Cancer pulmonar

Secțiunea: Cancer pulmonar (bronhopulmonar, plamani)
113 comentarii 12 3 4 5 6 INAINTE ›
1 AndreeaP
1 AndreeaP [44c]
21-07-2017, 17:29

Membru din 21-07-2017

Subiecte: 1

Comentarii: 44

In urma cu 2 saptamani, din cauza unei raceli asociata cu o tuse persistenta care nu mai trecea nici dupa 10 zile de antibiotic, tatal meu, in varsta de 60 ani, a fost trimis de medicul de familie pentru a-si face o radiografie in urma careia i s-a descoperit o pata la plamanul stang. La indrumarea medicului a facut si un CT, cu urmatorul rezultat:

Examenui CT torace nativ si postcontrast evidentiaza: -masa tisulara cu contur neregulat spiculiform cu prelungiri fine in parenchimul din jur, structura usor inomogena, diametre axiale de aproximativ 34/29mm, craniocauda| 28mm situata in lobul superior stang, segmentul anterior para-aortic, in contact cu pleura mediastinala, si cu pleura viscerala anterioara,pe care le tractioneaza,
-absenta altor procese de condensare intraparernchimatoasa pulmonara la nivelul plamanului drept si stang;
-trahee,bronhii principale si secundare libere;
~adenopatii in fereastra aorto-pulmonara cu axul scurt 18mm,respectiv 11mm;
-absenta colectiilor pleuropericardice, cord de dimensiuni normale;
~examinarea in fereastra de os: modificari degenerative osoase avansate dorsal inferior, zona de osteoliza cu contur sclerotic Ia nivelul apofizei transverse T1 de partea stanga;
~pe sectiunile bazale efectuate: ficat cu structura omogena - steatozica,pancreas de aspect normal, nodul hipodens glanda suprarenala dreapta de aproximativ 22/15mm si glanda suprarenala stanga de aproximativ 33/16mm(densitati native negative-posibil adenoame,necesita monitorizare);splina de dimensiuni normale,omogena,prezenta a doi noduli de aproximativ 10mm diametru in hilul splinei(spline accessorii sau adenopatii).
CONCLUZIE:Masa tisulara cu aspect tumoral LSS,.Adenopatii in fereastra aorto-pulmonara.Steatoza hepatica.Noduli hipodensi suprarenalieni.Modificari
degenerative osoase.
La examenul bronhoscopic nu s-au evidentiat procese patologice ale mucoasei, compresiuni extrinseci sau procese localizate dar din cate ni s-a spus, bronhoscopul nu a ajuns la zona cu tumora.
In urma biopsiei am primit azi rezultatul:
O piesa biopsica cilindrica avand lungime de 2,6 cm, diametru 0,2 cm, albicioasa cu arii cenusii. Se orienteaza in totalitate, fara sectionare.
Macroscopic:
Metoda coloratia HE
Un fragment tisular biopsic cu aspect de parenchim pulmonar cu arhitectura modificata aproape in totalitate de prezenta aranjamentelor tumorale glanduliforme tubulare/acinare, de marimi diferite ce sunt tapetate de epiteliu in monostrat cubic/columnar cu anizokarii moderate; unele pseudolumene sunt ocupate de necroza astructurata/inflamatorie sau de material omogen cu aspect filant si bazofil (sugestiv pentru mucina); stroma desmoplazica cu zone de alterare fibro-hialina si cu arii tatuate cu granule de pigment negru (mai probabil pigment antracotic). Infiltrat inflamator limfo-plasmocitic moderat interstitial in parenchimul pulmonar restant.
Microscopic:
Ansamblul aspectelor histologice, in coloratia uzuala, pledeaza pentru adenocarcinom pulmonar cu componenta mucosecretorie.
Concluzie:
A se integra in contextul clinic si imagistic.
Va rog sa-mi spuneti cat este de grav, la ce sa ne asteptam si ce se poate face.
Multumesc anticipat.
2 AndreeaP
2 AndreeaP [44c]
22-07-2017, 18:06

Membru din 21-07-2017

Subiecte: 1

Comentarii: 44

Nu ne poate oferi nimeni un raspuns?
Suntem foarte debusolati, nu stim cum sa procedam in continuare. Parintii mei sunt dintr-un oras mic din HD si nu cunosc pe nimeni intr-un centru mai mare, un medic oncolog bun.
Am vorbit cu o cunostinta din Timisoara, medic de chirurgie generala, cel care ne-a indrumat spre medicul care a facut biopsia tatalui meu, si acesta este de parere, la fel ca alt coleg al lui. ca urmatorul pas ar fi sa se opereze pentru a-si scoate tumoarea de la plamani, apoi sa gasim un medic oncolog insa mie imi este teama ca nu cumva nodulii de la suprarenale si splina sa fie tot maligni iar cancerul sa nu fie mai extins. Mentionez ca anul trecut in octombrie nu existau nici un fel de tumoare sau nodului, nici adenopatiile mentionate.Aceeasi persoana ne-a recomandat sa facem un examen PET-CT, desi costul este destul de mare si am inteles ca prin Casa de Asigurari am fi mult amanati.
De asemenea ne-a fost recomandat dl profesor Horvath de la Bucuresti, insa acesta este tot chirurg, nu stiu daca nu ar fi mai bine sa continuam investigatiile cu un oncolog bun in loc sa ne repezim la operatie.
3 AndreeaP
3 AndreeaP [44c]
22-07-2017, 18:14

Membru din 21-07-2017

Subiecte: 1

Comentarii: 44

El se simte foarte bine, nu mai are niciun simptom, a trecut si tusea.
Spune ca nu vrea sa se opereze clasic, inca e in faza de negare.
E o idee buna operatia in faza asta sau sa continuam investigatiile?
Metionez ca are o usoara afectare a inimii pentru care ia tratament din cauza stilului de viata( alcool, tigari) insa in general e o persoana sanatoasa, tonica, optimista, chiar prea optimista..
4 RaulDuke
4 RaulDuke [7785c]
24-07-2017, 09:36

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7785

Răspuns pentru (AndreeaP, 22-07-2017, 18:14:13):


din pacate sansele nu sunt tocmai bune pentru a gasi un medic specialist de chirurgie toracica care sa faca totul "ca la carte"; cel mai probabil veti gasi niste chirurgi capabili de a face operatia ok dpdv tehnic, dar nu 100% complet dpdv oncologic, chiar si la nivel de bucuresti. spun asta pentru ca teoretic si complet aici, inainte de operatie, ar trebui facute 3 lucruri, concomitent:

1 - examen PET/CT
2 - examen RMN cerebral
3 - mediastinoscopie si extragerea catorva ganglioni anume din mediastin

toate astea pentru ca tumora sa fie stadializata complet (caci biopsia atesta ca intr-adevar e vorba de un cancer).

Spun acestea pentru ca tumora pare a fi un stadiu nu foarte avansat, si atunci trebuie asigurat, pe cat se poate, ca intr-adevar nu are metastaze (situatie in care ar fi contraindicat sa fie operata tumora), iar cea mai buna metoda este cea pe care am scris-o mai sus (in 3 pasi). Daca lucrurile se prelungesc fara rost si nu aveti bani/acces ca lumea astfel incat sa faceti cele de mai sus intr-un interval acceptabil (sa zicem o luna), pai atunci pur si simplu macar identificati un chirurg toracic competent macar la nivel de Romania care sa-l opereze corect (tumora si ganglioni mediastinali suficienti) pentru ca asta e cea mai buna sansa a lui oricum (chiar daca e un compromis fata de prima varianta explicata); ulterior va prezentati la oncolog, cand aveti rezultatul anatomopatologic de dupa operatie, pt ca acuma oncologul nu prea are ce sa faca (adica nu vad ca si indicata chimioterapia in acest moment ci probabil dupa operatie).

se intelege ceva din ce am scris?
5 AndreeaP
5 AndreeaP [44c]
24-07-2017, 13:31

Membru din 21-07-2017

Subiecte: 1

Comentarii: 44

Da, va multumesc din suflet pentru raspuns!!!
Momentan mama mea este la doctorita de famile pentru a-i da trimitere pentru operatie, in Timisoara la dl dr. Burlacu.
Avem posibilitatea financiara de a face acel PET-CT daca este necesar in aceasta faza dar nu cred ca-l vom putea repeta de mai multe ori.
Ma bucur foarte mult ca spuneti ca tumora este intr-un stadiu incipient, mie imi era teama ca acei nodului de la suprarenale si de la splina sa nu fie metastaze, exista si o zona de osteoliza mentionata in rezultatul CT, lucruri care nu apareau la un examen CT din octombrie anul trecut, nici macar de un mm nu avea vreun nodul, si sunt totusi destul de mari., aparuti peste noapte practic.
De ce spuneti ca daca exista metastaze este contraindicata operatia? De cand am aflat citesc continuu despre acest subiect si inca nu am gasit raspunsul la aceasta intrebare.
Imi este si foarte teama si de chimio-radioterapie ca nu cumva dintr-un om sanatos si plin de viata, tonic si optimist sa fie transformat intr-o leguma. Exista si alte variante/tratamente pentru situatia lui? Citeam aseara ceva despre medicamente antiangiogene.

Nu vom astepta o luna, va dati seama la cat suntem de disperati, dupa ce am aflat vestea, depinde doar de disponibilitatea dl doctor pentru a-l opera, maine mergem la operatie daca este nevoie. Ma bucur ca tatl meu a inteles gravitatea situatiei si coopereaza. Sper sa nu-i taie din plaman mai mult decat este necesar, el oricum are mici probleme cu inima si dificultati de respiratie(apneea)
Va multumesc inca o data pentru raspuns,
6 AndreeaP
6 AndreeaP [44c]
24-07-2017, 13:56

Membru din 21-07-2017

Subiecte: 1

Comentarii: 44

Rezultatul examenului CT din 12.10.2016:
EXAMINARE: CT abdomen nativ si cu substanta de contrast
REZULTAT:
Examenul CT evidentiaza:
-ficat cu structura nativa omugena, contur net, iodofilie omogena; lob caudat de 15 mm; cai bilare intra si extrahepatice normale; vena porta in hil de 10 mm;
-colecist cu continut fluid, fara imagini de calculi radioopaci, iodofilie normala;
-pancreas cu structura nativa omogena, iodofilie omogena; Wirsung neindividuzalibil;
-splina cu structura nativa omogena, dimensiuni normale, iodofilie normala;
~glande suprarenale cu dimensiuni normale, structura nativa omogena, iodofilie normala;
- malformatie renala congenitala, cu rinichi in potcoava , fuzionati prin polul inferior, functia renala normala;uretere abdominale si pelvine cu calibru normal, opacifiere omogena,
-vezica urinara cu pereti cu grosime normala, cavitate libera, continut lichidian, iodofilie normala;
-prostata cu iodofilie omogena, contur regulat,
-absenta lichidului liber la nivelul cavitatii abdominale si pelvine;
-absenta adenopatiilor patologice abdominale si pelvine;
-calcificari parietale Ia nivelul aortei abdominale, arterelor iliace comune, externe si interne,
-coloana toracolombara cu modificari degenerative disco-vertebrale multiple, etajate, cu punti osteofitice marginale,
-subluxatie veche simfiza pubiana cu artroza hipertrofica la acest nivel, cu calcificari marginale compresive pe vezica urinara,
-ingustarea spatiilor articulare coxo-femurale bilaterale; cap femural bilateral. cu sfericitate si structura normale,
CONCLUZIE:
Malformatie renala congenitala cu aspect de rinichi in potcoava,Functia renala normala,
Calcificari vasculare;aorta abdominala si arterele iliace bilaterale,
Modificari degenerative disco-vertebrale toracale si lombare cu punti osteofitice marginale,
Artroza hipertrofica a simfizei pubiene cu calcificari exuberante compresive pe vezica urinara,
Coxartroza bilaterala grad ll,
7 AndreeaP
7 AndreeaP [44c]
24-07-2017, 14:27

Membru din 21-07-2017

Subiecte: 1

Comentarii: 44

Dl. doctor care urma sa il opereze este in concediu pana la sfarsitul lunii august. Mergem maine in Timisoara pt un consult, urmand a fi operat de adjunctul sau, daca tatal meu este de acord.
Am aflat intre timp ca la Institutul Fundeni exista un laser foarte performant adus anul trecut care merge foarte bine pe tumorile pulmonare, cu pastrarea a cat mai mult tesut sanatos. Credeti ca ar trebui sa mergem la o consultatie si la dl dr. Horvath de care am auzit, oare este greu de ajuns la dumnealui, am astepta mult pentru o operatie?
Am observat ca dansul nu este doar specialist in chirurgia toracica ci si generala, poate ar putea interveni peste tot unde sunt probleme, in cazul in care sunt.
Se pot opera suprarenalele cu laser?
8 AndreeaP
8 AndreeaP [44c]
24-07-2017, 15:37

Membru din 21-07-2017

Subiecte: 1

Comentarii: 44

Intre timp o cunostinta care lucreaza intr-un spital din Cluj a discutat cu un dr. oncolog renumit de acolo, imi scapa numele acum, care a spus sa vina la un consult pentru ca daca se dovedeste ca are metastaze nu este bine sa fie operat. In ce priveste investigatia CET-PT a spus ca aceasta este utila in detectarea cancerului de cativa mm or la el se vad acele formatiuni la splina si suprarenale.
Nu stiu ce sa mai cred, banuiesc ca vrea sa-l puna inainte pe tratament.
Tot nu am inteles de ce e contraindicata operatia in cazul in care exista metastaze intr-un alt organ, macar impiedica raspandirea celulelor canceroase si din organul operat, nu?
PET-CT-ul in Timisoara nu se poate face decat saptamana viitoare, se lucreaza doar saptamanal si trebuie adusa o substanta de la Bucuresti, plus ca trebuia sa tina regim in ziua precedenta si nu am stiut. Asta este, aparatul sta liber din cauza pretului mare.
Nu mai stim in ce parte sa apucam, exista si o alta cale de a ne da seama daca este sau nu cancer si la suprarenale?
9 AndreeaP
9 AndreeaP [44c]
25-07-2017, 12:05

Membru din 21-07-2017

Subiecte: 1

Comentarii: 44

Dl dr chirurg din Timisoara la care azi au fost parintii mei spune ca nu e indicata operatia daca nodulii de la suprarenale sunt cancerosi si ne-a trimis la PET-CT la Oradea, suntem programati luni.
Inca nu reusesc sa inteleg de ce nu se opereaza acum, mi se pare ca pierdem timpul si daca intre timp tumora produce noi metastaze iar chimioterapia nu da rezultate sau da un rezultat partial si apoi cancerul revine mai puternic, cine raspunde?
Am citit despre acea stroma dezmoplazica preznta, semn ca tumora si-a facut vase de sange prin care se raspandeste in corp, la alte organe, nu este mai indicat sa fie scoasa ACUM, indiferent de natura nodulilor din celelalte parti?
Dl, doctor, ma puteti ajuta cu un raspuns, va rog mult??
10 RaulDuke
10 RaulDuke [7785c]
25-07-2017, 16:12

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7785

Răspuns pentru (AndreeaP, Azi, ora 12:05:30):


te rog frumos sa te calmezi, pentru ca panica in care te lasi scufundata nu ajuta la nimic, ba chiar iti tulbura mintea si iti compromite orice sansa de a asculta/intelege si de a decide corect. la fel cum, desi eu ti-am raspuns FOARTE punctual mai sus, medical si oncologic (caci cu asta ma ocup, nu cu navigatul pe internet, in ciuda aparentelor) ce este de facut in aceasta situatie, respectiv care ar fi PRIMII pasi pana la operatie. desi ti-am scris asta, tu ai trecut direct in "maine il opereaza" de parca nu ai citit nimic din ce am scris sau, macar, nu ai inteles. de asemenea nici sa "citesti" pe internet optiuni alternative sau teorie, aberanta sau nu, nu ajuta la nimic, pentru ca oricum nu vei pune tu in practica nimic caci nu esti medic. singura varianta e sa gasesti un medic care se si pricepe si cu care te si intelegi si sa ai incredere in el.

de exemplu: ideea de a opera tumora de plamani daca ea a dat deja metastaze nu are niciun sens si acest gest face mai mult rau decat bine (de fapt nu face aproape niciun bine). nu prea conteaza motivul, trebuie doar sa accepti asta. daca vrei, este ca si cum ai incerca sa scazi nivelul oceanului planetar inchizand sau secand lacul vidraru... sau ceva de genul.
11 AndreeaP
11 AndreeaP [44c]
25-07-2017, 16:58

Membru din 21-07-2017

Subiecte: 1

Comentarii: 44

Cu tot respectul, dl. doctor, am inteles foarte bine ce ati spus, respectiv care ar fi pasii de urmat pentru a face totul ca la carte insa tot dvs. ati spus ca daca nu dispunem de resurse sau posibilitatea de a face totul intr-o luna e ok sa trecem direct la operatie, care ar fi cea mai buna sansa a lui. Avand in vedere ca am postat rezultatul CT-ului am presupus ca ati luat in considerare si varianta ca acei nodului de la suprarenale sa fie metastaze si totusi ati recomandat operatia ca o varianta ok. Si tot dvs. ati spus ca boala pare la inceput, deci nu se pune problema, chiar daca teoretic se incadreaza in gradul IV, de a fi invadat tot organismul si ca operatia sa fie inutila.
Ceea ce doream sa stiu era daca exista un motiv medical pentru care operatia ar fi contraindicata in caz de metastaze dar se pare ca nu este ci doar cutuma sau preconceptia ca in caz de metastaze ar fi inutile. Eu sincer nu cred asta, acea tumoare continua sa raspandeasca celule bolnave in corp si cred ca ar ajuta daca ar fi stopata acum. si poate gasim un doctor care sa il opereze.Spun asta pt ca imi e teama de efectul chimioterapiei daca mai asteptam, tot din raspunsurile dvs. in alte cazuri am inteles ca boala revine mai puternica dupa o faza de remisie.
Oricum luni dimineata mergem la examenull PET-CT pentru a sti sigur.
Referitor la teoriile si medicamentele noi despre care citesc, care ar fi sansa sa accedem la ele sau unde sa gasim medicii care le aplica?
Va multumesc mult pentru ajutor.
Mai am o intrebare : e adevarat ca oxigenarea plamanilor ar putea sa ajute, plimbari in aer curat etc. El acum spune ca n vrea sa faca miscare ca sa nu fie circulatia sangelui prea activata si sa i se raspandeasca mai repede in corp.
12 AndreeaP
12 AndreeaP [44c]
25-07-2017, 17:06

Membru din 21-07-2017

Subiecte: 1

Comentarii: 44

Mai voiam sa va intreb ceva: o metastaza poate sa dea o alta metastaza, adica celulele de acolo sa migreze in alta parte sau totul pleaca doar din tumoarea primara?
Si metastazele au stroma, vasele de sange care le alimenteaza sau doar tumoarea primara?
Si inca o intrebare, care este diferenta din punctul de vedere al operatiei intre o tumoare primara si o metastaza? Am gasit un laser in Cluj specializat zona pumonara dar dl. doctor de acolo spunea ca nu opereaza decat metastaza pulmonare, nu si tumori primare.
In sfarsit, care ar fi sfatul dvs., sa facem o operatie clasica sau cu laser, asta binenteles in ipoteza in care gasim pe cineva care sa il opereze in ciuda rezultatelor pe care probabil le va da testul de luni.
Multumesc.
13 RaulDuke
13 RaulDuke [7785c]
25-07-2017, 17:33

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7785

Răspuns pentru (AndreeaP, Azi, ora 16:58:01):


nu este o cutuma, medicina actuala nu lucreaza cu "cutume". ce pretindeti dvs este sa va tin (eu sau altcineva) un curs despre biologia cancerului, oncologie si medicina in general. ma tem ca nu veti gasi asa ceva...
14 AndreeaP
14 AndreeaP [44c]
25-07-2017, 18:38

Membru din 21-07-2017

Subiecte: 1

Comentarii: 44

Daca nu este o cutuma, care este motivul medical pentru care nu este recomandat sau chiar contraindicat sa se extirpe tumora primara in cazul in care aceasta a apucat sa dea una-doua metastaze intr-un alt organ?
Din cate am aflat, chiar si metastazele se pot opera, cum e cazul cu dl. doctor de la Cluj care spune ca a scos dintr-un plaman 120 metastaze.
15 RaulDuke
15 RaulDuke [7785c]
26-07-2017, 10:23

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7785

Răspuns pentru (AndreeaP, 25-07-2017, 18:38:18):


daca se pot opera TEHNIC toate metastazele vizibile, atunci nu exista nicio contraindicatie, se poate incerca. dar daca NU pot fi eliminate chirurgical TOATE focarele canceroase (macar cele vizibile), pai atunci operatia de scoatere a tumorii primare NU ARE NICIO VALOARE pentru ca e demonstrat ca nu prelungeste supravietuirea bolnavului, iar afectarea sanatatii lui printr-o interventie chirurgicala atat de mare este intotdeauna semnificativa.
16 AndreeaP
16 AndreeaP [44c]
26-07-2017, 21:50

Membru din 21-07-2017

Subiecte: 1

Comentarii: 44

Multumesc pentru lamurire...
Intre timp parintii mei au ajuns la Cluj, fiind primiti de dl. prof. Ciuleanu care l-a trimis din nou la CT, analize de sange si RMN cerebral urmand ca vineri sa decida daca se impune sa mai mergem la PET-CT si care e calea indicata de dansul. Totodata vrea sa-l inscrie intr-un studiu in care se va testa medicamentul Nivolumab in combinatie cu chimioterapie, in contrast doarr cu chimioterapia. Ai mei s-au ingrozit citind conditiile de desfasurae a studiului si rezultatul preconizat, adicca doar prelungirea supravietuirii. Ce ziceti, ar fi bine sa se inscrie , daca se incadreaza? Am citit despre acest medicament ca ar fi ultima inovatie in materie dar ultimul studiu de prin 2016 arata ca nu e cu mult mai bun decat tratamentul clasic si tot nu vindeca.
Acum, dupa ce dr. chirurg din TM i-a spus ca ii scoate jumatate din plaman, ma gandesc daca nu cumva ar fi mai bine sa inceapa cu un tratament de genul asta, poate exista posibilitatea sa se resoarba tumorile, fiind la inceput si corpul lui nefiind obisnuit cu medicamente asa pueterice, implicit nici celulele maligne si sa nu mai fie nevoie de operatie. Dvs. ce credeti?
17 RaulDuke
17 RaulDuke [7785c]
27-07-2017, 15:23

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7785

Răspuns pentru (AndreeaP, 26-07-2017, 21:50:36):


am spus deja ce cred despre ce trebuie facut, iar Prof. Ciuleanu este un om care stie ce face si directia in care merge este oarecum congruenta cu ce v-am spus si eu, respectiv o stadializare corectu cu PET/CT, cel putin. ce as putea sa mai spun in plus care sa ajute?... poate decat atat: inrolarea intrun studiu clinic nu este doar un lucru bun ci CEL MAI BUN care i se poate intampla, dpdv medical. de asemenea, din pacate, un cancer pulmonar cu metastaze nu poate fi vindecat de nimeni prin nicio metoda, cel putin la ora actuala. asta nu inseamna ca intre a face ce trebuie si a nu face nimic nu e o diferenta enorma, de supravietuire si calitate a vietii. alegerile insa ii apartin pacientului. mult succes!
18 andrey_sebastian
28-07-2017, 23:45

Membru din 28-07-2017

Subiecte: 0

Comentarii: 2

Poate ajuta

http://www.aradon.ro/tumora-pulmonara-maligna-de-15-kg-extirpata-la-arad/1381157

Sănătate mult
19 AndreeaP
19 AndreeaP [44c]
29-07-2017, 19:23

Membru din 21-07-2017

Subiecte: 1

Comentarii: 44

Multumesc mult! Multa sanatate si dvs..!
20 AndreeaP
20 AndreeaP [44c]
01-08-2017, 05:43

Membru din 21-07-2017

Subiecte: 1

Comentarii: 44

RMN celebral facut la spitalul din Cluj a aratat ca nu exista metastaze cerebrale, doar ”multiple microleziuni .. probabil de etiologie vascular-ischemica cronica”. Exista vreun risc legat de aceste leziuni, sunt o problema aceste microleziuni?
La examenul PET-CT inca nu am primit rezultatul.
Intre timp am aflat despre cyberknife sau gammaknife care se practica, din cate am inteles, doar la spitalul Bagdasar Arseni din Bucuresti. Mai exista vreun alt loc din Romania unde se practica aceasta procedura sau daca stiti in strainate undeva aproape (ex. Ungaria), unde sa nu fie preturile atat de mari si sa se poata eventual deconta? Avand in vedere ca este de dimensiuni reduse tumoarea(ile) si ca el nu le va mai alimenta prin fumat, ca este o persoana sanatoasa, cu un sistem imunitar puternic poate exista posibilitatea distrugerii totale prin aceasta procedura, fara sa mai treaca printr-o operatie clasica. Asta daca reclama este reala. Ma gandesc si la varianta in care, Doamne fereste, ne va fi greu sa gasim pe cineva sa il opereze.
De asemenea am citit in mai multe articole cum ca acest cancer cu celule non-mici (adenocarcinom) este rezistent la chimio si radioterapie si se trateaza cu ele doar in stadiile 3-4, cand oricum situatia e foarte grava si nu se poate face altceva,indicatia principala fiind operatia
Răspunde la topic
113 comentarii 12 3 4 5 6 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp