Ultimele comentarii pe forum
SUBIECT | COMENTARIU | |
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! |
03-09-2010, 12:53:08 de către riciu dar de ce nu mai primesc nici un raspuns ?? |
|
01-09-2010, 20:34:08 de către riciu buna ! nu stiu daca are vreo relevanta rezultatul analizelor in acest moment dar eu vi le spun ! i s-a facut doar creatinina serica : 0,94 si uree serica : 39 ! la tati chiar era o problema inainte cu creatinina pt ca iesea mereu f mare , aproape de 2 acum eu zic ca e bine nu ? au vreo relevanta aceste rezultate ?? mersi !! |
|
31-08-2010, 11:59:02 de către riciu buna ziua dl dr ! daca puteti sa imi explicati va rog la ce v-ati referit cand ati spus ca nu va place coarda vocala stanga paralizata ??? si de ce nu mai este asa relevanta endoscopia in cazul asta ?? va rog frumos sa imi raspundeti !!!! multumesc !! |
|
29-08-2010, 07:38:11 de către nicolae1900 asteptam CT si speram sa fie cat mai bine refluxul este normal dupa astfel de operatii asa va ramane este o problema cu care va trebui sa se obisnuiasca coarda vocala stanga - personal nu imi place, astept CT endoscopia in cazul asta nu cred ca imi va spune mare lucru, dar trebuie facuta astept vesti |
|
28-08-2010, 17:47:44 de către riciu da , radicus , asa am auzit si eu !! oricum cred ca sapt viitoare facem si fibroscopia si ct-ul si o sa postez concluziile !! |
|
28-08-2010, 13:35:35 de către radicus Da, posibil. Refluxul poate produce probleme respiratorii. |
|
28-08-2010, 10:56:01 de către riciu mersi radicus pt raspuns ! , eu ma gandesc ca nu are cum sa-i revina asa repede cancerul !! s-ar putea ca acea paralizie a corzii sa fie din cauza cicatrizarii , iar acea tuse poate fi din cauza unui reflux pe care tati il are de cand s-a operat !!! dar .................... nu stiu ce sa mai cred , o sa vedem pana la urma ce se intampla !! sanatate multa tuturor si cu d-zeu inainte !!!! |
|
28-08-2010, 00:07:26 de către radicus riciu, nu e chiar excelent sa ii revina cancerul, oriunde ar reveni. Daca i-a revenit, asta este, lupta trebuie sa continue. Oricum continua, indiferent daca i-a revenit de acum sau nu. Dar eu cred ca poate e traheita/bronsita coroborata cu cicatrizarea nervului. Paza buna trece primejdia rea, trebuie sa faca analizele pentru a fi siguri. |
|
26-08-2010, 16:20:02 de către riciu multumesc de raspuns !! innebunesc cand imi pun atatea intrebari si nu stiu ce mai poate fi acum !! coarda vocala stanga este paralizata ! d-le dr daca avem ghinionul sa fie ganglionii invadati ce trebuie facut , din cate stiam eu e cam nasol atunci cand sunt ganglionii invadati , nu-i asa ?? |
|
26-08-2010, 15:56:49 de către nicolae1900 coarda vocala pralizata = raguseala poate fi de la radioterapie, poate fi de la cicatrizare postoperatorie, poate fi de la ganglioni invadati tumoral trebuie facut CT care coarda vocala este paralizata? dreapta sau stanga? |
|
26-08-2010, 11:05:09 de către riciu buna ziua! am fost si la orl si la acest prim consult d-na dr a zis ca dansa nu vede nimic ingrijorator adica o recidiva a bolii sau vreo masa tumorala ! in ce priveste sfera orl , s-a vazut una din coardele vocale ca fiind paralizata si de acolo raguseala iar ca explicatie a paraliziei ar fi cicatrizarea de dupa operatie ! pt a pune un diagnostic clar dansa ne asteapta la o fibroscopie saptamana viitoare si tot atunci o sa facem un ct pt mediastin ! tinand cont ca am facut pana acum cam tot ce mi-ati spus d-le dr Bolca ,in afara de ct , ce credeti ?? aceasta raguseala si tuse pe care o are ( el si din nas face ceva ciudat , simte ca o flegma care trebuie sa o dea la o parte si de aia si tusea ), sunt simptome care ne arata ca ar fi recidiva in ganglionii din mediastin nu-i asa ?? |
|
25-08-2010, 18:19:53 de către riciu aveti dreptate ! am uitat sa mai specific ceva : el inca a ramas de la operatie cu acel acid care simte ca vine inapoi din stomac , mai ales cand sta in pat , are numai o anumita pozitie in care nu se mai plimba acidul ala in sus si in jos ! ma gandesc ca poate fi si o iritatie a gatului din cauza asta ? |
|
25-08-2010, 18:15:08 de către nicolae1900 haideti sa nu sarim pasii radiografia si tranzitul bune - cel mai probabil nu avem recidiva locala in ganglioni - se poate vedea la un CT stati sa vedem ce spune si ORL-istul |
|
25-08-2010, 17:52:12 de către riciu multumesc mult dl dr ! dl dr Matache ne-a facut legatura cu o d-na dr de acolo si il vede pe tata maine . ce imi puteti spune referitor la tuse si la ce am scris mai sus ? daca ar fi recidiva in ganglioni la care analiza se vede?? multumesc mult !! |
|
25-08-2010, 16:47:47 de către nicolae1900 mergeti la ORL la Coltea si intrebati de Dr Bertesteanu Serban daca nu ati fost indrumati spre altcineva spuneti ca veniti din partea mea bafta |
|
25-08-2010, 13:29:29 de către riciu buna ziua ! am fost cu tati la spital si am facut radiografie toracica , care a iesit bine , tranzitul cu bariu a iesit f bine , a facut si o ecografie abdominala si este in regula . avem o trimitere catre spitalul coltea la orl sa vedem ce se intampla . am observat , cat am stat cu el la spital , ca tuseste cam des fata de cum stiam eu . el spune ca atunci cand tuseste se dezlipeste ceva in piept sau in gat nu stiu exact si vb un pic mai bine , dar pt putin timp ! nu stiu ce sa mai cred , ce naiba poate fi ? oare sa fie vreo recidiva in laringe , undeva ?? |
|
24-08-2010, 02:45:23 de către nicolae1900 exista posibilitatea de recidiva dar eu nu ma gandesc la recidiva locala ma gandesc la recidiva in ganglioni in primul rand de asta trebuie sa faca chimioterapie nu va mai agitati degeaba la momentul asta si faceti ce v-am spus dupa vedem ce e de facut |
|
23-08-2010, 14:08:27 de către riciu multumesc mult! tati este foarte linistit oricum , el este f sigur ca a scapat de cancer !! eu, in primul rand, sunt cea care ma ingrijorez f tare si mi-e f frica si apoi si sora mea la fel !! dar eu sunt f ingrijorata , chiar este posibil sa fie vorba de o recidiva asa repede tinand cont ca biopsia a iesit f bine , ati vazut-o si dvs si erati f incantat ca o sa fie totul bine . este poibila recidiva asa repede ?? imi cer iertare ca poate sunt enervanta , nici eu nu mai suport sa-mi pun atatea intrebari zi de zi dar............. asa sunt !! intodeauna am fost mai pesimista !! |
|
23-08-2010, 13:20:19 de către nicolae1900 eu nu banuiesc nimic eu trebuie sa vad despre ce este vorba acolo poate fi recidiva poate fi rezultat tardiv al radioterapiei poate fi rezultat al vindecarii prin fibroza pe traiectul nervului laringeu poate fi pur si simplu un soi de raceala mai severa nu stiu dar trebuie sa aflam ca sa vedem ce facem in continuare bafta si nu va speriati deocamdata mai mult decat e cazul |
|
23-08-2010, 10:04:02 de către riciu multumesc pt raspuns d-le dr ! asa o sa facem , dar dvs banuiti ceva grav nu-i asa?? |
|
23-08-2010, 01:48:46 de către nicolae1900 scuze de intarziere dar nu am avut internet acasa pentru o perioada de timp am citit deja toate postarile de mai sus riciu sfatul meu prof cordos este acum plecat in concediu dupa care o sa fie plecat la un congres incercati sa aflati de la spital cand il puteti gasi asistenta sefa trebuie sa stie asta pana atunci: faceti un tranzit baritat - luati legatura cu Dr Codresi - nu pomeniti nimic de mine dupa asta endoscopie digestiva in functie de rezultat luati legatura si cu oncologul s-ar putea sa fie nevoie de un CT va rog sa ma tineti la curent |
|
22-08-2010, 12:45:17 de către riciu sunt la tati acasa si mi-a spus exact ce simte : este in continuare ragusit si zice ca simte ca haraie in piept si are o tuse seaca pe care nu poate s-o rupa . cand se forteaza si tuseste f tare , atunci simte ca in piept se rupe ceva si isi mai da drumul la voce dar pt putin timp !!! dar senzatia pe care o simte este ca haraie din piept ! inca ceva : zice ca in continuare il tine ceva in gat , exact ca dupa operatie cand simtea ca il tin suturile de la anastomoza ! credeti ca e ceva grav , dupa simptomele care le are?? |
|
22-08-2010, 12:12:13 de către radicus Pardon, GGT e analiza, eram obosit azi noapte. Pai, riciu, e normal sa suferi si tu impreuna cu cei dragi. Dar nu are rost sa suferi chiar atat. Poate ca esti mai ingrijorata si afectata chiar decat tatal tau. Asta nu mai e normal. Trebuie sa pastrezi calmul in ganduri si sa nu te gandesti ca e capat de lume indiferent ce s-ar putea intampla. Chiar daca intr-o buna zi ii revine - probabil ca nu chiar de acum - asta nu inseamna moarte. Sau, mai bine nu te gandi deloc. Nu rezolvi absolut nimic. Poate doar sa te imbolnavesti din cauza starilor emotive. |
|
22-08-2010, 09:48:15 de către riciu mersi radicus pt grija ! ai mare dreptate , dar mi-e f greu sa-l vad ca sufera de ceva , imi fac prea multe griji !! |
|
22-08-2010, 01:29:24 de către radicus mariusbunga, hemoglobina (HB) e acceptabila sau spre destul de buna avand in vedere ce boala are si alimentarea e mai grea. Hematocritul (HT) e acceptabil, e in corelatie cu HB. ALKP e cam marit, dar nu foarte, foarte mult si probabil ca e asa din cauza leziunilor hepatice, nivelul optim ar fi 130 U/L. VSH trebuia sa fie cel mult 15, dar are 38 din cauza cancerului. Gama GT (GTT) e buna,deci exista sanse ca metastazele hepatice sa nu fie atat de avansate pe cat se credea. Mai exista si posibilitatea ca GTT sa nu creasca desi metastazele sunt prezente. Totusi, ALKP e crescut, ceva la ficat tot are. Nu ai analize de mai demult cu GTT? As fi curios sa vad evolutia. Restul analizelor sunt bune. riciu, acum dr. Bolca e la alt fus orar, ii e mai greu :) Si nu te mai stresa atat! Pana ajunge tatal tau la medic tu o sa patesti ceva. Stai linistita, nu te tot gandi la ce e mai rau. |
|
21-08-2010, 23:28:18 de către riciu dl dr Bolca , de ce nu mai vorbiti cu mine ?? |
|
21-08-2010, 09:24:52 de către mariusbunga am urmarit cu interes tot ce s-a discutat pe acest forum chiar daca nu am mai postat nimic de ceva timp!! Bunicul meu se simte bine chiar daca acum 4 luni si ceva medicii ne-au spus ca, din pacate, in maxim 2-3 luni de vom desparti de el!! am refacut analizele la inceputul lunii si credem ca sunt multumitoare pentru un bolnav de cancer esofagian cu metastaze la ficat. As vrea sa mi le explice si mie cineva sau sa-mi spuna unde sunt totusi marite: VSH -38mm/h; HB - 12, 8g/gl; HT - 38%; L - 5600mmc; TR - 314000 mmc; glicemie 99%; ALT - 26 U/L; AST - U/L; GAMA GT - 35 U/L; ALKP - 247 U/L; Va multumesc si va urez sanatate si liniste sufleteasca tuturor. |
|
20-08-2010, 17:58:50 de către LauraEO Riciu, nu stiu ce sa te sfatuiesc, incearca sa te linistesti, ai doi copilasi care au nevoie de tine. Acelasi lucru mi-l repet si eu, incerc dar nu intotdeauna reusesc. Eu plec la mare , 16 zile sau mai mult. Ma duc pentru fetita mea de 2 ani si 8 luni, care din aprilie pana acum mi-a facut 5 bronsite astmatiforme sau pneumonii interstitiale cum e la moda acum. Sunt obosita, epuizata dar sper sa vina si vremuri mai bune. Am sunat la Matei Bals, nu l-au testat dar nu are tablou clinic pentru boala Lyme. Nu prea inteleg cum vine asta ? Are 90% din simptome (ameteli, febra, transpiratii, dureri crunte de articulatii, furnicaturi, senzatia de nisip in ochi, dureri musculare, tulburari de urinare, tulburari de somn, etc). Radicus, tata are virusul C dar nu i-a afectat ficatul. Medicii au spus ca avand in vedere viata ordonata pe care a dus-o, virusul a stat cumintel. El face mult sport, mananca sanatos si nici nu bea sau fumeaza. |
|
20-08-2010, 13:34:10 de către riciu offff , imi pare f f rau ca treceti prin chinul asta , laura, cred ca e groaznic sa nu te poti trata pt a scapa de suferinta !! bafta multa va doresc si sa dea domnul sa fie bine !! dl dr Bolca ,au trecut deja 9 zile si tati tot ragusit este , deja sunt f speriata !! oare este posibil ca dupa doar 6 luni de la operatie sa fie vreo recidiva ??? ce se intampla ? el a terminat radioterapia in ianuarie , este posibil sa aiba efect si acum dupa atatea luni si sa raguseasca ?? ce imi puteti spune ?? noi am fost la mare impreuna ,pt ca am vrut sa le facem o bucurie parintilor mei , ei nu mai vazusera litoralul de vreo 20 de ani , acum dupa ce ne-am intors zice ca il inteapa un pic si urechea , dar cu urechile bolnave s-au intors toate cunostinele mele inclusiv baietelul meu care a facut otita infectioasa cu niste dureri groaznice , asa ca sper sa fie doar de la apa acea intepatura in ureche !!!! nu stiu ce sa mai cred !! mi-e frica si sa mai merg cu el la control de teama su nu-mi mai spuna iarasi ceva rau !!! ce parere aveti ?? |
|
19-08-2010, 23:49:22 de către LauraEO Riciu, multumesc si multa sanatate tatalui tau. Eu sunt tot pe net, da, la ora asta. Caut si caut un diagnostic, mi-e teama sa nu vina o zi si sa fie prea tarziu pentru tatal meu. Astazi a venit si rezultatul de la Victor Babes, rezultat in care ne-am pus toata speranta dar NIMIC. Inca odata NIMIC. Caut pe net si gasesc boala Lyme , simptome foarte asemanatoare cu ale tatalui meu. Citesc ca e o boala rara, greu de diagnosticat chiar si prin analize, asa o fi ? Ma intreb daca vre-un medic a luat-o in calcul. Ma indoiesc ca au facut testarea la Matei Bals, o sa sun maine sa intreb. Tatal meu de o saptamana acuza senzatia de nisip in ochi iar la ultimul puseu de febra a avut dureri groaznice de articulatii, mai ales de genunchi. Nu mi-a ramas decat sa caut boli rare si Boala Lyme este una dintre. O sa mai caut si maine...of Doamne !!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
18-08-2010, 22:18:06 de către radicus LauraEO, APTT crescut poate fi din cauza unor boli hepatice, iar tatal tau are hepatita C. Restul analizelor, cum ar fi limfocitele, nu elimina bolile maligne, autoimune sau sarcoidoza. Dar cu mai mare probabilitate pe boli maligne, poate ca de asta se si insista pentru descoperirea limfomului. riciu, ma gandeam eu ca ai plecat la mare. Soarele, in mod normal, n-ar avea mare legatura cu cancerul de esofag. Sunt foarte multe cauze probabile care au dus la raguseala. Oricum, urmeaza sa mergeti la medic si sa continuati tratamentul. |
|
18-08-2010, 12:24:44 de către riciu am vorbit cu o ruda de-a noastra care este medic si mi-a spus ca raguseala poate fi si de la radioterapia care a facut-o acum cateva luni , pt ca lucreaza in timp si gatul inca ca este iritat ! este posibil sa fie asa ??? |
|
18-08-2010, 09:41:10 de către riciu buna !! nu m-a speriat raspunsul tau radicus , stai linistit . am fost plecati pe litoral un pic , ne-am intors aseara . am mers impreuna si cu tati si din pacate inca nu i-a trecut raguseala . sunt un pic cam speriata cand il vad asa ragusit !!! a cam stat la soare , la plaja , nu a vrut sa ma asculte sa stea mai la umbra . oare o sa-i dauneze faptul ca a stat la soare ??? laura , nu ai de ce sa-ti ceri scuze , important este ca tatal tau sa fie bine !! bafta multa !! |
|
14-08-2010, 18:39:47 de către LauraEO Radicus, nu stiu ce sa zic, as pune analizele dar nu cred ca te ajuta prea mult. Pe nevazute si nestiute e cam imposibil. Ce pot sa-ti zic ca au fost luate in calcul si bolile autoimune si TBC-ul extrapulmonar si infectia bacteriana si HIV-ul dar toate au fost excluse pe motiv "nu sunt suficiente elemente clinice care sa sustina o astfel de etiologie". La TBC-ul extrapulmonar i s-a mai recomandta sa faca o analiza (TB GOLD- sper sa fi descifrat bine din buletinul asta). In ceea ce priveste LIMFOMUL mi s-a spus la Matei Bals ca au fost situatii cand s-a repetat biopsia de nenumarate ori pentru ca nu prindeau ganglionii afectati. Pe ultima biopsie, facuta acum apare asa : Limfoganglion - cu aspect tumoral de culoare alaba, cu margini difuze, infiltrative, imprecis delimitate in tesut adipos adiacent. Limfoganglion cu stergerea structurii foliculare si staza vasculara, adipos si muscular periganglionar cu infiltratie granulativa difuza cu celularitate polimorfa, predominant limfoplasmocitara si cu mononucleare si rare celule gicante mutinucleate. Microabcese formate din neutrofile alterate; frecvente elemente in citenecroza si nuclei in carioliza si cariorexis. Nu sunt infiltrate neoplazice Etiologie bacilara improbabila , dar nu exclusa. Sideremia 15 ( 59 - 158 ) Limfocite 0,992 (1,50 - 4,50) hemoglobina 9,63 Hematocrit 27,7 (37 - 52) Fibrinogen 992 APTT 42,5 (22-28) Riciu, scuze ca devin offtopic. |
|
13-08-2010, 23:16:34 de către radicus nicolae1900, pacat ca n-am apucat sa vad la ce produs facea reclama. Daca era ceva cu microalge e clar cam cine poate fi :) LauraEO, la HIV ma gandeam, are simptome cam asemanatoare. Dar daca a iesit negativ inseamna ca se duce acest virus de pe lista. Deja au trecut cateva luni, cineva trebuie sa-si dea seama si sa puna un diagnostic precis si clar. |
|
13-08-2010, 10:51:44 de către LauraEO Investigatiile pentru virusi se fac la Matei Bals, nu ? A fost acolo si a facut o serie de teste si pe foaia de externare scrie ca cel mai probabil e Limfom. Parea foarte probabil si din cauza ca la fiecare cadere apar probleme digestive. Atunci era esofagul , acum stomacul. Febra a cedat, exista un ciclu, tine cam 3 saptamani si apoi cedeaza indiferent ca ia antibiotic din prima zi sau in ultima saptamana. Momentan si-a revenit, e slabit dar macar nu mai face febra si frisoane. Merge la gradina lui unde si-a cultivat una alta, uda, priveste, sapa, etc. El are virusul hepatita C primit la transfuzie in urma unui grav accident de circulatie. A facut si testarea HIV si a iesit negativ. O sa pun rezultatele analizelor de sange, acum plange asta mica. Fug un pic. |
|
13-08-2010, 04:45:19 de către nicolae1900 ATENTIE!!!!! A mai aparut un vanzator de plante a trimis acelasi mesaj de 124 ori pe toate sectiunile forumului in 13.08 posibil sa fie unul dintre mai vechii nostri prieteni pe care i-am tot gonit... ha ha |
|
12-08-2010, 23:48:19 de către radicus LauraEO, nu, nu lucrez la Nasta. Daca nici dupa a doua biopsie nu exista un diagnostic, atunci trebuie trecut rapid la alte investigatii pentru alte boli. Bolile autoimune ar fi printre primele pe lista. Ar mai fi virusurile. Anumite virusuri. Limfocitele si leucocitele cum sunt? Scazute, normale sau crescute? Am tot intrebat de diagnostic, dar tatal tau cum se simte in general? E mai bine? Simptome mai putine? riciu, poate te-a speriat tare raspunsul meu si acum nu mai vorbesti:). Zi-ne cum mai e cu raguseala. |
|
12-08-2010, 22:22:04 de către LauraEO Radicus, lucrati la Nasta ? Jumatate din proba a fost trimisa la Victor Babes si jumatate prelucrata la Nasta. Dnul profesor a analizat cu simt de raspundere proba chiar in fatza mamaie mele si a spus ca nu sunt celule neoplazice ci doar granuloame de tip inflamator. Asteptam acum rezultatul de la Victor Babes dar mai dureaza o saptamana. Speram sa se puna un diagnostic. Multumesc de interes ! |
|
12-08-2010, 01:22:25 de către radicus riciu, trebuie sa-l faceti sa inteleaga si singur ca nu e de joaca cu boala asta. Inca nu e vindecat, tratamentul nu e finalizat. Nu trebuie sa sarbatoreasca inainte de incheierea razboiului. Perioada asta in care se simte bine si-o poate scurta singur daca nu asculta. Si chiar in cazul in care ar fi fost finalizat tratamentul, daca vrea sa aiba o viata sanatoasa si cu sanse reduse sa-i revina boala mai tarziu, trebuie neaparat sa renunte pentru TOTDEAUNA la vicii cum ar fi alcoolul si tigarile (daca fumeaza). Chiar daca nu-i revine cancerul acum, e de rau mai incolo; din pacate, consumul alcoolului poate face aproape sigura o revenire in urmatorii ani - poate peste un an, poate 5 ani. Multor persoane le revine cancerul destul de repede din cauza acestui viciu. Ar putea sa bea doar bauturi nealcoolice si pe cat posibil sa nu irite gatul (prea rece, prea acidulat, prea cald), pentru ca uite ce se intampla: raguseste si te sperii. Sunt cam putine sanse sa ii fi revenit chiar atat de repede, dar trebuie avuta MARE grija cu bautura. Trebuie sa discutati cu el si sa-i spuneti adevarul: fiecare gura de alcool il poate costa saptamani sau luni din viata. Iar daca bea fara masura trebuie cumva controlat, pentru ca "nota de plata" de la consumul alcoolului vine mai tarziu si poate fi enorma. Eu sper sa se opreasca si sa nu existe nota de plata de mai tarziu. Mesajul asta stiu sigur ca nu te incurajeaza, dar trebuie sa fim realisti, alcoolul si tigarile sunt nocive si avand acest tip de cancer nocivitatea e si mai mare. Daca-l mai lasa raguseala atunci e pe drumul cel bun, cam in cateva zile vei uita ca a fost ragusit. Imi spui si maine (adica azi) cum e si atunci ne putem da seama cat de cat care a fost problema. Daca nu se vede vreo imbunatatire atunci nu-i nimic. Are vreme si in zilele urmatoare sa-si revina, nu-l grabi :). |
|
11-08-2010, 21:48:50 de către riciu buna ! sora mea spune ca astazi , in comparatie cu ieri , vocea ba ii revenea , ba ragusea iar si tot asa !! sa fiu sincera stii ca am mai deschis subiectul asta odata , tata nu a fost deloc ascultator de cand se simte bine , si a baut alcool cam fara masura ceea ce ne-a suparat f f tare si de aia mi-e frica sa nu recidiveze boala asa repede tinand cont ca a intrecut f tare masura !! crezi ca e posibil ?? mersi! |
|
11-08-2010, 21:09:20 de către radicus Salut, riciu! Da, bautura rece si ventilatorul pot fi cauzele raguselii. Sa bea lichide nu foarte reci si sa puna ventilatorul spre alta directie. In mod normal isi revine in cateva zile. Azi cum a fost? Mai bine? |
|
11-08-2010, 02:03:58 de către riciu te salut, radicus ! ti-am spus ca am devenit paranoica si ma sperie orice !!! in septembrie , la inceput , mergem la chirurg sa il vada si probabil o sa ne trimita la oncolog ! mai este putin si o sa ajungem si la oncolog sa vedem ce o sa facem in continuare pt ca ,da intr-adevar , tati se simte f bine ! el zice ca de cateva zile a baut cam prea rece si eu am stat cateva zile la ei si am observat ca doarme cu ventilatorul pornit din usa si este indreptat sa bata aerul chiar spre el !! poate fi si asta o cauza nu ?? problema personala s-a rezolvat , in sensul ca de cand mi-ati raspuns tu si dl dr , mi-am dat seama ca m-am panicat degeaba si oricum nu ma mai doare aproape deloc ! dar ti-am spus ma sperie groaznic aceasta boala nenorocita care acum 5 ani mi-a omorat o persoana pe care am iubit-o ca pe fratele meu , acum tatal meu trece prin acest cosmar si mai nou si prietena mea , de cunostinte nu-ti mai spun cati s-au stins in ultimul timp !!! mersi mult pt raspuns !! |
|
11-08-2010, 01:25:51 de către radicus riciu, iar te-ai speriat. Raguseala asta! Acum e vara, poate a baut lichide mai reci decat bea de obicei. Tatal tau are un avantaj cu tratamentul oncologic preoperator care a fost un succes. Ii da un ragaz mai mare pana la o posibila recidiva. Sa recidiveze chiar acum e destul de putin probabil. Sistemul imunitar nu mai e ce a fost dupa atata lupta, raguseala din cauza lichidelor reci sau a racelii poate sa apara mai repede decat inainte. Dupa cum a zis si dr. Bolca, asteapta cateva zile si vezi cum evolueaza. Cu oncologul ai mai vorbit? Nu e inca pregatit tatal tau pentru finalizarea tratamentului? Ziceai intr-un mesaj anterior ca acum e mai bine, poate e destul de bine incat sa inceapa si sa suporte tratamentul. Cu problema personala cum e? S-a rezolvat? LauraEO, ziceai ca a repetat tatal tau biopsia. Au venit rezultatele? |
|
11-08-2010, 00:21:54 de către riciu multumesc din suflet pt raspuns dr Bolca !! nu , nu a avut probleme cu raguseala dupa operatie . a fost ragusit numai in perioada radioterapiei , aproape ca-si pierduse vocea dar la o luna dupa oprirea sedintelor vocea si-a revenit . chiar este posibila o recidiva la doar sase luni de la operatie , recidiva si la ganglioni chiar daca la biopsie au iesit "curati" ???!!!! sa inteleg ca daca raguseala trece , a fost doar o simpla raceala ??tatal meu nu a fost niciodata ragusit pana sa se imbolnaveasca , nici chiar atunci cand a fost racit foarte puternic ! sa va ajute d-zeu in tot ceea ce v-ati propus sa faceti !! sunt cunvinsa ca o sa reusiti pt ca stiu cat de pasionat sunteti de meseria dvs si multa bafta !!!!!! |
|
10-08-2010, 23:08:17 de către nicolae1900 hai sa mai stam cateva zile sa vedem daca trece si discutam dupa aia, da? e prea devreme sa ne pronuntam daca el a ragusit azi ma intorc peste 1, 2 ani |
|
10-08-2010, 23:06:51 de către nicolae1900 buna riciu acum - daca problema este de azi stati linistiti si mai asteptati cateva zile poate sa fie o banala raceala acum, nu mai imi aduc bine aminte el a avut ceva probleme si dupa operatie cu raguseala? daca este sa fie legata de povestea lui, variantele sunt mai multe: recidiva locala, posibila totusi in lipsa continuarii chimiterapiei dar putin probabila; recidiva in ganglionii din mediastin, posibila si asta, cu probabilitate ceva mai mare, sau prinderea nervului in fibroza determinata de vindecare - adica in regiunea pe unde trec nervii astia s-a lucrat - pe ambele parti; prin vindecare ei pot fi usor iritati si de aici raguseala nervii laringei recurenti - niste nervi care merg la corzile vocale - ca tot povestesc de ei dar nu am spus nimic clar pana acum hai sa mai asteptam cateva zile si dupa aceea sa vedem ne auzim pe forum nu raman definitiv - doar pt o perioada sa invat niste operatii care inca nu se fac in tara |
|
10-08-2010, 22:45:53 de către riciu buna seara la toata lumea ! imi cer scuze daca par un pic paranoica , dar dupa tot chinul si suferinta prin care am trecut alaturi de tatal meu , acum a inceput sa ma sperie si cea mai mica durere !!!! am o intrebare pt radicus care cunoaste toata povestea mea si mai ales pt dl dr BOLCA care cunoaste si mai bine cazul tatalui meu : tati astazi a fost f ragusit ! oare are legatura cu boala lui , putem vorbi , doamne fereste ,de o recidiva a bolii asa devreme tinand cont de faptul ca nu a inceput nici in ziua de azi chimioterapia postoperatorie ???? tinand cont ca esofagoplastia a fost un succes , iar la biopsia efectuata pe piesa scoasa nu s-a mai gasit nimic ( asta fiind o veste buna pt noi ) si nici ganglionii scosi nu sunt afectati care sunt sansele sa aiba loc o recidiva si cam la ce perioada dupa operatie ???? sper ca nu vb tampenii dar mi-e f frica sa nu apara ceva , tinand cont ca acum tati este f f bine si arata f bine , chiar mergem la mare impreuna cu el si cu mami pt ca nu au mai vazut marea neagra de f f muti ani !!!! P.S : dl dr Bolca ne-ati parasit , ramaneti in Canada ?? Multa sanatate la toata lumea!! |
|
29-07-2010, 14:27:25 de către riciu lauraEO,multumesc pt gandurile bune !! imi pare f rau pt situatia prin care treceti ! bafta multa in continuare !! pt radicus si nicolae 1900 : v-am deranjat si eu cu cate un mesaj privat si v-as fi recunoscatoare daca mi-ati raspunde !! multumesc !! |
|
29-07-2010, 12:35:23 de către LauraEO Radicus, noi ne-am gandit si la boli autoimune, nu stiu medicii daca au luat in calcul. Stiu ca la un moment dat, la Fundeni au vrut sa-l bage pe Prednison dar nu au mai apucat. Febra a inceput sa scada si au mers pe falsa idee ca a scazut de la antibiotic. A plecat acasa recuperat si cu diagnosticul de infectie in urma unei pneumonii de aspiratie. Am intrebat medicul de la Fundeni daca au exclus Sarcoidoza si Limfomul Non-hodkin si mi-a zis ca febra e prea mare sa fie Sarcoidoza iar Limfomul nu e exclus, In schimb a fost exclus de biopsia ganglionara sau cel putin asa credem si speram. A repetat biopsia ieri, astazi l-au externat de la Nasta. Nicolae1900, aveti perfecta dreptate, e extrem de greu fara pacient si dosarul de analize. Mai mult chiar, nici pe analize nu ne putem baza din moment ce tot le repeta. Are 4 biopsii pe esofag si 2 ganglionare. |
|
28-07-2010, 23:52:39 de către nicolae1900 pt laura EO din pacate nu ma pot pronunta in aceste conditii cazul este destul de complex si nu vreau sa va dau sfaturi gresite ar trebui sa vad si pacientul dupa toate cele povestite aici NU STIU ce sfat sa va dau bafta |
|
28-07-2010, 23:12:13 de către radicus LauraEO, la boli autoimune v-ati gandit? Lupusul eritematos are cateva din simptomele prezente la tatal tau cum ar fi oboseala, scaderea in greutate, imflamarea ganglionilor, febra. Nu e neaparat sa aiba probleme cu pielea. E posibil si alte boli autoimune, simptomele in aceste boli sunt variate. |
|
26-07-2010, 13:24:06 de către LauraEO Stiu ca nu ma puteti ajuta in stabilirea unui diagnostic, e destul de greu si cu toate analizele in fatza. Dar macar un punct de plecare, unde sa-l ducem , ce sa mai facem. Astazi a ajuns la Colentina si l-au trimis la Matei Bals. Multumesc, |
|
26-07-2010, 08:55:44 de către LauraEO Buna ziua, Ieri am scris un mesaj kilometric cu multe detalii dar mi-a picat Netul. Nu mai am timp sa o iau de la capat. O sa punctez pe scurt. Numele medicului nu l-as scrie pe un forum public, va pot trimite pe private, eventual daca va ajuta are cabinetul la etajul 2, arata ca o mansarda. In ceea ce priveste, metoda folosita desi initail a zis ca va extirpa ganglioni, ulterior am aflat ca a prelevat tesut din cei mai mari ganglioni pe care i-a gasit. Se pare ca ganglionii se miscorasera considerabil si medicul era aproape sigur ca nu e malign chiar din momentul inciziei. Micsoarea ganglionilor a fost confirmata ulterior si de tomografia de la controlul de o luna, De ieri, tatal meu acuza crampe dureroase la stomac. Atunci esofagul, acum stomacul. Aseara a plecat spre Bucuresti, incerca sa se interneze la Colentina. Aici, la Bacau nu l-au internat. Au zis ca e un caz prea complicat pentru ei si sa mearga la Bucuresti. Am uitat sa va zic, in ultimele 2 luni pana la acest ultim episod, tatal meu a recuperat kg pierdute, s-a refacut complet din toate punctele de vedere, nu oboseala, nu insomnii, nu ameteli. |
|
23-07-2010, 15:16:02 de către nicolae1900 cine a facut biopsia si prin ce metoda? |
|
23-07-2010, 11:48:43 de către LauraEO AM omis ceva. Biopsia ganglionara nu ar fi trebuit sa puna diagnosticul, daca ar fi sarcoidoza? Sau trebuia o testare speciala pe manerial? Rezultatul biopsiei a specificat ca nu e malign dar nu precizeaza ce ar putea fi sau daca s-au facut testari suplimentare. In situatia de fatza, am putea lua lamelele si sa reverificam biopsia ? Scuzati avalansa de intrebari stiu ca ar trebui sa merg si sa vorbesc personal cu cineva de la Instit Nasta, dar m-am mutat cu fetele in Bacau iar la telefon nu gasesc pe nimeni. Mi s-a zis sa revin saptamana viitoare. |
|
23-07-2010, 11:30:50 de către LauraEO Pe mine ma duce cu gandul la Sarcoidoza, febra asta care urca-coboara pe parcursul zilei fara sa i se administreze antitermice, Faptul ca in anumite situatii s-a remis de la sine, la fel pare desprins din tabloul unei Sarcoidoze. Sa recapitulam si poate unul din medici ma ajuta: In ianuarie de sarbatori l-am gasit in pat cu febra, frisoane si stare de slabiciune. In 3 zile i-a trecut de la sine, fara sa ia nimic. In Aprilie a avut 2 saptamani de febra ce urca pana la 39 grade. Ajunsese la 2 pusee pe zi (dimineata si seara) . Atunci a primit o combinatie de 2 antibiotice, desi eu am avut feelingul ca nu alea si-au facut treaba). Cu o zi inainte de prima doza de antibiotic, febra nu mai urcase mai mult de 38 si zilele urmatoare a continuat sa scada. Si in ianuarie si in aprilie, febra a fost insotita de tuse si expectoratie. Avea ganglionii mariti si durerosi, cu durere subclaviculara. Acum, in iulie are febra dar manifestari respiratorii nu. Doar febra si duerere subclaviculara, probabil s-au marit iar ganglionii mediastinali. La fiecare episod, creste VSH-ul, fibrinogenul si apare o anemie puternica. Intre episoade analizele sunt ok si in limite. Multumesc, |
|
23-07-2010, 10:31:09 de către LauraEO Riciu, citesc in continuare experienta voastra, va doresc multa putere si incredere in aceasta lupta. Ma bucur ca tati tau e mai bine chiar daca nu mai ia in greutate. Tatal meu este in aceeasi situatie. Face febra de 10 zile, este pe perfuzii de hidratare si antibiotice dar nici o schimbare in bine. A facut biopsia ganglionara in luna Mai, la Institutul Nasta si nu a iesit malign. Atunci s- a banuit o infectie la plamani si a luat antibiotice, acum ia aceeasi schema si nu se intampla nimic. Desi chiar si atunci febra s-a redus inainte de a lua prima doza de antibiotic. Nu stim ce sa mai facem, e slabit si satul de medici si spitale. A stat 3 luni, a facut investigatii si tot nu a rezolvat nimic. Ce sa fac? sa-l duc la Viena ? Plange asta mica, mai vorbim, Sanatate! |
|
18-07-2010, 12:22:07 de către nicolae1900 pt mariusbunga scuze de intarziere din pacate stadiul bolii este foarte avansat ca sa se mai poata face ceva. starea de slabiciune accentuata, lipsa poftei de mancare, imposibilitatea de a inghiti sunt rezultatul avansarii bolii atat local cat si general masurile de limitare a chinului prin care trece sunt de asemenea cu rezultate minimale din pacate nu pot sa va ajut nici macar cu un sfat |
|
12-07-2010, 22:06:36 de către mariusbunga As vrea sa ma adresez domnului doctor cu o intrebare si o rugaminte. Buncul meu a inceput sa se simta din ce in ce mai rau in sensul ca pe langa faptul ca e foarte slabit nu mai reuseste aproape deloc sa manance. simte ca nu se duce si de multe ori ii vine mancarea inapoi, uneori chiar si apa ii este greu s-o inghita. Are perioade in care alternativ este constipat sau sufera de diaree, nu mai are pofta de mancare si sta mai mult la pat. Ce putem face in cazul asta pentru a-i imbunatati starea, el a fost diagnosticat si cu metastaze la ficat si de aceea nu a putut fi operat. Va multumesc si astept un raspuns din partea dumneavoastra! |
|
11-07-2010, 22:09:56 de către radicus riciu, acelasi lucru ti-l doresc si tie. |
|
11-07-2010, 11:06:44 de către riciu multumesc dle dr Bolca ! i-am transmis mesajul din partea dvs si de asemenea va doreste tot binele din lume , multa putere de munca pt a ajuta si alti oameni in necaz asa cum am fost si noi si multa , multa sanatate familiei dvs !!! tati este f optimist , cu fruntea sus , el vorbeste despre cancer la trecut si este f convins ca a invins boala chiar daca inca resimte consecintele operatiei dar nu le baga in seama !! radicus , te salut si iti doresc tot binele din lume !! pt mine au insemnat f f mult incurajarile voastre pt ca mi-au dat putere sa fiu langa tati si sa fac tot posibilul sa fie bine !! d-zeu sa va ajute !!! |
|
11-07-2010, 01:21:36 de către radicus Gabita D, orice certificat pentru suplimente alimentare , pentru ca acel produs face parte din clasa suplimentelor, sunt oferite dupa teste de laborator in care se demonstreaza ca nu contin substante interzise. Dar teste pentru a se vedea calitatea si acuratetea prospectului pot fi facute de laboratoare speciale sau protectia consumatorului. Si eu am luat la viata mea suplimente alimentare cum e spirulina si lecitina (cand se apropiau examene). Spirulina a avut efect 0, iar lecitina avea la inceput efecte oarecum satisfacatoare. Asta pana am cumparat lecitina de la un alt producator iar pe cutie scria cu aproximatie: "actiunea lecitinei se bazeaza pe placebo". Totul a fost doar in mintea mea, lecitina si-a atins scopul doar prin placebo si nu prin actiuni chimice. De aceea in majoritatea cercetarilor serioase se fac 3 grupuri pe subiecti: grup de control, experimental si grup placebo. Dar mai bine sa nu vorbim de acest lucru, subiectul discutiei e cancerul esofagian. |
|
11-07-2010, 01:06:26 de către Gabita D Radicus , Ai perfecta dreptate , poate suna obsesiv , dar vorbesc despre microalge pentru ca vad cum s-a schimbat starea de sanatate a mea si a familiei mele si a prietenilor si cunostintelor . Nu , nu este putina spirulina si asthaxantin sintetic ci sunt patru microalge folosite , Spirulina Platensis , Chlorella Vulgaris , Lithithamnium Calcareum si Haematoccocus Pluvialis . Produsele au avizele LEFO si de asemenea pe cele care sunt necesare pentru Romania. |
|
11-07-2010, 00:59:22 de către radicus Gabita D, daca nu te ocupi de vanzarea acestor produse atunci e acceptabil sa vorbesti despre ele, insa nu intr-un mod aproape obsesiv. Dar daca vinzi, exista un termen folosit atat in medicina cat si in politica: incompatibilitate. Am vazut site-ul postat dar din pacate e numai un site de promovare a produselor, nu e obiectiv, nu ofera date statistice abstracte. Cercetarile obiective - cu substante presupuse ca ar exista in produsele prezentate - sunt foarte limitate iar rezultatele nu sunt concrete. Informatiile pe care le-ai gasit le stiam in mare parte, daca te uiti la un mesaj anterior spuneam ca e posibil sa functioneze cat de cat pentru diminuarea ratei de boli cardiovasculare. Daca spui ca produsele lor sunt ieftine, pentru mine e un motiv serios de ingrijorare. In cel mai bun caz au pus putina spirulina (alta alga) si putin astaxanthin sintetic. Asta e in cel mai bun caz! Sa nu fim naivi, nicaieri nu exista patron de firma care trece pe pierderi in vanzarea produselor doar de dragul oamenilor. Foarte putine sanse ca acel produs sa contina exact ce scrie. Imi pare rau sa te dezamagesc! Nu sunt sceptic, sunt realist. E-urile nu sunt din start cancerigene sau nesanatoase, dar aproape toate pot sa aiba efecte secundare cum ar fi alergia sau tulburari digestive mai mult sau mai putin grave. Nu vreau sa jignesc pe nimeni si nici firea nu mi-e asa, dar imi repugna de sarlatani care vand "tratamente naturiste" pe bani grei, mai exact apa chioara cu bicarbonat si iarba tocata si uscata. Am avut o cunostinta careia i-a fost descoperita metastaza osoasa multipla. A cumparat produse naturiste de peste 15 milioane de lei vechi (intamplarea e de acum cativa ani). A decedat in chinuri la o luna si doua saptamani dupa diagnosticare. |
|
11-07-2010, 00:20:38 de către Gabita D Radicus , multumesc pentru sugestie .Am cautat E161j si iata ce am gasit : Astaxantin este un carotenoid. It belongs to a larger class of phytochemicals known as terpenes. Acesta face parte dintr-o clasă mai mare de fitochimicale cunoscute sub numele de terpene. It is classified as a xanthophyll, which means "yellow leaves". Acesta este clasificat ca un xanthophyll, ceea ce înseamnă "frunzele galbene". Like many carotenoids, it is a colorful, fat/oil-soluble pigment. Ca multe carotenoide, acesta este un colorat, grăsimi / Ulei de pigment solubil. Astaxanthin can be found in microalgae, yeast, salmon, trout, krill, shrimp, crayfish, crustaceans, and the feathers of some birds. Astaxantin pot fi găsite în microalge, drojdie păstrăv, somon,, kril, crevete, rac, crustacee, şi penele unor păsări. Currently, the primary natural source for astaxanthin is haematococcus pluvialis (microalge). În prezent, sursa primara naturale pentru astaxantin este Pluvialis haematococcus (microalge). It seems to accumulate the highest levels of astaxanthin in nature; commercially more than 40 g of astaxanthin per kilo of dry biomass. Se pare că pentru a acumula cele mai înalte niveluri de astaxantin în natură; comercial, mai mult de 40 g de astaxantin per kilogram de biomasă uscată. The commercial production of astaxanthin comes from both natural and synthetic sources. Producţia comercială de astaxantin provine atât din surse naturale si sintetice. Synthetic astaxanthin fetches $2000 a kilogram on the market, while the natural product is sold for over $7000 a kilo. astaxantin sintetice fetches 2000 dolari un kilogram pe piaţă, în timp ce produsul natural este vândut de peste 7000 dolari un kilogram. Astaxanthin, unlike some carotenoids, does not convert to Vitamin A (retinol) in the human body. Astaxantin, spre deosebire de unele carotenoide, nu se transforma in vitamina A (retinol) în corpul uman. Too much Vitamin A is toxic for a human, but astaxanthin is not. Prea multă vitamina A este toxic pentru om, dar nu este astaxantin. While astaxanthin is a natural nutritional component, it can be found as a food supplement. În timp ce astaxantin este o componentă naturală nutriţionale, acesta poate fi găsit ca un supliment alimentar. The supplement is intended for human, animal, and aquaculture consumption. Supliment este destinat omului, animalelor şi consumul de acvacultură. Astaxanthin has 100-500 times the antioxidant capacity of Vitamin E and 10 times the antioxidant capacity of beta-carotene. Astaxantin a 100-500 de ori capacitatea antioxidanta de vitamina E şi de 10 ori capacitatea antioxidantă a beta-caroten. Many laboratory studies also indicate astaxanthin is a stronger antioxidant than lutein, lycopene and tocotrienols. Multe studii de laborator indică, de asemenea astaxantin este un antioxidant puternic decât luteină, licopen şi tocotrienoli. Currently, the primary use for humans is as a food supplement. În prezent, principala utilizare pentru om este ca un supliment alimentar. Research shows that due to astaxanthins potent antioxidant activity, it may be beneficial in cardiovascular, immune, inflammatory and neurodegenerative diseases. Cercetările arată că activitatea din cauza lui astaxantin antioxidant puternic, aceasta poate fi benefică în cardiovascular, imunitar, boli inflamatorii şi neurodegenerative. Research supports the assumption that it protects body tissues from oxidative damage De cercetare sprijină ipoteza pe care le protejează ţesuturile corpului de daune oxidativ Daca este un E , nu inseamna neaparat ca este nociv . Stiam ca este un pigment dar nu stiam ca a fost folosit si-n industria alimentara . Am gasit chiar niste materiale ale unor firme de cosmetice care-l folosesc in produsele lor . Ai avut dreptate , cel natural este mult mai scump decat cel sintetic , dar si de 20 de ori mai eficient . Asta ma determina sa vad inca odata ca ceea ce-si doresc fondatorii firmei , ca sanatatea sa fie la indemana tuturor , chiar pun in practica , pentru ca produsele sunt foarte accesibile ca pret . |
|
11-07-2010, 00:00:06 de către Gabita D Radicus Chiar am admirat modul in care ajuti oamenii de pe acest forum , cu explicatii simple si clare pe intelesul tuturor . Nu are sens sa ma jignesti , pentru ca singurul mod in care sunt implicata este acela de a consuma si recomanda aceste produse si de a informa oamenii cum si le pot procura direct de la firma , la cel mai accesibil pret , tocmai pentru a nu pica in plasa acelor sarlatani despre care se vorbeste atat . Pentru ca esti o persoana in a carei judecata am incredere te rog sa citesti despre produsele firmei WellStar din Germania dar asta ar fi bine sa o faci de pe site-ul oficial al firmei , nu dupa site-urile facute de unii din colaboratorii firmei . O sa scriu site-ul , cu toate ca nu stiu cat va sta postat piana va fi modificat de administrator www.wellstar-international.de |
|
10-07-2010, 23:32:35 de către radicus Gabita D, astaxanthinul natural e mai scump decat cel sintetic. E logic ca cel sintetic nu e mai scump decat cel natural, altfel nu s-ar mai fi sintetizat substanta. Nimeni nu sitetizeaza lemnul pentru ca cel natural are un pret accesibil. De asemenea, nu am auzit de acei ani de zile de tratamente impotriva cancerului ci doar de o singura cercetare obiectiva , care e in vitro si nu in vivo, in care rezultatele au fost foarte ambigue. Am mai auzit de ani de zile (incusiv azi) in care a fost folosit pe post de colorant alimentar, atat cel natural cat si cel sintetic. Cauta E161j, astaxanthinul e una din acele substante categorisite ca facand parte din E-uri. Un nou tratament pentru cancer nu are nevoie de 3 ani pentru a iesi pe piata - cum ati spus de acele alge - ci are nevoie de 5-8 ani, chiar si mai mult. Are nevoie de 3 faze in care acel medicament se testeaza, prima faza pe un grup de pacienti, apoi intr-o intreaga clinica si mai apoi la mai multe clinici din lume. Pentru a termina testarea e nevoie de ani de zile pentru fiecare faza si , evident, in fiecare faza rezultatele sa fie bune (p0,05). Vezi vestitul medicament antitumoral Ovarex care nu a mai intrat pe piata pentru ca in faza a 3-a a testarii a avut rezultate sub asteptari. Mai sunt multe tratamente de acest fel care nu au reusit sa ofere rezultate satisfacatoare, iar productia lor n-a mai inceput. Iar daca e adevarat si esti implicata in afaceri cu aceste produse atunci nu pot decat sa-mi para rau ca o persoana poate sa decada atat de mult... Atat am avut de spus. |
|
10-07-2010, 23:27:41 de către Gabita D Domnule Doctor Ciprian Bolca Cred ca toata lumea care intra pe acest forum a inteles deja opinia dumneavoastra . Eu nu am spus ca sunt impotriva tratamentului oncologic ci doar am sustinut ca organismul trebuie ajutat mai ales dupa ce trece printr-un asemenea tratament . Vad ca sunteti tare suparat pe firmele care distribuie produse naturale iar pe toti colaboratorii lor care , in paranteza fie spus , sunt si consumatori fideli ai acestor produse , ii considerati niste sarlatani . Probabil sarlatani sunt si cei ce consuma produse Herbalife , firma cu o vechime pe piata suplimentelor naturale de peste 30 de ani , tot asa si pe cei ce consuma produse ale companiei Forever Living Products pe baza de Aloe Vera , tot 30 de ani vechime , la fel si Cali Vita sau Life Care . Cred ca aceeasi parere o aveti si despre medicii care folosesc aparatura de diagnosticare cu biorezonanta , de asemenea si despre Homeopatie . Pacat , pentru ca , in colaborare medicina clasica si cea complementara nu ar face altceva decat sa sprijine redobandirea unei stari de sanatate bune si mentinerea ei . Si apropo de japonezi si de pestii lor , acestia cu ce se hranesc? |
|
10-07-2010, 23:16:56 de către nicolae1900 pt riciu tatal tau sa mai astepte putin sa se mai intremeze dupa care sa faca asa cum va fi sfatuit de medicul oncolog - care stiti exact ce tratament a prescris initial si efectele f bune pe care le-a avut... trasmite-i multa sanatate din partea mea si fruntea sus |
|
10-07-2010, 23:12:11 de către nicolae1900 doamna directoare - sunteti sute de directori - aha IN CONCLUZIE SUNTETI PLATITI CU PROCENT DIN VANZARI!!!! nu faceti glumite cu sanatatea oamenilor? cum va permiteti sa ii sfatuiti sa nu faca tratament oncologic???? am lucrat si o sa mai lucrez in Romania si cunosc sistemul bolnav si metehnele lui asa ca nu am nevoie de explicatiile dumneavoastra si inca ceva - modul de alimentatie de astazi , poluarea si stresul au efecte nocive pentru sanatate dar japonezii au varsta medie mai ridicata din multe alte motive decat alimentatia mai sanatoasa (bazata f mult pe peste si nu neaparat alge) unul dintre ele este modul in care trateaza pacientii oncologici - pe langa programe de depistare foarte precoc,e ei sunt practic lideri de opinie in ceea ce priveste tratamentele conventionale, adica chirurgie si tratament oncologic... dar de fapt cui explic eu toate astea... v-am urmarit postarile in timp nu am nimic impotriva tratamentelor neconventionale dar nu pot sa nu reactionez cand vad indolenta cu care recomandati renuntarea la tratament oncologic IN SCOPURI PUR COMERCIALE TEHNICILE DUMNEAVOASTRA DE VANZARE sunt niste sarlatanii prin care prezentati studii cu valoare stiintifica ZERO care nu au fost validate decat de alte persoane de teapa dumneavoastra |
|
10-07-2010, 13:25:17 de către riciu draga Gabita D , acest domn dr cum ii spui tu , pe numele sau CIPRIAN BOLCA , a fost pana in luna mai ( eu sper sa mai fie si de acum incolo ) medic chirurg al spitalului Marius Nasta din Bucuresti ! tin sa specific inca o data ca tatal meu a suferit o operatie extrem de dificila in acest spital efectuata de profesorul Ioan Cordos si medicul Mihaela Codresi , la care dr Bolca nu a participat fiind in acea perioada in concediu ! cu toate astea atunci cand a revenit in spital venea si il incuraja pe tata si il vizita in fiecare zi fara nici un interes primit de la noi , sincer ( toata lumea stie de spagile date in spitale ) !! de asemenea nu exista pacient aflat pe holurile spitalului care sa-l abordeze cu simple intrebari si dl dr BOLCA sa-i respinga !! tinand cont de salariile care le au acesti medici cu maini de aur la noi in tara si de situatia spitalelor noastre si de conditiile in care lucreaza , in acest spital am intalnit medici ,printre care si dr bolca , pe care o sa-i pomenim in rugaciunile noastre tot restul vietii !! un asemenea OM rar mai gasesti in spitalele romanesti !! crede-ma ca eu stau cu tatal meu de un an de zile aproape zi de zi numai prin spital ( si la perfuziile cu citostatic eram langa el ) si stiu ce fel de dr intalnesti pe acolo , care resping bolnavii intr-un mod crunt tinand cont ca erau bolnavi de cancer care nu puteau sta pe picioare si totusi erau lasati sa astepte la usile doctorilor !! acest DOMN dr CIPRIAN BOLCA este un medic si un om de o bunatate, un respect si o grija fata de pacienti , repet chiar daca nu am fost pacientii lui direct , pe care greu ii mai intalnesti in spitalele noastre !! si crede-ma ca stie tot ce se intampla cu bolnavii de cancer si tot ce tine de aceasta boala cumplita !! dl dr inca o data va multumim pt ce ati facut pt noi pt felul cum l-ati incurajat pe tati ( stiti f bine cum va astepta si cum i se lumina fata cand va vedea ) , pt felul cum imi raspundeati la intrebarile si nelamuririle pe care le aveam atunci cand va abordam pe holurile spitalului privind aceasta boala nenorocita !!! inca o data ,sper sa reveniti in tara pt ca bolnavii au nevoie de medici ca dvs !! revin si spun : nu am nici un interes sa scriu aceste randuri , le scriu doar pt faptul ca l-am cunoscut personal si a fost alaturi de tatal meu cu adevarat !!!! VA MULTUMIM DR CIPRIAN BOLCA !!!!!!! |
|
10-07-2010, 10:57:32 de către Gabita D Revin cu o mentiune , Studiile pe care v-am invitat sa le studiati sunt publicate de medici japonezi . Este o coincidenta ca in Japonia , unde algele si microalgele sunt in alimentatia obisnuita , zilnica sunt peste 30 000 de persoane longevive ? Este o coincidenta ca in aceasta tara speranta de viata este de 85 de ani , pe cand in Europa a scazut la 70 -72 de ani ? Este un adevar statistic faptul ca s-a afirmat de catre medici si oameni de stiinta ca , daca se continua cu modul de alimentatie de astazi , cu poluarea si stresul la care suntem supusi , copiii care se nasc acum au speranta de viata estimata la 55-57 de ani . |
|
10-07-2010, 10:50:30 de către Gabita D Buna dimineata Se pare ca am atins niste corzi sensibile de l-am infuriat atat de tare pe acest domn doctor din Canada , care habar nu are ce se intampla in spitalele din Romania , care habar nu are ca bolnavii de cancer nici macar nu au un pat la dispozitie in timp ce-si asteapta randul la tratamentul cu citostatice si ca asteapta pe culoare sa le vina randul . Il invit la Fundeni , sau la orice alt spital de stat din tara noastra sa faca o vizita si apoi sa vorbeasca despre calitatea actului medical .De asemenea habar nu are de salariile medicilor din Romania si de faptul ca, in acesta tara care a ajuns bataie de joc si camp de testare pentru marile companii de medicamente un medic primeste bani pentru fiecare serie de citostatice . Habar nu are ca in Romania se fac citostatice care sunt interzise de mult in alte tari din Europa si in Statele Unite .Ca sa nu mai spun ca totusi , in aceasta tara , sunt medici oncologi , oameni adevarati , care apeleaza in tratamentul cu citostatice la cele naturale , pentru ca , da , exista in natura si asa ceva . Lasand la o parte limbajul la care a apelat domnul doctor , si faptul ca-l deranjeaza ca sunt unul din sutele de directori ai firmei WellStar din Romania , vreau sa mentionez ca aceasta este pur si simplu o titulatura , obtinuta in urma unei munci de un an de zile de promovare si mai ales consum al acestor produse . Spre deosebire de companiile de medicamente care-si fac reclama la televizor , companiile care aleg alta cale de promovare apeleaza la reclama consumatorului multumit . Si cine poate fi mai sincer ? O reclama la TV sau un om care a consumat un produs natural , care si-a recapatat energia si vitalitatea si care chiar a constatat o imbunatatire a starii de sanatate ? Eu nu-mi permit sa fac " glumite " cu sanatatea nimanui . Glumite face statul roman , care in curand nu va mai elibera retete compensate si gratuite si atunci o sa vedeti rata mortalitatii din Romania , pentru ca un om , care are 400 de ron pensie si da 90 pe luna pe tratamet , va trebui sa scoata 900 de ron pentru acelasi tratament . De unde ? De asemenea eu imi pot sustine oricand spusele , cu analize , cu numere de telefon ale persoanelor care consuma aceste produse , cu tot ceea ce este necesar pentru a demonstra adevarul . Si , ca ultima constatare , o sa va dau un numar de telefon , al unei doamne din Canada , sa o intrebati de ce este atat de dezamagita de tratamentul si de medicii de acolo , atat de dezamagita incat si-a pierdut increderea in orice si a renuntat la lupta . |
|
10-07-2010, 09:46:10 de către riciu buna dimineata , dl doctor !! va deranjez cu o intrebare : tati meu nu a inceput nici acum chimioterapia care trebuia sa o faca dupa operatie ( dl profesor Cordos a spus sa astepte cateva luni pt ca inca este slabit ) ! eu nu prea as mai dori sa faca tratamentul citostatic pt ca stiu ca iarasi l-ar pune la pamant ca si prima data !! dvs ce ma sfatuiti ?? va rog sa-mi raspundeti !! ma scuzati ca va intreb, dar ramaneti definitiv in Canada?? daca ar fi asa mi-ar parea f f rau , pt ca tara noastra ar pierde inca un medic exceptional !!! |
|
10-07-2010, 08:17:39 de către nicolae1900 randurile de mai jos sunt luate de pe alte site-uri referitoare la firma la care doamna de mai sus este director!!! TRAGETI SINGURI CONCLUZIILE!!! Afacerea WellStar cu Produse Naturiste in Romania. O Mare Oportunitate. Cautam Colaboratori pentru afacerea WellStar cu produse naturiste in Romania WellStar International firma germana, prezenta in Austria, Elvetia si Ungaria va ofera urmatoarea oportunitate WellStar cauta persoane care vor sa aiba un stil de viata si venituri la nivel occidental. Cu o implicare de cateva ore pe zi, in maxim un an puteti sa aveti din aceasta activitate venituri de mii de euro pe luna. Intra azi in afaceri pe internet , cu produse naturiste. Afaceri mlm pe internet -Prod use naturiste. Este o oportunitate unica: sa fii intre primii in Romania. Avem produse unice, un concept experimentat bine functionabil si un sistem de instruire din prima mana pentru toti liderii orientati spre succes. Cautam colaboratori care doresc venit European Firma din Germania cauta colaboratori pentru extinderea pietei in Romania. Posibilitati de castig foarte mari. Pe cei care sunteti cu seriozitate interesati de drumul dumneavoastra catre succes, va rugam sa ne contactati neantarziat! Asteptam e-mail-ul dvs. cu urmatoarele date personale: Nume: / Prenume: / Localitatea: / Varsta: / Scurt C.V.: / Nr. de telefon: Adresa de contact: |
|
10-07-2010, 08:11:46 de către nicolae1900 pardon sunteti o doamna SI DIRECTOR AL UNEI FIRME CARE VINDE ASTFEL DE PRODUSE!!!! ajutati-ne pe toti sa tratam toate bolile posibile cu niste alge sunt convins ca banii pe care ii incasati ii donati pe toti celor in nevoie si totate postarile aici le faceti pentru ca doriti binele pacientilor...HA HA REPET - CANTA-TI CANTECUL IN ALTA PARTE |
|
10-07-2010, 08:06:26 de către nicolae1900 pt Gabita D stimate domn, cred.. chiar eu am scris pe acest forum ca tratamentul naturist nu este contraindicat asociat tratamentului oncologic clasic si poate fi folositor - chiar si numai pt psihic (pacientii cu un psihic bun au supravietuiri superioare) in specialitatea mea marea majoritate a pacientilor sunt bolnavi cu diverse tipuri de cancer am vazut numerosi pacienti care au refuzat tratamentul clasic si au plecat sa se vindece cu tratamente naturiste - aproape toti au revenit cand era prea tarziu sa mai poata fia ajutati cumva NU AM VAZUT PACIENTI VINDECATI PRIN ASTFEL DE TRATAMENTE!!!!! lasa glumitele cu pacientii pe care ii cunoasteti personal si s-au vindecat studiile de care pomeniti tocmai le-am cautat si sunt glumite sinistre - niste randuri pe internet credeti ca daca un medic in Elvetia le foloseste sunt ceva deosebit, sau chiar credeti ca nu sunt sarlatani si printre elvetieni? urmarind postarile dumneavoastra pe acest forum (ceea ce recoman si celorlati forumisti) vad ca recomandati la nesfarsit aceste produse pentru mai multe tipuri de cancer - vindeti cumva aceste produse in Romania si exista si niste interese mai obscure in toata aceasta promovare? metoda "bunului samaritean" folosita de dumneavoastra in discutiile de aici atrage multi oameni necajiti si care ar face orice ca sa scape de aceasta teribila boala... nu ii fentati chiar pe toti DACA AR EXISTA ASTFEL DE TRATAMENTE SI AR FI FOARTE EFICIENTE ELE AR FI FOLOSITE PE SCARA LARGA!!!!! sau credeti ca toti medicii sunt niste jigodii implicati intr-o teorie a conspiratiei mondiala care sa favorizeze firmele producatoare de medicamente mai lasati-ne stimabile cu ideile dumneavoastra personale despre tratamentel cancerului ca nenorociti o gramada de oameni hai, valea de pe acest forum!!!! |
|
10-07-2010, 00:47:32 de către mariusbunga nu! pe ce l-ai trimis? -----------* (*modificat de administrator) |
|
10-07-2010, 00:41:55 de către Gabita D La firma din Germania , care are si in Romania parteneri . Ti-am trimis un mesaj privat . L-ai primit ? |
|
10-07-2010, 00:35:24 de către mariusbunga Unde se gasesc astfel de produse? |
|
10-07-2010, 00:21:21 de către Gabita D Daca doriti sa vedeti studii , intrati pe www.algae-facts.com si acolo aveti cate doriti Cel sintetic da , este scump . Cel natural din microalge nu este scump deloc . Iar produsul despre care v-am spus mai devreme , cel lansat in Germania , a fost testat 3 ani la o clinica din Elvetia de catre Dr. med. Matthias Heiliger pe pacienti adevarati , oameni care s-au dus acolo fara nicio speranta . Acest medic foloseste microalgele de 6 ani , de cand a luat cunostinta de existenta lor si a fost pe 13 iunie la Cluj unde a tinut un seminar extraordinar . |
|
09-07-2010, 23:56:54 de către radicus Gabita D, si eu cunosc multe persoane cu cancer si din pacate - spun din pacate pentru ca mi-as dori sa functioneze mai bine vreun medicament naturist decat tratamentul oncologic - chimioterapia si radioterapia ofera mai multe sanse decat tratamentele naturiste. Cunosc si eu persoane care au refuzat sau au renuntat la operatie si tratament specific cancerului de care sufereau si traiesc de cativa ani buni. Acele persoane sunt foarte putine si marea majoritate aveau tumori in stadii incipiente, deci e posibil ca intre timp tumorile sa evolueze, sau printr-o mica minune sa stagneze. Optimismul e ceea ce au in comun majoritatea persoanelor care au supravietuit pe termen lung, atat din cei care au renuntat la tratament cat si ceilalti. Cat despre astaxanthin stiu ca e folosit in industria alimentara, e puternic antioxidand, e EXTREM de scump, ar putea sa scada rata de boli cardiovasculare (posibil si alte boli) cu cateva procente daca e folosit ca supliment alimentar - de cancer nu exista rezultate clare. Si exista si un studiu care i-a demonstrat capacitatile de inhibitor al diviziunii celulare. INSA, niciodata nu va putea inlocui tratamentul oncologic. In acel studiu s-a demonstrat ca e un inhibitor asupra celulelor cancerului colorectal, dar nu s-a demonstrat si eficienta raportata la actualele tratamente. Tare cred ca studiul a fost facut "in vitro" si nu pe pacienti. E foarte de posibil sa fie mai scump si mai ineficient decat tratamentele deja existente. |
|
09-07-2010, 23:24:51 de către mariusbunga Pai si cu ce ar trebui sa incepem? |
|
09-07-2010, 22:56:38 de către Gabita D Pentru radicus Da , stiu ca au refuzat tratamentul oncologic . Sunt o multime de persoane in tara asta care o fac si , fara suparare , au sanse mai mari de supravietuire daca se ingrijesc , trec pe regim crudivor si consuma antioxidanti in cantitate mare . Daca mai consuma si produse naturale care sa le creasca imunitatea , viata li se prelungeste chiar cu multi ani . Eu personal cunosc cateva persoane care , desi au cancer , il tin sub control asa cum v-am spus mai sus . In plus , dupa cum am mai postat pe acest site , la sfarsitul lui martie s-a lansat in Germania un nou produs natural , pe baza de microalge , care vine sa aduca un ajutor extraordinar pentru persoanele care au aceste afectiuni grave si nu numai . De aceea va recomand sa cititi despre microalga Haematoccocus Pluvialis , care are in compozitie Astaxanthin , pe care , americanii l-au reprodus in laborator , sintetic si pe care-l folosesc de ani de zile in tratarea cancerului . Spre deosebire de cel sintetic cel natural este de 20 de ori mai eficient . Pentru mariusbunga Alegerea voastra trebuia sustinuta de alte terapii , pentru ca , dragul meu , celulele tumorale se hranesc si se multiplica intr-un ritm ametitor si fac asta secatuind organismul de resurse , celulele sanatoase nu mai au cu ce se hrani si incet , incet apare aceasta " epuizare ". Mecanismul este simplu , deoarece celulele tumorale au nevoie de mai multa hrana , ele se inmultesc mult mai rapid si atunci sunt mult mai bine vascularizate , la ele ajunge mai mult sange pentru ca asa se face schimbul de substante vitale in organism , prin intermediul vaselor de sange . " Cancerul nu doare " este un mit . In momentul in care in organism apare un proces inflamator , apare durerea . Este mana cereasca , pentru ca atunci cand simtim durere inseamna ca trebuie sa ne " cautam " .Dar , daca ignori ce se intampla cu organismul tau , acesta , la un moment dat nu mai trimite semnalele pentru ca oricum este ignorat . De aceea , daca vreti sa-l ajutati , macar sa nu mai aiba dureri , incercati sugestia mea . |
|
09-07-2010, 21:28:28 de către mariusbunga Aveti dreptate nu am dorit sa facem chimioterapie si nu stim daca a fost bine sau nu. stiu ca in general cancerul nu doare si pana acum 2 saptamani trageam speranta ca ii putem prelungi viata. acum au aparut aceste dureri si din cate stiu sta mai mult la pat desi era plin de viata cu putin timp in urma. |
|
09-07-2010, 18:49:10 de către radicus Gabita D, din cate inteleg din mesajele lui mariusbunga, ei au refuzat tratamentul oncologic. Acum nu mai e problema ca celulele se multiplica (regenereaza) prea incet cum ar fi in timpul chimioterapiei. Problema e ca celulele se divid mult prea repede iar in anumite parti prin diviziune se creaza noi celule anormale - tumori maligne Poate sa incerce diferite produse dar nu stiu cum le va mai lua daca nu mai poate sa inghita. mariusbunga, daca sunt dureri prea mari atunci cereti medicului de familie sa va dea o reteta pentru analgezice. Alt sfat nu stiu. Sau sa mai incercati la inca un medic oncolog sa faceti tratamentul, insa nu stiu daca in starea in care se afla se mai poate. |
|
09-07-2010, 17:05:51 de către Gabita D Buna Mariusbunga Daca o sa citesti postarile mele de pe acest forum , am sustinut continuu ca organismul trebuie ajutat , pentru ca , din pacata , citostaticele distrug si celulele sanatoase nu numai pe cele bolnave . Am postat chiar niste informatii despre produse naturale , care activeaza capacitatea de autoregenerare si autoaparare a organismului . Un medic de aici , de pe acest forum , a spus ca nu-i fac rau , dar sa aveti grija ca-s tot felul de sarlatani . Eu , daca vrei , iti pot da niste date , unde sa cauti , ca sa vezi cu ochii tai pe internet produsele de care vorbesc . Sau si mai bine , iti dau doar niste cuvinte , tu dai cautare pe google si citesti . Daca vrei mai multe informatii , ma poti contacta pe acest site . Deci cuvinte pe care sa le cauti : microalge , spirulina platensis , haematoccocus pluvialis , chlorella vulgaris , lithothamnium calcareum . Cauta , citeste , documenteaza-te pentru ca asta-i singurul mod in care ii mai puteti prelungi viata bunicului . |
|
09-07-2010, 13:43:30 de către mariusbunga Bunicul meu se simte rau, i-a pierit energia de care dadea dovada pana acum. s-a simtit foarte bine o perioada in sa de aproximativ 2 saptamani are unele dureri in partea stanga sub coasta si e lipsit de viata, sta aproape numai in pat...chiar si de inghitit ii este foarte greu acum. Nu stim daca mai e ceva de facut decat sa ne rugam la Dumnezeu insa nu vreau sa se stinga in aceste dureri...daca a mai trecut cineva prin asa ceva , dati-mi va rog un sfat! |
|
06-07-2010, 15:00:22 de către florina bbb Pt Radicus si Gabita d, Va multumesc pentru raspuns. |
|
05-07-2010, 17:47:42 de către Gabita D Draga florina bbb , Imi pare rau sa aud de pierderea ta , dar sincer , ma asteptam la asta . Nu stiu daca ai citit ce este postat pe acest forum de la inceput pana la sfarsit , dar mai devreme sau mai tarziu acesta este sfarsitul pentru bietii oameni care sunt atinsi de acesata boala , cancerul . Eu am avut fericita ocazie de a cunoaste multi medici , de o extraordinara valoare care au spus asa : aveti mare grija , luati-va masuri de siguranta , protejati-va , sa nu ajungeti pe mana noastra , a medicilor . Si asta o spunea un chirurg , un om deosebit , care a cautat cu totul alte metode de a ajuta oamenii , pentru ca , tot dupa spusele dansului , medicina a avansat numai ca si tehnica dar oamenii sunt tot niste iepurasi : hai sa le dam astea , sa vedem cum merge . Fiecare individ este unic , si nu poti sti daca un tratament care ii face bine unuia , merge si la altul la fel . In plus , medicii sunt oameni , nu Dumnezei . Suturile matusii tale nu s-au vindecat tocmai din lipsa proteinelor , ele sunt responsabile de constructia si reconstructia celulara . Ai vazut , te zgarii , ai o rana . Ce faci ? O dezinfectezi si pui un pansament sa nu intre praful . Organismul tau este miracolul , el mobilizeaza fiecare celula , care stie bine ce are de facut . Dar totul functioneaza perfect daca ai un sistem imunitar puternic si daca organismul tau primeste toate " materialele de constructie " necesare . Asta trebuie sa avem noi grija , sa asiguram organismului nostru combustibil de cea mai buna calitate , si sa-i punem si niste airbaguri pentru protectie. Pentru ca noi , creatia lui Dumnezeu , suntem cea mai perfecta masina inventata vreodata . |
|
05-07-2010, 16:48:03 de către radicus florina bbb, e tragic ce s-a intamplat, imi pare sincer rau! Era un caz destul de favorabil. Nu stiu sa-ti spun daca medicul a facut ceva gresit. Exista multe detalii care ar fi putut duce la deces: evaluare gresita ca fiind operabila, tratament post-operator gresit, calitatea slaba a suturilor, boli cronice cunoscute sau necunoscute, bucata de stomac (sau alte materiale) folosita nu a avut calitatea preconizata si altele. Sau pur si simplu s-a facut totul bine dar recuperarea a decurs sub asteptari. Operatia a decurs bine, perioada critica a trecut (la 9 zile dupa operatie, teoretic, e deja depasita perioada critica), totul ar arata ca e binisor, complicatiile care apar dupa aceasta perioada sunt de cele mai multe ori complicatii minore. Ceea ce s-a intamplat PARE a fi ceva de neprevazut. Acum nu mai avem ce sa facem. Poate mai vine va recomandam acum o luna ca operatia sa fie facuta la Cluj, la 100 km, acum e mult prea tarziu. Insa e posibil ca si la Cluj , din pacate, sa fi decurs la fel starea pacientei. |
|
05-07-2010, 14:32:23 de către florina bbb Buna tuturor, Din pacate matusa mea a pierdut batalia...a decedat in urma complicatilor aparute dupa operatie. Am citeva nedumeririri legate de aceasta interventie si daca e cineva in masura sa raspunda as fi recunoscatoare in ideea ca cei care ajung in aceasta situatie sa poata lua decizia corecta. Matusa mea a vut un cancer bine diferentiat fara metastaze iar in urma operatiei medicul a afirmat ca e posibil sa nu aiba nevoie sa faca chimio sau radioterapie. In ziua a 9a dupa prima interventie au dus-o cu toate drenurile dupa ea la radiografie (lucru care am inteles ca se putea face in salon cu un aparat mobil) unde medicul a fost multumit de evolutia suturilor...a pus-o sa bea apa si a urmarit traseul lichidului si sa declarat multumit. Drept urmare a considerat ca poate sa inceapa sa manance mancare pisata.Dupa care au inceput complicatiile...o fistula la gat care am inteles ca era de asteptat dar au aparut fistule si in interior si o colecta mare in cutia toracica fapt care a dus la a doua interventie sub anestezie generala timp de 4 ore in cre medicul a facut o noua anastomoza si doar acum dupa a doua interventie ne-a spus ca are nevoie de niste perfuzii care sa ii creasca nivelul de proteine care a ajuns la 3, 70 si care am inteles ca e raspunzator in mare masura de evolutia suturilor.Intrebarea mea este...alimentatia pe gura a fost recomandata corect in ziua a 9a sau trebuia o alta forma de alimentare?...acele perfuzii nu erau necesare a fi administrate inainte si dupa prima interventie?...matusa mea avea o nevoie de tuse continua iar medicul i-a recomandat sa tuseasca cit de tare(aceasta recomandare a fost corecta in situatia data?). Dupa a doua interventie medicul a afirmat ca ar fi nebun sa creada ca suturile se vor prinde daca nu sa intamplat lucrul acesta dupa prima interventie. Inradevar a urmat o a treia interventie tot sub anestezie generala in care sa constata ca anastomoza e facuta praf drept urmare toata constructie de esofag(care a fost facuta din stomac care a fost micsorat ) a fost scoasa iar medicii si-au declarat neputinta in a mai face ceva pentru ea. Acum dupa a treia interventie in urma administrarii perfuzilor respective nivelul proteinelor a ajuns peste 7. Stiu ca e greu sa va exprimati in legatura cu interventia facuta de un coleg de-al dumneavoastra dar va rog pentru cei care vor trece prin aceiasi situatie sa imi dati un raspuns. Mentionez ca dupa ultima interventie au descoperit ca are o mediastinita extinsa si nu i-au mai dat nici o sansa.Prin urmare a decedat la 4 saptamani dupa prima interventie(a mers la medic in pentru un control datorita simtomelor de voma dupa masa cu un tonus bun si foarte activa si a sfarsit dupa cum v-am spus). Va multumesc pentru raspuns.In urma rezultatelor biopsiei cancerul a fost confirmat iar unul din cei patru ganglioni extirpati a fost pozitiv, cel din mediastin. Pt Riciu...iti multumesc pentru consideratie si multa sanatate tatalui tau.Sa va bucurati pentru ca il aveti in viata si ii doresc sa aiba o viata lunga alaturi de voi. |
|
01-07-2010, 18:58:54 de către mariusbunga Bunicul e binisor. noi nu facem chimio si nu stim daca am ales varianta "castigatoare". A avut o perioada de aprox o saptamana in care a fost constipat si nu a putut iesi afara, probabil de la tinctura pe care o ia. acum a renuntat la ea si e mai bine. Inca mai speram... |
|
01-07-2010, 17:33:07 de către mardan_ionela_paraschiva Buna ziua! Va spun sincer chimioterapia nu face decat sa agraveze situatia bolnavului. Eu am apela la dl. Lungu Gabriel si mi-a spus ca daca nu voi face chimioterapie voi scapa, am urmat tratamentul dansului si sunt vindecata aproape complet, a fost singura mea sansa de supravietuire. Cine a apelat la dansul stie ca medicina conventionala a parasit de mult pe cei bolnavi de cancer . Cautati-l pe dl. Lungu Gabriel si o sa treceti de aceasta boala cu siguranta. Toate cele bune. |
|
01-07-2010, 10:32:00 de către LISUCA ma bucur mult pentru tatal tau, cred ca este buna intentia ta de a renunta la chimio, asta distruge tot in timp, dupa parerea mea efectul este pentru scurt timp dar urmarile sunt dezastruoase. hotararea este a voastra, sper sa fie bine si de ce nu foarte bine sanatate si toate cele bune |
|
30-06-2010, 19:44:12 de către riciu buna lisuca, multumesc de intrebare ! tati se simte bine , daca se poate spune asa ,atunci cand te lupti cu asa o boala grea numai bine nu esti dar............... e bine , inca este in recuperare dupa toata perioada prin care a trecut ! mananca f bine , are pofta de mancare dar de cand a iesit din spital , aproape 3 luni , nu a mai pus pe el nici macar un kg , inca este f slab , mie chiar mi-e f frica si ma bate gandul sa renuntam la sedintele de chimio pe care tb sa le faca postoperator pt ca nu cred ca ar putea face fata inca este slabit !!! multumim lui d-zeu si medicilor de la spitalul marius nasta pt ca au facut tot posibilul ca tata sa castige o batalie din acest razboi pe care il duce cu boala !! voi ce faceti?? mariusbunga si florinabbb , ce mai fac rudele voastre ?? sanatate multa doresc la toata lumea !! |
|
30-06-2010, 18:30:40 de către Gabita D Buna Ione78 Ti-am trimis acum ceva vreme un mesaj privat , dar n-am primit niciun raspuns . L-ai primit sau nu? |
|
30-06-2010, 13:08:33 de către LISUCA buna ziua, riciu - pentru tine am intrebare ce face tata? sanatate multa lisuca |
|
22-06-2010, 13:47:01 de către ione78 Buna Gabita D imi poti spune ce anume a luat? Eu i-am dat doar coenzima Q10 dar de vre-o 3 saptamani nu de la inceput...doctorita la care e sub supraveghere este foarte.....cand a fost la spital ca nu mai mancase de 2 saptamani si era f slabit i-a spus asistentei sa-i puna "o perfuzie o zeama de-aia" si l-a tratat cu mare indiferenta dupa ce i-a ma dat "dreptul" sa mai inmuiat un pic dar nu i-a facut mare lucru. In general doctorii nu accepta medicina naturista i-am dat ceaiuri la inceput si mi-a spus o alta doctorita sa nu-i mai dam ca nu-si mai face efectul chimio acum ii dam doar sucuri de telina sfecla rosie si morcovi. Acum asteptam radioterapia, vrem sa chemam si preotul la el...vrea sa traiasca ca am un baietel de 2 ani care sta la ei si e f afectat ca nu poate iesi cu el in parc si acum astept un bebe in decembrie. Incercam tot ce-i posibil... Multumesc mult de tot pentru raspuns. |