Ultimele comentarii pe forum

26287 com 1 2 3 4 ..... 245246247248249250251 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
SUBIECT COMENTARIU
Limfom Hodgkin 04-03-2010, 21:38:19 de către radualba
Subiect: Limfom Hodgkin
Buna
Eu am fost depistat cu Limfom Hodkin st III A cu celularitate mixta.in luna oct 2009.Momentan fac chimio la Cluj la onco. Am facut pana acum 10 sedinte, iar medicul mi-a spus ca osa mai fac inca 2, deci intotal 12.Asta dupa ce a vazut rezultatul de la prima evaluare CT (dupa 8 sedinte de ABVD) .La inceput am avut adenopatii mediastinale multiple cea mai mare de32mm ,adenopatii abdominale paraaortic de 42mm si inghinal de 32-28mm.La prima evaluare rezultatul a fost :mediastin mici formatiuni subcentimetrice,abdominal adenopatie de 20mm si inghinal 0, concluzie remisiune partiala.
Medicul mia spus ca voi face o noua evaluare dupa ce termin cele 12 sedinte de chimio, iar infunctie de rezultat voi continua sau nu cu radio. Eu cred ca o sa fac si radio, dar as vrea sa stiu cam cate sedinte se fac si daca sunt greu de suportat ??
Limfom Hodgkin 04-03-2010, 14:43:10 de către palmon
Am citit citeva cazuri despre limfomul hodgkins sau non-Hodgkins.Fiecare este un caz aparte, cred. Nu am gasit un caz asemanator cu cel al colegului meu. El este diagnosticat inca din noiembrie 2009 cu tumoare pe plamanul sting. I s-au facut doua bronhoscopii la Cluj. Acolo nu i s-a dat un rezultat concludent. La Bucuresti in urma bronhoscopiei rezultatele au condus la biopsie deoarece tumoarea lui este suspectata a fi un amune limfom. Biopsia i s-a facut cu de 4 saptamani. Inca nu are un rezultat concret. Cea ce ma nelinisteste pe mine este ca starea lui de sanatate este din ce in ce mai proasta. Il doare peste tot. Pentru pleurazie are un recipient pus in care i se acumuleaza 1 l de lichid pe zi. Este foarte darimat sufleteste, nu stie in cat timp va veni rezultatul ca sa poata incepe tratamentul adecvat si daca va putea face fata.
Limfom Hodgkin 19-02-2010, 18:57:52 de către Elena60
pentru BK : Multumesc pt. raspuns si pt. sfaturi. Numai cand treci printr-o incercare dificila iti dai seama ce important e sa ai langa tine prieteni multi. Pana acum nu am fost adepta forumurilor; dar sufleteste iti prinde bine sa vezi ca nu esti singura in aceasta situatie si nici singura. Si iti ridica moralul sa afli ca multi au reusit sa invinga boala.
Dumnezeu sa ne binecuvateze pe toti!
Limfom Hodgkin 19-02-2010, 09:13:44 de către bk
ptr Elena60: E foarte bine sa consumi fructe si legume si mai ales lichide , foarte multe lichide pte a elimina citostaticele cat mai repede , daca se poate sa consumi 3-4 litri de lichide (apa plata , ceai sucuri naturale ), nu este un regim anume ptr boala dar e bn sa manaci cat mai natural pter a creste sistemul imunitar care scade foarte mult de la tratament. eu mai luam vitamax si maltofer

PS; Esti obligata sa termini tratamentul indiferent de suferintze sau dureri , nu ai de ales

Multa sanatate si nu te panica ca o sa te faci bine
Limfom Hodgkin 18-02-2010, 23:30:08 de către Elena60
Buna tuturor! Am fost si eu diagnosticata cu limfom Hodgkin in acest februarie. Am inceput tratamentul cu citostatice. Sper sa am puterea sa-l suport pana la final si sa ma vindec. As vrea sa va intreb, pe cei care ati trecut cu bine aceasta perioada , ce suplimente ati utilizat si ce dieta alimentara ati avut. Ati consumat ceva fructe si legume in mod special?
Mutumesc mult! Si Dumnezeu sa ne ajute si sa ne protejeze pe toti!
Limfom Hodgkin 11-02-2010, 11:12:19 de către deeafily
Buna ziua . Am fost diagnosticata in nov.2009 cu limfom hodgkin. In prezent ma aflu sub tratament(12 sedinte cu ABVD din care am facut 5) Ceea ce vreau eu sa stiu de la cei care au trecut prin aceasta boala este cam la cat timp de la terminarea tratamentului pot face un copil, daca puteti sa imi spuneti. Nu am intrebat medicul dar am o varsta destul de inaintata (aproape 30 ani)si inca mai am 3 luni de tratament . Va multumesc si multa sanatate tuturor.
Limfom Hodgkin 28-01-2010, 20:12:01 de către mio2060
BUNA ZIUA, AM 25 ANI SI O INTREBARE LA DUMNEAVOASTRA ; IN IUNIE 2007 AM FOST DIAGNOSTICATA CU LINFOM HODCKING STADIUL IIB ; DUPA 12 SEDINTE CHIMIOTERAPIE SI 25 SEDINTE RADIOTERAPIE ACUM SUNT BINE SI SPER DIN SUFLET SA NU MAI MI SE INTOARCA ACEASTA BOALA.
PE 21.02.2010 VREAU SA MERG CU SOTUL LA BAILE FELIX (APA TERMALA) CER UN SFAT - AM VOIE SA INTRU IN APA, AM INTELES CA NU E NICI O PROBLEMA CA NU E NICI O CONTRADICTIE.
VA ROG MULT UN RASPUNS
MULTUMESC
Limfom Hodgkin 11-01-2010, 04:23:56 de către Sabina C.
Vali, imi pare rau ca nu ai apelat la medicii din Institutul Oncologic Cluj asa cum ti-am recomandat. Te joci cu viata copilului. Sindrom adenomegalic, dureri de spate, oboseala, splina marita, multiple adenopatii laterocervicale, axilare, abdominale bilaterale???? Si tu nu ai un raspuns concret de la medici? Daca e vorba de un limfom, splina marita inseamna deja stadiul trei... Doar biopsia pune un diagnostic sigur si vad ca nimeni nu ti-a recomandat-o. Eu la Cluj am auzit multe povesti care incepeau cu luni de tratamente gresite pana la aflarea adevaratei afectiuni. ------------*

----------*
Vrei sa stii ce inseamna ganglioni reactivi? Mai bine ia o trimitere de la medicul de familie pentru IOC Cluj si mergi urgent cu copilul acolo. Eu ti-am recomandat-o pe dna. dr. Stefania Neamtu. Nu te cunosc, dar te implor, nu astepta sa vezi cum se inmultesc adenopatiile care pot fi niste tumori nenorocite. Daca e vorba de un cancer, fiecare zi fara tratament inseamna sanse mai mici de vindecare.

(*modificat de administrator)
Limfom Hodgkin 08-01-2010, 12:32:26 de către vali71
au trecut peste 2 luni de cand am fost internati cu ganglioni mariti si externati pt ca s-au redus semnificativ la cura cu antibiotic -asta zic dr ca e un lucru bun si ca nu sunt maligni .nu i-au facut atunci la baiat alte investigatii in afara de analize de sange .
acum ,deoarece acuza uneori dureri de cap ,lipsa pofta mancare ,si uneori dureri de spate -coloana lombara ,sau sub coaste dreapta spate sau fata ,oboseala ,am mers iar la oncologie (tot timisoara ).
i-au facut din nou analize -am inteles ca au iesit bune toate in afara de ASLO care e 600 .
in urma unei radiografii pulmonare i-a fost depistata o pneumonie interstitiala virala (nu avea febra ,nu tusea )si sindrom adenomegalic.
am fost la un eco unde au zis asa -splina 9/4 marita ,ficat rinichi ,pancreas in regula ,multiple adenopatii laterocervicale ,axilare ,abdominale bilaterale ,de dimensiuni pana la 2 cm.
am mai auzit ca toti ganglionii sunt reactivi -spunea doamna de la eco.
am primit trat cu augmentin si nurofen -doza mare ,iar peste 5 zile mergem la control .
am ramas internati dar facem trat la domiciliu .
nu am primit nici un rezultat scris de la spital .
stie cineva ce inseamna ganglioni reactivi ?
va multumesc .
Limfom Hodgkin 01-12-2009, 19:49:28 de către alegria036
Buna seara tuturor de pe acest site si un LA MULTI ANI, MULTA SANATATEastazi de ziua romanilor.
Limfom Hodgkin 25-11-2009, 12:36:34 de către Sabina C.
Beatrice, daca e vorba de Hodgkin, boala se extinde prin toti ganglionii, in zona palmanilor ( mediastin ) sunt foarte multi, ei daca se se maresc pot crea probleme respiratorii, ba mai grav pot duce la formarea apei in plamani care nescoasa la timp duce la deces. Un medic bun si-ar da imediat seama daca e vorba de apa la plamani prin simpla ciocanire cu degetul in zona toracica. Oricum pana la biopsie se poate face mult mai repede o radiografie pulmonara. Aveti grija ce faceti, eu am auzit ca sistemul medical din Anglia are multe probleme si face deseori greseli elementare.
Limfom Hodgkin 24-11-2009, 04:05:59 de către beatrice7
Nu, ganglionul nu s-a retras si e vizibil cu ochiul liber. Noi suntem in Anglia si aici e putin mai altfel. Cred ca din cauza solicitarilor prea multe pe care le au, au spus ca o sa-l cheme la analize de-abia peste 2 saptamani. Dar cred ca o sa schimbam spitalul, nu pot astepta atat de mult! Respira greu, zgomotos, atunci cand e f obosit, dar am pus totul pe seama faptului ca lucreaza multe ore. Multumesc pentru raspuns, Sabina, multa sanatate tuturor!
Limfom Hodgkin 22-11-2009, 02:56:17 de către Sabina C.
Beatrice, pe fiul meu nu-l dureau. Era insa deseori obosit. Spui ca in urma tratamentului cu antibiotice, durerea a cedat. Ganglionul a disparut, se mai simte la palpare? Daca e vorba de Hodgkin in stadiu mic, analizele vor iesi bune. Doar o biopsie va pune un diagnostic sigur.
Limfom Hodgkin 21-11-2009, 18:28:25 de către beatrice7
Sotul meu si-a descoperit un ganglion dureros clavicular, cu diametrul de 2 cm, dupa care, in urma unui tratament cu antibiotice, durerea a cedat. Insa exista suspiciunea de a fi vorba despre ceva malign. As dori sa stiu daca cineva dintre cei care au trecut prin aceasta afectiune a prezentat ganglioni durerosi. El are numai unul. Peste cateva zile il va chema la analize, dar pana atunci, as dori sa stiu, daca, in ciuda faptului ca ganglionii din acesta afectiune sunt nedurerosi, cineva a avut dureri. Eu as vrea sa cred ca dintre toate relele, e raul cel mai mic. Sigur ca de dorit ar fi sa fie ceva de natura infectioasa, dar, daca ar fi sa aiba ceva malign, as vrea sa nu fie de origine non-Hodgkin. Deci, ganglionii cateodata pot deveni durerosi?
El si-a descoperit ganglionul din cauza durerii, dar acesta a evoluat pe durata a, probabil, 2 luni fara dureri, a spus doctorul care l-a consultat. Va rog din suflet sa-mi spuneti si mie daca uneori doare. Multa sanatate tuturor si credinta in Singurul care ne poate ajuta!
Limfom Hodgkin 17-11-2009, 11:16:06 de către bk
-----* vb pe seara ....acum sint la munca...bye !!!

Limfom Hodgkin 16-11-2009, 18:11:59 de către elena elenna
Multumesc pt raspuns bk!
Am citit post-urile (recunosc ca sunt utile) dar ma sperie necunoscutul dar faptul ca boala asta m-a luat prin surprindere nu face decat sa imi creasca starea de anxietate....
Ma ingrozesc aceste sedinte cu citostatice (pe care inca nu le-am inceput),ma sperie faptul ca voi ramane fara par pt un timp destul de indelungat ....nu stiu daca vor cadea si genele si sprancenele sau doar parul capilar :(
Dar faptul ca, cel putin teoretic am sanse de vindecare si supravietuire ma face sa uit de toate.
Daca m-ai putea ajuta cu cateva experiente de ale tale mi-ar fi de mare ajutor.
Numai bine, Elena
Limfom Hodgkin 16-11-2009, 10:01:20 de către bk
elena citeste si tu toate posturile care ssint mai sussi aflii multe raspusuri ..........treb sa te comporti normal...sa eviti eforturile mariiar ca alimentatie nu trebuea sa tii un regim anume , poti consuma ce doresti chiar si alcool...dar nu in cantitati industriale....sanse de vindecare la tn sint aproape de 100%...ciao mai citeste posturile scrise de cei care au trecut pria asta
Limfom Hodgkin 15-11-2009, 13:04:26 de către elena elenna
Buna ziua,
Am 30 ani si in urma cu 1 saptamana am fost diagnosticata cu limfom Hodgkin,stadiul 2.
In prima faza mi s-a descoperit o adenopatie axilar stg (ulteior am facut limfadectomie axilara stanga st. I II III)
Urmeaza sa incep tratamentul cu citostatice probabil pana la sfarsitul lunii. Mi s-a comunicat de catre medicul curant ca vor fi 12 sedinte cu ABVD la care se vor asocia si sedinte de radioterapie.
Mi s-a spus ca tratamentul va dura 3 luni (cate 2 sedinte/2sapt).
Intrebarea mea este: ce sanse de vindecare fara remisie are aceasta boala?cum ar trebui sa ma comport cu ea?ce ar trebui sa evit - alimentatie etc?
E foarte important pentru mine sa stiu ce au facut alte persoane care au invins boala!
Va multumesc
Limfom Hodgkin 28-10-2009, 00:55:55 de către Sabina C.
Sper sa fie totul bine dar nu te lasa pana ganlionii nu dispar sau pana nu afli cauza aparitiei lor. Daca e ceva grav si va fi nevoie de chimioterapie iti mai ofer niste informatii: citostaticele sunt niste toxine care au rolul de a "topi" tumorile dar ele distrug si celulele sanatoase ( care se vor reface in timp) dar odata introduse in organism ele raman acolo o vreme. E foarte important sa ai un diagnostic corect pentru a nu face un tratament gresit la care organismul nu raspunde, e foarte important ca medicul sa administreze doza corect pentru ca celulele "intruse" sa fie distruse. Deci alege cu maxima atentie medicul! La Cluj vin copii din toata tara chiar si din Bucuresti, Iasi, Mangalia. Tine-ne la curent cu ce se mai intampla. Fiecare "poveste" de aici poate fi de folos celor care se vor confrunta in viitor cu astfel de probleme.
Limfom Hodgkin 27-10-2009, 12:21:45 de către vali71
credeam ca este vb de luni de zile in care stai in spital ...de fapt cred ca tratamentul e individualizat analizele nu le-am repetat inca ,azi avem o saptamana de cand am iesit din spital .
maine o sa merg iar la clinica de aici,sa vad ce investigatii imi mai recomanda ,si in functie de ce imi spun ei -(o sa incerc sa ajung si la dr Serban Marghitcare este directoarea clinicii ) o sa continui .
avand in vedere faptul ca eu sunt din Turda si parintii mai sunt acolo o sa incerc si la Cluj .
te pup si iti doresc o zi buna
Limfom Hodgkin 27-10-2009, 12:08:25 de către Sabina C.
Daca este vorba de un limfom Hodgkin, tratamentul dureaza doar cateva ore (trei-patru) si se face din doua in doua saptamani. Copilul mai sta in spital doua, trei zile pentru a fi urmarit de medici. Toti copiii internati la oncopediatrie, indiferent de varsta, au insotitori, sunt cazuri in care stau in spital chiar ambii parinti, gratis bineinteles. Daca este un limfom non-Hodgkin tratamentul dureaza intre cinci si sapte zile. Se poate lua concediu pentru ingrijirea copilului sau poti sa optezi pentru a fi asistent personal si statul iti ofera salariul minim pe economie, carte de munca, etc.
I-ai mai facut analizele?
Limfom Hodgkin 27-10-2009, 08:14:21 de către vali71
pentru Sabina C.
vreau sa te mai intreb ceva -pe perioada internarii ce ai facut ?ti-ai intrerupt activitatea ?ai stat la spital cu copilul ,sau in alta parte in cluj ?
Limfom Hodgkin 27-10-2009, 08:10:18 de către vali71
Iti multumesc mult pentru informatii .o sa dau un tel la cluj sa vb cu un medic de acolo.
M-ai ajutat mult cu informatiile date ,in luarea unei decizii .Merg mai departe cu investigatiile .
multa sanatate
Limfom Hodgkin 26-10-2009, 14:42:20 de către Sabina C.
In afara de VSH, toate analizele erau in limite normale.
Iti scriu cate ceva din biletul de iesire din Grigore Alexandrescu:
"La internare: afebril, stare generala satifacatoare, formatiune tumorala supraclavicular drept 5/4 cm, consistenta elastica, aderenta la planurile profunde, nedureroasa. (...) sumar urina-normal
Rg pulmonara-desen interstitial accentuat infrahilar drept
-mediastin superior marit de volum
CT toracic-multiple ( ) de adenopatii izolate si confluente in blocuri adenopatice, unele cu necroza in interior, vizibile in etajele superior, ( )compartimentele anterior, ( ) mediastinale.
-adenopatie giganta supraclaviculara dreapta
-aspect CT normal pulmonar"
Am pus paranteze pentru ca e un cuvant pe care nu-l descifrez.
Fiul meu nu avea niciun simptom clar, dureri de oase, transpiratii sau mancarimi de piele. In schimb spunea ca e obosit si n-are chef sa mearga la scoala, eu credeam ca s-a lenevit. Cei care nu au simptome in limfom sunt trecuti cu litera A. De ex. fiul meu a avut stadiul II A. Altfel ar fi fost stadiul II B.
E foarte probabil ca baietelul tau sa nu aiba nimic grav, dar trebuie sa stii cu certitudine care este cauza maririi de ganglioni, eu la Cluj am auzit multe povesti despre cum copii bolnavi de cancer erau tratati cu ce n-ar fi trebuit, iar daca parintii spuneau ca nu e bine, doctorii se enervau si spuneau ceva de genul " crezi ca stii tu mai bine dect mine?" Sfatul meu, nu te multumi cu parerea unui singur medic, oricat de celebru ar fi el. Uite un numar de telefon de la Institutul Oncologic Cluj 0264-598 361, ceri legatura cu oncopediatria, acolo sunt trei medici Stefania Neamtu-cea mai buna din tara in limfoame si leucemii, Rodica Cosnarovici
cel mai sufletist medic, nu primeste spaga si Emilia Mihut care e tot o profesionista. Ceri sa vorbesti cu una dintre ele si le ceri parerea. Sunt foarte politicoase si dechise dialogului cu pacientii. Suna chiar maine.
Limfom Hodgkin 26-10-2009, 08:24:44 de către vali71
pentru Sabina C.
Multumesc pentru informatii .
spune-mi te rog VSH era singura anliza marita ?mai avea alte simptoame din cele specifice limfomului ?
ma gandeam ca poate exagerez ,poate sunt paranoica ,dar citind ceea ce ai scris tu imi dau seama ca nu trebuie sa abandonez investigatiile .Aveam indoieli in legatura cu continuarea investig.si pt ca dr la care am fost e un medic f bun .,si m-am gandit sa am incredere in ce spune .
am fost aici la timisoara pt ca locuim aici ,pt ca spitalul de oncologie copii e bine dotat (inclusiv transplant medular) ,dar pt copil merg oriunde si fac orice .asa ca ,mai incerc o data aici ,si daca nu imi recomanda nici o alta investigatie o sa merg si la cluj .
mai bine sa gresec eu decat sa fie prea tarziu.
Limfom Hodgkin 24-10-2009, 05:35:02 de către Sabina C.
Pt Vali71
Fiului meu (13 ani) i-am descoperit prin februarie o adenopatie pe clavicula dreapta. Am mers la spital (provincie) i-am facut analizele si totul parea OK. Avea VSH-ul marit (17), in mod normal la analize ii iesise mereu in jur de 6. Am facut si o radiografie, dr. a spus ca nu are nimic la plamani. In final doctorita de la spital mi-a spus cam plictisita ca daca vreau sa stiu care e cauza cel mai bine ar fi sa faca o biopsie. Am luat urgent trimitere de la medicul de familie si am ajuns la Grigore Alexandrescu. Acolo l-au pipait pe toate partile vreo zece minute si au mai descoperit un ganglion mic sub brat. Prima analiza a fost o noua radiografie, rezultatul a fost ingrozitor pentru noi, tumoare la plamani ne-au zis ca e de marimea unei palme. Sincer am crezut atunci ca totul s-a sfarsit... Au urmat tomograful toracic care a evidentiat tumorile din mediastin, apoi tomografia abdominala unde totul era curat, apoi biopsia si dupa zece zile rezultatul, limfom Hodgkin. Am ales sa facem tratamentul la Institutul Oncologic Cluj, dr. Stefania Nemtu si acum pot spune cu certitudine ca a fost cea mai buna alegere. Fiul meu a avut ganglionii supraclaviculari in jur de 5 cm iar cei din mediastin sub 2cm dar erau destul de multi. Acum e bine, totul a disparut si vom merge doar la control.
Sfatul meu e sa iei o trimitere de la medicul de familie si sa mergi cu copilul la Cluj. Am vazut acolo multi copii ajunsi in stare foarte grava datorita incostientei medicilor care i-au investigat initial. In mod normal trebuia sa-i faca copilului o radiografie si o ecografie. Daca mai vrei informatii suplimentare ti le ofer cu placere. Dar retine ca un limfom la copii evolueaza mult mai rapid.
Limfom Hodgkin 23-10-2009, 13:00:11 de către vali71
multumesc pentru raspuns .sigur ca o sa il tinem sub control in continuare .
nu a scazut in greutate ,nu transpira ,are o usoara anemie ,nu are febra ..
incerc sa ma linistesc si sa nu ma gandesc ca e ceva mai rau .
Limfom Hodgkin 23-10-2009, 09:34:22 de către bk
ptr vali71:

ganglionii nu se inflameaza numai daca ai limfom , se pot inflama si in cazul unor raceli sau infectii usoare...etc. cele mai dese simtome la limfom sint : scaderea in greutate in timp foarte scurt , transpiratii abundente pe timpul noptii , febra , anemie , totusi copilul tau treb tinut sub control

multa sanatate !!!
Limfom Hodgkin 23-10-2009, 09:25:39 de către vali71
la sfarsitul lunii august la baiatelul meu de 6 ani i-am depistat un ganglion axilar marit -imi spunea ca il doare cand strange mana pe langa corp .am fost la medic dr pediatru ,am facut analizele uzuale -au iesit bune toate .am facut si un eco abdominal si a fost bine am inceput sa ii doar ulei de catina la indicatia medicului .
in 7 octombrie ne-am internat in spital la timisoara -oncologie unde ni s-au repetat analizele si avem urm rezultate :Hb=11,2 ;H=4260000/mm,L=6100,Tr=426000;Ly=47,4%;Mo=7,6%;G..=45%;vsh=20;LDH=2,9;creatinina =39;RP Bunell -negativ ;Ig M si Ig G negativ .d-na dr a descoperit ca avea ganglionii mariti si la gat .
am facut trat cu antibiotice ampiplus la 6 ore , gentamicina la 12 ore si nurofen 3x 10 .dupa 6 zile ne-a externat cu recomandari-trat cu Klacid 5 zile si nurofen inca 3 zile .ne-am intors la control ,cel axilar s-a micsorat semnificativ (initial ziceau dupa palpare ca ar fii avut 3,5/4 cm ),dar cei de la gat inca se simt bine la palpare .
nu ni s-a facut nici o alta investigatie ,copilul nu are nici un alt simptom din cele descrise la limfoame .
ma intreb oare e bine copilul ?
nu vreau sa fiu paranoica si sa spun ca are limfon ,daca nu e .dar oare nu trebuia sa ii faca si alte investigatii ?sau daca un dr f bun de la onco hematologie imi spune ca e bine ,ca s-au marit ganglionii de la o viroza ar treb sa stau linistita ?
vreau sa cred ca e bine ,dar nu vreau sa aiba ceva mai grav si eu sa stau linistita .
va multumesc
Limfom Hodgkin 21-10-2009, 18:42:31 de către bk
ai mare dreptate crysstina...Dumnezeu le aranjeaza pe toate........destinul nostru e in mainile Lui......credinta in dumnezeu nu trebuie sa dispara niciodata oricat de mare sau de mica este ptr ca asa cum ai spus si tu nu te ptoi supara pe El.....asa a decis el uni mai bogati altii mai saraci..unii mai fericiti altii sa suporte greutati si tot asa...ca un sfat ptr toata lumea , incercati sa traiti clipa, sa nu va faceti planuri pe termen indelungat cea mai importanta e clipa...prezentul....si foarte putin in viitor.,, dar putin....toti avem ceva scris...acolo sus sau cinestie unde sint dosarele noastre.
Limfom Hodgkin 21-10-2009, 18:26:26 de către crysstina
Nu cred k exista pe lumea asta vreun motiv ptr kre as putea sa ma supar pe Dumnezeu si nici nu vreau sa fac din toata povestea asta kre mi-a dat viata peste cap un motiv...tot ce pot sa fac este sa ma rog sa ma ajute sa ma fac bine.si dak n-o sa fie asa ,,,oricum nu am nici o putere in fata Lui...poate k Dumnezeu are un

plan mai bun pt mine dekt tote planurile pe care mi le-am facut eu in viata asta.Mereu am gandit in avans,am crescut dar nu m-am maturizat sunt fata care nu s-a oprit niciodata din visat.Poate k a venit vremea sa ma maturizez....nu conteaza daca mai am 5 minute sau 50 de ani de trait,important e sa-mi traiesc viata din plin,sa fiu demna k ma pot numi om.
Limfom Hodgkin 19-10-2009, 11:05:28 de către mihai.iulina
draga crysstina, te sfatuiesc sa urmaresti inregistrarea emisiunii de la Antena 2, "Traieste sanatos", pe tema "Limfoame maligne", din data de 7 octombrie 2009. A fost invitata dna profesor doctor Anca Lupu, sefa sectiei de Hematologie de la Spitalul Coltea din Bucuresti.
Sotul meu, in varsta de 27 ani, a fost diagnosticat tot cu Limfom Hodgkin stdiul III B tip I, in noiembrie 2008. A urmat 12 cure de ABVD (din noimebrie 2008 pana in mai 2009), apoi a fost trimis la pet-ct, apoi cobaltoterapie 5 zile pe saptamana timp de 1 luna. A trecut prin aceleasi stari ca si tine, iar noi, cei care i-am fost alaturi, am trecut prin multe stari de disperare si depresie. A fost greu pentru toata lumea, dar a trecut. Deocamdata a trecut. Dupa pet-ct si ultimele analize efectuate dupa cobaltoterapie, doamna doctor Mihaela Gheorghiu Closca de la Sp Coltea i-a scris pe fisa de externare remisie completa. Este adevarat ca remisia nu inseamna vindecare, ci ameliorarea simptomelor bolii (conform celor spuse de dna dr Lupu in emisiunea de care iti vorbeam). Vindecat te poti considera dupa 5 ani de remisie fara nicio recadere in boala. Dar, sa stii ca limfomul Hodgkin este o malignitate curabila. Este grea perioada tratamentului, dar cu sprijinul celor din jur ai sa reusesti sa treci peste ea. Nu te intreba de ce tu, de ce asa tanara; nu avem raspunsuri, si o sa iti faci mai mult rau gandind asa. Daca doresti detalii de orice fel, in masura in care te pot ajuta povestindu-ti din experienta prin care am trecut cu sotul meu
Limfom Hodgkin 19-10-2009, 10:23:39 de către bk
draga crysstina tin s te anunt in special ca boala asta pe care o ai tu nu te impiedica cu nimic sa faci ceea ce tu visezi , esti un om normal si cu boala asta , pe deasupra mai ai si 19 ani , parerea mea e ca la varsta ta treb sa treci cu usurinta peste asta....cateva luni de cura si dupa aia esti fresh....ai toata viata inainte...asa ca suporta putin tratamentul si dupa cura cand o sa vezi ca analizele sint bune si tu te simti bine o sa gandesti altfel si incepi sa-ti faci si alte planuri , de fapt fa-ti planuri de viitor de pe acum ptr ca repet esti UN OM NORMAL ......multa sanatate si bafta !!!!
Limfom Hodgkin 19-10-2009, 10:03:53 de către crysstina
multumesc pt incurajare...nu stiu dak o sa reusesc sa trec peste,simt k imi fuge pamantul de sub picioare...si mai e si starea asta continua de rau...se spune k totul se intampla cu un motiv pe lumea asta,poate k merit tot ce mi se intampla acum...of aveam atatatea vise,vroiam sa-mi term facultatea,sa-mi fac o familie sa duc o viata cat de cat buna ...
Limfom Hodgkin 18-10-2009, 22:03:43 de către C.C.C
Salut Cristina!
Uite ca citind la ceea ce ai scr,si stiu in ce situatie esti ca si eu la fel sunt.Deci am fost diagnostificata de L H st 2 A a in septembrie anul asta.Am descoperit eu nodulii intamplator la git pe 1 august,biopsie pe 1 septembrie si toa asa.Si prima cura pe 21 septembrie.Deci pt mine a fost un soc,enorm,am 2 plins ai sa citesti mai sus ptuin isotri mea ca nici nu eram in tsarre s ascr nimic.Eu am 26 de ani.Sunt joi sper la a 3 cura.Da deci prima cura am zis ca mor.La a 2 cura mi s-a miscsorat am inteles putin doza ca au vazut ca mi-a fost tare rau.Dar pt greata iti recomand inhetie zofran.NU ai nimic.Nustiu ce iti pune tie pt asta,in spital nu prea pune ceva puternic,pun si ei ce au.Sau daca au nu pun.In fine.VVreau s azic c ala mine s-au miscorat de la 2 cure.Nu m-ai am dureri adica ma durea tare caoul,timplele.oboseala.In schimb nu pot sa fac o saptaman nimic daca ma crezi nu am putere.Tu ai 19 ani,ai totul in fata sa te faci bine sti inca foarte tinara.Si eu nu-s batrana,dar totusi am o virtsa tare,aceatsa boala mi-a dat si mie multe peste cap.Eu nu ma gindescla boala.Din pacate eu cred ca tot ce mi s-a intampalt e din stres la mine,Ca am avut o perioada tare nasoala acum pot sa zic deja 2 ani.Sa zic asa ca mi-am mai revenit,Darsufletul meu e ca si cum as avea un deces mereu in sufleet.Dragostea asta m-ia dat totul peste cap.Dar acum vreau s afiu sannatoasa.mai intai.Am atatea probeleme.Vroiams a merg peste hoatre,s-a anulat totul.Bani nu am ,serv nu am,parintii o duc nu chiar bine si nici snanate,Treb s afim puternici.Optimisti.SE vindeca.Eu maia m 3 cure sa zic asa fara asta de joi.SI apoi radiotrapie.O s atreca sper repede.Intra-adevar nu am rabadre mi p[ot fae nimic.Stau acas.Nu muncesc .Dar sper sa se lumineze si la noi putin viata.Boala in viata are si rostul ei.Acuma m inceput sa citesc o carte.care foarte mult m-a pus pe ginduri si sa meditez.Treb s ane rugam la Dumenzeu mereu.Ca in mainile lui e viata noastra.Bine ca ai prieten sper ca te intelege si sa e sustina.la mine e mai greu.Sunt singura nu eo persona draga linga mine.Dra am aprinti,rude care ma sistine.Dar stii abia aici se vede dragostea adevarata daca el e alaturi de tine si te susutine.NU te panica ca eu gindeam deja ca treb sa imi cumpar cavou.NU e asa.Arat destul de bine.Numai ca cu psihicul tare rapind cad,ca si mama e c-am bolnava si cidn vda atmosfera asta ma termina.Eu acum plec definitiv din tara ca sunt din R.Moldova.Si mi-e tare greau sa imi dau totul de aici,ca acum am venit sa-mi iua bagajele dupa 7 ani de zile fiind aici si s aplec asa,parca mi s-a rupt viata in 2 si la mine.Dar o s ane facem bine iti zic eu.E criza acum,toate au dat peste noi.Eu am prins 2 ani numai de disperari,despartire,criza,fara ser,sanatate,parintii,fara bani.Cind vin toate vin odata.dar treb s ane rugam mereu la Dumemzeu sa ne ajute sa ne facem bine si sa fac el ce vrea cu ajutorul nostru facind s aiesim din acesta stare.Multa sanatate
Limfom Hodgkin 18-10-2009, 15:26:31 de către andreea1608
Pentru Cristina..Este foarte important sa nu intri in panica.Nimeni nu isi doreste sa treaca prin asa ceva dar din pacate ne este dat sa trecem prin anumite experiente indiferent de voia noastra.Si mie mi-a fost foarte rau in perioada tratamentului.Am suportat foarte greu substantele care intrau in mine,chiar in timp ce faceam perfuzia...o mai opream uneori ca sa ma duc la toaleta si dupa ce terminam nu faceam decat sa dorm,ma trezeam din acelasi motiv...ca sa ma duc la baie din nou desi nu prea mai aveam ce sa dau afara.Este foarte urat ce spun eu aici...insa asa s-au desfasurat lucrurile.Pentru mine...toata povestea asta cu boala a fost un semnal de alrma pt ca modul meu de viata nu era deloc unul normal sau adecvat varstei mele,munceam foarte mult,ma stresam pentru orice,nu ma odihneam suficient,mi se parea ca oricat de mult fac nu e suficient....Nu mai conteaza...Cert e ca am avut timp sa-mi acord atentie,sa ma analizez si sa schimb ceea ce am considerat ca-mi face rau.Faptul ca ai descoperit boala e un lucru foarte bun,asta inseamna ca viitorul tau va fi bun.Stai linistita,urmeaza tratamentul,accepta lucrurile asa cum sunt si vei avea timp sa le faci pe toate.Mergi inainte cu multa incredere ca va fi bine.Chiar si cand iti este rau....gandeste-te ca asta este calea spre bine,iar viitorul depinde numai de tine!Mult succes!!!
Limfom Hodgkin 18-10-2009, 12:54:59 de către crysstina
am doar 19 ani mi-e atat de greu sa cred k mi se intampla asta...nu stiu unde sa ma duc ,ce sa fac,anul viitor trebuia sa ma marit cu prietenul meu...m-am straduit atat de mult sa am o viata mai buna,park mai ieri totul era bn,visam la un viitor mai bun si deodata park timpul s-a rupt in doua iar viitorul mi-a fost furat pt totdeauna va rog ajutati-ma astept un raspuns......dak puteti ast un sfat orice...........
Limfom Hodgkin 18-10-2009, 12:15:08 de către crysstina
buna ma numesc cristina si acum o luna am fost diagnosticata cu limfom hodgkin std 3 b.am inceput tratam cu citostatice .insa dupa prima cura imi este f f rau.senzatiile de voma nu-mi dau pace.ce sanse am sa ma vindec?astep un raspuns va rog din suflet sunt cu moralul la pamant...ajutati-ma
Limfom Hodgkin 23-09-2009, 21:59:03 de către mio2060
Buna, am sa povestesc putin despre boala mea ca sa pot primi cateva sfaturi atat de la persoanele care au avut cat si de la medici.
In iulie 2007 am fost diagnosticata cu Linfom Hodgking stadiul IIB . Am urmat 6 cure ABVD. In februarie 2008 dupa ce am terminat chimioterapia am fost in Italia la PET pentru verificari. Medicii de acolo mi au spus ca totul este OK ca nu au mai gasit absolut nk si ca sa am grija de mine sa ma pastrez. In mai 2009 am facut 25 sedinte de radioterapie la Fundeni , astea pentru a fi tratamentul complet; dupa ce le am terminat la vreo 2 sapt ma mai doare din cand in cand spatele , acum nu stiu daca o fi de la radioterapie sau imi cresc din nou ganglionii. Pe 28 septembrie sunt programata la tomograf ptr a se vedea rez de la radioterapie; imi este foarte frica sa nu fie durerea de spate care repet este din cand in cand vre un semn de recidivare. Astept un raspuns de la voi, multumesc frumos
Limfom Hodgkin 17-09-2009, 07:08:56 de către Anita_31
buna capitolina. Nu fi asa pesimista. Intra-adevar asa cum spunea si Sabina C. este o forma de cancer care este vindecabila. Orice organism reactioneaza altfel in fata tratamentului, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ai psihicul la pamant. Fii mai optimista si vei vedea ca totul va merge bine. Si ce daca cade parul, creste la loc, asta sa fie baiul. Important este ca tu sa te simti bine, sa fii puternica si sa treci peste tot si sa te faci bine.
FII OPTIMISTA
Iti doresc multa sanatate si ai grija de tine
Limfom Hodgkin 17-09-2009, 00:47:27 de către Sabina C.
Capitolina inteleg spaima ta in fata bolii dar cred ca nu trebuie sa mai amani tratamentul nicio zi. Vei face patru citostatice in aproximativ patru ore dupa care urmeaza o pauza de doua saptamani pana la urmatoarea cura de chimio. Cateva zile sau poate doar cateva ore te vei simti rau, depinde de cum va reactiona corpul tau. Citostaticele sunt niste toxine care vor topi tumorile din ganglionii tai. Parul nu cade la toata lumea dar oricum se va rari, asta sa fie toata paguba... Genele si sprincenele pot sa ramana la locul lor.
Vrei sa stii cum a aparut boala.. nici medicii nu pot da un raspuns categoric dar se presupune ca vinovat ar fi un virus care produce anumite mutatii in organism. Nu mai fi asa speriata pentru ca e cea mai vindecabila forma de cancer.
Sfaturi: in ziua tramentului nu cosuma alimente acre, nu folosi medicamente naturiste pana nu termini citostaticele, ai grija sa nu racesti, sa eviti persoanele bolnave, sa te feresti de contactul cu animalele pentru ca in timpul tratamentului imunitatea organismului tau va scadea foarte mult si orice virus sau bacterie isi va face de cap prin corpul tau.
Iti urez insanatosire grabnica... dar pentru asta trebuie sa incepi tratamentul!
Limfom Hodgkin 16-09-2009, 15:48:12 de către bk
usurel capitolina , iao mai usurel ca te-ai dus prea departe si bati campii , rochie de inmormantare , cum poti sa te gandesti la asa ceva? e adevarat e o boala destul de rea insa cel mai mult conteaza psihicul daca cedezi esti pa, asa ca tine capul sus si optimism maxim , parul va cadea insa va creste mult mai frumos.
Limfom Hodgkin 16-09-2009, 09:32:23 de către C.C.C
BUna ziua!
Ma nunesc Corina si am 27 de ani,ma rede-ti numai eu stiu cum incerc s acsr citeva cuvinte despre povestea mea si boala care am depistat-o Limfom Hodgin.
Am citit aici toatemesajele d-voatrsa.Azi fiind 15 septembrie 2009,am descoperit boala de pe 1 august acunl asta.Mi s-a spus ca e de st.2,cu celule clare,cu noduli la baza gitului(clavicular cred ca se spune.
In fine asa nu vrea sa vrb despre aceasta boala,mai ales ca e cancer.Vreau sa va zic ca am 2 an de zile decitnd am o linie nearga in viata si nu mai vad soare si lunina si fericire,doar lacrimi.Nu termin cu una si dau in alta.Sunt o fata credincioasa si oare de ce mi se intimpla mie una ca asta.var cu multi oamnei mi s-a spus ca oamneii de genul atsa cu credinta au de suferit,deja am zis sa ma indepartez,dar cum pot s afac asta daca nu pot si ma rog merau si la biserica si posrturile si tot as amai departe.Nu zic ca toti gressim si avem pacatele noastre.
In fine ma scuzati ca m-am abatut de la tema.
Mi s-a spus ca si mie sa fac citostaticile,mie imi este foarte frfrica ca am inteles ca-s foarte greu de supoertat,vreau s azic ca am nopti acre nu mai dorm efectiv,gindindu-ma,inima siginduri.
Mi-a zis d-l docotr ca ca-mi cumpar peruca de pe acum ,adica de aincepe tratamentul cu citostatice.Spuneti-mi va rog,chiar cade parul tot si sprincele si gene,|Nu ati zis numeni nimic aici.Eu am un asa par frumos si lung,ca toti imi admirau parul si acum nu-mi inchipui asa ceva,e un sters pt mine.Mi-e frica s anu intru in depresie,ca am fost acu jumatate de an in asa ceva su nu doresc la nimeni nici la cel mai rau dusman,sa vada ce e asta,depresie.CE pot sa va mai spusn.dat-i un numar de telefon care au avut acesta boala sa vrb drepsre ce e vrb ,va rog mult,ca s aaud si eu citeva voci.Un mail,vcel mai bien daca s-ar putea un numar de telegon,va rog tare mult din toto sufletul.Sunt foarte sensibila la tot,nustiu daca o sa rezist la asa ecva,sau sa-mi preagastec rochia d einmormantare.Sunt cazuri in acre decedeaza oamnei in asta tratamente?Ce spuneti.De la ce se ia aceatsa boala?Ca am intrebat medicii si nu prea me-au dat exlpicatie,in Rep.Moldova.Poate in Roamnaia is mai capabili.Nustiu ce s afac unde s ama adresez.Eu tot aman acest tratament,Nustiu ce s afac.Dat-i va rog un sfat daca se poate.CUm sa procedez.-------------* va vog frumos astept un raspuns macar.Ar treb azi s afiu intrenata si maine s ami s efaca procedurile pt tartament..Dar amn cred ca pe luni.sa vad ce mai pot afla d ela oamnei.Va pup pe toti si multa sanatate,curaj,rabdare.Bine a spus cineva mai sus ca sa credem ca asta e o raceala.Adta am sii facut de la inceput,am zis ca am racit,ca o sa-mi treaca.ca am tras curent.Si oare din ce s-a luat toata boala asta.Doamne,poate pacatele parintilor nostri cade pe no.va multumesc.Larevedere.Astept sa-mi scr cit mai multa lume raspuns daca se poate.
MUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUlLLLLLLLLLLLLLLLLTTTTTaa SAAAAAAAAAAAAAAtaAAAAATATEEEE

Limfom Hodgkin 14-09-2009, 13:51:06 de către mio2060
toata lumea ma intreaba acelasi lucru , pentru ca doamna doctora de la Colea Bucuresti m a trimis asa de tarziu, chiar nu stiam ca se face si radioterapia, programarea de medic a fost prea tarziu
Limfom Hodgkin 14-09-2009, 01:06:25 de către Sabina C.
mio2060, de ce ai facut radioterapia la o distanta asa de mare de chimio? Fiul meu a facut la o luna dupa chimio 15 sedinte de cobaltoterapie pe mediastin, supraclavicular bilateral, cervical inferior, mijlociu si si superior bilateral.
Limfom Hodgkin 13-09-2009, 23:32:05 de către mio2060
Buna, am sa povestesc putin despre boala mea ca sa pot primi cateva sfaturi atat de la persoanele care au avut cat si de la medici.
In iulie 2007 am fost diagnosticata cu Linfom Hodgking stadiul IIB . Am urmat 6 cure ABVD. In februarie 2008 dupa ce am terminat chimioterapia am fost in Italia la PET pentru verificari. Medicii de acolo mi au spus ca totul este OK ca nu au mai gasit absolut nk si ca sa am grija de mine sa ma pastrez. In mai 2009 am facut 25 sedinte de radioterapie la Fundeni , astea pentru a fi tratamentul complet; dupa ce le am terminat la vreo 2 sapt ma mai doare din cand in cand spatele , acum nu stiu daca o fi de la radioterapie sau imi cresc din nou ganglionii. Pe 28 septembrie sunt programata la tomograf ptr a se vedea rez de la radioterapie; imi este foarte frica sa nu fie durerea de spate care repet este din cand in cand vre un semn de recidivare. Astept un raspuns de la voi, multumesc frumos.
Limfom Hodgkin 13-09-2009, 23:23:08 de către mio2060
in mai 2009 am facut 25 sedinte radioterapie ; te poate durea spatele din cauza asta?
Limfom Hodgkin 03-09-2009, 23:13:45 de către bk
salut all !!! am 28 de ani si la varsta de 25 am fost diagnosticat cu aceasta boala hodkin stadiul IV B, scleroza nodulara, am facut biopsie la sp FLOREASCA dupa care la institutul V.BABES am fost diagnosticat, am facut 6 cure de citostatice la sp COLTEA cu rezultat pozitiv , acum ma simt foarte bine si sper ca boala sa nu recidiveze.....ce vroiam sa va spun de fapt este ca uitandu-ma prin comentariile voastre am vz ca fiecare isi da cu parerea si face dupa cum il duce mintea , sfatul meu este ca la aceasta boala sa consultati mai multi medici(2-3) si sa discutati cu ei cat mai deschis si sa le urmati sfaturile, am vazut intrun post mai sus la cineva nu mai retin numele, ca manaca salate zilnic si sfecla rosie si nu mai stiu ce ierburi, nu ca nu ar fi bine ptr organism dar nu au nicio legatura cu boala H , de altfel am mai vazut ca nu e voie sa consumi alcool, iar gresit , nici asta nu are nico legatura cu B H, bineinteles ca alcoolul consumat in cantitati mari nu face bn dar nu se interzice in cazutl bolii, in legatura cu sarcina am mai vz ca e vorba de 5 ani, iarasi gresit , nu e bn sa faci copii timp de 2 ani atat la barbati cat si la femei, ce trebuie sa mai stiti este ca aceasta boala chiar daca intra in remisiune ea nu va pleca niciodata din corpul nostru , adica poate recidiva in orice moment, datorita acestu fapt noi cei cu boala asta trebuie sa facem analize frecvent (2-3 ori pe an), mai trebuie sa va obisnuiti cu boala si sa nu ii dati prea mare atentie si sa va traiti viata ca un om normal , eu zic ca trebuie sa vedem partea buna a lucrurilor si sa gandim pozitiv , eu am mai discutat pe mess cu mai multe persoane care au descoperit boala si vreau sa va spun ca erau cu moralul la pamant , inca un sfat pe care il mai dau e ca atunci cand descoperiti boala sa o luati ca si o raceala si sa va ganditi ca se vindeca , de fapt chiar se vindeca , toti avem scris undeva cand plecam din lumea asta si cand e sa plecam...plecam oricat ne-am impotrivii. cam atat deocamdata , va dorec multa sanatate si capul sus viata merge inainte !!!!
Limfom Hodgkin 23-07-2009, 23:54:59 de către andreea1608
Va multumesc mult pt incurajare!E foarte important pt mine sa stiu ce au facut si altii...Cand patesti ceva intotdeauna te gandesti de ce ti se intampla tocmai tie...Asta e!Cat despre copil...imi doresc foarte mult ca aceasta problema sa nu-l afecteze si ma bucur sa aud ca sunt cazuri in care lucrurile au decurs normal si fara complicatii.Bineinteles ca nu ma voi grabi,am vrut doar sa stiu ca se poate...Va multumesc inca odata pt faptul ca mi-ati raspuns!Numai bine tuturor!
Limfom Hodgkin 23-07-2009, 16:27:24 de către mihaeal malina
Pt Andreea .Eu am inteles ca nu ai voie 2 ani de la terminarea tratamentului, dar dupa primul an de la terminare d-na dr ma intrebat daca nu am copii si mia spus ca pot sa mai astept un an si sa incerc. Primul l-am avut dupa 4 ani dar fara trateamente de a ramine insarcinata si al doilea dupa mai mult timp ca nu neam mai grabit. Sincer si mie mia fost teama ca nu voi ramine insarcinata dar am avut doua sarcini super . Eu iti doresc sati iasa din prima sarcina si toata durata de sarcina sa o ai ca si mine. Mie mia mers foarte bine.Iti doresc multa sanatate in continuare si mai asteapta un an si la treaba ca de obicei nu iasa din prima.
Limfom Hodgkin 22-07-2009, 08:47:50 de către cursant1001
In primul rand buna tuturor! Sunt cursant1001 (Corina) - la mine tratamentul cu cito a durat 3 luni si am facut 15 sedinte de cobaltoterapie dupa toate acestea s-a obtinut remisia! Nu vreau sa incurajez pe nimeni sa faca ce am facut eu ! Si mie mi s-a spus ca NU TREBUIE SA RAMAN INSARCINATA insa la un an dupa chimioterapie am ramas insarcinata si cu ajutorul medicului hematolog si al ginecologului am dus sarcina pana la capat iar acum am un baietel minunat pentru care VREAU sa traiesc. Sincer va spun ca nu m-am mai simtit atat de bine de multa vreme. Inca o data va spun NU INCURAJEZ PE NIMENI SA FACA CE AM FACUT EU! Insa cand am aflat ca sunt inssarcinata nu am gasit nimic legat de sarcina si boala Hodgkin.
Vadoresc multa sanatate si curaj tuturor!
Limfom Hodgkin 21-07-2009, 22:38:22 de către andreea1608
Pentru Mihaela (mihaela malina).Am 28 de ani,in septembrie 2007 am fost diagnosticata cu limfom Hodgkin stadiul II.Am facut 6 cure abvd, radioterapie si deja a trecut un an de cand s-a terminat toata povestea.Bineinteles ca fac analize din 3 in 3 luni si sper ca boala sa ramana pasiva.Spuneai ca ai 2 copii.As vrea sa te intreb cat timp a trecut de cand ai terminat tratamentul pana la prima sarcina.Mie mi s-a spus ca ar trebui sa treaca 5 ani de cand am intrat in remisie ca sa nu existe riscuri.Sincera sa fiu,nu ma grabesc sa fac copii insa ...5 ani mi se pare mult...Mi-as dori sa am eu libertatea sa aleg momentul sa devin mama in loc sa fiu constransa de aceasta problema.
Limfom Hodgkin 29-06-2009, 08:01:38 de către mihai.iulina
Multumesc Sabina. Ganglionii au avut dimensiuni intre 20-40 mm.
Limfom Hodgkin 29-06-2009, 03:42:28 de către Sabina C.
Iuliana fiul meu face tratament la sectia de oncopediatrie din Institutul de Oncologic Cluj deci numele medicului nostru nu-ti este de folos. Uite adresa Institutului http://www.iocn.ro/ incearca sa obtii mai multe informatii telefonic. Daca nu reusesti voi incerca sa aflu cum poti ajunge acolo de la medicul nostru dar asta doar peste o saptamana. Voi stiti care erau dimensiunile tumorilor inainte de inceperea tratamentului
Limfom Hodgkin 25-06-2009, 10:30:04 de către mihai.iulina
Sabina ai putea sa imi spui te rog numele medicului la care il tratezi pe fiul tau in Cluj si numele spitalului unde il putem gasi Cred ca ar fi bine daca ar merge si sotul meu la consult la alt medic si am auzit ca intr-adevar medicii din Cluj sunt foarte buni din punct de vedere profesional. ---------*. Multumesc mult. Iuliana Mihai

Limfom Hodgkin 25-06-2009, 08:42:26 de către mihai.iulina
Si la mesajul meu de ieri au disparut toate semnele de punctuatie Multumesc mult Sabina pentru informatii. Noua nu ne-a spus niciun medic aceste lucruri si chiar ne intrebam ce ar trebui oare sa mai facem.
Limfom Hodgkin 25-06-2009, 01:01:07 de către Sabina C.
Nu stiu ce a patit mesajul meu anterior dar vad ca i-au disparut virgulele semnele de intrebare si cele de exclamare. Nu-i gresala mea.
Limfom Hodgkin 25-06-2009, 00:47:44 de către Sabina C.
Iuliana fiul meu 13 ani are limfom Hodgkin st II A. Tratamentul il facem la Cluj 8 sedinte de chimio cu ABVD. Dupa a sasea sedinta am facut CT care a stabilit ca nu mai sunt niciun fel de adenopatii totul este OK. Dupa ce vom termina tratamentul dna doctor ne-a recomandat ca in maxim doua luni sa facem un PET. La Cluj se face o comisie din mai multi medici oncolog radiolog si radioterapeut care stabilesc daca si de cate raze este nevoie. Din cate mi s-a explicat chiar daca toate tumorile s-au topit se recomanda iradierea zonei unde tumorile au fost peste 2 cm pentru a preveni o eventuala recadere. La tratamentul cu ABVD numarul minim de cure este de 6 iar maxim 12. La Galati se face radioterapie Au aparatura pentru asa ceva La copii dupa terminarea tratamentului se vine la control din trei in trei luni in primul an apoi parca la sase luni. Se fac analize VSH hemoleucograma si sunt palpate zonele cu ganglioni splina ficatul pentru a vedea daca nu sunt marite. Cam asta stiu pana acum. Multa sanatate
Limfom Hodgkin 24-06-2009, 08:32:22 de către mihai.iulina
Referitor la PET CT la PetPozitron Oradea pretul este 4000 ron am ia la Euromedic Pet Ct Bucuresti este 5100 ron Am reusit sa strangem banutii cu ajutorul unor oameni care ne au inteles necazul iar sotul meu a facut saptamana trecuta pe 18 iunie scanarea pet ct la Euromedic Bucuresti Noi fiind din Galati am preferat sa mergem in Bucuresti desi este mai scump deoarece este mult mai aproape de noi si avem si rude in Bucuresti unde am putut sta Daca am fi mers la Oradea drumul ar fi fost mult prea obositor pentru sotul meu care inca nu se simte foarte bine in urma citostaticelor iar diferenta de 1100 ron cu siguranta am fi cheltuit o pe benzina si cazare acolo asa ca am ales varianta care a fost mai putin obositoare pentru sotul meu Rezultatul de la pet ct a fost bun iar medicul care a efectuat scanarea i a spus ca din ceea ce vede parerea dumnealui este ca sotul meu este in remisie aspect pet ct nesugestiv pentru prezenta de modificari cu substrat oncologic constituite in prezent dar boala hodgkin netinand de specialitatea dumnealui a spus ca nu ne poate spune care este protocolul medical ce trebuie urmat de acum inainte si ne a recomandat sa ne intoarcem la hematolog si oncolog Ne am intors cu rezultatul la Galati la oncologul care l a tratat pana acum iar acesta doreste sa mai facem si o biopsie la maduva saptamana viitoare Sper sa fie si la aceasta rezultatul bun si sa ne spuna si oncologul vestea cea buna ca este in remisie Sanatate tuturor
Limfom Hodgkin 22-06-2009, 21:16:30 de către aura@dany
buna tuturor.ma numesc aura si sotul meu a suferit acum 2 ani de boala hodgkin vreau sa va spun ca a facut tratament cu citostatic si raze la institutul oncologic fundeni si se simte f bn nu va descurajati ca nu mai este acum cancerul o boala chiar atat de cronica tot ce trebuie sa faceti este sa aveti incredere in voi si in medicul dv.sotul meu are o viata normala ca orice om.fiti optimisti si tinetiva morarul tare ca daca nu nici boala nu o puteti rapune.psihicul este f important.si familia sa fie alaturi de voi.multa sanatatesi fiti tari.
Limfom Hodgkin 20-06-2009, 20:51:28 de către Anreea
Bună ziua.Un prieten de 23 de ani a fost diagnosticat cu limfom Hodgkin st. II B şi a făcut 12 şedinţe cu ABVD (fără radioterapie) la Institul Oncologic din Cluj. A avut o tumoare mare localizată în mediastin, fără adenopatii mediastinale.CT-ul făcut după tratament indică remisie totală fără leziuni, iar analizele la sânge sunt foarte bune. Întrebarea mea este daca analizele sunt foarte concludente daca apar schimbări în organism şi oare are nevoie de un PET-CT? A facut CT-ul acum 2 luni şi jumătate.
Limfom Hodgkin 04-06-2009, 10:55:21 de către mihai.iulina
Pentru Mihaela: Multumesc mult pt raspuns si incurajare!
Limfom Hodgkin 04-06-2009, 10:18:15 de către mihaeal malina
Pt Iuliana.Sint Mihaela si stadiul boli mele a fost tot III B cu adenopati cervicale si mediastinale.Este adevarat ca am facut tratamentul la Cluj in Clinica de Onco, dar cind am terminat curele de citostatice in mod obligatoriu am facut si radioterapie.Am facut doua tomografii, una inainte de a incepe citostaticile si una dupa ce am terminat citostaticile si am inceput radioterapia.Sa sti ca in anul 1995 nu erau atitea aparate, dar parerea mea este sa mergeti sa cereti parerea si altor medici. Nasa copiilor mei a avut stadiul II A si ea este foarte bine si are la rindul ei o fetita.Am fost la controale amindoua dar nu ni se facea ceva super deosebit. Niste analize , este adevarat tintite, cite o radiografie, si o ecografie.Asta era tot.Nu pot sa pricep de ce le trebuie ceva foarte complicat.Din 95 nu am mai facut nici un tomograf.Eu iti sugerez sa mergeti sa vedeti si alti medici si sa nu renuntati la radioterapie.Daca ati scapat de citostatice radioterapie este floare la ureche.Cum a spus si Sabina CT trebuie sa fie bine citita si de cineva care se pricepe.Eu ii doresc sotului tau sanatate si sa fiti optimisti, ca o sa fie bine.
Limfom Hodgkin 28-05-2009, 08:49:23 de către mihai.iulina
Multumesc Sabinei pt raspuns. Exact la acest lucru ma gandeam si eu. Am vazut pe forum ca au scris oameni care au avut limfom Hodgkin in urma cu 9 ani, 15 ani, etc, iar in acea vreme nu exista pet-ct. La computer tomograf radiologul a scris in fisa "absenta adenopatii mediastinale, laterocervicale,peritoneale si subclaviculare"; intr-adevar, a avut ganglioni si in zona abdominala, si i s-a facut si o ecografie dupa terminare a 12 ABVD , iar rezultatul a fost unul bun (adica la fel ca si la CT, "fara adenopatii pericave, periaortice, perimezenterice"). Cu aceste rezultate ne-am intors la meicul oncolog care i-a administrat ABVD, iar acesta i-a scris in fisa "Recomand reevaluare (examen pet-ct)". Ceea ce nu inteleg eu si nici medicul nu ne spune, este ce inseamna "reevaluare", ce analize presupune reevaluarea. Medicul insista ca nu ii poate stabili daca si cate sedinte de radioterapie va face, decat daca face pet-ct. Si nici care este acum stadiul bolii nu ne spune, decat in urma rezultatului pet-ct. Dar cand nu exista pet-ct, cum se reevaluau pacientii cu limfom hodgkin dupa terminarea chimioterapiei?
Limfom Hodgkin 28-05-2009, 04:54:29 de către Sabina C.
Pentru Iulina. Daca sotul tau a avut stadiul III, inseamna ca au fost afectati si ganglioni din abdomen deci o ecografie ar fi utila. E adevarat ca un PET-CT e mai bun decat o tomografie obisnuita dar nu e neaparat necesar. Important este ca tomografia pe care a facut-o sotul tau sa fie bine citita. Dupa ce termina chimioterapia, radiologul ar trebui sa compare dimensiunile tumorilor initiale cu ce va mai vedea la CT. In functie de asta se stabileste daca si cate sedinte de radioterapie va mai face. Tomograful nu se face la fiecare sase luni, ar fi daunator organismului. Medicul ar trebui sa stie care este stadiul bolii si fara PET-CT, este un aparat care a aparut in Romania doar de un an, iar oamenii se trateaza de limfom Hodgkin de ani de zile dupa cum ai aflat de mai sus. Multa sanatate sotului tau!
Limfom Hodgkin 26-05-2009, 13:17:31 de către mihai.iulina
Buna ziua!. Ma numesc Iuliana Mihai, sunt din Galati. Sotul meu, in varsta de 27 ani, a fost diagnosticat in noiembrie 2008 cu limfom Hodgkin cu scleroza nodulara, stadiul III B tip I (in urma biopsiei facuta la 2 ganglioni extrasi din zona gatului). A facut chimioterapie cu ABVD, timp de 6 luni (de 2 ori pe luna). Dupa chimioterapie, a efectuat examen CT, in urma caruia a rezultat absenta ganglionilor (in noiembrie 2008, tot la Computer Tomograf, se evidentiase ca avea ganglioni de aproximativ 3-4 cm supraclavicular, inghinal, axial, paratraheal, mediastinal). Chimioterapia a inceput-o la Spitalul Fundeni, sectia Hematologie, dar dupa prima cura a fost externat spunandu-i-se sa caute in alta parte tratamentul, deoarece ei nu mai au ABVD. Am gasit la SPitalul Judetean Galati, sectia Oncologie, la doctor Vasile Rodica. Dumneaei i-a administrat tratamentul (12 cure). Dar acum, ni s-a spus ca nu poate sa determine daca boala este intr-un stadiu inferior sau daca este in remisie, si daca este nevoie sau nu sa continuie tratamentul si cu radioterapie. Pentru a sti cum sa actioneze mai departe, i-a recomandat sa faca o scanare PET-CT. Am aflat ca sunt 2 centre, unul la Oradea, altul la Bucuresti. Costa 5100 ron, o suma destul de mare, avand in vedere ca nu se deconteaza nici macar partial, desi este asigurat medical. Intrebarea mea, pentru cei care au trecut prin aceasta boala, este daca nu cumva exista si o alta metoda inafara pet-ct-ului de a determina eficacitatea chimioterapiei, stadiul la care a ajuns boala in acest moment (sau poate ca este in remisie!!, ceea ce ne dorim ffff mult). Va rog din suflet, astept raspunsuri si sugestii din experienta celorlalti care au trecut prin aceasta boala, deoarece este destul de dificil sa strangem aceasta suma, mai ales ca ni s-a spus ca scanarea pet-ct trebuie refacuta si la sfarsitul radioerapiei (daca i se va recomanda pana la urma sa faca si radioterapie). Chiar daca acum vom strange aceasta suma, este f greu sa gasim la fiecare 6 luni cate 50 milioane lei vechi. Am vazut ce a scris mai Mihaela de 33 ani (autor: mihaela malina), si intr-adevar, este foarte greu tratamentul. Sper si imi doresc fff mult sa se vindece si sotul meu si sa putem fi linistiti si fericiti. Va multumesc!
Limfom Hodgkin 25-04-2009, 16:50:49 de către Marcella Cov
Buna numele meu este Marcela am 29 anisi in urma cu 9 ani (remisie)am fost diagnosticata cu boala Hodgkin st 2 ,am facut tratament chimioterapie 6 luni inca de la prima cura sa vazut rezultatele ,din anul 2001 nu mai fac nici un fel de tratamente ,fac anual analize de sange ,am facut tomografi toate arata ca nu am nici un fel de probleme ma simt foarte bine mananc tot ce-mi doresc stau la plaja ,lucrez,adica fac tot ceea ce face un om normal pentru ca asa si sant .Va doresc sa aveti bafta sa fiti optimisti si multa sanatate
Limfom Hodgkin 03-04-2009, 19:21:55 de către mihaeal malina
Buna ma numesc Mihaela am 33 de ani si la 18 ani am avut boala Hodkin , am facut atunci tot tacimul de tratament de la citistatice la radioterapie si probabil, nu vreau sa ma laud, sunt una din persoanele norocoase care dupa terminarea tratamentului pot sa zic ca am scapat de boala. Acum am 2 copii sanatosi eu imi mai fac din cind in cind analizele dar sunt ok. Merg la mare , fac plaja ce s-a zic fac tot ceea ce face un om normal.Eu va incurajez sa aveti mare rabdare si mai ales curaj in timpul tratamentului deoarece este foarte greu dar dupa ce trece si ai scapat poti sa fii fericit. L-a mine a trecut 15 ani si pot sa spun ca sunt vindecata va urez si voua aceeasi bafta ca si mie.
Limfom Hodgkin 22-03-2009, 23:45:08 de către adyna20
buna, prietenul meu este diagnosticat cu limfom hodgkin, stadiul 4, celule mixte, as dori sa stiu mai multe informatii despre aceasta boala si ce tratamente ar putea lua.
Limfom Hodgkin 02-01-2009, 12:56:52 de către vioricahro
Buna,ma numesc Elena si am o mare rugaminte catre medicii hematologi.Sora mea acum 1o luni i sa depistat limfom Hodgkin scleroza nodulara cu afectarea g/l mediastinali st 1 A.i sa facut biopsie histologica n18901-5/o8.limfom hodgkin scleroza nodulara.A facut tratament dupa ciclul ABVD, radio terapie dupa programul radical in 2 etape.Acum ea a capatat o pneumonie care i-a afectat pla minii A facut antibiotice ,infectia atratat-o dar de respirat singura fara ajutorul aparatului nu e in stare .Va rog foarte frumos sa ma ajutati cum puteti explicati-mi ce va fi si cum va fi cu viata ei.
Limfom Hodgkin 00:00:00 de către Anita_31
Eu am 7 ani si 2 luni de cand a fost diagnosticata boala Hodking. Manac aproape zilnic salata de sfecla rosie cu morcovi,cu un pic de telina, ceapa,ciuperci (daca m), toate crude cu un pic de ulei de masline (sau alt ulei), un pic de sare, zeama de lamaie (sau un pic de otet).. Sfecla schimba sangele din organism si te simti foarte bine.Va doresc numi bine si multa anatate
Limfom Hodgkin 00:00:00 de către nikula
la 28 de ani am fost diagnosticat cu aceasta boala.sunt 2 ani de atunci si ma simt intr-o forma de sanatate de invidiat
vreau sa stiti ca limfomul Hodgkin descoperit în faze timpurii poate fi tratat cu succes, în majoritatea cazurilor bolnavii prezentând o supravieţuire lungă după stabilirea diagnosticului.
personal am facut chimio tot cu ABVD TIMP DE 8 LUNI dupa care am descoperit si remedii naturiste pe baza de aloevera.
multa sanatate tuturor si fiti optimisti!

--------*

Limfom Hodgkin 00:00:00 de către antonelaa
am 24 ani si am fost diagnosticata cu limfom malign hodgkinian..am fost trimisa la o clinica din timisoara pt tratment..inca nu stiu exact gradul bolii..va rog sa imi spuneti sansele si remediile acestei boli,ce clinica este mai buna,ce doctori,ce tratmente?ce pot lua impotriva reactilor adverse,si ce pot face pentru ca toatul sa decurga bine..
Limfom Hodgkin 00:00:00 de către natasha
Am 18 ani si in uram cu cate luni am fost diagnosticata cu limfom hodgkin stadiul 2 am facut biopsie si mi-a iesit ca ii un limfom malign si am facut un tratament de chimioterapie 6 cure de ABVD dupa ce am terminat curele am facut niste raze. Acum am terminat cu totul...dar mi-e fff frica ca poate sa recidiveze boala. Ajutati-ma va rog! Poate sa recidiveze boala?? Naty
Limfom Hodgkin 00:00:00 de către cursant1001
Simona, te rog spune-mi cat a durat tratamentul pana s-a obtinut remisia? ---------*

Limfom Hodgkin 00:00:00 de către simona2007
Pt. Anita
Sunt o persoana care am facut tratamentul complet pt. hodgkin, iar din august 2001 sunt in remisie. Am avut ganglioni subclavicular si mediastinal si pleurezie. Febra si pruritul nu s-au manifestat in cazul meu. Biopsia a evidentiat clar diagnosticul bolii. Fara dubii ! Dupa atenta supraveghere si tratamentul facut de un medic profesionist din Brasov (o somitate in materie de hematologie), pot sa iti spun ca sfatul primit este urmatorul:
Fara ALCOOL si SOARE timp de 5 (cinci) ANI de la terminarea tratamentului. De asemenea se evita curentul si orice raceala, iar o sarcina se amina tot dupa 5 ani de remisie. Riscul de recadere este mic, dat fiind ca organismul tau a reactionat pozitiv la tratament.
Iti doresc o viata linistita, lipsita de stres si sa faci doar ce-ti place in viata asta !
Cu bine,
Simona
Limfom Hodgkin 00:00:00 de către Anita_31
Va multumesc pentru raspunsul Dvs.. Am uitat sa va spun ca la mine nu au existat deloc ganglioni mariti de volum. S-a facut intr-adevar biopsie. La prima bipsie mi s-a spus ca as avea tuberculoza. Am facut o i tratament cu tuberculostatice si apoi mi s-a spus ca nu mai este tuberculoza. Mi s-a facut o alta biopsie in urma caruia s- pus diagnosticul de limfom.
Va multumesc inca o data pentru rspuns. Cu multumiri
Limfom Hodgkin 00:00:00 de către dr_mitulescu
In general se admite ca biopsia in boala Hodgkin are o precizie de 100 % din cazuri, daca este lucrat cu acuratete. Daca aveti dubii puteti cere lamele de microscop ale probelor sau blocul de parafina care pot fi citite de un alt anatomopatolog sau face o examinare suplimentara denumita Imunohistochimie care se face in Bucuresti cel putin.
- Nu este obligator a prezenta toate simptomele descrise la boala respectiva, ci numai o parte a acestora sau chiar sa nu existe nici un simptom ci numai marirea in volum a ganglionilor (care erau mariti din moment ce vi s-a recoltat biopsie de la nivelul unuia din ei)
- O recadere este oricand posibila in evolutia acestei boli, dar ea poate avea loc si dupa cativa zeci de ani sau poate sa nu mai survina niciodata. In caz de recadere se reia tratamentul pecare Dvs. l-ati urmat prima data sau se va alege o alta schema terapeutica dupa cum o sa hotarasca medicul Hematolog curant.
- Daca erati locuitor al orasului Constanta si aveati acest diagnostic ? Sigur ca va puteti duce la mare. Dupa remisie sunteti un om normal ca toti oamenii.
va doresc viata lunga si...nici o recadere!
cancer de pancreas cu metastaza extins la plamani si coloana vertebrala 06-06-2009, 16:17:07 de către donose mirela
Buna ziua , as vrea sa stiu ce inseamna imagine nodulara localizata pe versantul antero-superior al pancreasului in regiunea cefalica avand diametrele axiale maxime de 26/15mm ce apare cu contururi sterse izo/hipodensa spontan hipocaptanta . Leziunea anterior descrisa infiltreaza usor structurile ceuloadipoase adiacente predominant in benzi cu cateva microadenopati prezente la acest nivel si nu prezinta plan grasos de clivaj fata de versantul intern al genuchiului superior duodenal si parcelar fata de versantul lateral al venei mezenterice superioare in segmentul terminal .
Duct Wirsung cu calibru maxim de 3mm vizibil pana la nivelul leziuni descrise in rest pancreas cu structura omogena .
Este cancer maling al pancreasului ???
cancer de pancreas cu metastaza extins la plamani si coloana vertebrala 00:00:00 de către ve_ro
Un bolnav de cancer,deplin constient de afectiunea lui,se informeaza si poate decide(sfatuindu-se si cu alte persoane),daca va urma tratatament chimo sau naturist.Dupa experienta devastatoare a chimoterapiei e posibil sa vrea sa continue cu tratament naturist care este mai omeneste suportabil.In caz ca a suportat mai usor chimoterapia,poate sa urmeze in paralel chimoterapia si trat.naturist,depinzand de la caz la caz.Am citit despre vindecarile d-lui Ene Voinea de la Valenii de Munte jud.Prahova,acesta conducand fundatia Terapia Naturista din aceeasi localitate(cartea Terapia Naturista,Cazuistica,cancer s.a.)iar exemplele pozitive nu pot decat sa incurajeze!
cancer de pancreas cu metastaza extins la plamani si coloana vertebrala 00:00:00 de către kor3cvi
Ba da. Medicina naturista poate face minuni chiar si in ultima clipa. Personal am cunoscut persoane care au stat cu lumanarea la cap, in imposibilitate de a se misca sau a manca, bea.... Acestea s-au pus pe picioare in 3-4-5 saptamani...... Tratamentul pentru acele persoane au costat cateva milioane. Cine este interesat de produsele respective, sau cunoaste pe cineva care se chinuie cu cancerul de orice fel si vrea sa ajute sa ma contacteze -----------(Nu garanteaza nimeni pentru eficienta produselor, dar este o alternativa care a salvat foarte multi oameni)
cancer de pancreas cu metastaza extins la plamani si coloana vertebrala 00:00:00 de către DanV
Medicina naturista chemata prea tirziu nu poate face minuni. Pe de alta parte sunt produse naturale care se folosesc impreuna cu chimioterapia si celeleate metode alopate. Cel putin micsoreaza din efectele adverse recunoscute ale acestora si le fac mai suportabile.
Sanse exista - daca incepeti cit de repede si cura naturista. Numai incercind veti vedea cit de multe sanse sunt.
-------------------
Cancer colon - exista si alt tip de tratament in afara operatiei? 10-06-2014, 10:54:16 de către RaulDuke
pai de ce nu doreste sa se opereze ? discutia nu are sens, trebuie sa faca o endoscopie cu biopsie, caci numai asa se pune diagnosticul de cancer. daca este cancer (pe biopsie), poate fi reluata discutia, dar un cancer de colon localizat nu se poate trata altfel decat cu operatie, in nici un caz cu radioterapie.
Cancer colon - exista si alt tip de tratament in afara operatiei? 08-06-2014, 23:27:30 de către MARTON
LILI 56 ITI TRIMIT PE PRIVAT UN MESAJ CU NUMARUL MEU SA VORBIM PT ATI OFERI CEVA INFORMATII UTILE.
Cancer colon - exista si alt tip de tratament in afara operatiei? 07-06-2014, 08:46:37 de către lili56
Mama mea are 80 de ani si la ecografie s-a descoperit o tumora de 3 cm pe colon in cec. Nu doreste sa se opereze( tatal meu a murit in spital la 6 zile dupa operatia de cancer la colon).
-exista si alt tip de tratament in afara operatiei ?
-ce sanse sunt tinand cont de varsta ?
-cat va putea trai fara a fi operata
-cat va putea trai dupa operatie
- cat de mult ajuta radioterapiafara operatie
Va rog mult sa imi raspundeti, sa imi impartasiti din experianta dvs. va rog, sunt disperata nu stiu ce sa fac si ea, ingerul nostru pazitor, asteapta decizia mea.
Cancer colon - exista si alt tip de tratament in afara operatiei? 16-02-2009, 17:24:02 de către cpopescu5
tatal meu,74 de ani a fost diagnosticat in urma unei colonoscopii cu o tumoare la colon si este pregatit pentru operatie,as vrea sa stiu cit de complicata este operatia si ce riscuri implica ,avind in vedere ca el este cardiac ? Care este capacitatea de recuperare a organismului avind in vedere virsta si boala de inima?Va multumesc si astept un raspuns.
Cancer colon - exista si alt tip de tratament in afara operatiei? 29-01-2009, 21:08:42 de către coca1955
buna seara am si eu o intrebare sunt operata de 3 ani de tumoare maligna colono rectala
mi-a facut operatie dar in urma acestei operatii am ramas cu sechele in ceea ce priveste tranzitul
intestinal.
odata ma duc la toaleta de 25-30 de ori pe zi si fac cite un pic
altadata este f accelerat si moale
va rog poate cineva sa-mi dea un tratament pentru asemnea situatie?
va multumesc astept raspuns de la cineva care este in situatia mea
Cancer colon - exista si alt tip de tratament in afara operatiei? 18-12-2008, 09:14:10 de către loriciu
Am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta.Bunicul meu in varsta de 83 de ani a fost operat de cancer de colon luni. I s-a extirpat o bucata buna de colon si splina. Medicul spune ca s-a extirpat tot ce se putea dar ca ar fi afectat si ficatul. Acum se simte mai bine, are anus contra naturii dar as vrea sa stiu la ce sa ne asteptam tinand cont ca ficatul are metastaze, ca nu se crede ca se mai poate apela la citostatice tinand cont de varsta si de consecintele acestora si ca pacientul sufera si de inima si de diabet. Va multumesc.
Cancer colon - exista si alt tip de tratament in afara operatiei? 00:00:00 de către dr_mitulescu
Cancerul de colon trebuie obligator operat. Dupa operatie, in care se extirpa o portiune din colon incluzand tumora pana in tesut sanatos si va cuprinde si limfoganglionii unde este posibil sa existe metastaze microscopice care nu se pot decela preoperator.
Dupa operatie este necesar un tratament citostatic, adica mai multe sedinte de perfuzii cu medicamente care omoara celulele tumorale care ar putea, teoretic, sa fi plecat in circulatie in momentul operatiei si deci care ar putea, in viitor, da nastere metastazelor.
Desi nu este vorba de o operatie simpla, pacientul are sanse bune, oricum mai multe ca in cazul in care nu este operat, eventualitate in care nu mai are nici o sansa.
De regula, operatia pentru cancer de colon se incheie cu anastomoza (sutura) capetelor colonului rezultate in urma rezectiei, deci nu inteleg de ce vi s-a spus ca este nevoie de anus contra naturii definitiv. Uneori, atunci cand bolnavul are ocluzie intestinala (colonul complet astupat de catre tumora) este necesar sa se confectioneze un anus contra naturii temporar care este desfiintat printr-o alta operatie, astfel incat nici un pacient cu cancer de colon nu ar trebui sa ramana pana la urma cu punga pe abdomen.
Numai in eventualitatea in care tumora este situata prea aproape de anus si in urma rezectiei nu mai ramane suficient intestin bun pana la orificiul anal este nevoie de anus contra naturii definitiv (cazul tumorilor situate de la nivelul anusului pana la 5-6 cm mai sus de orificiul anal), dar in acest caz nu mai vorbim de cancer de colon ci de cancer de rect care ar trebui (este chiar obligator) sa faca inaintea operatiei (inevitabila si in aceasta situatie) un tratament pregatitor de iradiere care micsoreaza tumora, apoi operatia si apoi tratamentul citostatic.
Aceasta modalitate de tratament este cea corecta si se aplica oriunde pe plan mondial.
Nu va pot da date precise despre supravietuire care depinde de multi factori (stadiul tumorii, profunzimea invaziei in peretele colonului, existenta metastazelor decelate la examenul bioptic postoperator, gradul de agresivitate al cancerului, etc.
Fara acest tratament nu poate supravietui de obicei decat in jur de un an si asta doar in eventualitatea in care nu apar complicatii de tipul ocuziei intestinale sau hemoragiei care pot determina decesul in cateva luni.
Cu tratament adecvat exista si sansa vindecarii, destul de mare in cazul cancerului de colon fara metastaze, tocmai aceasta sansa ne conduce pe noi chirurgii sa operam pacienti cu acest diagnostic.
Varsta de 75 de ani nu constituie nici o contraindicatie pentru acest tratament, daca pacientul nu are si alte boli extrem de grave concomitente.
Sper ca acum, avand toate aceste informatii, pe care nu inteleg de ce nu vi le-a oferit medicul la care pacientul este internat (va mai puteti documenta si de pe internet), sa luati o hotarare justa in ceea ce priveste soarta tatalui Dvs. caruia ii dorim insanatosire si viata cat mai lunga.
cancer col uterin? 12-10-2012, 15:33:44 de către Doradomage
va rog sa imi raspunda doar un medic ginecolog
ca sa isi dea cu parerea nenea Nae, ne pierdem timpul si increderea
cancer col uterin? 12-10-2012, 15:32:17 de către Doradomage
celelalte argumente ale mele sunt demne de luat in seama?
cancer col uterin? 12-10-2012, 15:31:32 de către Doradomage
multumesc! ceea ce nu ati inteles dvs este ca eu inca nu m-am intors la medicul de familie, deoarece sunt inca in investigatii si imi va trebui o scrisoare medicala...
cancer col uterin? 12-10-2012, 11:08:54 de către RaulDuke
trebuie sa ajungi la medic pe filiera pe care ai urmat-o. ca atare la medic te duci cand te SUPARA ceva si PENTRU CA te supara ceva; respectiv la medicul de familie, care trebuie sa fie un medic competent si cu care te intelegi si in care ai incredere. daca nu e asa, trebuie sa gasesti unul. el te consulta si iti da de facut respectiva ecografie, cu al carei rezultat te intorci la el. la ginecolog nu ajungi decat TOT daca te trimite la el, si tot asa, cu rezultatul tuturor investigatiilor trebuie sa te intorci inapoi la medicul care coordoneaza totul. daca tu intri pe usa unui cabine cu chitanta in mana ca ai decis sa faci o ecografie, nu ajungi nicaieri. medicul de familie este cheia si nu deciziile pe care le iei tu singura, pentru ca poti gresi foarte mult.

totusi nu ai fost diagnosticata cu cancer, sflava domnului, lucru care e subiectul de discutie de pe aceasta sectiune a forumului. nu vei putea gasi prea mult ajutor aici.
cancer col uterin? 12-10-2012, 08:44:02 de către Doradomage
Multumesc tuturor acelora care ma baga in seama!
cancer col uterin? 12-10-2012, 08:25:00 de către Doradomage
Controlul ginecologic mi l-a facut O DOAMNA DOCTOR odata INAINDE DE ECOGRAFIA TRANSVAGINALA si adoua oara DUPA Ecografia trans-vaginala unde era un DOMN DOCTOR.Doamna dr ginecolog cred ca e cam nepriceputa caci ea mi-a spus ca pe col nu e nimic si ca e curat colul iar in buletinul ecografic scrie ca pe col am o formatiune tumorala de 1-2 cm.Eu pe col am avut o rana si e cauterizata de mult. Medicul de la ecograf m-a intrebat ce a zis doctorita la consult si i-am spus tot, desi si ea era langa mine a ramas si ea cam mirata. Nu cumva ea mi-a provocat formatiunea de pe col cu o sapt in urma cand mi-a recoltat pt Babes papanicolau? Deasemenea la palpare ea a spus ca se palpeaza ambele ovare iar la ecograf s-a vazut ca doar dreptul are un chist de 25, 8mm. Am in mesajul de mai sus rezultatele ecografiei. restul sunt ok? Luni dimineta merg sa imi recolteze sange pt CA125, dar nu stiu de ce nu m-as mai intoarce cu rezultatul la acea doctorita.Poate cineva sa imi recomande un medic ginecolog bun in Bucuresti? Am 58 ani si cred ca la aceasta varsta e mai greu sa tratezi deoarece nu se mai poate atribui totul foliculinei si hormonilor. De acee as avea nevoie de un dr fff bun. De ieri de cand am facut ecografia transvaginala am niste dureri groaznice de uter, ovare, mijloc, parca totul s-a rascolit in mine!! Multumesc mult pentru raspuns.Astept cu speranta recomandarea si raspunsul cunoscatorilor.
cancer col uterin? 11-10-2012, 22:38:33 de către RaulDuke
nu, nu poate nimeni. tot ce ai de facut este sa faci o dozare de CA 125, iar daca acest marker este crescut, sa faci un examen ginecologic. poate sa nu fie nimic, o problema absolut benigna sau ceva suspect care trebuie tinut sub observatie. ai facut dozarea aceea de CA 125 ? este o analiza care se lucreaza din sange, un marker tumoral. trebuie sa te intorci cu analiza aceasta si cu rezultatul ecografiei la medicul care ti le-a recomandat si el sa te indrume mai departe.
cancer col uterin? 11-10-2012, 21:46:51 de către Doradomage
Am 58 de ani si sunt la menop de la 41 de ani. In ultima vreme(cam 6 luni ) ma cam dureau ovarele si uterul si am mers abia acum sa fac o ecografieTV, insa am intrat in panica din cauza rezultatelor ecografiei TV Col:formatiune tumorala de cca 1, 2cm(prob.chist Naboth); ovar drept: 25, 8mm, periferic cateva mici imagini anecogenice infracentimetrice, ; uter AVF dim:28, 5/20, 2mm involuat;contur regulat; miometru ecostr omog; endometru :3, 8mm ; ovar stg nu se vizualiz.; fara lichid in fundul de sac Douglas ; Diagnostic: chist ovarian drept infracentimetric in climax Rec: dozare CA125. Poate cineva sa imi dea mai multe informatii despre ce ma steapta si cat de grav este si din ce cauza mi se intampla? Mii de multumiri.
cancer col uterin? 13-12-2011, 18:21:57 de către RaulDuke
diagnosticul nu este unul oncologic (nu este un diagnostic de cancer), deci indicatia de a opera nu poate sa o stie nimeni mai bine decat medicul ginecolog. la 12 cm, mai ales daca e si simptomatic, chiar e indicat sa fie scos. nu stiu cine foloseste expresia "sa scoata tot din ea" dar cu siguranta, la cum se prezinta problema, cu o operatie bine facuta pot sa se rezolve problemele pe de-a intregul.
numai bine !
cancer col uterin? 13-12-2011, 11:02:20 de către linutica
Buna ziua.As avea si eu mevoie de un raspuns din partea unui cadru medical.Mama mea, in varsta de 47 ani a fost la un control ginecologic de rutina, face destul de des.nu trec 7-8 luni si face cate un control.Pana acu ceva timp era ok.Acum insa are urmatorul diagnostic : fibrom uterin aproape 12 cm, col adenomatos (cred-nu e foarte descifrabil), polip endocervical acut prin col.Diagnostic pus de un medic foarte renumit in Timisoara.Intrebarea mea e ce e de facut si cat de grav este, deoarece medicul i-a recomandat "sa scoata tot din ea"!
Cu multumiri, o zi buna!
cancer col uterin? 26-11-2010, 17:38:49 de către MARA1
Buna ziua
Ma numesc mara,am aflat in vara asta ca mama are cancer de col uterin stadiul 3B,doctorul a mai spus ca rinichiul drept e cam lenes iar pe ficat au aparut niste noduli,va rog frumos sa imi spuneti ce sanse de vindecare are mama.Va multumesc.

26287 com 1 2 3 4 ..... 245246247248249250251 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp