Ultimele comentarii pe forum

26287 com 1 2 3 4 ..... 181182183184185186187 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
SUBIECT COMENTARIU
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 06-01-2011, 10:41:29 de către nicolae1900
riciu
am fost plecat in concediu
care este situatia acum?
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 28-12-2010, 09:06:13 de către riciu
buna ziua ! dl dr Bolca , se pare ca tata iar a facut fistula la anastomoza !! cand am vb cu d-na dr la telefon mi-a spus ca ( asta pana sa ajungem la spital ) din pacate cancerul avanseaza si a urcat iarasi in sus si de aia a aparut galma aia la gat !! de Craciun a spart acea galma si a curs f mult puroi !! ieri am ajuns la spital , l-a vazut si l-a curatat dl profesor si a spus initial, ca nu este nimic din ce a banuit dansa si este doar o infectie !! cand a ajuns acasa si a baut apa , a vazut ca i s-a scurs pe burta !! acum ce facem ?? ce e de facut ??
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 26-12-2010, 12:19:24 de către riciu
radicus ti-am trimis un mp !
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 24-12-2010, 20:44:40 de către riciu
va rog din suflet sa-mi raspundeti !!! oare es poate produce iarasi fistula la anastomoza de la gat dupa 9 luni de la operatie?? acea galma a spart intre timp si de vreo 2 ore de cand s-a spart curge incontinuu de acolo !!! si spune ca il inteapa !! imediat cum a spart s-a si desumflat !! va rog sa-mi raspundeti !!
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 24-12-2010, 12:22:44 de către riciu
va multumesc din suflet pt grija !! eu nu sunt acum in bucuresti sunt chiar la tata acasa si nu prea am timp sa deschid calculatorul !! am gasit medicamentele si deja a terminat si a doua cura de tratament !!
a intervenit o alta problema : la nivelul anastomozei de la gat , unde a fost umflat , a trecut umflatura dar acum s-a format o galma destul de urata care are varful galben ca si cum ar fi puroi , si il tine destul de tare si il inteapa !! ce am putea sa facem ?? medicii nu ii mai gasim acum cu sarbatorile astea si nu stiu ce pot sa fac ?? pot sa-i dau un antibiotic ??
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 23-12-2010, 15:12:05 de către MishP
Multumesc Radicus
Sper sa le fi gasit, ma poate contacta ea in care nu a reusit inca.
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 23-12-2010, 14:57:17 de către radicus
LauraEO, ma bucur ca pana la urma nu a avut ceva mai grav. Chiar suspectam acum ceva vreme tuberculoza.

MishP, nu am cum s-o contactez si nu stiu daca riciu a gasit medicamentele.
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 23-12-2010, 14:02:32 de către yrenne23
Buna ziua. Incercati si Catavit. In tratamentul cu Catavit, tumorile de dimensiuni relativ mici pot fi resorbite de organism, disparand si iritatia din jurul tumorii, lucru care face ca la tumorile de dimensiuni mari sa poata fi ablate chirurgical, evitandu-se astfel metastaze ulterioare.
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 23-12-2010, 10:06:51 de către MishP
Radicus, stii cumva daca Riciu a gasit medicamentele ?
Are cineva posibilitatea de a o contacta telefonic ?

Taxol este echivalent cu Paclitaxel (Taxol va aparea in nomenclatoare din 01.01.2011 ) , Carboplatin nu stiu ce concentratie are pe reteta.
Nu sunt din Bucuresti , dar incerc sa o ajut cum pot - cautand pe net.
Posibil sa gaseasca la urmatoarele farmacii :
-Sensiblu Sf Ioan -, str Vitan Barzesti 13, tel 021.334.30.70
-Sensiblu Titulescu - ,bd Titulescu 39-49 , tel 021.310.10.14
-City- , Rahovei , tel 0761.106.516 , 021.456.21.60

Stau pe site si astept un semn de la voi.
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 23-12-2010, 09:30:35 de către MishP
Riciu, ti-am trimis MP.
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 22-12-2010, 21:02:17 de către LauraEO
Poate suna offtopic, dar tin sa precizez deznodamantul pentru cei curiosi.
Tatal meu se simte foarte bine. Acum face eforturi sa nu se ingrase. A recuperat tot ce a pierdut si a ajuns din nou la 85 kg.
Se simte bine, mai sunt zile cu ameteli dar probabil de la efectele adverse ale antibioticelor.
A urmat tratamentul de proba cu tuberculostatice si a raspuns la el. In concluzie, acum la aproape 3 luni de tratament am putea sa-i punem diagnosticul.
Si pentru ca multi medici se simt ofensati daca pacientul se informeaza si cauta metode alternative de tratament tin sa subliniez ca daca tatal meu se simte bine astazi, nu este meritul nici unui medic.
Medicii au fost bine intentionati, multi din ei sunt oameni cu caracter dar nu au putut face nimic.

Solutia si sugestia a venit de la noi. Noi am cerut tratament de proba cu tuberculostatice in baza unor cazuri similare gasite pe net.

Imi doresc ca noul an sa aduca sanatate tuturor !
Eu una, anul aceasta am primit o lectie importanta si am avut enorm de invatat si de castigat.

Primul castig si cel mai important a fost sanatatea fetitei. Dupa un an de tratament alopat (singulair si flixotide) timp in care astmul era tot acolo (chiar mai sever), am aruncat toate medicamentele si acum se simte mult mai bine doar schimbandu-i dieta. Incredibil, nu ? Sunt convinsa ca nimeni nu crede dar imi fac datoria sa-mi bat gura.

Asta este tot.
Va multumesc pentru ca v-ati pierdut timp pentru a-mi da un sfat si a imi asculta problemele.
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 22-12-2010, 12:50:14 de către radicus
riciu, asta deja e ghinion pur. Probabil s-a mai intamplat, dar eu personal n-am mai auzit ca taxol dar mai ales carboplatin sa nu mai fie disponibil intr-un institut oncologic. Sigur e problema mare cu furnizorii, poate problema e la nivel national dar nu cred. Nu sunt din Bucuresti si nu pot ajuta cu detalii. Dar poti incerca sa discuti cu ceva clinica privata care ofera asistenta in oncologie. Te-ar putea ajuta sa achizitionezi mai repede medicamentele, fie de la ei, fie sa intri in contact cu furnizorul. Sau, de ce nu, daca va permiteti, chiar sa isi faca tratamentul in clinica privata. Ar putea sa fie gratuit tratamentul in clinica privata daca aceasta colaboreaza cu casa de asigurari de sanatate si prindeti fondurile de la inceputul lunii.
Alta modalitate nu stiu. Poate vine cineva cu o alta idee.
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 22-12-2010, 10:44:27 de către riciu
radicus , nu stiu daca poti sa ma ajuti dar nu stiu unde sa intreb!! nu stiu daca esti din bucuresti , unde as putea gasi carboplatin si taxol ?? cunosti vreo modalitate ?? iob-ul nu il mai da din spital , este incredibil , tb sa mergem cu reteta sa-l cautam , iar la farmacia care il poate comanda il aduce f tarziu , iar tata tb sa inceapa tratamentul !!!!
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 17-12-2010, 02:50:45 de către nicolae1900
nu stiu sa spun exact
daca a aparut imediat dupa operatie poate are ceva de a face cu legatura dintre esofag si colon
nu pot sa va dau mai multe detalii, imi pare rau
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 15-12-2010, 10:10:18 de către riciu
multumesc dl dr ! as vrea sa va mai intreb ceva : ce este nodul ala pe care el spune ca il simte in continuu in gat ?? inca de dupa operatie simte acel nod in gat exact ca si inainte de operatie !! si simte ca il gadila pe gat f tare , iar atunci cand il apuca iarasi tusea si acea senzatie de a-l gadila ceva pe gat provoaca tusea, cand il mai lasa se mai potoleste si senzatia aia de pe gat ! in concluzie de ce simte acel nod si acea senzatie in gat ?? multumesc !!
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 14-12-2010, 22:47:02 de către nicolae1900
da se poate
cat timp il tine tusea
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 14-12-2010, 21:22:15 de către riciu
dl dr bolca , tati a luat cam 7 zile codeina , cate o pastiluta dim , la pranz si seara , iar tusea a mai trecut !! de trei zile nu a mai luat ca a terminat o cutie si tusea a revenit ! mai poate sa ia din nou ?? cam cat timp poate sa ia ?
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 11-12-2010, 10:01:58 de către riciu
mersi mult!!
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 11-12-2010, 02:10:31 de către radicus
Am raspuns.
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 10-12-2010, 09:46:35 de către riciu
radicus , ti-am trimis un mp!
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 09-12-2010, 17:37:34 de către riciu
multumesc f mult pt raspuns !! sa va ajute d-zeu acolo unde sunteti sa reusiti tot ce v-ati propus !!! multa sanatate si salutari va transmite tatal meu , pt ca ne-ati ramas in suflet de cand am fost in spital !!!
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 09-12-2010, 17:29:14 de către nicolae1900
da
tusea este datorita invaziei traheale (datorita implicarii traheei in procesul canceros)
cu tratament oncologic in principiu aceste simptome se vor ameliora si chiar disparea
cand? - nu pot sa va spun
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 09-12-2010, 14:19:40 de către riciu
multumesc mult pt raspuns d-le dr ! s-a mai desumflat un pic si nici nu mai este rosu locul acolo !! l-a mai lasat si tusea , a inceput sa ia codeina plus f multe ceaiuri de tot felul si niste picaturi naturiste pt tuse si in sfarsit l-a mai lasat pt ca spunea in ultimul timp ca simtea ca ii ies ochii din cap !!
as vrea sa imi spuneti , daca aveti putin timp , aceasta tuse este numai din cauza a ceea ce este pe trahee ? simptomele : tuse , harait puternic in piept ( uneori parca nici aer nu mai are pt a-si termina o fraza inceputa ) si sputa cu sange , toate astea sunt de acolo ?? ce se intampla mai exact acolo ? se vor ameliora aceste simptome si cand ?? multumesc din suflet pt rabdarea pe care ati avut-o mereu cu noi !!!
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 09-12-2010, 02:46:35 de către nicolae1900
nu cred ca e cazul sa se rupa nimic
dar nu va pot spune mai mult daca nu vad
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 07-12-2010, 08:46:23 de către riciu
nu am ajuns inca la dl prof Cordos , inca este in perioada aia grea de dupa citostatic !! exista pericolul sa se fisureze iarasi ceva acolo inauntru , de la tuse ?? multumesc!
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 07-12-2010, 02:40:55 de către nicolae1900
ar trebui sa vad
nu pot sa spun asa
Prof Cordos ce spune?
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 06-12-2010, 12:09:27 de către riciu
imi cer scuze , la nivelul anastomozei , am gresit !
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 06-12-2010, 12:07:25 de către riciu
buna ziua ! dl dr a mai intervenit o problema , asta asa ca sa nu mearga bine nimic , chiar la nivelul fistulei de la gat a aparut o umflatura care spune ca il doare !! poate fi de la citostatic , de la tuse , ce se intampla ??
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 03-12-2010, 20:26:53 de către riciu
multumesc frumos , o sa incerce si cu codeina !
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 03-12-2010, 17:00:40 de către nicolae1900
codeina, doza 20 mg la 4 - 6 ore, max 120 mg pe zi

va fi constipat dupa ea deci sa inceapa concomitent si cuniste ceaiuri laxative
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 03-12-2010, 15:46:18 de către riciu
buna ziua ! dl dr Bolca am o mare rugaminte la dvs : dati-ne un sfat pt tati , ce ar putea lua pt tuse !! il termina tusea , nu poate dormi noaptea , tuseste groaznic de rau , simte ca se lipeste ceva acolo si nu poate sa rupa , plus ca a inceput sa respire si mai greu !! va rog din suflet sa-mi spuneti ce sa faca , a luat o gramada de ceaiuri , de siropuri si nu i-au facut nimic !!! multumesc !!
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 29-11-2010, 14:40:44 de către riciu
buna ziua ! astazi a inceput tratamentul cu citostatice ! din cate am inteles nu mai poate face radioterapie pt ca nu a trecut destul timp de la celelalte sedinte si face trat cu taxol si carboplatin !! oare tot asa rau o sa-i fie si dupa astea , cum i-a fost si prima data ?? ne-a spus medicul ca acum o sa-i cada parul si era un pic demoralizat dar ................. asta e!! sper sa ii faca bine tratamentul si sa mai stopeze un pic boala !!
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 27-11-2010, 09:18:11 de către riciu
multumesc pt raspuns !! ma bucur pt voi , ionut 1979 , multa bafta in continuare !!
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 27-11-2010, 01:23:40 de către ionut1979
riciu am vesti : a facut tomograful si o laparoscopie dupa care la cateva zile a fost operat de prof constantinoiu a fost o operatie de 8 ore in care i-au extirpat o tumora foarte mare cu alte cuvinte i-au scos stomacul ,praporul o mica parte din ficat si esofag in fine multe alte chestii la care nu ma pricep pt ca dupa operatie profu m-a chemat in birou si mi-a desenat pe o hartie ce a facut si am ramas fara cuvinte (o mie de legaturi si suduri stomacul lui este acum de fapt intestin cu functia asta) in fine .....imagineaza-ti prin ce am trecut !!!!!!!!!! ce ma bucura in schimb este ca operatia a decurs ff bine si dupa ce a stat la terapie cateva zile a fost adus la salon si acum se simte foarte bine ,(profesorul e foarte multumit de evolutie)mananca are pofta si sta mult mai bine cu pshicul .luni o sa mearga acasa iar dupa sarbatori o sa mergem inapoi pt alte investigatii si sa inceapa chmio si radio.speram sa fie mai bine si doar Dumnezeu stie cum trebuie sa fie sanatate tuturor
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 26-11-2010, 23:59:22 de către radicus
riciu, poate ca nu au fost destule date. De exemplu, pe bucata de esofag trimisa la laborator nu s-au gasit celule maligne pentru stadializare datorita tratamentului oncologic care a functionat foarte bine. Probabil de acolo a si ramas cu stadiu initial nespecificat. Oricum, in momentul acesta stadiul initial nu mai conteaza deloc. Si nu conta foarte mult nici inainte pentru tratare, ci doar pentru un pronostic realist.
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 26-11-2010, 20:04:37 de către nicolae1900
carninomul este epidermoid esofagian carea invadat traheea
deci nu vorbim despre un carcinom traheal - nu se stadializeaza asa
infiltratia nu vine de la tumora primitiva care a fost localizata la nivel cervical si care a raspuns foarte bine la chimioterapie ci cel mai probabil de la un ganglion invadat neoplazic, ganglion care a ramas pe loc postoperator datorita faptului ca era pe stanga (ultimul CT) iar operatia se face pe dreapta
lipsa accesului la PET CT in tara face de multe ori ca stadializarea sa nu fie facuta cu acuratete
situatia este serioasa din pacate dar cu tratament mai putem lungi o perioada - cat? nu poate nimeni sa spuna - daca nu facea nimic si nici nu se opera (cu toate problemele care au fost dupa aceea) situatia era incheiata de mult timp
asa ca trebuie sa lupe si sa continue tratamentul
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 26-11-2010, 16:29:16 de către riciu
buna seara ! as vrea sa stiu si eu mai multe despre rezultatul de la biopsia bronsica : FRAGMENTE DE MUCOASA TAPETATA CU EPITELIU PAVIMENTOS CU MODIFICARI DISPLAZICE SI DISCARIOTICE . INFILTRATIE NEOPLAZICA DIFUZA DE TIP CARCINOM EPIDERMOID FARA CHERATINIZARE SI INFILTRAT INFLAMATOR IN STROMA ! va rog mult sa imi explicati , stiu ca este din tumora de la esofag , dar cat este de grav ? este mai agresiv ? ce e de facut ?
RADICUS, am vazut ca in toate buletinele histopatologice este trecut stadiul , tipul , metastazele , o chestie cu cifre !! la tata de ce nu a fost specificat niciodata ?? sper ca nu sunt ridicola , dar nu inteleg !!! mersi !!

pt lauraEO : ti-am trimis un mp !
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 26-11-2010, 14:17:54 de către LauraEO
Riciu, da-mi te rog un email, vreau sa vorbesc cu tine.
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 25-11-2010, 20:47:04 de către LauraEO
Riciu, imi pare nespus de rau ! E cumplita lupta asta cu boala. Ma rog sa iesiti din incurcatura asta.
Si tu trebuie sa fii puternica, nu e bine pentru tatal tau sa te vada deznadajduita.
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 18-11-2010, 09:25:57 de către riciu
radicu , ti-am trimis un mp !
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 17-11-2010, 22:46:53 de către radicus
Asta chiar ca-i o veste proasta. Sperantele raman in tratament, ca el o sa aiba succes si o sa urmeze o perioada cat mai lunga de liniste.
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 17-11-2010, 21:05:51 de către riciu
va salutam dl dr !! este groaznic prin ce trecem !! echipa de la marius nasta in frunte cu dl profesor au pus acest diagnostic !! ne-a trimis pt tratament la iob !! din ce am vb cu d-na dr nu se poate face mare lucru in afara de tratament !! nu stiu cum este posibil asa ceva la doar cateva luni de la operatie !! este de stul de rau nu-i asa?? suntem distrusi !!!!!!
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 17-11-2010, 19:23:59 de către nicolae1900
imi pare rau sa aud asta
mergeti la prof Cordos sa vada ce e de facut
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 17-11-2010, 16:06:01 de către riciu
buna ziua ! din pacate suntem iarasi f f suparati ! se pare ca tusea , raguseala si toate celelalte si-au gasit cauza : recidiva , adica tumora pe trahee !! nu stiu ce e de facut !!!!! va rog sa-mi raspundeti !!
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 17-11-2010, 15:53:58 de către angela d
MULTUMESC DR. BOLCA
diagnosticul examenului de bariu facut la oncologie cluj este :
segment distal esofagian dilatat,
tranzit intarziat prin gura de anastomoza care apare mult ingustata,
reflux gastroesofagian.
dupa ce ca mananca foarte putin, face acid care-l deranjeaza f. tare. dupa cele 4 sedinte de chimioterapie e slabit si acum incepe si radioterapia care o sa-l darame. Pentru ca rudele l-au sfatuit sa nu manance proteine animale (care inmultesc celulele canceroase), nu mai mananca carne decat pui si f. rar, in schimb mananca oua si cascaval dar eu cred ca nu se va inzdraveni si se anemiaza tot mai mult. As vrea sa-l pot sfatui cum e mai bine, dar nici eu nu stiu.
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 17-11-2010, 15:31:33 de către nicolae1900
ceea ce relatati dumneavoastra este o stenoza a anastomozei
se intampla frecvent
trebuie insa determinata cauza
poate fi inflamatorie, cicatriciala sau postradioterapie- deci o dilatatie prin endoscopie este ceea ce are el nevoie - este o interventie usoara fara probleme deosebite
poate fi recidiva neoplazica - ceea ce implica investigatii mai amanuntite pentru a vedea care este situatia
oricum, trebuie sa faca o endoscopie digestiva care poate lamuri lucrurile in mare masura
sa astepte pana dupa sarbatori, din punctul meu de vedere este exagerat deoarece in acest timp nu se poate alimenta corespunzator
deci mergeti si faceti o endoscopie digestiva acum nu in ianuarie

cu stima
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 17-11-2010, 14:09:49 de către angela d
buna, as vrea sa ma lamureasca si pe mine cineva . Tatal meu a fost operat de cancer la esofag, s-a extirpat 2/3 din esofag si s-a ridicat stomacul. acum face chimioterapie, si incepe si radioterapia de luni. Problema lui e ca nu poate manca asa cum ar trebui, si in urma investigatiei cu bariu, s-a gasit : "gura de anastomoza mult ingustata. Medicul care l-a operat zice ca dupa sarbatori sa mearga sa-i faca o interventie.
A MAI SUFERIT CINEVA DE ASA CEVA?
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 15-11-2010, 14:57:04 de către riciu
buna radicus !! chiar ma gandeam la tine astazi ca tb sa va intreb ceva si pe tine si pe dl dr Bolca ! din pacate nu prea bine , astazi s-a mai intamplat un lucru care ma sperie f tare ! cand s-a trezit de dimineata mi-a spus ca a tusit sange !!! ultima data cand am vorbit v-am spus ca tuseste intr-un hal fara hal si inca nu ne-a spus nimeni care este cauza !! a reusit sa faca endoscopie care a iesit bine dar tusea asta nu il lasa , la inceput tusea ca sa dezlipeasca ceva din gat si sa-si regleze vocea , dupa aia a inceput sa tuseasca cu sputa , iar acum tuseste sange !!!!! nu stiu ce sa mai credem , suntem intr-o ceata totala nu mai stim la cine sa mai mergem , chiar asa o sa se chinuie incontinuu ?? am crezut ca dupa operatie o sa fie bine , incet , incet dar ...................... !!!!

dl dr Bolca ce credeti ?? nu este in regula , nu-i asa ?? ce sa mai facem??
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 14-11-2010, 17:23:28 de către radicus
riciu, ce mai faceti? E bine tatal tau?
Si ceilalti, mai dati vesti.
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 06-11-2010, 13:51:42 de către riciu
ionut , cum a iesit tomografia ?? in ce stadiu sunteti?
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 04-11-2010, 20:42:55 de către ionut1979
azi a fost la tomograf, maine aflam rezultatul si vedem ce e de facut. pana maine e mai mult de un an....... ai grija de tatal tau sanatate multa
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 03-11-2010, 21:57:05 de către riciu
din cate am auzit eu dl dr constantinoiu este un medic excelent in abordarea cancerului esofagian , eu zic sa mergeti cu incredere la dansul!
tati inca se lupta cu tusea asta care nu-i da pace si inca nu am descoprit de unde vine !! acum ne-am intors la oncologie sa vedem ce decide medicul , daca mai face ceva trat preventiv sau nu !
multa sanatate !!
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 03-11-2010, 21:33:06 de către ionut1979
riciu cum se mai simte tatal tau?
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 02-11-2010, 19:29:54 de către ionut1979
astazi l-am internat la spitalul SF.Maria la prof.dr.Silviu Constantinoiu,iar maine o sa-i faca din nou endoscopia si alte analize.ce stiti despre d-nul dr?
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 02-11-2010, 08:59:01 de către riciu
buna ionut 1979, multa bafta va doresc , da-ne mai multe amanunte si sa ne mai tii la curent !!
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 01-11-2010, 23:23:42 de către ionut1979
buna, tatal meu este in aceeasi situatie ca si tatal tau riciu, maine voi merge cu el la bucuresti la doctorul iordache nicolae pentru a incepe investigatiile , dupa ce am citit postarile de aici........ in fine, o sa am nevoie de ajutorul vostru .sper sa am vesti bune daca nu, macar cu numele catorva doctori sa ma ajutati ,pa pa
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 20-10-2010, 09:57:02 de către riciu
mersi , radicus !! am crezut ca nu mai vb cu mine ! o sa investighez , dar si eu cred ca este ceva infectie urinara !
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 19-10-2010, 23:04:29 de către radicus
riciu, salut, am avut ceva probleme de rezolvat, n-am mai intrat de vreo 2-3 zile. Daca e 18 nu e chiar grav. Leucocitele sunt de la ceva infectie urinara, VSH-ul e posibil tot de acolo. Se poate investiga mai amanuntit sa fie sigur.
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 19-10-2010, 15:20:59 de către riciu
multumesc dl dr pt raspuns!!

radicus nu mai apari deloc?? as dori sa stiu ce inseamna VSH la 1 h valoare 18 , restul analizelor sunt in limite normal , iar odata cu VSH marit in sumarul de urina LEUCOCITEle au valoarea 10 !! mersi !
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 18-10-2010, 17:40:29 de către nicolae1900
pe nas sau pe gura este acelasi lucru pentru bronhoscopie

simptomatologia este deranjanta - e clar - nu stiu ce sa va spun fara sa vad CT-ul
incercati sa mergeti iar la Prof Cordos - si sa ii spuneti despre noua simptomatologie

mai mult nu prea am ce sa va spun in momentul asta
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 15-10-2010, 18:36:26 de către riciu
pt dl dr Bolca si radicus , am niste intrebari ( imi cer scuze daca devin insistenta iar ) : tata urma sa mearga la orl la coltea pt a face fibroscopie , dar intre timp medicul nostru a hotarat ca poate face acea investigatie acolo in spital la dr Alexe , iar rezultatul a iesit bine vi l-am transmis mai sus . medicul de la coltea a spus ca o sa-i bage un furtunas pe nas sa vada undeva in spatele laringelui pe cand dl dr Alexe a facut aceasta investigatie cu un furtunas pe gat , un fel de bronhoscopie ( cred ). intrebarea mea este : in ce mod era mai bine s-o faca sau e acelasi lucru ?? pt ca sunt un pic suparata , simptomele se agraveaza si nu stim ce sa mai intelegem atata timp cat toata lumea spune ca analizele sunt in regula !!! tuseste f f des uneori se si ineaca de la tuse , este f ragusit , spune ca il deranjeaza ceva in gat si ca simte acel nod ,pe care il simtea si dupa operatie , mult mai deranjant zice ca il gadila ceva in gat si tuseste f rau !!!! mai exista vreo analiza pe care o putem face , pt ca nu este in regula ce simte , aceleasi simptome le avea si inainte de a afla ca are cancer esofagian , doar ca acum sunt mult mai suparatoare !!!! va rog frumos sa imi raspundeti si sa ne indrumati ce sa facem !!! multumesc !!!!
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 15-10-2010, 14:16:54 de către mariusbunga
bunicul are zile in care se simte bine si zile in care sta in pat avand o stare de moleseala. Ideea e ca nu poate sa mai inghita, facem citostatice de 3 luni si deja s-au implinit 6 luni de cand medicul ne-a spus ca va mai trai maxim 2-3 luni. Ultimele rezultate sunt satisfacatoare insa problema cu inghititul persista si probabil de asta se simte si slabit(nu poate manca uneori si nu are de unde sa ia acea energie). Ficatul ii functioneaza normal daca e sa ne luam dupa analize, celelalte la fel si o sa facem un nou RMN sau Tomograf luna asta sa vedem daca s-a mai extins sau nu. Nu stiu cum sa rezolvam problema asta cu inghititul pentru ca atunci cand nu poate manca se simte rau, slabit, cum reuseste sa se hraneasca cum ii revine pofta de viata.
Multa sanatate tuturor.
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 15-10-2010, 08:50:54 de către riciu
buna ziua ! mariusbunga si lauraEO mai dati-ne vesti !!!! cum se mai simt rudele voastre ???
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 11-10-2010, 22:16:37 de către nicolae1900
endoscopia digestiva trebuie refacuta dupa parerea mea
poate sa apara si stenoza foarte repede dupa dilatare

cat despre escozul - vezi trebuie doar sa mergi pana in cuba, nimic mai mult, si sa platesti poate niste taxe, de avion, aeroport, viza etc si sunt sigur ca verdan te poate ajuta pentru o suma modica...
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 11-10-2010, 09:52:39 de către riciu
buna ziua ! iarasi va deranjez cu o intrebare : tata spune ca simte ca inghite din ce in ce mai greu , ba chiar s-a mai si inecat , exact ca inainte cand avea tumora acolo !!! poate sa fie din cauza stenozei ?? tinand cont ca a facut dilatare oare cand se simte efectul pt ca a trecut o sapt si zice ca tot asa greu inghite !!! multumesc !!!
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 08-10-2010, 21:15:19 de către riciu
multumim dl dr , si noi va tinem pumnii sa reusiti tot ce v-ati propus acolo departe !!! o sa va anunt ce a spus oncologul !!!
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 08-10-2010, 17:11:04 de către nicolae1900
stenoza de anastomoza dupa ce a avut o fistula este normal
si rezolvarea este usoara - dilatare cu bujii - ceea ce s-a si facut
vedem ce spune si oncologul
va tin pumnii
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 08-10-2010, 11:15:22 de către riciu
buna ziua dl dr Bolca ! tati a facut o singura sedinta de dilatare , iar dl dr de acolo i-a spus ca endoscopia nu poate sa i-o faca acum ci la trei luni dupa dilatare ! iar ce a vazut acum scrie asa : la 19 cm imediat sub sfincterul esofagian superior se remarca anastomoza esocolica ( esofagoplastie cu colon ) cu modificari importante la acest nivel ce realizeaza stenoza lumenului !
concluzia : stenoza la nivelul anastomozei esocolice ! dilatari cu bujii ............... !!
ce parere aveti ?? oricum saptamana viitoare ajungem si la IOB la oncolog sa vedem ce decide , daca mai face tratament oncologic sau nu pt ca noi nu am ajuns acolo dupa operatie !!! o sa mergem sapt viitoare !! multumesc pt raspuns !!!
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 07-10-2010, 16:57:49 de către nicolae1900
pt riciu
nu pot sa iti dau un raspuns pertinent
daca nu vad si eu investigatiile si pacientul
daca bronhoscopia e buna e semn bun
ramane de vazut cum merg dilatarile
si eu sunt curios ce o sa va spuna dr Cordos
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 05-10-2010, 17:01:16 de către mariusbunga
cat costa tratamentul?
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 04-10-2010, 09:19:11 de către riciu
buna ! am mers la control la prof. Cordos si a spus ca e in regula , am vazut ca atunci cand s-a uitat pe filme a bombanit ceva ca s-ar vede ceva pe mediastin stanga , dar nu ne-a spus ceva concret . ne-a trimis sa faca in continuare dilatari sa se poata interveni cu endoscopul si cand avem rezultatul sa ne intoarcem la dansul sa tragem concluziile si o sa ne trimita inapoi la oncolog !!
dl dr Bolca , fibroscopia facuta de dr Alexe , a iesit f bine , a vazut-o si dl profesor , dar tata a inceput sa tuseasca mai des si simte ca acum se strange si un fel de sputa atunci cand tuseste , de ce oare tuseste atata timp cat dl profesor a zis ca analizele sunt in regula nu-si da seama de unde tusea ?? multumesc !!!
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 21-09-2010, 09:59:10 de către riciu
radicus , ti-am trimis un mesaj privat !! mersi !
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 17-09-2010, 08:31:10 de către riciu
dupa ce am postat ultima intrebare mi-am dat seama ca am inceput sa devin enervanta si poate chiar penibila !!! probabil ca din prea mare ingrijorare si disperare , pt ca tot vin probleme una dupa alta , am devenit o persoana enervanta si pisaloaga !!! pun niste intrebari care nu-si au rostul , dar am inceput sa fiu asa pt ca as face orice ca tati sa fie bine !! imi cer scuze !!
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 16-09-2010, 20:21:22 de către nicolae1900
riciu
ma intrebi niste detalii pe care nu am cum sa le cunosc daca nu vad pacientul
nu pot face cursuri despre durerea abdominala pe forum

ai rabdare pana maine la spital
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 16-09-2010, 18:33:30 de către riciu
maine mergem la spital , ne asteapta cineva . sunt normale aceste dureri ? pt ca de o sapt de cand au aparut umflaturile nu a avut nici o durere , astazi l-au luat!!
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 16-09-2010, 18:23:40 de către nicolae1900
merge la spital sa il vada cineva
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 16-09-2010, 17:56:51 de către riciu
d-le dr cum ar putea sa astepte tata pana pe 27 sept cand vine dl profesor in conditiile in care a inceput sa-l doara burta foarte tare ?? ce sa facem , ca zice ca il doare burta ? ce calmant sa ia , ca ce a luat pana acum nu l-a ajutat deloc??
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 15-09-2010, 19:46:04 de către riciu
multumesc pt raspuns d-le dr , o sa-i spun sa faca cum ati spus !
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 15-09-2010, 19:19:49 de către nicolae1900
se poate pune problema dar nu acum
il vede Prof Cordos cand mergeti la control
pana atunci sa isi cumpere un brau elastic pe care sa il foloseasca
cand tuseste sa puna palma si sa tina apasat pe partea cu herniile
nu va speriati, nu e ceva deosebit
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 15-09-2010, 15:32:57 de către riciu
buna ziua ! din pacate avem iarasi probleme !! dr Bolca, cred ca s-au adeverit spusele dvs atunci cand l-ati avertizat pe tati ca s-ar putea sa faca hernie !!! cred ca a facut-o !!! pe linia operatiei efectuata de dvs
( ocluzia intestinala ) are doua umflaturi cat o nuca , fiecare aflata aproape de capetele operatiei !!! nu il doare absolut deloc iar atunci cand apasa cu degetul pe umflatura intra inapoi in abdomen !!!! au aparut de vreo 5 zile si cred ca in urma tusei pe care o are de cand a ragusit !!!! acum ce trebuie sa facem ??? ce presupune asta ??? alta operatie ???
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 15-09-2010, 08:30:33 de către mariusbunga
Din cate am inteles de la mama pretul este de aproximativ 500 de euro, nu asta ar fi o problema ci acel medic cu experienta care sa-l opereze, nu vreau sa apara acele complicatii despre care am citit in diferite articole sau pe forumuri.
vrem sa vedem analizele cum au iesit de data asta pentru ca cele de acum o luna erau bunicele tinand cont de boala pe care o are(la ficat ma refer).
Va multumesc si va tin la curent cu cele ce vor urma!
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 15-09-2010, 01:44:10 de către radicus
mariusbunga, nu sunt nici pro nici contra. Daca un medic cu experienta in protezarea esofagului spune ca un stent ar fi de recomandat si operatia are sanse mari de reusita fara complicatii majore, atunci sunt pro. Si invers. Dar, atentie, medic cu experienta. Sa nu aveti iar surprize cand toti spuneau ca e neoperabil doar un medic din Galati spunea ca se poate face operatia.
Un incovenient major al stentului, dupa cum a spus si dr. Bolca, nu e neaparat riscul, ci costul. Se cumpara pe banii pacientului, la comanda. Preturile sunt destul de mari avand in vedere salariul mediu al romanului de rand (din cate stiu depaseste 600 euro/bucata) si dureaza o perioada pana e livrat. Poate cumva aveti noroc si nu trebuie sa-l platiti, dar slabe sanse. Daca si acel medic cu experienta, la care tot fac referire, considera ca protezarea cu stent se poate face si aveti mijloace financiare pentru a suporta cheltuelile, atunci nu vad ce ar mai putea sta in calea protezarii. Exista riscuri, dar uneori trebuie asumate pentru a castiga ceva. Depinde doar de voi daca veti considera ca beneficiile sunt mai multe decat riscurile. Evident, beneficiile stentului nu se traduc prin luni/ani de viata in plus , ci prin usurarea vietii. Asta e cancerul, tinde sa se agraveze pe zi ce trece. Azi esti bine si peste o luna te-a doborat la pat.
Iar solutiile sunt putine pentru problema bunicului tau. O solutie acceptabila care sa nu-l demoralizeze ramane stentul.
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 14-09-2010, 23:20:57 de către nicolae1900
nu mai sunt alte solutii pentru a manca pe gura
nu este nevoie de operatie, insa sunt f putini medici care pun astfel de stenturi
depinde evident si de localizarea bolii daca acest stent poate fi pus

Sp Floreasca - experienta cu astfel de stenturi
problema sunt costurile care sunt suportate de obicei de pacient
nu se gasesc stenturi si pacientul trebuie sa cumpere
si din pacate asta nu garanteaza reusita...

riciu - asteapta-l pe Dr Cordos si vezi ce iti spune
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 14-09-2010, 22:51:09 de către mariusbunga
Exista si alte solutii de a-i face viata mai usoara in afara de acest stent?? ma gandesc sa nu i se agraveze ceva tinand cont ca se poate rani. cum se introduce acest stent? e nevoie de operatie?
sunteti pro sau contra acestei proceduri?
multumesc
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 14-09-2010, 20:46:46 de către radicus
riciu, marker tumoral inseamna o analiza de sange prin care se observa depasirea valorilor normale pentru anumite proteine. Valorile anormale pentru acele proteine arata posibilitatea existentei unor tumori sau celule maligne in corpul pacientului, fiecare marker (proteina) fiind , de cele mai multe ori, specific unui tip de cancer sau unui grup de cancere. De obicei, se face o analiza inainte de inceperea tratamentului oncologic pentru a se vedea pe parcurs evolutia si efectele tratamentului asupra tumorii. Analiza se face atunci cand ocologul considera ca e necesara. Poate fi o singura data pe an, la 6 luni sau la 3 luni.

mariusbunga, stentul este o bucata de material, cilindrica, goala la interior. Poti cauta pe google la imagini "esophageal stent" vei vedea cateva poze. Daca esti sensibil la imagini mai dure, atunci nu iti recomand sa te uiti. E util pentru persoanele care nu mai pot manca din cauza obstructiei esofagului. Avand stent, pacientii pot manca alimente usoare. Pot aparea cateva complicatii mai mult sau mai putin serioase cum ar fi sangerari, dureri in piept, presiune pe trahee (probleme respiratorii), miscarea stentului din zona afectata si altele. Riscurile majore cum ar fi perforarea esofagului in timpul procedurii sunt mici daca echipa medicala are experienta in astfel de proceduri. Alta solutie pentru a mai manca pe gura nu stiu daca exista.
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 14-09-2010, 18:20:53 de către mariusbunga
As dori sa stiu cum se procedeaza si care sunt riscurile in cazul introducerii unui stent, deoarece bunicul aproape nu mai poate sa inghita si medicul de la Galati ne-a propus introducerea unui stent. Imi puteti spune mai multe despre el si ce presupune?? multumesc!
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 14-09-2010, 17:52:28 de către riciu
buna ! am cazut de comun acord cu medicul rezident sa nu mai faca nici o dilatare , probabil ca e cam riscant din cauza suturilor , sa asteptam 2 sapt sa vina dl profesor care l-a operat sa hotarasca si dansul !

am niste intrebari : ce inseamna marker tumoral ?? cum se procedeaza cu aceasta analiza ?? cand trebuie facuta ?? tatal meu nu a facut niciodata, de cand s-a imbolnavit ,aceasta analiza ! multumesc!
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 13-09-2010, 20:19:51 de către radicus
riciu, stenoza poate fi de la refluxul gastroesofagian de dupa operatie. Sa asteptam concluziile dupa dilatare.
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 13-09-2010, 11:43:45 de către riciu
astazi a mers sa faca endoscopia si nu stiu exact ce s-a intamplat , din ce am auzit nu s-a putut face endoscopia pt ca a trebuit sa-i faca niste dilatari nu stiu din ce motiv !! l-au chemat si sapt viitoare pt ca nu a avut instrumentul necesar pt dilatare mai completa si nu stiu ce s-a vazut acolo , stiu doar ca pe concluzie scrie ceva de stenoza !! acum ce naiba se mai intampla , nu stiu ???
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 10-09-2010, 18:43:20 de către riciu
buna! fibroscopia a iesit f bine ! dr Alexe a spus ca totul este in regula si nu sunt probleme . sa va scriu concluzia : coarda vocala stg paretica cu tendinta de fixare in pozitie intermediara . aspect bronsitic difuz bilateral . fara elemente proliferative patente sau leziuni active ale mucoasei in zonele explorabile
pinteni bronsici normal conformati !
luni merge pt endoscopie si vedem ce zice si acolo! sper sa fie bine !!
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 10-09-2010, 14:23:33 de către radicus
riciu, e destul de probabil sa fie de la cicatrizare. Anunta-ne daca ai noi date.
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 08-09-2010, 20:31:28 de către riciu
radicus si nicolae 1900 , maine tata face fibroscopia si luni endoscopia ! si dupa astea o sa vedem clar ce se intampla , dar eu tot nu inteleg ce inseamna "imagine nodulara stanga ce pare a continua neoesofagul"???? ce vrea sa insemne ??
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 08-09-2010, 13:32:33 de către radicus
riciu, n-am disparut, am urmarit tot ce s-a discutat. Cred ca veti merge si la endoscopie. Asteptam rezultatele. Si eu sunt de parere ca modificarea provine din cicatrizare.
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 08-09-2010, 09:37:27 de către riciu
radicus , unde ai disparut ??nu mai zici nimic?
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 06-09-2010, 18:49:28 de către riciu
ok! mutumesc mult pt raspuns !
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 06-09-2010, 18:41:17 de către nicolae1900
din ce spune radiologul nu pare sa fie vorba de recidiva
REPET - daca nu vad CT -ul nu ma pot pronunta
radiologul spune ca nu - deci hai sa il credem, pt ca este meseria lui
dar trebuie sa vada si prof Cordos filmul
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 06-09-2010, 18:33:23 de către riciu
in concluzie pare a fi recidiva sau nu ?? asta nu am inteles eu " nodul paramedian stang ce pare a continua neoesofagul " ??? unde anume este acel nodul , ce inseamna ?? scuze ca va asaltez iar cu intrebarile mele , si va multumesc f mult pt raspuns !!
p.s. : astazi chiar tati mi-a zis " sa scrii acolo concluziile sa le vada si dl dr bolca , sa vad ce zice si dansul " !! multumesc si toate cele bune dl dr bolca !!
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 06-09-2010, 18:22:56 de către nicolae1900
descrierea CT este incurajatoare

tot ce mai e nevoie este ca Prof Cordos sa vada imaginile
dupa cum scriu cei de la CT e probabil vorba de cicatrizare care determina fibroza si compresiune pe un nerv intratoracic care raspunde de coarda vocala
ramane acel nodul pomenit in protocol - de aia trebuie sa vada si sefu CT

bafta
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 06-09-2010, 12:00:57 de către riciu
buna ziua ! va postez interpretarea ct-ului: Torace normal conformat . Cativa micronoduli pulmonari densi , unii calcificati vizibili la nivelul ambelor hemitorace , probabil sechelari -de reevaluat la distanta . Cateva imagini limfoganglionare mediastinale izolate si hilare bilaterale , fara semnificatie oncologica . Paramedian de partea stanga , la nivelul unui plan ce trece imediat cranial de crosa aortica , la nivel T2-T3 se pune in evidenta o imagine densa , neomogena , in prelungirea ansei de colon ce reconstituie esofagul -posibil modificare postoperatorie -de verificat endoscopic .
Discreta densificare a grasimii de la nivelul lojei timice . Fara epansament lichidian pleural sau pericardic .
Ficat cu dimensiuni in limite normale , structura omogena nativ si postcontrast . Fara dilatatii de cai biliare intra sau extrahepatice . Ax venos portal normal dimensionat , omogen specificat .
splina , pancreas , rinichi drept , glande suprarenale , VB - aspect ct in limite normale .
Chist cortical renal stang , de cc 21 mm , cu calcificari parietale - necesita monitorizare .
Fara adenopatii sau lichid liber la nivel abdominal . Fara imagini sugestive pt determinari secundare vizibile la nivelul segmentelor osose scanate .
CONCLUZII : IMAGINE NODULARA PARAMEDIANA STANG , CE PARE A CONTINUA NEOESOFAGUL - POSIBIL MODIFICARE POSTOPERATORIE - DE VERIFICAT ENDOSCOPIC ! CATEVA IMAGINI LIMFOGANGLIONARE MEDIASTINALE IZOLATE SI HILARE BILATERALE , FARA SEMNIFICATIE CERTA ONCOLOGICA .
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 05-09-2010, 00:19:35 de către radicus
Ceva probleme cu rinichii sau la tractul urinar ar arata ureea serica. Sau alte probleme intalnite in starea in care se afla tatal tau, de convalescenta. Celelalte analize le-a facut?

26287 com 1 2 3 4 ..... 181182183184185186187 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp