Cancer colon cu metastaze
Secțiunea: Cancerul de colon
2 comentarii
1
1 estate693 |
02-05-2013, 12:03 |
Membru din 02-05-2013 Subiecte: 1 Comentarii: 0 |
Buna ziua,
sotul meu (53 ani) a fost diagnosticat in dec. 2012 cu tumora rectala cu metastaze. CT-ul din dec spunea Masa ce ingroasa neuniform peretele ampulei rectale si a sigmoidului distal, fara adenomegalii patologice pelvi abdominale, fara ascita sau pleurezie Ficat cu dimensiuni normale, continind in lobul drept 4 zone hipodense cu iodofilie redusa, predominent peroferica, cu diametre axiale minime de 39, 35, 11 si 8 mm. Noduli pulmonari fara continut calcar situati in lobii inferiori cel din dreapta cu diametrul axial maxim de 28 mm, cel din stinga avind 18 mm. (determinari secundare) A fost operat in 10 ian 2013, acum are anus contra naturii - tumora rectosigmoidiana cu implicarea buclei sigmoidiene, cazuta in Douglas carcinomatoza la nivelul peritoneului pelvin, se practica rezectia rectosigmoidiana. Dupa operatie s-a refacut f. bine Din 29 ian a inceput chimioterapia irinotecan + xeloda. Dupa 5 sedinte ( 1/3 sapt) CT-ul spune : 2 noduli pulmonari tisulari, vascularizati, cu contururi spiculate unul situat in segmentul latero-bazal al lobului inferior drept de 25/18 mm si unul in segmentullatero-bazal al lobului inderior sting de 13 mmin diam, Doi noduli hepatici hipocaptanti unul de 13 mm in segmentul V si unul de 17 mm la limita dintre segmentele V si VI. Este o evolutie buna pentru 5 sedinte de chimio ? Pentru mine faptul ca metastazele s-au micsorat este ceva incurajator... Va rog sa-mi spuneti cam cite sedinte de chimio ar trebui sa faca ? Depinde de cit se micsoreaza metastazele ? In situatia data sotul meu poate merge la mare ( peste vreo 2 luni ), evident evitind soarele, sa stea sub umbrela macar sa se bucure de aerul pe care-l aduce briza marii dimineata devreme si dupa-amiaza ?, Multumesc pt. timpul acordat |
2 RaulDuke |
02-05-2013, 12:03 |
Membru din 12-04-2011 Subiecte: 1 Comentarii: 7781 |
am raspuns pe privat.
|
2 comentarii
1