Ultimele comentarii pe forum
SUBIECT | COMENTARIU | |
cancer de prostata |
17-05-2011, 19:38:07 de către talida73
Subiect: cancer de prostata
unde se face acest implant? Adica in ce oras? |
|
cancer de prostata |
16-05-2011, 23:36:50 de către DrVasileVanea
Implantul cu histrelina nu necesita niciun alt fel de tratament suplimentar. Periodic, se vor verifica valorile PSA si dozare de testosteron. In martie am facut primul implant de acest fel. Pana in pezent la toate cazurile s-a constatat scaderea PSA sub 2, testosteronul sub 1 si amelioriorarea substantiala a tuturor simptomelor in ceea ce priveste durerea si mictiunea. |
|
cancer de prostata |
15-05-2011, 18:24:36 de către talida73
multumesc mult am sa merg miine la oncolog si sper sa ma inteleg cu ea nu inteleg de ce nu mi-a spus despre tratament ce ar avea de cistigat?.Sper sa-mi mai raspunzi daca voi mai avea nelamuriri |
|
cancer de prostata |
15-05-2011, 18:02:14 de către RaulDuke
da. |
|
cancer de prostata |
15-05-2011, 16:47:23 de către talida73
tocmai am vb si cu medicul oncolog trebuie sa intelegi ca nu m-ia prezentat si alta optiune`Deci oncologul imi va da tratamentul hormonal? |
|
cancer de prostata |
15-05-2011, 16:38:54 de către RaulDuke
pai daca nu ai vorbit cu un oncolog ci numai cu un urolog, e de la sine inteles ca nu ti s-a zis nimic despre tratament medicamentos sau orice alternativa la interventia chirurgicala. efectele secundare sunt totusi mici, este un tratament tolerat de obicei destul de bine, este hormonal, nu e citostatic. in orice caz, nu e o chestie iremediabila si fara cale de intoarcere, asa cum e operatia. ramane pentru el sa aleaga... dar sa nu-ti imaginezi ca interventia chirurgicala il va vindeca! |
|
cancer de prostata |
15-05-2011, 11:38:33 de către talida73
ptr.dr`Vasile Vanea; varianta propusa de d-voastra mai presupune tratament medicamentos? |
|
cancer de prostata |
15-05-2011, 09:53:14 de către talida73
in principiu am ales operatia despre tratamentul medicamentos nu mi s-a zis nimic.daca l-AS ALEGE efectele secundare combinate cu radioterapia, nu ar fi mult prea mari pentru el si sanatatea lui?avand in vedere faptul ca are probleme si cu inima, are doar 65 kg.si plus varsta |
|
cancer de prostata |
14-05-2011, 23:11:04 de către RaulDuke
de ce te preocupi tu de lucrurile astea ? va avea medici care il vor ingriji si care ii vor prescrie si planifica toate astea. eu pot eventual sa-ti explic ce nu intelegi din toate materialele pe care le primesti si eventual si decizia doctorilor.deci ati ales sa faca operatia de indepartare a testiculelor ? |
|
cancer de prostata |
14-05-2011, 21:36:26 de către talida73
care ar fi urmatorul pas?sa repet PSA-ul dupa operatie?medicamente ptr.protectia ficatului sa-i administrez?.Cred ca are metastaze si la plamini |
|
cancer de prostata |
14-05-2011, 21:23:34 de către RaulDuke
desigur ca are rost. ea SUPRIMA productia de hormoni androgeni, hormoni care hranesc tumorile.ce zic eu este ca operatia asta poate fi inlocuita cu succes cu un tratament medicamentos, de lunga durata si cu ceva efecte secundare, dar in general bine tolerat si fara stresul confruntarii cu ideea ca unui barbat ii vor fi indepartate testiculele. cancerul de prostata CHIAR SI METASTATIC nu oamoara bolnavul inainte sa treaca ani de zile. de multe ori chiar peste 5 sau chiar 7 ani. |
|
cancer de prostata |
14-05-2011, 20:56:16 de către talida73
da despre ea vb. |
|
cancer de prostata |
14-05-2011, 20:29:48 de către RaulDuke
ce operatie ? castrarea chirurgicala ? |
|
cancer de prostata |
14-05-2011, 20:28:51 de către talida73
are metastaze osoase la coloana deci acolo se va face radioterapie e tot ce stiu, iar daca am ajuns tirziu e din cauza ca am fost dezamagita, speriata, mai mult tata nu stie nici acum, ma rog au fost mai multe plus ca mi s-a spus ca la virsta lui[73 acum] se poate intimpla oricind ceva.Si tu spui ca mai are rost operatia? |
|
cancer de prostata |
14-05-2011, 20:01:28 de către RaulDuke
da, pai s-a procedat gresit cel putin in ideea ca imediat ce ati primit rezultatul examenului anatomo-patologic, care pune diagnosticul de cancer, nu ati ajuns imediat la oncolog. s-a pierdut timp pretios, ca sa nu mai vorbim de faptul ca nu ati avut niciodata parte de un diagnostic clar, cu stadiu, un bilant preoperator, o urmarire ca lumea si nici metodele de tratament disponibile si oportune atunci.acum tratamentul nu poate decat sa difere. ce fel de iradiere i s-a propus ? pe ce zona a corpului ? si de ce nu ati ajuns la oncolog mai devreme, in speta imediat ce ati aflat rezultatul anatomo-patologic? sunt doar curios... |
|
cancer de prostata |
14-05-2011, 16:56:17 de către talida73
ptr raulDuke am revenit cu alte precizari deoarece atunci a fost ptr prima data cind apelam la un ajutor virtual.Intre timp am mai citit cite ceva dar nu sunt f.lamurita.Din cite am inteles in alte cazuri bolnavului i s-au facut analize si apoi operatia pe cind tatal meu a mers la spital deoarece urina era inchisa la culoare l-a internat nu stiu ce analize i s-au facut dar ni s-a spus ca trebuie operat.Pe biletul de externare diagnosticul este retentie completa urina hipertrofie prostata pancistita infectie urinara[e.coli]Sper ca am scris corect dar nu am notiuni medicale si scrisul lasa de dorit.Cam asta a fost tot l-au externat am fost dupa o luna la control si gata.Dupa aceea am aflat rezultatul biopsiei si nu de la medicul care l-a operat si suna cam asa adenocarcinom moderat diferentiat G2 infiltrant cu moderata reactie limfoida.SI ASA AU TRECUT 2 ANI! Acum intervine o alta vizita la oncolog [altul] care a recomandat orhiectomia si la oncolg care i-a prescris OMEZ, TRAMADOL, KETONAL, FLUTAN si radioterapie.Marti ar trebui sa-l operez si miercuri incepe radioterapia. |
|
cancer de prostata |
14-05-2011, 00:25:34 de către RaulDuke
cu siguranta asigura o complianta mai buna!dar orice cancer de prostata devine rezistent la castrare, e doar o chestiune de timp. implantul se asociaza si cu casodex ? exista niste articole, ceva recomandabil de citit pe tema asta? |
|
cancer de prostata |
13-05-2011, 23:11:36 de către DrVasileVanea
Implantul cu histrelina nu creeaza rezistenta (nu este hormono-rezistent), poate fi repetat anual, fara riscul pe care il au alte medicatii de a deveni ineficiente dupa 2 ani de administrare. Studiile efectuate in SUA, dupa 5 ani de folosire, demonstreaza ca este eficient la cazurile de cancer de prostata avansat (cu metastaze), la care alte tipuri de tratamente nu mai sunt eficiente. |
|
cancer de prostata |
13-05-2011, 12:49:30 de către RaulDuke
discutia despre cost e inutila. Zoladex si Casodex nu costa nimic, sunt acoperite de programul national de oncologie. iar eficienta lor inca nu a fost combatuta definitiv fata de implantul subcutan. singura problema cu care se confrunta uneori pacientii din romania in tratament cu, de exemplu, zoladex/casodex este ca din cand in cand au probleme in a gasi aceste medicamente. totusi pana acum nu au fost probleme semnificative. la ora actuala se studiaza (cu asteptari mari) si rezultatele studiilor asupra tratamentului hormonal intermitent in cancerul de prostata. |
|
cancer de prostata |
12-05-2011, 21:45:45 de către DrVasileVanea
Castrarea nu este singura optiune! Cancerul avansat de prostata cu valori PSA de peste 20ug/ml este tratat cu succes in SUA, Finlanda, Franta si alte tari din Europa folosind o metoda noua - implantul subcutanat cu histrelina. Capsula cu histrelina este introdusa sub piele printr-o mica incizie, substanta avand rolul de a inhiba secretia hormonala de la nivelul glandei hipofize si de a scadea concentratia serica de testosteron, determinand regresia tumorii de prostata si ameliorarea simptomelor. Din acest an tratamentul este disponibil si in Romania. Am efectuat cu succes astfel de implanturi, toti pacientii prezentand o evolutie favorabila atat din punct de vedere clinic cat si al valorilor PSA si testosteron. Implantarea se face anual, cu riscuri minime, evitand alte interventii chirurgicale (castrarea) sau tratamentele lunare cu Zoladex, Casodex care prezinta eficienta mai redusa alaturi costuri si riscuri ridicate. Pretul unui astfel de implant este de aprox. 5000 RON. Mai multe informatii puteti gasi pe site-ul producatorilor: http://www.vantasimplant.com/ Pentru orice intrebari va rog sa ma contactati. |
|
cancer de prostata |
12-05-2011, 19:38:21 de către RaulDuke
da, il ajuta. castrarea presupune suprimarea productiei de hormoni androgeni, sub actiunea carora tumoarea de prostata creste. totusi castrarea chirurgicala nu este singura metoda de castrare. ea poate fi facuta si chimic, cu medicamente specifice. ce va sfatuiesc sa faceti este sa luati o trimitere si catre un oncolog/sectie de oncologie, pentru a va putea fi prezentate si aceste variante, pe langa radioterapie, care se poate face fie pe prostata, fie pe oasele care dor din cauza metastazelor.de asemenea tratamentul poate include si alte medicamente, de exemplu un medicament de genul Zometa sau Bonefos, pentru incetinirea progresiei metastazelor osoase. furnizeaza-ne totusi mai multe detalii de pe buletinul initial cu care s-a diagnosticat boala si spune-ne si daca ai fost la vreun oncolog de curand ? |
|
cancer pulmonar... ce as putea sa-i dau intre sedintele de citostatice? |
23-04-2013, 23:51:56 de către RaulDuke da, din pacate cele spuse mai sus raman valabile: exista riscul mare de recidiva, pentru care se indica si chimioterapie, in completarea chirurgiei, spre a minimiza acest risc. |
|
23-04-2013, 20:17:57 de către robert26v concluzia examenului histopatologic: adenocarcinom, subtip mixt, G1 cod ICD:c:34.1 M:82553 p T3N1Mx std.IIIA |
|
22-04-2013, 22:15:05 de către RaulDuke asteptam. in mod evident era vorba de un adenocarcinom sau alta forma de "carcinom cu celule altele decat mici", dar conteaza foarte mult STADIUL de dupa operatie (deci pe piesa scoasa). |
|
22-04-2013, 22:13:32 de către robert26v sigur va pot spune ca este vorba de adenocarcinom...maine o sa ma uit si peste rezultatele de la examenul histopatologic.. |
|
22-04-2013, 22:09:54 de către RaulDuke din pacate ce descrii este un cancer pulmonar destul de avansat, care chiar cu tratament complet (chirurgie urmata de chimioterapie), are totusi un risc mare de a recidiva. ar fi foarte util daca ne-ai putea spune ce zice rezultatul histopatologic de DUPA operatie, ce tip de cancer este si care este stadializarea lui TNM finala. |
|
22-04-2013, 11:45:34 de către robert26v Buna ziua! Mama (51 ani) a fost diagnosticata in urma CT-ului cu tumora pulmomnara dreapta stadializata T2N2Mx-interventie chirurgicala-lobectomie superioara dreapta si linfadenectomie mediastinala stadia 4d si loja Baretti. Bronhoscopie-fara aspecte proliferative potente inclusiv in portiunea initiala a LSD.Una dinter segementele de ordin I al apicalului superior drept apare tasata dar fara infiltratie macroscopica(brosaj). a inceput tratamentul cu chimioterapice-Cisplastin si Vinorelbin Actavis-doar o sedinta pana acum, urmand inca 3... As vrea, daca se poate, pe baza celor relatate mai sus un prognostic si o parere de cat de multe griji ar trebui sa imi fac-griji ca ar putea sa se intample ceva rau(stiu ca in cazul cancerului trebuie sa iti faci griji). |
|
08-05-2012, 14:49:29 de către RaulDuke da, ca si bine. |
|
08-05-2012, 08:08:51 de către adeiana am auzit pareri de la oameni care au luat si care erau multumiti, nu stiu ce sa zic, intrebarea mea este rau pot sa-i faca ? |
|
07-05-2012, 23:06:14 de către RaulDuke rezultatele raportate de comercianti/producatori (conflict evident de interese) nu au fost niciodata validate prin studii stiintifice/clinice. nu exista niciun singur motiv la ora actuala pentru a se crede ca functioneaza, din pacate... |
|
07-05-2012, 17:24:07 de către adeiana Buna seara, revin dupa ceva vreme cu detalii si intrebari despre boala tatalui meu(cancer bronhopulmonar), dupa o recidiva in ianuarie cu o formatiune nodulara de 2.5 cm situata pe bronhia lingulara, face din nou citostatice dar acum cate 5 zile/sedinta, a facut CT pt a vedea daca nu are metastaze la creier dar rezultatele au fost favorabile, acum este la a 5 sedinta de citostatice nu stiu cate mai urmeaza sau ce ?? As vrea sa intreb ce stiti despre tratamentele d-nei dr Mirela Wagner din L.A, careia i-am scris pe email diagnosticul si mi-a trimis o schema de tratament pe baza de ciuperci de la ALOHA , stiti ce rezultate are ?, as dori sa stiu daca a folosit cineva acest tip de tratament sau medicamente -IMMUN ASSIST, REISHI RED, CORDYCEPS, AGARICUS si ce rezultate are ?? |
|
02-04-2012, 08:02:21 de către adeiana CONDOLEANTE Liliana pt mama ta, am citit despre evolutia bolii mamei tale, imi pare tare rau pt durerea ta, e foarte greu cand pierzi pe cineva drag DUMNEZEU SA O IERTE SI SA SE ODIHNEASCA IN PACE |
|
31-03-2012, 01:34:52 de către RaulDuke Condoleante ! |
|
30-03-2012, 17:58:25 de către liliana mihalache buna ziua. Cu durere in suflet abia pot scrie.A MURIT MAMICA PE 26 MARTIE, LA 23SI 13 MIN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!nu pot spune decit DUMNEZEU SA O IERTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
26-03-2012, 23:47:24 de către RaulDuke deci ai ajuns cu glicemia la 2, 46 gramie la mie ? banuiesc 2, 46 g/1000 ml = 246 mg/100ml, cum se exprima in mod normal. nu este o valoare extrem de mare a glicemiei, mai importante fiind cum arata ionograma (sodiu, potasiu, etc) plus alte aspecte ale biochimiei (creatinina, etc). are niste simptome date de aceasta glicemie crescuta ? in orice caz, glicemia testata din intepatura din deget are niste marje foarte mari. |
|
26-03-2012, 19:37:31 de către liliana mihalache gr la mie ! |
|
26-03-2012, 09:06:50 de către RaulDuke in ce unitati de masura exprimi tu glicemia ? |
|
26-03-2012, 07:23:22 de către liliana mihalache buna dimineata, dl dr. AM AVUT O NOAPTE DE COSMAR ! ieri seara, ia crescut temperatura, 39 cu 6, am intrat in trepidatii...glicemia mare cred ca 8, aparatul nu mai indica decit glicemie mai mare de 6 ! TA scadea, i am fac algo im la 19 30, am sunat pe sectie la dr diabet i am fac 23 unit de humulin r, i am pus un ringer, dupa care, a scaz TA, i am mai fac pe vena 20 unit humulin r, am facut o dilutie otet jum cu apa si i am pus prosoape ude pe extremitati, sosete ude in picioare. a inceput sa scada temp, dar glicemia nu. i am mai fac 20 unit tot pe vena de humulin, , TA scadea, temp scadea, dar glicemia nu ! abia la 23 30 a incep sa i scada la 5, 83, dupa care i am mai fac 20 unit humulin r. dupa ringher, i am pus un ser cu b1, b6, algo, care a mers toata noapte, ff usor.mamica nu a mai mincat de vineri seara, a avt o diaree urita pina duminica, i am dat smecta si imodium, i ar asta a terminat o ! la 01 i am mai fac 17 unit humulin r im, apoi sa mai linistit. Acum, TA este 12/7, ferba 37/4, iar glicemia 2, 46. organismul e slabit, nu mai lupta ! ce sa i mai fac, dati mi un sfat va rog din suflet ! ce perf sa i mai fac ? ?? astept un rasp de la dv. SA AVETI O SAPTAMINA USOARA. |
|
15-03-2012, 21:25:29 de către RaulDuke cu placere! cu siguranta ca nu ma deranjezi. |
|
15-03-2012, 19:32:39 de către liliana mihalache buna seara. Va multumesc pt promptitudinea de care ati dat mereu dovada ! Despre stoparea vreunui medicament nu poate fi vb, doar o parere mi am dat... nu i stopez nimic din medicamentatie, eu mai sper in minuni de la DUMNEZEU !!! SPERANTA, moare ultima ! Sper, ca chinul meu sa nu fie in zadar, totodata, chinul pt mamica nu se poate exprima in cuvinte !!!!!!!! Asta nu i viata !!! PAREREA MEA...nu conteaza, stiu. va multumesc inca o data pt amabilitate si devotament pt acest forum ! Sinteti o pers deosebita. Cu respect, Liliana Mihalache. Va voi mai deranja din cind in cind. |
|
15-03-2012, 12:13:17 de către RaulDuke numai un consult medical poate decide oprirea sau initierea unei medicatii, in nici un caz o discutie pe internet. atentie la insulina! nu cred ca trebuie fortata sa manance, caz in care cel mai probabil trebuie ajustata doza de insulina (scazuta), de catre medic. despre intrebarea cu morfina si cu stopul raspunsul e urmatorul: nu este adevarat, este o fabulatie folclorica. |
|
15-03-2012, 11:30:59 de către liliana mihalache Buna ziua, dl Raul. Am inceput sa i fac morfina lui mamica, plinge de durere ! pt inceput jum fiola, crescind 3/4 pina la 1 fiola, dar nu mai mult de 1 fiola la 6 ore. E adevarat ca pacientii nu mor de cancer ci fac stop din cauza morfinei ?? Sint f derutata si suparata pe situatia cu care ne confruntam, cred ca nu sint sing pers...cancerul asta ne termina si ne va termina pe toti ! Mamica a paralizat pe dreapta, nu face in pampers, il pun pt siguranta mea...nu mai vb, nu cere nimic, ii dau apa cu seringa, mincare mai cu forta, maninca, dar nu prea vrea, noi o fortam din cauza medicamentelor si a insulinei. E foarte greu, plinge, geme, e agitata ! Ia dat dormicum tab, dar nu si face efectul...mai bine o linisteste carbamazepina...nici diazepamul nu i e de ajutor. E bine sa i continui carbamazepina, 2 tb /zi ? Astept o parere de la dv. |
|
05-03-2012, 13:30:31 de către RaulDuke numai bine ! |
|
05-03-2012, 12:26:42 de către liliana mihalache dl Raul, v am zis ca nu a fost de acord nici dr oncolog de la noi, dar nici dr de la B, de la institut cu iradierea ! nu mai e coerenta, constienta ! Eu eram preg pt data de 20 cind fusese programata, dar.din pacate nu hotarim noi ! cred, dar poate gresesc.nici perf cu manitol si vit, dexa, parca nu mai au efect ! dar le va face oricum ! nu mi ramine decit sa ma rog la BUNUL SI DREPTUL DUMNEZEU SA MI O MAI LASE LINGA MINE ! Atit cit o vrea el ! va multumesc pt sfaturi si promtitudinea de care da ti dovada mereu ! Sanatate multa ! |
|
04-03-2012, 23:01:33 de către RaulDuke ce descrii tu pare a fi efectul metastazelor cerebrale. daca zici ca doarme non stop, e un lucru bun, pentru ca inseamna ca cel putin durerile nu sunt o problema. din pacate singura indicatie in acest caz este iradierea cerebrala, altfel ma tem ca boala oricum se afla la capat si este foarte posibil sa moara in foarte scurt timp, fara sa fie nimic de facut in aceasta directie, decat minimul control al simptomelor, in principal al durerii, pe baza unor medicamente prescrise de oncolog sau specialistul in igrijire paliativa. |
|
04-03-2012, 22:47:30 de către liliana mihalache Buna seara. D L raul, partea dreapta, mina si piciorul nu le mai poate misca ! mina sa umflat, parca, e din cauza ca nu o misca, nu ? si parca sa inegrit putin... de miscat, o misc foarte greu, deoarece nu vrea sa faca in pampers... il trage pina il rupe. de dormit, doarme f mult, mai tot timpul.are si stari de agitatie, tipa fara motiv.de fapt e un urlet. Nici nu am avut timp sa mai intru pe forum. Ce i pot da pt a se linisti ? E BINE CA DOARME NON STOP ? CE I DE FACUT ?De mincat, maninca cit ii dai, nu i prbl ! de 4 zile nu mi a iesit cu scaunul ! i am dat moare, lapte, sup cu glicerina, dar nimic.e pos, sa faca o ocluzie intestinala ? ce sa i mai dau ? sa incerc sa i aduc pe cineva pt masaj, sau recuperare ? pareza sau paraliziz partii drepte, am inteles ca e mai usor de recuperat decit stg ? Astept citeva rasp. VA MULTUMESC. Iertati ma, daca am pus intrebarile amestecate. Nici nu mai stiu ce vb, sint f obosita si epuizata, simt ca nu mai rezist, am 5 luni de chin, nu mai suport durerea lui mamica, mi se rupe sufletul cind o aud gemind !!!!!!!!! |
|
25-02-2012, 22:17:16 de către RaulDuke este foarte simplu: daca are METASTAZE CEREBRALE si NU A FACUT IRADIERE PE CAP, trebuie NEAPARAT sa faca !!! intelegi asta ? altfel in scurt timp va ajunge asa cum a descris medicul respectiv. |
|
25-02-2012, 21:53:49 de către liliana mihalache nu m am expr corect, poate...dupa rez asta, credeti ca putea fi unul mai bun dupa radioterapie ? am int ca cea din trunchiul cerebral e f periculoasa ! asa mi sa explicat, iar nu stiu care parte ar fi necrozat.ma intrebat dr imagist, ``cum adica, mai merge pe picioare ? mai traieste ? dupa imagini, ar treb sa fie inconstienta, leguma...`` mergi la medici pt o a 2a parere, platesti, iar ei iti rasp cu.spatele. VA MULTUMESC PT PROMTITUDINEA DE CARE DATI DOVADA MEREU DLRAUL. |
|
25-02-2012, 12:45:30 de către RaulDuke cum adica un scoring bun ? pentru evaluarea unui tratament trebuie comparata o investigatie imagistica (de ex. CT) de INAINTE cu acelasi tip de investigatie DUPA tratamentul respectiv. |
|
25-02-2012, 10:21:19 de către liliana mihalache buna ziua, dl Raul. Ce parere aveti de rez clar al mamei mele ? ce sa va spun, starea ei e deplorabila !! ce mai pot face ? Credeti ca radioterapia ar fi avut un scoring bun ? Astept opinia dv. Cu respect. |
|
25-02-2012, 10:17:25 de către liliana mihalache Examinarea CT cranian post-contrast pune in evidenta multiple leziuni supratentoriale (cel putin 13) cu caractere imagistice de determinari secundare si cu urmatoarea distributie: -3 leziuni de convexitate: cea mai mare cu diametrul de 28/22mm localizata parasagital stanga -2 adiacente de 15, respectiv 17mm localizate parasagital dreapta -in materia alba, periventriculara a ambilor lobi parietali: parietal postero-superior stanga de 12 si 5mm, parietal precentral stanga de 4mm, parieto-occipital stanga de 7mm -in zone jonctionale, cortico-subcorticale: parietal stanga de 10, respectiv 7mm; parietal dreapta de 6mm -temporobazal stanga de 28mm, temporal dreapta de 10 si 6mm Exista o suspiciune pentru o leziune focala suspecta, vizibila infratentorial, de 4mm localizata pe linia mediana la nivelul jonctiunii bulbo-pontine. Majoritatea leziunilor au un aspect hipodens, forma rotund-ovalara, aspect omogen si iodofilie intensa periferica. Cateva din leziunile infracentimetrice au un aspect intens hiperdens postcontrast atat central cat si periferic. Se constata edem perilezional. Materia alba periventriculara evident edematiata. Structurile liniei mediene nu sunt insa deplasate. Fara semne de herniere cerebrala la momentul examinarii. |
|
23-02-2012, 20:49:40 de către RaulDuke "nu are voie sa se interneze in alt judet" este o fabulatie! nu e adevarat. cine ti-a spus asta si in ce context ? |
|
23-02-2012, 12:47:20 de către Stoica Adela A facut o radiografie la plamani si acolo se vede o pata nu foarte mare la plamanul stang. Prea multe nu stiu deocamdata. Se va interna la Focsani ca am inteles ca nu are voie sa se interneze in alt judet, cel putin pentru inceput. |
|
22-02-2012, 22:10:12 de către RaulDuke daca este un cancer in faza incipienta, operabil, sansele de vindecare sunt FOARTE BUNE. reiterez: sansele de vindecare nu tin doar de o operatie realizata cu succes, dpdv tehnic. intervin si alti factori, cum sunt cei ce vor fi vizibili pe buletinul anatomopatologic de dupa operatie, stadiul in care e boala (chiar si stadiile incipiente pot fi variate, ca extensie), etc. ati facut un examen CT macar ? unde se va interna ? |
|
22-02-2012, 12:38:44 de către Stoica Adela Abia a primit rezultatul pe care l-am postat anterior. De acum urmeaza sa se interneze si sa faca tot felul de investigatii. Voiam sa stiu daca e in faza incipienta si nu s-a extins ce sanse sunt ca tratamentul sau operatia sa aiba succes ? (Analizele la singe i-au iesit bine) |
|
21-02-2012, 23:30:39 de către RaulDuke diagnosticul este de cancer. din pacate daca e operabil sau nu, asta nu se poate spune decat pe baza a cel putin unor investigatii imagistice mai detaliate, un examen CT de torace si abdomen, eventual si cerebral, poate o scintigrafie osoasa, dupa cum poate recomanda un consult oncologic. ce informatii aveti de la medici despre ce urmeaza/ar trebui facut ? |
|
21-02-2012, 20:05:22 de către Stoica Adela Buna ziua ! Va rog sa ma lamuriti cu ceva. O ruda de-a mea a facut niste analize si rezultatul a fost exprimat asa : Mici fragmente de biopsie reprezentate de epiteliu tip pavimentos stratificat cu leziune de tip carcinom scuamos intraepitelial ; pe unul din fragmentele examinate se observa subepitelial un tesut fibro-vasculo-conjunctiv cu o insulă de invazie de carcinom scuamos. (o pata pe plamanul stang de 2 cm) Problemele au inceput de cateva luni si simptomele erau asa cum am descoperit pe net : raguseala, tuse, oboseala, transpiratii in zona gatului, iar in ultimul timp a si slabit. Cat e de grav ? Se poate opera ? Se interneaza peste cateva zile. Va rog sa ma ajutati sa stiu in ce situatie ne aflam ! |
|
20-02-2012, 20:16:49 de către RaulDuke liliana: nu m-am suparat si nu cred ca ai gresit cu nimic. insa nu mi-ai mai pus nici o intrebare cu care sa te pot ajuta, mai mult decat am discutat pana acum. daca este sub efectul sedativelor, e normal sa fie somnolenta. daca are edem cerebral, dupa cum am mai discutat, desigur ca o ajuta dexametazona si manitolul. la fel am discutat si despre ce mai poti sa faci, si anume extrem extrem de putin. nu vad de ce as fi putut sa ma supar. ca nu mai am foarte multe de spus... dpdv medical... asta e alta problema, pe care o stii si tu. |
|
20-02-2012, 20:13:11 de către adeiana buna liliana, multumesc de intrebare, nu am scris nimic caci am citit ce probleme ai tu cu mama ta si imi pare tare rau, tata deocamdata nu e asa grav dar nu stii la ce sa te astepti de la o zi la alta. Tata a inceput din nou cu citostatice, (a facut prima sedinta la Cluj caci acolo mergem de fiecare data) deoarece dupa examinarea la CT s-a gasit o formatiune nodulara de 2.5 cm centrata pe br.lingulara.Acum face Topotecan 1.2 mg/mp cu protectie de antimetice, dexametanoza, antihistaminice. Acum sta cate 5 zile la o sedinta de citostatice, inainte statea doar 3 zile, asta sa insemne ca e mai grav? El momentan se simte, , bine`, ( nu stiu ce poate insemna bine la asa o boala), mananca, face miscare, mai lucreaza cate ceva (el sta la tara), nu sta la pat. Sanatate multa ii doresc si mamei tale si astept sa scrii vesti bune ! |
|
19-02-2012, 11:46:43 de către liliana mihalache Buna ziua. Dl Raul, sinteti sup cumva pe mine ? POATE AM GRESIT CU CEVA...DAR NU INTENTIONAT ! Mamica e din ce in ce mai rau ! Ce se intimpla daca va face zilnic manitol cu dexa, algo.B1 b6 si vit C ? Ar ajutao ? E normal sa doarma, mai tot timpul ? Partea dreapta parca nu i a ei... abia tiriie picorul dupa ea, dar in pat nu are putere sa l miste. astazi, nu a putut sa stea in fund la masa, i am dat mincare in pat. o dor toate cele.ce mai pot sa fac ?? in speranta ca nu sinteti sup pe mine, va mult si astept un rasp de la dv. |
|
18-02-2012, 18:28:41 de către liliana mihalache buna Adeiana. Cum se simte tata ? Ce noutati ai ? Sanatate multa ii doresc ! si voua, multa putere ! E asa de greu, numai copil sa nu fii...in sit din astea grele ! SEARA BUNA. |
|
18-02-2012, 18:20:04 de către liliana mihalache am revenit. nu merge la irad cerebr ! Nu i cazul, sunt meta cerebr multiple ! exista pos sa i faca mai rau ! probabil asta i ghinion sau noroc? nu mai stiu ce sa cred. dar, bine nu poate fi. durerea e potrivita, poate suportabila.nu mai stiu daca o doare ca o doare sau ca asa crede ea.eu o frec cu crema cind zice ca o doare. I am pus o femeie de sapt trecuta si sa obisnuit cu ea, pina la prinz cind aj fata de la liceu. Totusi, sper ca va fi bine, sper.DUMNEZEU E MARE PT TOATA LUMEA !!! Sanatate la toata lumea ! |
|
16-02-2012, 21:07:43 de către liliana mihalache buna seara. AM INTELES! Miine vine sa o vada dr oncolog acasa, nu prea e de acord cu iradierea. Daca nu e in masura sa reziste la drum, la raze...vedem miine. Nici eu nu vreau sa o chinui inutil ! Sint intr o situatie f critica ! NIMENI NU SE PRONUNTA, NIMENI NU MA INCURAJEAZA,.! Chiar si dr DEDIU astazi cind l am sunat a stat pe ginduri, apoi mi a zis sa l sun in 15 min...timp in care a sun pe dr oncol a mamei cerind citeva detalii despre mamica, iar cind l am sunat mi a zis, , ne auzim miine la prinz, cind vei merge dupa dr x sa o duci la mama, si stabilim daca o aduci sau nu, , credeti ca nu ar mai fi cazul sau...? NU MAI INTELEG, CREDETI MA ! Starea ei se schimba de la o ora la alta, dim e binisor iar seara deja e total dif...dureri, nervi, aeriana total, repeta orice intrebare ii punem de citeva ori...mi este frica ! |
|
15-02-2012, 23:01:36 de către RaulDuke nu trebuie sa spui chestii de genul "sa nu credeti ca nu am avut incredere in ce mi-ati zis" si nu stiu ce. sa stii ca eu te-as condamna foarte tare daca ai sta doar in baza discutiilor pe internet, fie si ale noastre, si nu ai apela la un medic IN REALITATE, pentru ca, reiterez, orice discutie pe internet NU poate tine loc de consultatie si act medical ! despre zeolit si neuro optimizer si nu stiu ce, ma tem ca nu sunt persoana sa-ti dau sfaturi sau indicatii. nu sunt medicamente adevarate, iar medicii nu au voie prin codul lor deontologic sa prescrie medicamente "alternative" care nu sunt dovedite ca eficiente. dupa parerea mea strict personala sunt niste porcarii inutile care oricat de ieftine ar fi, tot nu fac banii. mai mult nu-ti pot spune. |
|
15-02-2012, 22:47:16 de către liliana mihalache Buna seara, d le dr. Astazi i am schimbat plasturele, nu i am dat nimic in plus de durere, dar nu mi mai simt miinile de amorteala.am frecat o pe picioare si pe spate, nu exagerez, dar la 2 ore max. Abia miine vine dr onc si voi merge sa vad ce mi zice...sa nu intelegeti ca nu am avut incredere in vb dv ! Oricum, starea nu i in bine, a avut st de somnolenta f mari, ststea 1 ora treaza, o frecam apoi adormea...e bine sa doarma atit de mult ? Se plinge cind o intreb daca o doare ceva...ca o doare tot corpul sau, , toatecelea, , ...simt ca sunt un om neputincios ! si mai zice ca se simte obosita ! I AM MAI LUAT ASTAZI ZEOLIT, si am gasit un medicament NEURO OPTIMIZER.formula inovativa pt refacera si imbunatatirea f ctiilor cerebrale.care spune printre altele ca reduce edemele si imbunat circ cerebrala ! accelereaza refacerea neurolog dupa interv chirurgicale, traumatisme cerebr sau craniene, imbunatat orientarea temporo spatiala, prot nerv optic de agresiunea pres intraoculare crescute, reduce demielinizarea, red anxeitatea, stres, depres, imbunat f ctiile cerebr in hipoxie.ce parere aveti ? NU i asa ieftin...sa l iau pt mamica, o aj ??? ast un sfat de la dv.Va mult frum. Seara buna si multa sanatate ! |
|
13-02-2012, 20:04:15 de către RaulDuke este posibil ca doza sa fie insuficienta si sa trebuiasca crescuta si asociata si cu alte medicamente. s-ar putea ca adaugarea tramadolului sa nu fie cea mai buna varianta, dar cred ca merge incercata o pastila in plus fata de plasture, cu conditia sa fie de 50 mg, nu de alta concentratie. nu renuntati la plasture, daca il toreleaza, sfatul meu ! |
|
13-02-2012, 13:05:06 de către liliana mihalache Buna ziua d le dr. Dupa cum v am zis i am pus plasturele fentanyl 25 ieri la prinz. Toata ziua si toata noaptea inclusiv astazi am frecat o cu o crema cu ardel iute care o incalzeste si e buna. Ce se intimpla ? e posibil sa nu si faca efectul ? sa nu fie suficient ? pot sa mai suplimentez cu tramadol ? Nu mai stiu cum sa fac ! Sa renunt la plasture ? Ajutati ma, d le dr, va rog. Dr oncolog e liber pina joi...Astept un raspuns. Va multumesc. |
|
13-02-2012, 12:28:08 de către danymezei Va multumesc mult d-nule doctor pt raspunsul dvs. ! In data de 21.02.2012 trebuie sa ma prezint cu ea la o alta tura de citostatice si posibil iradiere cu raze cobalt la creier. Atunci am sa am mai multe detalii pt ca o sa reia analizele si am sa revin cu o descriere amanuntita!! Sper ca d-na doctor sa ma primeasca cu ea la citostatice pt ca am vb si cu dansa la tel.mi-a prescris niste xanax si fenobarbital, dar dansa spune ca e posibil sa nu i le faca (citostaticele)daca nu e lucida, desi starea fizica e buna( se plimba, mananca f bine )!! Suna poate ciudat, dar credeti ca d-na doctor ar putea sa-mi dea un pronostic in privinta timpului care il mai are de trait mama mea?? P.s: Va multumesc inca odata si am sa revin cu detalii privin starea ei!! |
|
13-02-2012, 08:49:21 de către adeiana si tata are acelasi fel de cancer, fara metastaze inca, as vrea sa stiu de unde ati luat siropul Noni si aloe vera si cum l-ati administrat sa-i dau si eu tatalui meu ? |
|
12-02-2012, 21:27:12 de către Loredana Henciu Daca am deranjat imi cer scuze. Dar, din cate am inteles din mesajele anterioare mama ta urmeaza tratamentul. Sa inteleg ca fratele tau se opune si de aceea nu il mai poti administra? Daca da, atunci e o problema si trebuie remediata, iar daca nu se opune, atunci cum am zis anterior, fiecare cu parerea lui si cu modul de a accepta situatia. Important e ca mama ta sa urmeze tratamentul corect. Referitor la ultimul aspect mi-e greu sa cred ca o persoana nu vrea sa lupte pentru a trai. Sa inteleg ca atunci cand a aflat prima data ca are cancer a reactionat cum ai zis: nu isi lua pastilele si nu vroia sa faca tratamentul cu citostatice? Ati incercat sa o duceti la un psiholog? |
|
12-02-2012, 20:43:41 de către liliana mihalache buna Loredana. Eu nu contest parerea nimanui ! perf. Dar, aici e vb de un diagn si un trat de 2 ani.timp in care ai timp sa intelegi ! nU DISCUTAM DE MALPRAXIS SAU DE O DURERE DE DINTI, CARE SI AST E IMP. Daca e o eroare...atunci vb de analize de singe sau o formula leucocitara, ok ? Nu de RMN si CT care sint in nr de 8.si asa, poti lua cd ul si mergi la 10 dr imagologi si te convingi...dar, nu contrazici pe de rost, asta nu ai inteles. Eu inteleg perf ca ar putea fi sentimentalism, m as bucura, dar sit nu e roz, el nu crede si basta ! Cit despre parerea pers ca ar trebui sa stie..chiar nu i cazul, parerea mea e sfinta ! Daca ar sti nu ar mai lua pastile si nu ar mai face perfuzii, eu imi stiu mama, e o fire dependenta de noi ! Sanatate. |
|
12-02-2012, 17:56:22 de către Loredana Henciu Buna Liliana, Nu trec personal printr-o situatie asemanatoare, insa cunosc cazuri. Intr-adevar este o situatie grea atat pentru tine cat si pentru fratele tau, avand in vedere ca mama e singurul parinte in viata. Tu vezi situatia intr-un anumit fel pentru ca din cate am inteles sta la tine, iar fiecare vede din punctul lui de vedere sau poate fratele tau e o fire mai sensibila, mai mamoasa...Oricum este o situatie greu de acceptat psihic si emotional. Poate pentru tine situatia mamei e clara, poate pentru el nu si vrea sa nu aiba regrete mai tarziu si sa fie sigur si cu constiinta impacata (indoielile te omoara psihic si e bine sa scapi de ele ca sa nu regreti mai tarziu sau in general... fiind vorba de autopsie) ca diagnosticul e corect iar tratamentul de asemenea, pentru ca trebuie sa recunoastem ca exista cazuri atat pe acest forum sau cazuri necunoscute sau auzite de fratele tau in practica (din cate am inteles e avocat), in care analizele nu au fost facute corect pentru ca si doctorii fac greseli si atunci chiar ei ar trebui sa sugereze repetarea lor pentru a fi siguri de diagnostic si de tratament, deoarece pacientul bolnav de cancer nu ia aspirina sau paracetamol care sa nu ii afecteze organismul in cazul in care diagnosticul nu a fost corect. In ceea ce o priveste pe mama ta, eu consider (parere personala) ca ar trebui sa stie exact starea ei de sanatate, doar asa poate lupta stiind ce are, altfel ea crezand ca nu e grav si din cate am inteles a ramas si fara sot de cativa ani, e normal sa fie o fire mai independenta, obisnuita sa-si faca singura lucrurile, de aceea bolnavul e bine sa stie (repet, parerea mea), el poate lupta cel mai bine pentru viata lui. Trebuie sa va incredeti in Dumnezeu si sa fiti cat mai aproape de El cu sufletul si gandul, pentru ca doar El este in masura sa judece si El vede sufletul fiecaruia. Dumnezeu sa va dea putere atat tie cat si fratelui si multa sanatate mamei! |
|
12-02-2012, 14:48:59 de către liliana mihalache Ceea ce nu v am spus...mamica nu stie de ultimul rez...meta cerebral ! restul stie pe departe...nu pot sa i spun ! momentan e constienta, dar nu in totalitate ! iar ea nu poate lua decizii, nu a luat niciodata de una singura, mai ales in fata lui fratele meu.si cind o suna, intra intr o stare de neliniste.face cu ea tabla inmultirii la tel, iar cind vine la mine, mamica fiind la mine, face gimnastica cu ea ! Prin faptul ca rasp la tabla inmultirii, e constienta...parerea lui, a mea nu i ! A sta ar insemna ca 24 din 24 treb sa fac tabla inmultirii ? La dureri si stari de greata inteleg ca ar trebui sa fac impartirea... ea sta doar in pat, cu exceptia mersului la baie si masa, iar cind se intoarce...nu mai ere aer, se sufoca ! Nici ap de O2 nu intelege ca i vital pt ea ! Nu mai am putere sa ma contrez cu el, nu int ca din 2 in 2 ore o frec cu crema de durere, nu int nim ! nu am mai dormit o noapte intreaga de 3 luni si... deja m am obisnuit, la 02 ii fac insulina, iar dupa aia impachetari cu creme si i dimineata.la 7 cind treb sa ma trezesc, sint ca si mahmura, stam inafara orasului si treb sa duc copilul la liceu si sotul la serviciu...apoi vin acasa, nu stiu ce se poate intimpla si am nev de masina...oricu i am facut baie si i am aplicat plasturele...Doamne ajuta sa i mai stea durerea, nu pot sa i fac piafen a la long, are pr si cu inima. Vedem ce va fi...poate am exagerat cu limita de viata, dar speranta moare ultima ! Taticul a decedat in 2000, e singura pe care o mai am ! ASI TINE O TOATA VIATA MEA VIE, daca s ar putea...V am pov iar din romanul vietii mele.Scuze ! va doresc multa sanatate si va multumesc ca existati si ma ajutati cu cite un sfat, o vb...Pt mine, face ENORM !!!! |
|
12-02-2012, 13:55:05 de către RaulDuke ma tem ca, la situatia pe care o descrii, 1 an este ceva mult peste asteptarile plauzibile, extrem de mult. referitor la situatia cu fratele tau, o singura intrebare am: faptul ca are DURERI este totusi de netagaduit, chiar si pentru el. atunci, de ce nu accepta un medicament menit sa-i scuteasca aceste dureri ? ce are de castigat, chiar si ipotetic ? nu este rezonabil si trebuie sa vada asta! lucrurile, in definitiv, se pot rezolva foarte simplu altfel: toate deciziile referitoare la tratament ii apartin strict MAMEI tale. daca este constienta si se poate vorbi cu ea si poate primi explicatii despre starea ei si ce i se intampla, si ea decide sa accepte tratamentele recomandate, fratele tau nu mai are nici un cuvant de spus, oricat de tulburata i-ar fi judecata de presiunea emotionala si oricat de tare ar nega toate lucrurile. daca mama ta este constienta inca, rezolva lucrurile vorbind cu ea, te rog! este singura cale. |
|
12-02-2012, 10:50:01 de către liliana mihalache am plasture de 0, 25, dar cum va spuneam, nu sint inteleasa de frate, nu crede in boala lui mamica ! este de o rea intelegere, sa certat cu dr oncol, se contrazice cu noi pe tema bolii, nu vrea sa i pun plasture...sint intr o sit f delicata...mi a zis..dupa ce moare mama, ii fac autopsie si i voi da pe toti dr in judecata, ca mama nu a avut cancer ! el e avocat...m am saturat ! nimeni nu a aj la o disc coerenta cu el, nici surorile lui mamica, nici sotul meu, eu nici macar ! dr de fam am adus o sapt trec pt el practic...voia sa i scot dexa sau insulina, de asta am adus o ! sa contrazis cu dr 2 ore...eu ii voi pune plasturele, e val 72 ore...imi cer scuze pt explic mele, dar nu mai rezist.simt ca am 80 ani, sint epuizata, term obosita si nu ma pot controla din plins si nervi...astept o scinteie si fac bum...in speranta ca ma intelegeti, va multumesc. nici pt iradiere nu e de acord, daca pt plamin nu sa putut, capul nu i tot din corp ? cum de se poate ? cred ca era beat dr...asa mi a zis...dar eu am incredere in Dumnezeu, ma rog sa o pot duce si aduce inapoi pe picioarele ei, asa greu cum merge mamica.dor sa nu se agraveze intr o sapt, caci prima cond e sa nu fie leguma ! si am speranta ca o mai duce macar 1 an ! |
|
11-02-2012, 23:32:47 de către RaulDuke din pacate progresia bolii, inclusiv cu progresia acestor simptome, este un lucru inevitabil. aceste simptome se poate spera sa fie controlate numai cu medicamente simptomatice, dintre care unul foarte bun este, pe langa dexametazona si manitol, in doze posibil din ce in ce mai mari, plasturele cu Fentanyl si alte preparate morfinice. tramadolul poate foarte bine sa nu isi mai faca efectul, fiind depasit atat ca doza cat si ca substanta. ce vrei sa spui despre faptul ca fratele nu accepta boala mamei ? poate nu stie prea clar despre ce e vorba. singurul sfat pe care vi-l pot da este sa gasiti fie un centru tip hospice sau specializat in ingrijirea paleativa a bolnavilor terminali; o alta varianta este sa faceti un dosar (tot prin oncologul vostru) pentru ingrijire la domiciliu. imi pare rau pentru lucrurile prin care treceti, dar trebuie sa va pregatiti pentru ca ele vor evolua in aceasta directie si nimic nu le poate opri. e putin probabil ca exista ceva care sa le incetineasca macar. mult succes si curaj ! |
|
11-02-2012, 20:05:34 de către liliana mihalache Ce vroiam sa va zic...asta noapte, a inceput durerea de cap ! Astazi a continuat chiar si dupa manitol si dexa... durerea spatelui, a pulpelor.nu stiu cum sa fac ? dr oncolog, mi a dat un plasture pt 72 ore cu morfina, spunindu mi sa l am pt orice eventualitate...dar sa notez data, ora.sint intr o dilema mare ! fratele meu nu accepta boala lui mamica si ne contram tare! cum sa fac, dati mi un sfat va rog. Scuze inca o data. Credeti ca incep durerile si va fi cazul de morfina, nu va mai ceda durerea cu tramadol ? inebunesc ! |
|
11-02-2012, 18:49:47 de către liliana mihalache era un ``Marius`` care vb pe o alta pagina... |
|
11-02-2012, 12:07:17 de către RaulDuke liliana, imi pare rau, despre ce vorbim ? nu inteleg la ce te referi... mai sus a scris o persoana despre o ruda cu cancer bronhopulmonar cu celule mici cu metastaze cerebrale si i-am raspuns. sunt putin confuz... |
|
11-02-2012, 11:23:00 de către liliana mihalache Buna ziua. Dl dr, lasati pers care vor sa faca pe desteptii, nu va enervati ! e plina lumea de ATOTCUNOSCATORI ! Dati ne noua celor mai plapinzi ajutor daca puteti ! Zi buna. |
|
10-02-2012, 19:52:00 de către RaulDuke "raze cu cobalt" imi imaginez ca a facut pe creier, nu ? din pacate NU poti sa o faci bine, nimeni nu poate. tot ce se poate este un tratament care sa-i mai castige putin timp si sa-i mai amelioreze din simptome. daca nu a facut iradiere pe creier, atunci asta trebuie sa faca. daca a facut, nu mai poate sa urmeze decat un tratament care sa-i scada tensiunea intracerebrala, cu DEXAMETAZONA si MANITOL, sub urmarirea unui cadru medical, eventula intr-un spital de ingrijire terminala, unde sa i se trateze si eventuale alte suferinte. daca totusi starea ei este destul de buna (poate sa mearga, nu este imobilizata la pat, are niste analize cat de cat bune, etc) poate fi incercat si un consult la un medic oncolog care sa-i mai prescrie o linie de tratament chimioterapic, eventual cu un medicament numit TOPOTECAN. de operatie din pacate nu poate fi vorba... cand a vazut ultima data un oncolog si ce vi s-a spus ? |
|
10-02-2012, 15:19:15 de către danymezei Buna ziua! Daca puteti sa ma ajutati cu unele sfaturi cu privinta la cancerul pulmonar cu celule mici si metastaze la creier ! Mama mea in varsta 51 de ani are cancer la plamanul stang, iar dupa 3 sedinte de citostatice cancerul s-a extins la creier. Acum a facut 5 sedinte de raze cu cobalt dupa care mama a venit acasa! Problema este ca am folosit un tratament naturist cu aloe vera si sirop Noni, tratament care a pus-o pe piciore, dar in ultimele zile datorita metastazelor la creier are comportament ciudat(vorbeste fara inteles, are inchipuiri, are comportament neadecvat varstei) va rog sa-mi dati un sfat sau o parere: ce mai pot face ca sa o fac bine?, mai pot sa o fac bine?, s-ar putea opera tumoarea!!!?? Ps: Va multumesc si astept raspuns!!! |
|
10-02-2012, 14:19:36 de către RaulDuke medicul de familie nu a facut nici o recomandare in aceasta privinta ? exista medicamente antitusive, dar ele trebuiesc prescrise de medic. |
|
10-02-2012, 10:49:18 de către liliana mihalache Buna ziua, Ce ma fac cu tusea asta seaca ? Dati mi un sfat va rog.multumesc, |
|
09-02-2012, 22:08:23 de către RaulDuke direct de la iradiere nu ar trebui sa apara nici greata nici varsaturi si nici macar dureri. cum am zis, ar trebui sa fie tolerat destul de bine. din pacate nu sunt radioterapeut si nu pot sa anticipez cum are de gand radioterapeutul sa faca planul de iradiere, cum si cat sa fractioneze doza pe care vrea sa o administreze. incercati sa va linistiti putin si sa nu mai anticipati ! numai bine ! |
|
09-02-2012, 21:47:24 de către liliana mihalache buna seara. Sa stiti ca ieri am adus dr de fam, chiar daca ma costat 1 mil... dar, am considerat ca ar fi bine pt mamica, deoarece eu zilnic vb cu unul dintre medici, de fam, oncolog, neuro si cu cel de diabet. Dar dinsa nu stie exact ce vb.atunci prezenta unui dr acasa ii intareste faptul ca ne intereseaza starea ei. Si dr de fam ne a zis, chiar si oncologul, dar eu am mers pe ideea ca nu se mai poate.nestiind ca.capul are alte reguli ! pt asta va multumesc inca o data ca ati insistat in toate raspunsurile ! Vroiam sa va mai intreb daca stiti cite sedinte se fac pt irad cerebr ? 10 ? si daca pot aparea st de voma sau dureri ceva mai mari de cap, momentan nu are ! Dar la tura cu radierea pe femur a stirnit dureri groaznice.mi e frica de orice modificare si mi am stirnit o stre de panica, nu mai am ochii uscati si mamica ma vede si ma consoleaza ea pe mine.seara buna. |
|
09-02-2012, 21:23:27 de către RaulDuke heh, ma bucur sa aud ca sfaturile mele chiar au un rasunet si, pe deasupra, din cand in cand, chiar daca rar, chiar sunt utile cuiva. intr-adevar, o anume zona din corp nu poate fi iradiata DINCOLO de o anumita doza. dar cum pe creier NU a mai fost iradiat, se poate. este defapt printre putinele, daca nu chiar singura masura care poate sa-i mai castige o perioada de viata si chiar in conditii bune, fara simptome date de metastazele cerebrale, din pacate sa stii ca si asta va fi un lucru temporar. partea buna e ca nimeni nu stie cat, poate dura chiar mult... reactii adverse la iradierea cerebrala nu sunt mari, daca se respecta protocolul. exista, desigur, anumite riscuri si posibile (mai frecvente) reactii la nivelul pielii, dar nu ar trebui sa puna probleme mari. nu e nimic de facut aici dincolo de ce faceti deja, inclusiv programarea. de asemenea, comunicati ca lumea cu medicul radioterapeut, inca de la inceput ! imi pare rau ca trebuie sa tin eu loc de medic curant, de exemplu medic de familie, care este cel care ar fi trebuit sa va indrume pe calea asta deja... regret sa constat inca odata disfunctionalitatile din sanatatea din romania. fie ce o fi acum... va urez noroc cu carul ! |
|
09-02-2012, 10:51:04 de către liliana mihalache buna dimineata. Am spus ca nu poate fi vb de iradiere, deoarece, in vara am vrut sa i facem iradiere pe plamin, cind am aflat ca daduse deja metastaze, iar dl dr Tarlea uitindu se pe dosar a zis ca a facut suficienti grei si nu se mai poate. Dar la raspunsul dv, l am sunat si am programat o pe 20 feb. Va multumesc din suflet pt insistenta de a face iradiere cerebrala ! Ce i va face iradierea pe creier ? Vor fi reactii urite pt inceput ? Ce i pot da pt o rez mai mare ? va rog ajutati ma ! Va multumesc din suflet si astept rasp dv, d ie dr. |
|
08-02-2012, 23:03:02 de către RaulDuke cum adica "de iradiere nu mai poate fi vora" ? avand metastaze cerebrale, iradierea PE CREIER este singurul lucru care o va mai ajuta, plus lucrurile pe care le-am spus mai sus. inafara de astea, numai tratamentul suportiv, ingrijirea la pat fie acasa fie in orice spital de boli cronice, pentru ca daca este imobilizata la pat, cu siguranta ca, fara iradiere, nu mai poate trai prea mult, decat de ordinul saptamanilor poate. de ce sa nu faca iradiere ? |
|
08-02-2012, 19:29:00 de către liliana mihalache Nu pot explica, cit ne am luptat noi cu boala asta, iar faptuk ca sunt disperata as da oricit pe medicament, daca as fi sigura ca iar lungi viata ! I am luat un medicament ``UKRAIN`` COSTA 5 MIL FIOLA ! si nimic schimbare ! am aruncat 100 mil la gunoi...nu mi pare rau ! am incercat ... pt linistea mea... nu consider ca am facut nimic, ci absolut tot ce am considerat omenesc ! Sint disperata !!! Ajutati ma cu sfaturi.ce va urma ? La ce sa ma astept ? cind ? Cit ar mai duce o ? Fiti sincer, va rog frumos. |
|
08-02-2012, 19:18:47 de către liliana mihalache Buna seara, dl dr. Am uitat sa va spun ca nu a facut biopsie, ci bronhoscopie la d na dr Crisan, la Marius Nasta, iar rez din lavaj este...MICRO. mase muktiple intracerebrale cu densitate de tesut moale si iodofilie intensa in periferie cu aspect `` in chenar``, situate supratentorial, cu dimensiuni max de pina la 34 mm, leziunile sunt inconjurate de eden intins fiind sugestive pt MTS cerebrale. Tumora bronho pulmonara maligna de lob superior drept extinsa in lungul santului costo vertebral drept, cu invazia esofagului.Tumora are evolutie net nefavorabila cu crestere marcata in dimensiuni fata de ex anterioara din luna aprilie 2011, cind avea 42/40/50mm(antero-posterior-transversal-cranio-caudal ).MTS multiple, pukmonare drepte si cerebrale supratentoriale. Nodul suprarenalian drept, cel mai probabil metastatic, de asemenea in crestere dimensionala cu aprox 3 mm. TUMORA pare a avea pct de plecare din bronhia lobara superioara dreapta. Tumora se intinde de la arcul aortei pina la marginea inferioara a atriului sting, infiltreaza recesul azigo-esofagian si partile moi prevertebrale toracice si invadeaza vena azigos si esofagul toracic cu ingrosarea peretelui iodofil pina la 20 mm si distensie suprajacenta aerica. Aveti f mare dreptate ! A avut parte de OAMENI DEOSEBITI ! Dr Dediu, dr Tarlea, dr Horwat, toti adevarati profesionisti ! Iar acasa, suntem din Piatra Neamt, d na dr Iorgu, un medic cu fff mult suflet si rabdare, mai ales cu mine, care am pus intrebari peste intrebari ! Daca nu erau dinsii si mai ales dr iorgu.era facut de 1 an. Pt asta nu pot decit sa i spun ``sarut mina `` pt intelegere si ajutor moral ! si dv va multumesc ! Ce puteti sa mi mai spuneti, dupa ce ciciti si rez ? De iradiere nu mai poate fi vb ! |
|
07-02-2012, 23:12:59 de către RaulDuke din pacate problema pe care o descrii pare foarte spinoasa. cancerul bronhopulmonar, la modul global, odata ce ajunge in faza metastatica (nu conteaza unde) tinde sa lase o medie de supravietuire (generala) de aproximativ 10-11 luni. daca mama ta are cancer metastatic de 2 ani, atunci ma tem ca deja lucrurile au fost duse foarte aproape de un maximum a ceea ce se putea astepta dpdv medical, iar concursul medicilor care au participat la tratarea ei a fost unul foarte bun, daca nu chiar excelent. daca are metastaze cerebrale, cel mai important si imediat lucru pe care ar trebui sa-l faca este IRADIERE CEREBRALA. acesta e un lucru pe care deja medicul ei oncolog trebuia sa vi-l aduca in discutie. dexa si manitol este util sa faca intre timp, tot pentru problema cerebrala. altfel chimioterapia nu mai are nici o justificare, pentru ca marea majoritate a citostaticelor NU patrund in creier. singura varianta este legata de TIPUL HISTOPATOLOGIC al cancerului (banuiesc ca are o biopsie), existand niste subtipuri de cancer la care se poate administra un tratament numit TARCEVA, care e o pastila pe zi. insa e un medicament foarte scump si nu se poate obtine decat cu aprobare de la CNAS, pe baza unui dosar intocmit de oncolog. pentru asta ar fi foarte util sa luati blocurile de parafina de la biopsie si sa gasiti un laborator privat unde sa lucrati o analiza (din blocurile respective) care se numeste MUTATIE EGFR si sa asteptati rezultatul. care sunt ultimele vesti primite de la oncolog despre ce trebuie/urmeaza sa faca. starea ei mai permite oricare din lucrurile de mai sus ? oxigen si tratament suportiv e esential sa primeasca pana in momentul in care va muri. |
|
07-02-2012, 19:33:24 de către liliana mihalache din cauza atitor metastaze, cea mai grava, fiind cea primara, in speta plaminul, mamica nu poate respira, drept pt care i am cumparat aparat de oxigen, cam cit timp il poate folosi ? a la long ? are si ceva prbl cardiace, pt care ia dim jum cancor de 5, 1 tb tertensif, jum leridip dimineata, iar la priz cardioaspirin, seara vasilip pt colesterol, a luat alternativ crestor, rosucard. Are fierea scasa laparoscopic de 7 ani. |
|
07-02-2012, 18:44:04 de către liliana mihalache Buna seara. D l Raul, am o prbl similara, mama are 64 ani, iar de 2 ani se chinuie cu cancer la plamini stad 4, meta osoase, suspiciune de meta la glandele suprarenale, meta pukmonar, iar din noiembrie meta cerebrale ! Mentionez ca a facut radio la Elias 30 grei pt femur, iar acum nu mai poate face...cito a facut 2 cure a cite 8 sed, carboplatin cu gemzar, si taxol a 2 a cura. Zometa a facut pina in momentul descoperirii meta cerebrale..Ar afecta supra renalele ?.Acum nu mai poate face nim, zice dr oncolog.nu ex trat pt meta cerebrale ! daca era tumoare la creier, ex citostatic.nu pot crede ca nu ex trat !!!! Ii fac manitol cu dexametazona si B1, B6 si algo, la 2 zile, deoarece are si diabet, glicemia a crescut extr ordinar de tare 590.a inceput insulina Humulin, 4 prize pe zi. Inafara de tramadol de 50 pt durere, dim, prinz si seara, nu ia nim de durere. In schimb, are o tuse seaca de o luna care nu o mai pot opri...a luat codeina.ulta cod, plus leacuri babesti, ridiche, ceai casul popii, varza pe piept, sare calda.Ii mai dau Omega3, ganoderma, Noni, Ca cuD3, Cartilaj de rechin, Ginseng siberian. In speranta ca m am expr bine, va rog sin suflet de copil neputincios in fata mamei mele, ajutati ma cu un sfat ! va muktumesc. Este adev ca ar fi vb de numaratoare in luni, nici macar 1an ? Dumnezeu poate o ajuta mai mult ! Seara buna. |
|
22-01-2012, 13:43:33 de către adeiana da, o sa mergem si la medicul de familie care probabil la randul sau o sa ne trimita la un cardiolog multumesc de sfaturi, doar aici am reusit sa mai pricep cate ceva despre aceasta boala crunta, oncologul nu are timp sa explice ne spune ca si cand am fi specialisti si cunoastem, , limba lui" |
|
21-01-2012, 23:58:31 de către RaulDuke nu e nici o diferenta, ambii termeni denumesc o "entitate"... pur si simplu trebuie sa existe un cuvant care sa spun ca "acolo se vede ceva de atatia centimentri", care "ceva" nu se poate spune ce este decat (si inca nu sigur) pe baza unei bronhoscopii. da, din pacate lucrurile nu sunt elucidate vis-a-vis de certificarea sau infirmarea unei recidive, desi vorbim de o boala care aproape INTOTDEAUNA recidiveaza, la un anume interval dupa tratamentul initial, finalizandu-se cu moartea bolnavului. momentan lucrurile nu sunt perfect clare, trebuie investigatii suplimentare. bronhoscopia este urmatorul pas, dar acesta este doar vis-a-vis de boala oncologica. inafara de asta eu, personal, as recomanda si o reevaluare CARDIOLOGICA (fix in ideea diferentierii dintre o insuficienta cardiaca sau recidiva neoplaziei cunoscute). intelegi ? |
|
21-01-2012, 22:09:16 de către adeiana am gresit nu a spus tumoare ci un nodul parca de 2, 4 cm (cred cm nu mm) ce diferenta este ? |
|
21-01-2012, 21:42:04 de către adeiana Buna seara, din pacate vineri am fost la examenul CT si vestile nu sunt cum ma asteptam eu dupa toate analizele, ecografiile si restul facute pana acum si care au iesit bine.Am asteptat asa de linistita rezultatul caci a fost ca un pumn in fata cand ne-a spus dr ca s-ar putea sa fi aparut o mica tumoare, (celelalte organe a spus ca nu au fost afectate sunt ok), sincer nici nu stiu exact cum a spus dar ne-a dat trimitere sa facem o bronhoscopie si ne-a trecut ca si diagnostic prezumtiv :CC neoplasm pulmonar cu celule mici suspiciune recidiva -alte diagnostice cunoscute: bronsie lingulara nu stiu ce inseamna ?, ce se poate intampla mai departe ? dar sunt speriata si ingrijorata, Dr a zis ca, daca o sa se confirme diagnosticul dupa bronhoscopie o sa-i dea tratament tip pastila(tot un fel de chimio) pe care o sa-l i-a acasa si spunea ceva si ca o sa faca (alt tratament?) la Oradea (daca ii accepta dosarul ), nu stiu caci nu am inteles nu am reusit sa ma mai concentrez pe ce imi spunea |
|
14-01-2012, 13:23:14 de către RaulDuke daca dpdv medical tatal tau e urmarit doar de oncolog/radioterapeut, deja e o greseala foarte mare. mai exista si alte boli care pot fi foarte suparatoare, chiar daca nu suna atat de grav ca inexorabilul cancer... tatal tau este dispensarizat si de medicul de familie ? cand l-a consultat ultima data medicul de familie ? numai el poate sa va ajute si sa va dea un tratament sau sa va indrume catre un alt serviciu, pentru a elucida si alte cauze ale acestei stari. intr-adevar, poate fi o gastrita care sa-i cauzeze durerile abdominale superioare; daca are dureri in piept, pot fi date si de o cauza cardiologica; problemele cu respiratia, la fel; prostata nu prezinta probleme prea mari, insa elementul acela "cardiomegalie pe seama VS" indica puternic spre o cauza cardiaca suprapusa. e simplu: medicul de familie se ocupa de medicina PRIMARA, deci de indrumarea tuturor cazurilor catre esaloanele de medicina SECUNDARA, care se ocupa fiecare cu cate o boala in parte. de aceea daca de exemplu apare o problema cardiologica, oncologul nu poate sa te ajute prea mult. medicina primara = medicul CEL MAI IMPORTANT !!! tineti legatura cu medicul de familie si nu-l folositi doar ca pe un scriitor/copiator de acte ! daca nu va este de ajutor, schimbati-l ! desigur ca toata starea lui poate fi data si de problema oncologica, desi lucrurile acestea nu sunt aparente pe analizele recente. examenul CT va elucida mai bine aceasta varianta. va urez sa nu fie vorba de o recidiva (pare sa nu fie), dar trebuie sa-ti spun ca trebuie sa-ti ajustezi asteptarile si chiar sperantele vis-a-vis de aceasta boala si stadiul ei. ca sa ai o notiune vaga, tot ce pot sa-ti spun este ca acest tip de cancer (cu celule mici) este printre cele mai agresive existente, iar bolnavii cu acest tip de cancer in faza metastatica traiesc, fara tratament, in medie numai 6 saptamani din momentul diagnosticului. numai faptul ca din mai a ajuns aici si FARA semne aparente de recidiva, este un succes medical foarte mare! adica eu sper pentru tine sa fie bine mai mult de chiar 3 sau 4 ani, dar trebuie sa intelegi ca sansele ca asta sa se intample sunt foarte foarte mici si sa nu fii luata prin surprindere cand/daca se va intampla ceva rau. va asteptam cu vesti! numai bine ! |
|
13-01-2012, 20:04:07 de către adeiana a inceput citostaticele pe 02.05.2011, 3 zile -carboplatid si vepesid intre sedinte facea acasa cate 5 zile( 1/zi ) 1 injectie neupogen, a facut total 7 sedinte (de 2 ori nu a facut la 3 saptamani sedinta deoarece nu au iesit analizele bune si l-a trimis acasa cu revenire la o saptamana). In 13.09.2011 a facut tomograf: -cardiomegalie mai ales pe seama VS -fara mase tumorale sau adenopatice mediastino-pulmonare -nu se constata colectie pleurala -ficatul nu prezinta leziuni focale -glandele suprarenale fara modificari din 19.09.2011-21.09.2011 a mai facut1 sedinta de citosatatice deoarece nu era programat pt radioterapie apoi din 17.10.2011-01.11.2011 l-a internat pt, , RT profilactic la nivelul cutiei craniene`(10 sedinte) pe 24 noiembrie a fost la control dar in aceea zi dimineata am fost la o clinica privata (cu trimitere de catre dr radioterapeut)pt un Eco abdominal, rezultatul fiind : -ficat in limite normale -caile biliare intrahepatice fara modificari, CPB in limite normale -colecistul apare destins, usor cudat, fara modificari parietale, fara imagini de calculi -stomacul nu prezinta modificatri parietale, mucoasa gastrica are insa o reflectivitate crescuta -pancreasul cefalo-corporeal are un aspect normal -splina dimensiuni normale -ambii rinichi sunt normal situati si au o conformatie normala -colonul nu prezinta modificari parietale -prostata apare marita moderat de volum, aspect HBP grad I cu calcificari la nivelul parenchimului subcapsular -posibila gastrita Acest rezultat l-am dus Dr radioterapeut si a spus ca din punctul ei de vedere este OK sa mergem in martie 2012 la control Dar avand starea de slabiciune si apasare in piept am fost la control pe data de 09.01.2012 i s-a facut un eco abdominal care a iesit bun, analize de sange care au fost bune si raza la plamani care la fel a spus Dr ca este buna, a spus ca pt linistea noastra sa sunam prin data de 20.01.2012 ca sa-l mai programeze pt un CT Toate acestea ce inseamna, ei ne spun ca este bine, analizele bune dar atunci de ce se simte slabit si nu are pofta de mancare si spune ca are arsuri pe piept? poate ca are posibila gastrita ?sau are probleme cu prostata din ce am citit eu acolo pe analizele de la Eco abdominal, Dr nu ne-a zis nimic.. nu stim ce sa facem. noi avem sperante ca totusi se face bine deoarece am intalnit acolo pacienti cu aceeasi boala ca si el si veneau la control de 3 si 4 ani, aratau bine si spuneau ca se simt bine, e posibil deci ? |