Ultimele comentarii pe forum

26287 com 1 2 3 4 ..... 199200201202203204205 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
SUBIECT COMENTARIU
cancer pulmonar - tratament naturist 08-04-2009, 20:35:53 de către lala26
nu stiu nici eu mai mult decit stii tu speram sa ne spuna steluta ceva despre el
cancer pulmonar - tratament naturist 08-04-2009, 20:35:50 de către lala26
nu stiu nici eu mai mult decit stii tu speram sa ne spuna steluta ceva despre el
cancer pulmonar - tratament naturist 08-04-2009, 13:20:06 de către utzy
va rog spunetim si mie de acest fitoterapeut multumesc
cancer pulmonar - tratament naturist 05-04-2009, 22:05:21 de către lala26
buna steluta ai reusit sa dai de acest fitoterapeut ca as vrea sa stiu si eu mai multe tatal meu sufera de cancer pulmonar te rog sa mi spui
Imi puteti spune cat este de rau sau de bine? 11-04-2009, 08:46:48 de către nicolla_75
nu vreau sa te sperii, dart boala tatalui evolueaza in jos.Imi pare rau sa spun asta dar dupa cev ai ai scris tu mai sus , asta e situatia,trebuie sa fiti constienti de ce se va intampla.ar fi trebuit totusi ca aceste detalii sa le cereti medicului, care ar fi trebuit sa va explice evolutia bolii .imi pare sincer rau , dar este si varsta care nu-lo mai ajuta sa lupte.va doresc sanatate si putere .
adenocarcinom hepatic metastazat 11-04-2009, 08:50:56 de către nicolla_75
ar trebui sa mergeti cu toate aceste analize la un oncolog daca nu ati fost inca.exista tratament citostatic pt boala dumnealui,dar nu stiu sa va spun cat il va ajuta si cum il va suporta.Multa sanatate.
Cancer ovarian seros 28-03-2009, 20:30:12 de către Casa drhouse
Nu au cum sa apara metastazele pentru ca faci chimioterapie.Durerea apare pentru ca in acea zona tesutul a fost afectat atat prin operatia propriu-zisa, cat si prin chimioterapie.Durerea este legata de cicatricea postoperatorie,de inflamatia inca prezenta in locul de unde au fost scoase tesuturile afectate ; s-au produs lezari ale radacinilor nervoase, comprimarea altor nervi prin reunirea tesuturilor ramase.Durerea este normala, in special la locul operatiei in timpul si dupa chimioterapie.Durerea este si exacerbata psihic prin natura situatiei.Dar pentru durerea ce o ai medicul de familie poate prescrie antalgice si calmante"Ansele postoperatorii " se refera la bridele si aderentele ce se produc intre ansele intestinale si locurile cu inflamatie deja prezenta.Trebuie sa ai rabdare caci toate acestea vor trece si te vei simti mai bine.Numai bine!
tumora infiltrativa, aceasta tumora este benigna sau maligna? 28-03-2009, 08:09:55 de către Casa drhouse
Tumora care ti-a fost extrasa este benigna .Prin scoaterea ei ar trebui sa nu mai ai probleme.Avand-o de mai multi ani, aceasta tumora, prin compresiunea ei pe pachetele vasculare din vecinatate a determinat o dilatare venoasa determinand varicele pelvine.Fetita ta are foarte mici sanse sa aiba si ea boala ta, hidronefroza era secundara adenomului nefrogenic, nu ai avut-o din nastere, ca urmare a unei anomalii vasculare sau a unei boli renale mostenite.La fetita trebuie tratata anemia si incurajata sa faca miscare in aer liber.Ecografie pentru ea poti face intr-un spital de pediatrie.Numai bine!
prevenire-detectare cancer 06-04-2009, 11:58:28 de către xgeorge
multumesc pentru raspunsuri

o sa merg la doctorul de familie sa vad ce controale trebuie sa fac, adica sa imi dea un set de controale pe care sa le fac in fiecare an
prevenire-detectare cancer 26-03-2009, 13:49:09 de către Teodora M.
George,

Preocuparea ta pentru acest aspect, daca a devenit intensa si simti ca a inceput sa fie obsesie, mergi mai degraba la un psiholog, ipohondria este un calvar si cu cat mai repede mergi cu atat te vei linisti in legatura cu acest subiect. E doar o sugestie, departe de mine sa presupun ca ai sau nu ceva de genul asta, dar am persoana in anturaj care are aceasta obsesie si tare greu ii e....
Fa-ti controalele anuale si daca ies bine nu te ma framanta.
Un mare doctor mi-a spus o data o vorba la fel de mare: frica nu ne pazeste de boala, dar o poate provoca.
Cu alte cuvinte, este foarte bine ca te preocupa sanatatea, fa-ti analizele si consulta-te cu medicul de familie. Cum iti spunea si drweather este cam greu sa-ti faci "toate" analizele. Si de altfel nici nu sunt indicate toate, fara indicatie:))....Numai bine!
prevenire-detectare cancer 26-03-2009, 12:54:05 de către drweather
Eh,prevenirea cancerului e o obsesie dintotdeauna a omenirii...nici o forma de cancer nu poate fi 100% evitata.Iar acum cu atitea radiatii si celulare prin jur,cu atit mai putin.Iar de diagnosticat,cel putin prin metodele uzuale,imagistice(gen tomografie...RMN) se pot diagnostica tumorile numai cind deja au crescut peste anumite dimensiuni egale cu capacitatea de detectie a aparatului.Exista si metode imunologice....genetice....mai exacte dar nu se folosesc la tot muritoru.Oricum gindeste-te ca nu trebuie sa ai neaparat cancer ca sa mori tinar.
sotul meu are cancer colorectal stadiul 4 21-12-2009, 03:22:11 de către stefi 03
buna seara.....de circa 2 sapt sora mea a fost internata fiind diagnosticata cu TB.C .dupa mai multe cercetari s-a descpoperit ca are "gauri in plamani"si lichid in abdomen ,tin sa mentionez ca are 33 ani si in momentul de fata cantareste in jur de 41 kilograme .directorul spitalului ne-a spus sa ne asteptam la ce este mai rau dar eu refuz sa cred ca nu mai este nici o sansa .va rog frumos daca m-ati putea ajuta cu ceva explicatii in privinta acestui lichid din abdomen (in jur de 5 litri)cat si a acestor gauri in plamani.tin sa mentionez ca i s-a "scos"circa 400mg de lichid prin "aspirare"......nu sunt in foarte mare cunostinta de cauza eu neffind langa ea in aceste momente . va multumesc si nu evitati sa -mi imi dati ceva raspunsuri indiferent de cat de dure pot fi.....
sotul meu are cancer colorectal stadiul 4 29-04-2009, 20:42:35 de către fag
multumesc tare mult pt raspunsuri.astept noi raspunsuri si poate o minune.
sotul meu are cancer colorectal stadiul 4 13-04-2009, 13:03:36 de către Katoxy
Pentru fag:
Acum am citi postul tau . cred ca acelasi lucru a patit si socrela. au operato au scos lichidul dar asta e cancer si io cred ca se poate vindeca .

Nu dispera cauam remedii cele mai bune sunt cele naturistae ,daca gasesc vreun link o sa-l postez aici.
sotul meu are cancer colorectal stadiul 4 13-04-2009, 12:59:55 de către Katoxy
Buna ziua. Soacra mea a avut o infectie la colon cred ptr ca am dus-o la doctor si ia facut o mica incizie la nivelul sfincterului care avea ceva puroi si era infectat. La o investigatie mai amanuntita sa descoperit ceva lichid in burta. In fine sa operat rezultatul : doctorul a spus ca e cancer (pe sacul de invelis al matelor erau ceva formatiuni canceroase , cuprinzand si fierea si o parte din ficat ---acuza dureri in zona abdominala) ,a stat ni spital unde i sa administrat calmante . Doctorul a spus ca nu are mai mult de 6 luni.
Acum poate nu am fost eu prea precis in descriere dar daca este un doctor pe aici sa raspunda si sa dea un sfat e si mai bine, Eu pesonal nu cred ca o sa moara (este intradevar slabita) si cred ca trebuie sa fie ceva medicamente naturiste flavonoide sau ceva de genul care poate sa o ajuta.
NIste comentarii mai de specialiate m-ar putrea ajuta. va multumesc.
sotul meu are cancer colorectal stadiul 4 11-04-2009, 08:53:40 de către nicolla_75
exista posibilitatea de a ,,scoate `acel lichi print-o punctie abdominala pt a-l mai degaja,situatia nu e deloc roz,este bine ca stiti la ce sa va asteptati.Doar asa il mai puteti ajuta.
sotul meu are cancer colorectal stadiul 4 30-03-2009, 20:09:39 de către fag
va rog tare mult sa raspunda cineva.nu ma ocoliti ca stiu la ce sa ma astept.va rog mult,un raspuns.e mai greu sa vezi ca numeni nu te baga in seama,crezind ca nu poate da un raspuns la ceva sau ocolind acel ceva,e mult mai greu.va rog mult un raspuns.va multumesc.
chimioterapie pt cancer pancreatic cu metastaze la ficat 13-12-2011, 22:52:03 de către RaulDuke
din pacate mesajul e vechi... nu stim ce s-a mai intamplat de peste 2 ani jumate...
chimioterapie pt cancer pancreatic cu metastaze la ficat 13-12-2011, 21:28:28 de către Maryycii
Buna babytree,
Am fost exact in aceasta situatie cu 2, 5 luni in urma doar ka ku tatal meu...:(, vreau sa iti spun doar k esti norokos ca ai aflat la timp si sa folosesti orice kiar daca uneori ti se spune ka nu are sens. Cu parere de rau in cazul tatalui meu am depistat cancerul mult, mult, mult prea tirziu:(. Cind am facut investigatiile deja era dificil pentru ca din cauza durerilor insuportabile nu a fost posibila tomografia computerizata, iar dupa operatie tatal meu nu a rezistat, DUMNEZEU SA-L IERTE...:(. Iti pot spune doar sa fii puternik si sa pretuiesti fiece secunda petrecuta alaturi...
Ce analize se fac pentru a vedea daca a recidivat sau nu ? 26-03-2009, 16:29:02 de către taisia
Buna!
Nu pot sa-ti raspund la toate intrebarile tale, dar am trecut si eu prin asa ceva cu mama. Proba nu se putea deteriora, pt ca sunt proceduri standard dupa operatie. Restul depinde de gradul de sanatate al tatalui tau, de gandirea pozitiva. In privinta anusului contra naturii, se poate face reitegrarea daca doctorii constata ca se poate, dar la mama mea nu a durat reintegrarea decat un an, apoi am revenit la anus contra naturii, iar operatiile au fost forte greu de suportat. Totul depinde de restul starii de sanatate a tatalui tau. Mama a facut pe langa citostatice si radioterapie 30 sedinte. Mult curaj si rabdare iti trebuie de acum incolo. Sanatate multa !
Ce analize se fac pentru a vedea daca a recidivat sau nu ? 25-03-2009, 09:30:07 de către moiseanu
Buna,
Draga mea dupa operatie ar fi trebuit ca tumoarea sa fie trimisa la laborator pentru biopsie.Pe buletinul de analize a acesteia ar fi trebuit sa fie trecut stadiul tumorii (I-IV), marimea tumorii T1-T4; ganglioni invadati si metastaze.Analizele care se fac in plus fata de ce ai facut tu sunt markerii tumorali, ecograf la ficat, radiografie pulmonara.Despre anusul contra naturii din pacate nu stiu sa-ti spun nimic. Eventual consulta un chirurg si vezi ce-ti spune despre aceasta problema.
Iti doresc numai bine si multa sanatate tatalui tau.
metastaza de carcinom pulmonar microcelular 27-02-2010, 00:12:06 de către asdera
salut!
iti dau dreptate...dar ti a scapat un aspect...
scaderea in greutate...
scaderea in greutate= reducerea perioadei de tratament chimio/radio=reducerea dozelor de medicatie=complicatii suplimentare =reducerea ratei de supravietuire.

regenerarea celulara post chimio si post radio oare nevoie de proteine si oligoelemente in cantitati ce nu pot fii obtinute din ingestia alimentelor obisnuite (adauga modificarile de gust/miros/+voma/diaree etc )...

asadar...suportul nutritonal cu alimente cu destinatie medicala speciala bogate in proteine ,oligoelemente+hipercalorice este complementar tratamentului "clasic".
metastaza de carcinom pulmonar microcelular 26-02-2010, 18:01:30 de către romicu_75
Recomandarea mea este sa nu va imbatati cu apa rece ... Tratamente naturiste sunt multe, multe "exotice" dar multe ineficiente. De asemenea, reclame genul celei de mai sus ... gramada pe internet. Dupa cum am mentionat mai sus este cruciala mentinerea in stare de functionare a ficatului, chiar si medicamentos (Tonotil, Esentiale, Liv52, etc) si mentinerea in paramentri a sangelui (hemoglobina, leucocite). Toate medicamentele se iau NUMAI cu acordul oncologului, chiar si antibioticele de spectru larg. Naturistele ... nu strica dar ca sa faca bine trebuie timp, ceea ce ... in cazul microcelularului, este o problema.
La noi (sotia diagnosticata in ianuarie 2008 cu microcelular T4N3M0) remisia este completa, zero semne de recidiva, efectele tratamentului (9 sedinte de chimio + RT torace + RT craniana profilactica) au mai trecut, persistand menopauza (definitiva), firul de par inca este firav si un pic de fibroza pulmonara ramasa de la iradierea plamanului. In rest zero semna, se duce la serviciu, aproape tot ce facea inainte. Asa ca incredere si credinta !
metastaza de carcinom pulmonar microcelular 26-02-2010, 16:15:13 de către danielaitalia72
de unde se poate cumpara aceasta ciuperca?
metastaza de carcinom pulmonar microcelular 25-05-2009, 09:43:10 de către Ganta
Va multumesc pentru raspuns. Avem deja 21 de sedinte de iradiere si urmeaza a patra sedinta de chimioterapie.Starile lui alterneaza .Cand are zile mai bune ,chiar foarte bune ,cand se simte foarte obosit cu senzatii de rau.Inca odata multumesc .
metastaza de carcinom pulmonar microcelular 25-05-2009, 08:57:06 de către romicu_75
Sunt multe variabile de luat in calcul ... In general microcelularul reactioneaza bine la citostaticele de linia I. Tineti organismul sanatos si functional. Sanatate!
adenom vilos cu displazie Low-grade 24-03-2009, 21:51:42 de către dori_pn
Multumesc pentru raspuns Dr.Balcan Anisoara - Iasi
adenom vilos cu displazie Low-grade 24-03-2009, 20:27:37 de către Casa drhouse
E un rezultat bun, o tumoreta benigna fara transformari carcinomatoase, neoplazice de risc inalt.Numai bine!.
cancer de colon... exista sanse sa apara la ex biopsic o tumora benigna? 11-02-2011, 13:34:36 de către zimbru
aceasta boala este moarte curata!!!incercati sa vorbiti cu un specialist, , , , dar sa nu va minta!!!
cancer de colon... exista sanse sa apara la ex biopsic o tumora benigna? 25-03-2009, 18:35:40 de către angyluca
Multumesc pt rasp.Deocamdata a externat-o pe mama,urmeaza sa faca o colonoscopie,acum continua tratam cu antibiotice.I se va face si biopsie,mi-e tare frica,majoritatea cancerelor sant maligne.O tumora benigna se poate suprainfecta,sau doar cele maligne?Astept sa vad ce se intapla in continuare,chirurgul este foarte bun.Mai tarziu ai va face ci CT,dupa ce se trateaza supuratia.
cancer de colon... exista sanse sa apara la ex biopsic o tumora benigna? 22-03-2009, 18:39:12 de către Casa drhouse
Nu cred. Are si antibiotice? Are matastaze? Ficatul e curat? Daca nu sunt metastaze trebuie operata cat mai rapid.Ai grija sa fie bine ingrijita, sa respecte regimul alimentar si sa ia corect medicatia si tine-te de chirurg .
tumora de cec... tratamentul este discutabil 21-03-2009, 21:52:04 de către alf66
Buna seara
va recomand sa cititi si pe net opinii despre problema Tatlui dvs.
Dar cel mai important va recomad sa cititi, daca nu e tarziu pana vine comanda prin Posta , cartea despre cancer a lui Adolf Breuss, sau tot ce mai gasiti pe net despre aceste tratamente!
in unele clinici mai importante din strainatate se aplica de mai multi ani ca si tratament adjuvant sau unic in astfel de afectiuni! - se pare cu succes!
Daca va mai pot ajuta cu inf., ... ?
Sanatate!
cancerul la ficat in metastaza 01-11-2009, 11:55:04 de către bratosin_cristi
mama a fost depistata cu metastaza gradul 4 pe toata raza ficatului dar a fost operata si toata interventia a fost favorabila ,credeti ca va mai avea acum probleme grave?
cancerul la ficat in metastaza 21-03-2009, 21:25:05 de către Casa drhouse
Cineva care doreste sa castige bani cat mai rapid si cat mai mult ar putea exploata disperarea voastra si v-ar putea da sperante desarte.Un cancer cu metastaze multiple hepatice nu-l mai poti trata in nici un fel.Este prea tarziu.Dumnezeu sa va ajute!
diferenta dintre adenom si carcinom? 21-03-2009, 23:18:45 de către Teodora M.
Dupa parerea mea, medicul ar tb sa va zica cert daca citostaticele ar preveni o posibila extindere a eventualelor celule bolnave. Daca a fost carcinom, cred ca e malign, dar faptul ca s-a operat este foarte bine! Prostata? Megi cu dansul si la alt medic caruia sa nu-i spui indicatiile primului si sa intrebati ce ar trebui sa faca in continuare. Tot numai un specialist iti poate spune exact si doua pareri nu strica...Scuza-ma daca am spus ceva neintrebata. Sanatate deplina!
diferenta dintre adenom si carcinom? 21-03-2009, 22:50:04 de către moiseanu
Buna seara,
Draga Iuly ceea ce ai spus tu este foarte interesant si bine de stiut pentru toata lumea.Din pacate tatal meu a fost diagnosticat cu adenocarcinom.Cum poate fi considerat oare acest diagnostic?Benign sau malign?Mi s-a spus ca e la latitudinea noastra sa facem sau nu citostatice, deoarece are stadiul II si a fost deja operat.Daca e benign si il chinui cu citostatice?Sau daca e malign si nu le face se poate intampla?Daca ai mai multe informatii care ma pot ajuta si pe mine te rog sa-mi raspunzi.Multumesc.O seara placuta!
diferenta dintre adenom si carcinom? 19-03-2009, 22:53:49 de către iuly78
multumesc pt cuvintele atat de linistitoare
diferenta dintre adenom si carcinom? 19-03-2009, 17:16:39 de către Teodora M.
Mi se strange inima sa aud asa ceva! Da, nu trebuie disperat in niciun caz si trebuie lamurite toate, altfel ajungi s-o iei razna. De altfel, in occident si cancerele sunt deja abordate ca si boli cronice, nu incurabile. la noi...suntem in alt sistem solar, nu pe alta planeta, e adevarat. Dar noroc ca mai avem medici profesionisti! Bineinteles ca adenopatia e departe de a fi carcinom. Adenopatie inseamna o inflamare si apare oriunde in organism, prostata, sani etc. Asta imi aduce aminte si de cazul unei colege careia i s-a spus ca are metaplazie, i s-a dat de inteles ca e grav si era cat pe ce sa-si puna capat zileleor, crezand ca are metastaza...NU VA JENATI SA CERETI TOATE INFORMATIILE, CHIAR DACA SUNT OCUPATI, MEDICII AU ACEASTA OBLIGATIE!!!! Multa liniste sufletesca, Iuly!!!
care e deosebirea intre ADENOM si CARCINOM? 23-03-2009, 16:04:49 de către Teodora M.
Total de acord cu tine, Morgan, ca ne putem informa si cred ca deja majoritatea foloseste netul sa-si explice anumite aspecte, DAR exista oameni simpli care nu deschid o carte, un computer in viata lor si care sufera exact ca si cei "culti", carora le tremura sufletul auzind termeni precum cancer "dar nu mori din asta"...La asta ma refeream. E un efort minim din partea celor cu pregatire cu un rezultat pozitiv pentru cel care are o suferinta. Multi pleaca din cabinete buimaciti, chiar daca au apoi rabdare sa caute, incep presupunerile etc... Sanatate deplina!
care e deosebirea intre ADENOM si CARCINOM? 23-03-2009, 09:15:22 de către morgan
Nu sunt medic, sunt asistenta. Deci speri bine ! Cautati termenii medicali in dictionarul romedic daca vreti. Daca aveti nelamuriri bineinteles consultati un medic. Dar faceti un minim efort si informati-va singuri pe cat puteti, inainte de a incerca sa intelegeti ce va spune doctorul.
care e deosebirea intre ADENOM si CARCINOM? 20-03-2009, 14:38:51 de către Teodora M.
Fara urma de rautate sau ironie spun: Morgan, sper ca nu esti medic.
care e deosebirea intre ADENOM si CARCINOM? 19-03-2009, 23:02:50 de către iuly78
multumesc
care e deosebirea intre ADENOM si CARCINOM? 19-03-2009, 22:55:57 de către morgan
Adenopatie= inflamarea ganglionilor limfatici
Adenom = tumora unei glande

In general Cancer este denumirea proceselor maligne adica a celor care sunt invazive si metastazeaza.
Nu este vorba de terminologie medicala avansata ci de notiuni care ar trebui sa le stie orice absolvent de liceu.
care e deosebirea intre ADENOM si CARCINOM? 19-03-2009, 22:51:08 de către iuly78
teosophia ----- multumesc-
care e deosebirea intre ADENOM si CARCINOM? 19-03-2009, 22:49:58 de către iuly78
Morgan sunt de acord cu tine . intentia mea nu a fost sa judec , nu sunt in masura am intalnit si medici nemaipomeniti crede-ma pt care am tot respectul . am vrut doar sa spun omului de rand care nu intelege toti acei termeni medicali despre care vb tu cu atata usurinta să consulte mai multi medici . sti eu pot gresi o nota sau .... dar un medic ...nu ....nu
care e deosebirea intre ADENOM si CARCINOM? 19-03-2009, 17:26:51 de către Teodora M.
Parerea mea e ca nu ai in totalitate dreptate, dar e parerea mea, provenita de la medicul la care am fost. NU intotdeauna o adenopatie are ca substrat o tumora, un neoplasm!!!! Poate fi ceva viral, infectios, deci nu-i un cancer beningn!
Iata si o informatie in plus:
http://www.sanatateatv.ro/ghid-terapeutic/adenopatie/

Si inca ceva: pacientul nu este obligat sa caute informatii asupra terminologiei medicale, ci medicul este OBLIGAT, pe scurt, sa lamureasca pacientul asupra diagnosticului dat, nu e necesar sa-i tina cursuri si prelegeri....
care e deosebirea intre ADENOM si CARCINOM? 19-03-2009, 14:55:42 de către morgan
Adenomul si Carcinomul sunt amandoua Cancere. La fel, un Cancer poate fi Benign sau Malign. Uneori chiar un Adenom poate fi extrem de periculos cu toate ca este o forma de neoplasm Benign.
Sunt de acord ca o parte din medici (ca si cei din invatamant, dealtfel) sunt incompetenti, dar puteti sa va informati si singura asupra terminologiei medicale de baza.
examen histopatologic si imunohistochimic 31-01-2011, 10:51:14 de către elena003
A fost o tumora benigna, din pacate analizele astea dureaza foarte mult. Am inteles ca examenul imunohistochimic este mai exact si rezultatul mai de incredere.
examen histopatologic si imunohistochimic 30-01-2011, 18:18:45 de către ionelam
Sunt si eu in aceeasi situatie cu dvs, m-am operat acum 2 saptamani si am trimit in franta rezultatul. Ce ati aflat din examenul imunohistochimic? astept raspuns
adenocarcinom pancreatic stadiu IV cu metastaze la ficat 12-03-2009, 21:38:20 de către albeea86
Iti inteleg ingrijorarea, mai bine zis disperarea. Si bunica mea in varsta de 74 de ani a fost diagnosticata prima data cu CANCER LA PANCREAS IN STADIU IV CU METASTAZE LA FICAT (la tomograf) si ne-a recomandat sa luam legatura cu oncologul, insa in nici un caz citostatice. Mama a simtit ca pica cerul pe ea cand i-a spus doctorita; -si eu la fel, bineanteles, insa am decis sa mergem si la Cluj pentru alte analize. Acolo ni s-a spus ca NU sufera de cancer la pancreas, ci la ficat si recomanda citostatice. Cred ca daca mai mergeam la cateva spitale mai aflam si alte variante. Am refuzat citostaticele(am inteles ca sunt greu de suportat, nici nu am incredere multa in ele), dezamagiti si de nepasarea personalului medical care ne-ar fi tinut luni de zile acolo cu bunica, pentru o investigatie pe saptamana, fara tratament, fara nimic si oricum nu sunt siguri de diagnostic pentru ca nu se vede bine la raze din cauza obezitatii de care sufera. Bunica nu stie decat ca are o boala de ficat, cu toate astea este tot timpul ingandurata, banuieste ea ceva ca e foarte inteligenta. Ne-am pus speranta intr-un tratament naturist pe care l-am gasit in cartea domnului Fanica Voinea Ene `` Ghid de terapie naturista`` si mai vrem sa cumparam carte de-a lui despre marturiile celor pe care i-a vindecat de cancer. Tratamentul se face cu ceaiuri(amestecuri), granule de polen, laptisor de matca, armurariu(foarte bun), ulei de catina+ulei de samburi de struguri rosii(impiedica formarea celulelor canceroase), argila capsule, tarate de grau pe care le ia cu lapte de soia. In rest avem nadejde in Dumnezeu.
adenocarcinom pancreatic stadiu IV cu metastaze la ficat 12-03-2009, 16:06:04 de către eleni theutokopulis
Imi pare sincer rau pentru mama dvs.
Aveti nadejde in Dumnezeu, am intalnit multe persoane care au scapat de cancer prin tratamentele specifice.
Sunt alaturi de dvs si am sa ma rog pentru mama dvs!
Cancer malign sau benign? 16-03-2009, 12:16:55 de către maria_sanda
cine poate sa-mi spuna si mie ce tratament naturist poate face sotul meu, care are cancer la plamani.A fost operat anul trecut in austria,iar acum a inceput chimioterapie,poate stiti ce sa mai incercam,astept parerile voastre. MULTA SANATATE!
Cancer malign sau benign? 12-03-2009, 14:47:08 de către pnico
multumesc pentru raspunsuri...
nu eu am problema asta,o persoana apropiata mie, iar tumorea nu e la san ci in zona genitala, oricum va multumesc pentru incurajare
Cancer malign sau benign? 12-03-2009, 13:54:46 de către alexia2000
da se confirma ca asa e dar stai linistita si eu sunt in aceeasi situatie si fac deja chimioterapie .la mamografie ce dimensiuni avea tumoarea? daca vrei intra maine dimineata pe forum
Cancer malign sau benign? 11-03-2009, 17:26:59 de către ali39
Buna. Cu toata parerea de rau, e malign.
Multa sanatate!
Ali
Cum pot sa o salvez pe maicutza mea .. adk pancreatic IV? 16-11-2009, 10:30:48 de către Loritta
Buna Babytree,

Exista un tratament care ar putea-o ajuta pe mama ta sa lupte cu boala si iti voi explica despre ce este vorba.
La nivelul celulelor organismului nostru exista un master-antioxidant responsabil de foarte multe procese chimice si totodata responsabil de foarte multe boli ale organismului uman, inclusiv cancer si SIDA. Acest master-antioxidant se numeste glutation.

Studiile asupra acestui antioxidant prezent in organismul nostru au inceput in 1978 de care Dr. Gustavo Bounous, cercetator in domeniul imunologiei la Universitatea McGill din Montreal, Canada.
Dr. Gustavo Bounous si colaboratorii sai din cadrul departamentului de imunologie, au descoperit o sursa alimentara naturala care creste considerabil nivelul de glutation in tesuturile si organele animale, acesta fiind Immunocal.

Un alt medic care a studiat glutationul si efectele lui asupra sanatatii noastre este Dr. Dröge.
Dr. Dröge a fost primul care a descris efectul glutationului asupra raspunsului imun intr-un organism viu (1986) si totodata cel care a descoperit ca bolnavii infectati cu HIV aveau in organism niveluri extrem de scazute de cisteina si glutation (1988 / 1989). Intr-o serie de studii clinice, Dr. Dröge a investigat efectul suplimentarii cu cisteina asupra sistemului imunitar la oameni sanatosi, la pacientii cu HIV, precum si la pacientii cu cancer in stagii terminale. In prezent, , Dr. Dröge este angajat activ in proiectarea de studii clinice si organizeaza activitati de cercetare in colaborare cu colegii sai de la Universitatea McGill si alte institutii stiintifice de renume. Dr. Dröge a dedicat mai mult de 40 de ani cercetarilor fundamentale si clinice care stau la baza unor produse Immunotec concepute pentru a fi sigure si eficiente, produse precum Immunocal Platinum. Dr. Dröge este Senior Vice Presedinte al Departamentului de Cercetare si Dezvoltare al Companiei Immunotec.

Un alt medic, Dr. Patricia Kongshavn a primit diploma pentru merite deosebite in stiinte naturale la Universitatea din Cambridge si si-a completat doctoratul in imunologie la Universitatea McGill dupa ce a emigrat in Canada. Ea s-a alaturat ulterior Facultatii de Medicina din cadrul Universitatii McGill unde a lucrat in departamentele de fiziologie si medicina, devenind profesor titular in 1986. Cercetarile sale au fost finantate de catre sponsori independenti de la Consiliul Medical de Cercetare al Canadei, Institutul National al Cancerului din Canada si de la Institutul National de Sanatate din Statele Unite.
Cercetarile sale au fost in principal indreptate catre imbogatirea cunostintelor de baza ale sistemului imunitar, cu accent pe imunologie celulara, interactiunile parazit/gazda, precum si genetica rezistentei naturale. La mijlocul anilor 1970 a inceput colaborarea initiata de Dr. Gustavo Bounous pentru cercetare a influentei diferitelor proteine dietetice pe raspunsul imun. Impreuna au publicat primul lor articol referitor la aceste cercetari in 1978 si si-au continuat colaborarea pana in 1989, perioada in care au publicat impreuna 14 articole medicale. Munca lor a dus la descoperirea concentratului din proteine nedenaturate din zer care regleaza nivelul de glutation si promoveaza consilidarea activitatii imune. Acest lucru a condus in cele din urma la productia acestui produs nutritional bioactiv de foarte buna calitate, numit IMMUNOCAL.

Toti acesti medici, precum si alti medici si cercetatori renumiti au studiat de-a lungul timpului efectele glutationului asupra imunitatii organismului.

Glutationul, denumit si "proteina vietii", este o tri-peptida care contine aminoacizii cisteina, glicina si acid glutamic. Dintre acesti 3 componenti ai glutationului, cisteina este cel mai greu de introdus in organism, intrucat ea provine din consumul in cantitati mari al anumitor alimente neprocesate cum ar fi laptele neprocesat, oua crude, carne curda, lucru impractic in societatea moderna.

Glutationul are functie de coenzima in numeroase reactii de oxidoreducere. Acesta foloseste ca antioxidant, reactionand cu agentii oxidanti potential periculosi, oxidandu-i. Acest lucru este important in functionarea normala a proteinelor, hemoglobinei, lipidelor membranare. Nivelurile ridicate de glutation in sange sunt asociate cu longevitatea.

Ficatul este cel mai mare depozit de glutation, dar in concentratii mari glutationul se gaseste si in splina, rinichi, pancreas, cornee. Nivelul celular al glutationului este stimulat de acidul alfa lipoic, glutamina, colostru, seleniu si vitaminele C, B6 si B2. Eficienta vitaminelor C, E si a coenzimei Q10 depinde de nivelul de glutation din organism.

Efectele benefice ale glutationului sunt:
- antitumoral exceptional: reduce mutatiile ADN-ului determinate de substantele cancerigene, prin sustinerea fazelor I si II de detoxifiere enzimatica; inhiba absorbtia si favorizeaza eliminarea din organism a metalelor grele, fumului de tigara, pesticidelor, fungicidelor, hormonilor în exces, colorantilor alimentari, detergentilor, supradozelor medicamentoase
- reduce efectele toxice ale chimio si radioterapiei, expunerii la radiatii ionizante, explorarilor radiologice
- protejeaza împotriva efectului mutagen al radiatiilor ultraviolete
- previne aparitia si reduce evolutia hepatitelor, cirozelor si a cancerului hepatic prin puternica actiune detoxifianta (leaga poluantii toxici si carcinogenii din ficat si îi transforma din substante liposolubile în componente hidrosolubile pe care le elimina pe cale urinara)
- stimuleaza detoxifierea limfei prin eliminarea toxinelor pe cale biliara
- antioxidant intracelular: este unul dintre cei mai puternici si importanti antioxidanti ai organismului; este numit "antioxidantul miraculos"; stresul oxidativ produs prin deficit de glutation are un rol major în patogenia cancerului, astmului, bronsitei cronice, emfizemului, fibrozei chistice, mucoviscidozei pulmonare, autismului, deficitului de atentie si hiperactivitate, bolii Parkinson, maladiei Alzheimer, SLA, sclerozei multiple, schizofreniei, dischineziei tardive;
- protejeaza împotriva leziunilor si a emboliilor cerebrale, bolii Crohn, infectiei cu Helicobacter pylori, enterocolitei, pancreatitei (si a celei de etiologie alcoolica), infertilitatii masculine, etc.
- protejeaza împotriva leziunilor din sindromul de ischemie - reperfuzie
- imunomodulator- puternic antiviral în infectii cu virusul Herpes simplex 1, HIV, virusul Epstein Barr, virusurile hepatitice; sustine reactia de aparare împotriva infectiilor rezistente la tratamentul alopat
- adjuvant în tratamentul sindromului de oboseala cronica si al fibromialgiei
- benefic în tratamentul degenerescentei maculare; reduce riscul aparitiei cataractei (cristalinul are un mecanism propriu care faciliteaza captarea glutationului; aparitia si evolutia cataractei sunt favorizate de scaderea nivelului de glutation)
- reduce formarea placilor ateromatoase în hipercolesterolemie
- stabilizeaza si mentine nivelul glicemiei în diabetul non-insulinodependent, asigura protectie fata de afectiunile renale, cardiovasculare, cerebrale conexe diabetului
- protejeaza împotriva hipoacuziei produsa de traume sonore
- adjuvant în stari casectice (stare generala proasta, care se manifesta prin tulburarea functiilor organismului, scadere marcanta în greutate, anemie extrema, hipotermie, etc.)
- creste performantele atletice
- dermatoprotector (psoriazis, dermatita de contact)
- reduce dependenta de droguri si de alcool

Charles Byrau a scris cartea intitulata "Ficatul, salvatorul dumneavoastra, este in pericol", carte pe care ti-o recomand s-o citesti. Acest cercetator descrie importanta glutationului pentru ficatul nostru si totodata recomanda tratamentul cu Immunocal inclusiv pentru afectiuni hepatice si ale pancreasului.

Produsul pe care ti-l recomand se numeste Immunocal. Este singurul produs disponibil pe piata mondiala care ridica eficient nivelul de glutation in organismul uman. Immunocal NU TREBUIE SA LIPSEASCA din tratamentul si dieta unui bolnav de cancer (si nu numai cancer). Acest produs detine 70 Brevete Medicale Internationale de tip "Method of Use" , precum si recunoastere medicala in Canada, SUA, Australia si alte 70 de tari care au recunoscut valoarea acestui produs. El este listat in Physicians"™ Desk Reference ("PDR" U.S.A.) si in Compendium of Pharmaceutical Specialties ("CPS" Canada). In SUA, Immunocal este subventionat de companiile nationale de asigurari MEDICARE si MEDICAID.
Immunocal este brevetat cu licenta medicala de tip Methode of Use si patentat ca si tratament impotriva cancerului. In SUA, Immunocal este recomandat de medici si subventionat de catra companiile nationale de asigurari MEDICARE si MEDICAID pentru anumite categorii de pacienti.

Mai jos gasesti o traducere a catorva studii clinice care atesta importanta prosusului Immunocal in lupta cu cancerul. ---------------

Competitia pentru precursorii glutationului dintre sistemul imunitar si muschii scheletici:
Patogeneza sindromului oboselii cronice
G. Bounous - fost profesor, Departamentul de Chirurgie din cadrul Universitatii McGill si colaborator al Consiliului de Cercetari Medicale din Canada
J. Molson - Campion la ciclism al Quebec-ului, Road and Time Trial


Utilizarea unei proteine concentrate din zer în tratamentul pacienţilor cu cancer metastazat:
Faza I-II a studiului clinic
Renee S. Kennedy - Departamentul de Chirurgie, Universitatea Dalhousie, Halifax, Nova Scotia
George P. Konok - Departamentul de Chirurgie, Universitatea Dalhousie, Halifax, Nova Scotia
Gustavo Bounous - Departamentul de Chirurgie din cadrul Universitatii McGill
Sylvain Baruchel - Departamentul de Pediatrie si Oncologie, Universitatea McGill, Montreal, Quebec
Timothy D. G. Lee - Departamentul de Imunologie si Microbiologie, Universitatea Dalhousie, Halifax, Nova Scotia, Canada


Proteinele din zer ca si supliment alimentar la persoane HIV seropozitive
Gustavo Bounous, Sylvain Baruchel, Julian Falutz, Phil Gold - Departamentele de Chirurgie si Medicina, Spitalul General din Montreal si Universitatea McGill, Montreal, Quebec


Activitatea biologica a proteinelor nedenaturate dietetice din zer: rolul glutationului
Gustavo Bounous, Phil Gold - Departamentele de Chirurgie si Medicina, Spitalul General din Montreal si Universitatea McGill, Montreal, Quebec


Proteinele din zer si rolul lor in prevenirea cancerului
Gustavo Bounous - -profesor de chirurgie din cadrul Universitatii McGill si colaborator al Consiliului de Cercetari Medicale din Canada
G. Batist - Director al Departamentului de Oncologie, Terapii Experimentale, Universitatea McGill
P. Gold - Presedinte al Departamentului de Medicin, Universitatea McGill si Medic Sef la Spitalul General din Montreal


Proteinele dietetice din lapte inhiba dezvoltarea tumorilor maligne dimetilhidrazină-induse
Robert Papenburg - Departamentul de Chirurgie, Spitalul General Montreal, Quebec, Canada
Gustavo Bounous - Departamentul de Chirurgie si Medicina, Universitatea McGill
David Fleiszer - Departamentul de Chirurgie, Spitalul General Montreal, Quebec, Canada
Phil Gold - de Chirurgie si Medicina, Universitatea McGill


Incepand sa-i administrati Immunocal in mod regulat, veti creste rezistenta organismului prin stimularea imunitatii, veti creste in mod natural nivelul de glutation in organism, acesta putand sa lupte natural cu boala. Immunocal poate fi administrat inclusiv in perioadele de chemoterapie, intrucat optimizarea nivelului de glutation in aceste perioade este extrem de importanta pentru mentinerea organismului puternic si rezistent in fata toxicitatii tratamentelor citostatice.

------------*

Sanatate multa!



(*modificat de administrator)
Cum pot sa o salvez pe maicutza mea .. adk pancreatic IV? 15-11-2009, 12:54:48 de către theolina
Buna!Sunt aproape in aceeasi situarie.Mama mea a fost diagnosticata recent cu cancer de col uterin stadiul 3 B.O colega de-a tatalui meu a auzit de produsul Ganoderma printr-un prieten de familie al carui tata a fost salvat de acest produs...Adica de aproximativ un an supravietuieste datorita lui cand medicii i-au dat o luna de viata.Are leucemie.Nu cred ca e reclama.Insa citisem pe un forum ca sunt mai multe firme producatoare iar una dintre ele nu are produse de calitate in sensul ca medicamentul contine doar 1 % din ciuperca respectiva.Cele recomandate ar fi produse de Aloha medical USA...ceva de genul..nu mai stiu denumirea exacta.Si eu sunt cat se poate de sceptica insa o sa incerc..nu am nimic de pierdut in afara de bani,dar macar imi da speranta.Vad ca ai postat comentariul cu mult timp in urma.Daca ma poti ajuta cu un raspuns te rog sa o faci!Ai folosit acest produs?Ajuta la ceva?
Cancer la colon si citostatice 28-01-2013, 14:52:13 de către sariadna
buna ziua,
tocmai ce am primit rezultatul de la institutul victor babes (IMUNOHISTOCHIMIC) care spune urmatoarele:
mic limfoganglion cu structura stearsa prin prezenta parafoliculara si difuza a unei proliferari limfoide polimorfe alcatuita predominant din celule de talie mica de tip limfocitic, limfoplasmotic si plasmotic relativ frecvente( ~10%) celule de talie mare de tip imunoblastic dispersate si in mici grupuri.
L26/CD20 pozitiv difuz in tumora; Kappa pozitiv in foarte frecvente; Lambda pozitiv in izolate; Kappa/lamda~10/1(clonal); CD23 negativ; CD30 negativ; Bcl6 negativ; CD15 pozitiv izolate granulocite; CD25 pozitiv in rare limfocite mici reactive; CD10 negativ, CD3 pozitiv in rare limfocite mici reactive.
Aspectul histopatologic si testele IHC sunt compatibile cu limfom maligh nonhodgkin difuz cu celula mica B limfoplasmocitic. De corelat cu datele clinice de laborator( inclusiv prezenta componentului monoclonal)

Rugamintea mea este urmatoarea: sa mi se spuna si mie in ce statiu este si ce inseamna fiecare combinti de cifre si litere, cat de grav este. am nevoie de o parere pentru ca am programare abia la jumatatea lui februarie la medicul oncolog deoarece sunt din buzau si sunt numai 2 medici. va roc sa ma luminati putin pana ajung cu rezul la oncolog. Este vorba de tatal meu in varsta de 57 ani caruia in urma unei operatii i-au fost descoperiti 2 ganglioni limfatici mezenterici si s-a practicat ileo-transverso-anastomoza, cu extirparea metastazei si examen in ligamentul gastrto-colic.
Multa multa sanatate.
Cancer la colon si citostatice 26-09-2012, 14:21:33 de către bodirlau
cum as putea sa iau legatura cu miha bc.?tatal meu are acceasi boala si as vrea sa stiu mai multe detalii.va rog
Cancer la colon si citostatice 24-04-2012, 22:01:44 de către danacristina
Multumesc mult de tot. O seara buna!
Cancer la colon si citostatice 22-04-2012, 23:33:07 de către RaulDuke
nu este o crestere marcata iar alta modificare semnificativa corelata nu vad. desprins dintr-un context clinic, ma tem ca nu pot sa emit mai multe idei. ce as face este (daca nu sunt simptome semnificative) as repeta analiza si la urmatoarea serie, spre a vedea cum evolueaza, inclusiv cu GGT si restul functiilor hepatice, precum si o calcemie.
Cancer la colon si citostatice 22-04-2012, 20:59:56 de către danacristina
Valorile in crestere ale fosfatazei alcaline (169, apoi 195) au vreo semnificatie? Multumesc mult pentru raspunsuri si tot respectul pentru ca va cheltuiti timpul raspunzand tuturor acestor mesaje de naufragiat.
Cancer la colon si citostatice 22-04-2012, 12:33:19 de către RaulDuke
nu vad nimic semnificativ modificat.
Cancer la colon si citostatice 21-04-2012, 12:34:33 de către danacristina
Multumesc mult pentru disponibilitatea dvs. si scuze ca nu v-am multumit mai repede pentru raspunsul anterior (era noaptea tarziu, m-am linistit, am uitat...)
Matusa mea a facut a 2-a serie de citostatice la diferenta de 2 saptamani de la terminarea primeia, timp de 3 zile. Asta a fost in saptamana mare. Lunea aceasta, la o saptamana, trebuie sa se duca din nou. Ma intreb daca nu sunt foarte dese? Este terapia standard? Este cumva din cauza agresivitatii ridicate (KI 67: 75-80%)?
As transcrie si ce scrie pe biletul de iesire dupa a 2-a sedinta, cu rugamintea sa-mi spuneti daca ceva pare in neregula:
Reinternare cu stare generala usor modificata. Dispnee la eforturi moderate, tuse pred iritativa, cefalee, astenie fizica (avusese o criza de astm in noaptea anterioara, boala cunoscuta de cca 20 ani).
Se administreaza ab, antiinfl, hepatop, vitamine si serie PCT tip folfox, relativ bine tolerata.
Se externeaza cu recom.: tratament cf. Rp si revine pe 23 apr.
Investigatii paraclinice in cursul internarii (cred ca sunt cele anterioare seriei a 2-a de citostatice):
creatinina 0, 87 mg/dl
fosfataza alcalina 195 U/L
GGT 42 U/L
glicemie 108 mg/dl
TGO 20 /UL
TGP 20 /UL
uree serica 53 mg/dl
Hemoleucograma completa:
WBC 5, 84 10^3 /UL
NEU #2, 16 10^3 /UL ; NEU % 36, 9%
LYM # 2.62 10^3 /UL; LYM % 44, 9%
MONO # 0, 478 10^3 /UL; MONO % 8, 18%
EOS # 0, 502 10^3 /UL; EOS% 9, 11%
BASO # 0, 052 10^3 /UL; BASO% 0, 895%
RBC 4, 26 10^6 /UL
HGB 12, 1 g/dl
HCT 34, 3 %
MCV 80, 5 fL
MCH 28, 4 pg
MCHC 35, 3 g/dl
RDW 19, 1 %
PLT 268 10^3 /UL
MPV 6, 81 fL
PCT 0, 182 %
PDW 16, 9 %

Va multumesc mult!
Sanatate tuturor, sa ne dea Dumnezeu speranta!
Cancer la colon si citostatice 24-03-2012, 12:38:18 de către RaulDuke
nu e nimic profund ingrijorator in analizele de mai sus.

despre "de ce nu i-a recomandat CT"... mi-e imposibil sa emit vreo ipoteza. poate ca doctorul stie ca nu l-ar ajuta la nimic in deciziile de tratament pe care le are de luat.
Cancer la colon si citostatice 24-03-2012, 00:10:08 de către danacristina
Matusa mea (68 ani) a facut prima serie de citostatice in Pitesti (4 zile). Pe biletul de iesire sunt urmatoarele inscrisuri:
"Examen laborator
L=6930 mmc
Hb=12.1g %
T=274000 mmc
Gluc=98 mg
Uree=56 mg
Creatinina = 0.93 mg
TGO=20 U/L
TGP = 21 U/L
ALP = 169 U/L
GGT=61 U/L
Sub control biologic s-a aplicat o serie de citostatice (oxaliplatin + fluorouracil) bine suportata.Control oncologic la 14 zile."
Cred ca sunt rezultate ale analizelor inainte de inceperea chimio. Cred ca nu toate au denumirile standardizate, poate si unitatile de masura au vreo problema...Din ce am gasit eu pe net, mi s-a parut ca ALP si GGT ar fi ingrijoratoare. Ce parere aveti? Fiica ei nu a gasit-o pe doctorita la externare, asa ca nu i-a dat nimeni explicatii. A reusit sa-i spuna doctoritei despre pata de pe plamanul stang vazuta la radiografia dinainte de operatie. Nu i-au facut CT, nici ecografie (pt ficat) ci doar inca o radiografie pulmonara. I s-a spus (bolnavei) ca plamanul e in regula (putea sa fie proiectia tumorii pe plaman, ce se vazuse la Rx anterioara?). Multumesc mult.
Cancer la colon si citostatice 16-03-2012, 10:09:03 de către RaulDuke
la spital NU, la orice clinica privata DA. totusi trebuie sa tii minte ca orice investigatie facuta din propria initiativa a pacientilor sunt de mica, daca nu chiar nula, relevanta, daca acestia nu sunt cumva medici. poate ca oncologul tau are un plan in cap, sau cel putin niste motive pentru care nu v-a recomandat CT pana acum, lucruri pe care cel mai bine ar fi sa le clarifici cu el.
Cancer la colon si citostatice 15-03-2012, 23:59:17 de către danacristina
Va multumesc foarte mult, domnule doctor! O sa revin dupa ce aflu ce chimio va face si ce alte analize. Stadializarea TNM nu a fost facuta de nimeni! As mai avea o intrebare. Daca oncoloaga nu-i recomanda CT, se poate duce, pur si simplu, la o clinica sau spital, sa ceara sa i se faca, contra cost? Inca o data, multe multumiri!
Cancer la colon si citostatice 15-03-2012, 23:27:23 de către RaulDuke
este o situatie rara, prezenta a doua cancere DIFERITE HISTOLOGIC la nivel colonic, unul ADENOCARCINOM unul GIST. avand in vedere cum se prezinta situatia, cel mai important ar fi sa avem si noi o STADIALIZARE a celor dou cancere, separat. intr-adevar, adenocarcinomul este mult mai agresiv, mai ales aplicat la situatia data, decat GIST-ul de aici, care pare sa aiba o rata de crestere foarte redusa. insa chiar mai important decat aceste lucruri sunt EXTENSIA bolii, descrisa prin STADIUL TNM, care nu vad sa fie mentionat pe nicaieri, asta pentru adenocarcinom (pare sa fie T3 N0); e important sa se vada clar ce e cu "pata aceea" de pe radiografie, deci cred ca un CT de torace si abdomen, cu substanta de contrast, este cel putin elementar.
despre cat de extins este GIST-ul... e la fel de important, desi probabil ca e foarte mic. ar fi importanta si cuantificarea extensiei lui. poate ca in buletinul HISTOPATOLOGIC (nu cel de imunohistochimie) scria mai mult decat ne-ai transmis tu.

nu exista tratament valabil pentru amandoua; adenocarcinomul se trateaza cu chimioterapie standard iar GIST-ul cu imatinib, dar nu se indica daca stadiul este foarte mic si a fost operat cu succes; ca atare cred ca cel mai probabil se va recurge la chimioterapie "adjuvanta" (de completare) pentru adenocarcinom.

sper sa ne mai tii la curent. numai bine !
Cancer la colon si citostatice 15-03-2012, 22:23:35 de către danacristina
As vrea sa va cer si eu parerea in legatura cu boala matusii mele, de 68 de ani. A fost operata pe 18 feb 2012 de tumora de colon unghi splenic la spit militar din buc. Inainte de asta a fost internata in Pitesti, unde i s-a facut colonoscopia si s-a descoperit tumora. In niciunul din aceste spitale nu i s-a facut tomografie. Rezultatul la biopsia postoperatorie suna asa:
Adenocarcinom moderat diferentiat al colonului, invadand peretele in totalitate si seroasa peritoneala. 23 limfoganglioni adiacenti, locoregionali si margini de rezectie fara metastaze. Pentru alt bloc: mica formatiune tumorala (1 cm) cu aspect de GIST
Doctorita oncolog de la Pitesti la care s-a dus a trimis-o cu probele la institutul V Babes, nefiind satisfacuta de rezultatul biopsiei initiale.
De aici, rezultatele au fost urmatoarele:
Bloc 329895 Histopatologic: Proliferare tumorala alcatuita din celule fuziforme cu nuclei aspect relativ uniform, citoplasma eozinofila, dispuse intr-un pattern fasciculat, mitoze absente. Imunohistochimic:
CD117-pozitiv difuz in celule tumorale
CD34 - pozitiv in vase, pozitiv in rare celule tumorale
ACT - pozitiv in vase, slab pozitiv zonal in celule tumorale
S100 - pozitiv zonal in celule tumorale
LEU7 - negativ
Ki67 - pozitiv aproximativ 1-2% in celule tumorale
Concluzii: Aspectul histopatologic si testele imunohistochimice, corelat cu dimensiunile tumorii2 cm si lipsa mitozelor pledeaza pentru diagnosticul de tumora stromala gastro intestinala cu risc foarte scazut de malignitate
Bloc 329889 Histopatologic: Adenocarcinom colonic moderat diferentiat invaziv la nivelul peretelui pe materialul examinat. Imunohistochimic:
Ck20 - pozitiv difuz in celule tumorale, pozitiv zonal in epitelii glandulare
Ck7 - negativ in celule tumorale, pozitiv zonal in epitelii glandulare
CEA - pozitiv difuz in celule tumorale, pozitiv difuz in epitelii glandulare
Ki67 - pozitiv aproximativ 75-80% in celule tumorale
Concluzii: Testele imunohistochimice sustin diagnosticul histopatologic si se vor interpreta corelat cu incadrarea anatomo clinica a tumorii
Desi doctoritei i s-a parut tot insuficient, comisia i-a recomandat citostatice, pe care le va incepe luni (nu stim inca ce)
As vrea sa intreb medicii de specialitate, daca sunt pe forum, care dintre cele 2 tipuri de cancere pare cel mai periculos; daca exista o combinatie de citostatice care sa li se adreseze amandurora; daca ar trebui sa cerem mai insistent sa faca o tomografie si markeri tumorali inainte de citostatice? A, inainte de operatie a facut o radiografie pulmonara, la care s-a vazut o...pata pe plamanul stang, inferior. Nu s-a scris nimic de asta pe biletul de iesire, iar eu am fost singura care am citit in fisa, dar am sperat ca ulterior sa se investigheze natura acestei.. pete (am uitat daca se chema chiar asa sau opacitate). Eu insist acum sa i se spuna oncoloagei, caci ma simt vinovata ca n-am cerut copii dupa documentele medicale din spit militar, dar nu a fost timp, ocazie...
Va rog frumos sa imi raspundeti. Multumesc.
Cancer la colon si citostatice 28-02-2012, 21:19:35 de către RaulDuke
este absolut improbabil. ma tem ca lucrurile trebuiesc investigate mult mai bine de atat. xeloda este, in general, un tratament chimioterapic destul de bine tolerat, cel putin in comparatie cu alte regimuri.

trebuie sa ne furnizezi mai multe detalii medicale, precum si rezultatul unui ultim consult oncologic si ce vi s-a spus despre aceste simptome si posibila lor corelatie cu boala sau cu tratamentul. de asemenea as vrea sa stiu de ce, daca este vorba despre stadiul III, face DOAR xeloda si nimic altceva. trebuie sa existe un motiv pentru asta, fie ca s-au contraindicat alte medicamente, fie ca defapt nu e vorba de stadiul III, pentru ca standardul de tratament nu este xeloda simpla, la acest stadiu.

de asemenea, atentie ca mai exista si alte boli inafara de cancer, pe care un pacient in curs de chimioterapie le poate avea, si care trebuiesc investigate in paralel si de alti specialisti, cu trimitere eventual de la medicul de familie.
Cancer la colon si citostatice 28-02-2012, 16:37:45 de către mihaelamihai27
D-na doctor as avea o intrebare:un prieten care a fost diagnosticat cu neoplasm de cec, a fost operat, rezultatul biopsiei fiind cancer colon faza III.In prezent urmeaza tratament cu Xeloda.Mi s-a plans ca are incontinenta urinara si isi simte ganglionii pulsand(in spatele picioarelor, la nivelul globilor oculari si prostatei), este obosit si ca simptomatologie subiectiva mi-a spus ca efectiv isi pierde memoria, uita unde se afla, nu doarme noaptea.Intrebarea mea este daca macar unul dintre aceste simptome are legatura cu efectele secundare ale acestui anticancerigen Xeloda.Va multumesc din suflet
Cancer la colon si citostatice 22-08-2011, 23:15:30 de către mikandi
Pentru miha bc.
As avea mare nevoie sa vorbesc cu tine.----------*. Sunt din Piatra Neamt


(*modificat de admin)
Cancer la colon si citostatice 18-07-2011, 17:45:27 de către ElenaDara
In atentia g1orge

Spuneti ca sunt 2 medici de la spitalul SF MARIA din Bucuresti care au facut cursuri pentru montarea cateterelor abdominale. Imi puteti va rog indica numele acestor medici si, daca se poate, detalii de contact. Daca imi puteti eventual spune si clinica din Austria unde au facut trainingul, v-as fi recunoscatoare.

Mama mea este bolnava de cancer de peste 15 ani (cancer la san, cu extindere la plamani, coloana, creier si acum un an noua lovitura a fost un cancer la colon), cu numeroase cure de citostatice si radioterapie. Din pacate, am fost sfatuiti prea tarziu sa montam cateter. Dupa 3 incercari nereusite de instalare a unui cateter in zona subclaviculara, am aflat de curand ca am putea incerca instalarea un cateter in zona abdomenului.

Astept cu mare interes si speranta raspunsul dvs.
Cancer la colon si citostatice 15-12-2010, 01:00:07 de către Astrit
Buna ziua la toata lume si multa sanatate !

in urma cu, cateva luni am postat mesajul de mai sus si nu am primit decat o reactie ... intre timp in schimb am primit raspunsuri la intrebarile mele simplu in practic: zi dupa zi traind evolutia si urmarind procesul bolii mamei mele ... da , a intrat in metastaze, in acest moment nu poate sa urmeze tratamentul traditional cu chimo deoarece are mereu caderi de leucocite , primul ciclu de 6 sedinte nu a dat foarte mare rezultat iar acum incep sa ma gandesc la acest timp ca fiind inceputul sfarsitului cu mamica mea. Inca se invarte prin casa , face lectii cu nepotica mea , pot sa o aud la telefon zi de zi si ma bucur traind fiecare clipa pe care o mai am cu ea sperand ca nu va trebui sa moara in dureri chinuitoare ...
Daca stie cineva sa ma sfatuiasca , daca,cunoaste cineva un medic naturist la Oradea sau imprejurimi ?
Va doresc din toata inima multa credinta si nadejde in Dumnezeu celor care santeti in suferinta dar si celor care santeti alaturi de cineva drag in suferinta, multa putere si Dumnezeu sa ne calauzeasca pe toti, sa ne mangaie si sa ne vina in ajutor.
Cu drag.
Cancer la colon si citostatice 26-04-2010, 21:43:47 de către Astrit
Va multumesc pentru raspunsul prompt .

Deci, mama mea in varsta de 57 de ani a fost diagnosticata in urma cu doua saptamani ,cu , cancer de colon, peste o saptamana urmeaza sa fie operata. In primul rand doresc sa va cer sa ma ajutati sa inteleg mai mult despre diagnostic, rezultatul biopsiei a iesit si diagnosticul este numit : ,, adenocarcinom". Nu stiu nimic despre cancer, cu atat mai mult acest termen ma incurca,complet, am cautat pe internet dar nu am gasit nimic,clar.Intrebarea mea era daca mama are cancer care revine sau are cancer care prin operatie este extirpat definitiv.
Cealalta intrebare este daca in Romania este cunoscut recunoscut medicamentul MMS - Miracle Mineral Supplement descoperit de Jim Humble , cineva mi-a recomandat acest produs.
Cancer la colon si citostatice 26-04-2010, 09:59:38 de către Astrit
Buna ziua,
doresc sa va ser parerea in legatura cu un produs farmaceutic pentru boala de cancer, as dori sa stiu daca pot sa postez denumirea produsului (avand in vedere ca este interzisa orice forma de reclama) pe forum?
multumesc.
Astrit.
Cancer la colon si citostatice 06-04-2010, 15:57:02 de către miha bc
Buna cami9
Acum e bine, chiar foarte bine. Maine plecam la Cluj pt sedinta de poimaine. A schimbat tratamentul de tura trecuta si nu a fost prea grozav dupa. De mancat, cat se poate de "natural". Fara carne (doar peste si pui, si astea gratar sau fierte), fara grasimi, fara prajeli, fara oua, ulei etc, etc. Legume, branzeturi, fructe...
Am id-ul mai sus. Daca pot sa te mai ajut cu cv...
Sanatate multa!
Cancer la colon si citostatice 01-04-2010, 20:53:40 de către cami9
Pt Miha bc
Cum se mai simte sotul tau? Am citit experienta ta cutremuratoare. Si tatal meu trece prin ceva similar tsadiul IV colorectal cu carcinomatoza peritoneala si face chimio FOLFIRI de 8 luni cu raspuns favorabil adica s a micsorat markerul tumoral CA 19 9 de la 2000 la 100 Unitati. Asteptam reevaluarea sa vedem asta dupa 1,5 ani de la operatie, ce vom mai face.
E important sa nu i dai sa manance dulciuri sau in principiu nimic dulce pentru ca intradevar celulele canceroase au un metabolism de cateva zeci de ori mai mare decat celulele normale preponderent prin consumul glucozei sau glucidelor.
Tata uraste dulciurile dintotdeauna, insa e rau ca nici fructele nu i prea plac fie ele si mai putin dulci.
Voi ce mai mancati?
Cancer la colon si citostatice 11-03-2010, 11:02:01 de către miha bc
multumesc mult g1orge.
acum suntem bine. azi trebuia sa fim la cj pt tratament, dar nu este medicamentul. ni s-a promis pe maine.
sanatate multa rudei tale.
Cancer la colon si citostatice 07-03-2010, 13:05:54 de către g1orge
miha bc in primul rind iti doresc tie si sotului tau tot binele din lume si continuati sa fiti asa cum ai descris in prima ta postare pe acest fourm acum revenind la problemele cauzate de citostatice eu pot spune ca sint informat si m-am informat decind nasa mea de cununie a fost diagnosticata cu cancer ovarian sep 2009 a fost operata sp Militar Bucuresti a trebuit sa inceapa curele de citostatice le face la 21 de zile distanta intre ele dar foarte important este cateterul pe unde curce perfuzia in corp eu spun asta pentru ca mi sa spus si mie de medici oncologi din strainatate Germania a aparut acum un dispozitiv cateter care se monteaza prin o mica interventie chirurgicala in jugulara accest cateter mai are o camera de filtrare si spun medici ca este mult mai bine pentru organism sa treaca citostaticul prin o vena mai mare a organismului decit prin o vene mai mica atit mi sa dat informatia atit pos sa spun si eu dar surprinderea mea a fost cind am ajuns la Bucuresti cu dispozitivul nu stia nimeni de existentia lui mai cu seama de montare (eu iti dau un link sa vezi cam cum arata ca sincer sa fiu am cautat pe net si am gasit destul de putine despre el http://www.temco.ro/imgprod/7843catetere.jpg)a trebuit sa merge cu nasa mea la cea mai apropiata clinica care montau sistemul acesta de cateter asta fiind Austria dar din toata povestea asta am reusit sa iau 2 medici de la spitalul SF MARIA din Bucureti sa faca o pregatire in austria pentru montarea dispozitivului acum stiu sigur ca se monteaza si la spitalul sus mentionat pov toate lucrurile astea ca tu sa-ti faci o ideie .Se spune ca dispozitivul asta mai filtreaza din toxinele sau le da drumu in organism altfel decit prin clasicul cateter dein mana. Nasa mea joi(11-03-10) face a 9 cura intr adevar este iadul pe pamint dar ea a urmat la indrumarea medicilor din tara si din strainatate un simplu tratament in timpul curelor (pentru protezarea ficatului ESSENTIALE 1D-1P-1S,obligatoriu iar seara inainte de cura pentru starile de Voma medici i-au recomandat KYTRIL ijectabil si la terminarea perfuziei la fel (TREBUIE TOTUSI INTREBAT MEDICUL DVS ONCOLOG)e adevarat ca a 2 a zi pina in a 4 a zi ai niste stai de rau dar nu vomiti asa de mult cum descri tu mai te doar incheieturile bufeuri etc ca si dieta ce maninca nasa mea f multe fructe Mere ,pere grefuit preparate pe loc atunci la masa pui de curte la tara exclus market cu vointa se gaseste si rabdare peste preparat sub diferite fore fara prajala radacinoase crude diferite salate si apa 2-3 litri pe zi a si dupa ce se termina citostaticul nu trebuie stat in pat trebuie mers cel putin 15 minute chiar daca sint ameteli nasa mea le are dupa citostatic(ajutat la brat de insotitor) si medici recomanda in perioada dintre cure aer curat departe de oras)foarte mult plimbare nu stat in casa nici decum la pat. RABDARE multa VOINTA .In sparanta ca am fost un pic de folos pentru dvs gindulmeu este alaturi de dvs si va dores tot binele din lume
Cancer la colon si citostatice 05-03-2010, 12:20:24 de către miha bc
da, devenisera destul de frecvente. sangerari nu prea abundente. daca vrei, putem vb si pe mess. ai adr. pe 1.09
Cancer la colon si citostatice 05-03-2010, 12:04:30 de către andreey90
sarutmana . si eu urmeaza sa fac o colonoscopie peste 2 sapt. dar acele scaune erau frecvente? sange abundent ? cum se mai simte sotul dvs acum la 2 ani de la operatie ?
Cancer la colon si citostatice 05-03-2010, 11:20:03 de către miha bc
pt. andreey90
primele semne ale bolii (desi, cam la 2 ani, zic doctoriii ca s-au manifestat!) au fost scaunele dese-uneori doar senzatii de mers la toaleta- apoi, ceea ce a pus capac, au fost scaune insotite de sange. drept pt. care am mers urgent la dr. de familie: GRESEALA! nu ne-a spus decat sa nu ne alarmam, poate fi doar un polip. iar pt scaune diareice "luati imodium!" astfel am mai intarziat vreo sapt., doua, dupa care s-a ajuns la colonoscopie. asta tb facut NEAPARAT pt a evita orice complicatie ulterioara. sanatate!!
Cancer la colon si citostatice 05-03-2010, 10:41:19 de către andreey90
pentru miha bc. Te rog frumos spune-mi si mie care au fost primele semne ale bolii si ce analize s-au facut la inceput pentru detectarea acestei boli. Multumesc si Sanatate maxima la toata lumea !!!
Cancer la colon si citostatice 30-01-2010, 13:59:14 de către Rosalinda
Buna ziua. Ce sa va zi : eu tocmai mi-am ingropat mama, a murit de cancer la colon. La momentul operatiei, nu avea nici un organ afectat. La recomandarea medicului chirurug, a inceput citost. la 2 luni dupa operatie.
Dupa prima tura de citost, dupa care sa simtit f bine, am fost la control. La ecograf sa vazut pe ficat noduli de 12 mm, va dati seama , dupa 2 luni? Sa continuat cu tratamentul citost, mama nu avea nici o simptoma nici greata, nici varsaturi, numai slabea pe zi ce trecea. Dupa vreo jum de an, ia fost schimbat tratamentul, ficatul a dat in ceroza umeda, tumorile sau raspandit la toate organele din jur. Abia acum a inceput sa ii fie rau dupa citost : isi pierdea vocea, stari de voma, nu manca.ia cazut parul ; dar dupa 2-3 zile isi revenea. Am incercat tot felul de tratamente, ceaiuri, pastile, vitamine, regim la sange, totul in zadar. Avea scaune diareice si cate 5-6 pe zi. A ajuns ff slaba , avea o burta imensa, nu mai avea putere, practic nu o durea nimic decat picioarele care se umflau, ia cazut parul. Si incet incet se stingea vazand cu ochii, pana pe 14 noiembrie, exact la un an dupa operatie a murit ( asa ne-a zis si doctorul ). A fost un cosmar, numai cine trece prin asa ceva, stie ce inseamna suferinta si a mea ca am stat cu ea, si a ei ca nu mai putea. Asa ca va dati seama ce as putea sa va mai zic : va dati seama singuri
Cancer la colon si citostatice 01-09-2009, 21:04:09 de către miha bc
Buna, cri27, si scuze de intarzierea raspunsului.
Momentan sotul meu e bine. Am fost saptamana trecuta la Cj la tratament, la a 23-a sedinta!!! Primele 5-6 sedinte le-a suportat foarte usor, fara reactii adverse. Insa dupa aceea a inceput sa-i fie rau foarte tare.
Dupa tratament nu poate manca ABSOLUT nimic cam 3 zile. Bea doar apa, multa apa (cate 6 l/zi) si vomita de cate 7 ori /zi. Dupa care incet-incet isi revine, atat de bine, incat aproape ca uita starile astea. Doar ca trec cele 3 saptamani foarte repede si mergem din nou.
Dar, important e ca merge spre bine, trebuie sa avem rabdare si credinta in Dumnezeu, si totul va fi bine.
Sunt oameni care au reusit si asta trebuie sa ne incurajeze si sa mergem inainte.
Dr la care mergem e dl. Ciuleanu. ---------------*

Cu orice te mai pot ajuta, iti stau la dispozitie.
Sa dea Dumnezeu numai bine, tuturor.


(*modificat de administrator)
Cancer la colon si citostatice 29-08-2009, 22:14:38 de către cri27
pr Miha bc Cum se simte sotul tau acum? Si tatal meu trece prin acelasi lucru si innebunesc cand vad cum se chinuie cu citostaticele. Cate sedinte de perfuzii a facut sotul tau? Noi suntem abia la a 2 a. La ce medic la Cluj mergeti?
Sanatate multa tuturor!!!!!!!!!
Cancer la colon si citostatice 27-04-2009, 11:06:06 de către ave
Pt PopaAdrian17
Multumesc pt raspuns.Mama a inceput citostaticele cu dr. Adina Croitorul, face cate 2 zile la 2 saptamani, dar dr. ne-a spus ca e greu de controlat boala.Tatal dvs. cum face cura de citostatice, la ce interval de timp?Mamei i-a spus ca o sa faca 12 sedinte adica 3 luni.Dar imi e foarte frica de evolutia bolii.Urmeaza tatal un tratament naturist?
Sanatate multa!
Cancer la colon si citostatice 08-04-2009, 20:38:45 de către x-men1971
Pt. AVE
Tatal meu a fost operat in dec.2008 tot de conf.Mihnea Ionescu. La primul control la inceputul lunii februarie 2009 a fost trimis de conf.Mihnea la d-na dr. Adina Croitoru. Acesta a spus ca trebuie facute neaparat citostatice dar sunt riscante din cauza unui anevrism abdominal si a problemelor de inima de care sufera tatal meu si sa ceara si parerea medicilor de la Bacau. Acestia au spus la fel ca sunt riscante citostaticele. La inceputul lunii martie 2009 am fost cu tatal meu din nou la control la Fundeni. Conf.Mihnea Ionescu a spus ca operatia si colonul sunt in regula si sa mergem din nou la d-na dr. Adina Croitoru. De aceasta data d-na dr. s-a cam suparat pe motiv ca de ce nu a inceput tratamentul cu citostatice din luna februarie si ca anevrismul abdominal nu pune nici un fel de probleme in acest tratament. L-a trimis pe tatal meu si la o alta d-na dr. cardiolog si care a confirmat ca tratamentul cu citostatice trebuie inceput neaparat. Prin spital cat am stat am intrebat multa lume despre d-na dr. Croitou si am aflat lucruri bune. Dar de ce pentru tatal meu la primul control a spus una si la al doilea a spus alta nu stiu, nu am reusit sa inteleg. Oricum tatal meu a inceput tratamentul cu citostatice chiar a doua zi dupa
ce ne-am intors de la Bucuresti. La ora asta are facute deja doua sedinte si se simte foarte bine si sper sa se faca bine. Trebuie sa faca inca patru sedinte, cate una la doua saptamani, dupa care sa faca din nou un RMN si sa mearga la control la Fundeni.
Mentionez ca tatal meu a fost diagnosticat in dec.2008 cu cancer la colon stadiul I-II.
Sanatate multa!
Cancer la colon si citostatice 08-04-2009, 16:37:06 de către ave
Buna ziua,
Mama mea de 64 ani a fost diagnosticata cu cancer colon stadiul IV si operata de doctorul Mihnea Ionescu de la Fundeni si daca stie cineva ceva de doctorita Adina Croitoru, cu ea o sa inceapa evaluarea si apoi citostaticele.Stie cineva cum e ca medic?Este tot de la Fundeni.
Cancer la colon si citostatice 31-03-2009, 14:57:33 de către enemgabriel
pentru sanatatea colonului :aloe vera gel+active probiotic cu 6 specii bacteriene.
Cancer la colon si citostatice 30-03-2009, 18:30:21 de către clau-erik
Poate ne ajuta cineva cu un sfat cum ar trebui sa procedam,parerile sunt impartite cum ca n-ar trebui sa se opereze ca e inutil,dar as vrea sa-l ajut enorm.Sant distrusa nu mai pot ! Aceasta boala se mosteneste,copilul meu l-a mostenit are14 ani si anul trecut am fost nevoita sa-l operez si pe el.Mi-e foarte greu sa trec peste toate astea de doi ani numai prin spitale,dar ma rog la dumnezeu sa-mi tina copilul sanatos.Va multumesc si sper ca se va gasi cineva care sa-mi dea raspuns la intrebarile mele poate un medic...as vrea sa vb. cu tine miha daca intri deseara ms.
Cancer la colon si citostatice 30-03-2009, 17:55:10 de către clau-erik
Buna,sunt prima oara pe acest forum.
Si eu am probleme cu sotul meu 36 ani ,care in urma cu 2ani a fost diagnosticat cu o polipoza rectosigmoidiana a fost operat,i s-a facut colectomie totala iar diagnosticul a fost neoplazie rectosigmoidiana.Pana acum o luna totul a fost in regula cand si-a facut analiza de markeri tumorali care i-au iesit foarte mariti.In urma unui control tomografic s-a constatat ca are o tumora de 3cm pe ficat si infiltratii tumorale pe abdomen cea mai mare fiind de 10 cm.acum face citostatice a terminat al4lea ciclu in cluj.Peste 2 saptamani urmeaza evaluarea iar apoi ar trebui operat sa-i scoata tumora de pe ficat.Suporta foare rau citos. poate e cineva care sa-mi dea un sfat nu mai pot sant terminata psihic si nu stiu incotro sa ma indrept.Ce sa mai zic de el,vrea sa renunte la tot.
Cancer la colon si citostatice 30-03-2009, 08:18:07 de către miha bc
O sa intru...seara... Multumesc!...
Cancer la colon si citostatice 27-03-2009, 21:57:29 de către bruneta37h
Buna, intru mai rar pe aici,..daca nu ma gasesti intra pe mess,...acelasi id ca aici,sunt multe de spus.....
Cancer la colon si citostatice 26-03-2009, 23:38:51 de către miha bc
Buna! Multumesc ca mi-ai scris. Raspund cu intarziere pt. ca suntem in perioada buna si profitam cat putem de mult de ea. Azi e ziua sotului meu, implineste 41 ani, a fost o zi superba, cu mult soare - afara si in sufletele noastre. Mai sunt cateva zile de "bine" care vor trece mult prea repede. Dupa care urmeaza calvarul. Ne consolam cu ideea ca va fi din nou bine. TREBUIE!
Spune-mi, te rog, unde face mama ta tratamentul? Unde a fost operata?
Daca te pot ajuta in vreun fel, nu ezita sa-mi spui.
Astept un semn de la cineva care a trecut peste sedinte cito (multe la numar!) si acum e bine. TREBUIE sa existe cineva.
Poate ne mai ajuta si vreun domn doctor cu vreo sugestie. Multumesc anticipat tuturor.
Cancer la colon si citostatice 23-03-2009, 18:56:16 de către bruneta37h
Buna,miha.... aceeasi problema o am si eu pt mama mea,.....este a 15 cura cu citostatice si se simte rau in timpul tratamentului si nimeni nu-ti spune nimic,......pur si simplu continuu,......sunt disperata,.....si mama mea ia cordiceps,...ganoderma,....si era fff bine dar acum din cauza abuzului de citostatice e rau,...daca cineva stie sa ne dea raspunsuri va rugam s-o faca.
Cancer la colon si citostatice 16-03-2009, 22:46:21 de către miha bc
deci: sotul meu, in varsta de 41 de ani a fost operat pe 14 faebr. 2008 la Buc. de tumora maligna gr. 4 la colon, cu metastaze hepatice. Formatiuni localizate pe lobul mic al ficatului cu dimensiunea (cea mai mare) de 45mm. Din aprilie am inceput tratamentul cu citostatice la Cluj, la un prof. dr. foarte bun, unde mergem din 3 in 3 sapt. La primul ct efectuat dupa 3 luni de tratam. s-a constatat o scadere a formatiunilor cu 50%, la al doilea cu 25% fata de precedentul iar la urmatorul ct "fara modificari numerice sau dimensionale". Ce am omis sa spun e ca sotul meu (dragostea mea- un om deosebit, am recunoscut-o dintotdeauna!) nu a avut nici un simptom inainte de diagnosticare, aveam o relatie f. frumoasa, o casnicie reusita, 2 baieti reusiti, premianti (cls. xi si iv). El n-a fumat niciodata, nici macar de curiozitate, esta un anti alcool, femei, hobby-uri si tot ceea ce mi-ar fi facut rau. Pt. toti cunoscutii suntem considerati o fam model.Si chiar suntem!!
Problema care a aparut n-a schimbat cu nimic povestea noastra de dragoste (cum ne place noua sa spunem: ca traim o frumoasa poveste de dragoste de peste 18 ani!)
Dar.. ii este f. rau dupa tratam... foarte.. o sapt. aproape nu se ridica din pat...vomita intruna...nu mananca nimic...medicam. pt combaterea acestor stari nu-si mai fac efectul...nici nu le mai ia..
Insa dupa ce trece aceasta perioada, reintra totul in normal. se simte excelent, mananca de dimineata pana seara (si nu numai!), iesim, ne plimbam, mergem la petreceri (vs. 8 martie), dansam- ne potrivim de minune in toate, ne completam perfect.
Nu stiu cat va dura tratam. E groaznica perioada de dupa. Uneori ne gandim sa renuntam la terapie. Tocmai a facut sedinta 17 joia trecuta. Dr. spune ca e important sa-si faca efect si nu neaparat reactiile adverse. Dar e cumplit si nu pot sa-l ajut fizic nicicum. As dori sa stiu daca cineva a mai facut asa de multe sedinte.El e un luptator, un optimist, imi spune mereu ca va fi bine...eu plang mult...mult... plange si inima mea...
Mi-e tare greu...nu stiu daca ma poate intelege cineva...
Nu accept formulari de genul `fii tare!" El a fost cel tare,cel puternic si indraznesc sa cred ca va mai fi.
Poate e cineva in masura sa-mi raspunda. De "naturisti" care vor sa-si vanda marfa am avut parte. Suntem reticenti la acestea, insa nu pot spune ca nu am incercat . Folosim produse apicole, sucuri naturale zilnic (sfecla rosie, grepfruit, portocala si telina, uneori mai inlocuim cate un fruct cu morcov si mar), plus Cordiceps si Chitosan periodic
Imi cer scuze pt "dimensiunea" comentariului.
Dar, daca voi mai scrie veti intelege (poate) ce mi se-ntampla.Astept! Sanatate tuturor! O spunem asa de usor si semnifica atat de mult...
Cancer la colon si citostatice 16-03-2009, 21:55:38 de către miha bc
Buna seara!
Nu prea stiu cum sa incep. Sunt intr-o stare deplorabila. Da` sa incep cu inc

26287 com 1 2 3 4 ..... 199200201202203204205 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp