Ultimele comentarii pe forum
SUBIECT | COMENTARIU | |
cancer pulmonar... ce as putea sa-i dau intre sedintele de citostatice? |
12-01-2012, 22:21:45 de către RaulDuke asta pentru ca nu e indicat nici un tratament. din pacate diagnosticul si stadiul bolii, cum am mai discutat, sunt profund nefaste, iar faptul ca se simte rau si are simptome respiratorii poate fi un semn de recidiva, care in cazul lui e ceva practic imposiibil sa nu se intample. cand este planificat la o reevaluare oncologica ? ce chimioterapie si cand a facut ? in ce perioada a facut iradierea ? iradiere numai pe cap? cand a fost facut ultimul CT si ce spunea ? afla toate acestea din actele lui medicale, bilete de externare, etc, si scrie-le in ordine cronologica. apoi este important sa-mi spui asta: cand e programat pentru urmatorul consult oncologic ? |
|
12-01-2012, 21:10:31 de către adeiana Buna seara, nu am scris de mult despre evolutia bolii tatalui meu, deoarece a avut o perioada destul de buna, simtindu-se bine, a facut 7 sedinte de citostatice (s-a simtit bine in timpul sedintelor ) apoi a facut 10 sedinte de radioterapie la cap in urma carora nu se simte prea bine, nu are pofta de mancare si are (spune el)o apasare in piept si oboseste repede.Noi am fost cu el la control si analizele de sange, ecograful si tomograful au iesit ok, adica nu are nici un alt organ afectat si tumora de pe plaman a disparut. Eu banuiesc ca a facut o depresie din cauza ca dupa radioterapie i-a cazut parul(si inca nu i-a crescut, ultima sedinta de radioterapie a fost in 02.11.2011) si el crede tot timpul ca o sa moara. In timpul sedintelor de citostatice nu i-a cazut parul, nu s-a simtit rau, avea pofta de mancare, a fost ok. Am fost cu el mai repede la control din cauza starii lui (09.01.2012) analizele, ecograful si raza la plamani au iesit bine si de data asta, iar dr a zis sa-i dau niste vitamine pt pofta de mancare(nu mi-a zis de care) Ce alt tratament as putea sa-i dau pt asi recapata pofta de mancare? Medicul nu i-a dat nici un alt tratament dupa ce a terminat si radioterapia, doar ne-a chemat la 3 luni la control. |
|
21-09-2011, 01:05:36 de către RaulDuke am inteles. lucrurile sunt in mare cum ti le-am descris. din pacate boala nu poate fi vindecata, dar a raspuns foarte bine la tratamentul cu citostatice. ca atare se afla in ceea ce se cheama remisie completa imagistica/radiologica, iar asta e foarte bine, pe termen nedefinit. riscul reaparitiei este foarte mare totusi, problema punandu-se la modul de "cand" mai degraba decat "daca" si, din pacate, nu poate fi facut nimic in privinta asta, pentru preventie cel putin. totusi cu tratament si controale adecvate, poate castiga multe luni si poate chiar ani de viata practic normala. va urez mult noroc ! |
|
20-09-2011, 22:36:25 de către adeiana Diagnosticul pus tatalui meu a fost : Cc bronhopulmonar stg cu celule mici T4(vase mari) N2(me3diast) M1 (hep) std IV BE |
|
20-09-2011, 00:48:08 de către RaulDuke ar fi esential de stiut STADIUL initial al bolii tatalui tau. stadiul este exprimat in cifre romane de la I pana la IV, IV fiind cel mai grav. el se compune din stadiul T N M, care arata fiecare dimensiunea tumorii, numarul ganglionilor invadati si respectiv prezenta sau absenta metastazelor. oricum, daca a trecut direct in citostatice, sunt obligat sa-mi imaginez ca e vorba de un stadiu avansat. ei bine, da, a facut citostatice, si se pare ca raspunsul a fost bun. eu din pacate nu pot sa compar cu nimic datele pe care le prezinti tu. insa pare a fi vorba de ceea ce se cheama "remisie completa imagistica", adica exact faptul ca, asa cum descrii si tu, pe CT nu se mai vede nici urma de boala. asta din pacate nu inseamna ca boala nu mai exista. exista boala si dincolo de ceea ce poate arata un CT. in orice caz, citostaticele nu pot sa vindece un cancer, pot doar in cel mai bun caz sa obtina ceea ce s-a obtinut aici, lucru care sa ii ofere bolnavului mai mult timp de trait si o calitate a vietii mult mai buna decat cand boala e activa si vizibila. in momentul de fata exista mai multe optiuni pentru medicul oncolog, in functie de ce considera el ca e potrivit. una e exact asta, continuarea tratamentului "de intretinere"... cum ar veni pentru a se asigura ca boala este tinuta sub control cat mai mult timp, pe o perioada nedeterminata. lucrurile arata deci favorabil, este un lucru bun! felicitari pentru asta! totusi trebuie sa tii cont ca, la cum descrii situatia, daca eu inteleg bine stadiul si starea bolii tatalui tau, nu poate fi vorba de vindecare... |
|
19-09-2011, 21:07:47 de către adeiana Buna seara, va scriu evolutia tatalui meu bolnav de cancer la plamani descoperit in aprilie, am spus atunci ca a inceput tratamentul cu citostatice la Cluj, a facut 6 sedinte care le-a trecut cu bine (multumim lui Dumnezeu) adica fara sa-i fie rau, iar acum am facut din nou tomograf iar rezultatele sunt : 1.cardiomegalie mai ales pe seama VS, 2. fara mase tumorale sau adenopatice mediastino-pulmonare, 3.nu se constata colectie pleurala, 4.ficatul - nu prezinta leziuni focale 5.glandele suprarenale - fara modificari rugamintea mea este sa-mi spuneti ce inseamna deoarece d-na doctor astazi la Cluj cand am fost dupa rezultat ne-a spus ca tumora a fost eliminata definitiv adica nu mai exista dar totusi la internat pt inca o tura de citostatice si l-a programat si pt radioterapie, de ce ? nu inteleg daca rezultatele sunt f. bune spunea ea (a spus ca e un caz fericit ca a disparut complet tumoarea atunci de ce in continuare 1 sau 2 ture de citostatice si apoi radioterapie?) |
|
04-05-2011, 22:17:41 de către RaulDuke parul incepe sa cada la de ordinul zilelor de la tratament. totusi inteleg ca face carboplatin si nu cisplatin. carboplatin e tolerat ceva mai bine. totusi e posibil sa-i fie rau referitor la reactiile pe care le-am descris deja. totusi cu privire la greata si varsaturi exista solutii. sigur s-au folosit antiemetice preventive, aveti la dispozitie antiemetice orale (granisetron pastilute) dexametazona, metoclopramid, nu stiu daca exista aprepitant in romania... totusi nu cred ca va avea nevoie si de asta. carboplatinul e tolerat digestiv mult mai bine decat cisplatinul! |
|
04-05-2011, 17:42:16 de către adeiana da, din pacate am inteles el face citostatice : in I si a III -a zi i se administreaza vepesid iar in a II-a zi vepesid +carboplatid (al II-lea nu stiu daca l-am retinut corect) astazi a facut a III-a zi, nu i-a fost greata si zice ca nu are nici un alt fel de simptom e posibil sa-i fie rau urmatoarele zile ? la cat timp incepe sa-i cada parul? |
|
03-05-2011, 22:00:05 de către RaulDuke nu trebuie sa tina regim de nici un fel, referitor la boala sau tratament. dimpotriva, daca slabeste in continuare foarte mult, trebuie consultat un nutritionist pentru a se compensa cat mai bine aportul sau proteic si caloric, intru cat pierderea in greutate este un semn de gravitate al bolii si o metoda frecventa prin care aceasta boala se manifesta. dupa citostatice se va simti destul de rau, cel mai probabil. din moment ce vorbesti de 3 zile la rand, probabil face ceea ce se cheama CISPLATIN si ETOPOSID. cisplatinul este puternic emetogen, adica da greata si posibil varsaturi. da caderea parului, posibila toxicitate renala, posibila toxicitate neurologica aka amorteli, furnicaturi pe la maini/picioare. etoposid cauzeaza destul de frecvent scaderea tensiunii arteriale, dar de scurta durata, trebuie monitorizat/hidratat. desigur ca cel mai periculos si destul de frecvent efect advers e constituit de modificarea hemogramei prin toxicitate hematologica, cu neutropenie, trombocitopenie si eventual anemie. asta inseamna risc crescut de infectii, sangerari si posibila oboseala data de anemie, desi e mai rar si mai greu. trebuie efectuata hemograma periodic pe durata citostaticelor. sansele celor cu acest diagnostic sunt relativ proaste, in functie de stadiul bolii si de raspunsul fiecaruia la tratament: daca boala este extinsa de la diagnostic, speranta medie de viata este de aproximativ 6 saptamani (statistic vorbind) fara tratament, castigandu-se de ordinul lunilor, chiar pana la un an, cu tratament; daca boala este localizata, fara tratament ar fi vorba de o speranta medie de viata de aproximativ 12 saptamani, iar la bolnavii cu tratament media de viata este aproximativ in jur de 18 sau 20 de luni, cu o rata medie de supravietuire la 5 ani de aproximativ 20%. nu stiu care este extensia bolii tatalui tau si chiar daca as stii, nimeni nu poate prevedea ce se va intampla in viitor cu un anume bolnav, dar din pacate, dupa cum vezi, prognosticul este rezervat... mult succes! sa ne mai scrii! si spune-mi daca ai inteles ceva din ce ti-am scris! |
|
03-05-2011, 21:23:45 de către adeiana tatal meu are cancer pulmonar cu celule mici, are 67 ani, este internat la Cluj si a inceput prima sedinta de citostatice, o sa faca 3 sedinte de cate 3 zile la un interval de 21 zile apoi o sa-i faca din nou analizele as fi vrut sa stiu daca trebuie tinut un regim alimentar?cum o sa se simta dupa sedintele de citostatice? ce sanse au cei cu un asa diagnostic ?sunt multe intrebari legate de aceasta boala la care nu am un raspuns |
|
03-05-2011, 20:28:08 de către laddy Trebuie sa-ti scrii intrebarile in interiorul aceluiasi post (primul-acolo unde ai povestit problema ta), pt ca altfel nu o sa inteleaga nimeni nimic, si da, va trebui sa reiei mereu povestea, daca deschizi mereu un nou post. Deci.continua discutiile in acelasi mesaj, nu mai deschide altul nou. Dai click pe "adauga un comentariu/raspuns" si acolo scrii in continuare comentariile si intrebarile tale ulterioare. |
|
gel aloe vera |
03-05-2011, 00:57:32 de către RaulDuke
Subiect: gel aloe vera
pentru ce si cui ? |
|
prima sedinta de citostatice-urmari ? |
08-05-2011, 00:14:49 de către radicus Mie-mi placea mai demult un fel de sirop de aloe facut in casa cu miere. Nu-l foloseam ca medicament ci ca o gustare dulce-amaruie, un fel de gem. Nici nu cred ca a avut vreun efect asupra starii sau sanatatii mele. Imi aminteste discutia asta de firma Danone care a trebuit sa plateasca daune in bani catre UE sau SUA (cred) pentru ca a folosit o informatie falsa in reclamele la iaurturi. Mai exact au spus ca anumite game de iaurturi ajuta sanatatea, lucru nedovedit stiintific, iar mai apoi a fost infirmat. Iaurturile promovate de ei (adica zer cu amidon din belsug) nu prea ajuta. |
|
08-05-2011, 00:10:51 de către RaulDuke hahahahaha, ok, fetitza, nu trebuie sa te inflamezi chiar asa ca nu ai de ce! inteleg cat de pregatit si logic si solid si argumentat esti din moment ce te iriti asa si nu suporti nici discutii argumentative nici sa fii luat la intrebari :D asa sunt toti de teapa voastra! zi-mi tu titlul unui singur studiu macar ! in rest tu zici ce medicament standard vrei, si io iti zic cel putin 2 studii pentru fiecare an de cand a fost descoperit pana acum, ok ? sa vedem cine are argumente si cine nu! aloe vera n-a demonsrat niciodata vreun efect nici macar in studiile preclinice, ca sa stii tu asta! iar eu nu am pentru ce sa aduc dovezi, pentru ca nu mi-ai pus nici o intrebare despre vreo metoda medicala, deci nu am la ce sa raspund. una peste alta sunt multumit ca te retragi din discutie si stii cand apare unul cu mai multa pregatire in domeniul asta si care e mult mai avizat decat tine, si din discutie cu care e clar ca o sa iesi shifonat si dat in vileag ca un sarlatan comun. poate chiar puteai sa faci asta mai repede si sa te scutesti de umilinta... mult succes in continuare ! tu esti singurul mincinos de pe acest thread... la ora actuala. din cand in cand mai intra si alti sarlatani care vand salata verde sau injectii cu sperante false pe bani grei. ma bucur ca ai decis sa-ti tii gura! |
|
07-05-2011, 22:43:17 de către enemgabriel Si tu esti vreun geniu?nu prea te cunoaste nimeni.Incerc sa ma conving ca in acest dialog nu ai ce cauta, defapt tu esti un cancer al forumurilor.Sunt studii stiintifce dovedite, numai ca trebuie sa fii suficient de cult sa le citesti si sa le intelegi, asa ca pune mana si citeste, nu trebuie sa-i explic eu unui nevenit ca tine ce contine aloe si cum actioneaza, cum nici tu nu ai adus dovezi iete ca nici eu nu-mi bat capul cu PROSTII.A, apropo eu nu incerc sa concving pe nimeni de nimic, asa cum o faci tu in mod NESIMTIT si agresiv.Acesta este ultimul mesaj care iti este adresat, cel mai inteligent cedeaza, pana una alta reciteste de 1000000000000000000 de ori ultimul meu mesaj, ca sa realizezi ca esti un mare mincinos.ordinar. |
|
07-05-2011, 22:37:41 de către RaulDuke ahh, defapt stii ce ? las-o balta ca oricum stiu si stie toata lumea cu capu pe umeri ca nu ai raspuns la chestiile astea! ce e foarte amuzant si imi ofera satisfactie sa-mi amintesc e faptul ca mai nou s-a schimbat legea "produselor naturiste" in tara noastra si vei fii obligat sa pui din start la dispozitie aceste informatii, ce/cum/cat, astfel incat sa poti minti si pacali cat mai putina lume! imi sterg o lacrima cand ma gandesc ce efect s-ar putea sa aiba chestia asta asupra "afacerii" tale (a se citi "bishnita ieftina si profund imorala") :D |
|
07-05-2011, 22:34:47 de către RaulDuke ahahahaha, prietene, esti un dezastru in creier, zau asa! incerci sa te convingi de propriile minciuni ca sa te simti mai putin vinovat pentru ceea ce faci, e absolut evident! despre toate porcariile pe care le debitezi tu intr-un volum asa de mare, atat am sa zic: un medicament/o substanta care NU PROPUNE CA FACE NIMIC nici nu face nimic. aka aloe vera nu propune ca face nimic, deci nu are nici un efect. esti pe un forum despre cancer si imi vorbesti tu mie de efect si cauza ? pai ai aflat tu care este cauza cancerului ? esti un viitor laureat al premiului nobel si pana la decernare te-ai decis sa o arzi pe net ? nu vezi ca vorbesti tampenii fara cap si fara coada ?ce e mai lipsit de bun simt sa propui ca lumea sa dea bani pe o chestie care nici macar nu pretinzi ca are vreun mecanism de actiune, cum e aloe vera ? zi-mi mijlocul molecular pe care actioneaza, tinta lui de actiune celulara, ce beneficiu aduce in termeni de overall survival sau progression free survival sau de remisiuni complete... zi-mi oricare din lucrurile astea, daca poti! nu mi le zice mie, zi-i oricarui amarat de bolnav care ar avea tot dreptul sa stie lucrurile astea, odata ce iti da bani! |
|
07-05-2011, 21:55:04 de către enemgabriel Ai un nivel de cultura scazut, un nivel scazut si la educatie si nu ma refer la educatia scolastica sau profesionala ci la cea a bunului simt.Aloe vera este cu mult mai mult benefica decat ti-ai fi inchipuit tu vreodata, asta pentru ca nu ai citit niciodata despre ea.Medicamentele nu sunt gratis, asta s-o spui lui mutu, nici serviciile medicale nu sunt gratis ci sunt exagerat de scumpe, plus spagi si alte "atentii". Sunt studii randomizate sau teste pe oameni si animale?folosesti niste expresii care vrei sa te puna intr-o lumina buna, afla ca sunt expresii cu rol de a manipula suferinzii creduli si nu persoanele educate si sanatoase.Studiile randomizate demonstreaza ca medicatia nu este eficienta, din acest motiv nu sunt facute publice, ma refer la cele cu medicatie de sinteza.Argumente numesti niste opinii subiective, vrem si noi prostii, care ne hranim sanatos, ceva concret nu argumente care vrei sa para in fata naivilor purul adevar.Nu trebuie sa-mi urezi tu mie succes, nu am nevoie de aroganta si lipsa ta de bun simt.Poate ne spui care medicament din lumea asta este biodisponibil sau care are rol de a ameliora o cauza si nu un efect al unei boli? Eu totusi imi pun niste intrebari care le pun si eu la randul meu celor care nu au incredere in suplimente alimentare: Oare de ce va temeti atat de mult de piata suplimentelor alimentare sau in cazul de fata de aloe, daca sunteti asa siguri ca medicatia este singurul panaceu din lumea asta? Oare de ce sariti in sus cand se aduc argumente vii in fata si spuneti ca suntem sarlatani cand voi aveti cei mai multi pacienti vindecati...de tot...la Belu sau in alte cimitire? Nu sunt curios pentru ca stiu ca teama este una justificata si chia ma bucur ca oamenii se indreapta catre natura, chiar ma face sa cred ca oamenii s-au reintors la vechile remedii, cele mai sanatoase si datatoare de sanatate, spre deziluzia unor excroci(nu toti) care pentru o simpla reteta incaseaza o gramada de bani ca mai apoi sa devina fiecare "pacient" client fidel al sistemului, un sistem care are multe lacune dar si multi disperati in cautarea avutiei.Ar trebui sa te intrebi, cine sunt mai bogati, farmacistii si medicii sau nutritionistii?Ar trebui sa te intrebi, de ce-mi e frica, de nutritionisti sau de propria-mi umbra? Am ajuns ai la niste concluzii triste dar adevarate:medicamentele trateaza efectul si nu cauza bolii iar medicul trateaza dar natura vindeca.Nu uita, eu traiesc sanatos pentru ca nu vreau sa pic in mana unuia ca tine, avid de avere si insetat de putere! |
|
07-05-2011, 18:57:16 de către RaulDuke aaa, wow ce raspuns pseudostiintific ai dat ! l-ai ticluit singur sau a trebuit sa cauti ore in sir pentru el ? :D ai dovedit ca esti un semidoct (cel mult) si poate chiar vei reusi sa ametesti cativa fraieri, dar sa stii ca pentru cineva cu minimum de scoala, tampenia asta nu are nici cel mai mic sens. vorbesti despre aloe de parca ar fi o substanta! esti minunat oricum si iti multumesc pentru cat esti de amuzant! da, medicamentele sunt gratis, la fel si consulturile, la fel si toate recomandarile. in romania ti se ia din salariu pentru sanatate vrand nevrand si fie ca sistemul e total decazut, subfinantat, insuficient si fie ca oamenii trebuie sa stea la cozi foarte lungi, serviciile medicale sunt gratis, si la fel si medicamentele. asa in conditiile in care ele au studii randomizate in spate care le demonstreaza eficienta si le-o si cantaresc, spre deosebire de gelurile tale care au si ele studii, dar care dovedesc ZERO BENEFICII DE ORICE FEL, si pe care omul trebuie sa dea bani. iata argumentele, nu sunt ale mele, sunt peste tot cu acces liber. iti urez succes cu afacerea ta, dar sa stii ca esti un sarlatan de 3 lei, cel putin moral vorbind... poti sa incerci sa te iluzionezi ca esti altceva, dar pe masura ce inaintezi in viata si te apropii de momentul acela iminent... s-ar putea sa-ti pese din ce in ce mai tare despre, cum am mai zis, posibilitatea existentei vietii de apoi, a raiului si mai ales a iadului, si astfel sa incepi sa te panichezi putin... in rest numai de bine! cu aloe vera vad ca nici tu nu esti lamurit :D decat despre faptul ca iti aduce tie bani pe seama unor nefericiti naivi. |
|
07-05-2011, 18:02:14 de către enemgabriel raul duke, trebuie sa pricepi un lucru:eu nu sunt frate cu tine. Compozitia biochimica a aloei spune totul despre calitatile gelului de aloe vera, sunt carti berechet pe baza acestei plante. Nu am butic, am o afacere mare, stiu ca pentru tine este egal cu zero, insa pentru mine inseamna enorm, oricum nu esti persoana care sa puna un"diagnostic" vis a vis de afacerea mea sau starea mea sociala sau a uricarui om. Sa admitem prin absurd ca ai avea dreptate vis a vis de efectele gelului, dar tu ai vreun argument, unul singur? Ma intreb, ce este mai scump sanatatea pirduta sau intretinerea ei, bineinteles ca te intreb si pe tine?oare medicamentele sunt gratis?daca da, atunci de ce se vand pe bani grei si cine are de castigat? E inadmisibil sa cataloghezi un om pentru ca este o fiinta rationala(apropo ai gasit definitia cuvantului rationament?)si recomanda sa te hranesti cand esti bolnav. Codul deontologic probabil ii acopera si atunci cand dau gres? Nu ai decat sa te tavalesti de ras, oricum nu ne priveste starea dumitale emotionala, actionezi intotdeauna emotional si nu pe baza informatiilor. Ca sa completez, datorita compozitiei biochimice si biodisponibilitati a gelului din planta, ea se identifica cu nevoile fizio-bio-chimice ale celulei. |
|
07-05-2011, 16:50:52 de către Vio sau Vasi adeiana, citeste posturile mai vechi ale tale, ai tot felul de informatii despre carcinom bronhopulm.cu celulue mici, trebuie sa faca chimio si atat.eu zic ca nu are rost sa vi la Bucuresti la clinica despre care vorbesti.aici se confirma sau infirma dg. de cancer si in plus costa o caruta de bani.tratamentul pe care tatal tau il face este cel indicat in astfel de cancere.alimentatia trebuie sa fie normala, sa nu consume alimente care-i fac rau.trebuie sa ai rabdare.este greu, dar...altceva mai bun nu poti face...multa sanatate si linisteste-te tu pentru a-l putea ajuta pe tata. |
|
07-05-2011, 16:45:14 de către adeiana am spus ca are cancer bronho pulmonar cu celule mici , a facut prima sedinta de citostatice la cluj (vepesid si carboplatin) clinica din bucuresti s-a deschis anul trecut (am citit pe internet si am auzit la TV) se numeste Clinica Second Opinion (este o clinica privata), cica vin specialisti si din strainatate |
|
07-05-2011, 15:16:31 de către RaulDuke inca nu ne-ai spus despre tatal tau ce diagnostic are, ce stadiu e, unde anume se trateaza, cand a fost diagnosticat, etc. nu stiu cine e raluca sandu sau ce clinica speciala poate avea vis-a-vis de cancer. ce anume vrei sa incerci cu tatal tau ? |
|
07-05-2011, 14:27:37 de către adeiana oare despre Clinica Ralucai Sandu din Bucuresti ce spuneti, merita sa incerc si acolo cu tata ? |
|
07-05-2011, 12:38:33 de către RaulDuke sa completez, daca esti competent: CUM ACTIONEAZA ALOE VERA LA NIVEL CELULAR SI MOLECULAR ? AI VREUN STUDIU RANDOMIZAT CARE SA SUSTINA FOLOSIREA ALOE VERA ? |
|
07-05-2011, 12:37:47 de către RaulDuke enemagabriel, ce te induce in eroare ca poti da un raspuns competent despre ce beneficiu aduc produsele "naturiste" ? poate doar faptul ca ai un butic amarat la colt de strada si incerci sa iti popularizezi afacerea ? totusi mi se pare subred... ce incerci tu sa sustii este "nu conteaza ca nu face bine la absolut nimic, macar nu face rau" si nici pentru asta nu ai o dovada. cert este ca porcariile astea COSTA BANI si orice ban in plus fata de zero e mai mult decat merita ele! daca sunt asa bune, da-le pe gratis din marinimie! cat despre doctorul care recomanda produse naturiste, ala e un descalificat si cel mai probabil un nenorocit, din cel putin cateva puncte de vedere, asta numai din cauza ca insusi Codul Deontologic Medical din Romania nu permite unui medic sa recomande produse naturiste! aloe vera originala, bai frate, mereu ma tavalesc pe jos de ras cand vad ca nu va mai terminati !!! |
|
07-05-2011, 11:02:30 de către enemgabriel merijob, imi pare rau am ramas dator cu o explicatie laintrebarea ta:"Si atunci de ce mai moare lumea de cancer d-le enemgabriel daca aceste vrajeli fac minuni ? " Pai e foarte simplu, produsele nu te vindeca de cancer din depozitul firmei si nu vindeca sceptici si pe cei ce apleaca urechea la oricine. Cunosc caz care a fost operat de cancer de colon si la externare medicul oncolog aspus asa:"daca vrei sa traiesti mai mult decat ar putea un bolnav de cancer sa traiasca, cauti aloe vera originala", acest om a ajuns sa consume aloe vera si iata ca la 2 ani analizele sunt extraordinar de bune. Sanatate. |
|
07-05-2011, 10:53:10 de către enemgabriel adeiana, nu trebuie sa-ti para rau si nici scuze nu trebuie sa ceri.Faptul ca parerile sunt diversificate si in contradictoriu nu ar trebui sa conduca la regrete.Eu unul am incercat OMENESTE sa dau un sfat competent, insa raul are o aversiune fata de mine sau natura, imi pare mie rau ca sunt oameni care gandesc irational.Sfatul meu este sa faci bine sa-l ajuti pe tatal tau cu acele produse, care (pentru domnul raul, valabil) ajuta organismul sa se recupereze in urma distrugerilor provocate de efectele nocive ale citostaticelor.Nu am afirmat niciunde ca aloe vera vindeca de cancer, ea actioneaza pe latura sanatoasa a organismului si nu pe latura patologica, asa cum afirma raul.Nu sunt impotriva medicatiei de specialitate atata timp cat ea se imbina extraordinar de bine cu nutritia, insa sunt impotriva atunci cand se afirma ca "numai" medicatia te poate vindeca, deocamdata nu se poate dovedi acest lucru.Sunt oameni care mor in 2-3 luni de la descoperirea unei forme de cancer, si asta poate si din cauza faptului ca in goana dupa renume, multi medici oncologi inca fac teste pe bolnavi si grabesc evolutia bolii, cunosc caz concret, recent.Nu-mi pot explica gradul rudimentar de intelegere al unor persoane care pretind ca sunt atotstiutoare si atotvindecatoare iar cand vine vorba de adjuvante sar ca arse, oare de ce?Personal nu cunosc persoane care au murit de la consumul de aloe, musetel, omega3, vitamina c sau oricare element nutritiv, insa cunosc multe persoane care nu mai sunt printre noi si asta poate ca si din cauza manipularilor medicilor care nu au nimic de castigat daca oamenii isi recapata sanatatea. Am sa mai revin, multa sanatate atat tie cat si tatalui tau. |
|
07-05-2011, 09:57:54 de către adeiana imi pare sincer rau ca, din cauza intrebarilor mele intre RaulDuke si enemgabriel sunt dispute, eu ma gandeam ca primesc sfaturi ce sa fac mai departe cu tatal meu, intre sedintele de citostatice si cand colo. Scuze |
|
06-05-2011, 21:39:43 de către RaulDuke multumesc, esti dragut ! dar condescendenta ta nu te devine, ca sa zic asa, pentru ca cel care habar nu are nici de capul lui esti tu in "polemica" asta. nu te grabi sa te ofensezi, pentru ca inca nici nu te-am insultat macar. e doar reactia ta hipersensibila la adevar pentru ca te simti cu musca pe caciula. nu-ti face probleme, ca tine stiu zeci si am purtat sute de astfel de discutii si mereu sunt la fel de amuzante, mai ales cand sunt purtate in vazul lumii. asta e tot ce faceti voi, shamanii de colt de strada, cereti dovezi si pretindeti ca ele nu exista, cu atat mai vehement cu cat nici nu stiti ce dovezi exista macar, si va bazati peroratiile pe nenorociri de carti si scrieri pseudostiintifice facute de sarlatani pentru naivi, si din astfel de naivi incercati voi sa accedeti la rangul de sarlatani, caci ati constatat ce bine le merge lor financiar. in locul tau, nici cu asta nu m-as grabi, fie si doar pentru foarte mica, dar existenta sansa ca iadul sa fie ceva real. o eternitate intr-un loc cum e descris ala... pare cam mult, nu ti se pare ? da, nu te poti vindeca numai cu medicamente, mai exista si noroc pur si diagnostic gresit. tu zi-mi doar boala si io iti zic ce face medicina standard, cu cifre clare si cu ghiduri actuale, iar in schimb imi vei zice si tu cu aceleasi cifre tari ca cimentul ce face medicina ta bazata pe salata de papadie! amandoi dam citatele si referintele sa le vada toata lumea, cifrele din studiile prospective si retrospective, metaanalize si tot ce exista! sa vedem care abordare aduce un beneficiu si care nu! si eu iti multumesc si te rog sa reconsideri definitia termenului de "rationament" inainte sa decizi daca poti sa-i urezi cuiva asa ceva! probabil ai vrut sa zici altceva... |
|
06-05-2011, 14:16:05 de către enemgabriel Sustineti ca numai c medicamente te poti vindeca de o boala anume, nimic de zis, mai greu sa dovediti, inca nu exista dovezi clinice in acest sens.La insulte ati ajuns dumneavoastra care nu acceptati realitatea.Dece intrati intr-un dialog, daca nu cunoasteti despre ce se vorbeste si daca totusi va considerati o persoana rationala abtineti-va de la a intra intr-o polemica. Va multumesc si va doresc un pic de rationament! |
|
05-05-2011, 12:21:44 de către Vio sau Vasi Draga mea, te sustin ca aceasta este realitatea, tu te-ai vindecat cu medicamente, lupta ta cu tine si cu ajutorul Celui de sus, pe care nu-l platim.Stiu cat de greu a fost inceputul meu, dar am luptat si cu ajutorul vostru am trecut peste tot.Nu pot concepe ca fara medicatie te poti vindeca de o boala, din pacate se sustine acest lucru.In plus se ajunge si la insulte pe forum.Aici impartaseste fiecare din experienta lui de boala dar, apare cat- un personaj care n-are a face nimic cu rolul site-ului.In ceea ce priveste psihicul, ai mare dreptate, am simtit-o pe pielea mea.In momentul in care credeam ca nu sunt bolnava atunci eram pozitiva in tot ce faceam, acum ma simt excelent.Am fost si la oncolog, se pare ca nu va trebui sa fac chimio, dar vreau sa mai am si o alta parere.Ma bucur ca esti ok., iti doresc multa sanatate.Daca poti sa mi dai o ad. de mess, as fi f.bucuroasa..pupici |
|
05-05-2011, 12:02:13 de către meryiob Buna ziua draga mea -vasi61- , iti multumesc ca ma sustii in cele scrise. Si acum am acele amintiri amare din spital in care vedeam zi de zi oameni disperati si cu chipurile impietrite de disperare si durere. Eu cred ca vindecarea vine si de la psihic. Omul trebuie sa creada ca se va vindeca, sa spere, sa fie sustinut moral si sa se tina tare in fata acestei boli. De multe ori autosugestia are rezultate bune sau chiar dezastruase (depinde de situatie ). Eu mi-am obligat creierul si corpul sa creada ca este sanatos si ca nimic nu ma va distruge si uite ca traiesc si azi si mult timp de acum incolo. Sanatate si numai bine iti doresc !!!! |
|
04-05-2011, 22:34:50 de către RaulDuke stiu destul de bine sa scriu. nu e un dialog, e un forum. daca vrei dialog, scrie-i PM, daca stii sa apesi pe butoanele care trebuie! ce se intampla, vrei sa te ignoram si sa te lasam sa contaminezi oamenii de buna credinta cu ineptii numai ca sa ai o speranta fada ca n-o sa-ti moara afacerea ? :D nu ma alimentezi tu cu energie, am destula energie impotriva shamanilor de colt de strada cat sa ma tina 1000 de vieti indelungate! succes cu buticul tau, dar io zic ca n-o sa mai tina mult! s-ar putea sa fii nevoit sa-ti cauti chiar o slujba... la un moment dat. cinestie... |
|
04-05-2011, 22:15:07 de către enemgabriel Ca sa incei alimentarea cu energie a acestor insi, am sa va transmit ca mesajul nu era pentru voi vracii, ci pentru adeiana, macar invatati sa cititi si sa respectati un "dialog". |
|
04-05-2011, 22:13:39 de către RaulDuke oamenii ca enemagabriel nu inceteaza niciodata sa ma distreze, nu vad de ce mi-as nega o mica placere, fie ea si sadica, din cand in cand. despre adenocarcinom mucinos ovar stg. FIGO 1A nu pot sa-ti zic multe decat ca, daca asta e stadiul, lucrurile sunt cum nu se poate mai fericite caci este prin definitie operabil si vindecabil. se iau in discutie factorii de risc si apoi se pune in discutie daca sa se faca si citostatice sau nu. mai mult ca sigur ca un chirurg va zice ca nu e nevoie si, e drept, la stadiile mici exista controverse cu privire daca chimioterapia postoperatorie aduce beneficii sau nu. totusi recomandarile ESMO sunt sa se recurga la 6 serii de carboplatin monoterapie, ceea ce a aratat o imbunatatire a supravietuirii si a timpului pana la progresie a bolii. cam asta e. |
|
04-05-2011, 22:13:28 de către enemgabriel A, sa nu uit, nu ai acces la produsele la care faci referire, dar la un medicament care chipurile trateaza cancerul si care costa zeci de mii de lei, ai? |
|
04-05-2011, 22:10:16 de către enemgabriel vasi61, nu fac reclama la nicio firma, in plus ai scos in evidenta lipsa ta de respect si faptul ca astepti mila.Cine sunt cei slabi si cine sunt cei tari, oameni bolnavi ca tine care se amagesc cu vorbele unui individ ca raulduke?nu ma indoiesc ca esti bolnava si de...rautate.Cat despre raul duke acest castigator al premiului nobel in medicina, imi pare rau s-o spun dar este un ins care nici macar identitate nu are, daramite rezultate in tratarea vreunei...carii.Eu oricum nu ma contrez cu nimeni, numai ca voi cei care sunteti frustrati si haini cautati subiecte care va hranesc sufletul cu rautati.Deocamdata nu exista nicio persoana in lume vindecata de cancer de catre un medic sau un medicament, in schimb sunt multi cei care nu mai sunt din cauza acestor medicamente sau din cauza unor insi care testeaza medicamente pe cobai ca tine sau ca multi altii.Multa sanatate... |
|
04-05-2011, 20:57:37 de către Vio sau Vasi @Raul Duke, am uitat, scuze, poti sa-mi dai detalii despre ADENOCARCINOM MUCINOS OVAR STG., FIGO 1A.multumesc anticipat. |
|
04-05-2011, 20:55:25 de către Vio sau Vasi @enemgabriel, a fost un test ca sa va dovedesc faptul ca faceti reclama mascata firmei unde lucrati.lasati oamenii in suferinta lor nu-i amagiti, cei slabi cad repede in plasa. @Adeiana ia aminte de cele spuse de Meryiob, personal am primit multe sfaturi si informatii de la fetele de pe forum, toate reale.oricat de greu ar fi tratamentul medicamentos, trebuie urmat. @RaulDuke, lasa te rog contrele cu enemgabriel si linisteste in continuare utilizatorii care au nevoie de ajutorul tau, eu iti multumesc pentru tot ce postezi, chiar caut posturile tale. |
|
04-05-2011, 20:15:04 de către meryiob Buna ziua. Am facut chimioterapie (citostatice ) acum aproape 2 ani, mi-a fost foarte rau de la acest tratament si acum mai am mici probleme in urma tratamentului. Eu am scapat de cancer, dar am respectat tot ce a spus medicul oncolog. Intradevar de la aceste citostatice scade imunitatea si afecteaza si alte organe. Este foarte bine sa nu-i scada imunitatea. In legatura cu tot felul de aloe vera, bla, bla, bla,..etc. Nu aplecati urechea la toate vrajelile care se vand cu ideea ca scapati de cancer, bla, bla, bla,. ca nu-i adevarat nimic. Si atunci de ce mai moare lumea de cancer d-le enemgabriel daca aceste vrajeli fac minuni ? Adeiana, faci ce spune oncologul, nu luati nimic fara stirea medicului pe parcursul trat. deoarece este posibil sa scada efectele citostaticelor. Cand eram in spital era o pers. care vindea leacuri miraculoase (vrajeli ) pe la pacientii care erau disperati sa traiasca. Medicul meu si nu numai el ci si radioterapeutul mi-au interzis ca pe parcursul tratamentului citostatic sa nu iau absolut nimic, nimic din tot ce se vinde prin spital si nu numai. Sanatate multa !!!!!!!!! |
|
03-05-2011, 22:21:15 de către RaulDuke enemgabriel, lipseste litera "a" in numele tau, chiar inainte de g, ca sa fie complet si sugestiv pentru produsele pe care le propui tu in tratamentul cancerului! io zic sa mai verifici odata cu academia romana inainte sa-mi faci tu mie corecturi gramaticale pe internet, ca te asigur ca ma descurc foarte bine cu limba romana! trebuie sa stii ca pana in 2005 singura varianta era "nici o", de atunci indreptarul publicat de academie admite ambele variante. probabil daca ai absolvit gradinita dupa aceasta data nu ai de unde sa stii... ai aflat acuma. de unde stii tu ca as fi sau nu as fi io nutritionist sau medic sau nu stiu ce ? iti place sa pui de la tine ? asa faci si in viata reala, si, dupa toate probabilitatile, si despre salata verde pe care o propui ca "ajutatoare" in tratamentul oncologic ? cred ca da! vezi ca de saptamana trecuta a intrat o lege care nu mai da voie comercializarea si expunerea medicamentelor prin aceste minciuni nenorocite "ajuta la" "detoxifiaza nu stiu cum" "este utila in" "se foloseste in tratamentul" bla bla bla, asa ca NU io sunt cel care trebuie sa aduca argumentele, voi sunteti cei care trebuie sa ziceti CUM ACTIONEAZA chestiile respective si ce rezultate au avut ele in trialuri randomizate, ca orice medicament de pe lumea asta, inainte sa poti sa-l recomanzi macar gratis, mai ales ca sa mai si ceri bani pe el. io zic ca pana se DOVEDESTE STIINTIFIC SI CLINIC ca e mai bun ca apa chioara, sa-l faci cadou si sa vezi ce se intampla! multa bafta cu asta ! o sa-ti moara afacerea repede! |
|
03-05-2011, 20:51:27 de către enemgabriel sunt dispus sa va ajut sa castigati banii care va pot ajta sa le cumparati, dumneavoastra doriti acest lucru? |
|
03-05-2011, 17:03:02 de către Vio sau Vasi pai, ati inteles gresit, nu-s bolnava din cauza firmei, am nevoie de astfel de produse, dar n-am acces financiar.ca mine sunt multi. |
|
03-05-2011, 16:41:58 de către enemgabriel Furios?nicidecum, poate prea direct.Dar de ce sa fie preturi pentru bolnavi, sunteti bolnav din cauza firmei?Daca constientizati ca aveti nevoie de ele va pot ajuta sa obtineti banii necesari.Eu va multumesc! |
|
03-05-2011, 16:13:09 de către Vio sau Vasi un consilier furios.nu puteti propune ca produsele firmei.sa aibe preturi pentru bolnavii romani???eu personal as avea nevoie, dar de unde atatea milioane de lei vechi/??va multumesc. |
|
03-05-2011, 12:14:29 de către enemgabriel Era o intrebare legata de citostatice(care sunt folosite in bolile oncologice), pacientul este tatal autoarei.Vad intrebari puse de 2 ori, sa fie o eroare sau...?Esti cumva medic nutritionist, nu, si nici doctor, asa ca pana aduci argumentele, ramane valabila indicatia?Nu se scrie" nici o" ci "nicio", culoare si nu culare. |
|
03-05-2011, 00:57:04 de către RaulDuke trebuie sa ne spui si noua CE DIAGNOSTIC ARE si despre ce persoana e vorba... tatal, mama, ce varsta, ce diagnostic, ce extensie, ce a mai facut, are cancer bronhopulmonar ? cu celule mici ? despre ce e vorba ? ce alte tratamente a urmat ? ce v-a mai zis doctorul, ce scrie in biletele de externare ? etc etc etc. aloe vera e fix apa de ploaie, sper sa-l ajute psihologic, in rest el nu are nici un beneficiu demonstrat de nici o culare. succes totusi! |
|
02-05-2011, 20:26:08 de către enemgabriel Pentru a duce la bun sfarsit sedintele de citostatice e recomandat o cura cu aloe vera gel, are efect de detoxifiere si mentine organismul mai bine decat daca nu s-ar recurge la acest adjuvant natural. |
|
Rezultat biopsie cancer de san |
30-06-2014, 08:59:21 de către georgianaghe
Subiect: Rezultat biopsie cancer de san
Am inteles ca va urma hormonoterapia doar dupa incheierea curelor de herceptin, despre radioterapie nu mi s-a spus nimic. |
|
28-06-2014, 23:31:35 de către RaulDuke
tratamentul este absolut standard pentru acele tipuri de cancer in care nu se poate proceda la operatie din prima. herceptin (in scop adjuvant) se face pana la un an de tratament, la fel de standard si este solutia cea mai buna pentru prevenirea recidivei. despre radioterapie si hormonoterapie ce spui ? au fost propuse ? urmeaza sa fie incepute ? |
|
27-06-2014, 18:49:20 de către georgianaghe
Buna ziua, Mama mea, 55 ani, a prelevat o biopsie san drept, rezultatul este : carcinom ductal invaziv, Gr II, Her 2 +++, Er- 70 % ;Pr - 90 %. I s-a recomandat mestectomie radicala pt sanul afectat. Am inceput cu sedintele de chimio + herceptin ca si tratament neoadjuvant, urmate de interventia chirurgicala si iar herceptin ( in total 16 sedinte). Ce parere aveti? Este un trt adecvat? Imi este teama ca sunt prea multe sedinte si am inteles ca acest Herceptin are risc cardiac crescut. Dar cel mai mult imi este teama de recidiva. Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns. |
|
12-01-2014, 23:13:10 de către RaulDuke
necesitatea de chimioterapie si eventual radioterapie se stabileste mai clar pe baza rezultatului HISTOPATOLOGIC. ce ai scris tu mai sus este examenul IMUNOHISTOCHIMIC si spune doar ca va fi necesar sa faca hormonoterapie. |
|
11-01-2014, 19:57:26 de către andreea_popescu26091986
Buna seara, Matusa mea in varsta de 63 ani a fost operata in 27 noiembrie de ``carcinom ductal infiltrativ``.I-a fost extirpat sanul drept si ganglionii limfatici din jurul subratului.Acum 2 zile i-au venit rezultatele biopsiei postoperatorii si suna asa: 1.Receptori estrogeni(clona:6F11; lot 6002735) -Procentul nucleilor pozitivi :70% -Intensitatea predominanta a imunoreactiei:slaba(control extern pozitiv) -Rezultat:ER 2.Receptori progesteronici(clona 16;lot 6002736) -Procentul nucleilor pozitivi:80% -Intensitatea predominanta a imunoreactiei intensa(control extern pozitiv) -Rezultat:PR 3.Marker de proliferare celulara Ki-67(clona MIB-1;lot 00073093 -Procentul nucleilor pozitivi:9% Rezultat HER2:0(negativ) In perioada urmatoare are programare la oncolog. Daca poate cineva sa ma ajute cu o traducere pe intelesul meu. Diagnosticul presupune chimioterapie si daca da cate sedinte? Va multumesc mult |
|
28-11-2013, 20:54:32 de către RaulDuke
Ai fost operata de un cancer de san destul de avansat, care chiar dupa operatia facuta cu succes, pastreaza totusi un risc de recidiva, motiv pentru care trebuiesc facute alte tratamente in completare. Aceste tratamente vor fi constituite din chimioterapie, la care se va adauga si un alt medicament nou, cu aprobare de la casa nationala de sanatate, numit Herceptin; de asemenea va trebui sa faci radioterapie pe zona operata. |
|
28-11-2013, 19:07:30 de către dina45
Buna ziua, Am 45 ani si mi s-a facut, acum 2 saptamani, masectomie radicala la sanul drept si scoatera ganglionilor. 7 ganglioni din cei 25 prezinta metastaza de carcinom cu frecvente embolii tumorale in vasele limfatice. pt2 N3a-G3 HER 2-neu pozitiv : 3+ Ki-67: 60-70% E- cadherin pozitiv difuz membranar in proliferatul tumoral S100 negativ Ck 7:pozitiv difuz in proliferatul tumoral Receptor estrogen 0 Receptor progesteron 0 Carcinom ductal invaziv slab diferentiat tip NST tip HER 2-neu pozitiv pt2 N3a-G3 M-am programat pentru saptamana viitoare la oncologie si as dori sa imi explicati analizele. Va multumesc! |
|
22-10-2013, 23:40:18 de către miriam71
multumesc si mult succes! |
|
22-10-2013, 23:37:38 de către RaulDuke
nu, riscurile sunt minime. credeam ca te referi la posibil alte probleme de sanatate, cu totul fara legatura cu problema de san. |
|
22-10-2013, 17:29:49 de către miriam71
M-am operat in luna mai 2013 de cancer la san ( mastectomie radicala dreapta modificata tip Madden - 18 ganglioni excizati), diagnostic de carcinom ductal si intraductal cu invazia tesutului gras peritumoral. In urma analizei imunohistochimice am fost incadrata laT1N0Mx. ER50% (70%), PR 50%(70%), HER2 Negativ, Ki67 - pozitiv 5%. Medicul oncolog mi-a prescris Tamoxifen si Zoladex( o injectie la interval de o luna). Mai am putin si fac 6 luni de la operatie. De aici spaima mea..Multumesc foarte mult. |
|
22-10-2013, 17:27:31 de către RaulDuke
riscurile sunt minime, de ordinul poate al durerii usoare, risc de infectie sau o cicatrice mai mult sau mai putin estetica. care este istoricul tau totusi, si ce tratament urmezi ? |
|
22-10-2013, 16:52:43 de către miriam71
Buna ziua. Revin catre dumneavoastra cu diagnosticul Epiteliom bazocelular pigmentar torace anterior, depistat in urma unui control de rutina.Recomandare: excizie chirurgicala cu margine laterala 0.8-1cm si in profunzime pana in tesut grasos. Va rog sa imi spuneti daca exista riscuri in cazul operatiei, avand in vedere istoricul meu si tratamentul pe care il iau in prezent. Va multumesc. |
|
21-10-2013, 18:42:09 de către electra20
Multumesc mult pentru raspunsuri! Cu siguranta voi reveni cu alte intrebari.O seara buna |
|
19-10-2013, 12:13:03 de către RaulDuke
1. da. de ce sa nu fie?2. eu nu pot face asta, cred ca medicul de familie trebuie sa te ajute aici. 3. imposibil de spus, caci nu se cunoaste natura lor, iar natura lor este ceva ce se poate certifica doar prin biopsie. totusi sansele sunt mici sa aiba vreo legatura. 4. biopsia pentru leziunea de 2, 5 cm (arata daca e malign/benign), iar RMN in cazul in care leziunea e maligna (arata foarte bine extensia locala a bolii). |
|
17-10-2013, 22:09:53 de către electra20
Buna seara! Mama mea are 47 ani, ciclul normal, are hipotiroida cu noduli, si in urma unor investigatii ecografii si mamografie (facuta in mai 2013) s-au descoperit mai multe formatiuni chistice si nodulare printre care un nodul de 2, 5 cm san stang declarat suspect. Ultimul medic ecograf a recomandat inca o mamografie la acest san si mai apoi o punctie biopsie sau RMN.1. Este posibil sa se efectueze 2 mamografii in interval de un an? 2. Imi puteti recomanda un spital, institut, clinica sau medic specialist care ar putea face aceasta inteventie? 3. Scoaterea glandei tiroide ar putea influenta intr-un sens bun//rau acesti noduli? 4. Care analiza ar fi mai potrivita Rmn ori biopsie? Multumesc, |
|
15-10-2013, 00:33:38 de către RaulDuke
nu este indicata. |
|
15-10-2013, 00:13:03 de către miriam71
Anterior operatie, aveam 54 de kg/1, 7 m inaltime. Acum am 58 kg. Am pus ceva in plus si aici am o problema pe care incerc sa o tin sub control. Si, din pacate, nu am reusit sa ma las de fumat. Inca mai consum 8-10 tigari/zi. Poate si din spaima de a nu avea mult mai multe kg in plus. Oricum, sper sa pot rezolva si acest lucru. Mai am o intrebare: este recomandata silimarina in diagnosticul de cancer de san? Mi-a fost dat de farmacist pentru protectia ficatului la actiunea Tamoxifenului, dar aseara am citit ca nu este indicata. Multumiri |
|
15-10-2013, 00:03:28 de către RaulDuke
cu placere! un singur lucru as vrea sa mai mentionez, in contextul tau cu un cancer "hormonosensibil" operat, cum a fost cazul tau: nu de mult timp s-a constatat ca, fix in acest caz, ratele de recidiva, deci riscul de a "mai avea probleme de genul asta in viitor", sunt semnificativ scazute la femeile care NU SUNT OBEZE. se pare ca obezitatea favorizeaza cresterea celulelor canceroase de acest tip, si deci favorizeaza recidivele de cancer de san hormonodependent. deci daca anterior erai o persoana sedentara, poate supraponderala, exact acest lucru vei vrea sa-l tii sub control pe viitor: sa faci miscare, sa fii oarecum atenta la ce/cat mananci si sa incerci sa ai un "indice de masa corporala" cam sub 25 (poti afla pe net cum se calculeaza).mult succes si pe viitor, numai de bine ! |
|
14-10-2013, 23:22:50 de către miriam71
Multumesc foarte mult pentru raspuns. Am lasat la latitudinea medicului chirurg sa procedeze cum crede mai bine... in momentul in care am aflat despre ce este vorba, am luat decizia sa nu ma mai gandesc la procedura in sine. M-am operat in cateva zile si... acum m-am intors la viata mea, muncesc, fac 6 km pe zi cu mare placere, in conditiile in care inainte nu ma dadeam jos din masina si incerc sa imi inving frica de recidiva. Oricum, m-ati optimizat maxim :))) Va multumesc! |
|
14-10-2013, 23:12:03 de către RaulDuke
nu, nu indica metastaze. defapt lucrurile arata cat de favorabil se poate, in situatia unui cancer de san. practic este stadiul I, foarte incipient, tratat cu succes, cu sanse maxime de vindecare si risc minim de a mai avea probleme pe viitor. felicitari, tine-o tot asa si pastreaza legatura cu oncologul si scrie-ne orice probleme/intrebari ai mai putea avea.am eu o curiozitate: ai vorbit cu chirurgul sau ti-a propus sa faca o operatie CONSERVATOARE de san, adica sa nu scoata tot sanul, ci numai o portiune, un sector ? cred ca ar fi putut fi luat in considerare. |
|
14-10-2013, 21:05:51 de către miriam71
Buna. Am 42 ani, m-a operat in luna mai 2013 de cancer la san ( mastectomie radicala dreapta modificata tip Madden - 18 ganglioni excizati), diagnostic de carcinom ductal si intraductal cu invazia tesutului gras peritumoral. In urma analizei imunohistochimice am fost incadrata laT1N0Mx. ER50% (70%), PR 50%(70%), HER2 Negativ, Ki67 - pozitiv 5%. Medicul oncolog mi-a prescris Tamoxifen si Zolatex( o injectie la interval de o luna). Mai am putin si fac 6 luni de la operatie, iar pe biletul de trimitere mi-a fost trecut diagnosticul de tumora maligna san, fara precizare. M-am speriat...nu stiu ce inseamna, Daza ma puteti ajuta, va raman recunoscatoare. Si inca ceva.Pe raportul de analize medicale efectuat in timpul operatiei am trecute doua valori: M=8200/3 si M=8211/3. Sunt valori care indica metastaze? Nu inteleg. |
|
23-08-2013, 07:28:43 de către carmen minculeasa
tumora a fost pe uter, detectata mai intai la ecograf, la papanicolau a iesit si un cin 2 spre 3, a facut chiuretaj biopsic apoi interventia chiturgicala, histerectomia.Pe buletinul de biopsie, cel dupa operatie de unde s-au analzat 10 lame apare doar ce v-am scris dvoastraA facut si un CT la IOB, asta inainte de operatie, i-au spus ca tumora este localizata, se poate interveni chirurgical nu trebuie radioterapie.Va multumesc. |
|
23-08-2013, 00:33:57 de către RaulDuke
In primul rand nu imi este clar de ce organ este cancerul. Trebuie sa mai scrie ceva prin buletinul histopatologic, ba chiar destul de multe inafara de concluzie, caci nu e prea clar. Col uterin sau vagin sa ce anume? |
|
22-08-2013, 18:42:14 de către carmen minculeasa
Buna ziua.Mama mea de 58 ani operata la IOB fara radioterapie inainte sau alt tratament, medicii au spus ca poate fi operata fara, are Biopsia urmatoare:1.vagin-displazie severa 2.corp-endometrita atrofica 3.ovare-sclerochstice 4.ggl iliac drept si stang=tesut gras Concluzie:carcinom scuamos necheratinizat cu celule mari, infiltreaza peretele in totalitate.Apoi scrie: pT1b2 pNx M 8072-3 dimensiunea tumorii uterine 3, 3cm Ce pronostic are caci medicul ei si inlocuitorul este in concediu la fe l si oncologul din orasul nostru.Multumesc. |
|
13-08-2013, 21:51:31 de către RaulDuke
da, este posibila o "micsorare" cu tratament hormonal, dar mai degraba cu alte medicamente, nu cu tamoxifen (daca este dupa menopauza), dar totusi aceasta miscare nu este standard. este o tumoare mare si nu spui/stii nimic despre ganglionii din axila (sunt afectati?). trebuie efectuat un examen de bilant complet, cu un CT de torace si abdomen si o scintigrafie osoasa, spre a se vedea daca nu cumva are si metastaze, situatie in care operatia nu ar fi indicata. |
|
12-08-2013, 11:07:14 de către magdazaharia
multumesc mult de raspunsmama a facut o mamografie si rezultatul mamografiei este dupa cum urmeaza: opacitate spiculata de N 74/30mm masurata fara spiculi cu retractie mamelara si ingrosare tegumentara adiacenta opacitate cu caractere suspecte, necesita diagnostic histopatologic Asimetrie de densitate focala pseudonodulara situata la nivelul cadranelor superioare a fost la un doctor care a palpato si a sugerat tratament cu citostatice si radiatie cu cobalt am inteles ca tumoarea este prea mare si nu poat efi operata ci trebuie micsorata cu citostatice. As vrea sa intreb daca nu cumva este posibila o micsorare si in urma unui tratament cu hormonii- tamoxifen..etc cat despre stadiu nu stiu exact credeam ca ma puteti ajuta dupa aceste rezultate va multumesc mult |
|
11-08-2013, 17:12:58 de către RaulDuke
trebuie sa ne spui si ce stadiu e ? sau cat e de extins, adica de pe baza unui examen clinic, cu palpare a sanului si a ganglionilor, o mamografie/ecografie, etc. nu ai vorbit cu niste medici ? nu ti-au spus/propus nimic ? tratamentul se aplica in functie de stadiu. imunohistochimia nu stabileste decat ca va putea primi tratament hormonal. |
|
07-08-2013, 11:31:41 de către magdazaharia
buna ziua mama mea a fost diagnosticata cu cancer la san in urma biopsiei a primit urmatoarele comentarii" tumoara mamara dreapta, maligna. carcinom invaziv mamar, tip lobular, varianta clasica, bine moderat diferentiat (G1/G2), cu imunofenotip ER+ PR- Her2-. caderina E slab pozitiv citoplasmatic fara reactie membrana lniara in celule tumorale invazive ER pozitiv nuclear de intensitate variabila in aprox 85% din celulele tumorale invazive (intensitate de imunocolorare ; inalta 20% din celule tumorale PR repetata negativ in celulele tumorale invazive (control extern pozitiv) c-erbB2 slab membran liniar dar discontinuu in celulel tumorale invazive (scor IHC 1+) ki67 pozitiv nuclear in aprox 8-10% din celulele tumorale invazive va rog mult daca ma puteti ajuta sa inteleg mai mult diagnosticul si gravitatea lui. Totodata ce ati recomanda ca si tratament va multumesc mult |
|
11-07-2013, 00:02:50 de către RaulDuke
rezultatul pe care il citezi exclude cancerul. intr-adevar, desi improbabil, incurcaturi se pot face uneori, dar tu trebuie sa clarifici aceste lucruri prin discutii cu medicii, alta sansa nu vad. pana in momentul de fata nu vad motive serioase de ingrijorare totusi. |
|
09-07-2013, 11:41:22 de către maria54
Buna ziua! Stimate Dr Duke acum nici o luna am facut o interventie chirurgicala iar pe scrisoarea medicala diagnosticul era nodul retroareolar stang clinic bening.Mi s-a spus de catre medicul care mi-a facut interventia ca am avut un nodul de 1, 5cm.Ma ingrijorezi foarte tare ca pe rezultatul patologic apare scris chist mamar drept si nu stang.Acele doua piese de 4, 5/3.5/1cm si respectiv 2/1.3/1cm.Va intreb domnule Dr Duke daca este posibil sa se mai incurce rezultatele, atunci ce ar trebui sa fac daca s-ar putea intampla acest lucru. Am vorbit prin telefon cu medicul rezident si mi-a spus sa nu-mi fac nico probleme ca s-a grasit ca in loc de san stang sa scris san drept.Sincer mi-e frica ca aceste rezultate sa fie ale altei paciente si nu ale mele. Va rog din suflet sa ma ajutati sa inteleg si eu rezultatele care mi-au venit de la Departamenutl de anatomie patologica. MACRO: Au sosit 2 piese de 4.5/3.5/1cm si respectiv 2/1/3/1cm. MICRO:Ambele piese:mastopatie fibro-chistica, cu ducte dilatate, avand in lumen continut sero-hematic.Unele ducte au peretele total ulcerat si inflamatie cronica evoluand spre abcedare periductiala.RIH:CK AE/AE3 negativa a exclus existenta unor focar carcinomatoase. Cod Topografic ICOD C50 Cod Morfologic:ICDO pT pN pM. Nu mi s-a dat nici un tratament numai la trei luni sa fac un control.Astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra.Cu respect Maria |
|
09-07-2013, 00:07:19 de către RaulDuke
stadiul se "pune" pe dimensiunea tumorii si numarul si localizarea ganglionilor invadati, plus, eventual mentiunea daca exista metastaze sau nu (de exemplu prin CT de torace/abdomen si scintigrafie osoasa); ce plan de tratament v-a expus oncologul ? interventia chirurgicala a fost facuta sau urmeaza sa fie facuta sau cum ? dosarul este pentru un medicament numit HERCEPTIN. deci daca revii cu detaliile respective, putem sa-ti spunem care e stadiul si cam care ar fi standardul de tratament. si la fel numai in functie de asta se poate spune si daca e vindecabila sau nu. referitor la faptul ca ai o mama cu un cancer de san, teoretic ai un risc crescut de a face aceasta boala, mai crescut decat de exemplu femeile care nu au rude de gradul unu cu cancer din acesta. e un motiv pentru a recurge la controale regulate si mamografie odata la 2-3 ani, chiar dupa varsta de 40 de ani, posibil. |
|
08-07-2013, 23:58:47 de către cristina_pop
Buna ziua, Va rog daca puteti sa ma ajutati cu cateva sfaturi. Mama mea, in varsta de 52 de ani a depistat in martie ca are cancer la san. A inceput chimioterapia in iunie, iar ieri a primit rezultatele de la biopsie. CISH: Celule tumorale invazive, prezinta semnale cromogene Her 2 neu dispuse individual, in numeroase aglomerari mici, rare aglomerari mari, cu o medie de peste 30 de celule de peste 10, indicand amplificarea de nivel inalt a genei. Concluzie: Reactie CISH pentru evaluarea statusului genei Her2 pozitiva Histopatologic: fragmente parenchim mamar, recoltate prin punctie biopsie cu prezenta de infiltrate tumorale de tip carcinom ductal invaziv. Imunohistochimic: ER pozitiv 90%, PGR pozitiv 80%, CerbB2 pozitiv (2+), caderina E pozitiv, Ki67 pozitiv 30%. dupa aflarea rezultatului doamna doctor i-a pregatit dosar pt casa de asigurari, sa i se aprobe un anume medicament. imi puteti spune va rog, care este stadiul bolii si ce ar trebui facut sa se vindece?este ceva genetic? Ar trebui sa imi fac griji ca aceasta boala ar putea aparea si la mine? Va multumesc anticipat, Cristina |
|
06-07-2013, 23:23:22 de către ranuma
Deci m-am linistit!!! )))) Sa vad ce fac cu hormonoterapia!!! |
|
06-07-2013, 10:58:28 de către RaulDuke
cu siguranta ca fereastra pentru chimioterapie a trecut deja. |
|
05-07-2013, 21:52:33 de către ranuma
pe 25 iulie se fac 4 luni |
|
05-07-2013, 21:51:24 de către RaulDuke
pai cat timp ai de la operatie ? |
|
05-07-2013, 20:54:31 de către ranuma
RaulDuke, multumesc a n-a oara pentru timpul si rabdarea acordate !!Am inca ghimpele cu chimio, daca trebuia sa fac sau nu, desi in lumina ultimelor rezultate IHC oncologul a fost clar ca nu. Vad ca dumneavoastra sugerati chimioterapia si ma gandeam ca poate imi explicati de ce ! Ma mai gandesc si ca aceasta chimioterapie trebuie facuta imtr-o limita de timp, e posibil sa fie cam tarziu sa ma gandesc? O seara buna si un weekend minunat! |
|
05-07-2013, 20:50:13 de către RaulDuke
cred ca gasesti pe net in multe locuri o lista mult mai mare decat pot eu sa-ti furnizez, sincer. nu sunt efecte pe care le "experimentezi cu tamoxifenul", iar, cum am zis, daca ai face ovarectomie, nu ai mai continua cu tamoxifen ci cu altceva. in schimb cred ca varianta de a face DOAR tamoxifen este valida. |
|
05-07-2013, 20:41:36 de către ranuma
Din cate am inteles de la oncolog ar trebui sa blochez functia ovarelor de a produce estrogen. Blocarea se poate face prin iradiere, chimic sau, cea mai drastica, ovarectomia. M-am gandit la ovarectomie in conditiile in care am 40 de ani, am 2 copii si nu mai fac, cu 5 ani de tamoxifen ajung la 45, varsta la care e posibil sa fi intrat la menopauza si in conditii normale. Ce alte efecte secundare ar putea sa aiba ovarectomia in afara celor date de menopauza, efecte pe care oricum le experimentez cu tamoxifenul ? |
|
05-07-2013, 19:48:44 de către RaulDuke
trebuie sa decizi intre optiunile care ti-au fost prezentate. trebuie deci SA ALEGI, pentru ca nu e niciuna NET mai buna decat cealalta. asa se intampla de multe ori in cazul acestor boli. eu unul, ti-am insirat si optiunile din punctul meu de vedere, cu avantajele si dezavantajele fiecaruia. la fel va face orice medic (in functie de cat poate), dar decizia intre lucruri echivalente iti apartine tie. |
|
05-07-2013, 13:15:10 de către ranuma
Ha, ha! Chirurgul care m-a operat la san refuza sa-mi faca ovarectomia deoarece considera ca nu este necesara si utila!!! Acu` chiar nu mai stiu cum sa fac, inca n-am scapat de dubiile privind chimio, acum incep cu altele si cica io trebuie sa decid ca doar sunt specialista lui peste!!!!! |
|
04-07-2013, 22:23:12 de către RaulDuke
intr-adevar, "scoaterea ovarelor" este o optiune, odata ce o faci putand sa treci pe un tratament alternativ tamoxifenului, pana la 5 ani, numit INHIBITORI DE AROMATAZA (femara, arimidex, etc...). totusi o varianta acceptabila cred ca este cea de a continua pur si simplu tamoxifen pana la 5 ani, cu urmarire sistematica in aceasta perioada. ovarectomia intr-adevar va scadea si riscul de recidiva si riscul teoretic de a face un nou cancer de san si, evident, de ovar. personal pentru un T1 N0 consider tratamentul complet cu mastectomia, iradierea si tamoxifen, dar poate ti-as mai fi propus si chimioterapie. |
|
04-07-2013, 18:51:37 de către ranuma
Buna seara, Raul! Deci recapitulez: 40 ani, operatie pe 25 martie, sector, 18 ganglioni scosi;-nodulul 16mm niciun ganglion afectat (N0) -Rezultatele IHC primite initial sunt: ER---Index nuclear de aproximativ 95% in celulele tumorale PgR--Index nuclear de aproximativ 90% in celulele tumorale c-erb B2--Slab pozitiv(scor 1) Ki 67--Index nuclear 25% in celulele tumorale E-cadherina-- Pozitiv difuz in celulele tumorale Concluzii: se sustine diagnosticul de carcinom ductal mamar invaziv, G1, cu profil molecular de tip luminal B (ER+, PgR+, Her2-, Ki6714%) Am repetat IHC, in mare aceleasi rez mai putin Ki67 care de data asta a fost 10%. Mi s-a recomandat radioterapie si hormonoterapie, fara chimioterapie (s-a dezbatut ceva pe subiectul asta dar pana la urma a ramas fara chimio) Am facut radioterapia, iau tamoxifen si a ramas sa "blochez " ovarele. Din solutiile descrise de medic am ales scoaterea lor. Cam atat, nu-mi dau seama daca am omis ceva si va multumesc pentru interesul acordat cazului meu. Sanatate multa!! |
|
03-07-2013, 17:34:24 de către RaulDuke
ranuma, cine a recomandat operatia de scoatere a ovarelor ? revino putin cu detaliile cazului tau si mai ales cu stadiul de la operatie si ce tratamente ai facut, ca sa clarifici putin lucrurile, si cu imunohistochimia, desigur, sa sa imi pot face o imagine mai buna mai ales despre daca e necesar sa-ti scoti ovarele sau nu. |
|
02-07-2013, 16:03:15 de către eas
Cu placere, doamna, cu placere. |
|
02-07-2013, 15:04:09 de către ranuma
Multumesc mult pentru raspuns si pentru urari!!!Vacanta placuta tuturor!! |
|
02-07-2013, 14:05:48 de către eas
Felicitari ! Beneficiati de avantajul de a fi prins cancerul de san la inceput si de a-l avea cu caracteristici cu grad redus de recidiva pe termen scurt. Amanati linistita pana dupa vacanta ca nu patiti nimic pentru ca ati avut incipient o forma de cancer la san care raspunde f. bine la influenta ER si PgR, probabil nu mai aveti ciclu pentru ca sunteti pe Tamoxifen si hormonoterapia din care face parte Tamoxifenul reduce la jumatate riscul de recidiva 5 ani cat o iei si 5 ani dupa ce n-o mai iei, risc care era oricum redus in cazul dumneavoastra particular. Eu sunt doar pacient dar mai stiu cate ceva. Vacanta placuta va doresc ca o meritati din plin ! |
|
02-07-2013, 09:32:29 de către ranuma
Buna ziua la toata lumea!!!! Pentru mine s-a decis ca nu voi face chimioterapie! Dupa ce am repetat examenul IHC, Ki 67 care punea semne de intrebare, a iesit 10%. Am terminat radioterapia iar acum am decis sa-mi fac ovarectomie. Intrebarea mea e cat de tare trebuie sa ma grabesc cu operatia pentru ca peste 2 saptamani as cam vrea sa plec o saptamana in vacanta si as amana-o pentru intoarcere. Va multumesc cu anticipatie pt. raspunsuri!! |
|
18-06-2013, 13:04:07 de către ranuma
Multumesc pentru rasunsuri!! Sunt zapacita de tot, am fost multumita ca "my cancer" a fost prins oarecum din timp dar vad ca asta devine o problema cand vine vorba de stabilit un tratament. Astept rezultatele IHC (le repet) si voi vedea atunci desi n+as vrea sa trec prin chinurile chimioterapiei inutil. O zi excelenta va doresc!! |
|
17-06-2013, 23:42:02 de către RaulDuke
se face, dar in conditiile in care am zis. chimioterapia are o ratiune cand e inceputa intre o luna si doua luni de la operatie si, de principiu, se face INAINTE de radioterapie. nu cred ca se mai aplica, deci. |
|
17-06-2013, 22:41:45 de către ranuma
Pe 25 martie am facut operatia. La ce distanta de timp de la operatie are sens sa mai faci chimio? Oncotype dureaza din cate am inteles, este o analiza care nu se face in Romania. |