Ultimele comentarii pe forum

26287 com 1 2 3 4 ..... 128129130131132133134 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
SUBIECT COMENTARIU
CT Torace 05-02-2012, 01:53:07 de către RaulDuke
Subiect: CT Torace
trebuie sa-ti clarifici intai aceasta intrebare. da, citostaticele au efecte adverse, diverse si unele destul de severe. dar indicatia lor se bazeaza si pe un anume status de performanta al omului, care include si o capacitate de la le suporta. desigur ca uneori versi destul de tare, ti-e greata, iti cade parul, poti avea diaree, poti sa faci o infectie sau sa ai risc de sangerare, sau anemie, sau diverse senzatii nervoase sau etc, dar oncologul decide cam daca omul poate sa le suporte sau nu. altfel, pentru orice efect advers, cam exista o abordare. ramane de vazut !
CT Torace 04-02-2012, 20:59:48 de către helen2012
BUNA SEARA DA VA INCEPE LUNI TRATAMENTUL CU CITOSTATICE NU STIU EXACT CE O SA II ADMINISTREZE DEOARECE NUMAI LUNI O SA VADA PROFESORUL REZULTATU DE LA BRONHOSCOPIE DAR MIO COMENTAT CA VA TREBUI SA FACA CITOSTATICE CAND IMI SPUNE VA VOI COMUNICA.V-A FACE TRATAMENT IN SPITALUL DE ONCOLOGIE CLUJ NAPOCA.DOREAM SA VA INTREB DACA EXISTA SI POSIBILITATEA SA NU ACCEPTE CORPUL CITOSTATICELE SAU CUM SE MAI SPUNE SA NU REZISTE CORPUL.VA MULTUMESC O SEARA PLACUTA.
CT Torace 04-02-2012, 10:21:15 de către RaulDuke
de la orice farmacie. nu au nici o indicatie totusi. poti sa-i da, poti sa nu-i dai, e alegerea ta. parul intr-adevar cade de la citostatice, uneori mai repede, alteori mai lent. nu mi-ai zis unde se va trata.
CT Torace 04-02-2012, 06:36:52 de către helen2012
DA AM CITIT TOT CE ATI SCRIS VA MULTUMESC MULT.LUNI O SA MERGEM LA ONCOLOGIE SPERAM CHIAR SA INCEAPA CHIMIO DOAR CA DOREAM SA VA INTREB DACA II VA CADEA PARUL DE LA CITOSTATICE.MEDICUL CARE I-A FACUT BIOPSIA MI-A ZIS DE CEVA VITAMINE SA CUMPARAM PENTRU EL SA BEA, DACA ATI PUTEA SA IMI ZICETI CE VITAMINE SE POT ADMINISTRA IN CAZUL LUI SI DE UNDE SE POT CUMPARA.VA MULTUMESC.
CT Torace 03-02-2012, 23:09:18 de către RaulDuke
pai nu se poate "da" nimic, este in contextul bolii care nu poate decat sa se incerce sa fie tratata cum am zis mai sus, altfel va progresa pana cand va omora bolnavul, si asta in scurt timp. ai citit mesajul meu de mai sus ?
CT Torace 03-02-2012, 22:34:19 de către helen2012
AZI POT SA VA ZIC CA AM OBSERVAT CA ESTE FOARTE SLABIT NU ARE PUTERI NU STIU CE SE POATE DA PENTRU ASTA.VA MULTUMESC FOARTE MULT PT RASPUNSURILE DATE CU MULTA RAPIDITATE.VA DORESC O SEARA PLACUTA.
CT Torace 03-02-2012, 21:07:25 de către RaulDuke
din pacate varianta "cu celule mici" este cea mai agresiva forma de cancer bronhopulmonar, care din start e o forma foarte grava de cancer. din pacate vindecarea iese din discutie, iar fara tratament de nici un fel, prognosticul lui de viata se masoara in cateva saptamani, imposibil de spus exact cate, dar din experienta intregii lumi cu aceasta boala, acesta este parcursul.
singurul lucru care poate fi facut este tratamentul oncologic (cu citostatice), dar asta numai daca starea lui generala si analizele de rutina o permit: sa nu fie imobilizat la pat, sa aiba o hemograma in limite normale, transaminaze la fel, creatinina normala, etc. sansele sa raspunda la tratament sunt foarte mari, daca acest tratament poate fi inceput, undeva peste 80 sau chiar 90 la suta. daca "raspunde" la tratament, poate intra in ceea ce se cheama REMISIE, adica o micsorare a tuturor tumorilor, care poate fi aproape completa, deci cu disparitia simptomelor, lucru care poate dura multe luni de zile, uneori chiar si un an sau doi. variantele cel mai des folosite de chimioterapie sunt cu ceea ce se cheama ETOPOSID si CISPLATIN, eventual CARBOPLATIN, dar mai sunt si alte citostatice care se folosesc.

din pacate este o boala care metastazeaza si in creier si poate da manifestari si de acolo: alterarea constientei, crize "epileptice", tulburari de comportament, pareze/paralizii, etc. in acest caz metastazele cerebrale, cand sunt suspicionate, trebuiesc dovedite (CT sau RMN) si iradiate (deci tratament cu RADIOTERAPIE). radioterapia este o varianta si pentru problemele respiratorii ce nu cedeaza la chimioterapie, eventual.

cam acestea sunt vestile, din pacate. asteptam sa vorbiti cu medicul oncolog si sa ne spuneti si noua ce s-a discutat/hotarat. unde se afla in tratament ?
CT Torace 03-02-2012, 16:42:17 de către helen2012
BUNA ZIUA AZI A VENIT REZULTATUL DE LA BIOPSIE SI IMI PUNE ASA MACROSCOPIE 1, 5 FG 2. FROTIU, MICROSCOPIE 1.CARCINOM CU CELULE MICI 2.FROTIUL EXAMINAT CONTINE MULTE HEMATII, GRUPURI DE CELULE CILINDRICE SI MICI ARII BAZOFILE IN CARE SE DECELEREAZA UN CONGLOMERAT DE CELULE MICI CU MARGINI SLAB DISTINCTE. CONCLUZIE.. CARCINOM CU CELULE MICI.VA ROG FRUMOS DACA PUTETI SA MA INFORMATI CE SE POATE FACE IN ACEST DIAGNOSTIC DEOARECE A AJUNS REZULTATUL CAND MEDICULONCOLOG NU MAI ERA.VA MULTUMESC SI ASTEPT RASPUNS DE LA DUMNEAVOASTRA.
CT Torace 01-02-2012, 21:02:50 de către helen2012
buna seara de dureri ce sa va zic dureri in spate nu a avut inainte de proba si se vede ca este foarte iritat pe piept si gat deoarece are dureri, iar sange ii mai vine dar in cantitati mici de mancat nu poate sa manance are o stare de greata si rau de la stomac iar de cele 2 fiole de adrenalina sau administrat pentru ca i sa facut rau in timpul bronhoscopiei speriind inclusiv pe medicul ce i-a facut proba.VA DORESC O SEARA PLACUTA
CT Torace 01-02-2012, 20:24:02 de către RaulDuke
daca inainte de bronhoscopie NU scuipa sange, iar acum scuipa si e in cantitate mare, nu, nu e foarte normal! trebuie revazut de medic. daca dureri a avut si inainte, nu se coreleaza cu bronhoscopia.
despre partea cu adrenalina, nu stiu ce sa-ti spun. poate ca a avut nevoie de resuscitare...
CT Torace 31-01-2012, 17:09:08 de către helen2012
BUNA ZIUA ASI DORI SA VA PUN O INTREBARE DEOARECE AZI I-AU FACUT TATALUI MEU BRONHOSCOPIA DAR I SA FACUT RAU NECESITAND SA II FACA 2 FIOLE DE ADRENALINA DE CE PT. CA ATUNCI CAND IA FACUTO FARA BIOPSIE TOTUL A DECURS NORMAL..SI MAI AM O INTREBARE DUPA ACEASTA PROBA CARE I-AU TERMINATO LA 9, 30 DIMINEATA DUPA APROXIMATIV 8 ORE ESTE NORMAL SA SCUIPE SANGE SI SA AIBA DURERI IN SPATE PE CARE LEA AVUT INAINTE DE TRATAMENTUL CU ANTIBIOTIC SI NU POATE SA MANANCE SE SIMTE FOARTE SLABIT.VA MULTUMESC
CT Torace 30-01-2012, 21:59:34 de către helen2012
VA MULTUMESC
CT Torace 30-01-2012, 21:56:46 de către RaulDuke
de ordinul zilelor sau cateva saptamani, putine.
CT Torace 30-01-2012, 21:54:59 de către helen2012
BUNA SEARA AZI A FOST O ZI IMPORTANTA DEOARECE AM FOST CU TATAL MEU LA ONCOLOGIE SI PROFESORUL DE ACOLO A REUSIT SA IL CONVINA SA FACA BIOPSIA MAINE DIMINEATA VOI MERGE SA II IO FACA.TOT CE MA INGRIJOREAZA ESTE FAPTU CA DE 3 ZILE NU PREA MANANCA MAI BINE ZIS CA NIMIC, SI DURERILE SUNT TOT MAI MARI DAR TOTUSI AM SPERANTA CA TOTUL O SA FIE BINE.CE DOREAM SA VA INTREB CAT TIMP V-A DURA SA SA STIM REZULTATUL DE LA BIOPSIE.VA MULTUMESC SI VA DORESC O SEARA LINISTITA
CT Torace 29-01-2012, 11:13:41 de către RaulDuke
va urez succes ! totusi abordarea asta de a "nu-i spune" si nu stiu ce, este o mare greseala si o ineptie, in primul rand din partea medicilor. toti oamenii sunt la fel de dificili, toti oamenii au aceleasi capacitati de a accepta, si in mare parte de a intelege elemente critice despre soarta lor. legal vorbind, nici nu poti administra chimioterapie unui om care nu-si da un consimtamant informat. daca nu stie ce boala are, la CE ANUME isi da el consimtamant ?
CT Torace 29-01-2012, 06:20:32 de către helen2012
BUNA DIMINEATA DA ESTE ADEVARAT CA NU I S-A SPUS DE CE SUFERA PENTRU FAPTUL CA ESTE MAI DIFICIL INCLUSIV MEDICUL ONCOLOG M-A AVERTIZAT SA NU II SPUN PENTRU A NU SE AJUNGE LA O ALTA EXTREMA A SITUATIE DAR STIE CA ARE O RANA SAU PATA NU SE STIE DE CE NATURA ESTE SI TREBUIE FACUTA BRONHOSCOPIA PENTRU A SE STII SI PUNE UN TRATAMENT ADECVAT DAR RASPUNSUM MI-A FOST CA DACA TREBE SA MOARA V-A MURI ASA CA SUNT INTR-O SITUATIE FOARTE GREA.AM SPERANTA CA MEDICUL ONCOLOG LA CARE TREBUIE SA IL DUC LUNI MA V-A AJUTA IN V-A CONVINGE SA O FACA, LUNI VA INCEPE CEVA CHIMIO NU STIU EXACT CEVA MAI SLABA SI SPER CA SITUATIA SA SE SCHIMBE IN BINE SI SA REUSIM SA FACA PROBA.NU STIU CE O SA I SE ADMINISTREZE IN SPITALUL DE ONCOLOGIE VOI VEDEA MAINE.
CT Torace 29-01-2012, 00:20:49 de către RaulDuke
ar putea sa ii faca, dar sansele la a ADAPTA mai bine acest tratament raman foarte mici, ca si raspunsul asteptat. desigur ca omului nu i s-a explicat bine faptul ca are cancer, gravitatea situatiei, ce se va intampla fara diagnostic si tratament corect, si ce se poate intampla si care sunt avantajele abordarii corecte dpdv medical. daca aceste lucruri ar fi fost discutate cinstit si corect si cum trebuie, poate ca ar fi inteles mai bine si ar fi cooperat. din start abordarea voastra de a face lucruri "pe la spatele lui" si de a nu-l implica in decizii, a fost gresita si a considerat o zadarnicire a demersurilor corecte.
despre faptul ca i-ati zis medicului sa NU ii spuna ca ii face biopsie, asta e o alta greseala si o imposibilitate din start. medicul nu poate face practic NIMIC fara acordul pacientului, caci este ilegal, oricat de mult v-ati dori asta.
CT Torace 28-01-2012, 21:11:11 de către helen2012
BUNA SEARA CE POT SA ZIC DE CE NU A DORIT SA I SE RECOLTEZE BIOPSIA EL ESTE UN OMFOARTE DIFICIL DAR STIIND CUM ESTE AM MERS CA SA IL PROGRAMEZ PT PROBA SI AM VB CU MEDICU SI I-AM EXPLICAT TOTUL SI AM RUGATO SA NU II SPUNA CA VA TREBUI SA II RECOLTEZE BIOPSIE DE LA PLAMANI DOAR STIAM CA EL NU ESTE DEACORD SA IO FACA DAR MEDICUL MI-A PROMIS CA NU O SA II ZICA NIMIC DAR NU A FOST ASA CA A INCEPUT SA II EXPLICE PROCEDURA SI I-A SPUS CA O SA II RECOLTEZE IAR RASPUNSUL TATALUI MEU A FOST NU SI A SI SEMNAT CA REFUZA.NU STIU DACA FARA REZULTATUL DE LA BIOPSIE AR PUTEA SA II FACA UN ANUMIT TRATAMENT ONCOLOGIC.VA MULTUMESC O SEARA PLACUTA VA DORESC.
CT Torace 28-01-2012, 12:04:18 de către RaulDuke
bronhoscopia si ecografia sunt inalt sugestive pentru diagnosticul de cancer pulmonar cu metastaze in ficat si posibil glanda suprarenala, deci vorbim de stadiul IV.
in mod evident ca NU a murit la bronhoscopie, iar procedura a fost simpla si fara incidente. din pacate, refuzand practicarea unei biopsii, si-a refuzat sansa de a avea un tratament adaptat, a refuzat deci cea mai buna sansa care sa-i prelungeasca supravietuirea. de ce a facut asta ?
CT Torace 27-01-2012, 22:50:53 de către helen2012
BUNA SEARA ACUM NU PREA AM MULT SA ZIC DEOARECE AZI AM FOST PT PROBA DE BRONHOSCOPIE DAR TATAL MEU A REFUZAT CA SA I SE IA BIOPSIE SI-A FACUT DOAR PROBA FARA BIOPSIELA CARE AM PRIMIT REZULTATUL PE LOC SI CARE DORESC SA MI-L EXPLICATI PUTIN..TRAHEEA LIBERA.P TRAHEAL NORMAL.ARBORELE BRONSIC STG.LIBER.BPD LIBERA.PINTENELE LARGITE LA EMERGENTA LSD.BR. SEGMENTARE LSD LIBERE.PROCES PROLIFERDIV VEGETANT CU OBSTRUCTIE TOTALA A BR. LM, LID.MUCOASA ASPECT DE BRONSITA CR.IAR ACUM MAI AM SI REZULTATUL ECOGRAFIC, , , , ECOGRAFIE ABDOMINALA [DET.SEC.HEPATICE] FICAT -LS-95/112 MM, LC-28MM, LD-165MM ECOSTRUCT INOMOGENA FIN GRANULAT FARA IMAG EVIDENTE FOCALE RD-127/55MM, IP-20 MM. SUPRARENALA DR-NODUL HIPOECOFAS, 38/20MM. CBP, CBI NEDILAT VP 13MM.CONTUR HEPATIC DISCRET NEREGULAT ECOGENIT USOR CRESCUTA.DOAR ATAT POT SA VA SCRIU DIN ECO DEOARECE AM CUVINTE INDESCIFRABILE DACA D-TRA GASITI GRESELI IN TEXT ESTE PENTRU FAPTUL CA NU AM REUSIT SA DESLUSESC CE SCRIE.VA MULTUMESC SI ASTEPT RASPUNSU D-TRA
CT Torace 25-01-2012, 21:27:10 de către RaulDuke
din pacate nu pot sa emit ipoteze despre de ce pare a avea cu 5 kg mai mult in 7 zile. poate fi o simpla eroare la cantar sau diferente intre cantare. altfel singura ipoteza valabila este legata de retentia de lichide. despre cauza si mecanism, nu pot emite nici o idee fara sa cunosc cazul indeaproape. ma tem ca nici ce voia ecografiestul sa spuna nu am de unde sa stiu, pana nu vad la randul meu buletinul ecografic. nu stiu ce inseamna "pancreas si suprarenale deschise", nu este o exprimare medicala.

nu este dovedita o predispozitie anume si cuantificata la copii pacientilor care au avut cancer pulmonar. daca a facut aceata boala la o varsta inaintata, sa zicem peste 60 de ani, este cu atat mai putin probabil. nu este nevoie sa faceti Rx anual, poate dupa 45 de ani daca sunteti fumatori sau cand apar anumite simptome, dupa cum decide medicul vostru de familie.
CT Torace 25-01-2012, 19:26:28 de către helen2012
AM UITAT SA VA INTREB DACA TATAL MEU ARE CANCER PULMONAR NOI COPII SUNTEM PREDISPUSI A FACE ACCEASI BOALA TREBUIE SA NE FACEM RX TORACIC ANUAL
CT Torace 25-01-2012, 18:31:10 de către helen2012
BUNA SEARA ASI FI DORIT SA VA INTREB IN LEGATURA CU TATAL MEU.IN ZIUA CAND SA INTERNAT CANTAREA 101 KG LA INALTIME DE 1, 88 SI AZI LA 1 SAPTAMANA DE LA INTERNARE AM MERS SI L-AM CANTARIT DINOU PE ACELASI CANTAR SI AVEA 106, 5 KG PUTETI SA IMI EXPICATI DE CE.URINEAZA DESTUL DE DES DOAR PT SCAUN II ADMINISTREAZA PT CA NU MERGE.AZI SA SIMTIT FOARTE RAU SI CULOAREA PIELI ERA SCHIMBATA MAI INSPRE VINETIU NU DURERI FOARTE MARI DE BURTA.IERI I-AU FACUT UN ECO ABDOMINAL SI MIA COMENTAT MEDICUL CA FICATUL ESTE CURAT DAR PANCREASUL SI GLANDELE SPRARENALE SUNT DESCHISE DAR NU AM INTELES VA ROG SA MA AJUTATI IN A INTELEGE CE DOREA SA IMI SPUNA.VA MULTUMESC O SEARA PLACUTA VA DORESC
CT Torace 22-01-2012, 22:39:39 de către helen2012
VA MULTUMESC DIN SUFLET O SEARA PLACUTA
CT Torace 22-01-2012, 12:41:28 de către RaulDuke
sincer nu-mi amintesc sa fi vazut, auzit, citit despre vreun caz unde s-a murit din cauza unei bronhoscopii, vreodata.

nu este o procedura placuta, dar este singura alternativa in care se poate adapta un tratament pentru tipul de cancer pe care il are, fie ca va face chimioterapie, radioterapie, combinatii, tratamente tintite, etc.

trebuie sa-i explici ce boala are pentru ca el sa stie pentru ce lupta.
CT Torace 22-01-2012, 11:30:10 de către helen2012
va rog sa ma scuzati doream sa va intreb ceva tatal meu nu doreste sa faca aceasta proba pt ca el ar fi vb cu nu stiu ce persoana si i-ar fi zis ca dupa proba de bronhoscopie se moare el inca nu stie de diagnosticul pe care il are si nici nu doresc sa afle.Dar eu asi dori sa stiu riscul acestei probe si in cazul in care nu se lasa sa io faca ce tratament se poate administra si daca ar fi benefica sau nu acesta proba avand in vedere rezultatul de la CT.VA MULTUMESC DIN SUFLET PT ATENTIA ACORDATA SI RASUNSUL PROMT PE CARE MI L-ATI DAT.O ZI BUNA
CT Torace 22-01-2012, 10:58:59 de către RaulDuke
numai bine!
CT Torace 22-01-2012, 10:29:35 de către helen2012
BUNA DIMINEATA VA MULTUMESC DIN SUFLET PENTRU RASPUNS SI CAND O SA AM VREUN REZULTAT O SA V-IL COMUNIC O ZI BUNA VA DORESC
CT Torace 21-01-2012, 23:51:12 de către RaulDuke
helen2012, din acest punct inainte, cu oncologul va trebui sa tii legatura. internistul ti-a zis ca nu se mai poate face nimic cu scop de vindecare, dar dpdv oncologic exista solutii pentru a tine sub control progresia bolii, uneori chiar pe parcursul a mai multor luni sau chiar ani de zile. prognosticul vital in aceasta boala se masoara in luni. ele pot fi putine sau mai multe, asta depinzand de tipul de cancer, certificat prin bronhoscopie, starea generala actuala, precum si analize, ce simptome are momentan, care este indicele lui de performanta si, foarte mult, ce tratament va urma si cum il tolereaza.

repet: din acest moment oncologul este medicul care va va ajuta cel mai mult, chiar daca el, din pacate datorita problemelor de sistem, nu va putea sa stea prea mult la discutii cu voi. in schimb orice informatie oficiala primiti si nu o intelegeti, sau vreti sa o discutati mai departe, referitor la rezultatul diverselor analize, tratamentele pe care le urmeaza, etc, le putin discuta mai pe larg aici.

iti urez succes !
CT Torace 21-01-2012, 23:02:01 de către helen2012
multumesc de raspuns dar tata este de cluj /napoca si cred ca d-voastra vb de bucuresti d-soara bianca barb
CT Torace 21-01-2012, 20:34:06 de către RaulDuke
bianca barb, sa stii ca apreciem foarte mult poza ta de la avatar. o prezenta atat de blonda si diafana nu poate decat sa amelioreze spiritele pe acest forum.

cam care sunt preturile la gral, de exemplu pentru consultatii sau cele mai elementare scheme de chimioterapie sau iradiere ?
CT Torace 21-01-2012, 17:46:03 de către BiancaBarb
pentru chimio sau radioterapie va recomand spitalul gral. acolo sa intrebati de prof. zielinski, care vine regulat din Viena pentru consult si va poate recomanda chimio - sau radiotherapia necesara.

toate cele bune,

Bianca Barb
GoldenMed
CT Torace 21-01-2012, 08:46:12 de către helen2012
MULTUMESC PENTRU RASPUNS.DA AM VB CU MEDICUL DE LA INTERNE DAR EL MIA ZIS CANU SE MAI POATE FACE NIMIC DAR MEDICUL ONCOLOG A CERUT SA I SE FACA BRONHOSCOPIA DAR NU MIA DAT PREA MULTE DETALII.EU ASI DORI SA STIU CE SIMTOME VA AVEA SI CAT DUREAZA EVOLUTIA BOLI ASTA LA DECES PENTRU CA TREBUIE SA INCERC DE PE ACUM SA IMI FAC PUTERI SA INFRUNT TOT CEA CE URMEAZA.VA MULTUMESC O ZI BUNA VA DORESC
CT Torace 20-01-2012, 22:42:09 de către RaulDuke
detaliile ma tem ca sunt de rau augur. pana la bronhoscopie nu se va putea stii sigur, caci diagnosticul de cancer se pune doar pe baza unei biopsii si un examen histopatologic, la microscop. dar din pacate lucrurile par inalt sugestive, la cum povestesti si ce indica CT-ul, pentru un cancer bronhopulmonar care din pacate se afla in faza metastatica (stadiul IV), deci nu poate fi vindecat. tot ce se poate face este, prin bronhoscopie, o precizare a tipului de tesut (caci si cancerele sunt de mai multe feluri), plus eventuale alte testari speciale, detectia de diverse mutatii genetice, etc, astfel incat sa se ghideze un tratament oncologic cat mai bine adaptat, care sa-i confere o prelungire cat mai mare a vietii si un control al simptomelor. tratamentele vor putea fi de mai multe tipuri, chimioterapie, iradiere, terapie tintita, terapie suportiva, simptomatica, etc.

imi pare rau pentru vestile primite, sper ca bronhoscopia sa imi infirme spusele (totusi sansele sunt doar teoretice ca asta sa se intample, aproape de zero...). vorbim mai multe cand ai si rezultatul buletinului histopatologic, sa ni-l furnizezi.

ai vorbit cu vreun medic ? ce ti s-a mai spus despre acest caz ?
COLANGIOCARCINOM de lob stang hepatic 12-04-2012, 20:59:53 de către RaulDuke
pe cine sa gasesti ? ABDOMINAL NU INSEAMNA ACELASI LUCRU CU HEPATIC ! pe investigatiile efectuate exista niste TUMORI MARI descrise IN FICAT care nu s-a citat pe undeva sa se manifeste sau sa arate asa, corelat vreodata fiind cu o infectie tuberculoasa. medicul cu care ai vorbit s-a exprimat si el mai plastic, dar inteleg PERFECT ce vrea sa zica, si anume ca nu exista entitatea asta, practic. ce speri sa obtii facand toate aceste cercetari si investigatii? o confirmare ca e vorba de tuberculoza si nu de cancer ?
COLANGIOCARCINOM de lob stang hepatic 12-04-2012, 20:24:41 de către LauraEO
Raul, am sunat dimineata la Nasta si am vb cu medicul care s-a ocupat de tata. Mi-a zis ca nu exista diagnosticul de tuberculoza hepatica si a exclamat ca cine a inventat diagnosticul asta.
Asa ca mai caut, am gasit o carte scrisa de niste medici romani:
POP, M., POP, C., HOMORODEAN, D., ITU, C., MAN, M., GORON, M., GHERASIM, R., COROIU, G. - Abdominal miliary tuberculosis in a patient with AIDS: a case report. Rom. J. Gastroenterol., 2003, 12:231.

Dar nu stiu la ce spitale ii gasesc.
COLANGIOCARCINOM de lob stang hepatic 12-04-2012, 17:51:09 de către RaulDuke
ma tem ca nu exista asa ceva in romania. poate doar un medic pneumolog sau ftiziolog care coincidental are ceva experienta colaterala. nu imi imaginez loc mai bun pentru asta la noi in tara decat Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Bucuresti.
COLANGIOCARCINOM de lob stang hepatic 12-04-2012, 15:39:48 de către LauraEO
A venit rezultatul de la CT toracic si nu aduce nimic nou, exceptand:
tromboza de ram sting portal;
posibile leziuni nodulare peritoneane in hipocondrul sting;
multiple leziuni pulmonare bilaterale structurate nodular;

Acum sunt si mai in ceata. Medicul care a facut RMN-ul si Ct-ul, spune ca acei noduli de la plamani nu par a fi determinari secundare. De fapt nici nu a mai precizat asa ceva pe CT. A adus in discutie si varianta unor leziuni tbc (nu am inteles daca active sau sechelare).
Medicul care o urmareste pe mama, a vazut CT-ul si a zis ca sunt metastaze.
Deci, cine are dreptate?
A externat-o cu mentiunea ca nu poate pune diagnostic si ca nu recomanda biopsie hepatica in situatia ei. Eventual daca cineva se baga sa i-a biopsie pe un nodul (adenopatie).

Cam asta e. Stie cineva unde gasesc un specialist pe Tuberculoza hepatica?
COLANGIOCARCINOM de lob stang hepatic 12-04-2012, 10:57:07 de către RaulDuke
am inteles. dar in momentul acela deja am pierdut sirul, nu mi-am mai dat seama ca era vorba de alt caz. poate ca ar trebui sa gasim o metoda mai structurata pentru pastrarea detaliilor medicale despre cazurile despre care discutam pe fiecare thread...
COLANGIOCARCINOM de lob stang hepatic 12-04-2012, 07:56:05 de către LauraEO
Raul, nu as fi devenit offtopic cu cel de-al doilea caz daca tu nu mi-ai cerut detalii despre. Eu doar amintisem fugitiv ca nu e obligatoriu sa se gaseasca bacilul, si am dat exemplu tatalui meu.

Radicus, astazi trebuie sa vina si rezultatul de la CT toracic. Medicul spune ca vor stii sigur daca e vorba de metastaze pulmonare, sau nu.
COLANGIOCARCINOM de lob stang hepatic 12-04-2012, 00:55:07 de către RaulDuke
ma tem ca s-a confuzat toata discutia... dintr-un singur caz s-a transformat in 2 si mi-e imposibil sa mai urmaresc.
COLANGIOCARCINOM de lob stang hepatic 12-04-2012, 00:11:19 de către radicus
Bun, nu se poate confirma diagnosticul de cancer fara biopsie sau macar analiza lichidului ascitic cautand celule maligne. Dar nici ipoteza ta nu se poate confirma. Articolele pe care ni le-ai aratat descriu foarte putine cazuri pentru ca foarte rar se intampla sa se greseasca diagnosticul tumorilor hepatice/TBC-ului peritoneal. Nici nu cred ca in literatura se specifica de un asemenea caz in care tumora vizualizata initial (de fapt TBC-ul) e corelata cu posibile determinari secundare. Ar insemna o greseala la diagnostic destul de grosolana.
Cand nu se poate determina foarte clar ce e o luam altcumva, cu probabilitati. Probabilitatea fiecarui posibil diagnostic - Klatskin, hepatocarcinomul si altele (TBC). Primele doua acapareaza peste 90% din total, de aceea orice alt diagnostic va fi ignorat de medic, daca este cazul, pana la infirmarea tumorii Klatskin si a hepatocarcinomului. De exemplu, am dureri musculare, febra si frisoane. Este evident ca medicul se va gandi ca am o simpla raceala/gripa, nu se va gandi prea mult la alte diagnostice diferentiale cum ar fi boala Lyme.
Nu zic ca ipoteza ta e total gresita. Pana la un diagnostic bine determinat orice e posibil. Dar deocamdata balanta inclina spre altceva. Orice ar fi, cancer sau TBC, situatia nu e roz.
COLANGIOCARCINOM de lob stang hepatic 11-04-2012, 15:32:52 de către LauraEO
Raul, nu ai inteles.
Tata a fost tratat, acum e vorba de mama.
COLANGIOCARCINOM de lob stang hepatic 11-04-2012, 14:59:47 de către RaulDuke
ok, argumentul este absolut simplist: din ce declari tu, pacientul a fost tratat CU TUBERCULOSTATICE, da ? la cate luni dupa tratament, examenul RMN arata progresia leziunilor, cu aparitie de leziuni noi pulmonare si unele hepatice ? o tuberculoza tratata ca lumea nu poate sa progreseze cu leziuni noi !
COLANGIOCARCINOM de lob stang hepatic 11-04-2012, 14:27:38 de către LauraEO
OF, din pacate nici AFP nu ne ofera ceva cert.

Also, laboratory studies showed elevated CA125 and alpha fetoprotein levels suggesting an initial diagnosis of ESS. However, intraoperative frozen section examination showed caseous necrosis, and she was diagnosed as having disseminated peritoneal tuberculosis. Two months after the initial exploration, the patient required liver transplantation because of hepatic failure due to widespread hepatic involvement of the tuberculosis. Concomitant peritoneal and hepatic involvement of tuberculosis may cause false elevation of multiple tumor markers of gynecological cancers and may lead to misdiagnosis and mismanagement of patients. Elevation of these markers should be carefully investigated especially in premenopausal women. To our knowledge, this is the first reported case of peritoneal tuberculosis misdiagnosed as endodermal sinus tumor.
COLANGIOCARCINOM de lob stang hepatic 11-04-2012, 14:09:19 de către LauraEO
Si nu mai astept raspuns. Sunt convinsa ca va este greu sa va dati cu parerea in conditiile in care nu aveti pacientul si toate analizele in fatza.

Raul, multumesc pentru sugestie, vom face si AFP, poate cumva ne apropie de diagnosticul corect.
COLANGIOCARCINOM de lob stang hepatic 11-04-2012, 14:04:41 de către LauraEO
Radicus iti multumesc pentru raspuns, dar eu tot nu inteleg. Tu compari tuberculoza hepatica/abdominala cu cea ganglionara si ele chiar nu au termeni de comparatie decat pana la punctul cand ambele ar putea avea si o tuberculoza pulmonara activa sau doar sechele de TBC pulmonar,
Sa nu ma intelegeti gresit, nu ma cramponez de un diagnostic, sau mi-am propus sa o fac pe desteapta, dar pana acum nici un medic nu mi-a adus un contra-argument solid la ce sustin eu. Si nu ma refer la voi, ma refer si la cei care o ingrijesc pe mama.
As vrea ca cineva sa ma convinga ca nu e tuberculoza si sincer, eu renunt la idee. Dar nu mi-ar placea ca la autopsie sa descopar ca suferea de o boala curabila.
TBC hepatic imbraca forma tumorala si din acest motiv e confundat cu carcinoamele hepatice. S-au inselat la case mai mari,
Uite, aici :http://www.ijpmonline.org/article.asp?issn=0377-4929;year=2008;volume=51;issue=3;spage=382;epage=385;aulast=Arora
http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttextpid=S1413-86702009000200016
In foarte putine cazuri bacilul apare in lichidul de ascita, uite ce spune aici: http://www.revistachirurgia.ro/cuprins.php?EntryID=495
Evidentierea M. tuberculosis prin examen direct al frotiului din lichidul de ascită, colorat Ziehl-Nielsen, este posibilă în doar 2% din cazuri (2).
Ca nu face febra, alt motiv de care se cramponeaza diagnosticul :
Febra apare în 2/3 cazuri, iar scăderea ponderală în 80%. Durerea abdominală este relatată de 50% din bolnavi, fiind descrisă ca disconfort abdominal sau durere difuză, continuă, moderată (2). În lotul studiat, cele mai frecvente simptome întâlnite au fost durerea abdominală difuză, scăderea ponderală, fatigabilitatea, inapetenta, starea subfebrilă, la care se adaugă semnele ascitei. Robaday (6) întâlneste următoarele semne: febră, durere abdominală, anorexie, scădere ponderală si ascită. Tanrikulu (7), pe o statistică de 21 bolnavi, înregistrează următoarele semne: durere abdominală (95%), ascită (92%), distensie abdominală (82%).

Ca la RMN, apar multiplii noduli la baza plaminului, iar nu ma convinge. Poate sa insemne si o tuberculoza pulmonara in evolutie sau sechele ale unei tuberculoze pulmonare. Rezultatul de la Rmn, nu a facut decat sa-mi confirme si mai mult ca poate fi tuberculoza, din moment ce literatura de specialitate spune clar ca aceste forme de tuberculza pot coexista impreuna.
E adevarat ca si cancerul primar de ficat, prima metastazare o da la plamani. Dar, cum spuneam asta nu contraargumenteaza ipoteza mea.
A facut CT toracic sa se vada mai bine plamanii, astept rezultatul si in functie de asta hotaram ce facem.
Probabil nu avem de ales. Ne vom consulta cu medicii si ne vom asuma raspunderea. Asta e.
COLANGIOCARCINOM de lob stang hepatic 10-04-2012, 14:26:40 de către radicus
Salut Laura. N-am putut sa raspund mai repede. Dupa ultimele analize sunt sanse foarte mici sa fie vorba de tuberculoza sau ceva benign. Ar fi prea multe coincidente. Sunt multe structuri inglobate in acea formatiune voluminoasa. In cazul tatalui tau, daca bine imi amintesc, nu a existat suspiciunea unor metastaze la distanta (plamani, ficat, etc), nu a existat o tumora voluminoasa propriu-zisa care inlocuieste parti din organe, ci doar niste ganglioni necrozati si o ulceratie care putea fi si de la un abces. Din pacate, progresia bolii nu se poate masura in calitatea vietii, nici macar in analize de rutina.
COLANGIOCARCINOM de lob stang hepatic 10-04-2012, 11:11:16 de către LauraEO
Ideea e ca biopsia esofagiana facuta la Colentina a ridicat suspiciunea de tuberculoza dar analizele ulterioare, imclusiv biopsii speciale pentru depistarea bacilului nu au confirmat.
COLANGIOCARCINOM de lob stang hepatic 10-04-2012, 10:33:22 de către LauraEO
Nu stiu ce tratament a urmat, banuiesc ca terapia standard pentru tuberculoza ganglionara/intestinala cert e ca imediat s-au vazut efectele iar de atunci si pana in prezent nu a mai avut nici o problema de sanatate. A refacut analizele, CT si totul era normal.
COLANGIOCARCINOM de lob stang hepatic 10-04-2012, 09:05:01 de către RaulDuke
am inteles! si ce antibiotice a urmat ? ce regim de tuberculostatice ?
COLANGIOCARCINOM de lob stang hepatic 10-04-2012, 07:37:58 de către LauraEO
In Februarie 2009 l-am trimis la endoscopie, avea disfagie si slabise 10 kg. Rezultatul de la endoscopie, in baza ulceratii gasite suspecta carcinom scuamos. S-a recoltat biopsie si intre timp a urmat si un CT. La CT rezultatul a fost ulcer malign esofagian cu adenopatii mediastinale, hilare...etc. Cu alte cuvinte cancer esofagian, metastazat in ganglionii regionali si la distanta.
L-am internat la SF.Maria, la domnul profesor in vederea operatiei. Intre timp venise si rezultatul de la biopsie care nu indica nimic malign. Dnul Profesor a zis ca e neconcludenta, luam inca una. A venit biopsia, tot ne-malign. A mai luat una si de data asta, endoscopistul a zis ca nu mai are de unde recolta pentru ca s-a cicatrizat ulceratia.
L-au externat fara diagnostic dar el se simtea tot mai rau.
Au urmat internari Fundeni, Nasta, Colentina, Matei Bals...nimic si nimic. Se suspecta cancer, de data asta ganglionar pentru ca facea febra si avea ganglioni giganti. La Nasta s-au facut doua biopsii toracice si nu s-a gasit nimic tuberculos, l-au externat. Ultima internare a fost la Fundeni cand medicii ridicau din umeri.
El era tot mai rau, ganglionii compresau pe organe si creau probleme. Singura solutie era sa-i mai ia inca o biopsie.
Am cerut externare si ne-am intors in provincie. In baza unor articole de pe net, ca cele date mai sus am semnat pe proprie raspundere si am cerut inceperea tratamentului anti-tuberculos.
COLANGIOCARCINOM de lob stang hepatic 09-04-2012, 23:06:06 de către RaulDuke
cum adica s-a tratat cu tuberculostatice de asazisul cancer ?
COLANGIOCARCINOM de lob stang hepatic 09-04-2012, 21:17:16 de către LauraEO
Raul, din articolele date mai sus inteleg ca nu e obligatoriu sa se gasesca bacili in lichid. Singura diferentiere se face prin biopsie dar nici macar atunci nu ai o garantie ca va iesi bacilul, in cel mai fericit caz vor iesi granulomi de tip inflamator.
Stiu ca esti medic oncolog si primul lucru la care te gandesti e "cancer" dar am deschis subiectul in ideea ca primesc un sfat peste ce primesc de la medicii actuali.

La tatal meu nu s-a gasit niciodata bacilul si totusi s-a tratat cu tuberculostatice de asa zisul "cancer".

Multumesc,
COLANGIOCARCINOM de lob stang hepatic 09-04-2012, 21:03:26 de către RaulDuke
diagnosticul de tuberculoza hepatica e ceva extrem de improbabil, dat fiind ce descrii tu. diagnosticele diferentiale cel mai probabile sunt cele mentionate si in IRM, altceva nu merita a fi luat in calcul pana la proba contrarie, furnizata doar prin biopsie. in cazul une tuberculoze peritoneale (iarasi absolut improbabila aici), se gasesc bacili in lichidul de ascita (din plin chiar).
in orice caz, la fel, la ce descrii pe ultimul IRM, nici nu poate fi vorba de o remisie! este chiar vorba de o progresie a cancerului, fie el biliar sau hepatic primar, prin aparitia de noduli milimetrici prin tot ficatul si ceea ce par a fi metastaze pulmonare. chiar daca tractul biliar nu este obstruat si ficatul inca nu e inlocuit total de tumora (lucruri pozitive care justifica analizele normale sau aproape de normal), totusi sunt semne evidente de suferinta a ficatului, prin lichidul de ascita in cantitate mare.
ma tem ca prognosticul nu este imbunatatit deloc, dimpotriva!
COLANGIOCARCINOM de lob stang hepatic 09-04-2012, 20:50:56 de către LauraEO
Multumesc Raul,

Radicus, tu stii experienta cu tatal meu...dupa 9 luni de cautat cancerul si 8 biopsii (2 toracice si 6 esofagiene) nu s-a stabilit diagnosticul.
In cazul mamei, tu ce crezi in contextul unei asa zise remisii a colangiocarcinomului? Ar putea fi diagnosticul gresit ?
Eu gandesc ca daca e tuberculoza sa inceapa tratamentul imediat, sa nu asteptam agravarea.

Multumesc, orice parerea ma poate orienta in decizie.
COLANGIOCARCINOM de lob stang hepatic 09-04-2012, 20:40:41 de către LauraEO
Nu a facut AFP iar punctia a fost luata in discutie, doar ca abia dupa pasti vor recolta si rezultatul va venii dupa alte 3 saptmani.
Dilema mea consta in faptul ca nu inteleg de ce au exclus tuberculoza hepatica si peritoniana.
Am tot citit zilele astea si inteleg ca nu se pot diferentia imagistic. Deci ? Tuberculoza peritoniana ar justifica si de ce CA 19-9 si CA 125 sunt crescute.
Plus ca mama are anumite manifestari, ca transpiratii nocturne, dureri in epigastru...etc

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10763962;
http://www.ijpmonline.org/article.asp?issn=0377-4929;year=2008;volume=51;issue=3;spage=382;epage=385;aulast=Arora
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16515609
http://meeting.chestpubs.org/cgi/content/abstract/126/4/985S
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15800697
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19840508
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22030041
COLANGIOCARCINOM de lob stang hepatic 09-04-2012, 19:51:01 de către RaulDuke
s-a facut vreodata o analiza numita AFP ? alfa-feto proteina ? punctia hepatica s-a luat in discutie ? exista aprobat de casa un medicament numit Nexavar, care nu e chimioterapic traditional, aprobat in cancerul hepatic primar, in romania.
COLANGIOCARCINOM de lob stang hepatic 09-04-2012, 19:28:36 de către LauraEO
Multumesc Riciu,

Deci, cum spuneam, GGT, AST, ALT, nivelul bilirubinei s-au normalizat.
Astazi am primit si RMN-ul care arata asa:
Ficat cu dimensiuni crescute, structura neomogena prin prezenta unei formatiuni tumorale voluminoase, ce ocupa aproape in intregime lobul stang hepatic, cu extensie la nivelul segmentului VII, si a multiple leziuni tumorale milimetrice, diseminate in toate segmentele hepatice. Leziunile au caractere semiologice asemanatoare, cu aspect heterogen si contururi anfractuase, sterse, aparand in hiposemnal T, hipersemnal T2, hipocaptante fatza de parenchimul hepatic adiacent.
Ramul stang al venei porte nevizualizabil, inglobat in leziunea descrisa anterior;
Ram biliar stang nevizualizabil;
Cai biliare extrahepatice nedilatate;
Splina cu dimensiuni si contur in limite normale, cu evidentierea unei imagini lezionare rotund-ovale, cu diametru de aproximativ 1, 3 cm in hiposemnal T1, hipersemnal T2 fatza de parenchimul splenic adiacent, hipocaptanta precoce, cu incarcare tardiva;
Pancreas, glande suprarenale cu aspect IRM normal;
Rinichi cu localizare, dimensiuni si morfologie normale;
Sistem pielo-celiceal, uretere nedilatate;
Multiple imagini adenomegalice localizate hilar hepatic si celiac;
Lichid de ascita in cantitate crescuta, liber in etajul abdominal superior;
Concluzii:
Formatiune tumorala hepatica voluminoasa, cu aspect IRM ce preteaza la diagnostic diferential intre un carcinom hepatocelular si colangiocarcinom;
Ascita;
Hemangiom splenic;
Multiple imagini nodulare localizate la nivelul bazelor pulmonare bilateral - posibil determinari secundare

Medicii exclud alt diagnostic, raman la cel de cancer.
Eu nu sunt convinsa.
Nu se mai vad noduli pe lobul drept al ficatului.
In schimb apar la plamani. Nu stiu daca au fost de la inceput, avand in vedere ca e primul RMN pe care il face.
COLANGIOCARCINOM de lob stang hepatic 02-03-2012, 17:23:47 de către riciu
Buna laura ! imi pare rau ca trebuie sa treci prin asa ceva si iti doresc multa putere tie si familiei tale in lupta pe care ati inceput-o !
COLANGIOCARCINOM de lob stang hepatic 02-03-2012, 09:35:50 de către LauraEO
Pana la urma am decis: fara chimioterapie si continuam pe drumul ales.
Decizia am luat-o incurajati de starea mamei, se simte tot mai bine iar analizele continua sa se normalizeze.

Pe 29 februarie, analizele arata asa:
Alaninaminotransferaza (GPT/ALAT/ALT) =14 (Limita superioara 35);
Aspartataminotransferaza (GOT/ASAT/AST) = 29 (Limita - 35);
Bilirubina totala = 0.43 ( limita 1);
Gama - glutamiltransferaza = 101 U/L ( 40);

Sa-i dea Dzeu cat mai multe zile alaturi de noi si bineinteles fara suferinta.
COLANGIOCARCINOM de lob stang hepatic 04-02-2012, 12:39:49 de către RaulDuke
da, orice o ajuta psihologic poate sa fie util. din pacate multe din substantele recomandate de naturisti au defapt niste efecte adverse concrete si foarte daunatoare, evident fara sa aiba nici un beneficiu sau vreo utilitate inafara de cel psihologic/placebo. din pacate nici o imbunatatire nu poate fi pusa pe seama niciunui astfel de "produs", dpdv medical sau stiintific, inclusiv faptul ca nu mai face insulina. desi exista unele produse din acestea "naturiste" care pot sa scada glicemia, intr-un caz de o asemenea gravitate pot exista si multe alte explicatii pentru care acest fenomen are loc.
personal am avut multi pacienti care veneau cu probe biologice alterate in mod repetat, mai ales testele hepatice, si care dupa indelungi cercetari recunosteau ca iau diverse porcarii "naturiste", iar dupa ce ii convingeam sa nu le mai ia, analizele se normalizau. ai grija! atat pot sa-ti spun.
COLANGIOCARCINOM de lob stang hepatic 04-02-2012, 12:03:52 de către LauraEO
Raul, daca te uiti putin in spate la discutiile dintre noi, vei vedea ca am sustinut medicina naturista si complementara. Atunci vorbeam din perspectiva omului care nu avea legatura cu cancerul, acum vorbesc de pe pozitia omului care trebuie sa ia cea mai corecta decizie pentru viata mamei.
E o decizie grea dar sper ca Dzeu sa ne conduca,
Mama a inceput deja un tratament naturist si dupa cateva zile s-au vazut primele imbunatatiri. Nu, nu e vorba de substante, plante scumpe vandute de sarlatani. In fine, ideea e ca ea a prins tot mai multa incredere in schema pe care o face si acum cand a vazut ca rezultatele de sange s-au imbunatatit e ferm convinsa ca pe drumul asta trebuie sa mearga. Mai mult chiar, nu mai face nici insulina de vre-o 7 zile, glicemia e sub control.
Nu stiu ce ne rezerva viitorul, dar sper sa o avem cat mai mult cu noi.

Multumesc,
COLANGIOCARCINOM de lob stang hepatic 03-02-2012, 20:52:56 de către RaulDuke
da, asta nu poate sa spuna decat medicul care se ocupa de ea, daca acel 1% justifica investigatii suplimentare si eventual si mai invazive, sau daca fiind date sansele si ratele de raspuns FOARTE MODESTE al acestui tip de cancer la tratament, se justifica o chimioterapie sau altceva. totusi noi (in sectia unde lucrez), am avut si inca avem un numar oarecare de pacienti cu acest diagnostic, la care la unii dintre ei s-a depasit binisor duarata aceasta medie deviata de 4-6 luni, chiar in formele avansate, prin tratament combinat - stentare chirurgicala (mentinerea unui drenaj biliar adecvat), chimioterapie in mai multe serii consecvente, radioterapie, urmarire, etc.
deci intr-adevar e bine ca "niciodata sa nu spui niciodata".
COLANGIOCARCINOM de lob stang hepatic 03-02-2012, 15:37:06 de către LauraEO
Multumesc de promptitudine, Raul.

Tatal meu merge saptamana viitoare sa o inscrie la Oncologie si sa discute cu medicul. In principiu mama mea nu opteaza pentru tratament oncologic, dar niciodata nu zicem niciodata.
Legat de diagnostic, nu inteleg ce ai vrut sa zici. Crezi ca medicii s-ar fi putut insela asupra diagnosticului ? La asta m-am gandit si eu cand am vazut analizele. Trebuia sa-i facem numai bilirubina, dar pentru ca am vazut o imbunatatire a starii ei, urina se decolorase ( nu mai era rosie-portocalie), a prins puteri (e mai energica), nu mai are greata, balonari, nu a mai facut nici o criza biliare (desi obisnuia cam la 2-3 zile), m-am gandit sa recoltam si transaminazele. Si am avut o surpriza placuta.

Cei de la Fundeni, ne-au zis ca diagnosticul in cazul colangiocarcinomului, 99% e dat de investigatiile pe care le-a facut deja, biopsia ar completa doar 1%. Asa sa fie ? M-as bucura enorm sa aflu ca sunt sanse sa se fi inselat.
Noi avem iesirea din spital cu parafa medicala si scrie clar diagnosticul. Cazul a fost prezentat si in comisia cu cazuri grave/speciale si parerea a fost unanima (colangiocarcinom neoperabil).

Iar din ce am citit, statistic, pronosticul ca durata de viata e maxim 5-6 luni.
Multumesc!
COLANGIOCARCINOM de lob stang hepatic 02-02-2012, 14:53:56 de către RaulDuke
analizele arata foarte bine, sunt in parametri aproape normali. aveti un consult oncologic facut sau planificat ? pentru ca probabil este momentul pentru o decizie de tratament menit sa prelungeasca viata. asta presupune un diagnostic pus cumva, eventual prin BIOPSIE.
COLANGIOCARCINOM de lob stang hepatic 02-02-2012, 13:11:48 de către LauraEO
Conform recomandarii medicale, am repetat analizele dupa 3 saptamani de la diagnostic.
Pentru ca ingrijorarea medicului viza valoarea bilirubinei, ne-a indicat repetarea acesteia in vederea efectuarii unui drenaj al bilei.
Pe 9 ianuarie aceasta era 2, 5 acum este 0.56.

Atasez si restul analizelor facute la Synevo:
Alaninaminotransferaza (GPT/ALAT/ALT) = 28 (35);
Aspartataminotransferaza (GOT/ASAT/AST) = 40 (35);
Bilirubina totala = 0.56 (=1);
Gama - glutamiltransferaza = 203 U/L ( 40);
Hemoglobina {Hb} = 13.4;

Exceptand GGT-ul, restul au scazut. Ce semnificatie clinica au aceste analize ?

Multumesc
COLANGIOCARCINOM de lob stang hepatic 20-01-2012, 12:51:09 de către RaulDuke
numai bine !
oamenii in schimb tind sa-si iroseasca optiunile despre cum mor din cauza inversunarii cu care se agata (ei sau apropiatii lor) de incercarea de a PREVENI moartea, lucru care este imposibil. acest lucru poate fi foarte daunator.
COLANGIOCARCINOM de lob stang hepatic 20-01-2012, 12:40:19 de către LauraEO
Multumesc pentru raspuns.
Am aflat acum o saptamana si durerea e mare.
Nu am ajuns la oncolog pentru ca cei din Bucuresti au trimis-o in teritoriu iar eu refuz sa plece de langa mine. Probabil cu proxima ocazie, cineva va merge sa o inscrie.
Stii, toti murim odata si odata, doar ca unora li se ofera sansa de a alege cum. Doamna doctor ne-a zis ca, ficatul nu doare, nu va avea dureri. Chimioterapia doare, in schimb. Si ca o coincidenta stranie, de parca Dzeu a vrut sa ne arate drumul, doua prietene de ale mamei au murit intre Craciun si Revelion. Declinul lor a inceput odata cu chimioterapia si s-a sfarsit in chinuri.
E adevarat ca omul e dator sa lupte si pentru o zi de viata, dar noi am ales alt mod.
Multumesc inca odata si probabil nu voi mai intra pe forum.
COLANGIOCARCINOM de lob stang hepatic 20-01-2012, 10:19:31 de către RaulDuke
orice om bolnav trebuie dispensarizat, adica vazut periodic de medic, inclusiv medicul de familie, chiar daca teoretic nu urmeaza nici un tratament. lucrurile chiar asa sunt, tratamentul are scop de prelungire a vietii si de intarziere a aparitiei/progresiei simptomelor. ce este descris acolo este absolut nevidnecabil pentru ca nu poate fi operat si nici nu se spera ca poate deveni.
totusi, asa cum scrie acolo, e IMPERIOS necesar un consult oncologic. ati facut asa ceva ?
in cazul cancerului hepatic primar o varianta de tratament este NEXAVAR, un medicament foarte scump care se elibereaza doar cu aprobare de la casa nationala, pe baza unui dosar facut de oncolog. problema e ca pentru a se putea intocmi acest dosar, trebuie o BIOPSIE de ficat, cu examen anatomopatologic care sa confirme boala. daca asta NU se poate face (desi un chirurg sau gastroenterolog ar trebui sa poata face asta, mai ales daca achizitionati un ac special, conform indicatiilor lui), o alternativa este sa se faca o analiza de sange, pe langa markerii pe care ii are deja, numita AFP (alfa feto proteina) care la o valoare de peste 500 ng/ml, se accepta ca substitut al biopsiei.

repet intrebarea: ati vorbit cu un oncolog ?
COLANGIOCARCINOM de lob stang hepatic 20-01-2012, 10:14:30 de către LauraEO
Am omis analizele:
ALP=253U/L; ALT=57U/L; AST=63;GGT=130U/L.
Aceste investigatii au fost facute in decembrie, posibil acum sa fie modificate.
Adenocarcinom colorectal 07-03-2014, 11:55:08 de către GeoSpn
Buna ziua,
Va rog sa imi explicati cat de grava este starea tatalui meu - 60 ani - ( operat de tumora stenozanta de colon descendent, urmare a ocluziei intestinale ; specific si faptul ca in urma operatiei s-a format temporar si anus contra naturii.)
Examen macroscopic: Fragment de intestin de~20 cm cu zona ingustata situata la jumatatea fragmentului.
Examan histopatologic:
- margini de rezectie piesa examinata-perete colonic cu hiperemie, infiltrat inflamator ( PMN ) slab transmural, indemn oncologic
- zona ingustata-ADK bine diferentiat ( G1 ) ulcerat, cu arii de mucinos ce invadeaza toate straturile peretelui colonic, rupand seroasa
- tesut gras peritoneal-1 ggl si peste 20 microggl fara invazie
- mezou-tesut fibro adipos cu hiperemie, indemn oncologic
pT3, pN0, pMx st II.

Multumesc anticipat!
Adenocarcinom colorectal 31-01-2012, 16:41:50 de către costanta
buna ziua.as dori daca se poate sa-mi spune-ti ce inseamna rezultatul de la biopsia pe care mama mea si-a facut-o in urma unui control de rutina unde ia-u gasit un polip la colon,
Im urma biopsiei ii scrie asa: esantion constituit din 3fragmente din mucoasa intestinului gros cu 2 fragmente cu adenocarcinom si unu fragment cu inflamatie cronica.
A fost diagnosticata in italia in urma unor analize de rutina, si medicul spune catrebuie sa o opereze,
as vrea sa stiu cat este de grav si daca in urma operatiei sunt sanse de vindecare.
va multumesc din suflet.
Multa sanatate tuturor.
Adenocarcinom colorectal 25-01-2012, 16:41:28 de către Viorel.Popa
M-am mai gandit si din cate stiu eu ASTRAGALUS este ceva bun. Nu stiu acum cat succes va avea.
Adenocarcinom colorectal 25-01-2012, 14:10:28 de către Viorel.Popa
Sunt foarte multe tratamente "naturiste" pe internet. Toate zic ca sunt bune. Cine minte?
Adenocarcinom colorectal 22-01-2012, 07:30:19 de către Costandache Adriana
``APA VIE``
A auzit cineva de apa ``Qlaria``? Are intr-adevar proprietati curative, distruge celulele canceroase din organism???
Dat fiind ca de curand am aflat ca tatal meu este bolnav de cancer, am gasit pe internet date despre aceasta apa.Stie cineva ceva?
carcinom scuamos moderat diferentiat invaziv 06-11-2012, 11:18:28 de către RaulDuke
din pacate nu. daca ar exista ceva atat de simplu si ieftin si accesibil care sa functioneze, ce rost ar mai avea spitalele si farmaciile si medicii si medicina pe de-a intregul ?
carcinom scuamos moderat diferentiat invaziv 03-11-2012, 22:41:34 de către iamira
condoleante...
nu inteleg cum e posibil ca orice medic sa vada doar pe specialitatea lui (si de multe ori nu vede nici atat) fara sa-l mai intereseze restul organismului...
pacientii sunt plasati dintr-o parte in alta si nimeni nu priveste omul in intregime
si mai ales in ochi...nu incearca sa inteleaga ce probleme are efectiv omul ci doar incearca sa scape de el, sa-l trimita mai departe...
pana omul ramane fara bani si renunta sa-si mai zica problema...
o trateaza cu ce vede la televizor sau cu ce zice un prieten sau cu...indiferenta
pana e prea tarziu...
si atunci de obicei este CANCER
iar oncologul desi stie ca nu are nici o sansa ii interzice orice tratament naturist
CHIAR NU EXISTA NIMIC ALTERNATIV CARE SA AJUTE?
carcinom scuamos moderat diferentiat invaziv 03-11-2012, 21:51:29 de către bubu22
din pacate tatal meu a decedat pe 19 octombrie dupa multa suferinta. In nici macar un an de la aflarea diagnosticului. Multumesc foarte mult pentru sfaturi, fara macar sa l fi vazut vreodata, tot ce mi-ati spus a fost adevarat. Ultima saptamana din viata lui a fost groaznica, cu morfina de 3 ori pe zi, slab cum nu cred ca o sa mai vad vreodata pe cineva, anorexic e putin spus, respirand cu un aparat de oxigen, iar in penultima zi de viata fara ca macar sa mai poata vorbi si sa mai ceara ceva. Multumesc inca o data !!! Cancerul o boala care nu iarta!
carcinom scuamos moderat diferentiat invaziv 08-10-2012, 00:04:52 de către bubu22
Multumesc pentru sinceritate. Ne gandeam sa incercam ceva naturist, ceva sa-i mai usureze suferinta...e pacat ca are doar 47 de ani..
carcinom scuamos moderat diferentiat invaziv 07-10-2012, 15:24:09 de către RaulDuke
de ce este o problema ca se alimenteaza prin gastrostoma ? altfel nu s-ar alimenta deloc !

stadiul... nu mai suntem la inceput, ca sa conteze stadiul pus in momentul diagnosticului. oricare ar fi fost "stadiul" la inceput, momentan suntem in fata unei tumori avansate si recidivate dupa tratament, lucru care este echivalent cu ultimul stadiu. din pacate boala va evolua, il va chinui si va muri in nu foarte mult timp, fara a se putea face mare lucru in privinta asta. daca se poate restabili din punct de vedere al starii generale si al analizelor de sange, se poate reincerca sau relua in discutie un nou tratament de chimioterapie, care sa-i mai prelungeasca putin viata. dar acum inteleg ca asta iese din discutie.
carcinom scuamos moderat diferentiat invaziv 07-10-2012, 01:41:11 de către bubu22
Va scriu exact rezultatul tomografului CT REG CERVICALA+CRANIU +CTR IV
Examinarea nativa si postcontrast evidentiaza marcata ingrosare asimetrica a peretelui lateral stang al hipofaringelui ce prezinta structura si iodofilie neomogena
Marcate modificari de structura si iodofilie se evidentiaza si la nivelul regiunii palatine si muschilor linguali
Leziune nodulara cu aspect de adenopatie necrozata cu dimensiuni de aprox 2 cm vizibilalatero-cervical stang(submandibular)
Alta adenopatie de 1 cm situata submentonier stanga
La nivel cerebral nu se evidentiaza leziuni heterodense intraparenchimoase infra sau supratentoriale
Fara procese expansive intracerebrale
Sistem ventricular situat pe linia mediana simetric, fara modificari de calibru

concluzii: recidiva tumorala loco regionala
adenopatii laterocervicale
fara diseminari secundare cerebrale

Ne puteti spune un stadiu? Medicul oncolog da din umeri si nu vrea sa ne zica. Multumesc mult.
carcinom scuamos moderat diferentiat invaziv 07-10-2012, 01:06:36 de către bubu22
buna seara! la ultimul tomograf al tatalui meu facut dupa sedintele de radioterapie s a constatat ca cele doua tumori pe care le avea una de 2cm si alta de 1 cm pe partea stanga a gatului ( are cancer orofaringian) nu si au modificat dimensiunile in schimb boala s- a extins la baza limbii. in mod normal trebuia sa faca chimioterapie, insa este suferind de o anemie severa, este foarte foarte slab iar medicul oncolog a considerat ca daca face citostatice ar insemna sa-i dea ultimul bobarnac, exact asa s-a exprimat. A avut hemoglobina 6, 8 si a fost internat 2 sapt timp in care i s-au facut transfuzii de sange si a ajuns cu hemoglobina la 8. I s-a umflat si in partea dreapta insa la tomograf nu i- a iesit nimic, are dureri foarte mari si deja face morfina . Medicul oncolog a spus ca ori isi mi revine si poate incerca chimioterapia ori daca nu...cate zile o mai avea. Problema e ca el se alimenteaza si prin gastrostoma, i-am luat niste vitamine...insa nimic nu da rezultate. Ce putem face?
carcinom scuamos moderat diferentiat invaziv 09-07-2012, 08:58:09 de către RaulDuke
cum adica sa "va indrum" ? dupa terminarea tratamentului radioterapic, si dupa orice iesire din spital, in mod normal, trebuie sa primiti un bilet de externare care sa mentioneze si diagnosticul complet si rezultatul diferitelor investigatii si recomandari ulterioare.

altfel, dupa tratament, trebuie sa faceti o reevaluare oncologica, la un medic oncolog care sa va urmareasca si pe viitor. noi vom putea discuta mai multe dupa ce veti avea mai multe informatii medicale oficiale, respectiv pe baza unor buletine cu parafa si semnatura, analize, bilete de externare, etc.
carcinom scuamos moderat diferentiat invaziv 09-07-2012, 04:34:33 de către bubu22
Va multumesc f mult ptr raspunsuri. Va descriam lunile trecute situatia tatalui meu care ulterior cred eu, ca s- a mai inrautatit. Spun asta pentru ca nimeni nu ne zice nimic concret. Are 3 saptamani de radioterapie si urmeaza alte doua. Desi am facut un computer tomograf nimeni nu a fost in stare sa ne faca o stadializare a bolii. Ulterior i s a montat o gastrostoma, pentru ca, desi mai manca cat de cat odata cu radioterapia nu a mai putut inghiti nimic pe gura. Oricum gastrostoma a fost o decizie buna pentru ca a mai luat in greutate. Medicul de teritoriu da din umeri, radioterapeutul e mereu grabit si nu are timp sa discute mai mult de 5 minute, am fost la un alt medic orl ist si a facut un examen fibroscopic o sa va scriu si diagnosticul, desi va scriam ca a fost operat se pare ca nu i s a luat decat biopsie, desi medicul de la targoviste ne-a spus ca a facut tot ce s-a putut., acum e prea tarziu pentru operatie, pentru ca boala a avansat destul de mult. Avem doua externari la interval de 2 -3saptamani cu doua diagnostice diferite.
Imi cer scuze ca am scris atat de mult insa suntem disperati si sincer nu stiu un medic care sa ne explice exact in ce situatie e. Ne puteti indruma in vreun fel?
carcinom scuamos moderat diferentiat invaziv 07-07-2012, 12:18:52 de către RaulDuke
daca de exemplu ai facut iradiere cerebrala, nu se poate depasi o anumita doza (care este de obicei doza MAXIMA care se face intr-o repriza, pentru a se obtine beneficiu maxim), decat teoretic si dupa cred cel putin 20-30 de ani. un radioterapeut te poate lamuri mai bine. desigur ca daca este nevoie, poti sa faci pe mediastin, sau pe pelvis, sau pe coloana, dar tot asa, intr-o singura repriza, cu o doza maxima admisa pe zona respectiva. tesuturile iradiate sufera foarte tare pe termen foarte lung, astfel incat nu se poate depasi o anumita doza TOTALA fara niste riscuri atat de mari incat devin certitudini la nivelul respectivelor tesuturi.
carcinom scuamos moderat diferentiat invaziv 07-07-2012, 00:48:39 de către bubu22
Buna seara! Este adevarat ca radioterapia se face doar o data in viata? adica dupa ce termina cele 5 saptamani nu se mai poate face dupa o perioada de timp?
carcinom scuamos moderat diferentiat invaziv 03-07-2012, 00:03:18 de către RaulDuke
as avea nevoie de inca o informatie suplimentara: cat are o analiza numita LDH ?

la fel ar fi util de stiut daca s-a facut un IRM de cap, avand in vedere varsta frageda, si daca se vede ceva?

altfel ma tem ca exista diferente mici intre subtipurile de STADIU IV al aceste boli. speranta MEDIE de viata se masoara in luni... e drept ca marja este foarte mare si sunt multi factori implicati, inclusiv locurile metastazelor si valoarea acestui LDH... lunile pot fi putine... 6-9 (in cazurile cele mai severe), cerebrale, hepatice etc... pana la un an, chiar 2 sau mai multi in caz de boala foarte lent progresiva. desigur ca are oarecare sanse (recunosc, nu foarte mari) de a raspunde la dacarbazina si a obtine ceea ce se cheama o REMISIE, partiala sau chiar completa, adica o micsorare sau chiar o disparitie a leziunilor vizibile, remisie care sa tina mult timp, nedefinit.

tratamentul cu DACARBAZINA este standard in acest moment; cel mai probabil veti face seriile la aproximativ 28 de zile, nu 21; in cazul in care nu vi s-a spus, este esential sa faceti o HEMOGRAMA de control dupa fiecare 22 pana la 24 de zile de la administrarea fiecarei serii de dacarbazina; atunci este momentul numit NADIR, in care unele dintre celulele sanguine pot scadea periculos de mult, ca efect advers al tratamentului.alte efecte adverse mai frecvente ale acestui tratament mai sunt greata, varsaturile, mai ales imediat dupa tratament, etc. intrati pe sectiunea "MARIJUANA MEDICINALA" a forumului, cititi prima postare si, daca gasiti ceva familiar, lasati o postare. multumesc anticipat !
carcinom scuamos moderat diferentiat invaziv 02-07-2012, 22:16:47 de către kingutzi22@rocketmail.com
Buna seara,
Din pacate diagnosticul de la Cluj este acelasi cu cel dat de d-voastra.A inceput de astazi tratamentul cu dacarbazina.
V-a face perfuzii o data la trei saptamani.Diagnosticul ne-a dat peste cap, nu ne asteptam la asa ceva, mai ales ca in luna martie nu era nici un organ atacat.Imi puteti spune la ce sa ne asteptam, o perioada de supravietuire?Multumesc
carcinom scuamos moderat diferentiat invaziv 29-06-2012, 21:47:50 de către RaulDuke
asteptam.
carcinom scuamos moderat diferentiat invaziv 28-06-2012, 23:26:05 de către kingutzi22@rocketmail.com
Am sa revin luni cu rezultate de la Cluj.Va multumesc mult de raspuns
carcinom scuamos moderat diferentiat invaziv 28-06-2012, 23:03:26 de către kingutzi22@rocketmail.com
luni avem programare la cluj, posibil sa o opereze din nou dar asta aflam luni mai sigur dupa ce o vede medicul din spitalul oncologic Cluj.O intrebare as avea, cam cat credeti ca va mai putea trai, aproximativ?
carcinom scuamos moderat diferentiat invaziv 28-06-2012, 22:21:05 de către RaulDuke
din pacate boala este in ultimul stadiu de evolutie clinica, denumit stadiul METASTATIC, prin prezenta demultiple imagnii ce sugereaza metastaze in plamani si cativa ganglioni.

in momentul de fata este indicata chimioterapia, de principiu si standard fiind in acest moment tratamentul cu un citostatic numit DACARBAZINA.

medicii ce anume v-au spus ?
carcinom scuamos moderat diferentiat invaziv 28-06-2012, 21:55:51 de către kingutzi22@rocketmail.com
Buna ziua, d-le RaulDuke, avem in sfarsit rezultatele unui CT.Este vorba despre soacra mea.Am povestit cazul dansei mai sus.Va notez rezultatele CT-ului si astept cu nerabdare raspuns de la d-voastra.
REZULTAT EXAMINARE:
-lob tiroidian stang cu o leziune chistica de 11 mm si un nodul de aprox. 18mm
-plamani expansionati la peretele toracic, cu multiplii micronoduli si noduli de pana la 15mm diseminati in ambele campuri pulmonare
-zona de condensare parenchimatoasa inomogena, triunghiulara, cu baza la periferie si varful spre hil, dispusa in segmentele 9 si 10 ale plamanului drept
-reactie scizurala intersegmentara bazala stanga
-cavitati pleurale virtuale
-microadenopatii in mediastinul superior
-proces inlocuitor de spatiu parenchimatos, de 35 mm, cu caracter infiltrativ dispus in axila stanga(cicatrice postoperatorie)
-ficat, vezicula biliara, pancreas, splina, glande suprarenale, rinichi drept-fara modificari de forma, pozitie, dimensiuni sau valori densitometrice, microchist paracortical renal stang
-fara adenopatii sau colectii abdominale
-marcate modificari degenerative ale coloanei
CONCLUZII:
-determinari secundare pulmonare si ganglionare
-stare dupa pneumonie dreapta?
-microchist renal stang
-spondilodiscartroza dorso-lombara
-nodul tiroidian stang
Stiu ca situatia nu este deloc roz, dar astept parerea d-voastra despre acest CT, si alte recomandari. VA MULTUMESC ANTICIPAT
carcinom scuamos moderat diferentiat invaziv 31-05-2012, 00:23:00 de către RaulDuke
din ce mentionezi tu, se pare ca medicii trateaza tumora (care este un cancer de piele foarte agresiv) ca pe ceva localizat, deci au considerat ca tumora a fost suficient de mica si fara extensie la ganglioni sau organele din jur, operabila si deci VINDECABILA. tratamentul cu interferon este menit sa mai scada si el inca putin riscul de recidiva, care totusi nu va fi niciodata 0.

din pacate nu ai mentionat daca s-au facut investigatii mai extensive pentru a se determina extensia regionala sau la distanta a bolii: s-au verificat ganglionii din zona ? s-a facut de catre chirurg "tehnica ganglionului santinela" ? s-au facut examene CT sau RMN ? toate acestea, cel putin unele dintre ele, ar fi fost foarte indicate.

ce ti-au spus medicii ? in absenta unui stadiu CLAR (de la I la IV, nu nivelul Clark de pe buletinul de mai sus, acela e altceva, e invazia in adancime, de la I la V), nu se poate vorbi prea clar despre prognostic. tratat cum am spus mai sus, cu scop de vindecare, sansele de supravietuire (numite sanse de supravietuire la 5 ani) sunt citate in literatura in marje largi, de la 27 pana la 70 %.
carcinom scuamos moderat diferentiat invaziv 30-05-2012, 12:44:14 de către kingutzi22@rocketmail.com
Buna ziua, revin cu rezultatul histopatologic al soacrei mele pt o parere.
DIAGNOSTIC HISTOPATOLOGIC:melanom malign ulcerat infiltrativ pana in dermul reticulat clark 4) cu grosime maxima a invaziei 6mm(indicele breslow).Marginile de excizie sunt libere de tumora.pt4b COD:8721/3
DESCRIERE MACROSCOPICA:LAMBOU CUTANAT DE 60X45X10MM, PE SUPRAFATA-FORMATIUNE TUMORALA IMPRECIS DELIMITATA DE 20X35MM, CULOARE VIOLACEE, CU INALTIMEA tumorii de 10mm.Macroscopic tumora nu atinge marginile de rezectie chirurgicale(distante fata de margini de rezectie:15mm, 15mm, respectiv 5mm, 5mm)
DESCRIERE MiCROSCOPICA:Epiderm cu focar extins ulcerat sub care se evidentieaza o proliferare de celule atipice fusiforme dispuse in cuiburi, separate de septuri fine conjunctive, cu prezenta de granulatii brun-negricioase in majoritatea celulelor, cu mitoze atipice(indice mitotic 12/10 HPF)fiind prezenta atat crestere radiala cat si verticala)Grosimea maxima a invaziei 6mm, nivel anatomic IV.Microsatelitoza absenta, invazie limfo-vasculara si perineurala absente, infiltrat inflamator intratumoral prezent.Nodulii limfatici absenti in piesa operatorie

Asta este buletinul histopatologic, spuneti-mi va rog ce sanse sunt de supravietuire si pe ce perioada, avand in vedere ca a inceput si tratamentul cu interferon?Astept raspuns VA MULTUMESC ANTICIPAT DE TIMPUL ACORDAT
carcinom scuamos moderat diferentiat invaziv 17-05-2012, 22:14:50 de către RaulDuke
cu placere !
carcinom scuamos moderat diferentiat invaziv 17-05-2012, 21:45:52 de către kingutzi22@rocketmail.com
multumesc mult de parere
carcinom scuamos moderat diferentiat invaziv 17-05-2012, 21:13:26 de către RaulDuke
investigatiile despre care am pomenit ar fi foarte utile. despre markeri, din pacate nu exista markeri fideli in cazul melanomului malign; au o valoare foarte mica.
carcinom scuamos moderat diferentiat invaziv 17-05-2012, 19:39:14 de către kingutzi22@rocketmail.com
Astazi au sosit rezultatele pt markeri tumorali.Care este parerea d-voastra :sangtek 100 melanom+AVC, rezultat 0, 04UG/L, valori biologice de referinta 0, 15ug/1

26287 com 1 2 3 4 ..... 128129130131132133134 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp