Ultimele comentarii pe forum

26287 com 1 2 3 4 ..... 183184185186187188189 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
SUBIECT COMENTARIU
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 21-06-2010, 23:09:12 de către Gabita D
Buna ione78

Imi pare rau sa aud de suferinta tatalui tau . Eu am postat deja pe acest site niste anunturi care mi-au fost sterse sistematic . Dar perseverez si spun , poate se lipeste ceva de mintea oamenilor : Chimioterapia distruge si celulele sanatoase pe linga cele bolnave . Sistemul imunitar este compromis si poti muri de o raceala . De aceea organismul trebuie sustinut cu produse naturale , singurele recunoscute si acceptate .
Eu am deja o cunostint apropiata care era terminata dupa 2 sedinte de chimio , se pregatea toata lumea de inmormantare si acum .........a mai suportat inca 3 excelent , mai are una de facut si abia steapta sa scape , pentru ca , dupa ce trec zilele de teroare , se simte foarte bine . Si retineti , are cancer uterin stadiul 4 cu metastaze . Si medicul oncolog de la Bucuresti a vrut sa stie ce ia , de si-a revenit asa de bine si a spus ca e excelent ca a gasit ceva care s-o ajute atat de bine . Azi m-a sunat si medicul de familie al doamnei respective ca sa-i spun ce consuma de rezista atat de bine .
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 21-06-2010, 22:54:08 de către ione78
Buna seara,
sunt nou venita pe acest forum, vreau sa fiu foarte scurta si la obiect...tala meu are cancer pe esofag cu metastaze la plamani neoperabil a facut 4 sedinte de chimio dar nu a mai rezistat a slabit enorm nu mai mananca are un nodul la umar si-l doare si la inghitiire il doare dar se mai alimenteaza precizez ca nu a fost nevoie de intubare pt alimentatie pt ca putea sa manace inainte de chimio acum dupa...e rau de tot pe 28.06 incepe radioterapie sa vedem dupa aceste sedinte, acum mai face perfuzii cu gluocza si nu stiu ce vitamine pt a-l mai pune pe picioare oricum se deplaseaza ce-i drept cam greu pt ca i sa umflat si un picior nu stiu de ce...iar acum o alta problema este ca-i foarte frica de moarte se gandeste la tot ce-i rau e nervos nu mai doarme noaptea e agitat i-am luat niste pastile de calmare dar sa vedem...daca a trecut cineva prin asa ceva astept un sfat o vorba buna orice...
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 13-06-2010, 21:55:56 de către riciu
buna , tata se simte binisor . nu prea mai face mare lucru pe acasa , mai mult in pat sta , el spune ca nu prea are putere sa mai faca ceva . mananca , se uita la tv si doarme , cam atat . inca este f slab , nu a luat deloc in greutate ba din contra a mai slabit , dar asta e !! multa sanatate matusii tale si sa ne mai anunti cand mai ai noutati !!
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 13-06-2010, 20:45:23 de către florina bbb
Buna, Imi cer scuze ca nu am mai reusit sa raspund.Matusa mea a trecut prin aceleasi simptome ca shi tatal tau la aproximativ acelasi interval de la operatie. A fost bine o vreme acum a aparut fistula la gat iar azi a facut febra shi i sa inflamat un san.Asteptam maine sa vedem ce investigatii urmeaza sa faca. Tatal tau cum se mai simte? Multa sanatate!
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 07-06-2010, 21:05:51 de către riciu
scuze lisuca , nu am fost atenta cand am citit . am crezut ca intrebi care sunt simptomele cancerului esofagian !! acum am dat inapoi si am vazut mai atent ce ai intrebat !
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 07-06-2010, 15:06:28 de către LISUCA
riciu- pe google la cancerul esofagian ca simtoma principala este dificultatea la inghitit, dar in cazul de care am vorbit , are arsuri in momentul in care inghite
ciuperca pe esofag!!!!!!!!!!!!!!!
ma bucur nespus pentru tata si multumesc pentru interventie
lisuca
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 07-06-2010, 14:10:29 de către riciu
florinabbb cum se simte matusa ta ??
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 07-06-2010, 14:09:31 de către riciu
buna ziua . off , dobrealina imi pare f rau pt tragedia prin care treceti !!! d-zeu sa-l aiba in paza pe tatal tau !

pt lisuca : multumesc lisuca pt interes ! tati face bine acum , il mai supara reumatismul pe care il are mai de mult , dar in privinta operatiei si a bolii prin care trece e bine . mananca mai bine , se misca mai mult , pe 30 mai a implinit 57 de ani si s-a distrat f bine , am ras si am glumit pe seama bolii ! sper sa fie si mai bine sa poata face tratamentul in continuare !
in legatura cu problema care o ai eu zic sa dai o cautare pe google si o sa afli exact simptomele cancerului esofagian . eu de acolo mi-am dat seama inaintea tuturor ca tati are asa ceva , pt ca prezenta aceleasi simptome . el a ajuns la dr pt ca deja se ineca cu mancarea in sensul ca ramanea blocata in gat si trebuia sa vomite ca sa-si revina . a inceput cu cateva luni inainte de asta cu usoare dureri in gat ca si cum ar fi fost racit , apoi a inceput sa-l doara in ureche si se lasa durerea pe umar . iar mai tarziu cand deja se ineca cu mancarea il durea f tare si in piept si chiar si in regiunea toaracica in special cand inghitea ! asta la cancerul esofagian aflat in regiunea superioara , la cel aflat mai jos langa stomac nu stiu simptomele , dar am inteles ca sunt asemanatoare ! sanatate multa !!
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 07-06-2010, 09:44:01 de către LISUCA
buna ziua,
iarasi am probleme, cineva din familie are o ciuperca pe esofag, diagnostic pus de medicii din slatina,
simtome - arsuri la inghitit
de specificat este faptul ca este si diabetic
stie cineva sunt simtome care prevestesc un cancer la esofag?
riciu ce mau face tata?
va doresc sanatate
lisuca
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 06-06-2010, 15:35:48 de către dobrealina84
din pacate tatal meu a decedat,dar nu din cauza cancerului.a luat din spital un microb care i-a afectat plaminul sting.multa sanatae tuturor
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 04-06-2010, 08:53:22 de către riciu
radicus , ti-am trimis un mesaj privat ! te rog daca poti sa-mi raspunzi ! mersi !
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 03-06-2010, 07:58:49 de către riciu
multumesc , sanatate multa si matusii tale! la tatal meu a fost mai complicat pt ca s-a facut reconstructia cu colon si din cauza asta probabil inca este recuperarea f grea . bafta multa !!
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 02-06-2010, 22:38:07 de către florina bbb
Buna riciu, astazi sa simtit mai rau dar banuiesc ca e normal la cit de multe incizii are.Are f multe secretii, simte nevoia sa tuseasca mereu iar durerile sunt f mari deoarece i-au redus doza de morfina.Speram sa vina zile mai bune. Medicul e multumit de operatie a spus ca tumoara a fost mult mai bine dellimitata decit se astepta dar e inca rezervat in urmatoarele 5 zile.Ia indepartat si 4 ganglioni care erau inflamati, a indepartat si esofagul si a facut reconstructia acestuia din stomac pe care la micsorat, iar acum asteptam cu sufletul la gur sa treaca aceasta perioada critica cu bine.Multumesc, multa sanatate tatalui tau.
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 02-06-2010, 20:31:23 de către riciu
florina bbb ce face matusa ta? cum se simte dupa operatie ? ce spune doctorul?
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 01-06-2010, 20:50:19 de către florina bbb
Buna riciu, operatia a durat mult mai putin decit a prognozat medicul aprox 4 ore (operatia in sine) ea a intrat in sala la 11 si a iesit la 5 dupa amiaza. Noi am crezut ca e un semn rau shi ca nu a reusit sa faca tot ce si-a propus dar dansul sustine ca operatia a decurs bine. A pomenit ceva de o proteina 7(sper ca nu vb tampenii) a carei valoare e f scazuta shi care are leg cu evolutia suturilor in urmatoarele zile.Stie cineva despre ce e vorba.oricum mama care e shi ea cadru medical nu a vazut pana acum o asemenea grozavie de operatie. Ne rugam cu totii sa reziste pentru ca e fizic f slaba. Va multumesc pentru solidaritate.O seara placuta!
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 01-06-2010, 18:31:28 de către riciu
pt florina bbb : ma bucur ca a decurs bine operatia . da intr-adevar asa ne-au spus si noua ca primele cinci zile sunt decisive ! cat a durat operatia ? sanatate multa !!
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 01-06-2010, 18:20:24 de către florina bbb
pt riciu: multumesc pentru sentimentele de compasiune.Tocmai am aflat ca operatia sa incheiat, medicul spune ca totul a decurs binedar urmatoarele 5 zile sunt decisive.Asta e tot ce ne-a spus desi am fi asteptat mai multe detalii.Sper ca zilele urmatoare sa ne aduca vesti mai bune.Multumesc inca o data!
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 01-06-2010, 17:43:15 de către riciu
uliana multumesc mult de informatie !! stiam de ei dar , sincer, au costuri cam piperate iar parintii mei dupa atatea necazuri , operatii si zile multe de spitalizare stau cam prost cu banii . oricum multumesc mult !!

pt florinabbb :multa sanatate matusii tale si sa va rugati mult la d-zeu sa aiba grija de ea ,pt ca urmeaza o perioada f dificila atat pt ea cat si pt familie . tatal meu a iesit victorios pana la urma dupa aceasta interventie si sa dea domnul sa invinga si matusa ta !! mult noroc sa sa ne tii la curent !!!
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 01-06-2010, 14:45:27 de către uliana
ATENTIE RICIU!!!!! Ti-am trimis un mesaj personal, sper cu folos!

In alta ordine de idei, sanatate multa si bafta tuturor celor de pe topic.
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 01-06-2010, 10:17:07 de către florina bbb
Va multumesc pentru raspunsul prompt in conditiile in care informatiile de specialitate nu le detin.Stiu doar ca la intrebarea noastra daca tumoara e canceroasa medicul a raspuns nu e canceroasa...e cancer in toata regula a trecut prin esofag si e lipita de palmani. Nu ne-a dat prea multe detalii despre optiunile pe care le are pacienta dar a precizat ca e foarte grav si a mustrat pacienta ca sa prezentat atat de tarziu la doctor, atitudine din care reiese ca cancerul e intr-o faza avansata dar nu s-au gasit metastaze fapt care fapt care permite interventia chirurgicala. Legat de pozitionarea tumorii stiu doar ca e situata in zona mediana a esofagului iar dimensiunea e 50-60 mm. Legat de interventie a precizat ca va avea trei incizii: una in abdomen(probabil pentru a preleva parte din intestin pentru a inlocui portiunea extirpata de esofag, incizia principala in zona coastelor pe lateral shi o a treia incizie in zona gatului.Operatia are loc in Tg Mures. O lipsa de profesionalism am experimentat ieri cind matusa mea fost dusa in sala pentru operatie a fost supusa la emotiile inerente inaintea operatiei ca ulterior sa constate ca nu au suficient sange shi ca un aparat pentru ventilatie necesar in timpul operatiei e la sterilizat fapt care face ca operatia sa fie amanata pentru astazi. Aceste detalii trebuiau sa fie lamurite inainte ca pacientul sa fie dus in sala de operatie...ma abtin de la alte comentarii. Va multumesc pentru raspuns.
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 01-06-2010, 01:14:53 de către radicus
florina bbb, radio+chimio sunt recomandate doar la tumorile neoperabile. Un raspuns bun la acest tratament poate transforma tumora intr-una operabila, dupa operatie se continua cu tratament oncologic. Daca medicul a considerat ca nu e nevoie de tratament oncologic inseamna ca tumora e operabila de la bun inceput. Numele medicului il stii? Sau clinica in care se efectueaza operatia? Nu stiu daca operatia de urgenta e o solutie pentru ca nu stiu alte date cum ar fi extinderea la ganglioni limfatici, zonele afectate, pozitionarea tumorii, gradul de malignitate etc etc. Dar operatia ar creste considerabil sansele ca pacienta sa invinga cancerul. Nu trebuie sa fiti daramati dupa ce cititi aici, cazurile, operatiile si tumorile difera de la o persoana la alta.
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 31-05-2010, 23:38:49 de către florina bbb
Buna ziua,
Din nefericire am nevoie da ajutorul dumneavoastra. Sora mamei mele in varsta de 57 de ani a fost diagnosticata saptamana trecuta cu cancer de esofag. Grozaviile pe care le-am citit aici despre aceasta boala ne-au daramat. Problema pentru care va cer ajutorul e urmatoarea: medicul chirurg dupa ca a vazut anlizele endoscopice, tomograf, sangvine, bariu shi altele a hotarat ca o va opera ...iar operatia va avea loc maine.Din pacate fiica pacientei detine informatiile in detaliu iar eu nu am acces la ele pentru a va da mai multe informatii.Stiu doar ca tumoara este foarte mare 50-60 mm, shi a trecut prin esofag la plamani. Au spus ca nu sunt metastaze.Sunt ingrijorata de experienta acestui doctor in asemenea interventii, iar din ce am citit aici se recomanda si raze sau chimioterapie inainte ceea ce domnul doctor nici nu a adus in discutie(mentionez ca pacienta e foarte slaba dar a dus o viata activa la tara shi are un tonus foarte bun).Credeti ca operatia atit de urgenta e o solutie optima in aceasta situatie?Acest medic nu a explicat familiei nimic din optiunile pe care le avem...ne-a spus doar ca e o interventie f dificila dar nimic mai mult. Imi cer scuze pentru lacuna de informatie shi va rog in limita informatilor pe care vi le-am dat sa-mi raspundeti. Va multumesc
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 29-05-2010, 00:43:48 de către radicus
riciu, asta chiar nu-i bine deloc. Alcoolul inseamna riscuri, mai ales daca a facut cancerul din cauza bauturii. Trebuie sa fie constient la ce se expune. Deja exista modificari genetice care au permis dezvoltarea tumorii, alcoolul nu mai e recomandat, trebuie sa se fereasca de consumul de alcool. E pacat ca situatia a fost acceptabila pana acum si totul sa fie distrus. E posibil chiar si consumul de alcool sa ii scada pofta de mancare - pe langa alti factori. Sper ca o sa inteleaga ca trebuie sa renunte viciile pe care le-a avut inainte de a aparea boala, inclusiv fumatul daca fumeaza, pentru ca situatia in care se afla nu permite astfel de scapari si nici cancerul nu iarta de doua ori prea des.
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 28-05-2010, 21:56:37 de către riciu
multumesc pt raspuns!! o sa-i transmit ce mi-ati spus ! asa o sa facem ! o intrebare mai am la dvs : a cam inceput sa reia alcoolul ceea ce ne supara extraordinar de tare , ce sa-i spun sa-l fac sa inteleaga ca nu-i bine deloc??
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 28-05-2010, 18:06:49 de către nicolae1900
obligati-l sa manance
nu merge altfel
lipsa poftei de mancare este caracteristica pacientilor cu boala neoplazica, deci manaca de voie sau fortat
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 28-05-2010, 16:24:48 de către riciu
buna alina! imi pare f rau sa aud asta .va doresc din tot sufletul multa putere sa luptati cu boala asta nenorocita si mai ales tatalui tau multa vointa si zile linistite, fara dureri !!

dl dr BOLCA : TOT RESPECTUL NOSTRU SI MULTUMIM PT TOT !!! tati tot asa este , nu maninca mai nimic toata ziua , zice ca nu simte nevoia sa manince nimic ,in schimb a inceput sa mai faca cate ceva prin curte . oricum arata super tare in maieu si bermude si slab mort ( asta asa sa mai fac haz de necaz )! sanatate multa va dorim si multa putere de munca !!
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 28-05-2010, 14:12:03 de către dobrealina84
buna ziua tuturor.riciu, multa sanatate tatalui,din pacate starea de sanatate a tatalui meu s-a inrautatit.a intrerupt razele pentru ca se sufoca si l-au gasit cu o infectie la plamini.nu se poate alimenta glucoza nu poate sa-i faca deoarece are si diabet iar ieri i-a crescut foarte mult glicemia si l-au bagat pe insulina.multa sanatate la toata lumea
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 28-05-2010, 14:03:06 de către nicolae1900
cu tot respectul - comentariile par documentate dar teoreticieni sunt f multi
stati in picioare 12 ore la o operatie ca cea despre care discutam si apoi urmariti cel putin 10 zile evolutia pacientilor cu astfel de interventii de dimineata pana seara

studiile despre care vorbiti exista dar nu sunt multicentrice randomizate - daca doriti teorie
IN plus - astfel de studii (singurele acceptate ca dovada stiintifica forte) - nu au aratat deosebire de supravietuire la pacientii operati in functie de diferentierea alimentatiei

pacientii esofagieni sunt pacienti speciali, extrem de denutriti - asa ca in nici un caz nu ii tratezi cu salata si fasole

in consecinta - cred ca este un subiect pe care se pot discuta f multe dar practica si teoria nu se nimeresc intotdeauna la fix

termenii mai putin stiintifici sunt folositi deoarece ma adresez unor persoane care nu au studii medicale ca sa-i inteleaga

deci daca continuati cu enzime, glucide, lipide, biofotoni s.a. nu o sa citeasca aproape nimeni ceea ce scrieti deci demersul dumneavoastra este inutil

cu stima
CB
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 28-05-2010, 13:47:26 de către Gabita D
Si inca un lucru vreau sa mentionez :

Organismul nostru are nevoie de proteine , care asigura constructia si reconstructia celulara si care contin aminoaciziiesentiali pe care organismul nu ii produce si trebuie sa-i ia din alimentatie .
Sunt doua surse de aminoacizi esentiali complete ( acestia sunt in numar de 8 la maturitate ) : proteinele de origina animala si SPIRULINA , care are 60-70 % din compozitie proteine cu toti cei 8 aminoacizi esentiali .
Pe langa proteina , organismul mai are nevoie de sursa de energie . Aceasta vine din metabolizarea glucidelor si lipidelor ( NU " din mancare " )
Apoi ne mai trebuie apa, catalizatori ( vitamine , minerale , oligoelemente ) si sursa de energie luminoasa , adica BIOFOTONII . ( Albert Fritz Popp , 2005 , Premiul Nobel ).
Si , FOARTE IMPORTANT , enzimele , care sunt specifice fiecarui tip de reactie metabolica din organism si din care organismul nu fabrica singur decat vreo 500 . Necesarul este de 2500 . Restul vine din sursa vegetala , nepreparata termic , pentru ca enzimele ( fermenti ) se inactiveaza peste temperatura de 40 de grade Celsius .

Toate acestea sunt continute de Spirulina , care este supranumita Green Gold ( aurul verde )
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 28-05-2010, 13:35:24 de către Gabita D
Draga nicolae1900 si draga riciu

Asa i s-a spus si nasei mele , ca poate manca orice .
Noi , rudele apropiate , care am vrut sa o tinem cat mai mult in viata si s-o protejam am reusit sa o convingem sa tina un regim fara proteine animale timp de 3 ani . A consumat in schimb produse naturale care aveau 60-70 % in compozitie proteina vegetala .
Apoi , pentru ca era foarte bine si medicul i-a spus ca poate manca orice , nu ne-a mai ascultat .
Rezultatul a fost ca in trei luni a facut metastaze la ficat , plamani si faringe . s-a chinuit in dureri cumplite alte 6 luni pentru ca tot medicii au spus ca nu se mai poate face nimic . Sambata trecuta i-am facut parastas de 6 luni .

Fiecare face ce crede de cuviinta , dar ar fi bine sa mai ascultam si citim si ce spun oamenii de stiinta .
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 28-05-2010, 12:28:42 de către nicolae1900
poate manca orice
este destul de slabit si are nevoie de sursa de energie - mancarea
plantele nu dau tot ceea ce este necesar
ce folos ca mananca doar salata daca prima cura de chimioterapie il termina dupa aceea?
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 28-05-2010, 12:10:44 de către Gabita D
Draga Riciu ,

Daca tu spui ca tatalui tau i s-a spus sa manance orice ......nu mai stiu ce sa zic . Mai intreaba si tu alti bolnavi de cancer si o sa vezi ca li s-a interzis clar proteina animala , pentru ca , prin metabolizarea ei , rezulta radicali liberi . Acestia sunt molecule instabile , care , in tendinta lor de a deveni stabile , fura electroni de la alte molecule , creand alti radicali liberi . In momentul in care acestia se combina , formeaza lanturi intregi de radicali liberi , ataca celula si-i modifica ADN-ul . Celula nu mai stie ce fel de functie are si incepe sa se inmulteasca haotic , dand nastere la din ce in ce mai multe celule cu acelasi ADN modificat . Acestea sunt celulele tumorale . Ele au nevoie de o cantitate mai mare de sange , se hranesc mai mult si se multiplica mai mult . In timpul chimioterapiei , pe langa cele modificate se distrug si celulele sanatoase .
Efectul asupra organismului este devastator , atata vreme cat sistemul imunitar este complet slabit si neputincios sa faca fata unei asemenea agresiuni .
De aceea este absolut necesara scoaterea proteinei de natura animala din alimentatie si introducerea proteinei de natura vegetala , pentru ca , aceasta , prin metabolizare , nu da nastere radicalilor liberi .
Avem neaparata nevoie de proteine , pentru ca ele stau la baza costructiei si reconstructiei celulare . Dar , cand ai o boala ca aceasta inlocuiesti proteina animala cu cea vegetala . SIMPLU .
In plus carnea si produsele animaliere contin vitamina B12 . Aceasta , din sursa animala , hraneste cu spor celulele canceroase . Vitamina B12 este extrem de necesara organismului . Dar ea poate fi luata si din sursa vegetala , nu are acelasi grad de absorbtie , dar luata in cantitate mare chiar inhiba absorbtia vitaminei B12 din sursa animala . Ceea ce se si urmareste de fapt in stoparea evolutiei cancerului .

Sunt lucruri publicate in studii stiintifice facute pe parcursul unor ani intregi de cercetari si le gasesti pe internet la orice ora din zi si din noapte . Pe mine , de fapt , ma uimeste lipsa de reactie si de dorinta de informare a oamenilor .
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 28-05-2010, 11:01:37 de către riciu
da ,radicus, asa este probabil ca este nevoie de timp sa-si revina , iar in privinta regimului nu i s-a recomandat , din contra i s-a spus sa manince absolut orice doar ca trebuie sa mestece f bine . dar pe mine ma sperie distanta asta de la operatie la reinceperea chimioterapiei , nu vreau sa se complice iar lucrurile pt ca nu poate incepe tratamentul .
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 27-05-2010, 15:49:22 de către radicus
riciu, a fost o operatie grea, complexa si necesita timp pentru a-si reveni. De exemplu cu o fractura multipla+operatie la picior ai nevoie de 1-2 ani pentru o recuperare completa. La fel e si cu sistemul digestiv al tatalui tau. Daca i-au recomandat regim alimentar atunci trebuie sa-l tina strict. Poate nici sa ridice greutati prea mari nu e recomandat.
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 26-05-2010, 08:13:30 de către riciu
radicus , oare ce se intampla ? am crezut ca odata cu aceasta ultima operatie ( ai citit despre ultima patanie ? ) nu o sa mai aiba probleme cu tranzitul , dar au inceput iar : bolborosisme in burta , cand este constipat ,cand are diaree plus greata uneori cu voma ?? ce naiba se mai intampla ?
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 25-05-2010, 22:20:01 de către Gabita D
Buna seara ,

Stiu ca sunt multe persoane care profita de oamenii aflati in suferinta , dar nu am facut altceva decat sa postez niste informatii despre produse care pot ajuta . N-am vandut nimanui nimic si n-am luat nimanui banii din buzunar .
Si eu cred ca fiecare om are discernamant si isi da seama daca se vrea ceva de la el .
Iar sa-i dai omului INFORMATIE inseamna ca ii dai PUTERE .
Ceea ce , hai sa fim realisti , nu se doreste .Omul trebuie sa fie tinut in ignoranta pentru a fi controlat mai bine . Dovada a ceea ce spun este in ceea ce se intampla in tara noastra .
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 25-05-2010, 18:38:56 de către radicus
riciu, am incredere ca tatal tau o sa castige razboiul. Totul a mers bine pana acum si sunt toate sansele sa fie bine in continuare.
Gabita D, acest site incearca sa limiteze prin aceste metode posibilii profitori de pe urma celor bolnavi.
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 25-05-2010, 15:46:25 de către Gabita D
Este uimitor cum un site care ar trebui sa vina in ajutorul lor nu face altceva decat sa manipuleze .
Am lasat o multime de masaje , ca raspuns la probleme grave si ca posibile solutii si constat ca sunt sterse si inlocuite cu altele .
In plus , daca las o adresa de e-mail si aceea este stearsa

Foarte grav ce se intampla !!!!!
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 25-05-2010, 12:57:19 de către Gabita D
Nu aveti pentru ce sa-mi multumiti domnule Stefan Ciprian .
Sunt un om care spera sa poata ajuta cat mai multi oameni sa-si mentina sau recapete sanatatea .
Da, produsul este si in Romania si de o luna si 20 de zile de cand este consumat de cei care au vrut pur si simplu sa incerce si altceva primesc numai vesti bune .
---------------*

(*modificat de administrator)
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 25-05-2010, 11:14:51 de către riciu
buna radicus !! unde ai disparut ? din pacate stadiul a ramas o necunoscuta ! oare din acest razboi cu cancerul al lui tata , cine va castiga ? si cand se termina ? oricum chimioterapie nu poate face prea curand pt ca tot slabit este si nu are pofta de mancare deloc, maninca numai de gura noastra !! oare de ce ? ma bucur ca esti din nou pe aici !!
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 25-05-2010, 01:48:33 de către radicus
riciu, sa speram ca isi revine cat mai repede tatal tau. Razboiul cu cancerul, din pacate, inca nu e incheiat. Dar e bine ca ati castigat pana acum toate luptele. Ai aflat stadiul? Sau a ramas o necunoscuta?
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 22-05-2010, 16:53:35 de către Gabita D
Dupa cum am citit pe acest forum si dupa cum de fapt stiam foarte bine , poliartrita reumatoida este o boala autoimuna .
M-am confruntat cu asa ceva in copilarie , aveam 13 ani cand mamei mele i s-a pus acest diagnostic .
Ca sa fie chinul complet a mai facut si o coxartroza la ambele articulatii coxo-femurale .
Nu va puteti imagina ce inseamna sa ai aceste doua afectiuni deodata , ce dureri crunte si ce tone de medicamente inghitite . A luptat cu boala care a avut o evolutie extrem de rapida 8 ani de zile . In ultimii doi ani se ruga la Dumnezeu in fiecare zi sa o ia la el ca sa scape de chinuri . Exact acestea erau cuvintele ei !
Pe vremea aceea nu existau medicamentele despre care am citit aici . Lua Prednison , Indometacin , Aspirina , facea infiltratii si injectii cu Voltaren .Si pansamente gastrice . Fara exceptie .
Ca rezultat .....a facut hemoragie digestiva cu melena si singe eliminat si pe cale bucala , hemograma i-a scazut la 4 , astfel incat medicii s-au minunat ca supravietuieste . Dupa ce a stat doua saptamani la terapie intensiva , timp in care , normal , nu i s-a mai administrat niciun medicament pentru poliartrita , i s-au facut transfuzii si a fost ingrijita si-a revenit din punct de vedere al stomacului . Dar nu s-a mai putut misca absolut deloc . Asta s-a intamplat in luna noiembrie 1989 . A ramas complet imobilizata la pat , a facut escare la solduri , genunchi si glezne si pentru ca nu se vindecau i-am facut investigatii . Verdictul a fost clar : Diabet medicamentos . In luna aprilie pe 12 , brusc , fara niciun avertisment ,a intrat in coma .
Am internat-o de urgenta la neurologie , dar nu si-a mai revenit. Pe 14 aprilie 1990 a murit . Pe certificatul medical la cauza decesului scria clar : comotie cerebrala medicamentoasa . Pe 20 aprilie ar fi implinit 42 de ani .
Astazi , am varsta ei si cand ma gandesc la ea si ma uit la fetele mele imi dau seama ce simtea si ce durere in suflet trebuia sa aiba o femeie de 40 de ani , care era pur si simplu ingrijita de copiii ei .
Sper sa nu se supere nimeni pe mine pentru faptul ca pur si simplu nu cred in medicamente .
De aceea am apelat intotdeauna la altceva decat la medicamente atunci cand mi-am crescut si ingrijit copiii si ceilalti membri ai familiei . Si Mama natura nu m-a tradat niciodata .
Si tot de aceea scriu peste tot unde pot astfel incat sa citeasca cat mai multi ochi : oameni buni , exista produse naturale care pot activa capacitatea de autovindecare a organismului uman . Cat despre poliartrita reumatoida , produsul despre care vorbesc a fost folosit cu succes . Rezultatele sunt vizibile si clare .
Si pot sa o dovedesc pentru cei care sunt interesati , chiar daca domnul doctor Marius Uscatu se va supara .Pentru ca domnule doctor , in facultate nu ati studiat fitoterapie .
Si acum o sa postez cateva extrase de pe modul in care actioneaza produsul asupra organismului uman :

"Astaxanthinul natural este un antioxidant puternic şi un anti-inflamator sigur şi natural. "

Astaxantinul şi artrita

Un studiu efectuat pe baza unor chestionare la care au răspuns 247 de persoane care utilizau astaxantinul a arătat că peste 80% dintre cei care se plângeau de dureri de spate şi prezentau simptome ale unei osteoartrite, respectiv ale unei artrite reumatoide, au constatat o ameliorare datorită astaxantinului. Completarea tratamentului cu astaxantin a avut deasemenea drept rezultat o ameliorare în cazuri de astm sau de mărire a prostatei. Toate aceste boli sunt cauzate de inflamaţii şi efecte negative ale radicalilor liberi.

Guerin et al. 2002

Astaxantinul şi cancerul
Tanaka a constatat că astaxantinul protejează şoarecii de cancerul la vezică indus pe cale chimică şi scade riscul unor apariţiei unor tumori induse chimic în cavitatea bucală la şobolani, fiind în această privinţă mai eficient decât beta-carotenul. În plus, astaxantinul a blocat în mod semnificativ evoluţia cancerului la colon indus de carcinogen la şobolani, încetinind totodată evoluţia cancerului mamar la şoareci, având un efect mai puternic decât beta-carotenul şi cantaxantinul.

Tanaka,T, et al:
(1)Chemoprevention of mouse urinary bladder carcinogenesis by the naturally occurring carotenoid astaxanthin. Carcinogenesis 1994;15:15-19.
(2)Chemoprevention of rat oral carcinogenesis by naturally occurring xanthophylls, astaxanthin and canthaxanthin. Cancer Res. 1995;55:4059-4064.
(3)Suppression of azomethane-induced rat colon carcinogenesis by dietary administration of naturally occurring xanthophylls astaxanthin and canthaxanthin during the postinitiation phase. Carcinogenesis 1995;16:2957-2963.

Potrivit lui Kurihara, experimentele pe animale au dovedit că astaxantinul minimizează reprimarea celulelor NK (celule killer naturale), ceea ce duce la înlăturarea mai eficace a celulelor tumorale.

Kurihara H, et al: Contribution of the antioxidative property of astaxanthin to its protective effect on the promotion of cancer metastasis in mice treated with restraint stress. Life Sci. 2002;70:2509-2520.

Rezultatele pozitive privind efectul astaxantinului sunt confirmate şi de alţi oameni de ştiinţă. Bertram, Jewell şi Jyonouchi au efectuat o serie de studii independent unul de celălalt. Ei au ajuns la concluzia că succesul astaxantinului în lupta împotriva cancerului se explică prin (1) efectul său antioxidant şi antiinflamator, (2) optimizarea comunicării între celule prin aşa-numitele "gap-junctions" (legături între membranele celulare ale celulelor la animale, care fac posibil transportul anumitor molecule între celule învecinate), (3) activarea enzimelor de faza I din ficat, plămâni şi rinichi care contribuie la combaterea nocivităţii substanţelor carcinogene, (4) activarea unei gene tumor surpresoare şi (5) modularea reacţiei imunitare împotriva celulelor tumorale.

Bertram JS: Carotenoids and gene regulation. Nutr Rev. 1999;57:182-191.

Jewell C, et al: Effect of dietary supplementation with carotenoids on xenobiotic metabolizing enzymes in the liver, lung, kidney and small intestine of the rat. Br J Nutr. 1999;81:235-242.

Jyonouchi H, et al: Antitumor activity of astaxanthin and its mode of action. Nutr Cancer 2000;36:59-65.
Astaxantinul şi articulaţiile

Dr. Spiller de la Health Research and Studies Center a efectuat un studiu pe pacienţi care sufereau de aşa-numitul "braţ de tenis". Este vorba de o inflamare a tendoanelor, respectiv a capetelor tendoanelor, la cot. Urmările acestei suferinţe sunt reducerea forţei de apucare şi apariţia durerilor atunci când persoana respectivă apucă ceva. Dr. Spiller a studiat efectul unui supliment alimentar de astaxantin natural asupra forţei de apucare a pacienţilor care sufereau de "braţ de tenis". Studiul s-a făcut pe 33 de probanzi, dintre care 21 au primit astaxantin, iar 12 produse placebo. La începutul şi sfârşitul perioadei de efectuare a studiului, care s-a desfăşurat pe parcursul a opt săptămâni, au fost efectuate măsurători ale forţei de apucare. După opt săptămâni, grupul tratat cu astaxantin a prezentat în medie o ameliorare semnificativă a forţei de apucare cu 93%, conform autoevaluării pacienţilor constatând-se şi o ameliorare a durerilor. Concluzia: astaxantinul poate ajuta la atenuarea bolilor articulare.

Spiller et al. 2006b

Astaxantinul şi artrita reumatoidă

Dr. Nir şi Dr. Spiller au efectuat timp de opt săptămâni un studiu clinic cu pacienţi care sufereau de artrită reumatoidă, studiu ce a avut rezultate foarte promiţătoare. Artrita reumatoidă este o boală autoimună la care sistemul imunitar atacă propriul organism. Această boală este mult mai greu de tratat decât osteoartrita. Este o boală cronică cu efecte destructive şi care poate duce chiar la infirmităţi. Multe dintre terapiile tradiţionale se dovedesc a nu avea succes. La acest studiu au participat 21 de probanzi, dintre care 14 au primit astaxantin şi 7 un produs placebo. Drept criterii de evaluare au fost măsurate la începutul, mijlocul şi sfârşitul perioadei de desfăşurare a studiului gradul de durere şi mulţumirea pacienţilor în legătură cu modul în care puteau fi exercitate activităţile zilnice. Rezultatele au indicat la sfârşitul studiului o diferenţă semnificativă între pacienţii cărora li se administrase astaxantin şi cei din grupul placebo în ceea ce priveşte gradul de durere ca şi sentimentul de mulţumire. După patru săptămâni, gradul de durere s-a redus la pacienţii cărora li se administrase astaxantin cu cca. 10%, iar după opt săptămâni cu peste 35%. Gradul de durere al grupului placebo a rămas relativ constant. Gradul de mulţumire, măsurat pe baza autoevaluării probanzilor, crescuse la pacienţii cărora li se administrase astaxantinul după patru săptămâni cu 15% şi după opt săptămâni cu peste 40%.

Nir and Spiller, 2002b

Aceste extrase sunt de pe un site in care se explica compozitia microalgei Haematoccocus Pluvialis .
Astaxantinul este pricipala substanta activa din aceasta microalga . Si , sa nu uitam este NATURALA .

Iar produsul care contine 3 microalge si o macroalga , si care a fost lansat la Munchen pe 25 martie 2010 se numeste IMUNE.
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 21-05-2010, 12:45:11 de către riciu
lauraEO ma bucur f tare pt tatal tau !! cine l-a operat la marius nasta ? la ce medic ati fost ? iti doresc o nastere usoara sa ai un copil sanatos sa va bucurati de el ,eu am crezut ca ai nascut deja de nu ai mai intrat pe forum ! sanatate multa !!
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 21-05-2010, 09:42:09 de către LauraEO
Am uitat sa precizez, singurul scenariu rezonabil la toata povestea asta e urmatorul : se banuieste un reflux care i-a cauzat rana la esofag si invazia bronsica cu acid gastric.
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 21-05-2010, 09:28:57 de către LauraEO
Riciu, multumesc de interes.
Imi pare rau ca ati mai trecut printr-o interventie. Of, sper ca tatal tau sa stea bine cu moralul si sa-si revina cat de repede se poate.
Eu, nu prea mai pot sta la calculator din cauza burtii mari. Am ajuns la termen si sper in 2-3 saptamani sa-mi tin printesa in brate.
Ieri a primit rezultatul de la biopsia ganglionara, recoltata la Instit Nasta si nu se identifica nimic malign si nimic altceva. Deci nu avem un diagnostic cert. Febra nu mai face, in schimb hemoglobina este 9 si tuseste destul de suparator. Are o tuse seaca, de altfel la ultima tomografie apareau leziuni la plamani. De 3 saptamani e pe tratament cu antibiotice.
Am uitat sa-ti spun ca ulceratia de pe esofag s-a vindecat complet. Incepuse procesul de vindecare inainte de instituirea tratamentului. La a patra biopsie recoltata la Sf. Maria, endoscopistul s-a mirat ca nu mai avea de unde preleva probe, era partial cicatrizata. Ulterior, la Fundeni, la ultima endoscopie, s-a confirmat vindecarea completa a ranii.

Cam atat, o sa mai intru sa aflu vesti despre voi.
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 20-05-2010, 20:22:09 de către riciu
da , dobrealina , tatal meu s-a operat daca vrei citeste acest topic( pe care l-am deschis eu ) de la inceput si o sa vezi traseul pe care l-a parcurs tatal meu si daca te pot ajuta cu sfaturi o fac cu mare placere ! sanatate multa !!
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 20-05-2010, 17:26:43 de către dobrealina84
sa speram ca totul va fi bine.tatal meu a slabit foarte mult si acum nici nu prea maninca.o fi din cauza bolii.sanatate multa bunicului
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 20-05-2010, 16:01:38 de către mariusbunga
La domnul profesor Constantinoiu a fost internat si bunicul meu insa nu a ptut fi operat datorita starii avansate in care se afla boala! este un medic extraordinar si am ramas surprins cand intra in salon si dadea noroc cu fiecare pacient si vb. in particular cu absolut toti. facea cate 2- 3 vizite pe zi!!
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 20-05-2010, 15:29:51 de către dobrealina84
la fundeni.nu stiu sigur cum o cheama pe radioloaga parca rosca.tatal tau s-a operat?tata o sa se opereze la spitalul sf. maria la dr. constantinoiu.multa sanatate
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 20-05-2010, 11:01:26 de către riciu
dobrealina , ma bucur ca a inceput tratamentul , tatal meu a reactionat f bine in timpul razelor . unde face razele ? la ce medic sunteti? sanatate multa!!
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 20-05-2010, 10:55:22 de către dobrealina84
multumesc de intrebare ricu.da a inceout tratamentul .trebuie sa faca raze 4 saptamini.sa speram ca o sa reziste.a facut deja 3 sedinte si starea lui este buna.ieri i-au mai facut niste analize.multa sanatate la toata lumea.
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 19-05-2010, 20:07:57 de către riciu
ma bucur f mult pt bunicul tau ! sa dea d-zeu sa auzim de bine !
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 19-05-2010, 20:02:51 de către mariusbunga
Bunicul urmeaza acel tratament naturist si nu vreau sa ma bucur inca, dar spune ca nu mai simte acea jena la inghitire. Nu mai mananca carene aproape deloc si cat mai multe fructe si verdeturi! sper sa Bunul Dumnezeu sa-l ajute si eu inca mai sper. are un tonus bun, face treaba prin curte, nu-l supara nimic...sa auzim numai de bine!
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 19-05-2010, 19:56:15 de către riciu
buna lisuca ! offff , din pacate tatal meu a mai suportat o interventie chirurgicala! incepuse sa-si revina acasa , se mai ingrasase un pic , mai facea si putina treaba prin curte dar au inceput sa-l ia niste dureri groaznice de burta pana cand a ajuns la urgenta si dupa mai multe investigatii s-a descoperit o ocluzie intestinala . a fost operat , iar dupa 4 zile de la operatie a plecat acasa . acum iarasi tb sa-si revina dupa operatie dar nu-l lasa durerile de picior pe fondul unui reumatism mai vechi , il omoara durerea de genunchi !! multumesc f mult de interesul tau !!!! sanatate multa iti doresc tie si familiei tale !!

pt lauraEO : ce se mai intampla cu tatal tau ??

mariusbunga : ce face bunicul tau?

dobrealina : cum se simte tatal tau ? a inceput tratamentul ?
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 19-05-2010, 17:19:53 de către LISUCA
buna riciu - nu mai stiu nimic de starea tatalui tau
cum se mai simte?
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 13-05-2010, 09:29:05 de către dobrealina84
da .i s-au facut toate investigatiile necesare.azi l-au chemat la fundeni sa vorbeasca.astept sa vedem ce spune radiologul.de ce nu vrea sa il bage la raze
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 12-05-2010, 16:49:39 de către riciu
si ce asteapta daca au deja un diagnostic , de ce nu incepe tratamentul? tatalui meu i s-au facut toate investigatiile incepand cu endoscopie , bronhoscopie , tomograf , consult orl , analize la sange , la inima si apoi a inceput tratamentul apoi operatie .
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 12-05-2010, 12:57:47 de către dobrealina84
i-au pus diagnosticul la coltea dupa care l-a trimis la sf.maria de acolo l-au trimis la fundeni si de la fundeni la elias.nu mai stiu ce sa mai facem.nici nu ne spun ceva concret.eu sunt din campulung,dar parintii mei stau in bucuresti.diagnosticul tatalui meu este de carcinom esofagian infiltrativ.mai fac o precizare :tatal meu sufera si de diabet si epilepsie
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 12-05-2010, 12:35:55 de către riciu
buna dobrealina !! cum adica sa te plimbe de la un spital la altul ??? cum sa fie aparatele stricate ?? normal ca boala avanseaza daca nu se grabesc lucrurile !!! unde si cum i s-a pus diagnosticul ?? de unde sunteti ? este cu metastaze ? tinem legatura si daca pot sa te ajut cu sfaturi , cu cea mai mare placere !!

pt lauraEO : ce face tatal tau , i s-a pus un diagnostic ?
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 12-05-2010, 09:26:45 de către dobrealina84
buna ziua.sunt foarte disperata deoarece tatal meu in virsta de 55 ani a fost diagnosticat acum 2 luni cu cancer de esofag.nu i-au inceput inca tratamentul .de 2 luni ne plimba de la un spital la altul.mi-e frica ca boala sa nu avanseze.doctorii nu ne-au spus nimic concret[ne-au luat ca sunt stricate aparatele si chestii deastea].daca ma puteti ajuta cu un sfat, va multumesc din suflet
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 05-05-2010, 20:18:01 de către mariusbunga
Am vorbit astazi cu doamna Anastasia care cultiva o ciuperca undeva prin Fierbinti Targ Ialomita care m-a asigurat ca fata de bunicul meu au fost alte persoane care nici nu puteau sa mai manance si a reusit sa-i puna pe picioare!
Incercam...speranta moare ultima!
Apropo: ati vazut ca s-au furat moastele SF. NECTARIE?? Au fost prinsi intre timp!!
Sanatate!
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 05-05-2010, 00:05:10 de către radicus
mariusbunga, nu stiu daca e cea mai buna solutie de a nu incerca macar chimioterapia. Persoanele reactioneaza foarte diferit la chimio. Unora le e foarte rau, altii n-au efecte secundare notabile. Dar e decizia voastra, poate i-ar afecta moralul daca ar face chimioterapie si daca ar afla ce are cu adevarat.
Iar biletul de iesire arata:
- probleme cu oxigenarea plamanilor din cauza scleroemfizemului;
- lobul stang al ficatului (LS) e bine, vezica biliara (VB) nu are probleme, vena porta (VP) e de 8 mm, calea biliara principala (CBP) de 4 mm;
- raspandirea tumorii si ganglionii limfatici regionali afectati de catre ea;
- posibile metastaze pe ficat;
- fara metastaze pulmonare;
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 04-05-2010, 22:05:40 de către mariusbunga
Citesc de pe biletul de iesire din spital:
- scleroemfizem difuz bilateral
-ficat LS 6cm, omogen, VB fara calcului, VP 8mm, CBP 4mm;
- tumora regiune cardie gastrica si esofag toracic inferior, cu adenopatii patologice regionale
- leziuni hepatice cu aspect de determinari secundare;
- fara determinari secundare pulmonare.
Ma ajutati, imi puteti spune mai pe inteles ce reprezinta la fiecare!!?
Multumesc!
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 04-05-2010, 22:00:09 de către mariusbunga
Am fost sambata la tara la bunic acasa si i-am dus cate ceva pentru ca el asteapta "tratamentul"! am reusit sa-l pacalim cu niste pastile de reishi, un ceai si zilnic sa bea dimineata suc de sfecla cu morcov si un mar!
Are un tonus bun, probabil pentru ca nu stie ce are, am hotarat sa nu faca chimio pentru a nu-l chinui!! incercam pe toate caile! astazi am luat legatura cu cineva care s-a vindecat folosind o ciuperca, omul parea credibil pentru ca mi-a trimis si niste poze din diferite faze ale vindecarii!
maine voi lua legatura cu cei ce o cultiva pentru a-mi da unele sfaturi legate de modul in care se administreaza!
Bunicul era bine, nu mai mananca carne, munceste...dar sa vedem pana cand! speram cat mai mult si poate ne ajuta si BUNUL DUMNEZEU! Voi merge si la Manastirea Radu Voda unde sunt moastele Sf. Nectarie Taumaturgul si ma voi ruga pentru sanatatea lui, a familiei si a celor bolnavi!
Sanatate multa va doresc si sa auzim numai de bine!
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 04-05-2010, 18:22:31 de către riciu
lauraEO si mariusbunga ce se mai intampla ?? mai dati-ne o veste ceva !!! sanatate multa !!
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 30-04-2010, 15:24:38 de către radicus
riciu, decat sa se apuce acum de chimioterapie si sa nu suporte intreg tratamentul mai bine asteptati pana isi mai revine. Ar fi mai rau sa nu fie un tratament complet decat sa faca intreg tratamentul ceva mai tarziu.
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 30-04-2010, 13:33:52 de către mariusbunga
pr.dr. constantinoiu este cel care a spus ca bunicul nu poate fi operat si nu cred ca se insala deloc! sincer ma bucur cand citesc despre alte cazuri unde s-a putut face mai mult si va doresc tuturor sanatate multa sau insanatosire gabnica.
eu inca mai cred ca putem sa-l aducem pe linia de plutire! Dumnezeu e mare!!
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 30-04-2010, 13:27:20 de către LISUCA
riciu-ma bucur cind citesc si vad ca starea tatalui tau este buna
sanatate si toate cele bune
lisuca
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 30-04-2010, 13:10:44 de către riciu
buna radicus ! astazi tata a fost la control . dl profesor i-a facut o radiografie cu bariu si a vazut ca in interior toate sunt f bine , deci nu are nici o problema . cat despre chimioterapie a zis ca deocamndata sa nu o faca pt ca inca este f slabit si cu siguranta nu o sa reziste la tratament . in concluzie il mai vede peste 6 luni timp in care nu trebuie sa faca nimic decat sa se hraneasca si sa-si revina la forma initiala ! oare e bine sa stea atat de mult timp pana reincepe tratamentul oncologic ?
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 30-04-2010, 12:58:13 de către radicus
lauraEO, sunt 90% sanse ca biopsia ganglionilor sa dea diagnosticul. Sa nu uitam ca sarcoidoza e uneori destul de greu de diagnosticat fiind cam rara. Cazuri in diagnosticarea sarcoidozei in care s-au facut investigatii pe perioade lungi sunt destul de frecvente in Romania. Diagnosticul clar de limfom se da dupa biopsii. Exista multe cazuri de TBC care a fost descoperit dupa luni de zile de analize, dar era TBC la alte organe si nu la plamani.

mariusbunga, cred ca medicul din Galati se inseala amarnic. Pentru a-l opera la esofag si apoi pentru a scoate bucati din ficat cu metastaze ar fi nevoie de mai mult de 10 ore de operatie. Ca doar nu-l opereaza pe esofag si lasa metastazele hepatice, ar fi egal cu zero. Sa presupunem ca trece peste operatia de 10+ ore (poate ar fi nevoie de doua operatii), nu cred ca operatia i-ar schimba viata in bine. Efectele secundare dupa indepartarea cancerului i-ar putea face mult mai mult rau. Eventual o operatie paleativa ar putea fi posibila, dar nu prea sunt sanse sa ii amelioreze foarte mult viata. Cand am vazut in mesajul tau din 28.04.2010 am avut o mica retinere. Ar fi recomandat ca hotararea sa se ia de catre un institut oncologic sau de o sectie de oncologie preferabil dintr-un oras cu traditie in medicina si oncologie. Iar la Galati sa se faca tratamentul dupa schema de la acel institut (recomand IO Bucuresti/IO Cluj).
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 30-04-2010, 12:06:41 de către riciu
pt lauraEO : pana la urma de ce s-a amanat biopsia la ganglioni? la ce medic sunteti sau ati fost la marius nasta ? eu ti-l recomand din tot sufletul pe prof Cordos sau pe dr Ciprian Bolca !!

pt mariusbunga : cu riscul sa ma repet , eu vb doar din experienta mea cu tatal meu , nu cred ca se poate opera in conditiile in care bunicul tau are deja metastaza . pe tatal meu profesorul Cordos nu a vrut sa-l opereze din prima doar pt ca tumora era f mare si pana nu a facut chimio si raze sa mai dea tumora inapoi nu a operat . la bunicul tau e complicat din cauza metastazelor !!
sa-ti mai spun ceva : aceasta operatie a cancerului de esofag este ingrozitor de dificila si de complicata cu f multe riscuri postoperator . crede-ma ca nu exagerez ! tatal meu s-a schimbat ingrozitor dupa aceasta operatie . multumim lui d-zeu ca s-a putut realiza operatia si multumim medicilor care s-au ocupat de tata
dar e f greu , tata este inca f slabit , inca este anemic si mai slab cu 15 kg , are tot felul de senzatii in organism cu stari de vom , chiar si voma in toiul noptii cu durere pe la coaste pe unde a avut tuburile , chiar daca au trecut 3 luni de la operatie ,DAR suntem f fericiti ca s-a putut realiza si ca speram sa mai traiasca cativa ani buni langa noi pt ca nu are decat 57 de ani .
in bucuresti singurii medici care fac cu succes asemenea operatii sunt dr cordos si dr constantinoiu ( sau cam asa ceva ) iar daca dansul a spus ca nu se poate opera sa stii ca nu a vb aiurea !
cat despre medicul oncolog ar tb sa-l schimbati pt ca acesti bolnavi de cancer au nevoie de medici care sa stie cum sa vorbeasca cu pacientii si sa se ocupe cat mai bine cu putinta de ei macar acum in ultima perioada a lor de viata . eu am spus toate aceste lucruri , repet , doar din propria noastra experienta imi cer scuze daca am scris ceva gresit ! eu va doresc multa sanatate !!!
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 30-04-2010, 11:19:04 de către mariusbunga
As vrea sa cer din nou un sfat pentru ca am intrat intr-un nou impas.
Astazi a fost mama la medicul oncolog din spitalul judetean Galati si acesta i-a spus ca ceea ce are bunicul poate fi operat si ca ceea ne-au spus cei de la Sf. Maria nu este adevarat!!
mama a ramas masca, plus ca i-a vorbit pe un ton care nu e demn de un medic("asteptati cu totii sa muriti si mergeti la Bucuresti").
Ar fi vrut sa dea o trimitere pentru spitalul floreasca unde spunea dumneaei se putea opera si apoi putea face citostatice. mentionez ca bunicul a fost diagnosticat cu :
- tumora regiune cardie gastrica si esofag toracic superior cu adenopatii patologice regionale;
Ce sa mai cred? mama e terminata...
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 30-04-2010, 09:02:12 de către LauraEO
Marius imi pare tare rau pentru bunicul tau, sa-i dea Dzeu cat mai multe zile si sa se bucure de asa nepoti !

Riciu noi am ajuns si la Institutul Nasta, trimisi de Fundeni bineinteles. Cazul tatalui meu ramane un mister, nici macar nu sunt convinsa daca biopsia pe ganglioni il va elucida. Deocamdata a fost amanata. Are 5 endocopii facute, o colonoscopie, 2 bronhoscopii, 3 randuri de ecografii abdominale si pelvis, 3 radiografii pulmonare si 2 tomografii si numeroase analize serologice. Toate facute incepand cu 16 Martie.
Cancerul de orice fel devine tot mai exclus, asta pentru ca in urma celei de a doua tomografii, ganglionii se micsorasera si comparat cu prima tomografie, apar leziuni la plamani.
Febra a inceput sa scada desi inafara de perfuzii de hidratare nu a mai primit nimic.
Imi doresc din tot sufletul sa avem un diagnostic saptamana viitoare.
Sunt convinsa ca medicii isi dau interesul dar totusi ce se intampla ?

Sanatate multa si putere !
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 28-04-2010, 12:06:41 de către mariusbunga
astazi va merge mama la oncologie la Galati cu toate analizele lui si vor lua o hotarare acolo. am un coleg de serviciu al carui bunic a avut aceleasi prbleme si caruia nu i se dadeau mai mult de trei luni de trait. a incercat un tratament cu ceaiuri de "nustiuce " radacini si a trecut un an si jumatate si ... inca traieste.
nu stiu ce efecte negative asupra sanatatii vor avea citostaticile, daca i se agraveaza starea si-i grabeste sfarsitul?
nici nu stiu ce sa mai facem!? multumesc pentru raspunsuri si sanatate multa!
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 27-04-2010, 21:16:15 de către radicus
riciu, stadializarea e facuta dupa operatie sau dupa rezultatele histopatologice. Din cate mi-ai spus stiu ca nu are metastaze ganglionare, nu are metastaze la distanta, e bine diferentiat si e in partea de sus a esofagului. Dar nu stiu nimic clar de tumora cat de avansata era. TxN0M0 G1, localizare superioara - Tx = nu am informatii clare despre tumora, G1=bine diferentiat. Daca tumora ar fi T2 sau T3, ar arata stadiul IIA (cel mai probabil). Tumora T1 ar arata stadiul IA, dar nu prea cred ca e T1 avand in vedere ca a fost nevoie de tratament inainte de operatie, iar tumora T4a inseamna ca e extinsa in afara esofagului, deci nu prea exista sanse sa fie T4a. Poate intreba medicul de stadiu cand merge la control.
Markerii tumorali se pot face, la recomandarea oncologului, inainte de chimioterapie in acelasi timp cu analizele pre-tratament.
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 27-04-2010, 19:08:04 de către nicolae1900
prelungirea vietii - tratamentul oncologic este unica cale demonstrata stiintific pana acum
tratamente naturiste - nu este nimic demonstrat dar incercati ca de stricat nu au ce strica
atentie in schimb - nu va lasati pacalit de diversi sarlatani
imi pare rau ca nu va pot da vesti mai bune dar asta este situatia...
cu stima
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 27-04-2010, 18:13:31 de către riciu
marius eu iti spun din experienta mea cu tatal meu : parerea mea este sa mergi cu bunicul tau la oncologie , acolo medicul oncolog cu siguranta o sa-i faca cateva analize , in functie de rezultat medicul decide daca bunicul tau poate suporta tratamentul oncologic sau nu . trebuie sa cer si parerea unui oncolog care este f importanta ! sanatate multa !!
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 27-04-2010, 16:33:52 de către mariusbunga
Acelasi lucru ni l-a spus si medicul care s-a ocupat de el in perioada in care a fost internat la Sf. Maria! din pacate nu se mai poate interveni chirurgical si acum nu stim ce sa facem. Ati spus ca se pune problema doar de prelungire a vitii: cum putem face asta?medicul chirurg ne-a recomandat un tratament cu citostatice dar mi-e frica sa nu se agraveze starea lui. el este foarte bine, mananca, nu oboseste, este vesel mereu insa este slabit fizic.
as vrea sa incercam si tratamente naturiste daca as sti ca i-ar prelungi viata macar cu cateva luni!
astept orice fel de sfat, orice imi este de ajutor acum, multumesc!
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 27-04-2010, 08:44:48 de către nicolae1900
pt marius bunga
leziuni hepatice cu aspect de determinari secundare inseamna - metastaze hepatice
deci boala este in stadiu final - chirurgia nu il mai poate ajuta
la momentul actual se mai poate pune problema doar de relungirea vietii - din pacate nu f mult
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 27-04-2010, 08:09:32 de către riciu
pt mariusbunga : acelasi lucru s-a intamplat si cu tatal meu. mai intai a facut radioterapie si chimioterapie pt a mai da tumora inapoi si dupa aceea a putut opera dl dr . la bunicul tau, din cate imi dau eu seama e un pic mai avansat decat la tata , dar tata a reactionat f bine la tratament , in sensul ca s-a retras tumora f mult si s-a reusit interventia chirurgicala . multa bafta si sanatate bunicului tau !!

pt radicus : buna radicus ! din care analiza se poate stabili stadiul bolii pt ca la tata in nici o investigatie nu s-a specificat stadiul ? in legatura cu marcarii tumorali ar trebui sa faca si tata aceasta analiza pt ca el nu i-a facut niciodata ?? cine tb sa-l trimita sa-i faca ?
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 26-04-2010, 21:04:47 de către mariusbunga
Revin dupa ce am reusit sa-l internez pe bunicul meu la spitalul sf. maria si dupa ce a terminat toate investigatiile! am un buletin de examinare CT foarte stufos si care are in concluzie urmatoarele:
- tumora egiune cardie gastrica si esofag toracic superior cu adenopatii patologice regionale;
Dupa vizita de azi dimineata domnul profesor i-a spus bunicului ca nu-l va putea opera si va trebui sa faca sedinte de radioterapie sau chimioterapie!
Ce-mi puteti spune, cu ce ma puteti sfatui..multumesc!!
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 26-04-2010, 11:17:10 de către riciu
buna laura ! mi se pare incredibil dupa atatea analize sa nu se puna inca un diagnostic!! imi pare f rau pt tatal tau , sincer , stiu cum e sa-l vezi asa , e groaznic , dar poate vrea d-zeu sa fie bine !
tatal meu se simte bine cu pofta de mancare sta mai prost si tot asa slabit este. nu stiu ce o sa facem ca tb sa inceapa si chimioterapia si inca nu este intarit pt a suporta tratamentul . dar , multumim lui d-zeu ca e bine , nu are dureri, mai iese pe afara sa faca un pic de treaba , merge singur la control cu masina , o sa mai vedem ce o sa mai fie , multumesc de intrebare !
sanatate multa tie si tatalui tau si data viitoare poate imi dai vesti bune !!
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 26-04-2010, 10:46:06 de către LauraEO
Buna

Riciu , multumesc de intrebare. Tatal meu e tot mai rau, l-am internat la Fundeni. Va face iar o endoscopie, colonoscopie, tomnograf... si probabil operatia chirurgicala de extirpare ganglion in vederea biopsiei.
Are 2 saptamani de cand face febra 40, a aparut si o tuse urata care nu-l lasa sa respire, dureri in spate destul de mari ( am chemat salvarea intr-o zi ca nu mai rezista). Testele TBC nu indica acest diagnostic asa ca inca nu stim inca ce ar putea fi. Medicii se gandesc la un Limfom sau Sarcoidoza, dar deocamdata fara biopsie nimeni nu stie nimic. Intre timp i s-a marit si splina, 14 cm deci pare tot mai probabil un Limfom. Numai ca nu inteleg de ce nimeni pana acum nu s-a gandit la varianta asta.
Acum e in perfuzii de hidratare si calmante pentru dureri.

Tatal tau cum se simte ?
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 22-04-2010, 17:31:42 de către emili_444
da cam asa ceva,,,stiu doar k nu au putut sa scoata toata tumora pt ca a fost lipita de aorta.si da s-a ridicat si stomacu
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 22-04-2010, 16:33:05 de către riciu
emili, ma bucur f tare pt voi , mai ales pt tatal tau ca nu a trecut prin ce a trecut tatal meu ! sunt curioasa , la tatal tau in ce a constat operatia ? s-a curatat efectiv tumora de acolo sau s-a scos o bucata din esofag si s-a ridicat stomacul?
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 22-04-2010, 13:44:13 de către emili_444
buna ziua,
as vrea sa va spun k in urma operatiei tatal meu se simte f bn,,nu au fost complicatii,totul a decurs normal.inca mai este la terapie intensiva dar cred ca in cateva zile o sa-l mute intr-un salon.a inceput deja sa se alimenteze normal si raspunde f bn la tratament.dupa operatie a avut foarte multe pungi ...in jur de 5,iar acum nu mai are decat una pt drenaj care dupa cate am inteles o sa i-o dea astazi jos.mi-ar placea sa decurga totul bn
apropo tatal meu nu a avut nici un organ afectat.sg problema a fost faptul ca rana a fost foarte aproape de aorta.
va multumesc pt factul ca mi-ati raspuns la intrebari.
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 21-04-2010, 17:23:48 de către radicus
riciu, cancerul e de mai multe tipuri si cauzele lui sunt multiple. Pot fi factori genetici (mosteniti), cum e sindromul Li-Fraumeni cauzat de mutatiile suferite de gena p53; pot fi factori virali mutageni, cum e cancerul de col uterin provocat de HPV sau in unele cazuri de limfom Burkitt provocat de HIV/SIDA; mai exista factori chimici mutageni cum e azbestul, fumul de tigara, alcoolul, etc. In concluzie, poti sa nu ai in familie cancer dar nu te scuteste nimeni de riscurile provocate de chimicalele, radiatiile si virusurile cu care vei intra in contact pe perioada vietii in mod involuntar sau nu. Si ai grija, un fumator pasiv are aproape acelasi risc de cancer sau boli cardiovasculare ca un fumator activ. Daca ar exista doar cancere mostenite, atunci clinicile si institutele de oncologie din lume ar fi aproape goale.
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 21-04-2010, 13:31:32 de către destin
buna riciu normal asa se spune ca se mosteneste dar eu nu cred pt ca nu am avut sau sa am pe cineva cu aceasta boala eu stiu ca toti avem aceste celule si declanseaza unde gaseste locul mai slab sau sensibil pupici
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 21-04-2010, 12:20:12 de către riciu
buna radicus !! as dori sa aflu raspunsul la o intrebare care nu-mi da pace : CANCERUL este ereditar ? se mosteneste ? mi-e groaza ca s-ar putea sa-l mostenesc pe tata si mi-e frica pt sotul meu tinand cont ca bunicii lui paterni au murit de cancer pulmonar , iar sotul meu este fumator .multumesc !!
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 20-04-2010, 11:38:53 de către LISUCA
riciu - nu am aflat nimic - nu sa efectuat autopsie deci am ramas la ceea ce a constata medicul care a venit
acasa cind a decedat.
cert este ca nu a murit de cancer, tumoarea se redusese la1.5cmm de la 7-8cmm
probabil razele pe care le-a facut din lateral iau sensibilizat inima, din momentul in care le-a inceput sa simtit rau si a facut doar 5 sedinte laterale, oricum cred ca daca nu facea atunic stopul cardiac , inima nu-i rezista la operatie
lisuca
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 20-04-2010, 11:01:57 de către riciu
lisuca , acum asteptam sa-si mai revina un pic , sa se mai intareasca si dupa aia trebuie sa mergem inapoi la fundeni pt cateva sedinte de chimioterapie . eu sper sa inceapa cat mai repede tratamentul .
pana la urma care a fost cauza decesului rudei tale ? ati aflat ?

lauraEO , ce mai faceti ? ati mai rezolvat ceva ? cum se simte tatal tau ?
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 20-04-2010, 09:24:16 de către LISUCA
riciu- inca nu mi-au iesit din mine cuvintele sotului meu , cred ca ma vor bintui multa vreme , cu doar 50 minute inainte imi telefonase si totul era in ordine, ca apoi sa ma sune si sa imi zica ca este mort in bucatarie
mai dureros este pentru sotia si fica lui
care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmeze tatal tau acum?
numai bine,
lisuca
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 19-04-2010, 18:26:25 de către riciu
lisuca , si tata mai bea sfecla rosie cu mar si morcov , adica sucul lor . in rest se simte binisor , inca nu are pofta de mancare si il cam doare burta dar asta e . voi cum sunteti acum dupa tragedia prin care ati trecut ?
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 19-04-2010, 16:28:38 de către LISUCA
riciu- eu am folosit suc de sfecla rosie este foarte foarte bun, dar atentie - se icepe cu o cantitate destu de mica aproximativ 50 grame in pima zi si treptat se mareste doza, fii foarte atenta la dozaj
ce face tata?
sanatate multa
lisuca
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 18-04-2010, 21:03:57 de către riciu
destin, imi pare f rau ca treci prin asa ceva ! ma bucur ca acum esti mai bine si ai dreptate doamne ajuta sa avem sanatate si sa mergem inainte cu capul sus !
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 18-04-2010, 12:12:35 de către destin
buna riciu! am 31 ani si am fost si eu operata de neoplasm col uterin acum 7 luni am avut si eu o perioada postoperator mai grea aveam dureri groaznice ,halucinatii plus ca ma chinuia mult pt ca nu mai aveam vene unde sa-mi puna perfuzii din cauza razelor si ajunsesem sa ma lege la vena principala (asta inseamna la git)va dati seama ca eram cu pshihicul la pamant si totusi a trecut cu voia lui d-zeu . iti doresc multa sanatate tie si tatalui tau si nu uita D-ZEU EXISTA....DOAMNE AJUTA SI SANATATE TUTUROR DESTIN
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 18-04-2010, 08:51:34 de către LauraEO
Biopsia ganglionilor e urmatoarea pe lista. Doctorul spunea ca prefera sa nu se ajunga la asta. E o procedura riscanta ?

Multumesc,
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 17-04-2010, 21:01:39 de către radicus
LauraEO, testul IDR nu e sigur 100%. A facut si alte tipuri de biopsie? Cum ar fi biopsia ganglionilor limfatici.
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 17-04-2010, 11:46:55 de către LauraEO
Radicus, tata a cam terminat investigatiile TBC. Radiografia, sputa, Bronhoscopia nu evidentiaza un TBC.
Luni avem si rezultatul de la IDR.

Mi-e teama ca si acesta va iesi negativ. Medicul a inceput sa-i administreze antibiotice . Face febra in fiecare seara. De 3 zile urca pana la 40 grade. Desi primeste de 3 zile antibiotice si alte medicamente, febra urca la fel de mult.

Una din biopsii(Colentina) spune :
Concluzie: Ulceratie esofagiana cu tesut de granulatie cu granuloame giganto-epitelioide si schite de traiect fisurar cu caractere histopatologice compatibile cu diagnosticul de inflamatie cronica TBC.

Daca nici IDR-ul nu evidentiaza TBC, ma gandesc sa-l internam la Fundeni sau Colentina pentru a avea un diagnostic clar. IDR-ul poate fi neconcludent ?

Stiu ca devin off-topic, dar voi stiti istoricul analizelor si prefer sa apelez la voi.
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! 17-04-2010, 10:02:26 de către riciu
d-le dr SUPER TARE ( mars si latra in alta parte ). sub nici o forma tata nu o sa renunte la tratamentul oncologic !! asteptam sa se mai intareasca un pic dar tot nu are pofta de mancare . inca ceva are zile cand il doare burta f tare adica are crampe , bolborosisme , intepaturi cu toate ca are scaun in fiecare zi chiar si de 2-3 ori pe zi . oare de ce ?

26287 com 1 2 3 4 ..... 183184185186187188189 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp