Ultimele comentarii pe forum
SUBIECT | COMENTARIU | |
icter mecanic si cancer la caile biliare |
21-12-2011, 23:55:44 de către RaulDuke trimite-mi si un mesaj privat, te rog ! |
|
21-12-2011, 18:37:21 de către pitic activ pe data de 19.12.2011 am externat, o pe mama ia dat antibiotic si algocalmin suntem intr, un stadiu foarte dificil pentru ca bilirubina este aproape 19 si nu scade. Am luat de la spital si o parte din analizele care i sau facut pentru a ma ajuta mai departe dar nu stiu incotro s, o apuc Raul daca mi, ai da o adresa de mail as putea sa, ti trimit toate fisele poate ma ajuti cu o sugestie o parere intre craciun si revelion ne, a zis sa mai mergem la analize si atit |
|
10-12-2011, 00:37:29 de către RaulDuke nu exista o valoare "maxima" a bilirubinei. am vazut si bilirubine totale de 40 mg/dl. in schimb un pacient poate intra intr-o insuficienta hepatica si cu bilirubina de 5 mg/dl. nu se coreleaza asa. socul hepatic nu e definit de valoarea bilirubinei totale. functia ficatica se cuantifica prin valoarea albuminei, proteinelor serice, colinesterazei, fibrinogenului, a coagularii, existenta ascitei, fenomene de encefalopatie, si a bilirubinei. mai conteaza si cum arata transaminazele, etc. |
|
09-12-2011, 05:50:42 de către pitic activ care este valoarea maxima a bilirubinei ? la cit se intra in socul hepatic? |
|
08-12-2011, 23:32:33 de către pitic activ doctorul a ajuns intr, un punct mort si dupa ce am avut o discutie cu el de a incerca si varianta cu un tub care costa 4000 lei el a zis ca mai bine incearca sa, i faca inca o cale de drenaj. bilirubina a avut o urcare pina la 12 iar pe data de 07.12.2011 a hotarir sa, i mai faca o interventie la paroscop care nu a reusit Azi 08.12.2011 bilirubina a ajuns la 15 cu creatinina s, a rezolvat a ajtns sub valoare 1. Miiine dimineata o sa ma duc sa vb din nou cu doctorul si posibil sa o externeze cu tratanebt acasa si cu revenite la el |
|
06-12-2011, 00:42:00 de către RaulDuke diagnosticul pare a fi de cancer primar de cai biliare, din pacate o forma avansata si inoperabila. nu poate fi vindecata, tot ce se poate spera este o minima paliatie, deci tratament care sa-i amelioreze calitatea vietii si sa spere la a-i prelungi supravietuirea. din pacate un tratament onclogic specific, cu eventuala radioterapie si chimioterapie, nu poate face pana cand nu are o stare generala cat de cat buna. pentru chimioterapie iese din discutie atata timp cat hemoglobina nu se mentine singura la peste 8 g/dl. dupa ce se stabilizeaza si poate sa plece din spital, sau chiar inainte, cu niste documente medicale, incercati sa o programati intr-un serviciu de RADIOTERAPIE undeva. nu ar strica, cred, ca intre timp sa o luati in evidenta la un oncolog de policlinica, cu un bilet de trimitere de la medicul de familie. ce mai urmeaza sa faceti ? |
|
05-12-2011, 21:06:46 de către pitic activ Spitalul Clinic de Urgenta Bucureşti Calea Floreasca nr, 8 Sector 1, Bucureşti Telefon:(021) 599.23.00 - (021) 599.23.08 Telefon urgenta:(021) 962 Laborator Clinic Raport de analize medicale Cerere set analize 05 Dec 2011 08:00:00 Cerut de: DORINA Dr PESTROIU CALESCU Programat de: Nicusor Valentin Pirvan Cod cerere: 25322 25322 Sef Laborator Analize Medicale: Dr. Nicoleta Caea Nume: VISINOIU VIORICA Varsta: 61 Sex: 1 Medie : DR.CONSTANTTNESCU GABRIEL C.N.P: 2501124323911 Cod pacient: 423400001353023 Secţia: Caslroenlerologie Salon:S 646 BIOCHIMIE (KONELAB 601) | ANALIZE 11 REZULTATE ` - ``II Interval de referinţa UM ¡ |llree || 11 % l1 13 - 43 â– mg/dL ] |Creatinina jj 0.54 1 0.60-110 mg/dL ¡Bilirubina Totala j 12.01 * 0 3-12 mg/dL Bilirubina conjugata | 10.20 * 0 - 0 40 mg/dL Sodiu 137.9 ] 136-145 m mol/L Potasiu 2.99 %i 3 5-51 mmol/L HEMATOLOGIE (SYSMEX XT 40001) S ANALIZE II REZULTATE â–¡ Interval de referinţa UM j Hemoleucograma Completa jleucocite 7.94 4-9 x Hr/ApL Eritrocite 2.70 % 3 8-5 3 x 1003/Âpl Hemoglobina 7.80 11.7 - 16 0 g/dL | : Hematocrit | 24.60 % 35-47 % : CV - | 91.10 1 82 - 96 fL :|mch | 28.90 1 27 - 32 pg | |mchc | 31.70 1 31-36 g/dL | Trombocite 307.00 f 150 - 350 x 103/ApL : : LYMPH% r 21.30 20 - 40 % |mono% i 12.80 * 4 - 8 % I |neut% i 64.50 60 - 70 % |io% ! 0.80 0 - 4 â– % :|baso% 1 0.60 | 0-1 % LYMPHS 1.69 1-4 x 103/Â|jL : MONO# 1.02 0.1-06 x 10:VÃ|jL i NEUT# 5.12 3-7 X103/ÂML I EO# 0.06 0 05 - 0.4 x 103/A(jL .BASO# 0.05 0 025-0 1 x103/ÃpL RDW-CV 16.80 11-14.5 % : RDW-SD 52.60 * I 39 - 52 fL PDW 11.60 la 1 2 - 1 8 fL MPV 1 10.70 à ! 5-10 fL 1 I! il I prima valoare este rezultatul celelalte intervalele de referinta |
|
05-12-2011, 10:57:30 de către pitic activ poti sa imi dai interpretezi pe limbaj popular cum este rezultatul? |
|
05-12-2011, 10:56:15 de către pitic activ HIPOCRATE - Buletin d© investigaţii paraeiimoe " Page 1 of 1 SPITALUL CLINIC JUDEŢEAN DE URGENTA CONSTANTA buletin anatomo-patoiogic ` pp- - Data setului de analize 03 Nov 2011 15:47:00 "Kîlîor înregistrat de: Guner ISMAIL Sef Laborator; Praf, Univ. Dr.Mariana Aşchie -medic primar doctor in medicina Cod cerere:818S41 Cod parafa: 192634 i p m m Nume: VISINOIU VIORICA Vârsta: 61 Sex: F tf.N.P: 250Î124323911 Cod pacient: 1401000006! 5464 Număr registru: i 4647 ANATOMIE PATOLOGICA - VALIDAT DE VIRGINIA-SIMONNE VASILE i i P "ANALIZE li REZULTATE I Bloc/Lama t colorata 1 BLOC/ HE, VAN GIESON Examen histopatoiogic ia parafina (Fragmenttisular} I ANALIZE II REZULTATE I Medic trimitator: DR, IUSUF TIMURLENC Secţia: CHIRURGIE Piesa trimisa BIOPSIE HiL HEPĂTiC " FRAGMENTE TISULARE 0, 2/0, 3 CM-1/0, 2 CM, USCATE, PQSIETIC- NEGRICIOASE, îs3eăCf0SC©plCc{ FRAGMENTE DE TESUT CONJUNCTIV SI ADIPOS ÎNGLOBÂND STRUCTURI GLANDULARE DE TALIE MICA SI MEDIE CU CARACTER MALIGN. CU DESMOPLAZiE STROMALA - ASPECT HISTOPATOLOGIC DE Descriere ADENOCARCINOM. T Semnătură si parafa medicului anatomo-patolog microscopica `* ^ DR. LUMINIŢA GENTIANA MICU Sfârşit buletin de analize In caz de necesitate se efectueaza doar copia integrala a Buletinului de analize ©s.t;: « Rezultatele analizelor nu pot fi folosite la iucrari stiîntifice decât cu acordul Şefului de Laborator`!-` ( Tipărit de: VIRGINIA-SIMONNE VASILE Data tipăririi: 17 Nov 2011 10:20:55 |
|
04-12-2011, 01:29:07 de către pitic activ pe 03.12.2011 creatinina a ajuns sub valoarea de 1 acum mai avem probleme cu bilirubina ea ar mai trebui sa scada in seara asta 04.12 2011 am primit pe mail si rezultatul de la biopsie dar o sa incerc sa, l postez miine aici doctorul m, a asigurat ca o tine in spital cit e nevoie pina o stabilizeaza daca de un fir de par ma pot agata de ala ma prind si merg mai departe |
|
02-12-2011, 05:24:06 de către pitic activ din ce mi, a spus medicul sunt si alte obstructii iar tubul lucreaza bine ce e de facut in cazul asta? |
|
30-11-2011, 09:34:48 de către RaulDuke un tub nu lucreaza bine, e un element pasiv. poate ca da, este permeabil, dar poate ca exista si alte obstructii. |
|
30-11-2011, 08:17:50 de către pitic activ inca nu stiu de ce sau poate nu am inteles eu dar la rmn a zis ca tubul de drenaj lucreaza bine dar bilirubina inca nu scade si ca are o alta piedica care ar putea fi alta piedica sa nu scada bilirubina? |
|
27-11-2011, 10:54:12 de către RaulDuke 1 - CE problema ? 2 - "este extins la caile biliare" cum adica ? extins DE UNDE ? initial intelesesem ca acolo a fost prima localizare a cancerului. |
|
27-11-2011, 08:24:54 de către pitic activ rezultatul de la RMN inca nu, l stiu pt ca rezultatul nu era venit cind am vb vineri cu asistenta dar mi, a zis ca tubul dreneaza bine doar ca este o problema din cauza careia nu scade bilirubina si creatinina era mare ii administreaza si antibiotic a facut si eco dar de alta interventie nu stiu luni dimineata o sa vb cu doctorul din ce mi, a zis doctorul cancerul este extins la caile biliare asta innainte de RMN dupa ERCP |
|
26-11-2011, 23:21:08 de către RaulDuke inca lucrurile nu arata foarte bine. ce interventie s-a practicat ? |
|
26-11-2011, 22:48:28 de către pitic activ bilirubina coborise la 10 iar vineri era 11 si valoarea creatininei nu o stiu dar nu era buna din ce mi, a zis asistenta iar temperatura facea seara si noaptea 38 apoi a scazut la 37 sau 37, 5 |
|
26-11-2011, 21:03:53 de către RaulDuke despre CE valori vorbim ? ale bilirubinei si creatininei. si despre valori ale febrei ? |
|
26-11-2011, 01:21:50 de către pitic activ ieri i s, a facut din nou RMNul in bucuresti cind am vorbit cu asistenta la telefon inca nu era venit rezultatul dar inca nu a scazut bilirubina si acum ii investigheaza si rinichii |
|
23-11-2011, 09:25:23 de către RaulDuke pai si daca te ingrijorezi, la ce foloseste ? intrebare este CAT DE MARE e febra si ce simptome are ? |
|
23-11-2011, 00:22:18 de către pitic activ de la ERCP facut in data de 15 noiembrie marti, bilirubina a inceput sa scada dar de vineri a inceput sa faca temperatura, in toata perioada de cind s, a internat la mangalia nu a facut temperatura deloc la o saptamina pe 22 i s, a facut din nou ERCP si seara a facut din nou temperatura dupa ERCP, ul de azi doctorul a zis ca nu are infectie si acum ma intreb oare de ce a facut temperatura mai este o varianta cu o zi innainte de a incepe temperatura adica joi 17 noiembrie o infirmiera a deschis geamul la salon si usa e mereu deschisa si mama avea patul linga geam dar si cu geamul de termopan.inchis tot se simtea putin curent acolo oare poate fi doar de la raceala sau e cazul sa ma ingrijorez mai mult? |
|
20-11-2011, 13:50:36 de către RaulDuke pot sa te fac sa intelegi aproape orice inteleg si eu, cel putin pentru moment. doar ca nu inteleg intrebarea. legatura intre ce si ce ? faptul ca scade e incurajator. trebuie sa ajunga pe la cel mult 4 mg/dl, cam asa... |
|
19-11-2011, 20:17:37 de către pitic activ `da, ma tem ca o bilirubina de 12 mg/dl scoate din discutie orice tip de tratament oncologic specific, adica citostatice, de exemplu.` poti sa ma faci sa inteleg in legatura cu biliburina ? azi a ajuns la 10 |
|
17-11-2011, 23:12:24 de către RaulDuke da, ma tem ca o bilirubina de 12 mg/dl scoate din discutie orice tip de tratament oncologic specific, adica citostatice, de exemplu. |
|
17-11-2011, 21:12:00 de către pitic activ azi dimineata am fost in bucuresti si am vb cu medicul dimineata bilirubina era 16 si la prinz ajunsese la 12 medicul a zis ca daca ajunge la 13 poate fi externata pentru biopsie mai am de asteptat si urmatorul pas recomandat de medic este din nou tomograful si lui nu i, au placut nici explicatiile de la rmn |
|
16-11-2011, 20:35:30 de către RaulDuke oarecum da, inteleg cate ceva. bine. asteptam sa vedem cum evolueaza testele ei hepatice, mai ales bilirubina, si sa ne mai spui mai multe date cand se externeaza, unde se duce si ce se mai discuta despre rezultatul anatomopatologic, etc. te asteptam cu vesti. numai bine ! |
|
15-11-2011, 23:16:54 de către pitic activ astazi am internat, o pe mama la floreasca si tot astazi mi s, a confirmat banuiala nu te contrazic ca ce se putea face la endoscop era mai bine prin operatia clasica si ca sa ma fac inteleasa reiau putin firul intimplarilor si de unde am ramas eu cu indoiala mea dupa rmn s, a hotarit sa se faca ERCP ( medicul din constanta a fost plecat prin afara la seminarii si amu era coada mare la usa lui asistentele ii bagau in cabinet pe cei care indesau buzunarele si in felul asta mama a fost animata de doua ori eu nefiind in oras) cind am ajuns eu am impins la asistenta dar nu am ajuns si la medic direct drept urmare respectivul mi, a zis ca nu e de competenta lui ca nu are ce sa faca si mi, a pus fisa ei in brate si ne, a trimis pe salon ( mentionez ca atunci a si fost momentul in care eu am aflat ca are cancer profesorul desi l, am intrebat nu mi, a spus nici macar ca ar fi o "tumoare " totul s, a intimplat pe data de 1.11.2011 pe la ora 11 seara la contravizita profesorul mi, a zis ca o opereaza joi : sa desfunde canalul sau sa faca by-pass atunci ma intrebam daca e bine sau nu sa continui in constanta sau sa o mut in bucuresti dar imi era frica ca nu mai am timp. acum stiu si inteleg ce inseamna un icter mecanic miercuri seara dupa vizita profesorului pe salon a venit un medic la contravizita si asistenta era cu fisele de la toti pacientii cind s, a uitat pe fisa mamei a intrebat, o pe asistenta daca aici nu s, a facut ERCP la ce spital se face? asistenta a raspuns sec nu stiu dar nici nu a zis ca a doua zi e programata pentru taiere am avut mari indoieli in noaptea aceea daca sa il las pe profesor sa continue sau nu si tot eu mi, am zis hai ca stie el ce face dar acum ajung la concluzia ca acel profesor a fost doar curios si a facut o taietura imensa doar ca sa ia biopsie acest profesor are un ajutor un doctor si iar ce nu prea imi placea ca nu prea coincideau discutiile cind vorbeam cu ei raspunsurilor lor nici macar nu se asemanau si acum revin la ziua de azi a internat, o la ora 10 si la prinz deja endoscopic sau cum s, o numi inca nu sunt foarte bine informata i s, au introdus 2 tuburi si asistenta mi, a zis ca trebuie sa vorbesc cu doctorul de urmatorii pasi de urmat si ca in citeva zile o sa, si revina la culoarea normala ( eu a trebuit sa plec urgent pina la constanta ) si dimineata voi vorbi iar cu asistenta si cu doctorul la telefon iar joi diminata o sa ajung in bucuresti pentru a ma intilni cu doctorul si a discuta mai multe amanunte sper ca am fost destul de explicita |
|
11-11-2011, 23:34:05 de către RaulDuke bineinteles ca NU se putea face endoscopic ce s-a facut prin operatie clasica. de unde ai informatia asta ? e complet falsa. transaminazele sunt crescute, la fel si bilirubina, conforme cu boala de baza care afecteaza ficatul. poate sa manance absolut orice, dar in cantitati mici. nu se impune o dieta anume dincolo de asa-numitele "masuri de crutare hepatica", adica teoretic fara mancare grasa si proteine in cantitate mare. din pacate in momentul de fata aceste masuri nu valoreaza prea mult, fata de importanta unei eventuale dezobstruari a cailor biliare. |
|
11-11-2011, 23:03:17 de către pitic activ cum sta cu tranzaninazele ce are voie sa manince si ce nu in perioada asta? ce fel de regim trebuie sa abordam? care sunt produsele de care sa ne ferim? |
|
11-11-2011, 22:59:12 de către pitic activ am uitat sa spun ca "taietura" care este suficient de mare, si pentru ce doar pentru o biopsie, si eu nici macar nu am fost informata cu ce anume vor sa faca, se cicatrizeaza s, a inchis din primele zile fara sa singereze fara sa faca puroi sper din tot sufletul ca asta sa fie de bine ce au facut macelarii puteau sa faca la endoscopie cu o seara innainte de taiere a venit un medic la contravizita si a intrebat asistenta ca daca la endoscopia din spital nu s, a facut unde se face (el se uita in fisele pacientilor )? atunci nu am inteles intrebarea lui ( imi spusese mama de contravizita ) mai bine ma opresc desi pe noi toti ne, ar ajuta sa ne impartasim experientele ca cei ce vor citi si se vor lovi sa stie ce au de facut este foarte greu cind te lovesti de astfel de probleme si sa nu stii incotro sa te indrepti |
|
11-11-2011, 22:53:12 de către RaulDuke da, din pacate sistemul de ingrijire integrala a unui bolnav, mai ales cu componenta suportiva si paliativa, este FOARTE deficitar in romania. pentru toate lucrurile de baza, inclusiv tratamente de prima linie, mai ales simptomatice, omul este foarte important sa se adreseze medicului de familie inainte de toate, chiar si la iesirea din spital, sa se prezinte cu biletele de externare de pe oriunde se externeaza. din pacate medicina de familie a fost sistematic si profund destructurata si marginalizata, astfel incat azi in mica masura te poti bizui pe medicul de familie sa te ajute cum trebuie... algocalmin... da, de peste jumatate de an nu se mai elibereaza decat pe reteta. asta in conditiile in care prin restul europei nici nu mai exista. ketonal... nu ii mai dati daca are probleme cu stomacul NICI injectabil, pentru ca are acelasi efect asupra stomacului. daca totusi il folositi, folositi in pararel si un protector gastric gen omez cu sau fara dicarbocalm, venter, etc despre biletele de externare... ce anume ai vrea sa stii mai mult ? descrie parcursul internarii, problemele, faptul ca s-a identificat o tumora de cai biliare care da obstructie si icter, o metastaza in ficat si raspandiri posibile in ganglionii din jur. |
|
11-11-2011, 22:46:07 de către pitic activ chiar daca inca nu mai am ce sa zic de mama eu intru seara si dimineata am asteptat si inca mai astept pareri despre biletele de externare orice parere ma ajuta sa inteleg mai bine starea ei si ma ajuta sa gasesc solutiile cele mai favorabile ei ma lupt pina la ultimul strop pina la ultima picatura sint revoltata fata de medicul din constanta care mai e si profesor universitar si care nu sa obosit sa, i scrie nici macar o reteta de calmante ca doar nu o platea el din buzunarul lui mai aveam din spital citeva fiole de ketonal ( mentionez ca in spital am cumparat tot tratamentul branula ser fiole tot absolut tot ) dar nu poate sa inghita ketonalul, mai aveam ceva pastile de ketonal si astea ii faceau rau la stomac si azi cind o verisoara a vrut sa cumpere citeva fiole de algocalmin i s, a spus ca nu se dau decit cu reteta in ce lume traim m, am dus eu la farmacie cu fisa de externare si asa le, am primit dar. |
|
11-11-2011, 09:47:05 de către pitic activ mai revin cu postari dupa ziua de marti cind o interneaza momentan mama este bine in masura in care se poate spune maninca se plimba inca o ajuta mult organismul |
|
11-11-2011, 00:26:17 de către RaulDuke nu stiu ce anume vrei sa iti spun, lucrurile sunt destul de explicite acolo. se face descrierea tumorii, locale cu posibila metastaza hepatica, apoi e descrisa starea generala, analizele si ce s-a facut intraoperator, respectiv o biopsie din tumora. nu sunt multe de discutat in plus fata de ceea ce stiti deja. cel mai probabil e vorba de un cancer de cai biliare care nu a putut fi operat, nici macar paliativ, care trebuie administrat cum am vorbit si pana acum. pentru operatie trebuie sa va lamureasca chirurgul de la floreasca ( cu scopul de a crea o cale de eliminare a bilei, fie si temporar), pentru tratament oncologic trebuie buletinul histopatologic. |
|
10-11-2011, 22:41:36 de către pitic activ dar despre biletele de externare ce poti sa, mi spui? |
|
10-11-2011, 15:54:37 de către RaulDuke asa sper si eu. cu ce chirurg de acolo ati luat legatura ? |
|
10-11-2011, 15:27:38 de către pitic activ stiu dar la floreasca speram sa rezolvam problema cu icterul si intre timp vor iesi si analizele de la biopsie |
|
10-11-2011, 12:50:59 de către RaulDuke evident ca nu poti. tratamentul oncologic nu se va face decat daca se rezolva problema cu icterul mecanic intai. ca atare asta ramane problema principala, oarecum evidenta, de rezolvat chirurgical. eu iti vorbeam deja de o etapa ulterioara. |
|
10-11-2011, 12:49:39 de către pitic activ trebuie sa plec putin la mama e urgenta cu icterul mecanic nu pot sa mai stau 2 saptamini cit mai dureaza analiza ca sa vb cu oncolog revin |
|
10-11-2011, 12:47:39 de către pitic activ bilet de externare constanta Diagnostic principal (DRG Cod 1): Tumora ficatului si cailor biliare cu evoluţie imprevizibila si necunoscuta Diagnostice secundare (DRG): 1. Icter, nespecificat Diagnostice formulare libera: ICTER MECANIC PRIN OBSTRUCTIE TUMORALA DE CAI BILIARE EXTRAHEPATICE. Stare la externare: ameliorat EPICRiZA Pacienta fara antecedente semnficative, se prezintă pentru un episod de icter sclerotegumentar insotit de scaune acholice si urini hipercrome, simptomatologie ce s-a accentuat progresiv, motiv pentru care se interneaza actual in vederea investigaţiilor si tratamentului de specialitate. Examen clinic : tegumente si sclere ictersce: abdomen suplu, mobil cu mişcările respiratorii, nedureros la palpare in hipocondrul drept, fara semne de iritatie peritoneala. Examenele de laborator evidentiaza : L = 10.100 / mm, Hb = 12, 3 g/dl, glicemie = 138 mg/dl, TGP = 222U/L, TGO = 114U/L. BT = 7, 7 mg/dl, BD = 7, 54 mg/dl. Examenul colanqioRM abdominal descrie ficat cu structura neomogena prin prezenta la nivelul segmentului V de dimensiuni axiale maxime de 15/10mm, cu dilatatii de CBIH; coledoc cu diametru maxim de 17mm, decalibrat brusc la nivelul porţiunii proximale unde se evidentiaza o masa tumorala cvasicentimetrica; adenopatii infracentimetrice lateroaortice; absenta lichidului intraperitoneal. Se intervine chirurgical practicandu-se sub AG-IOT laparotomie exploratorie, biopsie hil hepatic, diagnosticul operator fiind de icter mecanic prin obstructie tumorala de cai biliare extrahepatice, conform C.O. 162 / 03.11.2011. Evoluţia postoperatorie a fost favorabila sub protectie antibiotica, tratament antialgic, antisecretor, hepatotrofic °i de reechilibrare hidroelectrolitica si energetica. Evoluţia a fost favorabila sub tratament antialgic, antisecretor, hepatotrofic si de reechilibrare hidroelectrolitica. Pacienta se externeaza staţionara RECOMANDARI/REGIM/MEDICATIE 1, -regim igieno-dietetic cf. indicaţiilor; 2, -contro! in policlinica; sistem informatic HIPOCRATE 5 ©Rsc Data eliberării: Secţia: BILET DE IEŞIRE DIN SPITAL AFERENT FOCG NUMĂRUL 44206 Jrgenta NU % 3, -dispensarizare oncologica; 08.11.2011 4, -revine peste 3 saptarnani pentru rezultatul histopatologic. INVESTIGAT!! PARACLINiCE IN CURSUL INTERNĂRII http://sen`er/Wpocrate/reports/printfÃle.asp?do=COid=614848 |
|
10-11-2011, 12:40:32 de către RaulDuke la floreasca NU este sectie de oncologie. cu ce fel de medic ai vorbit ? cand o sa ai rezultatul examenului histopatologic in mana, vei putea sa vorbesti cu un oncolog, care sa-ti spuna daca are rost/se poate incepe un tratament oncologic (poate ca de dat bani ar fi fost deci mai util anatomopatologului decat chirurgului... ca sa zic asa). pana atunci continua tratamentul suportiv. e important ! |
|
10-11-2011, 12:35:09 de către pitic activ bilet de externare mangalia Diagnostic principal (DRG Cod 1): Calcul ai vezicii c are cu o alta forma de colecistita, cu obstructie Diagnostice secundare (DRG): 1. Icter, nespecificat 2. Boala toxica a ficatului cu colestaza Stare la externare: ameliorat Pacienta de 60 ani, fara APP semnificative, se interneaza de urgenta pt. durere in hipocondrul dr., apetit absent, icter conjunctival si tegumentar, urini hipercrome, scaun decolorat, stabila hemodinamic. Eco: CBP 13mm, colecist mulat pe calculi, icter mecanic. In urma analizelor si eco, se confirma prezenta unui icter mecanic, motiv pentru care se incepe trat. cu ampicilina, arnetin, no-spa, si se transfera la Sp. Jud. C-ta -chirurgie cu aviz telefonic Dr. lusuf pt. tratament de specialitate. ¡NVESTIGATI! PARACLINICE IN CURSUL INTERNĂRII O DATA INVESTIGAT!! 24/10/2011 21:08:10 Amilazâ Serica:lipsa reacti U/L; Biiirubina Directa:3, 67 mg/di; Bilirubins Tota!a:7.63 mg/dl; Greatinina O 63 mg/al; Examen sumar de urina + sediment (Reacţia (pH):Acid, Albumina (calitativa):Nor, Pigmenti biliari:Absenţi, Urobilinogen:Prezent++, LeucodteiPiurie ); FA: 1360.00 AUTOMATIC: Gama GT:433.59 U/L; Glicemie:62 35 mg/dl; TGQ:90.35 U/L; TGP: 195.61 U/L; Timp Quick (Timp Quick:14.5 sec, Procent:80.6 %); Uree:32.34 mg/d!; |
|
10-11-2011, 12:32:51 de către pitic activ nu am primit mai mult decit am trimis pe privat o sa le postez si aici cit despre buletinul histopatologic nimeni nu mi, a zis nimic nu mi, au spus ce trebuie sa fac nu mi, au spus unde sa ma duc nu i, au dat nici un tratament profesorul care a taiat, o mi, a zis la o zi de la taiere ca nu va mai prinde rezultatul de la biopsie si cind l, am intrebat ce sa fac unde sa ma duc pina atunci a dat din umeri si a plecat mentionez ca i, am dat bani si nu lucrul asta conteaza conta sa ma indrume sa ma lamureasca sa stiu ce am de facut azi dimineata am fost cu biletele de extermare la spitalul floreasca cu recomandare nu m, a intrebat nimic de mama s, a uitat doar pe externare si mi, a zis ca o sa, mi faca fisa de internare asistenta lui marti dimineata la 10 o interneaza |
|
10-11-2011, 12:14:33 de către RaulDuke poti sa postezi orice, numa sa nu faci reclama sau sa incalci alte reguli mentionate chiar aici. am primit mesajele tale private. nu ai primit raspunsul meu ? era mai mult un comentariu, e drept. acuma spune-ne si noua pe unde ajungi, la ce specialitati si ce zic medicii respectivi. sper ca ai planificat si un consult oncologic pe acolo pe undeva... |
|
10-11-2011, 06:17:47 de către pitic activ am ajuns in bucuresti am primit mai multe nume de doctori si azi alerg pe la spitale sper sa fie cu folos mama este la o sora de, a ei si inca nu stie nimic nu stiu daca am voie sa postez aici biletele de externare daca stie cineva va rog sa ma anuntati m, ar ajuta orice parere de la cei care stiu sa citeasca analizele sa, mi spuna incotr, o sa ma indrept |
|
08-11-2011, 23:55:35 de către pitic activ nu mai rezist sa stau sunt foarte obosita desi as fi dorit sa pot sta sa vad raspunsul tau dar cu siguranta dimineata primul lucru care il voi face dupa ce ma trezesc voi citi mesajul tau daca nu ai primit mesajele miine ti le voi mai trimite odata |
|
08-11-2011, 23:36:15 de către pitic activ nu stiam care este spitalul floreasca dar acum m, am lamurit este cel de urgenta colt cu stefan cel mare miine sper sa am noroc sa pot vorbi cu medicul d, acolo dar nu imi strica un ajutor in plus daca ii cunosc starea mai exacta a mamei din punct de vedere al analizelor atunci cu siguranta ca as intelege mai usor orice explicatie care ar veni din partea medicului |
|
08-11-2011, 23:15:47 de către pitic activ nu stiu cum acum am scanat gata cred ca am reusit |
|
08-11-2011, 23:02:55 de către RaulDuke da-mi un mesaj privat! |
|
08-11-2011, 22:55:48 de către pitic activ da normal ca sunt confuza si normal ca vin fel de fel de pareri din toate partile daca scanez biletele de iesire ai putea sa ma lamuresti daca e macar in parametri normali? internarea s, a facut in mangalia si apoi a fost trimisa la constanta miine ma duc la spitalul floreasca sa vorbesc cu un medic, sper sa, l gasesc, merg cu o recomandare si sper sa ma ajute daca nu si poimiine e o zi doar ca va trebui sa ma misc foarte repede ca nu mai am timp de pierdut as fi in stare sa fac orice doar sa stiu ca se va face bine dar mie si frica sa nu, i fac rau asa ca normal sa ti se para unele intrebari banale sau confuze dar nu iti imagina ca nu ma voi adresa medicilor |
|
08-11-2011, 22:35:46 de către RaulDuke e o oarecare varza in discutia asta, dar da=mi voie sa incerc: 1 - taiatul sub limba: inafara de aspectele de sarlatanie evidenta, este o aberatie din orice punct de vedere si o jignire dpdv intelectual la care nu vad cum poate cineva sa plece urechea decat daca nu cumva e foarte confuz... din varii motive. linisteste-te putin, aduna-te si realizeaza ca raspunsul nu sta in asemenea metode vrajitoresti recomandate de sarlatani care vor sa ia bani pentru nimic de la oameni la ananghie! 2 - faci confuzie intre "fiere" si "colecist" sau "vezicula biliara" fierea defapt este numele popular al BILEI, o secretie a ficatului care se scurge in mod normal dupa masa, din ficat, in INTESTIN, prin caile biliare. inchipuie-ti "colecistul" sau "fierea" dupa cum cred ca te referi tu, ca o umflatura a acestor canale, unde se aduna bila intre mese. daca se scoate aceasta umflatura, vezicula, sau "fierea" cum ii zici tu, si am mai auzit pe cativa, nu inseamna nimic. inseamna ca in mod normal bila se scurge tot timpul in intestin, lucru fara probleme. problema apare atunci cand pe canalele alea apare respectivul CANCER pe interiorul acestor canale, care blocheaza scurgerea bilei din ficat, ca atare ficatul sufera, bila se duce inapoi in sange, din sange in diverse tesuturi, se degradeaza, apare icterul (culoarea aceea galbena) etc. ca atare daca un asemenea cancer nu poate fi indepartat, nici macar stentat sau ocolit cumva, lucrurile sunt proaste si ficatul nu poate sa reziste mult. pacientul intra in insuficienta hepatica, care poate fi treptata sau rapida, si moare. |
|
08-11-2011, 22:23:16 de către pitic activ of normal ca poate sunt greu de inteles citeodata o sa incerc sa ma concentrez mai mult cind scriu aici intreb aici pentru ca nu am timp sa caut azi a externat, o si tot azi am trimis, o la sora ei in bucuresti se simte bine si in siguranta acolo la noi serviciul e de asa natura incit in fiecare saptamina suntem tot in alt oras dar normal ca eu acum am luat o pauza nu mai stiu daca am intrebat dar ce parere ai de taiatul sub limba ? cica e unu ciobanu care face lucrul asta si ca ajuta la detoxifierea organismului si inca o nelamurire ce o mai am : s-a produs icterul mecanic deci s-a blocat calea dintre ficat si fiere si acum vine intrebarea mea : la un pacient la care i se scoate fierea ce se intimpla cu schimbul dintre ficat si fiere? ca nu mai exista si de ce atunci cind ai fierea si se blocheaza canalul nu se mai poate face nimic? ( ma rog cu complicatiile de riguare) |
|
08-11-2011, 20:02:16 de către RaulDuke intrebarea nu ti-o inteleg, nu pot raspunde la nelamurirea ta. despre iradiere, e simplu: radioterapeutul ii cere un CT sau chiar un RMN de ficat si cai biliare si apoi isi planifica niste campuri pe bolnav pe care proiecteaza niste raze dupa un anume program al lui. astfel iradiaza zona respectiva, inclusiv tumora, care o perioada poate sa dea inapoi. |
|
07-11-2011, 23:15:42 de către pitic activ medical am inteles fenomenul zic eu inca nu stiu nimic de iradiere in ce consta si cum se face am aflat ca cineva in bucuresti taie sub limba, leacuri babesti, oare ne, ar ajuta in cazul nostru ca se zice din batrini ca asa se deblocheaza icterul intreb si eu normal ca pareri vin din toate directiile si mai am o nelamurire daca fierea este scoasa din organism cum se mai face drenarea? la ea nu e posibila aceasta functie?adica cu fierea la locul ei dar functia sa nu mai existe si totusi sa traiasca? inca este in spital la constanta si profesorul e in bairam probabil ca pe miercuri sau joi sa o externeze nu face temperatura si nu a facut deloc in toata perioada maninca s, a si imbujorat putin in obraji pielea este galbuie dar nu mai e atit de accentuat raul iti multumesc pentru promtitudinea de a raspunde desi unele intrabari din partea mea poate ti se par prostesti ma ajuta orice raspuns sunt aici pentru a intelege fenomenul si a incerca sa gasesc solutii normal sunt foarte disperata dar nu asta e discutia |
|
06-11-2011, 21:47:28 de către RaulDuke in cazul obstructiei biliare complete care nu poate fi rezolvata, din pacate prognosticul de supravietuire este de ordinul zilelor/saptamanilor. din pacate nu se mai pune problema inceperii vreunui tratament chimioterapic, daca asa sta treaba. poate doar iradiere, iar asta cam de urgenta, lucru pe care va sfatuiesc sa-l incercati cumva pe undeva. in rest tratament suportiv si atat. poate nici sa stie ce se intampla cu ea n-ar fi rau, mai ales in momentul in care o sa constate ca se simte mai rau sau cand trebuie sa-si dea acceptul pentru un tratament cu IRADIERE... |
|
06-11-2011, 21:15:24 de către pitic activ din ce mi, a spus chirurgul nu a reusit sa faca nimic nici by-pass nici ocolire nici desfundare sau cum se mai numesc astea ce e cel mai ciudat ca profesorul care a operat, o mi, a zis ca nu mai prinde rezultatul de la biopsie iar doctorul care l, a ajutat in operatie ( ambii o viziteaza zilnic la salon) mi, a zis ca poate o luna poate sase cine stie ce sa mai cred ? ea a inceput sa prinda culoare in obraji nu mai e atit de galbena pe corp dar la coltul ochilor se vede galbejeala are unde sa stea in bucuresti acum sunt cu ea in spital la constanta ce e cel mai important e ca ea nu stie nimic psihicul si fizicul ei acum dupa 4 zile de la taiere sunt de om sanatos desi i s, a luat doar biopsie va multumesc din suflet ca imi raspundeti avem sanse sa mai prindem biopsia fara acea functie de drenare intre ficat si fiere? mama luna asta implineste 60 ani |
|
06-11-2011, 00:09:31 de către RaulDuke pitic activ: ignora orice sugestie de tratament "homeopat", cel putin momentan. daca mama se simte BINE inseamna ca totusi ceva ceva s-a putut face pentru ea la o operatie. fie s-a facut un "by-pass" (ocolire) a obstructiei din caile biliare, fie s-a pus un stent (un tub) prin tumora astfel incat bila din ficat sa se dreneze in continuare, ceva s-a facut astfel incat mama ta e, cel putin momentan, bine si poate nici nu e galbena la fata. din pacate lucrurile astea sunt temporare, la fel si orice intentie de tratament oncologic. boala va progresa dincolo de asta, pentru ca asa se intampla cu orice tumoare care NU poate fi operata. totusi prezinta-te dupa externare cu biletul de externare de la chirurgie (cu protocol operator), cu rezultatul RMN-ului si ce alte analize mai ai legate de boala la un consult oncologic, pentru ca nu e chiar asa. unele diagnostice de cancer se admit si cand rezultatul anatomopatologic nu e inca gata. daca mama ta se simte bine, poate fi incercat un tratament chimioterapic, completat eventual si cu radioterapie, menit sa mai castige timp pentru mama ta. timp de supravietuire si timp pana cand apar/progreseaza simptomele. din pacate cel mai bun mod in care poti face asta, daca ai de gand sa o aduci in bucuresti, este sa-i asiguri concomitent un loc de cazare pe durata tratamentului, pentru ca daca nu are unde sa stea, atunci va fi programata peste multe saptamani si chiar luni. locuri de internare IN SECTIILE DE ONCOLOGIE sunt foarte putine. in schimb, daca are unde sa doarma, ea poate sa faca un asemenea tratament in regim ambulator, adica vine la spital, e consultata, a doua zi face niste analize, a treia zi perfuziile cu citostatice, si dupa aia pauza... si tot asa, la anumite intervale de cateva saptamani. du-te deci sa faci o programare in conditiile astea la orice sectie de oncologie din bucuresti, cu actele de care am zis si cu un bilet de trimitere, fie la fundeni, coltea, spitalul militar sau elias etc... tine minte totusi ca tratamentul chimioterapic nu se incepe decat daca mama ta e in stare buna, cu analize in limite aproape de normal si nu mai devreme de 4 saptamani de la o operatie de mare amploare. iti urez succes! |
|
05-11-2011, 23:46:36 de către Vio sau Vasi @pitic activ, intradevar, fara rezultatul de la biopsie nu poti avea o discutie cu un oncolog.mare lucru nu se poate intampla (rau) pana vine rezultatul.asa ca ai rabdare, tine-ne la curent.din ce localitate esti si ce varsta are mama. |
|
Dupa operatie (canerc de colon) acuza dureri abdominale... este grav? |
16-11-2011, 17:01:29 de către RaulDuke pai care e problema ? zaldiar e o combinatie foarte buna de tramadol cu paracetamol. papaverina e si ea foarte buna, dar depinde de sursa durerilor. initial se poate creste doza de antialgice, pentru a se incerca un control mai bun al durerilor, dar asta poate fi facut doar sub indrumarea medicului care a prescris asta. |
|
16-11-2011, 08:53:55 de către anaely37 a primit zaldiar dar nu o calmeaza, poate lua mai mult de o pastila pe zi?, il mai poate conbina si cu altceva in afara papaverina, sau sa ia alt calmant mai puternic decat zaldiar |
|
15-11-2011, 13:28:00 de către RaulDuke no problem ! |
|
15-11-2011, 13:15:27 de către anaely37 multumesc mult pentru tot !!! |
|
15-11-2011, 12:53:43 de către RaulDuke consultul chirurgical poate sa decida asta (adica medicul chirurg). dar operatia nu se indica decat daca are probleme de obstructie, fenomene de ocluzie intestinala, ischemie, etc., in nici un caz daca nu are simptome grave nu are rost operatia, pentru ca in cazul unei asemenea recidive ea nu mai poate fi vindecata. tot ce se poate face este tratamentul oncologic, in special chimioterapie in limita tolerabilitatii. |
|
15-11-2011, 12:46:16 de către anaely37 sa mergem doar pe chimioterapie? sau sa optam si pt operatie? |
|
15-11-2011, 10:22:08 de către RaulDuke da, pentru ca exista sanse ca chiar si in momentul operatiei sa existe boala microscopica raspandita la distanta, care nu se vad pe nici o invetigatie, din pacate. |
|
15-11-2011, 06:27:38 de către anaely37 tomograful l-a recomandat medicul oncolog, pe data de 3.11.2011, l-a vazut medicul de specialitate si medicul oncolog este programata din nou pe 5.12 pt inceperea chimioterapiei. chiar daca se face operatie se poate extinde si la celelalte organe ? |
|
14-11-2011, 23:58:25 de către RaulDuke 70L 70LX ala e defapt FOLFOX si e numele regimului de chimioterapie pe care l-a facut acum 3 ani, sa inteleg. din ce deduc acum 3 ani a avut un cancer de colon pentru care s-a operat si a facut si chimioterapie cu scopul de vindecare (adjuvanta), iar acum tomograful arata ce ai scris tu mai sus. lucrurile par sa indice o recidiva a bolii. daca asta e adevarat, atunci din pacate nu mai poate fi operata cu scopul vindecarii. tot ce se mai poate face este in scop paliativ, chiar daca e vorba de o operatie pt. iminenta de ocluzie intestinala sau chimioterapie pentru prelungirea vietii/ameliorarea simptomelor. consultul oncologic ce a stabilit si cand l-ati facut ? tomograful cine l-a recomandat si cine l-a vazut ? si cand l-ati facut ? |
|
14-11-2011, 23:31:42 de către anaely37 varsta -61 ani |
|
14-11-2011, 23:16:14 de către anaely37 diagnosticul de la operatie este: "neoplasm colon transvers ulcerovegetativ sangerand" "s-a practicat colectomie segmentara cu transvers-descendent si splenectomie tactica" cand a inceput citostaticul, adica pe 24.03. 2008 are diagnosticul - neo colon transvers op in tr.PCT, dischinezie biliara, BCI, A.P. de efort, anemie mod. secundara. In timpul internarii a primit tratament cu -PCT I serie 70L 70X + tratament simptomatic pe rezultatele de la tomograf scrie "in loja splenica se vizualizeaza masa.. (nu inteleg ce scrie ) cu diametre axiale 47.8/ 20mm adenopatii multiple cu diametre axiale de pana la 25mm si chiar blocuri adenopatice, localizate periaortic, interaorticav, pericav, celiac, mezenteric superior, duodenal superior." Adica a cuprins tot colonul ? Nu mai sunt sanse, poate fi operat din nou ? |
|
14-11-2011, 23:08:49 de către radicus Inca nu ai precizat informatii despre diagnosticul clar de acum 3 ani, stadiul de atunci al bolii (nu e clar din mesaje daca a fost sau nu diagnosticata cu cancer acum 3 ani), varsta si tratament initial pentru boala cu care a fost diagnosticata. |
|
14-11-2011, 22:13:07 de către anaely37 HEMATOLOGIE VSH 1h coagulat * normal 2-13/mm WBC 7.75 LYM 2.27 NEU 4, 86* normal 2.2-4.8 MON 0.48 EOS 0.08 BAS 0.06 LY% 29.3 NE% 62.7 MO% 6.2 EO% 1.0 BA% 0.8 RBC 4.22* normal 4.7-6.1 HGB 13.2 HTC 37.4 MCV 88.7 MCH 31.3* normal 27-31/pg MCHC 35.3 RDWc 14.6 RDWs 43.0 PLT 254 PDWc 37.9 PDWs 23.6 MPV 11.1* normal 7.4 -10.4/fl PCT 0.28 analizele sunt facute pe 1 nov 2011 |
|
14-11-2011, 21:49:36 de către anaely37 scuze ca nu am venit cu informatii ample pana acum, dar nu aveam buletinulde analize.Iata ce spune ultimul : biochimie ast/tgo - 23 bilirubina totala 0, 84 bilirubina directa 0, 27 fosfataza alcalina 85 ggt 22 glicemie 81 ALT/TGP 24 CALCIU TOTAL SERIC 9.4 UREE serica 39 creatinina serica 0.5 |
|
04-11-2011, 09:24:54 de către RaulDuke revino cu informatiile de mai sus, te rog! in primul rand cu biletul de externare cu concluziile si recomandarile complete de la operatie. ori ai un buletin anatomopatologic trecut pe undeva, ori v-a fost recomandat sa-l ridicati la cateva zile/saptamani dupa operatie ori s-a comis o eroare pe undeva. |
|
04-11-2011, 00:02:24 de către radicus Adenopatiile atat de mari nu arata lucruri bune indiferent care e cauza. Si acolo unde e `...` cumva scrie `blocuri tumorale`, `blocuri ganglionare` sau ceva de genul? Mai multe informatii despre diagnosticul de acum 3 ani, stadiul bolii, varsta si tratament ar fi de ajutor. |
|
Cancer Colon-anemie |
20-11-2011, 14:38:30 de către RaulDuke
Subiect: Cancer Colon-anemie
@dr I.F.: de ce sa nu mai intervii ? mai ales daca ai exp. medicala, mi se pare o risipa sa nu-ti spui parerea si sa nu participi la orice dezbatere, cand asta nu costa nimic!numai bine ! |
|
Cancer Colon-anemie |
12-11-2011, 09:26:02 de către dr i.f.
Buna ziua, Sper ca mama domnului mike07 se simte mai bine si nu va mai avea scaderi ale hemoglobinei (in cazul in care motivul scaderii ar fi altul decat sangerarea). Am revenit sa precizez ca tocmai acesta este un caz in care testul hemoragiilor oculte nu mai are valoare de screening, ci este foarte important de efectuat, chiar si in mod repetat (pentru a exclude orice reactie fals negativa), pentru ca a face o colonoscopie unui pacient proaspat operat si traumatizat si de actul operator si de aflarea cruntului diagnostic, fara DOVADA ca sangereaza de la nivelul tubului digestiv, mi se pare destul de greu de indurat (chiar daca e o procedura de 20 de minute, dupa pregatirea prealabila bineinteles...); cel putin asta e parerea mea si asta as face daca ar fi vorba de parintele meu (si din pacate, am experienta in lupta asta pe care o duc impreuna cu tata). Ar putea fi considerat test screening daca il face chiar domnul mike07 (mai ales ca are in familie antecedente de polipoza intestinala cu potential de malignizare) cuplat si cu colonoscopia (tot ca test screening in cazul acesta). De fapt m-am invatat sa fiu in primul rand optimista (poate ca e bine, poate ca e rau, dar pentru persoana bolnava conteaza mult) si sa adopt mai intai metodele simple de orientare in diagnostic, ca mai apoi, daca e nevoie, sa trec la cele mai complexe, si asta fara a pierde prea mult timp pentru ca timpul este ceea ce ne lipseste cu adevarat... Multa sanatate tuturor si gata, promit ca nu mai intervin, mi-am spus doar parerea, asa vad eu logica lucrurilor pentru ca in final suferinta sa fie minima. |
|
Cancer Colon-anemie |
03-11-2011, 11:38:06 de către RaulDuke
da. ti-am zis, testul sangerarilor oculte, dupa parerea mea, e bun ca screening si ca metoda de diagnostic mai mult sau mai putin precoce. odata ce a fost operata pentru un cancer... cu simptome si cu anemie feripriva, e destul de direct si clar si simplu de fixat indicatia repetarii unei COLONOSCOPII. vedeti cum va intelegeti cu medicii ! |
|
Cancer Colon-anemie |
03-11-2011, 09:13:56 de către mike07
multumesc foarte mult pentru raspunsuri.doctorul deocamdata nu a cerut testul pentru hemoragii oculte sa colonoscopie, a spus direct ca va face transfuzie. normal ar fi dupa parerea mea sa se afle cauza, nu doar sa trateze efectul. a tolerat foarte bine hemoglobina de 5, probabil nici nu s-ar fi dus la spital daca nu avea febra intre 37-38 zilnic si diaree. probabil ca pierdea sange prin scaun in timp. apoi a facut transfuzie cu 3 pungi, i-a crescut hemoglobina la 9.4 dar pana la operatie mai avea aprox 8.5-9, s-a operat si dupa operatie, la externare(acum 1 luna si jumatate) avea aprox 10, iar acum are 8.6 |
|
Cancer Colon-anemie |
02-11-2011, 23:51:22 de către dr i.f.
Bineinteles ca initial trebuie exclusa o sangerare, sunt intru totul de acord cu dumneavoastra, de aceea am si recomandat testul pentru hemoragii oculte din scaun, ma gandesc ca nu are o sangerare vizibila care ar fi atras atentia, la fel si varianta melenei nu ar trece neobservata, cu exceptia cazului in care deja primeste preparate cu fier ce ar da scaune inchise la culoare.Recomand acest test pentru inceput pentru ca e foarte simplu de efectuat, iar daca iese pozitiv trebuiesc efectuate endoscopia/colonoscopia asa cum foarte bine ati precizat dumneavoastra. Poate ca e vorba tocmai de polipii ramasi pe loc, vad ca era vorba de o polipoza intestinala... Acum si valorile hemoglobinei pot varia in functie de starea de hidratare a pacientului (perfuzat sau nu), daca analiza s-a lucrat la acelasi laborator/aparat si ar putea fi foarte bine si o reactie posttransfuzonala tardiva cu hemoliza prin aloanticorpi (transfuziile ar trebui luate in calcul ca ultima varianta pentru ca de cele mai multe ori sunt salvatoare, dar pot aduce schimbari in organism). Dar oricate explicatii am cauta, stiu ca pana la urma trebuie sa ne gandim mai intai la ce e mai rau ca sa nu trecem cu vederea un fapt important. O persoana care a tolerat o hemoglobina de 5 g/dl inainte de operatie (in cazul in care nu a fost vorba de sangerare acuta), va tolera bine si hemoglobina 8.6 pana se va elucida cauza scaderii acesteia, daca e vorba de o scadere reala. Din cate stiu eu, sper sa nu gresesc, 5-fluorouracilul si acidul folinic nu dau o asa mare toxicitate pe maduva, comparativ cu oxaliplatinum, de exemplu, sa speram ca se poate evita o noua transfuzie. Numai bine! |
|
Cancer Colon-anemie |
02-11-2011, 21:59:21 de către RaulDuke
hemoglobina 8-9 inseamna o anemie serioasa. ori la cineva tocmai operat pe colon, pentru cancer... lucrurile nu au voie sa ramana asa. tratamentul cu fier nu strica, tratament cu neorecormon nu recomand in conditiile actuale. ce recomand este lamururea problemei - deci cauza anemiei. in contextul dat si pana la proba contrarie, ea sangereaza pe undeva. asta trebuie oprit! mai important ca orice. recomand o colonoscopie si/sau endoscopie digestiva superioara. |
|
Cancer Colon-anemie |
02-11-2011, 20:08:08 de către dr i.f.
Buna seara, Pentru a vedea daca mai sangereaza de la nivelul tubului digestiv puteti face un test Adler pentru hemoragii oculte din scaun. Producerea de eritrocite mai poate fi stimulata prin administrarea de Eritropoietina ( NeoRecormon) subcutanat in paralel cu tratamentul citostatic (la recomandarea oncologului), dar cu atentie la unele reactii adverse posibile - hipertensiune, fenomene trombo-embolice. Daca mama are si o lipsa de fier se administreaza si fier. Poate se evita o noua transfuzie... Multa sanatate! |
|
Cancer Colon-anemie |
02-11-2011, 19:20:21 de către mike07
problema e ca a mai avut si foarte multi polipi(~100) si poate ca cei din zona rectala n-au mai fost extirpati. e posibil ca acesti polipi sa fie de vina? despre analize pot sa va spun asa: -hematii 8.6, hematocrit 28.4 -leucocite 5400 -trombocite 413.000 !!! -calcemie 8.6 -colesterol 150, trigliceride 53 -uree 21 -creatinina 0.93 GGT 19, GPT 20, GOT 25, FA 65 a facut ecografie: splina 102/40, ficat lob drept 142, stang 76, i-au spus ca are fierea inflamata(infectie?) nu a vorbit cu niciun chirurg, e internata la oncologie, ca citostatice o sa faca tratament cu 5-fluorouracil si acid folinic |
|
Cancer Colon-anemie |
02-11-2011, 18:36:29 de către RaulDuke
mai multe cauze posibile. nu se poate spune pe internet fara anumite analize in fata. dar e posibil sa trebuiasca investigate mai multe cauze, inclusiv repetarea unei colonoscopii. poate ca anastomoza chirurgicala unde a fost refacuta continuitatea tubului digestiv nu s-a vindecat bine, poate boala a recidivat la acel nivel, etc. are scaun cu sange sau negru ? chirurgul ce zice ? |
|
cancer pulmonar |
02-11-2011, 09:21:33 de către RaulDuke
Subiect: cancer pulmonar
daca nu este de operat, din pacate, nu poate fi vindecat. |
|
cancer pulmonar |
02-11-2011, 00:55:42 de către Mihaela micky
Cam stiam despre ce este vorba dar nu exact si vroiam sa fiu mai sigura.Mi s-a spus ca nu este de operat, a facut citostatice si in momentul de fata i sa dat un tratament..nu stiu ce sa zic..eu nu am mai avut nici un caz in familie si nu stiu cum sa ma comport, parca tot nu-mi vine sa cred ca ni se intampla noua!crezi ca va fi bine?Nu cred ca vom face fata usor la aceasta suferinta!iti multumesc mult pentru raspuns. |
|
cancer pulmonar |
01-11-2011, 00:42:44 de către RaulDuke
treaba e foarte simpla: tataltau are o tumora in plaman care s-a extins si catre ganglionii limfatici din zona respectiva. pentru a se vedea daca e vorba de cancer sau nu (cum e din pacate foarte probabil in momentul de fata, desi nu sigur) trebuie sa faca si alte teste, respectiv o metoda prin care sa se preleveze o biopsie, cel mai degraba prin BRONHOSCOPIE, de asemenea un chirurg de chirurgie toracica trebuie sa faca un consult si sa vada acest CT pentru a putea spune daca respectivele probleme se preteaza la operatie, apoi, pe baza unui diagnostic anatomopatologic, daca e intr-adevar cancer si se preteaza la tratament oncologic suplimentar, cu RADIOTERAPIE si CHIMIOTERAPIE.ce discutii aveti cu medicul ? ce v-au spus? ce urmeaza sa faceti ? |
|
limfom gastric... lamuriti-ma! |
12-12-2011, 23:47:48 de către RaulDuke
Subiect: limfom gastric... lamuriti-ma!
mult noroc si succes! remisie completa ! |
|
23-11-2011, 16:56:22 de către lorica222
astazi a iesit si rezultatul de la biopsie.din cele 6 locuri din care s-a prelevat doar in unul singur exista limfom.maine merge la torino sa faca masuratorile pt a incepe radioterapia.probabil ca se face doar pe locul bolnav. |
|
22-11-2011, 17:09:21 de către lorica222
nu i-a spus nimic despte transplant.ei au celule stem intr-o banca din italia prelevate de la fetita lor.oare nu e o optiune si asta?de ce o fi zis ca doar cele 2 sunt de luat in seama? |
|
22-11-2011, 16:40:48 de către RaulDuke
nimeni nu stie asta! urmeaza recomandarile si tine-ne la curent! regret ca nu sunt hematolog si nu stiu prea multe despre asta... dar mai scrie-ne ! |
|
22-11-2011, 14:10:00 de către lorica222
din pacate vestile nu sunt bune deloc.a fost la torino se pare ca dupa cele 2 sedinte de chimio cu r.chop tumora nu numai ca nu s-a micsorat dar a si crescut considerabil.medicul banuieste, , ca fiind un cancer al sangelui , ca sunt si alte organe afectate.acum are 2 optiuni ;raditerapie 4 saptamani, inlaturarea totala a stomacului.si oricum chiar daca scoate stomacul dupa asta tot trebuie facut chimio.of doamne nu mai inteleg nimic.au spus ca 80%dintra cazurile cu limfom raspund la tratament, nu ne gandeam ca va face parte din cei 20% dar se pare ca asa este.nu stiu ce va fi mai departe. |
|
17-11-2011, 23:13:43 de către RaulDuke
da, in masura in care pot... |
|
17-11-2011, 22:14:57 de către lorica222
astazi i-a luat si biopsie.am inteles ca luni primeste rezultatul.daca o sa ii dea rezultatul scris o sa mi-l traduca si o sa scriu cu toate ca nu prea ii da rezultatele le pune la dosar si ii spune doar in mare despre ce e vorba.ne mai linistisem in ultimul timp pt ca mereu i s-a spus ca sunt sanse f mari cam 90 %, acum iar am devenit tematori.multumesc oricum ca raspundeti mereu. |
|
17-11-2011, 18:28:39 de către RaulDuke
cu siguranta ca poate fi facut si altceva, dar poate ca hematologul care se ocupa de el stie foarte bine asta si poate ca nu are acces la ce considera el ca e cel mai bine si mai bine pentru bolnav, ca atare il indruma spre locul unde poate fi ajutat cel mai tare. din pacate dincolo de lucrurile de pana acum, nu ma mai pot pronunta, pentru ca nu sunt hematolog, nu ma ocup propriuzis cu astfel de cazuri. in schimb pot sa-ti clarific orice informatie oficiala primesti (in scris) si ai nelamuriri. va urez mult noroc ! |
|
17-11-2011, 14:12:23 de către lorica222
buna ziua.revin din nou.fratele meu a facut si a doua sedinta de chimio.dupa 2 saptamani a repetat analizele, transaminazele au ajuns la 200.i s-a recomandat sa faca o ecografie sa vada ce se intampla cu ficatul si se pare ca are un ficat gras si marit.astazi i-au facut si endoscopie gastica si suntem f dezamagiti si speriati pt ca dr i-a spus ca se astepta sa fie mai bine dar se pare ca nu raspunde la tratament.e posibil sa il trimita la torino la un profesor doctor pt ca dr actual se considera depasit de situatie.intrebarea mea ar fi:oare nu se grabeste medicul dupa numai 2 sedinte de chimio?mai poate fi facuta si alt tratament?ce credeti? |
|
03-11-2011, 19:10:07 de către RaulDuke
numai bine ! |
|
03-11-2011, 17:16:40 de către lorica222
stim asta dar tot a fost cam greu pt ca fetita lui cea mare de 8 ani a inceput sa planga cand l-a vazut tuns zero punand fel de fel de intrebari.astazi a reusit sa faca a doua sedinta de chimioterapie chiar daca analizele tot nu sunt ideale.dar medicul a zis ca pt situatia in care se afla sunt bune.asa ca mergem inainte cu ganduri bune. |
|
01-11-2011, 00:46:21 de către RaulDuke
ii va creste la loc dupa tratament. |
|
30-10-2011, 20:24:11 de către lorica222
multumesc pt lamuriri.a fost la torino la un spital mai mare si medicul de acolo i-a spus ca indiferent unde merge, in america in romania sau in italia protocolul este acelasi se recurge la acelasi tratament.astazi a inceput sa ii cada parul de peste tot..stiu ca aste e un efect secundar al tratamentului si desi stia ca o sa cada a avut totusi un soc. |
|
29-10-2011, 23:13:13 de către RaulDuke
numai bine! R-CHOP, da, tratamentul standard in limfomul non-hodgkin. R - mabthera; C - ciclofosfamida; H - doxorubicina; O - vincristina; P - prednison sau prednisolon. cele 2 din mijloc sunt citostatice clasice; primul e un medicament de generatie noua, anticorp monoclonal; prednisonul il stie toata lumea, e corticosteroid. |