care e deosebirea intre ADENOM si CARCINOM?
Secțiunea: Alte forme de cancer
10 comentarii
1
1 iuly78 |
23-03-2009, 16:04 |
Membru din 01-03-2009 Subiecte: 3 Comentarii: 4 |
am vazut ca nu mi-a raspuns nimeni la mesaj dar intre timp m-am lamurit si vreau sa va spun si voua ca sa nu ajungeti ca mine . domeniul meu e invatamintul nu medicina asta e scuza mea ca nu cunosc termeni medicali , care este scuza unor medici ----2 din 3 medici ---care mi-au spus ca am cancer , m-au trimis la oncologie si care nu fac deosebirea intre ADENOM si CARCINOM si m-au facut sa trec printr-o luna de cosmar . am intalnit si medici minunati pt care am tot respectul si ii pomenesc in rugaciunile mele. deci aveti grija consultati cat mai multi medici . pe mine al 4-lea ma lamurit si am putut sa ma uit la baietelul meu de un an fara sa plang si am reusit sa adorm după o luna fara calmante stiind ca nu am cancer....... ADENOM---benign--- CARCINOM---- malign
|
2 morgan |
19-03-2009, 14:55 |
Membru din 30-01-2009 Subiecte: 0 Comentarii: 10 |
Adenomul si Carcinomul sunt amandoua Cancere. La fel, un Cancer poate fi Benign sau Malign. Uneori chiar un Adenom poate fi extrem de periculos cu toate ca este o forma de neoplasm Benign.
Sunt de acord ca o parte din medici (ca si cei din invatamant, dealtfel) sunt incompetenti, dar puteti sa va informati si singura asupra terminologiei medicale de baza. |
3 Teodora M. |
19-03-2009, 17:26 |
Membru din 10-02-2009 Subiecte: 3 Comentarii: 48 |
Parerea mea e ca nu ai in totalitate dreptate, dar e parerea mea, provenita de la medicul la care am fost. NU intotdeauna o adenopatie are ca substrat o tumora, un neoplasm!!!! Poate fi ceva viral, infectios, deci nu-i un cancer beningn!
Iata si o informatie in plus: http://www.sanatateatv.ro/ghid-terapeutic/adenopatie/ Si inca ceva: pacientul nu este obligat sa caute informatii asupra terminologiei medicale, ci medicul este OBLIGAT, pe scurt, sa lamureasca pacientul asupra diagnosticului dat, nu e necesar sa-i tina cursuri si prelegeri.... |
4 iuly78 |
19-03-2009, 22:49 |
Morgan sunt de acord cu tine . intentia mea nu a fost sa judec , nu sunt in masura am intalnit si medici nemaipomeniti crede-ma pt care am tot respectul . am vrut doar sa spun omului de rand care nu intelege toti acei termeni medicali despre care vb tu cu atata usurinta să consulte mai multi medici . sti eu pot gresi o nota sau .... dar un medic ...nu ....nu
|
5 iuly78 |
19-03-2009, 22:51 |
teosophia ----- multumesc-
|
6 morgan |
19-03-2009, 22:55 |
Adenopatie= inflamarea ganglionilor limfatici
Adenom = tumora unei glande In general Cancer este denumirea proceselor maligne adica a celor care sunt invazive si metastazeaza. Nu este vorba de terminologie medicala avansata ci de notiuni care ar trebui sa le stie orice absolvent de liceu. |
7 iuly78 |
19-03-2009, 23:02 |
multumesc
|
8 Teodora M. |
20-03-2009, 14:38 |
Fara urma de rautate sau ironie spun: Morgan, sper ca nu esti medic.
|
9 morgan |
23-03-2009, 09:15 |
Nu sunt medic, sunt asistenta. Deci speri bine ! Cautati termenii medicali in dictionarul romedic daca vreti. Daca aveti nelamuriri bineinteles consultati un medic. Dar faceti un minim efort si informati-va singuri pe cat puteti, inainte de a incerca sa intelegeti ce va spune doctorul.
|
10 Teodora M. |
23-03-2009, 16:04 |
Total de acord cu tine, Morgan, ca ne putem informa si cred ca deja majoritatea foloseste netul sa-si explice anumite aspecte, DAR exista oameni simpli care nu deschid o carte, un computer in viata lor si care sufera exact ca si cei "culti", carora le tremura sufletul auzind termeni precum cancer "dar nu mori din asta"...La asta ma refeream. E un efort minim din partea celor cu pregatire cu un rezultat pozitiv pentru cel care are o suferinta. Multi pleaca din cabinete buimaciti, chiar daca au apoi rabdare sa caute, incep presupunerile etc... Sanatate deplina!
|
10 comentarii
1