Ultimele comentarii pe forum

26287 com 1 2 3 4 ..... 102103104105106107108 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
SUBIECT COMENTARIU
tumora pulmonara lss cu invazie parietala T4, N2 MX stadiul III B 01-05-2014, 08:41:26 de către RaulDuke
din pacate prognosticul nu este unul bun, chiar daca nu se poate stii exact, asa cum nimeni nu stie viitorul. in schimb trebuie schimbat tratamentul! ati vorbit cu oncologul ? poate are chiar un studiu clinic unde sa il inscrie, asta ar fi cel mai bun lucru pentru el! eu personal stiu de asa ceva, dar nu stiu daca se mai fac inrolari in luna mai. puteti totusi incerca la Fundeni la Dr. Dediu, daca starea lui e inca buna in momentul de fata.
tumora pulmonara lss cu invazie parietala T4, N2 MX stadiul III B 29-04-2014, 10:19:20 de către cosminarad
La biopsia facuta anul trecut a iesit: tumora cu celule scuamoase slab diferentiat G2, ceva de genul(nu am la mine rezultatul exact). In continuare, ii va fi tot mai greu sa respire, din cauza tumorii de pe bronhii? Si in ritmul asta cat se poate aprecia ca mai are de trait?
tumora pulmonara lss cu invazie parietala T4, N2 MX stadiul III B 29-04-2014, 00:23:48 de către RaulDuke
se poate schimba tratamentul, in functie de ce rezultat a furnizat biopsia. de asemenea, in functie de simptome, poate fi tratat cu radioterapie sau se poate evacua lichid din pleura sau poate primi alte tratamente simptomatice. din pacate boala nu poate fi vindecata.
tumora pulmonara lss cu invazie parietala T4, N2 MX stadiul III B 28-04-2014, 23:03:45 de către cosminarad
Domnule Raul, va rog sa-mi spuneti ce inseamna rezultatul CT de mai jos:

Torace:

Formatiune tumorala infiltrativa spiculata, este prezenta infrahilar drepta dezvoltata in parenchimul pulmonar LID. Tumora infiltreaza peretele posterior al bronsiei intermediare drepte si se extinde endobronsic, mansoneaza si stenozeaza aproape complet bronsia lobara inferioara drepta cu atelectazia LID, mansoneaza vena pulmonara inferioara drepta, infiltreaza bifurcatia arterei pulmonare inferioare drepte.
Formatiunea nu este masurabila, nu poate fi departajata cert de atelectazie. Medial se extinde in mediastinul posterior unde mansoneaza versantul posterior al atriului stang si peretele lateral drept al esofagului.
Arii hiperdense cu hipodensitati rotund-ovalare si cu bronsiectazii si bronsioloectazii in interior sunt vizibile in LSD, mai extinse adiacent scizurii oblice-fibroza.
Fara leziunii pulmonare stangi.
Epansament pleural drept cu grosimea maxima in plan axial 3, 1 cm. Fara acumulari fluide pleurale stangi sau intrapericardice.
Fara adenopatii mediastinale, bronhopulmonare sau axilare.
Fara metastaze osoase la nivelul scheletului toracic.

Abdomen:

Ficat usor steatozic, cu dimensiuni si iodofilie normale, fara leziuni focale. Colecist cu pereti subtiri, fara calculi vizibili CT; cai biliare de calibru normal.
Splenomegalie 14, 5/9, 4/12, 7 cm, fara leziuni focale.
Pancreas si glande suprarenale cu dimensiuni si iodofilie normale, fara leziuni focale.
Rinichi cu dimensiuni, topografie, secretie/excretie normale, fara staza sau formatiuni tumorale. Calculi sunt vizibili renal stanga in toate grupele caliceale, cel mai mare de 1, 2 cm in calicele inferior. Uretre abdominale de calibru normal.
Ax spleno-portal, VCI, aorta abdominala de calibru normal.
Fara ascita, colectii sau adenopatii abdominale.
Fara metastaze in vertebre lombare. Leziune osteosclerotica nespecifica este vizibila in jumatatea stanga a corpului vertebral L3, cu diametrul-caudal 7, 5 mm.

Concluzie:

NBP infrahilar drept extins in parenchimul pulmonar LID si in mediastinul posterior, cu infiltrare vasculara, fara metastaze pulmonare, abdomino-pelvine sau osoase, cu pleurezie dreapta in cantitate medie-boala progresiva comparativ cu examinarea anterioara din 15.07.2013.
Splenomegalie.
Litiaza renala stanga.

Care ar fi urmatorul tratament pentru tata? Din pacate am vazut ca boala a progresat, chiar si cu chimio(4 sedinte, anul trecut) si radio(25 de sedinte, in decembrie).
Oare ce se mai poate face?
tumora pulmonara lss cu invazie parietala T4, N2 MX stadiul III B 04-12-2013, 17:29:09 de către stevens
Citostaticele au un efect imunodeprimant accentuat, de asta uneori tumorile scad in dimensiuni pt ca ele impiedica organismul sa faca acel baraj de celule in fata agresorului ( un fung), de unde se trage concluzia gresita ca citostaticele sunt bune in cancer ! Sunt eficiente doar in aparenta insa pe fond ele slabesc si anemiaza organismul intr-un mare fel ! De asta cat timp se face radio si chimioterapie nu se poate tine regim si trebuie o hrana mai consistenta, fara a face excese !

De eliminarea celulelor moarte se ocupa sangele ( prin ficat, rinichi si piele ) si sistemul limfatic ! Pt a stimula drenajul este nevoie de un aport de antioxidanti din sucuri de legume, verdeturi si suplimente alimentare potrivite !
Putin vin rosu de calitate aduce un aport de taninuri si poate fi de ajutor si la anemia indusa de citostatice !
tumora pulmonara lss cu invazie parietala T4, N2 MX stadiul III B 04-12-2013, 15:31:44 de către cosminarad
In urma chimioterapiei si radioterapiei, tata mai are un sistem imun capabil care sa ii distruga aceste celule moarte in urma radioterapiei?
In timpul sedintelor radio: a facut si perfuzii cu vitamine. Cat de recomandate sunt perfuziile astea de vitamine? Poate sa manance orice in timpul sedintelor de radio, poate sa bea alcool? Nimeni nu ne-a spus ceva in privinta asta.
tumora pulmonara lss cu invazie parietala T4, N2 MX stadiul III B 29-11-2013, 12:01:52 de către RaulDuke
nu. in niciun caz nu se intampla asa. tumora este micsorata si mor o multime din celulele care o compun, celule care sunt apoi distruse si reciclate de sistemul imun, deci in nici un caz nu este un fenomen macroscopic! cel mai probabil simptomele si tusea, ce descrie el, au intr-adevar drept cauza o infectie.
tumora pulmonara lss cu invazie parietala T4, N2 MX stadiul III B 28-11-2013, 23:58:32 de către cosminarad
Domnul Raul,

In fiecare saptamana, tatalui meu i se recolteaza sputa pentru analize. Radioterapeutul a spus ca are ceva infectie(ciuperca) pe plaman. Daca sputa cand tuseste este galbena, inseamna ceva anume, tinand cont ca tata e la a 20a sedinta radio? Si la un moment dat cand s-a intins sa doarma pe partea dreapta(acolo a fost localizata tumora de 7 cm cu 5 cm, pe plamanul drept endobronsic central), a spus ca a simtit ca si cum s-a rupt ceva acolo. Inseamna ceva anume acest aspect? Si inca o intrebare, va rog: in urma radioterapiei, tumora este arsa? si apoi se elimina intr-un anumit mod? eu stiu, scaun, urina, sputa? Se intampla ca si atunci cand cineva se arde si i se face pielea asa scoarta, si apoi se poate lua jos?
tumora pulmonara lss cu invazie parietala T4, N2 MX stadiul III B 27-11-2013, 11:43:44 de către RaulDuke
oncologul stie TOT despre terapia sistemica, inclusiv hormonoterapie, etc. iar pentru restul, chirurgii si radioterapie, doar principiile. nu exista un protocol general valabil pentru fiecare tip de boala, repet: tratamentul trebuie individualizat! in rest, din tot ce stie, nu mi se pare util sa stea oncologul sa explice tot ce ii trece lui prin cap. de exemplu, ce hormonoterapie si anticorpi monoclonali ai vrea in cancerul bronhopulmonar ? nu exista asa ceva! iar responsabilitatea conform legii a medicului e de a prezenta diagnosticul si optiunile de tratament, prognosticul, in limita intelegerii fiecarui pacient, a ce exista disponibil si a ce este intrebat, asta e tot. nu are in niciun caz obligatia si nu gasesc nici util, sa se apuce sa vorbeasca despre terapii experimentale, cercetare sau trialuri la care nici macar nu are acces.
tumora pulmonara lss cu invazie parietala T4, N2 MX stadiul III B 27-11-2013, 10:56:05 de către cosminarad
Indignarea mea a fost ca la inceput am crezut ca un medic oncolog, care preia un pacient cu cancer, stie protocolul care trebuie urmat in totalitate. Asa cum spuneti dumneavoastra, celelalte terapii care mai sunt posibile in cazul cancerului, de ex. cu anticorpi monoclonali sau cu hormoni, cine ar trebui sa stie? Daca oncologul stie doar chimioterapie.
tumora pulmonara lss cu invazie parietala T4, N2 MX stadiul III B 26-11-2013, 22:03:19 de către RaulDuke
ma tem ca fiecare specialist are felia lui: oncologul se ocupa cu tratamentul sistemic (chimioterapie, etc) iar radioterapeutul, cu iradierea. iar iradierea poate fi facuta in multe moduri, in functie de necesitati si particularitatea fiecarui caz. o doza si un regim poate fi aplicat in scopul opririi sangerarii, alte regimuri cand e posibila vindecarea, alte regimuri pentru obtinerea unei remisii/micsorari a unei tumori, etc. exista protocoale, dar acestea sunt multiple, in functie de situatie, iar ce urmeaza sa faca un radioterapeut, nu poate decide un oncolog. de ce te-a deranjat aceasta discordanta ? posibil ca 4 sedinte cu o doza mai mica ar fi fost suficient ca sa nu mai sangereze, dar radioterapeutul, la caz, a constatat ca poate face si mai mult, sau ca e nevoie de si mai mult. care e problema aici ? deplasarea la spital ?
tumora pulmonara lss cu invazie parietala T4, N2 MX stadiul III B 26-11-2013, 18:14:14 de către cosminarad
Domnule RaulDuke,

tata a fost trimis acum 5 saptamani la radioterapie, la Timisoara de catre medicul oncolog care il are in evidenta, in Arad.
Initial, doamna doctor a spus ca o sa faca 4 sedinte de radio pentru a i se ameliora expectoratia de sange. Apoi a spus
ca dupa ce va termina radioterapia vom continua cu ultima sedinta de chimio(Gemcitabina+Carboplatin), un protocol de 4 sedinte de chimio.
Venind la Timisoara, la radioterapie i-a prescris in schimb 25 de sedinte de radio, pe parcursul a 5 saptamani. Intreb si eu atunci, doamna doctor oncolog nu stia ca se fac un set de 25 de sedinte de radio? Adica m-as fi asteptat sa stie un protocol ce trebuie urmat de bolnavii de cancer. Din moment ce pe asta ii specializat: cancer si tratarea cancerului.
Asa si eu pot sa zic, dupa ce citesc o lucrare de doctorat, sau ceva articole pe net, ca ce tratament poate urma un bolnav de cancer.

Va salut,
Cosmin
tumora pulmonara lss cu invazie parietala T4, N2 MX stadiul III B 04-11-2013, 23:05:30 de către RaulDuke
da, se poate, dar nu mereu se intampla acest lucru, mai ales in cazul cancerului pulmonar. "endobronsic" inseamna ca se dezvolta prin interiorul unei (sau mai multor) bronsii (iar ca o consecinta, este vazut la bronhoscopie, de exemplu); nu are legatura insa direct cu "operabilitatea". un cancer endobronsic poate fi foarte periferic si localizat, deci rezecabil, sau poate fi foarte foarte "la inceputul" bronhiilor mari, aproape de trahee, sau cu invazie mare in tesuturile din jur, prin peretele bronsiei, astfel incat sa nu mai fie rezecabil.
tumora pulmonara lss cu invazie parietala T4, N2 MX stadiul III B 04-11-2013, 10:02:07 de către cosminarad
Domnule RaulDuke,

de ce cancerul endobronsic nu este operabil? Si se poate ca dupa o runda de sedinte de chimioterapie si o runda de sedinte de radioterapie, tumora sa fie operabila?
tumora pulmonara lss cu invazie parietala T4, N2 MX stadiul III B 03-11-2013, 10:24:20 de către RaulDuke
nu, nu sunt invidios pe nimic! marturiile ca cea de mai sus nu sunt altceva decat niste minciuni si niste fabricatii, iar cine le cade prada este victima sigura a unei morti precoce si a unei suferinte nenecesare! solutiile respective nu sunt produse medicale, sunt escrocherii si falsuri.
tumora pulmonara lss cu invazie parietala T4, N2 MX stadiul III B 01-11-2013, 21:47:26 de către stevens
Perfuziile de bicarbonat se procura din farmacie insa numai pe comanda si doar din reteaua Polisano dupa cate stiu, eu de acolo am cumparat !

Raul stie despre ce este vorba insa este invidios pe rezultatele Dr Simoncini ! Uitati aici marturia unui medic care s-a tratat de metastaze la plamani si ficat :

http://www.youtube.com/watch?v=gxPCVHobOos - la minutul 3

Cel mai vechi pacient are 20 de ani de cand a fost vindecat de cancer pulmonar, este unul din primele reusite ale lui Simoncini !
Daca sunteti interesat de mai multe amanunte dati-mi un mesaj privat !
tumora pulmonara lss cu invazie parietala T4, N2 MX stadiul III B 01-11-2013, 17:27:17 de către RaulDuke
da: despre escrocherie si/sau nebunie.
tumora pulmonara lss cu invazie parietala T4, N2 MX stadiul III B 01-11-2013, 14:12:24 de către cosminarad
Stevens, despre ce este vorba? De unde se pot procura aceste injectii perfuzabile de bicarbonat de sodiu? Sunt cazuri concrete de vindecare cu bicarbonat de sodiu? Dl. RaulDuke stii despre ce e vorba?
tumora pulmonara lss cu invazie parietala T4, N2 MX stadiul III B 01-11-2013, 09:52:48 de către danalupu
Cosmin,

Dumnezeu nu iti da mai mult decat poti sa duci. Nu-i usor! 3 zile nu am fost in stare sa fac nimic. Ma uitam in gol si nu auzeam absolut nimic din ce vorbeau oamenii cu mine.
Trebuie sa fiti cu el, sa faceti ce vrea el, sa il ascultati, si nu in ultimul rand sa il iubiti.
Am citit si eu niste post-uri legate de bicarbonat, noi nu am apucat sa incercam era prea tarziu...ti-am spus ca nu mai era coerent...cred ca merita incercat.
Problema cu sangele am avut-o si noi, atunci l-au dat afara din spital...am gasit atunci o d-na dr foarte draguta care ne-a ajutat si am reusit sa ii facem rost de sange...am donat.
Nu stiu ce sa iti spun ca sa te intaresc...Iti doresc sa fii puternic. Daca vrei sa ma intrebi ceva, sa iti povestesc ceva, sa te ajut cu ceva scrie-mi.
tumora pulmonara lss cu invazie parietala T4, N2 MX stadiul III B 31-10-2013, 18:17:08 de către stevens
Cosmin, cancerul de plamani este primul care beneficiaza de cea mai mare eficacitate la terapia cu solutia de bicarbonat perfuzabila ! Aveti nevioie doar de o asistenta sau cineva care stie sa monteze o branula si sa regleze o perfuzie !
tumora pulmonara lss cu invazie parietala T4, N2 MX stadiul III B 31-10-2013, 15:03:20 de către cosminarad
Vai Dana,

imi pare asa de rau, pur si simplu, nu am cuvinte. Dumnezeu sa il odihneasca si pe tine sa te intareasca. Acum cand am citit ce ai scris, parca sunt asa de trist, imi doream sa aud vesti bune, niste sperante.
Cat de greu cred ca ti-a fost, Doamne apara. Si noi de cand am aflat diagnosticul, nu mai suntem la fel, nu mai ne bucuram de viata, totul se invarte in jurul starii lui tata. Mi-e frica de ce va fi.
tumora pulmonara lss cu invazie parietala T4, N2 MX stadiul III B 31-10-2013, 09:42:13 de către danalupu
buna cosmin,

din pacate tatal meu nu mai este cu noi...a murit pe 21 iunie cu o saptamana inainte de nunta mea...
nu vreau sa te intristez dar el a trait doar 11 luni din momentul diagnosticarii. medicii din pacate nu ne-au ajutat foarte mult. a fost dat afara din spital in martie. apoi nu a fost acceptat pentru tratament sau macar sa i se usureze suferinta in ultimele 2 saptamani din viata si asta doar pentru ca clinica la care facea tratamentul medicul mi-a spus ca la ei nu e hotel. al ultimul penultimul ct facut medicul nu a cerut scanarea normala cap, torace, abdomen si nu am putut afla decat in ultimele 2 saptamani din viata, cand efectiv l-am dus in clinica sa il vada medicii, ca el facuse metastaze la creier. am ajuns sa chem si un psihiatru acasa pentru ca nu mai vorbea coerent, era foarte agitat si nu se mai spala. nu mai stia cine suntem. am crezut ca a innebunit in prima faza, dar dupa ce am vb cu psihiatrul m-a linistit...nu era nebun...era doar foarte bolnav.
e cumplit, nu doresc nimanui sa treaca prin asta...
iti doresc sa ai putere si el sa aiba putere sa lupte sa castige viata! sa ne ajute Dumnezeu pe toti!
tumora pulmonara lss cu invazie parietala T4, N2 MX stadiul III B 30-10-2013, 15:47:29 de către RaulDuke
nu neaparat! modificarile de pe analize de care spui e posibil sa se datoreze chimioterapiei, iar cu tusea si eventual greutatea la respiratie, il va ajuta radioterapia. dupa aceea va fi facuta o reevaluare si se va vedea cum a raspuns la tratament si ce trebuie facut in continuare. mult succes !
tumora pulmonara lss cu invazie parietala T4, N2 MX stadiul III B 30-10-2013, 12:12:44 de către cosminarad
Buna ziua,

Imi pare rau Dana pentru tatal tau, ii doresc sa se insanatoseasca cat mai repede si sa ne ajute Dumnezeu pe toti

Si tatal meu a fost diagnosticat cu cancer bronhopulmonar dreapta, in luna august si momentan face radioterapie la Timisoara un numar de 25 de sedinte(momentan e la a 6-a sedinta). Inainte de radio a facut si 3 ture de citostatice, ar fi urmat a 4-a doar ca oncologul a recomandat radio deoarece din luna septembrie a inceput sa expectoreze sange. Dupa ce va termina radioterapia atunci va mai face si ultima cura de cito. In urma acestor tratamentului de pana acum a slabit 3 kg, in schimb nu il doare nimic, doar tuseste rau si transpira abundent. A mai avut probleme cu sangele in sensul ca trombocitele au scazut foarte mult dupa citostatice si a primit perfuzie cu sange si plasma. Din nou trombocitele sunt mici si leucocitele la fel acuma in timpul radioterapiei.
Domnule RaulDuke, se poate spune ca starea lui s-a inrautatit in ultimul timp? Precizez ca non small cell cancer, stadiu IIIB
tumora pulmonara lss cu invazie parietala T4, N2 MX stadiul III B 16-05-2013, 20:16:44 de către RaulDuke
GSR vine de la glanda suprarenala. evident este vorba de cea de pe stanga. acestea sunt niste locuri in care de multe ori cancerul bronhopulmonar tinde sa dea metastaze. in context, se pare ca este considerata ca progresie a bolii metastatice la nivelul acesta. ma tem insa ca lucrurie nu imi sunt prea clare, pentru ca acest CT pare facut in comparatie cu unul facut inainte de tratament. daca radiologul s-a uitat de ridect pe imagini, atunci inteleg, dar totusi in descrierea CT-ului mai vechi pusa aici de tine, eu nu vad nicio mentiune despre suprarenale, nici foarte mult despre oase si nici macar despre vreo tumora de la nivel pulmonar. ce v-a spus oncologul ?
tumora pulmonara lss cu invazie parietala T4, N2 MX stadiul III B 16-05-2013, 11:24:40 de către danalupu
buna, revin cu o intrebare. tata a facut chimioterapie si radioterapie, a terminat sedintele. si a factur examenul ct la care concluzia este

Nu se evidentiaza un aspect evolutiv al formatiunii tumorale de la nivelul LSS. putem discuta de o dicreta diminuare in dimensiuni, ea este mai putin heterogena, dar la nivel osos exista o evolutie cu afectarea corpilor vertebrali T3 si T4.usoara diminuare in dimensiuni a adenomegaliilor mediastinale.
aspect stationar al leziunilor chistice hepatice.
crestere in dimensiuni a formatiunii tumorale de la nivelul GSR stangi fata de examinarea anterioara.

as vrea sa stiu ce inseamna asta si mai ales crestere in dimensiuni a formatiunii tumorale de la nivelul GSR stangi

multumesc frumos
tumora pulmonara lss cu invazie parietala T4, N2 MX stadiul III B 24-10-2012, 14:37:06 de către RaulDuke
am inteles. ar trebui sa mai fie oncologi si sectii de oncologie prin timisoara.
tumora pulmonara lss cu invazie parietala T4, N2 MX stadiul III B 24-10-2012, 14:35:48 de către danalupu
din timisoara suntem...
tumora pulmonara lss cu invazie parietala T4, N2 MX stadiul III B 24-10-2012, 14:35:05 de către RaulDuke
din pacate nu ai nicio varianta, decat sa te intelegi cu el. iti recomand sa retii punctele cheie din discutiile noastre, pentru a stii cat de cat ce sa il intrebi. poti gasi altul cu care sa te intelegi mai bine ? in ce oras sunteti ?
tumora pulmonara lss cu invazie parietala T4, N2 MX stadiul III B 24-10-2012, 14:16:39 de către danalupu
am redat exact ce scrie in buletin. oncologul a spus ca nu are metastaze si a facut prima sedinta de chimioterapie. oncologul inca nu s-a uitat pe cd-ul de la acest ct. tocmai de aceea sunt stressata, am impresia ca medicii nu isi fac treaba cum trebuie si imi este frica sa nu pierdem timpul in defavoarea tatalui meu. oncolocgul nu l-a trimis decat la examen imunohistopatologic...chiar nu mai stiu ce sa cred sau ce sa mai fac!
tumora pulmonara lss cu invazie parietala T4, N2 MX stadiul III B 24-10-2012, 13:46:25 de către RaulDuke
CT-ul acesta de mai sus e facut cu substanta de contrast ? radiologul era constient ca face CT cuiva care are un cel mai probabil cancer de plamani ? pentru ca daca citesc pur si simplu descrierea de mai sus, pot foarte bine sa trag concluzia ca nici nu exista deloc niciun fel de cancer (ceea ce evident este fals). deci fie nu ai redat tot ce scrie in buletin, fie din motive tehnice CT-ul nu s-a putut face ca lumea fie cineva la mijlocul acestei afaceri este cel putin superficial fie posibil chiar imbecil.

oricum vreau sa stiu ce v-a spus oncologul dupa aflarea acestui rezultat ? ce are de gand sa faca ? chimioterapie ? sa-l trimita la operatie ? sa va ceara MUTATIE EGFR ? examen PET/CT ?poate puteti sa-l intrebati chiar aceste lucruri...
tumora pulmonara lss cu invazie parietala T4, N2 MX stadiul III B 24-10-2012, 13:32:57 de către danalupu
Buna, rezultatul ct cap, torace, abdomen este:

ct cerebral:
fara leziuni heterodense la nivelul substantei cerebrale infra si supratentorial
spatii lichidiene intra si extracerebrale de aspect normal
sinusuri frontale, maxilare, etmoidale, sfenoidale si celule mastoidiene de aspect normal
orbite de aspect normal

ct torace:
cord in limitele varstei, ateroame calcificate aortice
adenopatii subcentimetrice in loja Barety, adenopatii axilare bilatereale cu diametrul axial maxim de 6.1mm
colectie fluida cloazonata localizata posterior LSS
trahee in linia mediana
material de osteosinteza la nivelul sternului
discrete modificari spondilartrozice toracale

ct abdomen:
ficat, splina, pancreas, rinichi cu dimensiuni normale, contur net, structura omogena, fara modificari de densitate evidentiabile la examinarea CT nativ
cai biliare intra si extrahepatice cu aspect normal
colecist de dimensiuni normale, nelocuit
fara lichid de ascita
fara adenopatii patologice abdominale
fara determinari secundare la nivelul corpurilor vertebrale lombare
tumora pulmonara lss cu invazie parietala T4, N2 MX stadiul III B 16-10-2012, 22:37:57 de către RaulDuke
pai stadiul NU se poate pune pe biopsii si analize histologice si imunohistochimice. trebuie un EXAMEN de bilant prin care sa se vada DIMENSIUNEA tumorii + numarul si gradul/zona de afectare a ganglionilor (din mediastin, de exemplu) + daca exista sau nu METASTAZE. aceste lucruri dau stadiul bolii, care vad ca momentan este cel putin IIIB, deci foarte avansat. Fara un CT nu se poate spune mai mult de atat.

cum am spus, se indica CHIMIOTERAPIE, daca oncologii considera ca nu exista contraindicatii, si o analiza suplimentara numita DETECTIA MUTATIEI EGFR in celulele tumorale, lucru pentru care va trebui sa luati blocurile de parafina si sa duceti proba la un laborator privat. din pacate aceasta analiza nu este decontata deloc, va trebui sa o platiti integral.
tumora pulmonara lss cu invazie parietala T4, N2 MX stadiul III B 16-10-2012, 21:11:57 de către danalupu
rezultatul la examenul histopatologic este : tesut conjunctiv-adipos; proliferare tumorala cu pattern pseudoglandular si trabecular constituita din celule de tale medie cu citoplasma spumoasa, clara sau eozinofila cu nuclei rotund-ovalari, nucleolati, activitate miotica moderata, necroze unicelulare, bogat infiltrat inflamator polimorf interstitial
rezultatul la buletinul imunohistochimic: rezultatele reactiilor imunohistochimice pledeaza pentru adenocarcinom cel mai probabil pulmonar.

La markerii tumorali:

ttf-1 - pozitiva in marea majoritate a celulelor tumorale
ck5/6 - slab/moderat pozitiva in celulele tumorale
ck 7 - intens pozitiva in toate celulele tumorale
dc 10 - negativa in celulele tumorale

Medicul i-a recomandat chimioterapie insa nu s-a inceput tratamentul, pentru ca pe nici o analiza inca nu a fost descoperit in ce stadiu este cu adevarat.
Sper sa intru si in posesia examenului CT abdomen, torace si cap pe care l-a facut.

Multumesc pentru raspuns!
tumora pulmonara lss cu invazie parietala T4, N2 MX stadiul III B 16-10-2012, 19:14:15 de către RaulDuke
diagnosticul nu este foarte clar si nici extensia bolii. este evident ca boala este foarte avansata, in stadiul III B (adica din start inoperabil) sau IV (ultimul stadiu) daca exista metastaze sau nu; acest lucru poate fi transat printr-un examen CT de torace, abdomen si pelvis. iar toate acestea sunt doar in ipoteza in care cancerul lui este DE PLAMANI. notiunea "cu celule clare" poate sa sugereze si o metastaza de la un cancer plecat de altundeva, de exemplu rinichi. acest lucru e mai putin probabila, dar totusi posibila si ar fi bine sa ne furnizezi rezultatul oficial al BIOPSIEI (nu al citologiei), completat cu un examen IMUNOHISTOCHIMIC.

in orice caz, nu exista nicio solutie de vindecare, mai ales in conditiile in care are si restul bolilor cardiovasculare foarte complicate.

asta trebuie sa stiti pentru a continua discutia: ce zice CT-ul (exista sau nu metastaze) ? cancerul este DE PLAMANI ? ce zice HISTOPATOLOGIA si IMUNOHISTOCHIMIA ? ce tratamente v-au propus medicii (unde face tratament?) ?

apoi, daca se dovedeste ca e un cancer de plaman primar, de un anume subtip, e posibil sa se indice o analiza pentru o mutatie genetica a tumorii. despre asta vom vorbi la momentul potrivit.
Rezultate biopsie cancer la san... 15-10-2012, 12:33:09 de către RaulDuke
o parere de specialist pentru ce ? care e intrebarea ? singura concluzie sigura care se poate trage pe baza a ce ai scris tu este ca e o tumora care poate fi considerata ca agresiva (din ce zici destul de avansata, dar asta nu mi-e prea clar) si care nu va beneficia/primi tratament hormonal intru-cat acesta ar fi inutil.

lipsesc urmatoarele: un examen CT de torace, abdomen si pelvis + o scintigrafie osoasa (care este STADIUL tumorii, exista metastaze, etc?) + ce tip de tratament a inceput. apoi trebuie sa completezi din "biopsie" sau mai bine zis examenul IMUNOHISTOCHIMIC urmatorul lucru: expresia Her2/Neu (varianta pe buletin ar putea fi CerbB2); se exprima in cuvinte (slab exprimat, exprimat, foarte exprimat etc) sau in cruciulite, una, doua sau trei (sau eventual un minus). in functie de asta se ghideaza tratamentul.

revino cu toate aceste informatii + ce v-au spus medicii si nu ati inteles si apoi si cu o intrebare !
cancer ovarian la 25 ani? 03-10-2012, 21:49:10 de către maria 123
Felicitari
PENTRU MODUL IN CARE GANDESTI!

ROAGA-TE!!

Sanatate maxima iti doresc!
cancer ovarian la 25 ani? 03-10-2012, 08:18:03 de către raluca radulescu
Aseara am mai luat legatura cu o dna dr, care mi-a mai facut lumina in toate aceste informatii, nelamuriri.Din cate am inteles.acest indice tumoral isi mai modifica valorile si in alte conditii.Si in plus aceeasi dna dr a mentionat ca o tumoare maligna nu va da inapoi ca dimensiuni, aspect fara a se interveni prin chimio/radio sau interventie chirurgicala.
Asadar incep sa apara si semne care sa duca cu gandul ca nu e chiar asa cum am fost alarmata de medicul initial, ramane totusi suspiciunea.Ramane astazi sa mai fac un eco, sa vada exact cum e treaba la nivelul ovarelor, si urmeaza a se pune un diagnostic(orientativ) macar si a se propune tratamentul ulterior.Mi s-a mai spus de-asemenea ca ar putea fi vb doar de un chist sau mai multe.obisnuite+inflamatii+infectii..Nimic nu e 100% sigur.Trebuie monitorizat si mers din aproape in aproape, cert e ca nu trebuie ignorat dar nici de panicat pana la atac de cord.
Si daca pana acum nu am cedat nervos, slabe sanse sa o mai fac de acum incolo...Cu Dumnezeu inainte si cu medicul aproape!
cancer ovarian la 25 ani? 02-10-2012, 16:36:21 de către RaulDuke
da. asta trebuie aflat in momentul de fata. dupa parerea mea poti sa o faci si acum, caci au trecut 2 luni de la ultima masuratoare si ar cam trebui ca valoarea sa se apropie de normal, daca nici simptomele nu mai persista. daca nu, se cam indica o biopsie.
cancer ovarian la 25 ani? 02-10-2012, 15:05:45 de către raluca radulescu
In atentia Dnului/Dnei Sebesuldejos

Am descoperit aceata problema in urma unei `vizite` la UPU cu dureri in partea dreapta sus aproape de coaste.Investigand zona respectiva la eco, unul din medicii care au facut acel eco a vazut doar un sept la fiere, precizand ca nu ar trebui sa provoace prea mari neplaceri asa ca a cautat si in alte parti ale abdomenului inclusiv pelvis.Initial a zis ca e o sarcina, apoi ca nu pare a fi totusi o sarcina si mi-au sugerat o examinare gineco.
Ceea ce am si facut in zilele urmatoare.(incep de luna august anul acesta)
Simptome destul de banale, sau cel putin carora eu nu le-am dat prea multa atentie: dureri ca cele menstruale(in afara perioadei) doar ca erau mai accentuate ca de obicei, balonari frecvente, disconfort, stari de greata..si o stare de oboseala generala.Am cam pus toate aceste semne pe baza stresului, picioarelor desculte, programul destul de incarcat...neglijenta, recunosc!
In atentia Dnului RaulDuke:

In ceea ce priveste CA 125, analiza facuta in 8 aug 2012, cu valori de 277, 2(fata de limitele normale mai mic de 35U/ml).precizez ca o voi reface, la recomandarea medicului curent, la ineputul lunii noiembrie
cancer ovarian la 25 ani? 02-10-2012, 14:06:31 de către RaulDuke
cat este CA 125 in exact acest moment ? sau, ma rog, foarte recent ? asta trebuie stiut/aflat.
cancer ovarian la 25 ani? 02-10-2012, 12:22:42 de către maria 123
CARE au fost simptomele
ce te-au determinat
de ai facut in august ecografia transvaginala?

scrie SI asta pt a stii sa-ti raspunda un medic.
sau
a fost un control de rutina?!?
(nu prea cred)
sanatate maxima-ti doresc!
cancer ovarian la 25 ani? 01-10-2012, 18:11:57 de către RaulDuke
totusi, care este intrebarea referitoare la cele relatate de tine mai sus ?
biopsie la picior 30-09-2012, 21:06:31 de către RaulDuke
am inteles.
biopsie la picior 30-09-2012, 19:52:55 de către mabela
Primul laborator mi-a dat două lame şi două blocuri de parafină iar al doilea laborator, unde le-am trimis pe toate mi-a răspuns că a primit spre analiză două lame, nu a scris nimic de blocuri...Mă gândeam că poate există diferenţă de ţesut intre lame şi blocuri iar analiza lamelor ar putea spune ceva iar a blocurilor altceva...
biopsie la picior 30-09-2012, 19:12:52 de către RaulDuke
lamele se fac DIN blocurile de parafina. nu iti inteleg problema.
biopsie la picior 30-09-2012, 15:55:25 de către mabela
Multumesc mult pentru raspuns. Dar vă rog frumos dacă îmi puteţi răspunde la întrebarea cu diferenţa dintre ţesuturile de la lamă şi cele din blocurile de parafină. Poate fi un diagnostic după citirea lamelor şi altul după interpretarea din blocurile de parafină? Vă mulţumesc pentru înţelegere şi mă scuzaţi dacă sunt prea insistentă...
biopsie la picior 30-09-2012, 13:45:33 de către RaulDuke
diagnosticul sugereaza o tumora cu potential malign foarte scazut. interventia chirurgicala este tratamentul standard.
ce reprezintă urmatorul rezultat anatomopatologic? 19-11-2012, 23:08:01 de către RaulDuke
am inteles. din pacate nu exista o solutie oncologica pentru aceasta problema (adica chimioterapie sau iradiere).
ce reprezintă urmatorul rezultat anatomopatologic? 19-11-2012, 20:06:38 de către albisoara
dar la ea nu s-a obstructionat esofagul atat cat sa permita stentarea acestuia cu un risc minim de migrare al acestuia nemancarea ei in acest moment vine de la starea permanenta de voma. numai cand aude de mancare ii si vine sa vomeze. cat priveste hidratarea apa bea peste 1l pe zi si pana azi a baut si ceai de plante medicinale circa 500 ml. pe zi. deocamdata spune ca nu are dureri si sper sa ramana asa. se topeste pur si simplu cu o stare de rau general pe care nu o poate explica.
ce reprezintă urmatorul rezultat anatomopatologic? 19-11-2012, 19:56:20 de către RaulDuke
ma tem ca evolutia mamei tale este in perfect ton cu asteptarile si cu ceea ce am si vorbit pana acum, iar evolutia aceasta va continua pana cand se va rezolva problema cu obstructia esofagiana. ati abandonat drumul catre solutia cu proteza esofagiana ? daca da, atunci trebuie sa fie operata cumva pentru a i se pune ceea ce se cheama o GASTRO sau JEJUNO-stoma, pe care sa poata fi trecute, alimente sub forma lichida, printr-o sonda care trece prin peretele abdominal. altceva nu poate fi facut si nici medicamente care sa poata rezolva aceste probleme nu exista. de asemenea mai e si faptul ca nu se poate alimenta si nici macar hidrata ca lumea, lucru care ii primejduieste viata in termeni de chiar si zile.

cum ti-am spus, din pacate nu oncologul poate sa te ajute aici, ci numai un gastroenterolog sau un chirurg de chirurgie generala.
ce reprezintă urmatorul rezultat anatomopatologic? 19-11-2012, 17:25:48 de către albisoara
buna seara

mamei ii este pe zi ce trece mai rau a inceput sa vomeze din ce in ce mai mult dar daca ea nu mananca mai nimic nici nu prea are ce dar senzatia este infioratoare a devenit permanenta. Am invatat intre timp sa fac injectii si i-am facut metoclopramid si no spa dar parca senzatia de voma a fost si mai violenta dupa. E infiorator sa ma uit la ea cum se stinge cate un pic in fiecare clipa si eu sa nu pot face nimic pentru ea. Oncologul de domiciliul unde am fost indrumata sa-i fac inscrierea m-a intrebat pe mine ce reteta de medicamente vreau. Imi flutura prin fata ochilor cateva carnete de retete si ma intreba pe mine. Pai daca eram eu medic oncolog ma mai duceam! Ma rog sistemul sanitar din tara noastra se pare ca in momentul in care esti pe marginea prapastiei iti da un branci sa poti sa cazi mai repede. Si totusi indraznesc sa intreb daca se poate exista ceva care ar putea sa-i amelioreze aceasta stare de voma in afara de ce mi s-a dat pana acum si ce as putea sa-i dau pentru sughit care si asta exista in combinatie cu celelalte sau ca efect al uneia sau alteia. multumesc frumos pentru rabdarea de a citi
ce reprezintă urmatorul rezultat anatomopatologic? 07-11-2012, 19:50:16 de către RaulDuke
din pacate este absolut imposibil de facut predictii fara sa stim exact ce zice rezultatul examenului anatomopatologic, al piesei de rezectie de dupa operatie. furnizeaza-ne, te rog, rezultatul si ca atare diagnosticul (tipul de tumora) despre care vorbesti!
ce reprezintă urmatorul rezultat anatomopatologic? 07-11-2012, 12:33:56 de către Malina Oli
Buna ziua..numele meu e Alexandra si am 20 de ani..am fost diagnosticata cu tumora fesiera si de coapsa giganta de aprox 30 de cm..am fost operata la Institutul Oncologic Cluj pentru a fi extirpata tumora insa acest lucru nu a fost posibil in totalitate deoarece tumora ramasa este situata intr-o zona foarte importanta si au hotarat acest lucru pentru a se evita sindromul de coada de cal..ceea ce a ramas are dimensiuni de cativa cm..tumora extirpata in acest moment este in trimisa la biopsie..primele 2 biopsii iesind benigne..ceea ce ma ingrijoreaza e faptul ca mi s-a zis ca este posibil sa fie nevoie de chimio/radioterapie...as vrea o parere legata de acest lucru..oare chiar se poate ajunge si pana acolo?Sa nu se inteleaga ca eu contest ceea ce mi s-a zis ca probabilitate..doar ca eu stiam ca acestea se fac numai daca e malign nu si benign...mi-e teama de asa cv..daca stie cineva legat de asta..un caz asemanator as fi recunoscatoare!!multumesc
ce reprezintă urmatorul rezultat anatomopatologic? 01-11-2012, 21:59:42 de către RaulDuke
poti sa scrii oricand, noi suntem aici tot timpul si asteptam vesti.
ce reprezintă urmatorul rezultat anatomopatologic? 01-11-2012, 18:44:44 de către albisoara
n-am pus proteza dl. doctor ne-a spus initial ca inca mai poate trece ceva pe langa tumoare apoi a decis sa-i monteze una speciala care sa nu poata migra repede dar, nici asta nu s-a putut monta deoarce intre timp s-a defectat aparatul. am plecat acasa cu mama mai mult lesinata dupa o ora si jumatate de stat pe masa de radiologie. a vomat iar si toata ziua nu s-a mai putut da jos din pat. de radioterapie am aflat azi ca nu se poate din cauza faptului ca exista mai multe formatiuni si ca cea de pe esofag s-ar inflama mult prea tare si ar obtura de tot. de chimio... sa incercam 1 sedinta -2 dar dat fiind faptul ca are si suferinte mai vechi cu inima (cardiopatie ischiemica, extrasistole...) hipertensiune arteriala si la ecograf s-a descoperit ca sufera si de litiaza biliara (apropo de starile de voma) nu garanteaza ca ar trece nici de prima sedinta. Mi-a ramas suferinta si chinul asteptarii sfarsitului care din cate am inteles o sa fie groaznic. Nu merita mama mea asa ceva, e atat de nedrept ce a patit ca nici nu-mi vine sa cred. O mama ca a mea nu cred ca mai exista a stiut sa fie intotdeauna si cea mai buna prietena si cea mai buna si devotata mama. Cand l-am pierdut pe tata (a facut infarct in somn) ea a fost cea care ne-a sustinut pe toti cu curajul ei, acum ce-o sa fac nu stiu incerc sa fiu tare si sa fac fata pentru ea dar nu stiu cat o sa-mi reuseasca. o sa mai scriu cand o sa pot daca nu va supar
ce reprezintă urmatorul rezultat anatomopatologic? 31-10-2012, 18:21:21 de către RaulDuke
din cauza imposibilitatii de a se alimenta. asta se va ameliora odata cu montarea protezei. ia lucrurile cu calm, sistematic si mai ales PE RAND. ocupa-te deci de treaba cu proteza fara ca macar sa te gandesti la ce va fii dupa aceea. spune-ti doar ca dupa aceea "vei vedea". si asa va si fi, la fel va face si oncologul, "va vedea". respectiv va vedea ca nu are ce simptome sa mai controleze cu iradierea si ca cel mai bine e sa faca chimioterapie pentru TOATE metastazele. ai putina rabdare si incredere !
ce reprezintă urmatorul rezultat anatomopatologic? 31-10-2012, 17:59:58 de către albisoara
da pot sa le fac da unde sa gasesc un dr.oncolog care sa-mi recomande tratamentul cei doi consultati pana acum unul mi-a spus din start ca nu poate sa faca asa ceva si cel de ieri ca trebuie sa faca radioterapie. chiar numai inteleg eu de unde sa gasesc pe cineva dispus sa ma ajute . Chiar ma apuca disperarea ca nu stiu incotro sa o iau. Maine dimineata stiu ce am de facut o internez pentru protezare dar dupa aceea de unde sa iau eu un medic oncolog. Dupa ce o astfel de veste te dstruge mai intalnesti si numai oameni care iti spun gata du-te acasa si asteapta sfarsitul adica eu sa stau si sa ma uit la mama cum moare in fiecare zi cate putin fara sa incerci macar sa faci ceva, iti recomanda sa faci nimic Nu pot sa fac asta chiar daca o vad in fiecare zi cand ma intorc de la serviciu ca e mai rau mai sfarsita, mai slabita.
ce reprezintă urmatorul rezultat anatomopatologic? 31-10-2012, 13:45:57 de către RaulDuke
riscul acesta exista oricand, dar asta nu cred ca schimba cu ceva ce trebuie facut, adica faptul ca trebuie pusa. dupa ce se va rezolva asta, se va recurge la CHIMIOTERAPIE, fara radioterapie locala, pentru ca boala este METASTATICA, deci raspandita la distanta in corp, iar tot corpul NU poate fi iradiat. iradierea se va pastra de rezerva pentru situatii de necesitate imediata, cum ar fi de pilda o compresie de cai respiratorii sau altceva localizat.

deci:
1 proteza esofagiana
2 incepe sa manance cate putin si isi mai prinde din puteri
3 consult la oncolog pentru inceperea chimioterapiei (e bine sa mergeti pentru programare cat mai repede dupa montarea protezei, caci s-ar putea sa nu gasiti un loc de consutatie chiar imediat).

puteti face aceste lucruri ?
ce reprezintă urmatorul rezultat anatomopatologic? 31-10-2012, 11:04:03 de către albisoara
am gasit, dl. dr. Constantinescu gabriel de la spitalul de urgenta Floreasca m-a si programat pentru maine dimineata sa ii monteze proteza. Dar ce urmeaza dupa? Sa caut un radioterapeut/ Dl. dr. spunea ca in urma radioterapiei tumora se inflameaza si exista riscul ca aceasta proteza sa migreze.
ce reprezintă urmatorul rezultat anatomopatologic? 30-10-2012, 21:18:52 de către RaulDuke
cu siguranta ca sunt. ce cauti tu este deci cel mai probabil o sectie mare de GASTROENTEROLOGIE.
ce reprezintă urmatorul rezultat anatomopatologic? 30-10-2012, 19:04:03 de către albisoara
sper numai sa poata monta acea proteza doctorul dna. dr. oncolog de astazi imi spunea ca trebuie neaparat sa gasesc un medic care sa incerce sa faca asta. mi-a ramas numai speranta eu nu pot sa nu sper am sa caut pana am sa gasesc un medic care sa faca asta am inteles ca sunt si la iasi si la sibiu medici care monteaza astfel de proteze.
ce reprezintă urmatorul rezultat anatomopatologic? 30-10-2012, 18:55:04 de către RaulDuke
daca se monteaza o proteza si incepe sa manance, atunci se va pune in discutie si o radioterapie eventual cu o chimioterapie concomitenta.
ce reprezintă urmatorul rezultat anatomopatologic? 30-10-2012, 18:12:10 de către albisoara
Buna seara,
Am fost astazi asa cum spuneam la IOB Fundeni. Mi s-a spus sa iau legatura cu dl.Dr. Constantinescu de la spitalul de urgenta Floreasca pentru a ma sfatui daca este posibil sa i se monteze mamei o proteza pe esofag. Dupa ce ar incepe realimentarea mi-a recomandat sa inceapa sa faca radioterapie pentru ca chimioterapia nu este indicata. De abia dupa radioterapie am putea incerca dar mi-a spus ca radioterapia poate inflama tumora si aceasta sa obtureze proteza. Nu mai stiu. oricum maine dimineata ma duc la dl.dr. sa vad daca poate macar sa-i puna aceea proteza pe esofag. In orice caz azi am inteles ca aceasta boala parsiva reactioneaza diferit de la organism la organism. Sansele mi s-a spus ca sunt mici dar... nu pot sa stau sa ma uit la mama cum se stinge langa mine.
ce reprezintă urmatorul rezultat anatomopatologic? 29-10-2012, 20:20:36 de către RaulDuke
asteptam !
ce reprezintă urmatorul rezultat anatomopatologic? 29-10-2012, 19:10:22 de către albisoara
maine dupa ce am vesti mai noi pot sa indraznesc sa va mai scriu
ce reprezintă urmatorul rezultat anatomopatologic? 29-10-2012, 19:06:05 de către albisoara
multumesc frumos pentru raspuns da unde pot gasi in bucuresti un gastroenterolog care sa-mi spuna daca poate face asa ceva - sa-i puna proteza
ce reprezintă urmatorul rezultat anatomopatologic? 29-10-2012, 18:57:43 de către RaulDuke
cu siguranta singurele lucruri care se recomanda in momentul de fata sunt cele de care ti-am zis. nimic mai mult nu se poate face si cu siguranta orice interventie chirurgicala de "incercare a indepartarii tumorilor" este contraindicata. nu va castiga nimic, dar va pierde foarte mult, ba chiar va risca sa moara imediat. si daca NU moare imediat sau in timpul operatiei, viata ii va fi oricum cu mult scurtata decat daca NU se opereaza, pentru ca recuperearea dupa o operatie asa mare e lunga si grea iar celulele tumorale oricum s-au raspandit si nu mai pot fi oprite prin operatie.

singurele lucruri care raman valabile raman cele pe care ti le-am zis mai sus, care au ca scop ameliorarea si controlul simptomelor, intai de toate, iar mai apoi prelungirea vietii. cu chimioterapie se poate obtine o remisie care sa dureze chiar si ani de zile, in conditii normale.
ce reprezintă urmatorul rezultat anatomopatologic? 29-10-2012, 18:50:04 de către albisoara
am inteles maine am sa abordez un alt doctor oncolog. Am consultat si un chirurg care a zis ca exista si posibilitatea de a face o rezectie totala de stomac si duoden - pentru a scoate ambele tumori -si sa uneasca intestinul subtire cu esofagul sa se poata alimenta, dar ca sunt riscuri mari in acest caz. Oare merita incercat Mama mea este o persoana cerebrala si are ceva cunostiinte si nu vrea sa treaca prin chinurile unor dureri insuportabile - mi-a spus ca si-ar asuma riscul unei astfel de operatii daca gasesc un chirurg sa o faca chiar daca ar fi sa piarda lupta in acel moment - imi cer scuze pentru timpul pe care vi l-am rapit dar chiar sunt disperata nimeni in familia noastra din mosi stramosi nu a avut aceasta boala. ce sa fac sa caut un chirurg in continuare daca cel cu care am vorbit azi se razgandeste ca nu mai stiu ce sa fac si de unde s-o apuc sunt devastata pur si simplu vreau sa o ajut cu ceva nu pot sa stau si ma uit la ea cum se topeste vreau sa stiu daca mai are o sansa sa-i usureze viata si o mai pot avea langa mine. va multumesc mult
ce reprezintă urmatorul rezultat anatomopatologic? 29-10-2012, 16:51:24 de către RaulDuke
da. trebuie sa fie rezolvate aceste 2 probleme:

1 - sa poata sa inghita; asta inseamna ca fie trebuie sa i se puna o proteza de esofag (posibil sa trebuiasca sa o cumparati); asta o pune ENDOSCOPISTUL, eventual medicul care a facut endoscopia; daca asta nu se vrea/poate, atunci trebuie sa i se puna un tub direct din stomac la exterior, se numeste GASTROSTOMA, pe care sa se poata alimenta, altfel va suferi foarte tare foarte mult timp, din cauza denutritiei, si asta e rau.

2 - dupa rezolvarea acestor lucruri, trebuie inceputa chimioterapia; va recomand sa vedeti si un oncolog serios, pentru ca cel care v-a expediat rapid nu v-a explicat ca defapt cele mai multe citostatice se fac IN PERFUZIE, si nu pe gura, asa cum e singurul chimioterapic la care se gandea el; ce e drept, si motivul principal pentru care nu a recomandat inceperea, este faptul ca momentan NU SE POATE ALIMENTA; este denutrit, asta ii slabeste tot organismul, iar chimioterapia inceputa peste asa ceva ar putea fi un dezastru.

ca atare asa trebuie procedat si astea sunt informatiile cu care trebuie plecat la drum. intelegeti aceste lucruri ?
ce reprezintă urmatorul rezultat anatomopatologic? 29-10-2012, 15:53:38 de către albisoara
pai am fost acum la pranz la oncolog si mi-a spus ca nu poate sa-i dea tratament ca daca numai poate inghiti nu mai are ce sa-i faca sa incerc sa ma duc si in alta parte? De cand a facut endoscopia miercurea trecuta numai poate inghiti mai mult de 2 dumicatiu sau o lingura de supa ca zice ca s-a saturat.Maine dimineata mi-a promis cineva ca ma duce la fundeni sa-mi citeasca rezultatele si altcineva. e bine sa mai intreb sau ce sa fac ca nu mai stiu
ce reprezintă urmatorul rezultat anatomopatologic? 29-10-2012, 15:49:28 de către RaulDuke
intr`adevar, lucrurile indica spre un cancer de esofag cel mai probabil cu metastaze la nivelul ficatului, in ganglionii loco-regionali si la distanta. intr`adevar nu este vindecabil, dar este tratabil, pentru ca fara tratament boala va progresa si va muri cu mult mai repede.

daca are probleme de a inghiti, atunci medicul endoscopist trebuie sa va spuna daca poate pune o proteza de esofag sau daca trebuie pusa una duodenala; altfel trebuie sa mergeti rapid sa faceti o programare la oncologie pentru ca se indica, in acest caz, chimioterapia.
ce reprezintă urmatorul rezultat anatomopatologic? 29-10-2012, 15:27:51 de către albisoara
Modificari compatibile cu proces expansiv tumoral vegetant si stenozant esofag abdominal sijonctiune esogastriga cu extensie la nivelul micii curburii a polului superior gastric. Modificari sugestive de proces proliferativ invaziv, cu punt de plecare la nivelul genunchiului inferior al duodenului. Adenopatii tumorale intraperitoneale loco-regionale, periduonale, pericefalice pancreatice si momboaortice. Steatoza hepatica. Dou imagini nodulare hepatice ce pot reprezenta determinari secundare se recomanda ecografie cu substanta de contrast. Litiaza biliara. hiperplazie a ambelor glande suprarenale, mai probabil cu substrat adenomatos.
Astea sunt concluziile din CT.
ce reprezintă urmatorul rezultat anatomopatologic? 29-10-2012, 15:04:56 de către RaulDuke
da, este posibil. dar incepe intai cu concluzia examenului CT si posteaz-o aici. apoi da-mi un mesaj privat!
ce reprezintă urmatorul rezultat anatomopatologic? 29-10-2012, 14:58:26 de către albisoara
As vrea sa va trimit rezultatul al CT ca atasament la un mail. este posibil? Mi-au spus ca numai are nici o sansa. Ma ajutati cu inca o parere? Va multumesc mult
ce reprezintă urmatorul rezultat anatomopatologic? 26-10-2012, 23:04:35 de către RaulDuke
ok.
ce reprezintă urmatorul rezultat anatomopatologic? 26-10-2012, 19:37:29 de către albisoara
multumesc mult revin cand am rezultatul Ct
ce reprezintă urmatorul rezultat anatomopatologic? 26-10-2012, 19:28:36 de către RaulDuke
un cancer e intotdeauna ceva serios. vom stii mai multe dupa CT.
ce reprezintă urmatorul rezultat anatomopatologic? 26-10-2012, 19:25:29 de către albisoara
multumesc mult maine ii fac CT si am sa revin cu rugamintea sa ma ajutati da la prima vedere e grav de tot?
ce reprezintă urmatorul rezultat anatomopatologic? 26-10-2012, 19:18:43 de către RaulDuke
CT-ul este absolut esential pentru a se vedea cat de extins este cancerul. in functie de asta se va decide si ce tip de tratament se poate aplica, chirurgie, iradiere, chimioterapie, etc... si daca se poate spera la vindecare sau nu.

asteptam rezultatul investigatiei si mult noroc !
ce reprezintă urmatorul rezultat anatomopatologic? 26-10-2012, 18:49:56 de către albisoara
buna seara
Va rog sa ma ajutati cu interpretarea urmatorului rezultat de biopsie Examen histopatologic piesa mica 6806-6807
Examen histopatologic piesa mica Formatiune tumorala esofagiana
Examen histopatologic piesa mica 1. Bio DII 2. Bio formatiune protruziva esofag
Examen histopatologic piesa mica 1. 3frx0, 2/0, 2/0, 2 cm si 1 fr foarte mic 2. 4frx0, 3/0, 2/0, 2 cm si 1 fr inframilimetric
Examen histopatologic piesa mica 1. Fragmente bioptice din mucoasa duodenala histopatologic prezentand la nivelul corionului insule, cuiburi si travee de celule tumorale maligne, cu aspect scuamos, cu marcate atipii nucleare si mitoze atipice; zone de necroza tumorala de tip comedonal si numerosi emboli tumorali intravascular; bogat infiltrat polimorf intra si peritumoral. 2. Fragmente bioptice din proliferare tumorala maligna alcatuite din plaje si insule de celule tumorale, cu marcat pleomorfism nuclear si frecvente mitoze atipice; moderata reactie desmoplazica si arii intinse de necroza tumorala.
Examen histopatologic piesa mica 1. Fragmente din mucoasa duodenala cu determinari secundare din carcinom scuamocelular slab diferentiat (G3); emboli tumorali intravascular. 2. Carcinom scuamocelular slab diferentiat (G3).
va rog mult ajutati-ma maine dimineata ma duc sa-i fac si CT e vorba despre mama mea care are 68 ani. Va multumesc mult
ce reprezintă urmatorul rezultat anatomopatologic? 28-09-2012, 09:39:55 de către ioana antoanela
Vă mulţumesc foarte mult pentru răspuns şi pentru bunăvoinţa pe care o manifestaţi faţă de toţi cei care au nevoie de sfaturile dumneavoastră!.O zi bună şi multă sănătate!
ce reprezintă urmatorul rezultat anatomopatologic? 28-09-2012, 09:29:39 de către RaulDuke
rezultatele sunt concordante. nu mai trebuie facut nimic, a priori.
ce reprezintă urmatorul rezultat anatomopatologic? 28-09-2012, 06:15:05 de către ioana antoanela
Buna dimineata! Va multumesc f. mult pentru raspuns, insa mai am o nelamurire. Am repetat biopsia la un alt laborator iar rezultatul a fost tumora benigna cu celule gigante multinucleate, fara precizarea limitelor rezectiei chirurgicale. Va rog mult sa-mi spuneti daca intre cele doua rezultate ar fi o legatura, daca exista riscul unei recidive si daca trebuie operata din nou pentru o rezectie mai larga. Precizez ca este vorba despre fiica mea in varsta de 17 ani iar problema a aparut la cinci luni dupa o lovitura fara rana deschisa, doar o vanataie. Va multumesc anticipat si va urez o zi buna!
ce reprezintă urmatorul rezultat anatomopatologic? 27-09-2012, 22:11:57 de către RaulDuke
nu sugereaza un cancer.
Carcinom cu celule scuamoase, cutanat, necheratinizat, g3 22-09-2012, 10:43:26 de către RaulDuke
unde e localizat ? ce dimensiuni are ? are margini invadate ? asta e TOT ce spune, sau doar concluzia ?
Carcinom cu celule scuamoase, cutanat, necheratinizat, g3 22-09-2012, 10:24:22 de către elena_aldea05
Carcinom cu celule scuamoase, cutanat, necheratinizat, g3 acesta este rezultatul examenului.
Carcinom cu celule scuamoase, cutanat, necheratinizat, g3 21-09-2012, 17:16:20 de către RaulDuke
ok. si ce spune examenul histopatologic de dupa operatie ?
Carcinom cu celule scuamoase, cutanat, necheratinizat, g3 21-09-2012, 12:26:23 de către elena_aldea05
Da a fost si operat, insa dupa bipsie medicul i-a dat acest diagnostic si i-a recomandat un control oncologic. De aceea dorim pareri despre Cluj.
Carcinom cu celule scuamoase, cutanat, necheratinizat, g3 21-09-2012, 10:48:39 de către RaulDuke
a fost operat ?
cancer la ficat? 18-11-2013, 23:57:20 de către RaulDuke
Subiect: cancer la ficat?
ma tem ca nu pot sa raspund la aceste intrebari! trebuie sa revii cu istoricul bolii, caci altfel nu stiu despre ce e vorba. nu cred ca i s-a prescris fentanyl daca nu are o continuare a evolutiei bolii. desigur ca exista medicamente si tratamente pentru durere, dar trebuie adaptate ca lumea la caz. in nici un caz nu se pot face recomandari pe internet fara un consult medical. totusi, nu ati vorbit cu oncologul ? nu v-a zis si explicat diagnosticul si extensia bolii, ce tratament are de facut, etc ? v-a lasat sa va tratati singuri ?
cancer la ficat? 16-11-2013, 20:47:42 de către valkire
Subiect: cancer la ficat?
dupa renuntarea la calmante nu la cimioterapie tata a revenit cu picioarele pe pamant, dar are dureri ingrozitoare. Calmantele erau niste plasturi transparenti si niste pastile DHC combinat cu xanax 0.25. Intrebare ce tip de calmante in afara de cele care ii fac rau poate lua? tb sa existe altceva si dece il doare daca tumoarea a fost scoasa?
Multumesc
cancer la ficat? 07-11-2013, 20:00:58 de către valkire
Subiect: cancer la ficat?
Multumesc pt raspuns, am mers la medicul oncolog si a oprit administrarea de medicamente sub forma de comprimate si ii face perfuzie in fiecare zi, posibil sa aiba efecte metastaza la creier zice dansa, sa speram ca e doar un efect secundar in urma tratamentului.
cancer la ficat? 07-11-2013, 10:19:07 de către stevens
Subiect: cancer la ficat?
Incercati sa sariti peste doza de xanax de dimineata sau peste cea de la amiaza si vedeti ce efect obtineti ! Xanaxul este un medicament pt anxietate si este posibil sa dea efectul de care spuneti mai sus !
cancer la ficat? 07-11-2013, 07:36:34 de către valkire
Subiect: cancer la ficat?
Buna dimineata, revin cu citeva intrebari legate de tatal meu, de cind a inceput schema de tratament (o luna) a inceput sa uite e dezorientat si are un comportament f ciudat( incearca sa-si faca nevoile in locuri nepermise), intrebarea este tratamentul are asemenea efecte sau faptul ca din cauza insinsomniei si nervozitatii excesive de care va ziceam la inceput a urmeaza un tratament cu Xanax de 0, 25/ 3 pe zi? pe cine sa intreb medic de familie, pshiatru sau dr oncolog?De 2 zile am observat acest comportament am senzatia ca este beat dupa cum se exprima si gesticuleaza.
Va multumesc!
cancer la ficat? 09-10-2013, 22:46:09 de către RaulDuke
Subiect: cancer la ficat?
am inteles.
cancer la ficat? 09-10-2013, 18:19:07 de către valkire
Subiect: cancer la ficat?
Va multumesc pentru raspuns.
La plamani nu are nimic, alte metastaze nu s-au descoperit. E de necrezut ca in 6 luni sa aiba o asemenea evolutie deorece la primul ct care s-a facut inainte de operatie nu s.a descoperit nimic. Tratamentul dupa operatie a fost injectare cu interferon de 3 ori pe saptamina. Ieri i-a facut o perfuzie care tb s-o repete la 20 zile si de azi a inceput sa ia comprimate citostatice. De operatie nu s-a discutat nimic. nu stiu cum sa-l incurajez pt ca are moralul scazut si e f nervos. din pacate nu am in fata examenul histopatologic de la rinihci o sa il am sapt care vine, de disperare l-a uitat la medicul din bucuresti si dureaza pina le recuperam.
Concluzia dupa CT ultima: leziune nodulara unica hepatica - determinare secundara hepatica ( nu se vizualizeaza la examinarea anterioara) Adenopatie necrozata interaorto-cav
cancer la ficat? 09-10-2013, 10:32:49 de către RaulDuke
Subiect: cancer la ficat?
nu trebuie sa tina niciun regim! dar totusi lucrurile nu sunt complete. da, cancerul se poate spune ca a recidivat, caci examenul CT descrie o metastaza in ficat. totusi, repet, lucrurile nu sunt complete: de plamani are facut CT ? se afla ceva pe acolo ? mai exista si alte metastaze ? daca nu, de ce nu se opereaza ficatul ? chimioterapie... pentru rinichi... nu prea exista lucruri eficiente, decat niste medicamente cu aprobare de la casa. revino, te rog, cu rezultatul buletinului de analiza histopatologica de la operatie si cu concluziile de pe buletinul ultimului CT !
cancer la ficat? 08-10-2013, 19:48:26 de către valkire
Subiect: cancer la ficat?
Buna seara, sunt noua pe acest forum si caut niste raspunsuri dar nu gasesc. Eate vb de tatal meu de 63 de ani care a suferit in luna martie o operatie de extirpare a rinichiului sting ( cancer au zis) dupa operatie a facut interferon timp de 6 luni, la examenul de 6 luni a tb sa faca un CT pt ca la ecograf au descoperit o pata pe ficat.. ecamenul CT spune: Ficat dimensiuni crescute, lobul drept situat sub rebordul costal, structura neomogena nativ si post contrast prin prezenta unei formatiuni nodulare hipodense nativ, hipocaptante sit in seg VI de aprox 25/20. Concluzia: Leziune nodulara unica hepatica - determinare secundara hepatica ( nu se vizualizeaza la examinarea anterioara) Adenopatie necrozata interaorto-cav.
Intrebare: cancerul a recidivat?
Oncologul i-a dat sa faca chimio terapie, se poate opera? trebuie operat?
Ce regim alimentar tb sa urmeze? avind in vedere ca D-na doctor nu a spus nimic despre acestea.
Va multumesc anticipat!
cancer la ficat? 28-05-2013, 22:52:04 de către RaulDuke
Subiect: cancer la ficat?
sansa pentru ce ? se mai fac demersuri pentru aflarea unui diagnostic complet ?

26287 com 1 2 3 4 ..... 102103104105106107108 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp