Ultimele comentarii pe forum
SUBIECT | COMENTARIU | |
Mi-a recomandat acupan pentru durere si mi-a zis ca nu are ce sa fie rau |
25-11-2012, 12:27:45 de către RaulDuke da, mai exista si alte resurse de tratament, dar numai oncologul tau poate decide intr-o minima cunostinta de cauza, referitor la ce a facut pana acum. ma tem ca fara un istoric legat bazat pe niste documente oficiale, eu nu-mi pot face o idee foarte buna. in cazul in care faci si iradiere pe bazin, se pot adaugat si simptome digestive, de exemplu o diaree, poate inflamarea diverselor mucoase care ar putea fi prinse in cap, rectala sau vaginala si eventual o anemie sau o scadere a trombocitelor sau a celulelor albe sangvine. totusi nu e obligatoriu sa se intample niciuna din acestea. |
|
25-11-2012, 11:09:08 de către anamihai Multumesc mult pentru raspuns domnule doctor. Nu mi s-a spus nimic despre bazin, dar, imi puteti spune, va rog frumos, in cazul in care iradierea s-ar face si pe bazin, la ce ar trebui sa ma astept? Si. revenind la un subiect anterior, care ar fi fost schema standard de tratament in cazul meu? S-ar mai putea folosi si o alta schema de tratament pe viitor? Astept in continuare raspunsurile dumneavoastra si va multumesc anticipat. |
|
25-11-2012, 10:57:33 de către RaulDuke radiografia pe coloana a fost indicata de catre oncolog, caci banueisc ca ai niste dureri incontrolabile la acel nivel, fie o metastaza care sugereaza un risc de o eventuala fractura. din pacate eu nu pot sa stiu exact despre ce e vorba, doar pe baza discutiilor pe internet. radioterapeutul, stiind despre ce e vorba, apoi consultandu-te si uitandu-se pe ce CT-uri sau RMN-uri ii duci tu, o sa isi faca o idee. apoi el te va pune pe masa, va face niste radiografii, va afla cum sa te pozitioneze, va face niste marcaje pe corp, eventual niste mici tatuaje si va calcula el dozele de radiatii, doza totala plus cum le va imparti, etc. cum am spus, efectele adverse tin de organele care sunt prinse in campul de iradiere; daca se face bine si corect, iradierea la nivelul coloanei lombare nu ar trebui sa aiba aproape niciun efect advers, altele decat ceva la nivelul pielii, trecator. ce ar mai conta este daca se face iradiere SI pe bazin sau nu. |
|
25-11-2012, 10:50:20 de către anamihai Multumesc mult pentru raspuns. Cat despre radioterapie... Sunt programata peste o saptamana, mi s-a spus sa iau trimitere de la medicul oncolog si sa ma duc peste o saptamana, cu tot cu trimitere, la spital. Domnul doctor radioterapeut mi-a spus ca initial o sa faca niste masuratori si ca este posibil sa inceapa cu radioterapia chiar atunci, din prima zi cand ma duc. Numarul de sedinte de radioterapie am inteles ca il stabileste dansul. adica medicul radioterapeut, si zona care urmeaza sa fie iradiata presupun ca tot dansul o stabileste, nu medicul oncolog. Este adevarat sau ma insel? Medicul meu oncolog mi-a spus ca este vorba de radioterapie pe coloana, nu stiu exact ce anume inseamna asta, cred ca se referea la zona lombara, iar ulterior am aflat ca oricum tot radioterapeutul o sa decida ce anume sa iradieze, chestie care mi s-ar parea normala. Daca ar fi vorba de radioterapie in zona lombara, la ce efecte adverse ar trebui sa ma astept? Este acelasi lucru cu radioterapie la coloana, sau asta din urma implica toata coloana? Si inca o intrebare domnule doctor : despre ce fel de masuratori si calcule este vorba si cum se realizeaza? Probabil ca sunt agasanta cu atatea intrebari, dar credeti-ma, daca nu ma lamuriti dumneavoastra cat de cat, viata mea se rezuma la un lung sir de presupuneri si nu prea mai stiu ce sa cred. M-ar ajuta foarte mult daca as fi informata si as stii despre ce este vorba de la cineva cu experienta in domeniu si care poate emite pareri competente, asa ca dumneavoastra, nu de la fel de fel de neavizati de pe net, Va rog frumos sa imi raspundeti cand aveti timp. Imi cer scuze anticipat daca am fost prea cicalitoare, as vrea numai sa ma pregatesc pentru ce urmeaza ca sa pot merge mai departe. Va multumesc si astept raspunsurile dumneavoastra. Va doresc o zi buna. |
|
24-11-2012, 15:57:51 de către RaulDuke despre tratamentul tau... sincer nu stiu exact de unde sa-l apuc, nu il inteleg foarte bine. nu pot spune ca a fost ceva rau neaparat, dar nici propriuzis foarte standard. despre radioterapie, nu cred ca e cazul sa traim cu frica drobului de sare. pana una alta nu esti programata sa faci radioterapie, asa ca vom vorbi mai multe atunci. intr-adevar iradierea are si ea efecte adverse, dar nu sunt dintre cele mai rele intotdeauna; cel mai des sunt mici probleme la nivel local, asa ca tine foarte mult de zona care este iradiata. |
|
24-11-2012, 12:42:58 de către anamihai Buna ziua, domnule doctor. Astept in continuare raspunsurile dumneavoastra si daca aveti timp, v-as ruga sa imi dati mai multe informatii despre radioterapie, mai ales despre efectele adverse. Ma ingrozeste ceea ce citesc pe net sau ceea ce aud despre asta, asa ca mai bine ar fi sa stiu toate astea de la un medic oncolog. Oricum banuiesc, sau macar sper, ca efectele adverse ale radioterapiei nu sunt obligatorii pentru toate persoanele. Va multumesc anticipat si va doresc o zi buna. |
|
22-11-2012, 14:28:34 de către anamihai Da. Tamoxifen pastile, zoladex injectie/30 zile, avastin perfuzabil si paclitaxel ( 6 sedinte, una la 3 saptamani). A fost ceva gresit? In alta ordine de idei, trebuie sa ma interesez sa vad ce si unde anume se face radioterapia, sa vad ca spital mai face programari, pentru ca mi s-a spus ca trebuie sa fac radioterapie. Credeti ca asta este un lucru rau? M-ar interesa orice parere de la dumneavoastra. Va multumesc frumos si astept raspunsul dumneavoastra. |
|
21-11-2012, 22:20:30 de către RaulDuke cum adica ? adica ai facut si tamoxifen si zoladex si avastin in acelasi timp cu chimioterapie ? |
|
21-11-2012, 20:54:23 de către anamihai Tratamentul pe care l-am postat anterior, este singurul tratament urmat de mine, tot pe fondul acestui tratament am facut si chimioterapia. |
|
21-11-2012, 20:49:10 de către anamihai Multumesc pentru raspuns. Mi s-a spus ca nu este in nici un caz vorba de o progresie a bolii, boala a fost stopata, dar dupa tratamentul chimioterapic au mai ramas niste leziuni care acum s-au inflamat, , , din varii motive... nu stiu care, dar mi s-a spus ca r ceva ce se poate intampla, ca nu e nimic anormal. Nu. nu am fost inca programata pentru radioterapie, cred ca maine o sa vorbesc mai multe despre asta cu doctorul meu. |
|
21-11-2012, 20:41:33 de către RaulDuke din pacate nu pot sa imi exprim o parere mai avizata decat a medicilor tai, intrucat evident ca nu cunosc toate detaliile medicale si mai ales oncologice ale cazului tau. "refacerea" ta ma tem ca nu poate fi favorizata sau grabita sau nimic; ea tine practic numai de raspunsul la tratament si de deciziile pe care le iau medicii tai directi. esti programata pentru radioterapie ? ti-am spus ca am niste intrebari care cel mai probabil ar trebui puse medicului tau: daca boala e sub control cu tratamentul acesta, atunci DE CE progreseaza metastazele osoase, astfel incat trebuie iradiate ? evident ceva nu se leaga in rationamentul acesta... cumva ai facut toate variantele de tratament posibil, pana acum ? etc. |
|
21-11-2012, 14:38:03 de către anamihai Din cate am inteles avastinul nu se prea poate inlocui cu nimic, bondronatul este absolut indispensabil pentru metastaze osoase iar tamoxifen si zoladex tin de hormonoterapie, toate analizele ies ok, inclusiv estradiol si fsh...mi s-a spus ca se pastreaza schema de tratament... nu stiu daca este bine sau nu, oricum eu nu sunt medic sa ma pot pronunta, v-am spus numai ce am inteles eu. Dumneavoastra, ca medic oncolog, puteti emite o parere avizata si competenta despre acest caz, daca aveti vreuna. Ce factori ar putea favoriza refacerea mea intr-o mai mare masura, in urma radioterapiei? Nu stiu cum sa ma exprim mai bine, dar as vrea sa merg mai mult fara probleme, in urma unei eventuale radioterapii. Va multumesc anticipat pentru timpul pe care mi-l acordati, in conditiile in care meseria de medic presupune foarte mult stres, responsabilitate, rabdare...deci dupa o zi de munca extenuanta, cu atatia pacienti si cu n cazuri, dumneavoastra mai aveti si rabdare si va mai faceti si timp sa ne raspundeti, noua, celor care asteptam cu sufletul la gura... Pentru asta va multumesc mult. |
|
21-11-2012, 13:28:49 de către anamihai Multumesc mult pentru raspuns. Deocamdata vad ca durerea a cedat la fentanyl 25 si dexametazona. Nu am mai luat niciun alt calmant, dar simt in continuare ceva inflamat, ceva ca o arsura, ca o rana... Mentionez ca pe radiografia mea a mai iesit si " scolioza toraco-lombara in S", are asta vreo importanta in ceea ce mi se intampla, are vreo legatura cu ceea ce simt ( nu pot sa o mai numesc durere acum)? |
|
20-11-2012, 21:49:38 de către RaulDuke da, exista o sansa destul de buna de remediere cu radioterapie, dar din pacate datele sunt insuficiente spre a spune ce anume trebuie iradiat, daca trebuie, doar pe baza unor radiografii. trebuie o investigare mai amanuntita care in mod normal ar trebui sa constea in atat un CT de oase, respectiv coloana lombara, bazin si femur si un examen RMN de maduva spinarii la nivel cel putin lombar. despre impresiile medicului cum ca leziunile "erau si inainte" si nu e nimic schimbat... am oarecare rezerve. daca este asa, atunci de ce acestea au devenit simptomatice fix acum ? asta nu se poate intampla datorita "inflamarii" lor sau nu stiu ce; trebuie pusa in discutie o reluare a activitatii metastazelor osoase si eventual schimbat si tratamentul sistemic pe care il urmezi acum. |
|
20-11-2012, 19:59:06 de către anamihai Buna seara domnule doctor. In urma rezultatului radiografiei facute doctorul meu oncolog mi-a spus ca nu a aparut absolut nimic nou, deci nu exista o recidiva a cancerului, chestiile de acum fiind vizibile si pe CT-urile anterioare. Mi s-a spus ca in urma tratamentului chimioterapic boala s-a stopat, dar au mai ramas unele leziuni care se pare ca s-au inflamat. Mi-a spus ca, cel mai indicat ar fi, se pare, 10 sedinte de radioterapie. Domnule doctor, puteti, va rog, sa-mi spuneti parerea dumneavoastra la cele scrise mai sus? Este posibil asa ceva? Daca se poate si aveti timp, imi puteti scrie mai multe despre radioterapie, efecte adverse cat si efecte benefice, in cazul meu. O sa pot merge mai bine dupa radioterapie? De fapt bine merg, si normal, si chiar destul de repede, problema este ca dupa o perioada de 40-45 min. apare durerea si cel mai indicat este sa ma asez. Credeti ca se va mai putea remedia asta? |
|
20-11-2012, 11:22:49 de către anamihai Buna ziua domnule doctor. In urma radiografiei facute am primit urmatorul rezultat: Corpi vertebrali L4, T8 si T11 cu inaltime mai redusa si aspect biconcav. Modificari difuze de structura osoasa cu alternante de leziuni osteolitice ( predominant ) si osteocondensante sugestive pentru determinari secundare. " Osteocondensante sugestive " nu se intelege foarte bine, poate sa fie scris si altceva, este scris de mana, nu cunosc termenii, imi cer scuze anticipat daca am scris gresit, dar stiti si dumneavoastra ca scrisul de doctor este proverbial :) Mentionez ca leziunile mele sunt multiple, in regiunea toracala, sacrata si lombara, lucru care reiese din C T -urile anterioare. Imi puteti spune, va rog frumos, ce inseamna?Astept raspunsul dumneavoastra si va multumesc anticipat. |
|
18-11-2012, 20:39:16 de către RaulDuke foarte bine ! |
|
18-11-2012, 19:15:02 de către anamihai Ma bucur ca primesc si raspunsuri mai bune...:) Multumesc pentru ele. In ceea ce priveste fentanylul, cunosc pe cineva care lucreaza in domeniul medical, are cunostinte despre oncologie. stie cazul meu de la inceput, de fapt m-a scos din cea mai urata criza, si se ocupa de mine si ma ajuta cand am nevoie. E cineva in care am mare incredere. care m-a scos din multe atacuri de panica si crizele MARI de durere de anul trecut. Sa inteleg ca fapul ca mi-a cedat durerea la fentany 25 micrograme ( imi cer scuze ca am scris miligrame mai devreme ) este un lucru destul de bun? Adica macar nu e un lucru rau...Anul trecut, in vara, am avut pentru vreo 3 luni fentanyl 100 micrograme... Stiu ca se schimba plasturele la 72 de ore. Mi-a mai dat si dexametazona, care, daca nu ma insel este antiinflamator. Oricum maine ajung sa fac radiografia si sper ca, indiferent de ceea ce iese pe film sa se gaseasca o solutie, sa fie eliminata cauza care produce durere si sa scap de fentanyl in cel mai scurt timp ( sunt ametita si stiu ca si dupa ce renunt la el o sa am cateva zile proaste). Multumesc mult ca va faceti timp sa imi raspundeti domnule doctor. Dupa ce aflu rezultatul radiografiei o sa scriu din nou pe forum. |
|
18-11-2012, 16:27:24 de către RaulDuke Da, cu siguranta! despre fentanyl: desigur ca e vorba de 25 de micrograme si nu miligrame; totusi este excelent ca l-ai folosit si stii si tu ca doza MINIMA din medicatia care isi face efectul trebuie folosita sistematic, deci nu trebuie sa astepti sa ai dureri; intrebarea mea sincera este CUM AI AVUT ACCES LA FENTANYL, care este o morfina la care nu se poate accede decat cu prescriptie speciala de la medic ??? |
|
18-11-2012, 12:40:25 de către anamihai Va multumesc mult pentru raspuns, cat si pentru faptul ca raspundeti atat de repede. Parca simt ca nu mai sunt asa de pierduta...Pentru durere am luat fentanyl de 25 de mg si vad ca mi-a trecut. Este ceva foarte rau ca am recurs la fentanyl? Domnule doctor ati avut vreun pacient cu diagnosticul meu care sa traiasca mai mult de un an, un an jumatate? |
|
18-11-2012, 00:13:18 de către RaulDuke NU pentru ambele intrebari, mai ales la posibilitatea de a nu mai putea sa te misti deloc in scurtul rastimp de azi pana luni. |
|
16-11-2012, 14:00:45 de către anamihai Sunt intr-o stare proasta, la ora 6 m-amtrezit din cauza durerii, durere ca intr-un final a cedat cat de cat la ketonal duo. Programarea este pentru luni la ora 17, pana atunci nu s-a putut face o amarata de radiografie...sa speram ca mai traieste si subiectul in cauza pana luni... Doctorul meu mi-a zis ca e posibil sa fie si de la bondronat, mai exact de la faptul ca mi-a schimbat zometa (la care am reactionat excelent inca de la primele zile dupa prima administrare) cu bondronat in luna august a acestui an. Mi-a zis ca se gandeste la radioterapie, dar ca mai intai trebuie sa vada radiografia, chestie care mi sa parea normala a long time ago... Sper sa nu ajung iar la medic pe ultimii 5 metri, mai ales ca nu sunt eu vinovata pentru asta, eu doar platesc si suport consecintele. Domnule doctor, credeti ca este posibil sa mai ajung in stadiul in care a nu ma pot misca, asa cum am fost anul trecut, atunci cand nu fusesem diagnosticata si nu urmam niciun tratament? Credeti ca se poate intampla asta pana luni? Poate vi se par niste intrebari stupide, sau poate chiar sunt stupide, daca sunt scoase din context, dar va intreb asta pentru ca am rammas traumatizata de ceea ce mi s-a intamplat, si asta este lucrul de care ma tem cel mai mult. Credeti ca faptul ca mi-a fost inlocuit zometa cu bondronat mi-ar fi putut agrava situatia, adica oranismul meu sa nu reactioneze la bondronat sau sa nu il accepte? Va multumesc anticipat pentru raspunsuri. |
|
15-11-2012, 15:35:18 de către RaulDuke numai bine ! asteptam vesti! |
|
15-11-2012, 14:38:09 de către anamihai Multumesc mult pentru informatii domnule doctor. Am vorbit cu dumneavoastra in doua zile cat n-am vorbit cu medicul meu in 1 an 1/2... Aveam mare nevoie aceste informatii, dar nu luate de pe cine stie ce site-uri, ci de la cineva competent si cu experienta. Imi sunt de un real folos. Astazi ma duc sa-mi fac programare pentru radiografie. Mi-e ffffffoarte frica de ce o sa mi se spuna, imi simt stomacul in gat de teama...dar oricum nu am suportat niciodata incertitudinea, si se pare ca nici nu aveam variante... Dupa rezultatul pe care o sa-l primesc, probabil o sa va mai intreb cate ceva... Oricum, va multumesc mult inca o data |
|
14-11-2012, 17:19:37 de către RaulDuke se poate face si pe masa, in "decubit dorsal". |
|
14-11-2012, 14:57:03 de către anamihai Multumesc pentru raspuns. Mi s-a recomandat radiografie lombara. Puteti.va rog frumos sa-mi spuneti daca se face stand in picioare? Va intreb asta din cauza durerii. Multumesc mult |
|
14-11-2012, 12:58:11 de către RaulDuke da, radioterapia poate fi o solutie pentru, de exemplu, niste metastaze osoase care dau dureri incontrolabile cu medicamente sau care aduc un risc de fractura la acel nivel. intelegi automat ca trebuie neaparat diagnosticata durerea ca venind de la o zona osoasa afectata de metastaze, deci o investigatie facuta la acel nivel (CT si RMN), apoi asta implica faptul ca boala ar fi in evolutie, deci trebuie schimbat si tratamentul sistemic. radioterapia are efecte adverse de multe ori la nivelul pielii, iar apoi tine foarte mult de zona pe care se face. nu este neaparat ca si chimioterapia, decat in mica masura. |
|
14-11-2012, 12:51:03 de către anamihai Radioterapia ar puta fi o solutie? Imi puteti spune unde se efectueaza si ce presupune? Este la fel de rea ca si chimioterapia? Ce efecte adverse are? Multumesc mult pentru raspunsuri. |
|
14-11-2012, 00:26:39 de către RaulDuke nu stiu cum anume vrei sa-ti "traduc" elementele acelea medicale. sunt pur si simplu un limbaj TEHNIC medical, nu alta limba. deci nu pot sa iti fac o traducere... da, intr-adevar, durerile pot sa NU fie de la boala. totusi, pentru situatia in care sunt (caci se poate), trebuie investigat cum sta treaba. daca ele sunt de la boala, cel mai probabil vor progresa in intensitate si frecventa. |
|
13-11-2012, 19:46:29 de către anamihai Domnule doctor, daca nu ma insel hormonoterapie inseamna zoladex si tamoxifen si daca asta inseamna, asta este singura combinatie folosita la mine, Despre Herceptin stiu, trebuia CISH pozitiv, daca nu gresesc. Imi puteti spune, va rog frumos, mai pe intelesul meu, cum sa traduc informatiile pe care vi le-am dat despre boala mea? Pot spera, pana imi fac o radiografie, ca durerile nu sunt neaparat de la boala? Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra. |
|
13-11-2012, 19:34:15 de către RaulDuke in principal hormonoterapia, sub multiplele ei forme si variatii (dintre care nu stiu exact toate care au fost folosite la tine); de asemenea ramane chimioterapia, in caz de necesitate, dupa cum va considera medicul, si avastinul momentan. un medicament de care probabil ai auzit, numit HERCEPTIN, din pacate nu va fi o solutie si nu va putea fi aplicat la tine, pe baza examenelor IHC si CISH pe care le-ai scris mai sus. |
|
13-11-2012, 19:20:22 de către anamihai Multumesc pentru raspuns domnule doctor. Mai jos o sa va dau mai multe informatii: Buletin anatomo patologic DIAGNOSTIC HISTOPATOLOGIC 5 fragmente tisulare de 0, 8/0, 2 cm fiecare cu aspect de carcinom mamar ductal invaziv, infiltrant in tesutul adipos peritumoral, grad histologic 1, scor histologic 5, formare de tubi 3 pct, pleomorfism celular 1 pct, mitoze 1 pct, invazir perineurala si limfovasculara lipsa. ICD-O 8500/3 Biologie moleculara CISH- Celule tumorale invazive, prezinta semnale cromogene Her2 Neu, individuale, cu o medie pe 30 de celule de aproximativ 4, indicand polisomia cromozomului 17 si lipsa amplificarii genei. Reactie CISH pentru Her2Neu negativa. Imunohistochimic ER pozitiv 70% in celule tumorale; PRG pozitiv 30% in celule tumorale; Ki67 pozitiv 20% in celule tumorale, Cerb B2 reactie membranara completa in mai mult de 10% dar mai putin de 30% dintre celulele tumorale (++) Poate imi puteti spune mai multe acum, care ar fi trebuit sa fie tratamentul pe care sa il urmez dupa parerea dumneavoastra si ce variante de tratament ar mai exista. Va multumesc mult si astept raspunsul dumneavoastra. |
|
13-11-2012, 13:27:24 de către RaulDuke desigur ca variantele de tratament care mai raman tin in foarte mare masura de ce ai facut deja pana acum, dar si de niste investigatii despre care nu ne-ai spus nimic (cum ar fi buletinul imunohistochimic) si alte elemente din istoric. in mod normal metastazele NU au voie sa produca dureri; acest lucru presupune ca boala si-a reluat evolutia si ca tratamentul trebuie schimbat; la ce tratament urmezi momentan (si nu pot spune ca inteleg foarte bine combinatia... pe de-a intregul), tind sa cred ca mai exista variante de tratament care, in caz de progresie, ti se pot propune. stii foarte bine ca nu te vei vindeca (nu cu ce exista astazi in medicina umana), dar asta nu inseamna ca boala nu poate fi tinuta sub control sau ca simptomele nu pot fi minimizate. dar mai intai trebuie vazut ce anume se intampla: ai o alta boala (ai avut reumatism?) esti prea tanara pentru artroza, dar nici asta nu e imposibil; este cumva o reactie la bondronat ? cancerul a reinceput sa progreseze? etc. trebuie distins intre toate acestea si reactionat in consecinta. din pacate desigur ca "metastazele" sau mai bine zis cancerul tau, poate sa inceapa sa creasca iarasi, iar acest lucru trebuie surprins imediat ce se intampla, daca se intampla. |
|
13-11-2012, 12:54:41 de către anamihai Multumesc mult pentru raspuns domnule doctor. Sunteti un om deosebit si, cu toate ca va urmaresc de mult timp raspunsurile pe care le dati pe forum nu m-am gandit ca pot sa vorbesc si eu cu dumneavoastra si ca pot primi un raspuns la problemele mele. Domnule doctor, se poate intampla ca metastazele sa recidiveze in conditiile in care sunt sub tratament cu avastin, bondronat, tamoxifen si zoladex si in conditiile in care acum o luna si ceva se inregistrase o imbunatatire semnificativa a starii mele, lucru observat si pe cele doua radiografii, respectiv CT si scintigrafie? Daca din nefericire raspunsul este da. ar mai exista si alte solutii pentru tratament, sau asta a fost tot ce se putea face? Un fel de.m-am facut bine si-am murit... (am glumit desigur, sper sa nu va suparati, umorul mi-a mai ramas inca, chiar daca e negru.) Si inca ceva, domnule doctor: nu ca incerc sa va sugerez raspunsul, , dar este posibil ca zona bazinului, fiind intr-adevar cea mai afectata, sa fie mai sensibila acum de la sctahimbarea vremii, a anotimpului, sa fie niste dureri reumatice sau o raceala la mijloc (mentionez ca in urma tratamentului cu zoladex, am bufeuri de cel putin 20 de ori pe zi, deci sunt mai mult transpirata)? Sau in cazul metastazelor osoase, se intampla sa existe perioade in care acele leziuni sa doara, sau sa sacaie, perioade care sa fie trecatoare, asa cum mi s-a mai spus? Daca trece cu ketonal, este ceva foarte grav? Ultima cred ca este o intrebare cam stupida, dar o pun din disperare, pentru a mai gasi o speranta si pentru a verifica niste informatii. Va multumesc din suflet atat pentru toate raspunsurile care mi le-ati dat, cat si anticipat, pentru cele viitoare. Astept raspunsul dumneavoastra. |
|
13-11-2012, 00:00:41 de către RaulDuke este absolut improbabil. |
|
cancer mamar metastaze osoase |
12-11-2012, 20:44:26 de către RaulDuke
Subiect: cancer mamar metastaze osoase
problema este ca postezi in mai multe locuri simultan si mi-e greu sa urmaresc discutia. o sa ne rezumam deci la discutia pe thread-ul celalalt, unde ai scris o descriere mai amanuntita a istoricului tau. |
|
12-11-2012, 20:37:58 de către anamihai
Domnule doctor, ce ar trebui sa mai stiti despre cazul meu? mentionez ca am postat pe forum, mai devreme, in atentia dumneavoastra, un scurt istoric al bolii. Nu stiu ce anume sa mai scriu pentru a va putea ajuta sa imi raspundeti. Cu riscul de a ma repeta va spun ca am facut CT si scintigrafie osoasa in septembrie si au iesit ok, in sensul ca erau in remisie. De altfel ma si miscam mult mai bine, Durerile pot fi in urma tratamentului cu paclitaxel , terminat in august? Sau pot fi dureri reumatice, dat fiind ca zona bazinului la mine e cea cu leziuni, deci cea mai sensibila? Va multumesc din suflet pentru raspuns si astept in continuare raspunsul dumneavoastra. |
|
12-11-2012, 20:22:58 de către RaulDuke
este absolut improbabil ca durerile sa fie de la `presiunea atmosferica`. totusi stiu prea putine date despre cazul tau, iar aceasta problema trebuie abordata printr-un consult medical. nici de la bondronat nu prea au cum sa fie durerile, desi acest lucru ar fi posibil. ai vorbit cu medicul tau asta ? cu medicul oncolog sau poate chiar cu medicul de familie... |
|
cancer mamar cu metastaze osoase |
12-11-2012, 20:43:26 de către RaulDuke
Subiect: cancer mamar cu metastaze osoase
ai mai scris o postare, mi se pare, dar aceasta contine o relatare mai pe larg a istoriei tale, din care pot sa-mi fac o idee mai buna.ca atare: tu ai facut ct TORACO-LOMBAR, lucru care nu examineaza si zona care te supara pe tine (bazin, femur, etc); scintigrafia nu este o investigatie foarte buna pentru un anume tip de leziuni osoase si nici foarte sensibil pentru eventuale fracturi. ca atare acest lucru ar putea fi util, respectiv un CT de pelvis + bazin, eventual posibil completat de un RMN; desigur ca as incepe intai cu o radiografie de bazin si ambele oase femurale (si consult clinic inaite, desi banuiesc ca s-a facut); de asemenea nu ar putea sa strice si un consult ortopedic, care sa tina seama de boala ta, evolutia ei si tratamentul urmat. in acest timp trebuie sa urmezi tratamentul care te ajuta, sa nu induri inutil durerile (sub indrumarea medicului, eventual de familie) si sa eviti pe cat posibil efortul fizic excesiv sau anumite miscari/activitati ce presupun un risc la traumatisme, lovituri, etc. adreseaza-te, cel putin pentru inceput, medicului de familie, daca la oncolog iti este mai greu sa ajungi sau daca iti e greu sa comunici cu el. unde anume te tratezi ? si ce anume a zis sa faci pentru durerile de oase ? acestea nu au cum sa fie de la "vreme" si desi pot fi de la bondronat, care dupa un an poate, teoretic, sa dea efecte adverse la nivelul oaselor coapselor (femur), cauza lor trebuie cautata, iar medicul nu cred ca poate sa-si permita sa se prefaca ca nu exista, chiar daca el insusi nu poate sa-si dea singur seama de unde provin. |
|
Are cineva informatii despre Tien Hsien Liquid |
30-09-2013, 16:16:38 de către Marotis Mai am o cutie si 2 fiole daca va intereseaza acest medicament Tien Hsien Liquid. Sunt luate de la Secom, am factura, insa persoana pentru care le-am luat a decedat, avand metastaze multiple. |
|
07-09-2013, 19:07:50 de către domi88 Din pacate cunosc mai multe cazuri in care tien-ul nu a ajutat. Mai mult decat atat nu au fost observate imbunatatiri nici macar in starea generala a pacientului. Iti recomand utilizarea extractului din ciuperca de mesteacan si de asemenea produse care contin glutationa. De asemenea extractul de rostopasca are potential anttumoral. |
|
26-03-2013, 17:27:09 de către anauhu O sa traiasca mult mai mult..sper din toata inima..multa sanatate. |
|
26-03-2013, 16:31:06 de către l0r3d4n4 Multumesc frumos ! Sa dea Dumnezeu sa mai traiasca si ea macar un an ! |
|
26-03-2013, 16:29:21 de către anauhu Da si mamei mele ii dadeau tot asa cateva luni...insa a mai trait un an..si un an...Iti doresc din toata inima multa sanatate pentru mama ta..Si sper ca Dumnezeu sa o faca bine bine. |
|
26-03-2013, 15:57:48 de către l0r3d4n4 Mama era stadiul 4 nu a putut fi operata..imi pierdusem orice speranta... Doctorii ii dadeau maxim 3 luni :( si cu ajutorul lui Dumnezeu si cu tratament are deja 3 luni de cand a foat diagnosticata |
|
26-03-2013, 15:47:21 de către anauhu Da si mama mea dupa doua luni tinute cu Tien ii disparusera metastazele de la ficat si chiar se ingrasase. Tragedia a venit dupa ce a trebuit sa faca pauza de chimio si dupa ce a terminat si tratamentul aceasta, Ea l-a tinut 6 luni..asa il recomanda cei de la clinica care comercializeaz doua aceste produse. Initial se tine 2 luni cu 3 fiole pe zi, apoi 2 fiole inca doua luni si 1 fiola ultimile 2 luni. (plus alte medicamente de la ei in functie de tipul de cancer sau legate de problemele personale ale pacientului). In cazul in care mai ales este un cancer in prima sau a 2 a faza sau macar operabil, recomand aceste produse avand un efect extraordinar. Bineinteles depinde de organismul fiecarui om. Insa in cazul unor astfel de boli, chimioterapia fara un tratament naturist este dezastru. |
|
26-03-2013, 15:41:08 de către l0r3d4n4 Revin si spun ca mama mea dupa o luna jumate de tratament cu tien si o singura sedinta de chimio nu mai are metastaze hepatice si se simte destul de bine.asa ca eu va recomand daca aveti posibilitate sa le folositi |
|
26-03-2013, 15:27:13 de către anauhu Buna ziua. Mama mea a folosit medicamentele naturiste de la Secom, inclusiv Tienul. Cazul ei nu a fost unul fericit, datorita bolii avansate ( fiind cancer la ovar neoperabil cu metastaze), insa produsele sunt extraordinare. Au combatut efectele chimioterapiei, si cat timp le-a luat nu realizai pur si simplu care are aceasta boala groaznica. Datorita unor complicatii nu a reusit sa lupte cu aceasta boala, insa pana in ultimul moment nu a avut dureri, si tind sa cred, ca s-a intamplat acest lucru datorita produselor naturiste, care cel putin au ajutat-o sa suporte boala mai usor. Am cautat un forum deoarece mai am cateva produse de la ei si as vrea sa le dau cuiva care are nevoie. Sunt produse ff scumpe..tratamentul ajungand la zeci de milioane, de aceea cred ca daca cineva are nevoie ar ajuta..Mai am 2 fiole..clar nu multe dar in astfel de situatii cred ca ajuta orice..si alte medicamente tot de la ei care au efect antitumoral si imunostimulator. Daca aveti nevoie le ofer cu cea mai mare placere si de asemenea cu sfaturi legate de aceasta boala, pentru ca am trecut cu cineva drag printr-o perioada grea si inteleg perfect situatia. O zi frumoasa si multa sanatate. |
|
19-01-2013, 19:19:26 de către l0r3d4n4 buna! acum o luna mama mea a primit acelasi diagnostic. as vrea sa stiu daca intr adevar aceste fiole au avut ceva efect? |
|
Adenocarcinom colorectal si metastaze hepatice |
22-08-2013, 00:18:02 de către RaulDuke 1. pur si simplu se poate, nu are nimeni un raspuns la intrebarea asta, cu atat mai mult unul care sa ofere satisfactie prin sine. totusi cel mai probabil metastazele erau prezente inca din momentul operatiei, chiar daca ele erau atat de mici incat nu au fost vizualizate de la inceput. 2. medicul oncolog intocmeste un dosar complet pe care cineva (de exemplu voi) il depune la sediul CNAS. dosarul odata depus intra intr-o comisie care are loc odata pe luna, si unde se aproba dosarele in limita numarului de locuri nationale. dosarul poate, din lipsa de locuri, sa nu primeasca aprobarea, dar sa intre automat in comisie timp de 3 luni la rand; daca nici dupa 3 luni consecutive nu este aprobat (din lipsa de locuri), atunci el trebuie refacut si trimis din nou de catre oncolog. daca din start e ceva in neregula cu dosarul, acest lucru se comunica imediat oncologului, pentru a-l reface. din pacate odata cu primirea aprobarii, cel mai des se mai pierde timp pana la primirea efectiva a medicamentului de catre pacient, caci odata primita aprobarea, abia atunci spitalul respectiv poate sa ceara fonduri si sa comande medicamentul in numele bolnavului respectiv. 3. tratamentele din pacate nu pot fi prescrise pe internet, iti trebuie un medic pentru asta. durerea poate fi de multe cauze si ca atare si tratamentele de durere pot sa varieze foarte mult. de obicei se incepe cu cele mai simple medicamente si se evalueaza raspunsul, iar apoi se escaladeaza dupa nevoie, de exemplu cu o combinatie de algocalmin cu paracetamol, daca le tolereaza. |
|
21-08-2013, 22:38:30 de către Alexyia33 Tatal meu a terminat sedinta nr.8 de Xelox si situatia lui e din ce in ce mai ingrijoratoare. A facut 5 sedinte de radioterapie pentru metastazele osoase (durerea s-a mai ameliorat) dar i-au aparut sub operatie pe abdomen 2 noduli de aprox 2 cm cel mai mare, foarte duri si acuza mereu dureri abdominale (presupun ca toate aceste simptome sunt din cauza carcinomatozei peritoneale cu care a fost diagnosticat dupa operatie).Problema este ca medicul lui este plecat in concediu si se intarzie intocmirea dosarului pentru Avastin. Intrebarile mele sunt urmatoarele: 1. Cum se poate ca acest cancer sa evolueze atat de repede (la ecografia facuta inainte de operatie nu se evidentia nici o metastaza), in timpul operatiei la fel medicul nu a observat nimic la ficat cu atat mai putin la oase si acum dupa 6 luni de la operatie are metastaze osoase, metastaze hepatice, metastaze splenice si carcinomatoza peritoneala? 2. Care sunt pasii pentru intocmirea dosarului pentru Avastin? Cam cat timp dureaza aprobarea lui? 3. Ce pot sa ii dau pentru durere? (are zile cand il doare foarte tare abdomenul). Sunt disperata ca nimic nu merge cum trebuie si simt ca timpul trece foarte repede in defavoarea lui iar medicii au foarte multi pacienti si nu au timp fizic sa stea de vorba cu fiecare pacient in parte iar lipsa asta de comunicare ma nelinisteste si mai mult. |
|
27-07-2013, 16:48:36 de către Alexyia33 Tata mai are de facut 2 sedinte de Xelox dupa care medicul a spus ca il trece pe Avastin si pentru durere i-a recomandat sedinte de radioterapie. |
|
23-07-2013, 14:18:55 de către RaulDuke din pacate investigatiile indica spre o recidiva a bolii, atat regionala - la nivelul peretelui toracoabdominal stang, cu invazia lui, de aici durerile, dar si cu metastaze in ficat si abdomen, lucru care face ca boala sa fie nevindecabila. va trebui sa reinceapa chimioterapie, de data asta cu unul din produsele de care am amintit, si cu tratament simptomatic; zometa nu stiu daca il ajuta foarte tare pentru dureri, mai indicata ar fi radioterapia pe zona dureroasa. cand aveti programare la oncolog ? |
|
20-07-2013, 13:16:47 de către Alexyia33 Buna ziua. Tatal meu si-a facut CT-ul (medicul oncolog i-a dat trimitere doar pentru zona toracica). Rezultatele sunt urmatoarele: Formatiuni infiltrativ-expansive solide situate la nivelul peretelui toracic lateral stang, contigue intre ele pe o suprafata de 13 mm, cu dimensiuni de 80/47/51 mm si 120/47/70 mm (diametru antero-posterior oblic, in lungul coastelor /transversal/cranio-caudal perpendicular pe coaste), cu contur boselat, multiple calcificari milimetrice de intensitate mica, priza de contrast intensa si neomogena; leziunile transfixiaza peretele, infiltrand spatiile intercostale si muschiul mare dorsal, insertia costala a muschilor peretului abdominal si insertia laterala a diafragmului, proemina subtegumentar si subpleural si determina osteoliza coastelor IX, X si XI (cu discontinuitatea arcului lateral al acestora) si milimetric, excentric a coastei VIII. Mici adenopatii intercostal posterior (la nivelul spatiilor 8-11 de maxim 9 mm), mamar intern (la nivelul spatiului 1, de 8 mm) si axilar (de maxim 12/6 mm) stang. Nu se constata alte formatiuni in volumul scanat (scanare de la C6 la L4) care sa intereseze structurile osoase. Lichid pleural stang in cantitate mica (etalat decliv, cu grosime de maxim 5 mm in sinusul costo-frenic posterior ); posibile determinari secundare pleurale stangi (pe alocuri sunt vizibile ingrosari sub 2 mm) Nu se constata adenopatii la nivelul mediastinului sau hilurilor pulmonare, epansamente lichidiene pleurale drepte/pericardice sau elemente care sa sugereze prezenta tromboembolismului pulmonar. Nu se constata determinari secundare pulmonare, Discret emfizem centrolobular in campurile superioare, mici bule subpleural apical stang. Lipom subpleural in sinusul costo-frenic posterior stang, lenticular, cu grosime de 7mm. Pe sectiunile efectuate subdiafragmatic se constata: - un nodul hepatic la limita segmentelor V-VIII, subcapsular la nivelul convexitatii, cu aspect de leziune secundara (hipodens nativ, cu priza de contrast periferic- aspect `in tinta`), cu contur crenelat si diametrul maxim in plan axial de 32 mm. - un nodul splenic similar, situat subcapsular la nivelul convexitatii, de 14 mm. - multipli nodului peritoneali similari, cei mai mari situati la nivelul peritoneului parietal anterior de 28mm si 17 mm; lichid intraperitoneal, in cantitate mica la nivelul abdomenului superior. CONCLUZII: -determinari secundare la nivelul peretelui toracic lateral stang, hepatic, splenic, peritoneal si posibil pleural stang - lichid intraperitoneal ( in cantitate mica la nivelul abdomenului superior) si pleural stang (in cantitate mica) - mici adenopatii la nivelul statiilor peretelui toracic stang - mic lipom subpleural in sinusul costo -frenic posterior stang. Vreau sa precizez faptul ca tata a fost diagnosticat cu tumora maligna a ganglionilor intraabdominali imediat dupa operatie. |
|
17-07-2013, 09:28:56 de către RaulDuke intai trebuie facut un CT care sa arate ce se intampla exact. despre prognostic... nimeni nu poate cunoaste viitorul, iar prognosticele medicilor se refera la niste medii ale ce au vazut ei in cariera + ce scrie in literatura de specialitate. |
|
16-07-2013, 15:33:29 de către Alexyia33 Va multumesc din suflet pentru raspuns si pentru incurajari! Inainte de operatie nu i s-a facut nici un CT ci doar ecografie abdomino-pelvina si radiografie la plamani in urma carora nu a reiesit faptul ca ar avea determinari secundare. Problema cea mai mare pentru el acum este durerea pe care o resimte la acea coasta inflamata, care nu prea ii permite sa se deplaseze. Oare nu se poate opera acea coasta, sa ii redea cat de cat mobilitatea? Ati avut pacienti cu boala metastatica care sa depaseasca prognosticul de supravietuire dat de medici? Va multumesc! |
|
16-07-2013, 11:06:12 de către RaulDuke trebuie sa faci examenul CT de torace si abdomen si chiar pelvis, pentru ca lucrurile nu sunt clare. cancerul de colon da rar metastaze la oase, si desi acest lucru nu e exclus, alte scenarii sunt mai plauzibile, cum ar fi o recidiva locala (doar prima data a fost invazie in peretele abdominal); in orice caz, trebuie facut un bilant, pentru ca cresterea markerilor la acest nivel arata foarte foarte probabil o recidiva a bolii, posibil metastatica, dincolo de chimioterapia care s-a efectuat (posibil ca metastaze, chiar mici, existau dinainte - pentru asta ar fi util daca ai avea un CT dinainte de operatie, cum ar fi fost normal sa ai). in functie de ce va arata CT-ul, se vor lua in discutie si alte variante de tratament, pentru ca sunt. intr-adevar, nu este o solutie de vindecare, cel mai des, pentru boala metastatica, dar tratamente sunt si viata ii poate fi prelungita, cu alte regimuri de chimioterapie, molecule "tintite" cum ar fi Erbitux sau Avastin, tratament simptomatic, etc. deci nu dispera ! |
|
16-07-2013, 09:55:58 de către Alexyia33 Buna ziua. Reiau cateva date despre starea de sanatate a tatalui meu deoarece aceasta s-a inrautatit intre timp.I In data de 28 februarie 2013 a fost operat de neoplasm unghiul splenic al colonului, operatia finalizandu-se cu o colectomie. Piesa de rezectie ASPECT MACROSCOPIC: 13 cm ileon si 130 cm colon, in partea ascendenta cu numerosi polipi sesili si polipi pediculati cu dimensiuni sub 2 cm, unghiul splenic al colonului prezentand o tumora de 7 cm, ulcerata. Tumora este infiltrativa in tot peretele colonic, cu invazie parietala. ASPECT MICROSCOPIC: Adenocarcinom moderat diferentiat G2 infiltrativ, din 32 de limfoganglioni rezecati doar unul prezinta metastaza tumorala. STADIU: pT4N1aM0 Dupa 4 saptamani de la operatie a inceput tratament perfuzabil cu Oxaliplatin si Xeloda, cate 6 pastilute/zi. Cam la 2 luni de la operatie a inceput sa i se umfle foarte tare ultima coasta din partea stanga. La 3 luni dupa operatie a facut un ecograf si in urma acestuia i-a fost detectata o leziune secundara la ficat si posibil leziune secundara la coasta.Medicul oncolog ne-a recomandat sa ii facem un CT. Mentionez faptul ca inainte de operatie markerii tumorali aveau urmatoarele valori:CEA=18.48 iar CA 19-9=148. Dupa 3 luni de la operatie acestia au crescut foarte mult: CEA=47.91 si CA 19-9=748.8.Intrebarile mele sunt urmatoarele: 1. Tratamentul si-a facut efectul avand in vedere rezultatele foarte mari ale markerilor? Mai are de facut 2 sedinte din 8. 2. In cazul in care se confirma prezenta metastazelor osoase ce se mai poate face, medical vorbind pentru ca medicul oncolog a spus ca nu mai poate face nimic. Am citit ca in unele cazuri de metastaze osoase se face tratament cu Zometa, eventual iradieri. Adica pentru mine e prea dureros sa stau cu mainile in san si sa accept ca nu se mai poate face nimic ! Trebuie sa existe o solutie macar de prelungire a vietii pentru ca de vindecare e clar ca nu se pune problema. Va multumesc! |
|
22-03-2013, 18:41:51 de către RaulDuke nu stiu ce intelegi prin "lunga durata". in mod normal se vor stabili ceva de genul 8 serii cu xeloda sau 12 serii cu fluorouracil in perfuzie continua, dupa care va fi reevaluat imagistic. |
|
21-03-2013, 20:32:42 de către Alexyia33 Are 53 de ani si alte boli semnificative nu are; de fapt nu a fost niciodata grav bolnav si nici nu a luat pastile decat pentru durere de masele. In ceea ce priveste chimioterapia abia luni ne va spune medicul oncolog schema de citostatice pe care o va urma. Sper sa nu fie de lunga durata! |
|
21-03-2013, 19:47:47 de către RaulDuke dieta echilibrata este singurul lucru care se recomanda relati la diagnosticul de cancer. nimic deosebit deci, ce e de bun simt si general valabil. despre prognostic in stadiul acesta T4 N1 M0, care este deci un stadiu III, as putea sa-ti spun mai multe daca imi poti spune exact ce varsta are, daca are alte boli semnificative si exact ce regim de chimioterapie va face. altfel, grosier vorbind, estimez sansele lui de vindecare (sau de lipsa a reaparitiei bolii pana la 5 ani, mai tehnic spus) la aproximativ 30% doar cu operatia si undeva peste 50% si cu chimioterapie, dar, cum am spus, mai depinde si de care. |
|
21-03-2013, 19:19:44 de către Alexyia33 Buna seara! Revin cu date despre starea tatalui meu. In data de 28 februarie a fost operat, operatia finalizandu-se cu o colectomie. Piesa de rezectie ASPECT MACROSCOPIC: 13 cm ileon si 130 cm colon, in partea ascendenta cu numerosi polipi sesili si polipi pediculati cu dimensiuni sub 2 cm, unghiul splenic al colonului prezentand o tumora de 7 cm, ulcerata. Tumora este infiltrativa in tot peretele colonic, cu invazie parietala. ASPECT MICROSCOPIC: Adenocarcinom moderat diferentiat G2 infiltrativ, din 32 de limfoganglioni rezecati doar unul prezinta metastaza tumorala. STADIU: pT4N1aM0 Luni pe data de 25 martie este programat la prima sedinta de chimioterapie adjuvanta. Imi puteti spune va rog care este prognosticul pentru acest stadiu si ce alimentatie ar trebui sa urmeze pentru ca organismul sa poata face fata sedintelor de chimioterapie? Va multumesc! |
|
28-02-2013, 23:37:15 de către RaulDuke nu este defapt adevarat ca markerii pot fi corelati cu stadiul sau cu dimensiunea tumorii, ci numai cel mult cu existenta ei. ca atare stadiul va fi cunoscut doar dupa analiza anatomopatologica a piesei de la operatie + un examen CT de torace si abdomen, iar pentru prognostic vor fi necesare si niste elemente din protocolul operator. |
|
28-02-2013, 11:35:09 de către Alexyia33 Buna ziua! Revin cu cateva date despre starea tatalui meu. Abia astazi a intrat in operatie. I-au facut ecografie abdominala (ficatul este putin marit, fara noduli, restul organelor cu aspect normal si structura omogena) si radiografie pulmonara (plamani fara afectiuni evolutive). Ce mi-a atras atentia sunt markerii tumorali care au valori foarte crescute: CA 19-9 = 148 U/ml si CEA=18.45 ng/ml. Stiu ca valorile acestor markeri pot fi corelate cu dimensiunea si stadiul tumorii. In cazul de fata imi puteti spune va rog cam care este stadiul tumorii in functie de acesti doi markeri? Va multumesc! |
|
17-02-2013, 22:59:12 de către RaulDuke ok atunci, mult noroc si asteptam vesti ! |
|
17-02-2013, 15:01:34 de către Alexyia33 Va multumesc din suflet pentru raspuns! Este programat pe data de 22 februarie pentru operatie la Institutul Oncologic din Iasi la domnul doctor Scripcariu Viorel si abia dupa operatie vom afla exact stadiul bolii si daca se va continua cu chimioterapie. Sper sa fie unul incipient pentru ca si asa este foarte speriat de operatie! |
|
15-02-2013, 21:23:14 de către RaulDuke este vorba de un simplu si mic POLIP pe suprafata caruia a aparut o zona de transformare in cancer. asta il plaseaza intr-un stadiu extrem de mic, din pacate analiza facuta pe el nu a putut spune cam cat de adanc a fost; ramane sa decida medicii daca este de operat sau nu, pentru a se pune un STADIU COMPLET si a se vedea daca e nevoie sau nu de chimioterapie. la cum prezinti situatia, cel mai probabil nu pare sa fie nevoie, fiind un stadiu incipient. asteptam sa ne spui ce au decis chirurgul si gastroenterologul. |
|
14-02-2013, 21:18:14 de către Alexyia33 Buna ziua. Tatal meu, in varsta de 52 de ani este suspect de un neoplasm sigmoidian. In urma colonoscopiei s-au detectat 2 polipi (unul sesil si unul pediculat), ambii fiind rezecati si trimisi la biopsie si o formatiune vegetanta si ulcerata, situata la 25 cm de la M.A., din care s-au prelevat probe care au fost trimise la biopsie. Acum 3 zile a primit rezultatele biopsiei iar diagnosticul histopatologic este urmatorul: - biopsia contine doua fragmente de mucoasa, fara modificari tumorale si un fragment de mucoasa cu un focar de adenocarcinom supeficial, pe fond de displazie usoara si severa. Dupa resectionare, pana la epuizarea fragmentului suspect, nu poate fi apreciat caracterul infiltrativ in submucoasa, fara a-l putea exclude. Imi puteti explica va rog acest diagnostic histopatologic? Abia peste doua zile are programare la gastroenterolog si la chirurg, pentru o eventuala operatie. Va multumesc anticipat! |
|
14-12-2012, 21:30:13 de către RaulDuke multe lucruri. spune-mi, te rog, la ce ajuta sa discutam o lista de posibile diagnostice diferentiale acum si aici ? cel mai probabil este vorba de ceea ce se cheama o "encefalopatie hepatica" in cadrul "insuficientei hepatice", din ce descrii tu. adica ficatul nu reuseste sa "detoxifice" un procent mare din lucrurile care trebuiesc detoxifiate din sange, si asta afecteaza creierul. |
|
14-12-2012, 16:06:47 de către Mihaella O. Buna ziua, Mama si-a mai revenit, adica diareea a trecut cu antibiotic. I s-a administrat albumina, o doza de 50 ml zilnic, atat incat a ajuns aproape de valoarea normala. Au mai ramas doua probleme, nu poate sa mearga decat ajutata si are in continuare starile acelea de confuzie, ratacire, somnolenta. I s-a facut tomografie, iar rezultatul a fost ok, totul pare in regula. Spuneti-mi, va rog, ce altceva ar putea cauza aceste momente. Se instaleaza brusc. Multumesc foarte mult. |
|
05-12-2012, 00:39:27 de către RaulDuke da, din pacate aceste lucruri se pot intampla, iar edemele si ascita sunt foarte posibil cauzate de "nivelul scazut al albuminei"; apoi mai conteaza cat de scazuta este aceasta, cat a contribuit diareea la acest lucru si cat contribuie insuficienta hepatica, cat de mult poate fi corectata si cat timp, etc. |
|
04-12-2012, 14:33:24 de către Mihaella O. Am aflat de curand, in urma unui CT ca mama nu are metastaze cerebrale asa cum imi era teama. Cum am aflat asta...in urma cu aprox o saptamana am mers la spital la indrumarea medicului, deoarece mama avea scaune diareice, stari de voma, si inapetenta. A fost internata si timp de o saptamana i s-au administrat doar medicamente impotriva diareei (Loperamid, Saprosan) vitamine, saruri s.a. fiindca diareea era tot mai severa si se deshidrata. De abia ieri medicul curant, intors din concediu, a hotarat sa adauge si un antibiotic "Normix". De atunci au disparut scaunele diareice, ne bucuram ca incepe sa isi revina, mananca mai bine. In fine, astazi ni s-a spus ca starea ei e grava fiindca nivelul albuminei este scazut, iar ficatul si inima lucreaza tot mai greu. Puteti sa-mi spuneti ce fel de complicatii pot sa apara din cauza nivelului scazut al albuminei? Este posibil sa i se fi inrautatit asa de tare starea de sanatate cat sa fie in pericol de moarte? Inca ceva, l-am auzit pe medic spunand ca are edem, ca s-a umflat, si se uita la picioare. Intrebare: Poata sa creasca si volumul ascitei brusc? La ultima investigatie s-a descoperit ca avea ascita putina, 3 cm. Astept cu nerabdare raspunsul dvs. Va multumesc mult ptr ca imi acordati din timpul dvs. |
|
23-11-2012, 22:32:38 de către RaulDuke am vrut sa spun "metastaze cerebrale", desigur. din pacate nu am apucat sa corectez asta si acum postarea e blocata. ramane deci "cerebrale", pentru ca asta am vrut sa spun. |
|
23-11-2012, 22:29:18 de către Mihaella O. Metastaze osoase? Deci nu doar creierul poate fi afectat? |
|
23-11-2012, 22:14:01 de către RaulDuke orice problema medicala preteaza la, intai de toate, un CONSULT MEDICAL facut cu responsabilitate; nu se poate trece nicioata direct in "investigatii" sau "analize"; simptomele descrise de tine pot fi date de multiple conditii clinice, inclusiv, e drept, de metastaze osoase; ca atare, in acest context, probabil ca, desi cancerul de colon nu da prea des metastaze in creier, un consult neurologic si o investigatie care sa arate ce se intampla prin cap, ar fi utila, adica un RMN sau un CT cranio-cerebral. trebuie, in orice caz, sa vorbiti cu medicul. |
|
23-11-2012, 19:41:08 de către Mihaella O. Buna seara dl RaulDuke, Am revenit pe acest forum deoarece, pe langa ceea ce v-am spus deja mai sus legat de starea de sanatate a mamei mele, saptamana aceasta au aparut si alte simptome, cum ar fi: confuzie, stare de somnolenta permanenta, dureri de cap uneori. Puteti sa-mi spuneti ce credeti ca ar putea fi? Sa fie creierul afectat de metastaze? Ce analize considerati ca sunt necesare? Multumesc mult! |
|
18-11-2012, 00:13:39 de către RaulDuke cu placere ! |
|
16-11-2012, 19:59:44 de către jumi va multumesc |
|
15-11-2012, 22:56:51 de către RaulDuke din pacate nu poti sa faci nimic fara ajutorul medicului. tratamentul chimioterapic trebuie continuat, pe de o parte, atat cat se poate, iar in paralel trebuie adaptat tratamentul simptomatic in functie de necesitati. daca are dureri, se va putea escalada treptat tratamentul antialgic, ajungandu-se pana la morfine sub diverse forme de administrare, cel mai bine pe gura, daca poate inghiti normal. pe langa medicul oncolog trebuie sa aveti o colaborare buna si cu medicul de familie; sfaturi mai bune nu cred ca pot fi date iar o discutie pe internet, indiferent cu cine, nu are nicio sansa sa tina loc de consultatie medicala. vorbiti cu medicul de familie in cat mai scurt timp si poate va trebui luata in discutie si o luare in evidenta in cadrul unui serviciu specializat de ingrijire paliativa, gen hospice, etc. |
|
15-11-2012, 20:38:23 de către jumi ptr d RaulDuke DACA SE POATE URGENT buna seara va rog sa imi transmiteti opinia dvs ptr urmatoarele; este vorba de sotul meu are 50 ani, in 03.05.2012 diagnosticat cu BHP carcinom nediferentiat canal anal, IHCcarcinom scuamos nekeratinizant subtip bazaloid, RMN - 28.05.2012 tumora mic bazin invaziv in prostata, vezicule seminale, canal anal, adenopatii celiace 9 mm, mezenterice 10 mmm, lomboaortice 7 mm, infiltrare in benzi si micronoduli a grasimii perirectale, adenopatii obturatorii de max 8 mm si inghinale bilateral de max 15 mm, leziune la capul femural stang, CT 06.06.2012 pe langa cele mentionate mai sus 2 micronoduli de 4 mm si 6 mm in lobul inferior drept si micronodul de 4 mm in lobul inferior stang. In perioada 25.06.2012 -27.07.2012 a efectuat radioterapie tehnica box telecobaltoterapie DT50 gy asociate cu Xeloda si oxaliplatin RMN 04.09.2012 regasim masa tumorala dezvoltata la nivelul micului bazin cu scadere usoara a intensutatii semnalul in ponderatie T2 si in regresie dimensionala 40/40/35 fata de 58/51/63 anterior.Masa tumorala inglobeaza prostata si isi pastreaza extensia transcapsulara, cu invazia canalului anal la nivelul versantului anterior si aspectinfiltrativ in regresie al peretelui antero- lateral drept al ampulei rectale precum si ai muschilor ridicatori anali, nedepartajabila superior fata de conturul inferior al veziculelor seminale, cu infiltrare tumorala la acest nivel.Formatiuni tumorale cu semiologie identica satelite, ce prezinta contururi neregulate, infiltrative in regresie dimensionala, cea obturatoriedreapta de cca 34/18 mm - fata de 38/33 anterior, cu regresia infiltrarii muschiului obturator intern drept, muschiului piriform si fasciei mezorectale si cea de partea stanga de cca 17/11 mm fata de 25/17 mm anterior.Adenopatii pararectale, la nivelul grasimii presacrate obturatorii, iliace externe in regresie numerica si dimensionala, adenopatii inghinale bilateral stationare numeric si dimensional, leziunea de la nivelul capului femural stang cu caracter nemodificat., ficat cu dimensiuni la limita superioara a normalului, diametrul craniocaudal al lobului drept de cca 18 cm structura neomogena prin prezenta a numeroase leziuni nodulare distribuite difuz la nivelul ambilor lobi hepatici, in hiposemnal T1hipersemnal T2, cu gadolinofilie predominant periferica, cu aspect IRM de determinari tumorale secundare cu dimensiuni 16/11 mm - aspect in neta progresie numerica si dimensionala, mici adenopatii celio mezenterice si hilare hepatice de max 16/10 mm, fara lichid de ascita in etajul abdominal. Dupa mai multe drumuri la medici in Bucuresti si Ploiesti mi s-a spus ca in acest caz operatia nu este indicata asa ca am inceput tratament paleativ in data de 03.10.2012 si in 8.11.2012 am facut a 3 a sedinta FOLFIRI - FOLINAT DE CA, IRINOTECAN, FLOURACILsi cu o anemie secundara de 10.3 tratata cu EPREX o inj pe saptamana, dupa care s-a simtit tare rau nu poate dormi noaptea, are dureri in toata zona din fata si spate pana la rinichi catre spate.NU stiu ce sa mai fac sunt disperata medicul nu spune nimik in afar de faptul ca treb sa ii dau TRAMADOL altceva nimik nu vitamine nu alte medicamente la durere, nu mai mananca, imi este teama sa nu faca vreo ocluzie aseara era cam umflat in partea din fata jos a abdomenului, iar in seara asta a facut 37, 6 temperatura NU MAI STIU CE SA MAI FAC VA ROG AJUTATIMA CU UN SFAT MULTUMESC FRUMOS |
|
10-11-2012, 21:29:49 de către RaulDuke va urez mult noroc ! |
|
10-11-2012, 19:56:21 de către Mihaella O. Multumesc mult ptr. sfaturi, n-am stiut pana acum ca tratamentul cu Erbitux este o varianta de luat in considerare. Am intrebat daca considerati ca mai poate trai cativa ani, deoarece inca de la inceput ni s-a spus ca sunt sanse slabe sa mai traiasca pana de sarbatorile de iarna. Starea generala a mamei este relativ buna, doar ca zilele astea a avut probleme cu diareea, probabil ca efect advers al Xelodei. In rest, dureri rar in capul pieptului (sau mai mult apasare), stari de voma sau alte manifestari, din fericire, nu. Referitor la transplantul de ficat, am aflat ca, nu demult, a fost realizat pentru o persoana intr-o situatie similara, cu un cancer colorectal si metastaze hepatice. Va multumesc inca o data, din suflet, pentru ca mi-ati acordat o parte din timpul dvs si va doresc multa sanatate si succes in ceea ce intreprindeti. |
|
10-11-2012, 19:38:03 de către RaulDuke da, am comis o greseala totala, respectiv am scris opusul cu 180 de grade a ceea ce voiam sa zic (si vad ca reiese din context); transplantul de ficat este total CONTRAindicat. pentru erbitux trebuie facut testul de care v-am zis. nu se deconteaza de CNAS, trebuie sa-l platiti din fonduri proprii. cred ca e de ordinul catorva sute de RON... posibil sa se faca partial decontat la V. Babes, cu trimitere de la oncolog. |
|
10-11-2012, 19:34:49 de către Mihaella O. N-am inteles exact, transplantul de ficat este indicat, desi boala nu se afla doar in ficat? Agreati varianta de tratament cu Erbitux? |
|
10-11-2012, 19:19:38 de către RaulDuke transplantul de ficat este total indicat. boala nu se afla numai in ficat ci, vizibil pe CT, si prin mai multi ganglioni loco-regionali imposibil de rezecat pe de-a intregul + mai mult ca sigur in alte zone, in mai mica masura, care nu se vad pe CT. posibilitatea de a "mai trai cativa ani" desigur ca exista, dar ea tine strict de raspunsul la tratamentele care se aplica, de aceea cred ca trebuie evaluate si posibilitatile de care am amintit (respecti AVASTIN sau ERBITUX); daca medicul deja s-a gandit la avastin, nu cred ca trebuie insistat, pentru ca daca nu a incercat, cu siguranta are niste motive. avand in vedere varsta atat de tanara totusi, cred ca merge investigata si varianta cealalta mentionata de mine, cu conditia ca starea ei generala sa fie totusi buna. |
|
10-11-2012, 19:13:39 de către Mihaella O. Va multumesc mult pentru raspunsul prompt. In urma cu aproximativ o luna si jumatate medicul oncolog a luat in considerare si variante unui tratament cu Avastin, dar in aceeasi zi, dupa efectuarea analizelor, a decis ca este mai bine sa asteptam, deoarece rezultatul era mai prost decat cu o data in urma. La doua saptamani dupa am readus in discutie acest subiect, dar raspunsul medicului a fost din nou unul negativ. Din ceea am citit pe acest forum, am constatat ca sunteti un medic cu un nivel inalt de pregatire in domeniu si in aceeasi masura omenos. Am incredere in dvs si va admir. Credeti ca ar trebui sa insist in ceea ce priveste tratamentul cu Avastin? Medicul oncolog este o persoana foarte cumsecade si n-as vrea sa ii fortez mana fara sa fiu fb informata. Mi-a spus de la bun inceput ca sansele de supravietuire sunt putine si am impresia intotdeauna ca este sceptic si ca asta il determina sa abandoneze lupta pentru ca oricum sfarsitul e iminent. Pe masura ce aflu mai multe informatii, sperantele mi se spulbera. Credeti ca un transplant de ficat ar fi posibil in aceasta situatie sau ar face mai mult rau? Si...imi puteti spune, in opinia dvs, daca exista posibilitatea de a mai trai cativa ani cu tratament potrivit? |
|
10-11-2012, 18:38:46 de către RaulDuke concluziile mele nu cred ca aduc nimic nou. este vorba de un cancer colorectal cel mai probabil cu metastaze inca de la inceput (motiv pentru care nu prea inteleg de ce a fost operata) - in mod normal cand un cancer este metastatic, el nu trebuie operat daca nu se pot scoate si metastazele; se mai practica scoaterea tumorii primare atunci cand pacientul se afla la risc mare de ocluzie intestinala imediata, de exemplu; apoi se pare ca nu a raspuns foarte bine la tratamentul chimioterapic; ca atare standard ar fi in momentul de fata sa se asocieze si o terapie "tintita" tratamentului chimioterapic, in momentul de fata, in cazul in care nu se observa micsorarea tumorilor (din ficat, de exemplu); acest tratament asociat poate fi cu ceva de tipul AVASTIN sau ERBITUX; se aproba de catre casa nationala de sanatate pentru acest tip de situatie, dar trebuie ca oncologul sa faca un dosar; pentru ERBITUX trebuie o analiza separata din proba de la anatomopatologie, un test genetic care se numeste "DETECTIA MUTATIEI GENEI K-RAS" inainte de efectuarea dosarului; ca atare, ca oncolog, in acest caz asa as proceda: as vedea daca tumorile se micsoreaza sub tratamentul de acum; daca asta NU se intampla, atunci v-as da o recomandare sa luati probele de la parafina si sa efectuati testul de care am zis, iar in asteptare as intocmi un dosar pentru AVASTIN catre CNAS. |
|
Cancer hepatic cu tromboza membre inferioare |
14-11-2012, 00:30:18 de către RaulDuke intr-adevar chimioterapia nu se poate face decat intr-o stare generala si niste analize in anumite limite. cu atat mai complicat este cazul cu cat nu exista o biopsie si nu se stie deci sigur originea tumorii. daca este internat, cu siguranta ca medicii stiu sa va prezinte situatia pe de-a intregul, trebuie doar sa-i intrebati. si anume: de ce nu se poate face o biopsie ? sau, daca cred cu tarie ca este un cancer de pancreas, de ce nu pot incepe o chimioterapie chiar si fara biopsie (cum de multe ori se practica in cazul cancerului de pancreas) ? este cumva starea lui atat de proasta ? |
|
13-11-2012, 19:59:22 de către alexandra.niculescu Buna seara, Dupa cum ziceam si mai sus, caut o solutie de ameliorare a durerilor / prelungire a vietii pentru tatal meu. Este deja internat intr-un spital din Romania de mai bine de 1 luna(la chirurgie). Primele simptome au fost inflamarea picioarelor si a mainilor si dureri puternice, in urma unei ecografii doppler a fost diagnosticat cu tromboflebita profunda. In timpul spitalizarii i s-au administrat injectii cu heparina, s-a incercat si trecerea lui doar pe pastile (sintrom), dar nu s-a reusit se umfla imediat picioarele. Din cate am inteles e de fapt vorba de cancer la pancreas cu metastaze la ficat(asta fara sa se fii facut vreo data vreo biopsie). De saptamana trecuta asteptam sa fie mutat la oncologie dar, astazi doctorul ne-a zis ca nu sunt paturi libere la oncologie si ca ni-l da acasa ca oricum nu sunt sanse. Nu stim ce sa mai facem...am vrea sa mergem la o clinica/spital in strainatate dar nu stim de unde sa pornim. Ne puteti da vre-un sfat? Cui sa ne adresam, o adresa unde sa trimitem analizele si cd-ul sau orice altceva. Inteleg ca e posibil sa nu mai existe nici o solutie dar daca apare totusi un fir de ata, vreau sa stiu ca am incercat. --- Multumesc foarte mult. |
|
10-11-2012, 18:48:42 de către RaulDuke ma tem ca nu poate lua NICIO decizie vis-a-vis de tratament fara o BIOPSIE. nexavarul se foloseste in cancerul de FICAT si este mult mai eficient decat chimioterapia, care e aproape nula in cancerul de ficat (cu exceptia celei care se infuzeaza direct pe artera hepatica, procedura care am impresia ca se face la fundeni, de exemplu); insa, cum ti-am spus, dup parerea mea nu este vorba de un cancer de FICAT (sau, ma rog, poate fi, insa am indoieli foarte mari) si cred ca este mai probabil sa fie un cancer de stomac (sau poate altceva), iar acest lucru trebuie clarificat de oncolog inainte de a purcede la tratament. daca as fi oncologul lui i-as opri anticoagulantele si as organiza/cere repetarea endoscopiei cu biopsie din zona aparent suspecta la nivel gastro-duodenal + o biopsie de ficat + niste analize biologice suplimentare, inclusiv anumiti markeri tumorali pe care cu siguranta ca ii cunoaste foarte bine. |
|
10-11-2012, 10:16:05 de către alexandra.niculescu Nu, nu s-a efectuat nici o biopsie niciodata din pacate. Am mai auzit de medicamentul Nexavar, este acesta mai indicat decat chimioterapia? Luni ia doctorul o decizie legata de tratament. Va multumesc mult ca mi-ati raspuns si va doresc numai sanatate. |
|
10-11-2012, 01:35:46 de către RaulDuke nu s-a efectuat cumva nicio alta biopsie in niciun alt moment ? acest lucru este esential inainte de inceperea tratamentului, mai ales daca e vorba de chimioterapie clasica. la cum prezinti situatia, lucrurile par mai degraba sugestive pentru un cancer de STOMAC cu metastaze inclusiv hepatice, si nu un cancer care a plecat de la ficat; din pacate oricum ar fi, lucrurile sunt serioase iar boala imposibil de vindecat. orice tratament s-ar aplica, el vizeaza cel mult controlul bolii si prelungirea vietii prin obtinerea unei remisii care sa fie mentinuta cat mai mult. despre produsele naturiste nu am informatii cum ca ar ajuta la ceva. |
|
cancer san cu metastaze vertebrale |
05-12-2012, 00:31:41 de către RaulDuke
Subiect: cancer san cu metastaze vertebrale
sofia30, stai mai linistita de cat pari, te rog! nu exista niciun studiu care sa sustina ca femeile cu sani mai mari sunt mai predispuse la cancer de san ca cele cu sani mai mici; exista de altfel cancer de san si la barbati, cum probabil stii.altfel... ce motive de panica si stres ai ? ai vreo suspiciune in aceasta directie ? care e problema de te temi asa tare de asta ? ce varsta si ce antecedente ai ? |
|
04-12-2012, 18:10:44 de către Sofia30
Sunt super speriata de toata nebunia cu cancerul. Stiu ca ignoranta nu e e nici pe departe solutia si nu sunt ignoranta, doar ca mi-e fff teama de un control, de un diagnostic. Eu am pieptul mai bogat si am citit ca femeile cu sanii mai mari sunt mai predispuse la cancer mamar decat cele cu sanii mai mici. Pur si simplu nu pot sa imi fac curaj sa ma duc la un control! In capul meu exista doar scenariul in care o sa aflu ca am cancer mamar si pt ca am amanat atat consultatia acesta sa fie intr-un stadiu inaintat si aici inainte e film de groaza. O prietena mi-a recomandat sa ma duc la dr. Teodorescu de la Donna Medical Center pt ca ar fi intelegatoare, calma si prietena mea sustine ca m-ar putea linistit odata pt totdeauna. M-am plimbat pe site-ul lor ------------------* si arata ok... mai am doar sa-mi fac curaj sa-mi fac o programare...(*modificat de admin) |
|
09-11-2012, 20:52:00 de către andibel
Multumesc mult Maria. |
|
09-11-2012, 20:40:20 de către andibel
Multumim mult domnul dr. prietena mea are 41 ani, o fetita de 2 ani si un baietel de 8 ani. Este o mare tragedie acest diagnostic.Am tinut foarte mult la parerea dvs si am vrut inca o data sa ne asiguram ca tratamentul care il urmeaza este singura posibilitate in momentul de fata. Va multumim din suflet si sper sa ne ajute D-zeu. |
|
09-11-2012, 18:44:04 de către RaulDuke
andibel, totusi nu inteleg intrebarea ta. urmeaza un tratament, citez:"Specific ca tratamentul in prezent este:ZOLADIX, TAMOXIFEN SI ZOMETA. " mai mult de atat, in etapa aceasta, cu siguranta ca NU se poate face. tratamentul cu zoladex si tamoxifen reprezinta TRATAMENTUL HORMONAL; tratamentul hormonal este standard la bolnavele de cancer de san cu metastaze osoase, al caror cancer (ca si in cazul de fata) este dependent de hormoni; aceste medicamente blocheaza productia/actiunea hormonilor care hranesc tumorile si actioneaza asupra TUTUROR celulelor canceroase din organism (cu mici exceptii asupra carora se dezbate mult, dar poti sa retii ca asupra TUTUROR); zometa este separat, un medicament menit sa intarzie progresia metastazelor osoase in mod specific; nu actioneaza pe metastaze din alte organe sau pe tumora primara. asa cum ti-au spus si atatia medici pana acum, nefiind, cel putin inca, momentul sa apelati si sa risipiti bani in 10 locuri straine si scumpe, tratamentul este perfect adaptat si adecvat situatiei din momentul de fata. nicaieri in lume nu se face mai mult. deduc ca prietena ta este tanara, inainte de menopauza, motiv pentru care si face zoladex cu tamoxifen si nu alta combinatie de hormonale, ca atare drama este cu atat mai puternica, dar solutiile nu difera, din pacate. chimioterapie nu se face decat in cazul metastazelor foarte problematice in alte organe, cum ar fi ficat, cu progresie mult mai rapida. iradierea se face pentru controlul anumitor simptome incontrolabile altfel (de pilda dureri osoase sau simptome neurologice date de metastaze cerebrale). tratamentul este menit sa-i tina intr-o stare buna calitatea vietii si sa intarzie progresia bolii, ba chiar sa castige timp de viata. spre deosebire cu "a nu face nimic", tratamentul adaptat poate sa-i castige chiar si foarte multi ani de viata. din pacate varianta vindecarii cu siguranta ca nu exista, dar nu se stie ce poate aduce viitorul, anii in care va trai datorita tratamentelor existeste astazi. sper sa intelegi situatia. mult noroc ! |
|
09-11-2012, 17:35:18 de către maria 123
sanatate maxima doresc prietenei tale sibineinteles SI tie. Doamne ajuta! |
|
Non hodghins... ajutor |
09-11-2012, 20:22:11 de către Ella2011
Subiect: Non hodghins... ajutor
Multumesc pt incurajare... As vrea sa fiu asa de optimista dar nu Mai pot dupa ce mi-au zis k daca asta nu merge voi muri !! Sant atat de speriata!dar daca mini beam nu merge, ce as Mai putea face? ?? |
|
Non hodghins... ajutor |
09-11-2012, 19:43:21 de către RaulDuke
Subiect: Non hodghins... ajutor
nu vei muri in cateva luni. vei face tratamentul si transplatul si vei raspunde foarte bine, vei face o remisie completa si va fi ok. britanicii au probabil unele dintre cele mai bune standarde si mijloace de tratament, sunt varful de lance planetar. ai putina incredere si totul va fi bine ! |