Rezultat histopatologic
Secțiunea: Interpretare explorari imagistice
3 comentarii
1
1 Felicia ioana |
01-09-2017, 15:18 |
Membru din 01-09-2017 Subiecte: 1 Comentarii: 1 |
Buna ziua, in urma cu 2 saptamani mi au fost scosi o tumora san si cel putin 10 ganglioni axilari. Rezultatul hispotatologic zice asa
Ex macroscopic: 1. 3gr.tesut adipos, infiltrat neoplazic (?); 2. 33gr. 13 fragmente...: tesut adipos ce inglobeaza 10 formatiuji nodulare de dimensiuni mici si o formatiune nodulara se 1.5cm, incapsulata Ex. microscopic:1. Frag tisular lucrat in totalitate si care prezinta histopatologic tesut limfoganglionar cu leziuni de limfadenita cronica, histiocitoza sinusala fara leziuni maligne la coloratia hematoxilina - eozina(N0) 2. Tesut celuloadipos ce inglobeaza aprox 9 formatiuni nodulare cu aspect histopatologic de limfoganglioni cu leziuni de limfadenita cronica, marcata histiocitoza sinusala, depozite de hialin, fara leziuni maligne la coloratia hematoxilina - eozina (N0) Cum dr chirurg este in concediu pana sapt viitoare....am rugamintea sa ma ajutati cu o intrepretare pe datele acestea. Suspiciunea de malignitate a fost data de la inceput de ecografie (forma leziunii era fara margini), iar punctia biopsica a dat raspuns de benignitate. Pe biletul de iesire din spital in urma sectoremiei si a examenului extemporaneu este mentionat la diagnostic carcinom ductal invaziv. Prin urmare: este sau nu cancer? Stiu ca mai trebuie si analiza imunopatologica, dar, pana atunci... Multumesc |
2 RaulDuke |
04-09-2017, 10:47 |
Membru din 12-04-2011 Subiecte: 1 Comentarii: 7781 |
Răspuns pentru (Felicia ioana, 01-09-2017, 15:18:10): ce ai scris mai sus nu e foarte concludent. mai ai si alt buletin histopatologic? ce ai redat aici nu contine nimic sugestiv pentru cancer. |
3 Felicia ioana |
04-09-2017, 17:57 |
Membru din 01-09-2017 Subiecte: 1 Comentarii: 1 |
Multumesc pt raspuns, deocamdata nu am alte informatii, urmeaza sa trimit piesele la analiza imunopatologica, dr rezident mi a spus ca acest buletin aa fost emis pt ganglionii extrasi. Va multumesc, si o sa va mai deranjez cand o sa mai am date. O zi buna
|
3 comentarii
1