Ultimele comentarii pe forum
SUBIECT | COMENTARIU | |
cancer col uterin? |
13-07-2009, 17:55:28 de către lyanageorgescu
Subiect: cancer col uterin?
Pt RAZBIR-- Chiar daca au fost diferente de stadializare, tratamentul este comun si in ordinea corecta.Dr. Rancea este un profesionist iar rezultatul histopatologic este foarte bun--adica tumora a fost foarte radiosensibila , a disparut in totalitate dupa radioterapie si da, operatia trebuia facuta in continuare. Examenul acesta negativ este factor de prognostic favorabil pentru evolutia ulterioara. Dar medicina nu este stiinta exacta, trebuie facute controalele ca la carte si 1 computer tomograf anual ,chiar daca restul de investigatii sunt perfecte.Sanatate! |
|
cancer col uterin? |
02-07-2009, 19:20:14 de către RAZBIR
Buna ziua si va doresc la toti sanatate si putere sa invingeti boala...am si eu o rugaminte si anume: mama mea in varsta de 67 ani a fost depistata cu cancer de col uterin in faza 3 B la Iasi dar mergand la Cluj i s-a pus diagnosticul de 2 B;a facut 23 de raze la Iasi (radioterapie) si 3 raze interne (brahiterapie)la Cluj dupa care la sase saptamani a fost operata(04.06.2009) la Cluj de dr.Rancea -sef sectie chirurgie de la spitalul de oncologie Ion Chiricuta si la 30.06.2009 a venit rezultatul operatiei: Concluzia: Col uterin fara relicvat carcinomatos si fara adenopatii metastatice. este bine sau nu? multumesc! astept un raspuns va rog de cineva avizat,multumesc inca o data! |
|
cancer col uterin? |
01-05-2009, 22:19:02 de către matei antonel
dupa ce afacut 29 de radioterapie ia spus ca are nodul pe ovaru drept si niste dureri ingrozitoare de ce |
|
cancer col uterin? |
29-12-2008, 19:11:04 de către dana silvia
Stadiul I b are prognostic bun,este OBLIGATORIU sa faca radioterapie. Multa sanatate ! |
|
cancer col uterin? |
28-12-2008, 15:02:01 de către matei antonel
sotia mea are 36 ani a fost diagnosticata cu neo plasm col uterintip1b .ce -recomandati sa faca .doctoru ia recomandat 25 sedinte cu raze cobalt esta bine sau nu |
|
cancer col uterin? |
00:00:00 de către crinaL
buna !mesaj pentru gigimuschi rezultatul biopsiei fibromului, mama ta l-a primit in momentul externarii? sau abia dupa 6-8 saptamani? si mama mea s-a operat de fibrom in urma cu 2 luni (mai este inca internata deoarece a facut si o tromboflebita postoperatorie) sunt foarte ingrijorata deoarece inca nu am intrat in posesia rezultatelor biopsiei. medicul mi-a spus ca nu a ridicat niic o suspiciune de cancer. mama le-a tot intrebat pe asistente de rezultat si nimeni nu vrea sa-i spuna nimic...are impresia ca i se ascunde ceva. sanatate mamei tale! |
|
cancer col uterin? |
00:00:00 de către dr_mitulescu
Nu este vorba de un cancer al colului uterin ci despre un cancer al corpului uterului.Tratamentul acestei afectiuni este reprezentat de operatie (cea pe care mama Dvs. a efectuat-o), iradiere (care este obligatorie) si tratamentul citostatic (pe care daca mama mea ar fi in cauza i l-as administra). Cu aceste tratamente, pacienta are sanse reale sa se vindece. Este motivul principal pentru care, noi medicii, tratam aceste boli. Mai ales ca din analiza reiese ca boala este localizata numai la corpul uterului, deci nu era extinsa in momentul operatiei. Nu avem relatii asupra ganglionilor limfatici din jurul aortei (nu s-au extirpat cu ocazia operatiei intrucat s-a crezut initial ca este vorba de un Fibrom, si doar la analiza anatomopatologica s-a stabilit diagnosticul final). Va sfatuiesc ca mama Dvs. sa efectueze o tomografie pentru a cerceta acesti ganglioni si daca sunt mariti, ei trebuie cuprinsi in campul de iradiere. Cred ca operatia pentru presupusul Fibrom a fost un noroc pentru mama Dvs., intrucat cu aceasta ocazie a fost depistat un cancer incipient, stadiu in care mama Dvs. are sanse reale de vindecare daca va continua sa mearga pe drumul acestor tratamente (foarte corecte d.p.d.v. medical). II dorim insanatosire completa ! |
|
cancer col uterin? |
00:00:00 de către dana silvia
Adenocarcinom inseamna cancer.Medicul oncolog va stabili schema exacta de tratament.Radioterapia e de mare ajutor,la fel si chimioterapia.In stadiul I prognosticul e bun,90%. Multa sanatate! |
|
cancer la san sau altceva? |
00:00:00 de către Waldan
Subiect: cancer la san sau altceva?
Da dar problema este ca nimeni nu spune ce sant acele pete rosii care se intind si datorita carora nu poate fi operata.Doctorul de aici ai tot da inainte cu citostaticele se pare ca altceva nu stie.La ea citostaticele nu au nici un efect vizibil ( dupa 10 sedinte ar fi trebuit sa vad ceva) Oare chiar nu mai are nici o sansa ??? |
|
cancer la san sau altceva? |
00:00:00 de către M.D.
Subiect: cancer la san sau altceva?
Din pacate, nu exista elemente pentru a pune la indoiala diagnosticul. Totuşi, poate că un tratament cu antibiotice ar fi indicat. În cazul în care se bănuieşte o componentă de infecţie a sânului (mastita), probabil că cel mai indicat ar fi tratament cu Eritromicină. Desigur, trebuie luate astfel de recomandări prin Internet sub titlu de inventar: ele nu pot ţine loc de consult medical. |
|
melanom malign acral |
00:00:00 de către midorin42
Subiect: melanom malign acral
Nu am cunostinta de vre-un pacient vindecat sau care sa fi supravietuit mai mult ! Imi pare rau! Cred ca tratamentul naturist nu are niciun efect. |
|
melanom malign acral |
00:00:00 de către mady_bucur
midorin, si cu aceste tratamente chiar nu se va ameliora nimic?tu zici ca doar 5 luni de viata ii mai ramane? nu s-a intamplat niciodata ca pacientul sa se faca bine in urma tratamentului? multumesc pt raspunsuri |
|
melanom malign acral |
Ceea ce i s-a recomandat este cam tot ceea ce se poate face in prezent in aceasta boala. Imi pare rau ! |
|
melanom malign acral |
midorin multumesc,dar...... ganglionii santinela au fost scosi,iar doctorul blidarua zis ca boala iese la suprafata, nu macina inauntru, nu a atacat inca nici un organ vital, faca citostatice( cisplatin si daltrazen) si interferon (3 mil unitati la 3 zile). face in paralel si un tratament naturist din statele unite. noi tot speram la un miracol, el se simte destul de bine si gandeste pozitiv. de tratament ce imi puteti spune? |
|
melanom malign acral |
Eu zic ca maxim 5...luni. |
|
melanom malign acral |
multumesc pt raspunsimi poti spune mai multe? eu nu sunt in tara, si sa stiu cam cat timp mai am pentru a petrece langa el... am mai citit ca poate ajunge pana la 5 ani... ce ziceti? |
|
melanom malign acral |
Din pacate nu prea mult! |
|
Dupa extirparea tiroidei, este nevoie de iod radioactiv, daca carcinomul nu a invadat tesutul? |
00:00:00 de către maria cristina danV , as dorii sa-mi dai si mie adresa doamnei cu tratamente naturiste. --- |
|
Dupa extirparea tiroidei, este nevoie de iod radioactiv, daca carcinomul nu a invadat tesutul? |
00:00:00 de către brad Nu zic sa nu luati trat naturiste dar nu faceti greseala de a va opri aici!!Faceti tet cu iod radioactiv pt ca el e cel care vindeca cancerul de tirioda.El se concentreaza in tesutul tiroidian si ucide"GERMENII"bolii.Nu faceti prostia sa treceti peste singurul tat eficient.Trat corect,cu iod ,cancerul de tiroida se VINDECA!!!!!Dar faceti trat CORECT. |
|
00:00:00 de către geos
Subiect: Dupa extirparea tiroidei, este nevoie de iod radioactiv, daca carcinomul nu a invadat tesutul?
Multumesc mult pentru raspuns. As dori sa iau legatura cu doamna despre care mi-ati scris. Mii de multumiri si astept semnaulul dvs. |
|
00:00:00 de către DanV
Subiect: Dupa extirparea tiroidei, este nevoie de iod radioactiv, daca carcinomul nu a invadat tesutul?
Dereglarile functionale ale glandei tiroide si tumorile, nu neaparat asociate, pot fi tinute in friu (pina la eliminare) prin folosirea in paralel cu medicatia specifica a unor preparate naturale despre care pot sa va informez . Calitatea vietii dv. va creste fara indoiala.Va pot pune in legatura cu o doamna care va poate informa in detaliu din propia experienta. ---------------- |
|
microcarcinom papilar si folicular tiroidian |
22-10-2010, 12:41:44 de către velescu victor unei rude i s-a dat de curand, dupa extirparea tiroidei urmatorul diagnostic histopatologic; 1. microcarcinom papilar sclerozant multifocal: focar pol sup.ldt de 0.6/0.6 cm invaziv marginal, cu celule de tip oxifil si microfocar ldt de 0.01/0.01 cm 2.parenchim de fond polinodular cu noduli de adenomatoza cu epitelii cu aspect hiperfunctional. 3.5(cinci) limfoganglioni cu aspect reactiv. 4.fragment timic cu lipodistrofie. Intrebarea e daca poate cineva va rog sa ma lamureasca si pe mine de gravitatea acestor diagnostice si daca imi poate da niste sugestii ajutatoare. Va mutumesc! |
|
00:00:00 de către geos revin asupra problemei mele. Rezultatul HP al nodulului tiroidian descria un adenom folicular si trabecular cu epitelii hiperplazice si de tip oxifil de 4,2/3,5 cm in care s-au dezvoltat parcelar 3 focare de microcarcinom de 0,2 cm, bine incapsulate, fara invadare a capsulei, fara adenopatii, fara patrundere in ciculatia sangvina. Poate cineva sa-mi spuna daca acest carcinom poate da metastaze. In prezent sunt programata la IOB pentru tratament cu iod radioactiv. |
|
00:00:00 de către dana silvia Prognosticul poate fi foarte bun.Atentie,daca apar ganglioni in regiunea cervicala sau manifestari pulmonare,nu ezitati sa va prezentati la un control.Multa sanatate! |
|
00:00:00 de către geos microcarcinoamele erau bine incapsulate si nu aveau invazie capsulara sau vasculara. |
|
00:00:00 de către dana silvia Teoretic e posibil. In buletinul histopatologic e precizat daca a fost invadata capsula sau daca a fost prezenta invazia vasculara? Oricum,dimensiunea focarelor e un factor de prognostic bun. |
|
cancer la stomac - intrebari |
24-05-2009, 10:01:29 de către nigola 98
Subiect: cancer la stomac - intrebari
eu cred ca se poate trai bine fara stomac daca ai grija la ce maninci,mama mea a fost operata si acum se simte bine |
|
00:00:00 de către DanV
Si daca folositi in paralel si o alta abordare veti creste speranta de viata si peste 5 ani. Credeti ca este destul 5 ani ?Eu nu. Daca aveti aceeasi parere scrieti-mi ------------- |
|
00:00:00 de către xcv
viata de dupa gastrectomie poate fi ajutata sa fie normala. In primul rand atentie la alimentatie, mai mult alimente pasate, moi. In al doilea rand trebuie facuta la interval de 6 luni initial apoi 1 an tomografia computerizata ptr a vedea daca a aparut recidiva tumorala sau/si metastaze. O alta analiza utila ar fi dozarea markerilor tumorali AFP si CEA si CA 19-9. Evolutia depinde ff mult de stadiul in care a fost facuta operatia. Supravietuirea este intre 6 luni si 5 ani. |
|
pancreatita sau tumora? |
Subiect: pancreatita sau tumora?
Nu înseamnă nimic. Este exact aspectul ecografic normal al pancreasului. |
|
00:00:00 de către oana pescaru
Buna ziua. Am si eu o intrebare: ce inseamna la ecografie "pancreas cu structura discret hiperecogena granulata"? Multumesc anticipat |
|
Anatomia patologică este regina diagnosticului. Biopsia bate markerii aşa cum la oaste funcţia doboară gradul. |
|
cancer de colon: cauze, prevenire |
00:00:00 de către schoeni
Subiect: cancer de colon: cauze, prevenire
... si inca ceva: rezultatele la controalele periodice specifice, nu indica boala in evolutzie. Dar tensiunea creste. La fiecare 6 luni se schimba medicatzia. Este tot in legatura cu neo colon? multzumesc |
|
00:00:00 de către schoeni
am neo colon operat in dec 2005, std III, chimiotratat cu 5fufo. Pe langa celelalte analize periodice fac si colonoscopie totala anual. Pt sunt multe aderente am cerut sa se faca cu anastezie totala. Ultima data mi/a fost destul de rau dupa anestezie. Se poate scapa de aceste aderente? Sau anesteyia locala ar putea avea efect, in sensul de a suporta colonoscopia? |
|
00:00:00 de către dana silvia
Se dezvolta din polipi adenomatosi preexistenti,sporadic sau in cadrul unor sindroame genetice,O mare importanta o are alimentatia bogata in grasimi,lipsa vitaminelor A,Csi E,lipsa fibrelor,ingestia crescuta de carbohidrate rafinate (dulciuri ).Apare de obicei intre 60-70 ani; la persoane mai tinere se asociaza cu colita ulcerativa sau cu polipoza familiala.Dieta bogata in fibre e importanta.Daca s-a stabilit diagnosticul,se intervine CHIRURGICAL. DUPA interventia chirurgicala se poate face si tratament naturist. Se masoara periodic nivelul CEA (antigen carcinoembrionar ) pentru a se surprinde o eventuala recurenta. Daca s-a extirpat in intregime si nu e recidiva,CEA este negativ. |
|
boala hodgkin |
22-03-2010, 18:01:30 de către paula_ro30
Subiect: boala hodgkin
ce s-a intamplat cu prietenul tau, vad ca solicitarea este din 2007? Pentru Hodgkins nu trebuie operatie, ci tratamet. |
|
Boala Hodgkin se trateaza.. unde? |
23-12-2009, 08:59:07 de către rise_solei
Subiect: Boala Hodgkin se trateaza.. unde?
Apa alcalina ionizata ajuta pentru boala hodgkin. Si eu am avut bh stadiul II B. + aloe vera + cruditati + apa neutra dupa mese + enzime pancreatice de la orice farmacie + gandire pozitiva + sucuri proaspete cu storcator electric + sare celtica ( max 1 lingurita/zi ) + vit c + mai rar peste oceanic fiert + fara paste fainoase si paine + oua mai rar + fara alcool ( eventual vin rosu dar foarte rar si putin ) + controale regulate + daca recidiveaza trebuie tratament alopat + aspirina ( coaja de salcie - ramuri tinere ) + fulgi ovaz ciuperci drojdie de bere pentru vit D si beta glucan + fara zahar indulcitori artificiali + dieta alcalina + argila + + + + + + ----------------- |
|
00:00:00 de către ovidius
In medicina clasica exista dictonul : " nu exista boli ci bolnavi " . Perfect adevarat, caci in medicina chineza sindromul este generatorul perturbarilor patologice cu denumirea de boli .Practic ma intereseaza a gasii sindromul si apoi programul imi afiseaza tratamentul . Prefer in bolile cronice, cum este si boala Hodkin, limfomul : utilizarea in faza acuta a tratametului alopat in combinatie cu homeopatia, fitoterapia si dietoterapia chineza concomitent . Nu avem in Romania toate plantele utilizate in China pentru boala Hodkin, dar o parte le importam si slava domnului ca sunt si rezultate . Minuni face numai Dumnezeu, dar medicul are sarcina de a se depasii pe el insasi pentru ca pacientul sau sa depaseasca impasul bolii . Fara a promite nimic, sper sa va pot da unele raspunsuri si indicatii utile la cabinetul meu . Pretul de 50 RON / consult nu este prohibitiv si personal il gasesc justificat . Va astept Dr Dumitrescu Ioan http://www.freewebs.com/aradh/ http://www.freewebs.com/starrchoice/ http://www.freewebs.com/starchoicesrl/ Bucuresti, firma Computer Med SRL tel : 0726397289 |
|
00:00:00 de către bxnmel
si eu am avut aceasta boala stadiul 2dar m-am vindecat cu ajutorul medicilor din cluj de la institutul de oncologie si am consumat foarte multe produse pe baza de aloe vera. iti recomand aceasta clinica si sa incerci produselele fac miracole |
|
00:00:00 de către aditza_ceuri
Iti multumesc k mi-ai raspuns.Dar as vre sa stiu dak exista opperatii pt asa ceva.El nu se mai poate ridica din pat si este foarte slabit,iar organismul lui nu mai suporta nici un fel de tratament,are analizele foarte mici. |
|
00:00:00 de către drmarkuss1
Trebuie sa se adreseze celui mai apropiat centru de hematologie- de acolo este indrumat spre- Radiologie interventionala sau chirurgie, sau i se da acolo chimioterapie. Nu imi place termenul "ultima faza",...nimeni nu poate stii care e ultima. Recadere semnifica doar ca dupa o interventie terapeutica anumiti ganglioni au recidivat, dar situatia nu e fara speranta. |
|
vopseaua de par poate afecta lipomul daca exista pe tesutul capului? |
00:00:00 de către carina24 Multumesc mult pentru raspuns |
|
vopseaua de par poate afecta lipomul daca exista pe tesutul capului? |
00:00:00 de către midorin42 La nivelul scalpului se fac mai frecvent chisturi sebacee, nu lipoame. Ar fi indicat sa te adresezi unui dermatolog pentru a le scoate. Vopseaua de par nu le afecteaza decat in masura in care esti alergica la ea si faci o dermatita de contact care prinde si pielea de deasupra lor. Chisturile respective nu sunt cancerigene. |
|
Cancer la san sau nu? |
15-09-2010, 01:02:30 de către Angellica
Subiect: Cancer la san sau nu?
Buna ziua, au trecut 3 ani de la ultima mea postare la acest subiect, in cele din urma nu m-am operat, am aflat intre timp ca nu este vorba de noduli ci de fibroadenoame care intre timp au crescut, unul are 2 cm si celalalt 2,6 , sunt putin speriata, momentan urmez un tratament cu hormoni si nu prea ma gandesc la operatie plus ca am inteles ca aceste fibroadenoame apar din nou. Sper ca d-voastra doamnelor va simtiti bine.Cel putin stiu ca in momentul de fatza nu e cancer si sunt mai linistita desi nu ma bucur deloc ca au crescut atat de mult. Sanatate va doresc! |
|
Cancer la san sau nu? |
Angellica stai linistita,eu am deja 3 operatii la sani. tot noduli, mi-au aparut la 18 ani, am facut 3 ani tratament dar degeaba, tot a trebuit sa ma operez. Am prima operatie in Romania, si celalte 2, aici , in Spania. Trebuiesc scosi , pt a nu creste si mai mult . Nu e dureros, doar ca nu poti face efort fizic mai deloc. Eu in 3 ani m-am ingrasat 25 de kg. E mult mai bine sa ii scoti chiar daca apar iar. daca ai intrebari ma poti intreba |
|
Cancer la san sau nu? |
00:00:00 de către cory
trebuie sa gindesti pozitiv, este normal sa te doara in timpul ciclului.Daca ti-a recomandat sa te operezi dute si te opereaza, in timp lasat un nodul, poate degenera in cancer,nu neaparat ai acum cancer. |
|
trebuie sa ma operez neaparat? |
00:00:00 de către al_dumitru
Subiect: trebuie sa ma operez neaparat?
Buna, Anamaria. Daca ai probleme cu cancerul in familie, e bine sa acorzi o grija foarte mare acestor probleme. Sigur ca fibroadenomul e benign (adica nu e cancer) dar, problema cu tumorile la san este urmatoarea: ele pot degenera si se pot maligniza. Cu cat stai mai mult cu ele, cu atat le dai mai multe ocazii sa isi faca de cap.Ca sa nu ramai cu deformari, e bine sa le iei din pripa, si nu cand au crescut prea mult. Presupun ca daca medicii ti+au recomandat operatia, au facut+o cu discernamant, iar Clinica de la Cluj e o clinica respectabila. Cunosc pe cineva care a facut acolo aceasta operatie de curand si a avut numai vorbe de lauda pentru tot, de la cazare si pana la atitudine si la rezultate. Nu zic, or fi si tratamente naturiste, dar e putin probabil sa le culegi de pe un forum, si e foarte bine sa le folosesti ca adjuvante, nu ca terapii de baza. Iar daca ar fi sa ti se recomande un tratament medicamentos, tot la medic il vei afla. Deci cauta un doctor ginecolog, care se pricepe si la fitoterapie, este zic eu, cel mai in masura sa iti spuna cat poti incerca cu alte metode si cand e cazut ferm de operatie. |
|
eroare sau certitudine: cancer la plamani |
00:00:00 de către andreyey da...este posibil..ce i s-a descoperit acum 3 saptamani tatalui dumneavoastra este tumora principala...adika neoplasmul pulmonar.Cancerul metastazeaza in organism. Cand un cancer este depistat, acesta poate fi intr-un stadiu incipient sau intr-un stadiu avansat , adica cu metastaze. |
|
cancer de pancreas cu metastaze hepatice |
04-05-2014, 10:34:13 de către RaulDuke trebuie sa te linistesti pentru ca lumea tolereaza foarte diferit citostaticele. pentru multi nu exista niciun fel de probleme, sau nu sunt sesizabile. apoi gemzar este tolerat relativ bine, fara probleme majore nici de greata nici de caderea parului cine stie ce. trebuiesc monitorizate analizele (celulele din sange) saptamanal. |
|
04-05-2014, 10:27:48 de către mihaelaandreea Anna7 sau Tinac07, daca mai sunteti active si va mai uitati pe forum va rog sa imi spunei cum a fost evoluita parintilor vostrii dupa citostatice?Si tatal meu este in aceeasi situatie cancer de pancreas cu metastaze in ficat si stomac, vineri sapt aceasta ne ducem la prima tura de citostattice gemzar...Multumesc! |
|
15-11-2012, 15:33:26 de către RaulDuke nu prea cred ca se justifica sa mai faceti nimic in momentul de fata, de teama unui ipotetic cancer, care oricum nu este vizibil pe nimic din ce s-a facut pana acum si care, daca, tot ipotetic, "va fi sa apara", nu poate fi vazut inainte. medicul ce recomandari v-a dat ? si ce intrebari i-ati pus ? |
|
15-11-2012, 12:54:03 de către aliana53 buna ziua, mama mea de 59 ani a avut un episod dureros in abdomenul superior stanga ce pleca in spate, a facut o ecografie la care a iesit o formatiune nodulara hipoecogena neregulata intre splina si rinichi stang. I s-a recomandat sa faca un CT la care s-a vazut - Pancreas cu dimensiuni marite cefalic, diam max cr-cd 5, 5 cm si ap 2, 2 cm, corporeal ap 3, 1 cm, cefalic 2, 95cm cu aparente cuduri corporeo cefalic neomogen nativ, post contrast omogen cu multiple vase care emerg din artera splenica fara aspect patologic. canal Wirsung vizibil cefalic si corporeal. colecist fara calculi. coledoc intrapancreatic diam max 1cm.. fara dilatatii cai biliare. ficat dimensiuni si structura normale. Modificari parietale gastrice, pliuri ingrosate grosime max 1, 9 cm. Splina, rinichi normali, fara adenopatii. Concluzii- pancreas cu modificari morfologice si dimensionale - de urmarit pancreatita cronica. Wirsung vizibil. Modificari parietale gastrice. La colangio RMN - ficat cu hipertrofie de lob drept fara leziuni focale. Pancreas cu dimensiuni si structura normala, Wirsung vizibil. Ax splenoportal la limita superioara, VP=14mm. fara adenopatii. Concluzii- fara modificari de pancreatita, hipertrofie de lob drept hepatic. Ag carcinoembrionar (CEA)- 2.41 Val N: 5.0 ng/ml CA 19-9 2 U/ml 37 U/ml fosfataza alcalina 80, 7 U/l GGT 17U/l Bilirubina totala 0, 89 mg/dl Intrebarea mea este daca mai au rost alte investigatii pentru pancreas si daca da ce si unde ar fi indicat sa le facem? Multumesc. Mama acuza si acum o jena si dureri ce pleaca in spate dupa mancare iar in ultimul timp a slabit foarte mult in greutate. Am citit ca un neoplasm de pancreas este foarte greu de diagnosticat in stadiile incipiente si diagnosticul diferential este foarte greu de facut cu pancreatita cronica mai ales ca nu exista o cauza si nici alte episoade de pancreatita acuta in antecedente |
|
01-11-2012, 11:30:37 de către RaulDuke intr-adevar, daca tumora nu este operabila, din pacate prognosticul este extrem de sumbru, cam de forma a ceea ce ati auzit deja. s-a pronuntat insa cuvantul "NEXAVAR"? acesta e un medicament care este aprobat in cazul cancerului de ficat (defapt singurul), inclusiv in romania. desigur ca exista niste criterii pe baza carora este aprobat, cum ar fi un dosar facut de un medic oncolog care sa ateste boala si faptul ca nu e operabila plus ca are o stare generala acceptabila si niste analize la fel. este un mediament care nu are sanse de a vindeca boala, dar poate sa o tina sub control si sa prelungeasca viata fata de a nu face nimic. |
|
31-10-2012, 17:40:36 de către pufulica24 tocmai am aflat ca tumorile maligne nu pot fi operabile si ca tata mai are de trait cateva saptamani -pana in 3 luni si ca poate sa faca chemoembolizare sa-i prelungeasca zilele dar nu sunt sigure pentru ca in paralel trebuie alt dr sa-i mentina hepatita b cica ciroza ca si aceasta este fatala nu mai stiu ce sa mai fac sunt terminat in toate modurile. chiar nu este in romania asta un dr care sa te lamureasca si sa te ajute toti te trateaza cu o asa indiferenta si mai tare te duc in eroare chiar si la spitalele private. dar nici nu poti sa ajungi sa stai de vb cu un dr bun fara o pila sa te recomande. chiar daca ai bani degeaba daca nu ai o cunostinta ceva. ma simt neajutat, neputincios, dezorientat si ca un nimeni pe lume. |
|
23-10-2012, 18:30:29 de către RaulDuke are un cancer primar de ficat (adica un cancer care acolo s-a dezvoltat prima oara, nu unul care a "migrat" de la alte organe). este un cancer cu o rata foarte mare de mortalitate, respectiv de aproximativ 85%. adica din 10 oameni cu acest diagnostic, cel putin 8 mor chiar de aceasta boala. singura sansa de vindecare ramane chirurgia, adica indepartarea prin operatie a acelei tumori, sau a acelor tumori, daca acest lucru este tehnic posibil si fezabil medical. daca nu, raman ca variante alte tipuri de tratament, dar care in nici un caz nu au vreo sansa de vindecare a bolii ci mai mult o speranta de a prelungi viata cu cateva luni. |
|
23-10-2012, 17:20:58 de către pufulica24 diagnostic formulare libera: hepatocarcinom grefat pe infectie cronica vhb si diagnostic principal (drg cod 1) : c22 0 carcinom al celulei hepatice . ma puteti ajuta sa-mi spuneti ce semnifica asta? |
|
19-10-2012, 20:57:20 de către RaulDuke intr-adevar, rezultatul biopsiei este cheie in acest moment. daca nu se poate opera, repet, fiind hepatocarcinom, ramane varianta cu tratament sistemic cu nexavar; o varianta premergatoare ar fi chimioinfuzia de artera hepatica, dar nu stiu in ce masura si pe unde anume se practica in romania. |
|
19-10-2012, 20:02:24 de către pufulica24 diagnosticul de etapa este de hepatocarcinom voluminos grefat pe herpatopatie cronica vhb si dr care a efectuat analizele a spus ca mai mult ca sigur nu poate beneficia de interventie chirurgicala dar asta o sa decida profesorul dupa ce avem rezultatul de bph. |
|
19-10-2012, 16:58:25 de către RaulDuke interventia chirurgicala, daca este intr-adevar hepatocarcinom. asta ofera singura sansa de vindecare. repet: daca PBH arata un hepatocarcinom intr-adevar. |
|
19-10-2012, 15:57:11 de către pufulica24 buna ziua. tatal meu are 2 tumori hepatice maligne (Hepatocarcinomul) la ficat una de 97/63mm la nivelul segmentului 4 si una de 65/50mm la nivelul segmentului 6, analizele la sange arata bilirubina totala 1.1mg/dl , plt 177 , afp400, endoscopia la stomac a iesit bine la fel si la colon, ct cu substanta de contrast care descrie hepatomegalie tumorala, fara ascita sau splenomegalie, sa efectuat pbh rezultat in asteptare. pana la rezultat si optiunile dr vreau sa aflu de ce fel de procedee ar putea beneficia si care ar fi cel mai indicat in cazul lui ? cu informatiile care le am pana acum sper sa ma puteti ajuta cu un sfat. multumesc |
|
20-09-2012, 22:08:56 de către RaulDuke despre chimioterapie sau radioterapie, in acest moment, acesta e adevarul. dar nu stiu daca ai discutat cu cineva despre ce am zis mai sus, respectiv o metoda de drenaj biliar. desigur ca inainte de asta, trebuie facut cel putin un CT de abdomen superior/ficat/etc, pentru a se vedea daca si in ce masura sunt caile biliare blocate si mai ales unde. |
|
20-09-2012, 21:51:47 de către uelenap nu a facut o biopsie... ca19-9 era 1450 la sfarsitul lunii iulie. o sa vorbesc cu dr oncolog despre drenaj si o sa ma interesez unde si daca se poate face, multumesc mult de sfat !!! ceea ce mi-a spus dr este ca are organismul foarte foarte slabit, are o diferenta mai mare de 2 pcte la tensiunea arteriala in culcat vs in picioare, ameteli... stomacul foarte foarte sensibil. sper in primul rand sa rezolvam putin tranzitul intestinal, sa deblocam constipatia si sa ajutam astfel eliminarea sucurilor digestive pe cale normala si nu prin varsaturi... ma gandeam poate sa mai facem un ct sau rmn sa vedem exact unde e blocajul si in ce stadiu... am uitat sa spun, ca dupa martie 2012 a mai incercat de vreo 2 ori sa reia tratamentul chimio cu xeloda, dar a trebuit sa-l intrerupem, pentru ca i-a fost foarte foarte rau... tremuraturi, greata, varsaturi, ameteli etc...chiar si cu o doza mai mica... dr a zis ca in nici un caz nu ar suporta o chimioterapie mai puternica, gen gemcitabina (indicata in astfel de cazuri), daca nu a suportat nici xeloda. poate nu a suportat organismul lui chimioterapia ca are 77 ani, o fi si varsta un factor ?!... am fost la 4 medici oncologi si toti mi-au spus ca tratamentul simptomatic paleativ e tot ce putem face si ca orice chimio sau radioterapie in starea lui actuala i-ar face mai mult rau... |
|
20-09-2012, 21:25:36 de către RaulDuke se pun 2 probleme in acest moment: are o biopsie facuta ? ce zice ea ? a doua: daca operatia "iese din discutie", cum e foarte probabil, macar poate fi luata in discutie o procedura de drenaj biliar, poate cu un stent montat pe caile biliare, montat pe cale radiologica sau... un altfel de dren. vi s-a vorbit despre asta ? e drept ca nu sunt multe locurile unde se poate face, dar daca are o obstructie biliara, asta trebuie incercat pentru ca sigur i-ar prelungi viata si poate chiar ar putea reincepe un tratament chimioterapic. |
|
20-09-2012, 20:45:18 de către uelenap multumesc mult de raspuns. sunt constienta ca numai Dumnezeu stie cate zile mai ai... imi doresc foarte mult sa il am cat mai mult langa mine, ma doare sufletul cand il vad ca se simte rau si ma simt neputincioasa in fata faptului ca nu pot sa fac mai mult pentru el... cred ca toti trecem prin aceleasi stari... pentru toti cei aflati in astfel de situatii, nu va pierdeti speranta si luptati pana la final... oncologul i-a "dat" tatalui meu 4 luni de la operatie... si dupa un an si cinci luni il am inca alaturi de mine si ne luptam in continuare cu boala ! |
|
20-09-2012, 19:47:40 de către RaulDuke 1) da. 2) da. 3) sper ca iti dai seama ca intrebarea nu este foarte "respondibila"... cea mai optimista este de 100 de ani, evident; totusi cred ca vrei sa te referi la ce se intampla cel mai des cu oamenii in aceste situatii iar din pacate raspunsul este ca prognosticul vital se masoara in cel mai rau caz in zile, in cel mai bun... in saptamani. imposibil de spus daca foarte putine (de exemplu 2-3 sau mult mai multe, incat sa treaca de luni de zile). desigur trebuie sa tii cont ca raspunsurile mele sunt aplicat strict la contextul dat de tine si sunt date sub rezerva ca nu cunosc enorm de multe detalii asupra cazului de fata, deci marja de eroare este, e vident, enroma, in tot ceea ce ti-am spus. in tot cazul iti tinem pumnii ! iar ca nota: tramadolul nu accentueaza greata. in conditii normale, niciun analgezic nu face asta intr-o masura mai mare decat sa controleze durerea, daca aceasta exista. |
|
20-09-2012, 19:24:29 de către uelenap buna ziua, tatal meu a fost diagnosticat in luna aprilie 2011 cu icter mecanic si urmare a unui RMN efectuat preoperator, cu cancer de cap de pancreas cu obstructie de vena mezenterica (fara metastaze la ficat), deci inoperabil in sens curativ. S-a intervenit paleativ, efectuandu-se o hepato-jejunoanastomoza... avea diabet zaharat de ani de zile si se trata cu pastile, dar dupa operatie a devenit insulino dependent. S-a refacut destul de bine pana in toamna lui 2011 (i-am dat foarte multe produse naturiste imunostimulatoare... tot ce-am auzit), avea pofta de mancare, nu a mai slabit deloc, arata si se simtea foarte bine, desi markerul ca 19-9 era destul de mare, cca 800. in luna noiembrie oncologul i-a propus tratament citostatic cu xeloda, pe care nu prea a vrut sa il ia intrucat a citit el prospectul si a zis ca are prea multe efecte adverse... ca 19-9 a continuat sa creasca, desi el se simtea inca bine. in luna martie l-am convins sa inceapa tratamentul citostatic cu xeloda, intrucat era clar ca boala avansa, in acele 14 zile de tratament i-a mes foarte bine, dar imediat dupa incetarea pastilelor i-a fost foarte foarte rau, diaree si greata, varsaturi.. a slabit vreo 9 kg in doua saptamani. dupa aceasta serie de citostatice, glicemia a deveit oscilanta si din ce in ce mai greu de tinut sub control, a facut crize hipoglicemice grave aproape de coma... intr-un final am reusit cat de cat sa o stabilizam, dar slabea in continuare si a auzat si dureri abdominale si de spate (omoplatul drept). oncologul i-a dat tramadol pt dureri, iar dibetologul i-a schimbat insulina; a urmat o noua perioada de crize hipoglicemice si dificultati in reglarea dozelor de insulina; in iulie 2012 a facut un CT si se pare ca acum este deja in stadiul 4 (adenopatii in abdomenul superior, steatoza hepatica)... din luna august a inceput sa aiba stari de greata si varsaturi foarte puternice, dar nu neaparat mancare, ci doar suc gastric si biliar (lichid amarui), dar in cantitati mari, acum urina este mai inchisa la culoare, scaunele sunt deschise la culoare, uneori albicioase... si este constipat, are o culoare galbuie a pielii si pierderi de memorie (uita ca a luat medicamentele), e confuz si are o stare de somnolenta mai toata ziua. am inceput curand tratament paleativ cu metoclopramid injectabil, forlax s.a. pentru a elimina varsaturile si a atenua simptomele acestea. are in continuare pofta de mancare, ceea ce mi se pare un lucru bun, desi mananca foarte putin.. in ultimele 10 zile a slabit inca 7 kg... sunt constienta ca nu mai sunt sanse de a-si reveni, am apelat si la un dr specialist in oncologie paleativa in speranta de a-i imbunatati cat mai mult calitatea vietii in aceasta perioada dificila... ii multumesc lui Dumnezeu ca deocamdata nu are dureri specifice bolii... a avut ocazional, dar nu de mare intensitate si i-au trecut cu 50-100 mg de tramadol... de azi ii dam algocalmin pt ca tramadolul intensifica starea de greata/ varsaturi si sper sa fie suficient ca si analgezic de asemenea, ii multumesc lui Dumnezeu ca este inca pe picioarele lui, nu a cazut la pat, se duce singur la toaleta... intrebarile mele dupa ce am citit tot ce-am gasit pe internet despre aceasta boala si cu care am rugamintea sa ma lamuriti daca se poate, sunt: 1) simptomele actuale indica reinstalarea icterului cailor biliare ? (oncologul mi-a spus ca o noua interventie chirurgicala ar fi exclusa) 2) starile de somnolenta si confuzie mentala indica instalarea unei insuficiente hepatice ? 3) in aceste conditii, care este speranta de viata cea mai optimista din punctul dvs de vedere ? va multumesc mult si sanatate multa tuturor ca este cea mai importanta in viata !!! si putere multa celor ce trec prin astfel de lucruri... |
|
10-09-2012, 23:44:02 de către RaulDuke numai bine ! |
|
10-09-2012, 22:07:51 de către Anna7 Multumim, sper sa fie si mai bine. Multumesc pentru raspunsurile dumneavoastra |
|
10-09-2012, 21:46:28 de către RaulDuke foarte bine ! mult succes si in continuare ! |
|
10-09-2012, 12:40:41 de către Anna7 Imi cer scuze dar nu am mai reusit sa raspund. De saptamana trecuta a inceput tratamenul cu gemcitabina, maine vom merge pentru a doua doza. S-a simtit bine dupa tratament, il incomodeaza doar abdomenul deoarece este destul de marit si de vreo 3 zile i s-au umflat si picioarele. Eram speriata la cat de multe efecte secundare am citit ca pot aparea dupa traament insa el s-a simtit bine. Sper sa se simta asa si maine. Ne-am gandit ca maine sa vorbit cu doctorul si despre o punctie pentru confortul lui insa imi este frica sa nu se simta mai rau dupa. |
|
30-08-2012, 00:03:01 de către RaulDuke nu stiu exact cum a ajuns la aceasta cifra... dar ma tem ca diagnosticul de cancer de pancreas cu metastaze in ficat nu este niciodata de bun augur, prognosticul vital fiind intr-adevar masurabil in luni... sunt mai multe variabile. s-a pus problema de un tratament chimioterapic ? |
|
28-08-2012, 18:14:33 de către Anna7 Nu am mai intrebat, Doamna doctor mi-a spus ca perioada de supravietuire este in jurul perioadei de 6 saptamani din experienta dansei. Acum stand acasa si citind am inceput sa ma gandesc ca nu ar fi ajutat daca acel lichid s-ar scoate, daca se poate scoate. |
|
26-08-2012, 13:14:13 de către RaulDuke ce anume sa spuna despre punctie ? i-ai intrebat ? ma tem ca trebuie sa te pregatesti pentru ce e mai rau. singura parte buna este temporara, si anume starea lui in momentul de fata. |
|
26-08-2012, 11:48:31 de către Anna7 Toata lumea imi spune ca este grav, foarte grav, dar starea lui ma induce total in eroare, de cand a iesit din spital mi-a spus ca se simte mai bine, nu mai este atat de palid, azi mi-a spus ca acele intepaturi, nu mai apar atat de frecvent. Am observat ca abdomenul este putin mai marit decat inainte, are si lichid de ascita. Oare medicii de ce nu au spus nimic de o punctie ? Eu sper ca rezultatul biopsiei sa fie mai putin rau. Am un sentiment foarte straniu pentru ca nu pot corela diagnosticul cu starea lui, cand am auzit diagnosticul am fost devastata insa dimineata cand ma trezesc si il vad la plimbare prin fata blocului, radem si totul parca este ca inainte nu mai stiu ce sa cred ce sa fac. |
|
25-08-2012, 23:23:46 de către RaulDuke desigur ca nu poti sa faci nimic, inafara de a astepta rezultatul biopsiei. lucrurile arata extrem de nefavorabil iar suspiciunea principala, cu grad inalt de probabilitate, este ca are un cancer de pancreas. intr-adevar numai biopsia poate sa transeze asta, iar restul discutiilor pot fi purtate abia ulterior. altfel... ce ai mai dori sa stii ? ce asteptari ai ? |
|
25-08-2012, 21:28:37 de către Anna7 Ma scuzati, am uitat sa mentionez ca tatal meu are 53 de ani. |
|
25-08-2012, 21:01:19 de către Anna7 Buna ziua! In urma cu o luna tatal meu a fost diagnosticat cu o tumora de diminesiuni mari ce inglobeaza coada pancreasului, hilul splinei, flexura stanga a colonului ; tromboza a venei splenice ; metastaze hepatice, splenice, ganglionare si carcinomatoza peritoneala. De 3 saptamani asteptam rezultatul biopsiei. Analizele biochimice sunt bune cu exceptia VSH-ului care este usor accelerat si hiposideremie. El se simte bine cu exceptia unei intepaturi care apare in zona splinei dar care dispare in momentul in care se aseaza pe scaun sau se intinde in pat. Va rog sfatuiti-ma ce as putea face in perioada aceasta, parca sunt legata de maini. Mama mea este plecata din tara la munca, iar eu in situatia aceasta nu stiu ce as mai putea face. Doctorul oncolog nu ne spune nimic doar ca trebuie sa asteptam rezultatul biopsiei. Despre biopsie ni s-a spus ca a fost trimisa de doua ori la imunologie, nu stiu ce inseamna acest lucru dar am observat ca s-a insistat destul de mult. Va multumesc ! |
|
02-08-2012, 16:43:47 de către RaulDuke tatianna: cu siguranta ca trebuie sa iei legatura si sa programezi o consultatie, cat mai repede, cu toate documentele medicale, la un medic oncolog. cu siguranta ca daca problema cu colestaza e sub control, poate fi luat in discutie un tratament chimioterapic moderat, tinand, desigur, cont si de starea generala si in special de functia rinichilor. dar asta nu poate decide decat oncologul, care sa-ti si explice decizia pe care o ia, oricare ar fi aceea. desigur ca nu exista sperante de vindecare iar prognosticul pentru urmatoarele luni este foarte redus, iarasi, tinand cont ca nu exista o biopsie si diagnosticul e doar foarte probabil, nu 100% sigur. repet: vorbiti cu un specialist de oncologie medicala. aida-ida: ma tem ca cifrele pe care le-ai citit sunt adevarate si inexorabile, fie si doar ca estimari. desigur ca depinde de starea de acum, ce tratament citostatic face si cum raspunde la el. raspunsuri bune la tratament cu prelungiri semnificative ale supravietuirii s-au vazut. mult succes ! |
|
01-08-2012, 11:13:17 de către aida-ida Buna ziua!Ma numesc Ionela, sunt din Craiova si tocmai m-am lovit de o mare problema.Soacra mea, in varsta de 61 de ani, a fost diagnosticata cu cancer pancreatic hepatic, metastaza, acum doua saptamani.A inceput tratamentul citostatic, in acest moment se simte bine, insa eu sunt constienta ca aceasta perioada nu o sa fie lunga.Stiu ca este o intrebare cam fara raspuns, insa ma gandeam ca estimativ, ca o medie a cazurilor asemanatoare cu care v-ati confruntat, m-ati putea ajuta cu o perioada probabila de supravietuire.Eu am citit ceva de genul 3-6 luni.Va multumesc! |
|
30-07-2012, 15:02:55 de către tatianna Buna ziua, as dori si eu niste sfaturi. Mama mea, in varsta de 79 de ani, in urma unei stari generale de rau, greturi, varsaturi, si un inceput de icter, scaune decolorate, urina inchisa la culoare, a fost internata in spital unde in urma unei ecografii si a unui CT cu substanta de contrast, a fost diagnosticata cu colestaza extrahepatica, suspect TU pancreatic cefalic. Mentionez ca este diabetica, insulinodependenta, are insuficienta renala cronica, anemie renala, HTA secundara severa, stimulare cu pace maker. In urma CT cu substanta de contrast a fost nevoita sa faca dializa acuta extrarenala deoarece i s-au blocat rinichii. Dupa revenirea cat de cat a rinichilor, in sensul ca dupa doua dialize s-a reinstalat functia rinichilor, i s-a facut saptamana trecuta la Cluj o interventie ERCP cu gest terapeutic `Sfincterectomie pe 15 mm, se monteaza o proteza metalica de 6 cm` pentru a debloca caile biliare. Dupa 6 zile de la interventie, icterul a inceput sa dispara, si urina si scaunul au revenit spre normal.De la Cluj, am revenit cu diagnosticul `Neoplasm de cap de pancreas. Sfincterectomie si protezare cu proteza biliara metalica` Valorile markerului C19/9 sunt de 331.54 U/ml. In urma discutiei cu medicul nefrolog mi s-a spus ca din cauza problemelor cu insuficienta renala, daca ar face chimioterapie, ar ajunge la dializa cronica. Din cauza varstei inaintate (79 ani) si a multiplelor probleme de sanatate, operatia pentru rezectie este scoasa din discutie.Sunt bulversata, pentru ca nu stie ce are si nu stiu cum sa procedez. nu as vrea sa nu aiba sansa de a decide daca sa faca un tratament chimioterapeutic cu toate consecintele care ii revin. Daca se poate as trimite rezultatele iesirilor din spital, sa ma sfatuiti ce sa fac. Va multumesc. |
|
27-07-2012, 23:14:40 de către RaulDuke in primul rand as vrea sa imi spui ce asteptari ai deja. de la asta se pleaca intotdeauna. practic vorbind, la cum descrii lucrurile, trebuie rezolvata intai si intai obstructia biliara, deci valorile bilirubinei. mi se pare ca ai fost expediat cam prea repede, caci exista mai multe variante prin care acest lucru poate fi rezovlat, fie cu stent care se pune prin endoscopie, fie cu un TUB DE DREN care se monteaza catre exterior, astfel incat bila iese prin peretele abdominal la exterior, printr-un tub si intr-o punga sterila, tub care se monteaza prin ghidaj ecografic sau CT. daca se rezolva valoarea bilirubinei, poate fi demarat un tratament CHIMIOTERAPIC care sa ofere niste sanse, fie si mici, la o REMISIE care sa-i prelungeasca viata. daca lucrurile se expediaza foarte repede si nu se face nimic pentru obstructia biliara, aceasta va progresa, bilirubina va creste si mai mult, va deveni in scurt timp de o culoare galben verzuie stralucitoare, va fi din ce in ce mai confuz si mai adormit, va face insuficienta hepatica, va cadea intr-o coma si apoi va muri, toate aceste lucruri in cateva zile sau cel mult cateva saptamani de acum incolo. intelegi ? |
|
27-07-2012, 17:01:13 de către Spring Buna ziua. Tatal meu a fost diagnosticat in 18 mai cu neoplasm pancreas, metastaze hepatice. Interventia chirurgicala a fost exclusa din start, am fost la dl. dr. conferentiar iancu, medicala III cluj - de care suntem extrem de multumiti. din pacate, nu poate incepe tratamentul cu citostatice din cauza bilirubinei - ale carei valori au crescut crunt in ultimele doua saptamani - de la 12 la 32! Interventia cu stendul sau proteza aceea pentru coledoc e exclusa din pricina stadiului evoluat al bolii. va rog sa imi spuneti - cat de sincer puteti - ce asteptari sa am. sunt la limita puterilor. |
|
18-06-2012, 08:49:42 de către RaulDuke taci si tu din gura, fii copil cuminte, manaca-ti grisuletul si nu mai speria oamenii cu minciuni! de exemplu daca ai stii ceva despre celula umana, canceroasa sau nu, (dar nu stii, esti doar un semidoct) ai stii ca pe membrana se afla RECEPTORI care sunt cuplati cu CAI DE SEMNALIZARE care sunt blocate de medicamentele tintite, care nu au nevoie sa intre in nicio celula. ionii tai de 2 bani, ca orice ion si molecula mica defapt, degeaba trec prin membrane si intra in celule. cum intra asa si ies, fara nici un efect decat in capul tau lovit cu leuca de cand erai in scutece. deci... te duci inapoi la carte, ca ai sarit etapa asta cand erai tanar si acum dementa nu compenseaza bine :D |
|
18-06-2012, 06:00:25 de către Bicaz jalnic. Cancerul nu este afectat de niciun medicament tintit ! Cine v-a invatat as a prostii ? Stiu ca au luat niste profesori si niste " luminati oncologisti " bani grei de facut as a bazagionii. Nupoate intra in celule as a ceva ! Ce tintesc , niste membrane ce nu pot fi penetrate si o baltoaca de acid lactic ? In cancer nu intra nimic din ce stiti voi. Numai Cs si Rb intra ! Explicatia si efectivitatea la asa caz, sint jalnice . Parere de rau pt pacienta ! Nu sint sanse , dar nici pe miini bune nu e ! |
|
16-06-2012, 01:00:06 de către RaulDuke nu conteaza raportul fata de alimentatie, pentru granisetron; desigur, daca varsa, nu are nicio eficienta; dar pericolul nu este starea de greata, care se estompeaza si trece in cateva zile; pericolul este deshidratarea, daca varsaturile sunt masive si nu poate deloc sa bea. asta trebuie evitat, si daca este ceva exagerat, de pilda 2 zile de varsat masiv + imposibilitatea de a bea deloc, urmata de absenta urinii, atunci trebuie prezentata la spital sau cel putin administrate fluide pe vena. granegis de obicei se ia preventiv cate un comprimat in fiecare dimineata dintre cele care urmeaza chimioterapiei si se stie ca apare greata; apoi, daca nu trece se mai poate lua inca unul, pana la maxim 3 pe toata ziua; dar deja trebuie luate si laxative pentru ca acest medicament poate cauza constipatie, lucru de evitat. tarceva este un tratament asanumit "tintit", un comprimat pe zi care in cazul cancerului de pancreas se poate asocia cu Gemzar; a dovedit oarecare beneficiu, in ideea ca prelungeste putin perioada de progresie a bolii. din pacate nu se poate spune ca prelungeste semnificativ supravietuirea. este totusi o speranta in plus si un tratament nu foarte greu de tolerat; mai des pot sa apara de la el eruptii cutanate. totusi sper sa nu fie o problema. totusi, vis-a-vis de tratament, trebuie sa aveti in minte si cam ce asteptari aveti si ce intelegeti, fiecare dintre voi, despre care sunt sansele despre ce o sa se intample... caci boala este una extrem de complicata. totusi remisii s-au mai vazut si miracole exista, asa ca va urez remisie completa si mult noroc ! |
|
15-06-2012, 10:26:31 de către tinac07 Revin cu noi amanunte despre starea mamei mele. Am fost marti la oncologie cu rezultatul de la RMN si sange. Oncologul a discutat cu noi, i-a spus si mamei mele despre boala ei, despre faptul ca o operatie in acest stadiu este exclusa si ca doar tratament citostatic se mai poate face. Asa ca, de marti am inceput cu citostaticele, si anume Gemcitabina, saptamanal, cu analize de sange inainte de fiecare sedinta de citostatice si apoi dupa 6-7 sedinte parca, a zis ca e necesara o noua evaluare, un nou RMN si analize sange pt. a vedea efectele tratamentului. Ni s-a facut si referat pentru CNAS pentru medicamentul TARCEVA care a zis ca merge foarte bine cu gemcitabina si dupa comisia de luna viitoare va fi inaintat spre aprobare. Sper sa-l putem obtine, am inteles ca e destul dedificil. Puteti sa-mi spuneti mai multe despre acest medicament ? Cat despre cum suporta tratamentul citostatic, in prima zi a fost ok, nici un simtom, a doua zi insa a avut greturi si a vomitat de 3 ori iar ieri o singura data dar nu s-a simtit prea bine. Oncologul i-a prescris pt. aceasta problema Granisetron Actavis 1 mg - 2/zi, dimineata si seara, pentru dureri i-a prescris Oxycontin tot 2/zi sau la nevoie 2x2/zi, iar pt. protectia ficatului i-a prescris Esentiale Forte, 2/zi. Cum ar trebui sa ia granisetron-ul ? inainte de masa ? in prospect nu scrie iar oncologul nu tin minte sa fi spus sau poate eram eu prea ametita. Ma gandesc ca daca il ia dupa ce mananca, daca cumva vomita apoi, degeaba l-a luat. |
|
10-06-2012, 16:12:33 de către RaulDuke markerul este FOARTE MARE, dar nu da informatii despre viteza de crestere a tumorii. tot ce spune este ca respectivul cancer este foarte extins; indiferent de ce s-a vazut la ecografie acum o luna, in mod sigur aproape, metastazele existau si atunci. din pacate asta e o situatie extrem de des intalnita cu cancerul de pancreas. biopsie nu se face la ecografie obisnuita, ci numai la ecografia endoscopica. la cum descrii problema ma tem ca cea mai buna metoda este sa va pregatiti destul de repede spre ceea ce ineviitabil o sa urmeze. sansele de a i se mai castiga cateva luni de viata sunt in functie de toleranta si raspunsul la chimioterapie. dar sansele sunt foarte mici ca asta sa se intample. cel mai important este tratamentul simptomatic, sa nu aiba dureri si alte suferinte extreme care sa-i faca ultima perioada de viata prea greu de indurat. de asemenea ar fi util sa fie informata cat de cat despre ceea ce se intampla, mai ales daca da semne ca ar vrea sa stie. imi pare rau pentru diagnosticul primit ! va urez mult curaj pentru viitor ! |
|
10-06-2012, 16:05:50 de către lupu anca Sunt aceeasi fiica care va scris cu disperare, acum indoliata..mama mea a plecat de langa noi acum 2 zile!! :((( imi pare asa de rau k nu am putut sa fac nimik..toti medicii nu ne-au dat sanse( 2 sapt ii mai dadusera si au avut dreptate)! Boala o doborase devenise o leguma numai perfuziile o mai tineau in viata..cum am aduso acasa in acea seara a si decedat!!! Din ce in ce tot mai multe pers mor subit de cancer..e cumplit!!! |
|
10-06-2012, 15:53:54 de către tinac07 Da, avem programare la Oncologie si marti o voi interna pe mama, si pe baza rezultatului RMN si analize sange oncologul va hotari ce tratament se va impune. Ce ma ingrozeste cel mai tare e rezultatul la markerii tumorali CA-19-9 si anume 26.098, 0, cand limita e pana-n 37 am inteles. Asta inseamna ca acea tumora creste intr-un ritm alarmant ? Biopsie de tumora nu a facut, la interventia endoscopica nu avea cum preleva probe pt. biopsie pt. ca, mi s-a spus, nu avea cum ajunge la tumora, era doar in capul de pancreas, deci acum o luna inca nu avea metastaze. De ce creste atat de alarmant oare ? Ce anume ar putea stopa aceasta crestere ? Siu ca nu se poate vindeca dar... macar cateva luni sa-i pot "adauga" si sa o mai am langa mine. Sunt disperata |
|
09-06-2012, 00:23:16 de către RaulDuke daca va avea rost sa se incerce sa primeasca citostatice sau nu, asta e o decizie pe care nu poate sa o ia decat oncologul in urma unui consult. desigur, daca acest lucru se va decide, speranta este doar aceea de a mai prelungi supravietuirea cu cateva luni, peste cele nu foarte multe care reprezinta prognosticul cel mai probabil in momentul de fata, date fiind cele pe care le prezinti. imi pare rau, dar decrierea de mai sus e sugestiva pentru un CANCER DE PANCREAS cu METASTAZE IN FICAT si nu numai, lucru care comporta un prognostic de supravietuire foarte redus, cum am zis, de ordinul lunilor. nu exista speranta de vindecare in boala aceasta, in stadiul acesta. in alta ordine de idei, simptomele trebuiesc controlate separat. trebuie sa aiba un tratament de durere, prescris de medic, care sa-si faca efectul. daca nu, trebuie escaladat pana cand isi face efectul, preferabil de medicul care il va incepe! ce indrumare ati primit de la ultimii medici si care au fost aceia ? aveti programare la un oncolog ? toate cele de mai sus le spun cu mentiunea ca nu stiu exact care e diagnosticul, neavand (dupa toate operatiile pe care ziceti ca le-a facut) o biopsie de tumora si un EXAMEN HISTOPATOLOGIC, care sa ateste cancerul. deci teoretic e posibil sa ma insel, neavand toate datele la dispozitie. |
|
08-06-2012, 14:55:13 de către tinac07 As dori niste lamuriri dar si o interpretare a unui RMN al mamei mele, diagnosticata cu neoplasm cap pancreatic. Pt claritate voi aminti pe scurt istoricul bolii. Pe 2 mai anul acesta, dupa o criza biliara si un inceput de icter (tratat 4 zile), este operata la colecist, la Spitalul Militar din Oradea, diagnostig histopatologic: colecistita acuta gangrenoasa. Inainte de operatie I se face si un CT pt a nu avea surprize la operatie de la pancreas. Rezultat CT : Pancreas cu masa hipodensa, moderat captanta, imunogena, imprecis delimitate, situata cefalic cu diametrul transversal estimative de cca 3 cm. Coropreocaudal pancreas scleroatrofic cu dilatarea ductului Wiersung, de cca 0, 6 cm. CBP 1, 4 cm. Fara adenopatii retroperitoneale. I se face operatie laparoscopica de colecist iar la 5 zile face un nou icter obstructiv. A urmat o endoscopie la Cluj, la clinica Dr.Tantau unde I se face sfinterotomie si protezare endoscopica paleativa cu proteza metalica partial acoperita, astfel reluandu-se drenajul biliar si cedand icterul. A ramas insa problema neoplasmului. Dupa consultarea unui oncolog de aici, din Oradea, ni s-a recomandat un RMN si analize de sange + CA 19.9, pt. a vedea daca e sau nu operabila (desi la Cluj mi s-a spus ca la varsta ei - 72 ani, operatia ar fi cam imposibila), daca sunt sau nu metastaze, ori pt. a vedea calea de urmat in tratament. Rezultatul RMN - process expansiv centrat pe regiunea cefalica a pancreasului (realizand moderata ectazie retrograde de duct Wirsung), cu determinari secundare hepatice in prtoiectia segm, V si VI subcapsular medial. Adenopatie metastazica cu ax longitudinal de 17 mm. adiacenta regiunii medii, anterioare, a trucnhiului portal, respective de 20 mm, adiacent regiunii posterioare a acestuia, si inca 2-3, peritumorale, infracentimetrice. Stent coledocian permeabil, cu moderata ectazie suprajacenta, reziduala si aerobilie. Ce sa inteleg din toate acestea ? Analizele de sange le scot abia maine iar markerii sunt trimisi la Bucuresti am inteles, deci mai dureaza. Ce cale ar trebui sa urmam acum ? mama e f.slabita, chimioterapia, daca se va impune, nu stiu daca ar suporta, a slabit din vara trecuta 18 kg. Dati-mi va rog un sfat, o parere calificata, vreau sa o ajut sa-I usurez suferinta, are dureri mari de stomac zice ea dar am inteles ca durerea e de la pancreas. Astept cu nerabdare raspuns. Multumesc din suflet |
|
28-05-2012, 20:36:10 de către RaulDuke totusi, ce fel de "doctor" ti-a spus toate astea ? este cumva oncolog ? daca starea ei nu e totusi sub control, daca are dureri, etc, de ce a fost externata ? scrie-mi pe privat, nu se pot face aici publice adresele de e-mail. cel mai simplu ar fi sa scrii chiar aici concluziile investigatiilor importante si sa ne spui daca ai vorbit cu un oncolog. |
|
28-05-2012, 19:35:16 de către lupu anca un mail imi pute-ti da k sa va pot trimite toate analizele? azi am aduso acasa.tot azi mi-a zis oncologul k nu mai are sanse, k in corp are puhoi de tumori, k nici operabil si nici prin chimioterapie nu se poate!!! acum are dureri puterince in abdomen nu poate sa doarma...nu poate nici sa manance.!!1nu-mi vine sa cred k intr-o luna jumate.aproape 2.mama mea e in halul asta!!sunt socata!!nici nu stiu cum sa ma rog..sa-i aline durerea sau sa o mai tina in viata!!! |
|
28-05-2012, 19:24:48 de către RaulDuke remediu naturist care sa aiba cea mai mica sansa de a o tine in viata, cu siguranta ca nu exista! ce se poate discuta despre starea ei trebuie sa se bazeze pe niste informatii suplimentare despre starea si diagnosticul ei, daca se poate. respectiv trebuie sa ne furnizezi un istoric, rezultatul unor investigatii pe care le-a facut mama ta recent, de tipul CT sau RMN, biopsie, interventii chirurgicale, ce tratamente a urmat, daca le ai... asa o sa iti putem raspunde si noi mai bine. altfel: confruntati cu diagnosticul de cancer, ati discutat cumva cu un oncolog ? ce v-au spus medicii ultima oara si care e starea ei clinica momentana ? |
|
28-05-2012, 19:08:47 de către lupu anca buna ziua..sunt o fiica disperata ce nu ar vrea sa-si piarda mama in virsta de 52 de ani diagnosticata principal cu tumora maligna coada pancreasului, cu tumoara maligna secundara a ficatului, ganglioni limfatici mariti localizati, ascita, tromboza venei porte, malnutritie porteino energetica moderata dar si carcinomatoza peritoniala inclusiv utero ovariana!.deja ma ingrozesc knd vad atatea diagnostice...!!medicul ia dat doar 2-3 sapt de trait avand in vedere k de 2 sapt a stat in spital si o luna acasa facandusi banalele analize!!!boala asta ne-a dat peste cap pe toti din familie...Eu in septembrie am nunta(am facut pregatirile inclusiv invitatiile unde este trecuta si ea:((((...)de maine incepe tratamentul cu morfina..sunt diperata...vreau sa-i ma prelungesc viata sa ma vada si ea mireasa chiar dak e si intrun scaun cu rotile.. AJUTATI-MA! vaaaa rog...va implor...!!!cu un remediu naturist..ceva sa o mai tina in viata...!!!va rog mult de tot..k nu stiu incotro sa o apuc credeti-ma...de cand e in spital ma tot rog sa o tina in viata...!!!!!! |
|
26-03-2012, 23:39:52 de către RaulDuke dupa parerea mea simpla, cum am spus si mai sus, prognosticul vital se masoara in saptamani poate luni. nu se poate spune nici la fata locului cu exactitate, caci nimeni nu stie viitorul, si cu atat mai putin pot spune eu asta doar din fata unui calculator, necunoscand cazul in detaliu. medicii lui ar trebui sa va lamureasca mai bine in directia asta si, oricum, marja este foarte mare. |
|
26-03-2012, 10:58:44 de către paulsb Si cam ce pronostic de viata dati?Mentionez ca boala a fost descoperita in data de 17.02.2012 in gradul 4!Va multumesc, un numar de telefon mi-ar fi de folos daca puteti. |
|
26-03-2012, 10:48:01 de către RaulDuke ma tem ca nu. nu din punct de vedere medical. tot ce se poate spera este un control mai bun al simptomelor, astfel incat suferinta sa fie cat mai mica. |
|
26-03-2012, 10:46:07 de către paulsb Pentru bilirubina facem tratament cu medicamente.ma referean la boala pe cale naturista!Cam ce sanse dati?Este tot mai slabit pe zi ce trece.Exista vreo sansa de prelungire a vietii?Va multumesc |
|
26-03-2012, 07:34:04 de către paulsb Am inteles...Va multumesc.Acel stent nu se poate pune! |