microcarcinom papilar si folicular tiroidian
Secțiunea: Cancerul de tiroida (noduli tiroidieni)
6 comentarii
1
1 geos |
22-10-2010, 12:41 |
Membru din 22-10-2010 Subiecte: 2 Comentarii: 3 |
dupa extirparea tiroidei exista posibilitatea de a recidiva? Focarele de 2 mm erau bine incapsulate.
|
2 dana silvia | |
Membru din 01-01-2014 Subiecte: 0 Comentarii: 9 |
Teoretic e posibil. In buletinul histopatologic e precizat daca a fost invadata capsula sau daca a fost prezenta invazia vasculara? Oricum,dimensiunea focarelor e un factor de prognostic bun.
|
3 geos | |
microcarcinoamele erau bine incapsulate si nu aveau invazie capsulara sau vasculara.
|
4 dana silvia | |
Membru din 01-01-2014 Subiecte: 0 Comentarii: 9 |
Prognosticul poate fi foarte bun.Atentie,daca apar ganglioni in regiunea cervicala sau manifestari pulmonare,nu ezitati sa va prezentati la un control.Multa sanatate!
|
5 geos | |
revin asupra problemei mele. Rezultatul HP al nodulului tiroidian descria un adenom folicular si trabecular cu epitelii hiperplazice si de tip oxifil de 4,2/3,5 cm in care s-au dezvoltat parcelar 3 focare de microcarcinom de 0,2 cm, bine incapsulate, fara invadare a capsulei, fara adenopatii, fara patrundere in ciculatia sangvina. Poate cineva sa-mi spuna daca acest carcinom poate da metastaze. In prezent sunt programata la IOB pentru tratament cu iod radioactiv.
|
6 velescu victor |
22-10-2010, 12:41 |
Membru din 22-10-2010 Subiecte: 0 Comentarii: 1 |
unei rude i s-a dat de curand, dupa extirparea tiroidei urmatorul diagnostic histopatologic;
1. microcarcinom papilar sclerozant multifocal: focar pol sup.ldt de 0.6/0.6 cm invaziv marginal, cu celule de tip oxifil si microfocar ldt de 0.01/0.01 cm 2.parenchim de fond polinodular cu noduli de adenomatoza cu epitelii cu aspect hiperfunctional. 3.5(cinci) limfoganglioni cu aspect reactiv. 4.fragment timic cu lipodistrofie. Intrebarea e daca poate cineva va rog sa ma lamureasca si pe mine de gravitatea acestor diagnostice si daca imi poate da niste sugestii ajutatoare. Va mutumesc! |
6 comentarii
1