melanom malign
Secțiunea: Cancerul de piele (Melanom malign)281 1Cenusareasa |
01-06-2012, 23:32 |
Membru din 25-05-2012 Subiecte: 0 Comentarii: 83 |
Raul are dreptate ! Chemo te omoara si ca atare e diferita mult de interf.
De la interferon mai traiesti. Am vazut victimile intergeronului la Hep C cronica Ca ma pricep cit doua legiuni de medici la hep C. Nu-mi vine a crede ca fac asa ceva pe oameni ! |
282 Rodica Cojocea |
01-06-2012, 23:40 |
Membru din 26-04-2012 Subiecte: 0 Comentarii: 32 |
Apropo de acea limonada.o sa-i transmit fratelui meu sa incerce, pentru ca si eu cred ca rau nu poate face.
Va multumesc si sa va dea Dumnezeu sanatate! |
283 RaulDuke |
02-06-2012, 00:14 |
Membru din 12-04-2011 Subiecte: 1 Comentarii: 7784 |
cu siguranta ca nu poate fi NIMIC rau intr-o limonada simpla, facuta cu apa, lamaie si zahar sau miere. este foarte buna, mai ales la gust si pentru hidratare si eu insumi beau foarte des, caci imi place. cu privire la beneficiile ei in tratamentul cancerului, ma tem ca sunt povesti. nu ajuta la absolut nimic si toate "studiile" care sunt citate sunt povesti de adormit copiii... va recomand sa nu aveti asteptari obiective! cel putin, spre deosebire de multe alte "metode alternative" propuse, nu face rau. si nici bani cine stie ce nu trebuie sa dati.
despre 1Cenusareasa, poate observati la cate lucruri se pricepe el :D e cel putin amuzant! probabil habar nu are nici ce tipuri de hepatita exista sau ce este interferonul... dar ii place sa vorbeasca. lasati-l in pace, va rog ! |
284 1Cenusareasa |
02-06-2012, 03:53 |
Membru din 25-05-2012 Subiecte: 0 Comentarii: 83 |
Limonada e rea ! Ca are zahar. cancerul s e hraneste numai cu glucoza, , pe care o fermenteaz a pt energie. E o forma inferioara , ciupercoasa.
Lamia e buna, dar nu pt altceva dcecit ca acidul citric e luat drept glucoza. Doar incurca cancerul la hranire. Dar este prea departe de a face ceva. Este o metoda usoara de folosit, dar, din pacate , voi mergeti la medici ce nu pricep o iota . Medicii nu s e pricep la cancer. Dovada e mai sus , ca nu are ce sa strice , ca are doar zahar. Eu stiu ca el e convins ca e apa chioara , dar tace din politete. asa zic toti cind nu stiu . Copii, daca aveti cancer treceti la Ketonic Diet (carne , oua , UNT, telemea ). cancerul nu gaseste glucoza in astea. Nu intrebati doctorii, ca ei nu stiu. Meseria lor este sa vinda sintetice produse de industria farmaceurtica, nu sa va vindece pe voi. Cime credeti voi ca platesc pt simpozioanele internationale ? Fermierii ? Nu ! Industria de medicamente ii mituieste si desigur ca va prescrie insecticide pt cancer.. Iar daca intrebi de ceva, va zice mereu la fel " nu are ce sa strice ". Limonada e buna, dar nu cind ai cancer. Ca au de a face cu un animal ce creste dupa alte reguli Cancerul e putrezire de viu. Fermentatie ( si fermentatia e ireversibila ). Comparativ cu Chemo, orice e bun ! dar p ptrea putzin. Nu am vazut interferon in viata mea. dar am vazut cei care il foloseau de luni de zile . Nu erau mori, dar nici nu aveau mult. Virusul Hep C moare in 3 luni cu MMS. SIGUR ! |
285 Rodica Cojocea |
02-06-2012, 12:30 |
Domnule doctor, dupa ce am primit rezultatul la examenul histopatologic, am mers la IOB la un dr chirurg oncolog pentru ca asa ni s-a recomandat pentru inceput.La primul consult ne-a spus sa facem CT craniu+torace+abdomen+pelvis, sa rezolvam cu hematologia dupa care sa ne intoarcem.Ne-am intors la Municipal(unde a fost operat si s-a pus diagnosticul de trombocitopenie severa) la hematologie, ni s-a dat tratament pentru helicobacter care a iesit pozitiv, testele Ag HBs calitativ, HCV calitativ si HIV Ag/Ab calitativ sunt non reactive, s-au refacut analizale si s-a recomandat punctie-biopsie osteo-medulara.Am facut punctia:
Medulograma nr 370/22.05.12:aspirat medular cu celularitate scazuta cantitativ. Amprenta BOM:MO cu celularitate bogata.Seria granulocitara -normala cantitativ 57%, cu maturatie prezenta, eozinofilie.B1 3%, Pro 2%, mi 12%, Mt 3%, N 8%, S 24%, E 5%.Seria eritroblastica-usor crescuta cantitativ 39%, de tip normoblastic, EP 10%, EO 29%.Seria limfoplasmocitara:4% limfocite.Seria megakariocitara:usor scazuta cantitativ.Pe lamelele examinate nu s-au vizualizat celule nehematopoietice.S-a efectuat biopsie osteo-medulara;s-a trimis la Instit, Victor Babes si inca asteptam rezultatul.Am facut si CT-ul si ne-am intors la IOB unde ne-a spus ca CT-ul e in regula, ca nu este un melanom avansat, dar ca situatia tot nu e clara cu trombocitopenia si sa ne intoarcem cand se clarifica, cand avem si rezultatul biopsiei osteo-medulare si ca trebuie sa creasca trombocitele pentru a putea face tehnica ganglionului santinela, dupa care sa-l mai vada un oncolog si sa i se dea tratament.Ne-am dus din nou la hematologie i s-a dat tratament pe baza de cortizon(doza foarte mica pentru ca nu avea avizul oncologului scris, doar verbal), iar dupa o saptamana de tratament nr. trombocitelor este 12000.S-au mai facut niste teste imunologice(anticorpi anti ADN dc, anticoagulant lupic si factor reumatoid) la care asteptam rezultatele.Concluzia este ca de la IOB ne tot amana, iar cauza trombocitopeniei nu o stim.Ce parere aveti, ce credeti ca ar trebui facut? |
286 RaulDuke |
02-06-2012, 14:01 |
din pacate nu se poate face nimic pentru a merge mai departe, nici cu manevrele cu scop de diagnostic si nici cu tratamentul pentru melanom (care ar fi indicat), pana nu se rezolva/controleaza problema cu trombocitele.
chiar daca de exemplu melanomul ar fi intr-un stadiu ultra-avansat, ultimul stadiu, si asa mai departe, ma tem ca pe termen scurt asta i-ar pune MULT MAI PUTIN in pericol viata decat o valorea atat de scazuta a trombocitelor. asta il predispune oricand la o sangerare masiva, incontrolabila, care sa il ucida. problema se afla momentan in mana hematologilor. probabil ca asteapta si ei niste rezultate ale unor investigatii suplimentare. in timpul asta trebuie sa va monitorizati saptamanal hemograma si macar din cand in cand si coagularea. daca trombocitele sunt sub 20-30 de mii pe mililitru, trebuie sa stea linistit, sa evite orice traumatism sau risc de taiere/intepare; orice investigatie potential sangeranda, ca cele stomatologica, sa nu se barbiereasca, etc. la fel trebuie sa continue si tratamentul cu cortizon. intrebarea mea e cam ce doza are prescrisa ? si nu inteleg pentru ce trebuie avizul oncologului... ati intrebat ? care e valoarea CEA MAI RECENTA a trombocitelor si cand au fost ele masurate ? si ce v-au spus hematologii ultima data ? |
287 Rodica Cojocea |
03-06-2012, 14:23 |
Acum 3 zile avea trombocitele 12000 dupa 7 zile de tratament cu medrol 8mg/zi.Era nevoie de avizul oncologului pentru ca scade imunitatea cortizonul si nu ar face bine melanomului, iar daca s-ar intampla ceva cu melanomul sa nu fie acuzati hematologii ca i-au administrat cortizon.La hematologie ne-a spus sa asteptam rezultatul de biopsia osteo-medulara si dupa aceea poate schimba tratamentul, pana atunci sa continuam cu medrolul.
|
288 RaulDuke |
03-06-2012, 15:43 |
intr-adevar, este mica doza de medrol, dar trebuie vazut cum evolueaza sub ea... ca atare, desigur, trebuie repetata numaratoarea trombocitelor. nu pot sa cred totusi ca are 12 mii de trombocite pe milimetru cub si NU ARE SANGERARI. sunteti siguri ca acestea sunt datele ?
|
289 Rodica Cojocea |
03-06-2012, 23:14 |
Dupa o saptamana de medrol le are 12000.Inainte de operatie le-a avut 9000 si a fost totusi operat pentru ca s-au gandit ca e o greseala.De atunci le-a avut 17000, 50000, 25000, si 12000.Sper sa fie o schimbare in bine zilele urmatoare cand va repeta analiza.
|
290 RaulDuke |
03-06-2012, 23:19 |
mi-e imposibil ca cineva a fost operat avand 9 000 de trombocite pe milimetru cub de sange si NU A MURIT. cred ca se cere o NUMARATOARE pe frotiu, pentru ca e greu de crezut asa ceva.
|
291 Rodica Cojocea |
15-06-2012, 17:49 |
Buna ziua!Revin cu rezultatul de la biopsia medulara:
Histopatologic Biopsie osteomedulara de aprox 10 mm dupa procesare;maduva hematogena cu celularitate in limite corespunzatoare varstei, cu prezenta tuturor seriilor;G/E~3/1, deviere la stanga;grupuri de celule precursoare cu dispozitie anormala (ALIP prezent), matureaza;diseritropoieza (eritroblasti cu contur neregulat, eritroblasti binucleati); usoara hiperplazie megakariocitara-megakariocite cu lobulatie conservata, dispersate si inrare, mici(2-3megakariocite) grupuri laxe perivasculare; rare, mici (~3-4%) infiltrate limfoide interstitiale cu celula mica, matura. Imunohistochimic `L26/CD20` pozitiv in rare limfocite mici, izolate si in mici grupuri interstitiale; `S100` negativ; `CD34` pozitiv in ~ 5% celule mononucleate, dispersate Coloratii Impregnatia argentica Gomori:mielofibroza absenta (MF=0).Giemsa: diseritropoieza. Concluzii Aspectul histopatologic si testele imunohistkchimice sunt compatibile cu un sindrom mielodisplazic( obs AREB1); Nu se evidentiaza determinari secundare melanice. De corelat cu datele clinice, citologice(pentru evaluarea cu acurstete a procentilui de blasti). Am primit rezultatele la testele anticorpi anti ADN dc si factor reumatoid care sunt negative, iar la anticoagulant lupic -prezent. Dl doctor, ce parede aveti?la hematolog o sa ajungem luni si pana atunci as vrea sa stiu o parere. Va multumesc, numai bine! |
292 RaulDuke |
15-06-2012, 21:03 |
din pacate nu arata bine deloc. nu mai tin minte detaliile din punctul de vedere al MELANOMULUI, poate poti sa ne mai spui odata ce stadiu a fost (breslow, clark, TNM si ce mai ai).
din pacate nu se poate pune problema de tratament sistemic pentru melanom, indiferent in ce stadiu s-ar afla, pana nu se controleaza problema dpdv hematologic. sper sa nici nu fie nevoie. dar din punct de vedere hematologic examenul pe care l-ai scris mai sus confera diagnosticul de SINDORM MIELODISPLAZIC. asta e un nume dat unei boli care se caracterizeaza prin functionarea INEFICIENTA a MADUVEI OSOASE, care este organul care se ocupa cu producerea de celule din sange; nu functioneaza bine, ca atare celulele din sange au de suferit, expunand la riscuri de sangerari (prin scaderea trombocitelor), anemie sau scaderea celulelor albe (posibile infectii deci); AREB 1 este o prescurtare in limba engleza pentru un tip de boala din aceasta clasa mai larga, care se traduce prin ANEMIE REFRACTARA CU EXCES DE BLASTI. asa se numeste si din pacate este considerata, pe buna dreptate, ca o boala "pre-leucemica"; adica o boala foarte strans inrudita si cu risc mare de a se transforma in leucemie... pentru aceasta situatie exista tratament si mijloace de administrare, lucruri pe care vi le va explica si vi le va pune in practica hematologul. nu e momentul sa disperati, stiu ca lucrurile suna dur, dar exista lucruri de facut si chiar cu grad mare de reusita pe termen lung. nu are rost sa ne pronuntam inainte, e posibil ca lucrurile sa stea chiar diferit, eu necunoscand practic cazul, vorbesc doar din ce mi-ai scris tu pe aici. ca atare ai rabdare sa vorbesti cu hematologul, fiti calmi si cooperanti si procedati cu claritate si curaj. tinem legatura si mult noroc ! |
293 Rodica Cojocea |
15-06-2012, 23:44 |
Va multumesc din suflet pentru suport, ati reusit sa ma scoateti din ceata de fiecare data.Diagnosticul histopatologic este:melanom malign cu extensie in suprafata si faza de crestere pe verticala, cu ulceratie in suprafata, invaziv pana la nivelul dermului profund (Clark IV), cu dimensiuni de 8 mm (Breslow) cu zone de regresie tumorala.
pT4b Nx Mx Cod 8743/3 Sunt prezenti emboli tumorali limfatici.Marginile laterale si profunde de excizie fara aspecte tumorale. Va doresc multa sanatate si Dumnezeu sa va ajute! |
294 RaulDuke |
16-06-2012, 00:34 |
mult noroc ! tinem legatura, mai ales imediat ce aveti stiri noi!
|
295 ank_prigat |
18-06-2012, 20:47 |
Membru din 18-06-2012 Subiecte: 0 Comentarii: 11 |
Buna ziua! Tatal meu a fost diagnosticat cu melanom malign cu matastaze.Va scriu mai exact: IHC S100- intens pozitiv, difuz in arrile tumorale. HMB45-pozitiv in majoritatea celulelor tumorale. MART1- pozitiv difuz in tumora. Citokeratina-negativa in tumora. Diag. AP-
aspectele morfologice si cele imunohistochimice corespund unei metastaze ganglionare de melanom malign epitelioid, acromic. Ce sanse avem? |
296 RaulDuke |
19-06-2012, 00:17 |
unde se afla aceste metastaze si cum sunt ele dispuse ? melanomul malign este un tip de cancer in care metastazele se indica sa fie operate, atunci cand se poate, de fiecare data ! daca nu, trebuie recurs la chimioterapie. dacarbazina reprezinta standardul in acest moment. ma tem ca melanomul malign metastatic comporta un prognostic prost, sansele de vindecare sunt foarte mici... din pacate. ati avut o consultatie la oncolog ?
|
297 ank_prigat |
19-06-2012, 08:00 |
buna dimineata! multumesc pt raspuns! metastazele sunt in abdomen. are 2 mari situate deasupra rinichilor( la inceput avea diagnosticul de feocromocitom) si multimple adenopatii( sper sa nu gresesc), plus in zona inghinala de unde i-au si luat biopsie/ in ceea ce priv medicul oncolog, da l-au luat in evidenta si i-au zis mamei ca o sa inceapa trat cu interferon. cand? habar nu avem.a slabit mult, a palid, are anemie ff mare. ne uitam la el cum se stinge ca o lumanare...
|
298 RaulDuke |
19-06-2012, 09:07 |
daca boala este METASTATICA nu cred ca se pregateste nimeni sa trateze cu interferon. nu se foloseste in boala metastatica ! varianta este chimioterapia.
|
299 ank_prigat |
19-06-2012, 12:26 |
Exact asa a zis d`na doctor asta de aici de la barlad, unde tre sa te duci cu bani de fiecare data la ea...altfel daca nu ii conv ceva te da afara asa cu tot cu cancerul tau..unde`i dreptatea Doamne??????????` Oare ce speranta de viata mai are tata?Spuneti-mi va rog!
|
300 RaulDuke |
19-06-2012, 21:54 |
din pacate nu cunosc in detaliu cazul si nici extensia bolii in detaliu, dupa documente medicale oficiale.
din pacate supravietuirea medie a pacientilor cu melanom malign metastatic este de ordinul lunilor, din pacate destul de mult sub un an... citata ca, in medie, la 8-9 luni. desigur ca asta e doar media, cifrele variaza foarte mult in functie de unde si cat de mari sunt metastazele, care e viteza lor de progresie, care e valoare LDH-ului, care e starea generala, varsta, alte boli, etc. daca de pilda sunt prezente metastaze cerebrale, prognosticul devine mult mai prost, cu o speranta de ordinul a aproximativ 4-6 luni; la fel, daca sunt prezente metastaze hepatice, iarasi e tot aproximativ la fel de rau. metastazele DOAR ganglionare si in oarecare masura si osoase comporta o speranta ceva mai lunga. desigur ca la toate acestea contribuie si raspunsul la tratamentul aplicat. dacarbazina, care este tratamentul standard, din pacate ofera niste rate de raspuns de undeva intre 10 si 20 la suta, fiind cele mai bune in tratamentul citostatic al acestei boli. cu medicamente mult mai noi de tipul ipilimumab sau vemurafenib s-au vazut inclusiv remisii complete si unele chiar durabile. medicul oncolog al vostru trebuie sa va dea mai multe informatii despre accesibilitatea la aceste medicamente extrem de scumpe. |