Ultimele comentarii pe forum
SUBIECT | COMENTARIU | |
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! |
18-01-2012, 16:54:07 de către riciu Si eu va salut pe toti ! angela d ma bucur mult pt voi, kmmm multa putere va doresc !! Ceacaru, am retrait momentele petrecute de noi atunci cand am citit postarea ta ! va inteleg perfect ce simtiti ! plang si nu-mi vine sa cred ca au trecut 9 luni de cand nu-l mai am pe tati ! inca nu pot sa ma obisnuiesc cu gandul ! imi este ingrozitor de dor de el ! nu exista moment din zi in care sa nu-l am in minte, gesturile lui, vocea lui, vorbele lui si inca ma doare cand ma gandesc cat a suferit !! ma bucur mult pt tine ca i-ai spus ca il iubesti, in ultimele clipe ale lui, pe mine ma omoara gandul ca nu am apucat sa-i spun, urma sa ajung la el acasa, dar nu a mai putut sa reziste si cu 2 ore inainte sa ajung, s-a stins ! condoleante, stiu ca prof cordos si echipa lui au facut tot ce au putut, cum au facut si pt tati ! eu inca tin legatura prin tel cu doctorita codresi, au suferit mult cand tati s-a stins, dar..nu ni-i mai aduce nimeni inapoi !! |
|
18-01-2012, 15:15:35 de către angela d kmmm Am citit mesajul tau si vreau sa te incurajez, tatal meu era cam in aceeasi stare si nu mai avea rabdare cu atatea tratamente. Dupa fiecare tratament isi revenea mai greu, probabil organismul era intoxicat de chimicale. La un moment dat si noi am fi vrut sa observam imbunatatiri ale starii de sanatate mult mai repede, trebuie sa va ganditi ca asta "trece" mult mai greu decat ne asteptam, urmele lasate atat fizic dar mai ales psihic sunt majore si greu de ignorat. Atata timp cat exista o luminita de speranta sau o veste buna, sa va ancorati de ea ca sa aveti puterea sa mergeti mai departe. Aduceti-i vesti bune, bucurati-va ca de o minune ca nu au mai iesit tumori, asta o sa-i dea un sentiment de siguranta, el se agata acum de orice fir, amintiti-i ce norocos e, ca alti sunt mult mai grav. asta l-a ajutat pe tatal meu sa lupte. Eu i-am spus de acest forum si de cei care scriu aici, de parerile medicilor, si ii mai spuneam si ce nu scria dar ma gandeam ca il bucura. Tatal meu acum se simte bine, a mai luat vreo 4 kg in greutate si asta l-a bucurat. E destul de activ, are chef de viata, se intalneste cu prietenii, insa toate in ritmul lui de acum. Dar daca intr-o zi il inteapa pe undeva e dezastru, se gandeste la ce e mai rau, nu mai prea vorbeste...asta pana se lamureste ca a fost ceva minor si iarasi e vesel. Asa merg lucrurile, ne bucuram de fiecare zi. As vrea sa-i incurajez si pe cei care sunt la inceputul bataliei, sa spere si sa se roage, ajuta. Va doresc tuturor sanatate si multa putere. Salutari pt riciu |
|
18-01-2012, 13:32:29 de către kmmm angelad, idogaru ce mai faceti...tatii vostri sunt bine? riciu salutari si iti doresc toate cele bune ! domnilor doctori le multumesc pentru raspunsurile oferite si imi cer scuze ca pana acum nu am multumit ! |
|
16-01-2012, 21:00:28 de către ione78 buna, trebuie rabdare si vointa din partea lui, tatal meu isi dorea sa traiasca dar din pacate a fost invins la tumografie nu i-au iesit alte tumori dar nici cele pe care le avea nu au dat f mult inapoi dupa citostatice, repet nu a fost operat avea deja gr 4 cu metastaze...trebuie sa aibe un motiv pt a trai conteaza f mult asta, el vroia sa apuce sa-si duca nepotelul la gradinita si in parc iar pe al doilea sa-l vada dar d-zeu nu a ma vrut si acum am un baietel care seamana cu el si-mi arata tot timpul cu manuta la gat...acolo a avut tata cancer e cumplit. depresia este normala dupa citostatice, dar cunosc cazuri vindecate... cu d-zeu inainte |
|
16-01-2012, 15:36:55 de către kmmm buna ziua tuturor! de fiecare data can intru pe acest forum nu mi pot stapanii lacrimile pt ca imi dau seama durerea pe care o simtiti toti cei care scrieti aici..e o bolala cumplita cu care si tatal meu se lupta in continuare, el acum face in continuare citostatice, a facut 8 sedinte si mai are trei si nu prea le mai suporta, este f greu in periioada asta, dupa ultima simtindu se f rau, cred ca i sa marit doza, pt ca primele 7 le a facut una la 2 saptamani iar acum trebuie sa faca cate una le trei saptamani..si inainte isi revenea si se simtea bine dupa o sapt avea chef de viata, acum avand deja o sapt jumatate si se simpte in continuare f slabit si sta mai tot timpu la pat.sper din tot sufletu sa nu i afecteza ceva si sa apara complicatii de la ele pt ca la rezultatul de la bucuresti relata ca totul este spre bine...nu au mai aparut factori tumorali, totul era in parametrii normali.acum are stari de depresie nu i mai pasa de nimik vrea doar sa scape, lucruri pe care el nu le gandea inainte de ultima sedinta de citostatice.:( Imi pare rau pt cei carora le am citit mai sus povestile de viata si le transmit sincere condoleante si ! |
|
12-01-2012, 12:09:10 de către RaulDuke condoleante ! sper sa va gasiti linistea! |
|
12-01-2012, 09:16:10 de către Ceacaru Nu l-am putut ajuta cu nimic, am fi facut mai multe pentru el daca s-ar fi putut.Dar puterea nu a stat in mainile noastre.Desi ne este foarte greu sa credem ca 2 saptamani l-am vazut bine, si imediat nu a mai fost bine deloc.Greu si faptul ca tata nu a fost niciodata bolnav, doar niste simple raceli, dar niciodata internat, sau avand probleme cu inima, avand varsta de 55 de ani.Posibil ca ultimul accident vascular sa-i fi inundat creierul?El al 2 accident facandu-l pe 24 decembrie, si el murind pe 26 decembrie.Va multumesc pentru raspuns. |
|
11-01-2012, 19:12:00 de către RaulDuke da, este regretabil, se pare ca a fost o complicatie care insoteste de multe ori interventiile chirurgicale. se stie, o operatie cu cat e mai lunga si mai laborioasa, cu atat riscurile colaterale sunt mai mari, de tipul infectiilor, fenomenelor cardio-vasculare, insuficiente de organ, etc. despre intrebarea de la final, da, este posibil ca va auzea, dar improbabil ca era si orientat si integra mental ceea ce auzea. subliniez POSIBIL, nimic mai mult. |
|
11-01-2012, 10:59:58 de către Ceacaru Imi cer scuze, am gresit.A facut 2 accidente vasculare cerebrale, unul odata cu preinfarctul.Cand a suferit preinfarctul ni s-a spus ca l-a facut din cauza socului care l-a avut la salon, atunci si-ar fi dat el seama ce s-a intamplat.Desi el vorbea, incepuse sa manace supe, operatiile sa se cicatrizeze, nu inteleg de unde acest soc.Nu am mai cerut autopsie, tata a decedat pe 26 decembrie, si ni s-a spus ca daca cerem autopsie il putem lua dupa revelion.Cauza decesului a fost stop cardio-respirator.Dupa primul accident vascular cerebral ni s-a spus ca se poate recupera si dureaza intre 3-7 luni.Posibil ca avea probleme de tinere de minte, de vorbire.Fiind si intubat ne-a fost greu sa comunicam cu el, noi vorbeam si el doar strangea din ochi daca da sau nu.Dupa 2 saptamani a fost detubat, le-a putut spune surorilor ca el rezista si ca e tare, si ca ii este dor de noi, dupa 2 zile fiind intubat din nou.Ultimile 3-4 zile fiind in agonie, administrandu-i adrenalina.Nu mai reactiona la atingere, nu mai strangea din ochi.Desi ma tot gandesc avea pulsul 100-130, cum vorbeam cu el ajungea si la 147.E posibil sa ne fi auzit in continuare?Desi avea 2 accidente vasculare?Plecam si ne opream in usa sa vedem pulsul, si revenea la 100-130. |
|
10-01-2012, 19:40:03 de către RaulDuke da, din pacate in momentul in care cancerul nu este operabil, el nu prea este (aproape mereu) nici vindecabil. tratamentele chimioterapice au o sansa sa induca ceea ce se cheama REMISIE a tumorii/tumorilor, care sa prelungeasca viata si sa amelioreze, cel putin temporar, simptomele. din pacate aceste tratamente ofera numai o sansa, si ea cu grad mare de variabilitate, si nu garantii! ratele de raspuns la aceste tratamente sunt uneori de peste 90%, alteori de numai 10%, de exemplu, si nu se poate anticipa prea bine care bolnavi vor raspunde si in ce masura. ce e la fel de variabil sunt si efectele secundare in privinta carora iar nu exista garantii. totusi aceste tratamente nu se fac impotriva vointei bolnavului, iar inainte de inceperea lor trebuie obtinut, conform legii, consimtamantul scris al pacientului, care are datoria de a intelege cat vrea si cat poate din ce i se explica, sau de a se increde total in medicii pe care i-a ales. alta solutie nu exista, medicul nu poate obliga pe nimeni la nimic, iar medicina in general functioneaza DOAR pe recomandari. nimic nu se impune de catre nimeni! ceacaru: totusi este foarte curios care a fost cauza mortii in cazul pe care il prezinti. s-a efectuat o autopsie, lucru care ar fi fost recomandat in cazul in care lucrurile nu au fost foarte clare. "comotie cerebrala" este un termen foarte inexact asupra ce s-a intamplat. care sunt cauzele, directa si indirecta a mortii ? de ce a facut acele atacuri cerebrale ? care este explicatia data de medici ? cat de departe ati ajuns cu "de ce" -urile ? |
|
10-01-2012, 13:10:17 de către ione78 buna, nu am mai intrat de mult pe aici pt ca nu am mai avut de ce, nu am mai citit nici mesajele pt ca imi aduc aminte de tot ce a fost rau, din pacate tatal meu a decedat din cauza aceste boli cumplite pe 19 septembrie 2010 dupa citostatice, radioterapie dar nu au avut nici un efect bun doar urmari foarte greu de suportat ajunsese la 48 de kg si arata ca un batran de 70 de ani f greu...cumplit...eu nu am avut forta de a-l mai vedea in ultimele 2-3 saptamani delira nu ma mai cunostea doar mama a stat cu el si slabise si ea f mult, nici mort nu l-am vazut nici la inmormantare nu am fost din pacate si acum regret f mult dar eram gravida in 6 luni si am avut o sarcina f grea din cauza supararii cu tata si nu mi-a mai permis nimeni sa ajung la el deoarece plangeam mereu de cate ori il vedeam a trecut un an si...dar eu am gandesc mereu la el si la 3 luni dupa ce a murit am nascut un baietel si cand ma uit in ochii lei parca il vad pe tata nu va suparati ca v-am scris atata vreau sa spun doar ca el avut gradul 4 am ajuns prea tarziu la dr dar sincer nu trebuia sa-i mai dea acele citostatice si radioterapie sa faca pt ca oricum au fost degeaba si nu a trait decat 7 luni de cand au descoperit ce are si regret ca le-a facut mai bine il lasau asa si nu se mai chinuia atat oricum dr i-a spus ca aceste citostatice sunt doar ca sa mai dea o speranta bolnavului nu pt a se face cat de cat bine va multumesc si va doresc ca pe cei bolanvi sa-i ajute d-zeu sa treaca cu bine peste tratament si sa se faca bine |
|
10-01-2012, 10:32:47 de către Ceacaru Am citit povestea lui riciu si pot spune ca am plans la ceea ce am citit.Si noi, eu impreuna cu cele 2 surori alea mele am trecut prin niste momente care nu se pot uita toata viata.In urma cu cateva luni tata a fost diagnosticat cu carcinom esofagian invaziv.Ne-am consultat cu mai multi doctori in privinta operatiei, tata neavand metastaza era recomandat sa se opereze, fiindu-i tot mai greu sa manance.Am ajuns la spitalul "Marius Nasta", la Domn Profesor Cordos Ioan.A fost internat pe 14 noiembrie pt analize, analizele iesind foarte bune, a decis sa fie operat pe 21 Noiembrie.Operatia a durat in jur de 7 h 30, operatia a reusit, tumoarea a fost inlaturata, totul a decurs bine.O saptamana a petrecut-o la terapie intensiva, iar pe 28 noiembrie fiind mutat la salon.Toate bune si frumoase la salon, i s-au inchis operatile, incepuse sa manance supe, putea vorbii, gandindu-ne ca peste cateva zile il vor si externa.Pe 5 decembrie mergem seara in vizita sa-i ducem iaurturi radem glumim, ne gandim cand v-a fi externa.Pe 6 decembrie, trece sora mea de dimineata pe la el, spunandu-i ca i-a fost rau seara, nu dureaza 2 h de cand pleaca sora mea de la spital si tata sufera un preinfarct si o comotie cerebrala.Pot spune ca pe 5 decembrie a fost ultima zi cand mi-am vazut tatal bine si constient.Este mutat la terapie intensiva conectat la aparate, vanat tot corpul, asteptand sa-si revina usor usor.Conectat la aparate nu putea decat sa stranga din ochi sau foarte putin din mana dreapta.De pe 6 decembrie pana pe 24 decembrie tata a ramas la terapie intensiva.Slabind foarte rau, sa nu mananci de sapt intregi, doar hranit prin perfuzie.De pe 14 noiembrie pana pe 24 a apucat sa manance numai supe, cateva zile.Ultimile zile i s-a administrat adrenalina, doctorii ne-au spus ca intr-un final ii va ceda inima, pt ca, creierul incetase activitatea lui.Adrenalina si aparatele il mai tineau.Pe data de 24 decembrie a suferit o a 2 comotie cerebrala.Am fost dimineata sa-l vad si seara, am lasat o lumanare si i-am spus lui tata la ureche ca il iubesc si ca as vrea si maine sa-l regasesc.Iar pe 26 decembrie 20:30 a plecat dintre noi.Noi afland pe 27 decembrie, ca tata suferise inainte de Craciun a 2 comotie cerebrala.Le multumim doctorilor mai ales Profesorului Cordos Ioan ca au incercat tot ce era posibil pentru a se imbunatati starea lui tata.Au trecut 3 saptamani de la inmormantare, si tot nu ne vine sa credem, ca tata nu mai este langa noi.La 20 de ani ai mei, 24, 25 ai surorilor mele tata sa nu mai fie alaturi de noi.Eu citeam pe forum comentarile lui riciu cand tata era internat la terapie intensiva si plangeam si ma gandeam la tata.Destul de greu, cand tata a fost pt noi si mama si tata, singurul sprijin, singurul sfatuitor.Dumnezeu sa-l ierte! |
|
29-11-2011, 14:28:29 de către RaulDuke cu placere ! |
|
29-11-2011, 10:42:04 de către Vali lili buna ziua ! va multumesc din suflet pt.tot si ma scuzati de intrebarile care vi le-am pus fara rost.inca o data va multumesc. |
|
29-11-2011, 00:31:49 de către RaulDuke imi pare rau, dar trebuie sa pun capat sirului de intrebari medicale NONoncologice, pentru ca nu suntem in spiritul acestui topic, din cadrul forumului. acesta este ultimul post din aceasta discutie care nu are ca subiect cancerul. nu doar din cauza temei acestei sectiuni, ci in primul rand pentru ca eu unul nu ma pricep la alte probleme medicale cum ma pricep la cancer. ca atare, vis-a-vis de fetita... nici macar nu o sa incerc un raspuns sau o speculatie, pentru ca sansele sa gresesc sunt cu mult mai mari ca cele sa nimeresc si sa te pot ajuta. tine legatura ca lumea cu medicul de familie si eventual cu pediatrul ei! despre alcool si antibiotice: A NU SE COMBIMNA !!! moldaminul este o penicilina retard, iar alcool in general scade timpul de injumatatire al antibioticelor, deci le scade drastic concentratia in sange si deci eficienta. ca atare antibioticul are mari sanse sa nu aiba nici un efect, ba chiar sa induca selectarea unor bacterii rezistente si care sa complice si mai tare boala. deci alcool NU, DELOC, cat dureaza tratamentul! regret momentul, cu sarbatorile si astea, dar asta e situatia. sper macar sa se rezolve! gata :) numai bine ! |
|
28-11-2011, 20:44:25 de către Vali lili va mai deranjez cu niste intrebari daca nu va suparati.am o fetita de 3ani si 8 luni si de cand s-a nascut am probleme cu ea in general cu gatul.in primii2 ani facea foarte des rosu in gat asta se intampla aproape in fiecare luna, acum raceste ceva mai rar.are foarte multe mucozitati pe gat in piept nu stiu cum sa va explic, dupa ce ii dau antibiotic o perioada de cateva zile nu mai are, dupa care apare iara.am fost cu ea la diferiti dr.din pitesti si din bucuresti si totusi nimeni nu mi-a dat un tratament corespunzator.ce parere aveti de la ce persista mucozitatile acestea si unde ma sfatuiti sa merg cu ea. |
|
28-11-2011, 20:33:49 de către Vali lili buna seara.vreau sa va multumesc inca o data pt. raspunsurile la intrebari si tin sa va anunt ca astazi sotul meu a fost la dr.si ia dat acelasi diagnostic pe care mi l-ati spus si dvs.amigdalita dr.cazeoasa.ca tratament ia dat moldamin 1.200.000ui timp de 3 luni si sa faca niste analize.vreau sa va intreb moldaminul este un antibiotic, ma gandesc o sa vina sarbatorile si daca are voie sa guste ceva alcool.in prospectul de la moldamin nu specifica nimic.ma scuzati de intrebare, da e mai bine sa stie daca are voie sau nu. |
|
27-11-2011, 20:18:41 de către Vali lili multumesc pt. raspuns.am fost acum 3 zile la medicul de familie si la indrumat sa se duca sa faca un exudat faringian.dar sotului meu ii este frica sa mai stea fara sa mearga la dr.si ar vrea sa faca o programare la o clinica in bucuresti, probabil au aparatura mai buna ca la noi la pitesti s-a uitat cu o lingurita in gat si atat. |
|
27-11-2011, 19:46:10 de către RaulDuke notiunea de "grav" poate fi foarte relativa. urgent in nici un caz nu pare sa fie, nimic atat de urgent incat sa nu poata fi trecut pe la medicul de familie. insa problemele nu trebuiesc neglijate sau lasate sa treneze, pentru ca se pot complica. |
|
27-11-2011, 19:41:56 de către Vali lili buna seara si multumesc pt. raspunsul la intrebarea legata de sanatatea sotului meu.mai vreau sa va deranjez cu o intrebare.credeti ca este ceva grav si trebuie consultat un dr.urgent? |
|
24-11-2011, 22:53:53 de către RaulDuke da, suna a o problema de ordin infectios. daca antibioterapia nu ajuta, se impune o reevaluare la medicul ORL-ist. p.s. si absolut nelegat de nimic din ce se discuta pe aceste forumuri, dar valabil pentru foarte multa lume: cuvantul este A SIMTI, nu "a simPti"! deci eu simt, tu simti, el/ea simte, noi simtim, voi simtiti, ei/ele simti si etc. pentru celelalte timpuri. ok ? |
|
24-11-2011, 21:50:31 de către radicus Trebuie revazut de medic si schimbat sau continuat tratamentul. Acea "boaba urat mirositoare" poate proveni de la amigdalita cazeoasa criptica sau alta infectie in zona amigdalelor. |
|
24-11-2011, 19:41:57 de către Vali lili buna seara.de data asta vin cu o intrebare legata de sanatatea sotului meu.are varsta de 39 de ani si de ceva timp simpte ca il deranjeaja ceva in gat.a fost la pitesti la orl si ia spus ca are o amigdalita inflamata.ia dat tratament flamein si strepsils 10 zile si nu se cunoaste nimic. de o saptamana a terminat tratamentul cu augmentin si la fel nu se cunoaste nimic.cateodata cand tuseste ii iese ceva ca o biluta cat boaba de orez, din gat care miroase urat.ce parere aveti. |
|
21-11-2011, 20:05:18 de către RaulDuke da, este absolut normal si previzibil faptul ca orice om doreste sa se faca bine. in acelasi timp este normal, dupa parerea mea cel putin, ca omul sa stie care sunt sansele ca acest lucru sa se intample, in cazul de fata practic zero. ca atare in momentul de fata aceasta este si boala care, cel mai probabil, ii va cauza moartea, mai mult sau mai putin direct. din pacate acest lucru inseamna ca, desi cu tratament corect, cum am zis mai sus, poate avea sansa a multe luni si chiar ani de viata, cu mijloacele medicale disponibile azi, pana sa ajunga sa-si piarda viata, posibil ca va trece prin aceleasi etape pe care le-a vazut la altii. imi pare rau pentru vestile proaste, dar cred ca e foarte important ca atat un bolnav cat si familia lui sa stie la ce se poate astepta. daca situatia locala nu o permite, dupa cum zic si radioterapeutii si medicii ORL-isti, din pacate asa este, nu se poate iradia din nou. tratamentul chimioterapic ramane singura optiune, ajustat in functie de necesitati si evolutie. |
|
21-11-2011, 18:47:37 de către Vali lili vis-a-vis de citostatice nu am gasit ce fel de citostatice face dar mi-a zis ca au solutie alba nu roz. |
|
21-11-2011, 18:11:53 de către Vali lili buna seara si va multumesc pt. raspunsurile pe care mi le-ati dat pana acum.vin in seara asta cu niste amanunte pe care le-am aflat aseara de la tatal meu.i-am gasit un bilet de trimitere catre fundeni de la dr. de la spit, panduri pe care scria sa faca radioterapie si chimioterapie.l-am intrebat pe tatal meu daca ducandu-se la fundeni ia facut un consult de specialitate sa vada daca poate sa mai faca radioterapie.mi-a spus ca nu ia facut si ca el nu mai suporta sa faca raze ca iar o sa-i fie rau nu o sa mai poata manca.in principiu el considera ca neputand sa se alimenteze suficient o sa moara.el singur se pare ca a cerut sa faca citostatice ca la acestea se simpte bine.domnul dr.de la panduri ii spusase sa faca 7-8 sedinte dupa care sa revina la control sa vada cum evolueaza boala.el zice ca e destul de ars gatul lui de la razele pe care le-a facut acum 2 ani si 9 luni si ca il arde mai rau si nu o sa mai poata manca.ce parere aveti, trebuia sa faca razele sau nu.lui dealtfel ii este frica si de operatie ca a vazut cat a stat in spital tot felul de cazuri ca se alimentau cu furtun pe nas cu furtun pe burta ca aveau supapa la gat.practic eu nu inteleg nimic ce vrea pana la urma.ar vrea sa se faca bine dar nu stiu in ce fel. |
|
20-11-2011, 18:59:15 de către RaulDuke nu pot sa va sfatuiesc sa mergeti sau sa nu. un consult, de principiu, nu vad cum poate sa strice. am auzit de acest doctor, insa detalii despre el nu stiu. nu exista "sperante degeaba", merita incercat orice, dar avand in vedere informatiile pe care le aveti pana acum, as lua in considerare si faptul ca operatia nu se poate face. |
|
20-11-2011, 17:49:35 de către Vali lili ma tot gandesc si poate imi fac sperante degeaba poate totusi ar putea fi operat.va multumesc. |
|
20-11-2011, 17:48:20 de către Vali lili va mai deranjez cu o intrebare.tatal meu are programare peste o saptamana la bucuresti la domnul profesor doctor dorin sarafoleanu.am inteles ca este cel mai renumit dr. orl si as vrea sa va intreb ce parere aveti daca merita sa incerce sa mearga la dansul, daca ati auzit de acest dr. si daca ma sfatuiti sa mearga la dansul. |
|
20-11-2011, 16:22:58 de către RaulDuke vis-a-vis de intrebarea "daca mai poate face iradiere", din moment ce deja a facut, raspunsul probabil este ca NU. totusi, radioterapeutul care i-a facut iradierea trebuie intrebat, sau gasit un document medical, in care se precizeaza CE DOZA exacta (cati gray) au fost facuti, si astfel se poate aprecia daca doza poate fi suplimentata. viata poate fi prelungita, in cazul unui raspuns favorabil, cu luni si posibil chiar ani. e imposibil de estimat ca la matematica, nimeni nu poate cunoaste viitorul. in cazul in care NU raspunde sau nu poate tolera citostaticele pe care le face acum, exista tot felul de masuri care se pot incerca, in primul rand schimbarea regimurilor de citostatice, incercarea unor terapii tintite, medicamente cu aprobare de la CASMB, etc. la cum descrii situatia, cel putin in momentul de fata sunt destule lucruri de incercat, iar daca lucrurile sunt dpdv simptomatic bune, asta trebuie facut! va urez succes si raspuns cat mai bun ! |
|
20-11-2011, 16:13:47 de către Vali lili va multumesc din suflet.nu stiu ce fel de citostatice face dar maine se duce sa ia externarea din spital si probabil o sa scrie acolo.inca o intrebare daca pot sa va pun:raze cobalt poate sa mai faca.deocamdata poate manca bine inghite bine.am inteles ca 25%din cazuri raspund la tratamentul cu citostatice.daca organismul raspunde la acest tratament cat iar putea prelungi viata si daca nu raspunde la tratament cat ar mai avea de trait.va multumesc inca odata. |
|
19-11-2011, 17:33:46 de către RaulDuke da, exact acesta este scopul tratamentului cu citostatice, prelungirea vietii, stoparea sau macar intarzierea progresiei tumorilor, intarzierea progreselor simptomelor, mentinerea unei calitati cat mai bune a vietii. este intr-un stadiu foarte avansat, inoperabil, deci nevindecabil, care a evoluat in ciudat tratamentului de pana acum, care fara acest tratament oncologic ar progresa foarte repede, putand sa omoare bolnavul chiar si in cateva luni sau chiar saptamani, in functie de agresivitatea tumorii. in schimb cu tratament poate castiga foarte mult timp. ca atare asta e ceea ce trebuie sa faca in momentul de fata. ce citostatice face ? |
|
19-11-2011, 09:55:07 de către Vali lili buna ziua.va multumesc pt. raspuns.va rog daca mai puteti sa-mi raspundeti la cateva intrebari.facand aceste citostatice oare il poate ajuta sa stagneze tumora.puteti sa-mi spuneti daca este intrun stadiu avansat si cat mai are de trait. |
|
18-11-2011, 20:11:08 de către RaulDuke din pacate nu pare a putea fi operat, dupa cum zic si chirurgii. |
|
18-11-2011, 16:33:24 de către Vali lili am omis sa spun varsta tatalui meu 68 de ani. |
|
18-11-2011, 16:30:23 de către Vali lili buna ziua.tatal meu in urma cu 3 ani a fost operat de cancer maxio facial a facut 35 de radiatii cobalt dupa care a urmat cu cateva serii de citostatice anul acesta in august ducanduse la dr. a constatat o recidiva.ia facut 3 biopsii din care rezulta;tumora faringolaringiana, tumora baza de limba, mucoasa cu epiteliu cu acantoza si proces inflamator cronic.tumora sinus pirifosm dr.si stg.mucoasa cu epiteliu cu acantoza paracheratoza, organizare papilomatoasa, zone de displazie usoara si moderata si proces inflamator cronic.carcinom laringofaringian.carcinom epidermoid spinocelular cheratinizat invaziv.hp fragment tesut sp stg.mucoasa cu epiteliu cu acantoza paracheratoza organizare papilomatoasa, zona de displazie usoara si proces inflamator cronic.acestea sunt cele 3 biopsii.ia facut niste investigatii pe esofag si i sa spus ca nu poate fi operat deoarece nu se mai vindeca pt.ca are tesuturile arse de la radiatii.acum urmeaza 4 citostatice si dupa 3 saptamani se duce sa vada probabil daca a stagnat sau inaintat tumora.va rog ajutatima si spunetimi daca mai poate fi operat sau este intr-un stadiu avansat.va multumesc/ . |
|
15-11-2011, 19:12:00 de către riciu salut radicus! da, sunt mai bine !! mersi mult pt cat mi-ai tinut curajul !! stii cat de mult au contat cuvintele tale pt mine, nu mai este nevoie sa-ti spun !! |
|
15-11-2011, 14:55:07 de către radicus Salut riciu! Ma bucur ca esti mai bine. |
|
15-11-2011, 12:03:10 de către RaulDuke numai bine ! |
|
15-11-2011, 11:48:46 de către riciu buna !! citesc in fiecare zi postarile voastre ! ma bucur din suflet ca tatii vostri sunt bine, sa le dea d-zeu putere multa sa lupte in continuare si voua asemenea sa puteti sa fiti alaturi de ei si sa-i incurajati tot timpul asa cum am facut eu cu tati al meu !! eu sunt binisor, de fiecare data cand intru aici plang si nu-mi vine sa cred prin ce am trecut !! la noi in familie nu mai este nimic ca inainte si nu o sa mai fie niciodata de cand nu mai este tati, totul este schimbat, cand traia tati eram mai petrecareti, mai glumeti, faceam tot timpul tot felul de prostii, acum toata lumea este serioasa, nici o aniversare nu a mai avut farmec, nici vacanta !! l-am iubit enorm de mult !!! ne este ingrozitor de dor de el !! aveti grija de voi si oferiti tatilor vostri toata dragostea voastra !! sanatate multa !!! salutari lui radicus si raulduke !!! |
|
10-11-2011, 20:14:57 de către ldogaru Buna seara la toata lumea. Nu am mai scris de mult timp dar urmaresc cu interes tot ce se scrie pe forum. Am inceput lucrul (pentru ca pana acum am fost in concediu de maternitate) si ajung seara tarziu acasa. Tatal meu de aproape o luna a terminat 4 sedinte de citostatice dar inca mai simte gustul de la medicamente. Are zile in care mananca si e bine si altele in care ii pica rau orice. A slabit la 56kg, sper sa isi mai revina.Prin decembrie trebuie sa faca CT si sper sa iese OK. kmmm- Sa dea Domnu` sa primiti un rezultat pozitiv angela d - ma bucur sa aud ca tatal tau se simte in general bine Sanatate la toti. Asteptam un semn si de la riciu. Oseara placuta. |
|
10-11-2011, 18:01:23 de către magda_alexia@yahoo.com buna seara imi pare rau ca am disparut atita, dar azi la operat pe prietenul meu si ia scos tot stomacul.abia maine isi va reveni. ne a spus medici ca era foarte avansat cancerul . nustiu ce va urma. |
|
10-11-2011, 17:46:52 de către kmmm buna seara tuturor! angela d ma bucur ca tatal tau este din ce in ce mai bine si doresc din suflet atat tatalui tau cat si celorlalte persoane cu astfel de probleme multa sanatate ! Tatal meu face acum citostatice, a facut 4 sedinte din 6, si pe langa astea am inteles de la oncolog ca o sa i mai faca un progrsm de inca trei, numai ca problema e ca el sa simtit foarte rau dupa ultima sedinta si acum ne zice ca daca si la urmatoaea o sa i fie la fel nu o sa mai faca si asta e crunt. El dupa operatie se simte bine mananca aproape orce, se simte bine, cu exceptia zilelor in care face citostatice cand nu poate nici apa sa bea, conduce, are activitati care sa nu i solitice efort fizic..azi a fost la bucuresti pt investigatiile amanuntite care se fac la 3 luni d ela operatie si astept rezultatul, care sper din tot sufletu sa fie unul bun si sper din suflet sa scapam odata de toate nenorocirea asta pt ca este cumplit..Doresc tuturor celor care trec cu persoane apropiate prin astfel de momente multa intelegere, rabdare si intelepciune pt ca au nevoie ! Sper sa ne lase msg si idogaru si sper sa mai auzim vesti si de lla riciu! O seara buna si sper sa auzim numai de bine! |
|
09-11-2011, 23:01:36 de către RaulDuke cu placere! |
|
09-11-2011, 15:44:29 de către angela d Mulţumesc frumos. |
|
09-11-2011, 14:17:33 de către RaulDuke nu este o situatie oncologica, ma tem ca nu am suficiente date sau experienta ca sa-ti raspund. cauzele pot fi multiple, mai ales endocrine, constitutionale, etc. este posibil ca pe viitor sa reapara aceste probleme. luati legatura si cu un endocrinolog. |
|
09-11-2011, 13:03:01 de către angela d da, care e cauza aparitiei ginecomastiei, daca mai pot aparea in viitor |
|
09-11-2011, 12:46:00 de către RaulDuke pai cu ce sa te lamurim ? care e nelamurirea ? ai o intrebare cu rezon medical la care putem raspunde ? |
|
09-11-2011, 11:33:01 de către angela d buna dimineata, în primul rand vreau sa transmit lui doinici alexandra şi lui magda alexia urări de sănătate pentru cei bolnavi, putere şi răbdare dar mai ales speranta ca o sa fie bine in cele din urma. Apoi as vrea sa aflu noutati de la kmmm şi de la Idogaru. Tatăl meu se simte în general bine. Este activ, si-a reluat activitatile de dinainte de boala dar adaptat la puterile de acum pentru ca e mai slabit. În luna mai s-a operat de ginecomastie la sânul stang si acum si la cel drept. rezultatul anaizelor este bun, nu sunt probleme dar totusi e nelinistit din cauza acestor noduri. Medicul lui zice ca nu e cazul sa ne facem griji dar nu stim cauza aparitiei. Vă rog, daca puteţi sa ma lămuriţi. |
|
08-11-2011, 20:03:43 de către RaulDuke indiferent ce reuseste chirurgul in operatie, dupa aceea va fi esential ca la o luna sa efectueze un CT de torace si abdomen. asta va da o idee despre extensia bolii si va fi putea tratat ca atare. este util si pentru planul de iradiere. |
|
08-11-2011, 08:49:25 de către donici alexandra este vorba de spitalul din ploiesti, nu avem un CT facut, numai o ecografie si o endoscopie cu rezultat: esofagul prezinta pe 1/3 inf formatiune tumorala vegetanta stenozanta, mentionez ca la la ecografie ficat, rinichi, pancreas, splina, CBP, VP, VS normale |
|
07-11-2011, 20:58:26 de către RaulDuke nu se traduce in nici un fel, pentru ca prescurtarea asta vaga este tocmai menita sa mentina lucrurile cat mai neclare pana dupa operatie, cand formatiunea aceea tumorala va fi scoasa sau biopsiata si data la anatomiep atologica pentru diagnostic microscopic. ca atare pana la un diagnostic complet, cu tip histologic si extensie a tumorii, nu au rost nici peculatiile nici anticiparea. are o tumora pe esofag (o crestere anormala). atat pentru moment. ai putina rabdare ! unde a fost trimisa, in ce oras, la ce spital, are un CT facut, o endoscopie, ai mai multe date, etc ? |
|
07-11-2011, 15:26:45 de către donici alexandra buna ziua, sunt noua pe acest forum si ca toti cei de aici am o mare problema, mamei mele i s-a descoperit in urma efectuarii endoscopiei o formatiune tumorala pe 1/3 inf a esofagului, cu trimitere urgenta la chirurgie-diagnostic P.P. esogastric in obs., va rog din suflet sa-mi spuna cineva cum se traduce acest diagnostic? ce evolutie ar putea fi in timp?multumesc anticipat si sanatate tuturor |
|
06-11-2011, 17:21:14 de către magda_alexia@yahoo.com nu. atit a facut |
|
06-11-2011, 12:11:19 de către RaulDuke ok. a facut un examen CT (tomografie computerizata) de torace/abdomen ? |
|
06-11-2011, 09:12:24 de către magda_alexia@yahoo.com din esofag i sa luat biopsie. |
|
05-11-2011, 20:58:10 de către RaulDuke domnisoara, din ce organ s-a prelevat aceasta biopsie ? pui intrebari in posturi, dar raspunsurile le citesti pe sarite ? pot sa presupun ca ESOFAT din ce scrii acolo, dar... pot sa gresesc. |
|
05-11-2011, 20:10:36 de către magda_alexia@yahoo.com diacnostic anatomo patologic descriptiv=microscopic-formatiune-1/0, 2/0, 2cm=A5066 -formatiune-0, 2/0, 2/, 02cm=A5067 diacnostic microscopic, 1.fracment de epiteliu pavimentos cu acantoza, papilomatoza, coilocitoza. 2.fracment scuamos cu invazie tumorala cu celule epiteliale maligne in plaja cu minima diferentiere glandulara. diacnostic histopatologic, adinocarcinom slab diferentiat, grad histologic 3g. vam relatat exact ce scrie pe buletinil histopatologic.aste sunt toate analizele facute si lau trimis la bucuresti la operatie. |
|
05-11-2011, 17:24:44 de către RaulDuke bineinteles ca NU e singurul DIAGNOSTIC (cu G), pentru ca adenocarcinom nu e decat denumirea unui tip de tesut canceros. intr-un diagnostic se precizeaza mereu cel putin ORGANUL unde se afla cancerul respectiv si cat de extinsa e tumora, ca dimensiune (T), ganglioni invadati (N) si prezenta sau absenta raspandirii bolii la distanta, prin organism (M). daca prietenul tau a primit niste documente medicale si tu le-ai vazut, de genul un buletin anatomopatologic sau un bilet de externare de pe undeva, ne poti spune mai multe. altfel trebuie sa astepti sa intri in posesia a asa ceva si sa ne spui de acolo mai clar despre ce e vorba, ca sa te putem lamuri. doctorul stuparu ce specialitate are ? cum a fost prietenul tau diagnosticat ? a fost operat ? s-a facut o biopsie de pe undeva ? |
|
05-11-2011, 12:51:48 de către magda_alexia@yahoo.com are 46 de ani. asta a fost singurul diacnostic, iar joi se interneaza la doctorul stuparu la floreasca |
|
04-11-2011, 19:45:55 de către radicus Deocamdata nu ne-ai spus de raspandire, varsta si daca urmeaza sa fie operat. Din ce ai relatat G3 arata o tumora ceva mai agresiva. |
|
04-11-2011, 19:14:46 de către magda_alexia@yahoo.com BUNA seara. MA NUMESC MAGDA SI AM SI UN PRIETEN CARE A FOST DIACNOSTICAT CU ADENOCARCINOM SLAB DIFERENTIAT, GRAD HISTOLOGIC G3. IAR JOI E CHEMAT PENTRU INTERNARE LA SPITALUL FLORESCA DIN BUCURESTI.CE PARERE AVETI DE DIACNOSTIC.? |
|
26-08-2011, 18:38:03 de către RaulDuke diagnosticul este de cancer al jonctiunii dintre esofag si stomac. standardul de tratament dupa operatie ar fi de combinatii intre iradiere si chimioterapie. intr-adevar e o situatie serioasa, dar are sanse destul de bune ca, cu respectivul tratament in completare a operatiei, sa se vindece. |
|
26-08-2011, 14:48:11 de către kmmm buna ziua, am venit cu buletinu de analize medicale dupa operatie... DIAGNOSTIC; ADK ESOCARDIAL VOLUMINOS SI STENOZANT PIESA;1ESOGASTRECTOMIE POLARA SUPERIOARA 2ESOFAGECTOMIE(FIRUL LA NIVEL DISTAL) 3NODUL HEPATIC 1.piesa de esogastrectomie polara superioara prezentand la nivelul jonctiunii esogastrice o formatiune tumorala ulcerata in suprafata(diametrul4, 0cm) cu aspect histopatologic de carcinom difuz cu celule in inel cu petece, invaziv in intregul perete (pT2b).Marginile de rezectie prezinta arhitectura conservata. limfoganglionii regionali recoltati(nr.12:diametrul0.3-0.6cm)prezinta metastaze carcinomatoase(4+)si aspect imunoreactiv(98-) 2piesa de esofagectomie(L=8.0CM)prezentand arhitectura mucoasei conservata, transe de rezectie fara modificari histopatologice.Limfoganglionii peritumorali(nr6:diamertul0.3-0.8cm)prezinta arhitectura conservata (4-) si metastaze carcinomatoase(2+) 3 fragmentul de parenchim hepatic (recoltat chirurgical)prezentand central o arie de fibroza colagena nodulara Va rod din suflet sa mi explicati si mie daca se poate ce inseamna toate astea mai ales aciu lifoganglioni care prezinta metastaze.sunt ingrozita de teama ca e ceva rau.. |
|
22-08-2011, 21:58:52 de către RaulDuke de principiu trebuie suplimentata medicatia antiemetica. iarasi, esential este ce s-a facut pana acuma si ce regim de citostatice urmeaza. apoi pe plan secund ramane hidratarea, in momentele cand nu poate sa manance, caci deshidratarea ii ameninta viata mult mai tare ca nemancarea. hidratarea fie pe vena fie pe gura este esentiala dupa citostatice. solutii sunt dar ele trebuiesc mereu discutate cu cei care ii conduc tratamentul. |
|
22-08-2011, 21:51:15 de către ldogaru Pofta are dar ii vine rau de la mancare, aproape nimic nu ii mai prieste, dupa prima gura trebuie sa mearga la baie ca ii vine sa vomite, cel putin primele doua saptamani dupa chimioterapie sunt groaznice. Iar de la anumite alimente face si diaree. |
|
21-08-2011, 10:50:28 de către RaulDuke Exista tot felul de suplimente nutritive, cu orice combinatii din am toate tipurile de vitamine, minerale, etc, si in toate formele farmaceutice: comprimate, injectabile, efervescente, etc. Tot ce trebuie sa faci este sa intri intr-o farmacie si sa ai destui bani. din pacate nu prea cred ca poti sa te bizui pe vreun doctor, mai ales dincolo de medicul de familie, sa-ti prescrie asa ceva, pentru ca nu va prea face asta. De ce slabeste tatal tau ? nu poate sa inghita ? nu poate sa mestece ? varsa mult ? are diaree ? nu are pofta de mancare ? e important. |
|
21-08-2011, 00:57:45 de către ldogaru mariafin si eu sunt tot din TM si tatal meu a fost operat in mai la spitalul judetean de dr. Valceanu, e un doctor f. bun, merita sa mergi si pe la el daca nu ai fost pana acum. Multumesc riciu pt. interesul tau fata de tatii nostrii. Eu nu am mai intrat pe forum pentru ca am inceput munca (am fost in concediu de maternitate) si nu mai am timp nici sa respir... Tatal meu, luni merge pentru a 3-a sedinta de chimioterapie, a slabit mult are acum 59kg (de la 85, cat avea acum un an) au inceput sa ii se macine si dintii si sa i se rupa (la cate o sedinta cate un dinte). Inca nu stim exact cate sedinte trebuie sa faca si imi e ca daca mai are multe nu stiu cat mai rezista (cat va mai slabi). O saptamana e in spital si 3 acasa, iar cand incepe sa se simta mai bine o ia iar de la capat. Dupa prima sedinta a trebuit sa ii faca niste injectii pt. globulele rosii (am inteles) ca ajunsese cu ele la limita. Vroiam sa intreb daca nu exista ceva suplimente cu vitamine sa il mai intareasca, sa mai ia in greutate? Doctorul oncolog i-a zis sa ia Nutridrink. A luat la inceput dar acum nu mai poate nici sa il vada. Ma gandeam ca poate exista ceva lapte praf cum se da si la copii... sa-i ofere necesarul zilnic de vitamine... Sanatate la toata lumea!! |
|
19-08-2011, 13:09:11 de către kmmm buna riciu, initial asa trebuia sa fie operat de dr ionescu dar pana la urma a fost operat de profesor alaturi de o echipa extraordinara de medici..imi este teama si de ce o sa urmeze de acum inainte, imi este teama de cum o sa reactioneze daca o sa trebuiasca sa faca chimioterapie sau citostatice sau mai stiu eu ce tratament o sa i dea sa urmeze el crede ca a scapat si in septembrie o sa mearga decat la control dar eu ma tem ca nu o sa fie asa, dar asta o sa decita medicii in functie de rezultatu care o sa vina de la biopsie.dar ma bucur din suflet ca acum il vad mai linistiit si increzator ca o sa fie bine, el zice ca pana la sarbatorile de iarna o sa fie recuperatr definitiv, are o dorinta nebuna sa se recupereze si el isi face planuri pt viitor..iar eu imi doresc din tot sufletul sa fie bine. eu zic ca in anumite momente si situatii e bine sa mintim pt ca unele adevaruri distrug, iar pe tatal tau, in situatia in care era cred ca i faceai mult mai mult rau daca ii spuneati si nu cred ca e supartat pe tine, cred ca e fericit si multumit ca l ai protejat si l ai ferit de o suferinta in plus.. si in cazul nostru este la fel, tati nu a stiut si nici acum nu stie de ce natura e tumoarea lui pt ca ar intelege mult mai greu ca noi ca daca e maligan se poate trata si ca depinde in ce stadiu e,.., asa ca am preferat sa nu l mai incarcam si cu asta din teama de nu a suferi o cadere psihica! |
|
19-08-2011, 12:52:58 de către kmmm buna mariafin, imi pare rau dar, sincer, nu cunosc pe nimeni stiu ce inseamna sa nu ai putere sa povestesti si cred ca toti cei care am postat aici te inteleg perfect, dar din pacate asta e nimeni nu si doreste sa treaca prin asa ceva trebuie sa fim optimisti si sa avem incredere ! |
|
19-08-2011, 11:06:39 de către mariafin Am cautat in tot internetu` un medic naturist specializat pe acest tip de cancer..nu am gasit nicaieri. Kmmm, a fost la mai multi medici specialisti din Timisoara, Szeged(Ungaria) si parerile medicilor au fost identice. Vom urma tratamentele medicinei alopate, dar in paralel sa mergem si la un medic naturist.Dar nu am gasit niciunde. Nu stiu daca am puterea sa va povestesc despre aceasta boala cumplita..nu cred ca as putea eu sa citesc ce am scris.Nu vreau sa ajung si eu peste catva timp sa scriu ca nu mai este printre noi...Daca cunoasteti pe cineva sa ma indrumati. |
|
18-08-2011, 17:16:45 de către kmmm buna maria, eu personal te sfatuiesc sa incerci si la alti medici pt ca nici tatalui meu nu i sa dat nici o sansa din partea medicilor din craiova zicand ca din cauza marimii e f periculos sa fie operat! |
|
18-08-2011, 15:59:53 de către riciu buna kmmm! am crezut ca l-a operat dr ionescu !! multumesc pt ganduri !! mi-e ingrozitor de dor de tati, nu pot sa explic in cuvinte cat de mult l-am iubit si cat a insemnat pt noi, iar acum ca lipseste si ca nu o sa mai fim niciodata o familie intreaga doare ingrozitor !! totul s-a schimbat in astea trei luni de cand nu mai este, nu mai pot de dorul lui, nu realizez ca nu mai este, si acum vorbesc la prezent de el dupa aia imi aduc aminte ca tb sa vb la trecut !! petreceti cat mai mult timp alaturi de ei si nu va purtati cu ei ca si cum ar fi bolnavi, faceti tot posibilul sa ii faceti sa uite de boala !! eu asa am facut pana in ultimul moment, chiar daca uneori ma simt vinovata ca el credea in tot ce-i spuneam eu si de multe ori ma gandesc ca poate fi suparat ca l-am mintit !!! |
|
18-08-2011, 15:11:10 de către mariafin buna ziua, ma numesc maria, sunt din timisoara.acum cateva zile unchiul meu a fost diagnosticat cu cancer la esofag.din cauza marimii tumorii, nu poate fi operat.marea mea rugaminte este, daca ma poate cineva ajuta cu un medic naturist. va multumesc |
|
18-08-2011, 12:29:35 de către kmmm buna riciu, tati a fost operat de prof irinel popescu la fundeni aseara am citit tot ce ai postat tu si m am rezasit in foarte multe stari pe care le ai trait la momentele acelea, imi pare din suflet rau ca tatal tau nu mai este :( pt angela d iti multumesc din suflet pt incurajari si sper ca si eu la randul meu sa am sansa sa incurajez pe altii care trec prin aceleasi situatii ca noi |
|
18-08-2011, 10:06:06 de către riciu kmmm, cine l-a operat pe tatal tau ? |
|
18-08-2011, 10:01:56 de către riciu ma bucur f mult pt voi !! sa v-ajute dumnezeu sa fie bine si multa sanatate tatilor vostri !!! |
|
17-08-2011, 09:22:43 de către angela d Buna dimineaţa riciu In primul rând, să ştii ca ma bucur sa vad ca esti interesata de soarta taţilor noştrii. asta inseamna ca ai depăşit momentul cel mai dificil si dureros. Astăzi e ziua in care mergem în Delta cu tatăl si mama mea. Tatăl meu se simte bine. intre timp a invatat cum si cit sa manance ca sa-i fie bine, de la chimio si radioterapie a avut dereglare hormonala si la un moment dat zicea ca are un nod la un sân care crestea aşa ca am mers la spital si medicul l-a operat şi i-a scos nodulul, din fericire a fost ceva hormonal (ginecomastie cred ca se numea) dar psihic a fost afectat si parca era tot plouat. De cand a aflat rezultatul analizelor, care au iesit bine, e din nou plin de viata, activ, aşa ca am hotărât sa mergem la Sf. Gheorghe în concediu. Acuma sa nu va imaginati ca e totul ca înainte, e cam slab, are 66 kg şi avea 82, manânca cu grija sa nu faca acid, nici prea mult odata sa nu vomite, practic te inveti cum sa traiesti, obiceiurile de altadata se mai schimba. Stiu ca pentru kmmm urmează o perioada dificila de acomodare cu boala si de recuperare. Trebuie să fiţi puternici pentru el dar si pentru voi, sa nu vă pierdeti speranta, că uite, sunt cazuri fericite cand ne bucurăm de analize bune. Nu facem planuri pe termen lung, ne bucurăm de ziua de azi si speram sa fie la fel si maine. Vă doresc tuturor multa sanatate şi forta de a lupta si a invinge. |
|
16-08-2011, 12:37:55 de către kmmm buna ziua riciu, nu am mai scris pt ca am fost acaparata de tot ce sa intampalt in ultima perioada! tatal meu a foast operat acum aprox o luna si acum starea lui este buna, zic eu...ce p[ot sa zic e ca a foast o operatie mai dificila decat ne am asteptat toti care a durat 9 ore, a fost operat de 6 medici, din cate am inteles de la profesor i sa scos tot esofagu pentru a elimina tot ce este periculos si i sa facut reconstructia cu stomac.a trebuti sa stea sa nu manance sa nu bea apa dupa operatie timp de 10 zile pt a i se suda acolo bine ce i sa facut iar acum i sa spus ca poate manca aproape orce dar in cantitati mici si sa nu fie ceva tare care sa i irite operatia. tati a slabit in jur de 30 de kg in aprox 2 luni, dar cum i zicem noi slava Domnului ca a avut de unde, acum el inca i socat si nu i vine sa creada prin ce a trecut si ca lui i sa intamplat asta iar noi lucram f mult la psihicul lui pt al face sa inteleaga ca trebuie sa fie puternic sa treaca de perioada asta grea de recuperare! Acum imi doresc din suflet ca lucrurile sa evolueze bine si de acum inainte si sa fie puternic si rabdator in ceea ce priveste recuperarea! Noi ne rugam in continuare sa fie bine si multumim Lui Dumnezeu ca a reusit sa treaca de operatie si ca nu acedat, el avand si prob;leme cu inima! O sa va tin la curent cu evolutia starii lui de sanatate si imi doresc din suflet si vin numai cu vesti bune si cazul lui tati sa fie un exemplu de reusita! Va doresc tuturor multa sanatatevoua si mai ales apropiatilor voastri care sufera de boala asta cumplita! |
|
16-08-2011, 10:35:31 de către riciu buna ziua ! idogaru, niced, angela, kmmm, nastase alina, mai dati-ne vesti, ce se intampla cu tatii vostri ??? cum se simt ?? |
|
10-07-2011, 20:43:49 de către kmmm buna seara! am revenit cu rezultatul biopsiei, tatalui meu, pe care il asteptam de ceva vreme: diagnostic -5 fragmente biopsice de talie mica -medie din formatiune vegetenta esofagiana(localizata la 36 cm de AD) prezinta ploriferare tumorala cu structura histologica de adenocarcinom bine diferentiat, cu arhitectura tubulara, infiltrativ in lamina propria, cu reactie dezmoplazica focala si zone de eroziune, acoperite de tesut de granulatie si exudat fibrinoleucocitar. Concluzie - adenocarcinom esofagian bine diferentiat cu arhitectura tubulara, exulcerat, la 36 cm de AD. |
|
05-07-2011, 23:02:25 de către RaulDuke mult succes si in continuare ! |
|
05-07-2011, 13:06:17 de către viorel1957 multumesc pentru raspuns dar rezultatul la biopsie l-am dat pe 14 ian si asteptam si eu un raspuns sau un sfat atunci sotul meu si-a pierdut echilibrul sughita continuu si mai facea si crize de epilepsie am fost cu el la multi medici nu la unul si la radioterapie si peste tot unde am putut mi-au spus ca nu au ce sa-i faca mi l-au dat acasa ca nu mai are mult de trait atunci am apelat la dr. nicolescu si asa l-am pus din nou pe picioare acum maninca se plimba cu catelul doarme are chef de viata dar eu tot speriata sunt apropo in acea perioada nu mai minca voma tot de aceea nu am reusit sa-i fac macar o terapie naturista. oricum ar fi eu i-mi fac griji si a-s vrea sa-l pot ajuta el nici nu vrea sa auda de dr.atita timp cit poate sa inghita nu vrea sa mearga la medic il puteti condamna pentru asta?sanatate tuturor si putere multa |
|
04-07-2011, 19:02:03 de către RaulDuke mult sau putin, lucrurile sunt relative. daca vreti sa continuati tratamentul sub acelasi medic, trebuie sa faceti exact asa cum recomanda el, altfel nu puteti decat sa cereti o alta opinie, la alt medic, eventual din alt centru. insa dupa parerea mea este rezonabil cum a planificat el, avand in vedere si conditiile de supraaglomerare din romania, si lipsa personalului mai ales pe perioada verii. |
|
29-06-2011, 13:03:42 de către niced multumesc pentru raspuns.AVC i a afectat vorbirea si a avut 2 operatii de baypass, insa domnul doctor ne a spus dupa 20 de sedinte de raze, pauza 2 luni si dupa repetat CT, parerea dumneavoastra:este mult timp?putem recurge si la altceva?multumesc.o zi buna |
|
28-06-2011, 21:45:58 de către RaulDuke daca are niste sechele in urma accidentului vascular sau un risc evaluabil drept CRESCUT de accident vasclular, e drept, anumite citostatice nu pot fi facute. totusi exista mai multe optiuni si in general medicul cantareste riscul fata de beneficiu, fiind pregatit sa faca asta cat mai in folosul pacientului. |
|
28-06-2011, 18:52:41 de către niced buna ziua.intrebarea mea este aceasta de mai jos nu cea din examinarea medicala...tatal meu tocmai a terminat 20 de sedinte de raze la spitalul oncologic fundeni si domnul doctor i a spus sa mai revina peste 2 luni pentru CT.tot dansul ne a spus ca nu ii poate face citostatice din cauza accidentului vascular pe care l a avut in urma cu 7 ani.dumneavostra ce parere aveti?ce legatura ar avea accidentul vascular cu citostaticele?multumesc |
|
28-06-2011, 12:13:20 de către RaulDuke deci urmeaza un tratament standard. cum aica ti se pare cam mlt o luna ? dar cat de devreme ti-ai dori sa se faca ? |
|
27-06-2011, 15:35:12 de către niced am mai postat o data buletinul de examinare.astept un raspuns din partea dumneavoastra.multumesc.o zi buna |
|
27-06-2011, 15:33:43 de către niced buna seara domnule doctor.in sfarsit am toate analizele in fata doar ca este cam mult de spus.buletin de examinare CT.ingrosarea circumferentiala a peretelui esofagian, cu aspect tumoral, modificari ce debuteaza la nivelul unui plan de sectiune ce trece prin bifurcatia traheala si se extind caudal pe aproximativ 60 mm, pana la aprox 50 mm superior de cardie:pe zona tumorala, esofagul are contact cu conturul aortic pe 20%din circumferinta acestuia si nu asociaza invazia peretelui AS.minima dilatare aerica a esofagului supraincarcat.Adenopatii periesofagiene(max 21mm)si infracarinale(max 13 mm ), fara alte adenopatii mediastinale.Ambele parenchime pulmonare normal expansionate la peretele toracic, aderenta pleuro-diafragmatica dreapta.Fara noduli pulmonari cu caracter secundar.Minime modificari fibroase, cu aspect in, geam mat, la nivelul interstitiului subpleural din segmentele aoical si postero-bazal ale LID.Mici dilatatii bronsiectatice in zona subpleurala a segmentului postero-bazal al LID, cu lumen bronsic "plin"cu continut fluid (impactari mucoide) si aparitia unei mici zone atelectatatice la acest nivel, extinsa pe aprox 20 mm.Fara alte leziuni pulmonare si pleurale.Mediastin in pozitie normala, cu cateva imagini limfoganglionare paratraheale superioare drepte si in loja Barety cu dimensiunile max 5 mm, fara caractere patologice.Vase mediastinale-aspect normal:cord cu dimensiuni normale.N.B:fara leziuni osoase cu caracter secundar la nivelul segmentelor prinse in campul de examinare.CONCLUZIE:Tumora de esofag mijlociu, cu adenopatii regionale, fara determinari secundare pulmonare si pleurale.Impactare mucoida, cu mica zona de atelectazie in LID, minime modificari fibroase interstinale in LID.Micoscopic:carcinom scuamos keratizant infiltrativcam atat am putut vedea pe anazile.el a fost internat o saptamana la spitalul sf.Maria la dl doctor Pivniceru.stiti ceva de dansul?daca il cunoasteti.l a operat punandu i furtunul acela pentru alimentatie iar acum este acasa zicand domnul doctor ca trebuie sa ne intoarcem la control peste 10 zile.si pt razele acelea spunea ca se fac cam peste o luna pana se vindeca operatia la burta.dar mie mi se pare cam mult timp o luna.ce parere aveti?multumesc.sanatate tuturor! |
|
27-06-2011, 15:32:22 de către niced buna ziua domnule doctor.am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta.tatal meu tocmai a terminat 20 de sedinte de raze la spitalul oncologic fundeni si domnul doctor i a spus sa mai revina peste 2 luni pentru CT.tot dansul ne a spus ca nu ii poate face citostatice din cauza accidentului vascular pe care l a avut in urma cu 7 ani.dumneavostra ce parere aveti?ce legatura ar avea accidentul vascular cu citostaticele?despre buletinul medical am scris mai sus tot cu acelas user dar daca trebuie il pot scrie din nou.va multumesc |
|
17-06-2011, 01:28:14 de către radicus Am raspuns. |
|
16-06-2011, 21:34:18 de către riciu radicus, ti-am trimis un mp !! |
|
09-06-2011, 18:35:29 de către kmmm buna ziua...sunt putin suparata pt ca operatia a fost amanata pt miercuri si pt noi perioada de asteptare e un calvar...dar sunt un pic mai linistita ca de cateva zile tati nu a mai avut asa probleme cu inghititul, adica reuseste sa manance mai usor fara sa faca pauze asa mari de la o inghititura la alta..sper sa fie de bine oricum.nu stiu ce sa zic asteptam si suntem atenti la tot ce se intampla cu el.speram sa fie bine! o sa va tin la curent cu tot ce se intampala |
|
06-06-2011, 18:42:22 de către RaulDuke sa ne spui in ce a constat operatia si ulterior ce stadializare TNM a primit! si apoi ce zice examenul anatomopatologic de dupa operatie! astea sunt cele mai importante lucruri. |
|
06-06-2011, 00:37:13 de către kmmm am revenit cu citirea CT imi cer scuze daca nu scriu corect dar incerc sa descifrez ce au scris aici :esofag distol si esofag abdominal cu punte ingrosat tumoare (4cm) cu stenoza de...(nu am inteles) pe o lungime de 10cm cu pasaj bridat incetinit.Dilatatie in "amonte" de esofag toracic mijlocit si superior cu stepa de...de contrast.atat am reusit sa descifrez momentan din ce scrie pe ct.Doamne cat ma bucur ca am citit ca mai exista si cazuri in care a foast reusita operatia si a trecut ceva timp si totul este sub control.sunt disperata pt ca am aflat acum o sapt de boala asta cumplita si marti deja il opereaza.sper ca si tatal meu sa aiba o operatie reusita ! |
|
05-06-2011, 15:37:54 de către angela d Idogaru Operatia a avut loc anul trecut pe 2 august si dupa o luna a inceput cu chimioterapia. Putin si-a mai revenit insa cantitatea de mancare era f. mica si practic nu era suficient pentru a-si reveni la kg. Am mers la spitalul din orasul nostru si i-au pus perfuzii cu nutriflex, cred, ( era ceea ce-i administrau la spital dupa operatie), pe care bineinteles le-am cumparat noi. Prima sedinta a fost cea mai grea, poate si ca nu stia la ce sa se astepte, insa personalul medical de la spital a facut tot posibilul sa -l ajute sa depaseasca raul si problemelede medicament. Prima saptamana acasa era mai grea, apoi a doua prindea putina putere si iarasi pleca o sapt. la spital. Mama a stat in permanenta cu el pentru ca perfuzia dura de luni dimineata pana sambata dimineata, practic era legat la pat o saptamana. in spital era hidratat, manca bine, avea pofta de mancare, practic punea 2 kg in greutate, dar acasa le dadea jos. La inceput manca foarte putin dar acum a inceput sa manance mai bine, si aproape orice., desigur ca mananca felul 1, face o pauza si apoi felul 2. In toata perioada de cand e bolnav am fost bombardati cu sfaturi despre diferite leacuri si suplimente dar noi nu am luat nimic decat ceea ce ne-a recomandat medicul, Va tin pumnii stransi si ma rog sa reusiti ca e un drum tare greu de parcurs. iti doresc putere si rabdare si astept vestea ca o totul bine pentru tatal tau. |
|
05-06-2011, 14:58:29 de către ldogaru angela d Ma bucur sa aud ca tatal tau este ok si nu i-a recidivat boala (sper ca nici pe viitor sa nu se intample acest lucru). Oarecum si tatal meu e intr-o situatie similara cu tatal tau (tatalui meu i s-a facut o rezectie esofagiana 1/3 inferioara si rezectie gastrica polara superioara prin dublu acord toraco-abdominal; tumora avand in total 8cm). Si tatal meu mananca f. putin pentru ca spune ca i se umple repede stomacul, in schimb ar trebui sa manance mai des, lucru pe care nu il face pentru ca zice ca nu i s-a golit inca stomacul. Inca il mai deranjeaza refluxul daca nu ii pica bine o anumita mancare (chiar de la primele inghitituri). Si tatal meu a ajuns pe la 63kg de la 85 insa el inca nu a inceput tratamentul oncologic. La ce perioada dupa operatie a inceput tatal tau tratamentul, intre timp de la operatie pana la tratament a reusit sa mai puna pe el? Sanatate multa tatului tau. Sper sa avem si finaluri mai optimiste pentru a prinde curaj sa ii ajutam pe ai nostrii sa infrunte aceasta boala cruda si sa nu ne lasam dezarmati asa usor. riciu Multumesc de sfaturi si ca ai deschis acest subiect pe forum. Am avut multe de invatat de la tine. Imi iubesc f. mult tatal, se spune ca fetele sunt mult mai atasate de tati (la mine chiar asa si este). In aprilie am aflat de aceasta boala a tatalui meu si inca refuz uneori sa cred ca i se intampla lui, tot sper ca va deveni cum era inainte: implinit (la propriu si la figurat), increzator, omul bun la toate... Ma doare ca nu pot schimba cu nimic situatia si nu imi place sa il vad suferind. Este o persoana f. credincioasa merge in fiecare duminica si de sarbatorile religioase la biserica, nu ma refer acum de cand a aflat de boala, el dintodeauna era asa. Deseori cand eram acasa (inainte de a ma casatori)sambata, duminica (pentru ca atunci nu era la lucru si avea timp liber) il vedeam citind din carticica de rugaciuni. Iar acum de cand nu mai lucreaza si are timp liber merge si mai des la biserica si se roaga.Si cred ca acest lucru si felul lui de a fi il ajuta psihic in asemenea momente si il face sa priveasca cu alti ochii prin ce trece. Voi incerca sa imi petrec mai mult timp cu el. Sincer dupa ce stam de vorba parca ma simt mai linistita. |
|
05-06-2011, 12:20:19 de către RaulDuke cu furnicaturile e putin de facut. eventual stie oncologul cateva metode, poate chiar un consult neurologic, pentru ca nu se poate pune diagnosticul pe internet. e drept ca sansele cele mai mari sunt ca furnicaturile astea sunt rezultatul toxicitatii nervoase a cisplatinului, se intampla foarte frecvent asta, mai ales daca tatal tau e diabetic sau a fost consumator de alcool la viata lui, sau alte probleme/boli. vitamine ? in functie de analize se poate stabili si asta, tot de catre un consult la medic. in rest daca e slabit si emaciat, orice complex de vitamine suplimentar alimentatiei e posibil sa-l ajute. |
|
05-06-2011, 11:51:22 de către angela d A facut citostatice cu CISPLATIN. Nu i-a cazut parul, in schimb s-a simtit destul de rau in acea perioada. La un moment dat, dupa ce a terminat chimio si radioterapia avea hemoglobina 6.5 si a avut nevoie de transfuzii de sange. Ce vitamine sa-i dam? Ce e de facut cu furnicaturile din talpi? |