Ultimele comentarii pe forum

26287 com 1 2 3 4 ..... 242243244245246247248 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
SUBIECT COMENTARIU
Limfom Hodgkin 12-08-2011, 20:46:54 de către C.C.C
Subiect: Limfom Hodgkin
va multumesc frumos pt ajutor.Sper sa resesc si eu sa fac un scan Pet, dar decontat as dori, ca buget nu am de asa ceva.dar acum la ce vad cu CAS, imi vine sa renunt.NU mai asigura nimic acum.Multa sanatate
Limfom Hodgkin 12-08-2011, 15:48:10 de către daniella28
Pt Capitolina, scuze ca nu am raspus mai repede dar vad ca Deeafily ti a raspuns deja, oricum nu as fii putut sa te ajut f mult ca eu nu l am facut in tara, aici e gratuit cu recomandare de la medicul hamatolog {un referat }cred ca asa e si in romania, Multa sanatate tuturor
Limfom Hodgkin 12-08-2011, 14:51:16 de către deeafily
Pt Capitolina-Pet scan se face in tara la Oradea-Clinica Pozitron si la Bucuresti -la Euromedic.Din ce stiu eu costa in jur la 1100 euro(asa era anul trecut cand am facut eu).Dar se poate face decontat de CAS, iar in cazul asta ai nevoie de toate analizele, investigatiile privind boala(biopsii, recomandarea medicului curant). Doamne ajuta si multa sanatate tuturor!
Limfom Hodgkin 10-08-2011, 20:16:01 de către C.C.C
salut daniella28, ma bucur ca esti bine si au iesit investigatiile foarte bune.Felicitari sa o tii tot asa.Spune-mi te rog, cum ai facut tu PET, in ce consta, si daca stii unde se face in tara?Tu unde ai facut, as vrea sa stiu in tara daca este, si cum treb de procedat ca sa facem si noi un scan din asta, cit costa?, astept raspunsuri de la voi, multumesc
Limfom Hodgkin 10-08-2011, 18:27:50 de către Anton2012
pt daniella28, multa sanatate si fericire si sa te ajute D`zeu in tot ceea ce iti doresti. sa va ajute Domnu` pe toti
Limfom Hodgkin 10-08-2011, 00:10:45 de către deduoana
Felicitari!!!!!!!!!!!!!!
Limfom Hodgkin 09-08-2011, 11:59:44 de către daniella28
sunt mandra posesoare a unui PET scan ""curat`` la evaluarea de un an de zile, inca 4ani si am scapat
Multa sanatate tuturor si sper sa aud vesti la fel de bune de la toata lumea
Limfom Hodgkin 01-08-2011, 13:26:49 de către deduoana
Am facut evaluarea si se pare ca s-au redus si la mine tumorile. In rest sunt binisor, cam slabita, dar sper sa fi bine in final. Urmatoarele 4 cure nu stiu ce voi face abvd sau beacopp dar sper sa rasp la trat in continuare. Multa sanatate tuturor!
Limfom Hodgkin 01-08-2011, 00:46:39 de către Anton2012
apropo evaluarea cum a decurs?
Limfom Hodgkin 01-08-2011, 00:46:14 de către Anton2012
buna deduoana. ma simt excelent, si eu o sa incep a 4-a cura de beacopp marti cred. am facut un CT: torace, abdomen, pelvis si sunt pe drumul cel bun, ganglionii s-au retras destul de bn. acum astept sa fac urmatoarele 3 cure si sper sa scap. tu ce mai faci ? esti ok? mult sanatate
Limfom Hodgkin 31-07-2011, 21:32:55 de către deduoana
florintyl cum te mai simti? ce ti-a mai spus medicul? eu sunt la a 4 a cura de beacopp.
Limfom Hodgkin 29-07-2011, 23:35:36 de către C.C.C
va multumesc frumos pt ajutorul de informatii
Limfom Hodgkin 29-07-2011, 18:39:16 de către Elena60
Bun gasit!
pentru Capitolina: Eu am "avut" limfom Hodgkin. In mai 2010 am terminat citostaticele si in august 2010 radioterapia!
Dl. prof. Petrov, a carui pacienta sunt, mi-a interzis Felix-ul si Herculanele. Deci ape termale si radioactive. Mi-a spus ca daca imi doresc sa inot pot sa merg la mare cu stat la soare pana la ora 10 si dupa ora 17. De asemenea am acum o problema cu umerii- imi este f greu sa duc mainile la spate. Am vb cu dl. Profesor si m-am adresat reumatologului care mi-a dat impachetari cu parafina, gimnastica medicala, gimnastica in bazin si masaj. Reumatologul imi spunea ca nu exista in literatura de specialitate suficiente investigatii si cercetari in ceea ce priveste balneologia cu fizioterapie si problemele de cancer. De aceea medicii nu indica fizioterapie pentru cei ca noi.
Eu am sa aleg niste bai sarate in acest an pentru concediu si excursii de cate o zi!
Multa sanatate tuturor!
Limfom Hodgkin 28-07-2011, 03:48:13 de către Sabina C.
Medicul ne-a spus ca timp de cinci ani de la terminarea tratamentului e bine sa nu stai la soare, sa nu faci baie in mare si fara stranduri termale. Astea sunt cam singurele interdictii de care stiu eu, probabil e bine sa nu "rascolesti " organismul.
Limfom Hodgkin 27-07-2011, 20:07:05 de către C.C.C
spuneti-mi va rog, daca stie cineva.
dupa o perioada de la finalizarea taratemtului, se poate merge sau daca este indicat de mers la tratamenrte balneare sau balneoclimaterice.
va multumesc, sanatate
Limfom Hodgkin 27-07-2011, 19:43:34 de către cony 71
da o sa merg la liliana veres la iasi dar mai am de facut un rmn ca se pare ca ar fi afectata maduva sau sistemul nervos dinsa este cel mai bun medic de sarcoidoza din tara
Limfom Hodgkin 27-07-2011, 19:07:25 de către daniella28
cony scuze dar din cate stiu prednisonul se da chiar daca plamanul nu e afectat, de ce nu incerci sa gasesti alt medic, incearca sa gasesti un medic bun care sa mai fii tratat sarcoidoze pt ca aceasta boala este destul de rara iar din pacate nu ff multi medici au intalnit pacient si au`` tratat``aceasta boala /
Limfom Hodgkin 27-07-2011, 19:00:10 de către cony 71
daniela
eu am fost diagnosticat la marius nasta cu sarcoidoza miau gasit ganglioni in mediastin cel, mai mare de 50/30mm am facut mediastinoscopie de atunci ma simt foarte rau dupa 6 luni am dus blocul de parafina la victor babes concluzia a fost cam aceasi dar ma simt foarte rau nu pot sa mai merg la servici am stari de rau criminale cei de la nasta nu vor sa imi dea predinson au zis ca nu este afectat plaminul
Limfom Hodgkin 27-07-2011, 18:40:02 de către daniella28
ganglioni la mine au fost subclaviculari stg si dr axilar stg si mediastinul anterior, iar in baza histopatologicului am fost st 2 nefavorabil.
sunt surprinsa ca nu ti sa prescris nici un tratament pt sarcoidoza pt ca tratamentul standard pe aceasta boala este prednisonul
si iti mai spun un lucru eswte imrosibil ca histopatologia sa greseasca asa mult incat sa greseasca la diacnosticarea limfomului pt ca are niste caracteristice unice
pe langa faptul ca am avut aceasta boala sunt si as medicala, cred ca ar trebui sa te mai interesezi
Limfom Hodgkin 27-07-2011, 18:31:07 de către daniella28
din pacate cony eu m am aflat printre acele persoane care nu au nici un simptom clasic mai putin marirea ganglionului subclavicular stg care la inceput a fost pus pe seama faptului ca m am ingrasat fff mult {cam 10 kg in 6 luni }si la inceput au zis ca e vb de lipom, deoarece toate analizele de sange erau bune {inclusiv VSH fibrinogen proteina C reactiva etc}singura problema pe care am avut o si asa i am si convins sa facem un CT a fost durere pe mana stanga din cauza ca ganglionul facea compresie pe nervul brahial stg si aveam dureri cumplite de mana stanga {cu care am si ramas de altfel }
Limfom Hodgkin 27-07-2011, 17:51:12 de către cony 71
daniela ce simptome aveai si unde tia aparut ganglionii
Limfom Hodgkin 27-07-2011, 16:42:07 de către daniella28
arhitectura ganglinului limfatic este complet stearsa de catre o populatie reed sternberg avand nuclee lobulate si nuclee euzinofilice mari.celule clasic reed sternberg sunt identificate, dar majoritatea celulelor neoplazice sunt de tip lacunar.un fundal reactiv de mici limfocite neutrofile histocite si euzinofile/tumoarea are o arhitectura nodulara cu dens sclerotic bande fibroase care separa tumoarea nodulara////
celule neoplastice exprese CD 30 si focale si slabe CD 15
CD45 SI CD 20 nu sunt exprimate
diagnostic ;;limfomul hodgkin clasic nodular sclerosis type
Aste scrie pe buletinul meu histopatologic, scuze am incercat sa fac traducerea cat mai exacta dar in mare asta scrie pe un buletin histopatologic cu diagnostic clar de hodgkin
Limfom Hodgkin 27-07-2011, 16:20:59 de către daniella28
pt Cony 71 eu am o descriere a biopsiei dar e in engleza am sa incerc sa o traduc pe cat de bine pot
Limfom Hodgkin 27-07-2011, 15:48:34 de către C.C.C
salut la toti de pe forum,
Cony, m-am uitat pe toate documentele mele, si mie la fel nu mi s-a eliberat nici un un rezultat la biopsie cu descrierea celulelor.Doar atat a scris Limfon Hodgkin variat nodular scleros cu unice celulele clare, iar pe a o alta foaie scria Celule limfoide de diferite stadii de blastransfornate(Majoritatea celulelor cu semne de lisa, rare celule de tip epitelioid..Stii cum scriu astea ca la retete de medicamente nimic nu intelegi. Dupa aceea am avut nevoie de un act doveditor ce fel ce celule sa-u depistat si am fost la laborator si mi s-a extras lamela si au descris-o uite asa: Limfom Hodgkin varianta scleroza nodulara cu unice celule clare si Rid Hodgin.C-am asta.sanatate
Limfom Hodgkin 27-07-2011, 12:42:23 de către cony 71
deaia vreau sa vad o biopsie de limfom sa vad felul de celule care apare la biopsie sa pot face si eu o comparatie
Limfom Hodgkin 27-07-2011, 12:40:18 de către cony 71
deexemplu la mine sa scris limfoganglion care include numerosi noduli granulomatosi izolati si confluenti constituiti din epiteloide, mononucleare si celule gigante fara necroza
Limfom Hodgkin 27-07-2011, 12:34:00 de către cony 71
sabina
la orice investigatie se da obligatoriu un rezultat scris mai ales in cazul unei biopsii cu semnatura si parafa medicului respectiv
si respectiv tipul de celule gasite in piesa recoltata
Limfom Hodgkin 27-07-2011, 01:15:06 de către Sabina C.
@ cony 71
Eu nu am o "descriere" a biopsiei, doar mi s-a spus ca diagnosticul e limfom Hodgkin. Am vorbit cu anatomo-patologul care a facut biopsia si mi-a zis atunci ceva despre tipul de celularitate, ceva destul de complex pt cunostintele mele, dar m-a asigurat ca nu e foarte grav si va raspunde bine la tratamet.
Din ce ai scris tu aici, inteleg ca ai alt diagnostic. Daca ai dubii poate ar trebui sa mergi la alt laborator cu blocul de parafina.
Limfom Hodgkin 26-07-2011, 10:09:17 de către cony 71
va rog trimetetimi si mie descrierea de la biopsie la un limfom
Limfom Hodgkin 18-07-2011, 07:10:12 de către Anita_31
Buna tuturor,

pentru florintyl. Sufar de o boala de care multi care aud de numele ei fug de acei oameni. Este vb de epilepsie. Am dobandit-o in urma divortului, m-am suparat foarte tare si s-a declansat aceasta boala.
Am si cazut de caeva ori, dar numai in casa, am fost si internata in spital. Totul e ok, i-au tratamentul dar ar trebui sa nu ma enervez de nici o culoare (dar in ziua de azi nu se prea poate), sa stau linistita dar..
Asta e viata, trebuie sa mergem inainte.
Va urez sa aveti o saptamana minunata, multa sanatatate si fiti OPTIMISTI.
Limfom Hodgkin 17-07-2011, 09:59:09 de către Elena60
cony 71: eu nu am avut dureri fizice, de muschi sau de oase; aveam numai stari cumplite de prurit care au inceput in zona dorsala si s-au generalizat, stari de oboseala si pierderea poftei de mancare. Apoi au aparut si senzatia de pierdere a respiratiei in timp ce predam lectia- era o senzatie ca diafragma imi apasa plamanul si ramaneam fara aer. Si in ultima parte dimineata la trezire aveam transpiratii reci puternici. Dupa ce am fost diagnosticata si am mai citit acestea sunt semnele "ca la carte" pt. limfom Hodgkin. Limfoamele non-Hodgkin pot sa nu de-a nici un semn sau sa aiba semne diferite la fiecare pacient!
Limfom Hodgkin 16-07-2011, 02:43:48 de către Anton2012
pt anita_31, te rog, daca nu sunt prea indiscret, de ce boala mai suferi din pacate?
Limfom Hodgkin 15-07-2011, 10:08:48 de către cony 71
Pentru Elena60:La mine toate analizele de sange ies bune mai putin monocitele care au iesit putin marite, insa si-au revenit la normal fara nici un tratament.Ai avut dureri in zona lombara si stari de voma?Cam cat timp te tineau starile de rau si cum se manifestau?Dureri abdominale aveai?
Limfom Hodgkin 15-07-2011, 07:44:46 de către Anita_31
Buna tuturor,

florintyl casa de piatra, multa multa sanatate, bucurii, fericire si tot ce ti-ai propus in viata sa se indeplineasca.
deduoana e normal sa iti fie frica de fiecare cura, dar gandeste-te ca totul e spre binele tau si incearca sa fii mereu optimista, puternica si sa lupti pentru tine.
E greu pentru toti, aceasta boala dar cu ajutorul lui D-zeu si al vostru ve-ti reusi sa treceti cu bine peste tot.
Eu cand faceam tratamentul cu ABVD, doamna asistenta mi-a recomandat sa i-au OSETRON pentru starile de voma.
Incercati si voi si poate va veti simti bine.
Eu de vineri ma simt un pic mai rau, dar din cauza limfomului (multumsc lui D-zeu), ci din cealalta boala pe care din nefericire o am, asta e. Mi-a fost rau, era sa cad de cateva ori prin casa, in balcon si in baie, azi ma duc la medic si sa vedem daca imi schimba tratamentul.
In rest toate bune, ma bucur de viata in fiecare zi si cand ma uit la ingerasul meu cum creste si cate bucurii imi aduce, imi umple si mai mult inima de bucurie si imi doresc sa fiu sanatoasa pentru el.
Va doresc tututor multa sanatate, putere de a trece cu bine peste tot, optimism, incercati pe cat puteti ca in zilele dupa tratament sa uitati un pic de boala, sa iesiti la aer curat (daca puteti) si pe cat posibil sa aveti moralul ridicat tot timpul chiar daca boala e grea.
weekend placut!!!
Limfom Hodgkin 14-07-2011, 23:05:26 de către Elena60
pentru cony 71: Eu am avut formatiuni ganglionare in mediatistin, supraclavicular stanga, laterocervical stanga si putine si dreapta; am avut sansa sa am un ganglion accesibil supraclavicular si care nici nu era prins de vena jugulara, asa ca pe acela l-am extirpat si mi s-a facut biopsia. Asa incat diagnosticul a fost sigur de limfom Hodgkin.
Si eu am trecut de la un prurit cumplit, stari de oboseala, traspiratii la o stare din ce in ce mai proasta- din septembrie 2009 pana in februarie 2010 cand am fost diagnosticata corect! Am inceput analize in septembrie si initial in afara VSH-ului si-a leucocitelor usor marite nu am avut alte semne. In ianuarie am facut investigatii foarte multe, fiind internata si deja aveam scadere de greutate, dar nu se evidentia nimic agravant. In inceputul de februarie pe cand starea mea s-a agravat aproape ca am renuntat sa mai merg la medici! In timp ce vorbeam mi se taia respiratia din cauza ganglionilor din mediastin; de abia atunci mi s-a prabusit si tabloul hematologic si au aparut ganglionii supraclavicular!
Nu ai facut nici un CT? sau ecograf (pentru ca si aceste ii vede) ?
Poate ca nu intotdeauna medicul gaseste calea corecta de diagnosticare, dar nu renunta pana nu ai un diagnostic corect si sa simti ca tratamentul isi face efectul! Primii medici la care am fost m-au diagnosticat cu psoriazis si tratamentul imi facea mai mult rau!
Iti doresc multa putere si tarie sa reusesti sa invingi boala!
Doamne ajuta!
Limfom Hodgkin 14-07-2011, 13:04:24 de către cony 71
salut la toata lumea de pe acest forum
poate sa imi spuna cineva cu limfom in mediastin daca a fost diagnosticat dupa prima biopsie ganglionara
daca, ca simptome a avut dureri in zona lombara stari de rau cu stare de moleseala si greata
eu am fost diagnosticat cu sarcoidoza la MARIUS NASTA cu multiple blocuri adenopatice in mediastin cel mai mare ganglion 50/30mm am fost diagnosticat in noiembrie 2010 in urma biopsiei ganglionare dupa ce mi-a fost facuta mediastinoscopie
nu mi sa dat tratament de atunci starea mea de sanatate sa agravat continu nu pot sa mai merg la servici am stari de rau groaznice nu pot sa ma ridic din pat ma doare zona lombara si spatele am stari de greata nu pot sa maninc mia aparut si un tiuit in urechi continu am ajuns la disperare
am facut si analize de singe la coltea pe hematologie mi-au iesit bune
pina sa imi apara aceste adenopatii am avut probleme pe gastro cu balonari dereglari de tranzit si acele dureri in zoma lombara am facut tot felul de investigatii si nici un medic nu avea prea multe de spus
vreau sa intreb voua cum va ies analizele de singe daca cineva a facut si analiza de singe angiotensin converteaza si daca ia iesit marita
daca poate cineva sa imi trimeata si descrierea la biopsie
va multumesc
Limfom Hodgkin 11-07-2011, 17:00:41 de către deduoana
Maine ma duc si eu pt bleomicina si vincristina...sunt ok, pot sa mananc. Cred ca la sf acestei cure o sa fac un CT sa vad cum evoluez, si in functie de CT o sa vada daca raman pe acelasi trat sau osa urmez unul mai usor.
Limfom Hodgkin 11-07-2011, 11:44:50 de către Anton2012
mai avem maine de facut bleomicina dupa care avem si noi o pauza de 2 sapt. Tu ce mai faci? esti ok?
Limfom Hodgkin 11-07-2011, 11:40:54 de către deduoana
si seara procarbazine primele 8 zile din cura.
Limfom Hodgkin 11-07-2011, 11:38:54 de către deduoana
Da iau prednison, biseptol, aciclovir, milurit, omez.
Limfom Hodgkin 08-07-2011, 17:51:48 de către Anton2012
pt deduoana. Eu ma simt bine de la BEACOPP, cel mai rau e dimineata cand am starea de greata de la Procarbazine (presupun ca si tu le iei seara inainte de culcare). Ma simteam mai rau de la ABVD, dar sunt ok, marti imi spune si mie medicul daca asta e ultima cura sau o sa o fac si pe a4-a. eu sper sa nu ca deja ma dor venele destul de tare.
Tu iei si prednison? sau alte tipuri de pastile?
Limfom Hodgkin 08-07-2011, 17:24:15 de către deduoana
Ma simt binisor...parca mai bine decat la primele 2 cure.
Tu cum te simti, cum suporti tratamentul BEACOPP?
Multa sanatate tuturor!
Limfom Hodgkin 08-07-2011, 17:15:30 de către Anton2012
pt deduoana, joi ai terminat cele 3 zile, cum te simti??
Limfom Hodgkin 08-07-2011, 17:14:01 de către Anton2012
exact cum spune Elena60, pana la verdictul final de limfom mai sunt multi pasi. Ganglionii se pot inflama din mai multe motive. Parerea mea este sa va mai calmati si urmati sfaturile unui medic hematolog. Dudette83 iti urez bafta si sa va ajute Dzeu sa nu fie limfom ci doar de la efort. Sa ne tii si pe noi la curent. Multa sanatate
Limfom Hodgkin 07-07-2011, 23:30:11 de către dudette83
multumesc tuturor.
limfomul il are in partea dreapta inghinal
i-au zis k e posibil sa fie si din prea mult efort, el ridicand foarte mult la servici
ffff sigur o sa incercam si in alta parte. sperietura si mai mare a fost cand am vzt ce este de fapt limfomul in sine.
Limfom Hodgkin 07-07-2011, 22:04:52 de către Elena60
pentru dudette83: ganglionii se inflameaza din multe motive! Pana la diagnostic de limfom sunt multi pasi. Se poate face un ecograf de parti moi, apoi un computer tomograf, daca ganglionii sunt accesibili se face o biopsie si medicul anatomo-patolog pune vedictul de ce tip este limfomul. Ceea ce eu am invatat pe propria-mi piele e ca trebuie sa va miscati rapid ptr.ca e important sa aveti un diagnostic corect cat mai repede si sa se poata incepe tratamentul intr-un stadiu incipient al bolii. Raspunsul la tratament in cazul limfoamele e foarte bun cu un procent de peste 95% de reusita asa ca mult succes si adresati-va unui medic hematolog, caci ei se ocupa de aceste boli!
Limfom Hodgkin 07-07-2011, 21:50:21 de către agentul oo7
Pentru florintyl da de la ABVD mi-a cazut parul cam la 3 saptamani de la prima sedinte (la 2 sapatmani m-am tuns ca aveam parul pana la brau si l-am tuns pana la barbie ) se incurca rau la spate parul care imi cadea zmoculete se incalcea si am decis sa-mi fac o chelie deasa.imi sta chiar bine sa sti...familia ma sustine.este imortant

Pentru dudette83 este la suspiciunea de limfom cred fratele tau mai are multi pasi de strabatut mai are biopsiile din noduli si poate din maduva osoasa nu disperati ca totul va fi bine aici pe forum sunt foarte multi oameni cu inima buna care pot impartasi pareri cu voi veti depasi si voi aceasta problema indiferent de situati fiti alaturi de el este ffff important
Limfom Hodgkin 07-07-2011, 20:34:52 de către Anton2012
are ganglion la gat? sau cum si-au dat medicii seama ca e limfom???? i s`a recomandat biopsie?
Limfom Hodgkin 07-07-2011, 20:28:10 de către dudette83
din olt, nush ce tip, doar a fost la control si asa i-au zis 2 medici
Limfom Hodgkin 07-07-2011, 20:15:50 de către Anton2012
pt dudette83. din ce oras esti? ce tip.de limfom?
Limfom Hodgkin 07-07-2011, 18:50:45 de către dudette83
buna tuturor, puteti sa ma ajutati va rog cu un sfat ceva?
fratele meu tocmai a fost diagnosticat cu limfom. cum e prima parare as vrea sa mai aud si o a 2 a parere.
unde m-ati indruma sa incercam??
in ce orase?? la ce spitale??
multumesc mult
Limfom Hodgkin 07-07-2011, 12:26:17 de către Anton2012
pt agentul 007. de la ABVD a inceput sa iti cada parul??? Sau l-ai tuns prevenitv?
Limfom Hodgkin 07-07-2011, 09:56:07 de către agentul oo7
Am facut ieri sedinta 2A(a3a sedinta) ma sint bine pana acum stari de greata am ca si inainte, am un apetit la mancare de nu pot crede am inceput sa ma ingras s-au bucurat cei de la spital nu am alte reactii inafara parului care l-am tuns zero iar din partea spitalului primesc o peruca pe care mi-am ales-o deja, sper ca la PET scan sa sprimesc vesti bune atunci cand il fac gandesc pozitiv pana la capat.
Ironia sortii am aplicat la un job aici si compania chiar azi cand sunt asa si asa m-a chemat la interviu dar am credinta ca Dumnezeu nu ma lasa.
Limfom Hodgkin 03-07-2011, 20:26:40 de către deduoana
Da eu am inceput direct cu BEACOPP
Limfom Hodgkin 02-07-2011, 11:05:06 de către Anton2012
beacopp???
Limfom Hodgkin 02-07-2011, 11:04:50 de către Anton2012
eu fac la militar. din cate am inteles eu nici stadiul 4 nu e asa grav ca in alte tipuri de cancer. eu zic sa fii in continuare optimista si vei trece peste si inca ceva, eu zic ca va fi bine, in general acest tip de limfom in general raspunde tratamentului. Tu ai inceput curele direct cu BEACOPP::
Limfom Hodgkin 02-07-2011, 10:24:39 de către deduoana
Ce sa zic...mai pot...as indura orice chin pana la urma numai sa stiu ca o sa fie bine...dar ma sperie ca am stadiul 4 (din cauza diseminarii in plaman).
Tu unde faci trat?
Limfom Hodgkin 02-07-2011, 00:21:12 de către Anton2012
ne luam de mana, si eu incep tot.marti a3a cura. mai poti?
Limfom Hodgkin 01-07-2011, 23:18:33 de către deduoana
CT-ul pe care trebuie sa il fac dupa a 4 a cura nu e ct-ul de final, ci ca sa vada daca raspund la trat. oricum dupa cele 4 cicluri mai urmeaza si alte cicluri de citostatice...asa mi s-a spus. Trat il fac la municipal si marti incep al 3 lea ciclu.
Limfom Hodgkin 01-07-2011, 17:46:55 de către Anton2012
curele de citiostatice le faci la municipal nu ?? daca raspunzi bn tratamentului dupa ct de la final nu ar mai trebui sa mai faci chimioterapie!! cel putin mie asa mi s-a zis!!! cand incepi a 3-a cura?
Limfom Hodgkin 01-07-2011, 17:43:12 de către deduoana
Asa mi s-a spus...4 cicluri beacopp escaladat apoi urmeaza o evaluare si apoi alte cure de citostatice dar nu stiu daca tot beacopp sau altceva. Eu nu am avut ganglioni mariti la gat. la mine doar la ct s-au vazut ganglionii din mediastin mariti si tumorile din plaman.
Limfom Hodgkin 01-07-2011, 00:04:32 de către Anton2012
pt Deduoana. dc faci 4 cicluri de BEACOPP?? mie mi s-a spus ca fac doar 3!!! si eu astept sa incep a 3-a cura. si eu am dureri de oase si de spate destul de puternice. ganglioni la gat ai ?
Limfom Hodgkin 30-06-2011, 00:13:21 de către Elena60
Buna tuturor !
Nici unul din tratamente nu e usor! Dar avem o sansa sa luptam pentru viata noastra! In aceasta lume nimeni nu-ti poate da vreo garantie pentru ziua de maine sau cea de poimaine, oricat de sanatos ai fii! Dar avem o datorie sa luptam pentru viata aceasta care ne-a fost data!
Pentru agent 007: Eu am facut tratament ABVD din febr.-mai 2010. Dupa primul a fost bine, la al doilea deja mi-au scazut leucocitele si am facut filgrastim inainte de toate cele 7 cure. Mi-am tuns parul la zero( de fapt fiica mea m-a tuns chiar de 8 martie pt. ca deja pica tare de tot). Am purtat apoi baticuri sau esarfe legate. Si cred ca gasesti o multitudine pe acolo. Pe net gasesti si tot felul de modalitati de legare! In iulie-august am facut iradierea.
De la 1 oct. 2011 m-am reintors la catedra si tocmai se termina anul scolar !
Acum 3 saptamani am fost la fiica mea in Germania-am mers cu masina-e drept ca a condus sotul meu. Ma simt bine. Sigur ca avand o varsta(50 ani) probabil ca tratamentul a grabit alte carente ale organismului meu - am facut o artroza la ambii umeri si asta ma chinuie momentat! Voi incerca sa o rezolva in saptamanile urmatoare!
Dar nimic nu ma mai poate opri sa ma bucur de fiecare clipa pe care o petrec alaturi de cei dragi mie!
Numai ganduri bune pentru noi toti! Fiti puternici dragi prieteni!
Limfom Hodgkin 29-06-2011, 12:52:24 de către C.C.C
Deduoana ma bucur ca ai scr, si ca urmezi tratamentul indiferent cit de greu este.Gindeste pozitiv si spune ca reactionezi bine la acest tratament.Asa este, oasele te dor, e de la tratamentul asta dur.Ma gindesc oare cum unii pacienti nu au nimic de la acest tratament, nu se simt rau.Am intalnit cazuri ca si cum nu aveau nimic si in timpul tratamentului si dupa.Erau frech.oare chiar asa organism puternic.Ma bucur ca ai putut sa ne scr raspuns la mesaj.Te sustinem mai departe.Mai scr si tu.Probabil ca urmaesti mereu mesajele de aici.unde faci tratamentul?cite cicluri treb sa faci?ai sa vezi ca va trece repede cu ajutorul lui Dumnezeu si cu sustinerea la toti.treb sa luptam si sa invingem.Rabdare si tratamentul sa va prieasca.
Limfom Hodgkin 28-06-2011, 22:02:36 de către deduoana
Ma pregatesc sa incep al 3 lea ciclu de beacopp...ce sa spun..ma dor foarte tare oasele dar asta este normal de la inj pt stimularea maduvei.cel mai rau ma simt in zilele cu perfuzii cand nu pot inghiti nimica si vomit mereu, dar sunt constienta ca nu este un tratament usor si sunt dispusa sa indur orice chin numai sa ma fac bine.
Cel mai frica imi este de evaluarea care va urma cand voi afla daca raspund la tratament.evaluarea care va avea loc probabil la sf a 4 cicluri.
Imi pun speranta in Dumnezeu ca pana la urma ma voi face bine si doresc asta tuturor care lupta cu aceasta boala,
Limfom Hodgkin 28-06-2011, 16:00:40 de către tatiana 26
Acum 3 ani cand am descoperit boala sotului meu am crezut ca se termina lumea pentru noi, dar cu optimism si citind pe forum despre experientele altor oameni am trecut mult mai usor. Dupa remisie si recadere, iar am crezut ca numai sunt sanse, dar cu multa lupta si stari din cele mai rele a trecut si peste un transplant autolog, acum are un an de remisie, este bine, arata bine, are sistem imunitar foarte bun, ba chiar a mai fost lovit de masina acum o saptamana si nu a patit nimic...doar pagube la masina. Va doresc multa sanatate si sa nu uitati ca este o boala care poate fi invinsa!
Limfom Hodgkin 28-06-2011, 10:03:55 de către C.C.C
ce mai face dedoana?nu a mai scr, era speriata.sper ca e bine si continui tratamentul care iti prieste.Scr cum te simti?sanatate
Limfom Hodgkin 28-06-2011, 01:49:01 de către Anton2012
va multumesc pentru urari. Sanatate multa si voua, va doresc numai bn si faceti fata tratamentului puternic si cand intram in remisie sa sarbatorim cu o apa plata cu lamaie
Limfom Hodgkin 27-06-2011, 10:55:41 de către agentul oo7
florintyl casa de piatra si multa multa sanatate, gandim pozitiv pana la capat
capitolina m-am tuns dar...cred ca trebuia mai scurt dar, , , , niciodata nu e prea tarziu cred ca o sa ma prinda si o chelie mai deasa.
gust rau in gura am si eu nici nu mai simt mancarea mananc pur si simplu, iar cu baia la fel am impresia ca am medicamente in baie.
OPTIMISTI 100% PANA LA CAPAT.
Limfom Hodgkin 27-06-2011, 09:47:37 de către C.C.C
sal la toata lumea!
ma bucur enorm cind scriti aici, si povestiti cum va simtiti in timpul si dupa tratament.Ma bucur pt voi ca va simtiti bine, asa si trebuie.Oboseala o sa persimte mult si bine.Chiar si dupa tratament.Ca organismul se va recupera inca mult timp dupa terminarea tratam.Asta nu e nimic.Sa aveti doar rabdare.
Agent 07, nu te-ai tuns?daca zici ca parul 80 % a cazut.Eu am 5 luni de cind m-am tuns zero.E maricel deja c-am de 5-6 cm.Dar eu l-am chinuit prea mult tot tratamentul si l-am tuns dupa treminarea tratam la 3 luni.Asa ca o faceam mai bine la inceput, dar nu-mi inchipuiam asa ceva, aveam par foarte mare.Si cadea treptat.Dupa care incepuse sa creasca ala care a cazut si nu arata bine ce e parul.Si m-am hotarit de buna voie.Asa ca va trebui intr-un final tuns.Sigur ca il masor din privre zilnic: ))In orice trebuie rabdare.Si optimism
acest forum este pt pacienti si sa ne expunem fiecare opinile, parerile, sentimentele, durerile, simpnomele, asa ca unora le este de folos.si unii asteapta cu nerabdare sa mai citeasca impartasirele altora cu acest diagnostic.
asa e normal sa ai stari de voma, e neplacut intr-adevar, dat cum vrei sarmanul organism sa lupte.Aveam si eu un gust neplacut citeva zile.sa ma scuzati ca zic, dar si urina avea un miros specific.NU vroiam sa merg nici la baie.
Florynel, casa de piatra, si fii fericit, si bravoo ca ai putut face acets pas important in asa moment a vietii.Esti curajos si ai oamneii buni linga tine.
va dorescin continuare tratamnetul sa-l suportati usor si cu rezultate bune.Doamne ajuta.o saptamana buna
Limfom Hodgkin 26-06-2011, 22:50:48 de către Anton2012
Nu te stresa de par, am vauzt multe fete optimiste si vesele cand terminau chimioterapia. dupa tratament o sa iti creasca mai frumos. Alte fete se tund singure la chelie pentru a le creste mai frumos. TOT CE CONTEAZA E SA FII OPTIMISTA 100% pentru ca asta te vindeca in proportie de 70%.
Limfom Hodgkin 26-06-2011, 22:44:42 de către Anton2012
Si pe mine ma doare pielea capului dupa ce mi-a cazut parul in totalitate. poti sa scrii cat vrei si nu ne stresezi. e bn k esti ok, stari de voma si oboseala o am si eu. Gustul metalic in gura nu tine decat o zi si dispare. Daca toata lumea impartaseste tin sa anunt ca vineri cu toata boala asta crunta care s-a abatut asupra noastra am avut taria si am avut cununia civila. vreau sa fiti si voi tari ca mine si 100% optimisti.
Limfom Hodgkin 26-06-2011, 17:36:26 de către agentul oo7
Dupa sedinta a 2 a din ciclul inatai pot sa spun ca m-am simtit mai bine, oboseala persista, nu pot manca orice, stari de voma am avut, parul 80%a cazut(ma doare de fapt pielea capului)sunt inca optimista, gandesc pozitiv.
Saptamana ce urmeaza seturi de analize la sange, control sa vada cum ma simt si dupa pregatirea de ciclul a 2 a.
Sper sa nu va stresez ca tot scriu pe aici, dar va impartasesc cat de cat trairile mele.
O zi buna tuturor.
Limfom Hodgkin 20-06-2011, 09:56:59 de către agentul oo7
multumesc mult
4 sedinte in 2 luni dupa care fac un pet scan si dupa mai vedem a spus in principiu ceva de 8 luni
Limfom Hodgkin 20-06-2011, 02:55:35 de către Sabina C.
Granocyte si Neupogen au acelasi rost, stimuleaza cresterea leucocitelor. Urmareste-ti si tu rezultatele de la analize. Eu luam de fiecare data o copie. In prinicipiu, dupa fiecare sedinta de chimioterapie, te vei simti rau. Practic, organismul tau este otravit si nu ai cum se te simti bine. Venele tale vor fi "arse", se vor subtia si vor fi tari ca niste sarme. Cel putin asa era la copii. Dar se vor reface dupa cateva luni. La ultimele cure, fiul meu se palngea ca al treilea citostatic il ustura si avea un gust metalic in gura. Stiu ca e greu de suportat tratamentul, o cunostinta imi povestea de o tanara care vroia sa renunte la tratament pt ca nu mai rezista psihic, doar gandul ca se apropi "ziua" o ingrozea. A reusit sa-l duca pana la capat si acum e bine-mersi. Cate sedinte ti s-au recomandat?
Limfom Hodgkin 19-06-2011, 14:38:32 de către agentul oo7
Va multumesc mult de tot nu am cuvinte sa va multumesc ca ma incurajati ca sunteti alaturi de mine.
Injectiile care mi le-au dat se numesc Granocyte 34 million IU/ml am facut 3 injectii dupa care m-am oprit asa mi-au spus de la spital , pentru ca am facut analize la sange si au iesit bune, luni fac alt set de analize si miercuri sigur fac sedinta 2 de chimioterapie cel putin asa mi-au spus la telefon.
A inceput sa-mi cada parul foarte tare am gasit si niste esarfe frumoase pe aici si oricum cred ca o sa-mi stea bine si cu o chelie deasa ( glumesc sa am incurajez singura).
Dupa sedinta 2 oare cum o sa ma simt?? tot aceleasi simptome ca dupa prima sedinta??
Limfom Hodgkin 17-06-2011, 02:15:46 de către Sabina C.
Parca prea repede ti-au scazut leucocitele. Fiul meu inainte de a incepe tratamentul avea peste 13.000 de leucocite iar dupa doua saptamani scazuse la vreo 7.000. Daca aveau sub 2.500 de leucocite nu se facea chimio, se injecta subcutanat Neupogen pt a stimula producerea leucocitelor. Fiul meu a facut 8 sedinte de chimio dar nu a trebuit sa faca Neupogen. Radioterapia l-a dat peste cap, cand ii scadeau foarte tare leucocitele incepea sa aiba frisoane si temperatura ii crestea brusc.
Limfom Hodgkin 15-06-2011, 19:50:02 de către C.C.C
buna, agent 007, nu te descuraja ca asta e ceva normal.nu e iesit din comun.asa si noi am avut.Asta depinde de organi si de doza, la fiecare pacient se calculeaza aceste med in functie de kg.asta inseana ca ai putine leucocite.eu luam niste pastile pt ridicarea leucocitelor, timp de 3-4 zile, dupa care dadeam analiza doar la leucocite, dar eu insistam sa fac analiza generala a singelui.nu e de lasat, treb de luptat.Mi-e mi-a zis ca tratamentul va dura c-am 6-8 luni, dar din pacate un an a duratt, din cauza analizelor amanam curele.Multa radare trebuie.nustiu, dar as recomanda sa va plimbati sa iesiti, daca aveti cu cine, si unde.asa trece mai repede timpul.Eu nu prea am avut unde, stateam mai mult in casa sa nu ma vada cunostintele.Dar daca esti in Anglia e mai bine.NU ca as fi vrut sa ma izolez, dar nu vroiam intreberi prea multe si explicatii ca imediat incepeam sa plingz.Vreau sa-ti fiu alaturi.ca asa am avut si eu nevoie/rabdare si vointa si curaj si optimism.O sa inceapa sa cada si parul.sa nu te sperii.mai rar pacienti la care nu le-a cazut.daca ai parul lung sa-l scurtez sau il tunzi din timp.decit sa traiesti acest moment in fiecare zi, vazind din ce in ce mai rar si chelii.Hai ca va fi bine.doamen ajuta.sa fie bune analizele pt a introducerea 2.
Limfom Hodgkin 15-06-2011, 18:33:24 de către agentul oo7
Azi trebuia sa fac tura 2 de chimioterapie dar...nu am mai facut-o, deoarece nu am avut suficiente celule albe, am facut 3 seturi de analize, concluzia nu sunt pregatita, corpul meu nu este pregatit
Am tratament acasa antibiotic si niste injectii pe care trebuie sa le fac in stomac, poate saptamana viitoare voi face tratamentul.
Dupa prima sedinta de chimioterapie m-am simtit foarte rau, dar nu ma las gandesc pozitiv, o sa ma fac bine.
Limfom Hodgkin 06-06-2011, 17:58:23 de către deeafily
Pt eugen-sa iti traiasca fetita sa iti aduca numai bucurii si sa va faca fericiti. Doamne ajuta tuturor celor care lupta cu aceasta boala.Sanatate multa!
Limfom Hodgkin 05-06-2011, 13:50:06 de către eugen.
Am avut boala Hodgkin, stadiul 3, tip B.Sunt doi ani de cand am terminat tratamentul si ma simt destul de bine.Acum doua zile Dumnezeu mi-a daruit o fetita frumoasa si sunt fericit!Acum 3 ani in urma credeam ca totul se sfarseste pentru mine dar dorinta de a trai, profesionalismul doctoritei care m-au tratat au invins!Toti cei care aveti aceasta boala sa ganditi pozitiv si sa stiti ca aceasta boala poate fi invinsa!
Limfom Hodgkin 03-06-2011, 15:58:11 de către C.C.C
da si eu la fel luam pastile numai in inainte de tratament daca nu erau prea bune analizele pt urmatoarea introducere sau dupa ce imi introuducea perf cite zile mai luam cite ceva.Am luat asa prednison (era pt ridicarea leucocitelor, adica pt stimularea la nivel maduvei osoase, eu ma umflam de la ele, ca si cum eram balon.dar luam dupa o anumita schema.daca luam 5 zile apoi prima zi luam, de 3 ori pe zi dim 5 amiaza 4 seara 3 si treptat sceam cite o pastila.da am luat allopurinol, era pt stoamac, asa mi se spunea.dexametazon imi mai punea injec, pt ameliorarea la durere, Dar fiecare spital dupa schema lui si ceea ce are.Sanatate va doresc la toti
Limfom Hodgkin 03-06-2011, 13:53:04 de către agentul oo7
pastilele sunt acestea -omeprazole, allopurinol, ondansetron, domperidone, dexamethasone, lactulose, dar nu le luati ca si tratament fiecare spital are politica lui poate in functie de analize se dau, de stagiu nu stiu ce sa zic ok?
Limfom Hodgkin 03-06-2011, 13:20:19 de către Sabina C.
@ agentul 007
Ma bucur ca ai trecut cu bine peste prima cura si e foarte interesant sa aflam care sunt diferentele intre tratamentul din Ro si cel din GB. Poti sa-mi spui te rog cum se numesc pastilele care le iei? Fiul meu a luat pe la sfarsitul tratamentului, vreo cinci zile-prednison- si un sirop pt protectia gastrica-Maalox-parca. Prednison-ul din cate am inteles era pt distrugerea tesutului fibrozat ramas.
Limfom Hodgkin 03-06-2011, 12:25:57 de către deduoana
pt florentyl : la spitalul universitar buc
Limfom Hodgkin 02-06-2011, 22:40:10 de către C.C.C
Buna seara! agent 007, ma bucur mult ca ai scris.Ca ai curaj, ca ai avut vointa ca sa ne povesteti ceea ce faci si cum esti.Doar atat iti zic, sa nu te sperii.Am asa emotii pt tine, retraiesc eu acele momente.Nu e usor.Si din ce in ce organismul slabeste treptat.Asta este, asa e tratamentul.O sa fie bine.Nu te panica.Fiecare cu organismul lui, in felul lui reactinoneaza.Eu nu puteam nici sa ma ridic din pat, uneori aveam constipatii, alteori invers.Asa sunt efectele secundare a tratamentului.Si sa-ti zic ceva.te rog nu te informa prea multe.Ca nu e bine.Ai sa vezi tu pe pielea ta e cel mai bine.Ca asculti pe multi i apoi iti bagi in cap fel si fel.Doar atat curaj si multa rabdare.va fi si bine.Multa sanatate.odihneste-te, nu te stresa.Nu te supraobosi.Doamne ajuta.Te tii la curent.promite-ne ca va fi totul bine, iar noi te sustinem moral.sanatate o seara buna
Limfom Hodgkin 02-06-2011, 21:48:10 de către RaulDuke
buna mentalitate! nu e vorba de a preveni guta! pastila aia trebuie luata cu multa apa, de fapt din multe ratiuni e important sa te mentii cat mai bine hidratata in preajma tratamentului !
Limfom Hodgkin 02-06-2011, 20:56:31 de către agentul oo7
azi este prima zi dupa chimio ABVD nu pot alerga cum vreau, nu pot sterge praful care incepe sa ma enerveze, etc lucruri inainte normale.Am inceput chimio ieri la ora 11 si am scapat de perfuzii la ora 4.In salon am fost 2 pacienti amandoi prima data, amandoi aceasi boala numai ca eu am B el A. Nu a avut nici un fel de simptom s-a operat de hernie si i-au gasit noduli verdict limfom hodgkin.Tipul un domn la 51 ani portughez, sportiv la viata lui, incepuse chimio cu 1 ora inainte asa ca supstantele grele le-am vazut cand i le-a administrat si bineinteles reactiile fetei care il treadau dar ca sa ma incurajeze imi spunea ca nu simte nimic.Nu am siumtit nimic foarte rau in afara de niste calduri inexplicabile in combinatie cu un fel ca nu pot spune sigur durere o amorteala mai degraba, in rest mai nimic, dar dupa ce s-au terminat perfuziile a trebuit sa stau o ora in spital in parc am stat eu sa vada medicul reactiile mele, cand m-am intors in salon care era dotat si cu baie nu am mai rezistat am vomitat nu s-a impacientat nimeni a spus ca este normal am mai vomitat de 2 ori tot ieri dar acum nu (este discomfortul numarul 1 al meu), mananc supe, fructe care se curata de coaja, beau lichide, imi iau cele 5 tipuri de pastile si un sirop pe care mi le-au dat de la spital pt stomac, pt voma 2 feluri, laxativ ca cica este nasol daca nu-l iau, steroizi, o pastila care este pentru a preveni guta.Sunt obosita rau dar nu ma las, ma lupt pana la capat.
Limfom Hodgkin 01-06-2011, 21:29:07 de către Anton2012
pt deduoana.. stai linistita si incearca sa te calmezi pt ca nu ai dc sa sperii asa tare. am cunoscut oameni cu stadiul IV care au scapat cu bn si chiar daca e stadiul acesta nu ai dc sa agiti asa tare pentru ca e vindecabil. Cu schema BEACOPP o sa te cam chinui pt ca si eu fac aceeasi schema. Am facut pana acum ABVD dar nu a mers la mn. Cel mai important lucru este sa fii tare si 100% optimista, in general starea de spirit imbunatateste tratamentul cu 80%. Si eu sunt tot la prima cura. Unde faci tratamentul?
Limfom Hodgkin 01-06-2011, 21:27:01 de către Anton2012
pt deduoana.. stai linistita si incearca sa te calmezi pt ca nu ai dc sa sperii asa tare. am cunoscut oameni cu stadiul IV care au scapat cu bn si chiar daca e stadiul acesta nu ai dc sa agiti asa tare pentru ca e vindecabil. Cu schema BEACOPP o sa te cam chinui pt ca si eu fac aceeasi schema. Am facut pana acum ABVD dar nu a mers la mn. Cel mai important lucru este sa fii tare si 100% optimista, in general starea de spirit imbunatateste tratamentul cu 80%. Si eu sunt tot la prima cura. Unde faci tratamentul?
Limfom Hodgkin 01-06-2011, 18:26:31 de către deduoana
buna ziua..am 26 ani si acum o luna am fost diag cu limfom hodgkin forma sclero nodulara std 4 A. Am inceput trat cu citostatice BEACOPP...sunt la prima cura.La mine singurul simptom a fost o tuse seaca. la ct s-au des ggl mediastinali si afectare pulmonara. Sunt extrem de speriata..nu de tratament...ci de faptul ca as putea sa ma chinui multe luni sau ani cu trat iar finalul sa fie unul tragic...stiu ca trebuie sa gandesc optimist dar am citit si de cazuri care cu toate tratamentele prin tara si strainatate nu s-au vindecat. mai stiti pers cu stadiul 4 care sa se vindece? multumesc anticipat pt rasp
Limfom Hodgkin 31-05-2011, 10:28:54 de către Anita_31
Buna deeafily, acum ma simt bine, a ramas doar fibroza pe mediastin, stomac cred si totul e ok. Tomografia facuta acum 1 an jumatate e ok si sunt in remisie de 10 ani si 4 luni.
E o minune, iar optimismul mi-l pastrez si acum si incerc sa pun deoparte toata perioada aceea de tratament si tot chinul prin care am trecut. Ma bucur in fiecare zi de baiatul meu care imi umple viata. Este destept, curajos, vorbeste cu toti care il intreaba cate ceva, este foarte atasat de mine, de mama mea si sora mea. De tatal lui nici sa nu auda. Cand ii spun ca vine sa aduca banii de pensie se tramba si are niste reactii de respingere, iar cand il vede nici nu prea sta pe langa el.
Va doresc multa sanatate tuturor si sa auzim numai de bine
D-zeu sa va ajute sa treceti peste toate
Limfom Hodgkin 28-05-2011, 19:08:33 de către C.C.C
nu aveau nimic.Eu am avut niste noduli la git.unul era mai maricel si altele mai micute.Si le tot palpam si ala mare parca se facea mai mare.dupa biopsie, mi-au aparut si mai multe.Ca asa-s cu nodulii maligni, daca-i deranjezi mai apaqr.In Israel nu fac asa ceva, cu biopsie, ca s aderanjeze aceste celule canceroase.O sa vedeti ca o sa fie bine, si ca la timp va-ti adresat, asta e cel mai important.Mi-e imi spuneau cunostintele, ca e de la raceala, ca o s ateaca, dar nu am lasat asa.Am mers si am facut investigatii.Fiindca nu ma simteam bine depe o zi pe alta.Si sa vedeti ca am depistat in concediu, la mare, la munte.dupa ce am stat atata timp la soare.Eii asta a fost sa fie.Acum sunt bine.Asta e cel mai important.CUraj.Va tin pumnii, am emotii pt d-voastra.Scrieti-ne.doamne ajuta
Limfom Hodgkin 28-05-2011, 19:03:43 de către C.C.C
dimineata si nu am nici un fir de par.Eii nu-i chiar asa.Eu am lasat parul lung, l-am tuns treptat imi cadea tare, mai bine il tundeam de la inceput si-l aveam acum mai mare.Asa si eu psihic m-a afectat vazindu-l cum imi cade si peste tot ear par prin casa.La-m tuns dupa ce am terminat tartamentul la vreo 4 luni.Acum e maricel, creste, des, n-am rabdare dar va creste.M-am tuns datorita unui alte cunsotinte care s-a tuns si ii statea atat de bine tunsa si crestea sanatos, la mine creste ala care a cazut si aveam parul in taote partile.Asa ca vedeti la citeva sedinte cum va suporta si parul.In timupl tratamtnului nu treb sa va spalati pe cap, si unghiile si parul treb sa le protejati(rece).Unghiile am inteles ca treb date cu oja ca s anu s eingalbeneasca.Asa am mai citit si eu prin diferite articole.Pt par este o casca anume care o puneti inainte de tartaemnt, care raceste scalpul, inainte de tratament si dupa, ca s anu intre in reactie acele medicamente la radacina.dar e foarte greu de gasit asa ceva, prin Danemarca.Asteptam sa ne scriti dupa prima sedinta.cum ati spus, ca o sa iesiti o sa alergati, asta numai daca o sa puteti.Va doresc asta.EU am stat numai la pat.Ca asa a reactionat organismul meu.NU puteam nici pina la baie sa merg si ma durea tot, nustiam ce e cu mine.NU va speriati.asa sunt reactiile advere ale tratamentului.O sa fie bine.erau pacienti ca si cum nu av
Limfom Hodgkin 28-05-2011, 18:55:44 de către C.C.C
Agent 007.Mult curaj si doamne ajuta, o sa fie bine.Foarte mult conteaza cum v-a pregatit moral acest consilier.Am ramas surprinsa la ceea ce ati scris.Eu cind mergeam si spuenam doctorilor ce simptome am, stiti ce mi se spunea ca mai am eu atatea sa inventez, sau ceva de genu numai eu am probleme din astea, fiindca asa reactiona organismul meu.E nasol ca la tratament scade imunitatea, la mine cel putin am avut multe de tras in timpul tratament.Si faceam pauze intre sedinte.Am avut si herpes zoster, doamne durere cumplita.iar dupa radioterapie crde eu, nu chiar imi aduc aminte dar oricum de la acest tratament asta ii spun
deeafily, ca pina nu demult sau poate rar mai am simptomele astea, aveam niste dureri in picioare, dar nu dureri, dar niste circei ma apucau prin somn, nici nustiu cum sa descriu chesti asta.Treb sa-mi intin prin somn picioarele tare, o semnzatie nu prea faine, si chiar si picioarele uneori imi tremurau.Sau cind mergeam imi tremurau si imi scapatam picioarele.Si ziceam la toti doctorii, si imi ziceau asa e de la tratament, ca te dor oasele, ca nu au remedii la astea.Si faceam fel si fel de analize, si ieseau bune.eu mai am niste semne pe maine, in partea inferioara a antibratului.si tot de la citost.nici pina acum nu mi-au trecuut.mi-a zis ca in timp o sa dispara.
Va doresc sa suportati sedinta de tratam cu bine, si usor.Sa nu va speriati.Eu credeam asa mi-am inchipuit ca din prima cura imi cade patul, ca ma trezesc
Limfom Hodgkin 28-05-2011, 16:00:12 de către deeafily
Doamne ajuta! Eugen, vreau sa cred ca sunt bine.Fizic asa ma simt.Am fost la control, au fost bune analizele.Ceea ce ma deranjeaza, este cum am scris mai sus un fel de tremur sau mai bine zis fiori in picioare la umblat pe jos. Tu cum te simti ?Sanatate tuturor!
Limfom Hodgkin 28-05-2011, 14:28:59 de către eugen.
Ce mai faci, deeafily?Din comentarii vad ca esti bine si ma bucur!Sanatate multa tie si tuturor celor care au aceasta boala !
Limfom Hodgkin 28-05-2011, 12:43:32 de către agentul oo7
Am fost la consiliere a durat cam 3 ore mi s-a explicat in detaliu toate reactiile adverse intalnite la chimioterapia ABVD, ce trebuie sa fac ce nu trebuie sa fac.
Mi sa spus ca nu mananc fructe care nu sunt curatate de coaja( daca sunt struguri pot sa fac compot ), orice mancare foarte bine gatita (fiarte ), ou fiert foarte bine etc...
Mi s-a cerut o agenda in care sa scriu in fiecare zi simptomele care le am dupa chimioterapie, indiferent ce simt si daca cred ca nu este ceva in regula indiferent de ora la care se intampla trebuie sa merg la urgente la spital unde sunt deja trecuta ca posibila urgenta
Am cerut detalii despre nodulii care ii am despre numarul de noduli, mi sa spus ca nu conteaza numarul lor conteaza dimensiunea lor si ca sunt norocoasa ca ii am mici cel mai mare in acest moment are 2.2 cm acum sunt mai optimista socul cel mare a trecut am sperat sa nu fie adevarat dar..
Am intrebat daca este ereditara, eu am 2 copii si imi este frica si mi s-a spus ca nu, avand in vedere ca nici eu nu am avut de la cine mosteni.
Am intrebat de ce eu, de ce mie, mi-au spus ca toata lumea asta ii intreaba, nu este un motiv anume de ce eu, pentru ca nu se cunoaste cauza din care apare aceasta boala.
Oricum acum sunt mai linistita si la fel ca si voi o sa lupt nu ma las nu vreau sa fie aici finalul vietii mele gata cu vaicareala.
Miercuri incep chimioterapia o sa mai scriu, simtomele care le am, (mi-e nu o sa-mi fie rau am sa alerg, am sa merg mult pe jos, nu am sa zac la pat, am sa rad, este cred ca ceea ce-mi doresc si sper sa fie asa )
Va multumesc tuturor pentru faptul ca ne incurajati, o vorba buna alina din durere.
Limfom Hodgkin 28-05-2011, 09:49:41 de către RaulDuke
deci toata lumea acuza oboseala extrema dupa tratament ? mai ales dupa ABVD sau cum ?
Limfom Hodgkin 27-05-2011, 20:37:31 de către Anton2012
putem sa facem o intalnire cu totii sa stam de vorba k poate asa o sa va calmati si sa vedeti ca boala cu care am fost "pricopsiti" nu e chiar asa rea

26287 com 1 2 3 4 ..... 242243244245246247248 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp