Ultimele comentarii pe forum

26287 com 1 2 3 4 ..... 114115116117118119120 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
SUBIECT COMENTARIU
cancer de colon operatie? 28-04-2012, 12:32:30 de către RaulDuke
trebuie sa stii exact ce nedumeriri ai si ce intrebari vrei sa pui, ca eu sa-ti pot raspunde cel mai bine ! asta PANA la a ajunge sa arunci bani aiurea pentru consultatii scumpe la niste oameni ca Zielinski sau Brodowicz sau altii, pentru ca, din pacate, cazul mamei tale este unul pe cat de grav, pe atat de simplu din punct de vedere oncologic: un cancer in stadiul IV (adica metastatic) nu este operabil si, din pacate, nici vindecabil. va trebui sa urmeze tratament chimioterapic, cu speranta prelungirii vietii si amanarii aparitiei simptomelor si controlul lor cand vor aparea.

exista totusi mici abateri de la aceasta regula, unele se aplica chiar in cazul cancerului de colon, dar pentru asta am nevoie sa stiu mult mai multe informatii referitoare la extensia bolii, cand a fost diagnosticata, ce zice examenul anatomopatologic, ce tratamente a urmat, cum le-a tolerat, unde s-a tratat, etc etc, informatii relevante medical. uneori chiar si metastazele pot fi micsorate spre a putea fi operate...

afla toate lucrurile astea si scrie-le aici si cu siguranta ca iti voi putea da un raspuns CEL PUTIN comparabil cu ce ai obtine de pe urma unei consultatii foarte scumpe, doar ca pe gratis !
cancer de colon operatie? 27-04-2012, 15:41:18 de către viocic
eu zic sa nu va grabiti cu operatia, mai incercati si la alti medici pentru o a doua opinie. De exemplu o data pe luna vin medici din Viena la un centru privat din Bucuresti, cred ca ati auzit de renumitii medici Zielinski si Brodowicz si poate va ajuta ei cu un raspuns. Chiar daca se face tratament cu citostacice, numai un oncolog bun cu experienta poate sa ofere un tratament eficient.
cancer de colon operatie? 27-04-2012, 15:19:40 de către tytypopa
nu stiu exact, eu ma refer adica am auzit ca daca faci operatie nu mai trebuie sa faci tratamen cu citostatice, eu unu am intrebat e mai bine sa se opereze ? sau sa mearga in continuare numai asa cu tratamentul ?
cancer de colon operatie? 27-04-2012, 09:01:03 de către RaulDuke
ce fel de operatie ? se afla in ocluzie sau iminenta de ocluzie intestinala ?
chistadenocarcinom papilar seros ovarian, g1 g2, bilateral, stpT3, pN1 27-04-2012, 00:27:44 de către radicus
Este un stadiu avansat, trebuie sa discutati cu un oncolog si sa incepeti tratamentul cu citostatice (probabil Taxol+Carboplatin) daca nu exista alte probleme de sanatate. Daca raspunde bine la chimioterapie sunt sanse bunicele sa aveti o perioada de liniste de cativa ani. De asemenea, sunt sanse foarte mari sa revina cancerul la un moment dat prin tumori in zona abdomenului sau chiar la distante mai mari de punctul initial (locul ovarelor). Este stadializata ca fiind IIIC. S-a eliminat posibilitatea existentei unor metastaze la alte organe?
Monitorizarea bolii si a succesului tratamentului se poate face si prin markeri tumorali. Care a fost valoarea CA 125 inainte si dupa operatie?
chistadenocarcinom papilar seros la ovar drept 01-06-2012, 16:56:44 de către andibel
Draga Viorica, iti multumesc frumos pentru bucuria impartasita, de-abia m-am eliberat de acest diagnostic, stiu ca este o boala perfida si loveste cand nu te astepti, o sa fiu f. vigilenta, dar noi suntem niste norocoase, statisticile spun ca in acest stadiu sansa de recidiva este de pana la 15%. Nu suntem noi cele mai ghinioniste de 2 ori. Te pup si mi-ar face mare placere sa impartasim din "intamplarile" noastre si altor persoane aflate in suferinta.Iti doresc multa sanatate si tot ceea ce iti doresti sa ti se implineasca.Cu drag,
chistadenocarcinom papilar seros la ovar drept 01-06-2012, 16:32:52 de către Vio sau Vasi
Andibel...felicitari pentru optimismul tau, pentru convingerile tale, pentru succesele tale, pentru tot..
Ma bucur nespus pentru tine, daca toate fetele ar avea aceeasi putere ar fi f. bine, dar...ce este important este controlul profilactic, depistarea in stadiu de inceput..
Si eu cred ca sunt in categoria de norocoasa (stadiul 1A)..dar asta nu inseamna ca trebuie sa ma culc pe o ureche...cancerul este o boala perversa, se intoarce uneori, cand nu prea te mai astepti.
DR.Raul Duke ne-a luminat pe toate...daca ar fi toti asa...nici n-am cuvinte sa-i mai multumesc.
Te pup, bafta in continuare si multa sanatate.
chistadenocarcinom papilar seros la ovar drept 01-06-2012, 10:21:24 de către andibel
Multumesc din suflet pentru raspuns, pentru incurajarile dvs. imi voi pastra vigilenta intotdeauna pentru aceasta boala perfida, care vine cand nu te astepti, care se aseaza tacut peste tine, care o tratezi corespunzator si tot exista sanse sa reapara.Nu imi este frica de nimic, d.zeu nu da niciodata nimic ce nu poti duce. Pentru toate persoanele cu acest diagnostic imi permit sa dau un sfat din suflet, din experienta mea: oameni buni nu va imbatati cu apa rece, nu va lasati influentati de toti care-si dau cu parerea fara macar sa fi trecut prin asa ceva, ci numai din auzite, urmati-va calea prin tratamentul indicat de medic, nu luati tratamente naturiste, nu tineti diete drastice, consumati ceea ce va place ponderat, faceti miscare multa chiar daca nu va simtiti in forma, faceti-va viata frumoasa ascultand muzica, plimbandu-va.
Eu personal pe data de 3 decembrie 2011 am fost diagnosticata cu cancer de ovar, am lipsit de la servici exact 3 saptamani, perioada postoperatorie, in rest pana in prezent, cu tot tratamentul radical, cu tot ceea ce a implicat el, efectele secundare, atat fizice, cat si psihologice am la activ 2 excursii de cate 5 zile, 4 drumuri la parintii mei in provincie, mi-am continuat activitatiile mele cotidiene ( servici, casa, am facut prajituri ), am refuzat din start concediul medical, mi-am cumparat o peruca foarte frumoasa din par natural, am investit tocmai din motivul sa nu ma simt prost fizic. Va doresc din inima insanatosire deplina, liniste sufleteasca, optimism, iar daca le aveti va veni cu siguranta soarele.
Pentru dl. dr.: astazi cand am citit mesajul dvs.am plans de fericire, l-am chemat repede pe sotul meu( lucrez cu el )
si am vazut pe fata lui aceeasi emotie.La fel de fericita am fost si acum cateva zile, cand am iesit din biroul profesorului care m-a operat si care mi-a vb. la fel de frumos.
Va multumesc frumos pentru tot ceea ce ati facut pentru mine, pentru toate explicatiile, sfaturile si "avertismentele".
Comunicand cu dvs am fost luminata. Pe curand. Sarutmana.
chistadenocarcinom papilar seros la ovar drept 31-05-2012, 20:41:57 de către RaulDuke
stadiul tau a fost totusi unul FOARTE MIC. MINIM, daca se poate spune asa, cu sanse la fel, MINIME sa existe extensie la distanta sau chiar regionala, prin ganglioni din zona pelviana sau a abdomenului. adenopatii inseamna ganglioni cu aspect bolnav. totusi partea cheie a cuvantului "microadenopatii" este chiar prefixul MICRO, adica foarte mici, sub un centimetru, ceea ce pot sa-ti spun din experienta ca este o dimensiune PREA mica pentru a se stabili precis daca chiar exista niste probleme acolo sau daca nu cumva sunt niste ganglioni normali. asta suprapus peste faptul ca adenopatiile pot avea si alte cauze, nu doar cancerul, cum ar fi chiar si dupa operatii mai ample.

una peste alta cu siguranta ca ce se impune acum medical vorbind sa se faca e exact ce ti s-a propus: urmarire la distanta, cu reevaluare CT peste cateva luni si chiar si mai tarziu dupa aceea. chiar daca lucrurile arata favorabil si sansele de recidiva sunt foarte mici, ele totusi EXISTA, din pacate. nu pot fi reduse la zero, si pentru asta trebuie pastrat "un ochi vigilent". nu inseamna totusi ca nu-ti poti trai viata absolut normal, dimpotriva! ai un statut de INVINGATOR IN BATALIA CU CANCERUL, pentru care poti fii mandra si pentru care meriti felicitari! tot ce trebuie sa faci este sa pastrezi legatura cu medicii si sa urmezi aceste evaluari periodice.

numai bine !
chistadenocarcinom papilar seros la ovar drept 31-05-2012, 14:47:41 de către andibel
Am terminat investigatiile cu bine, dupa 4 sedinte de chimio: markerii tumorali bine, analize sange bine, CT sa zicem binisor, in afara unor microadenopatii retroperitoneale interaortico-cave. Am fost la profesorul care m-a operat cu CT-ul si mi-a spus ca nu am nici o problema, ca sunt f. bine, am fost la oncolog si m-a programat la viitorul control la sfarsitul lui august pentru urmarire. O sa fac un nou CT pentru urmarirea microadenopatiilor.In speranta ca va fi totul bine, va doresc multa sanatate la toata lumea, iar pentru dl. dr. as mai avea o nelamurire.
Inainte de operatie, la CT in care mi-a fost depistata formatiunea tumorala nu se evidentia nici o microadenopatie. Dupa operatie, dupa 4 sedinte de chimio de ce au aparut. Nu cunosc cauza, am vreo sansa sa dispara, ce este de facut. Am vb. si cu un radioterapeut, mi-a spus ca sunt f. mici si nu se iradiaza nimic de pana la 1 cm.Am motive de ingrijorare pana la urmatorul control?
Va multumesc din suflet pentru timpul alocat nedumeririlor mele, si va doresc numai bine.
chistadenocarcinom papilar seros la ovar drept 28-05-2012, 17:24:13 de către RaulDuke
cu placere !

dar totusi nici medicii din viata reala nu sunt foarte diferiti de mine, iar eu insumi, la practica mea de zi cu zi, nu difer atat de tare de ei. ce se intampla este ca aici pe internet vorbesc fara nicio presiune si nicio constrangere, iar in viata reala exista extrem de multe neajunsuri, principalul cel mai des fiind supraaglomerarea de pacienti, care face ca timpul si resursele sa se imparta la foarte multi si, ca atare, fiecaruia sa ii revina foarte putin... inevitabil, din pacate.

mult succes !
chistadenocarcinom papilar seros la ovar drept 28-05-2012, 16:47:16 de către andibel
M-ati convins, pe langa specializarea dvs. scrieti si foarte frumos. Ce bine ar fi ca toti medicii sa fie atat de cooperanti si daca ar fi, noi ca pacienti ne-am conforma mult mai usor si fara atatea dubii si in final regrete.Va multumesc mult, va respect la fel de mult.
chistadenocarcinom papilar seros la ovar drept 28-05-2012, 15:28:17 de către RaulDuke
da, iti inteleg pe deplin ingrijorarea, chimioterapia nu e vata de zahar. desigur ca si eu mi-as dori pentru tine, si defapt pentru oricine, sa NU FIE NEVOIE sa recurga la chimioterapie. insa asta nu e decat ceva la care putem spera. odata confruntat cu nevoia relativa de a recurge la chimioterapie, trebuie ca si fiecare pacient in parte sa inteleaga cate ceva din ce ii propune medicul, pentru ca medicul nu-l obliga niciodata la nimic. un medic responsabil doar face propuneri si ofera explicatii de avantaje si dezavantaje si, in final, recomandari. de aceea bolnavul este cel care, in mod normal si civilizat, chiar modern, trebuie sa fie principalul decident, care alege intre cele cateva optiuni prezentate de medic, intelegand si acceptand si potentialele pericole si dezavantaje, la fel ca si ce se poate astepta ca beneficiu de la un tratament.

sper si eu sa nu fie nevoie sa mai faci vreodata, dar vom mai vedea in zilele viitoare, ok ? numai bine !
chistadenocarcinom papilar seros la ovar drept 28-05-2012, 15:18:58 de către andibel
Sarutmana mult pentru raspuns, maine ma duc si la oncolog si la chirurgul care m-a operat. Va tin la curent. Pe mine ma intereseaza sa nu-mi spuna oncologul ca mai trebuie sa fac chimio. Va multumesc mult.
chistadenocarcinom papilar seros la ovar drept 28-05-2012, 14:36:31 de către RaulDuke
intr`adevar, lucrurile arata favorabil, cu exceptia acelor "microadenopatii" din abdomen, situate retroperitoneal, care sunt cel mult suspecte, daca nu chiar si mai putin, pentru ca dimensiunea lor este foarte redusa. vor trebui tinute sub urmarire. alte probleme nu vad sa fie mentionate, cel putin dpdv oncologic, ce ne intereseaza pe noi. sa vedem ce iti zice si oncologul tau, mai ales ca acest CT trebuie comparat cu unul anterior.
chistadenocarcinom papilar seros la ovar drept 28-05-2012, 14:05:15 de către andibel
Buna ziua dl. dr. Raul:
Va rog sa aveti amabilitatea sa ma lamuriti si pe mine, astazi am luat rezultatul CT, iar pana maine cand sunt programata la oncolog nu vreau sa stau ingrijorata, ma bazez foarte mult pe dvs.
Evaluarea CT abdomino-pelvina nativa si dupa administrare de contrast iv, evidentiaza:
Ficatul are forma si dim. normala, este omogen si are contururi regulate.Ablatia vezicii biliare, clipsuri metalice in hilul hepatic si patul colecistului. CBP si VP au calibrul normal.
Splina are forma si dimensiuni normale, este omogena, are contururi regulate.
Pancreasul are dim. normale, mici incluzii de tesut gras la nivelul corpului si cozii. Spatiul peripancreatic are aspect CT normal.
Glandele suprarenale au dim. normale, structura omogena si contururi regulate.
Rinichii au forma, pozitie si dim. normale, sunt functionali, nu prezinta dilatatii de cai excretorii sau imagini de calculi radioopaci. Microchist cortical pe valva posterioara a rinichiului drept de 6 mm.
Vena renala stanga are traiect retroaortic.
Cateva microadenopatii retroperitoneale interaortico-cave sau paraaortice de pana la 9mm.
Nu se vizualizeaza ovarele.
Uterul are dim. normale, este anteflectat si lateralizat stang, amprenteaza vezica urinara in jumatatea stanga.
Nu s-au vizualizat acumulari fluide sau adenopatii pelvine
Dehiscenta dreptilor abdominali si minima eventratie abdominala mediana a grasimii peritoneale.
Vezica urinara are dim. normale, continut lichidian si pereti subtiri, este amprentata lateral stang de corpul uterin.
Regiunea recto-sigmoida are aspect CT normal.
CONCLUZII: Ovarectomie bilaterala. Colecistectomie. Microchist cortical renal drept. Microadenopatii retroperitoneale. Vena renala stanga retroaortica. Pancreas cu modificari minime lipomatoase.
Va rog sa-mi raspundeti, sunt foarte ingrijorata vis a vis de microchist si de microadenopatiile retroperitoneale.
Va multumesc din suflet.
chistadenocarcinom papilar seros la ovar drept 22-05-2012, 20:57:32 de către RaulDuke
nu a crescut. ambele sunt valori normale, sub limita maxima considerata normala. nu exista mai normal decat normalul. momentan aceasta informatie nu reprezinta un motiv de ingrijorare.
chistadenocarcinom papilar seros la ovar drept 22-05-2012, 10:49:25 de către andibel
Pentru dl. dr.
Astazi mi-au iesit rezultaele markerilor: CA 125 = 21.2, CA19-9= 24.51. Avand in vedere ca inaintea inceperii chimioterapiei CA 125 a fost 14.5, intrebarea mea este de ce a crescut la 21 dupa 4 sedinte de chimio. Credeti ca
cresterea lui a fost influentat de consumul unei cafele si a unui frech de portocale inainte de recoltare. Am emotii, mai ales ca joi fac CT-ul, iar vineri va fi discutia finala cu oncologul.Va multumesc anticipat.
chistadenocarcinom papilar seros la ovar drept 21-05-2012, 22:00:51 de către Vio sau Vasi
@Andibel, sunt convinsa ca totul va fi bine...Doamne ajuta..te pup si mult noroc.
chistadenocarcinom papilar seros la ovar drept 21-05-2012, 18:23:41 de către andibel
Multumesc mult Vasi, ma simt foarte bine. Astazi am fost mi-am facut markerii tumorali, iar joi am programare la Gral(aici e prof. meu oncolog)pentru CT, saptamana aceasta este cea a investigatiilor. Daca totul iese bine nu mai fac si cele 2 sedinte de chimio. In principiu, cand am vb. cu oncologul, inaintea celei de a 4 a sedinta, mi-a spus ca este bine s-o fac si pe a 5 a. Eu ma gandesc ca daca CT iese bine, o sa-mi spuna ca numai este necesara chimio. Speranta moare ultima. In rest totul este bine, de simtit m-am simtit f.bine, cu exceptia celor 5 zile de dupa a 4 a sedinta, cand crede-ma m-am gandit si la moarte, cu tot optimismul meu. Te pup, iti urez numai bine, iar vineri va scriu rezultatele analizelor, CT-ului si hotararea oncologului.
chistadenocarcinom papilar seros la ovar drept 21-05-2012, 00:27:40 de către Vio sau Vasi
@Andibel, cum te mai simti???
Ama ce faci, mai dati si voi semne de viata, va imbratisez...
chistadenocarcinom papilar seros la ovar drept 20-05-2012, 03:50:31 de către andibel
Inaintea operatiei mi s-au facut CA 125 si CA 19-9. Ambii au fost in limite normale. Tratamentul chimioterapeutic l-am inceput cu CA 125 14, 5.Va multumesc pentru raspuns si de-abia astept sa termin investigatiile sa va povestesc.
chistadenocarcinom papilar seros la ovar drept 19-05-2012, 20:59:24 de către RaulDuke
numai acei markeri care au fost anormal de crescuti inainte de operatie.
chistadenocarcinom papilar seros la ovar drept 19-05-2012, 19:15:10 de către andibel
Pentru dl.dr.,
Va rog sa aveti amabilitatea sa-mi spuneti si mie ce markeri tumorali mai sunt concludenti in cazul monitorizarii unui cancer ovarian, in afara CA-125.Am terminat a4a cura de chimioterapie, iar dr. meu oncolog mi-a propus sa fac CT si CA 125, daca ies bine voi termina in curand tratamentul, eu as vrea sa fac si alte analize. Va multumesc.
chistadenocarcinom papilar seros la ovar drept 05-05-2012, 19:00:38 de către andibel
Multumesc pentru urare si eu iti doresc tie multa sanatate si sa ai parte de cele mai bune rezultate.
chistadenocarcinom papilar seros la ovar drept 04-05-2012, 21:56:14 de către Vio sau Vasi
@Ama analizele sunt f. bune, doar glicemia, proteina c reactiva si ac.uric sunt usor crescute...am o programare la internist abia pe 30 mai.Am vobit si cu gineco-chirurgul meu, s-a uitat pe analize, n-a avut nici-o obiectie..
@andibel ma bucur de optimismul tau, ma bucur ca esti ok, Dumnezeu sa te ajute..
Va imbratisez si numai bine pentru toata lumea, Viorica.
chistadenocarcinom papilar seros la ovar drept 04-05-2012, 21:07:18 de către andibel
Am terminat azi a4 a sedinta de chimioterapie cu bine, analizele medicale au iesit foarte bine, am vb. cu oncologul si facem investigatii CT, markeri etc. si daca totul iese bine, fac si a 5 a sedinta si gata termin cu chimio. Am fost foarte fericita si dupa atata frig si ceata, iata poate apare si soarele. Va doresc multa sanatate si sa aveti parte de tot binele din lume.O sa va povestesc tot peste 2 saptamani, dupa investigatii.
chistadenocarcinom papilar seros la ovar drept 28-04-2012, 21:01:54 de către ama17
draga viorica,
ma bucur ca te-am regasit. sa ai parte de rezultatele pe care le doresti. si cred ca ele vor fi cel mai bun cadou de ziua ta. la multi ani si multa santate
chistadenocarcinom papilar seros la ovar drept 28-04-2012, 19:38:39 de către andibel
Draga Viorica, iti doresc ca toate rezultatele sa iti iasa bine, astept numai vesti bune. Mult succes si sa ne ti la curent. Te pup.
chistadenocarcinom papilar seros la ovar drept 28-04-2012, 13:25:55 de către andibel
Multumesc din suflet, o sa mai postez dupa 5 mai, atunci voi face a 4 a sedinta de chimio, voi sti si rezultatele la analize si am inteles ca oncologul meu vrea si un CT, poate cine stie da D.zeu ceva mai bun si pentru mine. Va apreciez si va doresc numai bine.
chistadenocarcinom papilar seros la ovar drept 28-04-2012, 12:48:48 de către RaulDuke
desigur ca am citit. ma tem ca nu am nici macar vreo ipoteza pentru asta... poate ca dintr-un motiv sau altul nu s-a putut determina. pentru G trebuie apreciate alte 3 caracteristici ale tumorii: mitoze atipice, formare de tubuli si atipii nucleare, se face un scor si se spune G cat o fi sau slab/mediu/bine diferentiat sau chiar nediferentiat/anaplazic.
chistadenocarcinom papilar seros la ovar drept 27-04-2012, 13:13:48 de către andibel
Domnule dr. Raul, ma scuzati ca intervin din nou dar am uitat sa va intreb daca v-ati uitat pe buletinul meu HP si daca da ce parere aveti, de ce oare nu se regaseste G pe el. Analiza probelor este facuta la IOB.Va multumesc mult pentru amabilitatea dvs.
chistadenocarcinom papilar seros la ovar drept 27-04-2012, 10:22:16 de către andibel
Domnule dr. va multumesc pentru raspuns, ma-ti convins.
chistadenocarcinom papilar seros la ovar drept 27-04-2012, 09:11:48 de către RaulDuke
Intr-adevar si pe scurt, daca de exemplu ajungeai la noi in serviciu (nu e exclus ca nu s-a intamplat), probabil ca si noi/eu ti-am fi oferit varianta cu chimioterapia ca fiind cea mai buna, ca varianta pentru pur si simplu urmarire.
chistadenocarcinom papilar seros la ovar drept 27-04-2012, 00:40:43 de către radicus
andibel, la recomandarea chimioterapiei in stadii incipiente conteaza si varsta, riscul ca boala sa revina la un moment dat si asa mai departe. Poate fi considerat un tratament radical, dar veti trece cu bine peste el. Totul va reveni la normal in urmatoarele luni. Uneori impactul psihologic e mai mare in timpul tratamentului decat cel fizic. Posibilele focare microscopice de celule maligne pot fi distruse prin chimioterapie, lucru care va poate salva viata.
chistadenocarcinom papilar seros la ovar drept 26-04-2012, 22:56:26 de către Vio sau Vasi
@andibel, vreau sa-ti spun ca totul va reveni la normal, important este sa ai grija de tine...sa fi optimista, parul creste si va fi si mai frumos.
Ingrijeste-te, fardeaza-te, plimba-te...poarta burtiera, chiar daca unii nu sunt de acord.
Sa sti c-am trecut si eu pe la Medas Unirii, la dr. de la oncologie, super de treaba.
Azi am fost la analizele de sange, am rezultatele in 3 zile (la Medlife Grivita), dupa voi face progrmare si la gineco si la cardio.
Te pup si noapte buna...
chistadenocarcinom papilar seros la ovar drept 26-04-2012, 19:59:38 de către andibel
Iti multumesc mult pentru incurajari, si eu ii multumesc lui D.zeu in fiecare zi ca m-a trimis la dr, chiar daca aparent nu aveam nici un simptom.Totul a inceput in 2011 septembrie, cand m-am hotarat sa fac un control de rutina, control ginecologic care il fac in fiecare an. M-am dus la Medas unirii, am programat control clinic, ecotransvaginal, Papanicolau, analize sange. La control clinic f. bine, la transvaginala f.bine in afara de existenta unui chist functional pe ovarul drept. Cand am intrebat ce este de facut cu acest chist, dr. mi-a spus ca este un chist functional si ca trebuie urmarit ecografic, este un chist care se poate resorbi prin menstra, mentionez menstra regulata, fara nici o durere, fara nici un simptom. Din acel moment am avut o revelatie si am stiut ca nu o sa ma mai intorc la acel dr. Dupa ce a trecut termenl de 2 luni, m-am programat la o transvaginala, la un dr. renumit din Bucuresti. Acest dr. mi-a deschis capul, mi-a zis ca nu este nici un chist functional, ca este o formatiune tumorala urata, ca trebuie sa fac CT si o sa vedem mai bine. Am facut CT si a urmat operatia in 12 ianuarie.De atunci totul s-a schimbat in viata mea, niciodata nu am crezut ca o sa patimesc atatea.
Despre mesajul pe privat nu stiu, o sa analizez setarile, de-abea mi-am facut cont de 2 zile. Te pup.
chistadenocarcinom papilar seros la ovar drept 26-04-2012, 15:31:56 de către Vio sau Vasi
@andibel...am vrut sa-ti trimit un mesaj pe privat...nu se poate..esti la, , secret"???
Sa sti ca si la mine debutul a fost tot brusc.am facut un glob vezical intr-o noapte si am ajuns la ginecologul meu...acolo surpriza...si asa a inceput lupta cu mine, in primul rand, pentru a evita depresia, de care scapi greu.aveam destule informatii medicale..
O minune a fost depistarea in acest stadiu, de obicei cancerul de ovar are o evolutie mascata si se depisteza in st. 3-4, cu ascita, cu...asa ca sa ne rugam la Dumnezeu ca am dat peste chirurgi oncologi f. buni, ca interventia a fost ok.
Eu am optat pentru o interventie largita, eram deja la menopauza...
Pe curand, cu vesti bune, te vreau vesela si optimista.
chistadenocarcinom papilar seros la ovar drept 26-04-2012, 12:07:00 de către andibel
Domnule dr. va multumesc mult pentru promtitudinea raspunsului.Gradul de diferentiere al tumorii ma preocupa si pe mine foarte mult, neregasindu-se in buletinul HP. Rezultatul anatomo patologic este urmatorul:
anexa dreapta MACRO ovar cu formatiune papilara intrachistica cu diametru 5.5/4.5 cm
MICRO criostat - ovar drept - adenocarcinom papilar; postcriostat chistadenocarcinom papilar seros;
papafina - chistadenocarcinom papilar seros; trompa dreapta indemna;
anexa stanga, mare epiploon: MACRO - ovar stang cu diametru de 5/3 cm, cu formatiune chistica cu diametru de 2 cm.
epiploon cu aspect macroscopic in limite normale.MICRO - ovar stang - corp galben hemoragic, chisturi de granuloasa, epiploon - tesut conjunctivo-grasos.
Concluzie; chistadenocarcinom papilar seros ovarian drept. M 8460/3; pT1a, pNx
Este buletinul meu HP complet, asa cum l-am primit. Mult timp am crezut ca gradul de diferentiere este 3, de la M din concluzie. Tot eu am depistat pe net citind mult ca M 8460/3 este codul diagnosticului meu din clasificarile tumorilor.
Cand m-am prezentat cu rezultatul la profesor mi-a spus ca trebuie sa fac chimio si m-am conformat, deoarece aveam mare incredere in el. M-a incurajat, mi-a spus sa nu ma tem de chimio, ca au fost rezultate bune si in stadii mai avansate, ca operatia mea a fost o reusita, capsula intacta, s-a bucurat mult de rezultatul HP vis a vis de epiploon, etc ( multe incurajari ).Marele meu regret este ca nu m-am dus cu acest rezultat la 10 oncologi, iar daca din 10, 3 sau 4 imi recomandau chimio, faceam Consider ca m-am aruncat prea repede intr-un tratament atat de radical.M-am dus la oncologul care mi-a fost recomandat de chirurg, tratamentul decurge bine ca pe banda rulanta, cand am pus inrebari pertinente mi s-a raspuns : tratamentul pentru cancer ovarian este standard.Nu vreau sa ma intelegeti gresit, nu-mi contest doctorul oncolog, dar inrebarea care ma macina zi si noapte este: cum sunt monitorizata pe parcursul sedintelor de chimio, cand toate analizele mele sunt in limite normale.
Va multumesc pentru timpul acordat, am vrut sa va scriu mai explicit pentru un raspuns concret, oricum dvs. ma-ti convins din primul mesaj si nu imi mai pare rau pentru acest tratament radical.Pentru vindecare fac orice.Sunteti ca un inger pentru mine si cred ca pntru toti oamenii plini de suferinta de pe acest forum. Va respectam.
chistadenocarcinom papilar seros la ovar drept 26-04-2012, 11:15:57 de către andibel
Multumesc mult draga Vasi-Viorica, am citit si am urmarit tot ceea ce ai scris pe acest forum, toate raspunsurile d.lui dr. si totdeauna am facut asocierea intre diagnosticul meu si al tau. M-am hotarat sa ma inregistrez tarziu pe acest forum, ma credeam invincibila, niciodata nu am crezut ca ma poate dobori asa" boala".In asteptarea rezultatului anatomo-patologic imi facea bine sa intru pe acest forum si sa citesc incurajarile tale, vis a vis de celelalte colege se suferinta, precum si raspunsurile d.lui dr. deosebit de profesionale si reale, exact asta urmaresc eu, nu vreau sa ma imbat cu apa rece. Chiar daca stadializarea mea a fost t1a, insusi termenul de chistadenocarcinom trebuie sa ma infioare.Rezultatul anatomo-patologic a avut un impact devastator asupra mea si a familiei mele, eu neavand nici un simptom de boala. Este o poveste lunga pe care am sa ti-o relatez data viitoare, din lipsa de timp.Am fost luata ca din oala, dl. profesor care m-a operat mi-a spus ca trebuie sa fac chimioterapie pentru consolidarea actului chirurgical. Examenul extemporaneu a fost bun si de aceea nu mi s-a facut decat anexectomie bilaterala.Surpriza a venit la marele rezultat. Eu iti multumesc mult pentru incurajarile tale, izvorate din propria ta experienta nu chiar usoara si incerc sa merg mai departe, chiar si eu care sunt optimista mai clachez cateodata. Iti multumesc mult.
chistadenocarcinom papilar seros la ovar drept 25-04-2012, 22:16:52 de către Vio sau Vasi
Buna seara...eu nu sunt medic, dar am trecut prin ce treci tu, cu o mica mare deosebire: acelasi stadiu, tot ovar(eu am facut histerectomie totala cu anexectomie bilaterala si omentectomie), dupa interventie am cerut 3 opinii la 3 oncologi, au cam oscilat in ceea ce priveste chimio si atunci m-am decis sa nu fac chimio.In februarie am facut un an de la operatie, ma simt f. bine, maine ma duc sa fac analizele de sange.
In ceea ce te priveste, timpul nu-l poti intoarce, asa ca te sfatuiesc sa lupti, caderea parului nu este un inconvenient, creste...ai o familie, un sot iubitor, esti iubita..de ce sa fi o leguma??plimba te, mananca tot ce poftesti, fa activitati care te dispun, vorbeste cu noi pe forum...
Eu sunt Viorica, sunt din Bucuresti, am si o varsta, am lucrat in sistem, dar profil de pediatrie...
Hai, cand ai nevoie de incurajari, intreaba-ma ce doresti, cu tot dragul iti voi vorbi.
Te imbratisez si pe curand.Si inca ceva, pe forum este decat DR.Raul Duke..oncolog.
chistadenocarcinom papilar seros la ovar drept 25-04-2012, 22:06:43 de către RaulDuke
ma tem ca nu inteleg foarte bine intrebarea. pana o clarifici, si pentru a-ti putea raspunde mai bine la intrebare, raspundei tu la una: ce GRAD DE DIFERENTIERE AVEA TUMORA ? este de obicei mentionat in buletinul histopatologic si prescurtat cu G si o cifra, de la 1 la 3.

altfel, despre chimioterapie, pot sa-ti spun ca, desi poate gaseai niste doctori care NU ti-ar fi recomandat chimioterapie, studiile au aratat beneficiu si la pacientele cu acest stadiu foarte mic, in favoarea celor care aleg sa faca chimioterapie fata de cele care aleg sa NU faca. durata/numarul de cicluri ramane inca foarte controversat. 6 se poate recomanda acolo unde riscul este cel putin mediu (pe baza unor factori dintre care cel mai important e gradul G de care te-am intrebat), dar nu numai acolo. in orice caz, daca nu se poate si nu se poate, exista si posibilitatea opririi la numai 3 serii de chimio, pe baza unei discutii cu oncologul tau, urmat de monitorizare pe termen lung. e posibil sa fie bine si asa. altfel, odata incheiata chimioterapia, parul o sa-ti reasca si lucrurile vor reveni la normal, probabil complet, poti sa te gandesti macar asa.

raspunde-mi la intrebarea de mai sus, te rog!
interpretarea rezultatului markerului tumoral CA 125 28-04-2012, 13:05:41 de către RaulDuke
cu siguranta ca CA 125 nu este un marker specific cancerului de ovar si nici cancerului per total. el creste si in mai multe conditii/boli benigne cum ar fi endometrioza, anumite boli inflamatorii pelvine sau pur si simplu in timpul menstruatiei sau in sarcina. ai motie sa suspectezi o sarcina ? defapt... la varsta ta in conditiile unei menstruatii care intarzie foarte mult, acesta e printre primele lucruri care trebuiesc excluse. deci ai cel putin un test de sarcina facut ?

abia ulterior are rost si se poate trece la alte ipoteze.
carcinom scuamocelular moderat diferentiat 25-04-2012, 09:24:37 de către RaulDuke
sa inteleg ca a avut o forma de cancer de PIELE, da ? in tot cazul, pare a fi fost o tumora mica, inalt operabila, si la care se aplica si protocolul de tratament, cu iradiere dupa operatie integrala. sansele de vindecare sunt maxime astfel si nu e nevoie de nici un alt tratament. tratamentele naturiste nu si-au dovedit eficienta si nu au deci nici o valoare cunoscuta in tratamentul cancerului.
ajutati-ma... mama are cancer 04-05-2012, 00:18:38 de către RaulDuke
din pacate lucrurile arata foarte nefast, sansele pentru vindecare fiind practic nule dpdv medical. de sperat se poate spera la orice, dar medical vorbind, sansele sa "se faca bine" complet si sa nu mai aiba probleme sunt extrem de mici. scopul tratamentului acum ramane acela de prelungire a supravietuirii si de intarziere a progresiei simptomelor. totusi, in functie de cat de bine raspunde la tratament si ce alte descoperiri se mai fac, treptat, despre boala ei, se poate spera si la mai mult, inclusiv la o remisie...

proba de la biopsie a fost dusa pentru ceea ce se cheama EXAMEN IMUNOHISTOCHIMIC ? ar fi esential.
ajutati-ma... mama are cancer 02-05-2012, 16:01:31 de către roxy.m
nu prea reusesc sa descifrez ce scrie aici asa ca voi scrie tot ca sa fiu sigura;pacienta fara APP este decelata ecografic cu un ficat de 16 cm cu diferite formatiuni izoecogene cu halou in jur de cca 1, 5 cm.LSH 12, 5 cm cateva formatiuni prezinta centru hipoecogen trasonic.sa ridicat suspiciunea unui carcinom EDS, colonoscopie si ex ginecologic negative.in 26.01.2012 sa intervenit ptr colecista cronica litiziata si sa practicat colecistecomie laparoscopica si biopsie hepatica.Ex CT;multiple leziuni hipodense, nodulare cu diametru cuprinse intre 9 si 48 mm, leziuni confluente pe segm VII, VIII, VI, decelabile si pe LSH, aspectul pledand pentru determinari secundare.in 27.02.2012 a facut PBH care a evidentiat ADK moderat diferentiat, cu arhitectura tubulara si focal trabeculara, la nivel hepatic.se decide initiera PCT paliative cu schema GemOx.in 22.03.2012 sa administrat Gemsar.g=75 KG, t=1, 62cm, S=1, 8m2.DATELE astea le am din iesirea mamaei din spital29.032012.voi veni cu informati mai noi saptamana asta ca face din nou cura.intrebari am.la ce sa ne asteptam!!si sa imi explicati daca mama mai are cat de cat o sansa de supravietuire.multumesc mult..
ajutati-ma... mama are cancer 30-04-2012, 00:14:25 de către RaulDuke
ce tip de tratament face ? nu poate sa-l urmeze si in teritoriu ? da-ne mai multe detalii oficiale despre boala mamei tale, te rog !
ajutati-ma... mama are cancer 29-04-2012, 21:14:59 de către roxy.m
in primul rand multumesc tuturor celor care mi-au raspuns.mi26 vorbele tale mi-au mai dat un pic de speranta.mama mea saptamana asta sa simtit mai rau.v omitai nu reuseste sa manace nimic si doarme incontinu.sper sa fie doar saptamana asta.tot timpul ma gandeam ca este e boala prea urata sa ne loveasca chiar pe noi dintre atatea persoane si nenorocirea a venit peste noi...ce sa spun ma simt prea neputinciosa in fata ei cand o vad ca sufera, sper sa avem putere sa trecem peste...si ceva care ne da peste cap este ca aproape saptamanal mergem la tratament la fundeni noi care suntem din sv drumul asta o oboseste foarte tare.multumesc.
ajutati-ma... mama are cancer 25-04-2012, 10:39:59 de către mi26
Buna Roxy.M,

In primul rand imi cer scuze ca iti vb direct cu Tu si fara Dvs, dar suntem de varsta aproapiata ( eu am 26 ani ) si inteleg perfect prin ce treci.
Tatal meu a fost diagnosticat cu cancer de colon tot cu metastaze la ficat. Ceea ce iti pot spune din experienta noastra este sa nu va ghidati dupa nici un fel de prognostic al vreunui medic. Dna Doctor a procedat foarte bine ca nu v-a vorbit in termeni de luni sau ani de supravietuiri pt ca este un lucru greu de aproximat. In momentul in care tatal meu a fost diagnosticat chirurgul ne-a spus clar ca tot ficatul lui este o mare tumoare si sansele de supravietuire sunt minime. Ni s-au dat maxim 3 luni, iar din acel moment au trecut 2 ani. Tata face tratament, metastazele sunt sub control si el se simte bine.
Tot ce conteaza este dorinta mamei tale de a rezista si de a fi alaturi de tine cat mai mult si de modul in care raspunde la tratament. Fiecare organism reactioneaza diferit!
Sfatul meu sincer de om care intelege prin ce treci acum este sa luptati, sa fiti convinse ca o sa reusiti si sa va bucurati de toate clipele impreuna.
Sper ca macar putin te-au ajutat cuvinetele mele!
Multa sanatate si putere!
ajutati-ma... mama are cancer 25-04-2012, 09:29:41 de către RaulDuke
furnizeaza-ne, te rog, diagnosticul COMPLET, cu rezultatul buletinului histopatologic( de la biopsie), cu stadiul TNM, cu rezultatele investigatiilor prin care s-a pus acest diagnostic (CT, RMN, ecografie, radiografie, etc), cand a inceput tratamentul si ce shema de citostatice a facut ? si toate datele importante oficiale pe care le detii. si la sfarsit, ce intrebare ai.
ajutati-ma... mama are cancer 24-04-2012, 21:47:19 de către Casa drhouse
Trebuie sa scrii diagnosticul complet cu care a iesit din spital, pentru a ne da seama de stadiul bolii ; unde are cancer ? Cate metastaze are la ficat ? Trebuie sa scrii si rezultatul ultimei ecografii facute.
Interpretare rezultate biopsie 17-05-2012, 00:13:53 de către RaulDuke
Mult succes !
Interpretare rezultate biopsie 15-05-2012, 09:03:44 de către marilena02
Buna dimineata,

I s-a facut un PET/CT de torace si abdomen si atunci s-a descoperit acea formatiune (de forma unui ou) de 5 cm inconjurata de ganglioni la nivelul superior al membrului drept (chiar la incheietura piciorului) de unde i s-a facut biopsie.(aminteam in primul meu mesaj de tomografie).
Nu au putut sa foloseasca substanta de contrast datorita problemei de la rinichi si a starii de sanatate precare de atunci.(acum starea lui este buna, mananca, a luat in greutate, operatia s-a inchis, nu au fost alte probleme, sper ca aceste semne sa fie de bine).
Multumesc.
Interpretare rezultate biopsie 14-05-2012, 22:19:08 de către RaulDuke
in fata unei recidive de melanom trebuie facuta o reevaluare completa, cu un bilant complet al extensiei bolii. oncologul ar trebui sa va recomande deci niste investigatii mai ample pentru a se vedea pe unde mai sunt zone suspecte de boala metastatica a melanomului, de exemplu IRM cerebral, CT de torace si abdomen, poate chiar si PET/CT. ulterior se pot pune in discutie variantele de tratament, imunoterapie, chirurgie, iradiere, chimioterapie... oncologul va putea sa va lamureasca foarte bine. putem discuta ulterior orice neclaritate si intrebare. mult succes !
Interpretare rezultate biopsie 14-05-2012, 10:16:10 de către marilena02
Buna dimineata,
Revin cu vesti.Rezultatul de la testele imunohistochimice sustin diagnosticul de metastaza limfoganglionara de melanom.
Si completarea la cazul descris mai sus.In 2006 tatal meu a fost operat de melanom la talpa piciorului drept si a urmat o cura de citostatice timp de 6 luni.Boala a intrat in regresie iar acum a recidivat.
O sa mergem la medicul oncolog sa vedem ce ne spune dar as vrea si parerea dstra., daca se poate.
Multumesc.
Interpretare rezultate biopsie 23-04-2012, 20:47:36 de către RaulDuke
ok, deci cel mai important lucru in momentul de fata este furnizarea rezultatului examenului imunohistochimic, spre a se putea transa un diagnostic. altfel ar fi util daca ne-ati putea furniza datele unor documente medicale oficiale, nu niste relatari verbale deloc exacte, de exemplu cel putin rezultatul examenului CT, cu concluzii cu tot. te mai intrebasem si de un consult dermatologic si leziuni/tumori pe piciorul drept...
Interpretare rezultate biopsie 23-04-2012, 17:38:58 de către marilena02
A fost internat pentru o problema la rinichi-o infectie puternica care a fost tratata-iar la ecografie s-a identificat ceva "suspect " care a dus la tomograf.
Pe langa acestea si analizele de sange care au iesit in general "proaste" cum ni s-a spus.
Tomografia s-a facut la toate organele interne: plamani, ficat, stomac, rinichi. Nu s-a putut cu substanta de contrast datorita problemelor de la rinichi.
In urma tomografiei s-a descoperit problema...si mai departe am scris in mesajul anterior.
Aceasta este toata...istoria cazului tatalui meu.
Multumesc.
Interpretare rezultate biopsie 23-04-2012, 17:21:04 de către RaulDuke
are un consult dermatologic? are alte leziuni sau formatiuni tumorale la nivelul membrului inferior drept ? cum a debutat toata problema ?
Interpretare rezultate biopsie 23-04-2012, 16:42:00 de către marilena02
Rezultatul analizei este:
"Fragment tisular cu dimensiuni de 6/4/3 cm reprezentat microscopic de tesut limfoid cu infiltrate tumorale maligne alcatuite predominant din celule fuziforme alungite dispuse storiform, cu nuclei rotunjiti la capete si vacuolizari citoplasmatice;pe arii restranse sunt prezente si celule epitelioide;sunt prezente frecvente mitoze atipice si tipice si arii de hemoragie-aspecte histopatoligice ce nu pot diferentia intre o metastaza limfoganglionara de melanom sau leiomiosarcom.
Se recomanda teste imunohistochimice pentru precizarea diagnosticului".

In urma unei tomografii a fost depistata o formatiune (de forma unui ou) de 5 cm inconjurata de ganglioni la nivelul superior al membrului drept (chiar la incheietura piciorului) de unde i s-a facut biopsie.Au fost extrasi doi ganglioni iar rezultatul este cel descris mai sus.
Doar atat stiu, deocamdata.
Multumesc.
Interpretare rezultate biopsie 23-04-2012, 16:23:07 de către RaulDuke
pai de ce nu se poate vorbi de vindecare ? ce STADIU e ? care e extensia tumorii ? ce alte investigatii are facute ? ce intelegi prin "biopsie la coapsa stanga" ? furnizeaza-ne, te rog, mai multe detalii tehnice, ca sa putem sa te lamurim mai bine!
Neoplasm mamar suprainfectat 22-04-2012, 21:52:45 de către Casa drhouse
Neaparat trebuie sa te internezi la chirurgie..in functie de antibiograma, un antibiotic /o asociere de antibiotice administrat/e pe cale injectabila ar fi mult mai eficace.
Neoplasm mamar suprainfectat 22-04-2012, 20:04:11 de către adamantium
inainte sa luati antibiotice, ar trebui sa consultati un chirurg. infectiile complexe se trateaza in functie de antibiograma, nu dupa metode empirice, incercand toate antibioticele
tromboembolism pulmonar in antecedente (stabilizat) 23-04-2012, 22:39:39 de către zafiu sanda
multumesc. voi reveni cu informatii noi probabil miine.va doresc o noapte buna.
tromboembolism pulmonar in antecedente (stabilizat) 23-04-2012, 20:48:29 de către RaulDuke
si ai ales tu intre streptokinaza si clexane ? din faptul ca nu a murit, mi sie pare ca ai ales foarte bine! nu stiu daca se indica streptokinaza la 84 de ani... e cel putin riscant.
tromboembolism pulmonar in antecedente (stabilizat) 23-04-2012, 17:00:48 de către zafiu sanda
am fost azi la oncolog.miine sint programata sa merg cu mama.din mica discutie am inteles ca :intii vrea sa o vada pe mama, pe urma urmeaza o serie de analize si dupa aceea decide dinsa tratament hormonal(tind sa cred ca fara radio terapie). .multumesc pentru raspunsul de ieri.desi am lasat sa se inteleaga ca decid eu ce analize sa fac..doar imi notez ce trebuie sa urmaresc, ce trebuie sa intreb, (este un domeniu nou depre care nu stiu mai nimic)..pe de alta parte faptul ca am putut sa citesc din analizele mamei la spital, dupa care am incercat sa inteleg ce inseamna m-a ajutat foarte mult..ce pot sa va spun ca medicul care a internat-o o plimba pe culoar ca sa-i demonstreze ca poate merge foarte bine si ca i se pare ca se sufoca? ca se preface? 3 zile ?.este adevarat ca nu scuipa singe, , doar `simtea ca i se inmoaie picioarele. "si respira greu " . eu i-am raspuns ca dinsul nu o cunoaste.si ca nu se poate ca dintr-o persoana care face gimnastica in fiecare dimineata si mers pe jos cel putin o jumatate de ora pe zi sa se trezeasca ca nu poate"" sa respire pt. ca e batrina si inima e obosita".de ieri pina azi. ceva s-a intimplat . si-a mai trecut o zi timp in care am intrebat ce inseamna D-dimeri=20, hematii4190000 etc.dupa care mi sa sugerat sa vorbesc cu dl- doctor si de posibilitataa unui tromb. Am avut aceasta discutie cu dinsul pe care pur si simplu nu a crezut-odar multumesc lui dumnezeu ca a trimis-o si la un control cardiac.(perpedes in alt corp de cladire ).si asa cei de la cardiologie nu au mai lasat-o nici sa vorbeasca,.dupa care a trebuit da decid in 20 de minute intre streptokinaza sau clexane(sper ca am scris bine). ceea ce nici acum nu stiu daca am facut bine.
tromboembolism pulmonar in antecedente (stabilizat) 23-04-2012, 11:08:52 de către RaulDuke
nu recomand ca investigatiile sa fie facute din propria initiativa a pacientului ci numai in urma unor consulturi medicale. iar o discutie pe internet un poate tine locul unui consult.
tromboembolism pulmonar in antecedente (stabilizat) 22-04-2012, 23:56:29 de către zafiu sanda
VOI FACE CONTROLUL CARDIOLOGIC . puteti sa imi recomandati ce ar trebui sa verific ( pentru a nu uita ceva)
eu m-am gindit sa ii mai fac odata CT, O ECOGRAFIE DE CORD
tromboembolism pulmonar in antecedente (stabilizat) 22-04-2012, 23:29:47 de către RaulDuke
problemele cardiovasculare (trombembolia cardiaca, insuficienta cardiaca, etc) sunt de departe pe primul loc, ca niste conditii medicale ce par sa-i ameninte viata pe termen cu mult mai scurt decat poate sa o faca respectivul cancer de san. ele trebuiesc intai rezolvate si controlate foarte bine inainte de a se putea lua in discutie orice forma de tratament oncologic, fie el cu radioterapie sau tratament hormonal. de chimioterapie nici nu are rost sa se discute acum.

in alta ordine de idei: nu confundati CHIRURGUL oncolog (chiar daca titulatura poate induce in eroare) cu ONCOLOGUL, care este specialistul in tratamentul ne-chirurgical al cancerului; el nu are legatura cu chirurgia iar chirurgul nu are nici o legatura cu partea de ONCOLOGIE MEDICALA. el este persoana cu care trebuie sa vorbiti din acest moment incolo, vis-a-vis de problema de la san, dupa ce vor fi controlate problemele cardiovasculare, sau chiar concomitent.
tromboembolism pulmonar in antecedente (stabilizat) 22-04-2012, 23:03:51 de către zafiu sanda
multumesc frumos
- pentru raspunsul rapid.medicul oncolog cu care am vorbit este si chirurg. raspunsul d-lui doctor a fost clar -NU datorita" virstei si tromboembolitei, si altor probeme " atasez acum si rezultatul tomografiei pulmonare:.artera pulmonara dreapta cu tromb ce ocupa 50%din lumen si se extinde pe ramul intermediar si pe arterele lobare medie si inferioara.artera pulmonara stinga prezinta trombce ocupa aprox.60%din lumence si se extinde pe ramura lobara inferioara si pe citeva segmentare.plamini expansionati la peretele toracic.in segmantul posterioral LSDexista un nodul calcificat cu aspect sechelar.bazal periferic se evidentiaza benzi opace de fibroza pleuro-septala.lichid pleural, in cantitate usor mai mare pe stinga.LA NIVELUL SINULUI DREPT SE VIZUALIZEAZADOI NODULI CU IODOFILIE NEOMOGENA SI CONTUR NEREGULAT ECO CORDA AD48 si vd45 paps 47 la internare 22 feb 2012 am mai efectuat o serie de analize in data de 7 martie eco cord AD33_ VD33 GRAD SISTOLIC VD/AD 27. INCLUSIV CK, CK-MB=29 TROPONINA T=0, 01, proBNP219.(DE LA 8554) LA INTERNARE.. INCA ODATA VA MULTUMESC PENTRU RASPUNSUL RAPID . nu stiam sigur sa interpretez imunohistochimia. am uitat sa mentionez ca mama a fost operata la virsta de 80 de ani de o tumoare intradurala extra medulara la T11...poate de aici speranta...oricum cancerul ete altceva.am scris toate aceste date medicale si penru a va ruga sa imi spuneti daca radio terapia are efecte negative in situatia ei sau daca pot sa o ajut cumva Deocamdata se simte destul de bine in afara de o durere sub sin ( poate sa mearga.chiar si la piata)dar mai oboseste.
tromboembolism pulmonar in antecedente (stabilizat) 22-04-2012, 12:31:11 de către RaulDuke
tratamentul in acest caz tine foarte mult de starea generala a mamei tale, cat si de stadiul bolii. avand in vedere ca este o persoana ATAT de invarsta, cu alte boli asociate, ba chiar relativ complicate, desi poate fi vorba de un stadiu mic al tumorii, este foarte posibil ca operatia sa nu fie indicata. asta pentru ca din start nu se poate spera la prelungirea supravietuirii ca la o persoana de, sa zicem, 50 de ani. totusi riscurile unei operatii destul de mari sunt si ele semnificative. posibil ca medicii vostri sa considere ca riscul unei operatii este mult mai mare decat beneficiul adus, deci, in aceste conditii.

pe baza informatiilor pe care le furnizezi, oricum exista tratamente foarte bune, cel mai probabil combinatii de RADIOTERAPIE cu TRATAMENT HORMONAL, mai ales la cum spui ca arata imunohistochimia. sansele sunt ca, astfel, tumoarea ar regresa si nu ar supara-o timp de chiar ani de zile.

medicul vostru oncolog ce a zis ?
5 fluorouracil de unde se poate procura? 17-12-2012, 17:30:38 de către DAIANAS
Eni, m-ar interesa si pe mine daca mai ai cele 10 fiole despre care vorbeai. Fiolele ce gramaj au? sau unde ai reusit pana la urma sa le gasesti? te rog din suflet sa imi raspunzi. eventual imi poti lasa un nr de telefon sa te contactez. multumesc
5 fluorouracil de unde se poate procura? 19-11-2012, 22:45:15 de către andrada04
Buna Eni..si eu sunt noua pe acest forum..am citit mesajul tau si regret ca treci prin asemenea momente..e dureros si cumplit sa privim neputinciosi la suferinta celor dragi..as vrea sa stiu daca mai este valabil mesajul legat de cele 10 fiole si care e dozajul lor..ma confrunt cu aceeasi pb de a nu putea face rost..sper sa-mi poti raspunde cat mai curand..multumesc..Alexandra
5 fluorouracil de unde se poate procura? 03-11-2012, 13:48:55 de către bbenyci
Buna ziua, sunt noua pe acest forum, si ma confrunt cu aceasta mare problema lipsa medicamentelor pentru bolnavii de cancer. Mama mea este in stadiu final deja, nu se mai poate face nimic, a fost descoperita cu metastaze de la inceput la pancreas si ficat, acuma dupa un an jumate a mai facut metastaze si la alte organe deci din pacate pentru ea nu putem sa mai facem nimik.
Acuma va scriu aici in speranta ca va pot ajuta cumva cu 10 fiole de fluorouracil, care din pacate pentru noi au ajuns prea tarziu, nu le mai poate primi fiindca medicul a zis ca nu mai are nici un rost...dar noi le-am cautat de ceva timp pana cand am reusit sa dam de ele...in Romanaia nu prea se mai gaseste.
Daca ar fi cuiva de folos le-am vinde pentru ca stim ce mult inseamna sa nu poti sa gasesti aceste medicamete si sa ai nevoie de ele.
Daca doriti eventual mai multe detalii, va rog sa imi scrieti aici si va raspund. Cu stima, Eni.
5 fluorouracil de unde se poate procura? 03-06-2012, 11:30:32 de către RaulDuke
exact cum credeam. nu ai niciun argument si nicio dovada. esti un mincinos si un paranoic !

iti urez succes la turneul tau de quackery si sa pastrezi nenorocirile de care zici pentru tine si familia ta, nu pentru oameni normali la cap!
5 fluorouracil de unde se poate procura? 03-06-2012, 08:56:31 de către 1Cenusareasa
Peste un miliard ( mult peste ) au murit cu chemo si free radicals in vene.
Cifrele le am de la un congrss a viceimelor chemo. Ca s e cere s a se fac a justitie pt victime. pt crima cu premeditare facuta de la primul razboi incoace.

De luni plec, ca am treaba .
Ramii cu bine si indruma airea pacientii !

Sa le spui de chemo, radiatie si operatie . La multi s a schimbi ordnea s a nu s e prinda ca esti cu ceva la pascut.

Numai bine. Mai trec miine , ca e duminica .
Intre timp nr victimelor chemo e s i mai mare, ca mor cu miile zilnic. De la chemo
5 fluorouracil de unde se poate procura? 03-06-2012, 00:41:30 de către RaulDuke
foloseste diacritice si vei afla repede ca "ma-ta" este o expresie populara care face referire la nefericita femeie care a facut greseala uriasa de a-ti combina laptele de biberon cu alcool sanitar sau orice alta substanta care a reusit sa-ti faca creierii atat de varza cum ti-i prezinti pe aici spunand aceste mari tampenii, minciuni si aberatii imposibil de demonstrat..

revin: de unde ai inventat numarul asta: UN MILIARD ??? este ca nu ai niciun raspuns, nicio referinta ? este ca minti de ingheata apele si nu ar trebui sa te ia nimeni in serios ? :D
5 fluorouracil de unde se poate procura? 03-06-2012, 00:24:26 de către 1Cenusareasa
sint mai mult de un miliard ! Deci eu sint mai aproape /
Tu care dai argumete din" quackwatch" ( equivalent la arici pogonici ) m-as indoi ca numeri.
Chemo i-a omorit aproape pe toti cei care au folosit chemo. Peste un miliard.
Oncologia trebuie trasa la raspundere ca pe nazisti pt uciderea din culpa a peste un miliard de pacienti.
Faceti chimo, va ia imunitatea si depindeti de chimicalele lor pt max 5 ani. Dupa care pacientii mor de la chemo. Sufocati de radicalii liberi, de goluri in creier.
Cu o usora aproximatie , pot zice ca cei care au facut chemo mor de la chemo ! Distrugerile chemo, o tehnologie facuta s a scape de depozitele de otravuri din armata germana . Dati-le la cei cu cancer s a facem un ban gramada !

"I-A NUMARAT MA-TA ? "

ce inseamna .ma-ta ?
5 fluorouracil de unde se poate procura? 02-06-2012, 19:43:53 de către RaulDuke
te mai intreb odata: I-A NUMARAT MA-TA ?

tu spui ca sunt un miliard; eu spun ca NU sunt un miliard. care dintre noi crezi ca are dreptate ? daca ai doar putin mai multa minte ca o rama, vei putea raspunde corect la aceasta intrebare simpla, ca sa vada lumea care e adevarul despre tine.
5 fluorouracil de unde se poate procura? 02-06-2012, 18:22:43 de către 1Cenusareasa
Sint un miliard mort de la chemo !

dar tu citi credeai ?
116 ?
5 fluorouracil de unde se poate procura? 02-06-2012, 13:27:59 de către RaulDuke
da, inteleg ca vezi asta, dar si tu trebuie sa intelegi ca ai schizofrenie paranoida! esti nebun, si deci ce vezi tu, de fapt nu e adevarat! la fel ca si cifra aia de un miliard: e inca o inventie de a ta si nu ai nici o singura dovada pentru asta! minti de ingheata apele si fara nicio rusine!
5 fluorouracil de unde se poate procura? 02-06-2012, 03:29:52 de către 1Cenusareasa
mah psihoticule, dar de unde ai venit tu cu cifra de UN MILIARD ?

atitia sint, coane !
Ucisi cu singe rece !
Chemo e otravire, inceata .
Destul de incet, pina termina familia banii.
Eu vad chemotherapie drept o crima cu premeditare.

De asta sint as a de chuinuiti bietii pacienti, ca cer s a bata capacul la sicriu in cuie de frica sa nu ii bagati chemo si acolo !
5 fluorouracil de unde se poate procura? 02-06-2012, 03:26:40 de către 1Cenusareasa
Coane, Chemo a fost facuta intii cu scopul de scapa de Mustard gas si ica ce mai aveau nemtii. Ca trebuiu p-aziti s a nu s e inarmeze iar. Probabil ca o minte germana a fost .
" hai s a il dam la cei cu cancer ". Da si asa s e face din 1929 ! Era bunicu flacau atunci. Azi s e face , in princiriu exact la fel. Acum clinicile au WC cu apa , toti au halate albe, pixuri ( oncologia a renuntat la creioane ).
Eu nu am zis de ce sa se foloseasca ca insecticide. Sint de acord si zic si eu. " de ce nu ? ". dar o fata s-a simtit ofensata ca otrava nu o numesc medicament si ca am zis insecticid.

Da, stiu de un miliard pt ca anul trecul. la los angeles a fost primul congress ce urmeaz a sa traga la raspundere pe cei care folosesc chimicalele , asa cum au fost trasi la raspundere nazistii.
A fost Condresul celor un miliard de victime " si asta este nr celor ucisi cu singe rece de catre secta oncologie.
Pe scara crimelor, este , pe departe , cea mai mare crima impotriva umanitatii, inca nepedepsita .
Dar va fi. Deja canada s e intreaba daca oncologia face ce trebuie sau e un plan de omorit pacientii. E un plan. Numai in US mor de cancer aproape 600 mii pe an si toti au folosit chemo. Chemo este obligatorie .
5 fluorouracil de unde se poate procura? 02-06-2012, 00:22:49 de către RaulDuke
mah psihoticule, dar de unde ai venit tu cu cifra de UN MILIARD ? i-a numarat mamicuta ta semianalfabeta cumva si ti-a tatuat tie pe frunte in sens invers, ca sa vezi in fiecare dimineata in oglinda ?

desigur ca fluorouracilul e folosit ca insecticid. nu vad de ce nu ar fi. doar ca e folosit la cu totul alte doze... la doze suficient de mari, ca sa stii si tu, minte ingusta ce esti, orice substanta poate sa te omoare; poate nu ai auzit de intoxicatia cu oxigen sau cu apa. exista si sunt potential fatale !

despre restul tampeniilor tale, cu chimioterapia care e standardizata din 1929, ramai in intuneric! tot adevarul despre trecutul si chinurile oamenilor, medicilor si cercetatorilor de tot felul in lupta contra cancerului, cu evolutia oncologiei cu tot, nu este nici un secret. sunt informatii publice si accesibile oricui. exista si carti foarte bune scrise pe tema asta si eu insumi pot sa tin oricand un intreg curs despre istoria oncologiei, a cancerului sau a chimioterapiei.

ramai in bezna, ramai amuzant ! dar lasa-i pe oameni in pace, caci nu sunt toti nici imbecili nici nebuni, asa cum probabil esti tu.
5 fluorouracil de unde se poate procura? 02-06-2012, 00:09:25 de către 1Cenusareasa
1Cenusareasa nu e doamna sau domnisoara, e un domn trecut prin viata si atins de... multiple nevroze, ca sa ma exprim delicat. nu fiti prea aspri cu el, va rog !

Hahah ! .
5 fluorouracil de unde se poate procura? 02-06-2012, 00:04:32 de către 1Cenusareasa
Cristina dragutza !

Fii retinuta a afitrma ce nu stii.
Chemo nu e buna. A adus un miliard de victime ? Cite mai vrei. Nu vezi ca medicii dau in bobi la cancer ? ca habar nu au ?
da , e folosit ca insecticid in US.
INSECTICID !
Cum adica pe ce ma bazez ? dac cineva zice ca a pus benzina in rezervorul masinii, pe ce se bazeaza ? Vrei dovada ca se foloseste ca insecticid ?
Daca mai vrei dovezi, Chemotherapia a fost dezvoltata din armamentul chimic german ramas din primul razboi. Tu ce credeai ? Ca au studiat medicii si s-au uitat in microscoape ? Nu ! Au vrut sa gaseasca o intrebuintare la chimicalel otravitoare ce erau destinate omoritului de oameni pe front.
De acolo e chemo ? De la gasit o intrebuintare la otrava, ca erau periculoase. Asa a inceputr sa fie bagate in oameni. Au zis ca daca a fost bun la omorit soldati francezi, de ce nu ar fi bun la omorit cancer sau insecte .
Nu stiai ? Nu-i nimic !@ Ai aflat acum. Chemo a dost standardizata in 1929 si toti slujbasii sectei oncologice o fac de atunci. Au murit peste un miliard de oamnei in zadar. Si vor muri in continuare.
Ca recunosc meritele lor. Sa prostesti un miliard si sa iti mai mearga in continuare , e ceva.
Lumea nu stie si de asta mai zic, cu parere de rau, ca isi merita soarta .
Cine sint acesti oameni pe care ii lasati s a bage chimicale de omorit pe front si insecticide in venele voastre ?
Nu cumbva cei care dansau in studentie pe mesele arabilor ? Da, ei sint !
Si le dati ce aveti mai scump, IMUNITATEA si Sanatatea fara sa va ginditi.
Voi stiati ca de cum luati chemo, voi nu mai aveti imunitate . Acele chimicale va apara de ceva boli. dar aduc as a multe deseuri ca vei muri de la ele . Nu de la cancer.
Chemo este otrava folosita in razboi, dar si in agricultura !
Surprinsi? Desigur !
oare cine va opreste sa aflati adevarul despre Chemo si secta oncologica ?
Voi nu vedeti ca toti mor dupa chemo ? Vreti dovezi ? Intrebati pe ce prieten reti.Bah, ce mai face Ioana lui Ghethila , ce ave a cancer acum 5 ani. Doar vezi ce zice !
5 fluorouracil de unde se poate procura? 01-06-2012, 20:56:34 de către RaulDuke
1Cenusareasa nu e doamna sau domnisoara, e un domn trecut prin viata si atins de... multiple nevroze, ca sa ma exprim delicat. nu fiti prea aspri cu el, va rog !
5 fluorouracil de unde se poate procura? 01-06-2012, 20:49:42 de către cristina66
Multumesc pentru detalii, o sa incercam sa luam legatura pentru comanda.
Referitor la postarea de mai sus, as ruga-o pe doamna/domnisoara sa ne spuna si pe ce se bazeaza cand face comentarii de genul acesta, nu cred ca este uman si corect sa scrii asa ceva pe un forum unde citesc multi bolnavi de cancer si care folosesc medicamentul asta in schemele de tratament...explica-te te rugam...
5 fluorouracil de unde se poate procura? 31-05-2012, 20:08:42 de către RaulDuke
nu se mai termina minciunile ? cu siguranta ca in leucemie fluorouracil NU este folosit. in care tip de leucemie vrei sa spui, daca tot stii cuvinte din astea grele ? ca sunt multe tipuri de leucemie...
5 fluorouracil de unde se poate procura? 31-05-2012, 19:17:22 de către 1Cenusareasa
Din pacate , nu sint bune de nimic.
5- FU este extrem de ieftin. E folosit ca insecticd in US. O doz a ar costa cam10 centi, poate 1 dolar cu tot cu transport.
Dar nu asta ar fi, ci faptul ca nu sint bune.
Cancerul este complet imun la aceste bazagonii. In celulal canceroas a intra numai: Cesium, Rubidium, Potasium, apa , glucoza ( cu ajutorul Potassium ) si insulina.
Puteti voi cumpara si zeama de pe planeta Marte, ca nu intra.
Din pacate !
Ca nu gasiti, este de fapt un bine. Doar la Leukemia ajuta ceva -ceva.
asta e ! Nu imuscati pianistul
5 fluorouracil de unde se poate procura? 31-05-2012, 18:06:10 de către mi26
Buna ziua,

este vorba despre Farmaexpress ( http://www.farmaexpress.ro/ ). Imi cer scuze daca postarea linkului este considerata reclama, dar eu una sincer nu o consider asa, ci o modalitate de a ajuta alti ultilizatori in conditiile in care statul roman nu ofera aceste medicamentele.
Noi am mai luat o data medicamentele din ELVETIA doar pe baza retetei eliberate din Romania - nu a fost nevoie de traducere sau alte documente - prin intermediul unei cunostiintele care era acolo
Tata a vb cu cineva azi la spital si i-a zis ca ei reusisera sa le ia din Ungaria la un pret foarte bun.

Daca mai gasiti modalitati de a procura medicamentele va rog anunti-ma si pe mine.

Multa sanatate!
5 fluorouracil de unde se poate procura? 31-05-2012, 15:41:39 de către cristina66
Buna ziua,

Da va rog frumos daca imi puteti lasa numele farmaciei, noi am luat decat pentru o luna, dar nu stim daca o sa urmeze aceeasi schema in continuare sau nu.
Oricum ar fi bine sa stim de unde sa cumparam daca o sa fie nevoie in continuare.
va multumesc!
5 fluorouracil de unde se poate procura? 30-05-2012, 10:13:11 de către mi26
Buna ziua,

Multumes frumos pt raspuns! Noi am gasit o farmacie in Romania care aduce medicamente din Germania, Austria si Ungaria ( la preturile de acolo ) si am comandat asa.
Daca va ajuta va pot da un mesaj privat cu numele acestei farmacii sau daca nu este considerata reclama pot da direct aici numele.

Multa sanatate si dvs!
5 fluorouracil de unde se poate procura? 29-05-2012, 20:30:54 de către cristina66
Buna seara,

Noi am procurat medicamentul din Austria, ni l-a adus cineva de acolo, 10fiole au costat 100 euro.
Le-a putut cumpara de acolo pe baza retetei eliberata de medicul oncolog.
Nu stiu sa va sfatuiesc cu cine sa luati legatura, dar va doresc mult noroc si multa sanatate!
5 fluorouracil de unde se poate procura? 18-05-2012, 11:37:01 de către mi26
Buna ziua,

Revin cu o rugaminte: va rog mult daca stiti vreo modalitate de a procura acest medicament postati aici sau dati-mi si mie un mesaj privat. In acest moment suntem disperati deoarece nu avem medicamentul, ni se promisese ca se rezolva iar tata are nevoie de neaparat!

Va multumesc ! Sanatate multa
5 fluorouracil de unde se poate procura? 20-04-2012, 17:42:14 de către OtiliaT
Pacienta o avea pe fiica sa in Roma si ea l-a comandat si cumparat.
Din pacate, nu am niciun numar de contact de la acel spital, dar, daca medicul dvs. accepta sa faca demersurile, putem face rost.
Dar v-am spus, spitalul nu accepta sa elibereze medicamentul unui pacient, ci doar in urma unei solicitari a unui spital. (comunicare intre spitale)
5 fluorouracil de unde se poate procura? 20-04-2012, 17:25:08 de către mi26
Buna ziua,

Multumesc frumos pentru informatii! Imi puteti spune va rog daca pacienta respectiva avea pe cineva la Vatican sau au fost trimise direct de la farmacie de acolo? Ne puteti ajuta va rog cu vreun contact de la spitalul din Italia?

Din pacate si pt noi este esential acest medicament

Multumesc inca o data!
5 fluorouracil de unde se poate procura? 20-04-2012, 17:21:49 de către OtiliaT
Buna ziua!
Noi am reusit sa facem rost deell de la o bolnava de cancer de colon, pentru care acest medicament era esential in cura de chimioterapie. Dupa cum v-am spus, aceasta l-a gasit intr-o farmacie din Vatican si i s-a eliberat pe baza retetei trimise prin fax din tara. Costul unei fiole de 10 ml /500 mg a fost de 6 euro. Mama, din 4 cure de chimioterapie, doar la una a avut si 5 fluorouracil, la celelalte a facut fara. Acum mai are doua cure si le va face cu acest medicament.
Din cate se pare, la noi in tara nu va ajunge prea curand. si pe nimeni nu intereseaza... pe nimeni din cei ce ar putea schimba acest lucru.
Noua ni s-a comunicat de la spitalul oncologic din Cuneo Torino, Italia ca ar putea trimite medicamentul in tara la solicitarea unui spital. Incercati asa.. sau prin asociatiile Caritas.. sau ONG-uri
5 fluorouracil de unde se poate procura? 20-04-2012, 11:49:27 de către mi26
Da, asa este. Acum ca am vazut numele medicamentului mi-am adus aminte ca de Xeloda a mentionat Dna Doctor. Stiam de numele acesta intrucat inainte de erbitux a facut tratament cu avastin + xeloda, dar nu imi aduceam aminte deloc denumirea.
5 fluorouracil de unde se poate procura? 20-04-2012, 11:46:45 de către RaulDuke
Probabil te referi la Xeloda (capecitabina), care e sub forma de comprimate si e patent detinut de compania La Roche. Asa e, e mult mai scump.
5 fluorouracil de unde se poate procura? 20-04-2012, 11:44:49 de către mi26
Nu stiu sa va spun numele medicamentului. Doamna doctor ne-a spus ca exista o alternativa care este mult mai scumpa dar cu siguranta se vor termina f repede fondurile in acest mod

26287 com 1 2 3 4 ..... 114115116117118119120 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp