Ultimele comentarii pe forum
SUBIECT | COMENTARIU | |
Chimioterapie sau Tratament hormonal |
04-12-2012, 01:20:13 de către Sofia30
Subiect: Chimioterapie sau Tratament hormonal
Sora mamei mele a trecut prin chimoterapie si nu a fost deloc usor nici pt noi, dar cu atat mai putin pt ea. Macar acum e mai bine, e in viata..cand ma gandesc ca din cauza unor diagnostice superficiale era sa nu o mai avem ma apuca toate gandurile! Am avut noroc ca am fost la o clinica specializata pe probleme de sanatate ale femeilor si abia acolo am descoperit cancerul mamar, dupa alte consultatii in locuri de unde am plecat cum am intrat. Ii multumim prin aceasta cale dr. Claudia Teodorescu care ne-a sprijinit si indrumat pe tot parcursul acestui proces inspaimantator. Acum suntem, in sfarsit, mai bine. Multumim Donna Medical Center! Aveti grija de sanatatea voastra! |
|
26-10-2012, 17:43:19 de către RaulDuke
ok, asteptam rezultatele. mult noroc ! |
|
26-10-2012, 16:39:03 de către justjim
Astazi am dus rezultatele CT la medicul oncolog si s-au ridicat alte semne de intrebare. Dupa cum spuneati si dumneavoastra, a programat o analiza RMN la ficat pe saptamana viitoare si vrea sa faca o extractie din lichidul pleural pentru a-l trimite la o analiza anatomo-patologica (dar zicea ca chiar daca rezultatul e negativ de malignitate nu inseamna ca nu e). Ne-a indrumat de asemenea la o scintigrafie osoasa. Scrisoarea medicala emisa precedent nu mai e valabila momentan, deci stadiul boli se va schimba.Va multumesc pentru timpul dumneavoastra si daca mai am nelamuriri am sa va contactez. Cu respect |
|
26-10-2012, 09:36:11 de către RaulDuke
numai bine ! |
|
26-10-2012, 08:51:21 de către justjim
Va multumesc pentru opiniile dumneavoastra. Vom incerca sa aflam respunsuri la intrebarile mentionate.Cu respect |
|
25-10-2012, 21:40:40 de către RaulDuke
este fezabil ce incearca oncologul vostru, respectiv tratament hormonal, cel putin din punct de vedere teoretic. Totusi pentru ambitia pe care o are, respectiv ca tratament NEOadjuvant (adica isi propune sa obtina o micsorare a tumorilor atat de mare, incat sa o propuna pentru operatie ulterior), si pentru varsta foarte tanara a ei, consider ca nu se poate proceda fix asa. trebuie un examen de bilant MULT mai amanuntit, inainte de inceperea oricarui tratament, cu clarificarea imaginilor neclare din ficat, probabil cu un RMN de ficat, o scintigrafie osoasa si, as recomanda eu, chiar un examen PET/CT, pentru a se vedea daca nu cumva exista metastaze.apoi TAM + ZOL... inteleg ca ea nu este inca la menopauza... ? asa este ? in orice caz, aceasta combinatie de tratament hormonal nu reprezinta un standard. chiar daca teoretic e fezabila, nu se face de rutina pe nicaieri caci nu se stie cam ce eficienta are, fata de tratamentele standard. daca as vrea sa o operez, as incerca sa ma ASIGUR prin mijloacele de mai sus, ca NU exista metastaze, iar apoi as incerca chimioterapie, nu as incepe cu tratament hormonal si in nici un caz de forma aceasta. de ce a plecat la drum cu hormonoterapie ? soacra este foarte bolnava ? are probleme sau boli cronice severe ? probleme cu inima, etc ? de fond, marturisesc ca nu prea inteleg de ce procedeaza asa; pe de alta parte mie cu siguranta ca imi lipsesc multe detalii ale cazului si e posibil sa-mi scape ceva. intrebarile fundamentale care ii pot fi puse oncologului sunt acestea: 1 - de ce nu faci TOT POSIBILUL ca sa te asiguri ca nu exista metastaze, daca tot vrei sa o operezi ? 2 - tot asa, daca vrei sa o operezi, la cat de tanara e, de ce nu incepi cu chimioterapie ? 3 - din ce manual/ghid/articol ai luat combinatia asta de tamoxifen cu zoladex, ca tratament neoadjuvant ? |
|
25-10-2012, 21:19:12 de către justjim
Buna din nou. Ma scuzati pentru informatia gresita din postul precedent. Pacianta a fost la un examen CT si rezultatele sunt dupa cum urmeaza: Colectie lichidiana in cantitate pleurale drepte; fara leziuni modulare vizibile la nivelul parenchimului pulmonare; cateva imagini ganglionare infracentimetrice la nivelul mediastinului, precum si la nivel axiar drept; ficatul este normal pozitionat, avand dimensiuni normale si margini netede; structura interna, precum si caile biliare intra si extra hepatice sunt cu aspect CT normal; pe examinarea nativa ficatul are densitati UH in limite cvasinormale -50-60 UH; postcontrast iv se constata o captare inomogena a contrastului, cu aspect de "plaja", fara individualizarea clara a unei formatiuni tumorale - aspect neconcludent, necesar examinari complementare Chist hepatic de 4 mm localizat in segmental V Colecistul nu prezinta calculi si nici continut pleiocrom. Splina este ortotopica, cu margini netede, structura si dimensiuni normale. Pancreasul are dimensiuni normale, avand o structura interna normal, moderat degenerat lipomatos. Cei doi rinichi sunt in pozitie normal, cu dimensiuni si parechim normale. Pelvisul renal si calicele au o configuratie normal; ureterele bilateral sunt de aspect normal. Glandele suptrarenale sunt cu aspect CT normal. Vezica urinara este in semirepletie, fara imagini de calculi sau modificari parietale. Uterul este omogen pre si post contrtrat. Marile vase abdomonale sunt de aspect CT normal, fara a fi acompaniate de adenopatii ganglionare patologice. Nu se constata captari patologice ale substantei de contrast la nivel pelvin. Stare postinterventie neurochirurgicala la nivel L5-S1 cu suruburi de fixare la acest nivel. Concluzii: colectie pleurala dreapta in cantitate medie. Ficat cu aspect inomogen post administrare de contrast iv. Acestea au fost rezultatele CT-ului de astazi. In ce urmeaza va prezint scrisoare medicala de la medical oncolog facuta inaintea examenului CT. Diagnostic: Calcinom mamar drept cT4N3M0. Pacienta in varsta de 54 ani, perimenopauzala, cu ciclu la 4 luni interval. Profil IHC cel mentionat in primul post: ER=98%, PR=75%, Her2=0, Ki67=5%. Ecografia mamara- importanta retractile areolo-mamelonara cu edem mamar. Formatiune de 18 mm in CSE san drept. Linfonoduli tumorali SCV drept si axillar drept. Limfonodul parasternal drept. Evaluare si conduit: Clinic- local san distrus tumoral, fixat la planurile supra/subiacente. Axilar bloc adenopatic dur de 4/4 cm fixat. SCV adenopatie dura de 2 cm. Bilant la distanta (radiografie pulmonara + ecografie abdomonala)- negative. Stadailziare finala T4N3M0. Tinand cont de profilul IHC al pacientei superpozabil tipului luminal A, consider oportuna hormonoterapii neoadjuvanta cu reevaluare la 2 luni (astazi medical a revizuit si a zis o luna), (Tam+Zol). Cam astea ar fi toate informatiile de care dispun. Nu vreau sa creez nici o lupta cu medical oncolog doar doresc o alta opinie si din cea ce am citit pe forum se pare ca opinia dumneavoastra trebuie considerata. Credeti ca un tratament hormonal ar face mai rau decat bine, sau medicul are curaj sa incerce ceva nou si care nu e total acceptat de medici din Romania? Credeti ca o luna de incercare cu tratament hormonal e un timp pretios pierdut si ca ar trebui inceput chimeoterapie cat mai curand? Va multumesc pt timpul acordat Cu respect |
|
25-10-2012, 15:44:55 de către RaulDuke
numai bine ! |
|
25-10-2012, 15:10:04 de către justjim
Va multumesc pentru raspuns. Astazi se va face un RMN si am sa revin cu mai multe detali dupa eliberarea rezultatelor. Am fost la un medic oncolog si acel medic a sugerat tratamentul cu hormoni cu toate ca preliminar s-a incadrat Stagiu IIIc. Despre scintigragrafie am inteles ca se face la Brasov unde urmeaza sa facem o programare.Va multumesc Cu respect |
|
25-10-2012, 14:14:35 de către RaulDuke
este o varianta. imposibil de spus doar pe baza acestor date daca e singura sau macar cea mai buna varianta, in conditiile in care nu stiu STADIUL bolii; are metastaze ? s-a facut un CT (computer tomograf) de torace, abdomen si pelvis ? o scintigrafie osoasa ?acesta e printre cele mai importante lucruri in cazul unui cancer: STADIUL !!! ati vazut un oncolog ? |
|
neoplasm rectal inferior stenozant |
25-10-2012, 15:45:11 de către RaulDuke
Subiect: neoplasm rectal inferior stenozant
numai bine ! |
|
25-10-2012, 14:26:09 de către eduduiala
Multumesc mult maine facem tc. |
|
24-10-2012, 23:25:26 de către RaulDuke
desigur, desigur. cred ca puteti face si asta, nu cred ca ajuta la nimic, dar cel mai probabil ca nu o sa faca prea rau, atata timp cat nu exagerati cu bicarbonatul si ceaiul sau clismele sau ce mai faceti pe acolo...ce spuneam eu mai sus insa este in standardul medical, e absolut esential sa se stie stadiul bolii INAINTE de operatie. |
|
24-10-2012, 22:54:03 de către stevens
In paralel cu analizele si inainte de operatie tatal dv poate sa inceapa o serie de clisme cu solutie de bicarbonat de sodiu, o lingura plina la 1 litru de ceai de galbenele ! De asemenea poate fi de ajutor luat si intern, o lingurita de bicarbonat la un pahar de apa sau ceai, dimineata pe nemancate ! O parte din praful de bicarbonat trece nedizolvat in intestine si este de mare folos in oprirea avansarii cancerului de colon ! Multa Sanatate ! |
|
24-10-2012, 21:40:58 de către RaulDuke
trebuie facut un CT de torace, abdomen si pelvis inainte de operatie. |
|
carcinom scuamos invaziv - cat de grav este si ce varianta de operatie tratament ? |
07-03-2014, 18:26:55 de către yyryna Va multumesc! Va doresc o primavara frumoasa si linistita |
|
carcinom scuamos invaziv - cat de grav este si ce varianta de operatie tratament ? |
07-03-2014, 18:11:11 de către RaulDuke nu ar trebui sa te intrijoreze! |
|
07-03-2014, 01:08:52 de către yyryna Buna seara, Multumesc tuturor. Intre timp m-am operat, mi s-a facut conizatie inalta cu chiuretaj de endocol, biopsie dupa operatie iesind "curata", in sensul ca toate limitele tesutului scos erau in tesut sanatos. Nu mi s-a scos niciun ganglion. Nu mi s-a dat niciun tratament ulterior, spunandu-mi-se doar sa repet Papanicolaul odata la 6 luni si la acelasi interval sa fac si markerul tumoral SCC, precum si sa am grija de imunitate. In octombrie 2013 markerul a iesit de 0, 34 ng/ml, iar azi 06.03.2014 a iesit de 0, 9 ng/ml. Papanicolaurile au iesit curate. Ar trebui sa ma ingrijoreze rezultatul de acum de la SCC? Stiu ca e sub limita de 1, 5. dar mi s-a parut f mult de la 0, 34 sa ajunga la 0, 9 in 4 luni. Mentionez ca mi-am facut si analizele normale de sange si totul a iesit in parametri. Va multumesc si multa sanatate tuturor |
|
27-02-2013, 15:11:41 de către ancapapa Da, exact fertilizare in vitro. |
|
25-02-2013, 18:49:28 de către RaulDuke fertilizare in vitro. |
|
25-02-2013, 13:41:20 de către iulia119975 Buna ziua, Ancapapa da_mi te rog un semn si spune_mi ce inseamna FIV? Multumesc! |
|
05-02-2013, 10:46:37 de către ancapapa Buna ziua, Sper din tot sufletul sa mai vezi raspunsul meu pentru problema ta si de asemenea sper ca intre timp sa nu ti se fi agravat situatia. Si eu am fost exact in situatia ta, acelasi diagnostic si aceleasi probleme; numai ca eu am rezolvat totul mult mai repede, fara ca sa ma mai plimb pe la atatia medici. Nu stiu cum am putea sa luam legatura personal pt. as vrea sa-ti dau mai multe detalii. Daca stii vreo solutie anunta-ma. Eu m-am operat acum o saptamana (trahelectomie) si ma simt foarte bine (in circumstantele date). Dl. prof. mi-a salvat uterul si acum ma pregatesc de FIV (peste 8 luni). |
|
26-10-2012, 01:06:26 de către RaulDuke cu placere ! |
|
26-10-2012, 01:01:55 de către yyryna Va multumesc, mi.e mult mai clar acum :) |
|
25-10-2012, 23:46:13 de către RaulDuke deci: cuvantul este traheLEctomie sau cervicectomie. adica TAIEREA COLULUI si lasarea "in pace" a restului uterului, lucru care iti va permite sa ramai insarcinata, chiar daca cu anumite mici riscuri, necesitate de cezariana, etc. este SINGURA varianta care permite "pastrarea fertilitatii" si bineinteles ca NU trebuie facuta si radioterapia peste asta, caci, iarasi, "fertilitatea" va fi compromisa. totusi in acest stadiu standardul de tratament este HISTERECTOMIA TOATALA plus scoaterea ganglionilor, cum ti-am zis; asta, evident, nu permite sa mai ramai vreodata insarcinata, desi teoretic riscul de recidiva este CEL MAI MIC cu aceasta procedura. deci singura procedura SIGURA care e sustinuta si de literatura de specialitate ca o varianta care sa permita ce vrei tu este asta: CERVICECTOMIA/TRAHELECTOMIA + scoaterea ganglionilor, procedura valabila in stadiul IA2. se intelege ceva ? ce faci in definitiv e alegerea ta; desigur ca mai conteaza si sa gasesti un chirurg care poate face ce vrei tu si inconditii bune (cum ar fi de exemplu sa scoata si ganglioni, neaparat!). ulterior sa continui cu supraveghere. |
|
25-10-2012, 23:21:18 de către yyryna Va multumesc. Prin "interventie" eu inteleg fiecare dintre acele variante: conizatie, trahectomie, etc. Am pus aceasta intrebare deoarece mi s-a comunicat ca ar fi indicata radioterapia, fie anterior, fie dupa. Inteleg de la Dvs. ca nu e necesara inainte. Imi pare rau ca insist in intrebare, insa chiar nu inteleg in functie de ce criterii, in baza aceluiasi rezultat, se pot recomanda acele variante diferite: conzatie, amputaj, trahectomie, etc. Este vreuna dintre ele mai indicata pentru a se scade riscul de recidiva pe cancer si totodata mai indicata si pentru a se pastra un grad cat mai crescut de fertlitate? De fapt aceasta este marea mea nelamurire... |
|
25-10-2012, 23:14:09 de către RaulDuke ma tem ca nu inteleg intrebarea. "premergatori" carei interventii, caci nu pare ca e stabilita nicio interventie, cel putin momentan. oricare ar fi, nu exista niciun pas premergator. orice varianta se alege, dintre cele, de exemplu TRAHELECTOMIA, cum zic americanii, sau cervicectomia, trebuie insotita de CURAJ GANGLIONAR, adica scoaterea de ganglioni din pelvis. este foarte important! repet, ar fi bine ca chirurgul sa stie si sa faca asta. |
|
25-10-2012, 21:25:25 de către yyryna Inapoi la anatomo-patolog pentru rezultatul la testul IHC peste 2 saptamani si respectiv la ultimii 2 doctori ginecologi cu acest rezultat:) Este vorba de dl. dr. Badiu de la Municipal si d-na dr. Tarlea de la Medsana. Doctorii anteriori nici nu are sens sa ii mai enumar. Acestia 2 sunt singurii care au avut o parere relativ identica cu privire la ce se poate face pentru a putea totusi sa am un copil, ceilalti spunandu-mi sec: "histerectomie totala". Dar am inteles ca ar fi mai multe variante: trachelectomie radicala, chiuretaj de col simultan cu o conizatie inalta sau conizatie simpla sau amputatie de col... cred ca astea erau variantele. In functie de ce factori se face totusi aceasta alegere si care ar fi pasii premergatori interventiei si respectiv ulteriori acesteia? Multumesc |
|
25-10-2012, 21:16:34 de către RaulDuke de principiu fiecare trimitere, de la un medic la altul, reprezinta cate o paranteza deschisa, intr-o alta paranteza. din momentul in care nu ai mai fost trimisa nicaieri altundeva, trebuie sa incepi sa inchizi aceste paranteze, respectiv sa revezi in ordine inversa medicii vazuti pana acum, terminand cu oncologul. de principiu variantele tin si in functie de CAT DE TARE iti doresti tu sa prezervezi posibilitatea de a avea un copil. daca iti doresti acest lucru, cred ca se poate incerca o operatie minimala, respectiv rezectia DOAR a colului uterin, dar neaparat cu o interventie de scoatere a unor ganglioni din pelvis, ca factor prognostic. asta trebuie sa stie chirurgul sa faca. daca nu un ginecolog specializat in chirurgia cancerelor, ma tem ca nu iti va fi de mare folos. daca NU iti pasa de acest lucru, variantele care raman pentru tratament vor sacrifica functia ta reproductiva, cea mai indicata procedura fiind o histerectomie totala tot cu evidaj ganglionar, si apoi indicarea a ce mai e de facut in functie de rezultatul anatomopatologic de acolo. deci ? unde urmeaza sa te duci acum ? |
|
25-10-2012, 20:54:48 de către yyryna Doctorita care a facut Erad-ul m-a pasat inca de la primul rezultat la biopsie unui coleg al dansei. Am fost si la oncolog care m-a trimis inapoi la ginecolog :) Iar ginecologul m-a trimis pentru a 3-a opinie pe aceeasi lama si pentru un test imuno-histo-chimic la un alt anatomo-patolog :) Intrebarea mea ramane acceasi: care ar fi variantele de tratament sau operatie care credeti ca ar fi recomandabile avand in vedere cele de mai sus? Ar fi necesara si o noua recoltare de tesut pentru biopsie? Multumesc |
|
24-10-2012, 16:28:17 de către RaulDuke ok. si medicii care au recomandat ERAD-ul au revazut acest ultim buletin ? au recomandat ceva in continuare ? poate sa vezi un oncolog... |
|
Tumora parotida... stiti de unde sa iau Imunomod? |
23-10-2012, 10:09:32 de către maria 123 Scrie IMUNOMOD pe Google si vei afla totul despre el. `Chiar acum am vazut Si eu. sanatate maxima-ti doresc. |
|
Carcinom renal |
27-11-2013, 01:14:12 de către MARTON
Subiect: Carcinom renal
Ca pacient si ca ruda a acestuia trebuie sa fiti tare si sa fiti optimista chiar daca auziti numai nasoale.La mine metastazele au aparut dupa 4 ani prima si imediat a doua, dar exista si medicamente ( tot chimio, dar mai omenoase) adica se duce o viata normala. |
|
Carcinom renal |
17-10-2013, 10:33:09 de către DIMALEXIA
Buna ziua, Va multumesc mult pentru raspuns! |
|
Carcinom renal |
16-10-2013, 23:50:57 de către RaulDuke
desigur ca teoretic se poate, dar ma tem ca nu se poate spune asta pe baza acestui examen. nu cred ca se poate face ceva decat urmarirea lor, responsabil vorbind, dpdv clinic. doar daca nu cumva se gaseste vreun chirurg sau vreun radiolog interventionist care sa poata preleva o biopsie... |
|
Carcinom renal |
15-10-2013, 22:38:28 de către DIMALEXIA
Buna seara, Sotul meu a repetat RMN abdomen si pelvis. Rezultatul este urmatorul: Status post-operator; nefrectomie stanga. Nu se deceleaza recidiva tumorala locala adiacent bontului de artera si vena renala stanga. In ficat exista acelasi mic proces focal, de 5mm, vizibil in difuzie, marginal anterior in segm IV, inconstant decelat pe alte secvente. Nu se deceleaza alte procese focale hepatice. In schimb, exista numerosi noduli in grasimea mezenterica, pana la 10mm, mai ales in flancul stang, paraombilical, mai mari si mai multi decat la examenele precedente, ceea ce ridica suspiciunea unui aspect patologic; in absenta unui context inflamator de vecinatate, se va lua in considerare posibilitatea unui substrat oncologic. Glande suprarenale normale. Rinichiul drept cu structura si functie normale; fara dilatatii de SPC. Vezica urinara cu pereti si continut normale. Prostata si veziculele seminale in limitele varstei. Colecist, pancreas, splina, in limite normale. Fara lichid intraperitoneal. Concluzii: -nefrectomie stanga; nu se deceleaza recidiva tumorala locala. -exista ganglioni infracentimetrici, retroperitoneal paraaortic stanga si in radacina mezenterului parasagital stanga, mai multi si putin mai mari decat la examenul precedent, desi nu depasesc 10mm; in absenta unui context inflamator de vecinatate, se va lua in considerare posibilitatea unui substrat oncologic. Ce parere aveti? Inseamna ca pot fi o recidiva deja acei ganglioni? Va rog mult de tot sa imi spuenti parerea dvs. E foarte importanta pentru mine. Multumesc foarte mult! |
|
Carcinom renal |
03-10-2013, 20:25:13 de către DIMALEXIA
Nu ascund dar... nu as vrea sa dau numele lor pe forum. Cel putin nu acum. Daca va pot scrie pe mail sau pe privat cumva, nu e nicio problema sa va spun si numele respective. Tocmai de aceea nu am spus si de Sutent Dr. Zielniski pentru ca mi-era sa nu influentez cumva opinia dansului. Si nu ma asteptam nici sa se aprobe asa repede... Intelesesem cca dureaza cateva luni bune... Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri si rabdarea de care ati dat dovada. M-ati facut sa inteleg mult mai bine despre ce e vorba in cazul nostru. Si... da... sa stiti ca... am inteles mai bine de la dvs. pe forum decat fata in fata cu dr. oncolog. Nu am gasit la dansii raspunsurile pe intelesul meu... care nu ma prea pricep la medicina. Le-am cam prins din mers... asa e cand te lovesti cu "capul de sus". Sper sa resusesc sa iau decizia buna si sa trecem cu bine! Multumesc inca o data! |
|
Carcinom renal |
03-10-2013, 19:56:15 de către RaulDuke
nu ma superi, dimpotriva! nu pot decat sa sper ca intelegi ceva din toate acestea, si anume: este FUNDAMENTAL MISTERIOS modul in care cei 2 oncologi pe care ii ascunzi cu dibacie, la cat sunt de fenomenali, iti recomanda tratament cu sutent. bine macar ca ai si opinia unui medic ca Zielinski, care sa-mi sustina pozitia (chiar cu cunoasterea evident limitata a cazului), ca sa nu ma fac chiar complet de ras, macar pe acest forum.iti urez mult noroc, celeritate si... tine-ne la curent! numai bine ! |
|
Carcinom renal |
03-10-2013, 14:40:16 de către DIMALEXIA
Mutumesc mult pentru raspuns!Sigur ca am fost la mai multi oncologi. cred ca 5... si doar cei 2 au fost pentru SUTENT. Cei 2 sunt considerati si cei mai buni de la noi. Offf! Si am fost si la al treilea (mai renumit) - dr. Zielniski care ne-a spus la fel ca si dvs. sa nu facem nimic acum. Doar peste 6 luni sa repetam CT abdomen si pelvis si sa ne vedem atunci. Ce-i drept dansului nu i-am spus ca am depus dosar, pentru ca am vrut sa auzim o parere pentru cum era in momentul acela...era dupa operatie si nu urma niciun tratament. Dansul ca si dvs. mi-a intarit convingerea de a lua hotararea sa nu facem nimic acum doar investigatii. Sincer... nu ma asteptam sa se aprobe dosarul asa repede. Acum... insa m-a derutatat foarte tare... cand am aflat ca s-a aprobat dosarul pentru 6 luni si trebuie sa iau hotarareaa acum... Mi-e teama sa nu iau decizia gresita si de aceea tot insist. Imi cer scuze, nu vreau sa va supar... dar chiar ma ajuta foarte tare sfatul dvs. Multumesc mult! |
|
Carcinom renal |
03-10-2013, 14:21:23 de către RaulDuke
ce fel de sfat vrei sa-ti dau ? cum ai spus, stii parerea mea. spune-ne si noua care sunt acei oncologi renumiti care ti-au recomandat sutent pentru "ganglioni" vazuti la RMN. promitem ca nu o sa mai spunem la nimeni ! avand in vedere stadiul mic al tumorii operate cu succes si faptul ca tu momentan NU RELATEZI ca s-a depistat vreo urma de boala (recidiva sau continuare a evolutiei), riscul de a lua sutent este de a te confrunta cu efecte adverse, fara sa fie nevoie (liste intregi cu efecte adeverse poti gasi pe internet); de asemenea, daca exista teoretic boala metastatica, dar ea nu se vede inca, nu cunosc sa fie un avantaj fata de a incepe tratamentul in care prezenta metastazelor devine evidenta. dupa parerea mea, deci, principalul risc la care va expuneti prin a nu luat sutentul in momentul de fata este acela de a va "pune rau" cu oncologul care v-a facut dosarul; cel obiectiv si imediat este ca este o sansa ca o sa il luati degeaba acum si apoi, teoretic, ca in situatia mai putin probabila a unei recidive, nu prea stiu ce altceva o sa mai fie de facut.totusi nu pot sa iau o decizie pentru voi, si nimeni nu poate face asta. eu pot doar sa-ti spun cum reies lucrurile pe baza a ceea ce ai relatat tu, si atat. astfel, e posibil ca si mie insumi sa-mi scape cate ceva, deci nu cred ca discutia cu mine poate supercede discutia cu 2 oncologi, fata in fata. cel mult poti sa le ceri lor alte explicatii suplimentare, sau sa te duci cu dosarul la un eventual al treilea oncolog, poate si mai celebru. mult succes ! |
|
Carcinom renal |
03-10-2013, 13:46:30 de către DIMALEXIA
Buna ziua!Revin cu noi informatii. Asa cum v-am spus in mesajele anterioare ni s-a recomandat de un prof dr oncolog sa facem dosar pentru Sutent. Am facut dosarul atunci si acum s-a si aprobat. Sotul meu se simte bine si acum urmeaza un tratament naturist cu dieta, ceaiuri si medicamente naturiste. Sunt intr-o MARE DILEMA. Nu stiu ce hotarare sa luam, sunt debusoalata total. Avem 2 pareri de la 2 dr. renumiti care ne-au recomandat SUTENT. Cel de-al doilea a specificat ca e bine sa incepem cu SUTENT pentru ganglionii aceia care au iesit la RMN (v-am scris rezultatul de la RMN din 02.07.2013). Stiu parerea dvs., dar indraznesc sa va mai intreb o data acum... cand avem si aprobarea ce sa fac? Ce riscuri ar fi daca l-am lua? Si ce se intampla daca il refuzam? Putem sa il refuzam? Aprobarea este pentru 6 luni... saptamana viitoare ar trebui sa mergem sa vedem ce mai trebuie facut (reteta, control... ). Va multumesc mult de tot si va rog sa ma mai ajutati si acum cu un sfat. Sunt foarte derutata si nu stiu cum e mai bine pentru sotul meu si ce sa facem!!! |
|
Carcinom renal |
29-09-2013, 11:52:36 de către RaulDuke
care este intrebarea totusi ? banuiesc ca ati vorbit deja cu o suita de medici, pana acum. trebuie sa vorbiti si cu un oncolog, care sa va ia in evidenta! altfel, lucrurile par favotabile, in ideea ca tumoarea a fost foarte mica, operatia este singurul tratament care se indica, in rest fara chimioterapie sau altceva, inafara de urmarire pe termen lung. |
|
Carcinom renal |
28-09-2013, 01:16:30 de către magda andro
Buna ziua!Sunt si eu in cautarea unor raspunsuri din partea celor cunoscatori cum este Dl. Dr.Duke sau celor care au trecut prin asa ceva. Mama mea in varsa de 62 de ani a avut sangerari urinare, dupa un consult urologic a fost propusa pt operatie de scoatere a rinichiului stang care s-a efectual la Fundeni la inceputul luni August, operata de Dr. Voinea Sebastian.Ieri am luat raspunsul de la biopsie care este: 1.Carcinom urotelial pelvi-caliceal, grad scazut de malignitate(ISUP/WHO-2004)grad scazut / mediu de anaplazie(G1 /G2 (WHO-1973), pTa, pNO, , pMo( COD:8130/21) 2.Adenom adrenocortical(3, 5cm)(Cod :8370/0) Astep raspunsurile dv. si multumesc anticipat. |
|
Carcinom renal |
02-08-2013, 00:17:06 de către RaulDuke
cu placere ! |
|
Carcinom renal |
01-08-2013, 13:19:23 de către DIMALEXIA
Off! Va multumesc mult pentru explicatiile date si rabdarea pe care o aveti cu mine.Nici nu stiti cat de mult conteaza explicatiile si sfaturile dvs. pentru mine. Fac ce fac, si dupa o zi cat de cat "normala", cu probleme la serviciu, acasa cu copii, cu sotul... intru si mai caut info despre astfel de cazuri. Am incercat sa iau legatura cu ella (a scris si ea mai demult de sotul ei care era in aceeasi situatie si nu lua niciun tratament, vroiam sa vb cu ea sa vad cum mai e situatia cu sotul ei. Dar nu mi-a raspuns. Sper sa fie bine! Sper din tot sufletul sa fie bine si la noi si sa nu apara metastaze. Voi reveni cu noutati, cand mai facem ceva. Va multumesc mut! |
|
Carcinom renal |
01-08-2013, 13:12:10 de către RaulDuke
nu scrie nicaieri ca speranta de viata in astfel de cancere e 5 ani, trebuie sa citesti mai cu atentie! sau, poate scrie, dar nu pe niste site-uri de specialitate si deci pot fi incadrate ca prostii sau inexactitati. daca un cancer este OPERAT cu succes, el are sanse mari de vindecare; din pacate el poate recidiva, dar acest lucru nu poate fi controlat, din pacate, doar verificat, pe termen lung. |
|
Carcinom renal |
31-07-2013, 19:36:18 de către DIMALEXIA
Va multumesc mult! Asa vom face... urmarirea permanenta!Sunt foarte speriata pentru ca am tot citit si speranta de viata in astfel de cancere am vazut ca este doar de 5 ani, acum nu inteleg prea bine... e vorba de orice cancer renal, chiar si operat cum este sotul meu sau de cele cu metastaze? Nu am gasit nicaieri ca s-ar vindeca totusi astfel de cancere... si NU POT SA NU MA GANDESC IN CONTINUU!!! Va multumesc foarte mult pentru sfaturi si ajutor! O seara buna! |
|
Carcinom renal |
31-07-2013, 18:36:54 de către RaulDuke
imunohistochimia nu schimba datele problemei. markerii si analiza nu fac decat sa certifice diagnosticul de cancer renal care in momentul de fata este operat, fara semne de metastaze sau recidiva. lucrurile arata favorabil, singurul lucru de facut momentan este urmarirea la distanta, dupa cum prevede oncologul. mult succes ! |
|
Carcinom renal |
31-07-2013, 15:36:33 de către DIMALEXIA
Buna ziua, Am luat rezultatul histopatologic si IHC de la Babes. Acesta spune asa: Histopatologic: Carcinom renal cu celule clare. Imunohistochimic: CD 117 negativ; CD10 pozitiv in celule tumorale; VIM pozitiv in celule tumorale; Ki67 pozitiv 3% in celule tumorale; EMA pozitiv in celule tumorale Concluzie: Testele IHC sustin diagnosticul histopatologic. Va rog foarte frumos sa imi spuneti ce parere aveti dvs. Si cum s-ar interpreta acei markeri? Mentionez ca rezultatul initial de la Analiza histopatologica a fost urmatorul: Carcinom renal cu celule clare degenerat chistic, grad III nuclear Fuhrmann, non-invaziv(pT2b). Vasele sinusului renal fara embolii neoplazici. Sotul meu acum se simte bine, si-a reluat activitatea dar... stam cu teama de ce va fi pe viitor... probabil pana la urmatoarele investigatii, RMN, CT. Acum, dupa operatii investigatiile au aratat ca nu sunt metastaza, decat acei ganglioni despre care v-am spus mai devreme. Va multumesc foarte mult pentru amabilitate si va rog inca o data sa imi spuneti parerea dvs. viz-avi de acei markeri din IHC. Ce inseamna si la ce ne putem astepta? E de bine, e de rau?? Va multumesc mult de tot! O zi buna! |
|
Carcinom renal |
11-07-2013, 00:11:58 de către RaulDuke
numai bine ! nu cred ca este indicat sutent aici. |
|
Carcinom renal |
10-07-2013, 23:55:06 de către DIMALEXIA
Da, inteleg mai bine acum. Am intrebat pe dr chirurg dupa operatie daca a gasit si ganglioni si mi-a spus ca nu. Acum i-am aratat si acest rezultat la RMN si a zis ca pot fi inflamatorii si ca nu e nimic grav.Tumoarea a fost in capsula si s-a scos cu totul, cu grasime si cu tot din jur. Acum nu stiu... ce sa mai cred... clar vor trebui urmariti acesti ganglioni. Dr. Oncolog a zis ca e mai bine sa faca tratament cu SUTENT ca este tanar si nu vor fi efecte secundare majore, dar... prevenim aparitia de metastaze. Inca sunt debusolata si nu stiu incotro sa o iau, oricum asteptam si rezultatul de la Inst Babes, de la imunohistochimie si probabil ca vom face la 3 luni sau 6 luni RMN, CT.. etc. Va multumesc foarte mult pentru lamuriri si sfaturi! O seara buna! |
|
Carcinom renal |
10-07-2013, 23:44:51 de către RaulDuke
ganglionii sunt... cumva in burta, oarecum profund, inspre coloana, ca sa folosesc niste repere mai cunoscute. nu este obligatoriu sa apara metastaze, dar exista un risc, motiv pentru care va trebui sa continue urmarirea pe termen lung. |
|
Carcinom renal |
10-07-2013, 13:33:23 de către DIMALEXIA
Buna ziua!Va multumesc foarte mult pentru raspunsul prompt. Deci... am motive sa ma ingrijorej de existent acelor ganglioni... pot face vreo metastaza in timp, nu-I asa? Am dus si proba biopsiei si la Inst Victor Babes pentru a face si imunohistochimia si vedem ce aflam si de acolo. Dureaza 3-5 saptamani pana aflam rezultatul. Din ce ati vazut dvs. unde sunt localizati acei ganglioni pentru ca eu nu cunosc termenii medicali si nu am inteles exact. Din experienta dvs. la acest tip de cancer renal, pot sa nu apara metastaze sau... e sigur ca vor apare. Tumoarea a fost foarte mare cat rinichiul, si de aceea mi-e teama de ce va urma, desi starea lui acum este foarte buna. Va multumesc foarte mult! O zi buna! |
|
Carcinom renal |
10-07-2013, 00:35:20 de către RaulDuke
ne pare rau pentru necazul cu care te confrunti. totusi tumoarea a fost operata inca in faza incipienta, si nu sunt semne certe de metastaze sau de vreo recidiva. ca atare sutentul NU este indicat si nici daca faceti dosar pentru boala operata in acest stadiu, sansele sunt ca nu se va aproba. nu exista studii care sa arate ca sutentul poate scadea riscul de recidiva dupa o nefrectomie facuta cu succes, ca atare cea mai standard varianta, si singura fezabila sincer, este cu urmarire la distanta. ce n-ar fi fost rau era daca chirurgul scotea macar cativa ganglioni odata cu operatia de nefrectomie. acum insa nu mai conteaza nici pe departe ca urmarirea, dupa parerea mea. |
|
Carcinom renal |
09-07-2013, 23:57:39 de către DIMALEXIA
Buna seara! Si sotul meu are aceeasi problema medicala. In urma cu 1 luna si ceva la un control de rutina am descoperit o tumoare pe rinichiul stang. Are 42 de ani si nu a suferit niciodata de nimic pana acum. A fost operat nefrectomie si acum suntem in aceeasi situatie. Starea lui este buna, si-a revenit dupa operatie si a schimbat regimul de alimentatie total. Rezultatul la biopsie a fost: Carcinom renal cu celule clare degenerat chistic, grad III nuclear Fuhrmann, non-invaziv(pT2b). Vasele sinusului renal fara embolii neoplazici. Am fost la dr. oncologi si unii ne-au zis sa facem CT peste 3 luni pentru ca este non invaziv si acum nu trebuie nimic facut. Un alt dr oncolog ne-a recomandat sa facem acum RMN abdomen si plevis, CT torace, scintigrafie osoasa, analize. Am facut toate aceste investigatii. Rezutatul lor este bun, incurajator in sensul ca nu sunt metastaze. La RMN a iesit asa: Concluzii: -nefrectomie stanga; nu se deceleaza recidiva tumorala locala. -nu se identifica imagini certe de determinari secundare in teritoriul examinat. -exista cativa mici ganglioni infracentimetrici, izolati, retroperitoneal paraaortic stanga si in radacina mezenterului parasagital stanga. Ma ingrijoreaza acei ganglioni, desi si dr chirurg si dr oncolog au zis ca nu releva nimic grav. Acest ultim dr. oncolog ne-a zis ca totusi i-ar da preventiv SUTENT si sa facem dosar. Ce parere aveti? Daca acum rezultatele arata ca nu sunt metastaze e bine sa incepem tratament cu SUTENT? Oare sa fie din cauza acelor ganglioni totusi? Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat cum credeti ca e mai bine? Mi-e teama si de efectele secundare ale medicamentului dar... daca trebuie prefer sa il ia decat sa stam asa... si sa ne trezim cu metastaze mi-e tare frica!!! Avem 2 copii mici si e groaznic ce ni se intampla!!! Va multumesc mult! |
|
Carcinom renal |
03-04-2013, 21:26:10 de către elcoflorin
Multumesc. |
|
Carcinom renal |
03-04-2013, 20:02:38 de către RaulDuke
foarte bine, asteptam informatii suplimentare. pana nu e certificata recidiva/progresia bolii de rinichi, nu poate fi indicat tratament. |
|
Carcinom renal |
03-04-2013, 15:35:48 de către elcoflorin
Prof. Sinescu s-a aratat ingrijorat de "adenopatiile retroperitoneale" aparute si a spus ca pana cand va avea rezultatul biopsiei de la hematologie, considera ca sunt de la rinichi si ne-a trimis la Oncologie. A ramas sa revin cu rezultatul de la hematologie, cand va reanaliza situatia.La Oncologie, dna dr l-a felicitat pe tata pentru cum arata si ia spus ca "situatia nu este grava" si nu initiaza tratament. A subliniat ca este necesar tratament de la Hematologie. A solicitat sa duc proba bloc parafina de la rinichi la Institutul V. Babes pentru IHC (nu facusem chestia asta) pentru a se convinge daca este de tip sarcomatoid. Urmeaza sa revin la Fundeni, doar eu, cu rezultatele. |
|
Carcinom renal |
27-03-2013, 21:21:11 de către elcoflorin
Reveneam oricum, pentru ca in toata aceasta poveste nefericita pe care o traiesc, ati fost si ati ramas primul de la care am primit explicatii, in mod neconditionat si fara sa ne cunoasteti. Credeti-ma ca nu este putin si as vrea ca multumirile mele sa va faca sa intelegeti ce mult inseamna acest lucru.Medicul oncolog care il are in evidenta pe tata (tot la indemnul dvs) si cu care am discutat in acesta seara, dupa ce mi-a oferit aceleasi explicatii ca si cele de mai sus, mi-a dat trimitere la radioterapie pentru pentru "adenopatii". Sper ca marti sa ajungem la control la Fundeni si am sa va tin la curent. O seara buna. |
|
Carcinom renal |
27-03-2013, 20:34:49 de către RaulDuke
cu placere, dar vrem sa ne tii la curent si pe viitor si sa revii cu rezultatele discutiilor cu medicii. numai bine ! |
|
Carcinom renal |
27-03-2013, 10:37:19 de către elcoflorin
In CT-ul dinainte de operatie era :"Fara adenopatii retroperitoneale patologice ". In rezultatul biopsiei se precizeaza : "limfoganglioni (nr=4, dim. max, 0, 8 cm) cu metastaza din carcinom slab diferentiat (sarcomatoid)". Referitor la consultul hematologic va pot spune ca pentru a identifica tipul sdr. mieloproliferativ, in perioada 18.03-21.03.2013, tata a fost internat la Hematologie ptr PBO(ex. HP+IHC la Inst. V. Babes). Din biletul de externare : "Pacient in varsta de 76 ani, dg cu SMPC in 2009, ulterior in sept 2012 cu T.M. renala dreapta, cu nefrectomie dr, ulterior evolutie cu valori normale ale hemoleucogramei, in ultimile 2 luni se observa cresterea nr. leucocitelor si trombocitelor." (Proba ptr Inst Babes o ducem saptamana viitoare la Bucuresti, cand mergem si la Fundeni ptr controlul la 6 luni). De faptul ca "adenopatiile " pot insemna metastaze mi-a fost frica cel mai mult, chiar daca nu v-am intrebat direct. Va multumesc foarte mult pentru tot. |
|
Carcinom renal |
27-03-2013, 09:28:33 de către RaulDuke
nu inseamna OBLIGATORIU recidiva bolii, desi, din pacate, asta ramane o posibilitate. din moment ce spui ca sufera si de o maladie hematologica de tip sdr. mieloproliferativ (desi nu stiu care), cred ca trebuie efectuat, in acest punct, si un consult hematologic, apoi trebuie comparat (de catre un acelasi radiolog) aspectul CT-ului dinainte de operatie cu cel de acum, spre a se vedea cum stau lucrurile cu acesti ganglioni, care nu sunt mariti foarte mult: au aparut intre timp, erau si atunci, au stationat, s-au micsorat, s-au marit, si-am schimbat caracteristicile, etc. dupa cum am mai spus, riscul de recidiva este mare datorita fazei relativ avansate in care a fost operat cancerul, si atunci reevaluarile trebuiesc facute mai sistematic. "adenopatiile" pot insemna inclusiv metastaze, sau raspandiri ale bolii canceroase prin zona, fara nimic altceva prin alt organ, deci trebuie cautat cu atentie. |
|
Carcinom renal |
26-03-2013, 22:01:29 de către elcoflorin
Aparitia acestor "adenopatii de 13-20 mm localizate interaorticocav si retroaorticav superior", inseamna recidiva bolii ? (nici nu stiu cum sa formulez). Sau poate sa aiba legatura cu sindromul mieloproliferativ de care sufera tata. Insist cu intrebarile pentru ca tot ce mi-ati spus sa fac (vezi mai sus) am facut. si ca o concluzie nu s-au gasit metastaze la distanta. Acum, in vederea controlului la 6 luni de la operatie a facut CT torace, abdomen si pelvis si concluziile (adenopatiile) m-au nelinistit. |
|
Carcinom renal |
26-03-2013, 21:33:40 de către RaulDuke
limfa este un lichid vascos plin de "celule albe" care are un sistem circulator care seamana oarecum cu cel vascular; limfa si sistem limfatic se afla peste tot in corp, iar o componenta mare a acestui sistem sunt GANGLIONII LIMFATICI, care sunt ca un fel de gari pe traiectul vaselor limfatice. cand acesti ganglioni se umfla si apar, pe CT sau RMN sau la o ecografie de exemplu, bolnavi, afectati de vreo boala, infectie, cancer, etc, atunci ei sunt numiti de medici "ADENOPATII". faptul ca sunt "retroperitoneali" inseamna ca sunt in spatele peritoneului, adica undeva in burta, mai aproape oarecum de coloana decat de peretele anterior. |
|
Carcinom renal |
26-03-2013, 18:23:22 de către elcoflorin
Buna seara. Apelez din nou la bunavointa dvs, ca sa imi explicati ce inseamna "adenopatii retroperitoneale" in urma CT efectuat de tatal meu ieri. |
|
Carcinom renal |
27-11-2012, 23:22:43 de către RaulDuke
cu placere ! |
|
Carcinom renal |
27-11-2012, 23:02:14 de către elcoflorin
Multumesc mult. |
|
Carcinom renal |
27-11-2012, 22:00:40 de către RaulDuke
aspectul ecografiei asta sugereaza; in orice caz, rezultatul acestei investigatii, ca si al tuturor examenelor medicale, trebuie contextualizat, lucru pe care nu il poate face decat medicul vostru care cunoaste tot cazul, in intregime. |
|
Carcinom renal |
26-11-2012, 21:56:49 de către elcoflorin
Deci aveti aceeasi parere ca este ciroza ? In ideea in care acelasi radiolog a facut acum doua luni eco si nu era asa ceva. |
|
Carcinom renal |
26-11-2012, 20:53:15 de către RaulDuke
mergeti cu rezultatul inapoi la oncologul care a cerut investigatia. |
|
Carcinom renal |
26-11-2012, 19:28:16 de către elcoflorin
In vederea unei reevaluari, medicul oncolog ne-a dat trimitere si la radioterapie. Miercuri 28.11.2012 trebuie sa ne prezentam din nou cu o ecografie abdominala. Rezultatul acestei eco este : `Mica cantitate de lichid in Douglas. Ficat marit 89 lob stang si 138 lob drept- ecostructura neomogena macrogranulara.Colecist - fara calcului. Pancreas capul 16, corpul 14, omogen. Vena porta in hil diametru 1, 6. Splenomegalie 178/73. Rinichi stang 114/46, Parenchim 16, fara modificari ecostructurale. Prostata 33/38/36 si un volum de 24, 22 cm3.` Medicul care a facut ecografia a spus ca are ciroza hepatica. Va rog explicati-mi ce este de facut in continuare ? |
|
Carcinom renal |
13-11-2012, 16:54:00 de către RaulDuke
scintigrafia nu evidentiaza leziuni metastatice; ce se vede la nivelul coastei pare mai degraba sugestiv pentru o fosta fractura si atat. de mers la radio... pentru ce anume ? sa faca un examen CT ? |
|
Carcinom renal |
13-11-2012, 15:10:34 de către elcoflorin
In urma celor discuitate, am mers cu tatal meu la Oncolog pentru o reevaluare mai extinsa. Rezultatul scintigramei osoase este : "zona de fixare crescuta la nivelul arcului posterior drept al coastei a VIIa - leziune unica putin sugestiva pentru determinare secundara (de monitorizat). Va rog frumos sa-mi spuneti ce inseamna acest lucru, pentru ca maine este programat la Radiologie si Oncologul mi-a spus daca rezultatul de astazi este bun sa mergem la radio, daca are metastaze sa ne intoarcem la oncologie pentru tratament chimio. Cu multumiri |
|
Carcinom renal |
22-10-2012, 20:24:36 de către elcoflorin
Multumesc mult. Exact asa am sa si fac. |
|
Carcinom renal |
22-10-2012, 20:18:10 de către RaulDuke
nu faceti asta ! analizele si invetigatiile medicale NU se fac decat la recomandarea unui medic, care dupa ce le vede poate sa si integreze totul in ceea ce inseamna cazul clinic particular si unic. ca atare, in absenta acestui context, ele au fie o valoare scazuta fie... poate chiar niciuna. lucrurile nu seamana deloc cu stiintele exacte sau cu ingineria, in medicia.dupa parerea mea Sinescu a procedat cam rapid, iar expresia pe care o citez a persoanei care a facut biopsia "nu e obligatoriu sa existe metastaze" este mai mult decat evident ca nu NEAGA existenta lor. apeland la logica formala e deci simplu: nu e obligatoriu sa existe, dar cine poate spune ca nu exista ? ca atare cred (si e ceea ce fac eu in mod obisnuit) ca se impune si un bilant mai extins, cu lucrurile de care v-am vorbit. sinescu a procedat in norma lui de urolog, dar nu este un om care sa fie specialist in cancere. acest om este ONCOLOGUL. ca atare nu pot sa-i imput nimic altceva decat ca nu a recomandat, asa cum e normal chiar si in romania, ca dupa ce pleaca de la el sa va luati in evidenta la un oncolog DE TERITORIU. adica daca locuiti in bucuresti, de exemplu, sa mergeti la medicul de familie cu actele uzuale + ce mai aveti care atesta ca omul a fost operat de un cancer si sa cereti un bilet de trimitere CATRE UN ONCOLOG, eventual sa si intrebati pe unde ati putea gasi unul. de acolo inainte oncologul ar trebui sa se ocupe sistematic de problema, in mare cum am zis si eu. ce e foarte probabil ca imi scapa mie este contextualizarea totala a cazului: stiu ca este varstinc, dar mai conteaza si care e starea generala, ce boli mai are, ce tratamente mai ia, etc etc etc, lucruri care nu se pot stabili decat pe baza unui consult. deci, inainte de a proceda la analizele acelea costisitoare din proprie initiativa, faceti acest lucru, cu luarea in evidenta si consultul LA UN ONCOLOG, cu toate actele medicale necesare + toate informatiile culese din discutiile noastre. s-ar putea sa fie nu numai mult mai ieftin, dar si mult mai sigur si benefic dpdv medical. am zis-o si o mai zic: orice om care primeste diagnosticul de cancer trebuie sa vada UN ONCOLOG. cine zice altfel, greseste. |
|
Carcinom renal |
22-10-2012, 19:24:40 de către elcoflorin
Medicul care a lucrat biopsia, mi-a explicat ca nu este obligatoriu ca sa existe metastaze, ca tumotile de rinichi au un mod diferit de a reactiona. (deci si dansa a exclus din start existenta acestora).Ca abia prin decembrie, daca in urma extirparii tumorii, ar fi migrat ceva, am putea vedea la CT. Acum este prea devreme... sa am incredere in prof. Eu am incredere in dvs, raspunsurile dvs de mai devreme au rezumat toate trairile mele de astazi. Nu vreau sa ma scuz, fac orice ptr viata tatalui meu, dar sunt o fiica din provincie, de profesie inginer, careia i-ati deschis ochii si cand am intrabat de oncolog, mi s-a spus ca acum: nu. Din acest motiv v-am intrebat zilele trecute daca investigatiile care sunt necesare trebuiesc facute la recomandarea unui medic sau de capul meu. Pentru ca mi-ati facut temele, o sa le facem pe toate pe care le-ati enumerat de capul nostru. Va multumesc. Cu multa consideratie. |
|
Carcinom renal |
22-10-2012, 19:01:39 de către RaulDuke
ok atunci. ceva de un consult oncologic l-ai intrebat ? a fost operat pentru cancer totusi nu ? |
|
Carcinom renal |
22-10-2012, 18:58:22 de către elcoflorin
pai sa vin in martie. |
|
Carcinom renal |
22-10-2012, 18:56:59 de către RaulDuke
pai nu l-ai intrebat si pe sinescu ? ce ti-a spus ? |
|
Carcinom renal |
22-10-2012, 18:55:11 de către elcoflorin
Am fost astazi cu tata la dl prof Sinescu si. ne asteapta in martie 2013 (la sase luni de la operatie) la control cu un CT abdomen + pelvis si un CT subdiafragma (toracic). Cand am insistat daca acum nu trebuie sa facem vreo investigatie (nu am putut fi mai explicita deoarece era tata de fata) mi-a subliniat pe rezultaul de la biopsie Mx din pT3pN1Mx si mi-a spus ca nu este nevoie. Ce inseamna asta ? Ce trebuie sa fac in continuare ? |
|
Carcinom renal |
19-10-2012, 21:58:31 de către elcoflorin
Multumesc mult de tot. |
|
Carcinom renal |
19-10-2012, 21:41:00 de către RaulDuke
nu e recomandabil sa faceti de capul vostru nicio investigatie care sa va coste. plus ca daca o faceti fara recomandare, va costa mult mai mult. in momentul de fata asteptam sa vedem ce zice Dr. Sinescu, iar apoi va trebui sa va luati in evidenta la un oncolog. in orice caz, el nu mai are multe de facut, iar cel mai important lucru ramane certificarea daca exista sau nu metastaze. e capital ca importanta ! |
|
Carcinom renal |
19-10-2012, 21:14:09 de către elcoflorin
Toate aceste investigatii care trebuiesc facute, le facem la solicitarea oncologului ? Sau putem merge de capul nostru sa le facem? referitor la simtome neurologice, tata este in evidenta unui cabinet pentru atrofie corticala si face tratament cu sermion si bilobil. Cred ca aici as putea suspecta ceva, avand in vedere ca ultimul CT cerebral a fost facut acum patru ani, dar nu au aparut alte simtomele neurologice si nici nu s-au agravat. In alta ordine de idei, pentru ca sa ma incurajez, va pot spune ca tata este activ, face integrame, iar intr-o luna de zile de la operatie s-a recuperat f bine si arata mult mai bine, inclusiv culoarea fetei. |
|
Carcinom renal |
19-10-2012, 18:27:35 de către RaulDuke
am inteles. examen IHC s-a practicat ? cel mai probabil (sau macar asa ar trebui) Prof. Sinescu o sa va recomande sa va prezentati la un oncolog, eventual sa va luati in evidenta in serviciul oncologic teritorial si sa duceti proba de la biopsie la V. Babes pentru un examen imunohistochimic. cred ca pentru un oncolog ar fi util si un nou examen de bilant, cu un CT de abdomen si torace + o scintigrafie osoasa, iar daca are simptome neurologice si o investigatie imagistica, CT sau RMN. |
|
Carcinom renal |
19-10-2012, 16:27:52 de către elcoflorin
CT: abdomen, pelvis nativ + contrast i.v. - rezultat :Ficat cu structura omogena nativ si post contrast. Cai biliare intrahepatice nedilatate. Colecist cu continut lichidian redus, fara calculi. Vena porta in hil 10 mm, permeabila. Pancreas - dimensiuni, structura normala. Splina 176 mm, structura omogena. Ambii rinichi cu secretie si excretie prezenta, simetrica. Formatiune solida, iodofila, cu zone hipodense incluse si dimensiuni 48/50 mm localizata cortical, la nivelul rinichiului dr cu dezvoltare in spatiul perianal si spre sinus. Vena renala dreapra permeabila. Glande suprarenale de aspect normal CT. Fara adenopatii retroperitoneale patologice Vezica urinara in repletie, contur net. Vezicule seminale de aspect normal. Prostata 28/42 mm, structura omogena. Fara lichid in cavitatea peritoneala. Concluzii ;: Tumoare renala dr. Splenomegalie. Analize de laborator inainte de operatie : ALT(TGP)= 18, 5u/l, AST(TGO)=22, 1 u/l, CK=96, 9 u/l, CHOL=109mg/dl, CREA=1, 22 mg/dl, Glicemie = 97 mg/dl, K+=5, 37 mml/l; NA+=133 mml/l, UREA =85mg/dl, CL-=105, 9 mml/l HCT=31, 4%, HGB=10, 2g/dl, RBC = 3, 15 ; WBC= 9, 15 ; PLT = 421. Pentru ca v-am dat doar concluzia rezultatului histopatologic, va transmit si rezultatul in amanunt : Rinichi drept (g=360gr), prezentand intraparenchimatos, proliferare tumorala (dim 7, 5/6 cm), pe sectiune albicioasa - bruna, consistenta relativ ferma, aspect polimorf, bogat vascularizata cu arii intinse de necroza. Histopatologic aspect de carcinom renal sarcomatoid, gr nuclear Fuhrman 4 cu reactie stromala sclerogena cu hialinizari focale, cu infiltrat inflamator polimorf, numeroase elemente vasculare, arii hemoragice si focare de necroza confluenta. Proliferarea tumorala evolueaza intra-parenchimatos si exofitic, disloca 2/3 din parenchimul renal, comprima si deformeaza pelvisul renal si invadeaza tesutul gras din hil si grasimea perirenala; stpT3. Parenchimul renal restant cu leziuni de nefrita cronica nespecifica in focare. Pelvis renal si ureter cu structura histo- conservata. Glanda suprarenala cu aspect histologic conservat. Perpendicular, linfoganglioni (nr=4, dim. max, 0, 8 cm) cu metastaza din carcinom slab diferentiat (sarcomatoid). Concluzia :carcinom renal inclasabil slab diferentiat, sarcomatoid, grad nuclear Fuhrman 4, stadiul III (pT3, pN1, Mx), cod 8312/3. Recomanda ex. IHC. |
|
Carcinom renal |
19-10-2012, 13:03:03 de către RaulDuke
inainte de toate, spune-ne ce zice respectivul CT dinainte de operatie, te rugam ! e important. mi se pare neverosimil ca pentru plamani nu a avut si CT ci doar radiografie. sper ca acum nu va mai fi asa... asteptam raspunsul imediat dupa ce vorbiti cu Prof. Sinescu, pentru ca in toata probabilitatea, situatia ulterioara nu mai e de competenta lui de aici inainte. |
|
Carcinom renal |
19-10-2012, 11:58:03 de către elcoflorin
Mi-ati raspuns atat de repede ca mi-au dat lacrimile. Va multumesc.Referitor la alte investigatii trebuie sa va dau mai multe amanunte : operatia a fost efectuata in data de 19.09.2012, la Fundeni de prof. Sinescu. Luni 22.10.2012 mergem acolo cu rezultatul la biopsie. Inainte de operatie a facut CT abdomen + pelvis, radiografie pulmonara si multe analize biologice deoarece tata are sindrom mieloproliferativ cronic si face tratament cu hydreea pentru ca trombocitele sunt mari. Amanunte despre aceste analize va dau dupa - amiaza. Multumesc din suflet. |
|
Carcinom renal |
18-10-2012, 21:20:44 de către RaulDuke
este un stadiu destul de avansat si avand in vedere gradul Fuhrman (care e maxim), practic tumora e maximal de agresiva. ca atare exista sanse enorm de mari sa existe metastaze. deci trebuie facut un examen ca lumea de bilant, deci cel putin un examen CT de torace si abdomen plus un RMN cerebral, sau tot CT, plus o scintigrafie osoasa. inafara de asta mai trebuie si niste analize biologice mai mult sau mai putin de rutina.daca aceste metastaze NU apar, pe niciuna din aceste investigatii, atunci are o sansa buna ca operatia sa-l fi salvat si sa fie vindecat, cu totusi un oarecare risc (cel putin mediu) ca boala sa recidiveze in viitor, deci va trebui sa continue supravegherea. altfel, daca exista metastaze, atunci din pacate nu mai poate fi vindecat si trebuie sa primeasca un tratament oncologic specific, cu viza papaleativa... deci menit sa-i prelungeasca viata. are investigatiile de care am vorbit ? |
|
Cum sa lupt cu cancerul? |
27-11-2013, 01:31:14 de către MARTON
Subiect: Cum sa lupt cu cancerul?
Sper ca esti bine si asteptam sa mai postezi.SANATATE |
|
22-10-2012, 17:55:09 de către RaulDuke
din pacate situatia ta NU prea suporta amanare. fiecare zi care trece in care NU stii ce urmeaza exact, e o zi pierduta care iti primejduieste situatia si mai tare.treaba e simpla: trebuie sa convoci rapid toata familia pentru a aduna toate resursele de timp, nervi si bani de care dispui, pentru a te prezenta cat mai repede la UN ONCOLOG care lucreaza intr-un spital universitar in care exista si sectie de chirurgie si unde se pot face si investigatii mai amanuntite, si tratamente de oricare, fie operatie, chimioterapie sau radioterapie. cel mai apropiat pentru tine poate fi Brasov sau Iasi, dar sincer nu conteaza unde e, atata timp cat se diagnosticheaza un STADIU exact, prin examenele de care am amintit si eu, iar apoi se trece rapid la tratament. daca este neglijat, cancerul acesta poate depasi stadiul in care este operabil, localizat, si poate da metastaze care apoi sa te omoare in nu foarte mult timp, timp care este cu atat mai pretios cu cat tu nu ai nici 30 de ani. personal nu pot sa te ajut fizic, pentru ca nici macar nu mai sunt in tara, iar cand eram, lucram in Bucuresti. cred ca bucuresti ar fi o varianta buna, daca ai avea unde/la cine sa locuiesti, pe o perioada nu prea bine definita. este foarte buna atitudinea ta, dar din pacate nu este suficienta si trebuie facute lucrurile de care ti-am zis REPEDE !!! |
|
22-10-2012, 09:42:36 de către roxa_atena
Buna. Astazi am primit si rezultatele de la biopsie de col, care confirma diagnosticul de la FCD : adenocarcinom endocervical invaziv pTx, Nx, Mx, G2 (???) - adica cancer de col uterin st. 2 B; de la Rx toracic - fara MTS ( presupun ca inseamna fara metastaze ), de la ecografia abdomen-pelvis la col uterin mi-au scris ca am un corp uterin 48/34/38 mm ( ???). Am fost consultata de o doctorita de la Maternitatea Cuza-Voda din Iasi care m-a trimis la spitalul Sf. Spiridon -Iasi unde am fost vazuta de un radiolog care miercuri o sa imi vada analizele si va hotari el ce este de facut. Pacat ca exista doar un singur aparat pt. radioterapie pe toata Moldova si la cat de multi bolnavi sunt cine stie cand mai apuci sa mai faci sedintele.Am mai consultat si un medic de la Maternitatea Giulesti din Bucuresti care vrea si el sa imi mai faca o serie de analize:iar FCD, iar biopsie si ma gandesc daca mai umbla iar ``acolo`` mi-e teama sa nu faca ceva mai rau, nu stiu.Am citit si am auzit ca nu prea e bine sa se umble ca va declansa hemoragie si o dau in mai rau dupa aceea.Sunt din Vaslui, spitalul nostru nu e dotat in domeniul oncologic, sunt constienta ca am multe drumuri de facut si am o lupta lunga si grea dar sunt increzatoare ca am sa reusesc pentru ca am un copil de crescut si simt ca mai am multe de facut in viata asta.Deci la cine sa ma duc ca sa fie mai bine?Multumesc si aveti grija de voi. Sanatate multa |
|
19-10-2012, 13:09:44 de către RaulDuke
deci toate aceste discutii la telefon, fie si cu medici, nu au nicio valoare. intai de toate trebuie sa stim EXACT care este stadiul cancerului tau de col uterin si, ca oncolog ce ma aflu, iti spun ca asta NU se poate spune doar pe o citologie Papanicolau.trebuie sa ai un EXAMEN GINECOLOGIC COMPLET, cu examen cu valve, tuseu vaginal si rectal, si evident cu un buletin care sa descrie aceste lucruri; apoi o COLPOSCOPIE apoi cel putin un examen RMN de pelvis si o BIOPSIE din colul uterin, adica prelevarea unei mici bucati de tesut care sa fie studiata la microscop. ai facut toate aceste lucruri ? medicii cu care ai vorbit, ce specialitati aveau ? in functie de stadiul exact, pot sa-ti spun si eu care este standardul de tratament. pana la clarificarea acestui aspect, care sper sa fie CAT MAI RAPIDA, nu se poate pune problema de operatie, iradiere, chimio, etc... ci numai dupa! din ce oras esti si la ce medici ai fost ? |
|
19-10-2012, 12:43:46 de către roxa_atena
Buna tuturor celor care mi-ati citit mesajul si ma incurajati. Totul a inceput acum vreo cateva luni cand intr-o seara eu si sotul meu, la contactul sexual avut am observat ca am o sangerare genitala. Nu am dat importanta pentru ca eram si in perioada examenenelor si mi-am zis ca poate o fi din cauza stresului. La o luna dupa ce iar am avut contact cu sotul mi-a aparut sangerare dupa, dar care a trecut a doua zi, asa cum s-a intamplat si prima data. Ciclul menstrual e regulat.asa ca nu mi-am facut griji. La o saptamana, observ o secretie galben cremoasa, urat mirositoare.Am banuit ca am vreo candidoza asa ca m-am dus la un control la un doctor O-G. M-a consultat si a facut si un FCD ( Testul Papanicolau ), care a iesit negativ, s-a confirmat ca am si o candidoza dar doctorita nu a fost convinsa si am mai facut un FCD in care a reiesit ca am cancer de col uterin st. 2. Mentionez ca nu am dureri, sunt vioaie, mananc orice, imi traiesc viata ca un un om normal si ``sanatos``. Doctorita care a descopeit boala m-a trimis la un radiolog care a propus mai intai sa fac radioterapie apoi operatie apoi citostatice.Am vorbit cu un alt medic la telefon care mi-a spus ca mai intai sa fac operatie apoi radioterapie si citostatice. Acum ma aflu intre intrebari si raspunsuri unele mai imbucuratoare, altele mai groaznice. Am un baietel de 4 ani si sunt constienta ca un fratior nu mai poate avea, dar macar sa fim sanatos si sa il crestem armonios.Cam atat...Acum astept sa vad ce urmeaza dupa ce primesc raspunsurile la analizele si investigatiile facute.Doamne-ajuta si aveti grija de voi.Multumesc |
|
18-10-2012, 08:03:10 de către maria 123
draga mea, DOAR cand 2 spun ca esti "beat"mergi si te culca...scz de comparatie. Ma gandesc prin CE treci. Propunere: mergi si-n Buc.sau Ungaria PENTRU stabilirea unui diagnostic corect. vazusi emisiunea la TV unde d-na a facut si citostatice si NU avea cancer?!? vb d-lui RaulDuke: "cum "ai descoperit" ca ai aceasta boala ? cum s-a pus diagnosticul ?" Sanatate maxima-ti doresc si putere sa treci peste...cu gandul, macar. cele bune iti doresc!!! |
|
17-10-2012, 22:52:36 de către RaulDuke
este o varsta intr-adevar extraordinar de tanara pentru aceasta boala. intr-adevar, nu are rost taraganirea nici macar cu o zi a demersurilor pe care sa le faci, primul este acela de a vorbi cu MEDICUL TAU DE FAMILIE, apoi DE A VEDEA UN ONCOLOG !!! cat mai repede ! nu te arunca direct pe mana unui chirurg, pentru ca pot fi pierdute multe lucruri din vedere. esti prea tanara si miza e prea mare.deci, pasul 1: mergi LA MEDICUL DE FAMILIE chiar maine! pasul 2: va trebui sa vezi un oncolog si apoi poate niste noi investigatii, iar apoi un plan de tratament pe care il va stabili acesta. intre timp totusi, spune-ne si noi cum "ai descoperit" ca ai aceasta boala ? cum s-a pus diagnosticul ? |
|
17-10-2012, 22:36:17 de către Teodora M.
Imi pare tare rau ca ai acest diagnostic si sper sa ai determinarea si taria si sprijinul inspre insanatosire! Cat mai curand trebuie sa mergi la un oncolog, sa iti dea trimitere la un chirurg daca trebuie operat ceva, sa ti se dea tratament! Nu mai amana nici o zi, este esential sa faci tot ce trebuie! Si la medicul de familie trebuie sa mergi sa iti spuna ce pasi trebuie urmati, daca trebuie sa iti faca un dosar anume etc.Poate iti raspunde aici si un domn oncolog care cu mare drag iti va spune o parere de specialist. Dar NU amana sa incepi tratamentele, fie ele chirurgicale sau de alt gen. Sanatate! |
|
cancer la ochi cu metastaze in ficat si la oase... + interpretare analize |
17-10-2012, 19:18:00 de către RaulDuke trebuie sa te consulte un medic pentru asemenea probleme. nu vei gasi raspunsuri prin discutii pe internet. te supara ceva ? colesterolul este intr-adevar foarte mare. despre LDH... e intr-adevar o problema ca este crescut, dar imposibil de spus fara un consult medical. nu ai si tu un medic de familie cu care sa vorbesti despre asta ? |
|
cancer la ochi cu metastaze in ficat si la oase... + interpretare analize |
17-10-2012, 18:19:01 de către nicolina.manole Revin cu aceste analize facute pe 12.12.2012 WBC 6.3; RBC 4.45; HGB 13.0; HCT 37.1; MCV 63.4; MCH 29.2; MCHC 35.0; PLT 319; LY 41.5; MO 5.3; GR 53.2; EO(mai mare) 0.7; RDW 10.5 %; PCT 0.16 %; MPV 5.3; PDW 17.8H % |
|
tumora pulmonara lss cu invazie parietala T4, N2 MX stadiul III B |
03-05-2014, 00:08:52 de către MARTON COSMIN eu am avut probleme cu tensiunea din cauza chimioterapiei si am facut un HOLTER mi sa dat un tensiometru de la spital care mia masurat tensiunea 24 de ore acasa, si dupa ce lea citit doctora mia dat o pastila pe zi cu ajutorul careia de aproape cinci luni nu mai am probleme, poti intreba acest lucru medicul curant, cel putin la mine in prospectul pastilei de chimio scrie ca efect secundar tensiune mare, infarct comotie cerebrala atc... |
|
tumora pulmonara lss cu invazie parietala T4, N2 MX stadiul III B |
02-05-2014, 23:56:50 de către cosminarad Momentan, i-a crescut pulsul foarte mult, de la 100 de pulsatii inainte, la 145 de pulsatii, insa nu vrea sa mearga la spital nicicum. In rest, mananca bine, nu a scazut in greutate, noaptea transpira si spune ca I`ll mai doare sub coaste cand tuseste si I`ll zgreabana pe gat, atunci si tuseste. As vrea sa-l includ intr-un studiu clinic, orice numai sa ii mai prelungesc viata. Luni vom merge la oncolog. |