Ultimele comentarii pe forum

26287 com 1 2 3 4 ..... 152153154155156157158 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
SUBIECT COMENTARIU
cancer de prostata 18-03-2013, 21:30:44 de către RaulDuke
totusi, cine v-a recomandat "cat mai repede" abiraterone ? a facut chimioterapie ? pentru ca daca boala progreseaza sub tratamentul hormonal, asta se indica momentan. a facut deci chimioterapie ?
cancer de prostata 18-03-2013, 21:20:03 de către alyat68
Psa in crestere 100 ! Ni se recomanda cat mai repede abiretarone...daca avem bani... daca nu chimio, apoi, abiraterone din spital . Numai in America se da abiraterone inainte de chimio, ceea ce este un lucru foarte bun intrucat intarzie cu mult chimioterapia... Dar asta in America. Ce facem in Romania? Oamenii nu au voie la viata? Tatal meu a platit sute de milioane la sanatate, e dispus si el si noi, copiii, sa platim o parte, dar 15000 lei / luna/abiraterone este fff mult. Si cate luni ?! Si cat de eficient este ?
cancer de prostata 01-03-2013, 17:34:45 de către RaulDuke
1. cam pe la 3-4 mii de euro pe luna. nu cred ca aveti cum sa "faceti rost" din spital, caci nu prea sunt spitale cu acces la el, decat la IOB fundeni, dar se da numai dupa esecul dupa o singura linie de chimioterapie. ca sa vi-l cumparati singuri, daca aveti destui bani, cred ca va trebuie o reteta simpla, cu care sa va duceti la farmacie si sa vedeti daca gasiti vreuna dispusa sa il comande strict pentru voi.

2. boala este oricum metastatica, chiar daca doar in oase, si de asemenea pare a fi in progresie. daca deci se epuizeaza toate tratamentele hormonale disponibile si boala inca progreseaza (simptomatic, PSA, imagistic), trebuie schimbat tratamentul si deci ce urmeaza este chimioterapie.

3. nu cred ca am nevoie sa vad aceste lucruri, am inteles totul binisor din relatarea ta.
cancer de prostata 01-03-2013, 11:10:25 de către alyat68
Multumesc de raspunsuri.
1. Cat costa abiraterone si cum facem rost ?Prin farmacii, comanda, sau prin spital. Trebuie reteta ?
2. Daca nu-sunt atinse organele interne si prostata e la locul ei (fara invazii) se face totusi chimio, nu se asteapta o oarecare evolutie, intindere si la alte organe, sistem limfatic... ganglioni.. apoi chimio. sau e bine de la inceput actionat cu chimio, cand organele sunt OK ?
3. Credeti ca e nevoie sa vedeti rezultatele RMN-urile, analizelor... daca da, cum vi le pot transmite (atasa) ?
cancer de prostata 26-02-2013, 20:46:59 de către RaulDuke
1. mai sunt, iar indepartarea casodexului este fix una dintre aceste scheme (oricat de greu de inteles poate parea). altfel mai sunt alte medicamente mai mult sau mai putin disponibile in romania, dar din acest punct incolo, cu o eficienta cel putin indoielnica, iar zoladex va continua sa faca oricum. abiraterone este o optiune, dar din pacate in romania NU se ramburseaza inainte de chimioterapie, deci doar in cazul in care vreti si puteti sa vi-l cumparati, nu veti putea face.

2. in cazul in care se indica, chimioterapia este foarte foarte buna, nu trebuie sa va temeti de ea; principala ei problema este ca nici ea nu are rate de raspuns chiar perfecte, dar lucrurile sunt oricum foarte bune; se face un anume citostatic foarte disponibil in romania, numit DOCETAXEL, singur, care e relativ bine tolerat, nu da greata si varsaturi ca altele, mai face sa cada parul sau unghiile iar hemograma trebuie monitorizata saptamanal; inafara de asta, se asociaza si cu 2 pastilute mici de Prednison pe zi, dar e un tratament in general bine tolerat. si da, prelungeste supravietuirea.
cancer de prostata 26-02-2013, 12:48:22 de către alyat68
1. Am inteles de la d-nul doctor ca perspectiva imediata (luna mai) e chimioterapia, deci, doream sa stiu daca nu sunt alte scheme de tratament pana la chimio . medicamente de linie 2, 3 care se administreaza atunci cand devine hormonorezistent. Stiam de abiraterone (nu stiu daca se am scris corect ) ca se poate administra si inainte de chimio..
Nu-mi vine sa cred ca se trece direct la chimio, fara alte alternative.
2. Domnule doctor, care sunt sansele cu chimioterapia, la 71 de ani, e bine sau nu sa o faca, prelungeste viata sau nu ? La spital am auzit barbatii vorbind ca prefera sa moara decat sa mai treaca inca o data prin chimio, cum pot sa-l ajut pe tata ? Cat de nocive, devastatoare sunt urmarile chimio, isi mai revine organismul ?
cancer de prostata 26-02-2013, 10:45:06 de către RaulDuke
pai de ce sunteti disperati ? oncologul pare sa stie foarte bine ce are de facut iar lucrurile arata a fi sub control chiar in conditiile progresiei PSA. ce anume vreti sa mai faceti si unde sa mergeti ?
cancer de prostata 26-02-2013, 08:53:02 de către alyat68
Buna ziua, domnule doctor. Ieri, pe 25.02.2013 am fost la a 3-a" vizita" la Cluj.Au trecut 6 luni de la depistarea cancerului cu PSA = 400 si meta osos !
Vestea buna : RMN prin comparatie cu august2012 si decembrie 2012este OK, organele interne fara modificari si metastazele la oase sunt evident mai putine si mai mici, prostata - fara invazie de niciun fel. Tata se simtea foarte bine, mai ales cand a vazut si rezultatul de la RMN. Se pare ca Xgeva(denosumab) isi face treaba.
Analizele de singe foaste bune. dar,
Vestea proasta : PSA = 57 !!, testosteron 0.119.
In 15 decembrie PSA era 2 si acum a crescut PSA la 57 ! Suntem alarmati. Doctorul oncolog a intereupt CAlumid-ul, dar a administrat injectia cu Dipherelin, a spus ca a devenit hormonorezistent si ca perspectiva e chimioterapia... adica sfarsitul... tata stie ce-l asteapta si este disperat ca noi toti... ce sa facem, unde sa mergem...va rog, ce e de facut, un sfat !.
cancer de prostata 24-02-2013, 14:06:20 de către RaulDuke
pare un cancer de prostata foarte avansat, din ce descrii foarte foarte probabil ca exista metastaze osoase. este necesara o biopsie pentru a se confirma diagnosticul si niste analize care sa arate extensia completa a bolii + ce e cu durerile de spate si slabiciunea din picioare.
cancer de prostata 21-02-2013, 12:20:57 de către adela cozma
buna ziua, tatalui meu in varsta de 73 de ani i s-a facut analiza psa care a iesit 1740. el se pange de dureri de picioare, picioare reci, lipsa de putere.mentionez ca maine avem programare la urolog da pana atunci daca s-ar putea sa imi spuneti cat de grav e si ce sa facem in continuare.Multumesc anticipat pentru raspuns.vreau sa mai spun ca este cardiac
cancer de prostata 17-01-2013, 23:54:23 de către RaulDuke
nu stiu la ce mentiune te referi. "vitamina b 17" este doar una din multele sarlatanii propuse de escroci, in general. altfel este doar o substanta toxica fara niciun efect in cancer.
cancer de prostata 17-01-2013, 21:56:55 de către alyat68
Buna seara, domnule doctor !
MAi intai de toate, va doresc un nou an cu multa sanatate si impliniri atat in viata personala cat si profesionala.
Deja suntem la a 3-a injectie cu Denosumab (Xgeva), totul pare OK, vom vedea pe 25 februarie cand suntem programati, pentru a 3-a oara, la CluJ!
Va deranjez cu o intrebare: Ce este cu Vitamina B 17 care apare pe pagina aceasta, mai jos, sub mentiunea" Autor-Publicitate Romedic " ? Nu am avut prea mult timp sa lecturez toate informatiile, dar, pare uluitor! E pur si simplu publicitate(amageala?) sau e ceva, ceva real?
cancer de prostata 14-01-2013, 18:57:54 de către RaulDuke
din pacate TBC-ul nu reprezinta subiectul acestei sectiuni a forumului si nici specialitatea mea, deci este putin probabil sa gasesti lamuriri aici. trebuie sa discuti cu medicul de familie ce ai de facut in continuare. mult succes !
cancer de prostata 11-01-2013, 14:21:47 de către Jo.C.Anne
Multumesc mult pentru raspunsul promt. Faptul ca buletinul nu indica un cancer de prostata ma linisteste intr-o oarecare masura, dar as dori sa va rog sa ma ajutati cu cateva detalii in ceea ce priveste TBC-ul prostatic.

Este o boala agresiva, invaziva si care este evolutia acestuia ?

In ce consta de obicei tratamentul, este acesta un tip de tratament agresiv si care este durata acestuia ? In urma tratamentului, TBC-ul prostatic dispare sau este doar ameliorat ?

Realizez ca trebuie sa o luam pas cu pas, dar doresc sa inteleg cat mai multe despre acest posibil diagnostic.

Va multumesc inca o data pentru atentia acordata mesajului meu.
cancer de prostata 11-01-2013, 09:20:00 de către RaulDuke
buletinul nu indica prezenta unui cancer de prostata. recomanda insa niste teste suplimentare, de sange, pentru ipoteza unei tuberculoze care poate avea inclusiv localizare in prostata.
cancer de prostata 10-01-2013, 21:21:08 de către Jo.C.Anne
Buna seara,

Am rugamintea de a ma ajuta in a descifra concluziile unui buletin anatomo patologic, realizat pe o tumora de prostata.

"Descriere macroscopica : Multiple fragmente tisulare cu dimensiuni 0.3 - 1.5 cm ce masoara per ansamblu 7.5 - 5 - 1.5 cm si cantaresc 36 g,. cenusiu galbui rozate, elastice.

Descriere microscopica : S-au examinat multiple fragmente tisulare de tesut prostatic cu caracter histopatologic de adenoleiomiom cu multiple focare de hiperplazie nodulara cu atipii, inflamatie granulomatoasa cu prezenta de celule gigante cu specificitate discutabila.

Se recomanda examen serologic pentru excluderea unei inflamatii specifice TBC."

Mentionez ca persoana in cauza are varsta de 65 de ani si operatia de prostata a avut loc pe data de 22/11/2012.

As aprecia un raspuns cat mai rapid si tin sa va multumesc pentru atentia acordata acestui mesaj.
cancer de prostata 06-01-2013, 17:32:59 de către RaulDuke
cel mai importat lucru de stiut e ca face vreo 5000 RON (sau 50 de milioane de lei vechi) si ca trebuie sa=i dai pe toti din buzunarul tau, iar vreun avantaj net fata de o injectie la 3 luni cu, sa zicem, zoladex sau dipherelin... nu are.
cancer de prostata 04-01-2013, 11:34:35 de către Militaru ivona
Buna ziua ! A si vrea si eu mai multe detalii despre capsula cu histrelina ! Unde se face, in ce oras, ce medici !?
cancer de prostata 07-12-2012, 17:04:56 de către RaulDuke
cu placere. ca lectie importanta insa, ce trebuie facut odata confruntat cu riscul real al existentei unui cancer, toata lumea trebuie sa inteleaga (cel putin pentru umila noastra tarisoara): CONSULTATI UN ONCOLOG !!! nu va incredeti in opinia unui singur om care NU este oncolog, si in niciun caz in opinia unui singur chirurg!
cancer de prostata 07-12-2012, 12:23:37 de către alyat68
Buna ziua, Ati inteles exact ceea ce eu nu am vrut sa exprim in cuvinte si nici nu vreau sa acuz pe nimeni. Sunt doar precauta pentru ca sunt nesigura. Vreau, pe cat posibil, sa nu-mi mai reprosez niciodata, ca nu am mers si pe o a 2-a opinie.
Sunt nesigura de tot ceea ce se intampla, si asta vine din faptul ca din 6 in 6 luni, de 3 ani, cu echo, analize facute regulat la IAsi (psa3, 4) si consult specific, tatalui meu i s-a spus ca e OK, nu are cancer ci adenom prostata si a fost tratat cu AVODART pana ce cancerul a invadat tot scheletul si PSA a ajuns la 400. Toata lumea mi-a spus, dupa acest necaz, ca ar fi trebuit si o a 2-a opinie si de aceea acum, sunt cu ochii in `paispe`.
Mi s-a parut ciudat ca unui pacient, medic care era cunoscut de personalul de acolo, cu acelasi diagnostic ( am conversat mult cu sotia lui, tot medic din Cluj) i s-a administrat altceva decat tatalui meu (un pacient oarecare, de 70 ani, venit dintr-un colt de Moldova, de la 500 de km ). DAca gresesc, va rog sa ma iertati, suntem prea umiliti de soarta si gasesc in sfaturile dumneavoasta un adevarat alin. VA multumesc.
cancer de prostata 06-12-2012, 22:48:17 de către RaulDuke
cu siguranta ca nu exista nicio diferenta dovedita intre cele doua; sunt practic identice. despre casodex si calumid, intr-adevar, sunt aceeasi substanta, deci nicio diferenta, nici macar chimica, nu mai vorbesc de eficienta. intrebarea asta imi suna totusi ca si cum vine sa reflecte o nesiguranta a voastra foarte mare in medicul care va conduce tratamentul. cum poti sa te gandesti ca medicul tau iti recomanda un tratament INFERIOR, cand exista unul mai bun la fel de gratis ca si cel pe care il faceti deja ? asta trebuie sa-mi explici putin, pentru ca nu inteleg. doar din cauza ca ai vazut un alt pacient care se intampla sa fie medic ?
cancer de prostata 06-12-2012, 13:16:50 de către alyat68
Buna ziua, Luni, pe 03.12.2012, am fost la Cluj, la control, dupa 3 luni, de la primul Diphereline. Acum i s-a injectat a 2-a doza de Diphereline

Examenul RMN (prin comparatie cu 28.08.2012) concluzioneaza faptul ca toate organele interne sunt OK, fara adenoptii, prostata mica "la locul ei" si metastazele osoase au evolutie favorabila , unele din ele, s-au diminuat ca dimensiuni, altele au ramas la fel.
Nu se stie ce e cu acel ganglion aparut din senin, examenul RMN nici nu-l invoca, cu toate ca am aratat si buletinul echografic..
Analize medicale :PSA =2 , Fosfataza alcalina este acum 160(de la 1000) celelalte limite normale sau ff ff putin "sarit "din intervalul normal (Ca ionic, transaminaze, creatinina, uree, VSH, alfaamilaza, ..)
Tatal meu a facut prima injectie cu Xgeva. ( Xgena ne-a costat 1450 lei si am cumparat, pe comanda, de la farmacie S )

LA Cluj, am vazul ca unui pacient cu cancerprostata+metastaze, ( pacientul este doctor si cunoscut de dr. oncolog si personalul de acolo ) i s-a administrat "Zoladex LA 10.8 mg implant " si i-au fost date pastile Casodex TAtalui meu i s-a administrat injectie Diphereline si i s-au dat pastile 50 mg.Calumid
Va rog sa ne spuneti, care dintre injectii sunt mai bune, eficiente in cancer prostata cu meta osos : Zoladex-ul (gasorelina) sau Diphereline ? Despre pastile am inteles ca sunt denumiri comerciale diferite, dar aceeasi substanta activa . Conteaza firma care le produce ? Ce ne recomandati ? Sa trecem si noi, pe alt tratament, adica cu Zoladex si Casodex ? Va multumesc mult !!
cancer de prostata 15-11-2012, 16:26:57 de către RaulDuke
momentan nu este stabilita nicio legatura intre durerea localizata abdominal si ce se vede pe ecografie si boala canceroasa. de tinut in frau, asta e menirea tratamentului curent. monitorizarea se face si prin evolutia PSA-ului, dar mai ales prin evaluarea starii clinice. de iradiat... nu vad ce anume poate fi iradiat, chimioterapia nu se face pana cand nu se stabileste cu certitudine ca boala progreseaza dincolo de orice resursa de tratament hormonal.
cancer de prostata 15-11-2012, 15:57:54 de către alyat68
Buna ziua, va pun o intrebare in ton cu o cunoscuta si urmarita emisiune pe teme medicale din Romania
" Ce se intampla, doctore ?!
Deci, domnule doctor, va rog, spuneti-mi, ce se intampla?
Aseara am fost cu tata la echograf intrucat acuza de 10 zile dureri in partea dreapta, la cca 10 cm de buric. De altfel, este vioi, ia un singur Tramadol de 200 mg/zi., dimineata.
La echograf se vede o "formatiune echogena -hipoechogena situata pe topografia fosei iliace drepte, la 25 mm subtegumentar, in adiacenta unui lumen de tract digestiv "..., mai pe intelesul nostru ni s-a spus ca este un ganglion si se pare ca nu este tumora, si acea formatiune nu este vascularizata. Celelalte organe OK ! inclusiv prostata arata " foaarte bineee, incredibil pentru o astfel de afectiune".
Astazi, am fost la medicul oncolog de la judet si ne-a recomandat un RMN whole body la clinica unde am mai fost (Phoenix Cluj) pentru comparare cu vechile imagini
Pe 03.12.2012 am obtinut programarea la RMN si totodata, tot pe 03.12.2012, suntem programati la medicul oncolog de la Cluj care administreaza, injectia, a 2-a, cu diphereline (au trecut deja primele 3 luni!). Deci, domnule doctor, va rog, spuneti-ne, ce se intampla? Ce sa facem pentru a tine in frau aceasta nenorocire ? Poate fi o complicatie de la metastaze si se duce si-n ganglioni ?
Ce alte investigatii sunt necesare , ce terapii alternative sunt ? ( marit gramajul de calumid 50 mg, chimio, radiere sau ce altceva?)
cancer de prostata 02-11-2012, 22:20:22 de către RaulDuke
citez: "Scaderea acestei analize sau constanta acesteia in timp ar semnifica limitarea distrugerilor osoase datorata meta osos ?"

nu exista un marker predictiv pentru Zometa; utilizarea fosfatazei alcaline NU este standardizata pentru monitorizarea a nimic; odata ce diagnosticul a fost pus este clar ca beneficiaza de zometa, pentru intarzierea aparitiei asanumitelor "evenimente osoase" adica eventuale fracturi sau sporirea durerilor, etc; ca atare tratamentul cu zometa se va intrerupe doar in cazul in care apar aceste evenimente osoase (lucru care este SINGURUL care ar spune ca "tata nu reactioneaza la zometa", si nu altceva) SAU in conditiile in care apar niste efecte adverse directe la acest medicament, de pilda hipocalcemie severa si necorectabila sau reactii alergice sau ceea ce se cheama osteonecroza de mandibula.

concluzie: tratamentul cu Zometa nu se coreleaza cu fosfataza alcalina, in nici un fel. puteti deci sa uitati de ea, si asa procedez si eu, atata timp cat intreaga literatura de specialitate nu indica vreo altfel de abordare.

repet: in acest moment este cel mai important CUM SE SIMTE OMUL; zomenta in nici un caz nu are ca scop inducerea vreunei remisii, asta e treaba tratamentelor hormonale.
cancer de prostata 02-11-2012, 15:18:27 de către alyat68
Sincer, nu stiu ce sa raspund intrucat nu stiu exact ce inseamna nici cresterea si nici scaderea acestei analize. Marker ce monitorizeaza distrugerea osului / agresivitatea metastazelor ?
Stiu de la oncolog ca nu este bine cresterea acesteia in ritmul acesta, sub administrarea a 2 Zometa.(de la 280 la 1000). Medicul este contrariat pentru ca asemenea cresteri a fosfatazei alcaline le-a avut la pacienti numai dupa mai multe sedinte de Zometa, ( 10, 12..), deja organismul era obisnuit, si ne-a spus ca tata nu reactioneaza la Zometa, ba mai rau, ii distruge mai tare oasele ! (( la alti pacienti sub Zometa fosfataza a ramas constanta in timpul administrarii, sub nicio forma nu a crescut si nu s-a dublat dupa prima si a 2-a administrare !!! )). Scaderea acestei analize sau constanta acesteia in timp ar semnifica limitarea distrugerilor osoase datorata meta osos ?
Va rugam, spuneti-ne , ce sa facem, cum sa procedam ? Punem STOP Zometa?
Daca ati avut asemenea rezultate cu pacientii dvs. ce ati facut, unde sa mergem ?
cancer de prostata 01-11-2012, 14:09:27 de către RaulDuke
da, am avut asemenea cazuri. de ce va intereseaza atat de tare scaderea valorii unei analize medicale ?
cancer de prostata 01-11-2012, 13:45:55 de către alyat68
Am repetat analiza fosfatazei alcaline si dupa administrarea celei de a 2-a Zometa.
Fosfataza a crescut iar, de la 600 la 1000 u/L ! (istoric: 280 inainte de Zometa, 600 dupa prima perfuzie, 1000 - dupa cea de-a 2-a perfuzie)
Am discutat cu oncologul de la spitalul judetean, nu a mai avut asemenea pacient si a spus ca este posibil sa nu raspunda la Zometa.
Valori crescute si la amilaza serica = 144 U/l ( fata de intervalul 15-100 UL)
Electroforeza, TGO si TGP in limite normale.
Totodata, dupa 60 zile administrare hormonala casodex+1 injectie Diphereline, PSA scade de la 200 la 9.55 ng/ml.
Oncologul spune ca raspunde bine la tratamentul hormonal dar nu-si explica la oase asemenea valori (poate exista o legatura intre injectia cu Zometa si cresterea fosfatazei, pacient atipic ?!)

Ce alternative sunt ? Cum poate scade valoarea fosfatazei ? Trecem pe Xgeva ? Renuntam la Zometa ? Din cazuistica cunoscuta ati avut asemenea situatii?
TAtal meu se simte binisor, ia 1 pastila de 150 Tramadol/zi si este activ.
cancer de prostata 25-10-2012, 18:43:11 de către RaulDuke
daca are metastaze osoase, desigur ca trebuia inceput tratamentul cu Zometa, care nu face niciun rau. exista anumite efecte adverse cunoscute ale lui, dar nu este vorba de nimic din ce descrieti pana acum. va recomand sa lasati interpretarea analizelor in seama medicilor care le cer, pentru ca numai lor le sunt de folos.

cel mai important in momentul de fata este cum evolueaza starea lui clinica (ce/cum se simte). odata cu inceperea tratamentului cu casodex si diphereline medicul va cere periodic si refacerea PSA-ului, iar raspunsul e asteptat in de ordinul catorva saptamani, 6 pana la 8 sau chiar mai mult.
cancer de prostata 25-10-2012, 16:19:37 de către alyat68
am inceput Zometa,

analiza inainte de tratament cu Zometa - fosfataza alcalina - 280
dupa administrare 1 zzometa = fosfataza alcalina = 600
In rest analize bune ; ficat, rinichi( creatinina limita maxima) , colesterol hemoleucograma, calciu, magneziu (usor marit )

Suntem extrem de ingrijorati, de ce s-a dublat fosfataza, are legatura cu Zometa care a fost administrata 1 singura perfuzie ? Va rog, este cancerul asa de agresiv la oase, ce sa facem ?
Abia suntem la inceput de tratament pentru cancer=meta osos
LA 01.09.2012 am inceput casodex si diphereline (1 injectie administata) Este in plin tratament...
Trebuia sau nu Zometa inceputa ? Face mai rau decat daca nu o administram ?
cancer de prostata 20-09-2012, 09:25:56 de către RaulDuke
problema voastra este ca... "credeti in nume", ca sa zic asa. aceasta practica este de multe ori o iluzie si chiar o capcana in romania. astfel ajungeti sa risipiti mult timp stand pe la usi (caci oamenii respectivi sunt importanti rau), la fel si bani (caci desigur ca o consultatie cu Zielinksi costa, si inca mult) si puteti sa primiti si informatii si indicatii total nefezabile sau neaplicabile cel putin la noi in tara, cum este cea cu Xgeva. dupa parerea mea este chiar ceva urat de facut din partea respectivului medic, sa recomande lucruri despre care sa nu se mai preocupe daca sunt tangibile sau nu.

pentru ZOMETA trebuie sa va adresati medicului ONCOLOG. luati un bilet de trimitere de la medicul de familie, bilet pe care sa scrie "oncologie" si mergeti cu el la oncologul de teritoriu, policlinica, etc. intrebati tot medicul de familie unde il gasiti. oncologul de teritoriu este ca un fel de medic de familie al pacientilor cu cancer. este absolut sa fiti luati in evidenta la el, pana sa ajungeti la nu stiu ce profesor de nu stiu pe unde.
cancer de prostata 20-09-2012, 08:54:47 de către alyat68
Va multumesc pentru promptitudine si siguranta cu care ne indrumati /consiliati. Medicamentul Xgeva ne-a fost recomandat de profesorul dr. oncolog de la Viena(spital universitar) in timpul unei consultatii particulare in Bucuresti si ne-a spus ca oricand pot trece de pe Xgeva pe zometa si invers , dar ca el, ar alege Xgeva pentru ca ar aduce in plus beneficiu in ceea ce priveste durerea. Cum procedez cu zometa daca nu ne-a fost prescris / recomandat / nu avem reteta de la medicul curant de la Institutul oncologic Cluj? Cum se poate ca medicul de la Cluj, un nume in oncologie, sa nu fi prescris Zometa, cum sa-i spunem ?
cancer de prostata 19-09-2012, 22:28:45 de către RaulDuke
daca are metastaze osoase, nu trebuie asteptat. iar tratamentul standard este cu ZOMETA si cu beneficiul cel mai mare, demonstrat, nu cu Xgeva. asta trebuie facut acum, daca nu exista contraindicatii. medicul care a recomandat Xgeva, altfel, trebuie intrebat de ce a facut-o si daca are ceva impotriva zometa.
cancer de prostata 19-09-2012, 16:21:00 de către alyat68
Va rog sa ma lamuriti, medicamentul Xgeva nu este decontat de CJASS, este scump, dar familia mea face orice efort daca este mai bun, mai eficient, mai oportun decat zometa sau alt bifosfonat.
De altfel nici nu se gaseste in farmacii, comanda speciala sau din strainatate(xgeva sau Prolia).
De ce la Cluj nu ni s-a spus nici de Zometa ( sau alt bifosfonat ) nici de aceasta varianta Xgeva , noi am implorat sa ni se spuna tot ce se stie in tratamentul standard cancer prostata si metastaze osoase.
Credeti ca mai trebuie asteptat 3 luni, si in functie de PSA, sa se vada cum reactioneaza organismul la Calumid de 50 mg si 1 injectie Diphereline?
Nu se agraveaza si mai tare metastazele la oase daca se tergiveseaza administrarea lui
Cand trebuie inceput Xgeva sau Zometa ( inteleg ca actioneaza la fel, numai ca unul se deconteaza de CJASS iar celalalt se plateste integral si este foarte scump si nu se gaseste in Romania ) ?
cancer de prostata 18-09-2012, 21:35:38 de către RaulDuke
de dat "se da", dar din pacate nu prea cred ca se deconteaza si este foarte scumpa. o injectie cred ca trece binisor de 1000 de euro. alternativa raman bifosfonatii, gen Zometa, etc.
cancer de prostata 18-09-2012, 14:36:20 de către alyat68
Va rog sa-mi spuneti daca in tara, pentru metastaze osose, se da Xgeva. Noua, recent, in urma unui consult medical oncologic, pentru cancer prostata+ metastaze osose ne-a fost recomandat Xgeva (Denosumab) , injectie la saptamani.Nu se gaseste. Cooncomitent Ca( 1000)+vit D3(800UI). Daca aveti mai multe informatii, va rog sa ma ajutati cu-n raspuns.Abia suntem la inceput cu CAlumid (50)+1injectie cu Diphereline
cancer de prostata 16-09-2012, 23:22:15 de către stevens
Incercati si asta pe langa tratamentul hormonal :

http://www.youtube.com/watch?v=Yl8Y8I_TsjI
cancer de prostata 16-09-2012, 22:38:50 de către RaulDuke
1. tratamentul hormonal NU se da pe kilogram corp sau suprafata corporala, etc. e aceeasi doza "pentru toti", ca sa zic asa.
2. daca e "suficient pentru durere" asta nu poate spune decat el. daca el este asimptomatic sau minim simptomatic cu 3-4 paracetamoale pe zi, nu are niciun rost sa te apuci sa-i faci, de exemplu, morfina injectabila. tratamentul pentru durere se escaladeaza de la cele mai simple medicamente in cele mai mici doze, treptat. despre "oase" asta e alta discutie. respectiv cand exista metastazele osoase e standard sa se faca si un tratament cu ceea ce se cheama BIFOSFONATI. adica zometa sau aredia sau bonefos, etc...
3. implantul cu histrelina are practic exact aceeasi eficienta ca si dipherelinul pe care il face acum, doar ca pentru el ar trebui sa platiti 5 000 RON din buzunarul vostru. nu e decontata de casa.
4. regimul alimentar si "produsele naturiste" nu au nicio eficienta aici. despre regim, defapt, ce s-ar recomanda este sa manance si sa fie activ de o asa maniera incat SA NU FIE OBEZ si nici macar supraponderal. in rest nu se recomanda nicio restrictie alimentara.
cancer de prostata 16-09-2012, 22:21:09 de către alyat68
Va rog sa ma sprijiniti, indrumati, este o lovitura cumplita pentru noi, mai ales tatal meu, de 3 ani, consulta un urolog, mare profesor, sef de clinica, si i-a ratat diagnosticul !!! Adenom de prostata tratat cu AVODART, de fapt, in timp, s-a dovedit a fi cancer care a evadat din prostata dand metastaze osoase. Domnul Profesor a spus simplu - ` caz atipic, fara nicio manifestare`. Eu consider ca, de fapt, nici nu a citit prospectul de AVODART, acolo scrie ca trebuie biopsie, confirmat ca nu e cancer, apoi se administreaza, de aceea ani de zile (3 ani) PSA iesea intotdeauna bun intrucat sub medicament era un rezultat FALS ! DAR ACUM 3 saptamani A EXPlODAT VSH=100 si PSA 400
tatal meu, , 70 ani, 1.80m, 95 kg., sub tratament de 3 ani, profesor doctor diagnosticat de 3 saptamani : cancer prostata metastaze osose multiple, , biopsie scor7(4+3),
RMN+CT organe interne bune, fara infiltratii, test DEXA foarte bun coloana, sold ( osteoporoza nu are ), toate analize bune, ( calciu, magneziu, fier, fosfor, ficat, formula sangelui ) mai putin PSa=400, initial, acum 3 saptamani )
La cluj:Tratament Calumid 10 zile si a scazut PSA=195.Injectie diphereline pe 10.09.2012 si cotinua calumidul.
Tata are dureri mari la spate, i s-a spus sa ia Paracetamol, pana la 4 pe zi.Mi-e frica de faptul ca nu se va mai putea deplasa in curand...
Intrebari:
1. Tratamentul hormonal, de castrare chimica, de limitare a testosteronului, nu se da pe KG corp ? Aceeasi este doza si pentru un barbat de 60kg si pentru 100 Kg?
2.paracetamolul e suficient pentru durere, cu ce se poate interveni pentru limitare durere cancer osos + invazie tesut ? Nu i-a dat nimic pentru oase
3. Radioterapia tintita de la oncofort, grall -bucuresti e mai buna decat din spitale stat IOB, Cluj, in sensul ca nu distruge mai mult decat trebuie ? De ce dr. oncolog a spus ca inca nu e nevoie. daca este inceputa mai repede decat e cazul , este grav... adica se lasa pe utima faza... sau, care este logica cu tratamentul radio
4. Ce e cu `implantul cu hristelina`, noi am fost la Cluj, nu ni s-a spus decat de Calumid si Diphereline
5. Care e regimul alimentar ? ajuta Zeolitul sau medicina naturista. Stiu ca doctorii nici n-o baga in seama si chiar ii deranjeaza aceste intrebari ( sunt povesti sau escroci pe net si vand iluzii prostilor si disperatilor ), oricum, nu renunt la tratamentul oncologic, dar, chiar nu ajuta nimic?/ Vitamina C, Orzul verde, Ciupercile..??
cancer de prostata 28-06-2012, 20:22:17 de către RaulDuke
medicii ce informatii v-au dat ? ce i-ati intrebat?

din pacate notiunea de "grav" e una subiectiva si oricum relativa, fiind dependenta in primul rand de STADIUL bolii (codificat ca TNM, de la 1 la 4); mai simplu: are metastaze sau nu ? are niste investigatii mai amanuntite, cum ar fi examen CT de torace si abdomen, un RMN de pelvis ?

apoi este absolut esential de stiut CE TRATAMENTE a mai primit deja, pentru prostata ? tratament hormonal, de care si cat timp ? operatie ? ce fel de operatie si cand ? ce zice examenul histopatologic de DUPA OPERATIE ? puteti obtine toate aceste informatii ? numai in functie de ele va putem clarifica mai mult,
cancer de prostata 28-06-2012, 18:26:38 de către stosescu
este grav??? nu stim nimic ce putem face unde sa mergem??? ce alimente are voie sa manance??? dak imi puteti explica cat de clar se poate diagnosticul va multumesc
cancer de prostata 28-06-2012, 00:18:29 de către RaulDuke
totusi, care este intrebarea ?
cancer de prostata 27-06-2012, 19:43:09 de către stosescu
poate cineva sa ma ajute cu un raspuns va rog
cancer de prostata 27-06-2012, 08:55:54 de către stosescu
suntem o familie din rm sarat in urma cu 2 ani tatal meu a mers in buzau la un medic urolog "tratandu-l" de prostata fara sa ii faca nici o analiza spa timp de 2 ani boala a evoluat. in urma cu max 3 luni a inceput sa i se umfle picioarele si urina f putin si des am mers la spitatul din oras unde i sa pus o sonda apoi la bucuresti la spitalul panduri unde i sa facut o analiza psa rezultatul iesind 125. apoi o biopsie rezultatul fiind: Piesa trimisa: biopsie prostata lob stang+ lob drept Examen microscopic: Patru fragmente biopsice prostatice cu leziuni de adenocarcinom acinar grad II-III de diferentiere, scor gleason 4+3=7. sa operat la spital panduri(medic calin cristian) pe 14 luna in curs. pe bilet de iesire din spital la diagnostic scrie tumoare maligna a prostatei. marti mergem la bucuresti la spitatul militar(indicat de doctor) pentru o scintigrafie osoasa. suntem disperati nu f bine informati si urmariti de toate gandurile negre va rog din suflet sa ma ajutati
cancer de prostata 27-06-2012, 00:11:57 de către RaulDuke
ce investigatii ati facut ? are un consult urologic ? un tuseu rectal ? o punctie/biopsie prostatica ? un RMN de pelvis ? o scintigrafie osoasa ?

ati facut un consult la oncolog ?
cancer de prostata 27-06-2012, 00:01:07 de către stosescu
va rog din suflet sa ma ajutati sunt disperata tatal meu a fost diagnasticat cu cancer malign la prostata spa 125 nu am nici un fel de informatie nu stiu ce sa fac e grav??? unde sa mergem ce sa facem:((
cancer de prostata 09-06-2012, 15:17:23 de către RaulDuke
1 - probabil exact ce scrie: in momentul in care "se urineaza" scade foarte mult presiunea. nu stim care, posibil presiunea atmosferica, pentru ca urmeaza sa ploua... posibil presiunea din interiorul vezicii urinare... din pacate nu putem sa stim fara un context mai specific al citatului de mai sus, pe care trebuie sa-l mentionezi.

2 - NU ! doamne fereste asa ceva !
cancer de prostata 09-06-2012, 12:09:19 de către bunicu_GEO
Doua intrebari :

1 - Ce inseamna `reducerea drastica a presiunii in momentul urinarii` (fara alte probleme) ?

2 - Este indicat ca in mod preventiv dupa varsta de 60 ani sa se efectueze `orhiectomia` (castrarea) ?

M U L T U M E S C ! ! !
cancer de prostata 19-01-2012, 19:37:55 de către RaulDuke
pe baza a cum arata buletinul anatomo-patologic, mi se pare absolut rezonabil.
cancer de prostata 19-01-2012, 11:55:04 de către ioana26dec
Buletinul anatomopatologic nu a iesit deloc bine:
- grup de 7 limfoganglioni, doi dintre ei cu metastaze tumorale adenocarcinomatoase;
- grup de 6 limfoganglioni, doi dintre ei cu metastaze tumorale adenocarcinomatoase;
- piesa de prostatectomie radicala (7/5/4cm) prezentand bilateral, de la apex pana la nivelul bazei, arhitecturi remaniate masiv prin proliferare tumorala maligna de tip adenocarcinom acinar prostatic, cu pattern alveolar compact, trabecular, galandular-fuzat si foarte restrans, glandular distinct, in focare confluente, cu invazie in tesut periprostatic, insotita de invazie perineurala, si in vezicule seminale bilateral
- fragment din tesut muscular neted cu infiltrate tumorale maligne adenocarcinomatoase parcelare
- segment de duct deferent prezentand extramural rare mici inflitrate tumorale adenocarcinomatoase
Concluzia: Adenocarcinom acinar prostatic, scor histologic Gleason 9 (5+4), pT4 pN1 pMx (20.12.11)

In urma acestei biopsii ne-a fost recomandata radioterapia, atat de medicul urolog cat si de oncolog.
cancer de prostata 18-01-2012, 23:27:52 de către RaulDuke
zburi, cazul tau este cazul tau iar cazul ioanei26dec este cazul ioanei26dec ! scorul Gleason nu se coreleaza cu riscul ca boala sa fie metastatica, radioterapia de salvare se face in cazul recidivei locale, iar in cazul descris de ea trebuie investigat de ce este PSA-ul la valoare totusi mare pentru cineva care chipurile NU mai are prostata. poate ca daca repeta PSA-ul o sa fie la valori mult mai mici sau poate ca exista boala metastatica sau poate ca exista rest tumoral local, caz in care se poate proceda si la iradiere locala. o asteptam deci cu informatii si mai ales raspunsurile la ultimele intrebari adresate.
cancer de prostata 18-01-2012, 22:44:35 de către zburi
Nu sunt medic (ceva cunostinte pe langa domeniu mai am), insa din cate am citit, in cazul prezentat de ioana26dec, iradierea nu are rost decat daca se demontreaza cu certitudine ca recidiva este doar locala; in acest caz, iradierea este gandita pentru a tine pe loc cat mai mult timp evolutia bolii. Unii chiar acorda sanse de vindecare acestei iradieri post-chirurgicale, desi cazurile sunt rare. Mai exista asa numita "terapie de salvaj" prin iradiere, care se practica acolo unde se deceleaza "margini pozitive" la biopsia de dupa operatie (este, de fapt, cam acelasi rationament ca mai sus).
In caz de recidiva la distanta insa (metastaze), am observat ca oncologii prefera sa pastreze iradierea pentru mai tarziu, in scop paleativ. Desigur, fiecare doctor are rationamentul sau cand face o recomandare si... nu poate fi condamnat. Depinde si la cat timp dupa operatie a fost masurat acest PSA de 1, 6. Reprezentativ ar fi la 1 luna. E drept ca prostatectomie la Gleason 9 eu nu am intalnit, dar, cata vreme nu existau dovezi ale unor metastaze, teoretic, putea sa aiba rost.
Daca se poate, va rog sa ne tineti la curent cu investigatiile imagistice care v-au fost recomandate (CT / RMN? Care segment al corpului?). Suntem intr-o situatie asemanatoare (recidiva post-prostatectomie), PSA-ul este deocamdata inca mic (ultimul: 0, 11), insa in crestere constanta. Oncologul a spus ca, deocamdata, nu prea avem sanse sa surprindem localizarea recidivei, intrucat PSA-ul este prea mic; ne-a recomandat sa reinceapa tratamentul hormonal (intrucat nu se justifica nici sa asteptam, fara sa facem nimic). Sanatate!
cancer de prostata 18-01-2012, 21:15:54 de către RaulDuke
informatii despre spitalul elias ?
ok, omul a fost OPERAT de prostata, inteleg. aveti cumva si un buletin anatomopatologic de DUPA operatie, poate putin mai detaliat. dupa parerea mea un PSA de 1, 6 ng/ml DUPA PROSTATECTOMIE RADICALA... trebuie explicat cumva, caci in mod normal ar trebui sa fie aproape de zero. cine a indicat iradierea si de ce? ce v-a spus oncologul ?
cancer de prostata 18-01-2012, 15:14:51 de către ioana26dec
Buna ziua! Va multumesc pentru raspuns. Am reusit sa avem toate rezultatele, prin urmare le prezint:

- rezultat Biopsie: Adenocarcinom acinar prostatic, scor histologic Gleason 9 (5+4), pT4 pN1 pMx (20.12.11)
- PSA-ul dupa prostatectomia radicala: 1.662 ng/ml (16.01.2012)
- RMN inaintea operatiei: Adenocarcinom de prostata cu interesare predominanta a lobului stang atat in portiunea periferica cat si centrala, cu depasirea capsului prostatice si extensie la vezicula seminala stanga. Fara adenopatii loco-regionale. Fara determinari secundare osoase. (21.10.2011)
- examinare CT torace nativ: parenchimul pulmonar are aspect CT nativ normal. Concluzii: bronsiectazii bazale bilaterale. (17.01.2012)
- Scintigrafie/conluzii: aparent fara leziuni metabolic active suspecte vizibile in prezent. control scintigrafic peste 1 an (18.01.2012)
Cineva mi-a recomanat in final sa facem radioterapie la spitalul Elias. Aveti ceva informatii?
Multumesc mult!
cancer de prostata 03-01-2012, 01:09:09 de către RaulDuke
mult noroc !
cancer de prostata 02-01-2012, 21:12:06 de către angst
multumesc.speram sa trecem cu bine si peste asta.
cancer de prostata 02-01-2012, 20:54:36 de către RaulDuke
nu trebuie sa ia nimic. tot ce "TREBUIE" facut este adus la cunostinta de medicul care se ocupa de el, verbal sau scris.
cancer de prostata 02-01-2012, 20:36:17 de către angst
buna. am mai scris pe forum despre tatal meu, dar acum vin cu o alta intrebare.are de 2 ani adk prostatic, grad 2, cu invazie perineurala, scor 7(3+4).tratament cu diferiline si cosadex, psa constant de 2 ani la 0, 01. acum i s-a recomandat radioterapie, este programat din 16 ian. va rog sa imi spuneti daca trebuie sa ia ceva protector in aceasta perioada. a luat la inceput ganoderma de la cineva de la arad, dar am pierdut nr. de telefon. sanatate.
cancer de prostata 29-12-2011, 20:54:09 de către RaulDuke
daca dispuneti de bani atat de multi si sunteti gata sa aruncati cu ei in stanga si in dreapta, e foarte bine si oncofort si graal si orice clinica privata. dar dupa parerea mea daca NU sunteti milionari in euro, este o greseala sa va aruncati in asa ceva fara sa cunoasteti ca defapt avantajul fata de a astepta inca vreo 2 sau 3 saptamani sa faceti iradierea la IOB sau COLTEA, absolut gratis, este nul !!!
altfel, prezentati-ne diagnosticul complet si cu extensia bolii (stadiul TNM) si ce investigatii mai are (scintigrafie osoasa, examen CT/IRM, etc) si va vom putea spune mai multe.
cancer de prostata 29-12-2011, 20:40:35 de către ioana26dec
Buna ziua,

va rog mult sa ma ajutati, cu mai multe informatii privind radioterapia. Tatal meu a fost diagnosticat cu adenocarcinom de prostata, scor gleason 8 (5+3). I-a fost recomandata prostatectomie radicala, pe care a si facut-o pe 15 noiembrie. Saptamana trecuta au venit rezultatele biopsiei postoperatorii, rezultate destul de grave... tesuturile prelevata prezinta metastaze, inclusiv la ganglioni, iar scorul gleason a crescut la 9. Ne-a fost recomandata radioterapia, urmand dupa aceasta un tratament cu hormoni. Am fost la Oncofort, dar costurile sunt fff mari. Conform schemei de tratament, are nevoie de sedinfe zilnice, timp de 6 saptamani. Costul final ajunge undeva la 10 000 dolari. Are deja programare pe 03 ianuarie, dar imi este teama ca m-am grabit putin cu alegerea clinicii. Are cineva un feedback despre Oncofort? Recomandati altceva?

Va multumesc mult !!!
cancer de prostata 29-12-2011, 00:43:27 de către RaulDuke
defapt nu e nimic superior. tot ce se poate spune despre el este ca nu este inferior celorlalte alternative, ca substanta in sine; are niste avantaje relative in faptul ca asigura complianta. insa din pacate nu e compensat de casa, nu e in programul national si costa foarte mult. e cam 5 000 ron doar implantul in sine.
cancer de prostata 26-12-2011, 13:48:49 de către zburi
Pt. " DrVasileVanea" - referitor la implantul cu Histrelina:
Pe ce va bazati cand afirmati ca "Implantul cu histrelina nu creeaza rezistenta (nu este hormono-rezistent)". Cu totii am auzit ca, in medie dupa 5 ani, tumora devina refractara la tratamentul hormonal adica "invata sa creasca" si in lipsa hormonilor masculini. In toate articolele mai serioase in care am cautat despre Histrelina, ea este amintita alaturi de goserelin (Zoladex), buserelin, leuprorelin (Prostap) si triptorelin (Decapeptyl) - toate in categoria "Luteinising hormone (LH) blockers". Ceea ce vreau sa spun este ca o gasesc mereu enumerata cu virgula, intre toate celelalte, insa nicaieri nu am gasit, in afara de acest forum, ca ar fi superioara echivalentilor sai, pentru ca nu da mult temuta rezistenta la hormoni.
Nici macar pe site-ul Vantas (producatorul implantului) nu gasesc aceasta afirmatie.
Asadar, ce-mi scapa??
cancer de prostata 06-09-2011, 20:17:45 de către RaulDuke
habar nu am. ce legatura are zometa cu nevoia de sange ? daca are metastaze osoase si are calciul in limite normale, poate sa ia zometa linistit, daca sa zicem nu e alergic. nu are rost sa te gandesti la drobul de sare. dar e decizia lui si el are toate datele pe baza carora sa poata lua deciziile medicale, nu eu.
cancer de prostata 06-09-2011, 19:43:21 de către talida73
Te mai deranjez cu o problema :I am cerut oncologului zometa si a inceput sa mi spuna ca are f.multe reactii adverse si i-a facut alte analize care am inteles ca au iesit f.rau miine aflu mai multe dar mi-a zis ca are nevoie de singe.Ce inseamna asta?
cancer de prostata 31-08-2011, 22:00:05 de către RaulDuke
daca s-a facut endoscopie asta nu poate sa stie decat medicul endoscopist care i-a facut respectiva procedura. de obicei (cel putin la mine in spital) se specifica in buletinul cu rezultatul endoscopiei daca i s-a facut sau nu biopsie. in orice caz rezultatele endoscopiei vin de la laboratorul de anatomie patologica (caci acolo se trimit piesele) in cateva zile. rezultatul anatomopatologic e furnizat, deci, pe un buletin separat decat rezultatul endoscopiei in sine. vorbeste la spital pentru clarificari, eventual cu endoscopistul.
cancer de prostata 31-08-2011, 07:37:46 de către talida73
Ptr. RaulDuke: imi cer scuze ca te deranjez din nou dar nu prea am pe cine sa intreb. Am o matusa care are o rana provocata de un ulcer si i s-a facut o endoscopie care am inteles eu presupune si o biopsie.Intrebarea mea este: daca atunci cind i sa facut endoscopia i s-a facut sau nu biopsie si daca da cum ar trebuie sa scrie pe rezultat?
cancer de prostata 17-08-2011, 20:01:43 de către RaulDuke
pai inseamna ca atat tumoarea principala cat si metastazele INVOLUEAZA in dimensiuni, sau cel putin sunt oprite in dezvoltare. PSA e o substanta pe care prostata in mod normal si tumorile prostatice, primare sau metastatice, o pun in circulatie atunci cand cresc. scaderea nivelului din sange a acestui marker semnifica o remisie a bolii.
cancer de prostata 17-08-2011, 19:00:45 de către talida73
inainte de tratament PSA-ul era 17, 76 iar ca medicatie ia flutamida, diphereline si a facut 6 sedinte de radioterapie. tu spune mi cam ce inseamna acest rezultat ? nu mai produce testosteron?si deci nu mai evolueaza ? ramine singura problema metastazele?
cancer de prostata 16-08-2011, 22:19:27 de către RaulDuke
pai ce sa-ti explic ? PSA e in limite normale, deci in functie de ce alte tratamente a mai facut, cat a fost PSA-ul inainte, daca are prostata pe loc sau nu, etc, raspunsul la tratament poate fi considerat favorabil.
cancer de prostata 16-08-2011, 21:42:35 de către talida73
ptr RaulDuke nu am mai scris nimic ptr ca lucrurile au intrat oarecum intr o linie dreapta adica tratament plus injectie acum insa am repetat PSA-ul care a iesit f.bn adica 2, 36 si nu stiu exact ce inseamna. Medicul e in concediu. poti sa mi explici?
cancer de prostata 05-06-2011, 22:23:35 de către RaulDuke
nu s-a demonstrat. e o specula nefondata.
cancer de prostata 05-06-2011, 14:59:31 de către talida73
si inca ceva, trebuie sa-i cer medicului si ceva ptr.ficat si daca da ce anume? Trebuie si un regim alimentar ?Este adevarat ca laptele si oul hranesc cancerul?
cancer de prostata 04-06-2011, 18:23:28 de către RaulDuke
nu cunosc vreo contraindicatie sau vreun conflict frecvent intre zometa/alt bifosfonat si curele de radioterapie. e o perfuzie de 15 minute care se face tot cam la o luna.
cancer de prostata 04-06-2011, 13:58:50 de către talida73
am uitat sa-ti spun ca dipherelin-ul pe care mi l-a dat este de 3, 75 ceea ce inseamna ca facem o injectie la 28 de zile. As mai avea o nelamurire Zometa cind se face? este recomandata in timpul radioterapiei?
cancer de prostata 02-06-2011, 16:55:15 de către RaulDuke
ok, excelent!
cancer de prostata 02-06-2011, 16:52:54 de către talida73
mai ramine sa-i cer si zometa si probabil peste o luna o sa mai faca iar niste sedinte de radioterapie acum a facut la coloana
cancer de prostata 02-06-2011, 16:45:54 de către RaulDuke
da, e usor anemic, dar nu pot sa-ti spun eu cauza. daca e secundara, atunci e secundara cui ? fier se da cand are carenta de fier, fie prin sangerare sau alte cauze. nu cred ca-i dauneaza fierul, dar pana nu se stabileste o cauza de anemie, nu e sigur nici ca ajuta.
cancer de prostata 02-06-2011, 16:34:17 de către talida73
in sfirsit am vesti oarecum bune Am facut radioterapie si am obtinut si dipherelinul miine se face injectia. Daca poti zi-mi si mie ce inseamna urmatorul rezultat :HB=9, 9 L=5, 680 Tr =207.000;Uree =56, 6 Creati =0, 86.Mi-a zis ca are o anemie secundara si sa-i dau fier
cancer de prostata 21-05-2011, 19:17:21 de către RaulDuke
da mai, nu e o problema! nu ma deranjeaza. ideea e ca nu iti pot spune ce e in capul unor oameni, decat cel mult dpdv medical... nu pot stii care sunt limitarile lor practice. eu iti dau doar un mic counseling al situatiei, asta e tot!
mult succes!
cancer de prostata 21-05-2011, 18:57:13 de către talida73
multumesc, citisem si eu dar mai aveam totusi nevoia de o confirmare.Sper ca nu te-am stresat prea mult si daca mai am nevoie de un sfat poate imi mai scrii
cancer de prostata 21-05-2011, 18:39:48 de către RaulDuke
sunt unul si acelasi lucru. poti sa dai search pe net si vezi, una e denumirea comerciala, alta e DCI-ul.
cancer de prostata 21-05-2011, 18:26:49 de către talida73
goserelin-ul si zoladex-ul este unul si acelasi sau diferite dar cu acelasi rezultat?.Aceiasi int rebare legata de casodex= bicalutamida
cancer de prostata 21-05-2011, 17:02:57 de către RaulDuke
imi pare rau, nu pot sa mai continui aceasta discutie pentru ca nu am cum sa te ajut cu probleme din acestea paramedicale. nu stiu de ce cutare doctor nu iti zice anumite lucruri, nu stiu ce poate fi facut ca alternativa.
tot ce pot face este sa iti raspund la intrebari de teorie medicala, cum s-ar zice, aplicate la cazul pe care il prezinti tu. nu se pot rezolva lucruri practice pe internet.
despre protector hepatic nu am nici o opinie din moment ce nu mi se pare ca functioneaza si nici nu vad un motiv pentru care, daca ar functiona, tatal tau ar avea nevoie acum.
cancer de prostata 21-05-2011, 15:59:36 de către talida73
nu au momentan dar urmau sa primeasca era c-da facuta dar probabil trebuie sa "mai insist". Cit despre un alt medic nu sunt decit 2 si nu rezolv nimic daca ma duc la celalalt ci mai rau fac.Deci am sa insist sa-mi dea ce ai spus tu.Trebuie s-ai cer si zometa?Dar un protector hepatic cind ar trebui s-ai dau?
cancer de prostata 21-05-2011, 13:06:24 de către RaulDuke
cauta alt oncolog. chiar si daca refuzi interventia chirurgicala, alternativa care iti e prezentata trebuie sa fie cea mai buna, iar doar flutamida singura NU e cea mai buna! daca nu ti se recomanda cea optima, trebuie sa ti se dea si un motiv, dupa parerea mea.
flutamida singura e inferioara castrarii chirurgicale. standardul pentru cazul tatalui tau ar fi dipherelin + flutamida, sau ceva asemanator. eu de obicei lucrez cu combinatia goserelin + bicalutamida. goserelin sau dipherelin fac castrarea efectiva (chimica) iar flutamida sau bicalutamida blocheaza receptorii androgeni de la nivelul prostatei.
castrarea se poate face si in felul asta, nu doar chirurgical. desigur ca el poate sa-ti dea numai ce are in farmacia spitalului. daca nu are zoladex... nu are ce sa faca. la fel si cu zometa, de exemplu. doar ce e pastila se poate da pe reteta gratuita, ce e injectabil, in tratamentul cancerului, poti primi doar din spital sau din achizitie proprie.
cancer de prostata 21-05-2011, 07:44:31 de către talida73
si ce medicatie sa-i cer ?Ce poate inlocui dipherelin-ul? Oncologul a lasat de inteles ca nu exista altceva [decit operatia].Nu e normal sa-i dai omului variante cind vezi ca nu vrea sa fie operat?Spune ca are tratament hormonal "flutamida".Dar aceasta in ajuta ptr. productia mica de testosteron si nu ptr.cea mare produsa de testicule, la fel si alte medicamente il vor ajuta la fel ca si flutanul.CE SA FAC?
cancer de prostata 21-05-2011, 01:07:13 de către RaulDuke
nu am experienta cu el, dar nu e standard in ce se indica pentru tatal tau in acest moment. e citostatic.
standardul pentru el care trebuie incercat acum este tratamentul hormonal.
cancer de prostata 20-05-2011, 19:37:20 de către talida73
explicatia ar fi ca diphereli-ul nu ar avea efect la el din cauza varstei plus ca nu il aveau si a ramas sa vb.si cu alt medic sa vada daca se aproba.A spus ceva de genul ca decit sa strice o injectie cu el mai bn.o operatie desi tata a refuzat categoric.Cred ca nu se prea poate face nimic boala este destul de avansata si probabil de aceea nu se prea implica.In legatura cu zometa nici de acesta nu aveau dar l-a prescris pacientului din fata noastra, el fiind deja castrat.Oare are legatura ? Oricum am fost si la radioterapie si m-ia spus ca are metastaze si pe coloana si pe pelvis si nu i-a placut deloc cum arata [tata], sa mai adaug ca are doar 64kg.CE STII DESPRE UN TRATAMENT INJECTABIL CU "JEVTANA"?
cancer de prostata 20-05-2011, 14:32:16 de către RaulDuke
are si o explicatie pentru care exclude orice alternativa ?
cancer de prostata 20-05-2011, 13:21:19 de către talida73
da este vb.despre DIPHERELINE dar oncologul nu este de acord.Spune ca singura solutie este castrarea
cancer de prostata 19-05-2011, 21:43:43 de către RaulDuke
oh, imi pare rau dar chiar nu stiu ce sa zic... ma mir ca nu ti-a fost prezentata optiunea asta.
din cate inteleg nu ai fost inca la oncolog... asa e ? daca e asa, e ok, pentru ca nu cred ca prescriu multi alti medici decat oncologii zometa. unii nu au dreptul iar altii nu ii inteleg importanta. nu te panica! daca vei discuta cu un oncolog, poti pur si simplu sa intrebi daca in cazul in care are metastaze (asa cum arata scintigrafia) si eventual si dureri, nu se impune un medicament ca Zometa sau ceva ce poate fi luat din farmacie, pe reteta. o intrebare simpla si politicoasa nu ar trebui sa deranjeze pe nimeni, mai ales in conditiile in care internetul furnizeaza atatea si atatea informatii tuturor. personal daca mi-ai pune mie intrebarea asta, si eu as fi medicul tau, nu m-as simti ofensat, dimpotriva, m-as bucura ca participi activ si esti implicata!
mai sunt si probleme de disponibilitate. zometa e medicament de spital, nu se da din farmacie, e injectabil. uneori nu se gaseste. sunt alternative sub forma de pastile ce pot fi luate din farmacie. vezi ce are de zis oncologul despre asta, caci nu pot face decat speculatii...
inca odata: NU TE PANICA !
cancer de prostata 19-05-2011, 21:42:47 de către talida73
cred ca aceea injectie despre care ti-am scris nu este diplurelim cel putin eu asa am inteles din reteta ci mai degraba este vorba despre DIPHERELINE 11, 25 mg 1inj/3luni.
cancer de prostata 19-05-2011, 18:10:29 de către talida73
nu m-i sa propus nimic.Tot ce am facut si ce medicamente ia ti-am scris.Nu stiu ce sa cred ?medicii de aici nu au auzit de aceste medicamente? la scintigrama scrie asa: zone de fixare osoasa crescuta, sugestive ptr. determinari secundare, la nivelul vertebrelor L1si L2, CAVITATII COTILOIDE STG. si posibil articulatiei scapulo humerale dreapta modificari arttrozice genunchi dr. Ficat dimensiuni moderatecrescute pancreas nevizibil, splina omogena, prostata 30/40/31 mm, capsula difuza predominant spre dr.Tu acum sigur intelegi mai multe decit mine.CE INSEAMNA? EI au spus ca are metastaze osoase si la plamini.CE SA FAC? Sa le cer eu zometa?
cancer de prostata 19-05-2011, 14:28:05 de către RaulDuke
de trecut ele nu "trec" propriuzis. ideea e sa fie totusi controlate si, daca se poate, tratamentul sa le impiedice complet sa apara. vi s-a propus ceva de gen zometa sau bondronat sau bonefos ? asta ar fi important, dupa mine, daca are metastaze osoase demonstrate.
cancer de prostata 19-05-2011, 10:59:58 de către talida73
medicul urolog a zisca acest medicament e mai greu de suportat de catre persoanele in virsta, flutamida ia deja 3 pe zi, iar legat de dureri momentat se plinge doar de dureri de spate, dar sper sa-i treaca si cu ajutorul radioterapiei in plus ia TRAMADOL, si KETONAL
cancer de prostata 19-05-2011, 10:20:09 de către RaulDuke
pe TOT internetul nu gasesc nici un rezultat daca dau search dupa "diplurelim", dar banuiesc ca e tot ceva de genul Zoladex sau Eligard, deci in cazul lui e cam standardul de tratament. in functie si de alte criterii oncologul sau chiar si urologul ar putea sa-i recomande concomitent si o pastila pe zi de ceva numit Casodex sau 3 pastilute pe zi de flutamida... asta tine de medicul curant. de asemenea, pentru metastaze osoase, s-ar indica si ceea ce se cheama un bifosfonat, adica fie o perfuzie cu zometa cam odata la 4 saptamani fie niste pastile de, de exemplu, bonefos.
cam asa l-as trata EU, in linii mari, tinand cont ca nu e cineva pe care l-am vazut in carne si oase, doar aud de la tine niste descrieri relative. apoi mai e si tratamentul direct al diverselor simptome pe care le-ar putea avea, legate de boala, cum ar fi durerea... aici e mult de zis.
oncologul care il va vedea va stii cel mai bine!
cancer de prostata 19-05-2011, 07:25:39 de către talida73
am fost la urolog si am semnat precum ca renuntam la operatie si desi nu a parut sa aiba mare incredere in urmatorul medicament totusi m-i la recomandat.Este vb despre DIPLURELIM o injectie la 3 luni.Oricum ramane de vazut daca si oncologul este de acord. Tu ce crezi?
cancer de prostata 18-05-2011, 23:42:58 de către DrVasileVanea
Momentan implantul se face doar in Cluj-Napoca.
cancer de prostata 17-05-2011, 23:22:02 de către RaulDuke
da, stiu, e una dintre nenumaratele porcarii propuse ca variante "naturiste" in tratamentul, la fel, a nenumarate boli, printre care si cancerul.
nu a demonstrat nici un fel de eficienta, ma deprima si numai sa vorbesc despre chestia asta.
cancer de prostata 17-05-2011, 20:13:51 de către talida73
stii ceva despre ciuperca milena?am aflat ca ajuta si in cazurile de cancer alaturi si de un regim alimentar. Nelamurirea mea e legata de faptul ca aceasta ciuperca contine si vitamine din clasa B si eu stiu ca vitaminele nu sunt recomandate bolnavilor de cancer.PTR. RAULDUKE

26287 com 1 2 3 4 ..... 152153154155156157158 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp