Ultimele comentarii pe forum
SUBIECT | COMENTARIU | |
tumora maligna-limfom limfoplasmocitar cu celula mareb |
22-07-2012, 15:22:31 de către elina Buna ziua! Pentru calmarea durerilor, se pot administra analgetice mai puternice, dar numai la recomandarea medicului oncolog. Puteti consulta si un medic homeopat ; s-ar putea asocia la medicatia antialgica, Gelsemium 30 CH- 5granule sublingual, de 2 ori pe zi si Bryonia 30 CH- 2 granule de 2 ori pe zi, 1luna, apoi la nevoie. Pentru protejarea ficatului, exista multe preparate, de exemplu TotalCleanse Liver -2 cpr pe zi, pe perioada chimioterapiei , asociat cu Silimarina 1000mg- 1cps pe zi, pe perioada chimioterapiei. Ar fi bine sa ii asigurati si un regim alimentar bogat in fructe si legume proaspete, carne mai putina( pui si peste).Numai bine |
|
rezultat imunohistochimic |
25-11-2013, 12:59:34 de către RaulDuke
Subiect: rezultat imunohistochimic
Da, este cancer! apoi despre "de care"... nu stiu exact cate feluri de cancer cunosti si dintre care vrei sa iti spun ca este. In primul rand este cancer de ovar. |
|
25-11-2013, 10:00:03 de către Miroiu
Este sau nu cancer ? asta este intrebarea, si daca este de care ? |
|
22-11-2013, 13:23:36 de către RaulDuke
care este intrebarea ? |
|
20-11-2013, 13:35:34 de către Miroiu
in urma unei analize de laborator am primit urmatoarele rezultate: Histopatologic - parenchim ovarian cu prezenta de structuri glandulare tapetate de celule cu modificari nucleo-citoplasmatice cu pattern zonal serotoliform. Imunohistochimic - ER pozitiv 90%; Ck7 pozitiv; Ck20 negativ; CEA negativ. Concluzii Aspectul histopatologic si testele imunohidtochimice pledeaza pentru un adernocarcinom endometrioid serotoliform (pe fragmentul examinat). |
|
26-10-2012, 23:01:04 de către RaulDuke
cred ca e esential si pentru oncolog sa vada cam orice analiza conexa cu boala. |
|
26-10-2012, 21:44:46 de către aralex
recomandarea pentru colonoscopie i-a fost data de medicul imagist care a facut CT-ul, la dumneaei trebuie sa mergem pentru reinterpretare. m-am exprimat gresit anterior, imi cer scuze |
|
26-10-2012, 17:44:29 de către RaulDuke
in principiu nu. |
|
26-10-2012, 16:15:36 de către aralex
multumesc pentru raspuns. in principiu ne trebuie o a doua opinie la CT? |
|
26-10-2012, 15:37:01 de către RaulDuke
colonoscopia si biopsiile nu releva cancer. trebuie sa vada si medicul care a cerut colonoscopia rezultatele si apoi sa vorbiti cu el, asta trebuie facut mai departe. |
|
26-10-2012, 14:39:38 de către aralex
buna ziua!mama a fost diagnosticata cu 7 ani in urma cu neoplasm de corp uterin. a fost radiotratata si operata atunci, apoi boala a recidivat cu 2 ani in urma in tesuturile moi ale abdomenului, depistandu-se 8 formatiuni tumorale. a fost operata din nou pentru rezectia a 6 dintre tumori. a facut apoi chimioterapie (6 sedinte). la CT-ul de dupa chimio a rezultat ca mai exista o tumora situata in apropierea ficatului. a fost operata si pentru aceasta tumora. la CT-ul urmator a aparut o `ingrosare parcelara, neregulata a peretelui lateral drept al rectului in contact cu bontul vaginal pe o lungime de aprox. 30mm` cu recomandarea unei colonoscopii. lacolonoscopie s-au gasit doar 2 formatiuni protruzive (una descendent pe flexura splenica siuna transvers, la110 cm) pentru care s-a facut biopsie. rezultatul biopsiei este urmatorul: Materialul trimis pentru examinare Biopsii colonice. Descriere macroscopica 1. Formatiune protruziva colon transvers, 3 mm. 2. Formatiune protruziva sesila de 4 mm la nivelul flexurii splenice. Descriere microscopica 1. Formatiune protruziva colon transvers: Examenul histologic al fragmentului receptionat, masurand 0.3 / 0.2 / 0.2 cm, evidentiaza mucoasa colonica cu arhitectura glandulara si mucosecretie conservate cu edem si vasodilatatie capilara in lamina propria. 2. Formatiune protruziva sesila: Examenul histologic al fragmentului receptionat, masurand 0.3 / 0.2 / 0.1 cm, evidentiaza mucoasa colonica cu arhitectura si mucosecretie conservate, edem si vasodilatatie capilara in lamina propria. Diagnostic anatomo-patologic 1 si 2: Aspect histologic de mucoasa colonica prezentand edem si vasodilatatie capilara in lamina propria. cum este rezultatul colonoscopiei? va rog sa ne spuneti ce considerati dvs ce trebuie facut mai departe. multumesc! |
|
26-10-2012, 09:37:49 de către RaulDuke
pai ce anume vrei sa stii ? |
|
26-10-2012, 01:20:16 de către julles26
control, colposcopie si RMN, le-am facut dinainte sa se arunce ginecologul in conizatie, acum trebuiau repetate din cate am inteles eu.Dar am fost azi la IOB la un doctor kre mi-a si facut un consult, si mi-a spus k pana nu se vindeca operatia nu poate face nimic si sa mai vin peste o luna din nou la control. tot acelasi oncolog mi-a spus k e stadiul 1a. despre vaccinarea cu anti HPV am auzit si eu pareri destul de controversate acum, astept noile informatii si vesti de la congresul din decembrie la care participa si dr mea ginecolog.. deci sunt in acelasi stadiu k si nestiinta. |
|
25-10-2012, 23:31:30 de către RaulDuke
intr-adevar in aceasta etapa vaccinarea anti HPV este controversata. lumea medicala inca nu e pusa perfect de acord fata de valoarea lui, aici si acum, spre deosebire de cum e la fetele de varsta tanara care nu si-au inceput inca viata sexuala, la care e foarte indicat.a nu se confunda T0 cu Tis, adica in situ, care este cazul aici, cel putin pe baza a ce ai expus tu. |
|
25-10-2012, 22:41:32 de către eas
Eu am avut cancer la san si am facut preventiv si vaccinul anti HPV ca tot nu eram infestata cu HPV. Spune-i doctorului tau de familie ca vrei sa-l faci pe baza hartiilor medicale pe care le ai, va face o cerere la directie si ti se va face gratuit ca si asa ele sunt cumparate si expira ca la noi nu prea vrea lumea sa le faca. Nu ai nevoie de nici o hartie medicala suplimentara de la oncolog pentru asta. Si daca cumva macar unul dintre oncologii la care ai mentionat ca ai fost a fost de la IOB imi cer scuze pentru sfatul anterior devenit inutil de a te duce la IOB. Sanatate. |
|
25-10-2012, 21:19:59 de către eas
Carcinom in situ inseamna cancer microinvaziv adica stadiul 0. Fa un efort si dute la IOB, cum dealtfel ti-a recomandat si medicul care te-a operat, cu toate hartiile pe care le ai, cu trimitere de la medicul de familie si copie ca esti asigurata. Sanatate. |
|
25-10-2012, 01:09:48 de către RaulDuke
nu vad cum se poate face "monitorizare acasa". dintre variantele propuse:1 - nu vad rostul radioterapiei; desigur ca asta ar trebui facut pentru a scadea riscul de recidiva, dar atunci de ce nu s-a practicat histerectomie totala din prima ? pentru ca daca se face iradiere, nu mai poti avea un copil... deci intregul scop al unei operatii "mici", cum a fost conizatia, e pierdut. chirurgul care a facut conizatia trebuia mai intai sa se consulte cu un oncolog... 2 - monitorizare pur si simplu poate fi facut, si este principalul lucru care trebuie facut, daca vrei sa-ti mentii posibilitatea de a face copii; desigur ca trebuie insistat pe partea cu MONITORIZAREA, intrucat exista un risc de recidiva care nu e neglijabil. 3 - control, colposcopie si RMN, ei bine, astea trebuiau facute de la inceput, inainte de a se arunca ginecologul in "conizatie", asa de capul lui. desigur ca si acum ele trebuiesc repetate, ca punct de plecare fie pentru o urmarire pe termen lung, fie pentru inceperea unui al tratament; evident ca daca e "cancer ramas pe loc", trebuie facut ceva; daca nu, poate fi continuata urmarirea si poti incerca sa faci un copil. |
|
25-10-2012, 00:42:56 de către julles26
am fost la 3 oncologi care mi-au spus 3 lucruri diferite:1 - radioterapie 2- monitorizare atenta si linistita acasa 3- control, video colposcopie si un alt RMN nici unul nu-mi spune ce stadiu este, doar ca este microinvaziv si eu as dori sa-mi spuna exact este stadiul 1a sau 1b sau 0 sau... ceva. eu pe cine sa iau de bun? care stie exact ce trebuie sa fac eu in momentul acesta? |
|
24-10-2012, 15:00:57 de către RaulDuke
si cu oncologul ai vorbit ? ce ti-a spus ? |
|
23-10-2012, 23:31:46 de către julles26
scrie sus in primul meu mesaj ca este rezultatul la biopsia de la CONIZATIE. RMN -ul spune ca col uterin discret neomogen la nivelul regiunii posterioare unde se individualizeaza o arie nodulara de ~ 10 mm diametru, izosemnalT, hiposemnal T2, fara restrictie de difuzie, fara depasirea conturului cervical, fara extensie catre rect sau fundul vaginului; ovare cu morfologie normala, cu chisturi foliculare periferice de maxim 11 mm in stanga si 8 mm in dreapta. Concluzie: Leziune col uterin fara extensie regionala, fara adenopatii sau determinari secundare decelabile. Mentionez ca acest RMN a fost facut inainte de CONIZATIE, iar ginecologul care m-a operat m-a trimis la IOB ca nu mai este de domeniul dansului (asa a spus). Nu s-a pus in discutie si vaccinul anti HPV. |
|
23-10-2012, 23:10:26 de către RaulDuke
ok, deci ai facut o CONIZATIE ? pai in asta consta tratamentul in forma foarte localizata. nu pot spune daca pe buletinul histopatologic este vreun factor suplimentar de risc. nu stiu daca ce ai prezentat tu este examenul histopatologic de la BIOPSIE sau de la CONIZATIA in sine (pare mai degraba de la o biopsie preliminara). RMN-ul ce spune anume ? apoi, da, nu cu anatomopatologul trebuie sa vorbesti, ci cu ginecologul care te-a operat. ulterior e necesar sa te consulte si sa vada tot dosarul si un ONCOLOG. s-a pus in discutie vaccinul anti HPV ? la ora actuala se recomanda vaccinarea chiar si dupa operatia pentru un cancer localizat, cum e si cazul tau, nu stiu daca in romania se practica asta momentan. |
|
23-10-2012, 22:45:31 de către julles26
multumesc din suflet ptr raspuns. doctorul de la anatomie patologica nu mi-a spus nimic, doar ca cel mai bine este sa vorbesc cu doctorita mea ginecolog. Mentionez ca am facut si un RMN inainte de conizatie. |
|
23-10-2012, 22:04:12 de către RaulDuke
trebuie sa vorbesti intai cu un oncolog si apoi cu un chirurg specializat in chirurgie oncologica ginecologica. deci NU cu un ginecolog pur si simplu sau cu un chirurg pur si simplu. ce descrii tu suna a cel mai probabil in cancer de col uterin in cea mai incipienta forma, ca atare rezolvabil, deci vindecabil COMPLET prin nimic altceva decat o excizie chirurgicala minora, care sa nu presupuna histerectomia si deci conservarea chiar a posibilitatii de a avea un copil.totusi acest lucru tine de ce mai zice si examenul ginecologic complet si chiar un examen imagistic, eventual un RMN local, spre a se stabili exact STADIUL si deci si ce trebuie facut ca tratament. primul om care trebuia sa te indrume este chiar cel care a facut biopsia. ce ti-a zis el ? |
|
23-10-2012, 19:35:48 de către julles26
Buna seara, as dori sa stiu si eu ce inseamna rezultatul la biopsie si examenul imunohistochimic facut la conizatie pentru diagnosticul de carninom in situ col uterin si infectie cu HPV 16 si 58:fragmente de col uterin prezentand in intreaga grosime a epiteliului pavimentos pierderea polaritatii celulare si marcat pleomorfism cito nuclear CIN 3/carcinom in situ cu extensie focala la nivelul glandelor subiacente si focare limitate de invazie in corion; restul epiteliului cervical cu arii intinse de metaplazie pavimentoasa matura si imatura, glandele dilatate chistic prin continut palid eozinofil, unele cu neutrofile si leziuni de exo-endo-cervicita cronica eroziv-exulcerativa; moderata hiperemie si edem interstitial. testele IHC efectuate releva: HPV 16 pozitiv in rari nuclei si citoplasma epiteliului scuamos; WAF1 pozitiv nuclear, P16 pozitiv citoplasmatic in epiteliul scuamos; P63 pozitiv in numerosi nuclei din ariile neoplazice; index Ki67 80% in ariile neoplazice ale epiteluilui scuamos. Leziune complexa jonctionala alcatuita din carcinom in situ si displazie severa cu arii focale de microinvazie dezvoltat pe fondul unei cervicite cronice eroziv-ulcerative cu marcate modificari regenerative la niveliul epitelial. ce ar trebui sa fac in continuare? care ar fi urmatorul pas? radioterapie, brahiterapie, histerectomie?? mentionez ca am 33 de ani, nu am copii si sunt foarte speriata. Multumesc din suflet! |
|
30-08-2012, 00:23:32 de către RaulDuke
exista, dar nu pentru cineva care nu a ajuns, intr-un fel sau altul, la menopauza. |
|
27-08-2012, 04:05:19 de către cocoricos
Buna seara..din nou.am terminat 15 sedinte de cobaltoterapie.acum ar trebui sa incep sa iau pastilele care am inteles ca le voi lua 5 ani de zile de acum incolo.bineinteles daca nu intervin schimbari.V-as ruga sa-mi spuneti, daca stiti, in afara de Tamoxifen, despre care am auzit ca voi lua, mai exista si alte medicamente de genul, mai bune?????? |
|
05-08-2012, 14:09:35 de către RaulDuke
parerea mea este ca Nicolit nu este un medicament si cu siguranta nu un produs cu eficienta in cancer. oricat ati plati pentru el, deci, mai mult decat ZERO este prea mult, mai mult decat valoreaza. de multe ori aceste produse nedemonstrate si netestate pot sa aiba si toxicitati necunoscute. atentie mare deci ! |
|
05-08-2012, 09:14:34 de către madutza87
Buna ziua!Imi pare rau ca nu am reusit sa revin pana acum si sa va dau datele cerute. Rezultatul histopatologic este:Fragmente de tegument prezentand din derm si hipoderm proliferare tumoara maligna cu aspecte de liposarcom dediferentiat(liposarcom bine diferentiat cu sarcom pleomorf nediferentiat de grad inalt). RMN-ul ni s-a recomandat sa il facem pt bratul drept dar nu a mai fost efectuat deoarece socrul meu sufera de claustrofobie si are si niste oscilatii la inima si n-a reusit sa stea in acel tub. Am facut in schimb examenul CT la bratul drept si ne-a spus dr aldea de la institutul oncologic fundeni care l-a operat ca sunt niste ganglioni normali aia, sa nu ne facem griji, dar in urma operatiei ni s-a spus ca a fost una mai complicata, ca i s-a taiat mai mult, a fost desfacuta si operatia efectuata prima oara.Peste 15 zile a fost programat la control si peste 30 sa scoata firele.Mentionez ca examenul CT nu ne-a fost recomandat de dr care l-a operat ci de un alt doctor.Pana acum nu ni s-a spus decat ca dupa ce o sa primim rezultatul biopsiei o sa trebuiasca sa inceapa radiologia. O asistenta din spital ne-a indrumat sa cumparam un medicament Nicolit si sa incepem cu el.Ce parere aveti despre acest medicament? Multumesc. |
|
03-08-2012, 23:44:07 de către RaulDuke
pai banii ministerului sunt foarte foarte finiti. de unde sa ia acesti bani ? romanii contribuie foarte putin la sanatate dar consuma la fel de mult ca in orice stat din strainatate. e normal ca lipsurile si cozile sa fie mari, din pacate... |
|
03-08-2012, 20:20:42 de către cocoricos
CUM CE SA FACA???????????SA ALOCE MAI MULTI BANI PENTRU ACESTE NEVOI ALE OAMENILOR.LA I.O.B. EXISTA UN APARAT NOU DAR NU POATE FUNCTIONA CA NU ARE NU STIU CE APROBARI.ESTE NESIMTIRE CURATA.NU STIU DACA LA MANAGERA SAU LA MINISTER.. |
|
03-08-2012, 12:47:07 de către RaulDuke
pai ce crezi ca poate sa faca ministerul sanatatii ? |
|
03-08-2012, 00:15:24 de către cocoricos
multumesc de incurajare!vina este a celor de la ministerul sanatatii care nu are nicio prioritate... |
|
02-08-2012, 23:56:10 de către RaulDuke
ma tem ca nu este o problema medicala asta, in fondul ei, deci nu stiu sa zic nimic, nu am nici o informatie, nici un ajutor si nici o solutie. si cu siguranta ca nimeni nu are si nici nu se poate spune ca e vizita cuiva. pur si simplu acceleratoarele si medicii sunt PUTINI iar pacientii sunt FOARTE MULTI. cine e de vina pentru asta ?stiu ce e la IOB, stiu ce e prin mai multe locuri de prin tara. asta nu inseamna ca vad vreo rezolvare imediata... si nu vad nici televiziunile ce ar putea face sau zice aici... nefiind nicio vina de aruncat pe cineva propriuzis. nu poti decat sa speri ca lucrurile vor fi in regula si daca astepti 3-4-5-7-10 saptamani, caci alternative oricum nu ai foarte multe. |
|
02-08-2012, 23:46:19 de către cocoricos
DVS STITI ce este la IOB?cata lume vine?nici nu se stie ce se va rezolva si cum...si credeti ca este vorba de cateva saptamani?dar astia care deja au inceput si trebuie sa continue?eu nici nu m-am programat ca toata lumea ridica din umeri acolo, in frunte cu managera spitalului.Nu stiu cui sa ma adresez, caci de la televiziuni nu cunosc si nici nu vor sa se bage..cica nu le da voie conducerea..sa faca anchete sau reportaje.CE E DE FACUT???????????TIMPUL NE POATE COSTA VIATA. |
|
02-08-2012, 23:38:21 de către RaulDuke
ba desigur ca le pasa, dar la ce ajuta asta ? in cazul tau temporizarea radioterapiei cateva saptamani nu cred ca va aduce nimic rau. |
|
02-08-2012, 22:00:45 de către cocoricos
D-le Raul Duke, am o alta mare problema!!!!!!!!!!!!!!!nu am unde sa fac RADIOTERAPIE!!!!!!!!!!!la IOB acceleratorul este defect, la sp Militar la fel, la Elias sunt f multe programari, la Coltea la fel.ce ma fac?CE MA FAC?pentru bolnavi nu are nici o importanta ca se fac intreruperi in tratament sau ca il incepem prea tarziu? putem muri SANATOSI, ca nimanui nu-i pasa. |
|
25-07-2012, 22:32:38 de către RaulDuke
scrie, te rog, rezultatul complet al examenului HISTOPATOLOGIC (nu cel imunohistochimic). el este cel care prezice nevoia de tratament suplimentar, in primul rand. apoi mai trebuie un bilant de extensie la distanta, adica un CT de torace, abdomen si pelvis. RMN-ul pentru ce zona il va face ? si ce v-a zis oncologul ? ati avut o programare la oncolog ? |
|
25-07-2012, 14:42:31 de către madutza87
Buna ziua!Socrul meu a fost diagnosticat in urma unei operatii la mana dreapta cu liposarcom bine diferentiat cu sarcom pleomorf nediferentiat de grad inalt, iar rezultatele la analiza imunohistochimica sunt:VIM pozitiv difuz, S100 pozitiv zonal, CD34 pozitiv in vase, ACT pozitiv in vase, "`desm"" pozitiv in fibrele musculare netede, MDM2 pozitiv zonal si Ki67 pozitiv 55%. Puteti sa ne ajutati cu o interpretare a acestor rezultate si sa ne dati un sfat referitor la ce este de facut in continuare? Mentionez ca am fost la un oncolog in Bucuresti care i-a recomandat o alta operatie pe baza primei biopsi facute, aceasta fiind a doua la Babes, iar peste 2 zile avem programare la RMN. Multumesc! |
|
22-07-2012, 17:18:04 de către RaulDuke
numai bine ! |
|
22-07-2012, 15:49:50 de către cocoricos
multumesc frumos!DOAMNE AJUTA! |
|
22-07-2012, 14:29:24 de către RaulDuke
ok. ca atare se va indica cel mai probabil un medicament dintr-o clasa numita INHIBITORI DE AROMATAZA, pentru o perioada de cel mai probabil 5 ani. oncologul iti va prezenta asta, poate o combinatie cu tamoxifen, etc. sunt sub forma de comprimate, nimic complicat. |
|
22-07-2012, 12:45:29 de către cocoricos
SUNT la menopauza de pe la 47 ani.La 50 am facut histerectomie totala. |
|
21-07-2012, 22:45:10 de către RaulDuke
dupa parerea mea in cazul tau CHIMIOTERAPIA nu este indicata, intrucat nu ai absolut nimic de castigat de pe urma ei, asa cum sunt prezentate datele si mergand pe ideea ca toate datele sunt corecte si complete.iradiere este MUSAI sa faci, conform standardelor in vigoare, ca pentru oricine care a facut o rezectie partiala a sanului. asta este menit sa scada foarte mult riscul de recidiva locala. vei suporta bine, nu este o problema foarte mare radioterapia pe san. exista anumite efecte secundare la nivelul sanului, mai bine zis la nivelul pielii. in toate centrele mari se poate face asta, radioterapeutii sunt obisnuiti cu asta, e cam cea mai frecventa indicatie de iradiere din oncologie. trebuie sa colaborezi foarte bine cu radioterapeutul, inca de la inceput. ulterior va fi la fel de musai sa faci TRATAMENT HORMONAL. asta tine de urmatorul aspect: esti la menopauza ? daca da, de cand ? tratamentul hormonal ca si monitorizarea ulterioara pe termen lung (esentiala) vor fi coordonate de specialistul de oncologie medicala. |
|
21-07-2012, 20:16:12 de către cocoricos
am 55 ani |
|
21-07-2012, 20:15:31 de către cocoricos
tumora are 4/5mm, adica mica.rezultatul dela Babes a confirmat.Am avut sector.Curiozitatea mea se refera la faptul ca nu stiu inca cand voi incepe tratamentul si unde ma sfatuiti sa-l fac?Am inteles ca voi face doar radioyerapie.Am o mare frica de aceasta ca si de chimioterapie.oare trebuie preventiv sa fac si chimioterapie???? |
|
20-07-2012, 19:18:37 de către RaulDuke
ti-am explicat ce inseamna T si N, si corespunzator dimensiunilor lor, eas ti-a explicat si ce inseamna cifra de dupa fiecare, respectiv T1 tumora sub un centimetru, N0 ca nu ai niciun ganglion invadat. p-ul din fata vrea sa spuna ca diagnosticul este cel de DUPA operatie, dupa ce s-a scos tumora si s-a studiat la laboratorul anatomopatologic, deci e clasificarea DEFINITIVA si fara echivoc. G1, la fel, a explicat foarte bine eas; f1 a2 si m2 sunt parametrii care fac explicitarea gradului G1 (formarea de tub, atipii celulare si mitoze atipice); sunt termeni tehnici care nu au importanta pentru tine; M 9500 sau nu stiu ce este o codare procedurala, nu are importanta clinica sau medicala.cunoscandu-se deci aceste detalii, oncologul tau va lua decizia daca are rost sa faci tratament cu chimioterapie, ulterior. tratament hormonal vei face oricum; daca vei face iradiere sau nu depinde de ce fel de operatie ai facut: mastectomie RADICALA sau un tip de operatie care a lasat o parte din san pe loc ? decizia de chimioterapie se va lua si in functie de urmatorii parametri: - ce varsta ai - ce alte boli mai ai si care e starea ta generala e sanatate - ce DIMENSIUNE EXACTA a avut tumora; aceasta informatie este scrisa undeva pe buletinul histopatologic, dar ai sarit-o... poate poti sa o gasesti. |
|
20-07-2012, 18:05:16 de către eas
Este de bine. Dupa operatie aveti stadiul I sau T1NoMo. Adica o tumora sub 2 cm. (T1) si nici un ganglion invadat (No) si nici o metastaza (Mo). Aveti gradul de diferentiere G1 categoriile fiind G1, G2, G3 din care G1 este cel mai bun. Eu am avut stadiul IIA (adica mai rau ca am avut si un ganglion invadat) tot cu G1 acum cativa ani si tot bine sunt. Stadiul I are, daca este tratat la doctor bineinteles, peste 95% sanse de supravietuire peste 5 ani (ca pe atata timp s-au urmarit pacientii) in conditiile in care riscurile cele mai mari de recidiva sunt in primii 2 ani. Intr-adevar cel mai bine asteptati si confirmarea de la Victor Babes. Pentru informatii suplimentare accesati www.breastcancer.org si www.ghiduriclinice.ro cancerul mamar. Linistiti-va, mergeti la doctor in continuare pentru ca dansul va indruma cum e mai bine si sanatate ! |
|
20-07-2012, 13:57:37 de către cocoricos
am o mamografie digitala de san si o ecografie.nu stiu, acolo mi s-a spus ca nu se poate vedea decat la anatomie patologica ori de acolo nu am decat acele concluzoii care le-am scris mai sus.nu stiu ce inseamna :carcinom ductal invazivG1(Fc1a2m2)si celelalte :pT1a si pNo si M=9500/3. ESTE DE BINE SAU DE RAU? VA multumesc. |
|
19-07-2012, 21:58:16 de către RaulDuke
in urma unei analize de laborator am primit urmatoarele rezultate:HISTOPATOLOGIC:tesut mamar cu proliferare tumorala avand aspect de carcinom ductal invaziv: IMUNOHISTOCHIMIC:ER pozitiv70%;PGR pozitiv 30%celule tumorale;CerbB2fara reactie membranara semnificativa(-);Ki67 pozitiv10%celule.tumorale si de aici incolo va rog pe dvs sa ma lamuriti in ce stadiu ma aflu acum, dupa opratie????????????cu acest rezultat... va multumesc anticipat. aceasta e postarea ta initiala. nu scrie nimic in ea de genul T1 si N0... poate ai scris dar ai sters din greseala. acum inteleg mult mai bine lucrurile. |
|
19-07-2012, 21:19:43 de către cocoricos
pai eu am aceste rezultate dar ati spus ca n8 inseamna mare lucru..am un T1,...No si m=8500/3 si acesta nu stiu cum se interpreteaza. |
|
19-07-2012, 20:43:26 de către RaulDuke
T = dimensiunea tumoriiN = numarul nodulilor/ganglionilor vecini afectati de tumora M = prezenta sau absenta metastazelor la organe indepartate |
|
19-07-2012, 20:37:25 de către cocoricos
ce este TNM? |
|
19-07-2012, 20:35:24 de către cocoricos
am o mamografie digitala de san si o ecografie.nu stiu, acolo mi s-a spus ca nu se poate vedea decat la anatomie patologica ori de acolo nu am decat acele concluzoii care le-am scris mai sus.nu stiu ce inseamna G1(Fc1a2m2)si celelalte:pT1a si pNo si M=9500/3. |
|
19-07-2012, 20:30:31 de către RaulDuke
nu exista G1a. trebuie sa faci rost de niste informatii medicale oficiale mai complete. G1 este "gradul de diferentiere" al tumorii, care este un lucru favorabil, dar totusi nu este decat o mica parte din toate lucrurile care dau prognosticul.trebuie sa intrebi medicul CARE ESTE STADIUL TNM ? deci trebuie sa ai investigatiile de care am amintit mai sus, cel putin un CT de torace si abdomen, o mamografie +/- ecografie de san si axilara. |
|
19-07-2012, 20:26:51 de către cocoricos
imi mai raspundeti stimate domn?!va astept. |
|
19-07-2012, 20:15:53 de către cocoricos
am inteles din rezultatul anatomo patologic ca este G1a. |
|
19-07-2012, 20:15:01 de către cocoricos
ma duc maine.dar nu mi-a dat pana acum sa fac altceva. decat o scintgrafie osoasa ca am cerut eu..si chimioterapeuta a zis sa asteptam rezultatul de la Babes si pe urma vedem ce tratament fac.nu mi-a dat alte investigatii de facut.. |
|
19-07-2012, 20:05:12 de către RaulDuke
te afli in stadiul diagnosticului unui cancer de san. totusi conduita de tratament se ia doar in contextul cunoasterii stadiului exact (de la I la IV, sau TNM), deci pe baza unor investigatii radio-imagistice, inclusiv cel putin un examen CT de torace si abdomen.programare la oncolog ai ? |
|
Buletin de examinare TDM |
02-08-2012, 23:41:04 de către RaulDuke
Subiect: Buletin de examinare TDM
numai bine ! |
|
02-08-2012, 20:18:22 de către georgeta57
Doctore, multumesc pentru raspunsuri... la fel iti doresc, multa sanatate si mult bine ! |
|
02-08-2012, 17:50:35 de către RaulDuke
exista niste factori de risc pentru recidiva pe examenul histopatologic, cum ar fi embolii tumorali in vasele limfatice, lucru pentru care doctorul a recomandat, si bine a facut, iradierea. pentru asta trebuie sa pastrezi contactul cu ei si sa continui urmarirea, este ESENTIAL, pentru ca riscul de recidiva exista si nu va disparea niciodata. desigur ca trebuie sa-ti traiesti viata, alta varianta nici nu este. numai bine ! |
|
31-07-2012, 16:17:57 de către georgeta57
Am fost plecata din localitate, merci pentru raspuns...Da, am fost luata in evidenta la sectia oncologie din orasul unde locuiesc. Mi-i s-a prescris tratament radioterapie, problema e ca doctora a intrerupt orice dialog cu mine in momentul cand am intrerupt tratamentul de iradiere (trebuia sa fac 23, am facut 15) si asta "gratie" colitei de iradiere, cu dureri insuportabile. M-am speriat de ce consecinte poate avea un astfel de tratament...si zic eu, un medic ar trebui sa "colaboreze" cu pacientul, sa vada daca acel pacient e capabil sa urmeze o conduita de tratament sau nu...bref, eu am incercat dar dupa prima saptamana de iradiere am slabit 3 kg, iar in a 2-a au inceput durerile...Redau mai jos rezultatul histopatologic:MACRO: 1- Anexa dr: ovar de 2/1, 5/0, 9cm, salpinge de 5 cm lungime 2- Anexa stg: ovar de 2, 5/1, 5/0, 9cm, salpinge de 5, 5 cm lungime 3- Uter de 8/3, 5/2, 5cm cu transa anterioara de 1, 8 cm, posterioara de 2, 4cm Buza anterioara contine o tumora ce cuprinde 2/3 din grosimea peretelui si ascensioneaza 2, 2 cm MICRO: 1 + 2 Ambele anexe fibroase, cu chiste de incluzie 3Uter: Col - carcinom scuamos cu celule mici si mari nekeratinizat (synaptofizina negativa), care coboara pana sub epiteliul exocervical si infiltreaza 1, 1 din 1, 6 cm grosime totala a peretelui. Invazie perineurala- prezenta. Emboli limfatici - prezenti, numerosi. Tumora cuprinde in intregime buza anterioara si circa 0, 5cm din buza posterioara. Istm - infiltrat carcinomatos extins pana la parametre, pe care nu le invadeaza Emboli limfatici - prezenti si in istm Transele vaginale si parametre (CK AE1/AE3 negativa) - libere. Corp (endometru - atrofic; miometru - fibros) - liber de proces malign 11 limfoganglioni fosa dr si 8 fosa stg - fara metastaze (RIH : CK AE1/AE3 negativa) Acum ma simt foarte bine, am pus pe mine 4 kg dar... oare ce trebuie sa fac in continuare ? Sa-mi vad de viata ? Parca nu e asa simplu... |
|
27-07-2012, 23:05:48 de către RaulDuke
nu are ce sa "se inmulteasca". pana la proba contrarie tu NU mai ai cancer! urmarirea se face deci doar pentru depistarea eventualei recidive. 8 milimetri de lichid pot sa nu insemne absolut nimic, nici macar nu prea poate fi extras pentru o analiza citologica. in caz de sporire a acelui lichid, poate fi punctionat si analizat, dar nu cred ca e cazul momentan. in tot cazul tu trebuie sa fii luata in evidenta la un ONCOLOG, nu la un chirurg. chirurgul nu va mai putea sa te ajute, odata ce ai fost deja operata, ca sa nu mai vorbim de faptul ca poate fi foarte neglijent la aspecte oncologice. nu e meseria lui asta, datoria lui s-a terminat odata cu operatia iar daca dupa aceea nu te-a trimis la un oncolog, macar ca sa fii luata in evidenta, deja a comis o greseala foarte mare. partea cu "ne vedem peste 3 luni" o inteleg foarte bine, caci foamea e mare... markeri tumorali de incredere nu exista in aceasta boala.ce m-ar ajuta ENORM ca sa te pot sfatui mai bine: rezultatul examenului HISTOPATOLOGIC, de dupa operatie. pe baza lui pot trage o concluzie si despre daca trebuia sa faci tratament dupa operatie, chimioterapie sau iradiere sau altceva. furnizeaza-mi-l, te rog, si o sa mai vorbim ! cu un oncolog ai vorbit ? |
|
27-07-2012, 15:12:29 de către georgeta57
Stimate "RaulDuke", revin in speranta unui sfat...Am fost la Cluj pentru controlul post-interventie chirurgicala efectuata acum 3 luni (histerectomie largita)...Dupa o asteptare de 5 ore, am intrat in cabinet, am fost consultata pe masa, chirurgul a spus ca totul e ok si ne revedem peste 3 luni. I-am spus ca am efectuat o examinare CT, a aruncat un ochi, din nou totul ok. Am incercat sa-l intreb daca ar trebui sa-mi fac griji pentru acel fluid peri-hepatic existent.. (am redat mai sus rezultatul CT)...raspuns, ne vedem peste 3 luni...Toata intrevederea a durat 5 minute si eu...nu stiu ce ar trebui sa fac...Nu e nevoie si de alte analize ? (markeri tumorali sau ecograf)...Intreb ca o nestiutoare in ale medicinii dar ma framanta gandul ca acel lichid s-ar putea "inmulti" si nu am avut cu cine sa discut... |
|
19-07-2012, 22:23:07 de către RaulDuke
numai bine ! |
|
19-07-2012, 20:29:35 de către georgeta57
Multumesc stimate "RaulDuke" !! Uffffffffffffff...sper sa fie asa si in continuare.. |
|
19-07-2012, 20:06:31 de către RaulDuke
examenul CT descris de tine arata perfect favorabil. nu sunt semne de boala activa.felicitari ! |
|
Mezoteliom - cancer al pleurei |
15-09-2012, 12:38:25 de către RaulDuke
Subiect: Mezoteliom - cancer al pleurei
la fel ! |
|
15-09-2012, 00:37:16 de către emilia25
Multumesc din suflet domnul RaulDuke.O sa revin cu detalii, imediat cum am rezultatul tomografului.O seara buna! |
|
15-09-2012, 00:14:04 de către RaulDuke
numai bine si tie si mamei tale ! speram se mai tii la curent cu evolutia lucrurilor... |
|
15-09-2012, 00:08:06 de către emilia25
Buna seara, mama mea in varsta de 48 de ani a fost diagnosticata anul trecut cu mezoteliom pleural stang, avand si lichid pleural, s-a luat decizia de a i se face toracoscopie si pleurodeza cu talc, dupa care i s-au pus 6 cure de cito Gemcitabina si Cisplatinum, pt ca initial s-a crezut ca este o metastaza, dar ulteori dupa testele ihc s-a dovedit a fi cancer primar al pleurei, desi un stadiu mai avansat.A fost pe tot parcursul tratamentului foarte optimista, foarte puternica, l-a suportat f bine si la tomograful de dupa chimio a reiesit ca a raspuns foarte bine la tratament, boala fiind sub control.Anul trecut in noiembrie a facut ultima cura chimio si de atunci la 4 luni merge la control si tomograf si pana acum nu au fost probleme, desi la penultimul tomograf i-a iesit un nodul de 7 mm la axila, dar doamna doctor oncolog a decis sa asteptam rezultatul urmatorului tomograf care va fi saptamana viitoare.Dupa punerea tratamentului citostatic starea de sanatate a mamei a fost si este foarte buna, isi duce viata de zi cu zi ca un om normal, doar ca nu depune efort fiindca tuseste si mai oboseste din cand in cand, lucru normal in situatia ei.Am auzit si noi de pneumonectomie extrapleurala, o operatie invaziva si cu o rata de mortalitate ridicata asociata acestui tip de cancer, dar in situatia mamei nu s- pus problema sa se opereze.I-am maiCumparat din cand in cand ceva produse naturiste (goji berry concentrat, aloe vera, aqai...care i-au prins foarte bine si i-au tinut imunitatea ridicata.In rest optimismul de care a dat si da dovada au facut foarte mult in cazul ei iar credinta in Dumnezeu si Sfantul Nectarie au facut totul mai usor si sa decurga fara probleme.Doresc sanatate, putere si optimism mamei dvs si sa auzim de bine. |
|
24-07-2012, 21:29:48 de către RaulDuke
cu placere ! |
|
24-07-2012, 14:55:47 de către AlinaMA
Multumesc. |
|
20-07-2012, 19:22:41 de către RaulDuke
tratamentul cu alimta este standard in mezoteliomul inoperabil. din pacate boala descrisa de tine are niste sanse foarte reduse de a fi vindecabila si depinde de un teoretic raspuns FOARTE BUN la acest tratament, cu alimta si cisplatin. daca tumorile se reduc foarte tare si chirurgul pneumolog decide ulterior ca se poate opera, pe baza unui nou examen CT, atunci se poate, dar teoretic aceste sanse sunt mici.despre sansele de recidiva inca nu se pune problema. recidiva inseamna reaparitia bolii odata ce aceasta boala a fost, aparent, eradicata. sa speram ca va suporta tratamentul foarte bine pe de o parte, si pe de alta ca dupa 4 serii boala sa fie radical diminuata. va urez mult succes ! |
|
20-07-2012, 09:54:02 de către AlinaMA
Ea avea o durere o data la cateva saptamani in partea dreapta. In urma cu 3 ani nu i-au vazut nimic la ecografie. Acum o luna s-a dus iar si au trimis-o direct la CT.La CT i-a iesit o tumoare de 5/ 2 cm intre pleura, aorta si atriul drept, un nodul la plamani si apa la plamani. Atunci nu i-au zis nimic ingrijorator, au trimis-o direct la operatie, spunand ca totul va fi ok. La operatie au scos doar apa la plamani si au dat vestea proasta, desi tocmai prelevasera biopsii (care au iesit apoi maligne), i-au spus ca trebuie sa se inscrie asap la citostatice. Medicul a spus verbal ca a vazut 2-3 noduli, dar nu a scris nimic pe externare. Acum face 4 sedinte la 3 sapt cu cistaplin si alimta. Nu stim in ce stadiu e. |
|
19-07-2012, 20:03:37 de către RaulDuke
in ce stadiu a fost diagnosticata boal, ce zice rezultatul examenului CT si ce tip de tratament face acum ? |
|
Diagnostic Histopatologic |
16-07-2012, 22:29:45 de către RaulDuke
Subiect: Diagnostic Histopatologic
cu placere ! |
|
16-07-2012, 21:48:48 de către anca1987
va multumesc mult pentru timpul dvs |
|
16-07-2012, 21:04:55 de către RaulDuke
daca nu a fost operabil de la inceput, cu siguranta ca nu este acuma. adica daca problema din suprarenala vazuta pe CT a fost considerata metastaza. altfel, daca nu, cu siguranta ca el trebuia operat din prima. pentru a se fi transat acest lucru trebuia facut un examen PET/CT, acum lucrurile nu se mai pot stii sigur.nu inteleg la ce control vrei sa-l duci la viena... daca ai bani pentru un control la o clinica privata acolo, cu siguranta ca puteai sa te descurci foarte bine si in romania si mai ales sa afli raspuns la TOATE intrebarile pe care le ai + ca ati fi putut face un PET/CT. totusi alte optiuni de tratament nu poti gasi la viena, pentru ca tratamentele in oncologie sunt foarte standardizate. de transport nu cred ca este vreo problema, relativ totusi la cum se simte momentan. despre "bubite" si orice alt lucru care necesita un examen clinic, nu pot sa ma exprim. |
|
16-07-2012, 09:25:24 de către anca1987
da luni am fost la oncolog mare lucru nu nea spus probabil nu avea timp de explicatii.la internat 2 zile ia facut o perfuzie care cred ca era chimioterapie daca nu ma insel.maine mai face una si dupa ce termina 3 sau 4 sedinte zicea cai face un tomograf sa vada cum a reactionat tumoarea si daca se poate opera. dar daca a inceput cu aceste sedinte si eu as vrea sal duc in viena la un control riscam sa se simta rau??? si inca ceva iau aparut si ceva bubite sa fie de la chimioterapie?? sa nu suporte corpul?? va multumesc! |
|
16-07-2012, 00:00:27 de către RaulDuke
deci are o tumora pulmonara vazuta pe CT (care este tomograful de care ziceam; CT = computer tomograf); din pacate nu pot spune, pe baza interpretarii pe care ai scris-o si tu, ca respectivul CT e interpretat cu un prea mare simt de raspundere. ba chiar interpretarea data mi se pare aruncata destul de in scarba... ma rog, nu prea conteaza.conteaza ca a fost diagnosticat cu CANCER pulmonar si acum conteaza sa se stie STADIUL cu exactitate. ca atare ce este standard in momentul de fata, si ce as recomanda eu, este sa faca un PET/CT, spre a se vedea extensia bolii cat mai exact. boala este localizata si de exemplu problema neclara vazuta in suprarenala NU este metastaza si nici nu exista metastaz pe altundeva, se poate pune in discutie o OPERATIE, cu scop de vindecare. altfel trebuie recurs la tratament oncologic cu scopul obtinerii unei remisii pentru prelungirea vietii si amanarea progresiei simptomelor. ca atare: ce v-a propus medicul sa faceti ulterior ? v-ati intalnit cu un oncolog ? sfatul meu ca etapa actuala este acesta: examen PET/CT. citeste pe internet ce inseamna. este ca un CT unde zonele afectate de cancer apar colorate, simplist spus. este o investigatie foarte scumpa care se face gratis cu dosar intocmit de oncolog. |
|
15-07-2012, 22:07:38 de către anca1987
cat timp a fost internat iau fost facute hemoleucograma completa, aspirat pt celule TU, creatininaserica, ex.complet de urina, glicemie, microscopie BK aspirat bronsic, proteine totale serice, TGO, TGP, VSH,. Cam astea sunt ce vad eu pe iesirile din spital. |
|
15-07-2012, 22:00:20 de către anca1987
a facut si tomograf dar nu am la mine fisa sa pot scrie rezultatul.iar ce mar interesa sunt cat mai multe informati ce e de facut in continuare cat de grav e..ce sanse sunt orice sfat e bine venit |
|
15-07-2012, 21:57:37 de către anca1987
Eu am sa scriu exact ce scrie pe aia de la radiografie: Examinarea: CT mediastino-pleuro-bronho-pulmonara nativa a fost efectuata prin sectiuni de 5/7, 5mm, in plan axial si evidentiaza: fara epansament fluid pleural. fara adenopatii mediastinale cu dimensiuni patologice. emfizem bulos in segm.2dr. in segmentul 9 dr masa tisulara cu diametrul de 56 mm, cu contur fin spiculat spre parenchimul pulmonar, cu prelungiri spre pleura viscerala care este ingrosata si tractionata. fara alte mase tisulare intarparenchimatoase pulmonare. SR stg marita de volum cu densitati negative. fara modificari de structura osasa sugestuive pentru DS. aorta ascendenta cu diametrul axial de 40 mm. |
|
15-07-2012, 20:30:56 de către RaulDuke
intai de toate care e intrebarea ?dupa toate pe care le prezinti, in mod evident are un cancer de plamani. ca acest cancer e primar sau ca e secundar, adica metastaze de pe la vreun alt cancer, asta nu se poate spune in absenta unor analize suplimentare, cum ar fi cel putin un tomograf de torace, abdomen si pelvis + o analiza IMUNOHISTOCHIMICA a biopsiei care s-a prelevat prin bronhoscopie. ai aceste investigatii facute ? sau macar o ecografie de abdomen si o radiografie de plamani ? |
|
Chistadenocarcinom border-line g1 |
12-11-2013, 15:01:05 de către RaulDuke
Subiect: Chistadenocarcinom border-line g1
probabil l-ai presat atat de mult cu intrebari incat a fost obligat sa iti dea un raspuns copilaresc si para-stiintific numai ca sa il lasi in pace. ce vreau sa spun este ca mijloacele acestea imagistice, de exemplu CT sau RMN, etc, nu pot vedea in detaliu infinit de mic. au si ele o limita sub care, cand un nodul/o formatiune este prea mica, nu mai pot spune cu certitudine ce e, ba mai mult, cand e vorba de cativa milimetri, variatia unei formatiuni de la o investigatie la alta nu poate fi considerata ca crestere sau micsorare. |
|
12-11-2013, 11:20:30 de către stela-stela
cum adica este defat la limita rezolutiei mijloacelor de investigare..doc mi-a spus ca se poate mari putin si din cauza supararii sau a stresulei pt ca se pompeaza mai mult si mai repede sangele |
|
12-11-2013, 10:10:50 de către RaulDuke
da, cred ca este cel mai probabil un hemangiom. aparenta crestere este defapt la limita rezolutiei mijloacelor de investigare. |
|
11-11-2013, 22:01:29 de către stela-stela
Dar dvs credeti ca cel mai probabil este hemangiom?intr.n an jumatate evolua mai mult daca era de natura canceroasa?este rau faptul ca a crescut 2mm de anul trecut sin dec? |
|
11-11-2013, 21:00:18 de către RaulDuke
nu se poate spune ca nodulul din ficat este de natura canceroasa, din fericire, pe baza examenelor RMN facute si scrise de tine mai sus. cred ca e bine sa fie tinut sub observatie pentru moment si atat, impreuna cu evaluarea markerilor tumorali, dupa cum stabileste oncologul. in rest lucrurile arata foarte favorabil. felicitari, tine-o tot asa ! |
|
11-11-2013, 14:04:18 de către stela-stela
DLE RAUL, ASTAZI AM FACUT RMN-ULIN PRIMUL A SCRIS ASA.DIAGNOSTIC DE TRIMITERE ADENOCARCINOM OVARIAN OPERAT POLICHIMIOTRATAT.CONTROL DE ETAPA.. .REZULTAT ficatul are aspect normal, cu exceptia unui nodul de 7mm diametrul, situat in segmentul viii, ventral si tangent la ramul anterior al venei porte drepte;isi reduce semnificativ semnalul in frecventa de difuzie de la b50 la b1000 si se incarca prograsiv cu contrast paramagnetic .RESTUL ORGANELOR IN LIMITE NORMALE, , , AM REPETAT RMN-UL SI LA 6 LUNI. PE CELALALT SCRIE ASA pe rmn ul de acum crie..examinarea IRM abdomeno-pelvina nativa si cu administrare de SC paramagnetica comparativ cu examinarea din 14 07 2012 evidentiaza. .prezenta leziunii hepatice segment VIII, tangenta ventral la ramul drept portal, in hipersemnalul T2 si T2 IR, hiposemnal T1.net contuurata, actualmente masurand 1.0/0.9/1 cm diametre maxime, cu incarcare progresiva cu substanta de contrast si hiperfixare tardiva, sugerand aspect angiomatos, nemodificat fata de examinarea precedenta... fara resturi/recidive tumorale pelvine .fara leziuni nodulare solide peritoneale identificabile .nu se evidentiaza adenopatii patologce la nivel abdomeno-pelvin... fara lichid de ascita... fara leziuni cu caractere secundare la nivelul pieselor scheletice scanate... in rest, nemodificat comparativ cu examinarea din 14 07 2012.. .ACUM DUPA 1 AN SCRIE BAZE PULMONARE LIBERE.. FICAT CU FORMA, DIMENSIUNI, POZITIE IN LIMITE NORMALE, PREZENTAND CENTRAL LA NIVELUL SEGMENTULUI VIII LEZIUNE INLOCUITOARE DE SPATIU CU INCARCARE DE TIP HEMANGIOMATOS CE MASOARA 12MM .VEZICULA BILIARA DESTINSA , CUDATA CORPORE-FUNDIC, FARA CALCULI.. .SPLINA, PANCREAS, GLANDE SUPRARENALE CU DIMENSIUNI SI STRUCTURA NORMALE, AMBII RINICHI CU POZITIE, DIMENSIUNI IN LIMITE NORMALE, NEFROGRAMA SECRETIE SI EXCRETIE PREZENTE BILATERAL.. BONT VAGINAL CU ASPECT NORMAL .FARA NODULI SAU LICHID PERITONEAL .VEZICA URINARA IN SEMIREPLETIE, ASPECT NORMAL. CONCLUZII IN LIMITE NORMALE POST OPERATOT... .VREAU SA OBSERVATI DIMENSIUNEA NODULULUI DE LA FICAT FATA DE PRIMUL RMN, AL DDOILEA LA 6 LUNI SI AL TREILEA DE LA 1 AN... CE PARERE AVETI VIZAVI DE A LE COMPARA PE TOATE.VA MULTUMESC - |
|
09-11-2013, 18:38:49 de către stela-stela
DLE RAUL, ASTAZI AM FACUT RMN-UL IN PRIMUL A SCRIS ASA.DIAGNOSTIC DE TRIMITERE ADENOCARCINOM OVARIAN OPERAT POLICHIMIOTRATAT.CONTROL DE ETAPA.. .REZULTAT ficatul are aspect normal, cu exceptia unui nodul de 7mm diametrul, situat in segmentul viii, ventral si tangent la ramul anterior al venei porte drepte;isi reduce semnificativ semnalul in frecventa de difuzie de la b50 la b1000 si se incarca prograsiv cu contrast paramagnetic .RESTUL ORGANELOR IN LIMITE NORMALE, , , AM REPETAT RMN-UL SI LA 6 LUNI. PE CELALALT SCRIE ASA pe rmn ul de acum crie..examinarea IRM abdomeno-pelvina nativa si cu administrare de SC paramagnetica comparativ cu examinarea din 14 07 2012 evidentiaza. .prezenta leziunii hepatice segment VIII, tangenta ventral la ramul drept portal, in hipersemnalul T2 si T2 IR, hiposemnal T1.net contuurata, actualmente masurand 1.0/0.9/1 cm diametre maxime, cu incarcare progresiva cu substanta de contrast si hiperfixare tardiva, sugerand aspect angiomatos, nemodificat fata de examinarea precedenta... fara resturi/recidive tumorale pelvine .fara leziuni nodulare solide peritoneale identificabile .nu se evidentiaza adenopatii patologce la nivel abdomeno-pelvin... fara lichid de ascita... fara leziuni cu caractere secundare la nivelul pieselor scheletice scanate... in rest, nemodificat comparativ cu examinarea din 14 07 2012.. .ACUM DUPA 1 AN SCRIE BAZE PULMONARE LIBERE.. FICAT CU FORMA, DIMENSIUNI, POZITIE IN LIMITE NORMALE, PREZENTAND CENTRAL LA NIVELUL SEGMENTULUI VIII LEZIUNE INLOCUITOARE DE SPATIU CU INCARCARE DE TIP HEMANGIOMATOS CE MASOARA 12MM .VEZICULA BILIARA DESTINSA , CUDATA CORPORE-FUNDIC, FARA CALCULI.. .SPLINA, PANCREAS, GLANDE SUPRARENALE CU DIMENSIUNI SI STRUCTURA NORMALE, AMBII RINICHI CU POZITIE, DIMENSIUNI IN LIMITE NORMALE, NEFROGRAMA SECRETIE SI EXCRETIE PREZENTE BILATERAL.. BONT VAGINAL CU ASPECT NORMAL .FARA NODULI SAU LICHID PERITONEAL .VEZICA URINARA IN SEMIREPLETIE, ASPECT NORMAL. CONCLUZII IN LIMITE NORMALE POST OPERATOT... .VREAU SA OBSERVATI DIMENSIUNEA NODULULUI DE LA FICAT FATA DE PRIMUL RMN, AL DDOILEA LA 6 LUNI SI AL TREILEA DE LA 1 AN... CE PARERE AVETI VIZAVI DE A LE COMPARA PE TOATE.VA MULTUMESC - |
|
28-10-2013, 17:45:53 de către RaulDuke
nu, ma tem ca nu pot comenta suplimentar. este o descriere a ceva cel mai probabil inflamator si nu merita intreprinsa nicio actiune decat a fi tinuti sub obeservatie de catre medicii tai. |
|
28-10-2013, 16:22:49 de către stela-stela
nimic.mi sa spus ca sunt fara nici o semnificatie. dar eu astept de la dvs un raspuns daca este de rau si nu mi s-a spus |
|
28-10-2013, 16:20:38 de către RaulDuke
si ce recomandari ai primit ? |
|
28-10-2013, 16:15:45 de către stela-stela
tesut glandular hiperogen, fine ``ectaziductate` retrovelar 2mm, ce se prelungesc spre cse fata 1...la stangul acelasi aspect fata 2 cc.axile;adenopatii nespecifice bilateral, de pana in 15mm |
|
26-10-2013, 19:41:48 de către stela-stela
tesut glandular hiperogen, fine ``ectaziductate` retrovelar 2mm, ce se prelungesc spre cse fata 1...la stangul acelasi aspect fata 2 cc.axile;adenopatii nespecifice bilateral, de pana in 15mm |
|
26-10-2013, 18:41:21 de către RaulDuke
nu am nicio parere. ai primit o recomandare ? ai rezultatele scrise pe care le poti reproduce aici ? ai vorbit cu un medic despre asta ? |
|
26-10-2013, 17:50:16 de către stela-stela
dle raul astazi am mers la eco transvaginala si la sani.au iesit bine numai ca la eco mamara mi-a spus ca am ganglionii la subrat inflamati...este ceva grav?ce parere aveti? |
|
27-12-2012, 13:45:02 de către RaulDuke
am inteles. |