Ultimele comentarii pe forum
SUBIECT | COMENTARIU | |
Limfom Hodgkin |
29-03-2013, 09:15:06 de către bk
Subiect: Limfom Hodgkin
Tocmai d`asta am intrebat Silvia. Ganglioni cum are dansa (0.5 - 0.9 cm) sunt in stare normala. Sa mai amintim ca ganglionii se pot "enerva" si la cea mai mica raceala. Sanatate ! |
|
Limfom Hodgkin |
28-03-2013, 20:21:47 de către Silvia89
@bk : dimensiunea lor normala difera, spre ex la nivelul gatului, se considera normali pana intr-un m, iar inghinal pana in 2 cm. P.s. Te rog lasa.mi un mesaj privat cu e mailul tau. Vad ca eu nu iti pot trimite mesaj privat. Multumesc |
|
Limfom Hodgkin |
28-03-2013, 20:08:21 de către bk
@Nicoleta Dima sti ce dimensiune are un ganglion in stare normala??? |
|
Limfom Hodgkin |
27-03-2013, 16:18:41 de către aisa
Pt IoanaSilvia:Nu intra in panica probabil faci ABDV ul la 14 zile Boala si tratam se manifesta diferit de la o pers la alta.Sotul meu a facut BEACOPP si peste o saptamans intra si el pe ABDV.Pana acum s a simtit f rau mai ales cand i au scazut neutrofilele, nu are putere ii tremura tot corpul si merge f greu..Nu stiu ce sa ti zic dar altii care au avut tot stadiul 3 sau chiar 4 cu care am vb se simteau ok nici macar parul nu le cazuse.Ai incredere in tine si in d nezeu |
|
Limfom Hodgkin |
22-03-2013, 15:41:08 de către Silvia89
pt nicoletadima : indiferent ca a iesit ffff slab pozitiv, citandu-te, ar fi bine sa repeti tratamentul. Nu conteaza cat de mult sau de putin, a iesit pozitiv. Helycobacteru` acesta da batai de cap multora, dar stai linistita, ca mai mult de jumate din populatie il are sau l-a avut, unora le da simtome, altora nu. Repeta-ti endoscopia, ca sa fii tu calma, odata cu endoscopia probabil ti se va preleva si tesut pt biopsie si atunci te poti linisti, Medicii te-au intrebat daca ai avut probleme cu stomacul, pt ca un ganglion inflamat la nivel supraclavicular stang, se preteaza la o afectiune a stomacului. Daca acel ganglion nu a crescut in dimensiuni, nu cred ca-ti ridica nici o problema. Eu sunt din timisoara, nu te pot indruma catre un hematolog bun de la Coltea, nu cunosc. Pentru linistea ta, poti merge insa pt o parere. |
|
Limfom Hodgkin |
22-03-2013, 14:22:39 de către nicoleta dima
Buna ziua. Testul a fost repetat la aproape un an dupa terminarea tratamentului, cand s-a facut endoscopia, s-a luat atunci si biopsie din stomac si a iesit negativa iar apoi la 2 ani cand s-a descoperit ganglionul proba a fost luata din fecale si a iesit fff slab pozitiv. Medicul de familie, care a fost informat de ganglion atunci cand a fost descoperit, a spus ca trebuie urmarit ptr a vedea daca se mareste sau nu, mi-a dat analize de facut care au iesit ffff bune, m-a trimis la radiografie la plamani care a iesit buna si mi-a spus ca trebuie sa repet endoscopia ptr a exclude ceva la stomac si sa merg la un hematolog la Fundeni, dar eu as vrea la Coltea. Precizez ca stomacul nu ma doare si mananc orice fara sa am probleme. Orice sfat e binevenit. |
|
Limfom Hodgkin |
21-03-2013, 17:12:21 de către Silvia89
IoanaSilvia, ti-am scris in privat. |
|
Limfom Hodgkin |
21-03-2013, 16:20:05 de către IoanaSilvia
Am 19 ani si in urma cu 2 saptamani am fost diagnosticata cu limfom Hodgkin in stadiul 3. Am facut prima sedinta de chimioterapie si urmeaza sa o fac pe a doua in cateva zile. Mi s-a spus ca voi urma acest tratament de chimioterapie timp de 6 luni cu sedintele la distanta de 2 saptamani. Incerc sa ma pastrez calma si optimista , dar in adancul sufletului sunt foarte speriata. Mi-as dori sa pot discuta cu persoane care au trecut prin asa ceva, sau trec in momentul de fata. Cred ca m-ar ajuta sa pot vorbi cu persoane care inteleg ce inseamna cu adevarat aceasta experienta.Va multumesc anticipat si multa sanatate! |
|
Limfom Hodgkin |
21-03-2013, 15:10:05 de către Silvia89
ce inseamna ca ai repetat testul de helycobacter? si la cat timp dupa tratament?Ai facut anticorpii din sange ? te intreb acest lucru, pt ca anticorpii in sange pot ramane crescuti 6 -8luni de zile dupa tratament, dar asta nu inseamna ca inca maiai acest helycobacter. Pentru a vedea daca ai scapat de el sau nu, trebuie sa faci antigen din fecale, intreaba la laboratorsi o sa ti se spuna. Printre altele, inprivinta ganglionului, ce investigatii aimai facut? |
|
Limfom Hodgkin |
13-03-2013, 15:45:52 de către nicoleta dima
Buna ziua. Sunt din Calarasi si am aproape 35 ani. In septembrie 2012, in urma unei ecografii la tiroida facuta la Parhon, mi s/a descoperit un ganglion supraclavicular stang 0, 5 cm pe 0, 9 cm si am fost intrebata daca am probleme cu stomacul, eventual o infectie cu helicobacter. Precizez ca am o gastrita care isi face de cap primavara si toamna si am avut si bacteria mai sus amintita, dar am facut tratament si iesise negativ ulterior. Mi s/a spus sa stau linistita ca nu e cancer si sa repet testul pentru helicobacter care a iesit fff slab pozitiv, dar medicul de familie nu mi/a dat tratament spunand ca nu e cazul. Problema este ca si dupa 6 luni ganglionul nu a disparut, nu si/a schimbat nici forma, analizele sunt bune, radiografia la plamani a iesit buna, endoscopia facuta acum un an nu a aratat decat o gastrita, de slabit nu am slabit, fara transpiratii nocturne, nu sunt obosita, am probleme doar cu calciu, e prea mic dar am si hipotiroidie si analizele la ficat au aratat ca este putin gras. Cu toate acestea nu pot sta linistita deoarece ganglionul acela nu dispare. Ce ma sfatuiti sa fac ? M/am gandit sa fac o biopsie si m/am gandit la spitalul Coltea dar nu stiu la cine sa ma duc, nu cunosc pe nimeni. Ce hematolog bun cunoasteti la Coltea? Mutumesc pentru atentia acordata. |
|
Limfom Hodgkin |
12-03-2013, 20:03:00 de către florinbtz
Multumesc de raspuns vasi. Intr-adevar optimismul este foarte important si din fericire nu duc lipsa :D. Chiar daca sunt la inceput, sper sa scap cat mai repede si sa revin la normal. Sanatate multa tuturor. |
|
Limfom Hodgkin |
11-03-2013, 22:42:33 de către vasi2274
pt florin, nu te igrijora este normal sa te doara articulatile de la chimio, cel putin asa a fost in cazul meu, credeam la un moment dat ca nu o sa mai scap de ele toata viata, dar acum sunt bine la 2 ani de la terminarea trat chimio duc o viata normala fara nici un fel de restricti dar cu mai multa grija fata de corpul si sufletul meu decat inainte de boala. multa sanatate si mult optimism(face foarte bine). p.s o sa gasesti povestea mea postata anterior pe forum |
|
Limfom Hodgkin |
09-03-2013, 19:34:50 de către Silvia89
Dragoselu91, te rog contacteaza-ma ------------------*. (*modificat de admin) |
|
Limfom Hodgkin |
05-03-2013, 10:33:57 de către florinbtz
Buna ziua. Ma numesc Florin, am 22 de ani si in ianuarie am fost diagnosticat cu hodgkin stadiul 2. Fac ABVD sunt la a doua cura si de cateva zile au inceput sa ma doara mainile, in special in zona articulatiilor: umeri, coate si incheieturi. E ceva normal? Multa sanatate tuturor. |
|
Limfom Hodgkin |
27-02-2013, 17:28:32 de către aisa
Buna vad ca nu mai intra nimeni aicisa fie o insanatosire in masa?Sa dea dumnezeu.Va pup pe toti si sper sa luati parte la discutii cat mai curand pt ca cei care trec prin ce a ti trecut voi au nevoie ca de aer de povestile voastre |
|
Limfom Hodgkin |
20-02-2013, 23:27:19 de către aisa
Buna seara tuturor am si eu povestea mea sau mai bine spus a sotului meu de 38 ani.totul a inceput pe 24 decemb 2012 cand uitandu se in oglinda a obs in partea stanga o umflatura.Am pus o pe seama faptului ca, cu 2 zile in urma a dat zapada din parcare cu lopata fiind si stangaci am zis ca asta i cauza. Am plecat la Medlife si de acolo am inceput cu analize peste analize ca i ganglion ca i muschi ca i muscatura de capusa etc toata nebunia a durat o luna pana au venit rezultatele iar noi intre timp am luat antiinflamator si antibiotic.Pe data de 20 ian am mers la chirurg nu sa bagat ca i la gat si sunt prea multe vene asa ca ne am dus la chirurgie maxilo faciala unde surpriza nu i de ei, am plecat la ghirurgie toracica la universitar unde am facut biopsia.Dar ce biopsie..taietura cat o palma pentru un pic de tesut pt ca la noi mai bine tai grosomodo decat sa intervii cu un ac dar asta e. La o saptamana am avut raspunsul limfom Hotking si ne au pus blocul de parafina si lamela in brate si drum bun catre Victor Babes.Dupa 10 zile de insistenta am primit diagnosticul Limfom Hotking cu celule mixte.A urmat biopsia de os dureroasa rau de tot si.hotararea de a pleca cat mai repede din tara.Am plecat pe 17 febr spre Anadolu din turcia dupa ce am luat leg cu un tanar care a trecut prin aceleasi prob ca noi si mi a spus sa fug cat mai am timp din Ro si bine am facut caci cum am ajuns aici toti ne au intrebat de ce am stat aproape 2 luni?Din cauza sistului care nu ti permite sa ti ridici analizele decat dupa o luna cand boala avanseaza pana la extrem.Odata ajunsi aici am facut analize la sange si PT Ct ul.Pana acum acelasi diagnostic mai astepta histochimia iese aici in 3 zile nu ca la noi in 30, si astazi am inceput prima sedinta de chimioterapie maine si poimaine uatoarele plus a 8 zi inca una.Este 23 si 25 min chimio am facut pe la 10 dim si pana acum avem doar o usoara durere de cap. Va tin la curent in fiecare zi pt cei interesati Va pup si multa sanatate |
|
Limfom Hodgkin |
31-01-2013, 22:30:38 de către kristina2031
Ma numesc Cristina, am 20 ani am citit jumatate din postari dar nu reusesc sa dau de cap unor nelamuriri.Am observat ca majoritatea sunteti persoane dispuse sa ajute si care intradevar aveti mai multe cunostinte decat mine in ceea ce priveste boala Hodgkin asa ca apelez la voi.Anul trecut tatal meu a fost diagnosticat cu boala Hodgkin.Tin sa mentionez ca mama si tata nu sunt in tara si ca din diferite motive nu stiu perfect toate detaliile.Tata nu este foarte comunicativ, eu tinand legatura mai mult cu mama. Din cate am inteles ar fi gradul 2, analizele la oase au iesit ok dar sunt mai multi noduli, Initial au aparut in zona inghinala unul dintre noduli fiind destul de deranjant.Au aparut mancarimi pe corp dar asta ar fi fost cam singurul simptom.A facut biopsie la nodulul mare si i s-a confirmat Hodgkin. Planul initial fusese 4 cure chimioterapie ( 8 sedinte) apoi sa continue cu radioterapie (probabil combinat cu chimioterapie).A facut 6 sedinte dar se pare ca este nevoit sa opreasca chimioterapia deoarece ficatul i s-a inflamat (a crescut).El a avut in trecut hepatita (din cate stiu a tratat-o).Acum se pare ca are din nou motiv pentru care nu mai poate face chimioterapie.Fiind programat in continuare doar la radioterapie.Nodulii au mai scazut dar nu au disparut complet.Din pacate nu stiu dimensiunile. Nelamurirea mea este: daca prin chimioterapie nu se poate lupta impotriva acestui cancer in cazul lui, ce este de facut? Sunt recomandate tratamente naturiste?Si daca da, cam ce anume? El nu este foarte comunicativ nici cu mama din cate observ si cam asteapta ca doctorul sa ii spuna totul fara ca el sa intrebe ceva. |
|
Limfom Hodgkin |
07-01-2013, 17:39:43 de către RaulDuke
oricare in aceeasi masura. mai conteaza si unde locuieste. desigur ca daca sta in bucuresti, ce rost ar avea sa se duca la cluj sau brasov ? cu privire la cazurile de cancer hematologic, in bucuresti de exemplu exista mai multe clinici de hematologie, una in plus fata de Fundeni ar fi, de exemplu, la Coltea, din cate stiu. |
|
Limfom Hodgkin |
04-01-2013, 20:12:38 de către facheti
Buna seara.Sora mea a fost diagnosticata in urma cu cateva zile cu sindrom hodkin. Avand in vedere ca majoritatea postarilor pe acest subiect sunt partial solutionate pozitiv(doamne ajuta)am rugamintea sa-mi recomandati care clinica de oncologie dintre Fundeni, Cluj sau Brasov credeti ca poate rezolva profesionist acesasta boala grava. Va multumesc anticipat pentru raspuns. |
|
Limfom Hodgkin |
20-11-2012, 22:01:37 de către RaulDuke
dragoselu91: este cazul sa abandonezi putin toata afacerea asta cu "cititul seara pe internet" ca nu te ajuta prea mult la nimic, ba mai rau iti face, in mod evident. intr-adevar, daca ganglionii anterior umflati "dau inapoi" foarte mult si absolut "de la sine", fara niciun tratament specific, este improbabil sa fie vorba de boala Hodgkin. ramai sub supraveghere medicala in orice caz, si lucrurile vor fi sub control. numai bine!vio_maria53: daca splina este usor marita... asta nu stabileste clar daca e sau nu stadiul III; ea poate fi marita din multe alte cauze, altele decat afectarea din cazul bolii Hodgkin; de asemenea, analizele sangelui nu pot stabili sau exclude ca este vorba de boala hodgkin; examenul de baza va fi biopsia unui ganglion si analizele lui histopatologice si imunohistochimice; de asemenea, daca pana acum nu s-a facut biopsie, nu este obligatoriu sa fie neaparat Hodgkin, poate fi si alt tip de limfom, non-Hodgkin, ca varianta. nu conteaza foarte mult in momentul de fata, asta va fi certificat pe baza biopsiei. |
|
Limfom Hodgkin |
20-11-2012, 11:34:28 de către vio_maria53
Buna ziua, Numele meu este Maria. Am 27 de ani si sunt din Craiova. Am urmarit cu atentie toate postarile de pe forum intrucat mama mea, in varsta de 53 de ani este diagnosticata cu Limfom Hodkin. Momentan i s-a facut o punctie pentru a vedea daca a ajuns in maduva si o radiografie la plamani. Urmeaza extirparea ganglionului axial dreapta si biopsia. Am inteles ca diagnosticul sigur va fi pus abia dupa biopsie.Ceea ce ma intereseaza pe mine este daca din analiza sangelui si simptome se poate sti sigur ca e Hodkin ? Daca splina este usor marita este stadiul III ? Noua nu ne-a spus nimeni nimic, medicul hematolog e destul de scump la vorba.. Suntem extrem de speriati, ca familie suntem foarte greu incercati in ultima vreme (dupa moartea cumnatului meu sora mea a ramas vaduva la 29 de ani, cu un copil mic, etc). Multumesc anticipat pentru raspunsuri. |
|
Limfom Hodgkin |
18-11-2012, 19:47:33 de către Dragoselu91
Am baut alchool in ultimele 2 saptamani si nici o problema. Am fost la hematolog orl, ideea este ca de 1 luna de cand i-am descoperit si am fost la spital ei au dat in proprtii de 70%, intrebarea mea este in cazul bolii H se poate ca ei sa dea inapoi fara nici un tratament, adica eu nu ii mai inteleg rostul biopsiei la mine atata timp cat au dat enorm.Da sunt sub stricta supraveghere a mamei(cadru medical) care ma linisteste si imi spune ca totul o sa fie bine si imi face analize si ma investigheaza zilnic ca sa spun asa :P. Problema mea este ca stau seara si citesc ca tampitu tot felul de lucruri si mi-e frica stiu ca intr-o luna dandu-mi asa de mult inapoi n-ar trb sa mai fie vorba de suspiciune asupra acestei boli. Ce spuneti saptamna asta ma duc sa repet VSH si hemoleucograma ( cum spuneam sub supraveghere atenta), data trecuta VSH mi-a iesit 3 cu 7 si mi s-a spus ca este foarte bun deci chiar toate analizele mi-au iesit bine. |
|
Limfom Hodgkin |
18-11-2012, 16:19:07 de către RaulDuke
daca bei alcool ce se intampla cu durerile sau cu ganglionii ? ai observat ceva in legatura cu asta ?apoi... la niste ganglioni care persista de mai multe luni, in ciuda inclusiv a unui tratament antibiotic, cred ca o biopsie este indicata. treaba cu "daca scoti unul ii inflamezi pe ceilalti" e o baliverna. ce specialitate are doctorita care te supravegheaza ? desigur ca nu poate sa iti faca ea biopsie, dar este macar hematolog ? |
|
Limfom Hodgkin |
18-11-2012, 03:45:55 de către Dragoselu91
Sa va spun cum a inceput totul. Am 20 de ani nici un trecut de cancer in familie doar bunica mamei mele cancer de san deci nimic apropiat sa spun, in luna octombrie mai exact pe 16 am observat ganglionii latero cervicali drepti imflamati foarte rau, am fost la CT si mi-a iesit ca doar acei ganglioni sunt mariti si putin cei din stanga, am facut toate analizele de sange VSH hemoleucograma si toate cele si mi-au iesit perfecte am urmat 1 saptaman de antibiotice si antii inflamatorii si au dat inapoi dar nu in totalitate, mentionez ca CT a fost facut cap, gat, piept si abdomen totul perfect in regula in tot corpul, dupa asta un doctor mi-a recomandat biopsie dar nu sunt in totalitate deaccord asa ca am fost si am facut epstein barr mononucleoza si dintro tampenie s-a nimerit sa fac si rubeola(atata timp cat le-am spus ca la inceputul lui septembrie mi-e mi-au aparut pe corp bube pe burta piept si spate si au durat cam 3 zile) si mi-a iesit ca am avut virusul si celalalt (adica la 60 de zile distanta de la rubeola) aparea 0, 4 si la 0, 8 inseamna ca inca ai deci o valoare foarte mare, am fost la o doctorita ecograf din craiova care spune ca imi poate spune in functie de ecografie in proportii foarte mari daca ganglioni sunt cu probleme(maligni) si-au iesit foarte bine ganglionii fara urme tumorale irigati cum trebuie (nu din spre perete spre interior vascularizati) in concluzie foarte bine.Ganglionii ii am de pe 25 septembrie umflati, ba mai mult m-am ingrasat in ultimul timp, nu am stari de oboseala, nu transpir nu am mancarimi de piele sau chestii de genu. In 1 luna si jumatate au dat in spate foarte mult din ei dar inca nu s-au retras total doctorita mi-a spus ca sa ii vad cum evolueaza si sa fac 1 pe luna analizele sanguine. Doctorita mi-a spus mai mult ca am gresit ca am luat antibiotice si antii inflamatorii ca mai mult i-am oprit din ciclul lor si o sa dea inapoi si pot sa dea si in 6 luni. Ideea e ca ei sunt nedurerosi la palpare poate cateodata ma dor nu imi dau foarte bine seama, ei orcum s-au dat destul de mult in spate mai bine de 60% vizibil pe poza de pe 16 octombrie pana astazi dar inca sunt mariti sa fie oare probleme sa am de ce sa imi fac griji ca totusi nu as recurge la biopsie aiurea mai ales ca am inteles ca nu e recomandat sa scoti un ganglion pentru ca ii inflamezi pe restu deoarece ei sunt conectati in serie. Va multumesc daca puteti sa imi dati niste sfaturi.La ecografie mi-a verificat tesutul e un test daca iti iese peste 10% valoare atunci ar fi cancerosi, dar mi-a iesit 3, 4% deci fara probleme, am foarte mare incredere in doctorita. Daca puteti sa imi dati mai multe detalii v-as multumii din toata inima. Multumesc anticipat. Imi cer scuze pentru eventualele greseli gramaticale sau/si de punctuatie precizez ca imi este foarte frica sunt speriat toata lumea din jur ma calmeaza si recunosc sunt si putin ipohondru. |
|
Limfom Hodgkin |
06-11-2012, 20:08:55 de către radualba
Eu asteptam ceva raspuns de la Anton2012 sau de la Maia73, dar se pare ca nimeni nu mai scrie pe aici !!! Pe 13 o sa merg si eu la o consultatie la Tg Mures pt. transplant. Sper sa fie ok sa fac odata si transplantul ala ca m-am saturat de atatea tratamente, drumuri, intepaturi perfuzii, ... Astept totusi ceva raspunsuri |
|
Limfom Hodgkin |
18-10-2012, 17:50:56 de către radualba
Pt. Anton 2012, te rog, mult daca nu te derajeaza as vrea sa vorbim ceva mai mult daca se poate pe mail. nu stiu cum sa fac !!Cat ai stat de cand ai terminat tratamentul pana cand te-a chemat la transplant ?si unde ai facut transplantul ?? Pt. toti caut imprumut 12 buc NATULAN pana in 02.11.2012. |
|
Limfom Hodgkin |
16-10-2012, 18:13:55 de către Anton2012
Buna seara! @@@radualba: autotransplantul de csm nu va doboara asa rau! Nu aveti de ce sa va speriati asa rau, acesta presupune 3 sapt de internare intr-o camera sterila in care vi se face 6 zile de chimio de stabilizare dupa care se introduc celulele stem printr-o perfurzie! Exact ca in cazul administrarii cu masa eritrocitara! eu am facut autotransplantul in aprilie! Va doresc multa sanatate |
|
Limfom Hodgkin |
13-10-2012, 13:12:48 de către radualba
Pt maia73, multumesc pt raspuns, se pare ca aceasta-i calea cea mai sigura, unde face fica dvs. tratament ? Eu fac la Cluj la hamatologie si mi-a propus sa ma inscrie la transplant la Timisoara !!, dar am inteles ca abia dupa ce termin cu Beacopp-ul 8 cicluri. Eu acum am inceput ciclul 5. Drept sa spun eu sunt putin speriat de autotransplantul acesta !!!. Nu stiu cat de agresiv este pt organism ca si asa chimio asta ma cam rablagit ( eu am 48 de ani).Vad ca fica dvs a terminat tratamentul in iunie !! ( a facut doar 6 cure de beacopp ) si de atunci asteptati sa va cheme la recoltare de celule ??- unde sunteti programati ?? Daca stiti mai multe va rog sa-mi mai spuneti si mie cate ceva. |
|
Limfom Hodgkin |
11-10-2012, 23:42:50 de către razvan9223
Multumesc la fel maia73 ! Ca sa va spun si continuarea, tatal meu in decursul ultimelor zile a facut 2 sedinte de chimioterapie si n-a avut nici un efect negativ major, tot ce simte el este doar putina oboseala. Acum am vorbit si cu doctorii despre tratamentul care urmeaza el si au zis ca pentru inceput i-au impartit sedinta in 3 zile, normal trebuia sa le faca toate 3 chestiile alea in aceeasi zi, dar au preferat sa le divida ca sa micsoreze riscul de a avea reactii adverse ! In continuare au zis ca maine vor face ultima parte din sedinta ( a 3 a zi ) iar a 4 a zi ii va face ceva pentru "restabilire" iar dak totul decurge conform planului si nu apar alte dureri si simtome il va da acasa pentru 14 zile, apoi trebuie sa revina pt urmatorea chimioterapie, care se va desfasura dupa bunul plac al pacientului ( faci sedinta, pleci acasa si revii.. sau cu internare pe toata perioada chimioterapiei ) ! Acum ramane sa vedem in continuare cum se va simti si daca va raspunde la tratamentul prescris ! Multa sanatate la toti si sa ne auzim cu bine !! |
|
Limfom Hodgkin |
10-10-2012, 15:17:22 de către maia73
Buna ziua, pentru radualba:si fiica mea a fost propusa pentru transplant autolog, si inca nu e vorba de recidiva.ea a facut 6 cure beacopp si pe ultimul bilet de iesire scrie remisie.pet-ul a iesit ok si totusi d-na profesor considera ca trebuie facut si autotransplantul.noi asteptam sa o cheme pentru recoltare.daca medicii considera ca trebuie facut, faceti-l!nici noua nu ne-a spus de la inceput. pentru razvan 9223:chimioterapia este insotita de corticoide, nu-i nimic gresit, asa se face.multumiti-i lui dumnezeu ca sunteti intr-o tara unde nu va confruntati cu lipsa citostaticelor cum am patit noi in Romania.impotriva starilor de voma exista tot felul de medicamente pe care sigur le va primi.am o verisoara care a avut limfom non -Hodgkin in 2002 si este foarte bine si in ziua de azi, dupa ce a urmat tratamentul adecvat.nu va pierdeti cu firea, stiu cum e, fiica mea are 19 ani si a terminat chimio in iunie.multa sanatate! |
|
Limfom Hodgkin |
10-10-2012, 02:36:40 de către razvan9223
Imi cer scuze, dar s-a creat o neintelegere ! Revin asupra ce-am scris mai sus deoarece nu se mai poate modifica ! Vreau sa specific ca i se administreaza atat MabThera ( rituximab ) cat si cortizon ! Noi suntem in Italia, iar aflandu`ne in fapt la fata locului, in timpul vizitei medicale, de la atatea emotii abia mai intelegeam limba, dar termenii medicali cu care doctorul tot `se juca` ! Probabil domnul Dr. a intocmit un tratament foarte bine pus la punct tinand cont ca spitalul la care suntem are propriul Institut in care dezvolta specializarea medicilor si instruirea cadrelor superioare in diferite specialitati, printre care si hematologia ! Eu in postarea de mai sus, intentionam sa va intreb ce solutii se mai ofera pentru eliminarea/calmarea efectelor adverse alea chimioterapiei, asta fiind o intrebare mai mult pentru lamurirea de sine ! In acest moment ne lasam 100 % in mana doctorului.. el stie cel mai bine ce e de facut ! |
|
Limfom Hodgkin |
10-10-2012, 01:40:11 de către razvan9223
Buna seara ! Tatal meu a fost diagnosticat cu Limfom Non-Hodgkin agresiv si maine urmeaza sa inceapa prima sedinta de chimioterapie. Are 44 de ani, 77 de kg si 1.75 inaltime. El a fost diagnosticat vineri ( 5 octombrie ) si de ieri i-a fost administrat Cortizon ( Rituximab ) importiva durerilor pe care tot le acuza la torace ! Acum am o intrebare pentru Dumneavoastra : calmantele gen Cortizon se poate administra in paralel cu chimioterapia ? Ma tem ca ii va fi foarte greu sa suporte reactiile adverse ale chimioterapiei si poate Cortizonul ii va mai ameliora din starile acelea neplacute ! Ce parere aveti ?.. Va multumesc anticipat ! Sanatate si sa auzim de bine ! |
|
Limfom Hodgkin |
09-10-2012, 00:21:06 de către daiuu
pt Elena, , , iti multumesc mult pt incurajari si sa stii ca tare mult ma bucur cand gasesc pe mailt comenturi , , , eu am limpsit cateva zile pt ca am fost internata de data asta, au aparut deja ceva complicatii, o anemie hemolica, sindrom biologic inflamator si sferocitoza, , , , , oricum dupa cateva zile de tratament intens inclusiv transfuzii cu sange (cand ma-m internat aveam hemogl 6, 06) ma simteam mult mai bine, , , asa ca de data asta adica a doua sedinta de AVBD lucrurile au stat total diferit, ceva dureri in mediastin, cateva crampe musculare si acel gust tampit de care nu mai scap odata adica mult mai bine , am trecut chiar usor dureri mai deloc Doamne de-ar fi toate asa acum sunt acasa , sunt slabita nu am pofta de mancare dar si maine e o zi poate voi manca mai cu pofta , , o sa mai scriu, , , sanatate si putere tuturor |
|
Limfom Hodgkin |
08-10-2012, 19:54:36 de către radualba
Buna, nu am mai scris de mult, dar acum sunt iarasi intr-o mare dilema !!!. Astazi am fost la tratament si am inceput ciclul 5 de BEACOPP, dar de data asta cu dozele injumatatite.Asta pt ca intre timp am facut o examinare PET-CT, care a iesit excelent (remisie cvasicomlpeta a tuturor leziunilor ). Cu toate acestea medicul mi-a spus ca dupa ce termin si cele 4 cicluri de beacopp bazic de consolidare ar fi bine sa fac un transplant de celule stem, asta pt. a inlatura o noua recidiva. Acum nu mai inteleg nimic, pentru mine nu mai are nici o logica ??? !!De ce nu mi-o fi spus de la inceput ?? O fi o noua abordare, fiind vorba de o recidiva... Daca stie cineva ceva astept un raspuns. |
|
Limfom Hodgkin |
01-10-2012, 23:32:17 de către Elena60
Si mi-am mai amintit ceva: la primele sedinte nu mancam de teama ca imi va fi rau; dar cineva pe forum a scris ca manca dimineata paine cu unt si miere de albine. Am aplicat si eu acest lucru si a fost ok. Era mai usor suportabil cu ceva mancare in stomac!Numai bine! Astept vesti! |
|
Limfom Hodgkin |
01-10-2012, 23:25:37 de către Elena60
Am impartit mesajul in 2 parti pentru a nu se pierde din el la editare!Ai incredere in tine! In perioada de tratament sa fii atenta la oraganismul tau; acorda-i mult timp pentru odihna-sa poata lupta cu boala; incearca sa mananci suficient si pe cat posibil sucuri de legume, fructe care intaresc sistemul imunitar! In perioada de tratament puterea sistemului tau imunitar va fi extrem de scazuta. Sfatul meu este sa-ti anunti prietenii sa nu treaca pe la tine daca sunt raciti sau altele...Incearca sa eviti prea multele contacte in aceasta perioada. Si orice modificare pe care o simti discut-o cu medicul tau! Si eu am facut la inceput o tahicardie ( aveam puls 116) de stres. Eu mi-am preparat urmatoarea reteta pe care am gasit-o intr-o carte cu tratamente naturiste si pe care o mai folosesc si acum. Este pentru intarirea sistemului imunitar: intr-un un borcan de 400 g se pun 100g de polen, se adauga o sticluta de tinctura de echinaceea, se lasa min 24 ore sa se dizolve polenul.Se poate adauga zeama de la o lamaie. Se completeaza borcanul cu miere de albine pana la umplere. Se amesteca cu o lingura de plastic sau lemn. Se ia o lingura inainte de masa cu 15 min pt cei supraponderali si dupa 30-40 min dupa masa pt cei subponderali! Eu sunt convinsa ca totul va fi bine! E o perioada dificila! Dar toti cei care scriu pe acest forum iti pot spune ca acum sunt mai puternici, ca stralucirea soarelui, rasul celor dragi si fiecare zi in sine are alte dimensiuni acum. Sa auzim numai de bine! Doamne ajuta! |
|
Limfom Hodgkin |
01-10-2012, 23:04:17 de către Elena60
pt. Daiuu: Sper ca e totul bine cu tine astazi!Eu am facut 4 cure (adica 8 perfuzii). Si mie imi scadeau foarte tare globulele rosii. Si organismul nu recupera in intervalul de 2 saptamani intre perfuzii. In discutia cu hematologul meu, si pt. ca eu mi-am exprimat dorinta sa sustin tratamentul la 2 saptamani, mi s-au administrat injectii care imi cresteau globulele rosii. Eu aveam tratamentul miercurea, si ma prezentam la spital lunea pt. analize si faceam injectii luni, marti si miercuri( odata cu citostaticele). Poate ac un pic am fortat organismul, dar am rezistat. In ziua de citostatice eu mergeam la spital la ora 8 si plecam de acolo seara la 19, 20 sau chiar 21. Organismul meu a inceput sa faca o reactie la unul din componente- nici acum nu stiu la care. Intram in soc termic si trebuia sa opresc perfuzia o perioada, iar apoi Dacarbazinul la mine nu a mers decat in picaturi pt. ca ma dureau prea tare venele. Banuiesc ca fiecare are cate o poveste, fiecare organism reactioneaza diferit la agresiunea citostaticelor. Dar Limfomul SE TRATEAZA- ceea ce e cel mai important lucru! Eu dupa a doua cura am inceput sa simt ameliorarea simptomelor pe care le aveam. Si probabil ca acest lucru m-a facut sa fiu increzatoare! |
|
Limfom Hodgkin |
30-09-2012, 23:05:17 de către daiuu
Doamne va multumesc din suflet, Elena imi doresc din suflet sa trec si eu peste aceasta perioada din viata mea , ca tine cu capul sus cu tarie si cu speranta, dar de la zi la zi traiesc tot mai multe stari, in momentul asta am 37, 9 ma doare stomacul de imi vine sa urlu, nu am fost bolnava in viata mea, stomacul nu ma durut niciodata pana azi oare ce va urma?maine merg la spital poate imi creste hemoglobina cumva , nu mai pot sta durerile ma trimit in pat noapte buna si sa auzim de bine sanatate multa, , , , Elena cat a durat tratamentul in cazul tau?au aparut ceva complicatii pe parcurs? |
|
Limfom Hodgkin |
30-09-2012, 21:07:08 de către vasi2274
pt daiuu sunt baiat am 38 ani |
|
Limfom Hodgkin |
30-09-2012, 20:42:39 de către Elena60
Pt. Daiuu: Da, mi-a cazut parul dupa a 2-a perfuzie. Am inceput sa observ ca ramaneau pe perna multe fire. Apoi pe cuvertura de pe patul unde ma uitam la TV si m-a deranjat cumplit ca pe unde ma asezam se observa. Asa ca de 8 martie fiica mea m-a tuns la zero! Si mi-am procurat niste basmalute, mi-am cumparat o bonetica incretita, mi-am cumparat tesatura de bumbac si mi-am facut eu baticuri pentru casa si totul a fost ok! Si m-am distrat ca am o poza de la 1 an cand eram cheala si semanam foarte bine! Daca te uiti pe net ai sa gasesti foarte multe moduri de legare, turbane, etc. - -----------*Eu mi-am cumparat si o peruca, dar nu din cea de par natural; ceva mai modesta. Arata foarte bine, dar cred ca mi-am pus-o de vreo 3-4 ori.Mi-au fost mult mai comode turbanele! Dupa tratament parul va creste din nou! Al meu parca e mai des decat inainte! Sanatate multa si sa fii puternica! (*modificat de admin) |
|
Limfom Hodgkin |
30-09-2012, 18:23:43 de către daiuu
pt vasi multumesc pt incurajari esti fata sau baiat? sanatate multa |
|
Limfom Hodgkin |
30-09-2012, 14:59:32 de către vasi2274
pt daiuu mie a inceput sa imi cada dupa a doua perfuzie si l-am tuns la zero(primul simptom a fost ca mi se strange pielea pe cap) dar dupa ce am terminat tratamentul mi-a mai frumos, mai des si cu mai putine fire carunte. multa sanatate! |
|
Limfom Hodgkin |
30-09-2012, 12:09:17 de către daiuu
pt Elena, multumesc pt informatii chiar nu stiam eu sunt la inceput de drum abia, , stii ce voiam sa te mai intreb daca si tu ai facut AVBD , ti-a cazut parul?dupa a cata perfuzie? multam frumos sanatate si sa auzim de bine |
|
Limfom Hodgkin |
30-09-2012, 09:54:01 de către Elena60
Pentru daiuu; Buna! In ceea ce priveste tratamentul ABVD si BEACOPP sunt doua linii de tratament diferite! ABVD face parte din prima linie de tratament si se aplica la marea majoritate a cazurilor. BEACOPP este o alta structura de tratament cu citostatice.Daca cauti pe net ai sa gasesti denumirea fiecareia. Doar medicul oncolog sau hematolog stabileste, in functie de diagnostic, ce tip de citostatic si grila de tratament primesti. Si apoi in functie de raspunsul organismului se modifica sau nu. Eu am facut tratament cu ABVD 4 cure (8 zile de perfuzie) in 2010 apoi 36 gray radioterapie si momentan sunt bine! Merg trimestrial la analize. Dupa RMN-ul facut inainte de radioterapie (adica in 2010) nu am mai facut nici unul. Dl Profesor spunea ca daca analizele sunt ok si nu exista suspiciuni de recidiva, nu se justifica un RMN pt. ca iradierea este destul de mare! Multa sanatate! Sa auzim numai de bine! Doamne ajuta! |
|
Limfom Hodgkin |
28-09-2012, 23:21:07 de către daiuu
eu sunt din ploiesti, dar ma tratez in buc la Coltea , stiu ca in tara sunt mari probleme cu tratamentele nici in buc nu aveau decat 2 celelalte doua a trebuit sa le cumpar totusi ceva mi se pare aiurea, , , , luni o sa intreb doctirita mea care e dif intre AVBD si BEACOPP |
|
Limfom Hodgkin |
28-09-2012, 23:08:04 de către MIhaly
nu imi este rau, si nici nu ma doare nimica deocamdata si sper sa nicinu ma daora, tu de unde esti? |
|
Limfom Hodgkin |
28-09-2012, 23:07:38 de către daiuu
crezi ca putem sa schimbam nr de tel? |
|
Limfom Hodgkin |
28-09-2012, 23:05:35 de către daiuu
sa inteleg ca nu iti e rau?nu stiu de ce facem tratamente diferite cand e avem acelasi diagnostic |
|
Limfom Hodgkin |
28-09-2012, 23:00:34 de către MIhaly
Sunt din brasov, ma tratez tot aici in brasov, Ma simt bine, nu am dureri sau alte simptome, o sedinta consta in 2 transe, adica de obicei merg miercuri la spital pt o tura de perfuzi, si peste 7 zile dma duc din nou, asta inseaman o sedinta, practic am fost deja de 9 ori la spital, si miecuri tre sa merg din nou, in acest timp knd ma duc la spital acasa i-au si natulan 14 zile, porma o saptamana i-au predminson si o saptamana pauza, si in tot acest timp iau acid folic si milurit. Sufar de Boala hodgink screloza nodulara nicvel 2b, din aprilie am depistat boala si din mai am inceput tratamentul |
|
Limfom Hodgkin |
28-09-2012, 22:53:31 de către daiuu
mihaly de unde esti?unde te tratezi?cum te simti?la ce nterval de timp le faci ?ce stadiu esti?poate iti face bine sa povestesti, , mai schimbam si noi impresii |
|
Limfom Hodgkin |
28-09-2012, 22:52:27 de către MIhaly
da, le i-au de la inceput, prima oara mi-am facut cumva cu greu rost din India, dar acum nu mai am de unde si nu imi ajung, mai am 23 de pastile, si imi mai trebe 10 pastile urgent pana vineri ca sa pot sa inchid a 5 sedinta. |
|
Limfom Hodgkin |
28-09-2012, 22:50:05 de către daiuu
nu deocamdata nu mi sa pomenit deloc tu il iei de la inceput?poate se asociaza cu beeacoop |
|
Limfom Hodgkin |
28-09-2012, 22:45:18 de către MIhaly
pt Daiuusi eu i-au aceleasi medicamente + natulan, eu fac BEACOPP sunt la a 5 sedinta, mai am inca o sedinta si tre sa repet examenu CT. tu nu folosesti Natulan? |
|
Limfom Hodgkin |
28-09-2012, 22:35:32 de către daiuu
pt Mihaly prima sedinta a fost pe 20 sept fac AVBD iar acasa mai iau acid folic.milurit si omez, , luni sunt programata pt tranfuzii cu sange, nu stiu daca hemoglobina mea isi va revenii pana pe 4 oct cand ar trebui sa o fac pe cea dea doua va tin la curent, , , povestind prin ce trec parca e mai usor multa sanatate va doresc |
|
Limfom Hodgkin |
28-09-2012, 22:18:06 de către MIhaly
pt DaiuuDe cand ai inceput tratamentul? ce medicamente mai folosesti? |
|
Limfom Hodgkin |
28-09-2012, 22:06:36 de către MIhaly
Buna ziua, am si eu nevoie de Natulan urgent, cine ma poate ajuta si pe mine? am inceput tratamentul cu natulan, dar nu mai reusesc sa imi cumpar, nu mai gasesc nicaeri, cine ma poate ajuta si pe mine. ast rsp |
|
Limfom Hodgkin |
28-09-2012, 12:19:49 de către daiuu
pt Vasi multumesc mult pt incurajari, sa dea Cel de sus sa imi treaca si mie si sa trec cu bine peste tot ce ma asteapta, la mine diagnosticarea a durat 1 an si jumatate, pt ca anul trecut cand am avut simptome( prurit, scadere in greutate, o oboseala cumplita) in urma analizelor medicul hematolog de la mine din Ploiesti mi-a pus diagnostic sferocitoza, am luat acid folic si b6 un an, dupa care au aparut din nou simptomele anul anul asta si inca ceva nu mai puteam sa mananc nimic solid, mau internat in buc la sp militar iar acolo mi sa pus diag stenoza esofagiana(mi-au zis ca ma-m ortavit cu soda caustica) , pt ca in urma dilatarilor facute cu bujii de dif dimensiuni alimentele se incapatanau sa nu treaca mi-au facut un CT si acolo au vazut o tumoare de 2, 8 cm care imi comprima esofagul pe o lungime de 6 cm..inca cateva analize o biopsie din axila de la un ganglion de 4 cm si diagostic LH st 2b nodular, si timpul atrecut eu mananc in continuare ca un bebelus, , si daia voiam sa stiu daca in timpul administrarii de AVBD mai slabesc pt ca nu prea mai am de unde deja am pierdut 9kg, , , colac pt pupaza de cateva zile hemoglobina nu vrea sa creasca deloc sta pe 6 joia viitoare ar trebui sa o dac pe a doua sa vedem ce va mai fi, , , cu Dzeu inainte, , , multumesc inca o data, imi face bine sa stiu ca sunt oameni care sau facut bine si imi place sa cred ca si eu ma voi vindeca si ca viata mea va fi la fel ca ininte sanatate cu galeata tuturor |
|
Limfom Hodgkin |
27-09-2012, 22:59:36 de către vasi2274
pt daiuu, am scris si eu povestea mea acum cateva luni pe acest forum, iar acum reiau pe scurt ca sa-ti dau putin curaj si sa vezi ca"dracu nu-i chiar asa de negru".in iunie 2010 am fost diagnosticat cu L.H.clasic st 2b(dupa 6 luni de cautari), dupa a 7-a si o hepatita A pt care am intrerupt tratamentul 4 luni, apoi dupa ce l-am reluat am facut o infectie cu stafilococ si imi scazuse imunitatea in asa hal ca numai daca suflai pe mine ma imbolnaveam. in martie 2011 am terminat tratamentul dupa aprox o luna am inceput sa ma simt bine si de atunci totul este ok, merg la servici, joc fotbal, duc o viata absolut normala doar la 6 luni merg la control. P.S.am mai facut si doua PET-uri si totul este bine.am slabit, am facut tratamentul la cluj eu fiid din arad si numai cand ma apropiam de cluj deja mi se facea rau, am facut si tratament naturist dar la o luna jumate de la terminarea ABVD, timp de 3 luni. iti doresc multa sanatate si curaj! |
|
Limfom Hodgkin |
27-09-2012, 11:28:22 de către daiuu
BK, , acum esti bine?ai incercat si ceva naturiste in paralel?ai slabit in timpul curelor?daca ai timp mai spune-mi din experienta ta, astept vesti sanatate multa |
|
Limfom Hodgkin |
27-09-2012, 09:15:34 de către bk
@Ramona.ramonik Ma bucur ca esti bine si sanatoasa si imi cer scuze ca nu am observat modificarea ta. Iti doresc numai bine !@daiuu Trebuie sa te obisnuiesti cu starile astea ptr ca ele se vor accentua din ce in ce la fiecare cura in plus. Eu ajunsesem sa vomit doar cand vedeam medicamente, asta pe finalul curelor. |
|
Limfom Hodgkin |
27-09-2012, 00:05:30 de către daiuu
nu mai scrie nimeni pe aici?o sa incerc sa mai spun eu cate ceva, , au trecut 5 zile de la prima sedinda cu avbd, nu as putea sa spun ca a fost ok [dureri de oase peste tot, febra vreo 2 zile, stari de voma si nu numai rau ce mai cam 4 zile ma tinut] de ieri nu mai pot sa fac nimic, medicul imi spune intr-una pat, mancare, somn si atat, , nu stiu ince de ce hemoglobine mea e 6, si pentru ca nu sunt locuri in spital ma tratez loco cu bit b 12 injectabil, , mai am o saptamana si vine cea dea doua sedinta, , , , as vrea sa stiu dela cei ce au trecut prin asta starile de rau cresc in intensitate pe masura ce faci?adica cum e a doua a treia mai rau sau mai asa si asa? astept raspuns va rog si mai voiam sa stiu daca in timpul curei cu AVBD ati slabit? va dorec multa sanatate tuturor si sa auzim de bine |
|
Limfom Hodgkin |
16-09-2012, 11:50:52 de către ramona.ramonik
BK imi pare rau dar se pare ca nu ai observat ca mi-am modificat comentariul.cat despre boala de cand am terminat cu tratamentul nu am mai avut nimica, adica nu mi-a mai aparut nimic nici la PET nici la CT.Pe mine ma interesa problema cu durerea de cap, dar multumesc lui Dumnezeu a inceput sa imi mai treaca din ea.cat despre mine, si eu am fost o persoana destul de optimista desi am avut atatea incercari in perioada aceea dificila prin care am trecut toti care scriem aici..Inca ceva, cat despre copii mi-e mi s-au spus diferite pareri (toate fiind de la doctori diferiti), ba ca se poate dupa 5 ani de la tratament, ba sa nu mai fac cpii ca exista un risc foarte mare de handicap..eu am un baietel deci nu ma gandesc inca la o posibila sarcina..Multa sanatate tuturor. |
|
Limfom Hodgkin |
14-09-2012, 22:06:15 de către daiuu
pt Radualba multumesc pt informatie, tot citisem despre Natulan dar nu stiam nimic..luni sunt programata la un pet ct si astept cele doua med din austria, prob pe joi va fi si la mine prima cura, medicii spun ca trebuie inceput urgent chiar daca inca nu se stie stadiul, dar pt ca tumora este in mediastin si imi comprima esofagul pe o lungime de 6 cm , ma hranesc doar cu supe, sucuri, si in general totul trebuie sa fie pasat si moale, pt ca alimentele solide nu trec ma innec pur si simplu am slabit 8 kg in 4 luni cam atat au durat investigatiile in cazul meu pana am fost diagnosticata cu LH o sa va tin la curent cu ce o sa traiesc de acum incolo va doresc multa sanatate tuturor |
|
Limfom Hodgkin |
14-09-2012, 20:42:39 de către Elena60
Pentru deeafily: Ma bucur pentru tine! Iti doresc multa sanatate, sa ai grija de tine si sa vina un copilas sanatos si "cuminte"! Oboseala poate fi usor si din cauza sarcinii. Cand am fost insarcinata cu baiatul meu (acum 26 ani) si nu aveam nici o problema de sanatate atunci, la servici, in jurul amiezii, dormeam 1/2 de ora cu capul pe birou! Nu puteam sa-mi tin ochii deschisi! Apoi eram ok!Numai bine sa dea Dumnezeu! |
|
Limfom Hodgkin |
14-09-2012, 17:40:57 de către bk
.si inca ceva, am vazut ca cineva(deeafili) este insarcinata la 3 ani dupa tratament. Ai vorbit cu medicul hematolog desprea asta. Mie mi_a spus ca 5 ani sa nu ma gandesc la copil. Mentionez ca sunt barbat:)). Va pup !! |
|
Limfom Hodgkin |
14-09-2012, 17:37:18 de către bk
E grava situatia daca tu vezi ca nu a mai postat nimeni din 2009. In alta ordine de ideei toata lumea trebuei sa intelega ca boala asta nu are un STAS sa zic asa, adica nu inseamna ca daca ai hodking trebuie sa se manifete intr-un fel si trebuie sa urmezi un anume tratamment, nu, nu este asa. Este o bola care are mai multe forme si stadii si la care sintomele nu sunt asemanatoare, la fel schemele de tratament. Tocmai d`aia e bine sa mergeti pe mana medicului si sa-l lasati sa-si faca datoria, chiar daca nu a nimerit schema nu insemana ca este de vina, repet, organismele raspund diferit la schemele de tratament si tocmai d`aia nu intotdeauna rezultatul da roade de la inceput. Din propria experienta traita cu aceasta boala pot spune ca am avut putin noroc ca organismul meu a raspuns foarte bine la schema facuta de d-na doctor si dupa 6 luni de zile doar cu chimioterapie m-am vindecat fara sa mai fac nimic altceva. Un caz fericit poate o sa spuneti, numai ca fiind o persoana foarte pozitiva si care nu ma sperii prea tare de greutatile vietii si bineinteles cu ajutoprul lui Dumnezeu am reusit sa ma vindec foarte repede si iata-ma acum scriindu-va pe acest forum la aproape 7 ani de cand am terminat tratamentul. In ceea ce te priveste ramona, sa stii ca boala poate recidiva la 1-2 ani dupa tratament. Cu cat trece timpul cu atat sunt mai mari sansele sa nu mai recidiveze. Am spus-o de nenumarate ori pe forum, gaditi pozitiv, e o bola care tine foarte mult de psihic. Cu cat esti mai pesimist cu atat te duci la vale. Multa sanatate ! |
|
Limfom Hodgkin |
14-09-2012, 17:36:24 de către radualba
Natulan sunt pastile si se administraza in protocolul BEACOPP, la ABVD nu ai nevoie. Dar ce protocol vei urma depinte de medicul hematolog , care te va tratasi asta se alege in functie de stadiul bolii |
|
Limfom Hodgkin |
14-09-2012, 17:19:01 de către ramona.ramonik
Buna tuturor. Sper sa imi raspunda si mie cineva.In noiemrie 2010 am fost diagnosticata cu limfom hodking malign.In decembrie am inceput chimioterapia, am facut tratament cu Abvd si beacopp, in care m-am simtit foarte rau(avand dureri foarte mari ale incheieturilor mainii si picioarelor), Am facut in total 8 sedinte de chimioterepia.apoi a urmat radioterapia dupa care am facut un PET/CT la oradea in care mi s-a spus ca nu mai am nimica.Anul acesta in mai am facut un tomograf la care a iesit totul bine. Problema este ca de 2 saptamani ma doare capul incontinuu(nu sunt dureri mari dar ma deranjeaza).Mi s-a spus sa consult un doctor neurolog.Acel doctor a zis ca nu am probleme neurologice dar mi-a dat sa iau niste medicamente( GABARAN si QUARELIN) iar daca nu trece durerea intr-o sapt am sa fac un RMN.am doua zile de la tratament dar durere inca mai este, problema e ca de azi-dimineata ma ustura pielea fetei si am si niste mancarimi pe piele. Daca ma poate lamurii si pe mine cineva astept un raspuns.Poate oare sa imi recidiveze boala????Mi de multumiri.. |
|
Limfom Hodgkin |
13-09-2012, 14:59:10 de către daiuu
Amai trecut o incercare, azi mi sa recoltat biopsia din sold, am avut noroc de o mana usoara, am suportat-o bine , nu a fost chiar asa rau, cred ca am gasit si doctorul cu care sa incep tratamentul andrei colita , va spune ceva ?in spital nu au toate cele 4 medic au doar 2 pe celelalte trebuie sa le cumpar, , azi sunt optimista ma simt bine , , , , , , , , , as fi vrut sa stiu NATULAN in ce situatii se administreaza? eu incep deocamdata pana iese biopsia osoasa cu ABVD astept vesti , , putere si multa sanatate |
|
Limfom Hodgkin |
13-09-2012, 07:58:13 de către daiuu
multumesc pt incurajari, inca nu m-am decis inca.ieri am fost la coltea dar de acolo mi s-a spus ca nu au tratament ca va trebui sa il cumpar, sunt tare nehotarata, inca nu am gasit medicul care sa imi fie aproape, am nevoie de sfaturi, , , tu unde te-ai tratat?la cine?te rog astept raspuns multa sanatate tuturor |
|
Limfom Hodgkin |
12-09-2012, 22:20:07 de către radualba
Pt.daiuu, Nu vreau sa te sperii, punctia asta trebuie facuta. O sa-ti faca o anestezie locala, roaga-i sa-ti dea si un calmant, dar si asa este destul de dureroasa. Traba buna este ca este de scurta durata (cat de repede se misca doctorul ) si daca gandesti asa o sa treci repede peste durere. Eu iti tin pumnii, iar despre boala nu te speria prea tare. Unde incepi tratamentul ?? Eu am trecut prin multe, si pot sa-ti spun cate ceva. |
|
Limfom Hodgkin |
12-09-2012, 18:13:34 de către daiuu
Buna ziua, de cateva saptamani tot citesc si traiesc odata cu voi sentiment dupa sentiment, durere, furie, speranta, teama.Acum catena zile am primit rez biopsiei stupoare, chiar daca sincer eram aproape sigura [dupa simptome] ca este hodckin nu stiam ca mai este si nodular sclerotic, paote intr-o alta zi am sa va scriu povestea mea, in momentul de fata sunt foarte speriata, maine sunt programata pt o biopsie osoasa [din sold], as vrea sa stiu a mai facut cineva?e dureroasa? astept vesti si va doresc multa multa sanatate tuturor |
|
Limfom Hodgkin |
29-08-2012, 11:41:37 de către deeafily
Buna ziua! as avea o intrebare pt cele care au avut aceasta boala (in special Anita_31). Sunt insarcinata in 2 luni, as vrea sa intreb daca s-a impus nasterea cu cezariana sau cea naturala.Inca nu am vorbit cu medicul despre acest lucru, dar am o varsta 32 ani plus ca a fost si aceasta boala acum 3 ani si inca mai obosesc in urma ei. Va multumesc si multa sanatate! |
|
Limfom Hodgkin |
05-08-2012, 14:56:02 de către radualba
Pt dukulet, dragul meu trebuie sa consulti un hematolog !!. Daca el nu zice nimic, bucura-te, dar daca i se pare neclar si iti propune, va trebui sa faci o biopsiere. Biopsia este singura in masura sa-ti spuna ce natura au acei ganglioni.Eu iti doresc sa nu ai nimic. Multa sanatate ! |
|
Limfom Hodgkin |
03-08-2012, 21:43:38 de către dukuletz
Am si eu o intrebare va rog. Am gasit si eu 4 ganglioni in zona gatului de 3 luni, 2 dintre ei au in jur de 2 cm, ceilalti 2 in jur de 1.5 cm. Sunt duri la palpare dar sunt usor mobili, nu ma doare. Am facut niste analize de sange Hemoleucograma, VSH, ASLO, CRP, TGO, TGP, Fibrinogen, si totul au iesit ok. Cu exceptia hemoleucogramei care are cateva valori anormale RDW 14.8%, PDW 17.1%, NE% 50.1, MO% 10.10 si RBC 5.50 la limita superioara. Test Rezultat Int. referinta *RBC 5.50 4.5 - 5.5 *10^6/mm3 HGB 16.3 13.0 - 17.0 g/dl HCT 49.2 40 - 50 % MCV 89.5 80 - 96 fL MCH 29.6 28 - 34 pg MCHC 33.1 32 - 36 g/dl *RDWCV 14.8 11.5 - 14.5 % PLT 218 150 - 450 *10^3/mm3 *PDW 17.1 12.0 - 16.5 % PCT 0.20 0.16-0.48 % MPV 9.0 7.4 - 10.4 fL WBC 5.75 4.8 - 11.0 *10^3/mm3 GR NE 2.88 2.54 - 7.48 *10^3/mm3 EO 0.213 0.09 - 0.88 *10^3/mm3 BA 0.041 0.0 - 0.2 *10^3/mm3 LY 2.03 1.20 - 4.95 *10^3/mm3 MO 0.581 0.09 - 0.88 *10^3/mm3 GR *NE 50.1 53 - 68 % EO 3.70 2 - 4 % BA 0.71 0.0 - 2.0 % LY 35.4 25 - 45 % *MO 10.10 2 - 8 % In cazul de Hodgkin, ganglioni se pot modifica in dimensiuni? Am observat la mine unul dintre ganglion se micsoreaza cand fac eforturi sau cand merg pe strada cand este caldura afara. Citind pe aici nu pot sa ma abtin sa nu ma gandesc la prostii, asa ca as dori o parere :) Multumesc! |
|
Limfom Hodgkin |
02-08-2012, 03:32:56 de către Sabina C.
Rugati-l pe medic sa vorbeasca cu pacientii care folosesc Natulan, poate va imprumuta cineva pana primiti comanda din Franta. E mai sigur decat sa luati ceva de la necunoscuti, de pe net. As avea si eu o intrebare pentru cei care au terminat tratamentul de mai muti ani. La ce interval de timp mergeti la control si daca faceti CT in fiecare an? |
|
Limfom Hodgkin |
31-07-2012, 14:53:37 de către radualba
Buna, nu stiu ce se intampla, dar nu mai scrie nimeni nimic pe aici. Eu vreau sa va rog, sa-mi dea si mie cineva o sursa de NATULAN le-am terminat. Eu am gasit o sursa in Franta, dar nu stiu sigur daca o sa-mi ajunga pana in data de 13.08., cand o sa am nevoie. As avea nevoie de o sursa urgenta (indiferent de pret ) pentru cateva pastile. !!!!. Va implor..., daca aflati undeva dati de stire. |
|
Limfom Hodgkin |
27-07-2012, 18:28:59 de către radualba
Multumesc tuturor, asa este intre timp am vb. si cu medicul meu.Durerile sunt de maduva, dar nu mia dat un antialgic anume. Am luat si eu tramadol, si ketonal. Dar am aflat ca cel mai bine cedeaza la diclotard (diclofenac ). Oricum la mine au durat doar doua zile ( ziua 12-13 de tratament ) si eu cred ca din cauza ca am facut factorul de crestere (zarzio) abia din ziua a 11 a, cand deja aveam leucocitele 400-300, ca mai apoi in ziua a 14 aveam deja 23000. Eu cred ca au fost prea mari fluctuatiile si astea au cauzat o durere asa mare. Acum la ciclu doi o sa fac factorul de crestere din ziua a 8a si sper sa nu mai am probleme. Apropo, de unde mai gasiti NATULAN ??? |
|
Limfom Hodgkin |
16-07-2012, 15:15:37 de către deduoana
Si eu am terminat anul trecut 8 cure de beacopp... durerile osoase sunt date de injectiile cu neupogen sau neulasta pt refacerea liniilor celulare.eu luam tramadol(recomandat chiar de hematolog) cand aveam acele dureri. |
|
Limfom Hodgkin |
15-07-2012, 23:36:07 de către RaulDuke
totusi, medicul nu ti-a recomandat nimic pentru aceste dureri ? nu ti-a dat nici o reteta ? mi se pare neverosimil. ai vorbit macar cu medicul de familie ? |
|
Limfom Hodgkin |
15-07-2012, 21:32:40 de către maia73
Buna seara, Acele dureri le avea si fiica mea si sunt intradevar semn ca maduva produce leucocite.Alinei i-au spus sa ia algocalmin.Si noi avem emotii pentru data de 25 iulie cand va face primul PET-CT, dupa 6 cure BEACOPP.Sanatate multa va doresc. |
|
Limfom Hodgkin |
15-07-2012, 20:41:51 de către radualba
Salut tuturor, desi se pare ca numai eu mai scriu pe acest forum. Am inceput tratamentul BEACOPP, sunt abia in a 13 zi. Ieri am avut niste dureri osteo mousculare ingrozitoare. Medicul mi azis ca e vb de durere de maduva, care incepe sa lucreze sa produca leucocite. Nu am stiut ce analgezic sa iau asa ca nu am inchis un ochi toata noaptea. Am auzit ca asa se intampla in zilele 10-14, 16.pana maduva reface leucocitele ?? Daca a mai patit cineva sa imi spuna si mie ce analgezic a folosit ? Va rog ?? |
|
Limfom Hodgkin |
27-06-2012, 19:00:35 de către radualba
Salut tuturor, sper sa iti pui o parere si tu RaulDuke caci sunt in cea mai mare dilema. Va trebui sa iau o hotarare privitor la tratamentul meu viitor. Am primit ieri schema de tratament de la primul medic care m-a tratat in urma cu 2 ani. Un ABVD de 4-6 cicluri, a luat aceasta decizie spunand ca se bazeaza pe faptul ca am avut raspuns bun la ABVD prima data cand am facut chimio. Astazi am fost consultat si de un hematolog cu experienta, care dupa o atenta examinare mi-a spus ca se impune o schema BEACOOP escaladat, bazandu-se pe faptul ca este vb. de o recidiva, stadiul bolii este III, sunt barbat, si am peste 40 de ani, iar BEACOOP-ul da sanse sporite de vindecare fata de ABVD. Ambii medici sunt renumiti si eu ii apreciez enorm, dar in cazul meu sunt doua scheme total diferite. Una de durata mai scurta si probabil mai usor de suportat, dar cu sanse ceva mai mici de vindecare si una de durata mai lunga, probabil putin mai dura, dar cusanse putin crescute de videcare. Astept pareri de la toti membrii forumului cat mai repede ( ambii medici ma asteapta cat mai repede sa incepem tratamentul ). Apropo daca stie cineva de unde pot cumpara procarbazina pastille de 50mg si belomicin ??? |
|
Limfom Hodgkin |
26-06-2012, 19:58:05 de către radualba
pt maia73, multumesc pentru sfaturi, de altfel astazi mi sa propus sa incep o noua serie de ABVD, dar maine voi apela si la un hematolog, sper sa primesc aceisi schema si din partea lui. Altfel voi fi iarasi confuz !! Referitor la tratament, eu am intrebat cum se desfasoara pentru ca eu lucrez pe cont propriu, am cabinetul meu asa ca o intrerupere ar insemna pierderea clientelei si colac peste pupaza nu pot sa-mi dau mie concediu medical (nu sunt angajat cu contract ), platesc doar contributie la sanatate si impozit, dupa veniturile realizate. Eu sper totusi sa pot sa lucrez !!! |
|
Limfom Hodgkin |
26-06-2012, 08:55:07 de către maia73
Buna ziua, limfomul este o boala hematologica.noi am mers de la bun inceput la hematolog.protocolul BEACOPP este mai amplu.se fac perfuzii in zilele 1, 2, 3 si in ziua 8, apoi in ziua 22 se reia cura.si nu e nevoie sa renuntati la serviciu pentru ca aveti concediu medical platit 100%.numai bine! |
|
Limfom Hodgkin |
25-06-2012, 19:20:03 de către radualba
Pt. maia73, cum se desfasoara schema BEACOPP ? asa pe zile, eu sunt contabil si lucrez destul de mult, asa ca nu as renunta la serviciu, (am mai multe guri de hranit ), la ABVD m-am descurcat, caci era o zi la doua saptamani tratament si doar a doua zi imi era putin rau, dar in rest am putut lucra incetisor. !! |
|
Limfom Hodgkin |
25-06-2012, 19:11:16 de către radualba
Salut tuturor, astazi am vb.iar cu medicul meu, care nu a vrut sa-mi spuna inca ce protocol imi va alege decat dupa ce vede negru pe alb rezultatul de la biopsie., asa ca trebuie sa rog maine pe cei de la spital sa-i trimita un fax cu rezultatul. De fapt nu stiu de ce tergiverseaza atat alegerea unei scheme. El este cel care m-a tratat in urma cu doi ani jumate !!!, este chimioterapeut. Cred ca totusi o sa merg pana la urma si la un hematolog. Voi ce spuneti ?? Cert este ca de frica falselor orgolii ale medicilor noi bolnavii ne temem sa consultam mai multe opinii, nu cumva sa-i suparam !!!!. Pana acum nu se stia clar ca ar fi o recidiva, dar acum totul este clar. Ce ma sfatuiti ? sa merg si la un hematolog ??? |
|
Limfom Hodgkin |
24-06-2012, 16:04:22 de către RaulDuke
da, poate... nu stiu ce SCOR PROGNOSTIC INTERNATIONAL ai avut, caci probabil asta a influentat decizia, mai mult decat stadiul, pentru ca si la III sau IV se poate face ABVD. daca l-ai tolerat bine, asta e tot ce conteaza. numai bine ! |
|
Limfom Hodgkin |
24-06-2012, 14:48:02 de către maia73
Mi sa spus ca ABVD se face pt stadiile incipiente, iar la mine s-au speriat pt ca au crezut ca am maduva afectata si au vrut ceva puternic care sa dea rezultate din prima, fara bajbaieli.Avand in vedere ca am doar 19 ani si nu am alte probleme, organismul meu a facut fata chimioterapiei iar celulele se vor reface.Stiu ca ABVD se face pana la stadiu II A, de la II B se trece la BEACOPP..eu eram stadiul III cu ganglioni laterocervicali, axiali si mediastinali, dar era si hepatosplenomegalie.Mai am si boala celiaca din cauza careia pierdeam fierul si hemoglobina era in scadere.De cand nu mai mananc gluten si analizele sunt normale.Oricum sunt pe drumul cel bun, si urmeaza PET-ct`ul care va spune totul:).o zi buna! |
|
Limfom Hodgkin |
24-06-2012, 13:45:41 de către RaulDuke
totusi, nu e standard din prima. nu sunt hematolog si poate ca se mai schimba si protocoalele lor, dar stiu ca se incepe cu ABVD, BEACOPP fiind pastrat pentru eventuala linie a doua. ce ti s-a spus tie inafara de schema cu "totul sau nimic" ? |
|
Limfom Hodgkin |
23-06-2012, 15:24:01 de către maia73
Buna ziua! scriu de pe contul mamei mele deoarece eu nu sunt inregistrata pe acest forum. In februarie 2012(18 ani) am fost diagnosticata cu Limfom Hodgkin cu celularitate mixta std III, am facut biopsie medulara, si a iesit ca nu am avut infiltratii in maduva. Ca sa pot incepe chimioterapia am facut intai transfuzii deoarece hemoglobina mea era 6. Am inceput pe 21 februarie protocolul BEACOPP..acum sunt la a6a cura si sper sa fie si ultima.Ma simt foarte bine, dupa a4a cura am facut un tomograf, care a iesit foarte bine..adica am raspuns la tratament.Dupa a6a cura acum urmeaza PET-ct`ul. In legatura cu tratamentul...Procarbazina(subst.activa), adica Natulan nu se gaseste in tara.Eu am facut rost de el din Italia si Franta.Mai nou, nici bleomicina nu mai este in farmacia spitalului si a trebuit sa o cumpar tot asa de la cineva care o are dinafara, ca sa pot sa imi termin a6a cura. Eu m-am tratat la Spitalul Universitar din Bucuresti, unde sunt niste medici foarte buni..pacat de sistemul asta..!Va recomand protocolul BEACOPP, desi este mai puternic, va zic ce mi-a zis mie medicul curant"Totul sau nimic`..si drept dovada a dat rezultate inca de la prima cura.Multa sanatate si fiti puternic!!! Cu drag, Alina. |
|
Limfom Hodgkin |
23-06-2012, 10:28:51 de către radualba
Salut tuturor, am primit rezultatul biopsiei. Acelasi ca si in 2009. Limfom Hodkin cu celularitate mixta. Acum am luat legatura cu medicul meu si mi-a spus ca trebuie sa reiau chimioterapia. Prima data am facut 6 cure de ABVD, acum nu stiu inca ce o sa fac, medicul mi-a spus ca o sa vada ce medicamente avem in tara si apoi stabileste schema. Cam urat ca eu ma simt excelent, nu obosesc, nu fac febra, nu transpir noaptea. ( ca si la debutul bolii ) !!!!!.. Daca stie cineva ce schema de tratament se mai face pt celularitate mixta ?! m-as bucura sa-mi scrieti. |
|
Limfom Hodgkin |
28-05-2012, 17:05:33 de către Sabina C.
Din cunostintele mele, transplantul cu celule stem este recomandat daca se face recadere in primul an dupa tratamentul chimio. DACA este vorba de o recadere dupa trei ani cred ca vi se recomanda o schema de tratament. Multa sanatate! |
|
Limfom Hodgkin |
27-05-2012, 23:19:14 de către radualba
pt raulDukedl. dr. ce spuneti de cazul meu, in concluzia rezultatului pet. scrie" probabil aparitia unei noi linii celulare " !!, recomandam efecuarea unei biopsi din ganlioni supraclaviculari stangi. O sa mai fac o rebiopsiere, dar sunt putin speriat. Care este de obicei protocolul de urmat in cazul unei recaderi ?? Am uitat sa va spun ca am 48 ani. |
|
Limfom Hodgkin |
27-05-2012, 22:53:55 de către radualba
pt deeafily.nu prea se simt la palpat ganglionii, cel putin eu nu reusesc sa-i gasesc.Doar la Pet sunt captanti. Eu ma simt f bine , de durere ce sa-ti zic a inceput asa din senin, si este mai mult o jena ce o simt in zona claviculara.Treaba mai urata este ca mai sunt si altii. Oricum marti sunt programat la biopsie. O sa vedem atunci ce o mai fi. |
|
Limfom Hodgkin |
27-05-2012, 13:24:38 de către deeafily
pt radualba. tu cum te simti? ai fost racit, viroze ? Cum a inceput durerea? ganglionii supraclaviculari sunt palpabili, i-ai simtit sau doar la pet au fost captati? Doamne ajuta, multa sanatate iti doresc!!! |
|
Limfom Hodgkin |
26-05-2012, 16:50:29 de către radualba
Salut tuturoreu am fost diagnosticat ci limfom hodkin std.III b in 2009.Am facut 12 cure ABVD si vreo 20 zile de radio terapie la cluj. Totul a fost ok pana in urma cu 3 luni cand o durere in umarul stang ma trimis la doctor. Am facut de atunci fel tip de tomografii si un rmn. Am descoperit ceva ganglioni inflamati iarasi supra clavicular stanga cu extindere in mediastin dimensiuni max de 15-30mm. Trei controale la interval de o luna si in final un Pet Ct la care a venit surpriza. Ganglioni captanti Fdg si subclavicular si in hilul hepatic doi de 18mm. si pe undeva pe langa vasele iliace mai mici, dar captanti FDG. Acum mi sa recomandat o noua biopsie din ganglionii supra claviculari, sa vada daca nu o fi at tip de limfom. Chiar ca nu mai inteleg nimic. La o vizionare mai atenta toate formatiunile descoperite acum la Pet le-am avut si in urma cu un an la ultimul control, doar ca au fost mai mici. si probabil nu au fost observate. A mai avut cineva recadere de genul meu ? Eu ma simt bine, si nu am simtomele de la debutul bolii. Fara transpiratii nocturne, nu oboseala, nu febra !!! Cei care faceti auto transplant, unde il faceti si cat costa ?? Eu sunt optimist, dar totusi sunt putin speriat. Astept ceva raspunsuri de la voi !!! |
|
Limfom Hodgkin |
18-03-2012, 21:36:52 de către Cristin3l
Am facut 2 cure de OEPA si 4 de COPP.Al doilea pet l-am facut deoarece transpiratul, starile de oboseala si reducerea in greutate persistau. Dar toate aceste simptome erau de la tratament. Asta ar fii primul motiv, iar al doilea motiv ar fii ca unii oameni dupa atata tratament devin paranoici cand un simptom apare. Sanatate multa va doresc ! ^_^ |
|
Limfom Hodgkin |
18-03-2012, 21:19:14 de către deduoana
@Cristin3l: ce tratament ai facut? si de ce ai facut 2 pet-uri intr-un timp asa de scurt din moment ce primul a iesit bine? multa sanatate iti doresc! |
|
Limfom Hodgkin |
18-03-2012, 13:19:52 de către Anton2012
@Cristin3l: nu a recidivat! de un an de zile tot fac chimio si nu reusesc sa ajung in remisie si de aceea am ajuns la autotransplant. multa sanatate |