Rolul zincului în stoparea progresiei cancerului esofagian
Autor: Acasandrei Mihaela , publicat la 04-10-2017
Potrivit cercetătorilor din cadrul Universității din Texas (Arlington), zincul ar putea preveni proliferarea tumorală, prin acțiunea lui țintită asupra canalelor de calciu ale celulei canceroase, în cazul particular al cancerului esofagian.
Zincul este un element esențial care asigură creșterea și funcționarea armonioasă a organismului, o dietă echilibrată și variată, care include carne roșie, carne de pui, spanac, leguminoase boabe, nuci și cereale integrale, asigurând necesarul zilnic de zinc.
Zincul este implicat în peste 300 de reacții enzimatice din organism, jucând un rol vital în metabolismul proteic, în mod particular în vindecarea țesuturilor și în buna funcționare a sistemului imun.
Deficiența de zinc este comună în rândul pacienților cu cancer esofagian, fapt care indică posibile efecte protective ale zincului în prevenția acestei maladii. Studii anterioare au identificat de asemenea o relație între zinc și cancerul de esofag, însă mecanismul nu a fost elucidat complet.
Cancerul esofagian reprezintă a 6-a cauză de deces prin cancer la oameni, în întreaga lume. În Statele Unite doar în anul 2016 au fost înregistrate 16,000 de decese prin această afecțiune necruțătoare. Rata de supraviețuire după 5 ani este de 20% în rândul pacienților cu cancer esofagian.
Zui Pan și echipa sa au descoperit că zincul poate acționa selectiv asupra celulelor cancerului esofagian, prevenind divizarea și creșterea lor. Mai mult decât atât, zincul nu afectează creșterea celulelor epiteliale sănătoase de la nivelul esofagului.
Rezultatele studiului sunt promițătoare, cu atât mai mult cu cât tot mai multe voci încurajează o dietă echilibrată în alimente de origine animală și vegetală deopotrivă, pentru a asigura toți nutrienții necesari bunei funcționări a organismului, printre care și zincul, în special la pacienții cu patologii oncologice manifeste. Aceste informații urmează a fi validate prin intermediul unor cercetări mai ample în viitor.
Sursa: News-Medical.Net
Zincul este un element esențial care asigură creșterea și funcționarea armonioasă a organismului, o dietă echilibrată și variată, care include carne roșie, carne de pui, spanac, leguminoase boabe, nuci și cereale integrale, asigurând necesarul zilnic de zinc.
Zincul este implicat în peste 300 de reacții enzimatice din organism, jucând un rol vital în metabolismul proteic, în mod particular în vindecarea țesuturilor și în buna funcționare a sistemului imun.
Deficiența de zinc este comună în rândul pacienților cu cancer esofagian, fapt care indică posibile efecte protective ale zincului în prevenția acestei maladii. Studii anterioare au identificat de asemenea o relație între zinc și cancerul de esofag, însă mecanismul nu a fost elucidat complet.
Cancerul esofagian reprezintă a 6-a cauză de deces prin cancer la oameni, în întreaga lume. În Statele Unite doar în anul 2016 au fost înregistrate 16,000 de decese prin această afecțiune necruțătoare. Rata de supraviețuire după 5 ani este de 20% în rândul pacienților cu cancer esofagian.
Zui Pan și echipa sa au descoperit că zincul poate acționa selectiv asupra celulelor cancerului esofagian, prevenind divizarea și creșterea lor. Mai mult decât atât, zincul nu afectează creșterea celulelor epiteliale sănătoase de la nivelul esofagului.
Rezultatele studiului sunt promițătoare, cu atât mai mult cu cât tot mai multe voci încurajează o dietă echilibrată în alimente de origine animală și vegetală deopotrivă, pentru a asigura toți nutrienții necesari bunei funcționări a organismului, printre care și zincul, în special la pacienții cu patologii oncologice manifeste. Aceste informații urmează a fi validate prin intermediul unor cercetări mai ample în viitor.
Sursa: News-Medical.Net
Publicat la 04-10-2017 | Vizite: 764 | bibliografie
Alte articole:
- Cum migreaza celulele canceroase in organism?
- Tipurile de cancer cu impactul cel mai mare asupra anilor de viata sanatosi
- Dispozitivul portabil ce poate depista markerii tumorali
- Compusii din ceapa ar putea opri dezvoltarea proliferarii celulare in cancerul ovarian
- Nanoparticulele din aur ar putea fi utilizate in tratamentul cancerului pancreatic
- Un nou tratament impotriva cancerului ovarian
- Alcoolul si cancerul
- Persoanele intolerante la lactoza au un risc mai mic de a dezvolta anumite tipuri de cancer
- Metastazarea cancerului in organism ar putea fi incetinita, cred cercetatorii
- Cercetatorii au descoperit o tinta terapeutica promitatoare in cazul glioblastomului
- Extractul de aronia, in combinatie cu chimioterapia, omoara cancerul de pancreas
- De ce apare rezistenta la tamoxifen?
- Hormonoterapia cancerului de prostata ar putea creste riscul de dementa?
- Ritmul circadian si dezvoltarea cancerului
- O posibila explicatie pentru recidiva cancerului mamar