Ultimele comentarii pe forum

26287 com 1 2 3 4 ..... 145146147148149150151 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
SUBIECT COMENTARIU
cancer la san diagnosticat in iulie 10-06-2014, 22:19:41 de către RaulDuke
Dr. Blidaru nu este oncolog, totusi, iar linkul pus in postarea de mai sus este referitor la o situatie care nu se aplica in cazul prezentat de dia18.
cancer la san diagnosticat in iulie 10-06-2014, 21:52:42 de către eas
Doamna dia 18 eu sunt pacient nu doctor dar va recomand sa cititi in engleza sau sa puneti pe cineva sa va traduca pe www.breastcancer.org/treatment/hormonal in dreapta paginii, primul articol sub reclame, cu titlul: "Aromasin plus supresie ovariana reduce riscul mai bine decat tamoxifen plus supresie ovariana la femeile in premenopauza" publicat pe 6 iunie 2014. Arimidexul fiind varianta mai ieftina a Aromasinului. Este rezultatul unui studiu efectuat pe aproape 5000 de paciente. In el gasiti specificat si ca mai este un studiu in curs, ale carui rezultate vor apare mai tarziu in 2014, daca este sau nu benefica supresia ovariana, in cazul nostru Zoladexul, care se practica acum dar asupra careia unii doctori au capatat in timp suspiciuni privind beneficiile. Poate de exemplu sa inceapa tratamentul cu injectia Zoladex si pe parcurs, in functie si de rezultatele studiului, sa renunte la injectia respectiva daca cumva se dovedeste ca in cazul ei particular nu este benefica. Rezultatele studiilor sunt statistice si atunci reprezinta media/directia si nu cazurile particulare. E ca in bancul cu: statistic 2 oameni mananca in medie 2 pui pe luna dar asta poate sa insemne si ca un om mananca 2 pui si altul nici unul pe langa ca fiecare om mananca cate unul. Rezultatele statistice ale studiilor se aplica in practica cam asa: un doctor mediocru aplica media la toti pacietii indiferent de particularitatile lor, un doctor mediu aplica media plus cateva particularitati mai generice si un doctor foarte bun citeste si intelege fiecare studiu important cap coada si aplica rezultatele lui in functie de particularitatile fiecarui pacient atat cat se si poate. Si cei mai buni in plus observa rezultatele in timp a ceea ce aplica si pe baza lor incearca sa imbunatateasca pentru fiecare pacient tratamentul pe care il aplica. Din pacate asta necesita foarte mult timp si daruire. Pentru ca in spatele concluziilor generice, pe care le mai citim si unii dintre noi pacientii, exista mii de pagini ale studiului in sine pe care daca le aprofundezi gasesti tocmai cazurile particulare in sine si evolutia lor. Si pe care doctorii care se deranjeaza sa le aprofundeze le inteleg mult mai bine ca de asta au pregatire de doctori. Asa ca va sfatuiesc sa va faceti o programare la privat in Bucuresti la dr Blidaru sau ca sa va coste mai putin la dr Jinga, sau la cine stiti dumneavoastra ca mai sunt cativa, si sa va duceti pregatite cu tot ceea ce aveti si sa intrebati acolo cat mai punctual pentru ca sunt foarte ocupati. O singura consultatie pentru o a doua opinie cred ca e suficienta. Daca faceti asa incercati sa nu spuneti doctorului curant ce ati facut, ca unii din orgoliu nu suporta acest tip de abordare, dar atunci cand alegeti tratamentul spuneti cu diplomatie care anume tratament doriti sa urmati. Va recomand sa cititi si pe www.breastcancer.org/research-news/20101211-5. Ca sa nu gresiti cand scrieti adresele selectati, dati copy, apoi paste si enter. II doresc multa sanatate sorei dumneavoastra.
cancer la san diagnosticat in iulie 10-06-2014, 13:20:42 de către RaulDuke
Fara nicio urma de echivoc, DA, este indicat tratamentul hormonal ! Totusi optiunile aici sunt intr-adevar multiple, unele mai validate decat altele (validate inseamna care au mai multe studii in spate care sustin valoarea tratamentului respectiv). Ca atare ma vad nevoit sa reiau ce scrie in ghidul ESMO de tratament al cancerului de san, specific aici, la un cancer localizat, care a fost tratat cu de toate si operat cu succes, dar care ramane totusi cu un risc mare de recidiva, la o tanara de 37 de ani, mentsruata normal(adaptez si traduc):
- tamoxifen singur (deci fara alte medicamente) pentru 5-10 ani este TRATAMENT STANDARD (SoC = standard of care, dupa cum scrie colo); asta inseamna fara zoladex, fara operatia sau iradierea ovarelor; daca pacienta intra la menopauza pe durata primilor 5 ani de tamoxifen, atunci se poate schimba tratamentul in letrozol (poate fi benefic);
- valoarea adaugarii de "supresie ovariana", adica zoladex, scoaterea sau iradierea ovarelor, nu este bine definita; adicatelea nu se stie, poate fi utila, dar in niciun caz nu e standard, asa cum e la prima liniuta.

Ca atare, daca nu are o contraindicatie clara la tamoxifen (de exemplu o alergie serioasa), cam asta ramane STANDARDUL de tratament... se vor gasi doctori care vor spune "daa, dar ar trebui scoase si ovarele, sau macar suprimate cu tratament, caci ele hranesc celulele tumorale" etc etc etc, totusi nu stiu. Nimeni nu poate spune clar ce e bine de facut din acest punct, in schimb ghidul (care reprezinta rezultatul batailor si certurilor pe toate dovezile disponibile in ziua de azi ale celor mai luminate si pricepute minti din domeniu), spune ce am zis mai sus. Pentru acest motiv eu m-as rezuma la fix atat: tamoxifen 20mg zilnic pentru 5 ani, cu reevaluare acolo, primul an fiind concomitent cu herceptin (in cazul vostru), si atat! mi-as schimba planul doar in cazul in care ar aparea probleme pe parcurs, caci evident ca ar trebui sa ne intalnim periodic pentru reevaluari.

In rest, avand in vedere varsta tanara, as lua in discutie un consult ONCOGENETIC. v-a vorbit cineva de asa ceva ? asta mi se pare echivalent ca importanta, pentru familie, ca si grija pentru tratamentul ei.
cancer la san diagnosticat in iulie 10-06-2014, 11:35:18 de către dia18
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o parere. Am `rasfoit` site ul si am vazut ca va exprimati foarte clar punctul de vedere medical. E cazul al surorii mele, unii medici au zis ca e de bine, ca se poate face bine, altii au zis ca nu prea e de bine. ma gandeam ca inca o parere ne ajuta. Asadar, anul trecut in luna iulie a fost diagnosticata cu un cancer - T3N1M0, STADIUL iiiA, Estrogen-in aproximativ 10% din celulele tumorale se observa cu o intensitate de 1-2+ pozitivitate nucleara, Scor Allred 2+2=4, progsteron negativ, Scor Allred 0, Cerb2:in aprox 100% din cel tumorale se observa pozitivitate nucleara pronuntata +++ pozitiv, Ki67 in aprox 90% din cel tumorale se obs pozitivitate nucleara pronuntata sugerand puternica activitate de proliferare. Topoizomeraza-in aprox 60 %ae cel nucleare se obs pozitivitate nucleara; biopsie nucleu san, partea dreapta, adenocarcinom invaziv ductal, NOS Gradul III (3+3+2=8), B5b, Diagnostic: ICD10:C5090 Tumora maligna a sanului nespecificata, Morfologie 81403, Adenocarcinom. iar pt ganglion-diagnostic C77.9 TTumora maligna a ganglionlui limfatic, morfologie 80006, neoplazie metastatica.
Incepand din iulie a urmat 4 sedinte chimio cu epirub si cyclofos, apoi inca 4 cu paclitaxel si herceptin, iar la examenul histo de la operatie avem urmatoarele date:mastectomie dupa tratament neoadj cu indepartare ganglionilor axilari:carcinom invaziv rezidual si in situ de 40 mm, ypT2, ypN1, yG2. Gradient regresiv dupa Denkert, Gradul regresiei tumorale TRG1 (se poate vedea scleroza, inflamatie resorptiva, semn citopatic, in schimb se poate identifica tesut tumoral rezidual semnificativ, dupa Conferinta de Consens de la Kecskemet TR2c(este raspuns terapeutic, dar tumora invaziva mai mult de 50 %, NR3 (cu semnele regresiei metastazei.; expresia receptorilor de estrogen am obs in 30%din celulele cu intensitate 2+(scor Allred Quick 2+2, nu e expresie de receptori de progesteron langa contro intern(scor Allred Quick=0), Expresia HER2 am observat o cu intensitatea 2 + sub forma de expresie membranara completa, expresia topoizomerazei se poate vedea in 5 % din celulele tumorale, Ki 67 in 30% din cel tumorale.
Tratamentul cu Herceptin il face in continuare. La 6 sapt dupa operatie a facut si 25 sed radioterapie(50 Gy).
In general, s a simtit bine pe perioada de tratament, recuperarea a fost ok, insa as vrea sa stiu cum pare situatia, din punctul d-voastra de vedere. De ceva vreme, de fapt, dupa radio o cam dor oasele, incheieturile, are o arsura pe stern, numai uneori. A facut o scintigrafie ososasa in iulie, anul trecut, inainte de chimio si parea ca totul e ok, apoi a mai facut un rmn si are o formatiune pe ficat, cu aspect de hemagiom. (formatiunea are aceleasi dimensiuni ca inainte de inceperea chimio)
Pe perioada de chimio a avut menstruatie la 25-28 zile, doar pe timpul primelor 4 sedinte s a oprit., apoi a revenit la 26-28 zile.
Insa i s a spus ca ar trebui sa faca o injectie Zoladex pt urm 2 ani si sa ia Tamoxife. Dar un alt oncolog a stabilit ca Arimidex ar fi mai potrivit in acest caz.(si zoladex pt 2 ani). Iar, al treilea a spus ca ar lasa organsimul sa se descurce singur...deocamdata...
Are 37 de ani si un baietel de 5 ani.
Se impune acest tratament hormonal in acest caz?
Va multumesc pt timpul acordat.
O zi frumoasa!
cancer la san diagnosticat in iulie 10-06-2014, 10:52:04 de către RaulDuke
dia18, sunt prea putine informatii; revino cu detaliile cazului si tratamentul aplicat pana acum, in ordine cronologica + ce varsta are, ce alte boli ? este la menopauza si daca da de cand ?
cancer la san diagnosticat in iulie 09-06-2014, 15:55:20 de către MARTON
DIA eu ca pacient te sfatuiesc sa alegi doctorul care crezi tu ca sa comportat omeneste cu voi, ca ii pasa de voi, ca incearca sa va ajute atat cat ii permite cunostintele, eu mergeam in 2009 la un medic la fundeni care nu imi dadea nici o hartie pt comisie, totul era bine nu se uita pe analize numic ma intreba cum imi este, asa ca din 2010 nu ma mai fost la el.
Acum depinde si din ce oras esti aici in Bucuresti ai de unde alege dar in tara nu prea.
cancer la san diagnosticat in iulie 09-06-2014, 11:17:34 de către dia18
Buna ziua. In cazul in care la ex histo estrogeni=30%, progesteron 0%, un medic oncolog a recomandat Tamoxifen, alt medic Arimidex. (si injectia Zoladex). Cazul e cel prezentat -in sept se termina anul de Herceptin si trebuie inceput acest tratament -Zoladex si Tamoxifen SAU Zoladex si Arimidex.
Ati putea sa mi spuneti, care e alegerea corecta? Pentru ca, in final, sora mea va alege cu ce oncolog va merge mai departe-pt monitorizare.
Va multumesc
cancer la san diagnosticat in iulie 12-03-2014, 09:22:50 de către madalinaflo
exista riscul ca nodului de pe pleaoapa superioara sa aibe legatura cu cancerul?
cancer la san diagnosticat in iulie 11-03-2014, 20:07:06 de către madalinaflo
am dat pm, multumec frumos
cancer la san diagnosticat in iulie 11-03-2014, 19:50:01 de către MARTON
DA clik pe numele meu si imi trimiti un mesaj pe privat cu o adresa de mail si iti trimit tot ce am despre cancer si naturiste care sa le folosesti pe timpul tratamentului dar sa ceri acordul medicului curant EU ASA FAC.
cancer la san diagnosticat in iulie 11-03-2014, 19:46:53 de către madalinaflo
Nu inca nu mi/ati trimis ghidul.acum ma ingrijoreaza formatiunea aceea de la ochi.
cancer la san diagnosticat in iulie 11-03-2014, 18:51:47 de către MARTON
MADALINA la mine cel putin anumite efecte secundare de la chimio au tinut pana alaltaieri si pe 15 incep o noua luna de tratament adica anumite efecte tin mai mult sau mai putin dupa tratament in functie de tratament, pacient.
Tiam trimis ghidul pacientului pe timpul chimioterapiei ??????// in el se scrie ce trebuie sa stii la ce sa fii atent pe timpul tratamentului, ce trebuie sa intrebi la medic ce efecte are chimio si multe alte lucruri interesante ( este scris de un grup de medici din cluj).
cancer la san diagnosticat in iulie 11-03-2014, 18:29:58 de către madalinaflo
dupa cele scrise mai sus adaug ca mamei ia aparut de doua saptamani un nodul pe pleoapa superioara, are max 0, 5cm si ste tare, de culoarea pielii.in ziua in care a aparut a simtit mancarime in zona ochiului.intrebare..poate fi o recidiva a cancerului de san sau nu exista legatura?va rog..astept un raspuns.vom merge si la medic cat mai rapid.eu azi am aflat abia.
mentionez ca nu este dureros
cancer la san diagnosticat in iulie 09-03-2014, 10:28:14 de către madalinaflo
sunteti un invingator.va doresc insanatosire grabnica si liniste sufleteasca.as vrea din suflet ca si mama sa gandeasca asa ca dvs. ------------------*

(*modificat de admin)
cancer la san diagnosticat in iulie 09-03-2014, 01:37:29 de către MARTON
Eu sunt pacient si va spun ca trebuie sa va dozati energia pe vindecare si sa fiti optimisti, NU TREBUIE SA VA INTREBATI DE CE EU, DE CE MIE, SAU CE AM FACUT, SI NU TREBUIE SA VA GANDITI LA METASTAZE pt ca nu va ajuta cu nimic asta, din contra va DEMORALIZEAZA SI MAI MULT ceea ce trebuie este sa va traiti viata ca si pana acum sau chiar mai BINE eu am meatstaze dar din grupul meu de pacienti cu care comunic mereu la mine tratamentul are cele mai bune rezultate pana acum.
Cand am aflat ca am metastaze nu mia fost bine deloc, si sotia a reactionat foarte urat, dar asta ma facut sa inteleg ca trebuie sa fac mai multe pt familia mea.
Daca doriti va pot trimite pe mail cateva studii, cercetari si alte informatii legate de cancer si un GHID AL PACIENTULUI PE TIMPUL TRATAMENTULUI DE CHIMIO.
Nu va pierdeti NICIODATA SPERANTA CA TOTUL VA FI BINE.
cancer la san diagnosticat in iulie 08-03-2014, 21:55:58 de către madalinaflo
buna seara.mama mea a facut in iunie masectomie san stang pt un cancer ductal invaziv de tip medular, triplu negativ, stadiul 2 a, fara ganglioni invadati si fara metastaze.
tumora a avut cam 4 cm.mentionez ca nodulul il avea cam de doi ani si crestea pe zi ce trece dar nu vroia sa mearga la medic.
au urmat 6 sedinte de chimio cu taxotere dupa care s-a simtit foarte rau.a terminat de o luna cu chimio inca simte reactiile adverse si pe deasupra are si cresteri de tensiune, oboseala, etc.
urmeaza luna aceasta evaluarea cu ct, scintigrafie, etc
ea este foarte dezamagita ca este un cancer triplu negativ si nu se aude deloc de bine despre acesta, se gandeste mereu la recidiva...
as vrea o parere foarte sincera, care credeti ca sunt sansele ei de supravietuire avand in vedere cele scrise mai sus si daca doar 6 sedinte de chimio au fost suficiente pt un cancer mai agresiv triplu negativ.medicul oncolog spusese ca ar trebui sa-i mai dea chimio sau pastile dar consultand o anumita schema si reanalizand faptul ca nu a avut ganglionii axilari invadati si nici metastaze a ramas la concluzia ca au fost de ajuns cele 6 sedinte dintre care doar 3 au fost cu taxotere adica ultimele pt ca primele 3 au fost cu o substanta rosie care nu-i stiu denumirea acum.
va multumesc
cancer la san diagnosticat in iulie 27-02-2014, 20:37:43 de către maria141974
Buna ziua,
mama mea a fost diagnosticata cu carcinom invaziv NST DE GRAD I Nottingham ( G arhitectural = 1, G nuclear = 1, G mitotic=1
Scor allred RE: 5=2=7 ( BOGAT), Scor allred RP4+2=6 ( intermediar). Nu se evidentiaza emboli tumorali limfatici, intravenosi si nici infiltrate perineurale in materialul examinat. Nu sunt prezente componente de carcinom ductal in situ in sectiunile examinate.
Expresie semnificativa a RH ( 10% celule tumorale marcate)
Tumora ( componenta invaziva) E=100% int.++; P = 40% int. ++
Martori interni, (glanda netumorala): absenti
Ki 67=15%
Medicul oncolog a spus ca e se recomanda hormonoterapie neoadjuvanta.
As dori sa stiu, daca se poate din aceste informatii, cat este de inaintat, daca evolueaza rapid, si ce inseamna acest tratament? care sunt repercursiunile., poate sa regreseze in urma tratamentului sau doar se opreste din evolutie? Cat este de agresiv acest tratament pentru corp?
Va multumesc.
cancer la san diagnosticat in iulie 20-02-2014, 23:55:42 de către cristinabaghiu84@yahoo.com
Multumesc...mi ati dat o veste buna...aveam nr de tel al dumneai dar mi am schimbat tel si l am pierdut...dak mai aflati ceva de dumneaei spuneti mi si mie.ce mai faceti?cum va mai simtiti?
cancer la san diagnosticat in iulie 16-02-2014, 22:28:39 de către MARTON
IERI avea mesul deschis si cine era la calculator mia raspuns ca este bine dar ca nu mai vrea sa auda de calculator si telefon exact invers de cum imi spunea ea.
cancer la san diagnosticat in iulie 16-02-2014, 21:24:16 de către cristinabaghiu84@yahoo.com
Buna seara.mai stiti ceva de dna Elivia?
cancer la san diagnosticat in iulie 19-01-2014, 23:05:02 de către MARTON
DIA eu am cancer pe colon si metastaze pe plaman si cateodata am si eu dureri junghiuri ca sa zic asa care coboara pe oasele picioarelor atunci cand ma ridic din pat, sau ma injunghie picioarele, si din cate am inteles chimio pe care o fac distruge si celule sanatoase, si astfel se deregleaza si functionarea normala a organismului, tratamentul afecteaza si calitatea sangelui, a maduvei, a oaselor, a organelor, si a functionarii lor corespunzator denumite frumos EFECTE SECUNDARE care pot fi reversibile sau IREVERSIBILE.
DOMNULE DOCTOR daca ma insel nu ma supar de parerea dumneavoastra, DAR nu doresc sa ma mintiti frumos.
cu stima MARIAN.
cancer la san diagnosticat in iulie 18-01-2014, 17:00:25 de către dia18
multumesc pt raspuns.
varsta surorii e de 37 ani.
intrebarea e daca acest tratament hormonal e obligatoriu, din punctul d-voastra de vedere?(njectia zoladex pt 2 ani, iar tamoxifen pt 10 ani)
anul de herceptin se incheie in septembrie. daca se impune, ar trebui inceput dupa terminarea anului de herceptin sau cat mai repede?
cancer la san diagnosticat in iulie 18-01-2014, 16:06:14 de către RaulDuke
zoladex si tamoxifen reprezinta tocmai tratamentul hormonal. asta e indicat sa faca. ce mai conteaza este ce varsta are. scintigrafie osoasa va face periodic, dupa cum stabileste oncologul. a fost intr-adevar un cancer avansat, cu risc mare de recidiva, care este scazut la maxim de tot acest tratament suplimentar fata de operatie: chimioterapie, radioterapie, hormonoterapie si herceptin, care va trebui continuat pe durata unui an de zile, impreuna cu hormonoterapia, cel mai probabil.
cancer la san diagnosticat in iulie 18-01-2014, 14:24:13 de către dia18
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o parere. Am "rasfoit" site ul si am vazut ca va exprimati foarte clar punctul de vedere medical. E cazul al surorii mele, unii medici au zis ca e de bine, ca se poate face bine, altii au zis ca nu prea e de bine. ma gandeam ca inca o parere ne ajuta. Asadar, anul trecut in luna iulie a fost diagnosticata cu un cancer - T3N1M0, STADIUL iiiA, Estrogen-in aproximativ 10% din celulele tumorale se observa cu o intensitate de 1-2+ pozitivitate nucleara, Scor Allred 2+2=4, progsteron negativ, Scor Allred 0, Cerb2:in aprox 100% din cel tumorale se observa pozitivitate nucleara pronuntata +++ pozitiv, Ki67 in aprox 90% din cel tumorale se obs pozitivitate nucleara pronuntata sugerand puternica activitate de proliferare. Topoizomeraza-in aprox 60 %ae cel nucleare se obs pozitivitate nucleara; biopsie nucleu san, partea dreapta, adenocarcinom invaziv ductal, NOS Gradul III (3+3+2=8), B5b, Diagnostic: ICD10:C5090 Tumora maligna a sanului nespecificata, Morfologie 81403, Adenocarcinom. iar pt ganglion-diagnostic C77.9 TTumora maligna a ganglionlui limfatic, morfologie 80006, neoplazie metastatica.
Incepand din iulie a urmat 4 sedinte chimio cu epirub si cyclofos, apoi inca 4 cu paclitaxel si herceptin, iar la examenul histo de la operatie avem urmatoarele date:mastectomie dupa tratament neoadj cu indepartare ganglionilor axilari:carcinom invaziv rezidual si in situ de 40 mm, ypT2, ypN1, yG2. Gradient regresiv dupa Denkert, Gradul regresiei tumorale TRG1 (se poate vedea scleroza, inflamatie resorptiva, semn citopatic, in schimb se poate identifica tesut tumoral rezidual semnificativ, dupa Conferinta de Consens de la Kecskemet TR2c(este raspuns terapeutic, dar tumora invaziva mai mult de 50 %, NR3 (cu semnele regresiei metastazei.; expresia receptorilor de estrogen am obs in 30%din celulele cu intensitate 2+(scor Allred Quick 2+2, nu e expresie de receptori de progesteron langa contro intern(scor Allred Quick=0), Expresia HER2 am observat o cu intensitatea 2 + sub forma de expresie membranara completa, expresia topoizomerazei se poate vedea in 5 % din celulele tumorale, Ki 67 in 30% din cel tumorale.
Tratamentul cu Herceptin il face in continuare. La 6 sapt dupa operatie a facut si 25 sed radioterapie(50 Gy).
In general, s a simtit bine pe perioada de tratament, recuperarea a fost ok, insa as vrea sa stiu cum pare situatia, din punctul d-voastra de vedere. De ceva vreme, de fapt, dupa radio o cam dor oasele, incheieturile, are o arsura pe stern, numai uneori. A facut o scintigrafie ososasa in iulie, anul trecut, inainte de chimio si parea ca totul e ok, apoi a mai facut un rmn si are o formatiune pe ficat, cu aspect de hemagiom. (formatiunea are aceleasi dimensiuni ca inainte de inceperea chimio)
As vrea sa stiu cam la cat timp e recomandata scintigrafia? Un RMN ar ajuta in mometul asta sa vada de unde e durerea oaseloe?sI daca se impune un tratament hormonal?
Pe de chimio nu i s a administrat, a avut menstruatie la 25-28 zile, doar pe timpul primelor 4 sedinte s a oprit.
Insa i s a spus ca ar trebui sa faca o injectie Zoladex si sa ia Tamoxifen pt urm 10 ani. Se impune acest tratament hormonal in acest caz?
Va multumesc pt timpul acordat.
O zi frumoasa!
cancer la san diagnosticat in iulie 05-09-2013, 21:55:07 de către cristinabaghiu84@yahoo.com
Nu s a operat! I s a recomandat mai întâi chimioterapie
cancer la san diagnosticat in iulie 05-09-2013, 16:25:32 de către RaulDuke
tratamentele chimioterapice si cam toate in oncologie sunt destul de standardizate. probabil clasele folosite vor fi in spectrul unei antracicline si eventual, poate ulterior, un taxan, dar sincer ma indoiesc ca te ajuta la ceva mentiunea acestor termeni extrem de tehnici. cel mai important pentru decizia terapeutica de dupa operatie este EXAMENUL HISTOPATOLOGIC, pentru chimioterapie cel putin, imunohistochimia spune ca va primi si tratament hormonal. pentru decizia de a face radioterapie, la fel, si ar mai trebui sa stim ce operatie a facut.
cancer la san diagnosticat in iulie 04-09-2013, 21:45:52 de către cristinabaghiu84@yahoo.com
Imi cer scuze că insist cu întrebările. Mamei mele i s a spus că trebuie să facă chimioterapie si i s a recomanda să facă intr un institut Oncologic sau intr un spital din oraşele mai mari, ce părere aveţi? Am scris mai sus rrezultatele primite de la IHC, ce medicamente i aţi recomanda pt chimioterapie?multumesc din suflet pt răbdare
cancer la san diagnosticat in iulie 29-08-2013, 21:39:56 de către RaulDuke
teoretic da, dar este obligatorie investigarea de catre medic, pentru ca exista si alte cauze.
cancer la san diagnosticat in iulie 28-08-2013, 08:55:02 de către cristinabaghiu84@yahoo.com
In cazul mamei cu cancer la sân se pot inflama si ganglionii inghinali?
Multumesc
cancer la san diagnosticat in iulie 21-08-2013, 14:12:15 de către RaulDuke
Poti da un click direct pe numele meu si asa imi scrii un mesaj privat.
cancer la san diagnosticat in iulie 21-08-2013, 13:26:54 de către roxxg
Rezultatul CISH/FISH a iesit pozitiv. Doamna doctor ne-a spus ca tratamentul cu HERCEPTIN se face postoperator, aceasta fiind procedura in Romania. Din ce spuneti dvs inteleg ca aceasta trebuie administrat inaintea operatiei si se intocmeste dosar spre aprobarea CNAS. Mama este la a 3-a sedinta de chimioterapie, de data aceasta administrandu-i-se DOCETAXEL 140mg +EPIRUBICIN 100MG, Filgrastinm, intrucat dupa primele doua sedinte nu au fost rezultate, ba chiar tegumentar s-a extins. Imi puteti spune, va rog cum va pot contacta personal? Multumesc anticipat.
cancer la san diagnosticat in iulie 11-08-2013, 16:13:55 de către RaulDuke
cu siguranta ca trebuie facut examenul CISH/FISH, pentru ca numai el, in aceasta etapa, poate spune daca poate sa primeasca un medicament numit HERCEPTIN sau nu. alternativa ar fi repetarea biopsiei, cu examen histopatologic si imunohostichimic din nou. nu se poate "prezice" ce, cum si cand. de obicei se fac 4 serii de epirubicina si ciclofosfamida (daca aceasta e schema aleasa), dupa care se face o reevaluare clinica (palpare, etc) si mamografie, si se vede daca tumora s-a micsorat si poate fi operata, apoi oricum se mai fac 4 serii de Taxotere singure (sau cu herceptin, daca CISH/FISH iese pozitiv), apoi se opereaza.

concluzie: trebuie neaparat sa faca CISH/FISH sau o noua biopsie, si pe durata chimioterapiei, dupa sa zicem 4 cicluri, o noua evaluare clinica + mamografie sau ecografie de san si axila; apoi se va vedea daca poate fi operata (si sansele sunt ca va putea fi, acesta fiind scopul chimioterapiei facute acum); daca nu devine operabila, optiunea ramane de RADIOTERAPIE pe san + ganglioni; in orice caz, CISH/FISH sunt de parere ca este esential in acest moment, ba chiar foarte foarte repede!
cancer la san diagnosticat in iulie 06-08-2013, 12:37:40 de către roxxg
Buna ziua,
Mama mea a fost diagnosticata cu carcinom erizipeloid conform biopsiei (celule tumorale de talie medie, cu marcat pleomorfism nucleocitoplasmatic, cu citoplasma abundenta, marcata tahicromazie si hipertrofilie nucleara, celulele tumoarel sunt discoezive si ocazional schiteaza formare de structuri ductale/glandulare, marcat infiltratat inflamator limfocitar dermal), iar conform scrisorii medicale - neoplasm mamar stang stadiul IIIB(T4bN2M0) cadran central polichimiotrat. retractie mamelonara, edem+eritem de intensitate mare al tegumentelro cadranului central, cadran central placarde tegumentare eritematoase reliefate 2, 5-4cm, cadran central, supraareolar formatiune tumoara ferma, neomogena ca structura, impresis delimitata, 3, 5/3, 5 cm, mobila fata de planurile prfunde, axilar stang: adenopatie ferma, fixa, 5/4, 5cm. Ni s-a spus ca este inoperabil, a inceput tratamentul cu citostatice EPIRUBICIN 150mb+CICLOFOSMAMIDA 1200mg, toxicitate disgestiva gradul II, din care a facut doua sedinte identice la IOB. In principiu ni s-a spus ca face 5 sedinte de chimioterapie si apoi o reevaluare, nespunand in ce consta aceasta sau cand va fi apta pentru operatie. Intre timp avem si rezultatul IHC: histopatologic - fragment tegument prezentand micrometastaze carcinomatoase, unele cu dispunere intravascularare; imunohistochimic: ER negativ in tumora, PGR negativ in tumora, Ck7 pozitiv difuz in tumora, GCDFP15 fara reactie, CerbB@ reactie membranara slaba continua in majoritatea elementelor tumorale(++). La concluzii se mentioneaza : aspect histopatologic si testele IHC sunt compatibile cu o proliferarea tumorata cu origine in glanda mamara. pentru evaloarea terapeutica a receptorilor hormonali si statusului HER2 se recomanda testare de material tumoral bine reprezentat (tumora primara). Va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri: mi s-a recomandat de catre un alt medic oncolog sa facem indicii grading si Ki 67, Markerul CA 15-3 si examenul CISH/FISH, lucru pe care medicul care o trateaza nu-l considera relevant. Deasemenea acest medic spune ca trebuie schimbata schema de tratament cu EPIRUBICIN 75 mg/m2, TAXOTER 75 mg/m2 si NEULASTA. Sunt relevante aceste examene in acest moment/stadiu, influenteaza subtantele citostatice care trebuie adminstrate si daca pana acum tratamentul facut este cel corect, trebuie schimbat asa cum am primit indicatii de la celalalt oncolog? Mentionez ca scintigrafia a iesit bine (fara focare de fixare patologica sugestive pentru determinari secundare osoase), CT-ul la fel. (proces proliferativ stang cu adenopatii axilare, fara leziuni mediastino-pulmonare sau abdomino-pelvine cu caracter secundar). Se poate estima/prognoza cand ar trebui sa se vada rezulatele chimioterapiei, cand devine operabil?
Mutumesc mult.
cancer la san diagnosticat in iulie 06-08-2013, 11:25:25 de către RaulDuke
comparativ cu alte forme, da, cu altele nu. nu stiu in ce masura pot fi comparate rezultatele celor 2 ecografii, dar cea din august arata cel putin la fel ca cea din iunie, daca nu chiar putin "mai rau", prin evolutia bolii la nivelul ganglionilor. nu stiu daca a primit tratament in perioada aceasta.
cancer la san diagnosticat in iulie 05-08-2013, 11:33:34 de către cristinabaghiu84@yahoo.com
Având in vedere rezultatul IHC - estrogen -90%, progesteron -70% HER 2- 2+ Ki67 -40% înseamnă că este o formă agresiva de cancer care evoluează repede? Va multumesc din suflet pt tot
cancer la san diagnosticat in iulie 05-08-2013, 11:24:32 de către cristinabaghiu84@yahoo.com
Revin cu o intrebare- conform ultimului ecograf din data de 2 august boala a evoluat sau a stagnat? Ecograf 1 din 5 iunie : sân drept retromamelonar, proces expansiv cu dimensiuni de aproximativ 24/20 mm, contur neregulat, micro macronodulat imprecis infiltrativ structură neomogena cu intens semnal Doppler cu aspect radiar pe leziune ;ducte de calibru mărit in legătură directă cu periferia leziunii ce prezintă modificări parietale.Periferia leziunii atinge fascia superficială in regiunea retroareolarape care o îngroaşă discret concomitent cu infiltratie subtegumentara.Axila dr cel puţin 3 adenopatii cu dimensiuni de 31/20 38/18 si 17/14 ;alţi ganglioni cel puţin 4 sunt măriţi de volum si cu caracter inflamator.2 ganglioni subclaviculari dr cu dimensiuni de aproximativ 9mm. Ecograf 2 din 2 august a. c - retromamelonar dr nodul hipoecogen de 2, 5 cm cu extensii numeroase intraductale spre mamelon.Aria patologica are actualmente 3 cm in axul maxim. Leziunea este hipervascularizata in modul Doppler si elastografic rigidă scor 5. Axilar dr cel puţin 5 limfonoduli tumorali cu diametrul de până la 3, 5-4 cm. Alţi 3 ganglioni tumorali subclaviculari intern dreapta, cel mai mare de 10mm si ceilalţi subcentimetrici de 4, 5 cm -concluzie bi rads 6...
cancer la san diagnosticat in iulie 28-07-2013, 23:05:31 de către RaulDuke
orice cancer teoretic poate metastaza oriunde. dar asta nu inseamna neaparat ca se va si intampla.
cancer la san diagnosticat in iulie 28-07-2013, 21:34:36 de către cristinabaghiu84@yahoo.com
As mai avea o intrebare daca se poate - in cazul mamei cu Her 2+ inseamna ca este o forma de cancer agresiva si care poate metastaza la cap? Multumesc
cancer la san diagnosticat in iulie 27-07-2013, 12:58:48 de către RaulDuke
amandoua sunt manifestari clinice usor diferite ale sanului, in speta Paget fiind afectarea mamelonului. in practica, importanta este minima, repet, amandoua sunt cancer. prognosticul tine mai putin de acest aspect.
cancer la san diagnosticat in iulie 26-07-2013, 22:51:23 de către cristinabaghiu84@yahoo.com
Aş mai avea o întrebare...care e diferenţa dintre boala Paget si cancerul la sân? După analizele mamei relatate anterior ea la ce s ar încadra? Boala Paget sau cancer la sân? Multumesc
cancer la san diagnosticat in iulie 23-07-2013, 02:29:06 de către RaulDuke
pe baza analizelor efectuate pana in acest moment, sansele sunt relativ mari ca are un cancer de san; din fericire nu se vad metastaze, iar boala e posibil sa fie intr-un stadiu operabil si inca vindecabil. nu cred ca este justa asteptarea unei perioade de o luna si jumate, daca biopsia vine pozitiva pentru cancer, motiv pentru care trebuie sa aveti rapid o programare imediata la un oncolog sau un alt chirurg, imediat ce aveti rezultatul biopsiei. prof. blidaru nu e singurul chirurg de san din lume!
cancer la san diagnosticat in iulie 22-07-2013, 22:01:46 de către Dannab
Buna seara! Mamei mele (55 ani) i s-a retras putin pielea la sanul stang si am decis sa facem o mamografie. Rezultatul acesteia: sani cu lipomatoza heterogena, in cadranul infero extern stang opacitate spiculata. In ambii sani leziuni de citosteatonecreoza. In axila stanga limfonoduli supracentimetrici. Ne-am speriat destul de tare si am decis sa mergem la IOB la prof. Blidaru. Acesta ne-a recomandat biopsie, scintigrafie si CT torace si pelvis. Rezultat scintigrafie:fara zone de fixare osoasa crescuta sugestive pt determinari secundare. Rezultat CT:formatiune solida, imprecis delimitata, localizata la nivelul sanului stang, paramamelonar extern (8/14 mm), in rest totul in regula. Rezultatul la biopsie il voi primi vineri pe 26 iulie, insa marea mea problema este faptul ca prof. Blidaru este in concediu pt o luna si jumatate. Nu stiu daca este grav ceea ce are mama. Nu cred ca pot risca sa-l astept pe profesor atat timp, imi puteti recomanda un oncolog bun la IOB? si daca se poate sa imi dati un raspuns referitor la diagnosticul posibil? Va multumesc!
cancer la san diagnosticat in iulie 22-07-2013, 15:16:28 de către cristinabaghiu84@yahoo.com
Scuze pt axiali...tastez de pe telefon si a selectat cuvântul axiali in loc de axilari
cancer la san diagnosticat in iulie 22-07-2013, 11:31:15 de către RaulDuke
intai: AXILARI (de la "axilar"), nu axiali, caci nu se afla pe nicio axa. apoi... chiar daca acest lucru este mai putin probabil, este intr-adevar posibil, motiv pentru care spun ca trebuiesc investigati, deci evident ca singura solutie este sa te adresezi medicului.
cancer la san diagnosticat in iulie 20-07-2013, 15:01:49 de către cristinabaghiu84@yahoo.com
Nu ştiu, nu prea ma pricep.mi era teamă să nu fie de natura celor axiali care deja sunt afectaţi de tumora
cancer la san diagnosticat in iulie 20-07-2013, 12:17:24 de către RaulDuke
da, dar nu vad legatura. trebuie investigati.
cancer la san diagnosticat in iulie 20-07-2013, 12:14:56 de către cristinabaghiu84@yahoo.com
Multumesc din suflet pt răbdare. Mai am o întrebare : in cazul mamei cu cancer la sân stadiul 3 si histerectomie totală pot să i se inflameze ganglionii inghinali?
cancer la san diagnosticat in iulie 13-07-2013, 11:33:01 de către RaulDuke
T2 si N2 corespunde stadiului III.
cancer la san diagnosticat in iulie 12-07-2013, 14:24:10 de către cristinabaghiu84@yahoo.com
Sunt din Piatra Neamţ iar IHC l am facut la Synevo vBucureşti..are 4 ganglioni axiali si 2 subclaviculari... Le am menţionat mai sus rezultatele de la ecograf si mamografie...T2N2 Mx
cancer la san diagnosticat in iulie 11-07-2013, 23:33:07 de către RaulDuke
scintigrafia e ok, nu a descoperit metastaze. pentru stadiu am nevoie sa stiu rezultatul unei mamografii si/sau ecografie de san, deci dimensiunea tumorii si cam cati/unde/cum ganglioni sunt aparent afectati. CISH/FISH se face tot la V. Babes, daca esti din bucuresti; de principiu, tot unde a facut si imunohistochimia. faptul ca are Her2 pozitiv cu 2 cruciulite inseamna ca trebuie sa faca testarea CISh/FISH si atat. daca aceasta este pozitiva, va primi herceptin cu chimioterapie.
cancer la san diagnosticat in iulie 11-07-2013, 17:19:20 de către cristinabaghiu84@yahoo.com
Ca o completare la rezultatul IHC : HER 2- pozitiv membranar continuu cu intensitate moderată /slabă in aproximativ 15 % dintre celulele tumorale scor 2+... Ce înseamnă?multumesc pt răbdare si înţelegere
cancer la san diagnosticat in iulie 11-07-2013, 17:02:58 de către cristinabaghiu84@yahoo.com
HER 2 + cum are mama, ce înseamnă?este o formă de cancer care se răspândeşte foarte repede?
cancer la san diagnosticat in iulie 11-07-2013, 14:38:30 de către cristinabaghiu84@yahoo.com
Mi aţi putea spune in ce stadiu e mama?
cancer la san diagnosticat in iulie 11-07-2013, 14:03:19 de către cristinabaghiu84@yahoo.com
Rezultatul de la s scintigrafie este bun?
cancer la san diagnosticat in iulie 11-07-2013, 13:56:15 de către cristinabaghiu84@yahoo.com
Si pe lângă tratamentul hormonal va face si chimioterapie?am uitat să precizez, mama are histerectomie totală... Nu ştiu daca are vreo treaba cu tratamentul care trebuie urmat. Cish sau Fish unde se face? Multumesc
cancer la san diagnosticat in iulie 10-07-2013, 23:39:03 de către RaulDuke
va beneficia de tratament hormonal; trebuie facuta insa o analiza suplimentara din proba de biopsie, o analiza care se numeste CISH sau FISH, care va spune daca poate beneficia si de un medicament numit HERCEPTIN.
cancer la san diagnosticat in iulie 10-07-2013, 19:33:46 de către cristinabaghiu84@yahoo.com
Am primit si rezultatul la IHC al mamei / concluzia:carcinom mamar ductal invaziv NOS moderat diferenţiat -grad mijlociu de anaplazie G2 _scor semicantitativ 6( formare de tuti 2;polimorfism nuclear 2;mitoze 2);embolii carcinomatoase vasculare, Cod OMS 8500/3 estrogen receptor pozitiv aproximativ 90%, progesteron receptor pozitiv aproximativ 70%, HER 2 echivoc -scor 2+, index Ki67 aproximativ 40% Imi puteti spune cam ce înseamnă? La scintigrafie : aspectul scintigrafic nu este sugestiv pt determinări secundare osoase constituite in prezent. Modificări inflamator-degenerative vertebrale toracale si poliarticulare.se recomandă confruntare cu radiografie de coloană toracala.
cancer la san diagnosticat in iulie 08-07-2013, 22:04:16 de către RaulDuke
da, desigur, o multime! din pacate atunci cand se poate face, operatia este singura varianta care ofera sanse de vindecare. altfel boala poate fi tinuta sub control o perioada variabila de timp, cu tratamente fie hormonale, chimioterapie, poate si iradiere, dar e doar o chestiune de timp pana cand nu mai raspunde la aceste tratamente, apar metastazele, incep sa apara simptome de foarte multe tipuri, starea de sanatate relativa este din ce in ce mai alterata si pana la urma se moare.
cancer la san diagnosticat in iulie 08-07-2013, 21:50:38 de către cristinabaghiu84@yahoo.com
O întrebare pt utilizatorii forum ului - aveţi cunoştinţe sau rude apropiate diagnosticate cu tumora maligna la sân si care nu s au operat? Daca da, cum evoluează starea lor de sanatate?multumesc...eu o am pe mama care nu vrea să se opereze..ia un tratament naturist, tine regim fara carne zahăr faina si Crede. mult in Dumnezeu
cancer la san diagnosticat in iulie 05-07-2013, 01:09:49 de către RaulDuke
nu inteleg prea bine toata istoria cu metastazele cerebrale si iradierea. ai facut iradiere pe cap de 2 ori ? oricum ar fi, inteleg ca ai o iradiere pe cap incheiata recent, deci e posibil sa trebuiasca sa continui cu dexametazona, cat timp ai aceste dureri/senzatii. totusi nu cred ca aceste lucruri se pot rezolva doar din discutii, trebuie sa te prezinti iarasi pentru un consult. ce tratamente ai facut si ce spune imunohistochimia ?
cancer la san diagnosticat in iulie 04-07-2013, 22:37:38 de către ELIVIA
Buna seara domnule doctor, am nevoie de un sfat daca se poate dar sa va reamintesc cazul meu.
Martie 2012 RMN, metastaze cerebrale(multiple formatiuni, cea mai mare masurand 3, 6 cm, la nivelul vermian si care mi-a afectat vederea reducandu-mi campul vizual) de la neo mamar, carcinom lobular infiltrativ in urma punctiei si a biopsiei, 10 sedinte chimioterapie, noiembrie mastectomia Madden cu rezultatul histopatologic care dumneavoastra mi-ati spus ca imi confirma raspunsul foarte bun la chimioterapie.Martie 2013, RMN cerebral, reducerea mult in dimensiuni si ca numar a formatiunilor(cea mai mare 16 mm). Stare generala buna, doar fara rezistenta, obosesc chiar si plimbandu-ma.
Miercurea trecuta am fost la oncolog pentru concediul medical si m-a pus naiba sa-i spun ca nu imi place ca simt niste umflaturi la clavicula dreapta, s-a uitat si dansa si a zis ca ar fi bine sa fac radioterapie. M-a intrebat daca accept, eu ce sa zic decat da si joi faceam prima sedinta. Am facut trei sedinte pe intreg craniul DT= 18GY/3FR la CO 60, am avut o perfuzie dar imi scapa denumirea plus dexametazona dupa fiecare sedinta, ultima fiind luni, am primit iesirea din spital de la asistente iar la recomandari nu scrie de nici un tratament dupa radioterapie. Marti cand m-am trezit simteam ca-mi explodeaza capul, nu ma durea dar aveam o presiune foarte mare, m-am speriat si am sunat oncologul care mi-a spus sa fac in continuare dexa si sa iau furosemid pentru ca intradevar imi crescuse tensiunea destul de mult. pana acum nu am avut nici o problema cu tensiunea. Problema mea este ca in continuare ma simt destul de rau, aceeasi presiune in cap, durere de cap, oboseala groaznica, lipsa poftei de mancare, de aceea va intreb ce parere aveti, ce as putea sa fac pentru a ameliora aceste stari.
cancer la san diagnosticat in iulie 30-06-2013, 15:49:33 de către mariamihaela87
multumesc frumos pentru raspunsuri, am sa revin dupa ce am toate analizele!pana atunci va doresc numai bine !am insa o dilema, stie cineva pana la urma ce s-a intamplat cu mama buburuzei, cea care a postat prima data aici?!
cancer la san diagnosticat in iulie 30-06-2013, 15:30:56 de către RaulDuke
imposibil de spus deci, fara aceste date, ce stadiu e exact. in orice caz, pare unul inca localizat, cu sanse de vindecare completa cu operatia. din pacate sanse de recidiva exista si sunt semnificative, iata de ce tratamentul trebuie completat si cu chimioterapie si radioterapie si va face si hormonoterapie, pentru a scadea aceste sanse de recidiva cat de mult se poate.
cancer la san diagnosticat in iulie 30-06-2013, 12:00:57 de către mariamihaela87
tumora are peste5 cm, biopsia i s-a facut prin operatzie, nu prin punctie, a fost anesteziata total.rezultatul biopsiei este cel pe care l-am postat anterior!ceea ce retzin de la medic sunt urmatoarele`...nu are adenopatie...`` !chirurgul mi-a spus ca stadiul e 2b inalt, iar oncologul ca e 3b...!trebuie sa incepem chimioterapia saptamana viitoare, sedintze vor fi 4, apoi dupa reevaluare, ar mai fi recomandat inca 4 sedintze, apoi operatzia pentru scoaterea sanului si radioterapie!se pune problema si altfel, ca dupa cele8 sedintze de chimioterapie sa nu i se scoata tot sanul, ci sa fie conservat.!nu am facut inca CT suntem pe lista de asteptare iar analiza pentru oase o are pe24 iulie, deci...!ecografia si mamografia le-am facut inainte de biopsie, ambele confirma faptul ca tumora este maligna!
cancer la san diagnosticat in iulie 30-06-2013, 10:43:06 de către RaulDuke
nu se poate spune in ce stadiu a fost boala; stadiul se spune in functie de:
1- cat de mare e tumora
2 - daca sunt si care ganglioni din zona (axila) sunt invadati
3 - daca exista sau nu metastaze

ce fel de operatie a facut ? ce fel de investigatii? mamografie, ecografie, CT ? nu inteleg prea bine cum anume a fost operata, din moment ce zici ca trebuie operata din nou, si dupa chimioterapie. asta nu mi-e clar deloc. vor sa-i scoata TOT sanul, acum fiind scoasa doar o portiune ? nu s-a scos tumora in integralitate sau ce se intampla ?
cancer la san diagnosticat in iulie 29-06-2013, 17:26:58 de către mariamihaela87
va rog frumos sa ma ajutati cu o parere!buna ziua, mama mea (46ani) a fost diagnosticata in urma cu 2 luni cu neoplasm mamarAcum 5 saptamani a fost operata in IOC pentru biopsie.rezultatul biopsiei este : MACRO :piesa de5, 5/4/2, 5cm, cu tegument de3/0, 7cm continand o tumora cu caracter malign de1, 8/1, 4.MICRO :carcinom invaziv G 2 nottingham (g 3 forme tubi, g 2 nuclear, g 1 mitotic=6/10hpf ), cu circa15%imagini de carcinom ductal in situ, de tip cribriform cu necroza centrala si de tip solid.Cancerizara lobulara prezenta.Sunt prezente aspecte de invazie perineurala.Emboli limfatici _suspecti.Stroma are o reactie desmoplazica moderata.Invazie in tesutul adipos -prezenta.Marginea de reactie trece la distanta submilimetrica de tumora.RECEPTORI HORMONALI: (+)expresie semnificativa a RH (10%celule tumorale marcate).Tumora(componenta invaziva): E=80%int.+++ ;P=60%int.+++.Martori interni(glanda netumorala): E si P =pozitivi.E-cadherina pozitiiva.Ki67 pozitiv in 15% din nuclei.Scor Her2:0; Va rog frumos sa imi spuneti in ce stadiu este si daca exista sanse de vindecare 100%?? !precizez ca mama mea este diabetica (tablete cu Amaryl).am inteles ca trebuie urmata o cura de 4 sedinte de chimioterapie cu repetare (8 ), apoi operatzia de scoatere a sanului si radioterapie!exista riscul sa aiba metastaze la alte organe?!!multumesc anticipat !va doresc tuturor sanatate
cancer la san diagnosticat in iulie 28-06-2013, 18:13:22 de către RaulDuke
imposibil de raspuns medical la aceasta intrebare. ma tem ca produsele pe care le enumeri nu au legatura cu medicina. as recomanda sa nu le mai ia, macar o perioada, datorita acestui aspect (faptul ca nu sunt niste produse recomandate medical si deci nu se poate cunoaste beneficiul lor sau efectele lor adverse).
cancer la san diagnosticat in iulie 28-06-2013, 08:09:13 de către cristinabaghiu84@yahoo.com
Multumesc mult pt răspuns.poate face scintigrafie osoasa cu soluţie de contrast daca ia argint coloidal cu tinctura de spanz?
cancer la san diagnosticat in iulie 27-06-2013, 23:28:45 de către RaulDuke
are sens sa faca tot ce ii indica oncologul, mai ales un examen de bilant cat mai complet, caci din pacate pot exista metastaze, iar acest lucru trebuie stiut inainte de inceperea oricarui tratament. daca NU exista metastaze, se indica sa se opereze, iar daca nu se opereaza, viata poate sa ii fie scurtata drastic, chiar de ordinul lunilor. daca nu exista metastaze si operatia se poate face, atunci are o sansa mare de vindecare, tu tratament corect.
cancer la san diagnosticat in iulie 27-06-2013, 21:01:06 de către cristinabaghiu84@yahoo.com
Cam cât mai supravieţuieşte p persoană cu diagnosticul mamei dacă nu se operează?
cancer la san diagnosticat in iulie 27-06-2013, 20:58:58 de către cristinabaghiu84@yahoo.com
Urmează să mergem marţi la Profesorul Blidaru. Abia am aflat telefonic rezultatul.in prezent urmează un tratament naturist pt întărirea sistemului imunitAr.un fitoterapeut i a spus că are probleme cu colonul si glanda si că in caz de operaţie ar putea apărea la colon sau glanda.are sens să mai facă scintigrafia osoasa cu soluţie de contrast? Ia si argint coloidal. Nu ştiu cum interacţionează cu substanta de contrast.are sens să se radieze si mai tare?
cancer la san diagnosticat in iulie 27-06-2013, 19:20:13 de către RaulDuke
este un stadiu destul de avansat daca zici ca exista adenopatii. ce plan de tratament i s-a propus ?
cancer la san diagnosticat in iulie 27-06-2013, 13:46:08 de către cristinabaghiu84@yahoo.com
Am uitat să menţionez că la mamografie si ecograf i au ieşit si adenopatii axilare si subclaviculare
cancer la san diagnosticat in iulie 27-06-2013, 13:34:02 de către cristinabaghiu84@yahoo.com
scuze!sunt nouă pe aici! De curând mama mea -50 ani - a primit rezultatul biopsiei la sânul drept : carcinom ductal infiltrativ gradul 2. Mai multe detalii nu a vrut să mi dea dna de la anatomie patologică IOB... In ce stadiu este?
cancer la san diagnosticat in iulie 02-02-2013, 19:52:46 de către eas
Va recomand cu incredere Institutul Oncologic din Cluj pentru ca are traditie in tratarea cancerului la san. Eu m-am tratat acum 3 ani la Institutul Oncologic Bucuresti ca era mai aproape de mine si sunt bine mersi. In institutele noastre oncologice asta si numai asta se face de zeci de ani de zile asa ca macar din punctul asta de vedere si tot stau mai bine. Romanii sunt totusi oameni destepti si talentati in general asa ca daca au cat de cat o baza si conditii le iese mai bine decat altora ceea ce fac. Reversul medaliei este ca nu veti avea parte de confort psihic ca personalul medical este suprasolicitat si se considera nemotivat de sistem ca tot romanul ceea ce indirect se sparge in capul nostru ca pacienti. Dar daca aveti psihicul bun dupa cum am constatat din postarea dumneavoastra merge nu-i bai. Are pagina pe net cu numere de telefon si puteti suna acolo sa intrebati daca au avut vreodata intreruperi la chimioterapia pentru cancer la san cu Herceptin dar nu cred. Am cunoscut o doamna de 40 de ani care s-a tratat acolo si a fost bine tratata. Si mai faceti si economie ca tratamentul este gratuit si recompensele nu sunt mari. O sa va prinda bine ce economisiti mai tarziu. Si adresati-va cat mai repede medicului oncolog oriunde va hotarati sa faceti tratamentul pentru ca poate sa dureze aprobarea dosarului cu Herceptin fiind vorba de un medicament mai nou care este foarte scump pentru ce-si permite sistemul nostru sa plateasca spre deosebire de chimioterapia clasica care este ieftina si nu are nevoie de aprobari speciale. Sanatate va doresc.
cancer la san diagnosticat in iulie 02-02-2013, 10:41:13 de către RaulDuke
in ce STADIU este boala ta ? asta este important, deci cam ce dimensiune are tumora, cum sunt ganglionii din zona ?

apoi... cel mai bine ar fi sa incepi tratamentul unde ai acces la HERCEPTIN cat mai repede. in mod normal acest lucru este foarte greu in romania, caci se aproba de catre o comisie lunara. oricum acea "antraciclina" nu se administreaza niciodata concomitent cu herceptinul, deci cel mai probabil vei face cateva serii intai care contin antraciclina (sa zicem 3 sau 4), lucru care va dura aproape 2 luni, si timp in care vei avea un dosar depus; apoi speram ca vei primi aprobare si vei putea sa incepi inca 3-4 serii de "taxan", sa zicem Taxotere, care se face concomitent cu herceptin; apoi o reevaluare si interventia chirurgicala si apoi eventuala iradiere.
cancer la san diagnosticat in iulie 02-02-2013, 08:58:17 de către dia18
Zilele trecute, in urma unor investigatii incepute in Timisoara si reincepute si finalizate la Szeged, am fost diagnosticata cu un HER 2 +++, Carcinom ductal invaziv + Carcinom ductal in situ (high grade), Gradul III. (3+3+2), infiltrare arterială,
- ER (receptori pentru hormonul estrogen) şi PR (receptor pentru hormonul progesteron): negativ,
- Her2 (factorul de creştere epidermal uman 2): +++,
- Ki67: 90 %, topo2alfa: 60 %;
Da, stiu ca nu e bine deloc. Rezultatul biopsiei mi a fost comunicat in 30.01.2013. In 31.01.2013 am facut eco abd si ct, iar in 01.02.2013 scintigrafie. La ficat e o formatiune codensa, "Focarul văzut în ficat în baza morfologiei sale ecografice poate să corespundă hemangiomului, dar ţinând cont de boala de bază, intră în discuţie oportunitatea altor investigaţii."
Iar la ct si scintigrafie rez e negativ.
Urmeaza 4 luni de chimio, o sed la 3 sapt., dupa care interv chir, si chimio+radio.
De la Szeged mi s a recomandat sa incep chimioterapia cat mai repede, iar subst sunt Herceptin,
Taxan si Antraciclina. Am apelat la acest forum pentru a ma putea decide unde e cel mai bine sa fac chimioterapia . Timisoara, Szeged sau Cluj. Stiu ca parerile pot fi subiective. M ar ajuta foarte mult daca as gasi o persoana cu acelasi diagnostic, eventual daca sunt persoane care au facut deja chimioterapie si sa stiu daca au aparut probleme sa nu poata sa si faca sedinta de chimio la data stabilita pt ca nu a existat subsatnta necesara. Va multumesc. Sa avem o zi frumoasa.
cancer la san diagnosticat in iulie 04-01-2013, 20:06:30 de către eas
La multi ani d-na Elivia ! Sa vi se indeplineasca toate dorintele pe care le aveti. Sanatate multa !
cancer la san diagnosticat in iulie 04-01-2013, 00:01:31 de către RaulDuke
la multi ani !
cancer la san diagnosticat in iulie 30-12-2012, 17:36:21 de către ELIVIA
Domnule doctor, va urez un sincer, , La multi ani", multa sanatate, fericire si implinirea tuturor visurilor si idealurilor.
Aceleasi urari de bine, sanatate si An Nou fericit si doamnei, , eas".
cancer la san diagnosticat in iulie 02-12-2012, 23:10:22 de către RaulDuke
am inteles.
cancer la san diagnosticat in iulie 02-12-2012, 17:33:22 de către maria1960
despre stadiu nu stiu ce sa va spun, eu la inceput v-am dat toate rezultatele analizelor!dupa operatie am facut 15 sedinte de radio(cabalto)!
cancer la san diagnosticat in iulie 01-12-2012, 18:08:15 de către RaulDuke
G2/G3 se refera la "gradul de diferentiere" al tumorii, adica aspectul lor de aparenta "agresivitate". in cazul tau nu se pot aplica alte tratamente decat chimioterapia; ti s-a recomandat si radioterapie ? ce stadiu a fost initial ?
cancer la san diagnosticat in iulie 29-11-2012, 18:31:11 de către maria1960
buna seara, azi am luat rezultatul analizei(repetarea)!Carcinom invaziv mamar, tip ductal comun(yG2/G3), cu imunofenotip ER-, PR-, Her2-.CK5/6slab pozitiv citoplasmatic in rare celule tumorale, KI67 pozitiv nuclear in frecvente(50-60%)celule tumorale.ce inseamna G2/G3 si ce tratament credeti ca voi urma dupa ce o sa termin chimioterapia(deja am facut una si mai am una(pe care le fac cu taxotere)?multumesc, astept raspuns!
cancer la san diagnosticat in iulie 21-11-2012, 20:32:42 de către RaulDuke
felicitari ! iti uram o remisie nesfarsita!
cancer la san diagnosticat in iulie 21-11-2012, 18:21:38 de către eas
D-na Elivia. Ma bucur pentru dumneavoastra si nu vreau sa va stric bucuria dar dupa ce va trece euforia e bine sa mergeti in continuare la medicul oncolog si sa faceti in continuare ce va recomanda el oricat de nesuferit ar fi. Oricum o sa se bucure si el si o sa mai invete cate ceva din cazul dumneavoastra care probabil ii va folosi la tratarea altor paciente. La cat ati patimit pana acum ce mai conteaza. Macar sa va asigurati ca o sa fiti bine cat mai mult timp. Cand m-am internat eu era o d-na de vreo 40 de ani la care m-am interesat si eu ce si cum pentru ca ea fusese operata cu 2 ani in urma de cancer la san si acum se opera jos preventiv si care mi-a relatat cazul unei femei tinere care dupa ce a facut chimioterapia si ii disparuse tumora cu totul a refuzat sa-si mai taie sanul si in nici 2 ani a murit de cancer. Practic ei analizeaza numai un numar de cateva sute de celule (peste 500) din proba pe care o primesc in conditiile in care v-am explicat ca suntem alcatuiti din vreo 10 miliarde si pentru ca ati facut chimioterapie inainte este posibil sa nu mai gaseasca exact tumora formata din celulele canceroase. Dar asta nu inseamna sa va culcati dumneavoastra pe o ureche. Eu mi-am facut confirmarea la Victor Babes. Sanatate !
cancer la san diagnosticat in iulie 21-11-2012, 17:56:21 de către Sofia30
Si prietena mea cea mai buna a trecut prin chinurile cancerului mamar. A trecut prin zeci de medici care nu i-au gasit nimci desi ea afirma ca o doare si era terifiata stiind ca si mama ei a avut cancer mamar. Am ajuns sa cautam pe net, am ajuns la medici staini si tot degeaba. noroc ca am auzit de la o cunostinta de Dr. Claudia Teodorescu si am mers la dumneaei la Donna Medical Center unde au aparatura noua si performanta si au vazut tumora care a fost din pacate maligna. Acum e in tratamente si in dureri. Dar macar stim.
cancer la san diagnosticat in iulie 21-11-2012, 17:48:04 de către ELIVIA
Ura! Am invins cancerul domnule doctor.
Astazi am primit rezultatul histopatologic al sanului si ganglionilor extirpati si surpriza, nici urma de celule canceroase; medicul patolog m-a intrebat in ce an am facut biopsia si cine mi-a pus diagnosticul, pentru ca nu-i venea sa creada si a mai analizat inca o data doua blocuri.
Astazi m-am cam saturat de medici si o sa raman cu adjuvantele si, , leacurile babesti" cu care dumneavoastra nu sunteti de acord.
Va multumesc inca o data si va doresc multa sanatate.
cancer la san diagnosticat in iulie 18-11-2012, 21:15:38 de către RaulDuke
numai bine !
cancer la san diagnosticat in iulie 18-11-2012, 21:10:26 de către maria1960
Multumesc, vom pastra legatura.sanatate multa.
cancer la san diagnosticat in iulie 18-11-2012, 20:57:17 de către RaulDuke
nu stiu despre ce vorbesti iar sa speculez pe tema asta... nu vad rostul. oricum practica aceasta, de a repeta examenul imunohistochimic, nu prea vad la ce poate sa strice, desi daca rezultatele a 2 testari sunt neconcordante... nu stiu sincer ce decizie va lua oncologul. nu e imposibil nici sa ceara o a treia testare, in acest caz.
cancer la san diagnosticat in iulie 18-11-2012, 20:21:34 de către maria1960
Buna seara, am fost la oncolog mi-a dat sa fac doua serii de citostatice pe care le mai aveam de facut, si la propunerea dr.Blidaru sa repet din nou analiza[ imunohistochimic] dupa cate am anteles ar fi bine sa-mi iasa nustiu ce procent mai mic ca sa-mi poata da un tratament, aveti ideie despre ce e vorba?IN REST NUMAI BINE
cancer la san diagnosticat in iulie 12-11-2012, 23:59:07 de către RaulDuke
oncologul tau pare a fi procedat cat se poate de standard. nu cred ca sfaturile mele pot fi mai bune decat ale lui, care te cunoaste mult mai in deaproape, cu toate detaliile cazului tau. nu vei face chimioterapie "tot timpul" sau... la nesfarsit. vei mai face nu stiu cate cure ti-au mai ramas de facut (stie oncologul tau) si ulterior vei ramane sub observatie. adica vei avea o viata cat se poate de normala, doar cu niste vizite la oncolog si niste investigatii radio-imagistice odata la cateva luni, inclusiv imediat ce termini chimioterapia, asta e tot.
cancer la san diagnosticat in iulie 12-11-2012, 21:44:55 de către maria1960
tratamentul meu consta numai in chimioterapie tot timpul? acum pot sa fac o evaluare elfel decat cu chimio, sa vedem cu sunt, si in urma rezultatului sa fac chimoi? fac o intrebare doar, poate stupida dar cu dumneavoastra pot vorbi orice.Ce ma sfatuiti sa fac cel mai bine pt. mine?
cancer la san diagnosticat in iulie 12-11-2012, 20:21:21 de către RaulDuke
nu. cancerul triplu negativ nu are mai multe forme, el insusi ESTE o forma a cancerului de san care nu poate beneficia decat de aceste tipuri de tratamente pe care le-ai facut deja: operatie, iradiere si chimioterapie. NU se poate aplica, in cazul lui, tratamentul hormonal, de exemplu. este o forma intr-adevar rara de cancer de san, dar stadiul mic si faptul ca ai raspuns foarte bine la tratamentul facut inainte de operatie + operatia realizata cu succes iti ofera sansele MAXIME de vindecare. ca atare nu se inseala medicul cu nimic. eu insa nu stiam exact cat din tratamentul chimioterapic ai facut si practic "unde esti" cu chimioterapia, asta e tot. in cazul de fata (cum e standard) se impune completarea tratamentului chimioterapic si apoi reevaluare, ulterior urmarire si asta e tot. lucrurile sunt favorabile ! mai e vreo nedumerire ?
cancer la san diagnosticat in iulie 12-11-2012, 19:32:22 de către maria1960
am fost la medicul oncolog si mi-a spus ca am cancer triplu negativ si trebuie sa urmez inca doua serii de citostatice cel putin, dupa care sa vedem ce mai fac!!!!se poate insela vis a vis de ce am discutat anterior cu d-voastra?cancerul asta triplu negativ are mai multe forme???lamuriti-ma va rog ca sunt foarte derutata!multumesc!
cancer la san diagnosticat in iulie 11-11-2012, 22:43:29 de către RaulDuke
numai bine ! din pacate PET/CT gratis nu cred ca ai vreo sansa sa faci intrucat, dupa cum vad eu problema, nu cred ca situatia aceasta se incadreaza in criteriile de eligibilitate propriuzise ale CNAS...
cancer la san diagnosticat in iulie 11-11-2012, 21:02:23 de către ELIVIA
Va multumesc domnule doctor pentru sfaturi si incurajari.
Sa speram ca o sa revin cu informatii.
Multa sanatate!
cancer la san diagnosticat in iulie 11-11-2012, 20:58:19 de către eas
Sa dea Domnul sa fie bine ! Si eu ma bucur ca v-am putut fi de folos si va multumesc pentru urari. Daca resusiti sa faceti PET/CT gratuit nu mai aveti nevoie nici de RMN nici de Scintigrafie pentru ca le arata el pe toate. Sa stiti ca nici eu nu am facut tratamentul pentru ca tineam neaparat sa traiesc ci pentru ca pur si simplu am considerat ca trebuie sa ma tratez indiferent de cat de greu si de dur este tratamentul. Si deocamdata mi-a iesit. O sa ma rog si pentru dumneavoastra la noapte. Somn usor ca maine aveti o zi grea !
cancer la san diagnosticat in iulie 11-11-2012, 19:39:51 de către RaulDuke
mult noroc pe calea aleasa !

26287 com 1 2 3 4 ..... 145146147148149150151 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp