Ultimele comentarii pe forum
SUBIECT | COMENTARIU | |
carcinom scuamos moderat diferentiat invaziv |
17-05-2012, 19:36:19 de către kingutzi22@rocketmail.com Nu are, nu s-a cerut tomografie.A fost operata la Cluj si medicii de acolo ne-au zis ca plamanii si ficatul sunt sanatoase.De RMN cerebral nici nu s-a pomenit.Ce parere aveti?Astept raspuns va rog. |
|
17-05-2012, 00:46:45 de către RaulDuke tratamentul cu interferon este standard in melanomul malign operat cu scop curativ. intrebarea cheie: aveti un examen CT de torace si abdomen si un CT sau RMN cerebral, facut inainte de interferon ? |
|
16-05-2012, 11:16:24 de către kingutzi22@rocketmail.com Ma scuzati, am observat ca nu s-a tastat ca in a treia saptamana primeste interferon o doza de 9 mil. |
|
16-05-2012, 11:14:34 de către kingutzi22@rocketmail.com Buna ziua, soacra mea a fost diagnosticata cu melanom malign ulcerat, operat perete toracic, clark 4, pt 4bN1M0, confirmare de malignitate S11177.Din axila iau mai scos 17 ganglioni.Din buletinul histopatologic a rezultat ca doi din cei 17 ganglioni, 2 erau cu micrometastaza de melanom malign.Acum a inceput tratamentul cu interferon.Primeste cate o injectie la doua zile.In prima saptamana iau recomandat o doza de 3mil, in a doua saptamana 6 mil, iar in a treia saptamana mil.Spuneti-mi va rog frumos parerea d-voastra despre diagnostic si tratament.ASTEPT RASPUNS, VA MULTUMESC. |
|
04-05-2012, 18:14:08 de către kingutzi22@rocketmail.com MULTUMESC MULT, DOAMNE AJUTA SA FIE BINE |
|
04-05-2012, 00:20:04 de către RaulDuke nu, cred ca varianta propusa este cea mai buna! totusi trebuie urmarit periodic, cu consulturi, spre a nu aparea vreo recidiva, sau daca apare, sa fie rezolvata din pripa! numai bine si noroco ! |
|
02-05-2012, 11:57:58 de către kingutzi22@rocketmail.com BUNA ZIUA, am fost astazi la un consult oncologic si medicul ne-a spus ca nu este nevoie de radioterapie deoarece marginile de excizie sunt libere.In caz de recidiva sa revenim pt radioterapie.Care este parerea d-voastra?Ar fii fost oare nevoie de radioterapie, facuta preventiv? |
|
28-04-2012, 12:57:53 de către RaulDuke cu placere ! |
|
27-04-2012, 11:15:39 de către kingutzi22@rocketmail.com sigur ca da.Am sa revin saptamana viitoare miercuri, dupa controlul oncologic.MULTUMESC |
|
27-04-2012, 09:15:02 de către RaulDuke numai bine! te asteptam si cu alte informatii. |
|
26-04-2012, 22:44:43 de către kingutzi22@rocketmail.com multumesc din inima pt raspuns.Sper sa fie totul bine, miercuri mergem la un medic oncolog pt o parere in plus.MULTUMESC MULT |
|
25-04-2012, 22:19:05 de către RaulDuke lucrurile par favorabil: diagnosticul este cel de cancer de piele; partea buna e ca pare a fi un stadiu incipient, care se preteaza la rezectie, ca singur act medical, care pare ca s-a facut in conditii bune, tumora indepartandu-se cu totul. sansele de vindecare sunt maxime. ce mai trebuie facut este un control medical, eventual oncologic, sau de ORL, spre a se vedea daca exista niste ganglioni mariti prin jur, pe la nivelul gatului in special, si sunt suspecti. altfel tumora are toate sansele sa fi fost indepartata complet doar prin operatie, si sa nu mai aveti probleme. e bine deci! trebuie urmarita cu atentie la distanta, pentru ca in cazul recidivei sa fie aplicate din prima alte tratamente necesare: eventual reinterventie chirurgicala, radioterapie, sau altceva. totusi sansele sunt destul de mici sa se intample asta si va doresc sa nu ! completati operatia aceasta cu un consult la medicul de familie; deci un consult clinic, o radiografie pulmonara si un examen local pe la nivelul gatului, pentru siguranta. numai bine ! |
|
25-04-2012, 15:19:47 de către kingutzi22@rocketmail.com va rog dati-mi niste raspunsuri mai pe intelesul oamenilor de rand.Tatal meu a fost diagnosticat cu carcinom scuamos necheratinizat.Am sa notez mai jos rezultatele buletinului histopatologic: DIAGNOSTICUL HISTOPATOLOGIC:carcinom scuamos al pavilionului auricular necheratinizat, slab diferentiat, care infiltreaza cartilajul.Marginile de excizie chirurgicala sunt libere.pT2NxMx COD :8070/3 DESCRIERE MACROSCOPICA: fragment de pavilion auricular de 60x20x35 mm, ce prezinta pe suprafata o formatiune tumorala de culoare cenusie-maronie, elevata din planul pielii, ulcerata, de 42x20mm, de consistenta crescuta. DESCRIERE MICROSCOPICA:fragment de pavilion auricular tapetat de epiteliu pavimentos stratificat cheratinizat, cu focare de ulceratie, ce prezinta o proliferare tumorala, constituita din placarde neregulate, de diferite forme si dimensiuni, infiltrative, alcatuite din celule scuamoase de dimensiuni medii, cito[plasma eozinofila, nuclei hipercromi, neregulati, cu plemorfism marcat si cu figuri micotice atipice.Focal se mai observa si placarde cu necroza centrala..Placardele tumorale infiltreaza cartilajul urechii.Reactia dezmoplazica si infiltratul inflamator peritumoral sunt moderat reprezentate. Grosimea maxima a tumorii:11mm.Nu se observa invazii perineurale nici embolii limfo-vasulari.Marginile de excizie chirugicala sunt libere de tumora.Celulele tumorale exprima pozitivitate la reactia imunohistochiomica pt. citocheratina 5/6 si sunt negative la bcl-2 si CD-10, astea din urma fiind pozitive la nivelul celulelor stromale peritumorale. VA ROG MULT DE TOT SPUNETI-MI LA CE SA MA ASTEPT DE LA ACEST REZULTAT. VA ROG DIN SUFLET SA-MI RASPUNDA CINEVA. |
|
01-04-2012, 12:03:56 de către RaulDuke da, chiar si in romania totusi exista mijloace si metode, fie ele si de compromis. intr-adevar, ar fi fost optim sa aiba o EVALUARE (macar un CT) inainte de orice tratament. de asemenea, ideal ar fi fost ca primul tratament pe care il primeste sa fie IRADIEREA cu chimioterapie concomitenta. intre timp, neexistand alta varianta si pentru a se preveni pe cat posibil metastazarea sau progresia tumorii, se indica chimioterapia. formal vorbind, doctorul de la elias are perfecta dreptate, dar tratamentul oricum trebuie inceput, cum se poate, pentru ca boala este dincolo de posibilitati de vindecare, lucru relevat prin cuvintele cheie scrise chiar de tine "limite operatorii - invadate tumoral", deci tumora nu a putut fi scoasa in totalitate si are sanse extrem de mari sa progreseze. mult succes ! |
|
31-03-2012, 23:55:08 de către bubu22 Se pare ca l-au programat la radioterapie de abia pe 7 mai. Intre timp continua chimioterapia si urmeaza sa faca si un CT. Medicul Moise de la Spitalul Elias a spus ca doctorul oncoloc de teritoriu s -a grabit cu citostaticele. Probabil din pricina ca trebuia facut un tomograf sa se vada stadiul, ceva si dupa aceea stabilit un tratament corespunzator. Dar...traim in romania... |
|
24-03-2012, 11:02:50 de către bubu22 Multumesc mult!! Este ;uat in evidenta la un medic oncolog in targoviste. Acum sa vedem, ne orientam astfel incat sa i fie lui bine. De marti o sa vina in bucuresti pentru radioterapie la spitalul elias. o zi buna si multumesc inca o data pentru timpul acordat!! |
|
24-03-2012, 10:57:52 de către RaulDuke nu. insa orice om diagnosticat cu cancer trebuie luat in evidenta la un ONCOLOG DE TERITORIU (de policlinica), care functioneaza ca un fel de medic de familie pentru pacientii cu cancer (pentru problemele specifice). el poate da retete gratuite si bilete de trimitere catre, de exemplu, CT sau RMN, compensate. totusi o parte o veti plati tot voi si asta se face in limita banilor disponibili pe o luna, deci e posibil sa trebuiasca sa asteptati. |
|
21-03-2012, 12:24:55 de către bubu22 se pot face gratuit cu trimitere de la medicul de familie? |
|
21-03-2012, 11:45:12 de către bubu22 Nici macar nu stiam ca trebuie facute. Multumesc pentru informatii. Imi propusesem sa il aduc luni la spitalul militar in vederea radioterapiei. Credeti ca ne vor primi fara analizele acestea? Unde le putem face? |
|
17-03-2012, 00:13:05 de către RaulDuke are cel putin un CT sau chiar un RMN de cap si gat facut ? fara asa ceva, e greu de spus ce stadiu are. |
|
16-03-2012, 20:41:31 de către bubu22 Am reusit in sfarsit sa vorbesc cu doctorul care il trateaza pe tatal meu, iar de luna viitoare o sa inceapa si radioterapia. Insa, mi se pare ciudat ca atunci cand am intrebat de stadiul in care se afla, a spus ca nu pare avansat. Adica nimic cert. Iar stadiul despre care imi vorbeati dvs TNM nu exista pe documentele lui. Daca nici medicul nu stie atunci cine? |
|
04-03-2012, 18:35:36 de către RaulDuke nu cred ca exista centru de radioterapie in targoviste. in bucuresti insa, sunt destule. medicul de familie trebuie sa va indrume mai bine. |
|
02-03-2012, 23:46:31 de către bubu22 Ne puteti recomanda un centru, spital unde sa i se faca un tratament adecvat? pentru ca in targoviste cam lasa de dorit si sincer nu stiu nici unde ne am putea indrepta, costuri si alte lucruri si chiar nu am mai avut cazuri in familie. Multumesc |
|
28-02-2012, 21:47:12 de către RaulDuke oricum ar fi, incazul cancerelor ORL, trebuie facuta iradierea. |
|
27-02-2012, 23:14:33 de către bubu22 Singurul efect vizibil, in afara starilor de greata de dupa citostatice. El a fost operat inca din noiembrie, e rau ca are dificultati de inghitire si el oricum era slab. Dupa ce face sedintele de citostatice mananca putin mai bine. Ideea e ca am incercat sa il aducem in Bucuresti insa medicul de la Targoviste a spus ca odata inceput tratamentul acolo e necesar sa i se faca niste analize sa vada cum evolueaza. Suntem disperati mai ales ca el este deprimat iar sansele de vindecare.nu prea mai exista. |
|
13-02-2012, 22:24:23 de către RaulDuke da, din pacate chimioterapia nu este variata cea mai buna de tratament a cancerelor de sfera ORL. cum am spus, principalul tip de tratament, daca nu se poate opera, este IRADIEREA + CHIMIOTERAPIA IN ACELASI TIMP (se numeste chimiotradioterapie). altfel zis, cum iti dai seama ca singurele efecte sunt caderea parului ? |
|
13-02-2012, 22:19:29 de către bubu22 Buna seara!!! citostaticele care ii sunt administrate tatalui meu sunt sinplatin 50mg/50ml ( 2cutii), si sintopozid(100mg/5 ml), 6 bucati. astea le face in trei sedinte o data pe luna. Mai ia aloxin pentru stari de greata insa momentan singurul efect secundar daca il pot numi asa a fost caderea parului. |
|
15-01-2012, 13:19:24 de către RaulDuke tratamentul standard in momentul de fata ar fi fost RADIOTERAPIE + CHIMIOTERAPIE concomitent. care e motivul pentru care nu s-a recurs la el ? probleme tehnice sau ceva de genul acesta ? sunt frecvente in romania. |
|
15-01-2012, 02:40:44 de către bubu22 I s-a efectuat si radioterapie insa doar o sedinta, urmand a i se face ulterior si altele sa vada cum reactioneaza.Momentan a facut trei sedinte de chimioterapie si o sa mai faca luna viitoare alte trei. Tratamentul il urmeaza la Targoviste iar in functie de evolutie il vor transfera la Bucuresti.Schema de citostatice nu o stiu inca, dar o sa o aflu. Multumesc pentru raspunsuri! O sa revin cu detalii! |
|
15-01-2012, 00:55:39 de către RaulDuke da, este vorba de un cancer de sfera ORL; evident nu se poate preciza pe baza buletinului de mai sus daca este amigdala sau baza de limba sau altceva, cert este ca a fost operat. un diagnostic de cancer este intotdeauna ceva serios, dar despre "gravitate" nu se poate spune pana cand medicii care se ocupa de el nu formuleaza un STADIU care se codifica prin literele TNM, fiecare insotit de cate o cifra. de asemenea operatia, tot conform buletinului de mai sus, nu a reusit sa indeparteze tot tesutul tumoral, ceea ce presupune sanse foarte mari ca boala sa recidiveze. trebuie sa va intrebati medicul ce STADIU este cancerul (I, II, III sau IV), pentru ca numai ei stiu. intrebarea mea este urmatoarea: dupa operatie, de ce nu a facut RADIOTERAPIE ? conform standardului, un cancer de zona ORL trebuie iradiat, dupa operatie. de ce nu s-a procedat asa ? este planificata in viitor ? neputand sa-ti spunem prea multe despre prognostic (pentru ca nu stim stadiul), putem totusi sa-ti spunem ca, in cel mai rau caz, are sanse foarte bune ca lucrurile sa se amelioreze si sa aiba o usurare a simptomelor, asta cu tratament corespunzator. unde a fost operat si unde e face chimioterapia, si ce schema de citostatice urmeaza ? |
|
15-01-2012, 00:04:16 de către Vio sau Vasi unde s-a intervenit, la ce organ???ce alte date aveti??din ceea ce relatati este vorba de cancer de gradul 2..da, sunt sanse de imbunatatire a calitatii vieti..multa sanatate. |
|
lamuriri - carcinom renal cu celule clare de gr. 4 |
29-05-2014, 21:05:55 de către MARTON PCR eu sunt la a sasea luna de SUTENT si pana acum este bine ca reultate si la tumora de pe colon si la cele de pe plaman, si sa stii ca dosarul pt sutent si alte tratamente decontate 100% de CNAS, se depune la cnas de pe BARBU VACARESCU prima statie de tramvai 5 dupa kaufland, faci dreapta si mergi circa 200metri, si sa stii ca nu mai exista lista de asteptare sunt doar dosarele in curs, si sunt si fonduri eu am depus luna asta pt prelungire si am intrebat. O SATI TRIMIT POVESTEA MEA PEPRIVAT. |
|
29-05-2014, 13:24:25 de către RaulDuke nu prea e complet ce relatezi tu. nu putem decat sa banuim ca e vorba de un cancer renal si ca pentru asta s-a indicat votrient. totusi, ai mai fost tratat cu ceva ? de exemplu sutent ? chimioterapia clasica nu prea are nicio utilitate in cancerul de rinichi. in orice caz, fie sutent, votrient, etc, acestea sunt medicamente extrem de scumpe, dar care se obtin gratis pe baza unui dosar catre casa nationala de asigurari de sanatate, facut de oncologul tau. durata lui este pana la progresia bolii, sau pana cand apar toxicitati inacceptabile. |
|
29-05-2014, 10:14:45 de către PCR Buna ziua, Numele meu este Paul, am 40 de ani si sunt din Bucuresti! Ultima interventie medicala am avut-o acum 1 luna, multiple metastaze pleurale si pulmonare, am fost operat si s-a extirpat cca 1/2 din plamanul drept! La plamanul stang, momentan doctorii nu vad nimic pe CT-uri! Oncologul mi-a recomandat sa incep o cura de Votrient, in detrimentul chimioterapiei! Intrebarea mea este urmatoarea: Stie cineva cam ce durata medie are un tratament? Stiu ca este un medicament foarte scump, si nu as vrea sa incep tratamentul, iar dupa ceva timp sa realizez ca nu mai am resurse materiale sa-l continui! Daca are cineva idee, astept un raspuns cat de curand! Va multumesc, |
|
11-02-2013, 19:49:03 de către RaulDuke la fel ! |
|
11-02-2013, 08:20:52 de către ileanka multumesc RaulDuke. Banuiam eu ca e bine pentru ca starea lui generala este excelenta. Se va consulta si cu medicul curant cu privire la dozaj si intrerupere. Pe langa tratament mai ia suplimentar pentru imunitate. O zi excelenta si mi-as dori sa fie asa vesti bune pentru toti cei care apeleaza la sfaturile tale. Sanatate. |
|
10-02-2013, 23:02:05 de către RaulDuke ce descrii tu este un raspuns excelent la tratamentul cu pazopanib. diareea este o reactie adversa comuna la aceste tipuri de medicamente si da, uneori impune oprirea temporara a tratamentului si tot felul de masuri pentru a o controla, hidratare, imodium, reducerea dozei, etc. la fel si cresterea tensiunii, lucru care de asemenea trebuie controlat cu atentie. in mod particular vis-a-vis de aceasta reactie adversa, s-a constatat in studii recente ca exact aparitia acestei probleme, cresterea tensiunii, se coreleaza cu un raspuns bun la tratament, respectiv ca cresterea vaselor de sange in tumori este impiedicata de medicament, lucru care are practic un rasunet, o analogie si pe circulatia intregului organism. e de bine, cum s-ar zice, dar medicii vor trebui sa managerieze aceste lucruri. felicitari, tot asa ! |
|
10-02-2013, 21:13:30 de către ileanka revin cu o lamurire referitor la postarea anterioara leziunile pulmonare au ramas aceleasi ca numar dar si-au redus dimensiunea cu 50% |
|
10-02-2013, 19:39:07 de către ileanka buna seara RaulDuke revin la cazul prietenului meu operat de cancer la rinichi si care beneficiaza de tratament cu votrient. starea lui generala, la un an de la operatie e buna, si-a reluat activitatea dar a inceput sa faca diaree de la tratament si se deshidrateaza ceea ce nu e bine pentru sanatatea rinichiului. A facut o pauza de tratament timp de o saptamana. E bine? daca da poate sa ia votrient doar 3 saptamani si sa faca pauza una? O sa intrebe si medicul curant, merge la control o data pe luna. Ganglionii s-au redus la jumatate in primele 6 luni de tratament si de atunci stagneaza dar a crescut tensiunea. Multumesc pentru rabdarea de a citi aceste postari chiar daca, uneori nu ne pricepem sa explicam foarte bine situatia. o seara buna. |
|
09-02-2013, 09:35:35 de către RaulDuke numai bine ! |
|
08-02-2013, 21:35:00 de către ileanka voi incerca sa obtin cat mai multe informatii desi oamenii nu prea stiu, nu sunt informati cu privire la aceasta boala, cred ca nici macar gravitatea n-o intuiesc si se asteapta la raspunsuri miraculoase care sa-i lamureasca asupra ceva despre care stiu doar ca e fara leac. Multumesc de raspuns. Voi reveni cu mai multe informatii. O seara linistita. |
|
08-02-2013, 19:12:55 de către RaulDuke din pacate lucrurile par "foarte grave". nu stiu anume cum vrei sa apreciez "gravitatea", dar in orice caz pare a avea un cancer in faza care nu poate fi vindecat. singurul lucru la care se poate spera este un tratament oncologic, daca nu e contraindicat, de exemplu chimioterapie, care sa induca o remisie si sa mai prelungeasca viata; altfel prognosticul vital se invarte in jurul lunilor, imposibil de spus daca sunt multe sau putine, mai mult de un an, mai putin, etc. sunt prea putine date. |
|
08-02-2013, 07:47:15 de către ileanka cat de grav este? Doamna acea are 45 de ani, colega mea este prietena cu ea si vrea sa stie. din ce stiu inainte de biopsie facuse apa la plamani, nu stiu exact termenul medical. va multumesc |
|
07-02-2013, 22:28:12 de către RaulDuke care este intrebarea ? |
|
07-02-2013, 21:39:49 de către ileanka buna seara revin cu o alta problema a unei colege. am rezultatul biopsiei pleura parietala stanga pleura parietala dreapta macroscopie 1. fragment de 2/1, 8/0, 5 cm ce prezinta formatiune nodulara cu diametrul de 1, 2 cm, culoare albicioasa-galbuie pe sectiune. 2. au sosit multiple fragmente care cumulat masoara 3, 5/2, 4/0, 5 cm microscopie 1. exam.Ext. nr.491/18.12.2012; malign-carcinom fragment de pleura parietala ingrosata prin marcat proces de fibroza, in care se observa plaje sau culturi de celule tumorale, focal cu realizare de structuri glandulare de talie variabila, cu necroza centrala. Celulele tumorale sunt de talie medie, cu citoplasma abundenta eozinofila, raport nucleu-citoplasma crescut, nuclei veziculosi, izolat nucleolati sau hipercromi. 2. patru fragmente de pleura parietala cu moderata fibroza ce prezinta cuiburi celulare tumorale, unele cu alura de emboli limfatici, similare celor de la nivelul pleurei stangi. imunochistochimie: CK7 marcheaza intens si difuz celulele tumorale. calretinina este negativa pe celulele tumorale, marcheaza pozitiv celulele mezoteliane hiperplaziate reactiv. concluzii: aspectul histologic corelat cu imunomarcajul si datele clinice sustin diagnosticul de metastaza pleurala, bilaterala, de adenocarcinom cu punct de plecare pulmonar sau gastric. cod de boala 8140/6 cod de localizare: 38, 4 |
|
25-03-2012, 19:45:08 de către RaulDuke este o reactie destul de rara la acest medicament, dar e descrisa. in orice caz este una foarte usoara. numai bine ! |
|
25-03-2012, 18:10:43 de către ileanka Buna ziua am promis ca revin cu noi informatii. Starea prietenului meu e una as zice foarte buna. Votrientul il are de la medic. Am fost de curand sa-l vad. A albit, pana si genele au inceput sa albeasca. Este o reactie la medicament? La sfarsitul lunii merge la control si apoi face un CT. Spera sa-si reia activitatea. O zi excelenta iti doresc Raul Duke. |
|
30-01-2012, 21:53:32 de către RaulDuke nu este obligatoriu sa apara. legatura intre aceste 2 fenomene oricum inca se cerceteaza, nimeni nu poate spune cu exactitate. |
|
30-01-2012, 11:38:44 de către ileanka buna dimineata, RaulDuke daca nu apare hipertensiunea inseamna ca nu raspunde bine la votrient? sau nu este obligatoriu sa apara? deocamdata situatia este stabila. multumesc. O zi excelenta. |
|
19-01-2012, 10:26:59 de către RaulDuke megestrolul e tolerat foarte bine, nu se compara cu tratamentul chimioterapic. e foarte posibil sa nu apara nici o reactie adversa oricat de putin suparatoare. |
|
19-01-2012, 08:57:32 de către aralex multumesc RaulDuke, asta voiam sa stiu. mama a inceput sa ia tratamentul si, deocamdata pare sa il tolereze, nu stiu cand ar trebui sa inceapa sa apara reactiile (starea de voma, etc.) adverse dar presupun ca mai dureaza. multumesc inca odata pentru raspuns! |
|
18-01-2012, 21:07:39 de către RaulDuke scotand din context expresia, evident ca nu pot sa inteleg din ea mai mult decat tine. dar in situatia pe care ai descris-o, intr-adevar, megesinul poate la un moment dat sa fie depasit si boala sa recidiveze, tumorile sa reapara. nu se poate spune ca megesinul insusi ar "influenta negativ" pacienta sau boala. |
|
18-01-2012, 09:43:32 de către aralex vreau sa inteleg sensul formularii "reluarea cresterii tumorale (cu sau fara hipercalcemie)" este vorba de faptul ca megesinul poate sa nu aiba efect si sa se reia formarea tumorilor (ca si cum nu ar lua niciun tarament) sau ca poate chiar influenta negativ megesinul si sa favorizeze cresterea tumorilor (formarea lor in cazul mamei) |
|
17-01-2012, 20:20:39 de către RaulDuke atata timp cat nu exista semne de recidiva, atat megesinul (o varianta hormonala de tratament) cat si pur si simplu tinerea sub observatie sunt variante rezonabile de tratament. neavand boala vizibila sau in evolutie, poate nu este indicat sa strici sau sa risti sa strici calitatea vietii unei persoane cu tratament chimioterapic, mai ales cand nu se cunoaste beneficiul. de altfel vorbim si de o persoana, aici, care a trecut prin destul de multe, medical vorbind. totusi, nu inteleg foarte bine restul intrebarii tale... nu e foarte clar ce te roade. |
|
17-01-2012, 14:08:02 de către aralex azi a inceput mama tratamentul si asteptam sa vedem efectele secundare |
|
16-01-2012, 09:02:50 de către aralex Buna ziua Mama mea (v-am mai scris despre cazul ei dar reamintesc aici datele esentiale) a fost diagnosticata cu neoplasm de endometru in 2006 (stadiul IIB), operat; a recidivat in 2011 in tesuturile abdomenului, a fost din nou operata, a facut 6 sedinte de chimio pana in octombrie 2011 (cu paclitaxel 330 si epirubicin 100) dupa care a mai facut un tomograf care a evidentiat o tumora de 1.8 cm in apropierea ficatului. A fost operata a treia oara pentru indepartarea ultimei tumori si, deocamdata (conform acelui tomograf) ar parea sa nu mai fie nicio determinare (nu una vizibila, desigur). Oncologul i-a recomandat tratamet hormonal acum, cu Megesin. Voiam sa va intreb ce parere aveti de acest tratament, pentru ca, citind prospectul, ne-a surprins destul de tare exprimarea "reluarea cresterii tumorale (cu sau fara hipercalcemie)". Fiind tratament hormonal, se refera la faptul ca medicamentul poate sa nu aiba efectul dorit sau la determinarea cresterii tumorale? Ce alte variante de tratament se mai pot aplica in aceasta faza? |
|
14-01-2012, 14:27:23 de către ileanka multumesc RaulDuke. m-am linistit putin. Ma straduiesc, cat pot, nu suntem din acelasi oras, sa-i mentin psihicul foarte bun, sa-l incurajez, sa luptam. Stiu ca lupta este grea, am mai trecut odata prin aceasta boala, alaturi de sora mea care a avut un cancer vulvar, operat la IOB de un medic foarte bun si mai ales uman, conteaza foarte mult ca medicul sa fie alaturi de pacient si sa-l incurajeze, cum trebuie sa fie si familia, si prietenii iar acum, mai nou aceste site-uri unde te poti documenta cat mai bine si poti lupta cu un inamic eficient cand ii cunosti reactiile. Iti multumesc inca odata si te voi tine la curent cu starea prietenului meu. o zi excelenta, liniste si pace sufleteasca. |
|
14-01-2012, 12:56:48 de către RaulDuke toleranta acestei calse de medicamente este excelenta, cu mult mai buna decat a citostaticelor traditionale (ca sa nu mai vorbim de eficienta). cel mai frecvent efect advers al acestui grup de medicamente, inclusiv al votrientului, este HIPERTENSIUNEA ARTERIALA, lucru care la un pacient de 57 de ani poate fi foarte important. trebuie monitorizata, medicul de familie sau cardiologul trebuie sa fie constient de aparitia/evolutia ei si trebuie tratata ca atare, cu notiunea ca poate fi un efect secundar al acestui tratament. daca apare, trebuie in principal tratata cu medicamete antihipertensive, mai degraba decat prin scaderea dozei de votrient. medicul care se ocupa de hipertensiunea prietenului tau trebuie sa stie lucrurile acestea ! in mod ciudat totusi, s-a constatat o corelatie pozitiva intre aparitia hipertensiunii si raspunsul la tratament. adica pacientii care inceapeau sa aiba hipertensiune, si raspundeau mai bine la votrient si au avut evolutie mai buna. nu se stie exact de ce anume. alte reactii adverse mai comune pot sa fie aparitia starii de oboseala, care trebuie investigata sa nu fie si din alte cauze; mai apare si decolorarea pielii uneori; mai sunt si altele, dar sunt mult mai rare. |
|
13-01-2012, 19:38:43 de către ileanka buna seara nu stiu de unde are medicamentul. il voi intreba. are 57 de ani. multumesc pentru vestea cea buna. ma voi ruga sa reziste acestui tratament. am citit prospectul si ma ingrozesc reactiile care le da. a inceput medicatia acum 3 zile. se simte bine o seara buna iti doresc. |
|
13-01-2012, 12:17:54 de către RaulDuke si de unde are votrient ? sau prin ce mijloace si l-a achizitionat ? si cam cati ani are pacientul ? da, este cea mai buna varianta, caci in perioada care poate fi si de ani de zile pe care o are la dispozitie cu tratament corect, cine stie ce alte solutii terapeutice se mai descopera, care cine stie ce beneficii noi mai aduc. cu inhibitorii de tirozin kinaza e o frenezie acum, iar la usa FDA stau inca cel putin vreo 3 spre a fi aprobate, tocmai in cancerul renal. sperante exista ! |
|
13-01-2012, 09:32:50 de către ileanka multumesc RaulDuke. pe undeva, prin suflet, simtim dar refuzam sa credem si speram in minuni. Continui sa sper in minuni, sa ma rog. Rugaciunea e o minune. Prietenul meu este din Romania.S-a operat la Cluj. Iti multumesc pentru informatii. O zi buna. |
|
12-01-2012, 22:37:01 de către RaulDuke starea de sanatate a prietenului tau este una daca nu precara, cel putin la un mare risc pentru viitorul pe termen mediu si, posibil, chiar scurt. prietenul tau (al carui caz il prezinti aici) sufera de cancer la rinichi in forma finala, adica stadiul IV, cel putin pe baza informatiei ca are metastaze la plamani, adica o diseminare a bolii de baza din locul initial (rinichi). boala s-a raspandit, poate pe cale vasculara sau limfatica, la distanta si deci nu mai poate fi vindecata. operatia de scoatere a rinichiului a fost indicata si ca diagnostic definitiv si posibil ca are si alte beneficii (exista controverse aici), oricum la ora actuala inca nu se poate spune ca operatia in cancerul de rinichi metastatic e net contraindicata. din pacate operatia aceasta nu poate prelungi supravietuirea. tot tratamentul din acest moment este menit sa-i prelungeasca supravietuirea si sa-i mentina o calitate cat mai buna a vietii, el nemaiputand spera la vindecare. ratele de supravietuire la 5 ani (caci asa se fac prognosticele in oncologie) este, regretabil, citata ca fiind undeva intre 0% si 20%, iar asta doar cu tratament adecvat. speranta de viata medie in aceasta situatie se masoara in luni/ani, poate chiar mai mult de 2 ani, iarasi, cu tratament. are si cativa factori favorabili, printre care faptul ca a fost indepartata tumora principala si ca singurele metastaze vizibile sunt cele din plamani. alti factori favorabili ar fi daca are o stare generala buna (simptome minime, activitate normala). faptul ca este un grad Fuhrman avansat (IV) este un factor foarte prost. votrient este un inhibitor de tirozin kinaza, ca clasa de medicament, numit PAZOPANIB care are ca singura indicatie cancerul renal cu celule clare. este un medicament foarte scump si folosit doar de putini ani in lumea intreaga, dar cu eficienta dovedita. nu se foloseste in romania, de unde cam deduc ca prietenul tau nu este in romania. in romania folosim SUNITINIB (sau sutent ca denumire comerciala). ne pare rau pentru aceste vesti legate de prietenul tau, dar tine-ti fruntea sus si gandeste-te ca in fiecare an si chiar in fiecare zi se fac noi descoperiri in oncologie, care ofera sanse din ce in ce mai bune pacientilor. chiar acest medicament nu ar fi existat acum vreo 3 ani, deci nu se stie niciodata ce rezerva viitorul. iti uram mult noroc si numai bine ! |
|
Am scapat cu bine de cancer de colon cu metastaze la ficat |
20-04-2013, 10:09:04 de către RaulDuke scrie-mi un mesaj pe privat si asigura-te de setarile contului tau, adica de faptul ca pot sa-ti raspund! dincolo de asta ar fi trebuit sa primesti toate explicatiile de la medicii pe care i-ai vazut pana acum si la fel si indrumarile ulterioare. nu a fost asa ? |
|
20-04-2013, 00:40:10 de către Daniel T Pai singurul lucru care as putea sa-l fac e sa va trimit hartiile sa le vedeţi dar problema este ca sunt in italiana el fiind operat in Italia (Pisa) dar cum sa va trimit hartiile poate o înţelegeti mai bine de pe hartii |
|
19-04-2013, 23:58:27 de către RaulDuke ok. cum pot sa te ajut ? |
|
19-04-2013, 18:57:38 de către Daniel T Domnule RaulDuke azi am primit analizele tatălui meu a fost diagnosticat cu cancer la colon cu metastaze la ficat azi am promit si rezultatele biopsiei deşi nu inteleg absolut nimic v-as fi foarte recunoscator daca m-aţi ajuta sa inteleg si eu despre ce e vorba |
|
24-01-2013, 15:26:31 de către suceava25 buna ziua..am si eu niste intrebari..mama mea a fost operata acu 6ani de cancer la san a urmat chimioterapie si radioterapie, a mers periodic la control.peste catva ani a inceput sa o doara coloana, a facut rmn si a zis k are niste inele deplasate iar de la spital i-a facut calciu seric si ionic si a zis k nu are treaba la oase, s-a mutat la alt spital in urma cu cateva luni, iar in urma unui compiuter tomograf a fost diagnosticata cu leziuni la nivelul coloanei si a bazinului si cu noduli de 3-4mm la plamani si unul mic la ficat care se zice k a putut fi in urma chimioterapiei de la san..valorile ta tgo si tgp au scazut de atunci...una din ele ajunge la normal si a fost peste 150...facand perfuzia cu zometa i-a afecat mai tare mersul, merge incet doar ajutata.i-a scazut hemoglobina si trombocitele si mi-a zis de la spital sa faca dexametazona intravenos 6 zile dar au urcat foarte putin trombocitele sunt 40, , , , in schimb au urcat leucocitele si monocitele care erau inainte bune, , , , , imi putet da si mie un safat va rog????????????? |
|
23-01-2013, 19:52:20 de către Costy53 Am vazut ca se solicita contactul userului `cchirila` (C.Claudiu din Dolj), oameni buni, este plina lumea de sarlatani care nu au nici cele mai mici scrupule in a amagi oamenii si a le lua o multime de bani pe `medicamente minune`! Mergeti la medici si lasati sarlatanii fara clienti! Userul de mai sus asa cum se prezinta in primul post ca fiind C. Claudiu din Dolj in realitate este CHIRILA T C si este din jud.Bacau, nu are nici pe departe virsta de peste 60 de ani, ci are in jur de 30 de ani! Si pentru cchirila care o sa citeasca acest post o sa afisez ultimile patru cifre de la mobil pentru a-si da seama ca este inutil sa mai continue aceasta sarada! Tel 07.1287 Domnilor si doamnelor, multa sanatate si sa ne auzim cu bine! |
|
29-08-2012, 18:31:09 de către sara82 Multumesc pentru raspunsuri dar din pacate pentru ea este prea tarziu.A renuntat la lupta sambata noapte! Sanatate multa tuturor si multa putere! |
|
27-08-2012, 17:07:38 de către lucica_claudia Buna ziua ! Doresc sa iau legatura cu domnul C.Chirila. Cine ma pote ajuta ? O zi buna sa aveti ! |
|
26-08-2012, 07:27:20 de către lucica_claudia Buna dimineata, am fost avertizata de primirea unui mesaj. Pacat ca a fost sters. Astept vesti din partea domnului C.Chirila. Va salut ! Cu stima, Pomarac Claudia Lucica |
|
25-08-2012, 14:21:40 de către lucica_claudia Buna ziua domnule C.Chirila ! Doresc sa intru in legatura cu dumneavoastra. Nu stiu daca mai sunteti pe aici, daca da, va rog sa imi trimiteti un mail. Astept un raspuns din partea dv., sau a oricarui membru al acestui forum care cunoaste ceva date referitoare la domnul Chirila. Va rog frumos sa ma ajutati ! Cu stima, Claudia |
|
25-08-2012, 01:29:07 de către RaulDuke sartori sustine o eficienta de 100% pentru ceva ce defapt este egal cu zero. "terapia cu pH alcalin" este o minciuna. nu are niciun efect. nu se poate ridica pH-ul niciunei zone din corp in mod artificial, de vreo maniera compatibila cu viata. singurele variante pentru cazul prezentat sunt cele pe care le-am listat mai sus, din pacate. |
|
24-08-2012, 23:51:39 de către stevens Singura varianta rapida care ar putea ajuta in acest stadiu este terapia cu solutie perfuzabila de bicarbonat de 1, 5 % sau mai bine 4, 2 % ( solutia de 8, 4 diluata in jumatate ) ! Daca obtineti o stagnare si remisie a dimensiunilor tumorilor, ceea ce este de asteptat, se poate continua cu " ph high therapy " daca gasiti pe cineva dispus sa va consilieze -din america sau canada, numai acolo se practica ! Dr Sartori a dovedit o eficienta de 50 % in cazurile metastatice cu aceasta terapie ! Totusi este departe de noi si costa ceva deci practic ramane disponibila doar prima varianta ! Plus rugaciuni la sfintii ajutatori in cancer Sf. Nectarie si Sf Ioan Rusul..! Dumnezeu sa va ajute ! |
|
24-08-2012, 22:47:14 de către RaulDuke desigur ca in momentul de fata chimioterapia este contraindicata. iar continuarea ei intr-un eventual viitor este... cel mult discutabila. nu cred ca mai are rost. totusi este foarte important, pentru calitatea vietii ei, daca are SIMPTOME din cauza acelor metastaze cerebrale, sa luati un bilet de trimitere foarte repede de la medicul de familie si sa va prezentati cu el si cu examenul CT-ului sau al RMN-ului care arata metastazele, pentru o programare CAT MAI RAPIDA undeva la RADIOTERAPIE. iradierea cerebrala se face obligatoriu in acest caz si castiga de cele mai multe ori mult timp bolnavului, mai ales impreuna cu un tratament smiptomatic adecvat. luati actele de care v-am zis si mergeti fara bolnav la programare, pentru ca programarea se va face peste mai multe zile, chiar saptamani. intre timp vorbiti cu medicul de familie pentru un tratament simptomatic, eventual cu corticosteroizi si cu manitol sau alt diuretic... e important ! |
|
24-08-2012, 09:48:45 de către sara82 Buna ziua! Am pe cineva in familie cu cancer de colon operat acum 1 an si jumatate.A fost depistat in stare avansata cu metastaze pe ficat si oase.De atunci face chimioterapie combinata cu avastin in prima faza iar de 2 luni cu erbitux.DIn pacate nu sunt ameliorari, daca pana in vara era pe linia de plutire, se descurca, isi gatea, isi facea treburile singura, acum nu se mai poate ridica singura din pat, merge numai sustinuta si a slabit foarte tare.Curand in urma unei tomografii la cap i-au fost descoperite 3 tumori mai mici si pe creier care se pare ca incep sa-i afecteze centrii vorbirii fiindca nu mai intelegem ce zice si se exprima foarte greu. Ce am putea face pentru ea?Mai are rost sa se chinuie cu drumurile la chimioterapie, mai ales ca se pare ca nu dau rezultate? |
|
07-08-2012, 03:55:53 de către RaulDuke bun, am inteles oarecum despre ce e vorba, dar nu am inteles care e nevoia pentru a doua opinie. care a fost PRIMA opinie ? ai un plip colonic (sau rectal, nu prea inteleg) care prezinta, fara indoiala, un risc de malignizare. in functie de unde e localizat si de cum arata restul colonului, pan la cec, se poate indica fie rezectia chirurgicala (tot in functie de localizare, cu anumite riscuri si incomoditati), marginea "de siguranta oncologica" fiind mai putin problematica acum, caci conform biopsiei nu e vorba de cancer, fie supravegherea periodica prin colonoscopie sau macar recto-scopie; pentru a doua varianta IN NICI UN CAZ nu pot sa fie lasate 10-12 luni sa treaca! nu e rezonabil pentru un polip cu risc de malignizare ! 3-4 luni e mai acceptabil. totusi, gastroenterologul trebuie sa te lamureasca cel mai bine despre ce si cum si mai ales CAND merita facut, mult mai bine decat intro discutie pe internet cu cineva caruia ii lipsesc multe detalii medicale. medicul GASTROENTEROLOG trebuie sa faca si o recomandare si sa explice situatia, nu doar sa faca o endoscopie si sa zica "nu e cancer", ca altfel devine cam aiurea, ca sa nu zic altfel. |
|
06-08-2012, 14:31:40 de către constantinmereu Nu, domnule doctor. In momentul efectuarii colonoscopiei, vizual medicul gastroenterolog nu s-a putut pronunta daca zona cu mucoasa edematoasa in suprafata de circa 5 cm. patrati prezinta in mod clar caracteristicile unui polip. A prelevat mai multe biopsii din mucoasa edematiata, sau/si din submucoasa (nu stiu precis), pe care le-a trimis la laboratorul de anatomie patologica. De la laborator a venit rezultatul pe care vi l-am spus, respectiv acela ca probele prelevate prezinta caracteristicile unui tesut adenomatos tubular, ceea ce a dus la concluzia ca acea zona este, de fapt, un polip sesil. Acuma, s-ar putea sa nu fi inteles eu bine, dar cred ca prezenta unui astfel de tesut crescut pe mucoasa colonica si care nu depaseste nivelul acesteia, avand si o baza de implantare destul de larga nu poate fi decat un polip, care, probabil nu a putut fi extirpat prin metoda colonoscopica. Tocmai de aceea v-am intrebat ce ar trebui sa fac in continuare: sa repet colonoscopia dupa sase luni - un an la acelasi medic, sa cer imediat o a doua opinie sau sa ma operez, iar in cea de-a treia ipoteza cam ce ar insemna operatia (colostomie, scoaterea unei bucati din rect si anastomoza capetelor ramase cu respectarea zonei de siguranta oncologica, etc.). In speranta ca acum m-am facut inteles mai bine, va multumesc si astept un raspuns. Cu deosebita stima, Constantin C. |
|
06-08-2012, 12:56:53 de către RaulDuke pai polipul CUM a fost studiat la anatomie patologica ? nu a fost deja scos ? |
|
06-08-2012, 08:44:13 de către constantinmereu Buna ziua domnule doctor, Desi mi s-a transmis mai demult rezultatul biopsiei prelevate din mucoasa rectala in data de 31.05.2012 am uitat sa va mai scriu. Acum vreo trei saptamani medicul meu curant gastro-enterolog mi-a spus telefonic ca zona cu diametrul de peste 2 cm avand mucoasa edematoasa, congestionata, descoperita pe suprafata rectului la colonoscopie este un polip sesil, care, in urma biopsiei s-a dovedit a fi de tip adenomatos tubular, astfel incat sa nu-mi fac probleme. Totusi, din cate am citit pe net, acesti polipi, chiar daca au un grad de malignizare mai redus, tot precancerosi sunt. Ce ma sfatuiti, sa repet colonoscopia peste vreo patru luni, sau peste vreo zece (la implinirea unui an de la prima), sa solicit o a doua opinie medicala (mai am un prieten medic gastroenterolog in Deva), sau sa ma supun unei interventii chirurgicale de rezecare a acestui polip, probabil cu o bucata din rect? Mai trebuie sa va spun ca am 50 de ani. Va multumesc cu anticipatie! Cu stima, Constantin C. |
|
06-08-2012, 00:26:49 de către RaulDuke ? |
|
05-08-2012, 23:39:02 de către cchirila Un om care are interes ! |
|
03-07-2012, 21:40:45 de către RaulDuke Multumesc, la fel ! mult succes ! |
|
03-07-2012, 09:56:01 de către constantinmereu Multumesc pentru raspunsul prompt, va apreciez din tot sufletul ca gasiti timp sa discutati cu noi, chiar daca impersonal, va doresc multa sanatate si putere de munca si tot binele din lume atat dumneavoastra cat si celor ce va sunt apropiati. Nici nu va imaginati cat de bine se simte un om care este bagat in seama de un alt OM, asa cum sunteti dumneavoastra. Cu deosebita consideratie. |
|
03-07-2012, 09:10:04 de către RaulDuke cu siguranta un cancer nu este nici pe departe printre primele lucuri la care trebuie sa ne gandim. intr-adevar se preleveaza biopsii, dar pentru a exclude asta, cel mai probabil la cum descrii lucrurile. nu pot sa spun exact ce a judecat inclusiv medicul care a facut examinarea, dar biopsia va releva totul. si evident ca nu va mai dura mult. poate poti sa iei legatura cu laboratorul de anatomie patologica, pentru ca de pe 31 mai pana acum era timp sa-l finalizeze de vreo 10 ori, fara sa se grabeasca. |
|
03-07-2012, 08:17:35 de către constantinmereu Buna ziua domnule doctor, Tatal meu a murit in anul 2006 in urma unui cancer gastric descoperit intr-un stadiu avansat la varsta de 67 de ani, iar bunica din partea mamei la 55 de ani in urma unui cancer de colon. Avand acest istoric familial fac cate o gastroscopie si o colonoscopie la unu-doi ani, ultimele acum trei ani, rezultatele fiind: gastrita cronica, hernie hiatala, esofagita de reflux Los Angeles A, colon normal. De la inceputul acestui an am inceput sa am dureri in hipocondrul stang, scaun neregulat, de consistenta moale, de culoare foarte deschisa si improscat, precum si disfagie si senzatie de defecatie incompleta. In data de 31.05.2012 m-am prezentat din nou la medicul meu gastro-enterolog, la care apelez de foarte multi ani si care-mi este si prieten, unde am facut o ecografie ale carei rezultate, in afara binecunoscutei si raspanditei steatoze hepatice, nu a scos in evidenta nimic deosebit. Mi-a facut si o gastroscopie, care a decelat aceleasi afectiuni din trecut, fara alte modificari si helicobacter negativ, dar si o colonoscopie care a decelat, la 10 cm de orificiul anal intern o zona de 4-5 cm.patrati (2 X 2, 5 cm) cu mucoasa congestionata, edematoasa, vasele din submucoasa nefiind vizibile. Medicul a prelevat biopsii din acea zona, dar rezultatul de la anatomie patologica nu a venit nici in prezent. Desi mi-a spus sa stau linistit, deoarece el nu crede sa fie probleme, sunt ingrijorat datorita celorlalte simptome si ma tem sa nu fie vreo tumora maligna rectala sau vreun polip sesil cu un grad inalt de displazie, precursor al unui cancer. Stiu ca ar trebui sa astept rezultatul biopsiei, dar parca nu mai am rabdare. Mai stiu ca un diagnostic precoce, avand in vedere rata de dublare a tumorilor colo-rectale, care este de 620 de zile, este prelungitor de viata, spre deosebire de unul intarziat care poate sa ma duca in mormant. Dumneavoastra care credeti ca ar fi cauza si natura acelei edematieri a mucoasei, avand in vedere cazuistica intalnita pana acum? Va rog mult sa-mi dati un raspuns, cat de scurt. |
|
09-04-2012, 23:31:34 de către RaulDuke am primit informatiile. |
|
09-04-2012, 21:15:50 de către nicu1iancu Pentru D-nul RaulDuke, Va rog din suflet, as dori sa va contactez cumva personal. Istoricul il am scanat si il pot trimite pe o adresa de mail, deasemeni si tomograful. Pe mesajul D-vs privat nu se poate incarca, asa ca imi trebuie o adresa de mail unde sa le trimit. -------------------* Cu stima Nicu Iancu (*modificat de admin) |
|
09-04-2012, 19:48:03 de către RaulDuke pentru inceput da-mi un mesaj privat cu istoricul. faci asta dand click pe numele meu, aici in discutie. |
|
09-04-2012, 19:07:37 de către nicu1iancu Buna ziua, D-nul RaulDuke Domnul doctor, va rog din suflet daca ma puteti ajuta cu un sfat ! Revin in urma unor investigatii mai ample, inclusiv un tomograf facut pe 05.04.2012, dupa ce am vorbit cu D-vs. Se pare ca rezultatele sunt dezastruase.Va rog daca ma puteti ajuta cu ceva sfaturi, as dori daca se poate, sa va trimit tot istoricul, inclusiv rezultatele CT-ului pe o adresa de mail.Daca sunteti de acord sa ma sprijiniti cu ceva sfaturi incotro sa ma indrept, va rog mult, -----------------------* Cu deosebita stima, va multumesc, NICU IANCU (*modificat de admin) |
|
04-04-2012, 17:39:29 de către RaulDuke Numai bine, sanatate si noroc ! |
|
04-04-2012, 12:24:52 de către nicu1iancu Multumesc mult pentru raspuns, Cu deosebit respect ! |
|
04-04-2012, 11:30:59 de către RaulDuke notiunea de STEATOZA a ficatului nu are nicio legatura cu cancerul de care a fost tratata. este o problema cronica a ficatului data de infiltrarea grasoasa a sa, data de, posibil, mai multe cauze: regim alimentar nesanatos, sedentarism, consum de alcool, idiopatic, alte cauze... in orice caz totusi, despre riscul aparitiei unor "probleme" la ficat corelate cu cancerul de colon de acum 2 ani, trebuiesc facute niste investigatii suplimentare; nu pot sa te ajut mai mult pentru ca ai furnizat prea putine informatii, respectiv STADIUL initial al bolii, diagnosticul anatomopatologic si ce tratament a urmat si ce plan de reevaluare a urmat. are o colonoscopie si un examen CT de torace mai recent ? daca exista suspiciuni (si chiar daca nu), cam aceste lucruri ar trebui facute, sub coordonarea oncologului. |
|
04-04-2012, 10:43:41 de către nicu1iancu Buna ziua, D-nul RaulDuke Va rog cu respect, daca imi puteti de un sfat ! In urma cu 2 ani, sotia mea a fost diacnosticata cu cancer de colon. Dupa operatie, a urmat tratament cu citostatice, 6 luni, apoi control oncologic periodic, unde a iesit OK (pana in prezent).Zilele trecute, la o ecografie de rutina la medicul de familie, s-a gasit ceva pe ficat, fiind diacnosticata ca STEATOZA gradul II.In urma celor descoperite am fost trimisi la medicul care a operat cancerul de colon (s-au taiat 30 cm din colon), pentru a vedea despre ce este vorba. Va rog spuneti-mi despre ce ar putea fi vorba, daca este doar grasime pe ficat s-au poate avea legatura cu operatia (metastaza pe ficat)!?Mentionez ca urmeaza sa mergem la doctorul care a operat colonul, pentru lamuriri, dar as dori daca se poate si o alta parere din partea dumneavoastra. Cu respect ! |
|
22-02-2012, 22:23:11 de către RaulDuke bun la ce ? nu stau "toata ziua pe internet", doar o ora sau doua pe zi. insa daca e vorba profesional, da, sunt intr-adevar foarte bun: mintea imi merge destul de repede, am suficienta experienta care e in curs de sporire, stiu sa gandesc destul de bine cazurile medicale, iar de scris la taste, scriu cam 80 de cuvinte pe minut cand copiez documente (detin un atestat pentru asta), deci cand scriu strict dupa ce gandesc, probabil ca mult mai repede. acest loc imi confera un exercitiu mental medical suplimentar si ma bucur ca am ocazia sa-l fac, fara totusi sa cer nimic in schimb. de cautat bolnavi te asigur ca nu fac asta, sectia unde lucrez (ca toate sectiile de oncologie din tara) e zilnic arhiplina de bolnavi, incat as dori sa am mai putin de lucru, in nici un caz mai mult ! ca dovada iti pot marturisi cativa utilizatori ai acestui forum care mi-au cerut insistent sa le spun unde lucrez, ca sa ma solicite acolo, iar eu i-am refuzat fara exceptie, doar pentru ca PUR SI SIMPLU NU SCRIU AICI PE FORUM CA SA RACOLEZ OAMENI. deci la partea asta, te inseli, desi la prima ai avut dreptate. |
|
22-02-2012, 15:27:55 de către cchirila De ce un medic ca tine sta toata ziua pe internet? Cred ca esti foarte bun?Incerci sa cauti bolnavi aicea sa poti cistiga si tu banii? Nu? |
|
22-01-2012, 17:53:45 de către RaulDuke Asta e parerea ta personala. A mea e ca te inseli amarnic! Cel putin medicii nu vand "nimic" la pret de medicamente. |
|
22-01-2012, 17:44:51 de către cchirila Voi medici nu sinteti niste sarlatani( nu ma refer la toti), multi dintre voi nici nu va intereseaza starea unui bolnav daca are peste 60 de ani, am stat mult in spitale si stiu ce inseamna pentru voi" " muribunzi"cum ne numiti.Nu va ajunge niciodata citi banii va dam pentru nimic.Rusine la majoritatea medicilor. |
|
16-01-2012, 18:44:01 de către RaulDuke te inseli, a fost si ESTE publica si o stie absolut oricine e interesat. e foarte interesant, frumos si democratic sa avem cu totii pareri si opinii si sa ne dam toti cu parerea despre tot felul de lucruri. ba chiar e frumos si sa stim sa folosim internetul pentru tot soiul de resurse de informatie. ce e si mai frumos este, dupa parerea mea, este ca in timp ce sustinem sus si tare o parere atat de puternica, asa cum e opozitia asta ferventa fata de tot ce face ONCOLOGIA, sa facem si o prezentare si o dezvaluire, pe de o parte, a tuturor intereselor noastre, inclusiv cele economice (ca de exemplu daca vindem anumite produse), iar pe de alta parte, cat de pregatiti suntem noi insine in problema pe care o dezbatem (ca de exemplu daca am facut vreo scoala, avem studii superioare in vreun domeniu, publicatii, articole, experienta, etc.). ca atare, amice cchirila, spune-ne si noua cu ce te ocupi, ce interese ai in a promova sau a decredibiliza metodele medicale standard (pentru ca eu unul NU cred in sinceritatea ta pura si neintinata, decat daca aduci dovezi ca esti fie copil fie instabil mintal), si spune-ne si cam ce pregatire ai tu in domeniul medical. este totusi evident ca NU prea avansata, petnru ca atunci nu ai spune, chiar si cu citate, ineptiile pe care le spui. imi pare rau, dar habar nu ai despre ce vorbesti. AZT, de exemplu, se foloseste in HIV/SIDA si este un medicament care, desi a fost folosit, la ora actuala a fost retras ca fiind ineficient. beneficiul chimioterapiei nu se calculeaza global pe toate formele de cancer la un loc, pentru ca fiecare tip de cancer are indicatii si raspunsuri diferite la tipurile de tratament. de asemenea, chimioterapia nu este singura arma a medicinei moderne. mai exista si terapia hormonala, si terapiile tintite, anticorpi monoclonali, inhibitori de tirozin kinaza. iar despre vindecari, sa stii ca te inseli, exista cazuri, si beneficiile tratamentului oncologic (inclusiv al chimioterapiei) sunt NET DEMONSTRATE si cu semnificatie statistica, atat prin scaderea ratei de recidive la pacientii operati cu succes, cat si prin prelungirea vietii (de foarte multe ori) si cu ameliorarea calitatii vietii pentru pacientii cu cancer in forma metastatica, nevindecabili. astea sunt, in mare, lucrurile pe care le ofera oncologia. poate ne spui si tu ce alternativa ofera medicina naturista acum, ce argumente si demonstratii statistice si stiintifice sunt facute, pentru ca noi restul NU am gasit pe nicaieri macar vreun indiciu ca aceste metode sunt mai eficiente decat frectia la picior de plastic. in schimb e plina lumea de sarlatani de 2 lei alde Lungu Gabriel care ar trebui sa infunde puscaria, in schimb isi bat joc de zeci si sute de oameni speriati si cu probleme veritabile, care dau bani direct din buzunar pentru sperante false si nimic altceva. de asta ce parere ai ? ce linkuri si articole de genul asta ai, cu oameni dati in urmarire generala pentru gesturi din astea ? exact, oameni buni, nu exista nici o conspiratie mondiala care sa tina "metodele naturiste" departe de oameni ! pur si simplu acestea sunt in afara legii si folosul lor e inafara moralitatii, pentru ca NU FUNCTIONEAZA. omenirea din ziua de azi nu are nici o varianta mai buna decat solutiile standard medicale pentru ceea ce inseamna, din pacate, cancerul. |
|
16-01-2012, 11:29:10 de către cchirila Exista un medicament folosit in chimioterapia impotriva cancerului: se numeste Folotyn si, pentru o cura de chimioterapie, costa enorm de mult: 30.000 de dolari. Desigur, acest medicament nu vindeca deloc cancerul, dar ajuta o mare companie farmaceutica internationala sa scoata profituri uriase din comercializarea ei. Asa se intampla si cu celelalte citostatice; distrug complet sanatatea celor bolnavi de cancer si baga bani multi in conturile bancare ale marilor corporatii farmaceutice mondiale. Tratamentele conventionale impotriva cancerului sunt o mare inselatorie: costa o multime de bani si nici macar n-ajuta la nimic. Nimeni nu s-a vindecat de cancer prin chimioterapie: nici macar o singura persoana. Nu exista un singur caz in istoria medicala care sa demonstreze clar si fara echivoc ca o persoana bolnava de cancer s-a vindecat complet datorita chimioterapiei. Si atunci, de ce se mai continua cu aceasta inselatorie? Raspunsul e simplu: pentru ca oamenii sunt pe moarte si sunt disperati! Ei sunt dispusi sa plateasca oricat pentru o speranta, oricat de mica ar fi. Imaginati-va urmatoarea situatie: va aflati intr-o casa frumoasa, in care totul e perfect, cu exceptia unor rozatoare care v-au invadat casa. Pentru a scapa de ele, chemati in ajutor niste exterminatori, care va vor spune ca, pentru a va ucide niste rozatoare, o sa puna niste bombe in casa, care vor face niste explozii si care va vor distruge niste pereti, dar veti scapa de rozatoare! Ce veti face in acest caz? Ii veti da pe usa afara pe "specialistii exterminatori" si veti cauta alta solutie prin care sa scapati de aceste rozatoare. Puteti face o analogie si ganditi-va ca la fel este si chimioterapia: "exploziile" nu vor distruge doar celulele canceroase, le vor distruge si pe cele bune; asadar o parte din trupul celui bolnav ("casa" sa) va fi si el distrus. Asa cum au scris Gary Null si James Feast: "Dupa chimioterapie, speranta e ca acel cancer sa fie total mort, dar problema e ca persoana care a facut chimioterapia e si ea moarta pe jumatate, si, oricat ar mai trai, organismul ii va fi distrus". Efectele adverse ale chimioterapiei (varsaturile, caderea parului si scaderea in greutate) arata faptul ca trupul este foarte afectat, iar citostaticile sunt si citotoxice - adica ucid celule care sunt foarte active (e adevarat, si celulele canceroase), dar si celulele parului si celulele sistemului imunitar. Si chimioterapia nu e de ajuns, se mai foloseste si radiatia si operatia. Asa cum spune prof. Null in "Enciclopedia completa a vindecarii naturale": "Este o strategie "˜omoara si arde"™. Dupa ce organul afectat este indepartat, se otraveste corpul cu chimioterapie, si apoi se face si mai mult rau cu radierea". Si chirurgia poate face mai mult rau decat bine. De exemplu, biopsia, poate chiar raspandi mai repede celulele canceroase. Iar in ceea ce priveste radierea, si ea poate produce, in multe cazuri, multe efecte adverse. Parerile expertilor despre chimioterapie Pentru ca acest articol sa fie cat mai credibil, sa vedem impreuna care sunt parerile unor experti in chimiterapie, care au avut curajul sa-si expuna punctul lor de vedere asupra raului pe care il poate face aceasta. "Chimioterapia iti otraveste corpul in incercarea de a ucide celule canceroase" AZT este un medicament puternic folosit in chimioterapie. Dar el macelareste toate celulele corpului in mod efectiv, nu doar cele canceroase. Pacientul isi pierde parul, pierde din greutate, face pneumonii, are imunodeficienta severa, datorita gravei intoxicari celulare. Ucide o multime de celule bune. "O a doua opinie" de Gary Null si James Feast, pag.429 "Sase luni de otrava" In septembrie 1986, Anna, o pacienta bolnava de cancer, a decis sa puna capat tratamentului cu chimioterapie, in ciuda opozitiei oncologului ei. "Mintea mea se opunea gandului ca mai trebuia sa mai trec prin inca 6 luni de otravire a corpului" a spus ea. "Am promis trupului meu ca n-o sa-l mai trec prin alte reprize de chimioterapie". Anne traieste si in ziua de azi... "Dieta de prevenire", de Michio Kushi Alex Jack, pag. 131 "Chimioterapia e buna doar in cancerul testicular" Intrucat pacientii avand cancer sufera efecte adverse ale chimioterapiei, acest tratament este nenecesar, uneori facand mai mult rau decat bine. Dr. Atkins afirma: "Doar in situatiile in care chimioterapia este eficienta si curativa, as recomanda-o. In general, e vorba de cancerul testicular" Dr. Atkins in "Medicina alternativa" de Burton Goldberg "Chimioterapia este citotoxica" Citostaticile care au fost utilizate pentru chimioterapie si transplantele de organe, pot reduce raspunsul autoimunitar al organismului. Aceste medicamente sunt citotoxice; ele ucid celulele care sunt foarte active, si acestea sunt celulele albe. "Preventia si tratamentul bolilor", pag. 1373 "Chirurgia, chimiterapia si iradierea sunt ineficiente si periculoase" Daca apare un cancer de prostata, medicina clasica ofera solutia prostatectomiei, adica indepartarea prostatei, chimioterapie si iradiere. Toate sunt ineficiente si adesea periculoase. Chirurgia, ca de exemplu biopsia, poate raspandi celulele canceroase, si adesea descreste potentialul sexual. "Enciclopedia completa a vindecarii naturale" de Gary Null, pag.308 Care e rata de supravietuire a celor care fac chimioterapie? In final, sa vedem niste statistici foarte interesante. Statistic, s-a determinat ca in primii 5 ani de supravietuire a bolnavilor de cancer, rata de succes a chimioterapiei este de circa 3% (adica pacientii care au facut chimioterapie au trait cu 3% mai mult decat cei care au refuzat-o). Dar... 1) In primii 3 ani, intr-adevar, rata de supravietuire al celor care au facut chimioterapie e mai mare decat cei care n-au facut asa ceva, dar, incepand din anul al patrulea, cei care n-au optat pentru chimioterapie, supravietuiesc mai mult decat cei care au optat, iar cu fiecare an de suprevietuire in plus, diferenta e in favoarea non-chimioterapiei. 2) In acest studiu s-au luat in considerare doar cele 2 alternative: daca au facut chimioterapie sau nu. Insa, intre cei care n-au facut chimioterapie, exista un procent semnificativ al celor care n-au incercat nicio alternativa naturista cu privirea la boala lor. Daca s-ar fi luat in calcul cei care au incercat alternative naturiste vs pacientii cu chimioterapie, s-ar fi observat ca rata de supravietuire este mult mai mare in cazul pacientilor cu terapii naturiste. Puteti pune pariu ca aceasta comparatie nu va fi facuta publica niciodata, pentru a nu afecta profiturile marilor corporatii farmaceutice mondiale. Pentru ca, traim intr-o lume materialista, nu-i asa? Raportează acest mesaj |