melanom malign

Secțiunea: Cancerul de piele (Melanom malign)
1124 comentarii 1 2 3 4 ..... 16171819202122 ..... 54 55 56 57 INAINTE ›
361 corina76
361 corina76 [42c]
10-08-2012, 07:49

Membru din 01-03-2012

Subiecte: 0

Comentarii: 42

ank_prigat
Sincere condoleante ! D-zeu sa-l odihneasca in pace ! Multa putere sa mergeti mai departe
362 onyx20
362 onyx20 [67c]
10-08-2012, 17:56

Membru din 20-03-2011

Comentarii: 67

Condoleante.
Ar trebui initiata o campanie de informare a populatiei despre pericolul expunerii la soare. Am fost la mare si am observat foarte multa lume expunandu-se la soare la orele amiezii, atunci cand se stie ca e cel mai periculos. Foarte multa lume nu stie despre melanom, la fel cum n-am stiut nici eu. Descoperirea lui la timp sporesc sansele de supravietuire.
363 RaulDuke
363 RaulDuke [7784c]
11-08-2012, 12:46

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7784

adevarat lucru !
364 ank_prigat
364 ank_prigat [11c]
11-08-2012, 15:32

Membru din 18-06-2012

Comentarii: 11

Multumesc! Da, lumea nu crede, pana nu te trezesti nu o treaba din asta atat de perfida.
365 lati
365 lati [15c]
13-08-2012, 22:46

Membru din 13-08-2012

Comentarii: 15

Buna seara!Domnule dr, poate imi dati si dv niste sfaturi.Am 32 ani si pielea deschisa la culoare, par blond, ochi verzi, si de cand ma stiu o gramada de semne.Nu le-am dat importanta pana in luna iulie cand am citit despre melanom si m-am ingrozit.M-am programat la dermatologie, pe 13 iulie si dr mi le-a examinat cu dermatoscopul, dar mi-a spus ca 3 dintre cele examinate arata rau si sa le urmarim si peste 3 luni.Pentru ca m-a speriat destul de tare, m-am programat iarasi la dermatologie la dna dr prof Cosgarea, pe data de 25 iulie. Aici, mi-a facut o dermatoscopie si a zis la fel ca sa le mai urmarim peste 3 luni.Am retinut ca la unul din semne a vazut ceva activitate, iar la altul care are un cerc alb in interior involueaza.Ce inseamna asta?
Pe scurt 2 din cele 3 semne care ar arata rau, sunt negre cu ceva ridicat in centru iar marginile maro maro deschis.Unul are 4 cm si unul 5 cm.
Ce parere aveti?Eu nu mai am liniste.Dermatoscopia e sigura?Totusi la 2 dr am fost si amandoi mi-au spus control la 3 luni.
366 RaulDuke
366 RaulDuke [7784c]
13-08-2012, 23:02

Membru din 12-04-2011

da, consultul dermatologic ramane suprem. nu cred ca pot eu spune ceva incat sa superceada decizia a DOI DERMATOLOGI care au avut ocazia sa te consulte pe viu, nu doar sa-si dea cu parerea pe internet. nu stiu ce vrei sa auzi, dar cred ca nu exista varianta mai buna decat urmarirea la 2-3 luni.
367 lati
367 lati [15c]
19-08-2012, 08:54

Membru din 13-08-2012

Va multumesc frumos domnule dr.Astept sa mai treaca vreo luna si ma duc iar la control.Ceea ce ma intristeaza momentan si nu imi mai gasesc locul, ieri am observat la sotul meu la o unghie de la picior o pata neagra la baza, de la cuticulaDegetul este langa degetul mare.A zis ca o are de cateva luni, deci nu este hematom, de atatea luni trebuia sa treacaNu?.Ce parere aveti?Pur si simplu alunitele imi guverneaza viata, doar la ele ma gandesc.Sunt disperata.
368 RaulDuke
368 RaulDuke [7784c]
19-08-2012, 12:20

Membru din 12-04-2011

ce parere am ? ca nu trebuie sa-mi dau cu parerea despre aceste lucruri care, pana la proba contrarie, nu reprezintat o problema. iar proba contrarie nu va putea fi furnizata prin discutii pe internet. trebuie sa pastrezi o relatie APROPIATA cu medicul tau de FAMILIE, in primul rand, ca si cu un medic cu care colaborezi bine si in care ai incredere ca poate sa te ajute oricand cu orice sfat medical.
369 lati
369 lati [15c]
19-08-2012, 13:29

Membru din 13-08-2012

Domnule dr, am uitat sa precizez ca maine mergem la dr.Voiam doar sa va intreb ce alte cauze in afara de MM si hematom ar putea duce la acea pata.Nu v-am cerut diagnostic.E absurd sa se dea diagnostic.Doar niste informatii, doar atat.
370 RaulDuke
370 RaulDuke [7784c]
19-08-2012, 14:47

Membru din 12-04-2011

daca e sa intram in diagnosticul diferential al melanomului malign, pana in punctul biopsiei, exista multe lucruri care seamana, multe dintre ele benigne. totusi asta nu ar trebui sa te preocupe pe tine ci pe medic. daca tii neaparat, pot sa-ti furnizez o lista de asemenea diagnostice diferentiale (adica lucruri de care melanomul trebuie deosebit), de pe referinta teoretica medscape.com:

Benign melanocytic lesions
Dysplastic nevus
Squamous cell carcinoma
Metastatic tumors to the skin
Blue nevus
Epithelioid (Spitz) tumor
Pigmented spindle cell tumor
Halo nevus
Atypical fibroxanthoma
Pigmented actinic keratosis
Sebaceous carcinoma
Histiocytoid hemangioma

Poti sa verifici pe internet detalii despre fiecare entitate in parte, daca nu ai ce face, dar sunt absolut convins ca nu te va ajuta la nimic.
371 lati
371 lati [15c]
19-08-2012, 18:35

Membru din 13-08-2012

Va multumesc pt informatii.E clar, nu cunosc termenii si medicina nu o inveti pe net.Maine mergem la derma sa vedem ce zice dna dr.
372 RaulDuke
372 RaulDuke [7784c]
19-08-2012, 18:48

Membru din 12-04-2011

ok, asteptam sa ne tii la curent !
373 lati
373 lati [15c]
23-08-2012, 14:29

Membru din 13-08-2012

Domnule dr, doar azi a fost la dermatologie, s-a uitat cu dermatoscopul si a zis ca e lovitura!Deci e ok.Acum alta e problema.Eu in luna iunie am facut o biopsie ca mi-a aparut pe coate si genunchi ceva piele solzoasa, fara mancarime, dr mi-a facut biopsie, mi-a dat diprosalic, mi-a trecut, a aparut din nou, iar m-am uns si a trecut.Azi mi-a sosit rezultatul si nu e psoriazis asa cum s-a gandit dna dr.A zis sa merg la ea cand apare iarasi pe piele.Ca un facut, acum nu am nimic.Cica la biopsie a iesit ceva de genul atipic pt psoriazis.Ce poate fi?O parere va rog, nu astept diagnostic.Pana nu apare iar pe piele, nu pot merge.
374 Rodica Cojocea
374 Rodica Cojocea [32c]
24-08-2012, 14:45

Membru din 26-04-2012

Comentarii: 32

Buna ziua!
O sa va prezint rezultatul histopatologic la parafina in urma limfadenectomiei axilara dreapta:
Diagnostic clinic de trimitere: MM subclavicular dr op Clark IV. Breslow 8mm
Piesa trimisa- ggl santinela axilar dr.
Macroscopie - ggl diametrul de 1, 7/1, 5 cm, consistenta medie, culoare neagra.
Microscopie examen extemporaneu:
1 criostat - metastaza melanom malign
Microscopie examen histopatologic
2 postcriostat, 3 parafina - metastaza melanom malign
Numar lame 2

Piesa trimisa - tes limf ggl axilar dr statia I+II
Microscopie examen histopatologic
Statia ggl I +II
2 fragmente-tesut conjunctivo - grasos
4 ggl histiocitoza sinusala +scleroza difuza
1 ggl histiocitoza sinusala + degenerescenta grasa
3 ggl histiocitoza sinusala
Total ggl examinati =9
Invadati =1 (ggl santinela)
Numar lame 7
Ce parere aveti, ce tratament ar trebui urmat?
375 lati
375 lati [15c]
24-08-2012, 18:02

Membru din 13-08-2012

Am fost azi la dr ca am avut o ramasita de cojita pe picior, diagnosticul este de eczema psoriaziforma, m-am linistit.Ma gandesc sa merg la 2 luni la dermatoscopie, nu la 3 luni asa cum mi s-a zis.O alunita de pe picior parca creste cumva in sus.Va multumesc pentru raspunsuri.Am sa mai revin cand am vesti.
376 lati
376 lati [15c]
24-08-2012, 18:24

Membru din 13-08-2012

Am citit cateva pagini in spate si nu pot intelege cum la Bogdan i s-a dat un diagnostic de MM si apoi de nev spitz, care de fapt nu e melanom?Bogdan, cum esti?Eu sunt sub observatie cu cateva alunite, am facut ultima dermatoscopie acum exact 1 luna si dr zicea ca deocamdata nu sunt de scos, dar ma gandesc cu groaza ce va fi la urmatoarea vizita?
377 RaulDuke
377 RaulDuke [7784c]
24-08-2012, 22:20

Membru din 12-04-2011

Rodica Cojocea: parerea mea este ca diagnosticul scris mai sus de tine este o indicatie fara drept de apel sau alte discutii de PET/CT. acesta trebuie cerut printr-un dosar de catre medicul oncolog.

inafara de asta, in functie de rezultat, respectiv daca exista sau nu metastaze, se poate lua o decizie de tratament sau urmarire la distanta.
378 Rodica Cojocea
378 Rodica Cojocea [32c]
25-08-2012, 00:48

Membru din 26-04-2012

Nu mai inteleg nimic.ce anume trebuie cerut printr-un dosar de catre medicul oncolog si ce rezultat?
Fratele meu a fost operat pentru prima data in aprilie, dupa care s-a pus diagnosticul de melanom malign Clark IV breslow 8 mm.dupa aceea s-a descoperit sindromul mielodisplazic, s-a inceput tratament, s-a facut CT cap, torace, abdomen, pelvis si nu a fost nici o problema, nu erau adenopatii, apoi s-a facut ganglionul santinela si in momentul operatiei doctorul a considerat ca ar fi mai bine sa scoata toti ganglionii.rezultatul a fost ceea ce v-am scris mai sus, 1 ganglion afectat.Am mers cu rezultatul la medicul chirurg si a recomandat sa se mearga la teritoriu pt tratament cu interferon si dacarbazin.Am fost si la un chimioterapeut de la IOB care a spus ca ar fi de ajuns doar interferon.Luni o sa mearga si la oncologul de teritoriu.Chirurgul a mai spus sa revina la 3 luni la control cu o ecografie in zona operatiei si CT sa mai faca la 6 luni si doar daca apar simptome se va cere mai devreme un CT.
Va multumesc mult pentru amabilitatea si rabdarea cu care raspundeti!Multa sanatate dvs si familiei!
379 RaulDuke
379 RaulDuke [7784c]
25-08-2012, 01:26

Membru din 12-04-2011

iti recomand sa intri pe site-ul www.petct.ro

acolo poti afla lucruri comune despre ce este investigatia PET/CT, in detaliu. in mare este ca un fel de CT pe care zonele atinse de cancer pot sa apara colorate, criptic spus. e un lucru esential ca importanta si, s-a decis in romania, deoarece este o investigatie foarte scumpa, ca in cazul unui MELANOM MALIGN cu GANGLION SANTINELA POZITIV (care este cazul fratelui tau), aceasta investigatie se face GRATIS. trebuie doar facut un dosar de catre medicul oncolog, spre a se vedea daca nu cumva exista metastaze la distanta. acest lucru este PUTIN probabil, intr-adevar, dar ramane totusi posibil. totusi daca se pleaca acum la drum cu un tratament, este bine sa existe un termen de comparatie pentru viitor, in cazul vreunei eventuale suspiciuni de recidiva, lucru care va fi posibil pentru totdeauna, din pacate.

desigur ca NU este un lucru esential. eu l-as face in conditiile in care va veti decide sa faceti tratament cu INTERFERON, dar nu numai. de asemenea stiu ca in romania este indicat in acest moment interferonul, dar eu personal nu il consider un tratament foarte util. are niste mici sanse sa fie util, mai ales la cineva atat de tanar si cu o boala cu un risc asa mare de recidiva, dar studiile actuale nu il sustin foarte bine si mai este si un tratament indelungat si nu foarte usor de suportat. ramane decizia voastra. oricum in acest moment dacarbazina iese din discutie. nu are nicio utilitate si cine zice altceva cred ca face confuzii... cel putin pe baza standardelor actuale.

concluzii:
- momentan se poate considera cu sanse reale de vindecare
- sansele acestea nu sunt totusi ideale, din pacate riscul de recidiva ramane foarte mare si nu pot fi facute prea multe pentru asta
- tratamentul cu interferon il consider optional; la fel de buna o consider doar urmarirea periodica (in alte tari cum ar fi marea britanie sau franta nici nu se face, in aceasta situatie)
- ar fi util un PET/CT; pentru asta intrati pe site-ul de care v-am zis, selectionati din meniul de sus `PET/CT finantat` apoi `criterii de eligibilitate` (sunt mai multe butoane pe acolo) si gasiti ce scrie la `melanom malign`; va veti lamuri binisor.

numai bine si noroc ! va urez remisie completa si vindecare!
evitati expunerea la soare!
380 Rodica Cojocea
380 Rodica Cojocea [32c]
25-08-2012, 12:34

Membru din 26-04-2012

M-ati scos din ceata inca o data!Va multumesc din suflet si va doresc toate cele bune!
Răspunde la topic
1124 comentarii 1 2 3 4 ..... 16171819202122 ..... 54 55 56 57 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp