Ultimele comentarii pe forum
SUBIECT | COMENTARIU | |
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! |
30-04-2011, 16:15:06 de către niced nu, nu a mai facut iradierea, intai a facut operatia pentru alimentare si dupa pauza aceasta de o luna sa inceapa cu razele si nu mai devreme sa nu i atace acolo unde l a operat.si de tot ce am scris mai sus ce parere aveti?pe domnul doctor Pivniceru il cunoasteti?acum acasa avem si o alta problema daca puteti sa ma indrumati.doctorul ne a spus sa l alimentam prin furtun dar se infunda si nu prea merge sa punem mancare pasata.este normal?multumesc.o zi buna |
|
30-04-2011, 00:26:40 de către RaulDuke nu e mult timp, e standard. e timpul cel mai devreme acceptat, altfel exista riscul redeschiderii plagii. cam asta e timpul mediu de care are nevoie plaga sa se inchida ok. totusi... nu prea inteleg, a facut odata iradiere pe esofag ? acuma e planificat sa faca alta ? |
|
29-04-2011, 19:44:30 de către niced buna seara domnule doctor.in sfarsit am toate analizele in fata doar ca este cam mult de spus.buletin de examinare CT.ingrosarea circumferentiala a peretelui esofagian, cu aspect tumoral, modificari ce debuteaza la nivelul unui plan de sectiune ce trece prin bifurcatia traheala si se extind caudal pe aproximativ 60 mm, pana la aprox 50 mm superior de cardie:pe zona tumorala, esofagul are contact cu conturul aortic pe 20%din circumferinta acestuia si nu asociaza invazia peretelui AS.minima dilatare aerica a esofagului supraincarcat.Adenopatii periesofagiene(max 21mm)si infracarinale(max 13 mm ), fara alte adenopatii mediastinale.Ambele parenchime pulmonare normal expansionate la peretele toracic, aderenta pleuro-diafragmatica dreapta.Fara noduli pulmonari cu caracter secundar.Minime modificari fibroase, cu aspect in, geam mat, la nivelul interstitiului subpleural din segmentele aoical si postero-bazal ale LID.Mici dilatatii bronsiectatice in zona subpleurala a segmentului postero-bazal al LID, cu lumen bronsic "plin"cu continut fluid (impactari mucoide) si aparitia unei mici zone atelectatatice la acest nivel, extinsa pe aprox 20 mm.Fara alte leziuni pulmonare si pleurale.Mediastin in pozitie normala, cu cateva imagini limfoganglionare paratraheale superioare drepte si in loja Barety cu dimensiunile max 5 mm, fara caractere patologice.Vase mediastinale-aspect normal:cord cu dimensiuni normale.N.B:fara leziuni osoase cu caracter secundar la nivelul segmentelor prinse in campul de examinare.CONCLUZIE:Tumora de esofag mijlociu, cu adenopatii regionale, fara determinari secundare pulmonare si pleurale.Impactare mucoida, cu mica zona de atelectazie in LID, minime modificari fibroase interstinale in LID.Micoscopic:carcinom scuamos keratizant infiltrativcam atat am putut vedea pe anazile.el a fost internat o saptamana la spitalul sf.Maria la dl doctor Pivniceru.stiti ceva de dansul?daca il cunoasteti.l a operat punandu i furtunul acela pentru alimentatie iar acum este acasa zicand domnul doctor ca trebuie sa ne intoarcem la control peste 10 zile.si pt razele acelea spunea ca se fac cam peste o luna pana se vindeca operatia la burta.dar mie mi se pare cam mult timp o luna.ce parere aveti?multumesc.sanatate tuturor! |
|
29-04-2011, 19:30:32 de către F mariana Buna ziua! In primul rind va multumesc din suflet pentru raspunsuri! si tatal meu poate minca, au montat gastrostoma la recomandarea unui medic radioterapeut, acesta a spus ca din cauza radioterapiei i se va arde esofagul si nu va mai putea minca deloc! A mai spus ca nu ne face o schema de tratament pina nu avem biopsia CT-ul si gastrostoma! Pentru biopsie mai avem de asteptat vreo 2 saptamini, medicul chirurg ne-a spus sa incepem cit mai repede tratamentul, aceste 2 saptamini vor trece foarte greu pentru noi! |
|
29-04-2011, 18:09:51 de către RaulDuke nu te-ai bucurat degeaba ci cel mult dintr-un motiv gresit. cu siguranta ca nu a fost egal cu zero tratametul prin iradiere, i-a castigat timp si a ajutat si simptomele, e drept ca nu la nesfarsit... |
|
29-04-2011, 13:36:53 de către riciu buna mariana ! imi pare tare rau ca treceti si voi prin asa ceva, mai ales ca tatal tau este mai tanar decat tati meu !! exact asa a fost si inceputul tatalui meu, numai ca lui nu i s-a pus gastostoma, el inghitea destul de bine, si odata ce a inceput radioterapia a fost si mai bine !! dar uite ca ne-am bucurat degeaba atunci !! sa va ajute d-zeu si sper ca la voi sa mearga mult mai bine tot ceea ce urmeaza sa faceti !!! am observat ca la tatal tau este la 20 cm de arcada dentara adica mai sus decat la tati ( 24 de cm de ad ), ceea ce din cate stiu eu este cam nasol pozitionata !! bafta multa si sa ne tii la curent !!! |
|
29-04-2011, 00:43:17 de către nicolae1900 mai trebuie sa faca obligatoriu computer tomograf si bronhoscopie dupa aceea se pot trage niste concluzii ca si chirurgi - Prof Cordos - la spitalul marius nasta (filaret) sau Prof Constantinoiu la sp Sfanta maria (grivita) de asemenea Fundeni, Institutul Oncologic, spitalul militar dar nu stiu cine opereaza acolo bafta |
|
28-04-2011, 23:34:46 de către F mariana buna seara! Tatal meu are 54 de ani si in urma cu o saptamina, mai exact pe 22 aprilie aam fost cu el la spitalul floreasca pentru ca nu mai putea inghiti si il durea in pipt in partea stinga. A facut mai multe investigatii si in urma endoscopiei a fost descoperita pe esofag o tumora circumferentiala cu aspect de K. scuamos, a facut si echografie si toate organele (ficat, rinichi, splina, pancreasa) nu prezinta modificari au aspect normal! De Paste a stat acasa si am revenit marti pentru internare! Marti 26 aprilie a fost internat a repetat endoscopia pentru a se recolta tesut sa-i faca biopsia, acum rezultatul endoscopiei a fost tumora ulcerovegetativa! Vineri a facut si radiografie la plamini si era scris in bilet fara modificari in pleura(si mai era scris ceva dar acum nu imi amintesc), marti a repetat si radiografia, pentru ca nu au mai gasit rezultatul primei radiografii, acum scrie cu modificari interstitiale! Azi 28 aprilie i-au facut gastrostoma si mai trebuie sa faca computer tomograf, dar e stricat aparatul si nu stim cind il vor repara! Tumora este situata la 20 cm de.. si acum iar nu imi aduc aminte termenul am retinut numai ca era ceva legat de dinti, nu stiu daca are logica ce spun si va rog sa ma iertati dac vorbesc aiurea! Nu este ragusit si disfagia a aparut de vreo 2 luni ! acum asteptam rezultatul biopsiei si sa repare aparatul (C.T.)! Eu va rog sa-mi spuneti ce mai trebuie facut si unde sa merg cu el si daca se poate sa-mi recomandati si numele unui medic v-as fi profund recunoscatoare! Va multumesc! RICIU, imi pare foarte rau pentru tatal tau. Am citit tot ce ai postat pina acum si sunt trista ca suferiti atit de mult! |
|
28-04-2011, 12:09:22 de către riciu va multumesc din suflet pt raspuns!!! o sa va tin la curent ! |
|
27-04-2011, 22:03:48 de către RaulDuke corect. codeina fosfat este numele medicamentului, nu di hidro codeina. conform posologiei zise de nicolae. intai o tableta la 4-5 ore, de vazut cum reactioneaza. |
|
27-04-2011, 20:54:58 de către nicolae1900 tusea stim f bine ca vine de la invazia traheala tratamente locale cu aerosoli si alte substante nu merg pentru astfel de cazuri singurul care merge este tratamentul care inhiba centrul tusei - deci Codeina in doze mari - asa cum am mai vorbit doar ca la un moment incepe sa nu isi mai faca nici asta efectul 45 - 60 mg (3 - 4 tablete) de 3 ori pe zi - (pentru problema in cauza) dar cu atentie in caz de efecte secundare - sedare, greturi, varsaturi, voma, constipatie ca efect paradoxal, dozele de acest nivel pot exacerba tusea incearca initial cu 1 - 2 tablete luate la un interval de 4 - 5 ore regulat |
|
27-04-2011, 19:51:26 de către riciu eu va inteleg, dar credeti-ma ca de 6 luni de cand tuseste, nimeni nu ne ofera nici o rezolvare !! toti medicii care se ocupa de tati imi spun ca nu au ce sa-i dea, ca tusea vine de la problema pe care o are cu traheea si din pacate asta e !!!! imi vine sa urlu atunci cand toata lumea ridica din umeri !!!!!! |
|
27-04-2011, 19:44:15 de către RaulDuke medicul lui curant trebuie sa evalueze si sa vada daca poate trata asta! exista metode de a aborda o tuse si o dispnee, doar ca ele nu se aplica in urma consulturilor pe internet, sper sa ma intelegi! daca ar fi asa usor, nu ar mai exista probabil spitale sau cabinete... ia-l in evidenta intr-un serviciu de ingrijire paliativa caci acolo exista cei mai priceputi oameni pentru administrarea simptomelor, fie prin internare ambulatorie, sau cu pat, sau doar prin consult! nu are rost sa iti spun eu pe internet ca exista diverse substante antitusive si care sunt ele si cand se folosesc si nu mai stiu ce, pentru ca pur si simplu nu asa functioneaza medicina! intai trebuie vazut de ce tuseste... vezi ce faci! |
|
27-04-2011, 13:39:20 de către riciu HRISTOS A INVIAT !!! multumesc, ilaria pt ganduri ! incerc sa fiu tare ! tu ai pierdut pe cineva ? pt RaulDuke sau dr Bolca : stiu ca poate este imposibil ce va cer, dar va rog din suflet dati-mi o solutie pt tata sa mai scape un pic de tusea asta nenorocita !! nu are dureri, in afara de spate, dar nu poate dormi noptile de tuse !! ziua nu prea tuseste, dar noaptea este un cosmar, nu doarme deloc, il doare si pieptul !! noi i-am luat un aparat de aerosoli. exista ceva care putm sa punem in aparat, sa-l ajute macar un pic ? multumesc ! |
|
27-04-2011, 02:20:24 de către ilaria78 Riciu, imi pare extrem de rau sa aud asemenea vesti de la tine. Iti citesc postarile de vreun 1 an de zile si chiar am sperat ca macar tatal tau sa se faca bine... Din nefericire, de cele mai multe ori in lupta cu cancerul esofagian, pierdem startul! Fii tare si fii langa el! |
|
22-04-2011, 01:00:57 de către RaulDuke da, riciu, imi pare rau sa aud... pentru problema cu ochiul nicolae 1900 ti-a explicat foarte frumos. daca vrei sa afli mai mult da-i pe google search la urmatoarele cuvinte "horner syndrome" si citeste ce gasesti, poate chiar pe wikipedia. e o situatie des intalnita in cancerele de plaman dar nu numai. cu privire la cealalta intrebare: ratele de raspuns in acest tip de cancer sunt foarte mici, de multe ori de aproximativ 25%, asta inseamna ca din 100 de oameni cu cancer de esofag tratati cu citostatice (diverse scheme pentru diverse stadii si subtipuri) doar in jur de 25 au parte de o micsorare sau de stagnare temporara a dimensiunilor tumorii. tatal tau odata ce a ajus la paclitaxel cu carboplatin deja trecuse printr-o linie de tratament, la care a raspuns bine, dar aparitia recidivei marcheaza un prognostic prost cu sperante de vindecare mai mult teoretice decat practice. de asemenea, odata ce se incepe o schema de citostatice, dureaza cel putin 3 saptamani pana cand se poate vedea un rezultat, si de multe ori se asteapta pana la 3 serii pentru a se vedea daca apare un raspuns, pentru ca nu poti evalua bine boala. peste asta se adauga faptul ca tatalui tau oricum oncologii practic nu mai aveau ce sa-i faca altceva, asa ca au continuat cu aceleasi serii sperand ca tumoarea va da inapoi sau pana (cum s-a si intamplat) au aparut toxicitati inacceptabile. este o practica des intalnita, nu exista standarde pentru aceste situatii care sunt la limita practicii medicale. dar din ce descrii, se pare ca medicii si-au dat toata silinta pentru tatal tau. nu pot sa ma gandesc decat la faptul ca poate eu insumi as fi abandonat citostaticele chiar mai devreme decat ei, din moment ce ele nu aduceau nici un beneficiu. imi pare rau sa aud prin ce treci. fii tare! nu intrerupe legatura! |
|
21-04-2011, 08:24:16 de către riciu multumesc mult dr Bolca ! |
|
21-04-2011, 03:36:37 de către nicolae1900 pr riciu ochiul mai mic - cred ca este vorba de invazia tumorala a unui ganglion situat in partea superioara a toracelui spre gat - nu am o explicatie pt faptul ca e mai rosu prima parte a intrebarilor - cred ca raul-duke iti poate da un raspuns mai pertinent ca al meu va tin pumnii ca nu va fi foarte usor in perioada viitoare |
|
20-04-2011, 11:57:50 de către riciu buna ziua !! am mers la oncologie singura, fara tati, oncologul a vazut ce scrie in rezultatul bronhoscopiei si mi-a spus acelasi lucru pe care il stiam !! nu se mai poate face nimic pt ca daca ar mai continua cu citostatic l-ar chinui mai rau, fara rezultat !! suntem distrusi !! el stie ca tb sa mai stea acasa sa se mai intremeze si apoi mergem inapoi la oncologie !! simt ca mi se rupe sufletul in doua de mila lui, a fost un tata EXCEPTIONAL, un model de om, sot si tata bun de urmat, un om foarte inteligent, calculat, respectuos, rabdator efectiv nu avem ce sa-i reprosam !! am mai mult intrebari pt dvs, daca se poate sa-mi raspundeti : de ce aceste 5 cure de chimio nu au avut nici un efect asupra tumorii ? nu era normal ca in timpul acestor cure, in momentul in care tati inca avea acele simptome chiar din ce in ce mai urate, sa se faca investigatii pt a se vedea daca raspunde la tratament ?? poate incerca alta schema !! ce semnifica faptul ca ochiul stang, de vreo doua saptamani, este mai mic decat dreptul si nici nu-l mai poate deschide cum trebuie, iar uneori este rosu ?? multumesc ! |
|
18-04-2011, 22:54:10 de către RaulDuke intr`adevar eu fac doar niste supozitii aici. ce pot eu sa fac in plus fata de medicul care se ocupa de mama ta este sa-ti raspund la mai multe intrebari. din pacate sunt niste elemente pe care eu NU LE POT COMPLETA, deci daca nu le ai de la el, nu ti le pot furniza eu. de aceea daca ai niste intrebari concrete si punctuale, te pot ajuta mai bine, altfel ma tem ca exista riscul sa te bag in ceata si mai mult! ce e sigur e asta: la fiecare externare pacientul roman are DREPTUL la un bilet de externare in care sa scrie foarte clar diagnosticul, stadiul, investigatiile si tratamentele facute pe durata internarii. pe baza lui se poate discuta, in primul si in primul rand, caci vorba aceea "vorba zboara, inscrisul ramane". daca tumoarea este operabila sau nu depinde de STADIUL BOLII care e cuprins in diagnostic, in mod standard. vezi ce poti afla in plus! iti tinem pumnii ! |
|
18-04-2011, 21:01:59 de către nicolae1900 pt Niced daca chiar va intereseaza sfaturi concrete legate de boala tatalui d-voastra - incearcati sa aflati mai multe detalii totusi si sa le transmiteti pe forum exact cum raul va spune de vreo trei mesaje - nu putem noi ghici care sunt problemele lui din ceea ce ne-ati spus pana acum sunt multe optiuni care pot fi luate in calcul - deci cam mult de scris pe un forum si fara sa stim daca intelegeti sau nu de aceea trebuie limitate la maxim povestile IN CONCLUZIE - doriti ajutor - dati-ne niste date concrete si complete PS - nu ar strica sa incercati sa scrieti normal - grafia mIRC sau facebook nu este pe intelesul tuturor care ar dori sa mai citeasca ulterior forumul si pot aparea si confuzii cu stima |
|
18-04-2011, 20:25:24 de către niced adica nu se poate opera?doctorul a spus k dupa aceasta operatie o sa inceapa cu razele si dupa dak se poate opera de tumoare.nush ce sa mai inteleg.. |
|
18-04-2011, 20:00:34 de către RaulDuke orbecaind s-ar putea deci spune ca e probabil vorba de un cancer de esofag depasit chirurgical. nu e mult de spus fata de ce s-a discutat pana acum. operatia e in scop paliativ, ca sa-l ajute sa se alimenteze si deci sa ii mai curme din suferinte. e foarte important asta ! daca ai vreo intrebare, nici o problema! |
|
18-04-2011, 16:57:48 de către niced buna ziua.ma scuzati dar cum aflu si eu cate ceva va scriu pentru a mi face o idee.aztazi l a operat pe tatal meu intrucat zicea doctorul ca in curand nu mai putea inghiti mai nimic.si am aflat biopsia.se numeste carcinom scamos keratinizant infiltrativ.deocamdata atat stiu.daca imi puteti spune ceva va multumesc |
|
17-04-2011, 21:56:22 de către RaulDuke ramasese sa afli mai multe detalii despre diagnostic si stadiul bolii, pentru ca asa umblu orbeste si nu stiu daca ce iti spun e valabil sau nu. in cazul in care e vorba de "operatie" pentru "furtun" este posibil ca el sa nu se mai poata alimenta normal datorita vreunei obstructii situata undeva intre gura lui si stomac. in acest caz se practica montarea unui tub din stomac direct la piele pe care pot fi introduse anumite substante nutritive si care ii amelioreaza semnificativ suferintele bolnavului care nu se poate hrani. poate fi ceva de genul asta, dar, cum am zis, cam umblu pe intuneric... |
|
17-04-2011, 21:00:32 de către niced buna seara.mai am si eu o nedumerire daca poate cineva sa mi dea un raspuns.tatal meu este internat pentru ai face o serie de analize si doctorii au spus ca il opereaza marti pt ai introduce un furtun in stomac si nu pot sa mi dau seama despre ce e vorba k mai sus d, l doctor zicea ceva de un furtunel care se introduce prin nas, si nu stiu dc tre sa l opereze.stiti ceva?multumesc |
|
17-04-2011, 15:00:11 de către RaulDuke ajutorul suferintelor obiective e bine sa vina din partea personalului medical. el poate sa va dea si informatii detaliate despre ce se va intampla si ce masuri puteti sa luati voi. asta trebuie facut acum: luat in evidenta la un hospice, cum ar fi Sf. Luca. va trebuie documentele medicale care atesta boala si evolutia ei, adeverinta de asigurat, copie dupa buletin si nu stiu daca si un bilet de trimitere de la medicul de familie sau oncolog. |
|
17-04-2011, 14:14:59 de către riciu multumesc pt raspuns ! noi suntem din bucuresti ! credeti ca asta o sa urmeze ? nu o sa mai poata respira ? trebuie sa stiu ce o sa urmeze si cum o sa se intample, pt a stii cum sa-l ajutam !! |
|
16-04-2011, 11:29:20 de către RaulDuke da, sunt medic in bucuresti. din pacate la cum prezinti situatia intr-adevar singurul lucru care poate fi facut acum, si ar fi chiar destul de important, este ceea ce se cheama in engleza BEST SUPPORTIVE CARE. sunt mai multe centre din acestea prin tara. unul din ele e Hospice din brasov, caruia i se face multa reclama. in bucuresti singurul pe care il stiu se numeste Spitalul Sf. Luca. e in sectorul 4, gard in gard cu Sp. Bagdasar Arseni. in starea lui nu se mai impune nici o alta interventie, fie ea medicala, chirurgicala sau de orice tip, care sa-l supuna la vreo neplacere de orice fel. lui trebuie numai sa i se amelioreze suferintele, durerile, setea de aer care treptat va spori conform bolii, deci fie o internare de lunga durata intr-un centru din acesta, fie asistenta medicala la domiciliu prin diverse firme care au contract cu Casa Nationala si pe care poate sa vi le recomande oncologul din teritoriu. incearca sa dai search pe google dupa "Hospice Brasov" de exemplu si vezi ce gasesti acolo, primul link. succes! |
|
15-04-2011, 17:26:04 de către riciu RaulDuke, tatal meu a fost diagnosticat acum 1an si 6 luni cu cancer esofagian, nu stiu ce stadiu pt ca nu s-a specificat in nici un bilet ( am postat la inceputul topicului exact ce scria in biopsie ), a facut 33 de sedinte de radioterapie si 3 cure de citostatic iar tumora a dat f mult inapoi in urma tratamentului, chiar nu se mai vedea deloc !! s-a efectuat operatia, in urma operatiei biopsia a iesit f bine, am postat-o si pe aceea aici iar la 7 luni de la interventie s-a gasit recidiva in trahee !! am mers cu biopsia bronsica inapoi la oncolog si a facut 5 cure de citostatic ( taxol si carboplatin ). in timpul tratamentului s-au intamplat numai nenorociri : s-a redeschis fistula, s-a stenozat f tare noul esofag si nu se mai putea hrani, a slabit extraordinar de mult ( de la 98 de kg inainte de diagnostic, acum are 58 ) a stat numai cu perfuzii !! medicul oncolog ne-a spus ca nu se pune problema de radioterapie pt ca dozele pe care le-a facut acum un an au fost f puternice !! acum suntem in situatia pe care am spus-o mai sus ! tati a stiut de la bun inceput ce are, a stiut tot timpul despre tot ce i s-a intamplat, dar acum el nu stie ca de fapt tumora din trahee a crescut si ca medicul care l-a operat si cel care i-a facut bronhoscopia i-au mai dat doar cateva luni din viata, iar astazi a fost prima zi cand nu a mai intrebat ce a vazut medicul acolo si ce a zis !! el in continuare este convins ca o sa se faca bine !! despre ce spital este vorba ?? nu stiu ce sa fac !! sunteti medic in bucuresti ? |
|
15-04-2011, 17:16:49 de către nicolae1900 pt raulduke tatal lui riciu a fost operat (in urma cu aprox 1 an) pentru un carcinom epidermoid de esofag cervical radiotratat cu remisie completa la data operatiei s-a facut o esofagoplastie cu colon retrosternal (deci nu pe locul fostului esofag) cu anastomoza la faringe limita de rezectie superioara 2 cm (deci nu f mult) dar mai mult ar fi insemnat exenteratie anterioara de gat evolutie imediata dificila cu o fistula cervicala si colectie pleurala care au fost pana la urma vindecate in aprox 45 zile starea pacientului s-a imbunatatit s-a alimentat normal si urma sa inceapa chimiterapie - s-a decis temporizarea acesteia pana la o recuperare partiala - operatia si complicatiile au lasat cateva urme, evident din pacate la aprox 3 luni revine de urgenta cu ocluzie intestinala - datorata unei bride care se rezolva chirurgical - dar si asta il slabeste in continuare nu stiu ce tratamente a urmat ulterior si in ce ordine pentru ca au am plecat din tara, dar stiu ca dupa ceva vreme a aparut recidiva pe trahee - probabil datorita unor ganglioni tumorali (desi rezectia facuta a fost destul de larga) deci el a avut deja doza destul de mare de radioterapie - nu stiu daca maxima sau nu cu datele pe care le mai poate da riciu (despre tratamentul ulterior ocluziei) iti poti face o idee si poate da un sfat mai pertinent ca al meu este evident ca foarte multe nu se mai pot face in momentul asta, din pacate |
|
15-04-2011, 16:03:54 de către RaulDuke @riciu: imi pare rau de vestile proaste. din cate am dedus din posturile tale, tatal tau a fost diagnosticat cu cancer de esofag, nu stiu ce stadiu, operat in scop paliativ, chimiotratat si la ora actuala recidivat local (sau continuare de evolutie, nu imi dau seama) si la distanta prin metastaze pulmonare (iarasi nu sunt sigur). dupa cum prezinti lucrurile in momentul de fata, in cazul in care nu a facut iradiere, trebuie sa-l vada fie un oncolog sau un radioterapeut, care sa spuna daca poate sa faca IRADIERE pe tumora, in scopul de a o miscora si astfel de a mai ameliora din simptome. cancerul de esofag este o porcarie de boala. raspunsul bolii la citostatice este oricum foarte redus, cu o rata de aproximativ 25%. in rest el trebuie luat in vedere la un spital de ingrijire paliativa, cu personal specializat in ingrijirea bolnavilor terminali. nu poti sa faci nimic tu acasa, daca nu esti medic, iar indicatiile despre medicamente nu se pot da pe internet. cel putin eu unul nu pot sa-ti dau pentru ca ar fi total anti-deontologic pentru ca pot sa gresesc enorm. in orice caz merita sa fie vazut de oncolog sau radioterapeut. de asemenea eu personal as lua in calcul sa-i spun ce boala are si sa-i explic ce se intampla cu el. din experienta iti spun ca bolnavii de cancer accepta cu mult mai repede decat apropiatii lor ceea ce li se intampla, daca li se explica. de asemenea faptul ca starea lui e din ce in ce mai rea, cand el spera la insanatosire, e un factor urias de stres si are dreptul sa fie scutit de acest stres. poti sa-i spui tu sau poti sa-i spui medicului sa faca asta. in orice caz, cred ca trebuie sa stie pentru a avea sansa sa accepte. incearca doar sa te pui in locul lui! imi pare rau pentru vestile tale! iti urez mult curaj in continuare! |
|
15-04-2011, 15:00:07 de către nicolae1900 draga riciu asta inseamna ca are recidiva locala, asa cum ti-am mai scris - chiar daca pe colon la endoscopie nu se vede - pozitionarea lui in timpul operatiei l-a ferit de cancer tratamentul oncologic este singurul care ii mai poate posibil imbunatati situatia- dar depinde de dozele pe care le-a avut anterior daca se mai poate face ceva raulduke - poate te poate lamuri sub vreo forma (inteleg ca este oncolog) cat mai are de trait - asta nu o poate spune nimeni - dar nici eu nu cred ca f mult imi pare rau ca nu pot sa iti dau vesti mai bune |
|
15-04-2011, 14:47:46 de către riciu buna ziua ! am mare nevoie de sfaturile voastre pt ca nu stiu ce sa fac in continuare ! astazi tati a facut bronhoscopie iar rezultatul este groaznic !! acea tumora din trahee s-a marit f mult, nu a raspuns deloc la citostatic, plamanii sunt plini de "burjoni " care nu stiu ce inseamna !! nu pot sa postez rezultatul pt ca e mult de scris si nu ma simt in stare ! cert este ca medicul mi-a spus ca arata rau si ca ar mai avea de trait 2 maxim 3 luni !! sunt distrusa !!!!!! spuneti-mi va rog cum ar trebui sa procedez ? el vrea sa mergem la oncologie inapoi pt tratament dar nu stiu daca l-ar mai suporta !! o sa fac si asta pt linistea lui !!! daca poate cineva sa-mi spuna care este evolutia in acest caz ? cum o sa se intample ?? o sa respire din ce in ce mai greu ?? o sa se sufoce ?? am nevoie sa stiu toate astea pt ca el o sa ma intrebe de ce se simte mai rau, o sa vrea sa-i mai dau ceva sa se simta mai bine si nu stiu cum o sa-i raspund !! as putea sa-i mai administrez ceva prin aparatul de aerosoli ca sa se simta mai bine sau sa-i bagam ceva prin jejunustoma care sa-l ajute un pic, mai ales pt psihicul lui, sa vada ca mai facem ceva ?? va rog sa ma credeti ca ma pune la pamant faptul ca trebuie sa-l mint pana la final dar el a crezut atat de mult in vindecare si in continuare este optimist ca o sa se faca bine si o sa-si plime nepotii de mana la vara, incat nu pot sa-i spun adevarul sau sa ma vada ca nu mai fac nimic sa-i fie bine !!!! |
|
14-04-2011, 23:22:21 de către RaulDuke no problem! |
|
14-04-2011, 21:20:27 de către niced ok.eu fiind in italia si neavand analizele in fata nu stiu mai multe, dar cand aflu mai multe revin cu detalii.multumesc mult |
|
14-04-2011, 18:29:58 de către RaulDuke salut, niced! din pacate mi-ai dat extrem de putine date si nu pot sa-ti spun practic nimic. carcinom e un termen foarte general. de care ? ce organ ? furtun... poate au considerat medicii ca e util sa-i puna ca el sa se poata hrani mai bine, avand de suferit din cauza ca altfel nu prea poate. l-ar ajuta si nu e nici greu de pus nici greu de suportat. e un tub subtirel care se pune prin nas pana in stomac si pe care se pun niste substante nutritive usor de digerat. nu stiu daca exact despre asta e vorba. afla mai multe si spune-ne, ca sa iti putem raspunde mai bine! mult noroc ! |
|
14-04-2011, 16:43:45 de către niced buna ziua domnule doctor.am rezultatele analizelor tatalui meu.nu stiu foarte bine pt ca nu sunt in romania din pacate, ce stiu k a fost diagnosticat cu carcinom.a mers la spitalul sf sava si a facut o tomografie si i s a spus k trebuie sa i instaleze o sonda, un furtun prin care se poate alimenta si dupa mers la fundeni pt a i se face raze pt ai topi tumoarea.stiti ceva despre asa ceva?este pe un drum bun?a mai trecut cineva prin aceeasi situatie?el refuza acest furtun pt ca in afara k nu poate inghiti foarte bn e acelas om.nu stiu deloc cum o sa decurga lucrurile si nu stiu cum poate sa i puna acel furtun?o sa l deranjeje?dak poate cineva sa mi explice mai multe.va multumesc anticipat si sanatate tuturor. |
|
14-04-2011, 10:26:00 de către RaulDuke daca sunt sufient de mari, da. adica la peste 2-3 cm cel putin. altfel nu se poate decat cel mult ridica o suspiciune pe radiografie, iar metastaze mult mai mici nu pot fi vizualizate deloc prin radiografie. |
|
14-04-2011, 09:37:53 de către riciu buna ziua ! as dori sa va intreb daca metastazele pulmonare se observa la o radiografie pulmonara? |
|
12-04-2011, 09:33:37 de către riciu multumesc de intrebare !! tati nu se simte deloc mai bine !! speram ca odata pusa sonda de alimentatie o sa se mai intareasca un pic, dar el mai rau slabeste ! a iesit biopsia prelevata din noul esofag si nu arata ca ar fi recidiva si in grefon asa cum au banuit dansii atunci cand au introdus endoscopul !! acum astepta sa faca si bronhoscopia sa vedem ce se mai inampla in trahee !! dar nu ma astept la vesti bune pt ca el nu arata bine deloc !! in continuare tuseste si scuipa f f mult !! |
|
11-04-2011, 22:47:48 de către RaulDuke riciu, ce s-a intamplat cu tatal tau pana la urma ? |
|
11-04-2011, 16:24:11 de către riciu Viorel1957, ti-am trimis un mesaj privat !!! te rog sa-mi raspunzi! multumesc ! |
|
08-04-2011, 23:44:43 de către RaulDuke gabita, din pacate cancerul se trateaza in buna masura cu otrava. cam asta sunt citostaticele, in esenta lor: otrava pompata direct in vene. nu imi place mie, nu le place bolnavilor, dar momentan nu avem multe alternative mai bune. nu am o problema cu produsele naturiste atata timp cat promoterii lor nu sustin idei de genul "nu va duceti la doctor ca va omoara cu tratament! luati mai bine ceaiurile astea..." cu o abordare de a ta nu am eu si nici un medic absolut nici o problema. dar atitudini des intalnite ca cea zisa de mine sunt demne nu numai de luat in ras, dar si de a-i face pe emitatorii lor pasibili cu inchisoarea. sau cel putin asa ar trebui sa fie. faptul ca iau in ras anumite idei subrede, asta nu ar trebui sa ofenseze pe nimeni, decat pe cei nesiguri. |
|
08-04-2011, 20:04:35 de către Gabita D Pt. nastase alina Draga mea, pe acest forum n-o sa gasesti niciun medic care sa sustina vreun produs de terapie naturista, sau vreo alta metoda decat cea pe care o cunosc dumnealor . Cu atat mai putin acest domn care se numeste RaulDuke si care face chiar misto de orice altceva. Acum un an am postat aici niste informatii despre un produs natural pe baza de microalge. Mi-au sarit toti in cap, cu toate ca eu am spus clar ca acest produs sustine organismul mai ales atunci cand are de suportat chimio si radioterapie. Nu stiu de ce nu ai pune tu mana frumusel si nu te-ai informa. Daca dai o cautare pe google gasesti o gramada de produse naturale. Din pacate nu le pot enumera pentru ca vor fi sterse de administrator. Dar...fii fata desteapta si cauta. Si...mai citeste ce s-a scris pe acest forum si-n paginile dinainte...o sa te lamuresti singura cam cum decurg lucrurile. Si inca un lucru...indiferent ce produs natural ar consuma tatal tau poti fi sigura de un lucru si anume ca NU-i va face rau. Chiar daca nu are rezultate spectaculoase, macar stii sigur ca nu este o otrava care intra in organismul lui. |
|
08-04-2011, 17:39:22 de către riciu dl dr v-am trimis un mp. |
|
08-04-2011, 09:58:43 de către nastase alina pt LauraEO: ti-am lasat un msj privat...merci mult |
|
08-04-2011, 09:41:21 de către nastase alina nu ma astept ca acesti germeni sa-l vindece, departe de mine gandul asta, dar am inteles ca in combinatie cu chimioterapia ajuta cat de cat...de asta intrebam daca a folosit cineva si daca au ajutat intr-un fel, sa stiu daca sa foloseasca si el sau nu.. sunt constienta cat de serioasa este treaba si ca trebuie tratata cu seriozitate, ceea ce si facem, dar ma gandeam ca poate pe langa toate investigatiile medicale facute ar ajuta si un tratament naturist intr-un mic procent... |
|
07-04-2011, 23:45:12 de către RaulDuke ajuta enorm germenii de broccoli! din pacate nu la fel de mult ca statul intr-un picior, dar oricum, fac minuni! pe bune, treaba asta cu cancerul e ceva foarte serios si trebuie tratata cu seriozitate! |
|
07-04-2011, 23:38:59 de către LauraEO Scuze, acum am recitit si am vazut ca aveti biopsia. |
|
07-04-2011, 23:33:26 de către LauraEO Alina, esti un copil iar tatal tau e foarte tanar. Iti inteleg durerea, dar cu siguranta germenii de broccoli nu il vor vindeca de cancer. E nevoie de mult mai mult iar un astfel de raspuns nu-l vei obtine de la medici. Inteleg ca nu aveti inca rezultatul de la biopsie. Fara el nu se poate pune diagnostic de cancer. Urmati pasii precizati mai sus si daca se confirma atunci poti incerca si alte terapii neconventionale. Iti trimit un mesaj privat cu datele de contact ale unei persoane care, sper eu, sa te ajute mai mult decat mine. |
|
07-04-2011, 21:55:18 de către nastase alina am citit despre un tratament naturist cu germeni de brocoli...a folosit cineva?ce efecte au avut?ajuta? |
|
07-04-2011, 20:14:17 de către nastase alina multumesc ca sunteti alaturi in momente atat de dificile... |
|
07-04-2011, 19:53:42 de către RaulDuke oricand ! doar fa ce trebuie si spune-ne cat mai repede ce si cum! iti tinem pumnii! |
|
07-04-2011, 19:23:05 de către nastase alina va multumesc mult pentru raspunsuri, acum asteptam externarea pt a face CT...o sa revin cu rezultatele investigatiilor..inca o data mii de multumiri... CU RESPECT... |
|
07-04-2011, 18:21:26 de către nicolae1900 corect cum spune raulduke - ct e de baza in momentul asta atata doar ca la sibiu un examen ct poate sa dureze mai mult... |
|
07-04-2011, 18:19:24 de către nicolae1900 riciu - mp |
|
07-04-2011, 18:03:27 de către RaulDuke un CT de abdomen si torace va fi de ajuns macar pentru inceput! endoscopie deja a facut iar diagnostic de cancer ai. acum trebuie vazuta extensia (locala sau la distanta) pentru a se vedea daca se indica o operatie cu scop de vindecare. multa bafta ! |
|
07-04-2011, 17:45:36 de către nicolae1900 pt Nastase Alina interventii chirurgicale pentru cancer de esofag in Bucuresti se fac la Filaret, Sf Maria, Fundeni, IOB Cluj Napoca - Prof Ciuce din ce ai descris este vorba despre un neoplasm esofagian de treime superioara si G3, mai dificil de tratat atat ca agresivitate a tumorii, cat si ca localizare dupa cum spunea si cineva mai sus trebuie sa dai ceva detalii privitoare la stadializare (cat de mare este tumora, are ganglioni sau metastaze) examenul computer tomograf, sau tomografie, cum ii mai spune este obligatoriu pana nu aveti acest examen nu are rost sa va puneti foarte multe intrebari foarte impoortanta ecografia endoscopica in astfel de boli - dar sincer nu stiu daca se face undeva in Romania la ora actuala - incercati sa va interesati - da foarte multe detalii importante interventie chirurgicala din prima de obicei se face daca boala este in stadiu incipient daca nu, se incepe cu chimio si radioterapie si apoi chirurgie daca boala da inapoi concret - ordinea corecta a investigatiilor care trebuie facute: Tranzit esofagian cu substanta de contrast radiografie pulmonara ecografie abdominala (hepatica in special) endoscopie digestiva superioara fibrobronhoscopie ecografie endoscopica (esofagiana si bronsica) cu biopsie din ganglioni mediastinali examen Computer Tomograf examen PET (in anumite conditii) si asta e inceputul. e posibil ca primele 2 - 3 sa stabileasca daca pacientul este operabil sau nu dar totodata un examen computer tomograf este obligatoriu pentru a orienta oarecum situatia cu stima |
|
07-04-2011, 17:40:20 de către niced ok.am gasit.ms mult. |
|
07-04-2011, 17:39:17 de către nastase alina pt niced: dai la modificati profilul dumneavoastra si sub numele tau de profil scrie subiecte, comentarii si mesaje.. |
|
07-04-2011, 17:29:48 de către niced mishp unde pot citi mesajul privat?mersi mult |
|
07-04-2011, 17:12:38 de către nastase alina am inteles...atunci astept sa se externeze si sa mergem sa facem CT si revin atunci cu mai multe informatii despre stadiul bolii...va multumesc mult...o zi frumoasa in continuare! |
|
07-04-2011, 16:56:48 de către RaulDuke nu ma pricep decat la bucuresti, unde singurele clinici sunt la IOB fundeni si la Coltea. dar asta conteaza mai putin. trebuie sa ajungi in evidenta la oncologul din teritoriu care o sa stie el unde sa te trimita si ce alte informatii sa-ti mai dea. fara un CT nu se poate spune cu siguranta daca exista metastaze, nici macar care e extensia locala a bolii. |
|
07-04-2011, 16:15:26 de către nastase alina puteti sa-mi recomandati un spital si un doctor bun, va rog? |
|
07-04-2011, 16:14:15 de către nastase alina nu a primit nici un fel de diagnosticare de stadiu si nici alte examene in afara de endoscopie nu i s-a facut...poate o sa-i faca acum dupa ce se externeaza...nici nu stiu..m-am ingrozit de ce am citit despre aceasta boala... |
|
07-04-2011, 15:39:45 de către RaulDuke G3 este practic (din pacate) gradul maxim de agresivitate al tumorii, adica potentialul sau de a metastaza. de asta se impun niste examene complementare pentru a se vedea daca exista metastaze; CT sau Rezonanta Magnetica. faptul ca tu zici ca NU are metastaze e un lucru excelent. doar ca... s-au facut aceste examene complementare ? trebuie sa vezi daca el are primita de la medic o diagnosticare de STADIU sau TNM. adica diagnosticul sa sune ceva de genul Neoplasm esofagian std cutare sau T cifra N cifra M 1 sau 0. vorbim dupa ce ai mai multe date, nici o problema. eventual chiar pe PM, da click pe avatarul meu inexistent :) multa bafta ! |
|
07-04-2011, 15:36:35 de către nastase alina nu a facut decat endoscopia si diagnosticul este dat in urma biopsii... |
|
07-04-2011, 15:26:43 de către nastase alina este localizat, nu are metastaze..are 48 de ani, nu sufera de alte boli...tumora se afla la 23 cm de AC.nu stiu exact pe ce portiune se intinde, numai diseara va pot spune acest lucru...am uitat sa precizez ca este 3g...nu stiu ce inseamna asta, daca puteti sa ma lamuriti..am aflat de diagnosticul care il are acum 3 zile si ink nu m-am familiarizat cu denumirile si nici prea multe nu stiu despre aceasta boala...nu s-a intervenit chirurgical deoarece este prea slabit si trebuie sa faca radioterapia si chimioterapia(asa ni s-a spus)mai intai...as dori sa stiu mai multe despre acest diagnostic daca se poate...si va multumesc pentru raspuns.. |
|
07-04-2011, 14:31:52 de către RaulDuke ne-ai spus mult prea putine despre stadiul bolii. asta e cel mai important cu privire la "sanse". are metastaze, nu are ? cat de mare e tumora, are ganglioni invadati? are CT/IRM facut ? ce varsta are ? are alte boli ? apoi trebuie sa-ti clarifici notinuea de "sanse". sanse pentru ce ? nu vreau sa fac supozitii care sa te tulbure nejustificat, dar faptul ca nu s-a intervenit chirurgical per primam nu e un prognostic bun pentru tatal tau, imi pare rau. spune-ne totusi despre detaliile de care te-am intrebat si eu o sa-ti pot spune mai multe. mult succes si curaj maxim ! |
|
07-04-2011, 13:28:19 de către nastase alina buna ziua...va rog sa ma ajutati...tatal meu a fost diagnosticat cu cancer esofagian carcinom scuamos keratinizat invaziv slab diferentiat.momentan se afla internat la spitalul judetean din sibiu, unde a fost operat de prof.dr DAN SABAu care i-a intodus pe esofag un tub(nu stiu exact cum se numeste) ca sa se poata hrani neumbland la tumora care o are...dupa ce o sa-si mai revina, ca este foarte slabit, o sa inceapa radioterapia si chimioterapia...ce sanse credeti ca are???va multumesc |
|
07-04-2011, 08:31:53 de către MishP niced, ti-am trimis mesaj privat |
|
06-04-2011, 18:15:38 de către niced va rog mult are cineva nr de tel al doctorului dan sabau din sibiu?.am auzit pe forum ca cineva a fost la dansul si este foarte bun.nu stiu cum asa putea apela la dasul.dak poate cineva sa ma ajute.multumesc |
|
05-04-2011, 22:27:05 de către RaulDuke intreb din nou: cum vindeca nicolitul cancerul ? |
|
05-04-2011, 20:23:28 de către riciu d-le dr, v-am trimis un mp ! |
|
04-04-2011, 23:02:15 de către RaulDuke sincer, cum actioneaza nicolitul asta ? are niste studii clinice publicate ? sau sunt doar capsule cu sperante false ? |
|
04-04-2011, 20:20:08 de către viorel1957 i.mi pare rau ca nu am putut sa mai scriu, sotul meu a fost foarte rau iar medicii mi_au spus ca nu au ce sa_i mai faca am gasit pe net nicolit un medicament care vindeca cancerul de 50 de ani intra pe fundatia nicomed si citeste sotul meu se simte bine si sintem multumiti a inceput tratamentul din feb si acum este bine |
|
31-03-2011, 20:20:30 de către niced in schimb am si eu o alta problema.am 24 ani si in urma cu un am am avut probleme cu gatul.mi s a spus k am stafilococ sau strptococ nu mai tin minte bn.am facut tratament si toate analizele au iesit bn, deci am scapat de el.dar acum de ceva tmp ma supara iar gatul, cand inghit, dar nu am probleme la mancare doar simt ca un nod in gat.este posibil ca acesta bacterie sa reapara?sa consult un medic?multumesc |
|
31-03-2011, 20:16:44 de către niced multumesc pt raspuns.cand am analizele tatalui meu revin cu detalii. |
|
30-03-2011, 21:34:53 de către nicolae1900 pt Riciu - daca ai ceva intrebari trimite un privat, dar anunta pe forum ca l-ai trimis pt niced - la filaret e cam cel mai bun loc unde puteati nimeri sansele si tratamentul se stabilesc dupa ce s-au facut toate investigatiile cu stima |
|
30-03-2011, 20:55:51 de către niced buna ziua.tatal meu nu mai putea inghiti bn si a mers in buc la spitalul filaret pt analize dar inca le asteptam, abia peste 10 zile.vroiam sa intreb in cazul unui cancer la esofag ce sanse ar fi?se poate face o operatie ceva?la ce spitale sau la ce doctori as putea merge?multumesc anticipat |
|
29-03-2011, 10:24:49 de către LauraEO Am omis ceva important. Singurul medic care inca de la inceput a adus in prim plan TBC-ul, a fost sefa laboratorului Colentina. A fost singura care ne-a trimis la investigatii in aceasta zona. Dar medicii care au urmat nu au bagat in nici o seama ce a gasit medicul acesta, in biopsie. A considerat biopsia neconcludenta si au recoltat alte biopsii. |
|
25-03-2011, 10:49:41 de către LauraEO Riciu, sunt alaturi de tine. Multa putere iti doresc !!! Intru in fiecare zi sa vad ce face tatal tau si ma mahnesc cumplit. Sper ca nu esti suparata pe mine ! Eu am invatat foarte multe din experienta cu tatal meu. De fapt, experienta mi-a schimbat viata si a mea si a copiilor mei. Imi pare rau ca tu trebuie sa platesti un pret atat de mare. Pentru Radicus, eram datoare cu un raspuns. Da, s-a discutat aici despre posibilitatea de a fi TBC, s-au facut si multe investigatii dar nici un rezultat nu a condus la TBC. Si degeaba discutam noi aici, ca in practica, medicii fac ce cred ei. Mai mult chiar sunt foarte contrariati daca le arati ca ai ceva cunostinte de medicina (incomplete si insuficiente), dobandite pe Net. La un moment dat, ajunsesera sa-i spuna sotului meu, "Baiatul ala cu Internetul". Uite, ca in final, "Baiatul cu Internetul " i-a salvat viata tatalui meu. Dar am ales alta cale. Am trecut familia pe o dieta vegana si raw vegana si multumesc lui Dzeu ca fetita mea, la 3 ani a terminat cu crizele nocturne de astm. Multumesc lui Dzeu ca in iarna aceasta nu a mai facut nici o Pneumonie interstitiala, in conditiile in care, cat a fost pe dieta standard, imi facea una pe luna. Mai mult chiar, daca a prins cate un virus de la gradi, i-a curs nasul cel mult 2 zile. Ce mai, cu alte cuvinte speram sa nu mai ajungem niciodata pe mana medicilor, Multa sanatate va doresc si mai ales Preventie !!!! |
|
24-03-2011, 19:32:35 de către riciu buna seara dle dr !! ma bucur din suflet ca mai imi dati cate un semn !! acum o saptamana tati a fost operat pt a i se pune o jejunostoma !! din cauza faptului ca nu s-a mai hranit vreo 10 zile si mai ales nu mai putea sa bea apa sub nici o forma era cat pe-aci sa-l pierdem, nu din cauza bolii ci din cauza foamei !! ruda noastra, care este si medic chirurg, ne-a chemat de urgenta pt aceasta operatie pt ca este crunt ca cineva sa moara de foame !!problema este alta : in timpul operatiei i s-a facut endoscopie si i s-a descoperit, pe langa recidiva din trahee si recidiva in grefon !! eu nu stiu ce sa mai cred pt ca acum o luna s-a prelevat biopsie din acel loc si a iesit negativa, acum medicul care a facut ultima endoscopie zice ca arata a recidiva si asteptam rezultatul biopsiei si de la aceasta ultima endoscopie !!! alta problema pe care au gasit-o : la radiografie au iesit plamanii plini de secretii si mancare scapata prin fistula, si de acolo acea tuse (cred) si miros urat !! acum este inca in spital, se simte un pic mai bine, este f neplacut sa-i bagam mancare cu seringa, dar asta este ! i se administreaza antibiotic pt plamani, el tuseste si scuipa f mult, dar am observat ca astazi acea sputa este f curata si nu mai miroase !! medicul ne spune ca fistula nu s-a mai inchis din cauza faptului ca nu s-a mai hranit !! asteptam sa se inchida fistula, sa vedem daca se mai poate face un pic de dilatare, sa mai manance si el ceva pe gura !! oricum medicul ne-a spus sa ne astep[tam la ce e mai rau pt ca mult nu o sa-l mai avem printre noi !!! as avea f multe intrebari pt dvs dar acum, din cauza oboselii, le-am uitat pe toate ! ce ar trebui sa mai facem in continuare ?? sunt f suparata ca nu am fost indrumati cum trebuie si nu am actionat la timpul potrivit, si l-am lasat sa se topeasca pe picioare !! nu ma asteptam ca o sa fie lasat de izbeliste ! nu vreau sa vb mai multe aici !! faptul este consumat !! |
|
19-03-2011, 22:50:22 de către nicolae1900 pt riciu - imi pare rau ca tatal tau nu se simte bine; va tin pumnii oricum medeeaoana - trebuie sa faceti un tranzit baritat; exista boli esofagiene functionale (nu cancer) care pot sa dea simptome de acest fel; acalazia este una dintre aceste boli dupa tranzitul baritat, in functie de rezultatul acestuia se mai iau si alte decizii |
|
19-03-2011, 20:00:35 de către medeeaoana imi pare rau sa aud asa vesti. Multumesc pentru raspuns. Eu nu am dureri la inghitire, am doar senzatia ca mancarea ramane undeva pe traseu sau in gat, nici eu nu-mi dau prea bine seama, sau e doar o durere in piept sau la stomac care radiaza,... sincer nu stiu cum sa explic, doar ca am ajuns sa fiu tare speriata. |
|
19-03-2011, 09:18:48 de către riciu buna !! imi pare rau ca nu am putut sa-ti raspund mai repede dar am stat cu tati numai prin spital !! ce sa-ti spun, ca simptome, el spune ca inainte cu vreo 6-7 luni sa aflam ce are spune ca il durea in gat atunci cand inghitea mai intai solide si pe urma si lichide !! el a tot sperat ca o sa treaca, pana cand a inceput sa ii ramana mancare in gat, iar in final pur si simplu se ineca cu mancare si tb sa vomite ca sa-si elibereze esofagul !! este cumplit prin ce trecem !! sanatate multa !! |
|
17-03-2011, 09:14:35 de către medeeaoana Riciu imi pare extrem de rau sa aud prin ce treci si iti doresc sa va dea Dumnezeu putere sa treceti peste toate si tatal tau sa fie bine. Eu am o obsesie cu anumite simptome ale mele si indraznesc sa te intreb, desi treci prin clipe de cosmar. Imi poti spune cum s-a manifestat boala tatalui tau? Multumesc |
|
11-03-2011, 09:32:34 de către riciu buna ziua !! nu am mai postat nimic pt ca am numai vesti proaste ! tatal meu este f f slabit atat fizic cat si psihic, sufera de f multe complcatii care il pun la pamant !! a facut 5 cure de citostati care l-au terminat, mai are una de facut dar nu stiu daca mai rezista !! are o stenoza esofagiana f pronuntata care nu il lasa sa se alimenteze !! ceea ce este cel mai cumplit este ca nu poate sa bea apa si sufera groaznic ca ar bea putina apa si nu poate, efectiv se ineaca si nu mai poate sa respire !!am mers la gasrtoenterolog pt dilatare si am mai primit o lovitura : nu se poate face dilatare pt ca i s-a descoperit o ulceratie urata pe sofag si exista riscul sa se perforeze esofagul !! este cumplit cum poate sa se chinuie si el si noi pe langa el, eu simt ca nu mai am putere !!! daca stie cineva un remediu pt a se vindeca aceasta ulceratie, pt ca il si ustura in gat f tare, va rog mult sa imi spuneti !!! |
|
01-02-2011, 22:35:55 de către radicus Am raspuns. |
|
01-02-2011, 18:37:14 de către riciu radicus ti-am trimis un mp ! |
|
14-01-2011, 23:49:54 de către viorel1957 sotul meu a fost diacnosticat cu carcionom scomos cu aspect moderat diferentiat zone de necroza si infiltrat inflamator acut si cronic este rezultatul la biopsie. luni trebuie sa mergem la sp. coltea sint f.speriata acum un an a avut o operatie de anevrism de artera comunicanta rupt abia am reusit sa.l pun pe picioare si acum cancer de epiglota gr. 3 ce ma fac voi sinteti mai tineri si va rog sa aveti putina rabdare cu mine abia acum invat sa scriu pe calculator |
|
13-01-2011, 13:23:28 de către riciu buna ziua !! as dori sa va intreb ceva : este posibil ca acest tratament cu citostatice sa rascoleasca acele zone sensibile de pe esofag , acolo unde s-a produs interventia chirurgicala ,si sa-i dea lui tata tot felul de dureri , gen umflaturi , inflamatii , durere ?? aceste probleme sunt numai in zona gatului , in jurul anastomozei !!!! |
|
12-01-2011, 22:05:58 de către mariusbunga stiu ca nu am mai scris de foarte mult timp insa am nevoie de un sfat(poate mi-l poate da domnul doctor). Bunicul se afla la a sasea sedinta de chimio si se chinuieste foarte tare, imi spune mereu ca nu mai poate si ma roaga sa vb cu medicul sa opreasca aceasta ultima sedinta. Acum este acasa la mine si spune ca simte ca un lichid in esofag care nu-l lasa sa inghita, ceva de o culoare mai inchisa decat saliva. Nu se intampla asta tot timpul insa atunci cand se manifesta nu poate manca si se simte foarte slabit. Ce e de facut?? i se poate administra ceva, ce reprezinta acest lichid? cum poate scapa de el? Multumesc anticipat si un nou an mult mai bun ca 2010. Toate cele bune! |
|
11-01-2011, 17:14:06 de către riciu pai si acum ia codeina , dar se pare ca nu-si mai face efectul ! |
|
11-01-2011, 13:29:41 de către nicolae1900 depinde de cum a reactionat la citostatice mai incercati cu codeina ca inainte merge si pentru tuse si pentru durere |
|
11-01-2011, 09:10:52 de către riciu buna ziua d-le dr !! s-a inchis fistula de la gat , nu mai curg decat cateva picaturi toata ziua ! el nu prea se simte bine , in sensul ca se simte tot timpul obosit si nu prea are pofta de mancare , este f slab !! si problema care ne deranjeaza f tare este tusea care nu-l lasa !! daca aceasta tuse este de la tumora de pe trahee nu era normal sa se opreasca de la tratamentul oncologic ( acum incepe a treia cura ) ??? de ce nu-l lasa tusea ? |
|
06-01-2011, 18:09:52 de către riciu dl profesor nu ne-a zis mare lucru , doar ca este o redeschidere a fistulei din cauza ,probabil ,a tusei puternice combinata cu citostaticele care ar fi rascolit ranile mai vechi !! nu ne-a spus nimic de alte investigatii !! nu stiu ce as putea sa mai fac in plus sa-i fie mai bine ??? dvs va ganditi ca ar fi recidiva pe traseul pe care a fost si la inceput , iar tratamentul oncologic sa nu mai faca fata?? |
|
06-01-2011, 17:10:31 de către nicolae1900 este posibil ca reactia la citostatice sa nu mai fie buna si fistula sa fie in relatie directa cu o recidiva tumorala confirmata de altfel de bronhoscopie daca imi amintesc bine o endoscopie digestiva noua, o bronhoscopie si un CT ar da mai multe informatii ce a zis prof Cordos cand l-ati vazut ultima data? |
|
06-01-2011, 16:55:36 de către riciu LA MULTI ANI ! sa va dea d-zeu un an nou , plin de noroc si impliniri atat pe plan profesional cat si personal !! pai.......... ce sa mai spun acum un pic mai bine ! perioada sarbatorilor a fost un cosmar !! din momentul in care a inceput sa curga , pai a curs nu gluma , a pus iarasi punga din aceea la gat , apoi luna aceasta nu a mancat mai nimic , spune ca nu mai are pofta de mancare si e cu moralul la pamant !! acum , cam de doua zile parca curge mai putin , dar ce ma sperie pe mine este durerea in gat cand inghite !!! spune ca inghite cu greutate si durere si simte acel nod in gat pe partea dreapta exact ca atunci cand am descoperit boala !! oricum este f slabit atat fizic cat si psihic !! dvs ce parere aveti ?? care este explicatia acestor probleme ?? oare citostaticul nu mai face fata ?? mi-e f frica pt tati !!!! |