Ultimele comentarii pe forum

26287 com 1 2 3 4 ..... 113114115116117118119 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
SUBIECT COMENTARIU
nodul hepatic - aspect sugestiv pt. hepatocarcinom 22-08-2012, 11:50:47 de către Gianina 32
buna ziua din nou.tata inca nu s-a pus pe picioare, f.greu isi revine, dar are pofta de mancare, iese afara, are scaune normale.in schimb acum are o durere in partea dreapta sus a piptului deasupra la operatie cam pe o distanta de 2 degete pe coastea ca sa zic asa.pana acum nu a mai vrut sa auda de tomograf, analize si nimic altceva.medicul de familie a zis ca e inflamat muschiul probabil si i-a dat un unguent.ieri fiind destul de mare durerea am plecat la urgente cu el dupa ce am luat leg.cu un medic sa il vada.i s-au facut analize, tomograf si niste calmante.am fost si la d-na oncolog Sava de la spitalul Suceava care l-a luat in evidenta fara sa il vada inca si ne asteapta pe data de 10 dupa ce isi revine si el si nu are alte complicatii sa inceapa un tratament.
BIOCHIMIE
glucoza serica-111.961
BILIRUBINA(totala, directa)
bilirubina totala-0.625
bilirubina directa-0.19
bilirubina indirecta-0.435
URINA BIOCHIMIE
proteine-75
urobilinogen-1
bilirubina-1
URINA SEDIMENT
leucocite-15-50
URINA SEDIMENT
celule tubulare renale-prezent
mucus-prezent

CT

TORACE
mici imagini nodulare interstitiale, localizate subpleural, diametrul max 4 mm, de natura fibroasa
absenta ADP mediastinale cu caracter patologic

ABDOMEN
rezectie segmentara hepatica, cu clipsuri metalice pe aria LSD ce circumscriu o mica colectie lichidiana, fara semne de recidiva tumorala locala.hiperplazie de lob caudat si mici imagini chistice biliare cu dimensiuni de pana la 5 mm(seg 2 si 6)VP=12mm, permeabila.CBP/CBIH nedilatate.
hemicolectomie dreapta cu anstomoza ileo-traversa.subhepatica se evidentiaza o arie nodulara imprecis delimitata, moderat iodofila, localizata in grosimea peretelui abdominal antero-lateral drept, cu diametrul max 42mm, interesand tesutul celular subcutanat si stratul muscular si care vine in raport direct cu zona de anastomoza ileo-colica;subjacent, intraperitoneal, modificarile descrise asociaza infiltratie reticulomicronodulara a grasimii parianastomotice, pericolice si mezenterice si usoara ingrosare iodofila parietala anastomotica.infiltratie edematoaza parietala abdominala antero-laterala(inferior si lateral fata de zona nodulara anterior descrisa), in raport, prin intermediul peritoneului, cu ultimele anse ileale, cu discreta priza nodulara a substantei de contrast la nivelul aponevrozei muschiului travers abdominal
pancreas lipomatos.canal wirsung nedilatat
GSR fara modificari
splina cu dimensiuni normale, structura omogena
rinichi cu secretie si excretie in limite normale, bilateral, simeric
vezica urinara in semirepletie, cu pereti supli
prostata cu diametrul transversal maxim 48 mm, cu microcalcificari in lobul median, contur usor neregulat in jumatatea drapta
imegine nodulara cu contur neregulat, moderat iodofila, omogena, localizata postero-vezical, antero-lateral stanga fata de rect, pe topografia veziculei seminale stangi, diametrul maxim 25 mm
ingrosare circumferentiala, relativ uniforma a peretelui rectal, maxim 7 mm
fara lichid liber paritoneal
absenta ADP abdomino-pelviene cu caracter patologic (AX SCURT MAI MARE DE 10 mm)
fara leziuni secundare sau osteoblastice pe imaginile obtinute

CONCLUZII
segmenctectomie hepatica, fara semne de recidiva tumorala locala.hemicolectomie dreapta cu anastomoza ileo-transversa
arie nodulara, moderat iodofila, transparietala abdominala antero-laterala dreapta, ce asociaza modificari inflamatorii intraperitoneale(ileo-colice)si parietale abdominale.
imagine nodulara pe aria veziculei seminale stangi.

Medicul de la urgente ne-a prescris Ibalgin si Tramadol injectabil 1 pe zi.
D-l de la CT a zis ca ar trebui facuta o interventie locala sa curete acolo acea infectie sau ce o fi.
Acum suntem nebunu de cap ca nu stim de fapt ce sa facem.Ba mai mult, pana pe 10 d-na oncolog fiind plecata nu ne putem consulta cu ea referitor la aceste rezultate pe care inca nu le-a vazut.Vom face inainte sa mergem la ea si analizele care mi le-ati recomandat.
CE SA FACEM NOI ACUM?????CARE ESTE SITUATIA LUI????

VA MULTUMESC ANTICIPAT.
nodul hepatic - aspect sugestiv pt. hepatocarcinom 11-08-2012, 22:39:19 de către Gianina 32
multumesc, am cautat dar nu am primit nici un raspuns asa promt ca la dumneavoastra.
nodul hepatic - aspect sugestiv pt. hepatocarcinom 11-08-2012, 12:14:47 de către RaulDuke
sectiunea aceasta a forumului este destinata cancerului... trebuie sa cauti alte sectiuni unde poate vei avea norocul sa intalnesti un gastroenterolog sau alt internist care se pricepe la aceasta boala.
nodul hepatic - aspect sugestiv pt. hepatocarcinom 10-08-2012, 00:18:02 de către Gianina 32
Buna seara din nou,
Am revenit cu o intrebare despre o alta boala de care sufera sotul meu de vreo 12 an.este vorba de colita ulcerativa.El ia permanent salofalk si este intr-un program unde face o data la 2 luni Remicade de 2 ani.recent a facut o colonoscopie virtuala si as dori sa va trimit mai multe informatii in cazul in care ma puteti ajuta cu un raspuns.
Tatal meu se sinte mai binisor zice el, dar oboseste f tare si e nervos.Asteptam sa se puna pe picioare pt a face investigatiile recomandate de dumneavoastra.
Va multumesc.
nodul hepatic - aspect sugestiv pt. hepatocarcinom 07-08-2012, 22:10:29 de către RaulDuke
numai bine !
nodul hepatic - aspect sugestiv pt. hepatocarcinom 07-08-2012, 14:52:29 de către Gianina 32
va multumesc din suflet
sanatate
nodul hepatic - aspect sugestiv pt. hepatocarcinom 07-08-2012, 12:33:08 de către RaulDuke
dupa ce se recupereaza, inainte de consultatia oncologica, va trebui sa aiba un CT cu substanta de contrast de torace si abdomen + un set de analize de sange care sa includa tot ce se face de rutina, hemograma, biochimie, testele de functie hepatica (GOT, GPT, ALKP, GGT, BILIRUBUINA, ALBUMINA) + LDH si neaparat ALFA FETOPROTEINA. asta s-ar putea sa insemne chiar si 2 luni dupa operatia initiala.
nodul hepatic - aspect sugestiv pt. hepatocarcinom 07-08-2012, 09:45:35 de către Gianina 32
Va multumesc din suflet pt.informatiile furnizate.Noi ne-am interesat din momentul in care ni s-a spus de apendice si toata lumea ne-a spus acelasi lucru pe care ni l-ati spus.Toata lumea din spital a fost atunci fff.atenta si grijulie ca sa zic asa, cu el.I s-au administrat multe perfuzii care sa il ajute.INTR-UN CUVANT A FOST INTERES MAXIM mai ales ca am stat langa el cu voie sau fara.
Acum singurul lucru care conteaza este sa fie bine cat va mai fi si sa il ajutam atat cat este posibil.
O sa ne interesam de o posibila inrolare intr-un studiu si vom vedea.
Tinand cont ca atrecut dintr-o stare septica grava(am inteles ca leucocitele erau in jur de 18.000)cu vreo 3 interventii chirurgicale intr-o perioada de 1 luna, inseamna ca are o inima fffff.sanatoasa si un organism care totusi l-a ajutat.
Acum dupa cat timp, sau ar fi indicat sa faca un CT ca sa vedem situatia exacta din interiorul lui?
Va multumesc si voi reveni cu noutati, o zi buna.
nodul hepatic - aspect sugestiv pt. hepatocarcinom 07-08-2012, 03:44:47 de către RaulDuke
povestea cu "apendicita" ramane exact asta: O POVESTE care desi este posibila teoretic, practic este extrem de improbabila. mi-e absolut greu sa cred ca un om cu atatea interventii chirurgicale abdominale in antecedente mai avea un apendice PE LOC. cel mai probabil a fost vorba de o complicatie postoperatorie, mai ales in contextul unei interventii pe un abdomen la care se operase de mai multe ori la o persoana obeza... operatie extrem de dificila din start. lucrul acesta este practic nedemonstrabil insa in momenntul de fata si nici nu prea cred ca mai are rost sa fie discutat.

ce are rost sa fie discutat este faptul ca a fost diagnosticat cu un cancer de ficat care desi parea operabil initial, operatia facuta nu a reusit sa scoata tumora in intregime, lucru care ar fi reprezentat singura speranta la vindecare. din pacate nu mai poate fi vorba de asa ceva. notiunea de "margine de rezectie infiltrata tumoral" releva faptul ca o parte din tumora canceroasa a ramas pe loc (probabil din imposibilitate tehnica de a scoate tot), lucrul acesta reprezentand certitudinea ca acest cancer va recidiva. o reinterventie, la problemele lungi si ample pe care le-ai povestit, consider ca iese TOTAL din discutie, riscul sa moara "pe masa" fiind enorm.

din momentul de fata nu se mai poate pune problema decat de o eventuala prelungire a vietii si de amanare a progresiei sau aparitiei simptomelor.

luati legatura cu un oncolog pentru un tratament oncologic. va fi pus in discutie un dosar la casa nationala pentru un tratament cu, cel mai probabil, Nexavar sau posibil inrolarea intr-un studiu clinic, care daca s-ar putea face, ar putea fi lucrul cel mai bun. desigur ca toate acestea sunt demne de luat in discutie numai dupa ce se pune pe picioare.

mult noroc si curaj pentru ceea ce urmeaza!
nodul hepatic - aspect sugestiv pt. hepatocarcinom 07-08-2012, 00:14:47 de către Gianina 32
Buna seara,
Trebuia sa revin pt.ca in toata aceasta perioada am trecut prin fffff.multe incercari si cred ca doar D-zeu a facut ca ieri tatal meu sa ajunga in sfarsit din nou acasa.
In primul rand a ajuns la acel spital din Tg.Mures intr-o zi de luni(URMATOAREA DUPA ALEGERILE PT.PRIMARI)si a fost programat pt.operatie pt.ziua de miercuri.Bineinteles ca in dimineata acelei zile am plecat de la o distanta de 250 km sa fim alaturi de el.Cand aproape sa ajungem am incercat sa il sunam si era deja coborat la sala de operatie.Dupa aprox.o ora am primit tel de la el ca nu a mai fost operat si este in salon, dar ca nu are voie sa se miste.Era asezat pe acea targa cu care sunt dusi la sala de operatie invelit cu un cearsaf, usor ametit, i se facuse o preanestezie ceva si fusese dat jos de pe masa de operatie, i se administra o perfuzie si i s-a spus ca nu mai poate fi operat ca a intervenit ceva.Intreband pe acolo, nimeni nu ne-a dat un raspuns clar.O d-soara asistenta ne-a zis ca nu mai era sange in caz ca ar fi avut nevoi in timpul operatiei si sa mergem sa donam noi...Apoi alta a venit ca trebuie sa mai faca un ecograf, apoi niste raze la plamani(acolo nu i-au mai facut pt.ca aparea ca i se facuse cu o zi inainte).In cele din urma, dupa ce am stat fara sa primim un raspuns de pe la ora 12 pana pe la ora 20, a venit dl.doctor care ne-a facut praf la psihic spunand ca noi stim ca e suspect de cancerca e posibil sa fie metastaza??????Cu ochii in lacrimi am acceptat scuzele lui ca nu mai aveau sange si ca au aflat abia cand tata era deja pe masa de operatie urcat.A fost reprogamat pt.vinerea ce urma.Am plecat acasa si vineri am fost la prima ora din nou acolo, de data asta cu fratele meu.La ora 8 a venit dl.doctor si dupa ce a dat un tel.a zis ca nu il pot opera din nou ca fusese niste urgente si iar nu mai era sange(tata avand 01)Am mers si am donat eu cu fratele meu si ni s-a spus ca e pe lista de prioritati fiind 2 donatori pt. el mai ales ca suntem si din alt judet.Din nou a fost reprogamat pt.lunea ce urma..psihic era deja cam terminat.Luni a revenit doar fratele meu si a fost operat in sfarsit.Totul a decurs normal, a fost scos acel nodul, curatat si trimis pt.biopsie.Dupa o sapt tata a plecat acasa cu o stare bunisoara.Dupa vreo 3 zile a inceput sa aiba dureri, am zis ca asa o fi normal si apoi a facut febra 37.8.Dupa inca vreo 2 zile avea deja dureri prea mari si dupa ce nu am reusit sa dam de dl.doctor, am hot sa mergem printr-o cunostinta la un spital din zona noastra sa vedem ce se intampla.Acolo i s-au pus multe perfuzii, calmante si a inceput sa se simta mai bine, sa nu mai fie asa obosit.Intr-o zi cand a mers la toaleta printr-un colt al operatiei ce nu se cicatrizase a inceput sa ii curga materie fecala.Dl doctor de la acest spital banuia ca ar fi ceva legat de intestine si suspiciunea i s-a confirmat.Fiind un spital mic, nu avea posibilitatea sa intervina mai mult si nici nu a vrut sa riste.Am reusit in cele din urma sa dam de dl.doctor ce il operase si luni dimineata sa plecam dintr-un spital spre un altul la 320 km cu un taxi.A doua zi dimineata a fost primul pacient operat din nou, iar dl.doctor a zis ca cel la care mersesem noi la acel spital mic a fost un prost si ca tatei i se perforase apendicita(cam la 2 sapt dupa ce fusese operat la ficat)si ca facuse o infectie fffff urata, ca ii taiase acum 50 cm din colon, 150cm din intestinul subtire si ca era in stare septica, I se administra antibiotic ff mult si puternic si totul decurgea normal din punctul nostru de vedere.Dar dupa 7 zile, a aparut iar acea problema cu materiile fecale care curgeau prin operatie.Asta se intampla la ora 16 si la 18.30 era in sala de operatie.La ora 22.30 a fost scos din sala, era treaz si m-a recunoscut.Dupa 4 zile de stat la terapie intensiva a fost dus in salon si a inceput o recuperare de 4 sapt cu mine alaturi.La aceasta ultima interventie i s-a mai tait vreo 30 cm din colon.Astazi am vazut ce a mai ramas din el.Dintr-un om de vreo 110 kg.Acum a inceput sa manance pt.ca la inceput vomita mancarea dupa ce i s-a scos sonda gastrica, i s-a pus din nou la loc.Acum asteptam sa se refaca si urmeaza sa mergem la oncologie SV, pt ca s-a dovedit a fi vorba de CARCINOM HEPATOCELULAR SLAB DIFERENTIAT GRAD 3, MARGINE DE REZECTIE PARENCHIMATOASA INFILTRATA TUMORAL.
Exista posibilitatea sa se perforeze o apendicita la un bolnav ce a fost operat in urma cu o sapt si care nu a avut niciodata aceasta problema?Daca acest hepatocarcinom a fost operabil, acum care sunt sansele sa fie bine?

Va multumesc anticipat si scuze pt povestea asa lunga dar faptul ca am scris-o aici a fost si ca o terapie pt mine dupa o luna alaturi de tata prin atat chin si atata suferinta in jur.
nodul hepatic - aspect sugestiv pt. hepatocarcinom 17-05-2012, 19:54:42 de către Gianina 32
Avand o operatie prin care fierea a fost scoasa.pt ca se perforase.dupa o perioada a trebuit sa isi puna plasa.Asta s-a intamplat anul trecut(operatia cu plasa)Cam de 2 ori pe an el merge la ecograf unde i se spunea ca are ficatul gras, marit.Medicul de familie ii dadea diverse medicamente pt.asta.Acum cand a mers la ecograf, i s-a spus ca pe ficat apare o pata care trebuie investigata facand in primul rand un tomograf.S-a internat la Spitalul din Gura Humorului, unde a facut analize la urina si sange si singura care a iesit rau a fost 1.30 BILIRUBINA TOTALA.Iar la tomograf i s-a dat rezultatul ce l-am scris mai sus si doamna doctor la care a fost internat i-a dat niste pastile, i-a facut externare si i-a recomandat sa mearga la Tg.Mures(noi fiind din jud.Suceava)pt.interventie chirurgicala.Fiind nevoie de o alta plasa, daca cea existenta este perforata, a fost programat abia pt.11 iunie pt.internare.Atunci probabil va fi trimis o proba la oncologie si vom vedea mai departe.
Va multumesc.
nodul hepatic - aspect sugestiv pt. hepatocarcinom 17-05-2012, 13:21:57 de către RaulDuke
mai intreb odata: ALFA FETO PROTEINA are lucrata ? daca nu, ar trebui sa aiba, impreuna cu restul analizelor functiei hepatice: bilirubina, transaminaze, GGT, ALP; pe langa asta va sugerez cu mare grad de importanta sa va programati si la un consult oncologic undeva. trebuie sa intelegi ca nu poti sa stai in increderea intr-un singur medic, de orice specialitate alta decat oncologie, cand ati primit diagnosticul de suspiciune inalta de cancer ! cine anume recomandase respectivul CT si ce v-a zis dupa ce l-a vazut ?
nodul hepatic - aspect sugestiv pt. hepatocarcinom 17-05-2012, 07:48:51 de către Gianina 32
Buna ziua si multumesc in primul rand.
A fost ieri la Tg.Mures la dl.dr.Bud Vasile si a fost programat pt.interventie pt.luna viitoare.Dl.doctor nu este prea vorbaret, asa ca dupa operatie vom sti exact care e situatia.
Sanatate.
nodul hepatic - aspect sugestiv pt. hepatocarcinom 17-05-2012, 00:11:57 de către RaulDuke
din pacate riscul sa apara din nou, dupa o eventuala operatie, nu va disparea niciodata. daca se poate opera sau nu, asta nu va poate spune decat un consult chirurgical la un chirurg care are experienta pe asa ceva. oricum o vizita la un chirurg de acest tip este esentiala, pentru ca CEL PUTIN o punctie este absolut indicata, pentru mentionarea unui diagnostic de certitudine. are si alte analize de sange, de exemplu ALFA FETO PROTEINA ?
primul pas deci ar fi un consult chirurgical la o clinica mare, cu experienta in patologie de ficat. medicul care v-a recomandat CT-ul ce v-a spus ?
nodul hepatic - aspect sugestiv pt. hepatocarcinom 15-05-2012, 07:26:43 de către Gianina 32
Scuze...
As vrea sa inteleg mai bine riscurile acestui diagnostic..si daca inseamna cancer hepatic asa cum am inteles eu citind pe aici.Daca poate fi operat si apoi daca mai exista riscul sa apara din nou.

Multumesc mult.
nodul hepatic - aspect sugestiv pt. hepatocarcinom 14-05-2012, 21:43:40 de către RaulDuke
totusi, care este intrebarea ?
proces inlocuitor de spatiu anexial drept 12-05-2012, 14:48:22 de către RaulDuke
nu ai pentru ce, dar tot nu imi este deloc clar cu CT-ul: CE MEDIC ti-a recomandat sa faci CT-ul si ce zis dupa ce a vazut rezultatul ?
proces inlocuitor de spatiu anexial drept 12-05-2012, 14:43:05 de către lumidrula
Buna ziua
Am ajuns sa fac acel CT deoarece trebuia sa verific starea rinichilor. Rinichi drept de dimensiuni reduse-7.79 cc-, rinichi sting -13.48 cc, si de aici si CT abdominal pentru-ca au aparut si probleme ginecologice, nu ma simt bine in general. La final mi-a fost recomandata o discutie cu un chirurg ginecolog.
Multumesc pentru ajutor.
proces inlocuitor de spatiu anexial drept 12-05-2012, 11:11:54 de către RaulDuke
dar cum ai ajuns sa faci acest CT ?
diagnosticare si tratament pentru noduli pe plamin 10-05-2012, 23:15:49 de către RaulDuke
dimpotriva !
diagnosticare si tratament pentru noduli pe plamin 10-05-2012, 20:35:22 de către danutza70
Va multumim foarte mult pentru promtitudinea cu care ne-ati raspuns si pentru raspunsul dumneavoastra foarte competent. sper ca nu va suparati daca va tinem la curent cu evolutia cazului.
diagnosticare si tratament pentru noduli pe plamin 10-05-2012, 00:03:54 de către RaulDuke
din pacate trebuie prelevat material de biopsie pentru examen ANATOMOPATOLOGIC si eventual IMUNOHISTOCHIMIC. numai astfel se poate pune un diagnostic. problema este de diferentiere intre o recidiva a cancerului renal anterior, adica o recidiva "la distanta" prin metastaze pulmonare si varianta unui al doilea cancer, total separat, un cancer pulmonar primar. ambele variante comporta tratament radical diferit, deci cel mai important este, daca intr-adevar este cancer (adica una din aceste doua situatii), sa se vada CE FEL DE CANCER ESTE, cu celule plecate de la rinichi, sau de cancer pulmonar.

pentru optiuni pentru aceasta boipsie trebuie sa va consulte un CHIRUG de chirurgie toracica, pentru a putea spune daca se poate doar prin operatie deschisa sau se poate si face o mediastinoscopie, ceea ce suna posibil, din ce descrieti.

intr-adevar casa nationala nu aproba examene PET/CT in romania pentru cancerul renal, cel putin la ora actuala.

o a treia varianta, daca tot mama NU VREA sa se opereze, este sa NU faceti nimic momentan, si sa repetati investigatiile, inclusiv o noua bronhoscopie, peste cateva saptamani, 6-12 sa zicem, presupunand ca starea ei nu se inrautateste prea abrupt. aceasta abordare are rost in conditiile actuale, intrucat daca este vorba de un cancer pulmonar, oricum singura varianta de vindecare e operatia, iar daca e metastaza de cancer renal, oricum nu exista metoda de vindecare ci numai de prelungire a supravietuirii, cu un tratament special care se poate da doar in conditiile unei biopsii foarte clare.
suspect tumoare - zona cervicala zona c4 10-05-2012, 23:55:07 de către RaulDuke
sunt foarte multe speculatii de facut, atat de multe incat nu au rost in momentul de fata. cel mai important ar fi sa fie efectuate investigatiile recomandate de neurolog, plus o serie de analize de rutina printre care si analize de sange obisnuite, radiografie pulmonara, etc, plus un consult de medicina generala.

altfel: furnizeazan-ne, te rog, rezultatul examenului RMN si poate vom putea sa-ti spunem mai multe. momentan nu trebuie sa te panichezi si nici sa pui intrebari despre cum ar fi daca ar fi rau pus in fata, etc.

vom vorbi cand vei avea mai multe informatii medicale oficiale. momentan nu a fost pus diagnosticul de cancer si sa speram ca asa va si ramane situatia!
cancerul pielii 07-09-2013, 19:11:58 de către domi88
Subiect: cancerul pielii
Un tratament eficient pentru melanomul malign este tratamentul cu ipilimumab in combinatie cu vemurafenib, insa din pacate este foarte scump.
Neoplasm de col uterin stadiul III B 04-06-2012, 20:39:58 de către RaulDuke
analizele de mai sus arata favorabil.
Neoplasm de col uterin stadiul III B 04-06-2012, 19:38:23 de către irinashazia
Buna seara. Am rezultatul la analize. Vi le scriu pe cele inafara valorilor normale.
Calciu seric total - 8, 50 -valori normale 8, 60-10, 20
Magneziu seric - 1, 40 -valori normale 1, 60-2, 60
Glicemie - 183 - valori normale 65-115 (sapt trecuta a avut-o 79, acum 2 sapt, 96 si in urma cu 3 sapt, 169)
Potasiu seric 3, 54 -valori normale - 3, 60-5, 20
LYM# 0, 624 - valori normale 1, 50-4, 50
LYM% 9, 26 - valori normale 20, 00- 45, 00
RBC 4, 17 - valori normale 4, 20-5, 60
PDW 17, 30 - valori normale 11, 50 -16, 50

Scaunele s-au normalizat. Ea de cand s-a operat de fisura anala, dimineata iese afara de 2-3 ori la intervale de 10-15 minute. Primul scaun e normal, urmatoarele sunt mai apoase. Ma gandesc ca daca n-am mai avut scaune peste zi, pot spune ca nu mai are diaree. Si frisoanele au incetat. Ieri a avut frisoane doar cand s-a trezit din somn, azi deloc. Azi a facut a 3 a serie de Cisplatin si continua cu razele si inafara de o ameteala se simte bine
Neoplasm de col uterin stadiul III B 02-06-2012, 13:51:09 de către RaulDuke
1Cenusareasca este psihotic. uita-te in dictionar ca sa vezi definitia exacta a acestui cuvant. tot ce spune el sunt niste deliruri, fie ale lui fie ale altora. el insusi habar nu are nimic despre nici o felie oricat de ingusta a stiintei, fie ea cu sau fara legatura cu medicina. nu se poate avea incredere in nimic din ce spune, si majoritatea lucrurilor e clar ca lumina zilei ca sunt minciuni, usor de probat prin minime cautari pe internet.
Neoplasm de col uterin stadiul III B 02-06-2012, 11:11:16 de către irinashazia
Urmaresc discutiile dintre dvs si domnul Raul pe celelalte topice. Sigura concluzie pe care o trag in nestiinta mea este ca sistemul sanitar din Romania este bolnav de cancer stadiul 4 cu metastaze pe la IOB, Coltea si Elias(pe acolo am tomografiat eu zona)!

Referitor la postarea dvs, spuneti ca radiatiile se fac numai pentru comfort. Mama nu avea nici un discomfort. Am dus-o la medic din cauza pierderilor de urina urat mirositoare si astfel am descoperit cancerul. Iradierea si chimioterapia au venit ca tratament standard al cancerului de col uterin.

In disperarea mea am cumparat "leacul" Monicai Tatoiu. Apoi, cititnd pe net, mi-am dat seama ca e "apa de la chiuveta". Am cumparat si 2 aparate pentru apa alcalina si apa acida. Ezit insa sa le prepar si sa i le administrez. Mi-e teama sa nu-i faca rau. Nu sunt impotriva medicinei naturiste, dar nici nu pot sa-i astept efectele ce apar dupa cateva luni, fara sa fac nimic, in conditiile in care cancerul ei a invadat vaginul in 3 saptamani si s-au inmultit adenopatiile.
Neoplasm de col uterin stadiul III B 02-06-2012, 07:06:36 de către 1Cenusareasa
CT-urile au fost facute la centre diferite.
Ma refeream la sfincterotomie. Probabil e un mit cum ca orice interventie chirurgicala determina avansarea tumorii mai repede `

Nu e Mith deloc ! Dupa operatie devii stage 4.
Oare voi nu ati auzic ca radiatiile dau cancer ? Cernobil, Fukoshima nu va zice nimic.

De ce faceti ce faceti ? In mopmentul cind s e fac radiatii, s e fac numai pt comfort.
Nu se spera nici o vindecare.

Nu impuscati pianistul, dar mama e intr-un loc gresit. Medicii habar nu au nici macar ce e cancerul.
Nu vedeti ?
canecerul e alt animal, cu o forma de viata diferita . Dupa radiatie s e va face si mai mult cancer.
Spitalul este un loc rau pt cancer.
Neoplasm de col uterin stadiul III B 01-06-2012, 07:30:29 de către irinashazia
Da. Inafara de pelvis, dr a zis ca este nevoit sa iradieze si o parte din abdomen, din cauza adenopatiilor
Neoplasm de col uterin stadiul III B 31-05-2012, 22:53:16 de către RaulDuke
face deci iradiere pelvina si cisplatin concomitent ?
Neoplasm de col uterin stadiul III B 31-05-2012, 21:48:40 de către irinashazia
Cisplatin. Si il face in fiecare saptamana, o doza mai mica. Radioterapeutul a spus ca Cisplatinul va fi ca o sare pe mancare, sa sensibilizeze tumora
Neoplasm de col uterin stadiul III B 31-05-2012, 21:42:32 de către RaulDuke
e just. hemograma se verifica DE RUTINA la 7 zile dupa administrarea chimioterapiei, atunci fiind momentul in care, cel mai des, celulele din sange, in special leucocitele, pot sa scada (ca efect advers comun al chimioterapiei) si sa predispuna la infectii. daca exista probleme serioase, cum ar fi febra, etc, acestea trebuie facute si mai devreme. ce chimioterapie face ? cum se numesc medicamentele ?
Neoplasm de col uterin stadiul III B 31-05-2012, 21:23:19 de către irinashazia
Luni, inainte de chimioterapie a facut o serie de analize uzuale si un sumar de urina si o urocultura. Toate au iesit in limite normale. Doar limfocitele procentuale sunt mai putine si la sumarul de urina, glucoza este 70, valorile normale fiind 0-50. Nu am analizele sa va spun daca a facut si hemograma. Oricum pentru luni dr a cerut mai multe analize
Neoplasm de col uterin stadiul III B 31-05-2012, 21:07:12 de către RaulDuke
as recomanda sa aiba niste analize uzuale facute, destul de repejor. daca nu se pot toate, macar o HEMOGRAMA. 2 scaune diareice pe zi nu e mult si nici periculos; trebuie sa continue cu imodium si smecta sau ce mai ia timp de 5 zile, sa nu mamance nimic cu fibre in perioada asta (sau pana se normalizeaza) si sa mentina hidratarea, daca nu varsa, cel mai util ar fi pe gura, nu intravenos ! frisoanele pot fi date de deshidratare acuta, dar trebuie cautat si mai departe, de exemplu o posibila infectie. este chiar esential !
Neoplasm de col uterin stadiul III B 31-05-2012, 20:48:05 de către irinashazia
36, 4 este temperatura si chimioterapie a facut luni
Neoplasm de col uterin stadiul III B 31-05-2012, 20:29:20 de către RaulDuke
da. i-ati pus si voi un termometru sa vedeti daca are febra ? a facut chimioterapie de curand ?
Neoplasm de col uterin stadiul III B 31-05-2012, 20:24:55 de către irinashazia
Buna seara. De 3 zile mama are cate 2 scaune diareice pe zi si frisoane, in special seara. Toate analizele sunt bune. Pentru diaree doctorul i-a dat imodium si zinkit. O hidrateaza zilnic cu 500 ml clorura de sodiu si 500ml glucoza. De la ce are frisoane? Si ce as putea face sa nu le mai aiba? Ar putea fi de la diaree?
Neoplasm de col uterin stadiul III B 25-05-2012, 23:34:15 de către RaulDuke
simptomatologia trebuie controlata. trebuie sa urmariti daca are tranzit intestinal si daca lucrurile se inrautatesc, sa va adresati medicului de familie. nu trebuie sa va fie teama de medicamentele impotriva simptomelor, oricare ar fi aceste simptome: dureri, diaree, constipatie, etc.
Neoplasm de col uterin stadiul III B 25-05-2012, 11:00:46 de către irinashazia
Si mai are dureri de burta pe care le avea si inainte, ameteli si o stare de oboseala pentru ca nu se poate odihni noaptea din cauza urinarii frecvente. Dupa hidratarea efectuata in ziua administrarii Cisplatinului, doctorul a decis sa o hidrateze inca 2 zile cu 1000 ml de clorura de sodiu si 500 ml glucoza si ea incearca sa bea 2 litri de lichide pe zi, ceea ce nu se intampla inainte de sfincterotomie.
Ea crede ca stomacul o doare din cauza medicamentelor pe care le ia pentru tensiune, contra starilor de greata si contra durerilor de burta si de cap. Ajunge si la 4 algocalmine pe zi. Ma gandesc ca organismul ei este obisnuit cu ele si probabil o singura pastila nu mai are efect intrucat ea le ia demult pentru orice durere
Neoplasm de col uterin stadiul III B 25-05-2012, 07:25:41 de către irinashazia
Da, are si o durere de cap si tensiunea crescuta (este hipertensiva si ia tratament)
Neoplasm de col uterin stadiul III B 24-05-2012, 23:01:27 de către RaulDuke
este o posibilitate, dar nu e singura. trebuie sa va consultati si cu medicul despre asta. are si alte simptome ?
Neoplasm de col uterin stadiul III B 24-05-2012, 17:42:49 de către irinashazia
Buna ziua. De luni mama a inceput tratamentul. Radioterapie de luni pana vineri (va face 33 de sedinte) si in fiecare luni chimioterapie cu Cisplatin pe toata perioada razelor.. A fost doar un pic ametita dupa chimioterapie. Nu a avut stari de greata. Azi insa, acuza o durere de stomac. Durerea a inceput la o jumatate de ora dupa radioterapie. Sa fie un efect secundar al razelor?
Neoplasm de col uterin stadiul III B 17-05-2012, 21:24:01 de către RaulDuke
da, e un mit.
Neoplasm de col uterin stadiul III B 17-05-2012, 20:09:11 de către irinashazia
CT-urile au fost facute la centre diferite.
Ma refeream la sfincterotomie. Probabil e un mit cum ca orice interventie chirurgicala determina avansarea tumorii mai repede
Neoplasm de col uterin stadiul III B 17-05-2012, 13:42:28 de către RaulDuke
compararea celor CT-uri sugereaza ca boala a progresat de la o efectuare la alta, .totusi asta poate fi doar o aparenta si nu prea are mare relevanta aceasta concluzie decat daca CT-urile au fost facute de acelasi radiolog. altfel, singura solutie este ca cele 2 CT-uri sa fie comparate cap la cap de un radiolog, dar nu vad la ce mai foloseste asta acum. adenopatiile prezente pe primul CT sugereaza ca boala nu era operabila nici atunci.
analizele sunt in regula.
nu vad cum o interventie chirurgicala sa fi accelerat avansarea tumorii... la ce interventie va referiti ?
Neoplasm de col uterin stadiul III B 17-05-2012, 07:45:42 de către irinashazia
Analizele sunt in regula? Invazia in vagin s-a produs in ultimele 3 saptamani sau ultima tomografie e mai amanuntita? Se poate ca interventia chirurgicala sa fi accelerat avasarea tumorii?
Neoplasm de col uterin stadiul III B 17-05-2012, 00:08:09 de către RaulDuke
desigur ca planul se poate face si fara CT-ul de torace. respectivul CT de torace s-a cerut pentru a se vedea daca exista metastaze pulmonare. daca acestea exista, iradierea nu mai este indicata, ci doar chimioterapia, eventual cu o schema mai complexa decat cisplatin simplu. tratamentul propus este standard la ora actuala, din pacate fara solutii de vindecare.
Neoplasm de col uterin stadiul III B 16-05-2012, 16:09:15 de către irinashazia
CT- 17.04.2012
-ficat moderat steatozic, izodens, izocaptant, fara dilatatii de cai biliare intrahepatice
-colecist absent
-pancreas discret degenerat lipomatos, fara modificari focalizate nativ sau postcontrast
-splina, rinichi, glande suprarenale fara modificari tomodensiometrice; fara dilatatii pieloureterale
-uter cu dimensiuni usor crescutela nivelul colului (54/38mm), contur extern regulat, structura neomogena prin prezenta unei zone cvasicentimetrice parefluide (chist Naboth sau modificare postbiopsie); infiltrat discret micronodular in grasimea din jurul colului uterin; fara obliterarea grasimii
-anexa dr 40/22mm, anexa stg 40/35mm
-vezica urinara fara ingrosari parietale focalizate sau difuze
-absenta adenopatiilor lichidului de ascita
-adenopatii iliaca externa dreapta 20/18mm, iliaca comuna stg 10/10mm; imagini limfoganglionare infracentimetrice lateroaortice mijlocii, iliace externe stangi, iliace comune drepte
CONCLUZII:
Adenopatii iliaca externa dreapta, iliaca comuna stanga. Microadenopatii nespecifice lateroaortice mijlocii, iliace externe stangi, iliace comune drepte. Col uterin marit.

CT-09.05.2012
-uter in aversie, anteflexie, cu un nodul fibromatos de 20 mm pe fata posterioara fundica
-col cu arie de proiectie crescuta (55/43mm in sectiunea axiala si 52 mm in ax cranio-caudal) prin prezenta unei mase tumorale vegetante circumferentiale, cu idofilie redusa, neomogena prin prezenta unor zone necrotice interne, ce-l ocupa in totalitate, extinzandu-se si in 1/3 superioara vaginala, precum si in ambele parametre (stangadreapta); fara invazie de rect VU
-ovar drept de 37/17mm in scetiune axiala maxima, ovar stang de 34/20 in scetiune axiala maxima, structura chistica
-rect, sigmoid, VU-aspect normal
-ficat cu dimensiuni normale, suprafata regulata si srtuctura omogena, fara leziuni. Fara dilatatii de CBIH sau CBEH; colecistectomie
-splina, pancreas, suprarenale, rinichi-aspect normal. Fara calculi renali, ureterali, bilateral, fara dilatatii de SPC si ureterale, bilateral
-mica splina accesorie subdiafragmatica stanga, de 7 mm
-adenopatii iliace externe bilaterale (max 24mm pe dreapta, 15 mm pe stanga), iliace interne drepte(9mm), iliace comune bilaterale (max 13 mm pe dreapta, 9 mm pe stanga), lomboaortice inferioare (14mm), lomboaortice mijlocii si interaortico-cave (max 12 mm)
-fara ascita/colectii abdomino-pelvine
N.B: fara noduli in bazele pulmonare, fara leziuni osoase cu caracter sceundar la nivelul segmentelor prinse in campul de examinare
Concluzii:
Tumora de col uterin, cu invazie vaginala (1/3 superioara) si in ambele parametre- std II B FIGO- cu adenopatii pelvine bilaterale si abdominale infrarenale.

Analizele ale caror valori sunt inafara limitelor normale:
Creatinina serica- 1.14 mg/dL (inainte de sfincterotomie 0, 65 mg/dL
LHD - 235 UI/L
TGO (AST) - 33.50 UI/L (inainte de sfincterotomie 15, 44 UI/L
TGP (ALT) - 36.20 UI/L (Inainte 12.02 UI/L)
GGT - 52 UI/L
LYM% (limfocite procentual) - 18.12% (inainte 22.10%)
HGB (hemoglobina) - 15.40 g/dL ( inainte 14.90 g/dL)
MPV (volum mediu plachetar) - 10.61 fL (inainte 10.60 fL)
Fibrinogen - 555.00 mg/ dL

Am vorbit cu oncologul care a decis ca va face chimioterapie cu Cisplatin concomitent cu radioterapia, adica incepand de luni ( 21 mai) sau miercuri (23 mai) cel mai sigur. Ma gandesc eu ca fara rezultatul de la CT de torace nu se poate intocmi planul de terapie si intrucat acesta iese vineri, cel mai probabil luni il vor definitiva.
Neoplasm de col uterin stadiul III B 16-05-2012, 13:44:09 de către irinashazia
Buna ziua, azi am luat interpretarea celei de-a doua tomografii la pelvis si abdomen. Cea de torace iese peste 2 zile. Concluzia interpretarii (ce am retinut din ea) este invazie in vagin(care nu exista la prima tomografie) iar stadiul este II B FIGO. Ma bucur ca nu e III B, dar imi dau seama ca a avansat intr-o luna...

Revin diseara cu interpretarile ambelor tomografii si cu analizele facute inainte dupa sfincterotomie(cred ca am zis bine). Comparandu-le valorile am observat ceva diferente
Neoplasm de col uterin stadiul III B 08-05-2012, 23:29:36 de către RaulDuke
intr-adevar, dar e mai complicat de atat. respectiv ce credibilitate poate avea in fata ta un doctor care iti zice ca ai nevoie de niste chestii pe care el conform legii ar trebui sa ti le recomande si sa ai dreptul gratis, cu care ar trebui sa te ajute sa le faci gratis, dar pe care stie FOARTE BINE ca e foarte greu asta. deci daca e sincer cu tine nu face decat sa se lege el singur la cap. e mai simplu sa-ti tainuiasca adevarul, mult mai simplu, si asta nu e vina lui. eu iti spun toate lucrurile acestea pentru ca nu ma costa nimic sa te ajut si sa te informez cat mai bine. pe el, da... stiu asta din propria practica.
Neoplasm de col uterin stadiul III B 08-05-2012, 21:19:02 de către irinashazia
Da, dar putea sa-mi spuna, la fel cum ati facut-o dvs, ca este avansat si ca ar putea avea metastaze la alte organe. M-ar fi putut indruma la ce sa-i fac tomografie...Daca aveam sau nu bani sa o platesc integral, ma privea pe mine.
Neoplasm de col uterin stadiul III B 08-05-2012, 15:59:23 de către RaulDuke
da, pai tu poti oricand sa ii faci orice CT de orice regiune doresti, nu te opreste nimeni. singura problema e ca pentru ce NU iti recomanda medicul, trebuie sa platesti integral. sistemul de sanatate romanesc si asa e rupt de genunchi si abia isi permite sa faca, cu tot cu asteptari uriase, un minimum de acoperire al standardelor medicale curente. de asta medicul stie cel mai bine sa cantareasca si beneficiile si costurile la orice procedura, peste asta fiind si profund restrictionat de reguli si norme si lipsuri, mai ales in romania.
Neoplasm de col uterin stadiul III B 08-05-2012, 15:18:13 de către irinashazia
Numai bolnav de cancer sa nu fi in Romania...Ca sa nu va mai spun ca primul oncolog a cerut CT numai pentru pelvis, iar eu am cerut si pentru abdomen, gandindu-ma in logica mea neconfruntata vreodata cu cancerul ca de la col ar ajunge mai repede la colon, ficat, stomac. Ulterior am aflat ca poate ajunge si sau numai la plaman. Daca stiam o tomografiam din cap pana in picioare
Neoplasm de col uterin stadiul III B 08-05-2012, 15:06:30 de către RaulDuke
evident. este absolut neverosimil faptul ca a fost prin spitale pana acum, cunoscuta cu diagnosticul despre care vorbim, si ca NU a avut nici macar o radiografie facuta pana acum. nu ma asteptam la asta.
Neoplasm de col uterin stadiul III B 08-05-2012, 15:01:01 de către irinashazia
Joi voi vorbi si cu oncologul. Insa radioterapeutul mi-a spus ca va trebui sa faca si o tomografie pentru plamani pentru ca altfel se inclina balanta daca are metastaze pe undeva. Atunci baza va fi chimioterapia. Iar aceasta tomografie o va face vineri, cand va iesi din spital
Neoplasm de col uterin stadiul III B 08-05-2012, 14:55:17 de către RaulDuke
nu exista produse medicale pentru "imunitate" decat in situatii clinice bine definite, ca de exemplu neutropenia de dupa tratament oncologic. la fel sunt povesti si tot restul dintre solutiile alternative, inclusiv cele pe care le enumeri, in situatia confruntarii cu cancerul. nu au dovedit niciun beneficiu, absolut niciunul, nu sunt bune la nimic si nimeni nu poate garanta pentru faptul ca nu fac rau.

in rest, intr-adevar, daca nu poate face radioterapie pana pe 30 mai (si cred ca am mai zis asta), ati vorbit cu un oncolog pentru a face macar o serie de CHIMIOTERAPIE pana atunci ? cred ca ar fi important.
Neoplasm de col uterin stadiul III B 08-05-2012, 14:27:02 de către irinashazia
Azi dimineata mama a fost operata la spitalul Cantacuzino de catre prof Patrascu pentru fisura anala. Cand a iesit din sala de operatie mi-a spus ca a operat-o, ca e bine, insa "cancerul este foarte, FOARTE avansat". Am intrebat daca a invadat si rectul si mi-a spus ca nu.

Sunt sunata din toate partile si toata lumea imi spune ca nu trebuia sa o operez pentru ca s-ar putea "sa explodeze" cancerul. Am vorbit ieri si cu radioterapeutul Mitulescu care mi-a spus ca operatia nu era cea mai importanta miscare, insa, intrucat nici la Gral nu sunt locuri la raze decat pe 23 mai, e bine sa fie tratata fisura pana atunci.

Niste apropiati mi-au facut rost de numarul de telefon al unui domn care cica ar trata cancere prin niste solutii pe care sa i le administrez pe cale orala...Sincer, sunt sceptica, insa as incerca orice i-ar putea prelungi viata mamei mele. Dvs, domnule Raul, ce parere aveti?

Si as dori sa-mi mai spuneti parerea despre apa alcalina si cea argintata. Este adevarat ca poate distruge celulele canceroase? Sunt benefice pentru ea aceste ape?

Din ce am citit, am inteles ca este bine ca inainte de raze ar fi bine sa aiba o imunitate buna. Precizez ca oncologii care i-au vazut analizele s-au aratat multumiti de faptul ca nu este anemica si au spus ca ar putea avea o reactie buna dupa iradiere. Considerati ca ar trebui sa-i dau niste medicamente pentru imunitate?
Neoplasm de col uterin stadiul III B 07-05-2012, 23:27:12 de către RaulDuke
am primit intrebarea ta pe PM si nu am ocolit intrebarea cu "prognosticul" dar mi-ai zis ca deja ai vorbit cu medicul tau despre asta. insa in nici un caz nu se poate vorbi despre vreun "minim" sau vreun "maxim" pe care sa zica cineva ca nu le poate depasi. cum am spus, boala nu este vindecabila, dar cu raspuns la tratament, poate spera chiar si la luni/ani de zile. intr-adevar, despre "durate" nu poate vorbi decat cineva care cunoaste viitorul. e drept ca avand in vedere greutatea si alte probleme care coreleaza un parcurs terapeutic sincopat, ma tem ca prognosticul este cu atat mai rau.
Neoplasm de col uterin stadiul III B 06-05-2012, 23:20:02 de către RaulDuke
iarasi, teoretic este posibil, dar improbabil. iar daca mai ai si un examen HISTOPATOLOGIC de pe urma unei biopsii, probabilitatea ca diagnosticul sa fie corect incepe sa se apropie de 100% si nu se mai poate actiona catre pe alta directie.
Neoplasm de col uterin stadiul III B 06-05-2012, 21:12:19 de către irinashazia
Nici unul. Sunt doar bombardata cu informatii, povesti si pareri, iar socul, disperarea, neputinta, nestiinta, etc, ma fac sa ma intreb daca ar fi posibil...
Neoplasm de col uterin stadiul III B 06-05-2012, 20:14:22 de către RaulDuke
in evidenta acestui tip de cancer, diagnosticul se confirma printr-o BIOPSIE, deci taierea unei mici bucati de tesut, nu prin papanicolau, care e doar o citologie. ce motive ai sa crezi ca diagnosticul e gresit ?
Neoplasm de col uterin stadiul III B 06-05-2012, 17:38:37 de către irinashazia
Mi-am mai adus aminte de ceva si n-am putut sa mai ma modific postul anterior.
Mi se tot spune ca se mai intampla ca diagnosticul sa fie gresit. Eu nu cred ca o biopsie poate fi gresita, insa, totusi, exista aceasta posibilitate? Imi recomndati sa ii mai fac un Papa Nicolau si o colposcopie? O a doua opinie se bazeaza pe alte analize?
Neoplasm de col uterin stadiul III B 06-05-2012, 17:13:38 de către irinashazia
Asta clar, nu. Ma refeream la sansele de supravietuire
Neoplasm de col uterin stadiul III B 06-05-2012, 13:48:00 de către RaulDuke
ce anume sa mai astepti ? din pacate conditia mamei tale a fost indelung neglijata si acum cred ca e momentul unei atitudini terapeutice, in nici un caz nu cred ca mai au rost asteptarile.
Neoplasm de col uterin stadiul III B 06-05-2012, 00:22:01 de către irinashazia
Iti multumesc pentru raspunsul fara ocolisuri. Iluziile dor mai rau cand sunt spulberate. Sa ma astept la cateva luni...? Sau...mai mult, mai putin?
Neoplasm de col uterin stadiul III B 06-05-2012, 00:01:32 de către RaulDuke
irinashazia, un examen CT este posibil sa nu releve invazia tumorii de col in rect, si in orice caz nu o poate aprecia cum trebuie. pentru asta e rectoscopia.

despre intrebarea ta cu daca nu e tarziu 30 mai... nu stiu cum vrei sa-ti raspund. din pacate tumoarea de stadiul IIIB FIGO este oricum depasita dpdv chirurgical si nu se mai poate spera la o vindecare. deci evident ca si maine daca era programata, tot tarziu era. altfel, da, oricum e mult pentru un pacient cu cancer sa stea peste 3 saptamani fara tratament. poate ca un medic oncolog v-ar initia un tratament chimioterapic, cel putin o serie, pana cand va ajunge sa faca iradiere, asta in speranta de a preveni aparitiia metastazelor, care oricum au o sansa mare sa existe si acum, chiar daca poate nu s-au vazut la CT.
Neoplasm de col uterin stadiul III B 05-05-2012, 23:47:55 de către irinashazia
Iti multumesc sebesuldejos ! Sper sa gasesc si eu putere suficienta, desi simt cateodata ca nu mai pot. Sa-mi trimiti detaliile in PM ca sa nu incalcam regulamentul
Neoplasm de col uterin stadiul III B 05-05-2012, 23:12:34 de către maria 123
Buna seara,
in cursul zilei de maine, iti voi da toate datele-inclusiv nr de telefon pt. clinica din Ungaria. o prietena a fost.si
..a fost multumita..foarte.
sanatate mamei si tie putere sa treci..cat mai usor..
p.s.
prietena mea a aflat direct de la medic, a avut si are un curaj, voita de nedescris..si au trecut 2 ani..
Doamne ajuta!
Neoplasm de col uterin stadiul III B 05-05-2012, 22:10:49 de către irinashazia
Multumesc pentru raspunsuri. Invazia la nivelul rectului nu s-ar fi evidentiat la CT?

Cat despre discutia cu oncologul asupra prognosticului...am avut-o. Mi-a spus ca nu e Dumnezeu.

As mai avea o intrebare. Mi s-a spus sa stau linistita ca ea are cancerul de cativa ani si nu evolueaza asa repede. Pe de alta parte mi s-a spus sa o duc la raze cat mai repede. Avand in vedere ca azi este o luna de cand am internat-o cu suspiciunea de cancer, programarea din 30 mai nu e tarzie?
Neoplasm de col uterin stadiul III B 05-05-2012, 21:30:38 de către RaulDuke
1. nu se poate raspunde, asta numai medicul care se ocupa sau se va ocupa de ea poate estima. in orice caz cu siguuranta ca cel mai probabil ar fi utile de facut rectoscopia si cistoscopia, pentru a se vedea cam care e gradul de invaziie si afectare atat al rectului cat si al vezicii urinare. de asemenea, daca e vorba de o simpla fisura anala sau de o fistula datorata invaziei cancerului de col in organele invecinate.

2. afectarile date de extensia tumorii se trateaza in functie de gradul de invazie. cel mai probabil este ca, daca se impune rezolvarea lor, tratamentul lor sa se faca chirurgical, de exemplu cu anus iliac sau anus contra naturii, daca se afla la iminenta de ocluzie rectala. altfel oricum la o tumora foarte mare tratamentul radioterapeutic nu e usor de facut, posibil sa se impuna BRAHITERAPIA initiala (iradierea locala, prin implantarea unor sonde de iradiere locala, la nivelul tumorii). la fel greutatea foarte mare a ei va pune probleme oricum.

3. nu detin informatii.

4. despre dureri nu se poate specula pe internet. trebuie sa va adresati medicilor vostri, incepand de la medicul de familile.

de asemenea, despre discutia cu pacienta si prognostic si etc, trebuie sa vorbiti cu medicii, in special cu oncologul, pentru ca stadiul e mare si riscul de asemenea si orice se poate intampla, iar ea oricum trebuie sa-si dea acordul pentru tratamentele cu risc (chirurgie, iradiere, chimioterapie) si trebuie sa stie si sa inteleaga, atat cat poate, ce trebuie facut si mai ales DE CE, si de asemenea la ce se poate astepta.
nedumerire... ce am de facut in continuare? 15-07-2013, 16:51:02 de către dan_boduly
doamna vasi-viorica va scriu infelul asta deoarce nu pot in alt mod.azi a facut analiza si a iesit ok . ca125 este de 14, 8 u / ml. in rest totul este asa cum stiti de acum 3 luni. va dorim multa sanatate si fericire si tot binele din lume. cu respect
nedumerire... ce am de facut in continuare? 28-03-2013, 07:15:23 de către dan_boduly
doamna vasi-viorica.direct nu pot sa va scriu deoarce cind dau clik pe poza dv imi apare ceva ce nu pricep eu legat de confidentialitate si optiuni. am mai incercat sa va scriu. am ales sa va raspund la intrebare dar nu stiu daca se va putea citi de dv. deocamdata este bine sotia. acum in april trebuie sa facem iar control si analize. la ultimul control ca 125 era de 14. se mentine in limita de 70 de kg. nu slabeste sub aceasta greutate deloc.pentru inaltimea ei este cam mult dar doctorita a spus ca este ok. despre pofata de a manca o are mai mare ca inainte de boala. se abtine. tuseste ca a fost racita dar starea sanatatii este buna in general. vom vedea luna care vine cum vor iesi analizele. la ecograf a iesit rinichii un pic mici si ni sa spus ca e de la tratamentul la inima si pe cit posibil sa tina tensiunea la 12 cu 8 pe cit posibil. marimiea rinichi 8, 8 si 9, 2 mm. va dorim multa sanatate si tot binele din lume.
nedumerire... ce am de facut in continuare? 20-03-2013, 19:44:21 de către RaulDuke
foarte adevarat !
nedumerire... ce am de facut in continuare? 20-03-2013, 09:52:28 de către dan_boduly
multumesc domnule RaulDuke.de aia este bine sa intrebam daca nu stim ceva. nestiinta nu este o rusine.
nedumerire... ce am de facut in continuare? 19-03-2013, 22:32:42 de către RaulDuke
nu e doar o pacaleala, este si o substanta foarte toxica.
nedumerire... ce am de facut in continuare? 19-03-2013, 08:09:59 de către dan_boduly
vitamina b 17 este chiar atit de buna in cazul celor care au cancer sau e doar o pacaleala ?
nedumerire... ce am de facut in continuare? 05-05-2012, 13:12:28 de către RaulDuke
ai furnizat mult prea putin informatii, din pacate. daca ai facut chimioterapie sigur ai avut mai mult decat un chist, ai avut cancer, asta fara nicio indoiala. pentru asta trebuie sa ai si sa ne scrii si noua rezultatele examenului RMN, rezultatul examenului histopatologic, de la operatie, o aranjare cronologica a tot ce ai facut, etc.

inafara de asta, ar trebui sa pastrezi legatura cu medicii tai, mai ales cu oncologul, care trebuie sa-ti lamureasca orice nedumerire despre ce ai mai avea de facut in continuare. nu vei gasi un substitut pentru o buna relatie cu medicii tai in discutii pe internet.
Dureri mari dupa RT cancer prostata 03-05-2012, 23:56:54 de către RaulDuke
din pacate "arsurile" acestea pe piele, dar si pe mucoase, in zonele iradiate, sunt o complicatie foarte frecventa a acestui tip de tratament. in forma acuta, aceste inflamatii (rectita, dermita, cistita - radica), trec de la sine in cateva zile, pana la 2 saptamani, de la incheierea tratamentului. in aceasta perioada cel mai bun este tratamentul simptomatic, antialgic, prescris de medic, cel mai simplu, de medicul de familie, cu care trebuie oricum sa mentineti legatura. daca durerile nu se amelioreaza dupa aceasta perioada, sau intre timp se complica si mai tare, cu scaun cu sange, cu aparitia febrei, semne de infectie, atunci trebuie neaparat luat legatura cu medicul, de urgenta. din pacate pana nu trece perioada aceasta de "rau imediat" de dupa iradiere, nu sunt multe alte lucruri de facut...
Rezultat analize medicale... + dureri mari la coloana cervical lombar 01-05-2012, 11:53:15 de către RaulDuke
ai mai postat asta in alt subiect nou, tot de tine deschis.
Tatal meu are 50 de ani este fumator si este suspect de ciroza hepatica 04-05-2012, 00:21:24 de către RaulDuke
asteptam rezultatele si sa ne spuneti ce mai vorbiti cu medicii, imediat dupa. mult noroc!
Tatal meu are 50 de ani este fumator si este suspect de ciroza hepatica 02-05-2012, 10:03:37 de către TANASE IRINA
Da a slabit in 2 sapt vre-o 8kg, este fumator, fumeaza 1 pachet zi cateodata si 1 si jumatate, cu alcoolu cateodata, ne-au spus ca mai au niste marcari tumorali sa iasa rezultatul, urmeza sa facem RNM-ul, pe coloana ca are dureri foarte mari.Si la plamani i-au iesit la CT Multipli noduli si micronoduli pulmonari unii cu caractere certe fibroase altii cu caractere incerte, cu anumite dimensiuni, tin sa precizez ca CT a facut si in 2009, 2010 si i-au iesit acesti noduli cu dimensiuni 1cm.Multumesc mult.
Tatal meu are 50 de ani este fumator si este suspect de ciroza hepatica 01-05-2012, 23:21:15 de către RaulDuke
si ce motive au sa suspecteze un cancer ? ca pe ce prezinti, eu nu vad ca prim lucru asta... a slabit mult in greutate in ultima perioada ? fost famator inrait ? consumator de alcool ? alte boli cunoscute ? alte analize biologice ?
Tatal meu are 50 de ani este fumator si este suspect de ciroza hepatica 01-05-2012, 22:48:05 de către TANASE IRINA
au spus ca sunt in lucru, mai ne-au spus sa facem si RMN, spun ca la plamani ar putea fi cancer, diagnostic spus de ei ar fi metastaze pulmonare porite dint-un punct neprecizat
Tatal meu are 50 de ani este fumator si este suspect de ciroza hepatica 01-05-2012, 22:38:48 de către RaulDuke
din pacate sunt prea putine date pe baza carora sa se excluda sau confirme oricare din ipotezele acestea. semne de ciroza nu sunt, propriuzis, pe CT, ci mai degraba de steatoza (o infiltrare cu grasime a ficatului), lucru care nu e bun in sinea lui, dar nu e chiar ciroza. de asemenea nu sunt semne propriuzise de tumori intrahepatice sau alte sugestii pentru un cancer de ficat.

totusi medicii ce v-au zis ? ar trebui sa aiba mai multe analize biologice, inclusiv teste ale functiei ficatului, daca exista aceasta suspiciune.
Tatal meu are 50 de ani este fumator si este suspect de ciroza hepatica 01-05-2012, 22:32:06 de către TANASE IRINA
As dori sa stiu daca exista posibilitatea sa aiba ciroza hepatica sau cancer, nu are nici un diagnostic.
Tatal meu are 50 de ani este fumator si este suspect de ciroza hepatica 01-05-2012, 11:51:35 de către RaulDuke
totusi, cu ce sa te ajutam ?
cancer de colon operatie? 28-09-2012, 17:42:43 de către RaulDuke
trebuie contextualizat. altfel poate fi vorba de un cancer de prostata... de aia trebuie vorbit cu un medic.
cancer de colon operatie? 28-09-2012, 17:20:51 de către alexandravet
ce se intampla daca analiza de psa este in valoare de 8.69?este grav?
cancer de colon operatie? 09-06-2012, 00:38:00 de către RaulDuke
ok. continuam discutia pe threadul cel nou pe care l-ai deschis tu !
cancer de colon operatie? 09-06-2012, 00:36:50 de către balan stefan
Va multumesc pentru raspuns.O sa revin cu informatii.
cancer de colon operatie? 09-06-2012, 00:28:27 de către RaulDuke
desigur ca tratamentul nu poate fi continuat atata timp cat starea lui e atat de rea. daca a intrerupt Xeloda (care este si ea un citostatic) de mai mult de o saptamana, lucrurile ar trebui sa-si revina. daca NU isi revin, trebuiesc facute investigatii suplimentare spre a se vedea care e cauza acestor stari: are tranzit intestinal ? ar dureri abdominale ? trebuie facut un consult chirurgical ? o radiografie abdominala ? o endoscopie digestiva ? etc.

CT abdominal nu isi are rostul in acest moment, intru cat s-a plecat la drum ca fiind o tumora operabila si vindecabila. nu prezinti rezultatul biopsiei (de dupa operatie) si nici alte investigatii, un eventual examen CT, care trebuia facut inainte de operatie, deci nu iti pot spune mai multe.

in orice caz, situatia presupune controlarea ei cum am zis la primul alineat, inainte de a se vorbi de o "reevaluare" a bolii canceroase.

ce v-au zis medicii ultima data ?
cancer de colon operatie? 08-06-2012, 15:59:20 de către balan stefan
Buna ziua. am o intrebare pt domnul raul duke.Tatal meu a fost operat de cancer la colon in stadiul doi malign.ia fost prescris o serie de 6 citostatice una la 3 saptamani si xeloda 500mg de trei ori pe zi cate 2 pastile. Pe durata tratamentului sa simtit bine dupa care la o sapt de la ultima sedinta de citostatice a inceput sa vomite si sai fie foarte rau. A fost internat in spital si iau facut spalaturi la stomac si doctorul nea spus ca din cauza ca mancase niste mazare si nu a respectat regimul. dupa 4 zile a fost lasat acasa si de anunci nu mai poate manca aproape nimic vomita tot ce mananca si merge de 3-4 ori pe zi la baie si e foarte slabit. dupa o sapt de stat acasa fara ameliorari a intrerupt tratamentul cu xeloda 500mg pt ca avea dureri la stomac si vomita mereu.dar si dupa intreruperea tratamentului situatia lui nu sa ameliorat nu mai vomita dar era era in continuare foarte slabit si mama a vb cu doctorul oncolog si a chemat o asistenta acasa sai faca perfuzii cu glucoza si medicamente pt greata si diaree si pt regenerarea ficatului si de cand a inceput sa faca perfuziile se simte mai bine. Pe 12.06 2012 trebuie sa mearga din nou la consultatie dar doctorul ia zis ca nu poate sai faca tomografie decat dupa 6 luni de la operatie.Vroiam sa stiu parerea dumneavostra despre intreruperea tratamentului si despre perfuzia cu glucoza si ce analize sau examene ar putea face pentru a vedea daca daca se extinde si la alte organe si daca exista riscul de a se extinde la alte organe.VA MULTUMESC ANTICIPAT
cancer de colon operatie? 02-06-2012, 19:34:37 de către RaulDuke
ti-am mai zis ca pH-ul normal e in jur de 7, 4 ? de ce insisti cu prostia, habarnistule ?

virusul Bx e la tine in creier si nicaieri altundeva. iar radioterapia nu se foloseste din secolul 19 si nici chimioterapia de la sfarsitul primului razboi mondial. sunt informatii denaturate culese de tine de pe site-urile retardate pentru pensionari decrepiti care nu au cu ce sa-si ocupe timpul, asa ca tine. iar oncologia de multa vreme nu se mai ocupa doar cu radioterapie si chimioterapie.

las-o balta, esti desprins de subiect! nimeni nu te baga in seaman. eu doar iti raspund pentru ca esti amuzant. normal ca stiu foarte bine atac la persoana, cand e vorba de persoane care reprezinta pericol public...
cancer de colon operatie? 02-06-2012, 17:59:55 de către 1Cenusareasa
Succesul a milioane de ioncologi spune de fapt ce stiti voi.

Virusul Bx , pleomorh ( lesinati cind auziti ) este capatul , nu prostiile pe care le spuneti voi.

Cancerul este o lips a de oxigen cauzata de schimbare de potentual electric. Virusul bx este incarcat pozuitiv. celulel canceroase au potentialul de numai minus 5-6 mV . fata de minus 85 mV cit au celulel normale .
De asta nu merdge la voi chemo, amarestenilor !
Ceilalti au potential s a slabeasca zona si sa ii scada pH ( consecinta ) , dar cancerul e dat numai de Bx.
De fiecare data !
De asta motr toti ! ca nu puyteti intra in celulel canceroas e cu nimic ! Divizarea are lor c odata cu impartirea vurusilor si pricesul este izolat.
Desigur ca nu stiti. ca voi inca folositi stetoscopul, un aparat inventat la inceputul sec 19. Cind Bunicul lui ion creanga era flacau.
ca folositi radiatii tot ca in sec 19 !. daor chemo a aparut de la sf primului razboi mondial, ca nu stia nimenui ce sa faca cu atitea chimicale ramase de la armament chimic. " dati-le la cei cu cancer ! ca facem si un ban pe ele .
Asta e chemo si nu ati evoluat mai mult. canecrul este favoruzat de multi paraziti, dar schimbarea metabolismului celulei s e face numai cu Bx ( trecerea la fermentatie in locde oxidare ).

Cancerul este o enigma pt oncologi. Stiu ca nu aveti voie s a iesiti di sabloane. Cei care o fac ajung rau.
Cancerul cum e acum e un business. Ma uit cum toti recita ce a iesit la test si spera ca tu sa stii ceva. Tu nu stii si te uiti ca o curca in lemne la cancer,
Cancerul nu poate trai in mediu bazic si doar aduci pe cel cu cancer la o valoare mare ( 7, 4 ) si cancerul pleaca ca si cum nu a fost.
E rea vointa la voi, dar si o lipsa de cunostinte ..
Numai viruisul Bx da cancer.

Pina acum ziceati ca s e modifica genetic ceva . Ca de acolo este si numele meseriei practicate de tine , fara demnitate. Esti doar un recitator la ce dicteaza Industria cancerului.
cancer de colon operatie? 02-06-2012, 13:47:03 de către RaulDuke
da, ai zis factori, dar nu ai definit ce sunt aia; defapt ai vrut sa zici "markeri tumorali" dar iti lipseste un minim limbaj si creier suficient, iar acum incerci sa o dai la intoarsa, ca ai fost inca odata demascat ca impostor si prefacut!

treaba cu virusul tau pleomorf (e pleomorf/pleomorph, nu PLEOMORH, analfabetule!) e inca o inventie de a ta, la fel ca si cu polaritatea si nu stiu ce mizerii pe care le tot scuipi in ignoranta, pompa cu oxigen, alcalinitatea si restul jegurilor din capul tau. pana in ziua de azi abia au fost cateva virusuri implicate in etiologia cancerului, si de fiecare data un ALT virus, imbecilule, nu acelasi virus pentru toate cancerele. dar imi dau seama cum pentru orice cretin, "cancerul" e asa, o boala generala si nu exista tipuri diferite. singurele virusuri implicate in cancerele umane pana in momentul de fata sunt HPV pentru cancerul de col uterin si cateva cancere din sfera ORL, Epstein-Barr, KSHV, virusul hepatitei C si putine altele. de asemenea si H. Pylori, care este o bacterie si nu un virus (nu ca stii tu care e diferenta) a fost descoperita ca fiind implicata in producerea cancerului de stomac. mai sunt si altele, dar in mica masura, dar tu ca ramai habarnist pana la capat si spune prostii colorate, din filme SF de mana a doua, pentru cine e destul de slab de inger incat sa-ti dea crezare !

MINCIUNI !!!
cancer de colon operatie? 02-06-2012, 07:27:21 de către 1Cenusareasa
Nu am vorbit de markeri deloc. Asta e o inventie ce nu spune nimic. Am zis factori. Si nu markeri.

Oncologia este ceva jalnic. hai s a privim rezultatele !
De ce as face eu as a scoala , cind invat mult mai mult ca amator ? !
cancerul e dat mereu de un virus Pleomorh , numit Bx/ De fiecare data . se schiba doar mediu. dar virusul acelasi. Prin polaritate ( virusul are sarcina electrica pozitiva ) virusul Bx schimba metabolismul celulei. Se opreste pompa ce baga C+-oxigen.

da, din fericire stiu !
Stiu cu ce s e omoara cancerul. Nu=i as a ca nu ati auzit de as a ceva ? Voi ii faceti poze !
Stage 4 este punctul meu forte . Si in general incurabile ( voi credeti ca sint incurabile , ca nu ati auzit decit de antribiotice ),.
da, aici le-ai nimerit ! Le stiu !
cancer de colon operatie? 01-06-2012, 09:03:08 de către RaulDuke
ca sa iti raspunzi singur la ultima ta intrebare, trebuie sa te duci la facultatea de medicina si ulteiror sa te faci oncolog. iar incepi cu imbecilitatile? sunt "markeri" nu "factori" tumorali, in romania e "a lua o decizie" nu "a face o decizie" (scuteste-ne cu talentele tale de emigrant!) si de asemenea nu orice tip de cancer este dat de virusuri, ci numai cateva au fost demonstrate inca, ca atare.

asa e, cancerul in stadiu 4 in rare cazuri poate spera la operatie si interventii cu scop de vindecare, dar in locul tau nici nu as pune intrebari despre asta, despre ce, cum si cat si ce merge incercat macar in fiecare caz in parte, pentru ca nu ai nici cunostintele nici inteligenta sa intelegi! tu doar "STII" deja care e adevarul, ca orice paranoic...

lasa lumea in pace, daca tot nu faci nimic bun pe fata pamantului!
cancer de colon operatie? 01-06-2012, 00:57:28 de către 1Cenusareasa
Uite ce zice vraciul ;

Este frectie la picior de stejar. In stage 4 e doar gasit si a ne afla in treaba.
Trebuie ceva sa omoare cancer si nu facut iar poze. . Dupa ce vedeti pozele , ce faceti ?
daca nu stiti ceva de omorit cancer, e pierdere de vreme . Si stiu ca nu aveti.
Uite ca iar sint de acord cu Duke ! ( pina la urma m a converteste la secta lui ), ca nu are rost sa meaga la nici un mascarici nicaieri. Nu vad si nu s e priocep mai mult, GARANTAT !
Solutie la stage 4 ? Nu au ! Este gresit ca daca se merge la distanta mai mare, va fi mai bine.
La medici , sint scoas e zvonuri ca e cel mai bun din Judetz, din oras, din tara , din parcare. Nu e ! Fiecare scoate un zvon singur.
Cei cu chelie isi scot zvonuri singuri ca sint mai virili.
Tanti dr Cristina , dupa ce vezi pozele si hirtzoagele , ce faci ? cred ca te gindesti oleaca si zici ceva .
Ca medicul chirurg ar face o decizie..
Pot sa-mi arat jena ? cancerul nu s e opreaza decit daca e pericol ca mori in urmatoarele 3 zile.
si la stage 4 unde operezi ? ca ai front de lucru peste tot.
De cind se opreaz a cancerul , nu s-a invatat ca e jale dupa asta ? Din atitea poze nu s-a invatat ca tumora e doar o parte din cancer si si de obicei e partea buna . daca nu se formeaza tumora , mori ! Tumora este in directa proportionalitate cu incarcarea virala ( da, cancerul e dat de un virus pleomotph ) si nu o crestere de sine statatoare, pregatita s a fie taiata si decupata de.medicul chirurg.
E un pic mai complicat decit ai invatzat tu la scoala . De asta noi, vracii, stim mai multe. Nu ca sintem mai destepti, ci pt ca avem vederile mai largi si nu pierdem vreme a sa ne yuitam la factori tumorali.
Chiar ! Dupa ce vezi pozele, ce faci ? E cancer colo si colo, si colo. Si ? dai gingas din umeri. probabil !
cancer de colon operatie? 29-05-2012, 16:45:58 de către Dr. Cristina Manolache
Buna ziua,

Pentru a va putea raspunde la intrebarea dvs. as avea nevoie de urmatoarele informatii:
- rezultatele initiale ale examenului histopatologic la care se adauga evaluarea statusului genei K-RAS
- CT (computer tomograf) torace + abdomen + pelvis
- markerii tumorali CEA, CA 19-9
la care se mai adauga informatii despre tratamentul deja urmat, respectiv valorile actuale ale:
- CT torace + abdoment + pelvis
- markerilor tumorali CEA, CA 19-9

Insa, decizia finala de a efectua sau nu operatia, ii apartine doctorului chirurg.

26287 com 1 2 3 4 ..... 113114115116117118119 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp