Ultimele comentarii pe forum

26287 com 1 2 3 4 ..... 100101102103104105106 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
SUBIECT COMENTARIU
Non hodghins... ajutor 09-11-2012, 19:39:21 de către Ella2011
Sant in londra!dar tumoarea mea nu a vrut sa dea inapoi la cele 2 tratamente R-chop/r-dhab!!! O sa asi faca efectul mini beam??? Sa pot ajunge la transplant??? Ei au zis k incearca tratamentul Asta ca ultim remediu, daca nu. Voi muri in cateva luni!!
Non hodghins... ajutor 09-11-2012, 18:56:09 de către RaulDuke
da, acesta este tratamentul standard in cazul unui limfom hodgkin care recidiveaza dupa tratament: transplant de maduva osoasa. sansele sunt destul de bune, cu sperante reale de vindecare, cu acest tratament. din pacate nu am vazut prea multi hematologi pe acest forum iar eu personal nu ma ocup cu hematologia... ar trebui deci sa intrebi aceste lucruri pe medicul tau hematolog. cine si unde iti conduce tratamentul ?
un caz complicat fara diagnostic 11-11-2012, 22:50:31 de către RaulDuke
si tie numai bine !
un caz complicat fara diagnostic 08-11-2012, 07:57:00 de către beckami
@maria123 - va multumesc pentru urari. Multa sanatate si dvs.
@RaulDuke - va multumesc pentru raspuns. o sa revin si cu rezultatul hiostopatologic + imunohistochimic de la Victor Babes.
@Teodora M. - va multumesc si dvs., orice sfat este binevenit. Referitor la HP, acesta a fost tratat cu antibiotice dupa prima gastroscopie, dar tot a iesit slab pozitiv la ultima biopsie a mucoasei gastrice. In ceea ce priveste cancerofobia, nu neg un oarecare ipohondrism, dovada ca in aceasta perioada am consultat un psiholog, chiar si un psihiatru.Motivele mele de ingrijorare tin mai mult de anumite semne care stiu ca nu pot fi ignorate(adenopatii supraclaviculare + mezenterice) decat de simptomele care ar putea fi explicate de o varietate de patologii. In plus, valoarea calprotectinei in materiile fecale exclude in mare parte sindromul intestinului iritabil si directioneaza problema mai mult catre o boala inflamatorie gastrointestinala activa. Multumesc si de sfatul referitor la testele de intoleranta, chiar intentionez sa fac un test York (stiu ca se face la noi) pentru a avea o imagine si din acest punct de vedere.

Va doresc numai bine.
un caz complicat fara diagnostic 08-11-2012, 00:31:28 de către Teodora M.
Nu vreau sa intervin neinvitata, topicul tau fiind unidirectionat catre dr. RaulDuke (pe care il resalut cu drag) dar din dorinta de te ajuta, iti impartasesc o idee.
Daca ai HP si probleme intestinale pot trena multe din starile tale neplacute. E foarte important sa faci tratament pentru HP, dar cu mare grija, daca iei antibiotice sa iei neaparat si probiotice, altfel iti poti afecta flora intestinala.
Apoi, daca ai probleme de tranzit, ai scaun in forma de creion si nelegate nu e musai sa ai cancer, desi poate sugera o ingustare a vreunui segment de colon/rect. E bine ca ai facut colonoscopie si CT ca sa fii linistit.
Poti avea intolerante sau alergii alimentare pe care putini gastroenterologi le iau in calcul si care dau stari foarte neplacute si seamana cu ce ai descris si tu. Poti avea intoleranta la lactoza, gluten, malabsorbtia fructozei etc. Deci, iti poti face teste pentru depistare intolerante si alergii alimentare care acum se fac si in tara. Se va schimba semnificativ starea ta daca ai aceste probleme si le elimini. Se manifesta mult mai putin si sindromul de colon iritabil pe care probabil il ai.
Inca ceva, problemele digestive sunt o premisa forte pentru cancerofobie! Daca simti ca nu faci fata acestui gand, stres, e bine sa vorbesti cu cineva specializat. Am observat ca esti un tip meticulos, rational si care poate intelege ca unele din simptome nu au neaparat o cauza fizica, palpabila.
Deci asta era ideea: cauta sa rezolvi problema cu HP (poti incerca si naturist daca bacteria nu e in cantitate prea mare), daca ai reflux al bilei in stomac, ia antiacide gen venter sa ajuti la vindecarea iritatiei locale si mai ales testeaza daca ai probleme cu intolerantele alimentare. Intre timp poti lua probiotice gen acidophilus+fos, ajuta enorm.
Sanatate iti doresc si fii convins ca unele senzatii, chiar alarmante, pot fi date si de cauze simple, nu de boli grele iar aceste cauze se pot inlatura cu terapii adecvate!

P.S. Bineinteles, consulta-te cu un gastroenterologul despre ce e optim pentru situatia ta.
un caz complicat fara diagnostic 07-11-2012, 23:38:03 de către RaulDuke
hmmm... daca ai urmarit discutiile si unele din postarile mele pe acest forum, probabil stii ca nu pot sustine ca o discutie pe internet poate substitui o consultatie (sau mai multe). cu privire la punerea unui diagnostic, mai ales, acest lucru devine practic imposibil. tot ce pot avea eu pretentia sa fac pe acest forum este sa explic unor oameni care au primit diagnosticul de cancer (pentru ei sau cineva apropiat) unele dintre informatiile/datele primite; adica sa destelenesc putin lucruri pe care medicii lor, din lipsa de timp sau altceva, nu au putut sa le clarifice suficient. ca atare in nici un caz nu cred ca te pot ajuta eu sa te apropii de un diagnostic, mai mult decat cel mai simplu si elementar medic care te consulta pe tine, respectiv de exemplu chiar medicul tau de familie.

tot ce iti pot spune referitor la situatia pe care o descrii este, din punctul meu de vedere care ma pricep oarecum la oncologie si IN MICA MASURA la alte lucruri, cam asa: nu prea se sugereaza un cancer! e drept ca asta nu poate fi exclus niciodata in proportie de 100%, stii bine, medicina nefiind o stiinta exacta, matematica, etc. motivele pentru care cred asta:
1 - varsta ta foarte frageda; asta de obicei nu se coreleaza cu diagnosticul de cancer; cu exceptia unor cancere care apar la tineri, de exemplu limfomul hodgkin (iar personal la hematologie nu ma pricep foarte bine), cancerul (mai ales cel "solid", cum numim cancerele non-hematologice) este o boala a varstelor avansate; faptul ca ai avut o ruda care s-a imbolnavit de un cancer foarte frecvent la 78 de ani nu este suficient ca sa ridice o asemenea suspiciune la tine la 31 de ani;
2 - limfomul a fost exclus chiar de catre hematolog; acest lucru ma asigura din acest punct de vedere; in plus toate biopsiile de adenopatii sau aparente adenopatii au fost NEGATIVE, lucru practic imposibil in prezenta unei asemenea boli;
3 - evolutia ta clinica: atunci cand un bolnav sufera de "casexie" in cadrul unui cancer avansat (si se intampla frecvent), si slabeste pe zi ce trece, de ordinul a sa zicem 10 kg in cateva saptamani, acest lucru este de obicei un simptom de gravitate foarte mare, cum zici si tu, in legatura cu o forma foarte avansata de cancer, care in nici un caz nu se amelioreaza "de la sine" sau fara tratament oncologic specific (de exemplu chimioterapie); faptul ca tu deci ai recastigat in greutate practic spontan este un contraargument puternic ca ai avea un cancer, dar mai ales unul in forma avansata;
4 - nu s-a identificat nicio tumora; chiar daca exista cancere car pot ajunge chiar avansate dar cu "punct de plecare neprecizat", care asa ramane indiferent de cat se cauta, tot se identifica cel putin o suma de tumori secundare sau "metastaze", care dau simptome si sunt biopsiate, lucru care atesta respectiva boala;

cred ca mai sunt si alte argumente, dar la o prima evaluare si pe baza a doar ce ai relatat tu (foarte pe larg si impresionant de bine detaliat, felicitari!), cam acestea sunt lucrurile la care specializarea mea, destul de ingusta vis-a-vis de diagnostice diferentiale, imi permit sa ma gandesc. pentru viitor nu am prea multe sfaturi pentru tine, decat acela de a pastra legatura cu cel putin un medic in care ai incredere, in special pentru a supraveghea evolutia ta clinica (adica practic cum te simti) in timp, cu posibilitatea de a relua multe din investigatiile facute; inafara de asta asteptam rezultatele examenelor care sunt inca in lucru; din ce ai relatat tu e posibil ca lucrurile sa se invarta nu mai departe de o disfunctie tiroidiana (imposibil sa-ti spun de ce etiologie), dupa cum zici o HIPERTIROIDIE; cred ca astfel, dincolo de medicul tau de familie, endocrinologul trebuie sa-ti fie cel mai aproape.

in orice caz, cel putin pentru moment, notiunea de "cancer in forma avansata" poti sa o lasi departe, foarte departe de tine. evident ca obisnuinta deontologica ma impiedica sa-ti spun, chiar daca nu am o responsabilitate formala fata de tine, vreun lucru de genul "sigur nu e cancer, poti sa fii 100% linistit!", din motive evidente. totusi trebuie sa faci diferenta intre ce inseamna probabil, posibil sau, in cazul tau, aproape imposibil. si asa integrez eu ce zici tu: absolut improbabil sa ai un cancer! totusi nu rupe legatura cu medicii tai. ca sfat pot sa-ti spun ca e util sa continui supravegherea la ACELASI medic (respectiv unul in care ai incredere), dandu-i astfel ocazia sa te urmareasca in timp si sa aiba pe ce sa construiasca istoricul cazului tau; este mult mai bine decat daca mergi de la un medic la altul, fiecare luandu-te, de fiecare data, "de la zero", cum s-ar zice. asta e "anti-util", oricat de "somitate" ar fi medicul care te vede in momentul x.

cam aici stai, din punctul meu de vedere. sper ca se intelege ceva si imi pare rau ca nu pot face mai mult pentru linistea ta... totusi asteptam sa ne tii la curent.
un caz complicat fara diagnostic 07-11-2012, 23:10:53 de către maria 123
sanatate maxima iti doresc!
Doamne ajuta!
ma voi ruga si pt tine
Tumora de parti moi 02-05-2013, 13:41:36 de către Malina Oli
Pai acum urmez un tratament medicamentos cu Indometacin supozitoare, diclofenac gel, brufen si omeprazol...sunt antiinflamatoare..se incearca metoda asta poate se evita o crestere rapida..in favoarea uneia mai lente...dar se poate transforma in malign? Exista aceste sanse? Ca mi s-a spus ca exista sanse de recidiva dar daca va fi nevoie de o operatie peste vreo 15-20 de ani nu ar fi o problema..acum nu stiu..Sper sa fie bn..speranta moare ultima.
Tumora de parti moi 02-05-2013, 12:06:17 de către RaulDuke
da, din pacate exista sanse de recidiva. ce tratamente ai facut, inafara de operatie, si ce ti-au spus medicii ?
Tumora de parti moi 30-04-2013, 17:57:18 de către Malina Oli
Buna ziua..revin cu rezultatul biopsiei in care scrie asa:
MACRO: 1) Fragment de 3, 5/2/0, 5 cm de culoare alb cenusie, de consistenta ferma, aspect gelatinos;
2) Doua fragmente de 16/9/8 cm si 14/7/8 cm tumora alb cenusie, ferma, slab delimitata;
MICRO: Materialul corespunde unei proliferari cu zone cu celuraritate importanta, alternandcu zone u celuraritate redusa, formata din celule fuziforme cu nuclei cu cromatina fina, pe alocuri cu nucleol si, pe alocuri cu nuclei cu aspect "serpui". Celulele tumorale sunt dispuse sub forma de fascicule. Tumora infiltreaza tesutul adipos si musculatura striata, ajungand in contact cu marginea de rezectie a piesei. Din punct de vedere IHC celulele tumorale sunt Vimentin pozitive, SMA focal pozitive, CD34 negative, C-kit negative, DOG1 negative. Indicele de proliferare stabilit cu ajutorul anticorpului anti-Ki 67 este de circa 5-10%.
Aspectul histopatologic corelat cu fenotipul ihc corespund unei tumori desmoide(fibromatoza).

Am scris tot ceea ce e scris in rezultat.
Tumora de parti moi 19-04-2013, 23:57:49 de către RaulDuke
trebuie sa faci rost de rezultatul examenului histopatologic, altfel nu prea stim despre ce vorbim.
Tumora de parti moi 19-04-2013, 20:08:35 de către Malina Oli
Am revenit cu o intrebare...problema mea s-a rezolvat in mare parte..urmez un tratament medicamentos pentru a putea tine sub control restul tumoral ce nu a putut fi extirpat. Acum vin cu o intrebare...stiu ca e posibil sa recidiveze ceea ce a rams, dar exista posibilitatea sa se declanseze in corpul meu o tumora maligna..adica sunt predispusa daca am avut o tumora benigna?...sau ceea ce e ramas benign se poate transforma in malign? Scuzati-ma daca am adresat niste intrebari fara un fundament serios..dar ma framanta gandurile astea..
Tumora de parti moi 07-11-2012, 19:54:14 de către RaulDuke
asteptam rezultatul examenului histopatologic. este cel mai important in acest moment.
Tumora de parti moi 07-11-2012, 16:09:56 de către Malina Oli
Din pacate nu am rezultatul listat..azi am vb la telefon cu doctorul si ultimul rezultat e gata in proportie de 90% si e benign pana acum..nu am primit o foaie cu ce rezultat e...fiind internata in spital la venirea rezultatului..pot sa va zic ce scrie in scrisoarea medicala:Aspect RMN de suspiciune de sarcom sau histiocitom, dar cu biopsie cu caractere benigne. Incizie larga la nivelul coapsei si fesei stangi centrata pe tumora.Dupa evidentierea nervului ischiadic se practica excizia formatiunii tumorale cu pastrarea unui rest tumoral la nivelul sacrumului ptr a evita leziunea axului lombo-sacrat si producerea sindromului de coada de cal. Sper ca am fost explicita pentru a putea intelege despre ce e vb.
Tumora de parti moi 07-11-2012, 15:23:37 de către elina
Ar fi bine sa ne spui rezultatul examenului histopatologic.
Extirpare tumoare colon 06-03-2013, 00:12:22 de către RaulDuke
pai daca face o perfuzie CONTINUA, de 52 de ore, cu fluorouracil, pe o vena periferica, era evident ca asta urma sa se intample, iar oncologul care a facut asa ceva a fost cel putin curajos (dupa parerea mea) ca s-a apucat de aceasta trebusoara in felul acesta. perfuziile continue, mai ales cu fluorouracil, nu se fac din cauza asta (ca distrug venele periferice, care sunt mici si au perete subtire) decat direct pe o vena mare, centrala, printr-un cateter care iese la piele sau intr-o camera subcutana. de asta aceasta terapie se intalneste mai rar in romania, desi e standard prin alte parti. despre ce sanse are, asta tine in primul rand de cum raspunde la tratament/tratamentele citostatice care vor fi aplicate; in cazul unui raspuns bun, prelungirea vietii poate fi chiar de ordinul anilor de zile, nu e ceva nemaintalnit. nimeni nu poate spune exact "cat", dar media de supravietuire in cazul unui cancer de colon metastatic este undeva pe acolo, in jurul a 2 ani, desigur cu o variatie foarte mare, in primul rand in functie de raspunsul si toleranta la tratamente. ca atare chimioterapia nu se opreste practic niciodata, decat cand apar toxicitati inacceptabile sau cand boala progreseaza si nu mai exista niciun regim care nu s-a incercat; sau in ipoteza teoretica in care apare o remisie completa care tine foarte mult timp.
Extirpare tumoare colon 05-03-2013, 14:19:22 de către juana1404
Buna ziua!
Tatal meu in varsta de 70 de ani a fost operat in noiembrie 2013 la colon. In urma analizei histopatologice a rezultat cancer la colon cu multiple metastaze hepatice T3N2M1. De atunci face tratament cu citostatice 5 - fluouracil la 2 saptamani perfuzie care tine 52 de ore. As dori sa stiu daca se poate cat de grav este si cam care sunt sansele tatalui meu (o perioada aproximativa). Si cat trebuie sa faca acest tratament cu citostatice. Medicul i-a spus ca "a la long", dar totusi...cat? Deja la o mana a facut flebita, si nu o mai poate folosi momentan deloc.
Va multumesc ff mult.
Extirpare tumoare colon 08-11-2012, 12:39:15 de către RaulDuke
mult succes !
Extirpare tumoare colon 08-11-2012, 09:09:36 de către crisstinnaE
Da, la sfarsitul lunii merge la oncolog.
Multumesc frumos!
Extirpare tumoare colon 07-11-2012, 19:47:54 de către RaulDuke
a fost operata cu succes (se pare cu succes) de un cancer de colon. trebuie sa faca chimioterapie, teoretic. aveti programare la oncolog ?
adenocarcinom rectal tubulovilos 17-04-2013, 14:41:28 de către olgaolga
Buna ziua,

Pacient 75 ani cu prolaps rectal, sangerari. Poate cineva sa imi recomande o metoda de indepartare a partii care iese afara fara anetestezie si oprirea sangerarilor? avand in vedere varsta inaintata e riscanta anestezia... e posibila indepartarea acelei parti prin crioterapie?

Va multumesc,
Olga
adenocarcinom rectal tubulovilos 07-11-2012, 19:53:11 de către RaulDuke
cu placere !
adenocarcinom rectal tubulovilos 07-11-2012, 13:16:37 de către bdenisia
Multumesc pentru raspuns.
adenocarcinom rectal tubulovilos 06-11-2012, 21:51:39 de către RaulDuke
din pacate nu se cunoaste stadiul. munca depusa pentru aflarea STADIULUI a fost foarte precara si nu pot deduce nici ca operatia s-ar fi facut cu mare simt de raspundere in aceasta directie. desigur ca trebuia facut un CT de torace, abdomen si pelvis inainte de operatie + in cadrul operatiei (care nu stiu cum s-a facut) trebuiau scosi niste ganglioni loco-regionali + desigur markeri tumorali si biologie completa.

din moment ce nu s-au facut aceste lucruri, nici care cea mai buna conduita de tinut vis-a-vis de daca sa faca chimioterapie sau nu nu se poate preciza. singura solutie este sa vorbiti cu un ONCOLOG in acest moment. desigur ca markerii tumorali pot fi lucrati si acum putand fiind considerati destul de specifici pentru situatia in cauza, dar nu neaparat sensibili.
interpretare rezultat biopsic la col uterin 16-02-2013, 12:44:38 de către RaulDuke
citez "in alta ordine de idei dv mentionati mai sus sa inceapa chimioterapia.la ce bun daca toate organele sunt afectate?" - daca recitesti postarea, vei vedea ca IN NICIUN CAZ nu am spus asta, ba chiar am spus foarte clar ca momentan iese din discutie.

ma tem ca situatia pe care o descrii este una fara speranta iar de trait nu mai are decat de ordinul orelor sau zilelor. tot ce conteaza in momentul de fata este controlul simptomelor. nu prea inteleg ce fel de medicamente are care te costa 180 de lei pe zi. un om in starea ei ar trebui sa primeasca deci doar morfina, daca spui ca are dureri, si niste sedative, si atat, daca nu se poate face ceva care sa corecteze creatinina si lipsa functiei renale. situatia deja nu mai este grava, este finala.
interpretare rezultat biopsic la col uterin 16-02-2013, 08:19:41 de către sabina492005
multumesc dl dr pentru raspuns.
am specificat mai sus ca i-a montat soanda cook
problema este ca, creatina este tot 11 cu tot cu sonda
am o intrebare:sonda asta cook elimina potasiu?sau doar urineza?are urina in sange chiar daca are sonda cook
mi-a spus asistenta ca ar trebui dializa dar sunt multi programati penru dializa care nu au cancer su nu-i face nimeni.
in alta ordine de idei dv mentionati mai sus sa inceapa chimioterapia.la ce bun daca toate organele sunt afectate?
nu se mai ridica din pat, bea ceai cate 100 gr pe zi mananca 2 imbucaturi si ne costa tratamentul 180 lei pe zi
mi-a spus aseara medicul de la nefrologie ca daca ar exista gradul 5 la cancer acela i l-ar da cat de grav este dar n u exista decat 4
eu cred ca o tin in viata doar perfuziile medicamnetele si plasma, am aflat ca i-a scos si din burta lichid, are burta tare ca piatra.
azi noapte nici nu stia unde se afla, spunea ca nu isi simte corpul decat daca o ating, toata noaptea i-am facut masaj la spate peste tot, nu mai are putere nici sa se vaite, doar sopteste, imi spunea ca de ce ne tine in beci pe vremea asta urata, habar nu avea unde e, in schimb dorea sa-i fac unghiile sa o programez la dentist cand iese din spital.
este groaznica situatia, azi noapte a murit o femeie in salon si mi s-a facut
pieles de gaina intrucat am vazut pentru prima data in viata mea un mort, am 37 ani iar soacra mea 57, este f tanara

va rog dupa tot ce v-am scris sa-mi spuneti daca inca este situatia grava pentru ca nu mai pot.ies de la munca ma duc la spital, dimineata ies de la spital si vin la munca.oare credeti ca dam degeaba banii pe medicamente sa o mentinem in viata inca cateva zile sau credeti ca are sanse sa isi revina.

astept raspunsul dv cu nerabdare=
va multumesc mult pentru raspunsurile prompte si directe, este ceea ce mi-am dorit de la acest site iar dv sunteti super profesionist
interpretare rezultat biopsic la col uterin 15-02-2013, 21:31:53 de către RaulDuke
din pacate situatia pe care o descrii nu suna bine. daca in urma interventiilor urologice nu se rezolva problema cu creatinina si functia urinara, nu va mai trai foarte mult, in niciun caz o luna. creatinina este la "limita de coma", ca sa zic asa, dar cel mai probabil lucru sa curme viata unui om cu blocaj renal este cresterea potasiului, care nu poate fi eliminat si care determina oprirea inimii. practic daca nu se rezolva aceasta problema, prognosticul ei este de ordinul orelor/zilelor (putine).

daca se rezolva acest lucru si creatinina isi revine la normal, iar ea trece peste acest episod acut si extrem de periculos, atunci dupa o mica perioada de pauza se poate incerca si chimioterapia, dar momentan iese evident din discutie.

tot ce poate fi facut este doar asta: drenarea cailor urinare (sonda cook sau nefrostoma) sau temporar o dializa, dar care nu cred ca ajuta la ceva daca nu se dezobstrueaza rinichii... si controlarea simptomelor, spre a nu mai avea macar dureri.

imi pare rau pentru vestile proaste, riscul este extrem de mare.
interpretare rezultat biopsic la col uterin 14-02-2013, 06:11:43 de către sabina492005
buna dimineata dl doctor raul,
azi noapte am ramas cu ea la spital.am vb cu medicul si mi-a spus ca i-a pus sonda cook.creatina este 11 si toate analizele sunt foarte rele.
i-a venit rezultatul ct:are metastaze osoase la plamani la rinichi la ficat la vezica.ureterul este blocat de tumoara. situatia este critica, toata noaptea a delirat, ieri i-a bagat plasma si medicamentele nu ii alina deloc suferinta.are niste dureri groaznice.
va rog spuneti-mi cat mai are de trait?cat trebuie sa fie creatina sa nu intre in coma ?trebuie sa ne pregatim ca mi-a spus asistenta ca tine de timp.
din cate cazuri ati avut dv cat credeti ca mai rezista corpul?stiu ca nu sunteti d-zeu dar macar va rog sa-mi spuneti la cat aproximativ sa ne asteptam?sunt foarte saraca si ssotul meu nu lucreaza sunt disperata de unde o sa fac rost de bani sa o ingrop.macar o luna mai poate trai?
interpretare rezultat biopsic la col uterin 13-02-2013, 20:51:58 de către RaulDuke
tubul de nefrostoma o sa ramana pe termen nedefinit, cel mai probabil permanent. daca boala a recidivat si local, nu va mai putea sa urineze pe cale naturala. nu exista posibilitatea ca tubul sa fie "respins de organism", in schimb exista un oarecare risc suplimentar de infectii urinare, deci avut grija la febra, frisoane, urina tulbure, etc. de schimbat, se schimba dupa cum considera medicul urolog.
interpretare rezultat biopsic la col uterin 13-02-2013, 08:46:11 de către sabina492005
da avem.pe rezulatate scrie carcinom scoamos noncheratinizant.nu spune in ce stadiu.am citit foarte atenta iesirile si analizele.ea nu a mai fost internata din 2 decmbrie, a facut radioterapie 5 saptamani si si apoi a lasat-o acasa sa astepte o luna sa faca apoi ct.in aceasta luna ea s-a simtit din ce in ce mai rau.am chemat salvarea acum 3 saptamani a dus-o la spital si a plimbat-o la toate cabinetele si a trimis- o acasa. ne-a spus sa mearga la medicul oncolog odata pe luna cum i s-a spus.apoi a venit necazul ca nu nu a mai putut respira si a facut blocaj renal.ieri i-a pus un tub la rinichi sa urineze artificial si a mutat-o la nefrologie.i-ar fi spus medicul de la reanimare sotului meu ca are metastaze la plamani si rinichi.i s-au umflat picioarele.acum respira mai bine si a inceput sa bea ceai.
ce vreau eu sa va intreb ce este acel tub la rinichi si cat poate fi tinut in corp?cat de des se schimba?exista posibilitatea sa nu-l poata suporta organismul?
cand a venit salvarea ne-a intrebat dr daca are metastaze si i-am spus ca din cate stim noi nu.
a mai facut in ianuarie si semipareza i s-a strabmat gura. am dus-o la neurologie si i-a dat niste injectii 7 zile dupa care si-a revenit.acum nu mai are gura stramba.
cand sotul meu s-a dus la oncoloaga si a intrebat-o de ce nu ne-a spus ca este asa grav i-a raspuns ca in momentul cand am mers la ea soacra mea era in stadiu 3 spre 4 si acume in stadiul 4b adica i s-a extins cancerul si la organele indepartate cum ar fi plamanii.acum daca dv intrebati de ce are apa la plamani eu nu stiu ce sa spun ca nu sunt medic dar am dus-o de urgenta la spital ca nu mai putea respira.nici macar nu am stiut ca are blocaj renal, au descoperit la spital.
interpretare rezultat biopsic la col uterin 12-02-2013, 23:08:27 de către RaulDuke
dar in ce stadiu v-a spus ca e ? din pacate informatiile pe care le ceri cu "cat mai are de trait" ar presupune sa am o imagine completa a cazului, deci consult si multe multe investigatii, recente sau din istoric. ca atare nu inteleg de ce are atata "apa la plamani" si de ce este la reanimare. in mod normal un om cu cancer extrem de avansat NU este trimis in reanimare; daca este in reanimare, asta presupune ca are o situatie acuta din care exista sanse sa iasa... totusi ce spun eu sunt in mare presupuneri; nu putea sa va minta nimeni, in masura in care de pe urma consultatiilor era normal sa aveti niste bilete de externare unde trebuie sa scrie negru pe alb ce are si alte detalii. aveti asa ceva ?
interpretare rezultat biopsic la col uterin 12-02-2013, 09:08:23 de către sabina492005
DL RAULDUKE
vreau sa va spun ca oncologul ne-a mintit, nu ne-a spus ca este in stadiu 4.i s-a facut rau si am chemat ambulanta dupa 2 luni de chinuri pe la radioterapie fara pofta de mancare, fara somn.
sambata seara am chemat salvarea ea este la reanimare cu blocaj renal si ceva la plamani metastaza cred ca i-au scos 2.5 l de lichid din plamani.
nu are pofta de mancare a slabit de parca este schelet si poate bea nici apa decat foarte putina.
in concluzie sotul meu lucrand la o clinica unde practic medicina si dna dr oncolog nu a vrut sau nu a putut sa-i spuns ca soacra mea este gradul 4

va rog sa-mi spuneti cat mai traeiste si daca se mai poate face ceva
de ce oare a facut numic radioterapie ?citostatice si chimio era prea tarziu?
oncoloaga i-a spus sotului ca in octombrie cand a dus-o la ea era in stadiul 3 spre 4

va rog frumos spuneti-mi din experienta dv ce putem face?
cat mai are de trait?
ce putem face sa-i alinam suferinta?
ii va da drumul de la reanimare?ieri a respirat mai bine si a putut sa vb dupa ce i-a scos lichidul de la plamani

multumesc daca imi raspundeti

sabina
interpretare rezultat biopsic la col uterin 23-01-2013, 19:28:32 de către sabina492005
nu stiu ce medici sunt astia. e bolnava din noiembrie si inca nu stie stadiul bolii.
interpretare rezultat biopsic la col uterin 23-01-2013, 19:26:10 de către sabina492005
a fost la neurolog si i-a dat niste injectii.maine a chemat-o la rmn
interpretare rezultat biopsic la col uterin 23-01-2013, 15:10:12 de către RaulDuke
nu este exclus, dar e improbabil. oricum aceasta intrebare trebuie sa si-o puna un neurolog sau un alt medic care sa recomande un RMN sau macar un CT cerebral. nu este acceptabil ca in cazul suspiciunii unui accident vascular cerebral sa nu i se faca omului asa ceva. i s-a recomandat asta sau nu ? ati fost cu ea la medicul de familie sau neurolog, cu problema asta ?
interpretare rezultat biopsic la col uterin 23-01-2013, 12:13:27 de către sabina492005
revin dupa 2 luni.a terminat radioterapia de 2 saptamani.acum asteptam ieri ca a fost la control sa ne spuan stadiul bolii si daca se poate opera.si i-a spus sotului meu ca s-a retras bine colul (desi ea are o burta umflata)si ca deocamdata nu e bevoie de operatie.
sa mearga cu ea la control peste o luna.intre timp i s-a strambat gura si nu poate inchide un ochi.a facut o semipareza cica de la raze.ia injectii, a fost la neurologie si si-a mai revenit gura parca, mananca mai bine, bea din cana mai bine.
sa fie oare o metastaza la creier ?
cecrdeti?
multumesc pentru un eventual raspuns
interpretare rezultat biopsic la col uterin 14-11-2012, 12:54:29 de către RaulDuke
Foarte bine. Sa speram ca asa va fi ! Insa daca nu se intampla asa, sau durerile devin mai intense sau prea intense pe parcurs, trebuie sa va adresati iarasi medicului.
interpretare rezultat biopsic la col uterin 14-11-2012, 08:57:30 de către sabina492005
aparatul de raze la constanta este stricat si am vb cu dna dr oncolog care ne-a zis ca durerile sunt normale si ca dupa cateva sedinte de raze nu o sa o mai doara.acum nu mai stiu ce sa cred pentru ca si eu stiam din auzite ca cancerul nu doare.
sper sa nu ne ascunda ceva ce ar trebui sa stim
interpretare rezultat biopsic la col uterin 11-11-2012, 19:05:48 de către RaulDuke
daca are dureri, trebuie sa mearga din nou la medic. problema cu asigurarea este separata. nu poate face niciun tratament gratuit, in mod normal, daca nu are o forma de asigurare.

nu este normal sa aiba dureri iar cancerul de col uterin... sincer... cu exceptia unor forme extrem de avansate, nu ar trebui sa dea niciun fel de dureri (in asta constand problema principala cu cancerul in general). ca atare rezolvati problema cu asigurarea si mergeti la medic si rezolvati problemele discutand ca lumea cu el; de principiu incepeti cu medicul de familie, caci fara el lucrurile merg mult mai greu. dar treaba cu durerile poate fi rezolvata, numai ca trebuie aflat DE UNDE provin ele.
interpretare rezultat biopsic la col uterin 11-11-2012, 16:44:57 de către sabina492005
nu i-a dat sa faca nici un rmn sau ct probabil ca nu i-a dat suficinti bani doctoritei
tot ce i-a spus sa nu se sperie ca nu e grav, eu una sunt speriata pentru faptul cum s-a ocupat de ea.
are dureri groaznice si sta numai cu calmante mi-e teama de la atata algocalmin sa nu-i afecteze stomacul si inima ca este spurcat.ea i-a dat ceva de durere dar nu o lasa deloc si geme de durere nu mai poate sa o suporte.mi se pare ca situatia este grava.ce mai vroiam sa va intreb.razele astea se platesc la spital daca nu esti asigurat sau coasigurat?ca ea nu munceste de 5 ani si nu are sot.am facut demersuri sa o iau la mine ca coasigurat dar vine hartia de la adm financiara doar pe data de 20 deci va aparea ca coasigurat doar de luna aceasta.
va multumesc mult pentru raspunsuri, chiar m-au ajutat bine sa inteleg ce se intampla.
interpretare rezultat biopsic la col uterin 09-11-2012, 18:53:58 de către RaulDuke
orice cancer, pentru speranta de vindecare, trebuie sa fie "OPERAT". din pacate uneori tumora este atat de avansata inca de la inceput, incat nu poate fi operata. cam asta este posibil sa ascunda expresia "s-ar putea sa nu mai fie nevoie de operatie".

altfel mai bine intrebati medicul, pe baza documentelor medicale pe care le-a vazut CU OCHII LUI, in ce STADIU se afla boala ? daca nu, atunci trebuie sa aveti macar un RMN de pelvis si un CT de torace si abdomen + rezultatul scris al unui examen ginecologic, eventual cu histeroscopie, care impreuna cu biopsia scrisa mai sus sa poata spuna care este STADIUL. doar dupa ce relatezi tu aici, este imposibil sa iti pot spune mai multe.
interpretare rezultat biopsic la col uterin 09-11-2012, 06:59:51 de către sabina492005
daca i-a dat raze pentru 5 saptamani in ce stagiu este al bolii?
se stie?
k i-a spus ca s-ar putea sa nu mai fie nevoie de operatie?
interpretare rezultat biopsic la col uterin 05-11-2012, 13:55:06 de către RaulDuke
cu placere !
interpretare rezultat biopsic la col uterin 05-11-2012, 13:37:32 de către sabina492005
multumesc mult pentru raspuns
interpretare rezultat biopsic la col uterin 05-11-2012, 12:06:14 de către RaulDuke
cancer inseamna malign. stadiul nu se poate afla decat pe baza mai multor investigatii care sa fie cerute de medicul ei care a luat-o in primire pentru aceasta problema, eventual de oncolog.
interpretare rezultat biopsic la col uterin 05-11-2012, 11:43:57 de către sabina492005
este malign sau benign?
in ce stadiu este?
pot afla asta?
interpretare rezultat biopsic la col uterin 05-11-2012, 11:18:46 de către RaulDuke
buletinul atesta un cancer, din cate zici tu, de col uterin.
hemangioame hepatice 05-11-2012, 22:25:53 de către RaulDuke
imi pare rau, dar nu am niciun sfat care sa tina loc de consult medical. daca totusi nu te supara nimic, ce motive ai sa nu il crezi pe medicul cu care ai vorbit si sa ramai ingrijorata ?

singurul sfat util pe care ti-l poate da cineva este sa gasesti un medic cu care sa te intelegi bine si in care sa ai incredere.
hemangioame hepatice 05-11-2012, 22:18:22 de către nico76eta
da dar zice ca asta e sa asteptam sa fac analizele dar pana atunci eu ce fac ca nu stiu e bine sa stau asa daca sunteti doctor dati-mi un sfat va rog
hemangioame hepatice 04-11-2012, 21:30:08 de către RaulDuke
din pacate esti in fata unei probleme care nu se poate rezolva decat pe urma unuia sau mai multe consulturi medicale. medicului de familie i-ai zis ca tot te simti rau ?
hemangioame hepatice 04-11-2012, 18:26:56 de către nico76eta
da nu pot dormi si am dureri, iar analizele m-au programat tocmai in decembrie
hemangioame hepatice 04-11-2012, 12:07:22 de către RaulDuke
si ce motive ai sa crezi ca se inseala ? te simti rau ? ai niste analize de sange foarte modificate ?
cancer prostata 03-11-2012, 12:14:49 de către RaulDuke
Subiect: cancer prostata
in ce stadiu ?
scc peste limite 04-11-2012, 00:28:06 de către RaulDuke
Subiect: scc peste limite
cu placere !
scc peste limite 03-11-2012, 17:26:48 de către violeta70000
Va multumesc mult pentru raspuns!
scc peste limite 03-11-2012, 01:48:05 de către RaulDuke
doar pe baza acestui marker la valoarea aceasta nu, nu e niciun motiv de ingrijorare (sub retinerea unitatii de masura).
Neoplasm de col uterin rtx operat 01-11-2012, 22:03:46 de către RaulDuke
din punct de vedere al bolii canceroase avute, acest CT arata complet favorabil.
Poliadenopatie generalizata rog parere avizata 11-11-2012, 19:00:50 de către RaulDuke
numai bine !
Poliadenopatie generalizata rog parere avizata 11-11-2012, 16:23:29 de către marilena27
multumesc pentru sfat!voi incerca sa ma linistesc.multa sanatate si credinta in Dumnezeu!
Poliadenopatie generalizata rog parere avizata 10-11-2012, 18:25:03 de către RaulDuke
sfatul meu este sa te linistesti si sa incerci sa stabilesti o comunicare ca lumea cu medicul de familie. cu siguranta ca nu am niciun sfat mai bun decat oricare dintre medicii cu care ai vorbit, iar aici pe forum tot ce facem este sa purtam niste discutii complementare, pentru clarificarea diferitelor informatii primite de la medici de catre persoane deja diagnosticate si eventual si in tratament pentru cancer, lucru care, din fericire, nu este nici pe departe cazul tau.
Poliadenopatie generalizata rog parere avizata 10-11-2012, 07:40:59 de către marilena27
ba am acesti ganglioni.gat, submandibulari, inghinali, si ultimii aparuti de doua luni, cei axilari care cred ca sunt mai mari.si am prostul obicei sa ii tot palpez.As vrea daca puteti sa imi dati un sfat.Va rog!!!
Poliadenopatie generalizata rog parere avizata 09-11-2012, 18:32:32 de către RaulDuke
deci nu ai in fond niciun motiv de ingrijorare propriuzis, doar o neliniste psihologica... sa intelegem ?
Poliadenopatie generalizata rog parere avizata 09-11-2012, 11:56:31 de către marilena27
buna!ma aflu cam in aceeasi situatie. buna seara.acum 8 ani am descoperit un ganglion sub barbie, aveam un herpes care ma tot deranja, si cate un ganglion sub maxilar.am facut analize de sange care au iesit bine, am fost la orl mi s-a spus ca nu sunt probleme.La cateva luni am descoperit ca am si in zona inghinala la gineco mi sa spus ca de la epilat.In vara acasta in urma aflarii vestei ca tata are cancer am intrat intr-o stare de panica si am tot mers la medici-analize la sange care au iesit bine, ecograf de parti moi si general dr.mi-a zis ca nu sunt probleme, ca trebuie sa-mi intaresc imunitatea, sa ma ingras(am 45 Kg, 1, 62m, 32ani, un copil.La o saptamana tot palpand un descoperit ca si axiali am stanga 2 ganlioni unul cam spre san unul in adancitura subratului, scuze de exprimare, in dreapta cred ca sunt se simt ma putin.Dr. de familie la palpare a zis ca nu sunt problemetici.Am fost si la un dr.oncolog care m-a palpat si mi_a spus ac.lucru ca sunt moi si sunt normali ca nu are ce investigatii sa ma puna sa fac.Nu ma dor.cei de de la subratul stang unde ii tot palpez sunt mai mari cam 1, 5-2 cm ceilalti sunt sub 1cm.cred ca am facut si o stare de obsesie, sunt f stresata.nu stiu ce sa mai fac...tot citesc despre asta.ce ati mai facut?
Poliadenopatie generalizata rog parere avizata 31-10-2012, 14:08:40 de către RaulDuke
da, din pacate in nici un caz nu se poate pune un diagnostic doar pe baza unor discutii pe internet, aici pe forum nefacand mult mai mult decat sa discutam, eventual sa explicam suplimentar sau sa clarificam niste informatii primite deja de la medici, atunci cand vine vorba de cancere deja diagnosticate. nu vei gasi foarte mult ajutor aici, cu siguranta nu mai mult decat vei gasi de la un consult de BOLI INFECTIOASE.

exista sute de boli care se manifesta prin adenopatii, multe dintre ele chiar de forma a cum ai tu, iar analizele prezentate pentru tine nu sunt prea sugestive pentru nimic, cu atat mai putin pentru cancer (lucru bun). chiar daca analizele tale nu exclud cancerul, acest lucru ramane totusi putin probabil pe baza acestui tip de prezentare, mai ales daca ai fost deja vazuta de un HEMATOLOG care cel mai probabil a exclus un limfom, de exemplu. in ultima instanta se poate face o biopsie a unui ganglion, dar numai la indicatia unui medic care te va urmari. in momentul de fata asta e cel mai indicat lucru: mergi la medicul de familie care iti da un bilet de trimitere catre un INFECTIONIST cu simt de responsabilitate, care sa te consulte si sa vada si toate analizele pe care le ai deja.
Poliadenopatie generalizata rog parere avizata 31-10-2012, 10:15:28 de către rainyday
Nu sunt medic si deci nu-mi pot da cu parerea referitor la situatia ta. Am fost intr-o situatie similara anul trecut si sfatul de pe forum a fost sa fac biopsie. Insa pana la urma tot un medic de aici (domnul RaulDuke) mi-a dat cel mai bun sfat chiar daca pare banal: sa ii tin sub observatie si sa ma duc la medic daca sunt schimbari.

Si mie mi-au aparut peste noapte cativa (vreo 5-6 chiar) ganglioni. Si mai rau, unul supraclavicular stanga (cei supraclaviculari sunt de multe ori maligni). Mai mult, am facut si febra si crize de sufocare, si mi-a aparut pe piele si o purpura vasculara. Pana la urma la mine era o mononucleoza infectioasa, cu aspect de limfom. Ganglionii intre timp unii au disparut, unii inca se simt, dar s-au micsorat pana la dimensiuni de maxim 1 cm, dar intr-un timp indelungat (9-10 luni). Cel mai mare avea 1.6 cm/0.6 cm. Am facut si tomografie computerizata cu substanta de contrast si am de multi ani niste ganglioni inghinali si axilari mai mari decat media obisnuita insa nu sunt patologici, pur si simplu exista persoane care ii au mai mari.

Daca e vreun proces malign, ganglionii au prostul obicei sa creasca in dimensiuni intr-un timp mai scurt sau mai lung. La limfomul Hodgkin cel putin cresc prin contiguitate: intai se mareste unul si dupa un timp se raspandeste la vecinii lui. Si desi un ganglion de mici dimensiuni nu exclude o stare patologica, de obicei ganglionii cancerosi au peste 1.5 - 2cm. Majoritatea apar in stari infectioase, mai ales cand apar asa in bloc peste noapte. Trebuie urmatita evolutia in timp.

Oricum asta e doar parerea unui necunoscator, dar care a trecut printr-o situatie asemanatoare. Sper sa isi dea cu parerea si un medic. Numai bine!
dupa extirparea unei tumori (meningiom) - a ramas cu deficiente de vorbire 29-10-2012, 12:33:31 de către dr carlogogorita
1975ramona. Simptomatologia prezentata de tine mai sus este specifica AVC, sau dementelor sangvine adica, afazie, apraxie, agnozie. Sigur ca se poate recupera prin fizioterapie, logopedie si terapie medicam. Neurochirurgul care a operat iti poate face un plan de recuperare individualizat. Pacientii cu astfel de afectiuni sunt foarte reticenti la planul de recuperare datorita efortului maxim care trebuie depus precum si durerilor. Cu vointa si perseverenta, in timp, se poate recupera. Succes.
dupa extirparea unei tumori (meningiom) - a ramas cu deficiente de vorbire 28-10-2012, 23:46:15 de către RaulDuke
din pacate nu se poate estima asta fara mai multe detalii, care sunt numai in posesia neurochirurgului care a operat-o. unul dintre principalii factori este cat de repede recupereaza imediat dupa operatie. chirurgul ce v-a zis, ca atare ?
va rog sa ma lamuriti!!! 29-10-2012, 22:31:55 de către RaulDuke
daca diagnosticul e pus CA LUMEA si intr-adevar acesta este stadiul, sansele de vindecare sunt maximale cu o operatie bine facuta, care sa scoata tot uterul si ganglionii din vecinatate, operatie urmata fie de tratament fie de urmarire pur si simplu, lucru determinat de rezultatul histopatologic de dupa operatie.

trebuie ca atare sa mergeti la un chirurg cu experienta in cancere ginecologice fara sa pierdeti timpul.
va rog sa ma lamuriti!!! 29-10-2012, 21:14:19 de către daniela14
scuzati-ma ca sunt asa zapacita nu nici nu mi-am dat seama ca nu v-am spus despre ce fel de cancer e vb.Da este cancer de col uterin tip 2a diagnosticul a fost pus dupa o vizita la medicul ginecolog si dupa ce i sa facut biopsie daca i sa facut acea biopsie pt ca mamei i sa zis ca biopsia o sa se faca la Iasi dar cand a plrimit rezultatele pe biletul de analize era un cabinet de analize local.A a dori sa imi spuneti ce inseamna diagnosticul pus de dl doctor si daca e cancer de tip 2A as vrea sa stii cat e de grav si care ar fi sansele de vindecare??
va rog sa ma lamuriti!!! 28-10-2012, 23:47:55 de către RaulDuke
sigur. ce anume detalii te intereseaza ? vorbim de un CANCER DE COL UTERIN stadiul IIA ? trebuie sa afli cum s-a pus diagnosticul si ce examene au fost facute.
va rog sa ma lamuriti!!! 28-10-2012, 22:06:13 de către daniela14
Din păcate nu am mai multe informaţii acest diagnostic i s-a pus după un control de rutina la medicul ginecolog care in baza unei biopsii i-a pus diagnosticul asta si ca ar fi cancer tip 2a. Dacă aţi putea va rog sa îmi daţi mai multe detalii despre acest diagnostic sau despre acest tip de cancer?! Va multumesc mult de tot pt răspuns
va rog sa ma lamuriti!!! 28-10-2012, 10:55:47 de către RaulDuke
pai inseamna ca are cancer. trebuie sa vedeti un oncolog. despre ce trebuie facut si prognostic va va informa el pe baza mai multor analize si investigatii medicale, care sa spuna stadiul, localizarea si alti factori. ai aceste informatii ?
Tumora hepatica 13 cm! 28-01-2013, 12:01:11 de către RaulDuke
condoleante !
Tumora hepatica 13 cm! 27-01-2013, 23:49:52 de către michelle7711
Dupa o lunga si grea suferinta, tatal meu a decedat pe 18 ianuarie... tuturor care trec prin acest stari crunte: in faza terminala sperantele sunt absolut inutile..multumesc totusi d-lui RaulDuke
Tumora hepatica 13 cm! 08-01-2013, 16:42:22 de către RaulDuke
da, din pacate durata si sansele de a obtine aprobare pentru acest medicament nu sunt printre cele mai bune, in romania. totusi ele nu tin atat de varsta pacientului cat de numarul foarte mic de locuri bugetate pentru acest medicament. poate sa fie si cateva luni bune.
Tumora hepatica 13 cm! 08-01-2013, 15:06:05 de către michelle7711
buna ziua,
Dupa alte 2 saptamani de spitalizare, tatal meu a fost externat ieri., , Am depus in aceeasi zi la CAS dosarul pentru acest medicament, NEXAVAR, in urma deciziei de ultim moment a d-nei doctor oncolog. Aveti idee cat dureaza aceasta aprobare?Si e adevarat ca pacientii peste 65 de ani nu prea au sanse sa obtina aprobare?
Are cancer in forma avansata, i s-a prescris acasa doar tratament simptomatic:Lagosa, Omez, si Ferro-folgamma(care fie vorba intre noi, e apa de ploaie).In timpul spitalizarii i s-au administrat Glucoza, Arginina(1 perfuzie zilnic..cu B1, B6)..dar starea lui a ramas stationara...si din pacate nu prea favorabila.
Multumesc.
Tumora hepatica 13 cm! 19-12-2012, 11:02:30 de către RaulDuke
din pacate lucrurile arata destul de terminal, din ce decrii pana in momentul de fata. desigur ca nimeni, mai ales chirurgul, nu mai ia in considerare sa poata sa opereze ceva la el. cred ca este o greseala daca pana acum nu ati vazut si vorbit cu un ONCOLOG. pentru asta trebuie sa luati un bilet de trimitere si sa faceti o programare la unul, nu puteti astepta si avea pretentia "sa vina chirurgul cu un oncolog in buzunar". cel putin nu in romania. inafara de asta pot sa va garantez ca chirurgul habar nu are si nici nu vede utilitatea unui oncolog in momentul de fata.

apoi... un oncolog poate sa va propuna un tratament simptomatic si, daca e de parere ca se indica, un tratament numit NEXAVAR care sa spere sa induca o remisie a tumorii; e un medicament care se ramburseaza numai cu aprobare de la CNAS, pe baza unui dosar facut de oncolog.
Tumora hepatica 13 cm! 19-12-2012, 01:41:02 de către michelle7711
buna seara,

ma iertati ca am devenit insistenta..cum pot sa il ajut pe tatal meu sa fie hranit artificial, parca PEG se numeste..se poate face de un personal calificat..de exemplu asistent medical..?..deoarece chirurgul l-a reprogramat pt alta vizita in luna ianuarie..si singurul obstacol pt a 2-a interventie ar fi faptul ca este f slab..tehnic ar fi posibil, dar i s-a spus ca daca se va prezenta tot asa.. se va vorbi de chimio...totusi el mananca, dar nu e suficient sa se ingrase..el are in jur de 1, 60 si 48 kg:(si daca doctorii stiu asta..ce minuni spera ei in 3 saptamani?cum sa se ingrase un bolnav de cancer..si ma mai mira faptul ca la control nu se prezinta si un oncolog..doar chirugul..nici nu stim cine e oncologul..el a fost tratat in orasul vecin, si e un chin numai de transportat bolnavul pana acolo..acum nu ma aflu in tara si situatia asta ma darama..ma deranjeaza ca nu iti spun nimic concret, doar amana.
piciorul e un pic mai bine..
cu respect,
michelle..
Tumora hepatica 13 cm! 17-12-2012, 18:06:51 de către RaulDuke
trebuie sa va adresati medicului. nu aveti nicio alta sansa de a elucida sau rezolva aceasta problema fara ajutor medical direct.
Tumora hepatica 13 cm! 17-12-2012, 13:34:24 de către michelle7711
revin, este vb de piciorul drept, care este umflat de la zona inghinala
Tumora hepatica 13 cm! 17-12-2012, 13:22:28 de către michelle7711
buna ziua,
in urma revenirii la control, tatalui meu nu i s-au dat prea multe sanse in ceea ce priveste cea de 2-a operatie, intrucat este foarte slabit..acum din cauza imobilizarii prelungite la pat, i s-a umflat foate mult un picior..-edem-
nici cu masaj, cu perne sub picioare..nu cedeaza..ce putem face?
Tumora hepatica 13 cm! 06-12-2012, 23:00:01 de către RaulDuke
cu placere, dar despre CT de torace... s-a mentionat ceva ? ati vazut un oncolog ?
Tumora hepatica 13 cm! 06-12-2012, 22:49:36 de către michelle7711
Da, este programat pe 10 ianuarie.dar nu este nimic batut in cuie..depinde f mult si de conditia lui generala.In acest rastimp se poate inrautati starea lui si nu stim la ce sa ne asteptam..nu ne ramane decat. sa speram...stim ca este ultima sansa..

multumim mult pt promptitudine..
Tumora hepatica 13 cm! 06-12-2012, 22:42:49 de către RaulDuke
pentru o sansa la vindecare trebuie scoasa tumora (inevitabil impreuna cu o portiune destul de mare din ficat); daca chirurgul crede ca este tehnic posibil, asta e sansa lui (singura); tot ce mai trebuie acum este un CT si de torace, spre a se vedea daca nu cumva exista metastaze si pe acolo, lucru care ar contraindica total operatia; in rest... e programat pentru operatie ?
Tumora hepatica 13 cm! 06-12-2012, 21:05:07 de către michelle7711
Recomandarile la externare:evitarea eforturilor fizice de intensitate mare, revine la control conf.programarii; revine pt conduita chirurgicala terapeutica exterioara.

Nu stiu daca i s-a facut alt RMN sau CT cat a fost internat, dar ecografii(cu gel) a facut pe perioada spitalizarii si chiar dupa interventie..dar nu am detalii..
CT si RMN a facut anterior internarii-in luna octombrie, din care va citez:
CT abdomino-pelvin:
`Ficat cu dimens.moderat-crescute pe seama lobului drept (diam.antero-posterior al lobului drept 167mm, al lobului stg 56mm), contine la nivelul lobului dr., segmentele IV-VII o formatiune expansiva cu contur lobulat hipodensa nativ, cu arii de necroza, cu priza de contrast moderata si neomogena in timp arterial, cu wash-out in timp venos si tardiv, , ce schiteaza pseudo capsula in timp tardiv, cu dimens.de 139/130/120mm, formatiunea determinand compresiune la nivelul venelor suprahepatice medie si dreapta.Ramul portal corespunzator segm.V incarcerat la nivelul leziunii.Ramurile segmentare portale pt segm.VII-VIII nu se vizualizeaza.Restul ramurilor portale si trunchiul venei porte vizibile, permeabile.

Varianta de vascularizatie arteriala cu artera hepatica comuna(ram din trunchiul celiac)ce da ramuri pt lobul dr.si stg., artera hepatica dreapta ram di nartera mezenterica superioara.Vascularizatia tumorala provine din ambele ramuri arteriale descrise.
Ganglion in hil hepatic cu dimens.de 19/10 mm si ganglion celiac de 15/8mm
Cai biliare nedilatate cu exceptia cailor biliare de la nivelul segm. VII(2, 8mm);colecist destins, cu continut lichidian, contine multipli calculi radio opaci cu dimens.max.5mm
glande suprarenale, splina cu aspect Ct in limite normale.Rinichi cu pozitie, dimens. si morfologie normale, cu secretie si excretie simetrica, in limite normale de timp.

concluzii CT: formatiune expansiva lob dr. hepatic, cu caractere de malignitate/Litiaza veziculara/Nodul pulmonar drept
Pancreas contine caudal o calcificare de 8mm
Vezica urinara, vezicule seminale cu aspect CT in limite normale.Prostata cu dimens.52/22/28 mm, cu structura omogena
Nu se indentifica lichid intraperitoneal
Spondiloza dorsala si lombara
Nodul pulmonar cu diam de 4, 5 mm la nivelul lobului inferior drept, segment antero-bazal, cu dimens prea mici pt a fi caracterizat cu certitudine
Artefacte determinate de respiratie`

Ecografie abdominala:
`*Ficat-hepatomegalie;formatiune solida, hipoecogena, neomogena, cu halou transonic, de 130 mm diametru, in lobul dr., cu amprenta pe vena hepatica mijlocie;restul ficatului cu aspectaparent omogen.colecist cu pereti grosi, ocupat de numerosi calculi-*(colecistul a fost inlaturat chirurgical)
Vena porta-calibru normal
Cale biliara principala, cai biliare intrahepatice nedilatate
Pancreas-dimens. si structura normale
Rinichi-dimens. si morfologie normale, bilateral;fara calculi, fara hidronefroza
Glande suprarenale de aspect normal, bilateral
Splina-dimens.normale, structura omogena.
fara ascita, fara adenopatii, fara formatiuni voluminoase in cocarde la nivelul cadrului colic.`

Nu stiu care informatii va pot fi de ajutor, asa ca am citat absolut tot, imi cer scuze pt spatiul ocupat,
multumesc..si nu ni s-a adus la cunostinta de ceea s-a vazut intraoperator in burta, in afara de faptul ca e o tumora f mare, iar interventia implica multe riscuri..vom sti mai multe in momentul controlului..

:
Tumora hepatica 13 cm! 06-12-2012, 20:09:20 de către RaulDuke
diagnosticul este confirmat in momentul de fata, dar ce ar fi extrem de util pentru a se vedea ce tratament se poate aplica, este un examen de bilant al acestui cancer. ai spus mai sus ca a facut RMN si CT; desigur ca trebuie sa aiba aceste investigatii facute nu doar pe ficat, ci la nivelul intregului abdomen, dar si la nivel toracic si chiar pelvis; adica de exemplu sa aiba RMN-ul de ficat si un CT de torace, abdomen si pelvis.

altfel... el a fost deschis pe inaltimea intregului abdomen; este pacat ca nu se face o descriere a ce s-a vazut intraoperator in burta, asta m-ar fi ajutat si pe mine, dar este ok si cu rezultatele examenelor de care v-am zis. revino cu ele, te rog, si iti voi spune mai multe, nu stiu daca totul, asta nu iti pot spune decat chirurgii vostri. ce indrumare v-au dat, pentru ce urmeaza ?
Tumora hepatica 13 cm! 06-12-2012, 19:23:16 de către michelle7711
Pt dl. RaulDuke:
buna seara,
iertati-mi ignoranta, dar vreau sa va dau cateva informatii din biletul de iesire:tatal meu a fost externat de aprox 1 saptamana, trebuie sa revina peste inca 1 saptamana la control, iar termenul celei de a 2-a operatii a fost stabilit pt.10 ianuarie, si asta doar daca situatia se prezinta favorabil.

*diagnostic principal-C22-tumora maligna ficat, fara precizare;
*diagnostice secundare:colecistita cronica, tumora lipomatoasa benigna a pielii si a tesutului subcutanat al trunchiului, anemia in bolile neoplazice
Diagnostice formulare libera:Tumora lob hepatic drept;Colecistita cronica litiazica, anemie secundara, lipom toracic, app.fracturi costale consolidate, app bronhopneumonie trenanta.

S-a intervenit chirurgical:laparotomie exploaratorie, colicistectomie bipolara, biopsie ganglion A hepatica, ligatura ram drept portal, biopsie punctie ac fin, drenaj 1 tub subhepatic., evolutie postoperatorie lent favorabila
stare la externare:ameliorat

microscopie:
2803:limfonodul cu histiocitoza sinusala, infiltrare adipoasa, fara metastaza
2804:colecist cu colecistita cronica calculoasa cu abcedare acutizata.se constata ulceratii intinse ale mucoasei, edem si congestie vasculara, infiltratie cu PMN in toata grosimea peretelui. Un limfonodul cu cu histiocitoza sinusala, infiltrare adipoasa, fara metastaze
2805:fragment hepatic cu aspecte de carcinom hepatocelular (ati avut dreptate..)
HSA.pozitiv in celulele tumorale
citocheratina7: negativ in celulele tumorale

Intrebarea mea este..dupa multiplele diagnostice..parerea dvs..are sanse sa mai fie operat?acum cantareste 48 kg, dar mananca putin..desi il fortam.are zile mai bune si mai putin bune..ca tratament i s-a prescris LAGOSA, pe care il ia. I s-a recomandat sa manance f bine, ca sa poata face fata interventiei, dar ceea ce mananca nu e suficient..se pot lua suplimente alimentare?Si daca da, care ar fi?el trebuie sa fie vitaminizat, dar daca nu i s-au prescris, banuiesc ca un motiv ar fi..nu vrem decat sa il punem pe picioare pana in momentul operatiei, pentru ca e singura lui sansa.cealalta operatie s-a cicatrizat deja.

multumesc..
iertati-mi nenumaratele detalii..dar nu stiu unde sa mai caut informatii
Tumora hepatica 13 cm! 20-11-2012, 21:36:51 de către RaulDuke
da, chemoembolizarea este o varianta de tratament, daca nu poate fi operat.
Tumora hepatica 13 cm! 20-11-2012, 13:04:44 de către michelle7711
:(..poate fi chemoembolizarea o solutie in acest caz?am inteles ca se fac doar la Bucuresti, cu costuri mari..in clinici private..si mareste f putin speranta da viata;tatal meu nu are totusi metastaze, e tumora unica...am inteles ca urmeaza sa fie externat, inca nu stim in ce conditii si daca mai are sanse sa fie operat...vom afla cu siguranta la externare, zilele acestea;nu a facut inca citostatice..e slabit, mananca putin..un pic i se umfla picioarele-tromboflebita-dar cu un pic de masaj si putina miscare pare sa isi revina..a facut si injectii impotriva coagularii, perfuzii cu arginina, clorura de Na.
Tumora hepatica 13 cm! 07-11-2012, 23:42:38 de către RaulDuke
in conditiile acestea diagnosticul nu este de HEPATOM ci de HEPATOCARCINOM, care este o tumora maligna si, din pacate, cu evolutie negativa in conditiile in care nu poate fi operata. ma tem ca la situatia pe care o descrii este absolut improbabil de a se spera la o noua interventie chirurgicala cu vreo sansa de succes. posibil ca in cazul de fata aceasta incercare este chiar contraindicata. asteptam rezultatul examenului histopatologic de pe urma operatiei.
Tumora hepatica 13 cm! 07-11-2012, 23:20:09 de către michelle7711
astazi a avut loc operatia, dupa nopti si zile de cosmar.acum este la terapie intensiva, nu a putut fi operata tumora din cauza marimii si riscurilor, dar a fost drenata vena porta, in asa fel incat o parte din sange sa ajunga in lobul stg..cel sanatos..si oprit in cel drept, unde masa tumorala acopera mai mult din jumatate.in functie de starea lui si de regenerearea lobului stg, .peste mai mult timp, va fi reprogramata o alta operatie..pt indepartarea tumorii..la care din nou este supus multiplelor riscuri..aproape ca ne-am pierdut speranta ca va rezista..e piele si os.. 49 kg..a mai trecut cineva prin aceeasi situatie?va multumesc..
Tumora hepatica 13 cm! 03-11-2012, 01:54:00 de către RaulDuke
cum adica in momentul interventiei ? deci tumora este considerata ca operabila ? daca da, acesta e un lucru care ofera totusi o speranta buna.
Tumora hepatica 13 cm! 02-11-2012, 22:29:09 de către michelle7711
avand in vedere dimesiunea tumorii, biopsia va fi efectuata in momentul interventiei.oricum Hepatom..tumoare maligna, fara precizare.spune totul despre diagnostic:(
Tumora hepatica 13 cm! 02-11-2012, 22:12:57 de către RaulDuke
trebuie sa avem diagnosticul, respectiv BIOPSIA.
Tumora hepatica 13 cm! 02-11-2012, 21:10:20 de către michelle7711
va dau detalii din buletinele de analize: diagnostic CT: HEPATOM ;sindrom Hipoanabolic
ficat:hepatomegalie;130mm diametru..lobul drept, cu amprenta pe vena hepatica mijlocie, restul ficatului cu aspect omogen..formatiune expansiva cu arii de necroza...ce determina compresiune la nivelul venelor superhepatice medie si dreapta..dimensiuni 139-130-120 mm.
colecist cu pereti grosi-numerosi calculi
spondiloza dorsala si lombara
pancreas-contine caudal calcificare de 8 mm-rinichi, splina-normale
nodul pulmonar de 4, 5 mm
este internat acum tatal meu..a facut azi perfuzie..si asteptam sa vedem cand si daca va putea fi operat..situtia e critica oricum..
ce sanse are?
Tumora hepatica 13 cm! 26-10-2012, 09:39:47 de către RaulDuke
asteptam rezultatele !
Tumora hepatica 13 cm! 26-10-2012, 01:18:01 de către michelle7711
va multumesc pentru promptitudine..ma rog sa fie benigna..din pacate eu nu ma aflu in tara..iar aceste analize au fost facute la Iasi-pentru siguranta-iar eu personal nu le-am vazut.alte probleme care s-au descoperit la ecografie ar fi pietre la rinichi..si ceva mici probleme..colecist..bila..nu am inteles bine..probabil maine seara aflu exact si o sa comunic.. dar pana atunci..va dati seama tensiunea in care stau..
Tumora hepatica 13 cm! 26-10-2012, 01:05:45 de către RaulDuke
poate intr-adevar sa fie benigna. mai conteaza si ce anume zice acel RMN, ce alte boli mai are, cum arata analizele de sange, dar cea mai importanta este biopsia si examenul histopatologic si eventual completat cu unul imunohistochimic.
Tumora hepatica 13 cm! 26-10-2012, 01:01:39 de către triteandorin
Aveti un rezultat al ecografiei? CT, RMN?
E posibil sa fie si benigna, pt asta se face punctie dar sunt cateva semne imagistice care inclina spre benign, respectiv malig. In cazul in care tumora a afectat o parte din ficat si poate fi extirpata, cealalta parte poate prelua functia in totalitate chiar daca e 10% iar restul ficatului se regenereaza. daca tumora e maligna si a afectat intreg ficatul fara organele din jur se poate opta pt transplant hepatic. Daca sunt invadate organele din jur + ganglioni si eventuale metastaze atunci se recurge la radiochimio in functie de evolutie.
De ce clinica privata?
Trimiteti mai multe informatii plus eventuale rezultate.
Chimioterapie sau Tratament hormonal 05-12-2012, 00:40:10 de către RaulDuke
numai bine!

26287 com 1 2 3 4 ..... 100101102103104105106 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp