Ultimele comentarii pe forum

26287 com 1 2 3 4 ..... 84858687888990 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
SUBIECT COMENTARIU
Cancer vezica urinara imposibil de operat. Tratament naturist? 30-09-2013, 14:57:08 de către domi88
stevens probabil pentru cei ca tine lucrurile pe care nu le intelegi sunt minciuni. Insa atat timp cat nu vii cu cel putin un caz vindecat cu bicarbonat nu vad rostul discutiei. Si cand spun asta nu ma refer la cine stie ce documentar facut de cine stie cine. Daca esti terapeut sau stiu eu ce esti, nu te bazezi pe ce spun altii in documentare sau la stiri, oricine poate face un documentar dupa bunul lui plac sau sa plateasca o stire in scop publicitar. In consecinta aici nu discutam de oameni care se simt mai bine sau stiu eu cum se simt dupa terapia cu bicarbonat ci de VINDECARE. pe care ai promovat-o. Eu nu am mentionat despre nici o substanta sau principiu activ dintr-o planta sau alta ca ar VINDECA aceasta boala.
Cancer vezica urinara imposibil de operat. Tratament naturist? 30-09-2013, 14:49:21 de către stevens
Sunt convins ca sfecla contine foarte multe principii active de aceea am si recomandat-o nu demult chiar la aceasta sectiune, sub forma de suc usor diluat, intr-un caz de anemie dupa citostatice ! D-na a revenit si a spus ca a ajutat-o pe mama ei sa-si rezolve si o constipatie trenanta in plus fata de acea anemie !

Spor la minciuni !
Cancer vezica urinara imposibil de operat. Tratament naturist? 30-09-2013, 14:25:08 de către domi88
Stevens, in primul rand am verificat toate postarile care le-ai avut si nu aparea nici un link, ci doar "... si modificat de admin." In al doilea rand nu fac nici o publicitate si nici nu vand nimic. Si nu in ultimul rand ar mai trebui sa studiezi ce contine sfecla. Iti sugerez sa citesti studiile de la urmatorul link: https://www.google.ro/search?q=betaineoq=betaineaqs=chrome..69i57j69i60j69i65l3j69i59.1207j0sourceid=chromeespvd=210es_sm=93ie=UTF-8#es_sm=93newwindow=1psj=1q=beetroot+cancer+ncbi

Iti urez succes in documentare.
Cancer vezica urinara imposibil de operat. Tratament naturist? 30-09-2013, 14:19:46 de către stevens
Esti un mito-maniac iar pt asta exista medicamente ! Linkul l -am copiat de la subiectul cu pricina cand ti l-am trimis si se afla si acum acolo ! Am impresia ca incerci doar sa-ti faci reclama la siteul propriu !

Cred ca esti un vanzator de iluzii, extrase din patrunjel si sfecla ! :)
Cancer vezica urinara imposibil de operat. Tratament naturist? 30-09-2013, 11:55:05 de către domi88
Intr-un final am primit si in privat linkul. Pe youtube se numeste: 3/3 ~ Dr Simoncini, Cancer. Sa vedem tampeniile pe care le debiteaza ;)
Cancer vezica urinara imposibil de operat. Tratament naturist? 30-09-2013, 11:52:25 de către domi88
Sincer nu stiu care este orbul dintre noi. Linkul care l-ai promovat nu mai apare pentru ca a fost sters de catre admin. De asemenea cel pe care l-ai postat din cate vad.. nu promoveaza nici o terapie cu bicarbonat. Deci?
Cancer vezica urinara imposibil de operat. Tratament naturist? 30-09-2013, 10:10:36 de către stevens
Rasuflu usurat ! Amice esti doar orb nu idiot cum am crezut initial ! Link-ul este la subiectul unde am interactionat prima data, am mai spus ! O sa ti-l pun si pe privat ca sa nu te ratacesti pe forum !

Dar de asta ce spui :

http://www.youtube.com/watch?v=yOLI4XIlHAE

Deci tu esti cel cu venin de scorpion, ha-ha !
Cancer vezica urinara imposibil de operat. Tratament naturist? 30-09-2013, 00:33:58 de către domi88
RaulDuke sa nu fim chiar asa impartiali.. sa lasam omul sa isi exprime parerea.
Stevens, din pacate nu observ nici un link cu vre-un video aici. o sa caut, de curios, sunt curios de aceasta noua teraie avand in vedere faptul ca pana in prezent am vazut o multime de bolnavi si de asemenea o multime din ei care nu au dus-o prea mult. Ma tot intreb daca persoanele din filmulet au dreptate, respectiv daca tu ai dreptate.. de ce mai exista cancer si bolnavi de cancer...? In fine, ca fapt divers sunt curios ce se spune in filmulet. :))
Cancer vezica urinara imposibil de operat. Tratament naturist? 29-09-2013, 23:36:16 de către RaulDuke
tu ai baut gaz si deci nu esti responsabil pentru tampeniile pe care le debitezi. e foarte usor sa-ti iei o linie de murine sau ce alte animale te excita pe tine, sa cresti un model experimental de cancere de care vrei tu si sa te apuci sa le torni bicarbonat pe toate gaurile, ca sa vezi ce se intampla cu boala lor. sau mai bine zis CE NU SE INTAMPLA ! dupa care te asteptam nerabdatori cu postarea, daca mai ai curaj sa-ti scoti coada dintre picioare, hehe. desigur, asta nu ar face decat un om normal la cap, care e capabil de autocritica si de a se indoi de propriile credinte. in schimb, un paranoic cum esti tu, e convins pana in panzele albe de delirul care i se desfasoara in urma de creier ce i-a mai ramas.
Cancer vezica urinara imposibil de operat. Tratament naturist? 29-09-2013, 15:11:26 de către stevens
De fapt acel;a este chiar primul caz din inregistrare, apoi e d-na cu cancer uterin, mai este un caz de astrocitom, unul cu melanom malign pe scalp si la sfarsit un medic chiar cu cancer pulmonar ! Daca vreti sa-i verificati nu aveti decat sa le luati numele din film si sa-i sunati sau sa mergeti in Italia sa va intalniti cu ei !

Sper ca nu va asteptati ca sa merg eu la ei sa-i rapesc si sa vi-i aduc legati fedeles la usa impreuna cu actele medicale initiale si ultimul pet-scan, nu ?! :))
Cancer vezica urinara imposibil de operat. Tratament naturist? 29-09-2013, 15:05:54 de către domi88
Mie nu mi-ati aratat nimic. Inca astept. Multumesc.
Cancer vezica urinara imposibil de operat. Tratament naturist? 29-09-2013, 14:50:55 de către stevens
La ce bun ?! V-am mai aratat un cancer uterin vindecat si ati raspuns imediat ca :` nu exista cancer vindecat cu bicarbonat` ! Daca aduceti niste argumente acolo mai revin si cu acesta, altfel n-are rost ! Oricum eu vreau sa ajut pacientii nu alte persoane cu creierul spalat in facultati si neinteresati in fapt de vindecarea cancerului !
Cancer vezica urinara imposibil de operat. Tratament naturist? 29-09-2013, 14:39:07 de către domi88
:))
Ok. Daca dumneavoastra spuneti... Totusi.. Puteti sa imi aratati un pacient vindecat cu bicarbonat?
Cancer vezica urinara imposibil de operat. Tratament naturist? 29-09-2013, 14:34:06 de către stevens
Sunteti in urma cu stiinta amandoi ! Cancerul de vezica se vindeca prin simple instilatii cu bicarbonat printr-o sonda urinara !

Este un domn cu medicul de familie langa el care confirma atat diagnosticul initial cat si remisia finala ! O sa repun link-ul daca d-na care a deschis subiectul mai este interesata, altfel nu mai stric orzul pe gaste !
Cancer vezica urinara imposibil de operat. Tratament naturist? 29-09-2013, 13:47:00 de către domi88
Tocmai asta spuneam, insa unele cum ar fi in cazul fitoconstituentilor care au fost folosit traditional si care pot fi utilizati in siguranta e bine sa fie utilizati in continuare. Cu siguranta ceea ce este in vitro e un aspect mai putin important pentru ca si o otrava are actiune inhibitoare in vitro insa in vivo poate sa omoare subiectul. Scuza-mi gresala cu R-ul, dar imi statea mintea la taxotere (R-ul predomina ), nu ma intalnesc zilnic cu ele pentru ca fac cercetare. Multumesc.
Cancer vezica urinara imposibil de operat. Tratament naturist? 29-09-2013, 13:37:14 de către RaulDuke
da! tocmai. ultima ta afirmatie este cheia: de la ce proprietati demonstreaza niste substante IN CULTURI e un pas ENORM pana la a se poate face o recomandare clinica, de tipul "luati sfecla rosie, sau mai stiu eu ce, ca s-ar putea sa va micsoreze tumora". ca atare este dragut sa avem colegi in ASCO si sa invatam de la un post la altul ca e "docetaxel" si nu "docetaxer", etc, dar in ce priveste RECOMANDARILE despre ce trebuie facut in situatii particulare, nu este o practica sigura sa ne abatem de la ce e CUNOSCUT si DEMONSTRAT ca avand beneficiu, dar la modul CLINIC, deci cu studii CLINICE pozitive, nu cu cele din placa sau chiar de pe animal. asta este rostul standardelor, pentru ca nu de multe ori ce parea util in vitro (de exemplu in placa), s-a dovedit inutil, sau, mai rau, daunator IN VIATA REALA, pentru pacienti.
Cancer vezica urinara imposibil de operat. Tratament naturist? 29-09-2013, 13:28:25 de către domi88
Cateva din proprietatile principiilor active din curcuma longa sunt:
- efectul citotoxic asupra celulelor PC3 ale cancerului de prostata (Demethoxycurcumin Modulates Prostate Cancer Cell Proliferation via AMPK-Induced Down-regulation of HSP70 and EGFR.)
- efect citotoxic asupra celulelor din TNBC. (Demethoxycurcumin inhibits energy metabolic and oncogenic signaling pathways through AMPK activation in triple-negative breast cancer cells.)
- inhibarea cresterii celulelor 253JB-V si KU7 ale cancerului de vezica urinara. (Curcumin decreases specificity protein expression in bladder cancer cells.)
Si avand in vedere faptul ca am discutat intr-un post anterior despre docetaxel doresc sa fac referire la o un studiu pe marginea caruia discutam cu un coleg din ASCO, in care demetoxicurcumina si bisdemetoxicurcumina sunt utilizate impreuna cu docetaxelul, se pare.. cu succes, in cazul cancerului de prostata. Aici este linkul daca intereseaza pe cineva: (ASCO: Adding Curcuminoids to Docetaxel Shows Promise in Castration-Resistant Prostate Cancer - http://www.cancernetwork.com/conference-reports/asco2013/prostate-cancer/content/article/10165/2145565)
Un amanunt foarte important pentru pacienti: DACA EXISTA STUDII CARE PREZINTA ACTIVITATEA ANTITUMORALA A UNUI COMPUS ACEASTA NU INSEAMNA FAPTUL CA ACESTA TREBUIE SA INLOCUIASCA TARATMENTUL STANDARD!
Cancer vezica urinara imposibil de operat. Tratament naturist? 29-09-2013, 12:57:41 de către RaulDuke
ce proprietati antitumorale ?
Cancer vezica urinara imposibil de operat. Tratament naturist? 25-09-2013, 18:52:27 de către domi88
Utilizati o combinatie din extract de din turmeric cu extract de sfecla rosie si MSM. Are proprietati antitumorale.
Cancer vezica urinara imposibil de operat. Tratament naturist? 09-06-2013, 17:23:51 de către ioana_fr
Tratamentul cu suc de iarba de grau poate da rezultate foarte bune in tratarea cancerului (nu stiu daca doar vezical). Cautati mai multe informatii pe net.
Cancer vezica urinara imposibil de operat. Tratament naturist? 16-05-2013, 20:24:08 de către RaulDuke
o varianta de tratament ramane si iradierea, dar e greu de speculat pe baza optiunilor, in conditiile in care nu cunoastem stadiul bolii. de asemenea, intelegem ca are insuficienta cardiaca, dar mai conteaza si starea ei generala momentana + cum arata analizele ei uzuale in momentul de fata, pentru a aprecia ce/care/cand/cum ar fi indicat la ea. numai un consult oncologic poate stabili asta, plus niste investigatii suplimentare, printre care si tomografia de care spui.
Rezultat biopsie pulmonara - adenocarcinom! 16-05-2013, 20:13:25 de către RaulDuke
biopsia foloseste la a certifica diagnosticul de cancer, eventual si a spune si ce tip microscopic este. totusi nu poate spune "stadiul" decat atunci cand s-a facut o operatie ampla de scoatere a tumorii si altor tesuturi afectate de prin jur. altfel "stadiul" se refera la cat de extins este cancerul si, evident, asta nu se vedea pe o simpla biopsie din tumora ci eventual printr-un examen de bilant complet, care sa includa si niste investigatii imagistice, cum ar fi un CT de torace si abdomen + in functie de ce alte simptome mai are.
Cancer laringian si coarda vocala - rog sfat 12-10-2013, 11:05:15 de către zaicic
Multumesc frumos! O sa va tin la curent cu ce se va intampla. O zi buna!
Cancer laringian si coarda vocala - rog sfat 12-10-2013, 10:30:39 de către RaulDuke
CT-ul spune ca ar fi vorba de recidiva cancerului respectiv. fara indoiala ca trebuie facut un nou examen ORL si decis daca se poate reopera; altfel trebuiesc luate in calcul toate posibilitatile de tratament ramase, deci trebuie sa vorbiti si cu un oncolog.
Cancer laringian si coarda vocala - rog sfat 12-10-2013, 07:45:32 de către zaicic
Buna ziua!
In ianuarie 2013, tatal meu, in varsta de 58 de ani, a fost operat pe coarda vocala stanga, la spitalul Hociota. Pe biletul de externare, dupa operatie scria :
DIAGOSTIC PRINCIPAL (DRG Cod 1 ): C32, 0 Tumora maligna glota
DIAGNOSTICE SECUNDARE :
1. Ganglioni limfatici mariti localizati
2, Disfonie
3. Hipertensiunea esentiala ( primara )
4. Hipercolesterolemie esentiala
DIAGNOSTICE FORMULARE LIBERA : Neoplasm coarda vocala stanga cu extensie in comisura anterioara op. Adenopatii latero-cervicala stanga. Disfonie. HTA. Hipercolesterolomie
STARE LA EXTERNARE : ameliorata
Dupa operatie, la ceva timp a facut si Radioterapie, a mers iar la control i s-a spus sa faca si un computer tomograf ca doar asa ii pot spune exact daca totul este bine, ca la examen fizic totul arata foarte bine. Computerul tomograf l-a facut acum 4 zile si rezultatul este ?
INVESTIGATIE EFECTUATA : CT regiune gat nativ si cu substanta de contrast
REZULTATUL INVESTIGATIEI : la nivelul cirzii vocale DREPTE se evidentiazao imagine nodulara cu diametre de 16/7mm omogena, nedelimitata, procidenta in lumen extinsa anterior la nivelul comisurii, tangenta anterolateral la cartilajul tiroidian. Cranial e aceasta mucoasa faringiana este ingrosata circumferential neregulat difuz delimitata, lumenul excentric si neregulat conturat. Hipertrofia bilaterala simetrica a amigdalelor palatine. Cateva imagini ganglionare infracentimetrice fara caractere patologice evidentiabile in grupele lateracervicale superficiala. Vasele cervicale evidentiabile au traiect si calibru in limitele normale.
CONCLUZII : aspect sugestiv de recidiva tumorala la nivelul corzii vocale drepte.

Va rog sa imi spuneti ce presupune acest rezultat, la ce anume trebuie sa ne asteptam ? Care este parerea dumneavoastra? Ca noi suntem speriati si nici nu stim ce sa mai credem..
Multumesc!
Cancer laringian si coarda vocala - rog sfat 03-09-2013, 22:43:05 de către RaulDuke
trebuie sa mergi la medic, macar la medicul de familie, pana la data programarii. nu se poate da alt sfat cu viza medicala prin intermediul internetului.
Cancer laringian si coarda vocala - rog sfat 03-09-2013, 16:58:31 de către dulau maria
Sotul meu, in varsta de 63 ani a fost diagnosticat cu carcinom scuamos coarda vocala stanga si in urma intervantiei chirurgicale( laringectomie partiala fronto laterala stg, EXCIZIA REGIONALA DE GANGLIONI LIMFATICI CARVICALI-am transcris de pe Biletul de iesire) a facut 30 sedinte radioterapie.Dupa acestea i s-a umflat gatul.Aceasta umflatura la pipaire este tare si se muta din loc in loc in zona gatului.Dupa 7 luni de la operatie respira foarte greu, il doare uneori amigdalita dreapta, zice el prezinta o tusa uscata foarte urata.Va rog foarte mult sa ne recomandati ceva.La control merge peste 2 saptamani, conform planificrii.
Va multumesc mult, Maria
Cancer laringian si coarda vocala - rog sfat 08-07-2013, 20:28:55 de către RaulDuke
trebuie vazut de un medic, totusi.
Cancer laringian si coarda vocala - rog sfat 06-07-2013, 18:26:24 de către g_ioana
Va multumesc frumos pentru raspuns!

Medicul care l-a operat l-a vazut acum o satamana si a zis ca se vindeca bine si ca nu se poate pune problema in acest moment de o evolutie metastazica. Rezultatele analizelor au iesit bine, inclusiv cardiologie. Poate e o intrebare stupida, dar e posibil ca mucusul acumulat sa se fi dus in plamani? Pentru ca haraitul pe care il are (uneori il auzim din cealalta camera) la asta ma duce cu gandul.
Medicul de familie nu si-a enuntat o parere nefiind de specialitate.

El ne spune ca il oboseste foarte tare faptul ca poate respira. In acelasi timp, in medie nu stiu daca doarme 4 ore pe noapte din cauza faptului ca se sufoca (tuseste si apoi isi revine pentru o perioada).

Intr-adevar, ma gandeam sa mergem mai devreme la dna. dr. care l-a operat
Cancer laringian si coarda vocala - rog sfat 06-07-2013, 18:12:23 de către RaulDuke
situatia pe care o descrii este cat de departe se poate de normal, chiar in conditiile unei interventii chirurgicale recente de acest tip. trebuie sa-l revada medicul, incepand cu medicul care l-a operat. in rest, pentru oboseala, nu ar strica sa fie chiar internat (nu stiu daca va putea fi internat in sectie de chirurgie pentru asta) si evaluat despre ce se intampla cu oboseala si cu respiratia, caci pot fi o multime de lucruri, de la alte boli la extensie metastatica (sansele sunt mai mici pentru asta) la vreo alta boala, de exemplu de inima sau pulmonara, etc. daca lucrurile nu evolueaza bine, nu cred ca puteti sta acasa pana peste 2 saptamani. incepeti deci cu un consult la medicul de familie, care ar trebui fie sa va lamureasca fie sa va indrume mai departe mai repede.
Cancer laringian si coarda vocala - rog sfat 06-07-2013, 17:57:05 de către g_ioana
Buna ziua!
Domnule doctor, revin cu continuarea situatiei pe care v-am povestit-o si pentru care v-am solicitat un sfat.
Pana la urma, tatal meu a ajuns la Institutul Hociota unde a fost si operat.
Pe 29 mai a avut loc cordectomie bilaterala, evidare ganglionara jugulocarotidiana stanga, traheostoma T2-T3 temporara cu trimiterea pieselor ablate la examen histopatologic. Evolutia post operatorie a fost complicata in ziua a 2a postoperator de o sangerare moderata la nivel peristomal, pentru care s-a decis ridicarea lamboului cervical anterior si efectuare de hemosta cu cauterul.
In urma examenului histopatologic reiese ca nu au fost afectati ganglionii dar coarda vocala stanga - carcinom epidermoid spinocelular cheratinizat si microinvaziv si coarda vocala dreapta - epidermoid spinocelularcheratinizat invaziv.
Dna. dr. a spus ca a reusit sa elimine tot tesutul afectat, ba chiar mai mult, si ca nu este necesara in faza asta radioterapia.

A ramas in spital 3 saptamani, timp in care a recuperarea a fost destul de dificila si traumatizanta, cu greu a reinvatat sa manance, cu dificultati inca la baut si mari dificultati la dormit.

In prezent a trecut o luna si o saptamana de la operatie si doua saptamani de cand este acasa. Canula este scoasa de 3 spatamani Daca initial mai elimina mucus prin traheostoma (cred ca asa se numeste gaura ce i-a ramas la gat si care s-a strans considerabil ), acum nu prea mai elimina (doar foarte rar) in schimb i-a aparut un harait puternic, respira cu mari dificultati (desi are momente cand simte ca se desprinde ceva din gat si parca se elibereaza si respira mai bine) si nu poate dormi absolut deloc in pozitie orizontala deoarece se sufoca. Obioseste ingrozitor de repede din cauza incapacitatii de a respira corespunzator. La control trebuie sa mearga peste 2 saptamani, Este foarte speriat de faptul ca in continuare nu poate respira normal si dormi decat cate 2-5 ore in semisezut.
Nu ne-a spus nimeni daca aceste stari pe care le are (imposibilitatea de a respira firesc, oboseala, starile de sufocare si imposibilitatea de a dormi orizontal) sunt normale sau nu in aceasta faza a recuperarii, cam cat dureaza in medie recuperarea in aceste cazuri. Fiecare zi trece cu teama pentru toata familia, ne trezim cu frica in fiecare dimineata si tresarim la fiecare harait mai puternic.

Va rog, domnule doctor, oferiti-ne o parere referitoare la cele descrise si rog, daca mai sunt persoane ce au trecut prin aceeasi experienta sa imi impartaseasca cum a fost recuperarea.

Va multumesc din suflet!
Cancer laringian si coarda vocala - rog sfat 14-05-2013, 20:18:18 de către RaulDuke
excelent !
Cancer laringian si coarda vocala - rog sfat 14-05-2013, 09:14:39 de către g_ioana
Multumesc frumos!

Da, le avem
Cancer laringian si coarda vocala - rog sfat 14-05-2013, 00:07:58 de către RaulDuke
da, cu conditia sa aveti un examen ORL scris si un examen imagistic, un CT sau un RMN local, de gat.
Cancer laringian si coarda vocala - rog sfat 13-05-2013, 22:09:26 de către g_ioana
Va multumesc din suflet!
Cred ca ne vom orienta catre Coltea.

Doamna doctor chirurg ORL ce l-a operat i-a prezentat variantele acestea. Nu stiu de ce am senzatia ca i-a fost teama sa ii spuna adevarul si cat de rea e situatia. Voi merge la dumneaei sa o intreb exact cum vede lucrurile. Nu cred ca de teama pierderii vorbirii pentru ca deja abia mai vorbeste.

Astazi a fost la dr de familie care si-a oferit parerea "ca medic si nu ca specialist" (ca sa o citez) si i-a spus ca tinand cont de gravitarea situatiei nu i-ar mai recomanda radioterapie care nu i-ar mai ajuta cu nimic ci operatie cu extirpare totala. Ne-a dat trimitere catre ORL din nou urmand ca dr ORL sa dea la oncologie.

Presupun ca dr-ul oncolog va sti sa ne prezinte exact cum stam, nu?
Cancer laringian si coarda vocala - rog sfat 13-05-2013, 21:31:11 de către RaulDuke
iradiere se poate face si la spitalele enumerate de tine, desi se asteapta ceva mai mult, nu numai la Amethyst. singura mea intrebare este de ce a recomandat medicul (banuiesc chirurg ORL) iradiere si nu chirurgie ? cumva pentru pastrarea functiei vorbirii, care prin operatie ar fi compromisa ?

altfel: luati un bilet de trimitere de la medicul de familie si programati-va rapid la un consult de oncologie, cel mai bine intr-un spital unde exista si sectie de oncologie si de radioterapie, ca cele pe care le-ai enumerat deja (fundeni si coltea, nu restul)!
carcinom ductal invaziv, stadiu 1 05-07-2013, 19:46:06 de către RaulDuke
ai mai intrebat asta si ti-am mai raspuns odata cat de bine se poate. da, riscul de recidiva e mai mare la G3 ca la G2 si la G2 ca la G1. totusi diferentele sunt de ordinul catorva procente intre fiecare.
carcinom ductal invaziv, stadiu 1 05-07-2013, 13:48:00 de către lifequest
buna ziua.revin cu o intrebare, si anume daca G3 presupune o agresivitate mai mare a tumorii, dar in cazul prietenei mele a fost scos sanul in totalitate si ganglionii, riscul de recidiva ramane acelasi?va multumesc.
carcinom ductal invaziv, stadiu 1 17-06-2013, 13:24:08 de către RaulDuke
este relevant. totusi nu "EXTREM" de relevant.
carcinom ductal invaziv, stadiu 1 17-06-2013, 11:39:50 de către lifequest
d-le doctor, luand cazul concret al prietenei mele, va rog sa-mi spuneti daca GR.III este extrem de relevant in riscul de recidiva?insist pe acest aspect deoarece a intalnit la spital un caz al unei femei care neavand nici un ganglion afectat, stadiu incipient, dar acelasi grad de agresivitate, are recidiva la ficat destul de recent dupa terminarea tratamentului.multumesc.
carcinom ductal invaziv, stadiu 1 06-06-2013, 23:10:04 de către RaulDuke
teoretic G3 = "cancer nediferentiat" si asta presupune o agresivitate relativa mai mare a tumorii, cu risc ceva mai mare de recidiva, decat G2 sau G1. totusi recidivele apar si la G2 si la G1, nu doar la G3.
carcinom ductal invaziv, stadiu 1 06-06-2013, 14:40:16 de către lifequest
buna ziua, d-le doctor.am inteles ca in situatia prietenei mele riscul de recidiva este mic, dar as vrea sa-mi raspundeti daca recidivele apar doar la cancerul care are GIII? cum influenteaza GIII evolutia bolii?
carcinom ductal invaziv, stadiu 1 22-05-2013, 23:14:36 de către RaulDuke
cu placere! da, sunt oncolog.
carcinom ductal invaziv, stadiu 1 22-05-2013, 12:47:56 de către lifequest
Multumesc mult d-le doctor pentru raspunsuri.Imi puteti spune daca lucrati in oncologie, pentru ca dupa raspunsuri se vede ca sunteti super avizat. Mai completez cu faptul ca prietena mea are receptorul hormonal E pozitiv.Va multumesc inca odata.
carcinom ductal invaziv, stadiu 1 16-05-2013, 20:26:20 de către RaulDuke
da, si nu numai. acesta se asociaza si cu chimioterapie (o perioada), si ulterior eventual si cu hormonoterapie. de asemenea urmarirea pe termen lung este esentiala.
carcinom ductal invaziv, stadiu 1 15-05-2013, 11:31:18 de către lifequest
d-le doctor, cand spuneti tratament adecvat va referiti la tratamentul cu herceptin?
carcinom ductal invaziv, stadiu 1 13-05-2013, 21:52:29 de către RaulDuke
tumora a fost mica, stadiul ei mic; lucrurile arata deci favorabil, cu tratament adecvat. exista o mica sansa de recidiva, dar as descrie sansele ei de vindecare ca fiind foarte mari, cu tratament adecvat si urmarire pe termen lung.
carcinom ductal invaziv, stadiu 1 13-05-2013, 15:13:28 de către lifequest
D-le doctor, in urma operatiei au fost scosi si studiati 20 de ganglioni, prietena mea are 47 de ani si ea a optat pentru acest gen de operatie, fiind influentata de rezultatul primei biopsii: HER 2 pozitiv si GR. III.Face si tratament cu tamoxifen.
carcinom ductal invaziv, stadiu 1 11-05-2013, 10:41:08 de către RaulDuke
riscul ca alte celule sa fi plecat din locul respectiv, in cazul in care ganglionii axilari au fost neinvadati de tumora (totusi, cati au fost scosi, cati au fost studiati ?) este foarte mic; minim as putea spune. totusi, el nu este chiar egal cu 0, de aceea se indica tratamentul acesta suplimentar, cu chimioterapie si herceptin, si nu stiu daca si cu terapie hormonala, ulterior. opinia mea este aceea ca lucrurile stau foarte bine atunci cand cancerul de san este surprins in stadiul 1, adica foarte mic, lucru care ofera sanse maxime de vindecare, probabil de peste 90%, cu tratament adecvat. ce nu imi este foarte clar, cati ani are prietena ta si daca a fost stadiu I, de ce s-a scos sanul in totalitate si nu s-a incercat o chirurgie conservatoare ?
Carnom lobular invaziv san stang 08-05-2013, 22:11:32 de către RaulDuke
ma tem ca sunt cateva lucruri pe care nu le inteleg din start: de ce nu s-a facut scoaterea ganglionilor din prima operatie ? apoi, daca s-a constatat ca fie marginile sunt invadate fie altceva... de nu e suficienta sectorectomia, si trebuie scos tot sanul, de ce nu s-a procedat la asta atunci ? nu exista consimtamant pentru asta ? posibil...

pe cat pot sa raspund, pe baza informatiilor insuficiente, lucrurile sunt cam asa:
a: evident ca daca nu exista suspiciunea ca sunt invadati, fie palpator, fie ecografic, procedura care se indica in preajma operatiei era ceea ce se cheama "tehnica ganglionului santinela". pet/ct-ul nu prea cred ca e indicat in acest moment. s-a pornit pe un drum care trebuie urmat, daca nu apar probleme noi. mastectomia totala cu scoaterea ganglionilor va lamuri complet aceasta problema si va si ghida putin mai departe indicatiile de necesitate a altui tratament ulterior (de exemplu iradiere);

b: nu stiu exact la ce te referi, dar medicii care se ocupa de caz desigur ca stiu asta si va vor recomanda toate lucrurile pe care le considera necesare. desigur ca va fi necesar un examen de bilant, posibil la fel de extensiv ca cel anterior, cu CT plus scintigrafie, dar nu neaparat, apoi lucruri de rutina care se fac inainte de orice operatie.
interpretare de biopsie polip rectal 22-07-2013, 12:18:34 de către RaulDuke
Numai bine !
interpretare de biopsie polip rectal 22-07-2013, 11:38:52 de către AnorienRO
Ce veste excelenta! Multumesc din suflet pentru raspunsul rapid, domnule doctor Raul. Sa va dea Dumnezeu sanatate si dvs si la toata lumea!
interpretare de biopsie polip rectal 22-07-2013, 11:18:38 de către RaulDuke
Nu este cancer. Felicitari !
interpretare de biopsie polip rectal 22-07-2013, 09:06:51 de către AnorienRO
Buna ziua domnule doctor Raul,
Daca se poate, va rog frumos sa ma mai ajutati o data cu o interpretare. Este vorba de acelasi caz, bunica mea cu polipul mare. Ultima data scriam de biopsia din urma colonoscopiei. Intre timp am operat-o, a suferit o polipectomie si acum a venit rezultatul de la anatomopatologic, cu care va rog sa ma ajutati. Este cancer sau este benign ca si rezultatele precedente? Va rog mult de tot un raspuns, domnul dr care a operat-o este in concediu.

Bloc/Lama colorata: 3 blocuri / HE, VAN GIESON
Examen histopatologic la parafina (fragment tisular)
Piesa trimisa: polip colonic
Descriere macroscopica: Formatiune pediculata polipoida de 2/21, 5CM, baza de implantare de 1/0, 8CM, suprafata externa neregulata, pe sectiune culoare cenusie, consistenta elastica, cu zone friabile.
Descriere microscopica: Polip adenovilos cu infiltrat limfocitar si granulocitar in corionul mucoasei si hiperemie.

Nu are concluzii.

Va multumesc.
interpretare de biopsie polip rectal 08-05-2013, 19:31:37 de către RaulDuke
numai bine !
interpretare de biopsie polip rectal 07-05-2013, 21:43:19 de către AnorienRO
Mulţumesc din suflet pentru răspunsul rapid. Suntem foarte fericiţi. Sănătate şi numai bine!
interpretare de biopsie polip rectal 07-05-2013, 20:52:11 de către RaulDuke
da, din fericire leziunea descrisa nu este cancer, este una benigna, ca si problema cu diverticulita. felicitari! trebuie sa continuati urmarirea dupa tratament si nimic mai mult, cel putin pentru moment.
Cancer colon cu metastaze 02-05-2013, 12:03:24 de către RaulDuke
am raspuns pe privat.
ROG interpretarea rezultatelor IHC 27-04-2013, 23:37:06 de către RaulDuke
absolut imposibil de spus in afara unui context clinic mai larg sau fara o expertiza a unui anatomopatolog. evident ca este o forma de cancer cu localizare pe piele, dar diagnosticul definitiv trebuie mentionat undeva in concluziile acestor investigatii, daca a fost posibil de determinat. ce v-au spus medicii ?
Cancer pulmonar de tip neuroendocrin 19-06-2014, 09:37:16 de către RaulDuke
din pacate datele pe care le furnizezi sunt extrem de putine. revino, te rog, cu niste informatii complete din niste buletine medicale oficiale, eventual, altfel nu stiu practic nimic. in mod normal daca nu exista metastaze, un cancer "scuamos", sa zicem in general, se incearca a fi operat. daca nu se poate, se procedeaza la radioterapie cu sau fara chimioterapie. chimioterapia singura se incepe doar cand boala este depasita si nu mai poate fi vindecata. exista o exceptie, in romania, cand nu se poate accede la radioterapie de la inceput, caci sunt listele de asteptare prea mari. dar revino cu informatii, te rog!
Cancer pulmonar de tip neuroendocrin 18-06-2014, 19:12:13 de către AliceAlice
Buna ziua. Tatal meu, in varsta de 64 ani a fost diagnosticat cu carcinom scuamocelular CT2N3M0. A inceput prima sedinta de chimioterapie. Suntem foarte ingrijorati. Ce ne puteti spune mai mult despre acest diagnostic si la ce sa ne asteptam.
Va multumesc anticipat. Va felicit pentru colaborare si raspunsurile prompte si la obiect.
Cancer pulmonar de tip neuroendocrin 12-03-2014, 12:52:37 de către AnorienRO
Buna ziua,
Am revenit cu un mic update: pacienta a fost revazuta de medicul chirurg care a operat-o la Spitalul de Pneumoftiziologie Bucuresti si dumnealui s-a uitat pe CD-ul cu CT si nu a gasit nodulul in geam mat despre care se specifica in concluziile CT-ului si a spus ca chiar daca ar fi un nodul de 0.5cm, nu se justifica o operatie acum.
Conform dumnealui nu are emfizem, ci un bronhospasm, pentru care a primit trimitere catre un pneumolog.

In privinta markerilor, a fost putin ingrijorat de marirea Cyfrei 21-1.

A ramas ca peste 3 luni sa repete markerii si in functie de rezultat sa deschida sau nu dosar de PET-CT.

Multumim!
Cancer pulmonar de tip neuroendocrin 26-02-2014, 15:10:58 de către AnorienRO
Buna ziua,
Multumim pentru raspuns. Speram sa fie asa, Doamne ajuta!

Doamna dr oncolog care o urmareste i-a dat trimitere pentru a fi revazuta de chirurgul de la Spitalul de Pneumoftiziologie Marius Nasta Bucuresti, unde speram sa ajungem luni, 3 martie. Va tinem la curent.
Cancer pulmonar de tip neuroendocrin 19-02-2014, 21:46:03 de către RaulDuke
lucrurile arata favorabil. nimic din lucrurile de mai sus nu indica recidiva.
Cancer pulmonar de tip neuroendocrin 19-02-2014, 15:18:58 de către AnorienRO
Domnule doctor Raul, daca mai sunteti prin preajma...la markerii de mai sus mai adaugam si rezultatul CT-ului:

-formatiune hipertransparenta, fara desen vascular, localizata pe aria de proiectie a lobului superior stang, cu dimensiuni axiale de maxim 89/65mm
-opacitate in geam mat lob superior drept cu diametrul axial de maxim 5mm
-trahee si bronhii cu lumene libere
-absenta maselor mediastinale so/sau a adenopatiilor tumorale mediastinale
-glande suprarenale fara modificari tomodensiometrice

Concluzii:
-bula de emfizem pe aria de proiectie a lobului superior stang
-nodul in geam mat lob superior drept: se recomanda urmarire clinico-imagistica.

Ce parere aveti despre markeri si CT?
Cancer pulmonar de tip neuroendocrin 13-02-2014, 23:38:58 de către MARTON
Alina tiam trimis un mesaj pe privat si astept un raspuns.
Cancer pulmonar de tip neuroendocrin 13-02-2014, 17:01:15 de către AnorienRO
Buna ziua domnul doctor,
Nu as mai fi dorit sa revin la acest topic, dar din pacate, trebuie sa revin :(
Intrucat au trecut 6 luni de la chimioterapie si vreo 10 de la rezectie, i s-au repetat pacientei markerii tumori, pentru care am primit pe mail rezultatele si luni are si CT de repetat.

Acum despre markerii tumorali:
Inainte de operatie, in 7 aprilie erau:
cyfra 21-1 : 4.6 (ref 3.3); NSE: 17.5 (ref 17).

In 10 mai (dupa operatie) erau:
cyfra 21-1 : 0.8 (ref 3.3); NSE: 15.69 (ref 17).

Dupa a 6-a tura de chimio:
cyfra 21-1 : 1.1 (ref 3.3); NSE: 14.35 (ref 17).

La 6 luni de la chimioterapie avem:
cyfra 21-1 : 3.6 (ref 3.3); NSE: 10.72 (ref 17).
Avem si un marker nou: CEA 7.9 (ref 3.4 pt nefumatori, 4.3 pt fumatori).

Ea este fosta fumatoare, s-a lasat acum aproape 3 ani.
Din pacate nu avem CEA inainte cu care sa comparam, dar observ ca valoarea peste normal e destul de ridicata. Iar Cyfra 21-1 a crescut dupa chimioterapie si se apropie de valoarea de dinainte de operatie si tratament.

Indica acesti markeri recidiva?

Va multumesc si scuze ca va deranjez. Suntem tare debusolati, am sperat ca stadiul mic o va tine deoparte de recidiva, macar cativa ani :(

Cu stima,
Alina
Cancer pulmonar de tip neuroendocrin 01-10-2013, 11:54:54 de către AnorienRO
Va multumim pentru raspuns si va vom tine la curent.
Cancer pulmonar de tip neuroendocrin 01-10-2013, 11:44:36 de către RaulDuke
este imposibil de spus daca micile leziuni care se vad prin plamani sau chiar si cea din suprarenala, sunt semne de reluare a evolutiei bolii. ca atare variantele sunt 2: prima - oncologul va face un dosar pentru un examen PET/CT, care acum cred ca ar putea fi foarte util; fie a doua - se repeta acest CT peste 3 luni si urmarirea clinica intre timp (adica a cum se simte). oricare dintre aceste variante mi se pare absolut rezonabila, fara sa fie una mai buna sau mai proasta, in contextul dat.
Cancer pulmonar de tip neuroendocrin 30-09-2013, 20:08:33 de către AnorienRO
Buna ziua domnule doctor,
Tot noi va deranjam. Va rugam din suflet daca se poate sa ne ajutati cu o interpretare a CT-ului, pentru ca noua, din pacate nu ne suna prea bine, dar nici nu ne pricepem deloc.

Examenul CT la nivelul toracelui nativ si cu administrare de substanta de contrast i.v. evidentiaza:
-pneumotorax apico-anterior stang. Plaman stang restant postlobectomie superioara stanga, colabat (corespunzator arcului costal IV), fara modificari.
-3-4 micronoduli (dimensiuni pana la 5-6mm), densi situati periferic, la nivelul segmentelor anterior si posterior LSD, in rest plaman drept normal expansionat, fara alte modificari pleuro-pulmonare. Agrafe de sutura bronsica in hilul pulmonar stang.
-imagini limfoganglionare cu dimnesiuni cuprinse intre 8 mm si 1 cm deiametrul in fereastra aorto-pulmonara si pericarinal. Nu se evidentiaza adenopatii cu caracter patologic axilare sau abdominale.
-ficat, splina, pancreas, glanda suprarenala dreapta, rinichi cu aspect si dimensiuni in limite normale pe sectiunile efectuate. Colecist fara imagini de clacul. Nu se evidentiaza dilatatii ale CBIH si CBP.
-hipertrofie nodulara (cca 1 cm) cu densitati lichidiene, de grasime si tisulare, iodofila la nivelul glandei suprarenale stangi.
-minime modificari degenerative disco-vertebrale in etajul dorsal, in rest nu se evidentiaza modificari de structuri osoasa la nivelul segmentelor osoase din regiunile examinate.

Concluzii:
Pneumotorax apico-anterior stang. Plaman stang restant la nivelul arcului IV - se recomanda consult chirurgie toracica.
Micronoduli densi, periferici segmente anterior si posterior LSD.
Imagini limfoganglionare precarinal si in fereastra aorto-pulmonara.
Hipertrofie nodulara glanda suprarenala stanga.
A se aprecia evolutia comparativ si cu examinarile anterioare.

Asta e tot. CT-ul anterior il aveti in topic mai sus, este cel dinainte de operatie.
Ce este cu acei noduli? Sunt cancer sau ce pot fi?
Cancer pulmonar de tip neuroendocrin 25-09-2013, 03:43:54 de către RaulDuke
lucrurile arata favorabil, un stadiu mic si a si dus la capat tratamentul adjuvant (de completare). nu cred ca un PET/CT este neaparat justificat aici, ar fi fost in conditiile in care s-ar fi efectuat unul INAINTE de operatie, de exemplu, dar nu cred ca este indispensabil nici asa. de asemenea, evolutia markerilor este una favorabila, nu mi se par cresteri semnificative pe nicaieri, iar in parametri normali nu exista mai normal sau mai putin normal sau foarte normal, etc. dupa cum au aratat initial, sansele sunt destul de mici ca ei sa fie utili in urmarirea acestei boli, dar este posibil ca cyfra 21-1 sa aiba un mic aport, NSE... cred ca mai putin.
Cancer pulmonar de tip neuroendocrin 24-09-2013, 16:37:31 de către AnorienRO
Buna ziua domnule doctor,
Undespre soacra mea si cativa markeri, daca puteti sa ne dati o parere despre ei. Pe scurt, pacienta 52 ani adenocarcinom pulmonar subtip mixt, slab diferentiat, G3 (IHC), rezectie in aprilie. Histopatologic primise stadializarea: T2N0Mx Stadiu 1b

Azi soacra mea a facut cea de-a 6-a tura si ultima de chimioterapie (deocamdata ultima). Vineri va urma un CT toracic de control. Personal cred ca un PET-CT whole body era mai bun, dar dr oncolog e de parere ca deocamdata s-a iradiat destul pacienta. Dvs ce credeti despre asta?
Ea a raspuns bine la chimio, ma rog, cu efectele de rigoare, dar sta bine cu Hemoglobina, care e in limite normale de ex si se simte bine.

Acum despre markerii tumorali:
Inainte de operatie, in 7 aprilie erau:
cyfra 21-1 : 4.6 (ref 3.3); NSE: 17.5 (ref 17).

In 10 mai (dupa operatie) erau:
cyfra 21-1 : 0.8 (ref 3.3); NSE: 15.69 (ref 17).

Azi, dupa a 6-a tura de chimio:
cyfra 21-1 : 1.1 (ref 3.3); NSE: 14.35 (ref 17).

Ce credeti despre evolutia acestor markeri? De ce a crescut cyfra 21-1 dupa chimioterapie? Indica recidiva aceasta mica crestere? Scaderea NSE nu trebuia sa fie mai mare dupa operatie si dupa chimioterapie?

Multumim din suflet.

PS: specific ca durerile si inflamatia data de sindromul paraneoplazic au disparut imediat dupa operatie. Nu mai are nicio durere articulara.
Cancer pulmonar de tip neuroendocrin 13-05-2013, 21:43:52 de către RaulDuke
este o schema care a fost studiata in cazuri ca cel de aici, se poate spune standard. este relativ mai comoda, caci se face la 21 de zile, pacientul nu trebuie sa vina practic saptamanal la spital. este intr-adevar un tratament "puternic", in sensul ca poate da reactii adverse, binecunoscute, nu neaparat atat greata si varsaturi pe primul loc, mai importanta fiind scaderea celulelor albe din sange, care poate predispune la febra/infectii, mai ales la in jur de o saptamana dupa administrare. ca atare nu uitati ca la fix o saptamana dupa chimioterapie, sa faceti mereu hemograma, iar daca are febra sau frison, sa se prezinte de urgenta la medic! cade parul, pot aparea niste dureri nu foarte intense prin muschi, dupa ce face chimioterapia, pot aparea diverse furnicaturi, dar asta mai in timp, etc., lucruri care cred ca v-au fost prezentate. de asemenea trebuie inteles ca exista un risc de recidiva al bolii, chiar daca eu personal il consider mic, pentru ca stadiul a fost si el unul mic si tumora a fost operata, sper eu, cu succes. o sa faceti 4 asemenea serii dupa care o reevaluare. va urez mult succes !
Cancer pulmonar de tip neuroendocrin 13-05-2013, 12:16:23 de către AnorienRO
Buna ziua domnule doctor Raul,
Am revenit cu vesti in legatura cu tratamentul.
A facut cateva investigatii la sange, VSH-ul e 26 (inainte de operatie era in jur de 90), Hemoglobina e 11.
Iar ca tratament a primit:
PACLITAXELUM conc. pt solutie perf. 6mg/ml, cantitate: 2/21 zile
CARBOPLATINUM conc pt solutie perf 10mg/ml, cantitate: 2/21 zile
GRANISEtTRONUM sol injec 3mg/3ml. cantitate: 3/luna

Ce credeti despre acest plan de tratament?
Nu i s-a spus nimic altceva decat ca nu se stie prognosticul, ca e o forma pacatoasa, ca sunt sanse mari de recidiva si ca tratamentul primit este unul puternic.

Multumim pentru ajutorul acordat.
Cancer pulmonar de tip neuroendocrin 05-05-2013, 22:41:22 de către RaulDuke
Sarbatori fericite !
Cancer pulmonar de tip neuroendocrin 04-05-2013, 21:50:42 de către AnorienRO
Buna ziua domnule doctor,
Deocamdată nu a putut vorbi cu doamna doctor oncolog, după sărbători vom putea afla ce ne va propune. Mulţumim pentru răspuns. Va vom tine la curent cu ne ni se propune sa facem în continuare. Sărbători fericite şi mulţumim pentru răspunsuri !
Cancer pulmonar de tip neuroendocrin 02-05-2013, 12:13:54 de către RaulDuke
cum spusesem anterior, examenul imunohistochimic este important, dar el nu schimba prea mult lucrurile. in nici un caz nu schimba STADIUL si anume I b; stadiul se refera la cat de extins e prin vecinatate cancerul, si ramane Ib, iar examenul de mai sus reprezinta o analiza foarte amanuntita, la microscop, a acestui cancer. notiunea de G3 nu se refera la stadiu, ci se refera la faptul ca tumora este "relativ agresiva" si ca pastreaza totusi un risc de recidiva, din pacate, totusi nu pot spune (si nu cred ca poate cineva) daca acest risc e atat de mare incat sa justifice folosirea chimioterapiei in momentul de fata.

v-a fost propusa chimioterapia ? eu personal, ca oncolog, as lua-o in considerare, dar v-as prezenta aceasta optiune ca fiind una cu un beneficiu foarte mic, avand in vedere efectele adverse si neajunsurile deja binecunoscute.
Cancer pulmonar de tip neuroendocrin 29-04-2013, 21:28:39 de către AnorienRO
buna seara domnule doctor,
Va multumim foarte frumos pentru timpul acordat cazului nostru,
Am reventi cu rezultatul la imunohistochimic si aparent pare incadrat la alt tip, va rugam sa ne ajutati sa intelegem daca aceasta noua incadrare este de bine sau de rau si ce prognostic avem si daca se mai mentine incadrarea 1b de dinainte.

/microscopic: fragment pulmonar cu infiltrare tumorala carcinomatoasa slab diferentiata, constituita din celule cubic -cilindrice cu citoatipii si dispunere solida, vag papilara

Teste IHC:
Lung Adeno2 (TTF1+Napsin A) - TTF1 pozitiv difuz nucelar, Napsin A pozitiv focal citoplasmatic in celule tumorale.
CD 56: negativ
synaptophysine: negativ
Ki 67: index nucelar de aprox 20%

concluzii: Aspectul histologic si testele IHC sustin diagnosticul de adenocarcinom pulmonar subtip mixt, slab diferentiat, G3.
COD: 8255/3

Va multumim si sper sa ne ajutati sa intelegem cum schimba acest rezultat perspectiva noastra.
Cancer pulmonar de tip neuroendocrin 28-04-2013, 00:24:48 de către RaulDuke
situatia este foarte interesanta, dupa parerea mea. multumesc pentru prezentarea cazului! situatiile cu sindroame paraneoplazice nu sunt foarte frecvente.

va fi desigur importanta imunohistochimia, dar ea nu va schimba foarte foarte multe lucruri. avand in vedere stadiul mic al bolii, Ib, nu cred ca va indica nimeni chimioterapie, desi acest lucru cred ca poate fi luat in considerare. cu siguranta insa ca este putin controversat/discutabil. am folosit niste mijloace de estimare a prognosticului care in cazul prezentat de tine arata favorabil, respectiv (pe baza a ce ai prezentat), sanse de "absenta a bolii la 5 ani", adica tehnic de "vindecare", de peste 60% chiar. in conditiile sindromului paraneoplazic, aceste sanse pot sa fie poate ceva mai mici, dar este imposibil de apreciat cat. aproape sigur, daca nu s-a facut chimioterapie, iar durerile si tumefactia de la genunchi si umar s-au ameliorat, problemele erau date de acest sindrom paraneoplazic si cel mai probabil NU de metastaze, in ciuda a ce indica RMN-ul. sa fie metastaze acolo ramane teoretic posibil, dar practic improbabil.

sunt sigur deci ca imunohistochimia va ajuta, si, de ce nu, chiar si PET/CT-ul, dar chimioterapie... consider si eu ca si oncologul vostru ca nu e neaparat de indicat in acest moment; cum am spus, chiar daca acele sanse de "recidiva" raman considerabile (cum am zis, poate spre 40%), ele nu pot fi influentate, in acest moment, prea tare nici de chimioterapie nici de radioterapie. daca prin tratamentele de azi in acest caz sansele de vindcare ar creste, dupa operatie, de la 60 la sa zicem 80 sau 90 la suta, cred ca toata lumea ar fi de acord sa se faca. din pacate nu acesta este cazul si deci ne mentinem la ce avem.

mult succes si va astept cu alte informatii!
posibil cancer stomac? 27-04-2013, 23:56:32 de către RaulDuke
adenopatii in hilul pulmonar se refera tot la niste ganglioni care sunt relativ apropiati de zona stomacului; deci cel mai probabil ca sunt tot in contextul problemei din stomac + ca daca a facut CT de torace, acesta ar fi trebuit sa releve o problema pulmonara care ar fi putut cauza aceste adenopatii din mediastin (ganglioni deci).
posibil cancer stomac? 26-04-2013, 19:22:26 de către isabelac
Domnule doctor, am aflat acum de la tatal meu ca in urma CT i-au gasit la plamani adenopatii hipodense infracentrimetrice in hilul pulmonar drept. Credeti ca ar putea fi vorba si de o tumoare la plamani, pe langa cea posibila de la stomac? Precizez ca atunci cand i-au facut biopsie, i-au preluat proba doar din stomac, nu si din plamani. Ce imi puteti spune despre acest rezultat? Multumesc anticipat!
posibil cancer stomac? 24-04-2013, 17:48:52 de către RaulDuke
endoscopia de care spui mai sus nu este prea utila caci nu contribuie prea clar la diagnostic. sa speram ca cea de a doua a avut un succes mai mare si ca si biopsiile ne vor lamuri!
posibil cancer stomac? 24-04-2013, 15:35:56 de către isabelac
Va multumesc pentru raspuns!. Referitor la endoscopie, cred ca doctorii nu au fost tocmai profesionisti pentru ca la endoscopie nu au vazut nimic din ce a iesit apoi la CT. Sustin ce am spus mai sus prin faptul ca daca nu insista un alt medic de la cardiologie, unde a facut bypass-ul la picior, sa i se faca investigatii suplimentare, era trimis de acum 2 saptamani acasa, cu propunerea sa revina peste o luna, sa vada cum se mai prezinta.
Rezultatul endoscopiei a fost:
- mucoasa antrala congestiva
- pilor deformat congestiv spastic
Astazi au reusit sa ii aduca valoarea INR-ului sub 2 si i-au facut endoscopie cu biopsie, care a durat foarte mult, dupa parerea mea, circa 45 de minute, din ce am inteles de la tatal meu, au `cautat` ce a aparut saptamana trecuta la CT.
Va ajuta cu ceva rezultatul primei endoscopii, imi puteti da mai multe detalii despre gravitatea situatiei lui? O sa revin cu rezultatele biopsiei.
Va multumesc pentru timpul acordat problemei tatalui meu! O zi buna!
posibil cancer stomac? 23-04-2013, 18:43:48 de către RaulDuke
da, CT-ul relatat de tine ridica suspiciunea unui cancer de stomac, intr-adevar. ca atare ar fi foarte interesant rezultatul endoscopiei digestive superioare.
posibil cancer stomac? 23-04-2013, 15:22:53 de către isabelac
Chiar nu cunoaste nimeni ce semnifica rezultatele tomografiei? Ajutati-ma, va rog!
Cancer de prostata 16-02-2014, 10:45:33 de către Mariana.66
Revin cu informatii si intrebari la care varog, daca aveti amabilitatea sa-mi raspundeti.Am facut o noua examinare IRM tatalui meu. Va prezint cele 2 examinari IRM facute, una in august 2013, si una acum.
.
Concluziile iRM-ului facut in august 2013 erau urmatoarele:

Examinarea IRM nativa ( pacientul nu a putut mentine clinostatismul pentru examinarea cu contrast) a pelvisului evidentiaza
-Status postoperator TUR-P si urectrotomie pentru stenoza de meat uretral; prostata restanta cu diametrul axial aprox. 40mm, contur neregulat, prezinta hiposemnal T2 periferic predominant la nivelul lobului stang;
-vezicule seminale cu dimensiuni normale, fara anomalii de semnal;
-vezica urinara in semirepletie, fara formatiuni protruzive, continut omogen;
-absenta nodulilor limfatici cu substrat patologic si a lichidului liber peritoneal;
-structura osoasa cu hiposemnal prin prezenta de arii imprecis delimitate cu hiposem, nal T1hiposemnal T2 la nivelul aripilor iliace si corpurilor vertebrale lombo-sacrate. Necesita scintigrafie osoasa.`

Doctorul oncolog nu ne-a dat sa facem scintigrafia, am inceput tratamentul cu bicalutamida - 30 de zile si Dipherelin 11, 25 la 3 luni (august, noiembrie, ianuarie, pana acum). Stare generala aproximativ buna, analize bune, cu PSA sub 1.
Rezultatul examinarii IRM din ianuarie (cu substanta de contrast:
-prostata cu dimensiuni maxime 19/28/34 mm, cu lipsa de substanta postchirurgicala in portiunea centrala, cu semnal T2 periferic omogen, fara arii cu restrictie de difuzie, fara zone cu priza de contrast precoce si, , wash-up`` pe scanurile tardive;
-vezicule seminale cu distensie simetrica avand continut cu semnal normal;
-vezica urinara cu distensie corespunzatoare cu perete cu grosime normala, uniforma;
-absenta adenomegaliilor la nivelul regiunii examinate si/sau a lichidului peritoneal.
Aspect IRM evocator de postrezectie prostataica centrala, fara imagini sugestive imagistic de focare aDK de grad inalt.

Va intreb urmatoarele lucruri:
1) A doua examinare nu releva nimic despre eventuale suspiciuni de metastaze osoase, spre deosebire de prima. Ce sa cred? Exista sau nu suspiciuni de metastaze osoase? Cand am intrebat de scintigrafie, medicul oncolog mi-a spus ca nu e cazul sa faca scintigrafie osoasa, avand in vedere ca nu s-a extins tumoarea la vezica urinara si veziculele seminale si deci, se presupune ca nici la oase. Nu am indraznit sa-i spun ca prima examinare indica eventuale metastaze osoase si necesitatea unei scintigrafii. (doctora e plina de toane, dar cred ca foarte buna in meseria ei. Poate cazurile multe si grave cu care are contact o fac sa fie mai greu de abordat)
2) Daca a doua examinare IRM este corecta, cum imi pot explica faptul ca la biopsie, dupa operatia TURP din august a avut scor Gleason 5+5? Atunci, cand am citit ce inseamna, am crezut ca e pe moarte! Mi-e si frica sa ma bucur de rezultatul acestei ultime examinari.
Cancer de prostata 29-11-2013, 23:15:57 de către RaulDuke
ma tem ca nici asta nu am de unde sa stiu. aceste probleme nu pot fi elucidate decat in urma consulturilor medicale. discutiile pe forum nu pot tine loc de asa ceva.
Cancer de prostata 29-11-2013, 22:04:31 de către Mariana.66
Dar durerile din partea inferioara a abdomenului (mai mult stanga, pe aceeasi parte cu testiculul care doare) au legatura cu boala de baza? (Este uimitor cat de repede raspundeti la mesaje. Va multumesc mult pentru atentie)
Cancer de prostata 29-11-2013, 21:51:40 de către RaulDuke
teoretic este posibil, dar "durerile testiculare" e mai greu sa se coreleze cu boala de baza a prostatei. repet: trebuie sa va consultati cu urologul pentru aceasta problema in mod particular.
Cancer de prostata 29-11-2013, 21:28:28 de către Mariana.66
Suntem in evidenta unui oncolog din Constanta, v-am scris ce tratament a urmat: 30 zile BIcatulamida si Diphereline 11.25 facut pe 6 august, apoi pe 29 octombrie. Urmeaza sa faca in ianuarie din nou. Inainte de interventia TUR-P a avut PSA 21, 25, , iar dupa ce a inceput tratamentul a scazut : 0, 399 (12 august, la 12 zile dupa inceperea tratamentului, apoi, in 18 sept. - PSA = 0, 022. Analizele pot fi inselatoare, stiu, dar s-a simtit relativ bine pana acum cateva zile, in sensul ca durerile cedau la 1/2 tableta de algocalmin. Foarte rau nu este nici acum, se da jos din pat, mananca normal, adica are pofta de mancare -ca un om de 74 de ani. Ma sperie insa durerile, care astazi nu au cedat nici cu un algocalmin intreg. Ma sperie gandul ca e posibil sa se inteteasca. Daca analizele au iesit bine, e posibil ca boala sa se agraveze atat de repede?
Cancer de prostata 29-11-2013, 19:34:22 de către RaulDuke
1) ma tem ca nu pot sa raspund la intrebarea asta. urologul ar trebui intrebat, ca cea mai in masura persoana sa raspunda la asta.
2) sunt niste termeni tehnici de IRM. hiposemnal T1 inseamna ca este putin tesut gras iar hiposemnal T2 inseamna ca este putina apa/edem in zona respectiva. nu prea cred ca poate sa te ajute aceasta informatie, asa cum nu ma ajuta nici pe mine. e posibil sa fie metastaze, motiv pentru care se indica sa faca scintigrafie.
3) mi-e imposibil sa spun ce speranta de viata mai poate avea, caci nu stiu extensia completa a bolii. ma tem ca lucrurile au fost facute cam anapoda inca de la inceput. din start cand e posibil sa fie cancer de prostata, chirurgul trebuie sa inceapa cu o biopsie si un bilant al bolii. altfel, daca nu faci asta, te trezesti ca ai facut TUR-P, care nu este o operatie standard pentru cancerul de prostata, si apoi constati ca defapt e un cancer cu agresivitate mare (Gleason 10), nu stii cat e de extins si nici ce tratament ar fi cel mai optim. aveti nevoie de un consult si o evidenta oncologica !
Cancer de prostata 29-11-2013, 17:39:54 de către Mariana.66
Multumesc pentru raspuns, chiar nu ma asteptam sa-mi raspundeti atat de repede. Va voi prezenta in cele ce urmeaza problemele cu care ne confruntam, in speranta ca-mi veti da o parere sincera.
Mi-am operat tatal in iunie anul acesta pentru ca asa ne-a recomandat urologul. Nu am stiut nimic despre cancerul de prostata asa ca l-am operat in speranta ca se vor rezolva problemele (urinare frecventa, mai ales noaptea. Dureri nu avea atunci, dar mi s-a spus ca daca nu se opereaza, poate face blocaj urinar. Dupa operatie, rezultatul biopsiei a fost, , adenocarcinom cu celule clare si mucipare slab diferentiat )scor Gleason 5+5).`
Am mers la oncolog, ne-a trimis sa facem examinarea IRM, unde rezultatul a fost :
Examinarea IRM nativa ( pacientul nu a putut mentine clinostatismul pentru examinarea cu contrast) a pelvisului evidentiaza :
-Status postoperator TUR-P si urectrotomie pentru stenoza de meat uretral; prostata restanta cu diametrul axial aprox. 40mm, contur neregulat, prezinta hiposemnal T2 periferic predominant la nivelul lobului stang;
-vezicule seminale cu dimensiuni normale, fara anomalii de semnal;
-vezica urinara in semirepletie, fara formatiuni protruzive, continut omogen;
-absenta nodulilor limfatici cu substrat patologic si a lichidului liber peritoneal;
-structura osoasa cu hiposemnal prin prezenta de arii imprecis delimitate cu hiposem, nal T1hiposemnal T2 la nivelul aripilor iliace si corpurilor vertebrale lombo-sacrate. Necesita scintigrafie osoasa.`
Doctorul oncolog nu ne-a dat sa facem scintigrafia, am inceput tratamentul cu bicalutamida - 30 de zile si Dipherelin 11, 25 la 3 luni. urmeaza sa faca in ianuarie din nou examinarea IRM si apoi scintigrafia. (hotararea medicului)
Ultimile analize, din octombrie, au iesit bune, in sensul ca PSA este0, 022, testosteron 0, 47, fosfataza alcalina 68. Hemoglobina este cam mica, 11, 3, glicemia 166 (este diabetic tip 2 de 20 de ani), iar calciu 10, 8. In rest valori normale.
Va rog mult sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari:
1) Daca testiculele sunt normale, asa cum arata examinarea IRM, de ce il dor? Durerile, asociate cu dureri abdominale, au inceput dupa operatia TUR-P.
2) Ce inseamna hiposemnal T1 si T2?
3)Daca au inceput durerile, este un semn ca se apropie ce poate fi mai rau? Ce speranta de viata mai poate avea? Scorul Gleason 10 este ingrozitor.
Multumesc anticipat pentru raspuns!
-
Cancer de prostata 29-11-2013, 15:00:18 de către RaulDuke
ce anume sa fie o reactie ? durerea ? nu cred ca este posibil.
Cancer de prostata 29-11-2013, 13:22:55 de către Mariana.66
Nu stiu daca denumirea corecta este Dolforin, in orice caz am uitat sa mentionez ca aveau concentratia cea mai mica. Durerile nu sunt permanente. Va rog, domnule RaduDuke, sa-mi spuneti daca ar putea fi o reactie la injectia cu Diphereline 11, 75, pe care a facut-o exact acum o luna? Nu este prima, a mai facut una in 6 august, anul curent.
Cancer de prostata 29-11-2013, 13:21:07 de către Mariana.66
As vrea sa vorbesc cu MIhai51. Tatal meu, diagnosticat cu cancer prostata metastazat, are dureri in partea inferioara a abdomenului. Plasturii cu morfina, Dolforin, nu ii suporta (ii cresc foarte tare tensiunea)
Cancer de prostata 23-07-2013, 13:43:51 de către RaulDuke
ce recomandari ti-au fost date la externare ? ce scrie pe biletul de externare ? ai o programare la un oncolog ?
Cancer de prostata 23-07-2013, 11:51:51 de către mihai14091950
Am fost operat de adenocarcinom prostatic acinar in data de 20.06. 2013 practindu-se prostatectomie radicala laparascopica asistata de robotul Davinci SI FulHD, rezultatul de la anatomie patologica Gleason 6, pT3aNxMxLoVoRo M-8140/3, la o luna PSA e de 0, o41 nu mi sa mai dat tratament nici dupa externare in data de 28.06.2013 si nici dupa control in data de 22.06.2013.Intrebarea e bine de asteptat, nu, cum sa procedez.Va multumesc.
Cancer de prostata 21-07-2013, 16:12:12 de către RaulDuke
ma tem ca nu stiu sa iti spun decat ca, din ce am auzit, se face.
Cancer de prostata 21-07-2013, 13:05:34 de către mihai14091950
Domnule doctor o intrebare.In Romania se face radioterapie Cyber Knife, si dace da, unde aume si cit costa.Multumesc anticipat.
Cancer de prostata 19-07-2013, 16:45:56 de către RaulDuke
nu sunt semne de recidiva sau continuare a evolutiei. lucrurile arata favorabil. felicitari !

26287 com 1 2 3 4 ..... 84858687888990 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp