Ultimele comentarii pe forum
SUBIECT | COMENTARIU | |
5 fluorouracil de unde se poate procura? |
20-04-2012, 11:23:10 de către RaulDuke pai care e alternativa mult mai scumpa ? |
|
20-04-2012, 10:59:31 de către mi26 aveti dreptate cand spuneti ca este un medicament esential, dar din cate am inteles nu e o problema cu speranta de rezolvare prea curand. Alternativa pt acest medicament este mult mai scumpa si se pare ca se continua recomandarea aceste alternative Multumim! |
|
20-04-2012, 10:55:30 de către RaulDuke ma tem ca nu stiu, nu am nicio solutie, neocupandu-ma cu medicamente propriuzis... nu pot decat sa sper ca este o criza temporara care se va remedia curand, pentru ca in nici un caz nu este un medicament optional fara de care sa se poata, pe termen lung... |
|
20-04-2012, 10:46:03 de către mi26 Intr-adevar acesta este pretul din Romania, dar din pacate la noi nu se mai gaseste nicaieri. Noi am reusit sa il luam din Elvetia si am dat 400 lei pe 6 flacoane de 1000 mg. Daca ne puteti ajuta cu un sfat, unde am putea sa il mai gasim in Romania am fi recunoscatori. Multumim frumos pt raspunsuri! |
|
20-04-2012, 10:44:02 de către RaulDuke 5FU este ieftin, de ordinul a cam 5 lei un flacon, in conditiile in care se pot folosi pana pe la 15-20 de flacoane pe ciclu de chimioterapie, sau pe acolo... exista si mici variatii. |
|
20-04-2012, 10:25:14 de către mi26 Buna ziua, Doamna se referea la pretul medicamentului 5 fluorouracil. |
|
19-04-2012, 23:52:29 de către RaulDuke pretul a ce ? |
|
19-04-2012, 21:28:57 de către OtiliaT Imi puteti spune pretul si cum ati reusit totusi sa-l cumparati? Noi inca nu l-am gasit. Multumesc anticipat! |
|
19-04-2012, 20:50:40 de către RaulDuke pai nu ma contrazici, pentru ca lamuririle pe care le dadeam eu, otiliaT, erau pentru ERBITUX, nu pentru fluorouracil. ma tem ca stiu si situatia fluorouracilului, este una ingrata cu care se confrunta medicamentele vechi, ieftine si eficiente de foarte multa vreme, chiar de zeci de ani, si nu numai in oncologie si cu siguranta nu doar in romania! sigur puteti gasi mijloace de a il obtine totusi, prin fundatii diverse, asa cum se proceda si cu dacarbazina o vreme, prin achizitie directa, din alte tari, comenzi pe internet, etc. tot ce va trebuie este o prescriptie, o reteta simpla, de la medicul vostru. |
|
19-04-2012, 18:13:38 de către mi26 Buna ziua! Stiu ca aceasta este situatia medicamentului intrucat si noi ne chinuim de ceva vreme sa facem rost de ele. Am reusit in cele din urma sa il luam din Elvetia din farmacie, insa la un pret mai mare, dar acceptabil oricum,. Se pare ca in ROmania totul este mai presus de sanatate, inclusiv comisioanele pt medicamente. Intr-adevar este un medicament f ieftin si de aceea nu se comanda la noi. Sanatate multa! |
|
19-04-2012, 18:08:28 de către OtiliaT Buna ziua! Mama mea a fost diagnostica cu cancer de san, speram fara metastaze si a inceput schema de tratament CAF. Prima cura a facut-o fara 5 fluorouracil, a doua cu acest medicament, a treia fara, a patra iarasi fara. Noi am cautat extraordinar de mult acest medicament si nu am reusit sa-l gasim. Daca imi permiteti, am sa va contrazic. 5 flourouracil este un medicament f ieftin, costa 7, 5 lei fiola, 1000 mg (cat i-ar fi trebuit mamei pt o cura) ar fi costat 30 de lei. Se gasea inainte si in farmacii, se putea cumpara si fara reteta. Stiu asta pt ca o pacienta a cumparat ultimele fiole dintr-o farmacie. Tocmai de aceea nu se mai gaseste, firmele nu au mai dorit sa-l importe, pentru ca pretul lui era f mic si nu aducea profit (Daca va amintiti au tot fost stiri pe la inceputul anului la tv despre acest lucru). Eu personal am cautat medicamentul in Romania, in Republica Moldova, Germania si Italia. L-am gasit doar in Germania si Italia insa acolo chiar nu se gaseste in farmacii, ci numai in spitale si nu am gasit pe nimeni care sa mi-l dea. Vor toti sa vada pacientul. Cu toate acestea, o pacienta i-a spus azi mamei ca fiica sa i l-a cumparat dintr-o farmacie din Vatican (in urma unei comenzi), pe baza unei retete trimise prin fax. Sper ca am reusit sa va lamuresc. Multa sanatate. |
|
19-04-2012, 16:41:25 de către mi26 Buna ziua, In primul rand va multumesc pentru raspuns. In al doilea rand, trebuie sa va spun ca aprobarea pentru schema de tratament o are, testul KRas l-a facut, insa medicamentul 5 Fluorouracil lipseste in acest moment din Romania. Am intrebat inclusiv la producatorul romanesc al acestui medicament si ni s-a spus ca ei nu il mai produc, iar firma care il aduce in Romania nu mai are contract cu Casa de Asigurari. Multumesc inca o data! |
|
19-04-2012, 16:36:15 de către RaulDuke acest medicament este extrem de scump si nu se poate folosi decat pe baza unei aprobari speciale de la casa nationala de asigurari, pe baza unui dosar care sa includa si o testare K-RAS. este mult prea scump pentru a fi cumparat de catre pacienti. de asemenea nu este disponibil in farmacii, conform legii, pentru eliberare pe reteta compensata. el trebuie, odata ce este primita aprobarea, achizitionat de catre spitalul unde este condus tratamentul. aici intervin diverse probleme legate de achizitii, limitari de fonduri, etc. unde urmeaza tratamentul ? |
|
Despre corsacom |
17-05-2012, 00:44:28 de către RaulDuke
Subiect: Despre corsacom
reprezinta o acumulare de celule plasmocitare canceroase. este un diagnostic de hematologie in primul rand. sunt mai multe variante, in primul rand in functie de localizare si extensie si tot in functie de asta comporta diferite metode terapeutice. |
|
Despre corsacom |
15-05-2012, 23:49:04 de către Sorina Dumitrascu
As dori sa aflu un sfat in ce priveste plasmocitom-ul. Este tratabil? Ce sanse de supravietuire are persoana care a fost diagnosticata cu aceasta tumora?Multumesc! |
|
Despre corsacom |
19-04-2012, 07:57:53 de către Sorina Dumitrascu
multumesc mult! sper sa-l vad cat mai mult timp in viata |
|
Despre corsacom |
19-04-2012, 00:40:29 de către RaulDuke
este posibil, dar ma tem ca improbabil. cea mai buna sansa ar fi ca tumoarea sa raspunda bine la tratament oncologic, cu chimioterapie, radioterapie, combinatii, sa se obtina o remisie care sa dureze mult timp. ma tem ca vindecarea completa este o chestiune cu foarte mici sanse, statistic vorbind. |
|
Despre corsacom |
18-04-2012, 22:47:44 de către Sorina Dumitrascu
inca o data mii de multumiri pentru timpul acordat. ma iertati daca insist putin, are sanse bune sa scape... cu putin noroc cu viata? dupa operatia aceasta e posibil sa se descopere ca e maligna tumoarea? e tratabila? |
|
Despre corsacom |
18-04-2012, 22:41:10 de către RaulDuke
am inteles exact. este vorba cel mai probabil (pe baza aspectului de la RMN) de un cancer de parti moi - un sarcom, probabil un RABDOmiosarcom, adica un cancer cu punct de plecare de la nivelul unui muschi striat din zona bazinului. din pacate la ce descrii acolo, tumora aceasta a fost neglijata mult timp si nu mai este rezolvabila chirurgical, ca atare nici vindecabila, daca acesta este diagnosticul. din pacate va trebui sa urmeze, dupa aceasta biopsie excizionala, tratament oncologic indelungat, incepand cu radioterapie, urmata posibil de chimioterapie. exista sanse ca raspunsul sa fie foarte bun si sa fie bine foarte mult timp. din pacate punctia care s-a facut, cu ac prin aspiratie, in nici un caz nu pune diagnosticul de benignitate. tot ce zice este ca nu a putut fi adunat material suficient pentru diagnosticul final. |
|
Despre corsacom |
18-04-2012, 22:35:46 de către Sorina Dumitrascu
Aveti dreptate, imi cer scuze, o eroare de radactare, denumirea corecta era - osteosarcom de bazin (asa a spus doctorul initial).In rezultatul de la RMN, scrie la concluzie: `voluminoasa formatiune tumorala infiltrativa de parti moi - hemibazin si articulatie coxo-femurala dreapta (rabdomiosarcom)`. Iar la rezultat:` voluminoasa leziune expansiva inlocuitoare de spatiu, situata la nivelul hemibazinului inferior drept (fosa iliaca, fosa inghinala, articulatie coxo-femurala), cu diametrul -130/100/92mm, cu dezvoltare de la nivelul partilor moi profunde, cu structura si gadolinofilie heterogene, infiltrand partial aripa iliaca dreapta, osul coxal, articulatia coxo-femurala in 1/2 postero-interna, osul pubian in 1/3 interna, delimitare interna-ligament sacrospinal (infiltrat)-nedepasit insa. Infiltreaza muschii: iliac, piriform, obturator intern, avand ca delimitare posterioara muschiul gluteus maximus, fara interfata de demarcatie.` Iar la Buletinul histopatologic: ` Frotiuri cu fond hematic, hipocelulare, continand cateva osteoclaste si elemente de maduva hematogena. Concluzie: pe materialul examinat nu sunt prezente celule maligne` Urmeaza sa-l interneze in vederea efectuarii unei biopsii si chirurgical. Astept si sper rezultate care sa-mi dea speranta! Multumesc pentru promptitudine. |
|
Despre corsacom |
18-04-2012, 21:32:53 de către RaulDuke
nu am intalnit niciodata in practica sau in toata literatura parcursa cuvantul sau entitatea clinica numita "corsacom". cred ca este o greseala la mijloc pentru ca nu exista asa ceva! cel mai important lucru este sa ne transcrii aici rezultatul respectivului RMN si al buletinului histopatologic (acela pune diagnosticul si da detalii suplimentare ce pot ghida un eventual tratament).intrebarea mea: de ce chirurgul nu a luat in discutie interventia chirurgicala. daca este vorba de o tumoare benigna, acesta este singurul lucru care se indica, ca tratament. va astept cu informatiile. medicina naturista nu are nici un rol aici. despre turcia si israel... se folosesc aceleasi tratamente disponibile si in romania. altfel, de ce nu austria sau italia ? |
|
Cancer prostata - explicatie analize |
18-04-2012, 22:33:11 de către cridendum
Subiect: Cancer prostata - explicatie analize
Multumesc. O sa solicitam aceste analize si revin cu rezultatul lor.Numai bine! |
|
18-04-2012, 22:25:15 de către RaulDuke
stadializarea se face prin cele pe care le-am mentionat in postul anterior. pentru investigatii, da, se da trimitere de la medicul oncolog de teritoriu, dar se fac in regim de coplata si trebuie sa asteptati putin, daca e vorba despre RMN/CT/scintigrafie. |
|
18-04-2012, 22:15:50 de către cridendum
Multumesc pentru raspunsul prompt. Pe baza rezultatului biopsiei a fost trimis la oncolog. Diagnosticul a fost pus de medicul urolog, la Bucuresti, fiind apoi trimis la oncolog in orasul unde locuieste tatal meu. Oncologul i-a dat medicamentele prescrise si l-a chemat pe 9 mai pentru un consult la care trebuie sa vina cu un nou test de PSA. Acesta este stadiul la care ne aflam cu analizele. M-as fi asteptat ca medicul oncolog sa solicite si alte investigatii, dar nu s-a intamplat. Ce presupune stadializarea TNM? Cum/unde se poate face? In ceea ce priveste examenul RMN de pelvis, CT de torace si abdomen, si scintigrafie osoasa - aceste investigatii se fac cu trimitere/ la solicitarea medicului oncolog? Va multumesc inca o data. |
|
18-04-2012, 21:14:11 de către RaulDuke
diagnosticul este de cancer la prostata. din pacate nu se poate spune mai mult, pentru ca cel mai important odata confruntat cu acest diagnostic este STADIUL bolii, si anume: e localizat ? e avansat loco-regional ? e metastatic? acest lucru este sintetizat prin STADIUL BOLII (de la I la IV, compus din stadializarea TNM), pentru care trebuie sa aiba investigatii mai extensive: un examen RMN de pelvis, un CT de torace si abdomen, daca exista dureri osoase (sau chiar si daca nu) - o scintigrafie osoasa. de asemenea inainte de a i se face punctia, i s-a facut un tuseu rectal, care este primul lucru care participa la stadializarea cancerului, adica la aprecierea dimensiunii tumorii initiale. fara aceste lucruri nu te putem lamuri prea mult.in functie de acest STADIU al bolii si de starea generala a tatalui tau, se poate aprecia daca are rost interventia chirurgicala, iradiere, tratamentul hormonal (pe care l-a inceput deja), sau diverse combinatii intre acestea. cred ca nu face diphereline 3, 75 mg la 3 luni ci 11, 25mg la 3 luni, sau 3, 75 lunar. acestea sunt variantele. altfel, asocierea cu bicalutamida este considerata standard iar tratamentul hormonal aplicat este si el standard. despre restul nu pot sa-ti spun nimic in plus pana nu ne furnizezi datele cerute mai sus. o intrebare doar: a fost vazut de un oncolog ? sau toate cele relatate sunt facute doar pe seama urologului? |
|
Carcinom ductal invaziv |
25-04-2014, 17:52:46 de către RaulDuke
Subiect: Carcinom ductal invaziv
trebuie sa faca radioterapie. daca sunteti foarte bugati, puteti accesa un tratament foarte scump, daca nu se va putea face radioterapie, cu un medicament nou numit vismodegib. |
|
24-04-2014, 16:02:57 de către luciacadana
buna ziua. ginerele meu a fost diagnosticat cu tumoara maligna la urechea stg. a fost operat in urma cu cca.15 luni ramanand fara ureche, dar a recidivat curgand sange in prezent din ureche, si d.nul doctor nu l-a mai putut opera, i-a recomandat radioterapie. in prima faza diagnosticul a fost calcinom bazocelular. acum are mai multe calcinoame pe corp, dintre care trei operate de cca.7 zile si cea de la ureche care a recidivat. ce sfaturi ne puteti da in legatura cu tratamentul? multumim anticipat. |
|
14-02-2014, 13:50:16 de către Carmen szl
Buna ziua, Va rog sa-mi clarificati urmatorul rezultat la biopsie san in urma operatie( la IOB) : Carcinom intraductal si invaziv ductal, (pretumora ). Se recomanda IHC. Rezultatul punctiei a fost : Anato-patologic(Iob) :Hiperplazie ductala atipica IHC (Lotus Medica) :Hiperplazie ductala moderata tipica. Ce sa inteleg?Cat este de grav?As putea sa primesc un rezultat"mai bun" la IHC? Unde imi recomandati sa fac IHC?e ok la Babes ori la o clinica privata? Va multumesc anticipat. Cu stima, Carmen |
|
22-06-2012, 16:15:01 de către RaulDuke
ma tem ca nu pot raspunde la intrebarea asta la fel de bine ca un radioterapeut. 6 luni poate fi cam la limita ca sa incepi sa concepi, dar nu cred ca sunt destule date in literatura ca sa ti se dea un raspuns sigur. vorbeste si cu radioterapeutul. poate ca intre 6 si 12 luni e ok, in functie si de cum decurge recuperarea... mult succes ! sa ne tii la curent ! |
|
22-06-2012, 10:17:30 de către ela74cj
Raspuns pt RaulDuke - Oncologul mi-a spus ca d.p.d.v. al bolii e neaparata hormonoterapia si mi-a dat termen de gandire 2 sapt iar luni trebuie sa ii comunic rezultatul.Nu pot accepta acum Ht pt ca ma gandesc la copil zi si noapte si daca nu o mai pot face as suferi in mod cert o cadere nervoasa. In aceste 2 sapt m-am gandit si eu la varianta dvs si o sa i-o comunic oncologului sa vad ce spune.Insa daca fac acum doar iradierea, cat timp trebuie sa astept dupa iradiere pt o eventuala sarcina, 6 luni ar fi suficient sau trebuie mai mult? Cu stima si consideratie va multumesc mult pt promptitudinea raspunsului. |
|
21-06-2012, 19:52:48 de către RaulDuke
tumora ta este inalt dependenta hormonal. ca atare tratamentul hormonal ar fi neaparat necesar. daca problema cu copilul e atat de importanta pentru tine, dupa parerea mea primeaza in viata ta, asa cum zici si tu. poti sa faci IRADIEREA, asta e ok. dupa aceea poti sa faci si un copil si abia dupa aceea sa urmeti tratamentul hormonal, eventual chiar sa iei in considerare o indepartare chirurgicala a ovarelor. desigur ca o alternativa este sa faci doar iradierea si ulterior monitorizare. oncologul tau ce ti-a raspuns la aceste intrebari ? |
|
20-06-2012, 22:12:31 de către ela74cj
Completare la mesajul anterior: as putea face hormonoterapie 1 an si apoi sa o intrerup, este eficienta? Oncologul spunea ca trebuie sa fac minim 2 ani dar mie mie frica de menopauza dupa si vreau neaparat sa pot face un copil.Va multumesc, astept un raspuns |
|
20-06-2012, 21:53:00 de către ela74cj
Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat.Am 38 de ani, sunt din Cluj, in luna mai 2012 am fost depistata si operata printr-o sectorectomie mamara de un carcinom ductal invaziv pT1aNxMx L0V0R1, asociat cu o componenta extensiva intraductala de 3 mm patrati DIN II G2, cu marginea profunda la 1 mm, cu RE=100%, RP=85%. Pt acest focar profund s-a practicat o noua recupa in profunzime cu biopsia pisei si ganglionara negativa. Mi s-a recomandat radioterapie+hormonoterapie minim 2 ani maxim 5.Iradierea o incep peste o saptamana, iar intrebarea mea este:cat de necesara e in acest moment hormonoterapia deoarece eu nu am acceptat-o inca intrucat tocmai incercam sa fac un copil cand am aflat de boala si nu vreau DELOC sa renunt la idee, iar hormonoterapia trebuie sa o fac minim 2 ani.Ce sanse am dupa 2 ani fara ciclu sa imi vina din nou ciclul la 40 de ani pt a face un copil?ar fi posibil dupa 6 luni de pauza de la iradiere sa fac un copil daca nu fac terapia hormonala acum si o aman? Cat de mari sunt riscurile de recidiva daca nu fac HT numai iradiere? Pt a putea face un copil sunt in stare sa imi risc si viata. Va rog din suflet sa ma sfatuiti ce sa fac in acest sens.Va multumesc anticipat |
|
11-06-2012, 22:29:56 de către RaulDuke
examenul imunohistochimic se face in cazul cancerului de san pentru a furniza informatii majore despre CE FEL DE TRATAMENT se poate folosi. Ki67 ofera niste idei despre "agresivitatea" relativa a tumorii, potentialul de multiplicare; valoarea lui de 20% este una intermediara;ER si PGR sunt receptorii hormonali ai tumorii; procentele atat de mult crescute prezic faptul ca se pot folosi tratamentele hormonale in acest caz, cu sanse mari de raspuns si deci beneficiu mare. ER = receptori estrogenici; PGR = receptori progesteronici. CerbB2 reprezinta un receptor de suprafata care, daca are o valoare a expresiei de peste 30%, se poate folosi un medicament numit Herceptin, in concomitenta cu chimioterapia; aici nu este cazul, nu ar ajuta-o Herceptinul. variantele de tratament raman deci: chimioterapia, radioterapia, tratamentul hormonal si eventuala interventie chirurgicala. |
|
11-06-2012, 17:58:42 de către adi popescu
Am primit rezultatul la Imunohistochimie, daca aveti exlicatii sau recomandari ne-ati ajuta:ER pozitiv 60% in celule tumorale, PGR pozitiv 60% in celule tumorale Ki67 pozitiv 20% in celule tumorale CerbB2 reactie membranara continua in mai putin de 10% celule tumorale (+) Multumim frumos! |
|
28-04-2012, 12:22:54 de către RaulDuke
in momentul de fata nu. principalele recomandari trebuie sa vina oricum din partea medicilor vostri ! |
|
27-04-2012, 16:38:37 de către adi popescu
N-am luat inca lamelele dar am vb la V. Babes si vor fi liberi zilele astea deci miercuri mi-am planificat sa le iau si sa le duc. Pana atunci iau si trimiterea de la oncolog ca sa fie decontata analiza.Multumesc frumos de raspuns! Daca aveti si alte recomandari va raman recunoscatoare! |
|
27-04-2012, 09:20:56 de către RaulDuke
da, este "grav". asta incadreaza boala in stadiul "local avansat" cel putin, cu mari sanse sa existe metastaze, chiar si invizibile imagistic, in alte organe. boala in acest stadiu, din pacate, este incurabila, asa cum am mai zis, dar tota sa cum am mai zis, exista solutii de tratament care sa prelungeasca supravietuirea foarte mult, chiar ani de zile, si sa amelioreze aproape de zero efectele bolii.repet: foarte putin probabil sa fie indicata operatia, deci sa fie vindecabil, dar tratament exista. v-am intrebat de IMUNOHISTOCHIMIE, un test extrem de important pentru a se ghida tratamentul. se lucreaza din blocurile de la biopsie. aveti asa ceva, macar in lucru ? |
|
26-04-2012, 15:59:10 de către adi popescu
Inca o intrebare as mai avea: ce inseamna "bloc adenopatic axilar homolateral" si cat de grav este? Asta scrie pe biletul de externare, acum a facut prima cura de citostatice si dr ne-a spus ca urmeaza sa faca si radiatii inainte de operatie. Radiatiile sunt pt ganglionii axilari, am inteles bine? |
|
22-04-2012, 23:39:28 de către RaulDuke
cu placere ! |
|
22-04-2012, 15:00:58 de către adi popescu
Multumesc frumos! |
|
22-04-2012, 12:26:30 de către RaulDuke
diagnosticul e cert, aproape la fel ca si stadiul. trebuie recurs la tratament! examenul imunohistochimic este o etapa importanta. |
|
20-04-2012, 21:12:02 de către adi popescu
Multumesc mult! Luni o sa aflam ce decide medicul. Mi s-a sugerat sa iau lamelele pt a face Imunohistochimia la V. Babes, credeti ca e necesar sau e totul suficient de clar in privinta stadiului bolii si a posibilitatilor de tratare (atat cat se mai poate face)? |
|
20-04-2012, 20:29:43 de către RaulDuke
nu se vad metastaze, dar din pacate boala este foarte extinsa, la limita posibilitatii unei interventii chirurgicale... este foarte avansata local iar metastazele, chiar daca nu se vad la examene imagistice, este foarte posibil sa existe. ca atare in cazul in care se poate recurge tehnic la o interventie chirurgicala, sansele de recidiva sunt foarte mari. medicul oncolog va stabili daca e cazul de operatie sau iradiere sau chimioterapie, hormonoterapie, in functie de multiple particularitati ale cazului, sau diverse combinatii intre acestea. |
|
20-04-2012, 20:20:44 de către adi popescu
Am aflat ca stadiul este T3bN2Mx si rezultatul la CT este: Proces proliferativ mamar stang, cu adenopatii patologice regionale multiple sub 3 cm, unele cu sinus pastrat ce inglobeaza pachetul vascular in axila stanga.Nodul cu aspect secundar, glanda suprarenala stanga cu volum crescut prin nodul tisular 25/19mm.Leziune chistica renal stanga de 5 mm, localizata subcapsular, pe valve anterioara.Cateva adenopatii infracentimetrice in loja Barety, fereastra aorto-pulmonara. Va rog frumos ajutati-ma sa inteleg daca sunt metastaze. |
|
17-04-2012, 16:14:29 de către adi popescu
Multumesc frumos pentru raspuns! Intr-adevar, sunt tentata sa citesc tot ce gasesc pe net, fara sa mai filtrez sau sa ma gandesc vreo clipa ca poate nu-i chiar asa... O sa facem toate investigatiile si, asa cum ne-ati recomandat, o sa discutam cu medicii ca sa lamurim clar toate aspectele care tin de stadiul bolii, complicatii etc. Toate cele bune va doresc! |
|
17-04-2012, 15:53:14 de către RaulDuke
despre definitia de pe net cum ca adenocarcinom desmoplazic si nu stiu ce, nu are rost sa intram in polemici despre histopatologie sau variate inconcordante de traduceri din alte surse, etc. este un tip de CANCER, asta e cel mai important. cu cancerul lucrurile pot evolua inspre foarte rau daca nu este depistat si tratat adecvat in timp util.despre restul intrebarilor, ma tem ca nu pot sa-ti raspund, cum am zis si mai sus (mai citeste postul meu, caci toate detaliile pe care ti le pot da sunt acolo), toate tratamentele tin in primul rand de stadiul BOLII (stadiul de la I la IV, sau TNM, cum se codifica aceasta boala). asta trebuie sa stie medicii tai sa-ti spuna, daca ii intrebi. |
|
17-04-2012, 11:26:36 de către adi popescu
Este posibil sa ni se recomande analizele enumerate de dvs dupa radioterapie? Sau medicul de la Oltenita ne va trimite sa efectuam acele analize si apoi va incepe terapia prin radiatii? Cat de periculoase sunt radiatiile pt inima avand in vedere ca sanul cu problema e chiar cel stang?Am gasit pe net urmatoarea afirmatie: Carcinomul ductal invaziv este un adenocarcinom desmoplazic, cu model de creştere radiar; este compus din glande şi cuiburi de celule solide, uneori în trabecule, incluse într-o stromă fibroasă dispusă în benzi. Prognostic defavorabil. Ma ingrozeste gandul ca nu prea sunt sanse!!! Se practica radioretapia neoadjuvanta sau ar trebui sa faca de fapt chimio insa date fiind bolile asociate nu e posibil? |
|
17-04-2012, 02:00:58 de către RaulDuke
medicii care se ocupa de ea trebuie sa stie asta, pentru ca in functie de asta ghideaza si tratamentul. trebuie sa aveti cel putin o radiografie pulmonara, o ecografie de abdomen si, daca exista dureri osoase macar, o scintigrafie osoasa, cu trimitere de la oncologul de teritoriu. |
|
16-04-2012, 21:43:59 de către adi popescu
Multumesc frumos pt raspuns! Mama are 63 ani, suntem din Oltenita si ni s-a spus sa mergem la radioterapist, nu s-au facut alte investigatii decat acea biopise al carei rezultat l-am scris mai sus. Si eu, din cate citisem, ma asteptam sa ni se spuna mai mult dar nu ni s-a recomandat decat radioterapia. Putem face cumva sa aflam stadiul bolii? Cel mai tare ma tem fiindca mama sufera de diabet si HTA (face des fibrilatii) si nu stiu cum va suporta anestezia, operatia... Biopsia s-a facut la Fundeni, la recomandarea dr Vicentiu Popescu. |
|
15-04-2012, 11:38:08 de către RaulDuke
da, se trateaza si cu foarte mare succes inca, de cele mai multe ori!din pacate ai furnizat prea putine date. tratamentul se face pe baza STADIULUI si pe baza unei analize care se numeste IMUNOHISTOCHIMIE, care se face dintr-o proba de tesut care s-a recoltat din tumora. stadiul nu il poti aprecia tu si in cazul unei tumori care a invadat pielea (deci este mare), trebuie vazuta si eventuala extensie la alte organe, asta printr-un examen CT si eventual o scintigrafie. primul pas pe care il aveti de facut este sa va luati in evidenta la un oncolog de teritoriu! ati ajuns la IOB ? ce varsta are mama ? inteleg ca inca nu a facut nici operatie nici iradiere. de unde sunteti ? |
|
ce trebuie sa facem pe plan oncologic prima data radioterapie sau chimioterapie? |
11-07-2013, 13:02:23 de către ugur va multumesc pentru raspunsul promt pe care mi-l dati de fiecare data !!!!! nu cred ca am cuvinte sa va pot multumi pe cat de mult meritati!!! O sa va tin la curent cu evolutia mea pe viitor!!! Acuma merg mai departe cu studiul meu clinic (Herceptin subcutanat)! |
|
ce trebuie sa facem pe plan oncologic prima data radioterapie sau chimioterapie? |
10-07-2013, 23:54:47 de către RaulDuke intr-adevar, nu vad nimic in acest rezultat care sa sugereze cancer, din fericire. felicitari ! |
|
09-07-2013, 16:30:00 de către ugur buna ziua domnule doctor raul a ramas sa va trimit rezultatul anatomopatologic al operatiei de histerectomie totala diagnistic fibrom uterin- material trimis uter si anexe 493716-strucxtura microscopica de col uterin tapetat de un epiteliu scuamos nekeratinizat, subjacent, glande dilatate chistic intr-o stroma fibrocolagena 493887-structura microscopica de col uterin cu excolul tapetat de epiteliu scuamos nekeratinizat hiperplazie cu acontoza subjacent stroma colagena densa cu glande dilatate chistic 493889-890-miometru leiomiofibromatos cu glande rotund-ovalare, cu zone cu glande dilatate chistic 493891-structura microscopica ovar cu corpi albicans si chiste foliculare 493892-structura microscopica salpinge cu hiperplazie franjurilor si fibroza in perete 493893-structura microscopica ovar cu corpi albicans 493894-structura microscopica salpinge cu fibroza in perete. Astept si parerea dumnevoastra pt ca cea a oncologului nu o pot avea decat peste 2 saptamani deoarece dansul este in concediu Din cate mi-a zis doctora de la anatomopatologie am intels ca totul este ok si este decat un simplu fibrom. o zi minunata ve dores si astept cu nerabdare raspuns |
|
26-06-2013, 22:00:06 de către RaulDuke asteptam deci. mult noroc ! |
|
26-06-2013, 20:04:44 de către ugur domnule doctor dupa cum v-am spus in postarile anterioare a trebuit sa fac si operatia de histerectomie iar pe biletul de iesire din spital este scris asa: pacienta de 52 ani cunoscuta in antecedente cu neomamar stg operat radiochimiotratat si obezitate se prezinta cu dureri pelviene.la examenul local prezinta abdomen mobil cu respiratia, suplu, sensibil nedureros spontan, dureros la palparea nivelul etajului abdominal inferior, fara semne de iritatie peritoneala fara clapotaj, fara tumori decelabile palpator.TV OGE de aspect normal, vagin cu pereti supli, fara scurgeri patologice.din CT abdominal si pelvian efectuat anterior retinem uter cu diametru 8, 7/7cm prezinta in regiunea fundica posterior imagine nodulara tisulara hipocaptanta neregulat conturata cu diametru3/3, 5cm. se intervine chirurgical si se practica histerectomie totala cu anexectomie bilaterala, laparatomie exploratorie, visceroliza si drenaj pelvian. diagnostic:-fibrom uterin ovare sero-chistice bilateral-periviscerita-anemie severa post hemoragica-ileus paralitic postoperator. sper ca este totul bine!!! astept sa vina si examenul HP si va scriu rezultatul sa-mi spuneti daca este bine!!!! |
|
20-05-2013, 19:25:51 de către RaulDuke la fel ! |
|
20-05-2013, 14:33:07 de către ugur Da particip la un studiu clinic deloc complex sau experimental. Este un studiu foarte serios care decurge foarte bine fara modificari si care cred ca este un lucru exceptinal la noi in romania! Herceptinul este un medicament foarte scump eliberat cu acordul casei nationale si care de cele mai multe ori este respins pe motive neintemeiate si pe motive materiale mai ales! Asa ca atunci cand doctorul meu oncolog a zis ca are nevoie de pacienti pt respectivul studiu nici nu am stat pe ganduri si am acceptat atat pt sanatatea mea cat si pt necesitatea celorlati (viitori) pacienti! Chiar cred ca este necesar deschiderea unui thread separat pe studi clinice si dedicat pacientilor inclusi in studii clinice! O zi minunata va doresc domnule doctor RaulDuke. |
|
17-05-2013, 18:44:20 de către RaulDuke tin sa te felicit pentru participarea in studiul cu herceptin subcutan! defapt tin sa felicit toti participantii la studii clinice (desigur studii serioase) ! poate ca acest subiect merita "thread"-ul lui separat pe aceasta sectiune a forumului, ma refer la studiile clinice. |
|
17-05-2013, 16:35:34 de către ugur VA multumesc foarte mult pt raspunsul promt al dumnevoastra si acelas lucru a zis si domnul oncolog curant in legatura cu acea leziune din lojea timica este un rest limfatic deoarece am si limfedemul declansat si acea zona o vom tine sub observatie iar in legatura cu fibromul m-am decis sa fac histerectomie totala ca sa fiu mai linistita din acest punct de vedere ! cred ca este o decize buna deoarece nu-mi afecteaza nici sanatatea si nici studiul clinic in care sunt (herceptin subcutanat)! Va doresc o zi buna si va multumesc inca o data pentru raspunsurile promte si la obiect! Va mai contactez atunci cand sunt nesigura si mai am nevoie de un sfat. |
|
16-05-2013, 20:58:35 de către RaulDuke despre leziunea din timus, nu pot sa te clarific asa cum nu poate nici radiologul. el doar spune ca trebuie urmarita, fie in evolutie fie se poate face o biopsie din ea, caci ar putea fi o metastaza timica, desi in context, acest lucru nu este cel mai probabil. la fel, in contextul cunoscut, imaginea din uter poate fi de fibrom, dar aici el a recomandat sa faci o biopsie, singura care poate transa situatia. altfel pe aceasta leziune (din uter) nu se poate decat eventual compara cu alt CT sau RMN din trecut, spre a se vedea daca a crescut, daca sunt simptome sau ce spune ginecologul care te vede si care ar trebui sa stie de aceste lucruri. |
|
14-05-2013, 22:56:12 de către ugur domnule doctor raulduke am facut recent un ct si as dori si parerea dumnevoastra: ct torace -fara imagini de determinari secundare pulmonare, fara revarsat lichidian pleuro-pericardic, fara adenopati mediastinale, la nivelul lojei timice -masa tisulara iodofila, cu diametru de 2, 7/1, 3cm(in observatie pt timus restant sau determinari secundare timica) ct abdomen+ pelvis -ficat cu diametru a-p ls=8cm, lob caudat =2, 8cm, ld=14, 4cm fara imagini de procese localizate, colecist fara calculi rx opaci, pancreas fara modificari, splina cu diametru de 12, 5/4cm, omogena, glande suprarenale cu aspect normal, rinichi cu secretie si eliminare prezente birateral, VU fara modificari, uter cu diametru de 8, 6/7 cm, prezinta in regiunea fundica, posterior, imagine nodulara tisulara hipocaptanta, neregulata conturat, cu diametru de 3/3, 5 cm(se recomanda examen bioptic), fara lichid peritoneal, fara adenopatii, fara imagini de determinari secundare osoase la nivelul segmentelor examinate. Precizez ca stiam de cativa ani ca are fibrom si chist ovarian in observatie!!!poate ma lamuriti ce inseamna acea asa tisulara iodofila la nivelul lojei timice si daca acea masa nodulara de la uter este acel fibron sau acel chsit pe care il are de catva ani buni!!! |
|
01-02-2013, 18:57:48 de către RaulDuke cu placere ! |
|
01-02-2013, 18:04:30 de către ugur va multumesc pentru raspunsul promt al dumnevoastra !!!! o mica rectificare totusi aveti dreptate este subcutanat si se face in picior !!!! asa cred ca si ca este acelas medicament cu aceleasi efecte doar ca este un pas mare in oncologie!!!! sper din tot sufletul sa se foloseasca pe scara larga cat mai curand!!!!! inca o data va multumesc pt promtitudinea de care dati dovada!!!! |
|
29-01-2013, 21:00:51 de către RaulDuke nu este folosit la scara larga; americanii l-au inventat de curand si il folosesc de anul trecut; se afla inca in studii, dar produsul evident ca este acelasi cu perfuzia care se face IV. nu cred ca este vorba de intramuscular, din cate stiu eu (posibil sa ma insel), ci mai degraba subcutan. posibil totusi ca intre timp sa fi aparut si asa ceva... ei bine, este acelasi produs, cu aceleasi indicatii iar studiile arata ca si cu aceeasi eficienta, deci cu avantajul unei folosiri mult mai usoare. este, desigur, un pas inainte in oncologie, dupa parerea mea. |
|
29-01-2013, 10:13:59 de către ugur buna ziua domnule doctor RaulDuke am si eu intrebare pentru dumnevoastra foarte importanta pentru mine!!!! soacra mea a terminat tratamentul citostatic a facut si radioterapie iar acuma trebuie sa continuam cu herceptin deoarece imunohitochimia arata ca este 3+ !!!! intrebarea mea este daca stiti ceva de hercetin intramuscular??? deoarece soacra mea a intrat intr-un studiu pentru herceptin intramuscular!!!!!! ce stiti despre acest medicament si daca este folosit la scara larga in alte tari????? va multumesc si multa sanatate!!!!!! |
|
03-01-2013, 23:41:20 de către RaulDuke La multi ani si numai bine la toata lumea ! multumesc de asemenea pentru urari ! |
|
27-12-2012, 21:54:01 de către georgeta1959 La multi ani tuturor celor care intra pe acesta sectiune a site-ului! Sanatate !Sanatate si numai lucruri bune si frumoase tuturor in anul 2013! ""``"""""` La multi ani dl. dr. RaulDuke si multumiri pentru rabdarea, intelegerea si calitatea de, , OM" si medic de care dati dovada in fiecare zi! |
|
27-12-2012, 21:20:58 de către ugur domnule raul in prag de sarbatori doresc sa va adresez traditionalul LA MULTI ANI pt anul care vine, multa sanatate si fericire maxima!!! va multumim pentru bunatatea si intelegerea de care dati dovada!!!!! pt noi cei care avem nevoie de un sfat de la dumnevoastra!!!! va urmaresc cu maxim de interes toate postarile si nici nu aveti idee cat de mult va apreciez!!!!! pe acesta cale tin inca o data sa va multumesc pentru intelegerea si promtitudinea de care dati dovada!!!!! sunt sigura ca sunteti un medic exceptional!!!!! sper ca si in 2013 sa fiti alaturi de noi cei care avem nevoie de sfaturile dumnevoastra!!!!! VA MULTUMIM DOMNULE DOCTOR RAULDUKE |
|
10-10-2012, 23:00:08 de către RaulDuke numai bine ! |
|
08-10-2012, 14:47:26 de către ugur domnule doctor am reusit sa iau legatura cu medicul oncolog care a decis sa facem in continuare cele 2 sedinte de citostatic si sa tinem sub urmarire acel nodul care dupa parerea dansului poate fi si o recidiva dar si o reactie la cobaltoterapie pentru ca sa format intr-un timp relativ scurt 1luna de zile!!! o sa mai tinem legatura cu dumnevoastra in continuare si sa va anunt ce mai apre pe parcursul lunilor urmatoare!!! va multumesc inca o data!! |
|
08-10-2012, 10:42:35 de către ugur buna ziua domnule doctor!!!! azi urmeaza sa vb cu oncologul sa vedem ce decide dansul mai departe!!! oricum dupa operatie noi am facut 4 sedinte de chimio si dupa cele 4 sedinte a urmat cobaltoterapie 25 de sedinte!!! acuma luna lui septembrei am luat pauza o luna recuperare dupa raze ca sa urmeze inca 2 sedinte de chimio pentru ca planul este de 6 sedinte!!! uimitor pt mine este ca inainte cu o luna de CT am efectuat o sonoelastografie pe ambi sani in care nu sa vazut nimic suspect in afara de cativa noduli care nu prezinta potential malign!!! Acuma sper sa reusesc sa vb cu medicul oncolog si sa vedem ce decide dansul pentru mai departe!!!! precizez ca limfedemul sa declansat la o luna dupa operatie si nicidecum de la raze!!! mami meu nu prea a stat linistita de de aceia cred pt ca are 16 ganglioni scosi si a facut efort cu mana si nici nu prea a respectat programul de gimnastica!!! sper si ma rog in continuare ca totul sa fie bine in continuare! va multumesc pentru raspunsurile promte si la obiect!!!! o zi buna va doresc. |
|
05-10-2012, 22:15:02 de către RaulDuke citez: "-la nivelul glandei mamare stanga tesut cutanat, cu aspect ingrosat respectiv 7mm, cu zona cu tractiunea mamelara heterogena de 2, 2/2, 3 -masa nodulara cu retractia mamelara stanga si ingrosare cutanata la nivelul tesutului mamar stang " ca atare te asigur ca scopul si intentia mea nu e sa sperii pe nimeni, doar mi-ai cerut sa interpretez un rezultat scris de tine. aceasta e interpretarea care depinde foarte mult de context. pe acest ultim CT se vede deci o formatiune tumorala care, e drept, poate fi si altceva, dar poate fi si o RECIDIVA LOCALA a cancerului de san care a fost operat deja. de asta te-am intrebat de interpretarea buletinului histopatologic de dupa operatie, si nu doar de diagnosticul de acolo, ci in DETALIU, pentru ca sa vad daca exista factori de risc care ar putea prezice o recidiva. faptul ca a facut o operatie conservatoare in romania e deja un factor de risc, dupa parerea mea, fie el si minor. daca s-a umflat bratul, asta intr-adevar poate sa fie si ca urmare a iradierii, dar poate foarte bine sa fie si manifestarea recidivei. limfedemul NU da "tractiunea mamelonara". ca atare nu conteaza ce crezi tu, eu sau "doctora" de la CT, ci conteaza doar decizia oncologului vostru in perspectiva eliminarii posibilitatii unei recidive. asta nu se poate face decat cel mai degraba in 2 moduri: primul, cel mai rapid, se face o BIOPSIE din formatiunea care se vede acolo, fie, al doilea, lucrurile de acolo se lasa asa, sub stricta supraveghere, spre a se lua o decizie daca se observa progresia simptomelor. ca atare: ati vorbit cu oncologul despre asta, sau cand urmeaza sa vorbiti ? |
|
05-10-2012, 19:13:07 de către ugur domnule doctor soacra mea sa operat in martie si a facut operatie conservatoare a avut un stadiu II si a facut dupa 4 sedinte de chimioterapie urmata apoi de 25 de sedinte de cobaltoterapie !!!! inainte de acest CT am facut si o sonoelastografie care arata multipli noduli dar par a fi de natura benigna!!!precizez ca sanul stang este cel operat si acuma pare a avea limfa in el pentru ca sa declansat limfedenul la bratul stang si cred ca este si lichid limfatic in san!!! stadiu dupa biopsie adica operatie a fost T2N0Mx! ati reusit sa ma speriati din nou in conditiile in care parea ca totul sa fie ok!!! cel putin asa a zis doctora de la ct!!!!! |
|
05-10-2012, 18:41:36 de către RaulDuke are o TUMORA in sanul stang cu aspect mai mult decat suspect. trebuie sa aiba si o biopsie din aceasta tumora. altfel te-as ruga sa revii cu mai multe detalii, in ordine cronologica, despre caz, ca de exemplu ce zicea biopsia initiala, apoi ce tratamente a facut, inclusiv operatia, si apoi ce zice examenul de la biopsie de DUPA operatie. |
|
05-10-2012, 16:41:26 de către ugur domnule doctor am si eu o rugaminte la dumneavoastra !!! vreau si eu interpretarea la un CT al soacrei mele operata in martie de cancer la san stadiul 2 la momentul actual in secventele utilizate se vizualizeaza; -fara sindrom de condesare pulmonara, fara noduli pulmonari suspecti in favoarea unor determinari secundare; -fara revarsat pleuro-pericardic -adenopatii mediastinale superioare de 9mm -loja timica prezenta cu tesut infiltrat lipomatos -la nivelul glandei mamare stanga tesut cutanat, cu aspect ingrosat respectiv 7mm, cu zona cu tractiunea mamelara heterogena de 2, 2/2, 3 -uter cu diametru crescut omogen de 10, 7/7, 6, medio-lateral stanga -fara prize de contrast patologice in favoarea unor determinari secundare abdomino-pelviene -fara fluid, fara adenomegalii concluzii; -masa nodulara cu retractia mamelara stanga si ingrosare cutanata la nivelul tesutului mamar stang -fara semne in favoarea unor determinari secundare pulmonare, hepatice, splenice, pancreatice, renale -loja timica prezenta, infiltratie lipomatosa -uter cu diametru crescut, omogen |
|
30-08-2012, 21:42:42 de către RaulDuke cu placere ! |
|
30-08-2012, 18:09:12 de către mary koko ok va multumesc foarte mult |
|
29-08-2012, 22:52:49 de către RaulDuke toate acestea nu au o semnificatie oncologica. nu cred ca se impune nicio conduita alta decat supraveghere. ma tem ca nu am niciun alt sfat sa iti dau intrucat, din fericire, nu ai primit diagnosticul de cancer. |
|
29-08-2012, 20:13:19 de către mary koko imi raspundeti la aceasta intrebare va rog mult, mult de tot |
|
26-07-2012, 23:20:13 de către mary koko acum 5 zile am repetat analiza de acum 2 ani adica mi sa-u punctionat doua chiste din sanul drept si unul din cel stang urmeaza sa aflu rezultatul peste 5 zile nu simt ganglioni duri e ceva care se mareste in voum acele celule atipice cred ca ridica problema, nu stiu ce sa spun dar eu stiam ca cancerul are celule neoplazice ceea ce la mine nu au iesit la analize ramane sa vedem acum ce rezultat o sa vina, La gat am facut o ecografie si imi spune asa;adenopatii cugangioni de pana la 2 cm intens vascularizati aspect inflamator acut, tiroida inomogena cu hipervascularizatie ce inseamna toate astea? |
|
26-07-2012, 22:58:45 de către RaulDuke este o posibilitate. totusi in absenta mai multor date nu pot sa am eu si nimeni o parere mai completa. o interventie chirurgicala complexa, intr-adevar, nu se indica per primam, dar daca exista un ganglion suspect si accesibil, respectivul poate fi biopsiat sau scos fara prea mare bataie de cap si studiat la laboratorl de anatomie patologica. acest lucru va da foarte multe informatii si va ajuta punerea unui diagnostic. despre asta ati vorbit cu cineva ? |
|
26-07-2012, 22:49:00 de către mary koko dupa cum am mai spus unul a spus ca trebuie intrvenit chirurgical iar chirurgul ca nu, pentru ca e hormonal cert este ca de atunci nu ma simt prea bine, mi se umfla mana dr sanul creste usor la gat o adenopatie credeti ca e vb de metastaza? |
|
26-07-2012, 22:38:43 de către RaulDuke daca exista un ganglion crescut, de mai mult timp, poate fi biopsiat pentru transarea diagnosticului. alte speculatii nu prea isi au rostul, mai ales pe internet... medicii tai ce ti-au spus ? |
|
26-07-2012, 02:08:02 de către mary koko domnule doctor, in urma cu 2 ani am simtit un nodul la sanul drpt, am fost trimisa la cluj pentru o analiza mai amanuntia, mi-sa spus ca e un chist, ba mai multe chiar, doamna doctor mi-a punctionat 2 chiste din sanul dr si unul din cel stang, in urma caruia a sosit un rezultat concluzionat cu SUSPECT si anume;chist mamar dr ora 7 celule epiteliale atipice suspecte, in placarde, numeroase histocite, material amorf, hematii ora2 celule epiteliale atipice suspecte, dispuse in grupuri micropapilare histocite hematii san stg celule epiteliale distrofice si celule apocrine am sunat sa aflu rezultatul doamna doctor a spus ;la dv-stra trebuie intervenit chirurgical, Am pornit hotarata spre acest lucru dar domnul doctor nu a fost de aceeas parere a spus nu e czul pentru niste chiste sa scot tot sanul?nu, desi ca a vazut aceste analize, Qk m-am bucurat, am scapat dar la un an mi-a iesit o adenopatie lateral cervical dreapta si nu mie prea bine am lasat timpul sa treaca in speranta ca va fi bine, insa lucrurile nu stau deloc asa, acum mana dreapta se umfla putin peste noapte sanul drept creste in volum ce-i drept in timp Am fost din nou la cj pentru a repeta analizele la sanul dr am facut si o mamografie si nu e nimic rau se vad doar mai multe chiste tipice doamna doctor mi-a prescris un medicament naturist femicur pentru durere de sani dar mie nu cred ca imi face prea bine deoarece acum ma doare ovarul stang foarte tare, OK intrebarea mea pt d-voasta este urmatoarea;cedeti ca poate fi vorba de metastaza la gat ?acele celule atipice sa plece cumva si la plamani?si dc se intampla toate numai pe partea dreapta? simt un ganglion si sub brat si sunt f f stresata va multumesc din suflet astept raspunsul d-voastra |
|
19-06-2012, 00:37:47 de către RaulDuke ai scris foarte bine. ti-am raspuns pe celalalt thread. |
|
18-06-2012, 15:40:47 de către ac1985 Buna ziua, Pentru Dl Dr. Raul Duke: Soacra mea in varsta de 54 de ani a fost diagnosticata cu neoplasm mamar drept cu determinari secundare limfoganglionare axiale ipsilaterale si osoase multiple. in urma biopsiei rezultatul este carcinom ductal invaziv G2 (Fc3, A2, M2) invazie vasculara prezenta, ER negativ, PGR negativ, CerbB2 negativ, Ki67 pozitiv 5-10%. La scintigrafie s-a confirmat diagnosticul de determinari secundare osoase predominant oseolitice la nivelul majoritatii structurilor osoase toracice si coloanei lombare. Fracturi in curs de consolidare arcuri laterale T9 si T11dreapta si arc lateral T6, T7 si T10 si posterior T8 si T9. Fara prize de contrast patologice intracerebrale. Multiple leziuni oseolitice la nivelul craniului. Toate aceste analize au fost facut in oct 2011. S-a incercat chimioterapie+radioterapie insa organismul ei nu a suportat schema de citostatice data initial (a necesitat masa trombocitara), fiind nevoie ca aceasta sa fie schimbata cu ceva mai usor (imi pare rau ca nu am acum denumirea exacta a medicatiei). Durerile de spate au fost permanente (intensitatea lor pot spune ca a oscilat) insa vreme de 5 luni analizele au iesit in limite normale, putand continua tratamentul... Ulterior insa trombocitele au inceput sa scada si, chiar daca s-a incercat stimularea lor prin medicamente specifice, au fost in continua scadere. A primit masa trombocitara din nou cu incercare de reincepere a citostaticelor, insa organismul nu a suportat tratamentul nici de data asta, in 2-3 zile ajungand iar la o valoare de aprox 50000 a trombocitelor. Nici dupa o alta cura de masa trombocitara de 4 zile, valoarea lor nu a depasit 65000 (repet, fara a lua citostatice sau medicamente invazive in acest sens). Medicul oncolog spune ca in mod cert maduva nu mai produce trombocite si din acest motiv nu pot fi mentinute la valori normale. Caz in care intreb, se poate face ceva in acest sens? In plus, acuza dureri foarte mari de cap (durere localizata, descrie ca si cum s-ar fi lovit in locul respectiv) - de unde a aparut suspiciunea sa nu fie afectat creierul. I s-a facut un CT (la urgente) care a iesit bine, conform doctorului de garda, insa dr oncolog are suspiciuni cu privire la corectitudinea lui (din simptomatologie). Acum nu mai ia citostatice, doar vendal si i s-a facut zometa, durerile de cap persista, sunt insuportabile si are zile in care nu se poate trezi din somn (se trezeste pentru 5-10 secunde dupa care adoarme - sau nu stiu cum sa numesc aceasta stare - din nou). Desi nu mai ia citostatice vomita destul de des, fata si corpul ii sunt umflate, nu are pofta de mancare si are momente cand nu mai e perfect lucida. Cum va explicati aceasta stare? Ni s-a recomandat inca un CT dupa care radiotarapie localizata pentru calota craniana (functie de rezultatul CT-ului), insa noi ne intrebam daca va putea face radioterapie in conditiile in care tombocitele sunt asa scazute? Ce alte posibilitati am mai avea? Imi cer scuze pentru lungimea post-ului meu si sper ca m-am facut inteleasa. Multumesc din suflet pentru ajutor! |
|
27-05-2012, 13:23:53 de către RaulDuke numai bine ! |
|
27-05-2012, 08:51:58 de către mary koko va multumesc frumos pentru raspuns, sanatate si multe realizari va doresc! |
|
27-05-2012, 00:47:22 de către RaulDuke ma tem ca forumul acesta si orice discutie pe internet nu poate tine locul unei consultatii medicale, desi eu insumi as vrea sa se poata. o "pata" poate fi enorm de multe lucruri. daca te intelegi cu medicul tau de familie, totusi, cred ca ar trebui sa urmezi indicatiile lui, chiar daca acestea prevad consultatii la alt medic specialist. pana una alta nu ai fost diagnosticata cu cancer, din fericire, si nu putem sa te ajutam prea mult pe aceasta sectiune... iti uram sa nu ai nevoie nici pe viitor, numai bine si noroc ! |
|
26-05-2012, 17:45:44 de către mary koko medicul meu de familie este foarte grijuliu, ceea ce nu este rau deloc.El vede intodeauna clujul ca fiind singura rezolvare [asta in cazul meu ] ma ingrijoreaza acea pata de culoare rosie aparuta in partea din fata a sanului si daca merg la medicul de familie iarasi o sa dramatizeze cazul.o sa spuna;;ti-am spus eu sa mergi la cluj de ce nu ma asculti maine poate fii prea tarziu`` astea sunt cuvintele ce le voi auzii.acum eu ce pot sa va spun este; ca nu ma simt bine deloc si tranzitul intestinal este modificat si pe ovarul stang am un chist cu structura fibro nodulara normala care uneori ma supara, test papa nicolau frotiu C2 flora gr2 medicul ginecolog nu mi-a spus ca ar fii cv rau.abdomen balonat si nu stiu ce sa mai cred.va multumesc din suflet pentru amabilitate.Astept un raspuns ce ar putea fi aceea pata pe san? |
|
26-05-2012, 17:13:16 de către RaulDuke movalis e un antiinflamator care are foarte multe medicamente care ii seamana, cu eficienta chiar mai mare. nu cred ca e cazul sa te duci mai repede decat prevazut, mai ales ca nu ai incheiat tot tratamentul. dar medic de familie nu ai ? de ce ai nevoie de un RADIOLOG sa-ti prescrie medicamente ? sau de ce trebuie sa ajungi direct la oncolog ? |
|
26-05-2012, 16:41:08 de către mary koko domnul doctor a spus sa revin la consultatie peste doua luni au trecut doar trei saptamani de atunci cred ca am sa merg mai repede de data stabilita, medicul radiolog mi-a prescris movalis7, 5 am luat o perioada dupa care nu am mai luat credeti ca pot sa incep sa iau din nou?[ cate 3 pe zii am luat].Mentionez ca la palpare se simte un nodul mik si in zona respectiva este o pata mai rosie la culoare, si vreau sa va mai spun faptul ca la nici o farmacie nu am gasit acest medicament care mie personal mi-a facut bine tot domnul doctor mi la dat , si poate din aceasta cauza nu mi-a mai prescris in continuare deoarece nu se gasesc |
|
26-05-2012, 16:26:33 de către RaulDuke cancerul de san absolut rarisim se manifesta initial cu durere locala; markerul tumoral nu are nicio valoare in diagnostic, ci numai eventual in urmarirea unei boli deja diagnosticate; punctia nu se poate face decat daca ai vreo formatiune tumorala fie palpabila fie vizibila net pe o mamografie. cred ca abordarea oncologului a fost corecta: tratarea simptomelor date de infllamatie si reevaluare ulterioara, mai ales daca simptomele nu cedeaza. doar ca, dupa cum am zis, tratamentul a durat cam putin... o reevaluare este cel putin indicata. |
|
26-05-2012, 16:02:45 de către mary koko va multumesc inca o data domnul doctor pentru raspuns dar medicul meu de familie ma speriat si mai tare a spus asa ;maine de urgenta la cluj asa cv nu se tolereaza am crezut ca totul sa terminat in accea zi pentru mine si am ales cel mai apropiat spital din localitate si un oncolog bun asa se spune despre el, dar am niste dureri mari de san am folosit progestogel dar tot degeaba, credeti ca un markar tumoral ar putea ajuta?eu as vrea sa merg si la cluj poate acolo imi va face o punctie citologica si ar fi mai sigur, insa acolo e totul pe baza de programare iar programarile sunt acum pentru septembrie, pacat asta este sistemul la noi |
|
26-05-2012, 15:52:09 de către RaulDuke pentru cei care au probleme sau intrebari de discutat cu mine si care se simt bruiati de intruziunile nepoliticoase si fantasmagorice ale lui 1Cenusareasa, daca vi se pare ca va ignor intrebarea, este doar din cauza ca nu am vazut postarea din cauza lui. ca atare, scrieti-mi, va rog, pe privat, daca intarzii raspunsul ! 1Cenusareasa, ai totusi o minima consideratie pentru oamenii care vor sa afle un raspuns DE LA MINE, pe un thread care are numele meu chiar in titlu ? nu poate sa te obige nimeni sa faci nimic, nici macar sa ai un minim de obraz, dar vrei totusi, din politete, sa iti duci minciunile si aberatiile pe alte sectiuni sau subsectiuni ale forumului ? |
|
26-05-2012, 15:48:08 de către RaulDuke ma tem ca nu pot sa te ajut cu privire la diagnostice. diagnosticele clinice nu pot fi puse decat in urma consultatiilor medicale, iar incercarea de a le substitui prin discutii pe internet, poate fi chiar daunatoare. dupa parerea mea nu trebuie sa te adresezi oncologului cu acest tip de problema. la oncolog se duce numai cineva care a primit diagnosticul de CANCER, ceea ce nu e cazul tau, cel putin pana in momentul de fata. mastita se trateaza de catre medicul de medicina de familie cu antibiotice, orale sau locale, cu antiinflamatoare. mastoza cu mastalgii se trateaza si cu tamoxifen, asa cum a procedat oncologul, dar pentru o perioada de cam 4 luni. ca atare orice problema de genul asta ai, nu o vei putea rezolva doar pe internet. trebuie sa reiei consulturile la medic, fie ca acel medic este oncolog fie, cel mai bine, medicul tau de familie cu care trebuie sa te intelegi bine si in care sa ai incredere. |
|
26-05-2012, 15:12:59 de către mary koko domnule doctor, am si eu o intrebare la care astept un raspuns cat mai urgent va rog;Am39 de ani si de aprox doua luni ma doare sanul stang am facut 3 eco rezultatul e acelasi chisturi numeroase si aspect de mastoza fibro chistica fara motive de ingrijorare, am fost la un medic oncolog la consultatie, mi-a recomandat tamoxifen 30 zile cate 2 dimineata, in aceasta perioada nu ma mai durut sanul, dupa intreruperea tratamentului durerile au re aparut ce este de facut?sa fac un markar tumoral? la bioclinika poate ar fii cv concludent?sunt f f ingrijorata spuneti-mi va rog parerea dumneavoastra. Mamografie nu cred ca se poate deoarece este prea snsibil sanul acum. Astept raspunsul d-vostra drept pentru care va multumesc! |
|
26-05-2012, 07:43:51 de către 1Cenusareasa cancerul la colon e aproape cel mai usor de vindecat si nu vezi nici un medic. Se rezolva repede si simplu cu bicarbonat numai. . Bicarbonatul inghitit, ajunge tot in colon/ rectum, ca asa e facut corpul sa s e pazeasca de cele care sa ii aduca prea mare variatie de pH. Dar la clon asta este solutia. Stiu ca e prea simpla si daca mai vreti mai sofisticat, luati cesium + rubidium chloride. la ultimuil este nevoie de ajutor pt ca veti ave a probleme cu Potassium. Anusul contra naturii e de obicei o barbarie inutila ! Am auzit ca se face si e ingrozitor. Din fericire, la colon este acces direct, si pe o parte si pe cealalta. cesium si rubidium nu ajunge direct, ci prin singe . cautati pe cineva ce se pricepe si scapati de griji. Mincarea e exact invers de cum s e face de obicei. Mincat ff gras, multe proteine ( stiu ca da acid, dar e neutralizat usor ). mult UNT, brinz a numai telemea. celulel sanatoas e s e pot frani cu grasimi si proteine . celulel canceroase nu. pe timpul curei, cam 2 luni, nu inghititi nici o anta , fruct, leguma. semite sau iuleiuri. Numai cum maninca betivii la bufetul garii. Alkalinitate a va opri cresterea si face un mediu imposibil de dezvoltare. Alkalinitatea va ajuta sa retineti suficient Oxygen. E ieftin si bun. Nu uitati ca cei care iau permanent bicarbonat pt stomac nu fac cancer. autati pe cineva ce se pricepe si faceti singuri. Este o vorba la batrinii de aici care zice " daca vrei ceva facut bine , fa-ti singur ! " Numai bine si mai mult curaj in a invata si investiga ! Cine invata repede, scapa ! Si eu iau bicarbonat s a nu am nevoie s a ma duc la coloscop[ie . Iau bicarbonat si stiu ca nu au ce sa vada la colonoscopy sau altceva de la bu e pina la parte a cealalta . ca am auzit ca le baga ceva chiar acolo. Deh ! |
|
25-05-2012, 23:35:00 de către RaulDuke am inteles. raspunsul este acelasi: nu. |