Ultimele comentarii pe forum

26287 com 1 2 3 4 ..... 117118119120121122123 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
SUBIECT COMENTARIU
Cancer col uterin - riscuri? 21-05-2014, 17:52:48 de către domi88
Va recomand un tratament care sa aiba la baza: extract din rostopasca si curcumina. Ceaiurile le puteti folosi in continuare. Cand folositi ceai de sunatoare sa nu va expuneti la soare. Daca iesiti la plimbare e preferabil sa il consumati seara.
Cancer col uterin - riscuri? 21-05-2014, 17:49:06 de către andita
Medicul nu mi-a indicat un anume tratament, am luat eu de la Forever -Aloe vera-gel.Ca si alimentatie-consum fructe si legume, fara bauturi carbogazoase. Ceaiuri-coada soricelului, sunatoare, sovarf.
Cancer col uterin - riscuri? 21-05-2014, 17:19:22 de către domi88
Buna ziua. Fac referire la tratamente cu praparate naturiste. Daca ati folosit si altceva decat ceea ce a indicat medicul?
Cancer col uterin - riscuri? 19-05-2014, 23:00:40 de către andita
Domi88, te rog, sa-mi spui in ce consta tratamentul alternativ?
Cancer col uterin - riscuri? 14-05-2014, 01:43:26 de către andita
Nu, daca sunteti amabil, in ce ar consta tratamentul alternativ? Am uitat sa mentionez ca in urma biopsiei si rezultatului anatomo-patolgic, m-a vazut medicul oncolog, care m-a trimis la Spitalul Filantropia din Bucuresti, eu fiind din P.Neamt. Am fost operata ( histerectomie totala radicala ) 5 ganglioni examinati, 0-invadati.Examenul anatomo patologic dupa operatie a fost efectuat la Maternitatea Polizu.
Cancer col uterin - riscuri? 11-05-2014, 15:50:04 de către domi88
Ati avut in vedere si instituirea unui tratament alternativ ?
Cancer col uterin - riscuri? 10-05-2014, 19:35:33 de către andita
In anul 2010 aveam 56 de ani si in urma unui test papanicolau si apoi a unei biopsii a reesit ca trebuie sa ma operez. Diagnosticul a fost, , carcinom epidermoid st.I b". Medicul care m-a operat, prof.dr.Peltecu Gheorghe de la Sp.Filantropia Bucuresti m-a asigurat imediat dupa operatie ca nu va fi nevoie nici macar de radioterapie. Am 4 ani de la operatie, fac papanicolau in fiecare an si examen ginecologic la acelasi medic si rezultatul este satisfacator, ma simt foarte bine si pot sa va spun ca si cu viata sexuala e OK. Sa nu credeti ca daca la o femeie i se face histerectomie totala, devine, , mutilata". Depinde foarte mult de gradul de cultura al sotului si de psihicul femeii. Sfatul meu e sa mergeti la ginecolog chiar daca nu aveti sangerari in timpul menopauzei.Eu asa am facut, si am fost o norocoasa! Nu costa mult un Papanicolau, faceti-va timp pentru dumneavoastra! Daca acest comentariu il citeste o persoana tanara o indemn sa-si sfatuiasca mama sa mearga la medic chiar daca zice ca se simte bine.Sunt optimista, dar daca cineva a fost in situatia mea si totusi boala a recidivat va rog sa-mi raspundeti ca sa stiu cum sa procedez. Multumesc anticipat.
Cancer col uterin - riscuri? 03-06-2012, 20:14:49 de către RaulDuke
ca sa iti putem da orice tip de raspuns trebuie sa furnizezi rezultatele analizelor de la examenele histopatologice (de la biopsie, cum zici tu). numai pe baza acestei analize, a stadiului FIGO, si pe baza altor factori de risc descrisi in acest buletin, se pot da informatii ulterioare.

revino, deci, te rog, cu aceste informatii si vom putea sa te ajutam si in continuare!
Cancer col uterin - riscuri? 03-06-2012, 20:05:33 de către Nykyy
Buna seara!Bunica mea s-a operat de neoplasm de col uterin(ni s-a explicat ca e cancer de col uterin dar in forma incipienta G1 sau G2, nu imi mai amintesc).I-a scos "tot" si apoi a trimis biopsia la analize.Cei din Timisoara nu puteau sa se hotarasca exact asupra rezultatului, asa ca am hotarat sa trimitem biopsia in Franta.Intre timp a facut tomografia, in urma careia s-a constatat ca toate organele sunt sanatoase, sunt in stare absolut normala si ca nu apare nici o "urma" de cancer niciunde.Ulterior a sosit rezultatul din Franta, care spunea ca la biopsie a iesit Sarcom si nu mai stiu cum..Adica(asa cum ne-a explicat) un fel de cancer foarte rar si s-au cam speriat.In consecinta, oncoloaga din Timisoara a decis ca cel mai bine e sa faca 5-6 sapt de radioterapie preventiv(asa s-a exprimat), ca in cazul in care poate mai exista ceva celule canceroase in organism (desi la tomografie nu a iesit absolut nimic)sa le eradicam de acum(caci la acest tip de cancer exista riscul sa ramana in organism celule canceroase foarte greu de depistat si care pot "exploda" dintr-o data).
Astfel, intrebarea mea este urmatoare:este indicat sa faca aceste raze chiar daca nu este 100% ca ar mai avea celule canceroase in corp?Care este procedura?Caci am inteles ca razele ar trebui sa se faca inainte de operatie si nu dupa..Si am si auzit tot felul de pareri contrare acestor raze..Va rog mult sa imi raspundeti.Va multumesc mult!
Cancer col uterin - riscuri? 29-03-2012, 22:24:12 de către RaulDuke
daca ne-ai spune si un "stadiu", ar fi foarte util, caci stadiul in cancer presupune si o anumita abordare terapeutica si o secventa anume. s-a mentionat ceva de genul stadiul I sau II sau asa ceva ? daca nu, aveti cumva rezultatele unui CT sau RMN de pelvis, cu sau fara abdomen ? ar fi absolut esential. daca se preteaza la operatie, fara indoiala ca medicul chirurg a considerat ca este un stadiu MIC, localizat la colul uterin, usor de operat. astfel e important sa stim ce analize s-au facut, spre a se aprecia STADIUL, caci uneori chirurgii se grabesc cu operatia.
Cancer col uterin - riscuri? 29-03-2012, 09:10:09 de către stefanl
Are 42 de ani. Toti din jurul ei o incurajam, stam de vorba cu ea, ii suntem alaturi si ne rugam la Bunul Dumnezeu sa o salveze!
Cancer col uterin - riscuri? 28-03-2012, 23:00:05 de către Vio sau Vasi
Este adevarat ce ai auzit, dar fiecare organism are modul sau de reactie, asa ca ai rabdare si pas cu pas vei intelege cum va fi viata dupa operatie.
Cati ani are mama???Sa sti ca in astfel de situatii si psihicul conteaza f. mult.
As dori sa ai putere sa lupti, vor fi si zile grele, dar vor trece..
Cancer col uterin - riscuri? 28-03-2012, 22:53:06 de către stefanl
Dupa operatie daca va respecta regimul alimentar indicat de doctor (legume, fructe, fara efort fizic mare...etc), sunt sanse sa recidiveze boala? si am auzit ca, chimioterapia/radioterapia poate avea efecte secundare. Este adevarat? Va Multumesc!
Cancer col uterin - riscuri? 28-03-2012, 22:28:43 de către Vio sau Vasi
Nu se intampla nimic pana la internare..
Alimentatie normala.
Este buna propunerea medicului si in functie de stadiul bolii, va face chimioterapie.
Trebuie sa o sustineti, nu este singura, sunt multe femei in situatia ei, unele chiar f. tinere.
Cand intrati pe forum, tastati HISTERECTOMIE TOTALA SI CAUTA, veti gasi multe postari legate de boala mamei.
Multa sanatate, bafta, putere si cu ajutorul lui Dumnezeu va trece si peste..
cancer ovarian 17-06-2014, 11:50:58 de către RaulDuke
Subiect: cancer ovarian
chimioterapie urmata de chirurgie sau invers. nu stiu ce inseamna ca "nu i se da". numai oncologul poate da chimioterapie. ati vorbit cu vreunul ?
cancer ovarian 13-06-2014, 14:20:47 de către danielan
Buna ziua, bunica mea la varsta de 78 ani a fost diagnosticata cu cancer de ovar grad 4 cu metastaza. Nu i se da chimioterapie. La ce ma astept??????????????????? Are lichid in plamani care a fost scod cu punctie, are ascita. a fost operata de ocluzie intestinala din cauza acestui cancer care a invadat tot! Ce mai este de facut???? Va multumesc anticipat pentru un eventul raspuns!
cancer ovarian 13-05-2014, 18:30:48 de către Vio sau Vasi
@laurlaurent..cum este mama ???a facut sau nu chimio??
cancer ovarian 15-02-2014, 12:04:42 de către laurlaurent
Buna ziua, mama mea are 69 de ani si a fost operata de chist ovarian 14/15 cm. (cu extirpare totala) si in urma biopsiei a fost diagnosticata cu cancer ovarian in stare incipienta si cu recomandarea de a incepe sedintele cu chimioterapie.
Ca 125 = 6 inainte de operatie.
Rog daca se poate sa-mi spuneti tot ce presupune diagnosticul din Buletinul de analize medicale : Tumora ovariana cu comportament necunoscut.
Multumesc anticipat.
cancer ovarian 30-06-2013, 15:32:04 de către RaulDuke
nu exista nicio contraindicatie pentru vreunul din aceste lucruri, din punct de vedere strict oncologic.
cancer ovarian 30-06-2013, 14:25:29 de către rodica1970
Buna ziua. Anul trecut am facut citostatice din cauza unui cancer ovarian.In toamna am fost operata la Spitalul Militar si analizele au iesit foarte bine. Am o spondilita anchilozanta care ma chinuie cumplit. Va rog frumos sa-mi spuneti daca am voie la bai cu apa termala, impachetari cu namol, parafina.Multumesc, sanatate si numai bine
cancer ovarian 22-05-2013, 23:13:32 de către RaulDuke
astept noi informatii. nu cred ca speculatiile au rost in acest moment.
cancer ovarian 22-05-2013, 17:02:40 de către emilia25
Buna ziua domnul RaulDuke, va rog sa imi explicati si mie ce inseamna acest rezultat al unei ecografii : Regiunea anex dreapta formatiune predominant hipoecogena de 36, 5 38, 4 mm cu ecouri ecogene cu discreta reactie lichidiana in jur cu cateva zone fin ecogene.drept
Stg - dimens 28, 6/29, 6 mm
Ecostr -continand zone fiimd ecogene si cateva zone hiperecogene.
Douglas fara lichid
Observatie -tumora anexiala bilaterala :
Mentionez ca persoana in cauza eate mama mea de 49 ani, care in prezent se lupta deja cu un cancer pleural chimiotratat de 2 ani de zile.Acest rezultat a venit in urma unui contrl de rutina facut la clinica Gynecoland Buc, pe care mama mea il face anual(anul trecut dimensiunile erau mult mai mici, chiar nesemnificative...iar acum sunt marite vizibil)Uterul este normal.Ce poate fi?O meta a plamanului?Sau este primar la ovare?Exista posibilitatea ca acea tumora sa fie benigna, tinand cont de historialul mamei?I-au recomandat histerectomie totala..de unde vor preleva probe.In cazul mamei, cum ar fi indicata operatia clasica sau laparoscopica? Va tin la curent.Multumesc
cancer ovarian 10-04-2013, 21:30:06 de către RaulDuke
care a fost raportul preliminar ?
cancer ovarian 10-04-2013, 11:10:58 de către samsung
Update
A repetat CA125 la cererea oncologului si acum la peste trei saptamani de la operatie si inainte de inceperea oricarui tratament a scazut de la 500 inainte de operatie la 60 dupa operatie. E posibil asa ceva s-au poate fi o eroare de laborator?!

A facut si o tomografie la recomandarea oncologului al carui rezultat inca nu l-a primit(off topic... 840 lei!!!!) I-a spus ca o sa urmeze sase serii cu doua substante dar a ramas sa vada si rezultatul tomografiei si al CA.
Rezultatul final al biopsiei din ziua operatiei:
`Concluzie: tumora ovariana bilaterala chistadenocarcinom papilar seros cu zone nediferentiate cu extensie la epiploon.
Grad HP de diferentiere G3
M 8460/3
Total ganglioni examinati = 10, invadati = 0
pTNM :pT3a, pN0, Mx
Figo IIIA
Cum este rezultatul final al biopsiei in raport cu cel preliminar? Mai bun, mai rau? Multumesc.
cancer ovarian 02-04-2013, 21:45:19 de către RaulDuke
ba da, dar nu se face asta aproape niciodata. asta pentru ca boala nu evolueaza in de ordinul zilelor, cat este necesar pentru finalizarea unei analize histopatologice. 5 zile nu inseamna practic nimic in evolutia acestei boli.
cancer ovarian 02-04-2013, 14:43:10 de către samsung
RaulDuke, maicamii i-a zis medicul sa vina la 21 de zile de la operatie; rezultatul final al biopsiei mai intarzie cateva zile si i-a zis de acolo cineva de acolo, secretara respectivului medic ca nu incepe tratamentul pana nu are rezultatul de la biopsie, face drumul degeaba! E vb. de cancer ovarian STD IIIC diagnostic pus imediat dupa operatie dupa cum am mai povestit. Cat de mult conteaza cinci zile in plus fara tratament, creste riscul? E o procedura normala sa se intarzie cu inceperea tratamentului in acest caz? Nu se poate incepe tratament si fara un rezultat final al biopsiei?
cancer ovarian 11-03-2013, 19:43:48 de către RaulDuke
1 - G2 este "mediu"; asta nu poate sa dea vreun prognostic precis, doar, intuitiv si teoretic, este mai lent progresiv decat daca era G3 si mai agresiv decat daca era G1. mai mult nu se poate spune.

2 - dupa aceste masuratori, in nici un caz nu e vorba de o doza prea mare.
cancer ovarian 11-03-2013, 10:29:40 de către Dorin 11
Multumesc pentru raspunsuri.

In legatura cu prima intrebare: gradul de diferentiere al tumorii, anume G2 cum este in cazul de fata (e vorba de un adenocarcinim mucinos), este un element suplimentar care permite o apreciere mai exacta a perioadei de timp in care s-a dezvoltat respectiva tumoare ?

Referitor la a doua intrebare, va spun ca pacienta inainte de inceperea tratamentului MCT de linia 2, cantarea 67 kg.; inaltimea fiind 1, 59 m. (Rezulta 1, 73651 m.p. suprafata corporala calculata conform catorva site-uri; aplicand formula specifica suprafetei corporale, existenta pe alte doua site-ri, rezultatul este 1, 692 m.p.?!).

O zi reusita!
cancer ovarian 08-03-2013, 12:51:43 de către RaulDuke
1. imposibil de spus, dar este vorba de ordinul lunilor; ordinul lor e imposibil de precizat - cateva luni sau foarte multe.

2. nu cunoastem suprafata corporala a pacientei careia i s-a aplicat schema, dar oricum dozele par destul de mici.
cancer ovarian 08-03-2013, 10:32:15 de către Dorin 11
Buna ziua. Fiti va rog amabili si raspundeti-mi la urmatoarele 2 intrebari:
1. Cu cat timp mai inainte de pronuntarea rezultatului histopatologic prezentat mai jos, a aparut initial in corp boala canceroasa, provenienta fiind ovariana ?

Elemente generale continute de rezultatul histopatologic: Stadializarea FIGO: III C metastaze peritoneale in afara pelvisului cu marime peste 2 cm.

2. Va rog frumos sa-mi spuneti referitor la urmatorea schema de tratament, daca este vorba despre o doza mai mare de citostatic administrat decat cea prevazuta in protocol (ori de cea stabilita de producatorul citostaticului) pentru 4 serii.
Anume: Monochimioterapie (linia 2) pentru cancerul ovarian, cu HYCAMTIN, 4 serii, cu urmatoarea distributie:
Primele doua serii, cate 2 mg. zilnic, timp de 3 zile consecutive, urmate de 2 zile in care se face injectie cu Neupogen.
Urmatoarele doua serii, cate 1, 5 mg. zilnic, timp de 5 zile consecutive, apoi 2 zile - administrare Neupogen (solutie injectabila). Asadar, cantitatea de citostatic totala (HYCAMTIN) are urmatoarea distributie pe cele 4 serii: 6 mg. - 6 mg. - 7, 5 mg. - 7, 5 mg.
Multumesc mult pentru atentia acordata intrebarilor mele!
cancer ovarian 07-03-2013, 23:30:26 de către bilbil
Citostaticele au afectat-o asa cum afecteaza cam pe toata lumea: caderea parului, slabiciune (mai ales in ziua sedintei) si nu in ultimul rand stresul si gandul in sine a situatiei respective, poate prea mult provocat de aspectul fizic care este vizibil inca de la prima sedinta. Dar deja de la 3 s-a obisnuit, s-a impacat cu ideea si totul a fost ok.
Dupa cum am spus starea actuala este buna, parul a crescut la loc si este un pic cret :)
Doamne ajuta si multa sanatate tuturor!
cancer ovarian 07-03-2013, 21:00:57 de către RaulDuke
cam cum au afectat-o pe mama ta citostaticele, pe durata tratamentului, si cam cum e situatia in prezent ?
cancer ovarian 06-03-2013, 22:12:42 de către bilbil
Pentru cele care sufera de aceasta boala as vrea sa va prezint urmatorul caz incurajator.
Mama mea a fost diagnosticata in februarie 2012 cu cancer ovarian de gradul 3 malign. Vestea a fost una destul de socanta pentru intreaga familie.
A suferit in aceeasi luna o interventie chirurgicala dupa care au urmat 6 sedinte de citostatice. Concomitent a facut si un tratament cu biobran si unul naturist cu napraznic. A tinut de asemenea un regim alimentar corespunzator cu putina carne si a mancat constant fructe de culori cat mai diferite (mere, portocale, kiwi, banane, prune, struguri, pepene).
Dupa 6 luni (in august) cand a refacut analizele, acestea au iesit bune. La un an (luna trecuta in februarie) cand a refacut din nou analizele, acestea au iesit foarte bune iar marcarii tumorali s-au incadrat in limitele normale.
Nu pot spune care din toate tratamentele urmate a fost cel mai bun, dar sunt sigur ca fiecare a avut un rol in vindecare si nu pot decat sa-i multumesc lui Dumnezeu pentru sprijinul acordat mamei mele si implicit familiei mele.
Sfatul meu pentru toate persoanele cu aceasta boala cumplita este sa fie optimiste, sa lupte si sa nu se dea batute chiar daca unele tratamente sunt cumplite si te afecteaza vizibil la exterior (citostaticele). Un alt aspect important este cei suferinzi sa fie sprijiniti de familie, sa nu dramatizeze si sa se roage la Dumnezeu (si ei si cei apropiati daca este cu putinta) pentru a se face bine.
cancer ovarian 09-06-2012, 00:14:46 de către RaulDuke
efortul fizic trebuie facut in limita tolerantei. desigur ca o viata sedentara nu e deloc recomandata, este chiar extrem de daunatoare. dar nici efort fizic EXCESIV nu se poate face. e bine sa faci miscare, chiar exercitii fizice, regulat si cu un ritm sustinut, din ce in ce mai bun.
expunerea la soare nu e recomandata de nimeni, niciodata, dpdv medical, iar de dermatologi e chiar contraindicata. exceptia este la copiii care sunt in crestere, pentru metabolismul calciului, dar niciodata in exces. sunt aceleasi reguli stiute de toata lumea. daca mergeti la plaja, stati numai sub umbrela, cu haine lejere, dar care sa acopere tot corpul. evitati orele din apropierea pranzului!
cancer ovarian 08-06-2012, 12:54:04 de către ama17
pt dl dr raul,
din experienta dvs ce sfaturi imi puteti da in legatura cu efortul fizic si expunerea la razele soarelui(nu se pune problema de plaja)?
multumesc
cancer ovarian 28-04-2012, 17:57:46 de către ama17
dupa ce voi merge la cardiolog, mi s-a spus sa sun si sa spun ce am facut (merg pe 2.05.2012).
cancer ovarian 28-04-2012, 17:55:44 de către ama17
analiza de singe am facuto pe 20.03.2012, iar cu CT am fost pe 26.04.2012.
cancer ovarian 28-04-2012, 17:29:27 de către RaulDuke
consult la oncolog, pe cand e planificat ?
cancer ovarian 28-04-2012, 17:18:41 de către ama17
m-am operat pe 20 octombrie 2011. multumesc.
cancer ovarian 28-04-2012, 17:15:38 de către RaulDuke
respectiva "lama de lichid" perihepatic si in duglas poate fi problematica, in sensul ca trebuie urmarit lichidul, in ce cantitate e, daca creste, trebguie pusa problema daca trebuie scos si studiat la microscop, daca ar trebui reintervenit chirurgical, etc; ce perioada ai de la operatie ?iar pentru lichidul pericardic ramane valabil ce am discutat.
cancer ovarian 28-04-2012, 15:36:40 de către ama17
nu am avut probleme cardiace.am fost operata acum 15 ani de noduli tiroidieni.restul de tiroida functioneaza in parametri normali cu euthyrox.voi merge la craiova la un cabinet recomandat de medicul meu oncolog.medicul Militaru de la craiova.
CT:
- integritahepatica, splinica si pancreatita;
- rinichi cu functii pastrate;
- hipotonie pielo-caliceala bilaterala;
- VU cu aspect normal;
- histerectomie cu anexectomie bilaterala;
- col testant relativ omogen;
- lama de fluid perihepatic si lanivelul fundului de sac douglas;
- fara adenopatii;
- lama de revarsat pericardic cu grosime maxima de 10mm;
- fara determinari secundare osoase.
sa fiti bun cu mine si sa-mi "traduceti". multumesc.
cancer ovarian 28-04-2012, 12:40:04 de către RaulDuke
ce boala caracteristica a inimii ? spune-ne mai multe despre cazul tau dpdv cardiologic. 10mm inseamna destul de mult, poate e cazul sa se practice o evacuare a acestui lichid... si chiar un examen citologic. unde te duci la cardiologie ? trebuie oricum facuta o ecografie cardiaca, CT-ul nu este un examen prea bun pentru inima, care stii si tu ca se misca tot timpul. la ce cardiolog te duci ?

ce zice restul CT-ului ?
cancer ovarian 27-04-2012, 13:53:24 de către ama17
buna ziua,
am facut analizele medicale si CT.markarul tumoral CA125 a fost 13. Pe rezultatul de la CT scrie:" lama de revarsat pericardic cu grosimea maxima de 10 mm".are legatura cu neoplazmul sau o boala caracteristica a inimi? am programare la cardiologie dar sunt ingrijorata. multumesc.
mai sus am scris despre istoricul bolii.
cancer ovarian 20-04-2012, 12:19:52 de către Violeta70
Va multumesc mult pentru raspuns.Le doresc tuturor care sufera de aceasta boala multa sanatate, multa vointa si putere de a lupta pentru viata lor.
cancer ovarian 19-04-2012, 23:50:57 de către RaulDuke
da, cancerul ovarian de principiu este un tip de cancer cu potential mare de metastazare si recidiva, odata tratat cu succes chiar. totusi nu exista metode de a putea prevedea acest lucru pe termen lung si nu se poate face nimic altceva decat urmarire pe termen lung, cu diverse investigatii imagistice, markeri, consulturi, etc.

stadiul 2A a fost unul mic, cu mare potential curabil. G2 semnifica un grad "intermediar", daca vrei, de agresivitate.
cancer ovarian 19-04-2012, 22:32:29 de către Violeta70
Buna seara.Imi permit sa adaug si eu o relatare legata de acest subiect-CANCERUL OVARIAN-.In urma cu 7 ani sora mea a fost operata pentru un chistadenom seros borderline.Parerile intre medicii oncologi au fost impartite deoarece unul a recomandat chimioterapie iar altcineva ne-a trimis lamele in capitala pentru o alta analiza histopatologica unde rezultatul a venit chistadenom seros papilifer.Deci nu s-a facut nici un tratament.Dupa cativa ani a aparut un alt chist pe celalat ovar cu un marker CA125 =54.S-a operat iar cu soaterea intregului aparat genital iar rezultatul a fost de cancer ovarian seros stadiul 2A.Dupa efectuarea tratamentului citostatic cu carboplatin si paclitaxel(sindaxel) a trecut cam un an si jumatate si a recidivat cu metastaze in zona pelvina(aorta iliaca.ureter.intestin).S-a reoperat si Dr chirurg ne-a spus ca a curatat cat s-a putut.A facut iar chimioterapie cu gemcitabina(gemzar) si sindaxel.Au trecut 5 luni de la terminarea tratamentului iar in februarie markerul CA 125 a fost 7 iar concluzia CT(torace, abdomen si pelvis) a fost foarte buna pentru ca nu se evidentiaza recidive.Cu toate acestea starea ei de sanatate nu este buna.A ramas dupa tratament cu dureri osoase (bazin, coaste, zona sacrala si cervicala)asa ca luna viitoare are programare la scintigrafie.Face migrene, are ameteli iar in aceste satri ne spune ca nu mai aude bine.Sunt ingrijorata pentru ca eu consider ca la 47 de ani organismul ei trebuie sa depaseasca acest moment greu.Ma rog ca boala sa nu mai recidiveze pentru ca tratamentul este foarte agresiv.Am inteles ca si cancerul ovarian este de mai multe tipuri.M-ar interesa cat este de agresiv cancerul ovarian seros cu un stadiu 2A si G2.Multa sanatate tuturor.
cancer ovarian 18-04-2012, 22:37:30 de către ama17
Multumesc.
cancer ovarian 18-04-2012, 21:40:31 de către RaulDuke
cel mai important lucru este sa urmezi la oncolog un plan de urmarire periodica, la distanta. din pacate stadiul bolii tale a fost unul foarte avansat, cu sanse foarte foarte mari de recidiva, iar afirmarea ca "nu mai ai nici o celula canceroasa in corp" suna cel putin hazardata, daca nu chiar stupida, daca nu cumva e o neintelegere la mijloc. medicul anatomopatolog (care a scris rezultatul la biopsie) nu are cum sa stie decat ce a vazut pe blocurile/lamele respective, despre restul organismului nu poate sa stie nimic.

pastreaza legatura cu oncologul tau, fa (sub indrumarea lui, cel mai bine) o dozare de CA 125 la fiecare cateva luni (3 luni sa zicem), la fel si ecografie de pelvis si abdomen si, cel putin odata la 6 luni, cate un examen CT de abdomen si pelvis si cel putin o radiografie de plamani. cum am spus, aceasta boala, mai ales in stadiul acesta avansat, desi are proprietatea de a raspunde foarte bine la prima linie de tratament, are prostul obicei de a recidiva. acest lucru se poate intampla si la mai multi ani de la operatie, dar nu se poate nimeni culca pe o ureche si trebuie pastrata vigilenta.

iti urez o remisie completa (asa se numeste ce ai tu acum) cat mai durabila si, daca se poate, sa nu mai ai niciodata astfel de probleme ! numai bine !
cancer ovarian 18-04-2012, 21:11:54 de către ama17
Buna seara,
Anul trecut am fost diagnosticata cu neoplasm ovarian T3cNxMx-std. III c. Initial CA 125 a fost de 507, 5 U/ml. Am avut in jur de 3-4 l lichid ascita in peritoneu.Tumori am avut pe ambele ovare :st. 12/10 cm si dr.5/2 cm.Am facut 6 sedinte de chimioterapie. Tumorile au scazut in diametru si au ajuns de 32 mm si respectiv 9mm, iar CA 125 la 17, 71.Am fost operata. S-a practicat histerectomie totala cu anexectomie bilaterala, tumorectomie pararectala stanga, decolare caloepiploica cu omentectomie.Rezultatul la biopsie este scris de mana si nu inteleg ce scrie, insa medicul meu mi-a explicat ca nu mai am nici o celula canceroasa in sange.Nu am mai facut nico o sedinta de chimioterapie si nici alceva.
...remisie este?
In perioda cand am facut chimioterapie am ramas si fara servici.
Nu stiu cum sa ma comport in situatia actuala. Mentionez ca stau la casa, undeva la tara cu o curte destul de mare.
Pe 20 aprilie voi face 6 luni de la operatie.
Cei din familie ma considera un om sanatos. Sa nu credeti ca nu fac nimic, alti sanatosi si nu misca nimic, dar mi se pare ca nu sunt in totalitate refacuta. si nici nu stiu daca mai pot depune acelas efortul fizic ca inainte.
Ponderat sau nu? Nu cred ca mai pot fi omul care eream inainte.Si fizic si pshihic.
Ce sfaturi imi puteti da?
Va multumesc.
cancer ovarian 01-04-2012, 20:22:48 de către RaulDuke
da, am vazut si am inteles deplin!
cancer ovarian 01-04-2012, 19:34:56 de către Vio sau Vasi
@RAUL DUKE...putin mai sus este o postare de a mea, in care ti-am raspuns la o intrebare.
cancer ovarian 01-04-2012, 17:06:19 de către RaulDuke
ok, orice te ajuta, si sper sa te ajute ! ne tii la curent oricum. numai bine !
cancer ovarian 01-04-2012, 16:08:06 de către martie 8
Buna ziua in cea de a doua expunere am detaliat. sunt operata la spit.Militar de dr. StefanMarian, si am avut ca 125 =475 inaite de operatie, dupa 2sedinte de citostatice ca 125 a fost 9 oricum va multumesc, nu am avut lichid si nici ganglioni nu au fost cuprinsi.Acum sunt la a 5 sedinta de cito.pe 5 aprilie si ultima pe 6 aprilie pe urma fac C. T. si merg la Pof. Banculescu. In cazul meu nu stiu daca a fost scos si peritoneul astepta C.T. sane lamurim.VA MULTUMESC DIN TOT SUFLETU .Eu urmez si u ratament e aturiste, iau reshy, oncolin si beau foarte multe sucuri de sfeccla rosie, morcov, telina varza si toate fructele, tin si regim alimentar nu maninc carne, prajeli, zahrul la_m scos defintiv si folosesc sare de mare
cancer ovarian 31-03-2012, 16:31:43 de către Vio sau Vasi
Buna ziua D-le Doctor...cred ca as scrie un post numai cu cuvantul, , multumesc".
Va multumesc inca o data.
Referitor la raspuns...as raspunde si acum asa cum am raspuns in urma cu un an...NU fac chimioterapie...dar:
Am pus in balanta:
varsta
stadiul
biopsia(inclusiv de la Babes)
discutiile avute cu 3 medici oncologi si un anatomopatolog de renume din Bucuresti

Parca nu eram linistita daca nu aflam si punctul de vedare al doctorului RAUL DUKE.
Numai bine va doresc si un sfarsit de saptamana frumos.
cancer ovarian 31-03-2012, 01:44:21 de către RaulDuke
pentru un stadiu IA exista foarte mari controverse daca sa oferi sau nu chimioterapie DUPA operatie. in romania chiar pana nu de mult nici nu se punea problema de asa ceva, si chiar si europenii si americanii nu s-au pus de acord despre asta, deci nu e o surpiza ca in cazul tau nu s-a recurs la asta. pe net in ghidurile ESMO oamenii zic "ofera chimioterapie cateva cicluri" dar... este cel putin spus "controversat" daca merita recurs la asta si trebuie tinut cont si de riscuri si neajunsurile chimioterapiei. tie daca ti-ar fi zis oncologul "exista prea putine dovezi ca sa stim daca te-ar ajuta sau nu, mai mult decat urmarirea; riscurile chimioterapiei sunt mari, se poate si muri si exista o posibilitate mare ca boala sa fi fost rezolvata COMPLET doar cu operatia; totusi unii medici recomanda cateva cicluri de chimioterapie. vrei sa incercam si in cazul tau?"... atunci ce ai fi raspuns ?
cancer ovarian 30-03-2012, 00:43:07 de către Vio sau Vasi
Iti multumesc si inca ceva...
Care tratament.?.s-a practicat doar interventie chirurgicala, fara nici-un fel de chimioterapie, doar cu urmarire la 6 luni pentru inceput..
Noapte buna si fati timp si pentru noi, te rog...esti a doua opinie si vreau sa-ti spun ca de fapt este prima de care tin cont la luarea deciziei.
cancer ovarian 29-03-2012, 23:13:59 de către RaulDuke
ce-ar putea interveni... e o zona mult prea larga de speculatii care nu isi are rostul de strabatut. faptul ca o boala este surprinsa in stadiu forate incipient, 1 A aici fiind cel mai mic stadiu clinic de boala, este intotdeauna un lucru fericit, datorita sanselor maxime de vindecare cu aplicarea tratamentului corect.
cancer ovarian 28-03-2012, 00:06:02 de către Vio sau Vasi
Am inteles tot, iti multumesc f. mult.
In speta este vorba de un cancer ovar dr., initial, fara ganglioni, fara lichid de ascita, stadiu1A, cu CTnormal, cu markeri tumorali in limite normale si inainte si dupa interventie.
S-a practicat histerectomie totala, anexectomie bilaterala, omentectomie.
Descoperirea tumorii s-a facut in urma unui glob vezical (cu care s-a ajuns la spital)..S-a efectuat o biopsie de col si o ecografie transvaginala...dg. Tumora ovariana.
S-a intervenit in cateva zile.
Nu s-a practicat nici radio nici chimio, dg. intraoperator si biopsia au stabilit dg. de Adenocarcinom FIGO 1 A.
Aceasta este istoria.
.Sa consider un caz fericit pentru ceva ani ???sau ce-ar putea interveni.
ITI MULTUMESC DE MII DE ORI, MAI LUMINAT.
cancer ovarian 27-03-2012, 20:17:32 de către RaulDuke
da, vreau sa-ti raspund, dar ma tem ca nu inteleg prea bine intrebarea. cancerul ovarian, ca orice cancer, poate fi, initial, fie LOCALIZAT si inalt vindecabil, fie avansat local sau locoregional (de exemplu cu lichid cu celule canceroase in peritoneu/cavitatea abdominala sau cu metastaze in peritoneu), sau poate fi si el metastatic, cu metastaze in ficat, plamani, etc.

din cauza evolutiei lui simptomatice, cancerul ovarian este foarte des surprins intr-un stadiu in care inca NU exista metastaze in ficat sau plamani sau organe nete la distanta, ci mai degraba cand e local sau loco-regional avansat. in aceasta faza s-a constatat ca, spre deosebire de alte cancere (cum ar fi plaman sau pancreas), totusi ARE rost sa operezi si sa scoti cat mai mult din tumorile din abdomen/pelvis, apoi sa faci chimioterapie. aceasta practica, s-a demonstrat statistic, prelungeste supravietuirea foarte mult. din pacate, datorita restului de celule care pot ramane in faza dormanta, sau care evident nu au putut fi scoase in toatalitate, boala tinde sa recidiveze aproape mereu, fiind doar o chestiune de timp. iarasi, aici, standardul poate include REOPERATII si noi scheme de chimioterapie, cu sperante mai modeste, dar totusi existente. toate acestea pot continua o perioada nedeterminata, iar prognosticul oricum este ceva mai bun decat cu metastaze prin alte organe, ca ficatul sau plamanii, dar din pacate tot o boala definitiva ramane, care evolueaza pana cand pacienta moare, fie de aceasta boala fie, coincidental, de altceva.

sper ca la asta te refereai si ca ai inteles ceva.
cancer ovarian 27-03-2012, 15:40:23 de către Vio sau Vasi
@Raul te-as ruga sa ma lamuresti..de ce in caz de cancer ovarian se vb. despre recidiva si nu despre metastaza??
Sper ca nu te superi pe mine, incerc sa aflu cat mai multe, iti multumesc din suflet, ai fost, esti si sper sa ramai de mare ajutor aici pe forum..
cancer ovarian 26-03-2012, 23:43:23 de către RaulDuke
la un stadiu 2, chiar si c, ai o sansa veritabila de VINDECARE, in urma operatiei si unui tratament corect + urmarire, presupunand ca diagnosticul a fost corect si complet. este, din pacate, o boala care are de multe ori tendinta sa recidiveze, chiar dupa tratamente incheiate aparent cu succes.
cancer ovarian 26-03-2012, 15:49:37 de către Vio sau Vasi
Buna ziua,
Draga mea nimeni nu ne poate spune ce sanse avem, fiecare organism are modul propriu de aparare.
Deci este un cancer de ovar in stadiul 2c si oncologul ti-a indicat 6 sedinte de chimioterapie.Este ok.
Spune mai multe:
cand te-ai operat si unde?
ce valoare a avut CA125 inainte de operatie??
cum suporti chimio??
ce scrie pe biletul de externare de la chirurgie??
ai avut lichid de ascita, ce ti-au spus despre ganglioni
Iti doresc multa sanatate...si curaj, nu esti singura, suntem f. multe, unele chiar f. tinere...20, 35 de ani.
rezultat biopsie melanom 02-01-2014, 02:15:33 de către Geaninaalexia
Buna RaulDuke dacă îmi poţi răspunde..îţi spuneam mai sus ca am fost operata cu margini de siguranta acum o luna si in aceste zile am observat ca lângă cicatrice este o pata albă de vreo 2 cm..este un motiv de îngrijorare?!
rezultat biopsie melanom 28-12-2013, 20:29:59 de către Geaninaalexia
Ok multumesc pentru răspuns va voi tine la curent după ce voi face ggl santinela.Numai bine la toată lumea
rezultat biopsie melanom 28-12-2013, 19:30:15 de către RaulDuke
pentru a discuta ceva aici, daca nu ai o intrebare specifica, ar trebui plecat de la ce stii deja despre situatia in cauza. este o forma de cancer de piele care trebuie operat, dar trebuie investigat si mai departe, una dintre aceste investigatii ulterioare necesare putand fi tehnica ganglionului santinela. este foarte important pentru a se decide ce se va face ulterior.
rezultat biopsie melanom 27-12-2013, 23:16:11 de către Geaninaalexia
Cum vi se pare situaţia??IAm fost deja la 3 oncologi dar trebuie sa fac ggl santinela si apoi o sa ştiu stadiul..
rezultat biopsie melanom 27-12-2013, 11:42:07 de către RaulDuke
sigur. ce intrebare ai ?
rezultat biopsie melanom 26-12-2013, 23:26:19 de către Geaninaalexia
Melanom malign invaziv polipoid breslow 2, 3 mm ulceratie prezenta invazie linfovasculara prezenta.Acesta este rezultatul biopsiei mele am făcut acum doua saptamâni m-au operat cu margini de siguranţă si buletinul histologic este:Pe sectiunile examinate nu se evidenţiaza insule de celule tumorale apoi pentru a fi siguri mi-au făcut si testele imunohistochimice:S100 pozitiv difuz in filetele nervoase, rare melanocite si celule Lagerhans localizate intraepidermic HMB45 pozitiv citoplasmic in rare melanocite situate la nivelul stratului bazal al epidermului.Trebuie peste puţin timp sa fac ganglionul santinela dacă nu sunt invadati am înţeles k ar fo foarte bine sperrrr..va rog dacă îmi poate spune ceva un medic sau o persona care este sau a fost in aceeaşi situaţie
rezultat biopsie melanom 26-03-2012, 11:47:39 de către RaulDuke
nu. regresia semnifica existenta unei portiuni (oricat de mici) din tumora care dispare/se retrage. in acelasi timp restul tumorii (care facuta din milioane de celule) poate sa creasca, astfel descriindu-se un comportament foarte agresiv al tumorii, inclusiv prin faptul ca nu mai poti avea, de exemplu, incredere in marginile de siguranta oncologica.
rezultat biopsie melanom 26-03-2012, 11:42:40 de către droxi1
Tocmai asta nu inteleg : leziunea se marea si era in regresie ? Daca era in regresie nu trebuia sa se micsoreze ?
rezultat biopsie melanom 26-03-2012, 10:54:05 de către RaulDuke
intai de toate: trebuie sa iti clarifici intrebarea fata de tine intai, si apoi sa o formulezi intr-un mod mai concis, pentru ca eu sincer, desi am o banuiala, nu cred ca inteleg prea bine care e intrebarea ta. tind sa cred ca nu vrei sa accepti diagnosticul. asa e ?

despre regresia melanomului malign: contrar opiniei publice, sau in orice caz, sugestiei etimologice a cuvantului, regresia (diagnosticata la examenul histopatologic, la microscop) este un FACTOR DE PROGNOSTIC NEGATIV pentru evolutia bolii. regresie nu inseamna remisie a bolii, ci doar caracteristica anumitor leziuni de a se micsora, dar totusi corelandu-se cu un risc foarte mare de recidiva, la distanta sau locale.
Dupa 3 saptamani de spitalizare: lipsa diagnostic 29-03-2012, 23:11:55 de către RaulDuke
nu cred ca "aceste probleme ar putea fi de natura nervoasa"... nici nu stiu prea bine ce crezi ca inseamna asta. adica sa-si imagineze simptome sau ce ? ce chestii ciudate au iesit la RMN ?mie nu mi se pare.
Dupa 3 saptamani de spitalizare: lipsa diagnostic 28-03-2012, 00:29:39 de către dragosgsm
la CT nu a iesit nimic...Am facut si un Angio RMN cerebral:

http://dl.dropbox.com/u/9771392/RMN%20Cap/RMN%20Cap-fisa%20concluzii.pdf

sunt deja doi doctori care afirma ca se confrunta cu un caz particular si nu pot da un diagnostic, singurul lucru care nu l-am faut pana acum este laparoscopia...credeti ca aceste probleme ar putea fi de natura nervoasa?...la RMN-ul cranian au iesit niste chestii destul de ciudate...
Dupa 3 saptamani de spitalizare: lipsa diagnostic 20-03-2012, 23:07:05 de către RaulDuke
inca nici nu este clar (desi este foarte foarte probabil) ca ne aflam in fata unui diagnostic de cancer, dupa parerea mea. mai sunt destule lucuri de facut, unele dintre care ti-am amintit si eu si inclusiv doctorul care a propus laparoscopoia. laparoscopie si CT mi se par niste variante bune de urmat in momentul de fata. vorbim cand mai aveti detalii si va urez mult noroc !!!
Dupa 3 saptamani de spitalizare: lipsa diagnostic 20-03-2012, 17:03:19 de către dragosgsm
Multumesc mult pentru raspuns, chiar nu ma asteptam ca cineva chiar sa se uite pe analize amanuntit.
Ultimul doctor a propus o investigatile laparoscopica...urmeaza ca astazi sa i se faca o citire tomografica si saptamana viitoare un angio RMN cerebral(desi mi s-a spus ca nici o tumoare cerebrala nu da lichid in cavitatea toracica)...oricum sunt disperat ca sa nu mai zic ca pana acum am cheltuit peste 3000lei+o gramada de timp si inca nu am un diagnostic...pur si simplu nu-mi vine sa cred
Dupa 3 saptamani de spitalizare: lipsa diagnostic 20-03-2012, 00:42:34 de către RaulDuke
da, din pacate calitatea copiilor, pe de o parte, si pe de alta parte scrisul de mana greu inteligibil fac foarte dificila tragerea oricarei concluzii medicale.

intr-adevar am intrezarit 2 markeri tumorali crescuti, unul dintre care sugereaza o patologie ginecologica, posibil un cancer de ovar. lucrul acesta nu a fost confirmat pe examenul RMN de pelvis (nu de abdomen). totusi suspiciunea unui cancer se mentine destul de mare, din cate inteleg printre randuri...

cred ca lucrurile trebuiesc reluate de acolo de unde au ramas, de catre ultimul medic care incearca sa obtina un diagnostic. in cazul unei suspiciuni de cancer, dar unde nu este evident punctul de plecare, acesta trebuie cautat sistematic. la o femeie de aceasta varsta, pe baza istoricului si a examenului clinic, medicul trebuie sa stie sa ia anumite decizii care pot ghida diagnosticul. in momentul de fata variantele sunt pentru suplimentarea cu un examen CT de torace si abdomen, se poate face o interventie chirurgicala laparoscopica (minim invaziva) cu scop diagnostic, care in caz de necesitate poate fi transformata in laparotomie clasica; o alta varianta, la dispozitia unui medic oncolog, poate fi propunerea pentru un examen PET/CT, mai ales in conditiile in care punctele de plecare ale unui foarte posibil cancer pot fi multiple, nu doar ginecologice, de exemplu un cancer de san, de plaman, etc. (am inteles ca un cancer de colon a fost exclus, pentru ca s-a efectuat colonoscopie)

repet: pdf-urile postate de tine au o calitate foarte scazuta (nu ma refer neaparat la calitatea scanarii, ci pur si simplu la simtul de raspundere si de curtoazie profesionala cu care au fost redactate); daca medicii vor sa faca un bine pacientului, ii intocmesc un bilet de externare sau o scrisoare medicala cu toate datele importante si concluziile trase, in nici un caz nu dau `xerox dupa toata foaia de observatie`... pentru ca nu-i este de folos niciunui alt medic.

care a fost ultima discutie cu medicul ? ce sfat va dat in continuare ?
Colangiocarcinom la ficat de 12 cm, stagnat 10-10-2012, 22:58:20 de către RaulDuke
are un examen IMUNOHISTOCHIMIC facut ? asta ar fi util pentru viitor.

iar momentan este in curs de chimioterapie cu produsele respective, sau a terminat tratamentul de mai mult tim ? daca e in curs de tratament, intr-adevar leucocitele scad, dar acest lucru este temporar. de obicei valoarea minima este atinsa la aproximativ 7 zile dupa administrarea chimioterapicului, lucru care predispune la infectii si se monitorizeaza prin analize de sange repetate sistematic. nu exista medicamente "naturiste" care sa ofere o solutie la asta, dar in functie de nevoie medicul poate decide sa foloseasca anumite medicamente (injectabile intramusculare) care exact asta fac: cresc nivelul acestor leucocite, atunci cand e nevoie. probabil ca a si facut injectii cu lucruri de genul Neupogen, Zarzio, filgrastim, Neulasta, etc.

cat de mult scad si cand ? si cat sunt acum ? isi revin ?
Colangiocarcinom la ficat de 12 cm, stagnat 08-10-2012, 19:50:53 de către victorianedelcu
Biopsie: carcinom ductal invaziv, stadiu 3B, 7 ganglioni din 7 invadati.
Diagnostic: T.C.- noduri pulmonari inferiori drept de 11/16 mm, revarsat pleural dreptde 15 mm grosime. Sanul stang partial examinat, cu o formatiune tumorala de 28/16 mm. Ficat de 176/ 87 mm cu multiple formatiuni tumorale hipocaptante ambi lobi, cea mai mare masurand 20 mm.
Tratament: Gemzar si Paditaxel.
Are 57 de ani.
Colangiocarcinom la ficat de 12 cm, stagnat 25-09-2012, 22:09:46 de către RaulDuke
mai intai trebuie sa ne dai niste detalii mai tehnice, cum ar fi histologia (rezultatul de la biopsie), adica CE FEL DE CANCER, in primul rand. ce varsta are, ce tratamente a facut pana acum, ce face ACUM si ce v-a spus medicul oncolog ultima data ?
Colangiocarcinom la ficat de 12 cm, stagnat 25-09-2012, 19:37:21 de către victorianedelcu
buna seara, am nevoie de ajutor.sora mea are multiple metastaze pe ficat si plaman.a fost operata de cancer la san in luna noiembrie2011.in urma tratamentului numarul de leucocite scade, mentionez ca sufera si de diabet. As dori sa stiu daca exista un medicament sau tratament naturist care sa o ajute.mesajul meu este pentru domnul doctor Raul Duke. Multumesc!
Colangiocarcinom la ficat de 12 cm, stagnat 08-04-2012, 14:43:18 de către RaulDuke
tu nu ai vazut nimic decat niste fenomene ale caror cauze nu le stii. eu nu te contrazic de nimic, pentru ca inca nu ai nici o dovada pentru nimic si nici un argument. ai doar niste ipoteze pe care nu cred ca vei putea sa le confirmi. de asemenea, nici TUBERCULOZA nu e o boala care se poate vindeca sponan si in nici un caz cu "naturiste", ci numai cu antibiotice specifice. nu exista nici un diagnostic, nu s-a cunoscut boala. despre corelatia ta dintre imbunatatirea starii/analizelor si perioada introducerii medicamentelor naturiste... la fel, o ipoteza nedemonstrabila ce nu poate fi discriminata de o coincidenta. altfel exista foarte multe ipoteze care niciuna nu conteaza foarte tare, mai ales daca nu sunt aparate de medici.

viitorul este posibil sa contribuie si el la transarea ipotezelor (desigur, daca este cancer, evolutia va fi inevitabila si va surveni in scurt timp, iar daca se intampla altfel, fara nici un fel de tratament medical, este aproape imposibil ca este vorba de cancer, de exemplu). va urez succes in continuare !
Colangiocarcinom la ficat de 12 cm, stagnat 08-04-2012, 14:18:23 de către LauraEO
Eu cred ca o sa se confirme varianta 3:
Tuberculoza hepatica - boala curabila dar NU SPONTAN;

Elemente noi care au aparut, lichidul de ascita nu contine nimic malign si duce cu gandul la tuberculoza peritoneala sau/si hepatica;

Si nu are legatura cu a crede sau a nu crede in naturopatie. Cum e sa vezi un om care vomita si cade din picioare la 3 zile si la scurt timp de la inceperea tratamentului naturist si pana in prezent nu mai are nici un simptom?
Si sa zicem ca mie mi s-a parut imbunatatirea starii, dar analizele de sange nu spun acelasi lucru? Nu mi-am propus sa te contrazic dar vad ca insisti. E ca si cum incerci sa ma convingi de inexistenta unor lucruri pe care eu le-am vazut cu ochii mei.
Colangiocarcinom la ficat de 12 cm, stagnat 08-04-2012, 12:53:19 de către RaulDuke
da, este o posibilitate. nu toate cauzele de OBSTRUCTIE BILIARA sunt ireversibile, nu stiu daca esti constienta.

variantele medicale erau 2:
1 - boala incurabila
2 - boala curabila spontan ("de la sine")

in ambele cazuri, nici o indicatie pentru vreo interventie medicala intempestiva de orice tip. nu exista "tratament adecvat", cum zici tu. medicina nu poate face orice, in orice situatie, din pacate. daca tu vrei cu nestramutare sa crezi si in varianta 3 - boala vindecabila prin tratamente naturiste, eu nu pot sa te impiedic! dar ma tem ca asta e mai mult dorinta ta interioara decat ceva cu cea mai mica legatura cu realitatea. iar sa spui ca "finalul/rezultatul conteaza"... nu cred ca e un argument in favoarea "produselor naturiste".

oricum ma bucur ca lucrurile au mers spre bine. totusi despre siguranta unui cancer nu putem vorbi, fara o biopsie, in nici un caz.
Colangiocarcinom la ficat de 12 cm, stagnat 08-04-2012, 08:57:34 de către LauraEO
` iar daca NU este cancer, atunci oricum este o sansa sa se remedieze situatia de la sine. `

Iar daca nu este cancer, omul se duce acasa si isi asteapta moartea si probabil intr-un final si moare, pentru ca in lipsa unui tratament adecvat pe un diagnostic corect intr-o afectiune grava, asta se intampla.
Tu crezi ca mama mea are o boala care se remediaza de la sine ? A ajuns la 55 kg de la 80, e galbena la fatza si la ochi. Probabil daca nu ar fi recurs la naturopatie era deja moarta indiferent care este diagnosticul.

Tu pe tomografia aia vezi o boala care se remediaza de la sine ?
Colangiocarcinom la ficat de 12 cm, stagnat 06-04-2012, 13:45:35 de către RaulDuke
exact, e vorba de 99%, deci ramane un procentaj de situatii in care NU este cancer, desi pare. importanta cautarii unui diagnostic de certitudine, in acele cazuri, e mult mai mica decat raul pe care poti sa-l faci prin biopsie, neexistand beneficii prea mari.

practic logica e in felul urmator: se prezinta ca un cancer; pentru a dovedi asta trebuie sa facem niste chestii foarte riscante, chiar fatale; chiar daca reusim, oricum nu putem face tratament etiologic; ca atare cel mai benefic este sa lasam lucrurile asa; daca este cancer oricum NU avem ce face, iar daca NU este cancer, atunci oricum este o sansa sa se remedieze situatia de la sine.

poate ca in momentul de fata ar trebui intr-adevar sa asteptam rezultatele examenului RMN... sa vedem ce informatii mai aduce. mult noroc !
Colangiocarcinom la ficat de 12 cm, stagnat 06-04-2012, 13:03:24 de către LauraEO
Asta spui tu.
Dar medicul care ne-a privit in ochi si ne-a spus ca nu se mai poate face nimic, absolut nimic, nu a pus un diagnostic ?
Fundeniul care ne-a dat o iesire din spital cu "COLANGIOCARCINOM" semnat si parafat, nu a pus diagnostic ?
Da, stiu ca in cazul cancerului se face biopsie pentru confirmare, dar cand e vorba de cancerul de ficat, incizia nu e chiar atat de benigna, cu atat mai mult cu cat medicii au afirmat ca in proportie de 99% e cancer, chiar fara rezultatul biopsiei.
Acum se gandesc la tuberculoza hepatica. Ce parere ai? Ar putea fi in contextul tomografiei prezentate ?
Colangiocarcinom la ficat de 12 cm, stagnat 06-04-2012, 12:20:24 de către RaulDuke
nu a fost un diagnostic de certitudine totusi. acesta se pune, cum am zis, DOAR pe baza unei biopsii.
Colangiocarcinom la ficat de 12 cm, stagnat 06-04-2012, 12:15:59 de către LauraEO
Raul, iti multumesc pentru gandurile bune.
Iti dai seama ca reluam investigatiile. Noi suntem primii care ne dorim sa nu fie cancer. Medicii deja cred ca diagnosticul a fost pus gresit.
Colangiocarcinom la ficat de 12 cm, stagnat 05-04-2012, 19:53:24 de către RaulDuke
da, minunat intr-adevar si miraculos! iti uram si tie si mamei tale cat mai mult noroc si in continuare! in cazul in care chiar a fost (este) vorba de cancer, va urez o remisie cat mai lunga! altfel, exista (asa cum vorbiseram si atunci) inca mica posibilitate ca NU a fost vorba de cancer, mai ales in conditiile in care, din cate imi amintesc din discutia de atunci, nu a existat nici o biopsie, nici o atestare histopatologica, intrucat nu era cazul de asa ceva.

inca odata, numai bine si noroc !
Colangiocarcinom la ficat de 12 cm, stagnat 05-04-2012, 15:16:01 de către LauraEO
Bobby, nu stiu daca mai esti activ pe forum si daca vezi mesajul meu.
Eu nu am mai intrat de mult.

Aici, am deschis si eu un subiect asemanator: http://forum.romedic.ro/prod/COLANGIOCARCINOM_de_lob_stang_hepatic_063834.html

La momentul acesta, mama mea este foarte bine. Analizele s-au normalizat si maine urmeaza sa faca un RMN.
A facut ecograf si medicii au fost surprinsi de ce au vazut. Ficatul arata structural si functional mult mai bine decat la diagnosticare. De fapt arata perfect normal, exceptand tumora care inca exista dar nu poate fi dimensionata prin examen ecografic. Au disparut si dilatatiile de cai biliare. Doctorita a zis cu jumatate de gura ca pare remisie dar nu isi explica cum e posibil asa ceva.
Prin urmare ne-au dat trimitere la RMN.

Mai multe pot sa-ti zic dupa ce avem rezultatul de la RMN.
Cert este ca tratamentul naturist i-a adus multe beneficii. Au disparut toate simptomele care o suparau si transaminazele sunt in limite absolut normale. GGT-ul a scazut mai lent dar in cele din urma a scazut.
Astept cu mare interes examenul RMN de maine desi am un feeling ca o sa primesc vesti bune. Vad asta din starea ei.
Dupa cate ne-au spus medicii la diagnosticare, acum ar fi trebuit sa aibe tubul de drenaj montat dar uite ca nici gand.

Multa sanatate ! si abordeaza cu mare incredere medicina naturista. Cu siguranta, daca face ce trebuie si respecta intocmai indicatiile medicului va fi bine. Nu e suficient sa bei niste sucuri si sa mananci fara proteina animala...sunt multe de facut...
Colangiocarcinom la ficat de 12 cm, stagnat 19-03-2012, 20:06:47 de către RaulDuke
da, si mie imi pare rau, as vrea sa se poata face mai mult, dar nu se poate. nu astazi, cel putin.
nu eram sigur ca postarea de mai sus era pe un ton sarcastic... totusi, orice te face sa te simti mai bine !
Colangiocarcinom la ficat de 12 cm, stagnat 19-03-2012, 18:20:01 de către Vio sau Vasi
@bobby., opiniile de pe forum n-ar trebui tratate cu asa sarcasm.
Ceea ce ti-a spus DR.Raul Duke, din pacate este purul adevar.cum poti sa crezi ca un cancer de cai biliare se poate trata naturist???
Mie personal imi pare rau prin ce treci, am trecut si eu, dar cu voia Domnului sunt azi ok, iar sfaturile de pe forum m-au ajutat, mai mult decat m-ar fi ajutat un psiholog.
Daca iti doresti asa de mult acest fel de tratament decizia iti apartine.
II doresc mamei multa sanatate si tie putere si intelepciune.
Colangiocarcinom la ficat de 12 cm, stagnat 19-03-2012, 16:05:05 de către RaulDuke
sarcasm ?
Colangiocarcinom la ficat de 12 cm, stagnat 19-03-2012, 02:50:30 de către bobby1981
E bine sa fim realisti, am sa ma duc sa cumpar o cruce. Diagnosticul dumneavoastra, a pus pe picioare o lume intreaga, bineinteles, cei care citesc acest forum. La magazinul de cruci, am sa observ preturile si modele, ca sa stim exact la ce spital mergem. Va multumesc. Altcineva cu cunostinte de cauza mai bune ar fi ?
Colangiocarcinom la ficat de 12 cm, stagnat 18-03-2012, 23:44:33 de către RaulDuke
din pacate pentru tumorile primare de cai biliare (colangiocarcinoame) care NU SUNT OPERABILE, nu exista nici o solutie de vindecare din punct de vedere medical. tratamentele "naturiste" cu atat mai putin ofera vreun beneficiu, ba multe dintre ele fiind toxice chiar pentru ficat, organ care este primul afectat in aceasta boala, indiferent ce zic toti "naturistii" de pe planeta, care de fapt nu au nici o dovada pentru ceea ce sustin.
singurele tratamente care se pot incerca au ca scop prelungirea vietii si intarzierea progresiei simptomelor. includ masuri chirurgicale (stentare, etc), radioterapie si chimioterapie. si desigur tratament simptomatic/suportiv.
Anatomie patologica, descriere microscopica 18-03-2012, 23:47:51 de către RaulDuke
buletinul furnizat atesta si sustine diagnosticul de cancer. nu e nimic altceva de spus, detaliile pe care le furnizezi sunt mult prea putine. trebuie sa ne spui mai multe date referitoare la diagnosticul complet, detalii mai importante despre istoricul bolii si al pacientului si ce anume vrei sa stii.
cancer prostata.. unde se gaseste Zytiga? 17-03-2012, 14:44:58 de către radicus
Cineva pe forumul acesta spunea acum cateva luni ca a primit la Cluj acest tratament. Nu stiu la ce medic sau la ce clinica. Probabil a primit medicamentul (sau placebo) in cadrul unui studiu. Alte detalii nu stiu.
cancer prostata.. unde se gaseste Zytiga? 17-03-2012, 12:10:08 de către RaulDuke
studii clinice, iradiere, tratament pur paliativ/suportiv, etc. momentan abiraterone este in asteptare si la noi in tara.
cancer prostata.. unde se gaseste Zytiga? 17-03-2012, 12:06:53 de către vasco1
multumesc Raulduke,
atunci cum sa trateaza cancerul de prostata hormono-refractar care nu raspunde nici la chimioterapia.
cancer prostata.. unde se gaseste Zytiga? 17-03-2012, 11:55:53 de către RaulDuke
da, nu se gaseste. inca nu a primit aprobare.

26287 com 1 2 3 4 ..... 117118119120121122123 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp