melanom malign

Secțiunea: Cancerul de piele (Melanom malign)
1124 comentarii 1 2 3 4 ..... 11121314151617 ..... 54 55 56 57 INAINTE ›
261 Rodica Cojocea
261 Rodica Cojocea [32c]
08-05-2012, 14:52

Membru din 26-04-2012

Subiecte: 0

Comentarii: 32

Buna, revin cu rezultatele analizelor:
-Imunologie;anticorpi helicobacter pylori(screening)-pozitiv;
-examen la parafina:macroscopic:fragment de tegument, 12/6/2 cm, central formatiune ovalara cu diametru 1.5 cm, pigmentata;
Diagnostic histopatologic:melanom malign cu extensie in suprafata si faza de crestere pe verticala, cu ulceratie in suprafata, invaziv pana la nivelul dermului profund(clark IV) cu dimensiuni de 8 mm(Breslow) cu zone de regresie tumorala.
pT4b Nx Mx Cod 8743/3
Sunt prezenti emboli tumorali limfatici
Marginile laterale si profunde de excizie fara aspecte tumorale.
Domnule doctor care este parerea dumneavoastra, eu sunt cam speriata, iar fratele meu habar nu are ce-l astapta..El are domiciliul in Rm Valcea, eu sunt in Bucuresti se poate sa-l aduc pentru tratament la Institutul Oncologic Fundeni sau trebuie la Valcea.Cum se procedeaza?
262 RaulDuke
262 RaulDuke [7784c]
08-05-2012, 15:05

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7784

Rodica Cojocea: despre "cum se procedeaza" trebuie sa va indrume medicul care v-a operat. in orice caz, este absolut esentiala continuarea investigatiilor, respectiv examinarea ganglionilor locoregoinali si daca se vad/simt ganglioni suspecti, trebuie o operatie de scoatere a acestora. inainte de asta, dupa parerea mea, ar fi extrem de important sa faca un consult ONCOLOGIC, pentru ca este un stadiu FOARTE MARE, cu mari sanse sa fie metastatic. inainte de o operatie a ganglionilor ar trebui deci facute niste examene CT de torace si abdomen, un exament IRM cerebral, pentru a se vedea daca nu cumva exista metastaze, sau chiar un PET/CT. daca boala este metastazata si cu extensii foarte mari si complexe, la distanta, atunci operatia pentru ganglioni nu mai are nicio valoare. este un SUBIECT ONCOLOGIC, trebuie adresat oncologului cat mai repede, defapt ar fi fost util sa aveti deja o programare facuta !!! are ceva de genul acesta programat ? din cate stiu, prin tara, inca se deruleaza programul de acces extins cu IPILIMUMAB, dar nu cred ca va mai dura dincolo de luna aceasta...

nicolina.manole: cat timp a trecut de cand tatal tau nu a mai facut niciun tratament si care e starea lui momentana ? din ce oras sunteti ? la fel trebuie sa stiti si voi de programul cu IPILIMUMAB care este singura chestie din romania care mai ofera, la ora actuala si gratis, o speranta in cazul acestei boli. din pacate, cum am zis, programul nu se va mai derula mai mult de luna aceasta... ati pastrat totusi legatura cu un oncolog ? cati ani are tatal ?
263 Rodica Cojocea
263 Rodica Cojocea [32c]
08-05-2012, 17:52

Membru din 26-04-2012

Va multumesc din suflet ca ati raspuns atat de repede, doctorul care l-a operat mi-a spus ca este grav sa mearga la un oncolog la valcea(pentru ca acolo locuieste), iar in momentul in care l-am rugat sa-mi recomande pe cineva din bucuresti, mi-a spus ca nu stie daca o sa-l primeasca pentru ca are domiciliul in valcea.dumneavoastra imi puteti recomanda pe cineva?nu avem programare facuta...as vrea sa mergem la institutul oncologic, avem nevoie de programare?fratele meu acum este la valcea, de cateva ore am aflat rezultatele pentru ca am fost eu sa le iau.
va multumesc inca o data si multa sanatate!
264 RaulDuke
264 RaulDuke [7784c]
08-05-2012, 20:20

Membru din 12-04-2011

puteti lua un bilet de trimitere de la medicul de familie si sa va faceti o programare absolut oriunde, la orice oncolog, inclusiv la IOB fundeni; o alternativa foarte buna este de exemplu Sp. Coltea, tot din bucuresti. dar pentru investigatiile pe care vi le-am insiruit, asta ar trebui sa va miscati destul de repede, cel mai rapid prin oncologul de teritoriu, care poate la randul lui sa va dea o trimitere. cel mai bine totusi, daca dispuneti de ceva bani, este sa incercati sa va faceti respectivele investigatii in regie proprie, fara sa asteptati, asta in timpul in care asteptati pentru programarea la oncolog.
265 Rodica Cojocea
265 Rodica Cojocea [32c]
10-05-2012, 20:20

Membru din 26-04-2012

Buna tuturor!
Imi poate recomanda cineva un oncolog la IOB?De dl dr Jinga de la Municipal ce parere aveti?
266 RaulDuke
266 RaulDuke [7784c]
10-05-2012, 23:19

Membru din 12-04-2011

dr. Jinga este un om foarte competent si cu pricepere aprofundata mai ales pe taramul melanomului malign.
267 Rodica Cojocea
267 Rodica Cojocea [32c]
11-05-2012, 12:37

Membru din 26-04-2012

Multumesc pentru raspuns.Pe data de 16 mai trebuie sa mergem la IOB, iar pe data de 22 mai am reusit sa facem programare la dl Jinga.
268 RaulDuke
268 RaulDuke [7784c]
12-05-2012, 00:06

Membru din 12-04-2011

mult succes !
269 corina76
269 corina76 [42c]
12-05-2012, 09:48

Membru din 01-03-2012

Comentarii: 42

Mult succes va doresc si eu Rodica ! Si noi mergem iar la Cluj luni in 15 mai, la dr. Cainap Calin, a trimis-o oncologul de la Oradea (dr. Corbu Silviu). Sa auzim de bine !
270 corina76
270 corina76 [42c]
14-05-2012, 18:33

Membru din 01-03-2012

Buna ziua,
Am fost azi la Cluj la oncolog (dr. Calin Cainap) care ne-a recomandat IFN HD
20 MIL UI /MP/ZI -1-5, 1 luna
10 MIL UI /MP/ZI -1-3-5, 11 luni
Cand am ajuns acasa am deschis calculatorul sa verific mailurile si ce gasesc, SURPRIZA, Decizia comitetului de sarcoame de la IOCN Cluj (cu toate ca atunci cand am vorbit cu dl. dr. a zis ca nu are sa trimita nimic si nu trebuie facut nici un tratament). Pe decizia respectiva scrie:
HP - PIESA de reexcizie cu metastaza in tranzit
- 1 N + 12 N, fara efractie capsulara
Rec. controale din 3 in 3 luni
daca apar semne de evolutie se va indica chimioterapie cu DTIC sau chimioterapie tintita cu Vemurafenib
Pe care le luam de bune acuma sau ce e de facut ? DTIC ce e ?
Stie cineva cat costa aceste medicamente si de unde se pot cumpara ? Medicul a zis ca prin CAS dar nu stiu cat dureaza aprobarea dosarului si dupa cum functioneaza in RO, o luna au o luna nu si in aceste conditii bolnavul ce face ? Sunt in dilema, face interferon si daca apar semne de evolutie trece la chimio ?
Numai bine tuturor !
271 RaulDuke
271 RaulDuke [7784c]
14-05-2012, 22:13

Membru din 12-04-2011

am mai discutat aceasta problema si lucrurile din acea discutie raman valabile. se indica tratamentul ADJUVANT cu durata de UN AN de interferon. totusi cred ca nu e nevoie ca in prima luna sa faceti zilnic, puteti face tot luni miercuri si joi, doza de 20 MU/metru patrat, iar dupa o luna doar 10MU/metru patrat. tratamentul e posibil sa nu fie usor de tolerat, cu cat e doza mai mare cu atat e mai greu si nu exista dovezi ca doza zilnica e neaparat mai buna decat cea de luni-miercuri-vineri.

asta se indica acum, tratament ADJUVANT, adica cu scop de vindecare si de scadere a riscului de recidiva, care oricum nu va ajunge niciodata la zero. acest risc ramane crescut mereu, mult mai mult decat la un om care nu a avut niciodata aceasta boala. tratamentul cu INTERFERON se da pe baza unei aprobari de la COMISIA JUDETEANA, care se aproba de obicei fara probleme, in doar 2-3 saptamani, deci nu dureaza mult pana la posibilitatea inceperii lui. in acest timp, bolnavul nu trebuie sa faca nimic, nu e niciun pericol de asteptare. in felul acesta nici nu trebuie sa platiti nimic, medicamentul fiind altfel foarte scump.

DTIC (dacarbazina) este un citostatic, iar vemurafenib este un medicament foarte foarte nou si extrem de scump (inaccesibil) si inca nefinantat in programul oncologic romanesc; se indica doar in conditiile existentei unei mutatii genetice la nivelul tumorii. oricum nu e cazul de a se discuta aceste lucruri, intrucat ambele aceste medicamente se indica numai in cazul recidivei sau a bolii metastatice inoperabile, lucru care la voi nu este cazul, cel putin momentan.
272 corina76
272 corina76 [42c]
15-05-2012, 09:27

Membru din 01-03-2012

Multumesc mult pentru raspuns!
Numai bine va doresc si succes. Sunteti de un real folos pentru noi. D-zeu. sa va ajute !
273 RaulDuke
273 RaulDuke [7784c]
17-05-2012, 00:21

Membru din 12-04-2011

numai bine!
274 Rodica Cojocea
274 Rodica Cojocea [32c]
01-06-2012, 14:16

Membru din 26-04-2012

Buna ziua!
Am nevoie de niste sfaturi, fratelui meu din cauza trombocitopeniei severe nu i s-a mai facut nimic pentru melanom.a facut CT cap, torace, pelvis, abdomen si totul e in regula.la oncologie ne tot amana pt ca nu e situatia clara la hematologie.la ultima analiza avea trombocitele 12000.i s-a facut punctie si nimic-asteptam rezultatele de la biopsia osteo-medulara, anticorpi anti ADN dc, anticoagulant lupic, factor reumatoid.daca nu se descopera cauza trombocitopeniei chiar nu re poate face nimic pt a-i face examenul pt ganglionul santinela si sa inceapa un tratament?cat timp o sa se mai amane?nu este riscant?
275 Rodica Cojocea
275 Rodica Cojocea [32c]
01-06-2012, 14:21

Membru din 26-04-2012

Corina, voi ce ati mai facut?Sanatate multa tuturor si numai bine!
276 RaulDuke
276 RaulDuke [7784c]
01-06-2012, 18:41

Membru din 12-04-2011

in ce stadiu a fost diagnosticat melanomul ? si care e cauza trombocitopeniei ?
277 corina76
277 corina76 [42c]
01-06-2012, 20:54

Membru din 01-03-2012

Bine v-am regasit,
Vad ca dl dr. RaulDuke e ca de obicei prompt in raspunsurile dansului. Domnule dr. sa stiti ca si noi am mai fost la un oncolog aici in Oradea care i-a recomnadat cumnatei mele sa faca interferon de trei ori pe saptamana, nu stiu in ce cantitate pentru ca doar pe 7 iunie va depune dosarul la CAS.
Rodica stiu ca e foarte grea asteptarea dar sa speram ca se va afla cauza trombocitopeniei cat mai repede. Fratele tau cum se simte ? Il doare ceva ?
Cumnata mea se simte bine, nu are nici un fel de durere, merge la lucru (la fabrica, in 3 schimburi !). A scos si tubul de dren, o mai deranjeaza putin operatie dar in rest e in regula. Vreau sa-ti spun ca ea nu vrea sa faca inca CT, a facut doar analize de sange si ecografii care toate sunt OK. Nu mai fumeaza, nu mananca, carne, zahar. Si-a cumparat ceva pastile naturiste Chitosan pe care le bea. Am auzit si de ceva reteta cu bicarbonat si lamaie, care zice ca e mai eficienta decat chimioterapia de 10 ori, dar din motive foarte clare nimeni nu are nici un interes sa o popularizeze. Mie sincer, mi-e groaznic de frica de chimioterapie, defapt de efectele secundare ale acesteia.
Multa sanatate tuturor
278 corina76
278 corina76 [42c]
01-06-2012, 21:06

Membru din 01-03-2012

Asta am gasit pe net despre ce am scris in postul anterior

Limonada magica:
Licoarea ce ne-ar scăpa de coşmarul chimioterapiei
Zilnic, în jurul nostru mor striviţi de necruţătoarea boală canceroasă prieteni, rude sau colegi. Cu toţii îşi leagă speranţele de chimioterapie, metodă terapeutică folosită în lumea întreagă, crezând că această metodă îi va ajuta să scape de cumplitul flagel.Este cutremurătoare suferinţa bolnavilor de cancer întâlniţi în secţiile de oncologie! Am cunoscut atâţia bolnavi de cancer care înfruntă efectele secundare ale acestei terapii, adulată şi dispreţuită în egală măsură... Uneori, după multă suferinţă, rezultatele chimioterapiei au prelungit viaţa unor bolnavi. Alteori, celula canceroasă hrăpăreaţă n-a mai dat nici o şansă bolnavilor.O alternativă...După ce ani de zile au spus pacienţilor că această terapie(chimioterapia) este singura cale pentru a încerca să se elimine cancerul, medicii de la Clinica John Hopkins din Statele Unite s-au hotărât să prezinte şi calea alternativă de tratament a cancerului. Într-un studiu, aceşti temerari specialişti, au prezentat efectele negative ale chimioterapiei. Printre altele, cercetătorii menţionează că tratamentul prin chimioterapie care presupune "otrăvirea" celulelor canceroase cu rată mare de creştere sunt distruse şi alte celule cu creştere rapidă din măduva spinării, tractul gastro-intestinal etc., iar organe importante cum ar fi ficatul, inima, rinichii sau plămânii sunt iremediabil afectate.Specialiştii renumitei clinici au demostrat că o metodă modernă în lupta cu această cumplită boală poate fi aceea a înfometării celulei canceroase. De aceea medicii au prezentat alimentele care trebuie evitate, tocmai pentru a împiedica celula canceroasă să se multiplice.Dar există un miracol anticancer, păstrat în mare secret.O sursă de mare încredere, Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, ne-a transmis o informaţie care ne-a tăiat respiraţia! Două ingrediente la îndemâna oricărui bolnav de cancer reprezintă o alternativă sănătoasă la chimioterapie.. Timp de trei ani, în America, s-a experimentat un produs natural, foarte simplu şi foarte eficient, pe un lot de 70.000 de subiecţi. Rezultate remarcabile. O limonadă a fost administrată bolnavilor de cancer: celor care au făcut chimioterapie, dar şi unui număr semnificativ din lotul martor, care n-a început acest tratament. Rezultatele au fost uluitoare:starea de sănătate a bolnavilor din fiecare grupă s-a îmbunătăţit în mod remarcabil şi boala n-a mai recidivat. În cazul bolnavilor care se temeau că zilele lor sunt numărate, boala n-a avansat şi nu s-au observat metastaze. Tratamentul este benefic şi ca metodă de prevenţie. Preparatul poate să ucidă celulele canceroase şi este de10.000 de ori mai eficient decât chimioterapia. Lămâia are numeroase proprietăţi terapeutice şi studiile au dovedit că modestul fruct este un remediu împotriva cancerului, remediu verificat în diferite forme de cancer. După mai bine de 20 de probe de laborator, realizate începând din anii 1970, frotiurile au arătat că extractul de lămâie distruge celulele maligne în 12 tipuri de cancer, inclusiv cel de colon, de plămâni, de sân, de prostată şi de pancreas. În comparaţie cu produsul Adryamicin, un drog chimioterapeutic, folosit în mod uzual, extrasul din lămâie cu bicarbonat acţionează de10.000 de ori mai bine, încetinind creşterea celulelor canceroase, spun specialiştii acesta schimbă PH-ul corpului . Şi mai uimitor este faptul că limonada aceasta, distruge doar celulele maligne, dar nu le afectează pe cele sănătoase.În privinţa bicarbonatului de sodiu, şi se afirmă că este de mare folos în toate formele de cancer.
Mod de preparare :
Extrasul de lămâie cu bicarbonat, alternativa naturală la chimioterapie se prepară astfel:
- într-un litru de apă, se fierbe timp de un minut, coaja unei lămâi, apoi se lasă la macerat, de seara până dimineaţa.
- în dimineaţa zilei următoare, lichidul se filtrează. În acest macerat se stoarce sucul lămâii, se adaugă miere (după gust) şi o linguriţă de bicarbonat.
Bolnavii trebuie să consume zilnic un litru de limonadă preparată în acest mod.
De asemenea, leacul miraculos se poate administra preventiv, fiind un tonic pentru întregul organism.

Nu stiu ce sa zic, poate ar merita incercat. Ma gandesc ca rau nu poate face.
Multa sanatate !
279 RaulDuke
279 RaulDuke [7784c]
01-06-2012, 21:27

Membru din 12-04-2011

totusi interferonul NU este chimioterapie. face parte din clasa asanumitor "IMUNOTERAPICE", adica niste substante menite sa directioneze mecanismele imunitare ale organismului impotriva celulelor canceroase. nu are aceleasi efecte adverse nici pe departe. in orice caz poate fi un tratament greu de tolerat, dar fiecare pacient are profilul lui personal de toleranta. oricum tratamentul este indelungat, daca nu apare vreo recidiva sau nu apar toxicitati cu adevarat inacceptabile. cel mai des da un sindrom asanumit "pseudogripal" care seamana cu gripa, concomitent cu administrarea, si se trateaza foarte bine cu simplul paracetamol. va sugerez deci sa aveti mereu prin casa asa ceva.
280 Rodica Cojocea
280 Rodica Cojocea [32c]
01-06-2012, 23:31

Membru din 26-04-2012

Corina, fratele meu se simte bine, momentan nu munceste pentru ca inainte de operatie a muncit in alta tara si acum nu poate sa plece, trebuie sa asteptam..dar practic este la fel ca inainte, un om normal...
Domnule doctor, dupa ce am primit rezultatul la examenul histopatologic, am mers la IOB la un dr chirurg oncolog pentru ca asa ni s-a recomandat pentru inceput.La primul consult ne-a spus sa facem CT craniu+torace+abdomen+pelvis, sa rezolvam cu hematologia dupa care sa ne intoarcem.Ne-am intors la Municipal(unde a fost operat si s-a pus diagnosticul de trombocitopenie severa) la hematologie, ni s-a dat tratament pentru helicobacter care a iesit pozitiv, testele Ag HBs calitativ, HCV calitativ si HIV Ag/Ab calitativ sunt non reactive, s-au refacut analizale si s-a recomandat punctie-biopsie osteo-medulara.Am facut punctia:
Medulograma nr 370/22.05.12:aspirat medular cu celularitate scazuta cantitativ.
Amprenta BOM:MO cu celularitate bogata.Seria granulocitara -normala cantitativ 57%, cu maturatie prezenta, eozinofilie.B1 3%, Pro 2%, mi 12%, Mt 3%, N 8%, S 24%, E 5%.Seria eritroblastica-usor crescuta cantitativ 39%, de tip normoblastic, EP 10%, EO 29%.Seria limfoplasmocitara:4% limfocite.Seria megakariocitara:usor scazuta cantitativ.Pe lamelele examinate nu s-au vizualizat celule nehematopoietice.S-a efectuat biopsie osteo-medulara;s-a trimis la Instit, Victor Babes si inca asteptam rezultatul.Am facut si CT-ul si ne-am intors la IOB unde ne-a spus ca CT-ul e in regula, ca nu este un melanom avansat, dar ca situatia tot nu e clara cu trombocitopenia si sa ne intoarcem cand se clarifica, cand avem si rezultatul biopsiei osteo-medulare si ca trebuie sa creasca trombocitele pentru a putea face tehnica ganglionului santinela, dupa care sa-l mai vada un oncolog si sa i se dea tratament.Ne-am dus din nou la hematologie i s-a dat tratament pe baza de cortizon(doza foarte mica pentru ca nu avea avizul oncologului scris, doar verbal), iar dupa o saptamana de tratament nr. trombocitelor este 12000.S-au mai facut niste teste imunologice(anticorpi anti ADN dc, anticoagulant lupic si factor reumatoid) la care asteptam rezultatele.Concluzia este ca de la IOB ne tot amana, iar cauza trombocitopeniei nu o stim.
Răspunde la topic
1124 comentarii 1 2 3 4 ..... 11121314151617 ..... 54 55 56 57 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp