Ultimele comentarii pe forum

26287 com 1 2 3 4 ..... 137138139140141142143 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
SUBIECT COMENTARIU
Modificari nivel hemoglobina dupa operatie cancer de san 07-10-2011, 11:36:24 de către RaulDuke
probabil mitomicina... vrei sa spui ca nu s-a folosit "cea rosie" din cauza inimii... nu ?
da, bolile ei cardiovasculare multiple si complexe sunt cauza starii de oboseala. trebuie sa urmeze tratament conform recomandarilor cardiologului, altceva nu este de facut. nu pare a fi legat de problema oncologica.
Modificari nivel hemoglobina dupa operatie cancer de san 07-10-2011, 11:15:33 de către m7711
Institutul de Boli Cardiovasculare Iasi (3.06.2010)
Diagnostic:
* Infarct miocardic inferior si de ventricul drept acut
* Fibrilatie ventriculara resuscitata
* Angioplastie percutanta cu stent pe artera coronara dreapta
* Diabet zaharat tip 2 noninsulinonecesitant
* Calcifiere de inel mitral si aortic
* Anemie monocroma normocitara
Tratament: aspenter, crestor, cardevilol, corlentor, siofor, sorbifer

Are varsta de 65 ani, am mai scris.

Ce fel de chimioterapie a facut nu stiu, deoarece nu ne-a spus nimeni ce substante s-au folosit. Doar stiu ca solutia era albastra, din cauza inimii.
Modificari nivel hemoglobina dupa operatie cancer de san 07-10-2011, 11:06:01 de către RaulDuke
ce fel de chimioterapie a facut ? cati ani are ? are boli cardiovasculare asociate/cunoscute ?
Modificari nivel hemoglobina dupa operatie cancer de san 07-10-2011, 10:58:15 de către m7711
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri, m-ati mai linistit. Problema e ca se simte foarte slabita, desi inainte, chiar daca are 65 ani, era foarte puternica si rezistenta. Nici macar nu arata de 65 ani. Acum oboseste foarte repede, abia poate face ceva prin casa, tot timpul are o stare de somnolenta, daca merge maxim 500 m oboseste si i se face rau. Trebuie sa faca miscare, dar nu poate. Si o mai si doare mana stanga ingrozitor. Va dati seama, cand ai trecut prin toate cele povestite, ai tendinta sa asociezi toate intamplarile, mai ales cand tu nu te simti bine si aparent totul e in regula
Modificari nivel hemoglobina dupa operatie cancer de san 07-10-2011, 10:39:30 de către RaulDuke
ce transfuzie i s-a facut la 11, 6 hemoglobina ? posibil sa nu fie absolut nici o problema.
Modificari nivel hemoglobina dupa operatie cancer de san 07-10-2011, 09:17:32 de către m7711
Pai a fost 11.63 si i s-a facut transfuzie. Poate fi vorba doar de o anemie? Va dati seama ca fiecare amanunt negativ ne ingrijoreaza, deoarece nu stim care ar trebui sa fie procedurile ulterioare operatiei, si daca mai trebuie sa faca ceva sau nu. Din nefericire, comportamentul medicului mi-a transmis un mare dezinteres, inteleg, probabil pentru unii medici pacientii sunt doar "cazuri", dar pentru mine e MAMA.
Modificari nivel hemoglobina dupa operatie cancer de san 07-10-2011, 09:12:08 de către RaulDuke
Pai si cat era inainte de asta nivelul hemoglobinei si cam care ar fi valoarea la care ai vrea sa fie ? Mama ta are niste simptome legate de asta ?
Limfom malign non-hodking 06-10-2011, 19:27:03 de către RaulDuke
poate ca n-ar fi rau sa-i faci vaccin antiviral.
Limfom malign non-hodking 06-10-2011, 17:40:26 de către delvin6
As dori sa stiu de ce nu pot sa-i dau. Este la scoala si de acum este sezonul virozelor si poate sa raceasca. Pot sa-i scada leucocitele, si scade imunitatea chiar daca acum o are.
Limfom malign non-hodking 06-10-2011, 10:04:30 de către RaulDuke
nici unul.
Cancer piele! Nevoie de un sfat 30-09-2011, 23:04:24 de către elina
Buna seara! Daca exista indicatie chirurgicala, interventiile chirurgicale se pot practica fara riscuri si la varste de peste 80-90 de ani. Iti recomand consult la Clinica de Chirurgie Plastica -Microchirurgie Reconstructiva a Spitalului Universitar Bucuresti; numai bine
Cancer piele! Nevoie de un sfat 30-09-2011, 21:57:04 de către RaulDuke
in functie de extensia bolii si tipul histologic de tumora, primul lucru care se incearca de obicei, caci ofera singurele sanse de vindecare, este interventia chirurgicala. despre ce fel de tumora vorbim ?
rezultat histopatologic 02-10-2011, 18:48:14 de către RaulDuke
no problem!
rezultat histopatologic 30-09-2011, 22:08:37 de către Maria_35
multumesc frumos pentru raspuns.
rezultat histopatologic 30-09-2011, 21:12:18 de către RaulDuke
rezultatul pe care l-ai copiat aici nu are nici un semn de suspiciune oncologica. din acest punct de vedere pare totul in regula, adica nu e vorba de tesut canceros vazut pe aceasta biopsie.
rezultat histopatologic 30-09-2011, 20:57:35 de către Maria_35
Intrebarea ar fi daca acest rezultat este unul care trebuie sa ma ingrijoreze.
testul a fost facut in urma unei colonoscopii la un pacient operat acum 1 ani de colon (diagnosticat cu neo colon stang).

multumesc inca o data.
rezultat histopatologic 30-09-2011, 19:59:41 de către RaulDuke
pai care e intrebarea ?
adenocarcinom bine diferentiat cu aspecte ce sugereaza infiltrarea in submucoasa 15-12-2011, 22:40:34 de către RaulDuke
succes !
adenocarcinom bine diferentiat cu aspecte ce sugereaza infiltrarea in submucoasa 15-12-2011, 09:18:50 de către lau1975
va multumesc din suflet!Va dau vesti imediat ce facem investigatii.
adenocarcinom bine diferentiat cu aspecte ce sugereaza infiltrarea in submucoasa 14-12-2011, 22:43:37 de către RaulDuke
diagnosticul este unul de cancer de colon avansat. din pacate nu se poate vorbi prea bine de prognostic pana in momentul in care nu are efecutate si niste investigatii care sa excluda sau da certifice prezenta unor metastaze, adica raspandirea cancerului prin diseminare la distanta, catre alte organe, cum ar fi plamani sau ficat. pentru asta ar fi important sa faca un examen CT (computer tomograf) cu substanta de contrast, de TORACE si ABDOMEN si poate chiar si PELVIS; daca nu, cel putin (dar este un compromis net inferior) macar o radiografie pulmonara si o ecografie de abdomen.
daca exista metastaze, din pacate sperantele de vindecare sunt foarte mici, aproape nule din punct de vedere medical, cu exceptia situatiei in care exista o singura metastaza (sau foarte putine) care sa fie operabile, de exemplu in ficat. in acest caz va face chimioterapie cu scopul prelungirii supravietuirii si amanarii aparitiei simptomelor.
daca se dovedeste ca NU exista metastaze, atunci sansele lui de supravietuire sunt mult mai mari. din pacate nu foarte mari, pentru ca stadiul acesta pT3 N2 este destul de avansat, iar G3 certifica un tip agresiv de cancer. in aceasta varianta sansele de vindecare, cu tratament citostatic care sa mareasca sansele, sunt undeva pe la 50% considerate statistic.
va urez succes si asteptam vesti dupa ce faceti respectivele investigatii sau dupa ce vorbiti cu un oncolog si ne spuneti ce s-a discutat. numai bine !
adenocarcinom bine diferentiat cu aspecte ce sugereaza infiltrarea in submucoasa 14-12-2011, 16:05:46 de către lau1975
sa facut interventia acesta este rezulatul histopatologic
Macroscopie:
Hemicolectomie totala, cu ileon de 20cm, colon de 90 cm, apendice de 6cm, ce prezinta la 5 cm de valvula ileo-cecala-o formatiune tumorala de 4 cm, ulcero-vegetanta, circumferentiala, stenozanta, brum-cenusie.Seroasa corespunzatoare tumorii este indurata, cu peretii hemoragici.
Carcinom coloid (mucigen)de colon, ulcerat, infiltrativ in toata grosimea peretelui intestinal, fara penetrarea seroasei.
Procesul tumoral prezinta relativ fregvente embolii vasculare.
15 din cei 42 ganglioni linfatici prezinta metastaza de carcinom.
pT3N2b-G3
daca ati putea sa-mi spuneti cate ceva despre diagnostic si ce sanse de vindecare sunt.
Va multumesc din suflet!!
adenocarcinom bine diferentiat cu aspecte ce sugereaza infiltrarea in submucoasa 02-10-2011, 18:50:04 de către RaulDuke
speram si noi !
adenocarcinom bine diferentiat cu aspecte ce sugereaza infiltrarea in submucoasa 30-09-2011, 14:58:50 de către lau1975
Va multumesc mult, poate reusim sa trecem cu bine.
adenocarcinom bine diferentiat cu aspecte ce sugereaza infiltrarea in submucoasa 30-09-2011, 14:16:51 de către RaulDuke
cu placere! dupa operatie se va stii mai mult despre extensia bolii si ce tip de tratament, eventual citostatice, va putea urma. asta va stabili oncologul la cel putin o luna dupa o operatie de asemenea amploare.
mult noroc!
adenocarcinom bine diferentiat cu aspecte ce sugereaza infiltrarea in submucoasa 30-09-2011, 14:09:11 de către lau1975
Acum am primit rezultatul la colonoscopie, deocamdata nu am ajuns la oncolog.Chirurgul a facut deja programarea pentru operatie, a zis ca se poate opera.CT sa facut aici la Piatra Neamt si sa vazut ocluzie intestinala.Mai multe investigatii nu avem deocamdata. Va multumesc din suflet pentru raspuns.
adenocarcinom bine diferentiat cu aspecte ce sugereaza infiltrarea in submucoasa 30-09-2011, 13:17:53 de către RaulDuke
posibilitatea de a fi operat nu tine de diagnosticul pus pe o biopsie prelevata la colonoscopie. aceasta doar a pus diagnosticul de cancer. e drept ca ideal trebuie operat, dar mai intntai trebuie sa se vada care este extensia bolii. practic stadiul TNM. adica extensia locala a tumorii, numarul ganglionilor invadati si prezenta sau absenta metastazelor. pentru asta trebuie facut cel putin un examen CT in completarea colonoscopiei.
daca exista metastaze, atunci nu se va mai pune problema operatiei, decat in cazul iminentei de ocluzie intestinala.
la fel, despre "sanse de recuperare" nu se poate vorbi decat dupa cunoastearea stadiului TNM al bolii, adica diagnosticul complet de extensie a bolii.
ati consultat un oncolog ?
cancer cu metastaze 20-11-2011, 14:54:02 de către RoCancer
pai nu tocmai asta spuneam si eu, ca daca i s-a dat Taxotere cu Cisplatin, cel mai probabil e NSCLC... iar Taxotere monoterapie in SCLC este o varianta, dar intr-adevar nu per primam.

dr. Dorian Oana
cancer cu metastaze 20-11-2011, 14:36:13 de către RaulDuke
pai Taxotere cu Cisplatin poate fi o varianta foarte buna pentru NSCLC, chiar si ca prima linie (la ora actuala mai ales daca e vorba de histologie de tip scuamos); cat despre taxotere monoterapie in SCLC... nu vad cine face asta per primam, in romania. si mai ales de ce ? standardul e EP!
cancer cu metastaze 20-11-2011, 14:28:35 de către RoCancer
@RaulDuke: ai dreptate in privinta sarii de platina in prima linie de terapie din cancerul cu celule mici; eu nu am exclus cancerul cu celule mici pentru ca i s-a administrat Cisplatin, ci pentru ca i s-a administrat Cisplatin in asociere cu Taxotere; daca i s-ar fi administrat numai Taxotere, ne puteam gandi la un cancer cu celule mici, dar asocierea pare sa excluda cancerul cu celule mici.

Sa asteptam totusi mai multe informatii, pentru a evita intr-adevar mai multe speculatii.

dr. Dorian Oana
cancer cu metastaze 20-11-2011, 14:14:00 de către RaulDuke
@RoCancer: cam asa e cum zici tu, cu exceptia punctului 2. intr-un cancer cu celule mici prima linie consta neaparat intr-o sare de platina, iar regimul cel mai des folosit e etoposid cu cisplatin. dar informatii suplimentare i-am cerut tocmai pentru ca speculatiile nu-si au rostul.

@Marin Marin: ma tem ca ti-am explicat cum se interpreteaza vizualizarea acelor focare metastatice si cresterea aceasta masiva a markerului CEA, si anume ca progresie a bolii. boala este in stadiul IV si nu este vindecabila. tot ce se mai poate face este cum am zis si in postul de mai sus, si anume paliatie - prelungirea vietii si incercarea controlarii simptomelor. pentru durerile de burta, care pot fi date de o invazie a plexului celiac de catre metastazele din retroperitoneu, trebuie sa incercati sa vorbiti cu un chirurg generalist sau neurochirurg si, eventual, cu un radioterapeut.
revin cu intrebarea: ce zice buletinul anatomopatologic de dupa operatie (de la microscop) ?
cancer cu metastaze 20-11-2011, 14:11:53 de către RoCancer
Profesorul Walter Klepetko si profesorul Cristoph Zielinski sunt personalitati de notorietate europeana in domeniul chirurgiei toracice, respectiv in oncologia medicala. De aceea, sunt sigur ca fratele dvs este pe maini bune.
Pe de alta parte, pentru a putea incerca sa imi formez o parere mai obiectiva, fara sa fie nevoie de mai multe presupuneri, va rog sa imi trimiteti rezultatul examenului histopatologic in urma operatiei pe plaman, precum si interpretarea celor doua PET-CT, efectuate la Oradea.

dr. Dorian Oana
cancer cu metastaze 20-11-2011, 07:52:25 de către Marin Marin
Multumesc mult Dr. RaulDuke si Dr. Dorian Oana pt. raspunsul prompt. Spun pe scurt evolutia.
Dupa ce s-a depistat tumoarea la plaman (avea marimea 76 mm) un renumit chirurg Klepetko i-a sugerat fratelui sa fac trei sedinte de citostatice la care organismul a reactionat bine caci s-a redus la 24 mm. Dupa operatie a mai facut inca trei sedinte de citostatice dupa care si chirurgul si oncologul cu citostaticele (o personalitate: Zielinski) au declarat ca a scapat. Nu au zis nimic de marker tumoral.
In perioada citostaticilor i-a recidivat fratelui meu artroza de la un picior care l-a chinuit extrem de mult (durerea era cuplata cu durerea de la citostatice). Chirurgul care l-a operat la picior i-a propus masurarea markerului si ce a gasit l-a speriat: 120. Deci prima masurare s-a facut dupa operatie, inainte de a incepe citostaticele de dupa operatie. Cand fratele meu le-a spus ca a crescut markerul, cei doi doctori (chirurgul si oncologul) au spus ca nu e de la cancer ci de la o infectie a cailor biliare. Din proprie initiativa frate-miu a facut un PET-CT la Oradea (tot la Oradea a avut confirmarea ca tumoarea este canceroasa, in urma unui PET-CT) Si acolo a descoperit mai multe metastaze: in zona anginara, aproape de pancreas, aproape de ficat si in zona claviculara. Dar ce a fost mult mai alarmant a fost ca markerul ajunsese la 780 ! A contactat oncologul si acesta optimist i-a propus iar citostatice (doctorul este optimist caci sunt mici). Mi se pare ciudat ca la valoarea acestor personalitati nu se alarmeaza de valoarea la care a ajuns markerul: 2.000!! Fratele meu a rezistat eroic caci a avut o sanatate de fier si un fizic de 1, 90 si 110 kg. Dar are niste dureri la burta (cum spunem popular) si in zona reciproca din spate care il termina.
Il doare tare si continuu. Cand acestea devin insuportabile merge la spital si face perfuzii cu clamate puternice.
Altfel, ca sa uite de durere el merge curent la servici. Pe mine ma copleseste durerea lui, stoicismul cu care o indura si faptul ca se consuma ca nu poate sa-i spuna nimeni explicatia exploziei markerului.
cancer cu metastaze 20-11-2011, 00:30:39 de către RoCancer
Din informatiile prezentate pana acum, cred ca histopatologia este de cancer pulmonar fara celule mici, din 2 motive:
1. markerul CEA este crescut in adenocarcinomul pulmonar, care este un cancer pulmonar fara celule mici;
2. daca ar fi fost vorba despre un cancer pulmonar cu celule mici, s-ar fi administrat eventual Taxotere singur, dar nu cu Cisplatin; de asemenea, Gemzar s-ar fi administrat singur, dar nu cu Oxaliplatin.
Mai precis decat un cancer pulmonar fara celule mici, markerul CEA ne arata ca este vorba de un adenocarcinom pulmonar.
Avand in vedere ca s-a inceput initial chimioterapia cu Cisplatin si Taxotere, urmata de operatie, iar acum chimioterapie cu Gemzar si Oxaliplatin (GEMOX), s-ar parea ca a fost vorba de un adenocarcinom pulmonar stadiul III.
Totusi informatii suplimentare ar fi binevenite, in special interpretarea primului CT.

dr. Dorian Oana
cancer cu metastaze 19-11-2011, 18:09:28 de către RaulDuke
da, din pacate cresterea aceasta foarte mare a markerului, dupa tratament, apoi aparitia acestor metastaze "mici dar multe" este semn de progresie a bolii, in ciuda tratamentului folosit. din pacate se intampla si inca foarte des, in aceasta boala. ca prognostic, asta e din pacate un semn rau pentru fratele tau. tot ce se poate face este sa se incerce cu regimuri din acestea de chimioterapie si sa se verifice periodic markerul (evolutia lui) si dimensiunile metastazelor.
acum vreau sa stiu CE ZICEA BULETINUL ANATOMOPATOLOGIC de la operatia de plaman! e foarte important si in functie de asta o sa pot spune mai multe. apoi: markerul cu valoare de 120 a fost masurat INAINTE sau DUPA operatie ?
cancer cu metastaze 18-11-2011, 20:39:57 de către Marin Marin
Multumesc foarte mult Domnule Doctor RaulDuke ca mi-ati raspuns.
1) Markerul este CEA
2) Cand fratele meu a facut prima " masurare", markerul avea valoarea 120.
3) Cand a facut citostatice pentru tumoarea de la plaman, doctorul i-a dat citostatice cu CISPLATIN si TAXOTERE.
Acum face citostatice pt. metastazele de la ficat si din alte parti (are si in zona anginara) face citostatice cu OXAPLATIN si GEMZAR.
Iertati-ma daca n-am scris foarte corect, dar asa am inteles la telefon. Eu stau in Brasov, iar fratele meu in Buzau.
Multumesc anticipat.
cancer cu metastaze 18-11-2011, 20:12:45 de către RaulDuke
care marker e acela ? nu exista CA, exista CA 15-3 sau CA 125 sau CEA, etc. intrebarea este "de la cat a plecat" valoarea aecstui marker ? ce tratament a facut pana acum si cat ?
cancer cu metastaze 18-11-2011, 19:26:45 de către Marin Marin
Am si eu o mare rugaminte. Fratele meu a fost operat de cancer la plaman in sept. 2010. Mai apoi insa au aparut metastaze, mici, dar multe. A inceput serii noi de citostatice (a luat citostatice si inainte de operatie). Metastazele s-au micsorat, analizele nu arata foarte rau, dar e o mare problema: markerul tumoral CA creste astronomic, a ajuns deja la un incredibil 2.000 !!
Poate ne da cineva o explicatie sau, si mai bine, o sugestie pt. remediere. Multumesc foarte mult.
cancer cu metastaze 09-11-2011, 22:51:00 de către RaulDuke
raspunsul meu ramane in ton cu tot ce am discutat pana acuma. analizele aceastea sunt la fel de in regula ca si cele de putin mai sus, deduc ca toleranta la tratament este buna (cu sau fara ajutor medicamentos, asta nu stiu). despre markeri tumorali nu pot spune nimic, nu vad niste markeri tumorali lucrati nici aici nici mai sus.
in nota a tot ceea ce am discutat pana acum, faptul ca tolereaza bine la tratament este un lucru pozitiv. despre prognostic insa nu pot spune nimic. despre a continua, ei bine, odata inceput un plan de citostatice, el trebuie continuat pana la cel putin 2-4 cicluri, daca sunt tolerate bine si boala nu este in progresie evidenta.
inafara de asta, ramane valabil tot ce am mai discutat pana acum.
va urez succes !
cancer cu metastaze 09-11-2011, 18:32:21 de către nicolina.manole
buna seara,
analize efectuate la data de 01.11.2011
LDH: 375 U/L, TGO: 32 U/L; TGP: 26 U/L; UREE SERICA: 35 mg/dl
CREATININA 1.13 mg/dl; FOSFATOZA ALCALINA 296 U/L; GGT: 77 U/L; GLICEMIE 106 mg/dl;
HEMOLEUCOGRAMA COMPLETA ( WBC: 9.56 10 la puterea 3 /ul;, NEU#:5.80 10la puterea trei}/ul, LYM#:2.94 10 la puterea trei}/ul, MONO# 0.586 10 la puterea trei}/ul; EOS# 0.119 10 la puterea trei}/ul, BASO# 0.111 10 la puterea trei}/ul, RBC: 5.19 10 la puterea sase}/uL, HGB: 13.9 g/dl, HCT: 41.4%, MCV: 79.8 fL, MCH: 2.9 pg, MCHC:33.6 g/dl, RDW 17.6%, PLT:324 10 la puterea trei}/ul, MPV:6.97 fL, PCT: 0.226%, PDW: 16.2, NEU %:60.7%, LYM%: 30.8 %, MONO %: 6.13%, EOS%:1.24%, BASO%: 1.16 %);

Va rog sa imi interpretati aceste analize, daca sunt mai bune ca cele dinainte. Singurul lucru ce mi s-a spus este ca au scazut marcarii tumorali ceea ce banuiesc ca este un lucru bun. Ce ziceti suntem pe calea cea buna? continuam asa?
dati-mi o opinie. Va multumesc din suflet.
cancer cu metastaze 18-10-2011, 16:56:13 de către RaulDuke
vad ca baietii au trecut deja la fapte. nu e rau! analizele arata absolut in regula, nu e nimic semnificativ modificat la ele, cu exceptia fosfatazei alcaline putin marite, care insa nu e specifica pentru vreo problema anume. in cazul tatalui tau, defapt, conteaza foarte putin (posibil sa sugereze de la NIMIC la existenta metastazelor si prin alte locuri, oase, etc)
s-a inceput o schema de citostatice mai "cu spectru larg", ca sa zic asa, care acopera inclusiv posibilitatea ca metastazele din ficat sa fie de la melanom. pentru melanom din pacate este o schema cu rata de raspuns foarte mica, sub 15%, dar din pacate solutii mult mai bune nu exista.
ce mai e de facut este ca LA FIECARE 7 zile (nici mai mult nici mai putin) dupa administrarea citostaticelor sa faceti o HEMOGRAMA (numaratoarea celulelor din sange) ca nu cumva neutrofilele sa fie foarte scazute si asta sa predispuna la o infectie amenintatoare de viata. de asemenea, in orice situatie de febra/frison sau semne evidente de infectie, dupa citostatice, omul trebuie dus de urgenta la medic (evident, in caz de suspiciune trebuie pus termometrul).
cancer cu metastaze 18-10-2011, 15:01:05 de către nicolina.manole
Buna ziua,
Revin cu informatii despre rezultatele analizelor tatalui meu:
LDH:640 U/L
CREATININA 1.07 mg/dl,
FOSFATOZA ALCALINA : 314 U/L,
GGT:72 U/L,
GLICEMIE:105 mg/dl,
HEMOLEUCOGRAMA COMPLETA{ WBC:8.21 10 la puterea trei}/ul, NEU#:4.63 10la puterea trei}/ul, LYM#:2.71 10 la puterea trei}/ul, MONO# 0.578 10 la puterea trei}/ul; EOS# 0.210 10 la puterea trei}/ul, BASO# 0.079 10 la puterea trei}/ul, RBC: 5.31 10 la puterea sase}/uL, HGB: 13.7g/dl, HCT: 42.5%, MCM: 79.9 fL, MCH: 25.8pg, MCHC:32.3 g/dl, RDW 16.9%, PLT:301.1010 la puterea trei}/ul, MPV:7.98 fL, PCT: 0.240%, PDW: 17.4, NEU %:56.4%, LYM%: 33.1 %, MONO %: 7.03%, EOS%:2.56%, BASO%: 0.960%);
TGO: 37U/L; TGP: 24 U/L; UREE SERICA : 27 mg/dl.

Cat a fost internat a facut tratament cu CARBOPLATIN+ SINDAXEL.

Va rog frumos daca puteti sa imi interpretati aceste analize mai pe intelesul meu. Ce imi puteti spune despre valoarea LDH? Mai este ceva de facut? Ce ma sfatuiti? Mentionez ca peste doua saptamani a fost chemat din nou sa il interneze pt. chimioterapie.
cancer cu metastaze 04-10-2011, 10:19:53 de către RaulDuke
ok, asteptam informatiile ! sunt curios cu privire la posibilitatile de tratament oncologic si de ce nu se merge mai departe cu diagnosticul...
apoi, despre psihicul lui, asta chiar nu ma intereseaza, sunt doar impresiile tale subiective. medical vorbind, iti garantez eu ca oamenii sunt mult mai rezistenti decat au rudele lor impresia. rata sinuciderii in randul populatiilor de oameni cu cancer este mai mica decat in populatia generala. prin "starea lui generala" nu m-am referit la cat de optimist/trist/vesel/nefericit/etc e ci la STATUSUL LUI DE PERFORMANTA, poate sa mearga, are simptome, il supara tare, sta numai in pat, etc. si la analizele lui biologice, hemograma, are anemie severa, functia hepatica, transaminazele, coagularea, albumina, etc etc si daca are si alte suferinte, boli de inima, tensiune necontrolata, diabet, alte boli cronice etc etc etc.
cancer cu metastaze 04-10-2011, 10:10:58 de către nicolina.manole
In primul rand va multumesc pentru raspuns. Cu siguranta ca azi voi merge sa vb cu medicul oncolog sa imi spuna ce plan are.
Insa va fac o precizare, , starea lui generala este buna " pentru ca nu stie de metastaze insa daca va afla, si va fi nevoie, numai garantez de acest lucru. Sunt absolut sigura ca va muri de inima rea sau in cel mai rau caz isi va face el ceva sa isi curme suferinta. Va spun asta ca sa va faceti o idee asupra psihicului lui, pentru ca sunt sigura ca si acesta este un factor primordial in lupa cu aceasta boala. Am sa va tin la curent dupa discutia pe care o voi avea cu medicul oncolog.
cancer cu metastaze 04-10-2011, 09:53:12 de către RaulDuke
ar trebui sa-si miste putin fundul oncologii de acolo, nu stiu ce sa zic. eu nu cunosc cazul, s-ar putea sa vorbesc cu pacat. dar daca tot omul e depasit ca posibilitate de tratament cu CITOSTATICE, eu v-as spune asta, ca sa stiti foarte bine unde stati. altfel stati in bezna si nu vad rostul sa nu stiti incotro va indreptati. are macar un IRM de cap recent ?
una peste alta, in ordinea prioritatii:
1 situatia e foarte rea oricum; posibilitatea si rostul de a se face ceva tine de starea lui generala si analizele lui de sange;
2 ar trebui facuta o punctie/biopsie din ficat, lucru cel mai sigur, eventual completata cu examen imunohistochimic si pentru a afla sursa sau macar un indiciu despre provenienta, caci poate proveni de oriunde;
3 ulterior se poate trece la o schema de citostatice fie tintita vis-a-vis de locul de progresie, cu sanse de a prelungi supravietuirea
4 daca nu se clarifica, se poate completa cu un dosar de PET/CT cu sanse suplimentare de clarificare a punctului de provenienta al metastazelor
5 ca la 3
6 in ultima instanta, daca nu a functionat nimic si iarasi, starea lui generala e suficient de buna, se poate incerca o schema conform diagnosticului urmator: METASTAZE HEPATICE CU PUNCT DE PLECARE NEPRECIZAT. exista si aici solutii, mai proaste dar exista.
7 abia apoi, cand toate astea au esuat, se poate recurge doar la ingrijire simptomatica, cu hidratare si alimentare pe vena, tratament doar al simptomelor, etc.

intelegi ceva ? ai avut o discutie cu oncologul care se ocupa de el ? ce ti-a explicat ? are alt plan in cap ? asta, ca sa stii, e doar ce as face eu. nu e neaparat corect sau adaptat la situatia lui REALA sau singura metoda posibila.
cancer cu metastaze 04-10-2011, 09:12:11 de către nicolina.manole
in urma examneului la CT s-au descoperit ca, , ficatul prezinta la nivelul lobului stg. si dr. multiple formatiuni spontan hipodense cu centrul necrozat de : 38; 39; 40mm. Am inteles ca practic asta inseamna metastaze. Cum nu s-a descoperit un alt cancer primar la stomac sau la colon ( dupa investigatii) banuiesc ca s-a ajuns la concluzia ca metastazele vin de la cancerul la ochi de care s-a operat in 2004(melanom malign).
Ce alte investigatii ar mai trebui facute? Nu acesta este diagnosticul? Sau medicul oncolog a considerat ca stadiul este prea avansat pentru a face alte investigatii? Deocamdata tata acuza dureri in partea dr sub coaste dar nu exagerate , iar de mancat nu pot sa spun ca nu mananca deloc dar nici nu se omoara prea mult. In stadiul de acum as putea spune ca este OK, arata chiar normal, insa pronosticurile si ceea ce imi descrieti ma ingrozeste.
Acest tratament il face la spitalul de oncologie, aici i s-a facut internare insa sta decit 3-4 ore cit i se administreaza tratamentul apoi vine acasa. Chiar nu stiu ce sa mai cred ! Ce ma sfatuiti ? Ar trebuii facute si alte investigatii?
cancer cu metastaze 03-10-2011, 22:20:18 de către RaulDuke
intrebarea mea este "suficient" pentru ce ? nu se stie exact diagnosticul deci nu se poate face un tratament adaptat. perfuziile pe care le descrii nu sunt menite sa prelungeasca supravietuirea si nici nu se poate face asta prea bine pana la cunoasterea unui diagnostic, mai degraba menite sa ii ofere o oarecare alimentatie si hidratare venoasa, intelegand ca are probleme in a se alimenta normal. de asemenea un suportiv pentru ficat cu eficienta indoielnica in cazul unei insuficiente hepatice severe.
inferez ca sansele care i se dau pentru prelungirea vietii sunt minime iar daca starea lui e foarte rea, acest tratament ar putea fi facut bine mersi si acasa, prin servicii de ingrijire la domiciliu. nu vad justificarea unei internari pentru doar atat.
cancer cu metastaze 03-10-2011, 20:44:32 de către nicolina.manole
buna seara,
revin cu amanunte despre tratamentul tatalui meu.
De azi 03.10.2011 a inceput sa ii fie administrate perfuzii cu glucoza si, , ASPATOFORT". As vrea sa stiu daca acest medicament este potrivit si totodata suficient pentru diagnosticul lui. Multumesc.
cancer cu metastaze 30-09-2011, 13:18:50 de către RaulDuke
ok, asteptam mai multe detalii dupa consultul cu oncologul ! "perfuzii cu atro" nu imi suna cunoscut, din pacate.
cancer cu metastaze 30-09-2011, 13:17:01 de către nicolina.manole
momentan chiar nu stiu ce tratament o sa inceapa pt ca discutia pe aceasta tema cu medicul oncolog a fost telefonica si f. scurta. S-a exprimat ca de luni sa inceapa perfuzii cu atro.un medicament ceva cu litera A. Mai multe detalii poate pe saptamina viitoare.
cancer cu metastaze 30-09-2011, 13:12:58 de către RaulDuke
nu ar trebui sa dureze asa mult un examen histopatologic. da, un polip poate fi canceros. totusi suspiciunea numarul unu ramane melanomul retinian recidivat cu metastaze in ficat. ce anume tratament sa inceapa pentru ficat ?
cancer cu metastaze 30-09-2011, 12:47:48 de către nicolina.manole
nu am completat decit locul unde i-a fost descoperita tumoarea dar nu am stiut ca se mai salveaza tot inca odata.
, , tumoarea era cam de marimea unui bob de orez si pozitionata in spatele globului ocular catre nas".

Acum am venit de la colonoscopie si nu s-a descoperit nici-o tumoare, insa are un polip din care au luat biopsie si rezultatul vine in trei saptamini. Acum va intreb ce este acela polip ? biopsia lui este necesara? poate fi cancerigen?
poate el sa dea metastazele de pe ficat? Oricum am vb cu dr. de la oncologie telefonic si l-a chemat de luni sa ii inceapa tratamentul pt. ficat. Ar trebui sa mai faca si alte investigatii?
cancer cu metastaze 30-09-2011, 10:10:15 de către RaulDuke
ai vrut sa postezi altceva ? cumva ultimele tale 2 posturi sunt identice. voiai sa intrebi altceva defapt ? desigur ca iti raspund la orice intrebare pot, dar pana una alta trebuie niste informatii suplimentare venite de la medicii cu care colaborati.
cancer cu metastaze 29-09-2011, 22:10:56 de către nicolina.manole
of, am sa va spun cum a debutat aceasta boala,
tata era sofer de meserie si numai stiu daca in timp sau deodata si-a pierdut vederea la ochiul stg- diagnosticul dat de medicii oftalmologi din Pitesti a fost, , ruptura de retina" si i-a fost recomandata operatia la Bucuresti pe care a facut-o dl dr. Balta iar dinsul i-a descoperit tumoarea era cam de marimea unui bob de mazare si pozitionata in spatele globului ocular catre nas.dar nu a scos ochiul atunci nestiind ce este, insa i s-a facut biopsie si diagnosticul a fost melanom malign. A inceput chimioterapie, a facut si interferon, ce alte medicamente i s-au administrat nu stiu. Atunci, dupa operatie, decit intrezarea la coada ochiului o lumina, atit. Apoi dupa doi ani a facut recidiva si i-a fost extirpat ochiul la spitalul Fundeni din Bucuresti. A facut iar chimioterapie. de citiva ani 2-3 ani a fost mai bine insa cu psihicul la pamint.. Orice durere cit de mica ar fi avut zicea ca gata iar a facut cancer...Insa in ultimul timp, mai exact de 3 luni acuza dureri nu f. mari in partea dr. sub coaste si lipsa poftei de mincare. Practic maninca de nevoie si de multe ori ca sa poata inghiti bea apa. A mai slabit putin dar in rest arata binisor. Duminica pe 16.09.2011 dimineata ma sunat ca este la spital la urgente ca iau luat analize, i-au facut ecograf dar nimeni nu ii zice nimic. Cind am ajuns dr. m-ia spus fara sa ne auda ca 90% crede ca are metastaze pe ficat ceea ce s-a confirmat si la examenul tomograf. Cam asta e, iar din ce vad scris nu prea mai sunt sanse. Oricum am sa revin maine dupa ce face colonoscopia si va voi spune rezultatul Eu va multumesc din suflet la toti cei care mi-au scris si sper sa imi mai raspundeti indiferent care este situatia,
cancer cu metastaze 29-09-2011, 22:08:37 de către RaulDuke
ne pare rau sa auzim povestea...
intr-adevar nu e neobisnuit ca un melanom malign sa recidiveze dupa multa vreme prin metastaze la distanta, si foarte des in ficat. melanomul de principiu raspunde extrem de prost la cam orice tip de terapie, desigur inafara de chirurgie, unde se poate, si vreo 2 medicamente foarte noi care inca nu au primit aprobare in romania.
totusi trebuie vazut, cum s-a mai discutat, ce anume este exact, pentru a se adapta terapia intru catva.
cancer cu metastaze 29-09-2011, 22:04:20 de către nicolina.manole
of, am sa va spun cum a debutat aceasta boala,
tata era sofer de meserie si numai stiu daca in timp sau deodata si-a pierdut vederea la ochiul stg- diagnosticul dat de medicii oftalmologi din Pitesti a fost, , ruptura de retina" si i-a fost recomandata operatia la Bucuresti pe care a facut-o dl dr. Balta iar dinsul i-a descoperit tumoarea dar nu a scos ochiul atunci nestiind ce este, insa i s-a facut biopsie si diagnosticul a fost melanom malign. A inceput chimioterapie, a facut si interferon, ce alte medicamente i s-au administrat nu stiu. Atunci, dupa operatie, decit intrezarea la coada ochiului o lumina, atit. Apoi dupa doi ani a facut recidiva si i-a fost extirpat ochiul la spitalul Fundeni din Bucuresti. A facut iar chimioterapie. de citiva ani 2-3 ani a fost mai bine insa cu psihicul la pamint.. Orice durere cit de mica ar fi avut zicea ca gata iar a facut cancer...Insa in ultimul timp, mai exact de 3 luni acuza dureri nu f. mari in partea dr. sub coaste si lipsa poftei de mincare. Practic maninca de nevoie si de multe ori ca sa poata inghiti bea apa. A mai slabit putin dar in rest arata binisor. Duminica pe 16.09.2011 dimineata ma sunat ca este la spital la urgente ca iau luat analize, i-au facut ecograf dar nimeni nu ii zice nimic. Cind am ajuns dr. m-ia spus fara sa ne auda ca 90% crede ca are metastaze pe ficat ceea ce s-a confirmat si la examenul tomograf. Cam asta e, iar din ce vad scris nu prea mai sunt sanse. Oricum am sa revin maine dupa ce face colonoscopia si va voi spune rezultatul Eu va multumesc din suflet la toti cei care mi-au scris si sper sa imi mai raspundeti indiferent care este situatia,
cancer cu metastaze 29-09-2011, 19:44:55 de către RaulDuke
nicolina, cum am spus si mai sus, lucrurile arata rau pe termen lung si chiar mediu. cu metastaze atat de mari si atat de multe in ficat lucrurile pot evolua dramatic spre rau practic in orice moment. la cum descrii situatia, de operatie nici nu poate fi vorba, nu ar face nimeni asta in momentul de fata. una sau chiar si mai multe metastaze in ficat pot fi operate dupa ce isi reduc dimensiunile in urma chimioterapiei, dar numai daca raman suficient de mici si sunt destul de putine si bine localizate, dar lucrurile astea sunt deja de ordinul putin probabilului in cazul nefericit al tatalui tau.
ca atare singura sansa rezonabila pentru el este sa faca chimioterapie pentru in speranta ca se vor micsora tumorile, macar temporar, pentru prelungirea vietii si ameliorarea calitatii vietii cat mai mult timp. totusi pentru ca asta sa se intample e extrem de important sa se precizeze care este sursa primara a tumorilor respective.
despre partea cu a nu-i spune... nu stiu exact cum e fezabil asta, pentru ca legislatia in vigoare prevede ca inainte de inceperea unui tratament, mai ales unul asa complicat ca citostaticele, bolnavul sa dea un accept SCRIS cum ca intelege ce si pentru ce face si care sunt riscurile... deci cumva trebuie sa afle. trebuie sa va mai ganditi la lucrurile astea...
va urez iarasi mult noroc si claritate maxima in toate deciziile !
cancer cu metastaze 29-09-2011, 19:27:15 de către elina
Buna seara! In primul rand, ne intereseaza examenul histopatologic dupa enucleere, pentru ca exista anumite tumori maligne care dau predilect, metastaze in ficat ; pe de alta parte, daca nu este vorba despre o metastaza a cancerului ocular, ar trebui descoperita sursa( astfel ca este utila colonoscopia); si inca ceva, un pacient cu antecedente de cancer are risc mare de a face si un alt cancer. Eu as propune si o punctie-biopsie hepatica ghidata ecografic pentru examen histopatologic; acesta ne orienteaza catre originea metastazelor si in alegerea conduitei terapeutice adecvate; numai bine
cancer cu metastaze 29-09-2011, 18:03:24 de către utilizator_89498
Buna ziua, am vazut ca a-ti citit ce am scris..offf.ce sa va zic ca sant un om la 40 ani si sant cu sanatatea la pamant..!!! De ce am intrat e f important...sincer m-ar interesa cum a-ti descoperit boala... ce simptome a avut tatal D-stra la debut...o sa va raspund, de ce v-am pus aceasta intrebare! Sanatate inca odata!
cancer cu metastaze 29-09-2011, 14:31:59 de către nicolina.manole
buna,
revin cu citeva specificatii si totodata intrebari:
In primul rind va spun ca tatal meu nu stie de metastazele de pe ficat si nici nu stiu daca ii voi putea spune vreodata probabil isi va da seama ca este ceva in neregula cind va incepe citostaticele, caci banuiesc ca va fi nevoie.
Presupunind ca ii va descoperi cancer la colon sau in alta parte, intrebarea mea este : avind atit de multe metastaze pe ambii lobii ai ficatului de 4 cm se mai poate face vreo operatie, se mai baga cineva? Mai sunt sanse de supravietuire de 1-2, 3 ani sau este vorba doar deciteva luni in acest caz.?
cancer cu metastaze 29-09-2011, 12:16:57 de către RaulDuke
da, lucrurile arata foarte rau si oricat mi s-ar parea de nepotrivit sa dai prognosticuri de genul asta, este foarte posibil ca aceste lucruri sa fie valabile, cu mentiunea ca nimeni nu poate stii viitorul. intr-adevar sansele de vindecare sunt practic nule, iar gravitatea pe termen mediu este data de faptul ca metastazele sunt IN FICAT. prea multe si prea mari pentru a putea fi operate, cel putin la cum prezinti lucrurile. este imposibil de spus pe internet la o discutie informala de unde aunme provin respectivele metastaze. pentru asta trebuiesc efectuate niste investigatii suplimentare, dupa cum considera medicul, pentru ca ele pot proveni de oriunde. insa pentru a putea fi tratate cu citostatice, care sa aiba macar o sansa de prelugire a vietii, ar trebui stabilit punctul de plecare, daca se poate. daca nu, macar incercata o biopsie din ficat.
imi pare rau pentru diagnosticul nefast. va uram mult noroc !
cancer cu metastaze 29-09-2011, 12:09:23 de către utilizator_89498
Buna ziua! Am citit cu atentie ceace a-ti scris pe forum, Nu sant medic, si chiar daca as cunoaste nu pot formula concluzi la ce a-ti intrebat. Aceasta boala e f " Perversa" si cand spun asta spun ca.are un mod f inteligent de a se imulti. isi arunca "copii" in torentul sanguin sau limfatic.{celule tumorale}. Daca medici unde este internat tatal D-stra, a inclus si colonoscopia, atunci s-a gandit la ce v-ati gandit si D-stra.mai concret sa excluda si aceasta posibilitate, daca la colonoscopie, nu vor gasi nimic, si alte investigatii care vor urma, atunci...cu siguranta medicii vor trage o concluzie finala pt un diagnostic corect! In incheiere va doresc sanatate Tatalui si D-stra...si fiti aprope pt ca e greu in asemenea clipe, am trecut si eu prin aceasta faza cu mama, deci..Mult Noroc si Sanatate.
Carcinom spinocelular 21-09-2011, 22:29:36 de către RaulDuke
se pare ca boala este extinsa dincolo de posibilitatile de a fi operata.
tratamentul initial este cel prin iradiere, cum s-a si facut initial.
reluati legatura cu medicul oncolog ca sa va planifice si un plan de tratament citostatic, care, daca il suporta, sa-i mai dea o sansa de prelungire a vietii si poate chiar de control al bolii canceroase!
mult succes !
Carcinom spinocelular 21-09-2011, 21:44:52 de către iacobmihai
Momentan se trateaza cu Augmentin, Tador , unguent Epitelin si badijonari locale cu spalaturi de musetel
Problema este ca il deranjeaza acea tumora prin durere si usturimi la limba si gat. Intrebarea este daca se poate face ceva chirurgical pentru acea tumora.

Medicul specialist i-a dat mana libera medicului de familie sa-i prescrie retetele necesare.
Mentionez ca in urma externarii de la IASI sansele de supravietuire au fost de o luna. Deja au trecut 6 luni iar medicii sunt reticienti.
Ar fi pomenit un medic oncolog de o chimioterapie dar nu a intrat in detalii.
Carcinom spinocelular 21-09-2011, 21:19:19 de către RaulDuke
pai sfat pentru ce ? nu se poate alimenta doar din cauza usturimii ? sau are o obstructie pe undeva si nu poate sa inghita ? ca solutie temporara se poate monta un tub de alimentatie prin nas pana in stomac pe care sa poata fi injectata mancare in forma mai degraba lichida. in functie de necesitati, exista si alte solutii... radioterapeutul trebuie sa iti spuna cam in ce stare e si cam cum evolueaza radiomucozita si ce tratament local poate fi folosit.
are un tratament de durere ? tratament antimicotic ? unguente si badijonari locale face ? ce v-au zis medicii despre aceste lucruri ?
Pacat ca medicii actuali nu sunt sinceri 23-09-2011, 17:08:50 de către radicus
Da, m-am inselat, sunsray nu este un om cu gandire neconventionala si deschisa oricarei posibilitati, ci este doar unul din grupul simonei, scarface, dirkhead (sau...). Diganostic: naturistus talibanus.
Pacat ca medicii actuali nu sunt sinceri 23-09-2011, 17:02:33 de către RaulDuke
medicina nu are nici o incapatanare. incapatanare au semidoctii si in general, un om cu cat stie mai putine, cu atat o tine mai mult pe a lui. sunsray, esti cumva absolvent de medicina generala si practicant de oncologie, ca sa stii macar primele lucruri despre cancer ? asa cum eu stiu cel putin lucrurile elementare despre ce propun si ce reusesc toate terapiile alternative ?
Pacat ca medicii actuali nu sunt sinceri 23-09-2011, 16:57:08 de către sunsray
.Imi cer scuze, mai sus, la inceput nu am terminat fraza " Eu nu am postat acel mesaj iniatial cu intentia de a "triumfa" cumva asupra medicinei conventionale (pentru ca nici acele tratamente nu sunt infailibile, insa asa cum se prezinta atatea dovezi, studii, si inregistrari medicale, pe care, oricum, medicina, atata timp cat are incapatanare si orgoliu nu le va recunoaste, chiar si cu cele mai evidente dovezi provenite din investigatii ulterioare si analize, ele (aceste tratamente) sunt net superioare tratamentului conventional .
Pacat ca medicii actuali nu sunt sinceri 23-09-2011, 16:55:00 de către RaulDuke
frate, te rog, inceteaza odata cu ineptiile astea, caci iti jur ca nu exista nici o metoda care sa ofere o sansa mai buna unui bolnav de cancer decat ce ofera medicina standard. la cat se chinuie de tare oamenii, pe de o parte bolnavii cu boala, pe de alta medicii si cercetatorii sa-i dea de cap, tu ai impresia ca exista in natura ceva intamplator nedescoperit si cu efecte mult superioare ? te inseli amarnic si nu esti altceva decat un copil vistor.
cancerul este boala senectutii, iar cu cat oamenii vor trai mai mult, cu atat se vor imbolnavi mai des si mai tare de cancer. e atat de simplu! de asta e cancerul boala secolului 21 pentru ca speranta medie de viata in lumea civilizata a crescut foarte mult, iar oamenii trebuie sa moara prin ceva. e simplu! deal with it ! oamenii nu mor doar loviti de masina! ca atare nu ai cum sa invingi toate modalitatile prin care mor oamenii, a muri e normal. iar moartea trebuie sa survina si ea prin ceva.
calmeaza-te, nu a invins nimeni cancerul, ca fenomen biologic al speciei!
Pacat ca medicii actuali nu sunt sinceri 23-09-2011, 15:36:02 de către sunsray
Toata lumea cunoaste expresia "Cel mai destept, cedeaza". Eu nu am postat acel mesaj iniatial cu intentia de a "triumfa" cumva asupra medicinei conventionale (pentru ca nici acele tratamente nu sunt infailibile, insa asa cum se prezinta atatea dovezi, pe care, medicina, atata timp cat are incapatanare si orgoliu nu le va recunoaste, chiar si cu cele mai evidente dovezi provenite din investigatii ulterioare si analize. Asta nu este de acum, caci istoria arata cum cei care au vrut sa aduca ceva mai bun la lumina, au fost fie prigoniti, fie executati de catre mai marii lumi, adica cei care detin puterea. De acea nici nu ma asteptam sa am vreun succes in acest sens (cu convingerile ), insa scopul a fost pur informativ, pentru persoanele care viziteaza acest forum.
Cat priveste dovezile "obiective", in cazul medicine nu putem vorbi de ele, in primul rand pentru ca, Eu vorbesc de o vindecare totala a cancerului, deci disparitia totala din organism si Nemanifetarea ulterioara a acestuia pana la moarte, asa cum sunt acele marturii din cartea naturopatului german Rudolf Breuss (

http://www.scribd.com/doc/3673748/Tratamentul-total-al-cancerului ),

iar pentru medicina (in ce priveste cancerul ) vindecare (prin tratamentul conventional) insamna supravietuire pe o perioada de timp (si de regula 5 ani) ceea ce nu poate fi considerata nici pe departe o vindecare. Iar acele statistici, sunt facute din aceste considerente.
Un bolnav sincer interesat de un tratament, dar totusi care doreste sa se convinga poate foarte usor sa solicite dosarele medicale ale celor tratati, in care remisia bolii a fost considerata prin mijloacele actuale de investigare (analize sange, Ct, RMN, etc ) ; deci acte exista. ;poate solicita sa cunoasca persoanele vindecate, s.a.m.p.d
Cat despre cele spuse in acele documentare (la care tu -sper ca nu e problema ca ma adresez asa - spui ca nu ai avut rabdare sa te uiti pana la final, deci nici nu poti formula o concluzie completa), acolo vorbesc medici, - unii dintre ei si care au efectuat studii de laborator ani de zile, cum este de ex Dr. Campbell, ; sau medici care au deja clinici, sau activeaza in clinici cu succes in ce priveste vindecare cancerului, ;deci nu poate fi vorba de oameni care afirma doar simple vorbe. De altfel, cine doreste , poate lua legatura cu cei ce activeaza in aceste tratamente naturale, si sunt convins ca, cine solicita cu bunavointa dovezi si informatii sigur ca vor fi prezentate. Eu nu am nevoie, pentru ca e suficient sa vrei sa intelegi (si asta logic, rational )de ce conteaza atat de mult alimentatia, si inca si mai mult conduita emotional si mentala in viata . Insa cine intelege aceasta, dar nu este sigur ca acea forma de tratament este eficienta in cazul problemei lui, poate vb despre asta cu cei ce o practica, si sa vada daca au fost si altii (preferabil multi ) tratati in aceasi problema cu a lui.
Aici sunt site-uri ale unor clinici care practica forme de tratament naturale pentru cancer (dar si alte boli ). Ele trebuie sa aiba si niste evidente.
http://www.gerson.org/ Insitutul Gerson, din San diego.
http://www.anoasisofhealing.com/ , Arizona
http://www.hippocratesinst.org
Poate fi solicitat si luat legatura si cu dr.calin Marginean, care si dansul aplica forme de tratament asemanatoare, si i se poate solicita, , statistica dansului, care evident ca este inregistrata prin dosarele medicale ale pacientilor tratati.

La fel este si cazul Prof.Dr. Bruce Lipton care a studiat si cercetat peste 10 ani, in conferinta sa

http://video.google.com/videoplay?docid=-4187235187071578011emb=1hl=ro
si partea 2
http://video.google.com/videoplay?docid=6322503899738869532
explica erorile pe care medicina, in mod intentionat, nu le accepta (de ex. cea a predeterminismului genetic, si negarea influentei principale a psihicului si gandirii asupra bolilor ) .
Pacat ca medicii actuali nu sunt sinceri 23-09-2011, 08:35:39 de către aralex
vasi61, multumesc de intrebare. mama e binisor din punct de vedere fizic..adica la ea nu au aparut inca simtomele bolii ci doar reactiile chimioterapiei pe care o suporta...e greu in prima saptamana dupa chimio..prima zi e ametita si nu stie de ea, urmatoarele 3-4 zile are stari de voma, ameteli, uneori dureri de cap, iar spre final raman durerile de picioare..e afectat sistemul nervos si se vede...

saptamana viitoare face ultima sedinta de chimio din cele 6, urmeaza un CT si vedem care e rezultatul.sper din tot sufletul sa urmeze o perioada de liniste ca are mare nevoie. insista ca nu mai vrea tratament daca seria asta nu a avut efecte pozitive..a n merita efortul, zice ea

psihic.e complicat. e deprimata si nu pot sa o scot din starea asta, ba mai mult, uneori ma molipsesc si eu...
la tine care mai e situatia?
Pacat ca medicii actuali nu sunt sinceri 22-09-2011, 23:02:22 de către radicus
De la simonei, catei si purcei nu ma astept sa dea vreun search pe google pentru a citi studii stiintifice din oncologie. De fapt, am indoieli ca simonei stie ce inseamna un studiu, nici nu cred ca a vazut vreodata unul exceptandu-l pe cel cu contributia chimioterapiei. Am vazut ca sunsray a dat un pas inapoi dupa contraargumentele prezentate. Poate e doar o persoana careia ii place sa inoate impotriva curentului, ii plac ideile neconventionale crezand ca intotdeauna ele sunt cea mai buna alternativa. De data asta se inseala amarnic.
Desi ma dezamageste prin faptul ca ea/el continua sa dea link-uri spre filme pentru copii, totusi, ii propun sa se documenteze din studii obiective. Sa vedem, poate isi da seama.
Pacat ca medicii actuali nu sunt sinceri 22-09-2011, 22:21:01 de către RaulDuke
este foarte greu ce le propui tu, radicus! oamenii tind mai degraba spre ce e facil si amuzant/interesant/spectaculos. numai educatia de acasa te invata aprecierea propriilor tale posibilitati si limitari si numai educatia adevarata te invata valoarea muncii si a rabdarii, a ta sau a mai multor oameni... iar medicina moderna asta e: rodul muncii si rabdarii atator si atator oameni intinsa pe un timp extrem de indelungat.
Pacat ca medicii actuali nu sunt sinceri 22-09-2011, 20:58:21 de către radicus
sunsray, intelege ca filmuletele pe care le-ai recomandat sunt pline de lucruri neadevarate, asemanatoare povestilor nemuritoare. Iar statisticile dezastruoase pe care le prezinta sunt scoase direct din lampa magica a lui Aladin. Vad ca ai ceva moderatie in a-ti sustine argumentele. Asa ca apuca-te si citeste studiile si mediile de supravietuire ale celor mai frecvente cancere, tratamentele oncologice care se aplica, stadializari, in special modalitati de preventie pentru a putea sa-ti dai seama care cancer are legatura cu dieta si care nu. Fie si de pe wikipedia. Documenteaza-te cat mai bine, in special din documentatia in limba engleza pe care o gasesti in cantitati mari pe net si este de calitate superioara. Apoi compara cu bazaconiile prezentate in acele filmulete. Cand vezi asa filme iti vine si sa razi si sa plangi. Razi datorita gafelor la foc automat pe care le savarsesc realizatorii si plangi cand te gandesti ca sunt oameni disperati si neinformati care vor lua de bune toate acele informatii riscand sa-si piarda chiar si viata.
Degeaba spui oamenilor de pacienti vindecati de cancer cu ceaiuri si tot felul de suplimente. Adu dosarele a macar 100 de oameni vindecati de cancer care n-au facut nicio doza de tratament oncologic si nici nu s-au operat, apoi mai discutam. Vrei sa te bazezi pe vorbele unora care vorbesc prin acele filmulete sa se afle in treaba, apoi sa se renunte la singurele tratamente care si-au dovedit efectul pozitiv asupra pacientilor cu cancer? Stiu eu o gramada de oameni care spun ca s-au vindecat prin rugaciuni, dar nici macar unul din ei n-a adus vreo dovada. Eu zic ca nu ne trebuie dovezi, nu? Desfiintam spitalele, le transformam in case de rugaciuni si ii convertim pe medici in preoti, iar in loc de tratament sa se faca in fiecare zi cate-o slujba pentru fiecare cancer.
Majoritatea celor care aleg sa vanda buruieni nici macar nu sunt medici. Unii sunt ingineri, altii veterinari, unii chiar avocati. Unii din ei sunt doctori. Dar in alte domenii, nu in medicina. Iar medicii adevarati care aleg sa vanda chestii din astea o fac doar pentru un venit in plus, nu din convingere. Este o afacere foarte buna, cu profituri lunare mari. Mai ales daca ai un flux continuu de pacienti cum au medicii de familie.
Asa ca apuca-te si citeste. Ca sa-ti dau o sugestie de unde sa incepi, vezi astrocitoamele.
http://www.mdguidelines.com/astrocytoma
Dau si citate din link-ul de mai sus pentru a surprinde esentialul:
" Individuals with grade 2 astrocytoma have a 5-year survival rate, about 34% of patients without treatment and about 70% with radiation therapy."
"Individuals with grade 4 astrocytoma have a median survival time of 17 weeks without treatment, 30 weeks with radiation, and 37 weeks with surgical removal of most of the tumor followed by radiation"

Spor la citit! Poate te vei lamuri...
Pacat ca medicii actuali nu sunt sinceri 22-09-2011, 20:51:56 de către Vio sau Vasi
@Mihai, eu cred ca cel mai bine ar fi sa nu postezi asemenea lucruri, intri in polemici cu oameni care au adus multa liniste in sufletele celor care au cautat un sfat aici.nu ne putem vindeca cu ierburi de cancer, de pancreatita, de tuberculoza.s.a.m.d.
in ceea ce o priveste pe SIMONEI, posteaza numai prostii, eu nu inteleg cum gandeste...
iti doresc multa sanatate.
Pacat ca medicii actuali nu sunt sinceri 22-09-2011, 19:49:04 de către sunsray
Dar sunt multi medici care vand ierburi, si fac multi bani. Chiar si medicul meu de familie este membru al unei companii mari de suplimente, si imi recomanda deseori.
Insa multi nu se "apuca ", pentru ca, nu se rezuma totul la "a administra ierburi". Iti trebuie si pricepere, caci aici e cheia in vindecare, pricepera si `harul ` (talentul, vocatia, calitatile, puterea de intelegere si patrundere) a medicului ; nu exclusiv in plantele sau mirelalel, , medicamentul, sau alimentele pe care le recomanda,.NU se potrivesc aceleasi scheme la toti. O planta se poate usca din "N" motive, de exemplu fie se scruge de la vecinul lesie sau motorin la radacina, fie, cineva de alaturi, cand a stropit cultura, a batut vantul si a sarit si pe copac, etc. si degeaba aplici aceasi schema standard, sau dai apa, orbeste, caci nu vei reusi, ; treb sa cauti si sa elimini cauza.

Poti foarte bine sa te alegi cu mult rau (poate mai mult ca de la unul alopat) de la o vizita la un "medic naturist".
Ceea ce spuneam mai sus, in primul mesaj era regretul privind persoanele din cadrul medical, mai ales cei de la conducere, oficialitatile - care ar avea puterea sa faca schimbari - care isi dau seama ca unele tratamente nu sunt eficiente, vad ca altii s-au vindecat prin alte metode, insa nu vor sa accepte asta, fie datorita orgoliului, fie datorita faptului ca considera a fi mai profitabil de pe pozitia unde se afla..Insa,..,..si pentru ca..exista cere...din partea noastra, a pacientilor..Adica multi dintre noi vrem acest "sistem magic" de vindecare, care sa excluda din procesul vindecarii, modul nostru de viata (adica sa ne pastram aceleasi obiceiuri, mai mult sau mai putin sanatoase, acelasi mod de atitudini, si ganduri nesanatoase, negative - ex nemultumire, invidire manie etc) si totusi, luand pilula magica, sa ne faca din nou sanatosi. Si chiar daca medicamentul respectiv actioneaza, nu este ceva de durata, caci boala iar revine si mai rea ca inainte, . Acestea sunt bine cunoscute de multi din medicina, insa nu si scoase la lumina

Aici de exemplu, in acest documentar http://video.google.com/videoplay?docid=-4187235187071578011emb=1hl=ro
si partea 2 http://video.google.com/videoplay?docid=6322503899738869532

acest dr. (Bruce Lipton) arata foarte clar, incat poate intelege si un elev din liceu, ceea ce au descoperit si altii inaintea lui, si anume ca, de fapt, cele care activeaza genele sunt semnalele venite din exteriorul celulei (deci mediul electro chimic din sange, si lichidele interstiale, sau campul electromagnetic exterior corpului, generat de aparate, sau cel generat de prorpriile emotii si trairi., (si asta cu studii concrete pe care le-a facut(si altii multii inaintea lui) in peste 10 ani! ) iar acea teorie a predeterminismului genetic(cum ca genele se activeaza singure, deci ca sunt autonome, este complet eronata.

Iar cat despre ce spunea mai sus userul radicus.nici nu ma astept si nici nu vreau ca sa conving pe cineva, caci inca nici eu nu detin Medicamentul infailibil in cancer, si nici aceia din documentar nu spun asta Insa un lucru e cert, ca sunt mii de persoane (de-a lungul timpului ) sute de mii, poate milioane, care s-au tratat si s-au si Vindecat cu succes de cancer (si nu asa cum "intelege", sau mai bine cum prezinta, medicina conventionala vindecare cancerului, adica daca in 5 ani nu recidiveaza, esti vindecat) ci au ajuns la batranete si au murit sanatosi.Asta se conidera adevarata vindecare. - cum sunt exemplele de la inceputul carti acesteia.
http://www.scribd.com/doc/3673748/Tratamentul-total-al-cancerului
Din moment ce sunt atatia vindecati cu alte metode , - si aici nu are rost cu statisticile, caci oricum incapatanarea nu poate accepta nici adevarul ! e firesc ca acolo unde exista bunavointa, omul sa renunte la orgoliu si sa aplice ce e si cu un gram mai bun decat ce facea inainte.
cei de aici http://www.hippocratesinst.org/about trateaza cu succes pacienti pe care medicina ii trimite acasa si unii, multii dintre ei se si vindeca.
Si documentarele de mai sus, adica http://altamedicina.com/adevarul-despre-cancer-documentar/ si http://vimeo.com/25394805 sunt facute de medici care activeaza in insitute si clinici care trateaza cu succes cancere si alte boli (asa cum medicina nu cred ca a facut-o, prin metodele ei conventionale , calitativ vorbind, in toti anii ei de exsitenta) Si asta se poate VEfirica foarte simplu, caci se poate solicita rapoartele si rezultatele investigate prin metode calificate de diagnostic) deci daca vrei dovezi cu adeavrat, mergi si verifici, s au soliciti. Acolo in documentar (primul, vorbesc cel putin vreo 4 medici, ce activeaza astfel la clinici (personale sau nu) si ei pot fi contactati, la fel si solicitat rezultate privind reusitele lor.
Oricum, pana la urma omul este liber sa aleaga. ce doreste sa urmeze, dar uneori e bine sa fie si informat despre alternative.

http://altamedicina.com/category/filme-documentare/

In final, eu asta am vrut sa sugerez.

http://www.youtube.com/watch?v=zS54C5G0LJo

Si ca ceilalti care au manifestat sentimente negative, anterior, fata de useri ce au postat articole similare, Sa nu isi continue manifestarea urii lor cu aceeasi intensitate si inversunare (caci acest sentiment face mult rau organismului, dar si psihicului ) metionez ca nu sunt nici unul din ceilaiti useri, ca simonei, sau altii.

Imi cer iertare tuturor celor care, in mod voit sau mai putin intentionat i-am ofensat cu ceva, chiar si Domnului Raul duke
Va doresc multa sanatate tuturor, si
Numai bine!
Pacat ca medicii actuali nu sunt sinceri 22-09-2011, 15:33:40 de către Vio sau Vasi
@aralex, spune-mi te rog ce face mama ta, cum se simte???va doresc multa sanatate.
Pacat ca medicii actuali nu sunt sinceri 22-09-2011, 11:13:58 de către aralex
sunsray, de ce nu se apuca si medicii sa vanda ierburi daca ziceti ca ei prefera medicina traditionala pt ca e banoasa?
ierburile sunt si ele foarte scumpe si nu dau bataie de cap dpdv al administrarii
Pacat ca medicii actuali nu sunt sinceri 22-09-2011, 10:33:50 de către RaulDuke
il las pe radicus sa insiste in polemici cu tine, pentru ca se pare ca nu am nici 10% din toleranta si rabdarea lui. eu doar tratez cancerul... cat pot.
Pacat ca medicii actuali nu sunt sinceri 21-09-2011, 20:27:31 de către radicus
Uite, avem si topic despre limfomul Hodgkin. Du-te acolo si cere-le parerea daca ei cred ca tratamentul oncologic este benefic sau malefic. Mi-e frica sa nu te injure acolo daca te apuci cu teoriile conspiratiei.
Pacat ca medicii actuali nu sunt sinceri 21-09-2011, 20:16:59 de către radicus
Sunsray, mi-ai dat mesaj privat daca am vazut macar documentarul. Ma apuc acum, doamne da sa pot sa vad macar prima parte. Pe parcurs ce observ inexactitati le voi scrie:
- la un moment dat apare o lista cu cancere unde peste tot scrie 0% supravietuirea la 5 ani. Aceasta lista include cancere precum cel de prostata, mielom multiplu, sarcoame, rinichi, toate astea avand in prezent rate foarte bune de vindecare - mai ales cel de prostata unde pacientii dupa un tratament adecvat pot supravietui peste 15 ani, in timp ce pacientii suferinzi mielom multiplu tratati cu terapii tintite au o speranta de viata ce depaseste 5 ani.
- apar cancerele precum limfomul Hodgkin, cancer testicular si anumita forma de leucemie ca fiind rezistente la chimioterapie. De fapt aceste cancere au printre cele mai mari rate de vindecare datorate chimioterapiei. Boala Hodgkin are o rata de vindecare ce depaseste 80%. La fel si cancerul testicular.
- apare din nou studiul ala pe care l-am explicat de 1000 de ori, se pare ca interpretarea ignoranta si idioata a realizatorilor acestui "documentar" este un fel de biblie a voastra.
- referiri imbecile cum ca "tumorile nu ameninta sanatatea sau viata pacientului" sau ca "oricum cancerul dupa ce e descoperit te omoara in 10-20 de ani" si nu mai repede. Ei bine, glioblastoamele si o gramada de alte cancere omoara in decurs de cateva saptamani cel mult luni fara tratament adecvat - fapt dovedit.

Ma opresc aici, am vazut destule in 12 minute de vizionare. Devine plictisitor. Acest film este cel mult un reportaj amatoristic, fara o documentare prealabila.
Pacat ca medicii actuali nu sunt sinceri 21-09-2011, 18:37:27 de către radicus
Iar incepem...
Pacat ca medicii actuali nu sunt sinceri 21-09-2011, 18:34:22 de către CRIS_LIA
@ sunsray, msj privat
Neoplasm mamar 21-09-2011, 15:42:47 de către RaulDuke
Subiect: Neoplasm mamar
iti uram mult noroc si succes in continuare !
Neoplasm mamar 21-09-2011, 12:45:17 de către mernart
Tin sa va spun ca am rezolvat problema. Azi dimineata am returnat medicamentu sa-l poata folosi cei care au mai multa nevoie de el, iar pina duminica il primesc pe cel de 3, 6 dat fiind si trimis de cei de Institutul Oncologic.Acum m-am linistit sper, vedem prin ce emotii trec luna viitoatre.Oricum multumesc pentru lamuriri.
Neoplasm mamar 21-09-2011, 01:00:09 de către RaulDuke
probabil pentru ca nu a fost disponibil cel de 3, 6mg. posibil si pentru ca pentru supraaglomerarea serviciilor de oncologie, devine oportun sa aplici un tratament odata la 3 luni in loc de lunar. nu am de unde sa stiu...
insa este fals ca nu e recomandat in cancer mamar, chiar daca nu e mentionat in prospect. nu exista nici un studiu care sa demonstreze ca cel de 10, 8 la 3 luni este inferior celui de 3, 6 lunar. linisteste-te si ai putina incredere !
mult noroc !
Neoplasm mamar 20-09-2011, 22:40:39 de către mernart
de ce mi s-a dat cel de 10, 8 atita timp cit nu este recomandat pentru cancer mamar?
Neoplasm mamar 20-09-2011, 22:24:28 de către RaulDuke
ok... care e intrebarea ?
Neoplasm mamar 20-09-2011, 22:15:24 de către mernart
Zoladex, implant

Prospect

Forma de prezentare
Implant 3, 6 mg, 10, 8 mg; ct. x 1 seringa preumpluta monodoza

Indicatii:
Implant 3, 6 mg: cancer de prostata; cancer de san la femeile la pre- si peri-menopauza, care raspunde la tratament hormonal; endometrioza; reducerea dimensiunilor endometrului inaintea ablatiei chirurgicale; fibromatoza uterina; reproducere asistata, prin supresia glandei hipofize pentru pregatirea superovulatiei. Implant 10, 8 mg: carcinom de prostata metastazat, carcinom de prostata local avansat, ca o alternativa la orhiectomie bilaterala, tratament adjuvant al radioterapiei la pacientii cu carcinom de prostata localizat, cu risc crescut de progresie sau local avansat, tratament adjuvant inainte de radioterapie la pacientii cu carcinom de prostata localizat, cu risc crescut de progresie sau local avansat, tratament adjuvant al prostatectomiei radicale la pacientii cu carcinom de prostata local avansat, cu risc crescut de progresie a bolii.

Doze si recomandari:
3, 6 mg inj. s.c. in peretele abdominal anterior, la fiecare 28 zile. Barbati adulti: implant de 10, 8 mg inj. s.c. in peretele abdominal anterior, la fiecare 12 saptamani.
Neoplasm mamar 20-09-2011, 22:08:32 de către Vio sau Vasi
nu stiu, tu sti mai bine...zi ceva pentru linistea ei, tu sti ca in astfel de cazuri trebuie sa vorbesti pe limba fiecarei persoane, de cele mai multe ori nu putem accepta adevarul.pe parcurs invatam sa traim cu aceasta povara.noapte linistita.
Neoplasm mamar 20-09-2011, 21:18:12 de către RaulDuke
dar pe cel de 3, 6 scrie ca se recomanda la femei ?
Neoplasm mamar 20-09-2011, 21:08:44 de către Vio sau Vasi
@Raul, eu cred ca este nedumerita pentru ca in prospectul Zoladex 10.8 scrie ca nu se administreaza la femei si mai cred ca este si foarte speriata.asa ca du-ti fapta buna la capat.din partea mea numai multumiri.
Neoplasm mamar 20-09-2011, 19:51:22 de către RaulDuke
ok, atunci iti spune eu: Zoladex se foloseste la femei, pentru cancer mamar; fie 3, 5 mg la o luna, fie 10, 8 mg la 3 luni. eu insumi am avut cateva paciente la care am folosit asta, cu succes.
tu insa pari a avea o alta nelamurire/problema/curiozitate... altceva pare sa nu-ti convina... si nu imi dau seama ce anume. daca ai o problema punctuala, formuleaz-o ca atare, cat de clar poti!
Neoplasm mamar 20-09-2011, 19:20:16 de către mernart
pina acum l-am facut la 28 de zile cel de 3, 6.iar cel de 10.8 o sa trebuiasca sa-l fac o data la 3 luni. si are aceeasi substanta activa
Neoplasm mamar 20-09-2011, 19:16:07 de către mernart
da am citit ce a-ti scris, dar nu ma covinge faptul ca in prospectul de zoladex la 10, 8 nu scrie nimic ca se administreaza si la cancer mamar.citat din prospect, ;Zoladex LA este o formula de Zoladex cu actiune prelungita (12 saptamini)si nu trebuie utilizata la femeii:
Neoplasm mamar 20-09-2011, 19:14:43 de către Vio sau Vasi
ok, la cat timp iti administreaza Zoladex 10, 8??are aceeasi substanta activa, numai ca este in concentratie de 3 ori mai mare.da mai multe detalii ca sa intelegi si tu ce ti se spune pe forum.
Neoplasm mamar 20-09-2011, 18:57:49 de către RaulDuke
ai citit raspunsul meu de pe postul cu "neoplasm ovarian" ? e ceva ce inca NU intelegi de acolo ? ai o alta problema ?
Neoplasm mamar 20-09-2011, 18:52:26 de către mernart
Problema mea este ca eu nu sunt din Cluj, sunt din Galati iar aici nu ai cu cine sa vorbesti, nu te sfatuieste nimeni, nu-ti explica nimeni traiesti intr-o nebuloasa si incertitudine totala.Eu am sunat odata la Cluj la DR.ENIU ALEXANDRU si mi-a recomandat ca tratanentul nu se schimba, adica concentratiade ser.Iar la Galati si asa cu greu obtinut tratamentul nu este cel corespunzator.
Neoplasm mamar 20-09-2011, 18:48:54 de către RaulDuke
nu sunt coleric, sunt chiar flegmatic. stiu ca asa poate parea, dar nici sa o lalai prea mult nu scriu. imi place sa fiu succint, scurt si clar. pentru informatii medicale, cred ca asta e cea mai buna abordare. apoi ca, pentru asta, pretind si eu anumite modalitati care sa-mi faca MIE PERSONAL mai usor de urmarit o discutie, pentru a putea si sa raspund mai bine. asta e tot.
Neoplasm mamar 20-09-2011, 18:27:36 de către Vio sau Vasi
@mernart, pmdv este sa te linistesti, sa iei tratamentul conform indicatiei medicului care te are in supraveghere.Raul, din cate stiu, el nu vrea sa-si dezvaluie identitatea, este medic si lucreaza intr-o clinica de oncologie.pe mine sfaturile lui m-au ajutat mult psihic, este mai coleric, dar l-am iertat pentru binele pe care-l face pe forum.eu stiu ca la Cluj sunt medici f. buni, asa ca trebuie sa ai incredere., nu te mai gandi la operatia de ovare, daca medicul nu ti-a propus asa ceva.stiu ca esti disperata, ai rabdare si totul va fi bine, stadiu 2 este tratabil, dar si psihicul tau are mare importanta, daca nu te ajuti, cine vrei sa te ajute.asa ca mult curaj, multa putere, multa rabdare...
Neoplasm mamar 20-09-2011, 18:07:20 de către RaulDuke
pentru aristia: cum adica din ramuri diferite ? stii despre ce e vorba in discutia asta ? sau ai dat pur si simplu click pe primul thread pe care l-ai vazut listat ?

26287 com 1 2 3 4 ..... 137138139140141142143 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp