo 4 luni de cand am aflat ca tata are cancer de colon cu metastaze hepatice, din pacate inoperabil. A inceput tratamentul cu citostatice, oxaliplatin si xeloda la sfarsitul lui septembrie, si din fericire, organismul lui a raspuns pana acum destul de bine, analizele si rezultatele de la CT-ul de saptamana trecuta arata asta si starea lui generala e destul de buna ( sigur cu efectele in urma administrarii oxaliplatin si xeloda ). V-as ruga sa-mi spuneti in masura in care timpul va permite, daca plasturii Fentanyl sunt recomandati in cazul in care sunt metastaze hepatice ? Mentionez ca are puseuri de durere in zona pieptului si abdomen, care au avut o frecventa de 4-5 saptamani, pana acuma, ultimele fiind la distanta de 3 saptamani. Calmantele pe care le lua sunt no spa, piafen si tramadol, injectabil. Un alt medic oncolog, nu cel care il trateaza, ne-a recomandat acesti plasturi, dar am citit ca are contraindicatii la metastaze hepatice. Puteti sa-mi spuneti va rog si opnia dvs. ? Multumesc mult |
|
14-12-2011, 22:06:09 de către RaulDuke postarea de mai sus ramane poate cel mai bun sfat care poate fi dat in cazul de fata. |
|
13-12-2011, 23:31:51 de către AntoanetaNeacsu nu vreau sa te sperii dar vorbeste cu mama ta si spune i zi de zi cat de mult o iubesti petrece mult timp cu ea cat de mult posibil si mama mea a trecut prin ce trece mama ta si acum 6 saptamani am pierdut o.sa fii tare ! |
|
06-12-2011, 21:37:56 de către RaulDuke iradiere e planificat sa faca ? |
|
06-12-2011, 08:39:55 de către ediali iesirea din spital : CT cerebral:in limite normale, CT toracic: determinari secundare osteocondensate nedeformate distribuite difuz la nivelul corpilor vertebrali toracali(T3, T6-T11), ingrosarea tesutului subcutanat perimaleolar de partea stanga ce asociaza o densificare a tesutului glandular mamar retromaleolar, adenopatii axilare stangi 1, 7/1, 2, pleurezie bilaterala ;leziuni interstitiare pulmonare difuz bilateral peribronsic de tip reticular. punctie tumoara san stang:rare celule epiteliate glandulare atipice.Limfocite histomacrofage in numar moderat, recomandare antibioterapie 5-7 zile. Interventie chirurgicala VCO 4// PO425, 426.PORT TORACOSCOPIC LA NIVELUL SP.IC v PE LAM se constata lichid serocitrin 1000ml se aspira, ex.citologic;pleura parietala subtire intens vascularizata.Se plereveaza biopsii pleurale parietale multiple.Pleurotomie minima stanga cu evacuarea a 700ml lichid serocitrin. Citologie :hematii, nuclei atipici frecventi, suspect meta. Examen histopatologic :fragmente pleurale cu metastaze carcinomatoase (carcinom cu celula mica).Pleurodeza chimica cu talc pe tubul de dren bilateral. |
|
06-12-2011, 00:42:51 de către RaulDuke are metastaze cerebrale ? |
|
05-12-2011, 07:18:01 de către ediali Hycamtin pastile. a luat 4 zile la rand 4+4+4+3. si un antibiotic foarte tare 1 pe zi timp de 10 zile |
|
04-12-2011, 17:46:45 de către RaulDuke multumesc, la fel! ce anume citostatice face ? |
|
01-12-2011, 08:10:25 de către ediali La multi ani de ziua Romaniei.Dvs.nu dormiti deloc?Aveti grija de toti cei care caut raspunsuri...sa va dea Dumnezeu multa sanatate si multa putere.Va multumesc ca existati.Am sa mai postez daca mai apar schimbari cu mama.Ieri a fost prima zi cand a luat citostatilele, a facut febra dar i-am dat algocalmin si s-a linistit, doarme cu oxigenul in nas, iar pentru durere care nu este chiar foarte mare, aluat un tramadol. de dimineata era binisor..sper ca cu ajutorul lui Dumnezeu sa suporte aceste pastile. Inca respira foarte greu si oboseste si daca vorbeste mai mult.. |
|
01-12-2011, 00:20:28 de către RaulDuke ei bine, medicul de familie e un loc bun de inceput pentru asta. pentru luare in evidenta la oncologul de teritoriu, oricum e necesar si un bilet de trimitere, deci merg mana in mana. |
|
30-11-2011, 13:24:43 de către ediali Va multumesc foarte mult ca sunteti atat de prompt cu noi cei care nu stim aceasta stiinta nici macar pe aproape...Chiar nu stiu de unde sa incep cu oncologul de teritoriu... |
|
30-11-2011, 13:20:56 de către RaulDuke intarirea organismului... este o expresie pe care o folosesc cei care fac reclama la produse naturiste cu eficienta cel mult indoielnica. ma tem ca nu am informatii despre asemenea lucruri. orice pacient care se trateaza la institut sau in orice clinica de oncologie, trebuie sa fie luat in evidenta si la un oncolog de teritoriu. |
|
30-11-2011, 13:17:36 de către ediali Noi stam in ilfov dar nu am stiut ca trebuie luata in evidenta la oncologul de teritoriu..? Tratamentul i l-a dat dl Dediu de la iob.asta nu inseamna ca suntem luati in evidenta la dansul? Deocamdata este destul de ok, dar mi-e frica sa nu se inrautateasca..poate sunt eu prea speriata...Mai am o intrebare la dvs. daca se poate stiu ca citostaticele astea sunt foarte tari ce am putea lua pentru intarirea organismului?e foarte slabita...mai e si deranjata la stomac.. |
|
30-11-2011, 09:07:26 de către RaulDuke e luata in evidenta la oncologul de teritoriu ? unde locuiti ? in anumite zone exista firme de ingrijire la domiciiliu, care sunt platite de catre casa nationala de asigurari de sanatate, pe baza unui dosar intocmit de oncologul de teritoriu. internata nu are cum sa fie, pe durata tratamentului, pentru ca tratamentul cu hycamtin se face cateva zile la rand, asta repetat la aprox. 3 saptamani, deci asta nu justifica o internare in sectia de oncologie, cel putin. daca starea ei e severa si necesita ingrijire paliativa, in functie de unde stati, exista si niste spitale speciale de ingrijire a pacientilor terminali, cum e Sp. Sf. Luca din bucuresti sau Hospice-ul din brasov,. |
|
30-11-2011, 08:08:38 de către ediali Buna dimineata.Ma iertati ca nu am mai intrat pe forum...ieri a externat-o pe mama cu diagnosticul principal:tumoara maligna secundara apleurei C78.2, si diagnostic secundar :tumoara maligna secundara a osului si maduvei osoase, hipertensiune secundara nespecificata.Ea nu poate respira bine si am inchiriat un aparat de oxigen acasa.de azi incepe tratamentul cu citostatice pe cale bucala HYCAMTIN, imi este tare frica...mai ales ca ea este deranjata la stomac...nu inteleg de ce nu au internat-o macar pe perioada tratamentului..eu ce ii fac acasa daca ii este mai rau..credeti-ma ca nu mai pot...sfatuiti-ma ce as putea sa mai fac... |
|
23-11-2011, 20:00:55 de către RaulDuke ok, nu stiu foarte multe despre dr. dediu decat ca e foarte FOARTE priceput. dpdv al oricarei decizii oncologice se poate avea deplina incredere in el! |
|
23-11-2011, 14:08:44 de către ediali Domnul doctor chirurg a spus ca dupa ce termina cu drenajul, chiar dansul merge cu noi la dl.dr. oncolog tot de acolo din IOB parca am inteles ca la dl.dr. DEDIU(PARCA).Am luat biopsia pleurala(adica blocul...nu stiu daca m-am exprimat corect ) pentru a face imunohistochimie la victor babes, dar abia maine dimineata il va duce o cunostinta, iar despre consult neurologic, nu stiu nimic... |
|
23-11-2011, 12:43:42 de către RaulDuke din pacate asta e tot ce se poate face. ca atare asa e si protocolul. inainte de 4 saptamani de o operatie complicata, nu se poate administra chimioterapie. viata bolnavului ar fi foarte mult pusa in pericol. din pacate, daca chiar acesta e diagnosticul: neoplasm bronhopulmonar cu celule mici, prognosticul este foarte prost. fara tratament, speranta de viata se masoara in saptamani. cu tratament, conform protocolului, si iradiere, la fel, se poate castiga mult timp, chiar de ordinul lunilor, poate peste un an, etc. dar toate lucrurile se bazeaza foarte tare pe un protocol. revin cu intrebarile: consult oncologic planificat? consult neurologic ? |
|
23-11-2011, 10:47:24 de către ediali Acelasi lucru mi-a spus si dl doctor azi, dar a zis sa nu vb cu dr.oncolog pana nu se opreste drenajul de la plamani nu are rost si azi i-a bagat pudra intr-un plaman si maine ii va pune in celalalt plaman...mi se pare ca intarziem prea multtt...dvs.ce credeti? A facut CT la cap si a zis ca nu are nimic... |
|
22-11-2011, 20:09:54 de către RaulDuke deci diagnosticul este de neoplasm pulmonar cu celula mica, inteleg. stadiu avansat. asta preteaza la un anume protocol oncologic, cu chimioterapie si, cu anumite indicatii, radioterapie. aveti planificat un consult oncologic ? simptome neurologice are facut ? |
|
22-11-2011, 19:55:22 de către ediali Rezultatul de la biopsia pleurala de azi fragmente pleurale cu metastaze carcinomatoase carcinom cu celula mica, iar din analiza licidului din pleura..hematii, nuclei atipici frecventi, suspect meta. cam atat |
|
22-11-2011, 16:48:05 de către RaulDuke din pacate acest ultim rezultat nu ne edifica absolut deloc. nu este de mare ajutor. asteptam si rezultatul de la biopsia pleurala... |
|
22-11-2011, 06:46:34 de către ediali Buna dimineata, abia ieri am primit rezultatul la biopsia bronsica:placarde de epiteliu cilindric.Fragmente mici de mucoasa denudata de epiteliu cu infiltrat limfocitar.Atat.Si astazi vom primi si rezultatul la biopsia pleurala...cam greu si tare lunga e asteptarea...Va multumesc mult.. si am uitat sa va spun ca de marti de cand are drenele la pleure tot ii curge lichid...in scadere, dar tot dreneaza... |
|
17-11-2011, 18:26:13 de către RaulDuke aspiratul bronsic pune diagnosticul de cancer bronhopulmonar. ca atare, dupa ce e echilibrata, poate incepe tratamentul oncologic specific. mai multe vor fi aflate pe baza examenului HISTOPATOLOGIC. |
|
17-11-2011, 14:11:23 de către ediali Ma scuzati ca nu am mai intrat dar am fost asa de ocupata... cu mama..luni i-a facut biopsie la san si a aparut o inflamatie in urma careia s-a recomandat tratament cu antibiotic si sa refaca biopsia dupa 7 zile. Din bronhoscopie am dus 3 analize la filaret BK-i-a iesit negativ, biopsia bronsica sper sa o iau saptamna viitoare si din aspiratul bronsic i-a iesit:epitelii cilindrice izolate si grupate, placarte de epiteli metaplaziat pavimentos, celule neoplazice izolate si in placarde, macrofage, limfocita, rare neutrofile, frecvente hematii( ce limba o fi asta?) la fundeni a operat-o(marti) la ambii plamani si i-a pus drene si tot elimine apa... ce inseamna pana acum? ca sunt intr-o ceata totala...MULTUMESC MULT... |
|
10-11-2011, 14:37:03 de către RaulDuke cu placere ! tinem legatura pe forum! |
|
10-11-2011, 13:43:44 de către ediali Multumesc mult pentru raspuns.ieri am luat-o de la elias si am mutat-o la fundeni la chirurgie ;a D-l doctor Davidescu pentru a-i face operatie la plamani ca sa ii i-a biopsie din plamanul stang (marti o opereaza la plamani) si la celelalt sa ii puna drena.azi i-a facut ecografie mamara si s-ar putea sa aiba doar o mastita.dar nu se poate pronunta pana nu face CT-UL la cap(care il face tot azi0 sa vada cat s-a extins metastazele care s-au vazut la plamani si care s-au vazut pe intreaga coloana vertebrala...cama atat stiu si ma iertati ca nu m-am exprimat prea coerent p.s CT-ul toracic l-a facut la elias cu substanta de contrast...si in urma lui mi-a spus ca nu are ce sa ii faca acolo... Multumesc din tot sufletul meu |
|
08-11-2011, 22:27:58 de către RaulDuke pai intai spunem cand unde si cum a fost pus acest diagnostic si care sunt medicii cu care ati vorbit ? |
|
08-11-2011, 21:54:29 de către ediali Va multumesc pentru raspuns dar ce putem face in cazul acesta Unde ar trebui sa ne ducem De unde sa incepem? |
|
08-11-2011, 21:22:37 de către RaulDuke nu are sanse de vindecare, medical vorbind. imi pare rau! |
|
08-11-2011, 21:14:27 de către ediali Domnul doctor va rog mult sa ma luminati si pe mine cu diagnosticul mamei mele de 60 ani : neoplasm la san cu metastaze osoase si pleurale.ce sanse are de vindecare. canaer agresiv la san va multumesc anticipat pentru raspuns |
|
05-11-2011, 17:26:56 de către RaulDuke hahaha, georgeta! multumesc mult, ultimul tau mesaj m-a binedispus enorm! de asemeni sunt convins ca si mama ar aprecia foarte tare ce ai spus (chiar daca sunt convins ca habar nu are ce/cine este personajul RaulDuke :) multumesc inca odata ! |
|
05-11-2011, 15:34:35 de către georgeta1959 Domnule RaulDuke, va multumesc pentru toate informatiile pe care le dati tuturor celor care apeleaza la Dvs. Sunt impresionata ca va gasiti timp pentru cei care va cer sfaturile. Si eu v-am cerut ati fost foarte receptiv la rugamintea mea. Poate pare fara importanta dar o felicit pe MAMA Dvs care a stiut sa, , cultive "` in copilul RaulDuKe sensibilitate si multa intelegere pentru suferinta si disperarea cu care cei care va cer sfaturi apeleaza. |
|
05-09-2011, 21:57:43 de către RaulDuke nu am cum sa-ti descifrez examenul histopatologic. sunt niste teste specifice care in functie de valori stabilesc niste parametri pe baza carora se sustine diagnosticul, adica CE TIP DE TUMOARE E. si pare a fi un tip de cancer numit SARCOM de parti moi, o tumoare rara, ca subtip LIPOSARCOMUL fiind si mai rar. ce e important, poate ai dedus si din postul meu anterior, este ca tumoarea este BINE DIFERENTIATA si de ti MIXOID, care cum am zis si mai sus sunt factori favorabili. adica tumora evolueaza lent, incet, nu e foarte agresiva si se preteaza foarte bine la urmarire si tratament chirurgical in special. deci in cadrul acestei boli, sansele sa fie bine sunt maxime. nu pot decat sa va felicit si sa va urez noroc si in continuare ! |
|
05-09-2011, 16:35:21 de către georgeta1959 Revin si cu localizarea poate este importanta ptr Dvs: Formatiune tumorala coapsa stanga invaziva in artera femurala superficiala. Liposarcom coapsa stanga operat in2004 Operatia:Excizia formatiunii tumorale in limite oncologice in bloc cu segment artera femurala superficiala.Refacerea fluxului arterial membru inferior stang prin interpozitie de vena safena interna inversata. Va multumesc |
|
05-09-2011, 16:26:58 de către georgeta1959 Va multumesc foarte mult pentru informatiile date. Am sa redau textual rezultatul din buletinul de analiza de la recidiva din 2009: -formatiune tumorala nodulara(diametrul 5, 0cm) evidentiind o proliferare tumorala mezenchimala mixoida, cu aspect histopatologic de liposarcom mixoid bine diferentiat-G1 -recupa cu arhitectura conservata -tesut muscular striat cu arhitectura conservata Teste IHC-I.C.B.D.T.H. Fundeni: -S10-slab pozitivfocal in celule tumorale -Vimentina-pozitivdifuz in celulele tumorale -CD34-pozitiv in vase, negativ in celulele tumorale -Ki-5% pozitiv in celulele tumorale Cod8851/3 Poate imi, , descifrati" si mie aceste informatii deoarece la momentul respectiv medicul anatomopatolog a refuzat sa dialogheze cu mine si mi-a spus categoric sa mergla oncolog. Va multumesc anticipat ! |
|
04-09-2011, 12:00:40 de către RaulDuke din pacate situatia nu poate fi controlata niciodata mai bine decat o face medicul oncolog care se ocupa de cazul in sine. liposarcomul este un tip foarte rar de cancer, care cel mai des, ca tratament, este apanajul chirurgiei si eventual al radioterapiei. foarte rar se fac citostatice iar beneficiul lor, mai ales cand boala este localizata, este practic necunoscut inca. pentru prognostic conteaza enorm stadiul initial, localizarea, cum a fost tratat, dar cel mai mult asanumitul SUBTIP HISTOLOGIC, respectiv rezultatul de la anatomie patologica de dupa operatie, adica daca e un tip dediferentiat/bine diferentiat/mixoid/pleomorf, tipul mixoid si bine diferentiat avant prognostic excelent, celelalte doua, mai putin. cu toate astea este, chiar daca un tip de cancer, unul foarte tratabil, cu prognostic pe termen lung foarte bun, pretabil la control foarte bun prininterventii chirurgicale, radioterapie si urmarire la distanta. din cate inteleg ceea ce faceti voi, cu examen clinic, investigatii de baza periodice si RM sau CT periodic, lucrurile stau foarte bine. din pacate riscurile reconfruntarii cu aceasta problema vor fi intotdeauna mai mari ca la o persoana obisnuita, dar asta nu e un motiv sa traiti viata in teama. cel mai important lucru este ca omul sa-si poata desfasura o activitate cat mai normala, respectandu-si vizitele la medic. daca asta este situatia curenta, sfatul meu este ca exact asta sa faceti, si nimic mai mult, dincolo de a intelege si accepta situatia in care sunteti, iar daca aveti nevoie de ajutor suplimentar, puteti apela la sedinte de counseling sau suport psihoterapeutic, care de foarte multe ori s-a dovedit ca ajuta enorm, mai ales in stari de neliniste si anxietate. va urez mult noroc in continuare, sanatate multa si seninatate! curajul nu inseamna absenta fricii ! |
|
ganglion la san, tare la atingere |
04-09-2011, 12:32:37 de către RaulDuke
Subiect: ganglion la san, tare la atingere
nu e nici un sfat de dat, decat sa-ti pastrezi calmul. la ce fel de doctor mergi luni ? |
|
Tumori anale - rog, un raspuns! |
18-10-2011, 23:22:39 de către RaulDuke
Subiect: Tumori anale - rog, un raspuns!
diagnosticul este cel de cancer colorectal, din pacate cu stadiul neclar. in cel mai bun caz este vorba de un stadiu II, pentru ca numarul de 2 ganglioni scosi in operatie este prea mic pentru a se putea evalua clar stadiul (chirurgul putea face totusi o treaba mai buna, scotand minim vreo 10 sau 12 ganglioni, dar deh!). stadiul II confera sanse mari de vindecare totusi, posibil chiar peste 50%, asta desigur urmand tratament postoperator, care poate include radioterapie sau chimioterapie, si ulterior cu un plan de monitorizare pe termen lung. personal chiar sper ca acesta sa fie cazul, insa trebuie tinut cont de faptul ca exista si oarecare sanse (sa zicem sub 50%, dar e greu de estimat cant), totusi nu de neglijat, ca aceasta boala sa recidiveze in viitor.va urez succes si numai bine in continuare ! tineti-ne la curent! |
|
18-10-2011, 18:48:13 de către kala
buna, am intarziat cu nautati, dar nu am avut nimic concret, azi am primit buletinul HISTOPATOLOGIC rzultate din analiza tumori extirpate in urma interventiei cgirurgicale facute, interventie foarte dificila ( socot eu ) uitanduma la marimea ei si in urma cereia sa construit un anus contra naturi definitiv am inteles eu tumoarea fiind fixata pe rect la 10 cm demarginile de rezectie.Chirurgul care a operat pe mama mea a spus ca este, , destul`` de grav si trebuie inceput tratamentul imediat. In schib Mama mea se simte din ce in ce mai bine si este destul de optimista, maine urmeaza sa mergem la ONCOLOG pentru a stabili tratamentul necesar si imediat.. Pe mine ma ingrijoreaza , , DESTUL DE GRAV`` spus de medicul care a operat-o pe mama mea, rtezultatul histopatologic suna cam asa; -Localizare-- rect -Marimea tumori.30 cm... grosime max. 28 cm. -Aspect masroscopic... infiltratif difuz -Perforatie tumoralas macroscopica. absenta -Suprafata seroasei libere...neinvadate tumoral -Polipi preexistent (la locul tumori).nu se evidentiaza -Tipul histologic...adenocarcinom..fara componenta mucinoasa -Observati ..slab diferentiat. -Invazie tumorala...seroasa -invazie vasculara sanguina.absenta -invazie perineurala ..prezenta -infiltrat inflamator peritumoral. moderat -Margini de rzectie cgirurgicale.libere de tomora (SI ACUM)--- stadiul tumorii primare de colon.pT4 -Noduli linfatic; (cu metastaze/nr. totali examinati) ...perirectali 0/2 - Extensie perilinfonodulare...nodulilivatici fara metastaza..2 -Stadializarea nodulilor linfatici in tumorile colo-rectale .pN0 Diagnostic histopatologic; ADENOCARCINOM SLAB DIFERENTIAT P[ENETRANT IN SEROASA, FARA METASTAZE IN 2 LINFONODULI PERIRECTALI PRELEVATI, CU INVAZIE PERINEURALA TNM - pT4 pN0 Cum va suna acest diagnostic ????? , si bine.dar si rau cred eu.. puteti sa-mi spuneti sincer, sincer ce sanse de, , vindecatre`` are??? urmand un tratament adecvat.. sau cat de grav este.ca sa stiu la ce sa ma astept. va multumesc anticipat. Multa multa sanatate TUTUROR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
20-09-2011, 01:12:37 de către RaulDuke
si tie ! |
|
15-09-2011, 00:30:39 de către kala
Va multumes mult tuturor de sfaturi, au contat mult in luarea unor decizi. Multa FERICIRE si SANATATE sa aveti.O sa revin cu nautati. Multa sanatate tuturor.. |
|
14-09-2011, 12:26:28 de către RaulDuke
da, pai diagnosticul era foarte probabil numai din descrierea anterioara. in schimb recomandarea mea ca oncolog este sa incepeti tratamentul, cu atat mai mult daca vi se propune OPERATIA cu scop de scoatere a tumorii, si asta cat mai repede. combinata cu iradiere/citostatice, dupa cum va considera oncologul, exista sanse bune de VINDECARE.multa bafta! |
|
13-09-2011, 19:53:53 de către kala
Da..., speram sa nu fie acest rezultat, sa dea Dumnezeu sanatate Mamei mele si tuturor bolnavilor din lumea asta... |
|
13-09-2011, 15:52:30 de către radicus
Este cancer. Orice fel de cancer e destul grav. Nu poate nimeni sa spuna cat de grav e cel prezentat de tine pentru ca inca nu s-a operat si nu se stie cu certitudine cat de extins este. Dupa biopsie putem spune ca e cancer, are o agresivitate moderata si ca trebuie tratat neaparat. |
|
13-09-2011, 14:39:05 de către kala
Buna tuturor, azi am primit rezultatul, , ANATOMOPATOLOGIC, , si suna cam asa;- Diagnosticul clinic; NEO JONCTIUNE RECTOSIGMOIDIANA. -Piesa; Biopsie Rect. Microscopie; Adenocarcinom moderat diferentia (G2) cu ulceratie, necroza si inportanta reactiei desmoplazica pe 3 din cele 7 fragmente de mucoasa colonica examinate. Eu nu am apucat sa vorbesc cu medicul care se ocupa de mama mea , dar doresc daca este posibil sa, , interpretati si pe intelesul meu ce este acest rezultat si cat de grav este daca se poate pe o scara de la 1-10. Pt. operatie am ales spitalul judetan de ugenta Tg- Mures. Va multumesc mult... Multa multa sanatate.. |
|
04-09-2011, 23:55:07 de către radicus
Am uitat sa spun ca nu trebuie sa fie prea speriata, iar durerea poate fi ameliorata cu medicatii corespunzatoare. Intrebati medicul care va are in evidenta despre ceva medicamente.Probabil vor fi inconveniente cu operatia, dureri postoperatorii, poate probleme pe termen lung. Poate ca nu. Dar eu in locul vostru mi-as face probleme daca NU ar fi fost propusa pentru operatie. Ar fi insemnat ca este neoperabila, nevindecabila, ci cu sanse doar pentru prelungirea vietii. |
|
04-09-2011, 23:45:46 de către radicus
Are dreptate Raul. Folosind doar radioterapie si/sau chimioterapie, ca sa fac o comparatie, e ca atunci cand incerci sa usuci apa dintr-o cada folosindu-te de un uscator de par. Pe langa ca-i foarte greu si ia foarte mult timp sa realizezi asta, intotdeauna va ramane apa (celule maligne) pe fundul cadei (in corp). Operatia o poti considera echivalenta cu scoaterea dopului de la cada. Abia dupa ce apa s-a scurs (celule maligne indepartate prin operatie) putem folosi un uscator (chimio/radio) pentru a indeparta si micile picaturi care au ramas in cada. |
|
04-09-2011, 19:34:50 de către RaulDuke
simplu: daca tumora este LOCALIZATA (adica daca nu exista metastaze/raspandire la alte organe gen plamani, ficat, etc), atunci singura sansa de vindecare este oferita de OPERATIE (atunci cand starea generala a pacientului permite); aceste sanse sunt marite de tratament suplimentar cu iradiere si chimioterapie, dupa caz, e drept, dar acestea singure NU POT SA VINDECE DE CANCER.va urez claritate maxima in decizii! |
|
04-09-2011, 13:41:26 de către kala
Va ultumesc mult pt. sfaturile date pana acum, si va mai intreb...interventia chirurgicala recomandata de medicul chirurg (in cazul meu) este cea mai`` bun`` solutie... pt. ca am citit ca ar fi si varianta radio sau chimioterapia.Nu vreau sa judec parerile medicului care au diagnosticato pe mama mea, dar as dori sa am parerea a mai multi cunoscatori si sa aleg varianta cea mai buna si mai putin, , traumatizanta``..daca poate fii spus si asa. Mentionez faptul ca Mama mea trece prin dureri mari in mare parte a zilei dureri localizate in partea de jos (fund)si este o persoana foarte fricoasa.o sa primim in cateva zile rezultatul probelor luate si o sa consultam si oncolog. Va multumesc mult si as dori sa stiu si parerile D-stra. radio, ghimio su ghirurgie ??? multa multa sanatate tututror !!! |
|
04-09-2011, 12:45:34 de către RaulDuke
la ONCOLOGIE nu se fac operatii. operatiile se fac la CHIRURGIE GENERALA si/sau CHIRURGIE ONCOLOGICA. orice spital mare cu sectie de chirurgie generala se poate ocupa cu succes de o operatie de acest tip. recomand consult la specialist oncolog cat mai curand!multa bafta! |
|
02-09-2011, 09:40:03 de către kala
am inteles, iti multumesc mult ``radicus``. |
|
02-09-2011, 01:23:45 de către radicus
Chirurgie oncologica la rect, da, se fac operatii la Cluj la mai multe spitale. La Institutul Oncologic Cluj-Napoca, mai stiu ca se fac multe operatii de acest gen la Clinica Medicala III (Spitalul evreiesc), poate si la spitalul municipal si judetean, nu stiu. De obicei operatii din astea fac cam toti chirurgii gastroenterologi cu experienta iar acest fel de chirurg este destul de intalnit in orasele universitare. Internetul este o sursa buna sa colectati date despre medici de la clinicile amintite si nu numai, poate chiar si despre chirurgi din orasul dvs. |
|
diagnosticat in urma cu 6 ani cu cancer testicular |
31-08-2011, 21:55:31 de către RaulDuke cristinabz2010: draga mea, cel mai bun sfat pe care ti-l poate da oricine, mai ales pe internet, este sa-l convingi pe tatal tau sa isi urmeze vizitele periodice la medic, fie ca acel medic e medicul de familie, fie ca este oncologul care s-a ocupat de el. din ce povestesti tu acolo nu se poate trage o concluzie prea clara, caci vorbesti din amintire si nu din niste documente medicale oficiale. totusi o persoana care la un moment dat a avut un cancer, nici nu conteaza de care si ce s-a intamplat, trebuie sa urmeze un plan de urmarire PE TERMEN LUNG la medic, pentru ca el are sanse de recidiva sau, dupa caz, de reimbolnavire cu mult mai mari decat un om obisnuit. in cazul cancerului testicular lucrurile sunt destul de clare, omul trebuie sa-si faca, chiar daca se considera vindecat, anual un examen fizic la medic, cel putin o ecografie, o radiografie pulmonara din cand in cand si un set de analize uzuale de sange si unele putin mai specializate, in functie de ce tip de cancer testicular a avut. lucrurile astea le stie foarte bine medicul, in special oncologul, iar speculatia pe marginea lor pe internet chiar nu are nici o utilitate. ba, daca intarzie ce trebuie facut, poate fi chiar daunatoare.pe scurt:mergeti la medic! el stie cel mai bine! iti tinem pumnii si asteptam sa ne mai scrii, eventual sa ne povestesti din discutiile oficiale cu medicii, ce ai mai aflat. pentru nick001: cand ai o problema medicala nu se cauta solutii pe internet, decat daca vrei sa te joci cu viata/sanatatea ta. in cazul tau, ia si tu un paracetamol cu algocalmin (daca nu esti alergic) si prezinta-te cat mai repede la medicul tau de familie. bafta oarba! |
|
31-08-2011, 09:16:09 de către cristinabz2010 pt nick: sfatul meu este sa nu stai asa nici o clipa in plus.mergi urgent la medic, fa-ti niste analize amanuntite, pt ca tot cu durere a inceput si problema tatalui meu, a trecut prin 2 operatii, ATENTIE, de hernie la buzau, pt a descoperi intr-un final la Bucuresti care este adevarata problema.Nu cred ca la tine poate fii vorba de asa ceva, insa netratata in timp sa nu degenereze si sa apara complicatii.Sanatate |
|
31-08-2011, 02:50:55 de către nick001 ma scuzati ca intervin pe aces topic dar nu am stiut sa creez unul nou am si eu o problema akm 3 zile mam lovit cred eu la unul din testicule la cel din dreapta seara tot in aceeasi zi a aparut o durere la testiculul drept a 2 zi la amiaza a inceput sa ma doara amandouna cu tot cu partea de jos a burtii.ma dor la atingere dar durerea dispare seara si dimineata m-am documentat mult pe net dar tot numi pot da seama ce pot avea va rog daca ma putei ajuta |
|
30-08-2011, 15:22:31 de către Vio sau Vasi sfatul meu este sa mergeti la control la medicul curant, numai el stie adevarata stare de lucruri.fara un consult nu se poate pune nici un diagnostic.ca fiica il puteti incuraja in acest sens, asa ca multa bafta, este greu, dar veti trece si peste incercarea aceasta. |
|
30-08-2011, 15:00:06 de către cristinabz2010 Mai precizez ca in ultimul am s-a ingrasat foarte mult, munceste de asemenea mult mai mult decat ar trebui si in ultimul timp nu a mai luat nici aceste medicamente naturiste.Spune ca nu il doare, insa nodulul este de dimensiunea unui deget.Intreb din nou, poate fii un inceput de metastaza sau poate fi un nodul aparut din cauza grasimii?acum tot amana sa isi faca programare la medic, banuiesc ca ii este teama sa nu o ia de la capat(spitale, operatie, tratament, radioterapie).Va multumesc |
|
cancerul pulmonar extins in bronhii si trahee |
31-08-2011, 22:09:21 de către RaulDuke daca omul se simte bine, e pe picioarele lui, simptomele sunt minime si analizele in limite aproape de normal, chiar daca are un cancer in stadiu final, este absolut improbabil ca el sa cada si sa moara subit. teoretic se poate intampla, dar din experienta mea personala asta nu se intampla (personal nici n-am intalnit aceasta situatie, decat ca o complicatie a unor tratamente agresive). chiar si printr-o infectie dobandita, omul tot cade la pat, se simte rau si zace cel putin cateva zile. asa ca, repet, nu este imposibil, dar este atat de putin probabil incat nu merita sa traiesti cu frica in san ca, din aproape sanatos si om aproape normal sa moara in cateva ore. cel mai des starea unui pacient cu cancer care depaseste posibilitatile de tratament specific se degradeaza treptat. iti uram mult noroc, inspiratie si curaj! |
|
28-08-2011, 10:25:02 de către pufarinuta va multumesc pentru raspuns!deocamdata nu am noutati pentru ca mai mergem la spital abia in 19 septembrie.am sa revin atunci cu noi analize si informatii. doar o singura intrebare mai am...vorbele doctoritei imi rasuna mereu in cap...POATE FI ORICAND...eu acum va intreb chiar se poate intampla asa oricand fara el sa cada la pat sau sa dea semne ca se simte mult mai rau, (poate fi asa datorita locului unde se afla tumoarea ma refer la aparatul respirator?)...va intreb pentru ca mai am o sora care nu sta cu noi in craiova si nu as vrea sa nu aiba timp sa mai petreaca timp cu el |
|
27-08-2011, 02:29:50 de către radicus Cu tratamentul asta si fara biopsie cred ca medicul a pus in balanta sansele sa fie un neoplasm non-microcelular (80%) cu sansele sa fie cu celule mici (20%). Fara biopsie nu vom afla niciodata subtipul exact al cancerului. |
|
26-08-2011, 18:46:26 de către RaulDuke da, cu mentiunea ca nu cunosc exact cazul. fiind metastatic, la fel de important e tratamentul suportiv, cel non-oncologic. |
|
25-08-2011, 21:22:06 de către pufarinuta in opinia ta sau a dvs(imi cer scuze...nu stiu varsta ) pana acum este un tratament adecvat pentru el? |
|
25-08-2011, 16:39:42 de către RaulDuke nu tre sa ceri nimic, pentru ca nu esti medic. trebuie sa faci ce-ti zice medicul si sa pastrezi o relatie buna cu el. si iti zic din proprie experienta ca sa-i sugerezi proceduri si analize si investigatii, din start il enerveaza si perturba relatia si nu ai ce sa-i faci. nu poti decat sa ceri explicatii, cand vrei sa stii cate ceva si, cand ai nevoie, o a doua opinie medicala. poti oricand sa schimbi un medic. despre partea cu fumatul insa... trebuie sa te gandesti cat bine ii face unui om sa nu fumeze in balanta cu cat stres ii cauzeaza sa nu fumeze. |
|
25-08-2011, 15:54:06 de către pufarinuta am tot citit pe aici cuvintele cateodata optimiste ale oamenilor...cateodata numai durere...e groaznic sa nu ai putere sa ajuti persoanele dragi...eu de cand am aflat vestea despre tatal meu incerc cat se poate sa fie o atmosfera cat se poate de buna in casa sa nu il facem sa se simta pacient, sa fie totul cat mai normal...si el are momentele lui de nervi (mai ales cand vrea tigare si nu primeste ) dar in general are o dispozitie buna. am citit despre fel de fel de medicamente si tratamente, ceaiuri...si investigatii si acum cred ca pentru el nu s-au facut mai mult decat analizele de sange.o radiografie si un tomograf...sa cer si eu mai multe investigatii? |
|
25-08-2011, 15:30:07 de către pufarinuta multumesc mult pentru raspuns.o sa revin daca mai apare ceva.o zi buna si multa sanatate! |
|
25-08-2011, 10:18:03 de către RaulDuke o reevaluare cu o radiografie/ecografie de ficat/eventual CT de torace si abdomen se va indica dupa cel putin 4 sau chiar 6 serii de citostatice, mai ales daca le tolereaza bine si vis=a-vis de simptome digestive si pe analizele de sange, fiecare din citostaticele astea avand efecte toxice, unele chiar cumulative. la partea cu "naturist" nu pot sa te ajut pentru ca nimic din toate salatele astea laudate peste tot nu a fost dovedit ca eficient. la fel de bine cum pot sa faca bine, pot sa faca si rau, pentru ca nimeni nu stie exact despre ele. ajutorul din partea lor ramane de ordin psihologic. ce poti face ca sa-i ajuti perioadele de citostataice este sa-l mentii hidratat cat mai bine, cu 3 litri de lichide pe zi, la dimensiunile lui, dar nu doar apa chioara, ci apa, apa minerala, sucuri, supe, ceaiuri, etc. mai ales in si imediat dupa cisplatin. FARA ALCOOL ! in rest tratamentul suportiv se adreseaza eventualelor simptome ale lui, iar daca zici ca nu are asa ceva, lasa-l in pace ! |
|
25-08-2011, 09:23:27 de către pufarinuta va multumesc pentru raspuns. stiam ca nu se poate opera datorita pleureziei deci asta oricum am scos-o din calcul.in afara de tomograf si analizele de sange altceva nu am mai facut.noi am mers prima data la doctor ca am crezut ca a racit la plamani pentru ca si slabise foarte mult si asa am aflat dupa o radiografie.l-am internat la oncologie in 22.07 prima data i s-au facut analize si o cura de vitamine dupa care o sedinta de vinorelbina +cisplatin.in 16.08 iar vinorelbina 80 mg zilele 8 si 15, si ultim a data am fost in fiecare zi la spital...vinorelbina zilele 1 si 8=cisplatin 150 mg in regim hidric.acum suntem chemati in data de 12.09. tin sa mentionez ca numai pe ultimul bilet de saptamana aceasta a aparut in biletul de iesire metastaze hepatice.parerea d-mnei doctore acum este un pic diferita spunand ca reactioneaza bine la tratament, ca il asculta la plamani si se aude mult mai bine...cu toate ca la inceput ne-a spus ca este alegerea lui sau a nostra daca face sau nu citostatice pentru ca oricum nu mai are mult. cand se poate face totusi un tomograf sa vedem daca a stagnat tumoarea sau s-a mai retras? nu ii cade parul, nu vomita, nu se simte rau dupa citostatice. mai astept informatii de la voi si va multumesc mai avem altceva care putem sa facem pe langa?ceva naturist?aloe vera?ajuta? o zi buna si astept cu nerabdare raspunsurile voastre |
|
25-08-2011, 01:39:12 de către RaulDuke intr-adevar, cum zice radicus, predictiile date la ochi de oricine, chiar de un medic, sunt neavenite. insa daca tu vrei neaparat sa stii un prognostic, trebuie sa intelegi ca boala din pacate, daca exista metastaze hepatice, este stadiul IV, inoperabila si nevindecabila. chiar daca nu ar fi existat, este foarte posibil ca respectiva tumora sa nu fie operabila. ca atare singura varianta de tratament cu scop de prelungire a vietii si de intarziere a progresiei simptomelor este cel citostatic si, posibil, cel prin iradiere. din pacate daca exista pleurezie (lichid in cavitatea toracica), asta nu se poate face pe zona respectiva. ramane deci tratamentul citostatic, pe termen nedefinit, limitat doar de cat timp il tolereaza (pe analize) si de cat timp raspunde la el (tumoarea/tumorile nu cresc ca numar sau dimensiuni). as fi de asemenea curios daca aveti un rezultat anatomopatologic, de la o biopsie care s-ar fi prelevat vreodata, prin bronhoscopie sau operatie sau orice... ar fi foarte interesant de stiut, pentru a putea sa inteleg mai bine cum au gandit de au ales o asemenea schema de citostatice, cu vinorelbin, cisplatin/carboplatin sau nu mai stiu ce. evident el nu a facut toate astea in cadrul aceluiasi plan de tratament, deci e de stiut cate serii a facut si cu ce anume. nu are rost sa iti spun eu acum ce tipuri de scheme de citostatice folosesc eu mai des in aceste situatii, pentru ca lucurile nu sunt batute in cuie si sunt multi factori implicati. dpdv statistic imi pare rau sa-ti spun ca o speranta medie de supravietuire a pacientilor cu cancer pulmonar metastatic este de aproximativ 11 luni. asta nu inseamna ca tatal tau va trai atat, poate sa fie mult mai mult, si, e drept, poate sa fie si mai putin. prezenta metastazelor in ficat este elementul care i-a impins pe medicii cu care ai vorbit sa-ti spuna ca au asteptari atat de reduse, pentru ca da, metastazele in ficat sunt extrem de problematice, de obicei. iti urez totusi mult noroc si curaj ! mai tine-ne la curent si spune-ne ce mai afli. |
|
25-08-2011, 01:03:36 de către radicus Daca e metastaza hepatica sau orice alta metastaza este stadiul IV. Probabil ati postat aici pentru sfaturi utile. In afara de continuarea tratamentului prescris de oncolog nu stiu ce sfaturi putem da. Termenul de cateva luni de trait este hazardat, nu este stiintific sa dai termene precise chiar daca experienta iti spune ca un pacient in aceasta stare mai are X luni/ani de trait. Inevitabil, medicul va gresi in aprecieri. |
|
24-08-2011, 21:24:42 de către pufarinuta am revenit cu ultimul bilet de azi-dimineata. diagnostic-neoplasm bronho-pulmonar drept lob superior T4N2MX in curs de polichimioterapie (2 secv), pleurezie dreapta, bronsita cr tabacica, tahicardie sinusala, metastaze hepatice, casexie(nu sunt sigura ca asa scrie ca nu se intelege foarte bine)neoplazica. ex de laborator-HB=12, 8, L=8000.TR=204.000, creatinina=0, 48 in afara de citostatice s-au mai administrat vinorelbina +cisplatin, carboplatin si vitamine B1, B6 plus vitamina C. |
|
24-08-2011, 11:39:07 de către pufarinuta imi pare rau...ai dreptate.cancerul e in stadiu B3, are si apa la plamani.in momentul de fata nu am biletele de iesire sa scriu exact ce tratament face pentru ca le are mama mea dar am sa revin deseara si am sa scriu. am sa scriu concluziile dupa tomograf formatiune tumorala de 9 cm tisulara, neomogena, iodofila cu zone de necroza in interior si contur difuz, localizata la nivelul segmentului apical si ventral lob superior pulmonar drept, cu infiltrarea bronhiei principale drepte.pleurezie dreapta in cantitate mare.adenopatii, cu diamtrul cuprins intre 8-12 mm paratraheal dreapta, la nivelul lojei barethy si carinei.emfizem centrolobular la nicelul segmentului ventral lob inferior pulmonar stang si lobului mediu. in legatura cu tratamentul..a facut si cure cu vitamine pentru ca era foarte slabit, a reactionat bine si a inceput sa manace mai bine ca inainte.citostaticele le suporta foarte bine, nu vomita nu ii este rau dupa...dar nu renunta la fumat.alte medicamente si rezultatul analizelor am sa le postez mai tarziu ca sa nu gresesc. va multumesc |
|
24-08-2011, 11:30:15 de către RaulDuke pufarinuta, nu avem ce informatii sa-ti furnizam, pentru ca tu la randul tau nu ne furnizezi informatii medicale, ci doar aprecieri subiective bazate in principal pe discutii purtate cu alte persoane, inclusiv medici. ca sa putem sa-ti spunem si explicam mai multe, trebuie sa ne spui explicit ce diagnostic a primit, ce stadiu este cancerul, cum se simte, ce tratament face, ce au propus oncologii, etc. |
|
anemia feripriva si chimioterapia |
25-08-2011, 01:42:12 de către RaulDuke
Subiect: anemia feripriva si chimioterapia
ca sa clarificam: anemie feripriva inseamna deficit de fier, fie prin alimentatie, fie prin necesar foarte crescut fata de aport, ca in cazul cresterii rapide in adolescenta, sau in perioada de graviditate, sau prin sangerari, masive sau lente, prin care se pierde sange si fier. chimioterapia prelungita poate sa afecteze maduva osoasa care produce astfel celule rosii mai putine, mai lent, dar fierul din analize nu va fi modificat. termenul de ANEMIE se refera la valoarea scazuta a HEMOGLOBINEI. nu implica neaparat scaderea fierului. |
|
23-08-2011, 22:28:44 de către Vio sau Vasi
multumesc din suflet. |
|
23-08-2011, 22:21:05 de către RaulDuke
nu exista. |
|
care este timpul optim pentru a se efectua un tomograf dupa terminarea chimioterapiei? |
23-08-2011, 22:22:59 de către RaulDuke intrebarea este prea rupta din context. daca te referi la o reevaluare prin tomograf dupa finalizarea unor serii adjuvante de chimioterapie, de rutina si mai des eu recomand cam dupa 4-6 saptamani. dar depinde mult de situatie si de ce cauta/ce tinte si-a propus/ce probleme mai intampina medicul care conduce tratamentul. |
|
Microscopie-aspectele pot corespunde unei leziuni din boala Kaposi |
13-10-2011, 16:48:51 de către ancutza bihor Multumesc |
|
12-10-2011, 20:30:15 de către RaulDuke eu personal cam spre asa ceva as proceda... poate ca oncologul vostru are altceva in minte, nu neaparat mai rau. cred ca trebuie sa vorbiti cu el pentru posibilitati de tratament, inclusiv aceasta. daca nu, ar fi frumos sa va spuna ce plan are oricum. |
|
12-10-2011, 20:00:55 de către ancutza bihor Dupa cun am precizat am facut si IHC si din pacate se confirma diagnosticul CD34 -intens pozitiv in tumora CD31 -pozitiv in tumora Ki67 -pozitiv in aprox. 20% din celulele tumorale Se mai remarca prezenta unui nev melanocitar dermic acromic Deci se recomanda interferonul sa nu mai "lungim" cu alte tratamente? |