Ultimele comentarii pe forum
SUBIECT | COMENTARIU | |
Rezultat computer tomograf |
21-03-2010, 17:01:27 de către Ylla
Subiect: Rezultat computer tomograf
Mergeti urgent la oncolog,din CT rezulta metastaze la nivelul omentului.Trebuie facut iar tratament.Eu am un cancer ovarian seros depistat in ianuarie 2009 in urma operatiei de histerectomie totala si omentectomie,adica mie mi-a fost scos odata cu tot aparatul genital si omentul.Dr. care m-a operat mi-a explicat ca pe acest oment(prapure) pot apare ulterior metastaze si de aceea mi l-a scos.Interresati-va daca este cazul acum sa vi-l mai scoata.Eu am 45 de ani si stadiul a fost 2a ,am facut 8 sedinte de chimioterapie anul trecut,am 7 luni de cand am terminat tratamentul.Nu trebuie sa mai stati mergeti la medic si vedeti care este solutia.Va doresc multa putere si multa sanatate. |
|
analiza CA125 maxim |
27-08-2011, 16:28:53 de către Vio sau Vasi
Subiect: analiza CA125 maxim
ce mult ma bucur sa aflu ca esti ok.Dumnezeu sa aibe grija de tine si sa te duci la control ori de cate ori este nevoie.multa sanatate. |
|
analiza CA125 maxim |
27-08-2011, 00:01:28 de către simonaflori
acum sunt bine.dupa rezultatul computerului tomograf am inceput o noua serie de citostatice pe care am terminat-o vara trecut si de atunci pana acum nu am mai avut probleme. m-am speriat un pic acum o luna pentru ca CA 125 imi crescuse putin de tot peste normal (36, 4), dar merg la control la oncolog din 3 in 3 luni. multumesc lui Dumnezeu ca sunt bine acum. |
|
analiza CA125 maxim |
26-08-2011, 23:07:07 de către Vio sau Vasi
buna Simonaflori, ce mai faci, cum te mai simti??? |
|
analiza CA125 maxim |
20-03-2010, 20:54:56 de către simonaflori
ROG FOARTE MULT SA MA AJUTE SI PE MINE CINEVA CU O PARERE SAU DACA ATI TRECUT PRIN ACEASTA SITUATIE!!!!!!! CE PARERE AVETI DESPRE REZULTATUL COMPUTERULUI TOMOGRAF PE CARE L-AM FACUT SI SUNT FOARTE INGRIJORATA. AM 41 DE ANI SI ACUM 2 ANI AM FOST OPERATA CU DIAGNOSTIC: OVARE POLICHISTICE, IN URMA CAREIA M-AM OPERAT HISTERECTOMIE TOTALA(SI EPIPLOON). LA BIOPSIE MI SA DESCOPERIT: OVAR1-CHIST ADENOCARCINOM, PAPILIFER CU ZONE SLAB DIFERENTIATE,CU PROLIFERARE COMPACTA A CELULELOR ATIPICE.....;OVAR 2-CHIST ADENOCARCINOM, PAPILIFER CU ZONE SOLIDE, SLAB DIFERENTIATE, INVAZIV IN PERETELE CHISTIC SI LA NIVELUL EXTREMEI OVARIENE PERITONEALE. TESUT ADIPOS EPIPLOIC CU METASTAZA DE ADENOCARCINOM SLAB DIFERENTIAT CU PUNCT DE PLECARE OVARIAN. DUPA CARE AM URMAT 6 SEDINTE DE CHIMIOTERAPIE. LA CONTROL AM FOST REGULAT, ANALIZELE REZULTANT FOARTE BUNE INCLUSIV REZULTATUL CT. IN URMA UNEI ANALIZE CA-125 A REZULTAT O CRESTER A MARKARILOR (112,5U/mL). AM FACUT UN NOU CT IN URMA CARUIA REZULATTUL ESTE URMATORUL: COMPUTER TOMOGRAF ABDOMEN PELVIS CU SUBSTANTA DE CONTRAST Ficat cu dimensiuni hipertrofie de lob drept, structura omogena, fara procese focare primare sau secundare; fara dilartatii de CBIH sau CBEH. Vena porta, confluent spleno-mezenteric, vena splenica cu calibru normal omogen opacifiate. Colecist cu pereti subtiri, fara calculi. Pancreas cu dimensiuni normale, fara dilatatii de Wirsung. Splina cu dimensiuni normale, omogena. Glande supra renale cu aspect CT normale. Rinichi, structura si functie in limitele normale; fara calculi fara dilatatii de SPC. Vezica urinara cu aspect CT normal. Status posthiterectomie totala cu anexectomie bilaterala. Ascita in cantitate minima perihepatic, perisplenic si in pelvis. Fara adenopatii abdomino-pelvine. NODULI PERITONEALI SOLIZI, IODOFILI, CEI MAI MARI DE ~3,5 CM LA NIVEL OMENTAL, MAI NUMEROSI SI DE MAI MARI DIMENSIUNI IN FLANCUL DREPT SI IN PELVIS. Fara leziuni osoase sau pulmonare cu caracter secundar vizibile pe sectiunile efectuate. CONCLUZII: DETERMINARI SECUNDARE PERITONEALE. ASCITA PARANEOPLAZICA IN CANTITATE MINIMA. VA MULTUMESC ANTICIPAT! |
|
analiza CA125 maxim |
20-03-2010, 20:39:12 de către Casa drhouse
Confirmarea diagnosticului de cancer de col uterin se face la o valoare CA 125 peste 35 U/ ML. |
|
cancerul de col uterin |
19-03-2010, 03:07:28 de către radicus
Subiect: cancerul de col uterin
CA 125 e o analiza de sange prin care se depisteaza, in principal, cancerul ovarian. Dar se mai pot depista si alte tipuri de tumori benigne sau cancere la alte organe cum ar fi la uter, uneori valori crescute pentru tumori la colon si alte organe. Daca mama dvs a avut hemoragie acest lucru indica o problema ginecologica, deci analiza CA 125 se cere automat. Nivelul normal al CA 125 e de 35 unitati. Sa nu va speriati daca valoarea din analize depaseste cu mult 35, e drept, un nivel extrem de crescut arata malignitatea problemei dar in ziua de azi exista rezolvare pentru orice. |
|
va rog mult o lamurire la un buletin histopatologic |
17-07-2011, 21:05:03 de către RaulDuke totusi, nu e vorba de acelasi caz de care ai discutat mai sus cu dr balcan ? ce mai vrei sa stii ? |
|
17-07-2011, 21:02:45 de către RaulDuke ce ceri tu este absolut imposibil. nu se pot face decat speculatii inutile pe seama a ce zici tu ca scrie in buletinul CT respectiv. rezultatul respectiv trebuie vazut de medicul care l-a recomandat, altfel nu are nici o valoare. exista o masa undeva la nivelul gatului si ea trebuie evaluata din mai multe puncte de vedere. o tomografie nu poate sa elucideze toata problema. |
|
21-06-2011, 00:23:09 de către bulgaru1971 Buna, daca nu cer prea mult as mai dori o expliucatie mai pe inteles in sensul ca am facut socrului meu o tomografie si concluzia este:formtiune tumorala latero-cervicala dreapta extinsa la nivelul spatiului carotidian dreapta. Leziuni fibronodulare apico-pulmonar bilateral si leziune nodulara in LSS. Este cumva vorba despre un inceput de tuberculoza? Va rog mult o explicatie. Multumesc |
|
17-03-2010, 18:53:50 de către Casa drhouse Nu pot sa stiu , cat va dura, va dura, asta e ....important este sa se faca ceea ce trebuie. |
|
16-03-2010, 13:22:40 de către bulgaru1971 in legatura cu operatia, se va face joi am inteles ca sub limba la fren lingual.oare e o operatie grea ,va dura mult?va multumesc mult ptr sustinere si sfaturi |
|
15-03-2010, 16:42:44 de către bulgaru1971 va multumesc foarte mult ptr sfaturi,am sa fiu atenta .astept cu nerabdare sa vedem cum va decurge cu operatia.multumesc anticipat, imi sunteti de ajutor.o zi buna va doresc |
|
15-03-2010, 06:11:56 de către Casa drhouse Sa fii atenta....ori vei folosi pentru el doar pahare, farfurii, tacamuri de unica folosinta, sau, ca sa nu vada el ca deja faci diferenta si va paziti, ce este a lui va fi numai a lui, nu se mai folosest nimeni de ele, nu le speli cu restul vaselor din casa , ci separat, intr-un lighenas folosit numai pentru vesela sa, si saptamanal sa le tii o ora in apa cu Cloramina [ gasesti la farmacie ] . Sa faci asta in asa fel ca sa nu observe el , il va deprima aceasta masura , dar e o masura foarte buna de protectie pentru restul familiei. Nu trebuie copii sa se lase sarutati de el . Cam atat cu regulile de precautie ce trebuiesc luate , nu exagera si nu vorbi despre asta , mai ales sotului , il va deranja. Batranul nu este contagios, dar acest carcinom fiind in cavitatea bucala , din experienta mea ,eu spun ca e bine sa tii cont de ce ti-am scris. |
|
14-03-2010, 19:56:57 de către bulgaru1971 va multumesc foarte mult dna dr Anisoara pt sfatul dat.sunt destul de dezamagita de acest rezultat care l a primit dar sper in ajutorul dr-ilor.se poate cumva sa fie periculos in sensul de contagios pt familie? va multumesc inca odata |
|
14-03-2010, 16:12:26 de către Casa drhouse Asa e cum spun doctorii...este cancer al gurii cu sanse mari ca sa se intinda si sa metastazeze.....urmeaza sfatul medicilor si sa mearga la operatie cat de repede, cat e in stadiul incipient. |
|
Analiza CA 125 |
06-05-2012, 23:23:50 de către RaulDuke
Subiect: Analiza CA 125
sansele de vindecare tin de STADIUL in care e boala. stadiul este de la I la IV (de la cel mai mic la cel mai mare/grav) si se compune din T N M. probabil ca pe undeva prin diagnostic, sau macar pe buletinul histopatologic scrie aceasta clasificare TNM, fiecare dintre litere urmata de cate o cifra. T se refera la dimensiunea tumorii primare, N la gradul de invadare al ganglionilor din zona, M prezenta/absenta metastazelor la distanta. daca stadiul nu este foarte mare, adica in speta daca este mai mic sau posibil chiar egal cu III, exista sanse de VINDECARE, dupa chirurgie si tratament chimioterapic, chiar daca aceste sanse nu sunt de 100%.cauta, te rog, mai multe informatii oficiale si spune-ni-le si noua, de tipul examene CT, buletin histopatologic, discutiile cu medicii, etc, si vom putea sa te lamurim mai bine. |
|
Analiza CA 125 |
06-05-2012, 21:41:11 de către dianaramona2636
Dl.doctor am o intrebare si va rog sa ma lamuriti : matusa mea a fost operata de chist ovarian(au fost scoase ovarele si uterul) si la biopsie are diagnosticul : adenorcinom slab diferentiat G3 ovarian infiltrat in intregul parendim ovarian cu saraca reactie.ce sanse are dupa chimioterapie de vindecare??Va multumesc anticipat ! |
|
Analiza CA 125 |
11-03-2010, 00:10:39 de către radicus
daca nivelul de CA 125 creste de la o analiza la alta atunci trebuie sa vorbiti cu medicul oncolog care a tratat-o pe mama dvs sau puteti vorbi si cu un alt medic oncolog. El o sa va spuna ce mai e de facut. Partea mai proasta e ca pacienta nu suporta chimioterapia. CA 125 masoara o anumita proteina eliberata in principal (dar nu intotdeauna) cand exista tumori ovariene. Daca nivelul e peste limite poate arata prezenta de tumori ovariene sau tumori abdominale/peritoneale. Nu e o metoda extrem de sigura de a depista cancerul ovarian dar daca inainte de operatie a avut nivelul de CA 125 peste limite atunci e posibil ca nivelul de acum sa arate ceva suspect. |
|
limfom hodgkin stadiul 2 |
08-03-2010, 22:27:25 de către elina
Subiect: limfom hodgkin stadiul 2
Buna ziua! Cred ca ar fi bine sa cereti parerea medicului hematolog sau oncolog curant; LDH este un marker de monitorizare a eficientei terapiei citostatice ; numai bine |
|
limfom hodgkin stadiul 2 |
08-03-2010, 18:21:21 de către scarface
Subiect: limfom hodgkin stadiul 2
LDH-ul nu arata nimic concret si variaza in functie de necesitatea organismului si de imprejurari.Este automat ridicata dupa tratamente medicamentoase si este inutil si chiar rau de a combate o enzima din corp care are functii nenumarate si nu trebuie privita ca un dusman. Asa ca stati linistita, organismul copilului stie mai bine orcium ce are de facut decat doctorii si nimic nu este inutil in sange. ------------------------------------------------ Definiţie şi caracteristici: LDH ul este o enzimă regăsită în majoritatea ţesuturilor organismului, însă numai o mică parte este întâlnită în sânge. Fiind conţinută de către celulele ţesuturilor, LDH este eliberat în circulaţia sanguină atunci când celulele sunt afectate sau distruse, din acest motiv, testul este folosit cu rol de marker general pentru afecţiunea celulelor. Creşterea nivelului LDH este măsurată fie sub formă de LDH total, fie ca LHD iso enzemic. Un nivel total de LDH reprezintă calcularea a 5 tipuri diferite de iso enzime (care sunt versiunea moleculară a enzimelor LDH), depistând dacă ţesutul este afectat. Sunt mai multe tipuri de iso enzimi LHD: LDH 1 - inimă, celule roşii, rinichi, celule germene LDH 2 - inimă, celule roşii, rinichi LDH 3 - plămâni şi alte ţesuturi LDH 4 - celulele albe din sânge LDH 5 - ficat, muşchii scheletici. Testul se poate efectua şi pentru monitorizarea afecţiunilor cauzate de traume sau rupturi musculare şi pentru a identifica anemia hemolitică. Ce indică: În general, LDH-ul este un bun indicator al existenţei şi severităţii daunelor, acute sau cronice, ale ţesuturilor, iar uneori pentru monitorizarea unei afecţiuni progresive. Isoenzimele LDH mai pot fi utilizate în diagnosticul diferenţial pentru a putea determina ce organe sunt implicate. Când se efectuează: Testarea nivelului LDH total poate fi realizată, împreună cu alte teste, ca parte a unui test de screening, când medicul suspectează pacientul de a suferi anumite daune la nivel celular sau al ţesuturilor. Dacă nivelul LDH toatal este ridicat, atunci se poate efectua şi testarea isoenzimelor LDH, a ALT, AST sau ALP pentrua a ajuta la diagnosticarea afecţiunii şi a determina organele implicate. Odată diagnosticată problema, se poate efectua testarea la intervale regulate pentru a monitoriza progresul şi/sau rezoliţia. Aceast test se mai poate utiliza pentru monitorizarea daunelor provocate de traume la nivelul muşchilo, răni sau pentru a identifica anemia hemolitică. Ce înseamnă rezultatele: Niveluri ridicate ale LDH şi schimbările în raţia isoenzimelor LDH indică, de obicei, existenţa unor daune la nivelul ţesutului. În general, nivelul creşte pe măsura înceăerii dinstrugerii celulare, aringe maximul dupa un anumit timp după care începe să scadă. Niveluri ridicate ale LDH pot fi întâlnite împreună cu: administrarea de medicamente: anestezice, aspirină, narcotice anemia hemolitică anemia pernicioasă infarct intestinal şi pulmonar boli ale rinichilor boli ale ficatului dpancreatita cancerul afecţiuni cronice şi progresive Niveluri scăzute şi normale ale LDH nu indică, în mod normal, o problemă. Acestea pot să apară în cazul în care pacientul îşi administrează cantităţi însemnate de acid ascorbic (vitamina C). |
|
metastaza osoasa, neoplasm pulmonar |
10-04-2010, 11:14:42 de către vicctoriaion
Subiect: metastaza osoasa, neoplasm pulmonar
http://forum.romedic.ro/prod/Cancer_...ce__e_de_facut?_Lamuriri_pentru_familie_041678.html |
|
09-04-2010, 17:59:14 de către vicctoriaion
Sa-i multumesti facliei pentru lumina sa, dar nici pe cel din umbra ce-o tine, nu-l uita !!![ Rabindranath Tagore ] |
|
09-04-2010, 08:47:45 de către diarux1
buna dimineata . Cred ca deja s a trecut intr o alta panta ! nu i vb de proprietati sau averi ! sa fie sanatosi ! Si nici de trat la B ! ce a avut de facut acolo s a facut ,adica radioterapie , iar atunci am stat in B noi jum din perioada . De internat nu a fost discutia ,pt a nu afla nimic ! Am dus o zilnic la trat si am luat o acasa ! iar pt a face trat ,adica acelasi trat ,il face lejer la P NT . Nu mai e cazul de plimbbari ! Cit despre clientela ,nu poate fi vb ,e debutant in meserie ,deci oriunde poti face meseria pe care ti ai ales o,nu sint in B ,ciini cu colaci in coada ! Doar sa ne punem limba pe moate ,si sa parem domni de B e simplu ! eu ramin la parerea mea ! Decit codas in x oras ,mai bine la mine in oras ! Iar in provincie ,e mult mai usor ,e saturat B de fite ! Dar nu asta e pr mea ,ci faptul ca mi e sila de toti si toate ! A face teatru e usor la distanta ! a face fata greutatilor e mult mai greu ! de fente si fite eu sint satula ,sint destule de zis ,dar nu i cazul! Zi usoara ! |
|
08-04-2010, 20:43:48 de către vicctoriaion
Dna Gigela,este putin probabil ca in ziua de azi cineva care are o slujba si o clientela intr-un oras mare sa se mute intr-un oras mai mic din sentimentalism. In schimb cred ca o puteti lasa pe mama exclusiv in grija fratelui atunci cand vine la Bucuresti la terapie. Acolo, la Piatra Neamt, dumneavoastra faceti ce si cat puteti . Cand mama va veni la Bucuresti fie si pentru o saptamana lasati-o in grija fratelui. Va avea timp sa o viziteze o data pe zi, daca o va face sau nu , e problema lui. In ce priveste renuntarea la mostenire,acum nu cred ca e momentul sa-i intoarceti spatele. Ati renuntat, a fost alegerea dumneavoastra. Daca nu s-au finalizat actele si mama inca mai are ceva proprietati, veti avea ocazia sa cereti. Puteti consulta un avocat in sensul acesta . Sa va certati cu fratele sau cu altii acum inseamna sa va irositi fortele si sanatatea. Nu este nici intelept si nici util. Victoria C.Ion, psiholog clinician |
|
08-04-2010, 20:21:53 de către diarux1
sarut mina pt sfaturi ,d na Victoria! poate nu am redat exact ,dar ne am mutat noi la mamica ....ea a fost si este o fire ff rece ....nu ar fi vrut sa se mute la noi ,cu toate ca aveam alte conditii si spatiu ...probl e ca sucuri de sfecla ,telina,morcov,mere,kivi,grape fruit ,nu i lipsesc zilnic,dar din a2a zi de Paste s a sucit si nu mai vrea ....fratele meu ,in loc sa i explice ca nu mai poate merge la Bucuresti ,ii spune ca va merge ,iar noi picam de rai ! eu inteleg f bine ca boala o face mai rea,mai rece ,dar ce ne facem mai incolo ? Cumnata mea ,colac peste pupaza e gravida ....ii este rau ,greata....e normal ! dar nici inainte ,nu era mai dulce ! iar la urma urmei ,e soacra ,nu mama ! poate si eu tot la fel asi fi procedat ....? Trecind peste toate ,eu cred ca puteau incerca macar sa se mute in P Nt pt mamica ,tinind cont ca lucreaza la banca ea ,iar el avocat ....iar eu din prostie am renuntat in favoarea fratelui la casa ! Dupa ce va muri ,vor putea veni sigur !!!!!!!! asta ma doare ca nu intelege mama mea ,iar eu asi putea sa o duc la ei ,ar fi frumos ca ar intelege ,cum ar trata o ! dar nu stiu cum sa fac ,sa si primeasca lectia ,sau sa nu o primeasca ? mai nou ,tot fratele meu a sunat o pe d na dr oncolog a mamei in a2a zi de Paste sa o intrebe de anumite chestii care nu le crede el despre diagn ,tratament ,etc . Bineinteles ca nu a primit prea bine tel d na dr ! Faptul ca sinteti psiholog ,cum vi se pare ? Cu multumiri Gigela . |
|
08-04-2010, 19:42:01 de către vicctoriaion
Adevarat a inviat!Felicitari pentru empatia si implicarea ta, a fiicei si a sotului! diarux1 , eu nu sunt medic oncolog si nu iti pot da raspunsuri in acest de specialitate. Pot insa sa te ajut in alt mod . Imi pare rau sa citesc ca numai dupa doua luni ai inceput deja sa iei xanax. In ceea ce-l priveste pe frate si pe celelalte rude, ceea ce traiesti nu este o noutate . Multi dintre noi ne pricepem la fotbal, politica si copii- cand vine vorba de boala si mai ales de cancer oamenii se retrag. Unii o fac din ignoranta, altii din anxietate + ignoranta. Bolnavii de cancer nu mai au forta sa fie recunoscatori. Nu te astepta la un alt comportament din partea mamei si nu te necaji ca este rece ca atitudine. Daca te-ai implicat si ai adus-o la tine acasa inseamna ca este important pentru tine. Fa ce si cat poti, nu-ti irosi fortele, foloseste-le cu chibzuiala,vei avea nevoie de ele nu doar pentru o zi . Bolnavii de cancer in general refuza carnea, da-i mamei sa manance ce-i place si numai cat poate (legume, zarzavaturi,fructe- crude daca suporta, sau supe, piureuri, peste) . Cancerul pulmonar nu este dureros,insa cel de oase e foarte dureros. Spui ca mama nu stie ca are metastaze osoase sau nu stie exact in ce stadiu se afla, eu pot sa-te linistesc in aceasta privinta si sa te asigur ca ai facut asa cum ai simtit tu ca e bine. Nu conteaza daca e corect sau gresit; acum rolurile s-au inversat fiica are grija de mama, crezi ca mama nu a gresit niciodata fata de fiica. Cu siguranta ca a gresit, fiecare gresim la randul nostru si astfel ,din greseli, invatam. Nu-i cereti mai mult decat poate. Nu cere dela tine mai mult decat poti. Va doriti sa traiasca, mult mai important este reducerea suferintei .De cele mai multe ori suferintei i se asociaza depresia . As mai adauga faptul ca trebuie sa te hranesti si sa te vitaminizezi. Poate il rogi pe sot sa va rasfete pe toate trei si sa va ofere zilnic la ora ..17( zic si eu o ora) 1 pahar cu suc de fructe proaspat stors. Ii poti explica sotului si fiicei de ce , si uneori il invitati si pe el sa vi se alature. Poate in felul acesta eforturile voastre nu vor fi atat de evidente mamei, pe de-o parte, pe de alta veti castiga o portie de vitamine si cateva momente de relaxare de care va veti aminti candva-10-15 minute de liniste, savurand o bautura hranitoare impreuna cu mama, impreuna cu fiica. Multa putere,curaj si nu te lasa doborata de neimplicarea celor din jur Vctoria C. Ion, psiholog clinician |
|
06-04-2010, 22:35:15 de către diarux1
Hristos a Inviat ! revin cu noutati in leg cu caz mamei ....a terminat a 2 a cura de cyto la Fundeni ,am adus o la Piatra Neamt in speranta ca daca e acasa ,va fi mai bine pt ea ,la modul ca aici are frati ,surori ,etc.....si vor veni mai des la ea ,m am inselat ! nici nu i intereseaza ! Mamica nu stie nimic de metastaza osoasa ,sau de cancer gr 4 ! nu stiu daca procedez bine (pt ea),rudele stiu ! am un frate in B ,care e av incepator ,dar parca are in loc de creier ,cilt . daca dupa 1 luna de umblat in B si de facut cyto ,el citeste prospectul la carboplatin si zice *ce ti am zis eu ca mamica nu are cancer la plamin ,ci la pasarica* ,eu ce sa mai zic*?M am saturat ! Nu stiu cit mai rezist eu psihic ...si abia sint dupa 2 luni de umblat ,naveta P NT -B,cheltuieli ,stres SAMD.....Trebuie sa fiu tare ,nu? ne am mutat cu ea ,pt a i fi usor ,dar e fff rece cu mine ,fiica mea si sotul meu .ii fac sucuri de legume ,fructe ,ceaiuri,mincare ,pt a nu se deplasa ...e posibil sa faca fisura in os patologic...mentionez ca face acelasi tratament ca la fundeni ,adica beneficiaza de cyto in val de 200 mil ..... Am inceput sa iau xanax si ma simt mai bine ,totul e violet ....mai exista remedii pt meta osos ,mai da ti mi sfaturi ,va rog . |
|
07-03-2010, 12:06:02 de către g1orge
Pentru detoxifiere mai ales a ficatului recomand essentiale 1D-1P-1S iar in rest cit continua cu chimioterapie mancaruri usoare (supe pui de curte de peferinta f multe fructe care stim ca sunt bogate in vit naturale f mult peste carne usoara iar pentru greata de dupa citostatic eu recomand Kytril inainte de cura cu citostatic (TREBUIE INTREBAT MEDICUL DVS)mai reduce din greata eventual voma de a 2-3-4 zi si foarte mult curaj vointa ajuta sanatate va doresc |
|
05-03-2010, 19:05:51 de către diarux1
desp re Isorel stie cineva ,ceva ? dar de nicolit? Resveratrol ? Daca poate cineva spune ceva ,il rog sa o faca ......... multumiri !! |
|
04-03-2010, 18:17:08 de către scarface
Pt. detoxifierea ficatului de pe urma medicamentelor se foloseste la oricine: Ceai de galbenele, migdale dulci mestecate, de 3-4 ori pe zi cate 3-4, remediul homeopat Sulphur CH9 se suge cate o granula la fiecare 2 zile timp de 2 saptamani. Special pt.chimio exista mai multe remedii homeopate. |
|
Tumora maligna antrul piloric |
20-12-2010, 17:57:30 de către andr3i_26
Subiect: Tumora maligna antrul piloric
Buna seara! Am o nedumerire si as avea nevoie de un raspuns din partea unui medic... De curand tatal meu a fost operat de colecist, dar din pacate medicul mi-a spus ca in timpul operatiei a gasit o tumora foarte mare care inglobeaza mai multe organe: ficatul, pancreasul, stomacul... intrebarea mea este daca exista sansa ca aceasta tumora sa nu fie depistata la tomograf si ecografie abdominala. Inainte de operatie a facut tomograf si i-au spus ca toate organele sunt in parametrii! e posibil ca o tumora de o asemenea dimensiune sa nu fie vizibila la tomograf?Va multumesc! |
|
14-11-2010, 20:43:06 de către NANAIA
Buna seara! In legatura cu persoana despre care am discutat mai sus. Evolutia dupa tratamentul cu citostatice a fost buna o perioada de 4-5 luni. Dupa aceea au inceput durerile in zona spatelui si la stomac din ce in ce mai puternice. A facut tomograf . Medicul care a citit tomograful a zis ca sunt ganglionii aproape de nervii coloanei si din aceasta cauza are dureri. Continua tratamentul cu citostatice mai puternice decat prima serie. Stare lui este din ce in ce mai rea, nu are pofta de mancare, face calmante care nu isi mai fac efectul, a folosit niste plasturi recomdati de medicul care face chimioterapia pentru durere , acestia nu au niciun efect avand dureri puternice. Fortralul isi face efectul pe o perioada scurta de timp. Nu poate sa se odihneasca, a slabit foarte mult si din cate am inteles au aparut niste ganglioni(noduli) nu stiu daca este termenul corect in zona inghinala si la burta. Credeti ca este in metastaza? Intreb de acesti ganglioni pentru ca unele persone in domeniu au zis ca sunt normali. |
|
15-03-2010, 21:49:32 de către NANAIA
Multumesc mult! daca mai am neclaritati o sa revin. |
|
15-03-2010, 21:38:04 de către radicus
T3 e atunci cand nu sunt invadate organele din jurul stomacului dar tot e cam avansata tumora, N1 cand sunt sub 7 ganglioni cu metastaze iar Mx cand nu exista date despre posibile metastaze la distanta. G3, slab diferentiat nu e tocmai cel mai incurajator rezultat aratand un grad crescut de agresivitate. |
|
15-03-2010, 18:30:43 de către NANAIA
Buna, am revenit cu rezultatul anotomopatologic :structura microscopica de adenocarcinom slab diferentiat ulcerat G3 cu focare de necroza,cu infiltrat inflamator abundent intra si peritumoral,cu invazia peretelui in totalitate inclusiv a tesutului adipos, cu prezenta de emboli tumorali in submucoasa ,cu metastaza in 5 ganglioni din cei 6 ganglioni examinati, fara invazia marginilor de rezectie chirurgicale pT3N1Mx. |
|
02-03-2010, 21:46:21 de către radicus
asta depinde doar de voi. Daca e o fire pesimista atunci nu e prea recomandat sa stie. Dar, dupa cum am mai spus, doar familia poate hotari. |
|
02-03-2010, 18:03:11 de către NANAIA
Ce credeti ar trebui sa i spuna familia despe neoplasn? el este slabit a scazut mult in greutate si culoarea tenului este schimbata. sotiei ii este teama sa i spuna, crede ca nu va mai avea putere sa lupe si se va demoraliza. |
|
02-03-2010, 17:54:49 de către radicus
poate doar suc de sfecla rosie, morcov si telina ar ajuta la chimioterapie pentru a-i ridica hemoglobina cat de cat. Dar nu stiu daca o sa suporte sucul fiind operat la stomac. |
|
02-03-2010, 08:32:26 de către NANAIA
multumesc pentru raspuns. Cand o sa am rezultatul biopsiei am sa revin. Se poate incepe tratament cu argila, tratamente naturiste, ajuta acestea la chimioterapie? Dupa ce se vindeca operatia va trebui sa inceapa tratamentul oncologic . |
|
02-03-2010, 00:01:30 de către radicus
situatia e cam dificila. E cancer regional, tumora depaseste 5 cm. Nu pot sa spun care sunt sansele, fiecare om si cancer e diferit. Exista foarte multi factori care pot influenta decursul cancerului si al vietii pacientului. Oricum, sanse sa isi revina exista. |
|
01-03-2010, 19:19:45 de către NANAIA
sa inteleg ca situatia este dificila!? ce sanse sunt ca sa isi revina? |
|
27-02-2010, 20:33:37 de către radicus
O sa explic "babeste" din ce inteleg si eu.tumora maligna in antrul piloric = tumora in stomac aflata aproape de duoden, adica spre partea care merge in intestine; stenozat = tumora ingusteaza caile digestive; invadat in pancreas si mezocolonul transfers = celule maligne (posibil mici tumori) se gasesc si in pancreas si mezocolon; T4N3M0 = tumora avansata (T4), cu metastaze ganglionare (N3), fara metastaze la distanta (M0). In operatie s-a indepartat 10/6 cm din mezocolonul transvers, tumora de pe pancreas si 2/3 din stomac. |
|
tatal meu are cancer la colon si multiple metastaze la ficat |
24-02-2010, 16:48:49 de către newmcf2005@yahoo.com am citit pe acest forum de asa numitul tratament CELULACT H al domnnului Ioan Istrate, crede-ti ca mi-ar fi de ajutor? |
|
23-02-2010, 20:53:54 de către scarface Aiurea, de parca lumea a fost facuta de industria farmaceutica. Exista si remedii naturiste eficiente, care spre deosebire de radioterapie si chimioterapie nu distrug tot ce intalnesc in cale, ori ca este celula normala ori ca este canceroasa. Este o MARE iluzie sa credeti ca chimioterapia ajuta la ceva in afara de aducerea mortii la un 10 pasi mai aproape. Mergeti deci la un medic homeopat cu experienta care practica homeopata clasica (de ex. Dr. Ileana Randasu , Silvia Nedelcu). Si multumiti lui Dumnezeu ca nu poate sa faca chimioterapie, este un chin fara rost aceasta "tearapie". ------------------------------------------------------------ Mai jos un articol despre cancer Despre cancer si pericolele tratamentelor standard din medicina DUPA CE ANI DE ZILE A SPUS PACIENTILOR CA CHIMIOTERAPIA ESTE SINGURA CALE PENTRU A INCERCA (CUVANTUL CHEIE E A INCERCA !) SA SE ELIMINE CANCERUL, JOHN HOPKINS S-A HOTARAT SA PREZINTE SI CALEA ALTERNATIVA DE TRATAMENT A MALADIEI. 1.. Cu totii avem celule canceroase in corp. Aceste celule nu apar,insa, la testele standard daca nu sunt in numar de miliarde. Cand doctorii spun bolnavilor ca nu mai exista celule canceroase in corpul lor dupa tratamentele efectuate,inseamna doar ca testele sunt incapabile sa le masoare deoarece nu mai sunt in numar detectabil. 2. Celulele canceroase apar in corp de 6 pana la 10 ori in timpul vietii unui om. 3. Cand sistemul nostru imunitar este puternic, celulele canceroase sunt distruse si astfel este impiedicata multiplicarea lor si formarea de tumori. 4. Cand este diagnosticat cancerul, inseamna ca persoana respectiva are deficiente nutritionale multiple. Aceste deficiente pot sa apara din cauze genetice, a noxelor din mediul inconjurator, a alimentatiei si stilului de viata gresite.. 5. Pentru a preintampina deficitele nutritionale multiple , este necesara schimbarea dietei si administrarea de suplimente nutritive, ceea ce va duce la intarirea sistemului imunitar. 6. Chimioterapia presupune ?otravirea? celulelor canceroase cu rata mare de crestere, dar astfel sunt distruse si celulele sanatoase cu crestere rapida din maduva spinarii , tractul gastro - intestinal ,etc, iar organe importante ,cum ar fi ficatul, rinichii, inima sau plamanii pot fi iremediabil afectate. 7. Radioterapia distruge celulele canceroase, dar, in acelasi timp arde, cicatrizeaza si distruge celule, tesuturi si organe sanatoase 8..... Chimioterapia si radioterapia vor reduce, la inceput, dimensiunea tumorilor. Folosirea indelungata a acestor tratamente nu va duce, insa, la distrugerea definitiva a lor. 9. Cand in corp se acumuleaza prea multe ?deseuri? toxice rezultate in urma chimio- si radioterapiei, sistemul imunitar este fie compromis, fie distrus, iar pacientul poate muri din cauza unor infectii banale si a complicatiilor lor. 10. Chimioterapia si terapia cu radiatii pot favoriza mutatii genetice in celulele canceroase care le fac foarte rezistente la tratament, si greu de distrus. Interventiile chirurgicale pot determina diseminarea ( imprastierea ) celulelor canceroase la alte organe (metastaze )... 11. O metoda foarte buna de lupta impotriva celulelor canceroase este de a le infometa, adica a se evita alimentele de care acestea au nevoie pentru a se multiplica. CELULELE CANCEROASE SE DEZVOLTA CU : a. ZAHAR Eliminand din alimentatie zaharul, se elimina astfel una din cele mai importante surse de hrana a celulelor canceroase .Inlocuitorii de zahar, indulcitorii sintetici cum ar fi zaharina sau alte produse ( Nutrasweet, Equal, Spoonful, etc ) au ca baza aspartamul ( E 951), o substanta chimica daunatoare. Un inlocuitor natural al zaharului ar fi mierea de albine si melasa, dar in cantitati moderate. Sarea de bucatarie contine adaosuri chimice pentru a avea culoarea alba. Alternativa ar fi sarea de mare .. b. LAPTELE SI PRODUSELE LACTATE Laptele favorizeaza productia de mucus in corp, in special la nivelul tractului gastro - intestinal. Cancerul este hranit de acest mucus. Renuntand la lapte si produsele derivate si consumand lapte de soia neindulcit, celulele canceroase ?mor? de foame ...... c. PH ACID Celulele canceroase ?infloresc? in mediu acid . O alimentatie preponderent carnivora induce un pH acid in corp, si ar fi mai bine sa se consume peste si pasare in cantitati mici, decat carne de vita sau porc. Carnea mai poate contine substante administrate animalelor : antibiotice , hormoni de crestere si paraziti, ce dauneaza in special persoanelor cu cancer d. O dieta bazata 80 % pe legume proaspete consumate ca atare sau sub forma de suc, grau integral, seminte, nuci si fructe schimba pH-ul corpului in alcalin. 20 % din alimentatie poate fi din alimente gatite, inclusiv fasole boabe . Sucurile proaspete din legume asigura necesarul de enzime digestive, usor absorbabile, care ajung la nivel celular in 15 minute de la consumare si care hranesc si favorizeaza cresterea de celule sanatoase . Este bine sa se consume sucuri proaspete de 2-3 ori pe zi ..Enzimele sunt distruse la 4o grade Celsius . e. Evitati cafeaua ,ceaiul si ciocolata ce pot contine cantitati mari de cofeina . Ceaiul verde este o alternativa foarte buna , avand si proprietati anti - canceroase. Cea mai buna bautura este APA - purificata sau filtrata pentru a fi astfel eliminate toxinele sau metalele grele .. Apa distilata este acida , deci evitati-o ! 12. Proteinele din carne sunt dificil de digerat si necesita o cantitate mare de enzime digestive. Carnea nedigerata ramane in interiorul intestinului, intra in putrefactie si se creste astfel cantitatea de reziduuri toxice din corp. 13. Celulele canceroase sunt acoperite de un perete gros de proteine ... Renuntarea la carne sau reducerea ei in alimentatie duce la eliberarea de cantitati din ce in ce mai mari de enzime ; acestea ataca proteinele din peretele celular si permit astfel celulelor specializate sa distruga aceste celule canceroase . 14. Unele suplimente nutritive ajuta la intarirea sistemului imunitar, cum ar fi: IP6 (inozitolul sau vitamina B9, continut de taratele de grau, seminte, nuci ), Essiac (ESSIAC este o formula din plante ce a fost utilizata din anul 1922 de o sora medicala din Canada numita Rene Caisse pentru a ajuta pacienti cu afectiuni grave. Cele opt plante din reteta originala sunt: ciuline sfant, radacina de brusture, laminaria, trifoi rosu, ulm cu coaja neteda, radacina de revent turcesc, nasturel, macris marunt), antioxidanti, vitamine, minerale, etc., toate stimuland imunitatea sa lupte si sa distruga celulele canceroase. Alte suplimente cum ar fi vitamina E produc apoptoza sau moartea programata a celulelor , metoda naturala a corpului de a scapa de celulele bolnave, nedorite si inutile. 15... Cancerul este o boala a mintii, corpului si spiritului.. .. Gandireapozitiva si o fire activa ajuta pe cel care lupta cu cancerul sa supravietuiasca . Furia, neiertarea si amaraciunea ?construiesc? un mediu stresant si acid in corp . Trebuie sa invatam sa avem un spirit iubitor si iertator , sa ne relaxam si sa ne bucuram de viata ! 16. Celulele canceroase nu se pot dezvolta in prezenta oxigenului. Facand exercitii fizice zilnice si de respiratie, oxigenul ajunge adanc,la nivel celular. Terapia cu oxigen este foarte importanta pentru distrugerea celulelor canceroase ATENTIE 1. Nu introduceti recipienti de plastic in cuptorul cu microunde. 2. Nu congelati apa 3. Nu puneti in microunde recipiente cu capace de plastic .... Dioxina este o substanta ce provoaca cancer in special la sani. Este extrem de toxica pentru celulele corpului. Dioxina este eliberata din plasticul sticlelor cu apa introduse la congelator. Recent, Dr. Edward Fujimoto, manager al programului de sanatate din cadrul Castle Hospital, a vorbit, in cadrul unei emisiuni TV, despre pericolele care pandesc sanatatea A vorbit despre dioxina si raul pe care il poate face... Sa nu se incalzeasca mancarea la cuptorul cu microunde in vase de plastic..... Este vorba, mai ales, de mancarea ce contine grasime. A recomandat, in schimb , folosirea de vase de sticla sau ceramica pentru a incalzi mancarea. Se obtin aceleasi rezultate, dar fara dioxina. |
|
23-02-2010, 20:17:25 de către Casa drhouse Analizele sunt asa de mari din cauza metastazelor hepatice multiple care au dereglat total functiile hepatice. Nu ai ce face , reducerea / disparitia metastazelor ar ameliora valorile testelor hepatice.....ori asa ceva , fara chimioterapie sau radioterapie nu este posibil. |
|
cum se trateaza tumoara maligna Ewing? |
28-02-2010, 01:58:29 de către radicus nu m-ati suparat sau deranjat. Multa sanatate sotului si familiei dvs! |
|
28-02-2010, 00:05:26 de către cory-ciup nu am ieu are sotul meu, suntem in Spania dar de 3 luni de cand a fot diagnosticat cu bola asta atat de grava sunt cu moralul la pamant desi toata lumea ma incurjeaza ca totusi ie mai bine ca suntem aici ca are mai multe sanse¨(sa nu mantelegeti gresit ca nu vreau sa supar pe nimeni)aici decat in romania ca aici medicina ie mai avansata,am o fetita de 10 ani si mie frica pe viitor ce va urma,sunt terminata,in fiecare dimineata ma trezesc cu o frica.iertatima daca vam derajat dar nam cu cine vorbi despre sata.VA MULTUMESC |
|
27-02-2010, 21:02:16 de către radicus orice cancer (sarcom, limfom, carcinom, etc) e grav, dar nu trebuie sa cazi moral. Nu stiu cine are acest sarcom, poate tu poate altcineva. Sansele de supravietuire sunt mai mari decat la alte tipuri de cancer. Statistic, marea majoritate a pacientilor cu aceasta boala depasesc 5 ani de viata. 65% depasesc 5 ani de viata , iar 57% depasesc 10 ani. Oncologii nu recomanda sa luam in seama statisticile pentru ca fiecare pacient reactioneaza diferit. Asa ca nici eu nu iti recomand sa iei statisticile prea in serios, ci doar ti-am aratat ca sansele si speranta de viata sunt mai mari decat la alte tipuri de cancer. |
|
27-02-2010, 18:41:31 de către cory-ciup cat de grava este aceasta boala?ce sanse exista?cit se poate trai cu aceasta boala? |
|
24-02-2010, 23:26:02 de către radicus chimioterapia functioneaza, in general, destul de bine in acest tip de sarcom. Ca durata se face intre 4 si 12 luni. E recomandata si radioterapia (5-8 saptamani) sau chiar si chirurgia, depinzand de stadiu. Viitorul tratament al pacientului trebuie discutat cu medicul care stie cazul, doar el poate sa decida ce e mai bine. |
|
24-02-2010, 22:34:47 de către cory-ciup nu ie metastatic,cam cat ar putea tratamentul cu citostatice? |
|
23-02-2010, 16:24:01 de către radicus sarcomul Ewing se trateaza prin chimioterapie, radioterapie sau daca e posibil si prin operatie. Depinde daca e metastatic sau localizat. |
|
metastaza ososa |
31-07-2010, 11:18:18 de către crivat florica
Subiect: metastaza ososa
Referitor la mesajul lui danielaboa24, vreau sa va prezint modul cum a fost tratat sotul meu la CLINICA ANADOLU ISTANBUL.In august 2009 sotul a fost diagnosticat cu NEOPLASM PANCREAS CU METASTAZE LA FICAT SI METASTAZE OSOASE IN OBSERVATIE(la osul iliac). Am fost disperati si am incercat sa ajungem la aceasta clinica( in ideea ca va puta efectua radioterapie cu CYBERKNIFE-ul). Aici a fost confirmat diagnosticul din tara, insa au ignorat metastazele la osul iliac. I-a fost recomandata o schema cu citostatice( pentru pancreas si metastazele la ficat) insa pentru metastazele osoase nu i-au prescris nimic......radioterapia i-a fost interzisa, deoarece erau multiple metastaze la ficat. Dupa 3 luni de citostatice, care le-a suportat destul de bine (se hranea f. bine, mergea la serviciu....),am mers la contol la turci si rezultatele au fost f. bune. Tumora de pe pancreas a regresat complet, metastazele la ficat s-au restrans ramanand doar 3 fara activitate tumorala, insa au ramas cele de la osul iliac. Ne-am bucurat ffff mult de acest rezultat. In aceasta faza i s-a recomandat in continuare - citostatice: TARCEVA pentru pancreas (pentru ca ni s-a spus ca nu se poate considera complet vindecat),ZOMETA pentru os. - radioterapie pentru chisturile de pe ficat, cu CYBERKNIFE-ul. In ce consta radioterapia? I s-au introdus niste bile in ficat cu niste siringi speciale (procedura un pic asemanatoare ca si biopsia). Mie mi-a fost un pic teama, deoarece se "umbla" la ficat si mi s-a parut periculos......, insa sotul meu a avut o incredere oarba in "experienta si prefesionalismul" specialistilor de la clinica si mi-a spus: "Este unica mea sansa sa ma fac bine!", lasindu-l sa hotarasca el.... A efectuat 4 sedinte cu acest aparat ( nu mai vorbesc cat a costat.....). Ni s-a spus ca rezulatele in urma sedintelor de radioterapie si citostatice le vom vedea dupa 3 luni. In luna mai 2009 am fost la control la clinica. Pana a ajunge la control, sotul nu s-a mai simtit bine si au intervenit probleme ( dureri de spate, crampe la burta, dureri de stomac...). La acest ultim control s-au comportat nefiresc de anormal....ca si cum mergeam pentru prima data la dansii, ca si cum nu efectuasem radioterapie la ei....Cand am vazut PET-ul am facut soc, mai mare decat cel cand am aflat prima data de boala, si nu mai puteam sa vorbesc. FICATUL ERA PLIN DE METASTAZE. Translatora s-a comportat mizerabil, nu ne traducea tot ce explica profesorul, toate analizele efectuate ( PET,RMN,...) comentate in limba turca, solicitand traducerea in engleza ni s-a spus ca o obtinem peste o saptamana si ni le vor trimite pe e-mail. Nu stiau cum sa ne scoata cat mai repede de la consultatii si sa ne vada plecati din clinica. Ne-au prescris si schema de citostatice, chiar daca profesorul a inteles ca bilirubina era mare( urina era potocalie).....Eu nu am stiut ca in acest caz nu o sa poata face tratament cu citostatice. In naivitatea mea ,m-am agatat de ultima speranta ca va mai putea continua tratamentul si ca va mai trai....... Chiar pe drum, la intoarcere in tara, a facut icter... si dupa trei sapatamani de chin s-a pierdut.... Concluzia mea: Cei de la clinica au stiut c-au gresit la introducerea bilelor in ficat (s-au spart chisturile si intreg ficatul a fost invadat). Cred ca s-au mirat ca a mai trait 3 luni dupa radioterapie.... Vreau sa se stie acest lucru, deoarece toti ascund adevarul si primeaza numai interesul financiar. Nu va pot spune cati bani am cheltuit.... fara nici un folos...... Pot fi invinuita ca am tras o concluzie gresita, insa numai comportamentul dubios al personalului mi-a atras atentia si ca aveau partea lor de vina. Ma macina incontinuu gandul ca nu am avut puterea sa-l conving sa renunte la radioterapie......, acum ar fi fost in viata..... Va dores muta sanatate la toti si sa aveti puterea sa invingeti boala..... |
|
metastaza ososa |
23-02-2010, 14:09:25 de către luciana.l
Subiect: metastaza ososa
Bună Daniela! Îmi pare foarte rău de situaţia tatălui dumneavoastră ,poţi lăsa rezultatele analizelor şi pe acest forum ,poate că se va gasi cineva să le interpreteze.Sfatul meu este să preveniţi această tumoare cu tratamente naturale (sunt foarte multe suplimente benefice care var putea ajuta la stoparea tumorii) pentru a nu afecta şi alte organe . |
|
nodul de marimea unui bob de mazare chiar deasupra sanului stang |
23-02-2010, 14:52:57 de către luciana.l Bună Bianca! Sfatul meu este să mergi la un medic specialist să vezi exact despre ce este vorba . * Să îl previ din timp, până nu este prea târziu cu suplimente nutritive (te va ajuta foarte mult). Iar cât despre anticoncepţionale ...........sunt foarte periculoase . |
|
22-02-2010, 16:22:50 de către bianca_bya buna ziua...am o mare nedumerire...acum 3 ani am descoperit un nodul la sanul stang, am luat pe o perioada de 3 luni anticonceptionale dar nodulul a devenit insuportabil de dureros, am mers la medic si a zis sa nu mai iau aniconceptionale, si mi-a facut ecografie, a zis ca acum incepe sa se dezvolte, adica acum 3 ani, iar in prezent este in continuare acolo, doare doar daca palpez, si am observat ca si la sanul drept este o tendinta de formare a ceva asemanator.ar putea fi ceva grav? sau e normal pentru varsta mea?( 23 de ani)... |
|
19-02-2010, 13:18:12 de către Nectaria Multumesc de raspuns! De o luna iau ceaiuri prescrise de un doc. homeopat si intradevar incep sa ma simt mai fortificata. Acum am inceput si cu argila si multe sucuri de fructe. Sunt o fire luptatoare dar si pesimista in acelasi rand. Sper ca toare vor merge in spre mai bine! Cu stima Nectaria |
|
18-02-2010, 16:32:38 de către luciana.l Bună Nectaria! Din cele 8 subiecte afişate de tine,îmi dau seama că eşti o persoană destul de sensibilă în privinţa sănătăţii. Eu te sfătuiesc să mergi la un consult ca să şti exact despre ce este vorba. Dar până atunci, trebuie să previ cu ceva NATURAL şi să ai grijă de sistemul imunitar,este foarte IMPORTANT. |
|
18-02-2010, 14:55:11 de către Nectaria Multumesc pentru raspuns! O zi frum. in continuare... |
|
18-02-2010, 13:24:59 de către Teodora M. Poate fi un mic lipom de grasime, sau poate fi altceva, consultati medicul si/sau faceti o ecografie mamara daca totusi e in zona sanului. Sanatate! |
|
Leicemie limfoida cronica |
18-02-2010, 15:52:06 de către luciana.l
Subiect: Leicemie limfoida cronica
Bună Daniela! Până veţi găsi o clinică pentru transplant ,Eu vă sfătuiesc să nu staţi pe gânduri şi cât de repede puteţi să luaţi un supliment nutritiv, indiferent care ar fi el,deoarece mama prietenei dumneavoastră are mare nevoie în primul rînd de întărirea sistemului imunitar,pentru că de el depinde viaţa noastră. |
|
cancerul de colon |
30-03-2010, 18:58:58 de către andradaamalia89
Subiect: cancerul de colon
bunicii mele i-a fost descoperit azi cancer de colon medicul a zis ca este prea mare sa fie operat i-au dat de trait maxim 2-3 luni.medicul i-a luat si biopsie si a precizat sa "vada ce sa faca , sa gaseasca, sa se roage de cei de la laborator sa ii faca biopsia mai repede,deoarece in 3 saptamani cat ar dura in mod normal ar fi prea mult"va rog ajutati-ma cu un sfat ,o recomandare de un medic bun,sunt disperata |
|
Desiminari la ficat - ce inseamna acest lucru? |
15-02-2010, 23:46:12 de către radicus diseminari inseamna determinari secundare ale cancerului, adica celule canceroase din cancerul pt care ai fost operat au ajuns la ficat. |
|
carcinom urotelial G2 infiltrativ in corion si paturi musculare |
16-02-2010, 19:08:46 de către Casa drhouse Nu are ce cauta terapia homeopata in acest caz. Faptul ca tumora este infiltrativa invadand muschiul si tesutul perivezical, orientarea terapeutica se stabileste de catre urolog in colaborare cu oncologul.In acest caz, parerea mea este ca doar interventia chirurgicala [ rezectie, cistectomie partiala / radicala/totala ] completata de chimioterapie intra si postoperator si/sau iradiere pre-si postoperator , imunoterapie , pot ajuta pacientul respectiv. Sunt tipuri histologice de tumori vezicale care sunt radiorezistente.De asta tipul si metodele de terapie trebuie neaparat stabilite de catre urologul care l-a investigat .Si in functie de ce va gasi acesta in timpul interventiei va putea aproxima si speranta de viata. |
|
greutate in sanul stang fara modificari exterioare |
13-02-2010, 18:16:11 de către petronela-sonia Multumesc mult, problema este ca ma doare si atirna ca o greutate. Sunt la menopauza. |
|
greutate in sanul stang fara modificari exterioare |
13-02-2010, 13:53:48 de către Teodora M. Intr-adevar ecografia nu arata probleme, stai linistita chistul e mic si de cele mai multe ori dispare. Nu stiu ce varsta ai, dar nu mai face mamografii daca nu sunt necesare, ecograful e cel mai indicat! Daca nu esti insarcinata, parerea mea de nespecialist e sa mergi la un endocrinolog si sa-ti faci si analiza din sange numita prolactina. Medicul iti va spune ce investigatii sa mai faci. Sanatate! |
|
Plaman cu candida albicans |
12-02-2010, 17:51:49 de către IuliaCristianaB
Subiect: Plaman cu candida albicans
este tratabilă- dar candida nu produce simptome şi probleme decât la organismele cu imunitatea scăzută, de aceea trebuie să meargă la un spital de boli infecţioase pentru investigaţii mai multe |
|
ce inseamna tumora lipomatoasa benigna a pielii? |
12-02-2010, 03:32:13 de către radicus inseamna ca e o tumora necanceroasa din grasime. Nu e neaparat sa fie tratat fiindca nu e prea periculos. Se poate opera daca o sa fie complicatii ca durerile, creste prea mult, etc. Sau se poate indeparta chirurgical la cerere daca il considerati inestetic. |
|
feriti-va de sarlatani care va iau banii si atat |
09-02-2010, 20:49:44 de către radicus subscriu la ce a zis Eugenia76. Sunt multi sarlatani care vand paie presate pe post de medicament naturist contra cancer. Doar in medicamentele la care s-au facut studii cu grup de control si grup experimental trebuie sa avem incredere. Si asta daca s-a demonstrat prin aceste grupuri ca medicamentul e mai eficient decat placebo. Cate povesti inventate am citit si cate sunt adevarate nu stiu. Dar naturistele pot in cel mai bun caz sa intareasca organismul sau sa previna anumite boli si nu neaparat sa lupte cu neoplasmele. Am vazut prea multi oameni care s-au lasat de tratamente conventionale si s-au axat pe naturiste ca mai apoi sa moara. Fiecare om care incearca asa-zisele naturiste si renunta la tratamente conventionale sa o faca pe propria raspundere. |
|
caut oncolog Bucuresti.. la care sa merg cu o ecografie mamara |
11-08-2011, 18:14:57 de către rrux88 Buna ziua.Mi-a aparut la sanul stang o formatiune mamara cu puroi, am tratat-o cu niste antibiotice fara sa merg la doctor.Au trecut 2 ani si 9 luni si as vrea sa merg la un doctor.Rugamintea mea este sa-mi recomandati un doctor bun din Bucuresti. |
|
10-02-2010, 08:52:39 de către porfiria Multumesc mult! |
|
09-02-2010, 20:34:50 de către elina Buna seara! Iti recomand pe doamna doctor Petcu Catalina , medic primar oncolog ,de la Centrul Medical Med- As Bucuresti; consultatia este gratuita cu bilet de trimitere de la medicul de familie; numai bine |
|
09-02-2010, 19:28:54 de către lala2004 Esti din Buc. si nu poti ajung la Fundeni?! nu pot sa cred, eu sint din Iasi si de un an de zile merg f des la acest spital, trebuie sa te programezi si telefonic daca nu poti merge personal , si te prezinti la consultatie la data fixata.Eu cred ca e necesara mamografia. Va doresc multa sanatate! |
|
tumora vezicala infiltrativa T2-T3 |
08-02-2010, 21:01:42 de către radicus
Subiect: tumora vezicala infiltrativa T2-T3
T1, T2, T3, T4 se refera la cat de mare e zona afectata de tumora propriu-zisa. O stadializare completa ar fi T (tumoare), N(ganglioni limfatici afectati), M(metastaze). Despre sanse putem vorbi mult si bine, depinde de la o persoana la alta si depinde de tipul de cancer. |
|
Cancer de colon, Recuperare |
23-03-2012, 18:43:48 de către Vlad87
Subiect: Cancer de colon, Recuperare
Buna Seara Tatal meu de 57 ani a fost operat cu estirparea abdomino perineală a rectului, cancer 1/3 a rectului stadiul III b, tumoare a 1/3 inferioare a rectului de 5 cm cu concrestere in sfincterul anal. Fiindui pus anus contra naturii.Histologia preparatului inlaturata - Adenocarcinom mucinos invaziv, infilltreaza straturile musculare ale intestinului. cu metastaze in un ganglion linfatic. Care sunt sansele de supravetuire sunt si ce trantament sar recomnda dupa operatie chimioterapei radioaterapie. Scrieti-mi va rog un sfat sunt confuz nu stiu ce sa cred care este situatia reala..? Multumesc anicipat. |
|
12-01-2012, 11:06:02 de către ten
Buna ziua! Am si eu o problema cu tatal meu in varsta de 63 de ani. In urma unei biopsii facute de curand rezultatul a fost urmatorul: ` Fragmente (4) mucoasa colonica ce reprezinta inflamatie colonica activa, asociata cu prezenta a trei fragmente de glande atipice care pledeaza pentru malignitate in context clinic.` Va rog daca se poate sa-mi dati un sfat. Este necesara de urgenta interventia chirurgicala? Puteti sa-mi interpretati si mie rezultatul? Este de fapt cancer? In ce statiu? Va rog din suflet sa-mi dati un raspuns, nu stiu ce sa fac. |
|
13-10-2010, 20:15:17 de către dana.mariap
Bunica in varsta de 84 ani a fost operata de cancer de colon in urma cu 2 saptamani dupa a facut si un abces si a fost operata laparoscopic in ambele cazuri a fost nevoie de anestezie dar si in primul caz si in al doilea are probleme cu somnul cu delirul si e foarte agitata isi smulge efectiv branula si tuburile de dren.este normala starea? cat poate dura aceasta stare? sunt semne clinice permanente? ce recomandati dupa aceasta operatie la o asemenea varsta? |
|
14-09-2010, 17:02:35 de către tsuki_sama
Buna ziua!Mi`e teama sa scriu si sa nu primesc niciun raspuns,totusi in speranta ca mai citeste cineva binevoitor pe aici...Mama (55 de ani) a fost operata pe 30/07/2010 de cancer de colon(din ce citesc fiindca tumora a fost la 12 cm de anus este posibil sa fi fost cancer rectal?) A "scapat" fara anus contra naturii,o minune am zis atunci,am plins de bucurie.In fine,a trecut mai mult de o luna de la operatie si durerile de anus care au aparut la vreo saptamana dupa operatie s`au intetit si au ajuns de nesuportat.(dureri si constipatie) A fost deja la chirurgul care a operat`o si a vrut sa`i largeasca anusul.A refuzat si fiindca durerile persista i`a zis sa mearga la dr. care i`a facut chimioterapia(a facut si chimio si radio inainte de operatie). Dupa operatie nu i-au mai recomandat nimic!In timpul tratamentului chimio,intr`o noapte cind i-a fost rau,a cazut inconstienta si si`a rupt un picior .La operatie a fost greu,a trebuit sa se asigure ca totul este bine,insa acum o doare tot piciorul de la glezna (locul rupt) pina in sold!dr. de la chimio i-a recomandat "Scintografie osoasa".Dupa cum bine cunoasteti sistemul medical romanesc,nu au in spital mai nimic...asa ca acum asteapta substanta necesara ..in afara de asta nimeni nu te lamureste cu absolut nimic.Intri in cabinet fara nicio idee despre viata si sanatatea proprie si iesi cam la fel.Nimeni nu isi da interesul sa ii explice pacientului pe intelesul lui,in limba "muritorilor". Dr. de la citostatice "banuieste" o posibila disociere la vertebra l 5"(???) Dumnezeule mare,n-am fost niciodata intr`o asa ceata deasa!Nu pricep nimic!Eu personal nu sunt in tara,nu am foaia cu diagnosticul si nici observatiile medicale de dupa operatie.Sper sa reusesc sa le obtin pe maine... Ma simt ca picata din luna,speriata si iritata la culme pt. ca nimeni nu isi da interesul .Toti asteapta bani,dar ca sa`si faca datoria ... Asadar,sunt normale aceste dureri si constipatii care persista si par a se inrautati de la o zi la alta ,la mai mult de o luna de la operatie? Este normal sa nu i se mai recomande niciun fel de tratament dupa operatie(citostatice..) Ce inseamna "disociere la vertebra.."? Care pot fi cauzele pt. care o doare piciorul rupt in luna iunie si care inainte de operatie la echografia dopler a iesit ca`i in stare buna. Nu mai stiu,am un milion de intrebari si de frustrari !Doctorul care a operat`o nu zice decit "da,da...e totul bine,am curatat tot" ce stadiu a fost ,ce si cum dupa...nimic,niciun cuvint!!!!! M-am saturat de stat cu frica in san!Poate cineva sa ma ajute? Revin cu detalii daca este necesar(banuiesc ca este,numai ca eu nu le am acum)...si va rog din suflet,dati`va macar cu pararea ca simt ca turbez! |
|
23-07-2010, 10:35:36 de către madalina.T
Buna ziua,Am si eu o problema cu tatal meu asemanatoare cu cea de mai sus,dar tatal meu a avut o rana la rect si a fost nevoit sa stea 5 luni de zile cu anus contra naturi,dupa 5 luni sa readus la normal,dar acum sunt probleme,numai zic ca a avut probleme cu crampe f puternice la stomac si iesi f dese la toaleta din 10 in 10 minute,mentionez ca incepuse si un tratament citostatic,dar a intervenit o mare problema dupa 1 luna de la ultima interventie care credeam ca il va scapa de griji.A facut o fistula la legatura unde ia facut-o medicul cand la readus la normal si scapa fecale pe acolo,acum face un tratament cu pansamente din spusele medicului nu este ceva grav ,daca nu se prinde prin pansamente, va interveni chirurgical .As vrea sa stiu cat de grav este fistula aia si daca isi mai revine sau va avea probleme la nesfarsit asa.Si ce tratament va trebui sa aiba dupa operatie sa nu se mai ajunga aici. Multumesc frumos si astept un raspuns. |
|
15-02-2010, 18:12:35 de către luciana.l
Bună Valentina ! Organismul nostru, prin sistemul sau imunitar,este apt să lupte împotriva factorilor cauzatori de boală şi să se auto-vindece. Scrieţi-mi --------* pentru a vă face decunoscut un tratament homeopat , foarte benefic pentru mama dumneavoastră. (*modificat de administrator) |
|
04-02-2010, 13:04:47 de către scarface
Ar trebui sa incerce un tratament homeopat la un medic bun, exista remedii exceptional de efective pt. astfel de probleme ! |
|
va rog sa ma lamuriti si pe mine: carcinom urotelial papilar G2 |
22-02-2010, 12:35:36 de către luciana.l BUNĂ! Sunt foarte mari şanse de vindecare ,trebuie prevenit cu un tratament naturist. |
|
03-02-2010, 17:42:08 de către radicus grad scazut de malignitate inseamna ca nu e foarte agresiv dar tot cancer e. Ce trebuie sa faci ti-a zis mirelirodan. |
|
03-02-2010, 12:23:13 de către mireliordan este cu certitudine o afectiune maligna care obligatoriu trebuie tratata oncologic: interventie chirurgicala, radioterapie, chimioterapie - dar secventialitatea o stabileste medicul de la caz la caz. in principiu incepe cu chirurgul, el stie ce e de facut, iar daca boala nu e avansata local exista sanse de vindecare |
|
metastaza in urma unui RMN |
03-03-2010, 18:27:33 de către Teodora M.
Subiect: metastaza in urma unui RMN
Diarux, posteaza ce ai scris mai inainte si pe pagina principala a forumului! Aici nu stiu cati mai intra, dar acolo sigur e vizualizat de toti! Intra acolo sus la categorii, la tumori beningne si cancer si adauga acolo intrebarea. |
|
03-03-2010, 17:51:46 de către diarux1
daca cineva a mai avut pe cineva drag cu diagn mamei mele ,metastaza osoasa,rog lasati un nr de tel ,va sun in cel mai scurt timp . orice detaliu ma ajuta sa lungesc viata ,sa o feresc de durerile ingrozitoare ,sa o stiu in siguranta,adica linga noi ,familia !!!!!! nu vreau sa ne paraseasca !!!!!!!! AJUTATI MA VA ROG !!! |
|
03-03-2010, 17:39:23 de către Teodora M.
Imi pare bine sa aud ca a inceput tratament si sa dea Dumnezeu sa fie bine!!! In rest, chiar nu-mi permit sa-mi dau cu parerea, urmati intocmai sfaturile si indicatiile oncologului. Un singur lucru stiu ca da, consumul de lichide este benefic in orice boala, elimina toxinele si ajuta intregul organism. Multa putere va doresc si insanatosire grabnica! |
|
03-03-2010, 11:26:21 de către diarux1
am inceput prima tura de cito ,la IOB ,la dr Dediu,un super om ! cu gemzar,cromoplatin si zometa ,iar de 3 zile radioterapia la dr Tirlea . din cauza neuropatiei diabetice ,care ne ingreuneaza boala ,va sista cromoplatinul din a 2 a tura de cito . durerile sint potolite cu voltaren supozitoare si movalis tab ,tinind cont de metastaza osoasa la femur ,cred ca sup bine durerile ? rez la biopsie a fost neoplasm pulmonar drept T3N2N1,carcinon microcelular . as dori sa incerc sa i dau Resveratrol, daca ar fi de folos sau Isorel ,dar am un frate care ma contreza la orice remediu ,taindu mi elanul !!! ce ar putea minca sau bea pt a i fi mai bine ? care sint analizele care vor creste sau scade ,stiu doar ca creatinina e una dintre ......treb sa consume lichide pt a elimina toxinele de la cito si radioterapie ? astept raspunsuri ,va multumesc din suflet si sanatate multa sa va de a Dumnezeu ! |
|
03-02-2010, 22:20:20 de către Teodora M.
Cu tot dragul va ajut daca stiu cu ce! Nu sunt medic, nu-mi pot da cu pararea, ideea e luati legatura cu medicul oncolog de care vi s-a spus! Numai specilistul va poate spune ce tb sa faceti in continuare. |
|
03-02-2010, 22:16:37 de către diarux1
multumiri din suflet ,am omis,sintem din piatra neamt,iar aici ne au sfatuit sa luam leg cu medic oncolog urgent ,deoarece metastaza are o evolutie galopanta !! ce parere aveti de biopsie pt tumoarea la plamin ,tinind cont ca e vb de metstaza la bazin ? astept vesti de la dv . |
|
03-02-2010, 21:17:33 de către Teodora M.
Din tot sufletu v-as ajuta cu orice informatie, dar cred ca trebuie urgent s-o vada un medic de la pneumologie; daca sunteti din Bucuresti, la Institutul Oncologic din cadrul spitalului Fundeni sigur se ocupa cu asa ceva, dar cred ca trebuie sa aveti trimitere, in orice caz, sunati macar la Fundeni si intrebati ce trebuie facut pentru o consulatie si restul investigatiilor. Multa-multa sanatate si putere! |
|
03-02-2010, 20:33:54 de către diarux1
astazi a mai facut un ct abdomen ,torace,pelvis,iar rez a fost ,o tumora de 3 cm la plaminul drept ,deci de aici a plecat totul . oare poate face o operatie de plamin ,stiind ca are metastaza ? da ti mi un nume de clinica si dr pt mama mea .va multumesc din suflet si va doresc multa sanatate !! astept raspuns ,sint disperata !!dumnezeu sa va ajute!! |
|
02-02-2010, 22:07:47 de către Teodora M.
Cred ca medicul de familie ar trebui sa va faca o trimitere la un medic oncolog, sunt specialistii in domeniu si sigur stiu ce investigatii trebuie facute si ulterior tratamentul optim. sanatate multa! |
|
02-02-2010, 21:02:00 de către diarux1
Metastaza a fost identificata astazi, printr-un examen RMN, in zona bazinului osos. Cineva mi-a spus ca ar trebui facuta o scintigrafie osoasa (sper ca nu am gresit termenul) sau o analiza la sange - fototiaza alcanica (alcalina). Va multumesc pentru raspuns si astept sugestia dumneavoastra. |
|
02-02-2010, 20:37:13 de către elina
Unde este situata metastaza? Ar trebui facuta o punctie-biopsie si examen histopatologic pentru un diagnostic de certitudine si orientarea ulterioara a investigatiilor si a conduitei terapeutice; numai bine |
|
puroi in amigdalite - ar putea fi cancer? |
22-02-2010, 13:05:03 de către luciana.l BUNĂ! Și eu am avut aceaş problemă, de când ma stiu problema mea era amigdalita ,tot timpul erau inflamate , aveam amigdalite purulente mai tot timpu ,acum am 24 de ani şi in urmă cu ceva timp am luat un supliment nutritiv foarte benefic . Au trecut 2 săptămâni de când luam acest tratament şi am observat că pe amigdalite au apărut acel puroi solid (erau pe amândoua şi foarte mult ) şi ca să nu mai am acea senzaţie de ceva in gât mi-am îndepartato cu un tifon ,acest lucru sa întâmplat de 2 oei ,pâna a ieşit ce a fost de ieşit. De atunci nu am mai avut probleme cu amigdalitele nici măcar pe timpul ierni. |
|
puroi in amigdalite - ar putea fi cancer? |
02-02-2010, 12:56:08 de către scarface Mergi la un medic homeopat care nu face decat homeopatia clasica si te poate ajuta. Este singurul lucru care te poate ajuta cu adevarat. |
|
examen histopatologic |
04-02-2010, 07:36:41 de către mati p
Subiect: examen histopatologic
va rog sami spuneti si mie ce inseamna ex histopatologic;-endometru cu polip glandular malignizat in adenocarcinom endometroid fara a infiltra moimetrul,procesul tumoral fiind limitat la polip. acest rezultat a fost dupa histerectomie totala.am luat 3 ani climen dar acum nu mai iau nimic.ma simt bine dar imi pun mereu intrebarea daca am cancer sau nu.acum citeva luni am facut testul Papanicolau si am pap ll.am facut fizio de curind ptr ca am spondiloza si am auzit ca daca ai cancer nu trebuie sa fac nici un fel de fizioterapie.de aceea va rog spunetimi daca am facut greseala ,si binenteles spunetimi daca am cancer dupa rezultatul acela de la ex histopatologic. multumesc mult |
|
examen histopatologic |
01-02-2010, 16:26:30 de către mati p
Subiect: examen histopatologic
va rog sami spuneti si mie ce inseamna ex histopatologic;-endometru cu polip glandular malignizat in adenocarcinom endometroid fara a infiltra moimetrul,procesul tumoral fiind limitat la polip.acest rezultat a fost dupa histerectomie totala.am luat 3 ani climen dar acum nu mai iau nimic.ma simt bine dar imi pun mereu intrebarea daca am cancer sau nu.acum citeva luni am facut testul Papanicolau si am pap ll.am facut fizio de curind ptr ca am spondiloza si am auzit ca daca ai cancer nu trebuie sa fac nici un fel de fizioterapie.de aceea va rog spunetimi daca am facut greseala ,si binenteles spunetimi daca am cancer dupa rezultatul acela de la ex histopatologic. multumesc mult |