Ultimele comentarii pe forum

26287 com 1 2 3 4 ..... 25262728293031 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
SUBIECT COMENTARIU
Cancer pulmonar 29-09-2017, 10:28:20 de către MadaP
Subiect: Cancer pulmonar
Buna Andreea,
Ca sa facem "ceva" trebuia sa ii facem necropsie lui tata, lucru cu care mama nu a fost de acord. Singura motivatie era sa nu mai treaca nimeni prin asa ceva, nu cea financiara. Toti banii din lume nu il pot aduce pe tata inapoi sau compensa pierderea lui ...

Tot tratamentul a fost facut incorect, din punctul meu de vedere si sunt inclinata sa cred ceea ce spuneai mai sus.

Toate cele bune.
Chimoterapie sau nu sau ce-mi recomandati? 28-09-2017, 19:27:09 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Josif, 27-09-2017, 16:07:12):


recomand sa se prezinte la un medic oncolog si sa faca rapid un examen PET/CT. foarte probabil ulterior va incepe chimioterapie.
Cancer pulmonar 28-09-2017, 18:49:00 de către AndreeaP
Subiect: Cancer pulmonar
Apropo de ce ai spus, poate chiar este o chestie de facut bani de pe urma pacientilor, pentru ca toate tratamentele se deconteaza scump. Nu stiu daca la noi este la fel ca in SUA unde oncologilor li se permite sa faca profit de pe urma administrarii de citostatice, li se deconteaza la un pret mai mare decat cel de achizitie dar la radioterapie cred ca ar fi si un interes financiar.
Sper ca nu este un caz ca cel de mai jos, la o alta scara :
http://edition.cnn.com/2015/07/10/us/michigan-cancer-doctor-sentenced/index.html
Cu atat mai mult merita investigat ce se intampla acolo.
Cancer pulmonar 28-09-2017, 18:25:25 de către AndreeaP
Subiect: Cancer pulmonar
Buna,Mada!
Iti multumesc mult pentru urari, sper sa fie bine pana la urma.
Daca nici nu l-au hidratat cum trebuie si cum scrie in prospectul medicamentului, fapt ce mi se pare incredibil, eu zic ca e un caz penal de ucidere din culpa. Daca ai dovezile necesare, inscrisurile care dovedesc ce tratament i-au facut,faptul ca exista legatura de cauzalitate intre deces si tratamentul incorect aplicat, chiar ar trebui sa-ti iei un avocat si sa faci plangere penala iar in ce priveste despagubirile morale, nu cred ca sunt cele mai importante, cat persoanele care au facut asa ceva sa nu mai poata face acelasi lucru si altor bolnavi si familii, indiferent unde ar fi, fiind incompetenti sau chiar de rea-credinta.
interpretare rezultat histopatologi....as dori inca o parere 28-09-2017, 18:22:13 de către ioana-rely
Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 17:33:17):

multumesc mult de tot pwntru raspunsuri si am sa va tin la curent daca nu va deranjeaza....o dupamasa placuta
interpretare rezultat histopatologi....as dori inca o parere 28-09-2017, 17:33:17 de către RaulDuke
Răspuns pentru (ioana-rely, Azi, ora 16:58:09):


simptomele cele mai suparatoare vor fi cele legate de greata si eventual varsaturi. pentru asta trebuie ca medicul oncolog sa foloseasca in protocol 2 medicamente (in plus/loc fata de protocolul obisnuit): unul este ALOXI, injectabil, se face inainte de chimioterapie in prima zi (cel putin; optional se poate face si in a treia si a cincea zi de cisplatin) si inca un medicament numit EMEND, care e sub forma de pastile, in numar de 3, cel mai bine dimineata, in primele 3 zile de citostatice, inainte de perfuzii. cam asta e tot, plus hidratarea adecvata si monitorizarea analizelor. nimic pentru nutritie.
interpretare rezultat histopatologi....as dori inca o parere 28-09-2017, 16:58:09 de către ioana-rely
Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 15:43:04):

va multumesc pentru raspuns si speram si noi sa fie totul bine si sa trecem cat mai repede peste cosmarul acesta ...
As mai vrea sa va cer sfatul in legatura cu tratamentul chimioterapeutic in sensul ca as vrea sa stiu cum se pot cat de cat ameliora simptomele terapiei si aici ma refer la alimente naturale vitamine orice ce poate face chimioterapia nai suportabila....multumesc mult
interpretare rezultat histopatologi....as dori inca o parere 28-09-2017, 15:43:04 de către RaulDuke
Răspuns pentru (ioana-rely, Azi, ora 14:12:19):


da, "prognoza" este favorabila, cu sanse mari de vindecare, daca tot ce se face este corect sau "ca la carte". iar tratamentul pe care l-ati pomenit, cred eu 4 serii cu etoposid si cisplatin, este absolut corect aplicat aici, fiind vorba de un stadiu II in aparenta. desigur ca dupa aceste 4 serii trebuie sa se repete imagistica, iar daca acel nodul persista, sa se faca o operatie minutioasa pentru toti ganglionii retroperitoneali. mult succes!
Cancer pulmonar 28-09-2017, 14:49:47 de către MadaP
Subiect: Cancer pulmonar
Multumesc Andreea.
Din pacate am fost mai multe „neglijente” medicale in cazul tatalui meu. Incepand cu chimioterapia si lipsa aproape totala a hidratarii (nu i-au facut hidratare decat 500 ml inainte de fiecare cura si doar o singura data si dupa cura), continuand cu plan CT-ul pentru radioterapie facut in luna ianuarie, el incepand radioterapia in luna mai, cu zona de iradiere, s.a.m.d. Intre momentul efectuarii plan Ct-ului si inceperea radioterapiei, tata slabise aproximativ 35 kg, iar radiologul i-a spus sa incerce sa se ingrase macar cu 15 kg, de miercuri pana lunea viitoare. Am insistat sa se repete paln CT-ul si mi s-a spus ca dureaza minim 3 saptamani, iar tata trebuie sa inceapa radioterapia „repede” .... Stiam ca nu dureaza atat pentru ca din nefericire am mai avut de a face cu asa ceva, dar probabil ca se grabeau sa mai incaseze niste banuti. Tratamentul lui tata a constat in 8 cure de Cisplatin si 46 sedinte radioterapie, carora chiar nu le gasesc utilitatea.
Imi aduc aminte ca a spus tata de cateva ori ca daca se intampla ceva cu el si ii dam in judecata, vom fi milionare .... Aveam nevoie de el, nu de altceva. Daca vrei sa stii de care „astia” este vorba, iti trimit mesaj privat.
Tata nu a avut probleme cu tiuitul urechilor, dar a avut probleme cu rinichii si cu ritmul cardiac. De la durerile de rinichi il durea foarte tare spatele si abia putea sa se mai miste. Au suspectat la un momendat meta osoase, care au fost infirmate in urma unui RMN coloana vertebrala.
Daca te mai pot ajuta cu ceva, cu placere. Intre timp, va doresc multa sanatate si putere sa treceti prin toate cu bine.
interpretare rezultat histopatologi....as dori inca o parere 28-09-2017, 14:15:11 de către ioana-rely
Răspuns pentru (ioana-rely, Azi, ora 14:12:19):

ne-a zis ca e nevoie de tratament deoarece acel ganglion limfatic e f crescut si posibilitatea sa contina celule canceroase e mare deci trebuie distrus prin chimioterapie iar in cazul in care nu raspunde la tratament atunco se va trece la operatie pentri a scoate acel aganglion sau chiar lantul ganglionar
interpretare rezultat histopatologi....as dori inca o parere 28-09-2017, 14:12:19 de către ioana-rely
Răspuns pentru (RaulDuke, 26-09-2017, 16:17:12):

buna ziua....muktumesc ca discutati cu mine situatia sotului meu...am sa va dau urmatoarele detalii:
prinul control examinari torace abdomen si pelvis nativ si xiv:
- toate organele ficat, colecist, pancreas, splina, rinichi,aparat pielocaliceal,prostata sunt normale fara adenopatii
- lomboaortic adenopatie de 40×20mm cu arii de necrozacentrala
_ markeri tumorali inainte de extirparea testiculului stang afp 30, 60Ul/ ml; hcg 6,43mUl/ml; ldh 228,00Ul
-markeri tumorali dupa operatie afp 9, 79Ul/ml; hcg 1.00Ul/ml; ldh 197, 00 U/L
pacient in varsta de 29 de ani, cu diagnosticul de carcinom embrional al testiculului stg. operat , orhiectomie stg pe cale incghinala, cu rez HP : carcinom embrional pT2 NxMxV1, examenul CT efectuat preoperator fara det sec viscerale, adenopatie LA de 4 cm.
LDH si HCG normalizate postoperator iar AFP redus la 9, 79 Ul/ ml
Dna oncolog ne-a programat pe luni la chimioterapie 4 cicluri adica 1 saptamana tratament 2 sapt pauza si iar 1 sapt tratament 2 sapt pauza si tot asa de 4 ori deoarece nu se gaseste bleomicina face 4 tratamente in loc de 3 dar a zis ca eficacitatea e aceasi!
Acum inrebarea mea este daca e de bine ceea xe v- am arata mai sus si daca e ok tratamentul si daca e favorabila prognoza in acest caz....
Va multumesc din suflet!!!
Cancer pulmonar 27-09-2017, 14:36:30 de către AndreeaP
Subiect: Cancer pulmonar
Buna, Mada!
Am citit topicul tau si am remarcat asemanarile dintre cazurile tatalui tau si al meu, cu deosebirea ca tatal tau era intr-o situatie mai buna pentru ca nu avea metastaze si prin operatie s-a scos tot, inclusiv toti ganglionii implicati. Dintr-o greseala medicala, probabil, tatalui meu i-au lasat 2-3 ganglioni nescosi, desi am platit inainte un PET-CT care arata clar unde erau situati, Sper sa nu faca mari probleme, insa in plus de asta el are si o mica metastaza la glanda suprarenala stanga.
Chiar m-am gandit la cazul tau si imi pare rau de ce ti s-a intamplat tie si tatalui tau pentru ca in cazul lui mi se pare clar ca a fost o greseala medicala si daca ai posibilitatea poate ar trebui sa vorbesti cu un avocat. In primul rand Raul Duke ti-a spus care este protocolul in cazul tatalui tau atat in ce priveste medicatia cat si radioterapia (2 sedinte de chimioterapie apoi radioterapie cu alte medicamente decat a primit el) si ca nu se face radioterapie concomitent pe un plaman operat. Apoi, din cate stiu si am citit cisplatinul se face 4 maxim 6 sedinte, in niciun caz 8 odata, mai ales ca era un caz operat, nu unul in faza terminala. O alta problema pe care am remarcat-o e ca l-au iradiat si pe faringe si esofag iar apoi se plangea ca nu putea sa manance, vorbind de un om de 69 de ani cu emfizem pulmonar. Sincer, imi pare foarte rau de ce i s-a intamplat, sigur mai traia cel putin un an daca nu intra pe mana unor incompetenti.
Cu tatal meu problema este ca are aceeasi mentalitate de a nu contrazice ce spune doctorul nu cumva sa il supere, sa faca nota discordanta, cum se simte mai bine cum revine la aceasta mentalitate insa cand se simte rau e mai deschis la alte propuneri. Pentru ca a inceput sa se simta destul de rau, mai ales seara ii e foarte greata, nu stiu daca l-au mai durut rinichii dar zilnic aude de 2-3 tiuit in urechi. Din acest punct de vedere chiar as vrea sa te intreb daca ai vorbit cu tatal tau si daca a avut aceeasi problema cu urechile. Nu as vrea ca dintr-un om sanatos care se simte foarte bine mai ales in urma curei naturale din ultimile 2 luni sa ii termine sanatatea si chiar viata fara niciun folos, Si in cazul lui mi se pare exagerat tratamentul si mai mult de 2 sedinte de cisplatin oricum nu va face, nu vreau sa se trezeasca surd chiar daca ma cert eu cu doctorul in locul lui. Vreau sau sa inlocuiasca cisplatinul sau sa-i scada doza la a doua sedinta apoi inlocuit, insa astept ca Raul Duke sa-si spuna parerea.
Inca o data condoleanta, Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!
Hepatocarcinom multicentric 27-09-2017, 11:29:37 de către RaulDuke
Răspuns pentru (sorinbi, Azi, ora 11:05:05):


toate aceste aprecieri sunt subiective si, ca atare, nu au valoare decat pentru cine are deja o referinta, respectiv medicul/medicii care se ocupa de el si care, eventual, vrea sa-i aplice si un tratament.
Hepatocarcinom multicentric 27-09-2017, 11:05:05 de către sorinbi
As fi vrut sa stiu daca nodulul creste rapid. Dupa cum inteleg eu hipercaptant ar insemna ca este destul de "activ" si asta pe viitor ar insemna ca sunt sanse mari sa se dezvolte alti noduli cat mai repede. Am inteles cat de cat bine?
Hepatocarcinom multicentric 26-09-2017, 19:17:05 de către RaulDuke
Răspuns pentru (sorinbi, Azi, ora 16:30:09):


ma scuzati, de ce va intereseaza?
Hepatocarcinom multicentric 26-09-2017, 16:30:09 de către sorinbi
Bioposie nu i s-a efectuat. Dar "nodul hipercaptant in faza arteriala" ce inseamna?
interpretare rezultat histopatologi....as dori inca o parere 26-09-2017, 16:17:12 de către RaulDuke
Răspuns pentru (ioana-rely, 22-09-2017, 20:58:38):


din pacate nu se poate discuta despre prognostic decat pe baza stadializarii complete, respectiv rezultatele mai multor investigatii, inclusiv CT sau RMN sau ce ati facut; markeri tumorali si evolutia lor, etc. In tot cazul, aceste lucruri trebuiau discutate cu oncologul in momentul in care i-a propus acest tratament. ce explicatii v-a dat, deci?
Hepatocarcinom multicentric 26-09-2017, 16:13:34 de către RaulDuke
Răspuns pentru (sorinbi, 24-09-2017, 00:22:38):


"cat de grav este" reprezinta o apreciere subiectiva, nu stiu cum sa raspund. probabil ca ar trebui efectuata o biopsie.
Cancer pulmonar 26-09-2017, 15:36:05 de către MadaP
Subiect: Cancer pulmonar
Buna Andreea,
In primul rand imi pare rau pentru situatia prin care trece tatal tau si ii doresc multa, multa sanatate.
Din pacate am trecut si eu cu tata prin toate aceste etape si lucrurile nu s-au terminat bine deloc, tatal meu decedand la nici 9 luni de la diagnosticare. Daca as putea as da timpul inapoi si am face unele lucruri, in mod sigur alfel.
Povestea pe scurt: tata a fost diagnosticat cu LSS non-small cells pe 3 octombrie 2016, in urma unei bronhoscopii. A urmat operatia data de 18 octombrie 2016 cu lobotocmia lobului superior al plamanului stang si cu rezectia unor ganglioni mediastinali. Stadiu T3N2Mx. A inceput chimioterapia cu cisplatin inainte de craciun, efectelele secundare facandu-si simtita prezenta de la prima cura (dureri rinchi, ritm cardiac modificat, cresterea ureei si creatininei). A facut 8 cure de chimioterapie, in tot acest timp analizele iesind tot mai prost: nivelul neutrofilelor in scadere, ureea si creatinina mare, ceea ce a dus pentru o buna perioada de timp la imposibilitatea de a face investigatiile necesare. Mari au ramas pana la final ...
Din pacate situatia a mers din rau in mai rau, iar dupa sedintele de radioterapie a fost groaznic.
Tata a decedat pe 1 iulie dupa aproape 1 luna de stat in spital (diagnosticat in cele din urma cu pneumonie radica).
Daca te pot ajuta cu orice, astept mesajul tau.
Cancer pulmonar 25-09-2017, 09:29:23 de către AndreeaP
Subiect: Cancer pulmonar
In ce priveste Cisplatinul, am citit ca are efecte secundare grave, mai mult de 30% din pacienti isi pierd auzul partial sau total, preznta tinitus si e foarte toxic pentru rinichi. Pe un forum al pacientilor din tarile mai civilizate, lumea se plange de aceste efecte secundare care au aparut chiar si dupa 2 sedinte si nu il recomanda,chiar ii sfatuiesc pe ceilalti pacienti sa ceara inlocuirea cu Carboplatin, care are aproximativ aceleasi efecte dar este mult mai usor de suportat si nu are aceleasi efecte secundare.
Tatal meu are deja sensibilitate la rinichi ( a avut in trecut nisip, pietre, si acum are nisisp), desi creatinina a iesit buna si suferea si inainte de tinitus ocazional. Acum dupa ce facut prima perfuzie, cam o saptamana nu s-a simtit prea grozav dar acum pare ca e mai bine insa a auzit deja tiuit in urechi si intr-o zi spunea ca l-a durut spatele in dreptul rinichilor de s-a incovoiat dar noroc ac l-am intrebat ca el nu are impresia ca e din cauza citostaticelor ci din cauza suplimentelor alimentare pe care i le mai dam.
Oricum, nu as vrea sa se trezeasca dupa a doua sedinta ca nu mai aude cu o ureche cum au patit atati, fara rost, daca se poate inlocui.
I-am spus sa bea multa apa dar nu mi se pare normal sa nu ne spuna nimic nimeni, nici macar de efecte secundare, nici macar sa bea multe lichide nu i-a spus doctorul. In minim de buna practica ar fi sa le dea scris o foaie cu efecte secundare si instructiuni. In alte tari medici de genul asta ar fi dati in judecata sa nu zic mai mult.
Ce parere aveti de inlocuire?
Hepatocarcinom multicentric 24-09-2017, 00:22:38 de către sorinbi
Saptamana aceasta tatalui meu i s-a mai facut o data ablatie. Pe fisa lui, inainte de ablatie este notat: "Ecografia abdominala confirma prezenta nodulilor hepatici in segmentele V si VII cel din segmentul VII fiind hipercaptant in faza arteriala spaland substanta de contrast. Nodulul hepatic de la nivelul segmentului V masoara 26/23/23 mm, volum cca 7,5 cmc, nodulul din segmentul VII/VIII masoara 17/16/15 mm volum de cca 2,2 cmc. Nodulul din segmentul V este necaptant in toate fazele examinarii".

Ce inseamna ca este hipercaptant in faza arteriala? Este grav tare daca de la prima ablatie au trecut 4 luni si deja i-au mai aparut 2 noduli?
reziltat biopsie 21-09-2017, 19:54:34 de către magdalena
Subiect: reziltat biopsie
Va multumesc frumos pentru raspuns. M- am linistit....ma tot gandeam la melanom malign
Cancer mamar invaziv 21-09-2017, 19:24:08 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Valentina.Mo, Azi, ora 17:44:10):


te rog sa revii cu rezultatul histopatologic al piesei DE LA OPERATIE, care va spune despre ce stadiu este vorba (cat de extins este cancerul). ce ai scris tu este doar rezultatul unei biopsii care spune ca e vorba de un cancer care poate fi tratat cu, pe langa chimioterapie, si tratament hormonal).
Cancer mamar invaziv 21-09-2017, 17:44:10 de către Valentina.Mo
A fost deja operata.Medicul chirurg a zis ca e un chist dar se pare ca e cancer in urma rezultatului biopsiei.Presupun ca i se vor face alte analize pentru a vedea ptibabil daca a extirpat tot.Vom vedea.saptamana viitoare.
Cu medicul oncolog , mama nu a vorbit despre alte alternative de tratament doar de chimioterapie.Dupa parerea d-voastra se pot incerca si alte tratamente care sa aiba succes sau chimioterapia este cea mai recomandata? De altfel medicul oncolog i-a facut si o palpare a sanilor si a spus ca nu se mai simt alte tumori.Asteptam sa vedem si mamografia pentru a va cere parerea.Multumesc
Cancer pulmonar 21-09-2017, 15:15:09 de către RaulDuke
Subiect: Cancer pulmonar
Răspuns pentru (AndreeaP, 19-09-2017, 16:28:47):


daca nu exista acea metastaza in glanda suprarenala precum si NICIO alta metastaza, dupa operatie, ar fi facut alt tratament, respectiv alta combinatie de citostatice. Pemetrexed nu se face in romania (nu e decontat) si cam nicaieri in lume decat in situatia metastatica.
Cancer mamar invaziv 21-09-2017, 15:12:55 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Valentina.Mo, 20-09-2017, 13:45:40):


interesant! in mod normal se incepe cu operatia. tumora este inoperabila?
reziltat biopsie 21-09-2017, 15:12:06 de către RaulDuke
Subiect: reziltat biopsie
Răspuns pentru (magdalena, 20-09-2017, 14:37:06):


nu e nimic grav in cele descrise mai sus.
Cancer mamar invaziv 20-09-2017, 13:45:40 de către Valentina.Mo
Multumesc.A fost astazi ...i s-a recomandat internare incepand de luni pt chimioterapie si alte investigatii: mamografie, tomografie.Multumim
Prostatectomie radicala 20-09-2017, 12:06:30 de către Aurel 5319
Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 11:48:10):

Vă multumesc pt.sfaturi. Numai bine!
Prostatectomie radicala 20-09-2017, 11:48:10 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Aurel 5319, 19-09-2017, 16:34:59):


multi inainte, dar din pacate e foarte probabil ca disfunctia sexuala sa persiste. pentru asta recomand un consult de specialitate, cel mai probabil la medicul urolog, eventual pentru medicamente/terapie, lucruri de care se ocupa el, ca si specialitate, sau poate sa va trimita pentru un asemenea consult.
Cancer mamar invaziv 20-09-2017, 11:29:39 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Valentina.Mo, 19-09-2017, 18:10:35):


trebuie sa ajunga la un consult la ONCOLOGIE medicala.
Cancer mamar invaziv 19-09-2017, 18:10:35 de către Valentina.Mo
Buna ziua...va multumesc pentru raspuns.Mama a fost operata de medicul chirurg pentru un chist...di spusele lui si acela a fost rezultatul.Nu i s-au facut analize, nu a facut mamografie, ecografie, absolut nimic.Chirurgul respectiv a spus ca a scos tot chistul si a taiat putin si din muschi.Mai multe detalii nu stiu.De accea nu stim incotro sa ne indreptam.
Prostatectomie radicala 19-09-2017, 16:34:59 de către Aurel 5319
Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 15:51:28):

Vă multumesc mult pentru operativitate! Mă bucur de răspunsul d-vs,dar nu cred că o să am răbdare să astept 6 luni pt.analize.Multumesc din nou pt.răspuns si mai am o intrebare pt.d-vs cît si pt.cei ce au avut asemenea operație. Referitor la activitatea sexuală se va îmbunătăți în timp(după 8 luni f.putin) sau e nevoie de ceva stimulentele?Nu am precizat; am 64 de ani. O zi bună!
Cancer pulmonar 19-09-2017, 16:28:47 de către AndreeaP
Subiect: Cancer pulmonar
In ce priveste a doua intrebare, voiam sa spun: presupunand ca nu exista acea metastaza la glanda suprarenala si am fi avut un pacient cu un cancer pulmonar operat, adica fara tumoare actuala, s-ar fi prescris acelasi tratament sau ar fi fost alt tratament fata de cel aplicat tatalui meu in prezent?
Multumesc.
Cancer pulmonar 19-09-2017, 15:57:10 de către RaulDuke
Subiect: Cancer pulmonar
Răspuns pentru (AndreeaP, 18-09-2017, 14:03:10):


prima intrebare: doza care i s-a administrat este standard. in asociere cu pemetrexed, cisplatinul se pune in doza de 75mg pe metru patrat de suprafata corporala, odata la 3 saptamani.

a doua intrebare: ma tem ca nu e buna intrebarea. "tendinta" spre vindecare nu este o notiune medicala si nu inteleg ce vrei sa zici cu ea. din pacate reiese in mod evident aici, din protocolul si strategia folosita, ca strategia medicului care il trateaza este una de prelungire a supravietuirii si intarziere a aparitiei simptomelor; in boala metastatica, vindecarea inca nu este posibila, cu tratamentele actuale.
Cancer mamar invaziv 19-09-2017, 15:54:01 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Valentina.Mo, 18-09-2017, 17:27:57):


din pacate furnizezi MULT prea putine date ca sa-mi fac o idee completa, sau macar acceptabila, despre caz. nu ai scris decat detaliile unei biopsii si o imunohistochimie. nu stiu cat de extinsa este boala, ce descria mamografia, ce fel de operatie a facut, etc etc etc etc. pe baza a ce ai scris (strict) mai sus nu pot sa spun sigur decat ca se indica tratamentul hormonal. in rest... nu se poate spune nimic in plus.
Prostatectomie radicala 19-09-2017, 15:51:28 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Aurel 5319, 18-09-2017, 21:49:44):


va recomand cu caldura sa nu mai faceti PSA atat de des. la 6 luni cred ca este suficient de frecvent. intre timp, pe baza a ce ati descris, nu se recomanda niciun tratament oncologic, nici pomeneala de asa ceva! faceti, deci, doar un consult la medic si o dozare de PSA odata la 6 luni si atat! in rest, viata cat se poate de echilibrata!
Tratament Zytiga, dureri noi 19-09-2017, 15:41:09 de către RaulDuke
Răspuns pentru (antonede, 18-09-2017, 22:06:22):


docetaxel in cancerul de prostata cu metastaze, rezistent la castrare (tratamentul hormonal) este o optiune STANDARD de tratament in orice ghid international actual (pe care il puteti dvs, ca si oricine, vedea in 2 timpi si 3 miscari, inclusiv pe internet), fiind primul tratament care, in aceasta ipostaza, a demonstrat prelungirea supravietuirii, conform unui studiu clinic publicat in 2004, numit TAX 327; acestea sunt lucruri pe care le stie (sau trebuie sa le stie) orice oncolog care se ocupa de prostata, ca lucru esential, si, in principiu, nu are nevoi de nici "argumentatie". paclitaxelul reprezinta o abatere atat de mare de la standardele actuale incat trebuie argumentat, nu docetaxelul.
Tratament Zytiga, dureri noi 18-09-2017, 22:06:22 de către antonede
Și totuși facem Paclitaxel...
Cum argumentați opțiunea dvs.?
Cancer pulmonar 18-09-2017, 14:03:10 de către AndreeaP
Subiect: Cancer pulmonar
Multumesc pentru raspuns si pentru urare.
Mai voiam sa va intreb daca nu e prea mare cantitatea de cisplatin administrata (pe 2 prospecte gasite de mine pentru acest medicament era recomandata cantitatea de 20mg/m2 in cazul in care se asociaza cu alt chimioterapeutic, in cazul de fata 40 mg, or lui i s-au dat 150 mg, de 4 ori mai mult, doza indicata daca s-ar adiministra singur).
A doua intrebare ar fi daca exista un alt medicament/combinatie de medicamente, care tinde spre vindecare, nu doar in scop paliativ sau aceleasi medicamente sunt utilizate in ambele cazuri.
Multumesc.
Cancer pulmonar 18-09-2017, 08:37:47 de către RaulDuke
Subiect: Cancer pulmonar
Răspuns pentru (AndreeaP, 15-09-2017, 17:34:36):


este o schema de tratament paliativ, adica folosita in boala metastatica pentru a prelungi supravietuirea si a intarzia cat mai mult progresia bolii si aparitia simptomelor. este un tratament foarte eficient si foarte bine tolerat, comparativ la alte regimuri de chimioterapie. desigur insa ca nu e lipsit de efecte adverse, nici pe departe! pentru acest motiv se iau niste masuri speciale: hidratare abundenta, inclusiv pe vena in ziua cu chimioterapia, si o zi dupa (eventual); cisplatinul se opreste dupa cateva serii, dupa care, in caz ca boala e controlata, continua doar pemetrexed pe o durata nedeterminata; inainte de fiecare serie cu pemetrexed care e divizibila cu 3 va face o injectie de vitamina B12 de 1000mcg (cam la o saptamana; din pacate asta cred ca trebuie sa o gasesti tu, caci nu se gaseste in farmaciile din romania; este ieftina); va monitoriza periodic analizele; etc etc etc. mult succes!
Repetarea radioterapiei 18-09-2017, 08:34:18 de către RaulDuke
Răspuns pentru (MC55, 16-09-2017, 20:55:00):


nu se poate repeta decat in anumite conditii foarte specifice. in schimb cine zice ca acei noduli sunt de natura canceroasa? au fost biopsiati?
Cancer pulmonar 15-09-2017, 17:34:36 de către AndreeaP
Subiect: Cancer pulmonar
Cisplatin 75 mg/m2, total 150 mg.
Cancer pulmonar 15-09-2017, 16:43:04 de către AndreeaP
Subiect: Cancer pulmonar
Cum vi se pare combinatia Cisplatin (75 mg) cu pemetrxed (500mg)? Asta i s-a facut azi si deocamdata o suporta foarte bine.
Cancer prostata 13-09-2017, 19:38:43 de către Cristina Antonela
Subiect: Cancer prostata
Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 10:47:02):

multumesc mult.
Va rog daca ma ajutati cu o parere 13-09-2017, 11:59:25 de către Alyna m
Răspuns pentru (Alyna m, Azi, ora 11:55:54):

Luni in data de 11 am facut un nou test Papanicolaou si astept raspuns,sper sa fie ok,multumesc Inca o data
Va rog daca ma ajutati cu o parere 13-09-2017, 11:55:54 de către Alyna m
Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 10:22:24):

Multumesc mult pentru raspuns.
Cancer ovarian cu recidiva 13-09-2017, 10:48:36 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Octa, Azi, ora 10:38:21):


nu, nu spune "gradul". ma tem ca toate dilemele tale despre partea tehnica nu pot fi rezolvate prin discutii pe internet, dar sincer, raspunsul la ele nu prezinta mare interes. trebuie doar sa te adresezi oncologului si sa vezi ce-ti propune.
Cancer prostata 13-09-2017, 10:47:02 de către RaulDuke
Subiect: Cancer prostata
Răspuns pentru (Cristina Antonela, 06-09-2017, 19:01:59):


nu e indicat nici zoladex nici casodex. ce e indicat e sa fie operat, iar daca nu se poate ,sa faca radioetrapie pe prostata (si se discuta in functie de cat a fost PSA initial si de aspectul RMN daca are rost zoladexul). in niciun caz nu e indicat asa, aiurea, tratamentul hormonal (desi cei mai multi medici din romania asa procedeaza, in mod gresit). iar despre 'sa nu se faca biopasia" nici nu poate fi vorba. biopsia este singurul mijloc de a diagnostica definitiv boala canceroasa.
Cancer ovarian cu recidiva 13-09-2017, 10:38:21 de către Octa
Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 10:20:27):


Revin cu o intrebare, acest marker seric CA125 se poate face la cerere?
Ce limite are? Poate creste si scade? Doar in tratamentul chimioterapiei se face?

Practic acest marker spune gradul tumorii sau a cancerului.

Imi cer scuze ca va intreb atatea, dar nu am gasit niste definitii sau explicatii lamuritoare.

Multumesc anticipat,
Octavia
Cancer ovarian cu recidiva 13-09-2017, 10:24:43 de către Octa
Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 10:20:27):

Buan ziua d-nul dr,

Ati vazut PET Ct-ul mamei in alt comentariu unde ati raspuns deja:

"interpretarea generala este ca e vorba de metastaze, in aparenta, iar acest lucru trebuie incadrat in contextul cazului clinic in particular, pentru a se putea face recomandari despre tratament, context pe care nu-l cunosc si pe care numai oncologul tau il cunoaste. altfel, toti acei termeni tehnici cu "SUV", etc, nu reprezinta interes pentru tine sau pentru oricine altceva care nu e medic. in mod evident insa, este cel mai probabil indicat un tratament pe cale sistemica."



De acest marker am mai auzit, dar dr oncolog nu a propus inca sa il facem.
Azi se va duce mama la dr oncolog si revin cu indicatiile propuse.

Multumesc,
Octavia
Va rog daca ma ajutati cu o parere 13-09-2017, 10:22:24 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Alyna m, 07-09-2017, 13:27:14):


rezultatul arata favorabil: a fost un cancer de col uterin dar in stadiu incipient si cu probabilitate maxima de a fi vindecat prin operatia care s-a practicat. nu se recomanda tratament oncologic suplimentar in aceasta faza (radioterapie sau chimioterapie), doar monitorizare periodica, cu examen local si test Babes-Papanicolau la medicul ginecolog. mult succes!
Cancer ovarian cu recidiva 13-09-2017, 10:20:27 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Octa, 08-09-2017, 15:35:16):


momentan nu pot aprecia cat de extinsa este boala. trebuie facut un examen CT si o dozare a unui marker seric numit CA 125. desigur ca boala poate fi controlata, cel putin partial, prin chimioterapie, daca mai poate fi operata suplimentar. ce v-a spus/propus oncologul?
Interpretare rezultat histopatologic 13-09-2017, 10:18:51 de către Octa
Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 10:11:09):

Multumesc d-nul dr pt raspunsul rapid.
Am sa revin cu ce spune azi dr oncolog unde va merge mama cu analiza,

O zi buna,
Octavia
Leziune pseudotumorala excizata pe cerul gurii 13-09-2017, 10:16:51 de către RaulDuke
Răspuns pentru (eloise, 10-09-2017, 17:58:31):


nu reiese ca este vorba de cancer.
Cancer pulmonar 13-09-2017, 10:15:55 de către RaulDuke
Subiect: Cancer pulmonar
motivul pentru asta il stie, cel mult, medicul chirurg care a efectuat operatia. momentan se indica tratament citostatic post-operator. recomand 4 serii cu o combinatie care contine cisplatin si imediat uletior un nou CT de torace si abdomen sau poate chiar direct un PET, spre a se putea judeca daca e benefica radioterapia imediat sau nu.
Interpretare rezultat histopatologic 13-09-2017, 10:11:09 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Octa, 12-09-2017, 11:50:45):


interpretarea generala este ca e vorba de metastaze, in aparenta, iar acest lucru trebuie incadrat in contextul cazului clinic in particular, pentru a se putea face recomandari despre tratament, context pe care nu-l cunosc si pe care numai oncologul tau il cunoaste. altfel, toti acei termeni tehnici cu "SUV", etc, nu reprezinta interes pentru tine sau pentru oricine altceva care nu e medic. in mod evident insa, este cel mai probabil indicat un tratament pe cale sistemica.
Interpretare rezultat histopatologic 12-09-2017, 11:50:45 de către Octa
Buna ziua d-nul dr Raul Duke,

As dori si eu o interpretare la PET CT facut de mama ieri:

CAP SI GAT :
Datorita metabolismului glucidic crescut de la nivel cerebral examinarea PET/CT cu FDG nu poate
interpreta leziunile situate la acest nivel.
La nivel orofaringian - baza hemilimbii in dreapta - se evidentiaza o asimetrie cu crestere
semnificativa de activitate FDG cu SUV lbm Max de 5.93- recomandam consult ORL.
Tiroida marita de volum predominant pe seama LTD cu calcifieri si cu activitate FDG intensa aspect
de tiroidita cronica limfocitara cu dezvoltare nodulara - nodul suspect pentru care recomandam consult endooncologic.
Nu se vizualizeaza adenopatii cervicale sau supraclaviculare cu activitate metabolica anormala. Fara
alte modificari de activitate FDG decelabile la nivel cranio-cervical.
TORACE :
Calcifieri la nivel mamar stang, cu o arie focala nodulara de 12/10mm, cu SUV lbm Max de 7.60,
patologic.
Fara adenopatii axilare si mediastino-hilare - activitate metabolica normala.
Fara noduli sau focare pulmonare cu fixare FDG vizibila.
Fara lichid pleural sau pericardic.
ABDOMEN SI PELVIS :
Sub rezerva lipsei distensiei lumenale, mucoasa gastrica prezinta usoara crestere de activitate
FDG difuza, la nivel fundic; mai probabil gastrita; se recomanda la nevoie consult.
Adenopatie pericelaicala intre duoden si cap pancreatic cu fixare patologica FDG.
Status post operator la nivel pelvin.
La nivel inghinal drept sunt vizibile multiple structuri adenopatice, cea mai mare de 17/13mm, cu
SUV lbm max de 4.62, patologic.
Fara alte adenopatii lombo-aortice, periiliace cu captare patologica FDG.
Fara alte captari patologice ale trasorului metabolic FDG la nivelul organelor parenchimatoase
abdomino-pelviene.
Fara lichid intraabdominal.
SISTEM OSOS :
Coxartroza si gonartroza bilaterala.
Fara fixari FDG focale osoase suspecte cu captare FDG, vizibile in segmentele explorate.

CONCLUZIE :
Aspect de tiroidita si gusa nodulara cu nodul suspect - recomandam consul endo-oncologic.
Fixare focala crescuta la nivelul bazei limbii, in drepta.
La nivel mamar stang exista o fixare focala ce ridica suspiciunea unei recidive.
Adenopatii la nivel periceliacal si la nivel inghinal drept cu fixare FDG intensa, secundare.


Ma intereseaza aceste cifre cat sunt de grave :
limba-u SUV lbm Max de 5.93
san-u SUV lbm Max de 7.60,
adenopatie la pelvis-SUV lbm max de 4.62

Se poate spune ce fel de cancer sunt, gradul? Stiu ca sunt metastaze, se pot trata toate deodata si cam ce rata de supravietuire banuiti?

Va merge maine la dr oncolog pt interpretare, dar as vrea sio de la dvs o parere, va apreciez f mult.

Multumesc frumos, Octavia
Cancer pulmonar 11-09-2017, 17:43:32 de către AndreeaP
Subiect: Cancer pulmonar
Rezultat PET-CT dinainte de operatie:
Adenopatie mediastinala cu 4-5 ganglioni captanti FDG, dimensiuni intre 12-20 mm, situati hilar stanga, in fereastra aorto-pulmonara si paratraheal inferior stanga (4L, 5, 6 si 10L).
Daca s-au scos statiile 5 si 6, sa inteleg ca nu s-au scos cei din 3L si 10L?
O alta problema e ca i-a iesit la CT pleurezie in cantitate mica si ca a ramas cu o umflatura in partea cu operatia, deasupra de sanul stang catre subrat care se simte ca o perna de aer/lichid. Cand transpira mult pare ca se micsoreaza, apoi se umple la loc. Ce ar putea sa fie? Are legatura cu pleurezia sau sa fie lichid limfatic in urma scoaterii ganglionilor? Sau pur si simplu i-au mutat muschiul/ grasimea la operatie, dar atunci de ce se micsoreaza uneori si se simte ca o pernuta de lichid?
Cancer pulmonar 11-09-2017, 17:30:53 de către AndreeaP
Subiect: Cancer pulmonar
La ultimul CT facut dupa operatie, au iesit din nou"adenopatii mediastinale". Comparand buletinul histopatologic si biletul de iesire din spital, din care rezulta ca s-au scos statiile ganglionare 5 si 6 - 6 ganglioni dintre care 3 normali si 3 afectati. cu rezultatul de la PET-CT care vorbeste despre 4-5 ganglioni captanti cu diferite localizari, se pare ca doctorii nu au scos toti ganglionii afectati. Avand in vedere ca dintre cei scosi, doi aveau efractia capsulei, care putea sa fie motivul pt care nu s-au scos toti ganglionii afectati?
Cancer la plamani - ce pot sa fac? 08-09-2017, 15:54:08 de către Octa
Răspuns pentru (anacristina, 30-11--0001, 00:00:00):



Imi poti spune mai multe detalii despre acest produs, ma intereseaza pt mama. Se aplica la orice fel de caner? adresa mea de mail e -----*

(*modificat de admin)
Cancer ovarian cu recidiva 08-09-2017, 15:35:16 de către Octa
metastaza de carcinom seros de grad jos cu origine genitala, cel mai probabil ovariana

Va rog sa ma ajutati cu interpretarea acestui diagnostic prrimit de mama mea 78 ani-

1. a fost operata acum o luna de un chist inghinal, in urma biopsiei rezultatul a fost: metastaza tisulara adenocarcinom cu aspect papilar;

2.a facut un RMN pelvis cu rez:- adenopatie de cc 13mm inghinala dr si mica arie mixta cu continut fluid si perete tisular, de cc 22/48 mm situata inghinal dr supradiacent adenopatiei descrise, aspectul fiind posibil mic abces local. Necesita monitorizare sau biopsie (desi noi deja luasem biopsie prin acea operatie de la pct 1)

3 rezultat patologic -in urma unui ex histopatalogic si imunohistochimic:


TESTE IHC:

CK7 pozitiv intens in proliferarea tumorala
CK20 negativ
WT1 pozitiv in frecventi nuclei tumorali
ER pozitiv in frecventi nuclei tumorali (95%)---> asta ce inseamna, ca e f grav?
Calretinin negativ in celulele tumorale

Concluzie: metastaza de carcinom seros de grad jos cu origine genitala, cel mai probabil ovariana

=======

intrebari:
-Daca este de grad jos, poate e mai putin grav? Am vazut si de grad inalt...
-mai poate fi cancer ovariana daca in 1984 i-a fost scos uterul si ovarele?
Mama a fost operata in 1984 de histeroctomie de uter,
iar in 1994 de cancer de san cu masectomie partaial urmata de cobaltoterapie..sa fi revenit acum in cancer ovarian?
-ce sanse de supravietuire sunt?Sau cati ani, avand in vedere cuvantul "metastaza".

Mai exista posibilitatea regresiei sau stagnarea evolutiei prin chimio/radioterapie la varsta ei?

Ea, acum nu are nici un fel de simptome, se simte bine.

Luni in 11 sept, urmeaza sa facem PET/CT si acolo sa vedem exact unde este localizat cancerul.
Multumesc.
Cancer prostata 06-09-2017, 19:01:59 de către Cristina Antonela
Subiect: Cancer prostata
Răspuns pentru (Cristina Antonela, Azi, ora 17:43:04):

Revin cu o intrebare. Oncologul I-a prescris casodex 1 pastila pe zi timp de 3 luni si o injectie zoladex. A luat deja 3 pastile. Daca e cazul de operatie ar trebui sa inceteze sa mai ia pastilele? Noi avem o programare abia peste 2 saptamani la urolog.
Cancer pulmonar 06-09-2017, 15:57:20 de către AndreeaP
Subiect: Cancer pulmonar
Examen Histopatologic: 17/21308-21309: Tesut conjunctiv adipos si lax incluzand filete nervoase, fara aspecte de invazie tumorala; pe alocuri se identifica tesut limfoid dispus micronodular si perivascular. 17/21310-21313: Macrometastaza de adenocarcinom mucosecretant cu efractia capsulei limfonodale. 17/21314: Un fragment de limfonodul cu macrometastaza de adenocarcinom mucosecretant fara efractie capsulara . 17/21315-21316: Fragmente hil pulmonar incluzand structuri vasculare, bronhii si limfonodul fara aspecte tumorale maligne. 17/21317: Doi limfonoduli mici cu depozite de pigment antracotic si perete de bronhie lobara fara aspecte tumorale. 17/21318: Un limfonodul cu macrometastaza carcinomatoasa cu efractia capsulei. 17/21319-21323: Proliferare tumorala carcinomatoasa cu pattern acinar glandular cribriform si solid cu abundenta productie de mucina, pleomorfism celular si nuclear, moderat, mitoze 3-5/cp x 40; proliferarea tumorala este constituita din celule columnare, cubice si poligonale cu citoplasma clara, cromofoba, vacuolara cu mucina citoplasmatica; nucleu dispus central sau excentric, cu cromatina alterata, in blocuri dense, neregulate sau in retea cu unul sau mai multi nucleoli (nucleu veziculos). Emboli tumorali, arii de necroza tumorala, stroma desmoplazica si extinsa invazie a pleurei viscerale: colaps pulmonar peritumoral si staza interstitiala; limite de excizie prezente. 17/21324: Plaman de staza cronica, fara aspecte tumorale.

Concluzie:
Adenocarcinom pulmonar subtipul carcinom bronhioLOalveolar mucinos cu invazia pleurei viscerale, grad de diferentiere moderat, G2, prin existenta unor arii solide, infiltrative.
pT2bN2V1L1Pno ICD-O 8140/3 8253/3 C34.9
Imi puteti spune, va rog,cum se traduc cele de mai sus in ce priveste diagnosticul si prognoza?Multumesc.
Interpretare buletin histopatologic (pe intelesul bolnavului) 06-09-2017, 13:52:52 de către georgeta57
Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 10:19:04):

Buna ziua,
Multumesc mult pentru raspuns. Da, am programare la oncolog.
Interpretare buletin histopatologic (pe intelesul bolnavului) 06-09-2017, 10:19:04 de către RaulDuke
Răspuns pentru (georgeta57, 05-09-2017, 20:23:10):


nu am cum sa "traduc" pentru ca nu scrie intr-o limba straina, scrie in romaneste. interpretarea generala este ca a fost operat un cancer relativ localizat si nu foarte agresiv, in stadiul II, cu sanse foarte mari de vindecare completa. deci e "de bine"! totusi trebuie prezentat cazul la medicul oncolog pentru a se discuta daca se va face sau nu chimioterapie postoperatorie, pe baza intregului tablou clinic, caci aceasta este de luat in discutie (fara sa fie totusi obligatorie). aveti, deci, programare la oncolog?
Interpretare rezultat histopatologic 06-09-2017, 07:49:57 de către radoibogdan
Va mulțumesc din suflet pentru sugesti și pentru incurajarile făcute. Va doresc toate cele bune.
Interpretare rezultat histopatologic 05-09-2017, 20:01:42 de către RaulDuke
intr-adevar mai e ceva de facut: studiile au demonstrat ca, pe langa tratamentul chimioterapic, in aceasta boala, activitatea fizica moderata, respectiv 30 de minute de mers pe jos sustinut pe zi scade semnificativ riscul de recidiva al bolii. in rest, doar regimd e viata echilibrat, evitarea obezitatii, nu fumatului, etc. in rest nimic.

nu exista "perioada de timp postoperatoriu" in care cancerul poate recidiva propriuzis. orice om are in orice moment riscul de a se diagnostica cu cancer. asta nu inseamna ca viata trebuie traita cu sabia deasupra capului. cancerul de colon in stadiul II este complet vindecabil si cred ca asta e situatia si aici. riscul cel mai mare de recidiva este in primii 2 ani de la operatie, dupa care el scade spre 5 ani, cand se apropie de cel al populatiei generale.

mult succes!
Interpretare rezultat histopatologic 05-09-2017, 17:12:07 de către radoibogdan
Va multumesc frumos pentru raspuns. Dar vazand calitatea cunostiintelor si raspunsurilor dumnevoastra pe diverse forumuri imi permit sa va intreb ce ati sugera in afara chimioterapiei ? Sau trebuie mers exclusiv pe aceasta cale ? Si cam ce pronostic are acest stadiu II ? In conditiile in care CT abdominal nu a prezentat nimic modificat, endoscopia a iesit bine, ecografia cardiaca de asemenea bine ( acestea fiind investigatiile facute pana in prezent ). Stadiul II are un pronostic care sa te faca sa speri la vindecarea completa ? Si care este perioada de timp postoperatorie in care cancerul poate recidiva ?
Interpretare rezultat histopatologic 05-09-2017, 15:53:59 de către RaulDuke
Răspuns pentru (radoibogdan, 04-09-2017, 16:57:31):


nu. nu au niciun beneficiu, absolut!
Rezultat histopatologic 04-09-2017, 17:57:23 de către Felicia ioana
Multumesc pt raspuns, deocamdata nu am alte informatii, urmeaza sa trimit piesele la analiza imunopatologica, dr rezident mi a spus ca acest buletin aa fost emis pt ganglionii extrasi. Va multumesc, si o sa va mai deranjez cand o sa mai am date. O zi buna
Interpretare rezultat histopatologic 04-09-2017, 16:57:31 de către radoibogdan
Multumesc frumos pentru raspuns domnule RaulDuke. Profit de faptul ca mi-ati raspuns pentru a va mai adauga inca o intrebare. Ce parere aveti de posibilitatea de a face un tratament homeopat de protectie si intarire a sistemului imunitar paralel cu chimioterapia ? Dar de ozonoterapie ce parere aveti ? Credeti ca ajuta in cazurile de cancer. Imi cer scuze daca v-am deranjat cu intrebarile mele.
trebuie sa ma operez neaparat? 04-09-2017, 11:29:43 de către RaulDuke
Răspuns pentru (zara, 01-09-2017, 11:08:45):


asta nu poate decide decat medicul care te consulta.
Rezultat histopatologic 04-09-2017, 10:47:01 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Felicia ioana, 01-09-2017, 15:18:10):


ce ai scris mai sus nu e foarte concludent. mai ai si alt buletin histopatologic? ce ai redat aici nu contine nimic sugestiv pentru cancer.
Tratament Zytiga, dureri noi 04-09-2017, 10:15:55 de către RaulDuke
Răspuns pentru (antonede, 01-09-2017, 16:41:24):


atunci docetaxel este indicat in primul si'n primul rand. paclitaxel nici nu trebuie luat in discutie, chiar daca teoretic e "inrudit", ca si clasa de medicament.
Interpretare rezultat histopatologic 04-09-2017, 10:15:02 de către RaulDuke
Răspuns pentru (radoibogdan, 02-09-2017, 14:35:45):


G2 inseamna gradul 2, iar stadiul este si el tot II.
Metastaze osoase la 8 ani dupa cancer san 04-09-2017, 10:14:25 de către RaulDuke
Răspuns pentru (marciuc, 03-09-2017, 23:01:14):


ce anume radioterapie face de data asta? are o durere localizata undeva anume?
Metastaze osoase la 8 ani dupa cancer san 03-09-2017, 23:01:14 de către marciuc
Răspuns pentru (RaulDuke, 19-12-2014, 11:39:38):

Buna seara,
revin dupa mult timp, o sa va descriu pe scurt cum au evoluat lucrurile , in tara nu au putut sa ii faca mamei radioterapie din motive de aparatura, pozitionare a tumorii pentru tumorile din clavicula si muschi , asa ca prin casa de sanatate a plecat la Hamburg la o clinica unde au iradiat cu succes tumora(ianuarie 2015), a revenit in tara si a facut chimioterapie iar dupa a facut lunar tratanent hormonal si un tratament injectabil pt tesutul osos( ea avand si osteoporoza severa). Acum in august 2017 au gasit tumori osul cranian, vertebra, plaman, va urma in curand radioterapie si chimioterapie.(pentru a 3 oara de cand a fost diagnostocata cu cancer la san acum 10 ani). Nu stiu exact ce vreau sa va intreb, vreau ca mama sa traiasca si vreau sa nu sufere si vreau sa ma indrumati catre informatii pretioase poate de ultima ora cu care as putea sa o ajut pentru ca ea lupta cu toata fiinta cu tot sistemul si cu trupul ei care nu o asculta. Nu cad in deznadejde si sunt constienta ce se va intampla la un moment dat dar vreau sa o ajut comva.Doamne ajuta.
Tratament Zytiga, dureri noi 01-09-2017, 16:41:24 de către antonede
Nu.
trebuie sa ma operez neaparat? 01-09-2017, 11:08:45 de către zara
Buna ziua, am 41 ani si in urma cu cateva luni am simtit la ambii sani niste noduli. In urma unei elestografii, medicul mi-a gasit la sanul stang :
la ora 10 nodul tip 2, 1.5 cm hipoecogen fine delimitat. Este fibroadenom
la ora 12 placarde de proliferare lobulara si nodul de tip 3 de 1.5 cm. Este fibroadenom

Sanul drept – ecostructura de tip fibrograndular , neomogencu placarde de proliferare lobulara, chisturi lobulare situate in cadranele externe.
La ora 9 apare un nodul hipoecogen de tip 2. Este fibroadenom.
Am dureri si arsuri mari.Am dat cu diclofenac si nimic.Va rog sa-mi spuneti daca ar trebui sa fac biopsie si sa-i scot. Va multumesc anticipat
Cancer orofaringian 31-08-2017, 17:28:24 de către RaulDuke
Răspuns pentru (virgil, Azi, ora 16:03:03):


cu placere! pe langa chimioetrapie mai e recomandata si o interventie chirurgicala pentru biopsierea acelor noduli tumorali situati in spatele rinichiului drept si ficatului!
Cancer orofaringian 31-08-2017, 16:03:03 de către virgil
Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 15:21:17):

Am primit rezultatul la CT abdomen si torace : Densificare nodulara pulmonara (3.5mm) in segmentul ventral al LSD. Adenomegalii tumorale supraclaviculare bilateral, mai numeroase si voluminoase in dreapta (cea mai mare necrozata, cu diametre 45/38MM), axilare drepte, conglomerate (cea mai mare de 34/32mm). Leziune hipodensa, cu diametre 11/14mm situata in segmentul al V-lea hepatic, posibil angiomatoasa. rinichi fara leziuni ocupatoare de spatiu. Densificarea grasimii perirenale bilateral, mai accentuata in stanga, cu aspect polimicronodular, si cu infiltrarea tumorala a fasciei pararenale posterioare.. de remarcat si in dreapta, prezenta a doi noduli tumorali, situati dorsal de ficat si rinichi, cu diametre maxime de 10/17Mm.
Multumesc pentru raspuns, eu nu inteleg nimic din interpretare si pana ajungem la oncolog, ma omoara asteptarea.
Tratament Zytiga, dureri noi 31-08-2017, 15:28:39 de către RaulDuke
Răspuns pentru (antonede, 30-08-2017, 12:22:46):


a mai facut oricare din ele?
Cancer la san -Bunica mea 31-08-2017, 15:28:13 de către RaulDuke
Răspuns pentru (alexandramitelschi15, 30-08-2017, 16:11:14):


nu stiu ce anume contine Xenespra (probabil este un generic, deci revino, te rog, cu numele substantei active din acel medicament) dar nimic din ce redai tu nu atesta faptul ca are cancer. are biopsie? a fost operata?
Urgent - Cancer la san! 31-08-2017, 15:26:49 de către RaulDuke
Răspuns pentru (alexandramitelschi15, 30-08-2017, 16:23:21):


de unde stii ca are cancer? a fost biopsiata? daca da, i s-a propus sa se opereze? ce fel de pastile a luat? ce recomandari a primit de la medici? etc etc etc etc etc.
Retractie mamelonara 31-08-2017, 15:25:17 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Lili39, 30-08-2017, 15:45:46):


evident nu prea ai ce sa faci. poti cel mult sa iei documentele medicale si pacienta si sa te adresezi in alta parte.
Cancer orofaringian 31-08-2017, 15:21:17 de către RaulDuke
Răspuns pentru (virgil, Azi, ora 14:19:00):


nu. stadiul IVC inseamna metastaze la distanta. unde sunt aceste metastaze?
Retractie mamelonara 30-08-2017, 23:00:52 de către Alice99
Buna ziua, am si eu nevoie de un sfat. Am 27 de ani iar de 3 luni imi investighez sanii si nu am niciun rasp clar. Prima data mi-am facut ecografie mamara iar la sanul Drept am primit interpretarea:
Paramamelonar extern pe o suprafata de 2/1/2 cm imagini hiperecogene in vecinatate sugestive pentru microcalcificari, fara modificari de vascularizatie zonala. Imaginile hiperecogene prezinta indice de duritate crescut comparativ cu tes inconjurator(scor elastografic 4)
Infero-extern superficial: ectazie ductala focala 0.19cm, continut transonic
Fara alte formatiuni chistice sau solide decelabile ecografic
Tegument, tes lipomatos pre si retroglandular fara modificari
Axila: fara adenopatii cu caracter suspect
Concluzii: modificari sispecte san drept
Mi s-a recomandat RMN cu substanta de contrast unde am primit urmatorul rezultat:
-san cu structura fibroglandulara
-rare dilatatii ductale cu aspect microchistic situate in cadranul infero-extern, avand diametrul de 4.6mm, la unirea cadranelor externe si reteoareolar profund
-examenul dinamic cu substanta de contrast cu post-procesare prin substractie evidentiaza la unirea cadranelor externe un placard de displazie fibroasa, avand diametrul de 21/14 mm, cu aspect nodular avand axul lung paralel cu tegumentul, cu captare difuz neomogena
-nu se evidentiaza modif de semnal la niv muschilor pectorali
-fara adenopatii axilare
Concluzii:
Displazie microchistica mamara bilaterala
Placardde displazie fibroasa mamara dreapta
Fibroadenom glanda mamara Stanga

Este posibil ca interpretarile sa descrie o modificare maligna sau care poate evolua spre asta? Voi consulta doctorul mai departe dar as vrea sa stiu daca poate fi o modificare fiziologica in conditiile in care rezultatele analizelor hormonale, histopatologice si biochimice sunt normale (doar o trobocitopenie) si sa stiu ce ar fi mai bine sa fac in continuare daca sa extirp zonamodificata, nu as vrea sa raman cu frica ca se poate dezvolta.
Multumesc de rasp!
Urgent - Cancer la san! 30-08-2017, 16:23:21 de către alexandramitelschi15
Răspuns pentru (RaulDuke, 29-08-2017, 15:26:44):

Examinarea tomodensitometrica toracica nativa si cu substanta de contrast i.v. evidentiaza:
Usoara asimetrie de densitate mamara in favoarea sanului drept, ce asociaza ingrosarea tegumentara periareolara de pana la 6 mm. Se schiteaza la nivelul cadranului inferoextern san drept, un nodul difuz conturat de 12/7 mm iodofil- se recomanda corelare cu mamografia.
Pahipleurita mediastinala anteriora bilaterala.
Densificari interstitiala in geam mat localizate la nivelul ambelor campuri pulmonare.
Micronodului pulmonari nespecifici localizati la nivelul segmentelor ventral si posterior LSD si segment apicoposterior LSS.
Densificari interstitiala in banda localizata la nivelul segmentului mediobazal LIS.
Mediastin cu cateva imagini limfo-ganglionare infracentrimetrice, unele partial calcificate situate in loja Batery si hilari bilaterali.
Imagini limfoganglionare axilare infracentrimetrice cu hil grasos pastrat.
Ateroame parietale calcificate localizate la nivelul crosei aortei si la nivelul segmentului intratoracic al aortei descendente.
Cord cu cavitati stangi marite.
Fara acumulari fluide pericardice sau pleurale.
Fara leziuni osoase cu caracter secundar vizibile pe sectiunile efectuate.
Concluzii: Leziuni interstitiale pulmonare. Micronoduli pulmonari nespecifici. Ateromatoza aortica,
Examinarea tomodensitometrica abdominopelvina nativa si cu substanta de contrast i.v. evidentiaza:
Ficat cu dimensiuni normale( diametrul craniocaudal LD=15 cm), suprafata regulata, structura omogena nativ si postcontrast cu exceptia unor microcalcificari localizate la nivelul segmentelor VIII SI VII; fara dilatatii de CBIH sau CBEH.
Fara procese inlocuitoare de spatiu vizibile tomodensitometric sau prize patologice de contrast la nivelul parenchimului hepatic.
Axe venoase intrahepatice, trunchi de vena porta, ax venos spleno-mezenteric cu calibru normal si opacifiere omogena.
Colecist nevizualizat.
Hernie gastrica transhiatala cu diametre axiale maxime de 30/27 mm.
Pancreas cu dimensiuni normale, structura omogena, fara dilatatii de CBP sau Wirsung la nivelul cefalic.
Splina( diametrul craniocaudal de 10 cm) structura omogena nativ si post contrast tardiv, splina accesorie de 5 mm localizat pe fata viscerala a splinei polar inferior. Ambele glande suprarenale cu aspect CT normal.
Ambii rinichi cu forma, pozitie, dimensiuni, structura de limite normale. fara calculi radiodensi, fara dilatatii de SPC, Secretie si excretie prezenta bilateral simetric.
Vezica urinara cu aspect normal.
Uter cu dimensiuni normale, milometru omogen cu exceptia unei calcificari de 5 mm lacalizata fudic subseros, parasagital de partea stanga; fara modificari notabile la nivelul anexelor.
Importante ateroame parietale calcificate localizate la nivelul aortei abdominale, la nivelul emergentelor si bifurcatiei.
Imagini diverticulare infracentimetrice localizate la nivelul colonului descendent si sigmoid ce asociaza ingrosare paritala adiacenta de pana la 5 mm la nivel sigmoidan.
Fara lichid de ascita.
Fara adenopatii abdomino-pelvine notabile( infracentrimetice cu hil grasos pastrat).
Fara leziuni osoase cu caracter secundar vizibile pe sectiunile efectuate.
Concluzii: HGTH. Posibil nodul fibromatos calcificat fundic. Diverticuloza colonica.Ateromatoza aortica. DLP=1579,36 mGy/cm
Retractie mamelonara 30-08-2017, 15:55:37 de către Ana 38
I s-a administrat herceptin dar nu are inca rezultatul imunohistopatologic
Retractie mamelonara 30-08-2017, 15:45:46 de către Ana 38
Dati-mi.un sfat va rog.ce ar trebui sa fac in situatia asta
Tumora de vezica urinara 30-08-2017, 15:27:41 de către DIMANCEA FANE
Multumesc pentru promtitudinea raspunsului.Sa inteleg,ca in cazul meu tot ce pot face este sa astept si sa ma rog sa nu recidiveze.
Tratament Zytiga, dureri noi 30-08-2017, 12:22:46 de către antonede
Am abandonat, ca ineficient, tratamentul cu Zytiga.
Vom începe chimioterapie. Doctorii (Schenker și Comșa) ne-au prezentat două variante:
1. Docetaxel (o dată la trei săptămâni).
2. Paclitaxel (o dată pe săptămână).
Ce spuneți?
Retractie mamelonara 30-08-2017, 11:36:44 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Lili39, 29-08-2017, 19:18:58):


ma tem ca nu are nicio logica medicala asta. cel putin nu pentru mine. tratamentul chimioterapic nu e deloc usor (iar cel de 8 serii este tocmai unul foarte agresiv), iar daca se opereaza din prima si se vede ca tumora e relativ mica si nu sunt ganglioni invadati, pai are sanse foarte bune sa NU mai faca chimioterapie deloc, ci doar tratament hormonal.
Tumora de vezica urinara 30-08-2017, 09:57:41 de către RaulDuke
Răspuns pentru (DIMANCEA FANE, 29-08-2017, 19:11:12):


cazuri sunt si au mai fost, dar dupa parerea mea toti urologii care recomand instilatiile sunt in totala necunostinta de cauza. oricum NU se face la oncologie asa ceva. La oncologie se face chimioterapia intravenoasa si tratamentul sistemic, nu cel localizat. daca urologul considera indicat acest tratament (dar recoamndarile sunt foarte modeste pentru asa ceva, beneficiu e aproape nul), ar trebui sa il administreze el, desi baza conduitei de acum incolo este CISTOSCOPIA repetata la 3-6 luni, cu reexcizie in caz de necesitate. nu are cu ce sa va ajute oncologul, pana una alta, si din fericire. mult succes!
Retractie mamelonara 29-08-2017, 19:18:58 de către Ana 38
Suntem.din Braila.a zis dna doctor ca va merge la operatie dar dupa chimioterapie.mama are de facut 8 serii de chimio.si apoi va merge la buc sa se opereze.
Intrebari legate de o tumora la nivelul colonului 29-08-2017, 18:35:09 de către MARTON
NICOLAE eu am trecut in 2015 prin astfel de operatie si nu am avut mari interdictii dupa daca doresti putem discuta la telefon sau pe privat mai multe ,dai clik pe numele meu si imi trimiti pe privat
cancer mamar- rog suport interpretare rezultat 29-08-2017, 15:28:53 de către RaulDuke
Răspuns pentru (alexandra neacsu, Azi, ora 07:23:30):


da, desigur!
Retractie mamelonara 29-08-2017, 15:27:42 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Lili39, Azi, ora 09:33:04):


nu pot sa te lamuresc. nu cred ca poate nimeni. despre ce medic e vorba, de la ce spital? tumora de 2 cm trebuie operata.
Urgent - Cancer la san! 29-08-2017, 15:26:44 de către RaulDuke
Răspuns pentru (alexandramitelschi15, Azi, ora 13:14:52):


trebuie mai multe detalii medicale, va rog!

26287 com 1 2 3 4 ..... 25262728293031 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp