interpretare rezultate biopsie polip colonic sigmoidian
Secțiunea: Interpretare analize si examen anatomopatologic
2 comentarii
1
1 iulianp |
23-07-2012, 21:54 |
Membru din 23-07-2012 Subiecte: 1 Comentarii: 0 |
Buna ziua!
Am rugamintea sa imi spuneti/interpretati rezultatul unei biopsii a unui poili colonic sigmoidian, care i-a fost extirpat din colon mamei mele. Diagnosticul histopatologis este: Polip adenomatos predominant tubular cu displazie epiteliala de grad inalt. Vase hiperemice, extravazate hematice si infiltrat inflamator cronic in corion.. La capitolul Aspect Macroscopi scrie: un fragment tisular polipoid 2/1/0, 9cm, suprafat conopidiforma, culoare bruna avand un pedicul cu lungime de 0, 8 cm, baza de rezectie 0, 5/0, 5 cm, consistenta elastica. Se efectueaza o sectiune longitudinala prin baza. Va rog sa imi spuneti daca e benign sau malign, prezinta risc de cancer, sau care e gradul lui de periculozitate. Tin ssa spun ca dupa extirpare, adica de aprox 3 saptamani, nu mai se vede sange in scaun. Multumesc frumos anticipat. Iulian |
2 RaulDuke |
23-07-2012, 21:54 |
Membru din 12-04-2011 Subiecte: 1 Comentarii: 7781 |
este BENIGN dar se poate considera ca avea un risc foarte mare de transformare canceroasa. acest risc, in mod evident, nu mai exista odata cu indepartarea chirurgicala a lui.
ce e important pe viitor sa faca este supraveghere periodica, cu colonoscopie din cand in cand plus consult medical de rutina. |
2 comentarii
1